lauantai 16. tammikuuta 2021

HENKISTÄ VÄKIFAKTAA

Valtamedia – tässä tapauksessa Helsingin Pravda – käy jatkuvaa ja kiihtyvää kamppailua että utopianvastainen väärinajattelu saadaan hiljennettyä. Yhdysvaltain vaalien jälkeen vauhti kiihtyy entisestään. Apuna valtamedia käyttää ns. tutkijoita kuvitellen että tutkijan asemasta kirjoitetut mielipiteet ovat sitä arvostelematonta epistolaa joka niellään purematta. Tällä kertaa Helsingin Pravda on antanut puheenvuoron tutkija Heikki Luostariselle joka – yllätys – on Tampereen yliopiston tiedotusopin professori ja kyseinen tiedekuntahan on tunnetusti se mahdollisimman puolueeton instanssi. Mitä kyseisellä Luostarisella on sitten sanottavaa? Otsikko on raflaava:

Sosiaalisen median väkivalta on vakava ongelma myös Suomessa.

Ja kuinkas kyseinen Luostarinen jatkaa?

Sosiaalisen median vihapuhetta ja maalittamista käsitellään meillä usein keskustelukulttuurin tai uhkaajien luonteenpiirteiden ongelmana. Niihin suhtaudutaan myös joskus vähätellen; solvaus ja pilkka ovat vain sanoja, fyysinen väkivalta olisi sitten eri asia.

Mielestäni Yhdysvaltojen tapahtumat kertovat oikean tarkastelukehyksen: kyse on tavoitteellisesta poliittisesta toiminnasta, eikä fyysisen ja henkisen väkivallan välillä ole edes veteen piirrettyä rajaa.

Vallankaappaukset tapahtuvat julkista tilaa valtaamalla. Kaappaajat tapaavat ottaa hallintaansa tärkeimmät joukkoviestimet, keskusaukiot ja pääkadut sekä lopulta parlamentin.

Jätkä vetää komeasti mutkat suoraksi ja antaa ymmärtää että Suomessa olisi jonkinlainen vallankaappauksen uhka. Missä ihmeen vaiheessa suomalaiset kansallismieliset ovat ”ottaneet hallintaansa tärkeimmät joukkoviestimet, keskusaukiot ja pääkadut sekä lopulta parlamentin”. Valtamedia on täysin valtakoneiston hallussa ja osa sitä. Eihän meillä ole kuin muutamia sivustoja sosiaalisessa mediassa.

Mutta sekin on Luostariselle liikaa.

Sosiaalinen media on uusi ympäristö, jossa ei ole vakiintuneita pelisääntöjä samalla tavoin kuin perinteisen median puolella.

Politiikan välineenä sen ottivat ensimmäisenä haltuun monessa maassa poliittisen kentän äärilaidoilla toimivat ryhmät, Suomessa tunnetuimmin Hommaforum ja sen aktiivit. Selkeät pelisäännöt olisivat tarpeen.

Henkisen väkivallan kohteeksi joutuminen ja jo pelkkä uhka siitä kaventavat joka päivä suomalaista demokratiaa ja sananvapautta. Ehkä Yhdysvaltojen tapahtumat kertovat siitä, miten vakavasti asia tulisi ottaa.

Joo, valtamedialla on vakiintuneet pelisäännöt eli se julistaa vain ja ainoastaan yhtä vihervasemmistolaista totuutta. Ja että Hommaforumko on ottanut haltuunsa sosiaalisen median ja kohdistaa henkistä väkivaltaa oikeinajattelevia kohtaan? Ja minkälaista henkistä väkivaltaa? Kyseinen Luostarinen unohtaa – tietoisesti – erään faktan:

Valtakoneiston edustajan ja valtamedian edustajan toiminnan ja mielipiteitten perusteltu arvostelu ei ole henkistä väkivaltaa vaan perusteltua arvostelua. Sen perustelun arvostelun kieltäminen millä tahansa perusteella on totalitarismia. Tuo koneisto ei pelkää räyhäämistä vaan se pelkää faktoja.

Faktat saavat koneiston edustajan menettämään kasvonsa ja nakertavat hänen asemaansa. Siitä seuraa henkinen pipi eikä pipiä aiheuttavia faktoja saisi lausua.

