keskiviikko 6. joulukuuta 2023

BENGTSKÄR

Joulukuun kuudentena – jolloin joskus vietettiin Suomen itsenäisyyspäivää – minulla on ollut jo pitkään tapana muistella sotiemme aikana vähemmälle huomiolle jääneitä taisteluja. Yksi sellainen oli Hangon lähellä 26. heinäkuuta 1941 käyty Bengtskärin taistelu.

Bengtskärhän on pieni, vain parin hehtaarin kokoinen saari, tai oikeastaan vain luoto. Mutta siellä oli korkea majakkarakennus jota suomalaiset käyttivät tiedustelu- ja tulenjohtopaikkana. Sieltähän pystyi tiedustelemaan ja johtamaan tulta niin Hangon kuin Suomenlahden suuntaan ja kun Hanko oli sillä hetkellä vihollisen miehittämä niin asiantilahan ei sitä miellyttänyt.

Vihollisen iskujoukko matkalla Bengtskäriin

Niinpä se hyökkäsi 26. heinäkuuta saarelle kuljettaen iskujoukon neljällä vartiomoottoriveneellä. Kussakin veneessä oli noin 30 miestä. Tarkoitus oli vallata saari, räjäyttää majakka ja sen jälkeen palata takaisin Hankoon. Saaren puolustajina oli vajaan joukkueen kokoinen miehistö luutnantti Fred Lutherin johdolla. Suomalaisten aseina oli pari konekivääriä ja konepistoolia sekä vanhoja ruotsalaisia Mauser-kivääreitä. Lisäksi oli 20-millinen Madsenin konetykki.

Vihollinen pääsi rantautumaan klo 01 yöllä huomaamatta ennen kuin vartio huomasi sen. Suomalaiset piiritettiin majakkaan josta käsin ne puolustautuivat käsikranaatein ja kasapanoksin. Tilanne vaikutti hyvin vaikealta mutta apua saatiin Örön ja Granholman rannikkopatterien tulesta sekä merivoimien tykkiveneiltä Uusimaalta ja Hämeenmaalta ja myös vartiomoottorivene VMV 13:lta. Rannikkopatterit ja laivat ampuivat suoraan saarelle koska suomalaiset olivat majakassa. Tykkivene Uusimaa upotti yhden apuun tulleen vihollisaluksen. Lisäksi apua toi Rosalasta lähetetty luutnantti Kaikkosen johtama 80 miehen osasto joka pääsi pureutumaan saareen ankarien lähitaistelujen jälkeen. Avuksi tuli lisäksi kolme Fokker-hävittäjää.

Suomalaiset rannikkotykit ja alukset tulittavat Bengtskäriä

Kello viiteen iltapäivällä mennessä kaikki saarelle hyökänneet viholliset oli tuhottu ja taistelu oli päättynyt suomalaisten voittoon. Taistelussa oli kaatunut 21 suomalaista ja arviolta sata vihollista. Vihollinen taisteli antautumatta ja vangiksi jäi vain vaikeasti haavoittuneita. Seuraavana päivänä vihollisen pommikoneet iskivät vielä saarelle ja pommituksessa kaatui 11 suomalaista.

Taistelu oli osa Hangon rintamaa jossa käytiin asemasotaa joulukuun 1941 alkuun saakka jolloin vihollinen tyhjensi Hangon.

Tuolloin elettiin aikaa jolloin Suomi oli itsenäinen ja taisteli itsenäisyytensä sekä suomalaisten turvallisuuden puolesta.

Taistelun voittaneita suomalaisia sotilaita Bengtskärissä

51 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taistelun jälkiä näkyy majakassa vielä tänä päivänäkin.Majakan 14. portaassa näkyy jälki missä kranaatti räjähti.Tämä siis oppaan kertomaa.Jäljen kyllä näin kun kävin majakassa

Anonyymi kirjoitti...

Hattu päästä. Jääkärimarssi soimaan!
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kovia poikia.

Professori kirjoitti...

Hieno muistelu. Ilman kuvaamasi kaltaista sankaruutta ei meidänkään blogejamme voisi julkaista ilman pelkoa Putinin hallinnon väliintulosta tai jopa hengenmenosta. Itsenäisessä Suomessa voi.
Toivotan hyvää Itsenäisyyspäivää Ykälle ja hänen lukijoilleen.

Anonyymi kirjoitti...

Portaaseen heitetty kranaatti oli vihoviimeinen mikä heillä oli. Mutta se pelasti tornin valtaukselta. Onneksi vanjat eivät tienneet kranaattien loppuneen. Ammusvarasto oli tornin kellarissa. Puolustajat eivät päässeet hakemaan ammus täydennystä kun vanja oli alaovella. Kunnia sankareille.


kt

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Hiljainen hetki ja sytytetyt kynttilät kunnioittavat tänään talvisodassa haavoittuneen ja jatkosodassa kaatuneen 24-vuotiaan Mauri-setäni muistoa.