Kyseinen Luostarinen toimii oppiarvonsa ja asemansa suojissa. Hän vaatii, että hänen mielipidettään arvostetaan ja se otetaan vakavasti. Minä en arvosta sitä, enkä ota sitä vakavasti vaan totean tyypin puhuvan puhdasta propagandaa. Näin ollen minä syyllistyn – Luostarisen logiikan mukaan – häneen kohdistuvaan henkiseen väkivaltaan. Kyseinen Luostarinen muuten voi esittää mielipiteitään täysin turvassa pelkäämättä työpaikan menettämistä. Meillä ”henkisen väkivallan” esittäjillä tilanne on toinen.

Muistutetaan vielä: Jos valtaapitävä koneisto olisi varma siitä että se on oikeassa niin se kestäisi oikein hyvin siihen kohdistetun kritiikin. Nyt se pyrkii vain hiljentämään sen. Ei valtakoneisto pelkää mitään vallankaappausta. Se pelkää ajattelua. Ja koska se ei voi sanoa sitä ääneen, niin se tarvitsee aina uusia ns. asiantuntijoita selittämään että ajattelu on henkistä väkivaltaa.



29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luostarinen on vanha taistolainen, joka kirjoitti vuosikymmeniä sitten kirjan ryssävihasta. Siitä on linja jatkunut.

QroquiusKad kirjoitti...

Jussi Halla-aho scriptasi aikoinaan, kuinka hänen saapuessaan erääseen kansallismielisten tapahtumaan ulkopuolella odotti suurehko anarkistilauma poliisin vahtimien mellakka-aitojen takana. Heillä oli jo valmiiksi vauhti päällä, mutta Jussin nähdessään he joutuivat jonkinlaiseen psykoosiin alkaen ulvoa:
"Ihmissaasta! Ihmissaasta! Ihmissaasta..."

Ilman poliisin läsnäoloa se joukko olisi takuuvarmasti lynkannut hänet.
Toisessa scriptauksessaan Jussi kertoi saaneensa viisi tappouhkausta, vastineena median ruotsinkielisen Ylenannon Bettina Sågbomille ja toiselle finskersvensker-toimittelijattarelle suomaan uhriutumisaikaan tappouhkausväitteineen.

Kohtapa toimittelija oli ottanut yhteyttä tivaten mitä uhkauksia muka, millaisia muka, milloin muka?!
Jussi vastasi, ettei ole niitä olohuoneen seinälle kehystänyt, mutta on jokaisesta tehnyt rikosilmoituksen Helsingin poliisilaitokselle ja nostanut syytteet Helsingin syyttäjänvirastossa, joten kysymään vain sieltä.

Jussi teki vastakysymyksen:
kyselikö toimittelija Bettinalta ja kumppanilta yhtä tarkoin heidän ns. uhkauksistaan, ennen kuin julkaisi ne täytenä totuutena?
Vastaus kuului:

"Ei minun tarvinnut, sillä ei ollut pienintäkään epäilystä, etteivätkö ne olisi olleet totta!"

Mutta nämä ja muut perussuomalaisiin kohdistetut henkisen ja fyysisenkin väkivallan osoitukset eivät valtamediaa eikä päivystäviä dosentteja pahemmin kiinnosta.
Kas, onhan se sellaista parempaa väkivaltaa, tai ainakin erilaista. – Mitä tulee julkisen tilan valtaamisiin, jolla kuulemma valmistellaan vallankaappausta, ovat viime aikoina niissä olleet edustettuina kovasti muut kuin kansallismieliset:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ec144345-4a46-4e56-8655-6106df43a5e5

Siis siinä määrin, että valtamediankin on asiasta mainittava ainakin muodon vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Maalittaminen huolestuttaa noita tahoja aina kovin kamalasti kun heidän kimppuunsa käydään sosiaalisessa mediassa. Missä oli ärtymys silloin kun vaikkapa nyt esimerkkinä käytettyä Amerikan presidenttiä kohdeltiin niin sosiaalisessa mediassa kuin perinteisessäkin mediassa niin kaltoin ettei moista ole ennen nähty. Hänestä sai sanoa aivan mitä huvitti, hänen hallintoaan rampautettiin toistuvilla valheilla ja tutkinnoilla (venäjätutkimus, ukrainapuhelu), hänen lähipiiriään vakoiltiin ja sopivia asioita vuodettiin laittomasti medialle. Kerrassaan banaanivaltitaktiikoita. Tai missä oli närkästys silloin kun Aki Ruotsala junailtiin kaunaisen median toimesta inhottavalla tavalla porijazzin toimarin duunista. Riemulla ei ole rajoja kun saadaan lyödä väärää mieltä olevia. Mutta sitten itkettää heti kun joku antaa takaisin. Mielestäni paksu nahka kuuluu pakettiin jos haluaa politiikkaan tai mediakentälle töihin. Nyt tää on tällaista, että nuo vaativat, että heitä tulee suojella omalta tyhmyydeltään. Amerikasta vielä, kun Trump valittiin mellakoi demokraattien kannattajat viikkokausia: väkivaltaa, paikkoja paskaksi jne. Tiedusteluelimet, sekä muuten perillä olevat tahot vuosivat jokaisen mahdollisen Trumpin kannalta ikävän asian ja suurentelivat ne naurettaviin mittasuhteisiin. Oli venäjätutkimusta, ukrainatutkimusta, Kavanaughkuulustelua...kaikkea niljakasta paskaa. Viime vuonna antifa ja BLM mellakoivat kuukausitolkulla: väkivaltaa, paikkoja paikaksi jne, ihmisiä kuoli ja aineelliset vahingot nousivat miljardeihin (mellakoita kuvailtiin kuukausitolkulla sanoin: mostly peacefull.) Kokonaisia suurkaupunkien osia julistautui itsenäisiksi alueiksi. Absurdeinta on, että demokraatit ovat aktiivisesti tukeneet tätä vallankumouksellista toimintaa. Tuleva varapresidentti Kamala Harris perusti rahaston auttamaan em. Riehujia oikeuskuluissaan. Demokraatit ja media ovat tökkineet ja tökkineet ja tökkineet. Ja nyt kun Trumpin mielenosoituksessa sattuu tuollainen ehdottoman tuomittava tapaus, niin meteli on täysin suhteeton menneiden neljän vuoden tapahtumiin nähden. Andrew Klavan jo aikoja sitten kertoi syyn median hysterisointiin: kun sitten Trump tai lähipiiri syyllistyy edes johonkin niin ilmapiiri on valmiiksi sopiva tällaiseen ylireagointiin. Minulle tästä tulee mieleen Saksan valtiopäivätalon palo 1933. Tapausta yritetään käyttää samaan tapaan valtavan ihmisjoukon leimaamiseksi, sekä perusteluksi merkittäville yksilönvapautta rajoittaville lakimuutoksille. Mutta noita ei huolestuta kuin oranssi hitler joka jää lähipäivinä virastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Qroquius Kadille ja Ano2:lle& kiitos kommenteistanne.

Ano: Valtamediahan käyttää ”asiantuntijoinaan” mielellään nimenomaan äärivasemmistolaisia.

Qroquius Kad: Joo, sitä parempaa väkivaltaa. Ja eikös ne kyseisten suomenruotsalaisten toimittajien uhkaukset olleet lähteneet yhden ainoan jätkän koneelta? Tuo turvapaikkahuijaus on hallitukselle enemmän kuin nolo paikka mutta sehän haudataan. Ihme, että Iltalehti kirjoitti tuollaisen jutun.

Ano2: Erittäin hyviä huomioita ja Yhdysvaltain tulevaisuus on enemmän kuin pelottava.

Anonyymi kirjoitti...

Henkistä väkivaltaa on se että osoittaa ettei jutuissa ole päätä eikä häntää.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

YLE:n ajankohtaisohjelmassa A-talk aiheesta olivat puhumassa Riikka Purra (ps), Timo Heinonen (kok), Anders Adlercreutz (ruots) ja Anna Kontula (vas). Yllättäen ohjelman ainoan faktakommentin esitti Kontula, joka totesi, ettei tiedä tutkimusta jonka mukaan voisi väittää että "vihapuheet johtaisivat vihatekoihin".

Jos hän olisi ollut vielä valistuneempi hän olisi voinut sanoa, että itse asiassa jo durkheimilaisen sosiologian perusasetuksista seuraa, että ajatusten, sanojen ja tekojen jatkumo sulaa yhteen vain hyvin primitiivissä, sosiaalisesti sitovissa ja "tunnustuksellisesti" ajattelevissa kulttuureissa.