Ja ajatukset menevät aikaan jolloin Suomi oli vielä todella itsenäinen.

Hyvää pyhää kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä viimeinen kappale. Kumpa vieläkin taisteltaisiin tosissaan itsenäisyytemme ja turvallisuutemme puolesta, koko kansakunta.En tarkoita sotaa. Kunnia maatamme puolustaneille. Hyvää 6.12
T: Ymmi

Toinen professori kirjoitti...

Säveltäjä Einar Englund kertoo kirjassaan "Sibeliuksen varjossa" Bengtskärin taistelusta. Kertomansa mukaan hän kuului majakan puolustukseen asetettuun sotilasjoukkoon.

Joppos123 kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää myös omasta puolestani.

QroquiusKad kirjoitti...

Ehkäpä tätä Pentinkarin taistelua ei oikein voi rinnastaa nykypäivään.
Tuolloin oli sota.
Nyt ei.
Tuolloin vihollinen tuli päälle aseet käsissä.
Nyt ne tulevat Taikasana huulillaan.
Tuolloin vihollista kohti saattoi ampua.
Nyt ei.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Huru-ukolle, Ano2:lle, Professorille, kt:lle, alianor d´aquitanelle, Ymmille, Toiselle Professorille, Joppos123:lle, Ano3:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ja sinne Bengstkäriinhän muuten pääsee kesäisin turistimatkalle.

Huru-ukko: Juuri niin.

Ano2: Ansaitsevat kaiken kunnioituksen.

Professori: Ja voi olla, että ilman niitä kaikkia miehiä meistä kumpikaan ei olisi koskaan syntynytkään.

kt: Kyllä. Se oli tilanne ja katastrofi oli tosi lähellä. Onneksi sitä apua alkoi sitten tulla.

alianor d´aquitane: Kunnia hänelle ja muille sankarivainajille. Ja niille, jotka selvisivät rakentamaan Suomea.

Ymmi: Olen samaa mieltä.

Toinen professori: Voi hyvin olla. Käsittääkseni taisteluun osallistuneet joukot olivat aivan naapurikunnista ja siis pitkälti ruotsinkielisiä.

Joppos123 & Ano3: Tai ainakin hyvää itsenäisyyden muistopäivää.

Qroquius Kad: Tuo koskee hyvin suurta osaa Eurooppaa. Jos maa on hyökkäyksen kohteena mutta kiistää olevansa hyökkäyksen kohteena niin ennuste ei ole kaksinen.

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Nyt nillä onkin sisäinen viides kolonna. Joita kutsutaan ties miksi. Vaikkapa spr.

Anonyymi kirjoitti...

Pahoittelut kaikille seuraavasta kommentista. Jotka viettävät ns itsenäisyyspäivän juhlaa. Minä lopetin sen 2009. Sekä kun lähellä oleva naapurin tyttö poltettiin elävältä. Näiden seurauksina olleiden tuskan, sekä niiden kyseenalaistaminen, koska rasismi yms, sai minut lopettamaan ns suvaitsevuuden. Ja kun olemme seuranneet sivusta vuosia, miten ne raiskaavat yms naisia sekä ryöstävät lapsiamme, hakkaavat , puukottavat viidakkoveitsillä sekä jengiytyvät. Kuten jopa ruotsin teollisuuden johtajat tulivat esiin, niin ongelmat ovat niin isoja, että ruotsi on ns kusessa talouden osalta. Sitäkö tänne halutaan? Kysyn vaan. Koko ongelma oli nähtävissä jo 20 v sitten. Se alkaa alemmista yhteiskunta luokista. Se leviää ja on jo levinnyt byrokratian myötä virkamiehiin. Rip suomi. Tämä on minun mielipide. Onneksi omat ovat aikuisia.

Joppos123 kirjoitti...

Ei tässä nyt kuutenkaan mitään itsenäisyyden muistopäivää vietetä. EU on vienyt omansa mutta vaihtoehtona voisi olla tilanne missä oikeasti olisi muistopäivä kysymyksessä.
Paraatin ottaisi vastaan ryssälän prefekti Anus Turtapää ja marssivilla joukoilla olisi tankkien kyljessä Z.
EU on kuitenkin tuonut pidäkettä ryssän suuntaan ja NATO on se viimeisin niitti.
En oikein ymmärrä miksi jotkut "asiantuntijat ja tutkijat" nyt vauhkoovat siitä kuinka ryssä tulee hyökkäämään jonkin NATO maan kimppuun 3-5 vuoden sisään.
Millähän lihaksilla?
Nyt pitää muistaa, että ilmaelementti on loistanut Ukrainassa poissaolollaan. Lännen ilmavoimat vastaavat moninkertaisesti sitä tykistöä millä Ukraina on tähän asti taistellut.
Toki on hyvä potkia lännen politiikkoja perseelle asetuotannon suhteen. Jospa nekin mulkut alkaisivat ymmärtää, että pelotteen tulee olla kunnossa.
Aika paskaan jamaan mekin PV:n päästimme. Edes rynkyn kuulat eivät olisi riittäneet kahta viikkoa pidempää. Tämä siis vuonna 2014.
Nyt on tilanne korjaantunut ja lisää tauhkaa ostetaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Jep. Plus paljon akateemisia suojatyöläisiä ynnä toimittelijoita.