Ja joku joka olisi vielä sitäkin fiksumpi ja filmaattisempi voisi jatkaa tuosta toteamalla, että juuri tuo sosiopsyykkinen orientoituminen ja suunta on jotain johon omaa yhteiskunnallista ilmapiiriämme ei missään nimessa saisi johtaa. Sen voisi sanoa jo aika paljon oikeutettua kriittistä "vihaa" äänessä.

Ja sitten pitäisi ilmeisesti jonkun vielä huutaa suureen ääneen, että alkaa hyvät ihmiset kehittäkö sitä "loukkaantumisherkkyyttänne" aina vain yhä mitättömimmistä asioista triggeröityväksi, sillä juuri se on tie siine missä itse asiassa maailman primitiivisimmät kulttuurit ovat aina jo olleet. Eri täydelliseen kyvyttömyyteen sietää muuta kuin yhteisiä "tunnustuksellisia totuuksia".

Siis sellaisia kuin tämä oppi "monikulttuurisuuden rikastuttavasta vaikutuksesta" on. Tai nuo yliopistoissakin ylläpidetyt idealistiset "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat", jotka ylevöittävät ihmiskuvan yli-ihanteellisten yleiskäsitteiden stiinkafuuliaksi. Tai muu akateeminen politiikka, jossa aatteelliset ja tiedolliset ismit jo sulavat yhteen.

Yliopistomaailman henkisen taantumisen tilaa kuvaa kyllä hyvin tuo blosissa esitelty esimerkkitapaus. Todellakin -- siellä missä ismitunnustuksellisuus on jo niin sakeaa että tiedolliset ja aatteelliset ismit sulavat yhteen, siellä varmaan koetaan faktisena tosiasiana se, että myös ajatusten, sanojen ja tekojen jatkumo voi sulaa yhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hurjan hyvä ja napakka blogi!

Vasarahammer kirjoitti...

Nopea hakunoneen selailu riittää kertomaan, etät Heikki Luostarisen tausta on äärivasemmistolaisuudessa. Tuskin arvaan väärin, jos sanon hänen nuoruudessaan kannattaneen neuvostojärjestelmää samalla tavalla kuin nykyinen ihmisoikeusapostoli Martin Scheinin.

Näiltä ihmisiltä olisi pitänyt aikanaan evätä pääsy korkeisiin virkoihin. Nyt maksamme hintaa tästä laiminlyönnistä.

Joppos123 kirjoitti...

Onhan noita dosentteja tullut nähtyä. Irvikuva taitaa olla joskus vuonna kivi ja sakset Santahaminan poikalyseossa vaikuttanut poliittisen historian dosentti.
Ei tainnut olla ensimmäistäkään hänen pitämäänsä luentoa jonka jälkeen en olisi ollut sen aikaisen johtajan oven takana odottamassa puhuttelua ja oli siellä aina pari muutakin.
Ei ollut se paikka ihan se otollisin maaperä lähteä pauhaamaan kommunismin ihanuudesta ja siitä kuinka me nuoret sällit ollaan lahtareiden jalanjäljissä.
Siihen aikaan koulun johtaja oli suuresti arvostamani eversti Lukkari ja eipä kyseistä dosenttia enää seuraavana vuonna näkynyt opettajalistalla.
Noilla opettajilla on aika paljon valtaa ja kykyä iskeä omia ajatuksiaan opetettaville kun se tehdään oikeassa vaiheessa.
En siis ihmettele yhtään miksi soma-lii on ottanut itselleen opetusministerin paikan.
Nythän juuri uutisoitiin kuinka nuoret naisopettajat haluavat hävittää sukupuolet kouluista. Sairasta.
Itse olen kohta kolminkertainen isoisä ja nappulat saavat olla ihan mitä ikinä tykkäävät olla.
Jos tussarit kiinnostaa niin voin niistä jotain kuten vastuullista käyttöä opettaa ja jos kiinnostaa Barbit niin annan suosiolla vastuun muille.
Elämme rappion aikoja. Ihan kuten Rooman valtakunta aikoinaan.
Tämmöinen itseriittoinen järjestelmä kuten nyt on Euroopassa uusiutuu vain ja ainoastaan jonkin katastrofin tai sodan kautta. Koronasta ei ole uudistajaksi.
Sotaa en manaa mutta taitaa olla niin ettei meillä ole muuta vaihtoehtoa jos meinataan jäädä tulevan myllerryksen jälkeen henkiin.
Siinä vaiheessa, kuten nyt, maksetaan joillekkin palkkaa siitä, että ne tutkivat kahta sukupuolta ja pääsevät johtopäätökseen "niitä on äärettömästi", ollaan Rooman tiellä.
Aika pitkä ja rönsyilevä teksti mutta anteeksi ja kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Asiantuntijain auktoriteetti....joo.
Menee taas ehkä vähän vierestä, mutta mielestäni tämä ”kiistattomalla totuudella” käskyttäminen on viimevuosina vallannut -valitettavasti- alaa läpi työtätekevän massan.

Ainakin se on tiiviisti pesiytynyt rikoksista suurimman eli rakentamisen työnjohtoon.
Eli mitä isot edellä sitä pikkunousukkaat perässä.
Selkeiden suunnitteluvirheiden tai toimimattomien työtapojen järkevöittäminen alkaa olla kohtalaisen turhaa, koska tyhjän saa pyytämättäkin.
Kokemukselle ja maalaisjärjelle ei ole enää anneta arvoa, ainakaan kaupunkialueella.

ASIASTA jänkkääminen asemastaan aran työnjohdon kanssa aiheuttaa valitettavan usein seuraavan johtoportaan palautteen, jossa HENKILÖLLE on taas vittuiltu.

Kaikki johtaa siihen, että toteuttava porras alkaa olla ”tarkoin valittuja yhteistyökumppaneita”.
Yleiskieli englanti, mutta pääasia että tehdään niin kuin MINÄ sanon.

Valitettavan usein tulee susi, joka taas tunnetusti viihtyy laumassa.
Puretaan. Maksaa. Ihmetellään miten voi näin paljon maksaa?
Seuraavalla tontilla sama kuvio uudestaan.

Tai sitten alan olla liian vanha…
voijumala###

QroquiusKad kirjoitti...

Valtamedia on nykyisessä Suomessamme todellakin se Neljäs Valtiomahti, symbioosissa ensimmäisen eli lakiasäätävän, toisen eli toimeenpanevan eli hallitusvallan sekä kolmannen eli tuomitsevan valtiomahdin kanssa.
Näiden kolmen tosin pitäisi olla toisistaan erillään, mutta [tähän kaikki kootut mutta sitäkin virallisemmat selitykset, miksi niiden ei pidä Suomessa olla].

Tässä ehdittiin jo hieman, joskin vain hieman ilahtua, että Iltalehti kohotti äänensä kritisoimaan hilpeän Huti-Maisan ministerinsalkkunsa hoitoa.
Ilo suuruus oli, sanoi palindromi:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1b2efc5d-11fc-4c7d-8ada-48e09617f4d2

Pitäisi kai olla kiitollinen, että asia kerrotaan jo näin varhaisessa vaiheessa. Nykyhallitustahan oli, kuten muistetaan

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006073080.html

alustavasti muodostetttu jo puoli vuotta ennen vaaleja;
asiasta kerrottiin miellyttävästi melkeinpä heti vaalien jälkeen.

Nyt meille on annettu aikaa totutella ajatukseen kauniin uutistenlukija Manna Sariinin kakkoshallituksesta, jonka [samoin kuin valtakunnan]johtajatar on tuttuun tapaan hilpeä Huti-Maisa salkustaan riippumatta;
Petturi Orpo puolestaan toimii niinikään salkustaan riippumatta Kaikenhyväksyjänä.

Mukana on tietysti RKP, jolla on aina vain yksi ehto:
ruotsinkielen asemaan ei saa kajota!

QroquiusKad kirjoitti...

Tottapa Anna Koo oli oikeassa tuossa A-Talk -ohjelmassa:

eihän Jussi Halla-ahoakaan ole murhattu yhtään kertaa, vaikka on uhattu todistettavasti ainakin viidesti!

Tässä kohtaa pääsemme termiin "per se", joka on melkein kuin mutta eipä olekaan:

kuten veli Seppo tietää minua verrattomasti paremmin, kyseessä on Immanuel Kantin filosofiaan luoma käsite noumenonin eli kohteen itsessään (”olion sinänsä”, das Ding an sich) erottamisessa siitä, miten se ilmenee havaitsijalleen (fenomenon).

Niinpä siis:
jos Jussi Halla-ahoa ja hilpeää Huti-Maisaa uhataan väkivaltaisella kuolemalla, on molemmissa kyseessä sama "olio sinänsä". Kyse onkin siitä, miten se ilmenee havaitsijoilleen.

Meille kansallismielisille Jussin tappouhkaukset ilmenevät vakavana pyrkimyksenä puuttua demokraattisen oikeusvaltion perusolemukseen.
Vihervasemmistolle ne ilmenevät vihavalemedian vihavalehteluna, jota ei ole koskaan ollut olemassakaan, ja jos onkin, niin ihan vähän vaan, ja sitäpaitsi se on nyt vaan sellasta parempaa väkivaltaa, tai ainaskii erilaista, ja ittepä on sitä kerjännyt! Nih!!

Hilpeän Huti-Maisan tappouhkaus käsiteltiin tuomiostuimessa pikavauhtia täytenä totuutena, koska se ilmeni vihervasemmistolle täytenä totuutena.
Olemassaolevana tosiasiana itsessään. Eli latinaksi "per se".
Suomeksi sama asia, suomalaisella merkityksellä.

Sillä sitä meille näyttää kelpo poliittinen, hallinnollinen ja mediaeliittimme:

Pekka Katajaa hakataan kotonaan astalolla päähän tappamisen maku suussa.
Pekka on persu. Asian tiimoilta voidaan jaappasta ja vatuloida.
Jaappasun ja vatuloinnin maamme poliittiseen kielenkäyttöön tuonutta entistä kepulipääministeriä tönaistään suojatiellä.

Asianomainen julistaa häntä vsstaan hyökätyn nyrkkien kanssa oikein tosissaan!
Tapahtumasta on kuitenkin valvontakamerakuvaa, joka todistaa kepulin valehdelleen nyrkkihyökkäyksestä.

Kumpi fenomenon jää tästä noumenonista faktaksi?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ei nomenklatuuraa saa arvostella ainakaan negatiivisesti siitä tulee niin pahamieli. Ajatelkaa päättäjää pylvään päällä erehtymättömänä kuin Simon konsanaan ja sitten tulee joku mitättömyys ja kaataa rakenteet. Kumma kun stallari ei osaa kertoa miten vallankumous tehdään. Ensin tarvitaan sytyke kuten vodkan ja limpun hinnankorotus. Toiseksi pitää olla korvaava hallinto jo olemassa mitä tarvitaan siinä vaiheessa kun luokka- ja kansanvihollisten hallinto syrjäytetään. Kuten Gennadi Janajev tämä Esko Ahon ryyppykaverikin tiesi että käsirautoja pitää olla riittävästi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Seppo Oikkoselle, Ano2:lle, Vasarahammerille, Joppos123:lle, voijumalalle, Qroquius Kadille ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Juuri niin.

Seppo: Kiitos lisäyksistä. Tuon ”vihapuheet johtavat vihatekoihin”-hokeman mukaan meitä silti pakotetaan elämään. Muistuu kyllä mieleeni myös sanonta ”jos ihmiseltä ottaa kynän pois, hän tarttuu miekkaan”.

Ano2: Kiitokset.

Vasara: Tämä ei ollut missään nimessä yllätys. Ja valtamedia käyttää ”asiantuntijoina” juuri tuollaista porukkaa.

Joppos123: Ihmetyttää, ettei sotavaltiokaan ole säästynyt tuollaiselta. Mutta taisi dosentilla tosiaan olla hiukka vääränlainen yleisö. Tämä aika muistuttaa kyllä Rooman rappiota ja valitettavasti se ei taida korjaantua kuin jonkinlaisen katastrofin kautta.

voijumala: Kokemukselle, osaamiselle ja maalaisjärjelle ei yleensäkään enää anneta arvoa työelämässä.

Qroquius Kad:

Viesti1: Luulen, että ennustuksesi voi osua oikeaan ja kokoomus valmistelee itselleen kiilapojan asemaa uudessa hallituksessa. Jos joku vielä kuvittelee, että kokoomuksesta olisi nykytilaan jotain apua niin sääliksi käy.

Viesti2: Asiahan menee juuri niin kuin sanoit.

Pate: Onneksi omalla nomenklaturallamme ei ole vielä käytössä samanlaista valvonta- ja väkivaltakoneistoa kuin eräissä muissa maissa.

Joppos123 kirjoitti...

Pave Maijanen on lähtenyt toiseen hiippakuntaan. Yksi hyvä biisi sillä oli.
"Pidä huolta".
Eipä tartte selitellä.

Janne Kärki kirjoitti...

Aattelinpahan vaan sanoa, että mies(oletettuun) muistiin karmein talvi ikinä, kun tammikuussakin on pakkasta. Ohi salojen iskee ahoille alla.

Tinahattu kirjoitti...

Tutkija Luostarinen on apinoinut mielipiteensä “Jenkkilästä”.
Katsoin amerikkalaisen PBS-verkon uutisia aiemmin. Samaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Janne Kärjelle ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Joo, Pavekin oli jo seitsenkymppinen ja sairastanut pitkään. Itse pidin eniten hänen Royals-vaiheestaan:

https://www.youtube.com/watch?v=u_KcWS9ZD8I

Janne: Totta joo, ja kyseessähän on ihan normitalvi lumine ja pakkasineen. Se toi miesmuisti on näissä asioissa kovasti lyhyt.

Tinahattu: Kyseinen heppu lienee saanut oppinsa jo Suuren ja Mahtavan aikana mutta jenkeistä omaksutaan kyllä tänne ne typerimmät ideat mitä suurimmalla innolla.

Anonyymi kirjoitti...

Kommentoin siteeraamalla presidentti Risto Rytiä vuodelta 1944: ”Pahimmat vihollisemme ovat jo omassa keskuudessamme ja ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinehdot ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, jonka tietävät valheeksi”. Aina vaan löytyy näitä Suomen syöjiä ja he ovat pääsääntöisesti vasemmistoa, johon nykyään täytyy lukea myös vihreät.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Aiheesen sopivasti liittyen: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007745108.html

Ainakin omasta mielestäni muutamasta kysymyksestä puuttuu oikea vastausvaihtoehto. Tosin ensimmäisessä taas sanotaan varsin suoraan mistä on kyse.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Risto Rytin sanat eivät ole päivääkään vanhentuneet.

Ano: Jep. Eräitä oleellisia vastausvaihtoehtoja puuttui. Tää oli puhdasta propagandaa tämäkin.

Lissu vaan kirjoitti...

Tästä hallituksesta ja sen metkuista lienee täällä sanottu jo kaikki, mutta hyvä kun jossain vielä saa sanoa.
Mietin sitä, että eiväthän nämä poliitikot todella voi olla niin sinisilmäisiä ja täysin tietämättömiä esim. niistä asioista mitä USA:ssa on tämänkin syksyn aikana tosiasiassa tapahtunut Antifan ja BLM liikehdinnän toimesta, kun nyt niin riemuitsevat tästä kongressitalolla tapahtuneesta. Pakko olla tietoista härskiä politikointia. Ei luulisi ministeritason poliitikkojen olevan yksin valtamediankaan vedätettävinä.
Viime viikolla IS:n puheenjohtajatentissä pj. Saarikko kyllä läksytti Halla-ahoa tätimäisesti siitä, että perussuomalaisten kansanedustajat ja kannattajakunta yleensäkin, käyttävät alatyylistä kieltä peräänkuuluttaen sydämen sivistystä ja moraalista esimerkkiä poliitikoilta.
Tätä iänikuista vihapuhejargonia ministeriltä, joka antoi Haavistolle luottamuksensa.
Itse hän pitää vakavana uhkana sitä, että "Trumpin kannattajat, joista ei mihinkään olla päästy, muodostavat vihan ja väkivallan aluskasvillisuuden somessa."
Siis puolet Amerikan kansasta maalitettavana.
Positiivinen, naapurintytön habitus pettää pahemman kerran tämän rouvan kohdalla.
Kun joku kyselytunnilla tiedusteli oikeusministeriltä hänen suhtautumistaan laillisuuden ja hyvän moraalin toteutumisesta Haaviston jutussa, tämä vastasi että "täällä ei olla oikeussalissa vaan täällä tehdään politiikkaa. Eivätkö toiset tee koskaan virheitä?"
Tuli siis kertoneeksi ettei hänen mielestään politiikassa tarvitsekaan noudattaa hyvää moraalia eikä virheistään kantaa vastuuta.
Tarkoitus pyhittää keinot, joita ei näköjään kaihdeta. Katkeraksi asian tekee se, etteivät nämä edes ole kansan enemmistön paikoilleen valitsemia.
IS:n tentti oli kokonaisuudessaan aika hyvä ja huomasi kyllä, kuinka muiden puolueiden persunpelko kasvaa vaalien lähestyessä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lissu vaan. Oliskos niin, että Saarikko povaa jo seuraavaa hallitusta vaikka persut saisivat veret seisauttavan vaalivoiton? Saarikko on broileri.

Lissu vaan kirjoitti...

Pitkän tähtäimen politikointia tietysti. Ja kun on lähdetty EU:n herrojen kanssa marjaan niin haaveissa kangastelee komea urakiito.
Saarikko otti uhriutujan roolin ilmettä myöten Sipilän puolesta em. tentissä ja rakenteli uhkakuvaa persujen suuntaan. Tietää kansa nyt varmasti missä Trumpin henki vielä kytee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lissu vaan. Emme tiedä, mitä Amerikoissa tapahtuu mutta kepu toimii edelleenkin kuuliaisena osana Järjestelmäpuoluetta.

Tinahattu kirjoitti...

Lissu vaan kirjoitti...
[…]
Mietin sitä, että eiväthän nämä poliitikot todella voi olla niin sinisilmäisiä ja täysin tietämättömiä esim. niistä asioista mitä USA:ssa on tämänkin syksyn aikana tosiasiassa tapahtunut Antifan ja BLM liikehdinnän toimesta, kun nyt niin riemuitsevat tästä kongressitalolla tapahtuneesta.
[…]
_________

Aivan niin, asialla on Antifa, BLM ja FBI, varsinkin FBI. Onhan myös olemassa erilaisia kuunatseja joille johtaja eli 'agent provocateur' on tavallisesti värvätty vankilassa. Asioista tietävät amerikkalaiset kertovat että sellaisissa ryhmissä saattaa olla puolet 'G-miehiä'. Kuviot tunnetaan vuosien takaa.

Tuossa esimerkkiä:
National Justice Exclusive: Notorious "Nazi" Satanic Group Is An Illegal Counter Intelligence Operation Controlled By Two Career FBI Informants
Eric Striker • January 15, 2021
• 2,900 Words • 61 Comments
https://www.unz.com/estriker/national-justice-exclusive-notorious-nazi-satanic-group-is-an-illegal-counter-intelligence-operation-controlled-by-two-career-fbi-informants/#comment-4408755
________

Asiasta asian viereen: Muistaako kukaan sellaista julkaisua kuin Jerry Cotton?
Jerry Cotton ja älykkäämpi kaveri Phil Decker ovat myös G-miehiä, oikeita urhoja. Kukahan niitä kirjasia julkaisi?

Anonyymi kirjoitti...

Jerry Cottonia julkaisi joku Oululainen kustannusyhtiö.
En nyt tähän hätään muista mikä se oli..
Oli muuten hyvin kirjootettu.
Taitas olla liika hapokasta näille,jotka loukaantuu ihan kaikesta..

Tinahattu kirjoitti...

Kirjoittajalla tai kääntäjällä oli tosiaan suomenkieli hallussa, sen muistan.

Pojanjössikät oppivat ihailemaan “ameriikkaa” niistä Jerry Cottoneista ja alkoivat huhuilla että ameriikka jee, suber. Taisi olla sama juttu kuin Tampereen taistolaisilla joille Neuvostoliitto oli kaikki kaikessa.

Julkaisijan rahoittajana saattoi piileksiä hämärä hahmo, ehkä ulkomaalainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tinahatulle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Jerry Cottoniahan julkaisi sen kulta-aikana Kolmio-kirja ja sitä ei oltu ainoastaan suomennettu saksan kielestä vaan myös ns. suomalaistettu.