Ano2: Ei tarvitse pahoitella. Tottahan tuo on.

Joppos123: En ole tässä samaa mieltä. Suomen asioista päätetään Brysselissä. Ja läntinen Eurooppa riisui armeijansa aika luurankotasolle. Se NATOn lihas on vieläkin pitkälle Yhdysvaltain varassa. Siitä olen samaa mieltä että PV:n toimintaa ja resursseja tulee jatkuvasti kehittää ja lisätä. Nythän meille on tulossa niitä pitkän matkan israelilaisia Gabriels Swing it-ohjuksia. Joitten ostamisesta vasurit rääkyy.

Joppos123 kirjoitti...

Ja lisäksi ostettiin pitkänmatkanohjuksia 2400 kappaletta MLRS järejelstelmään. Jo ne tekee putlerille pidäkkeen pommitella Helsinkiä.
Pietari saataisiin aika paskaksi niillä.
Mitä tulee sodan moraaliin niin emme taatusti tappelisi toinen käsi seläntakana, miksi niin tekisimme?
Kun vastassa on brutaali valtio niin se brutaalisuus pitää viedä myös sinne.
Pietarin ja Moskovan jätkät tunkee tällä hetkellä sormet korviin ja silmät kiinni koska sota ei toistaiseksi koske niitä.
Maaliskuussa tulee koskemaan. Putler laittaa all inn.
Saas nähdä miten ne saavat joukot kalustettua vai tungetaanko ne vain teuraaksi.
Ryssähän rekrytoi jo Nepalilaisia teuraaksi. Taitaa olla hätä.

Joppos123 kirjoitti...

Vasurithan rääkyy aina kun meille tulee mahdollisuus vahingoittaa putlerin hyökkäysarmeijaa. Se on jokin verenperinnössä niille tuleva ominaisuus.
Jännä kun taas anarkomarkot, antifantit sun muut persereiät mellastavat stadissa ja media syyttelee "äärioikeistoa".
Äärivasemmiston pikkumulkuille kunnon selkäsauna tekisi hyvää.
Somalii taputtaa kädet ruvella pressanlinnassa."ihqua erilaista väkivaltaa" ja läppäriin ilmestyy uusi antifan tarra.
Noi paskat pitäisi tappaa nälkään ja kurjuuteen. Ei enää mitään tukia, zero.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123.

Viesti1: Joo, sotaahan ei käydä puolilla valoilla. Täytyy olla ovelampi ja vittumaisempi kuin vihollinen. Ja se amitsiooni on hankittava ennen mahdollista sotaa. Sen alettua saattaa olla myöhäistä.

Viesti2: En tiedä, kuinka paljon se paskaporukka saa avustusta mutta jokainen ropo on liikaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Suomalaisella tykistöosaamisella on muuten yllättäviä perinteitä:

https://trepo.tuni.fi/handle/10024/119181

Sentään noinkin tehokkaita olosuhteet huomioon ottaen.

Anonyymi kirjoitti...

Surkeaa on muistella miten suomalaiset puolustivat itsenäisyttään ja estivät maamme joutumisen Neuvostoliiton miehittämäksi. Parin viikon päästä DCA-sopimuksen myötä maamme antautuu miehitettäväksi laukaustakaan ampumatta. Ja miten niin miehitys? No, jos vieras valtio saa oikeuden perustaa maahamme sotilastukikohtia, tuoda sinne aseistusta ja hallinnoida niitä omien lakiensa mukaan, niin miksi se ei olisi miehitys? Meidän eduskunta ei pysty päättämään enää mitä noissa tukikohdissa tapahtuu ja mihin niitä käytetään. Olis pysytty puolueettomina niin ei vanjankaan tarvitsi tänne tykkejään suuntailla. Mutta ei, taas kokoomus haalaa meidät sotaan, koska mitään ei koskaan opita. Ukrainan tie on edessä.

Anonyymi kirjoitti...

Tunnen miehen, jolla on sama sukunimi Luther. Kysyin leikilläni, että oliko Fred Luther sun faija. Vastaus oli ei, mutta mun isobroidi.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ano 15.09:

Kuinka sokea pitää olla ettei käsitä sitä että meidän ns. "puolueettomuudellamme" ei ole venäläisten silmissä höykäsen pölähtävän väliä. Vain se ratkaisee mistä he kokevat olevan heille hyötyä ja miten he saavat ideologiaansa edistettyä. Kaikki muut näitä edellä olevien änkyröiden kaltaisia lukuunottamatta ovat tässä maassa käsittäneet että tuuli nousee,idästä, ja meidän on uskallettava elää ja puolustaa omaamme. Kyyristelemällä ja väittämällä ettei meitä saa kiusata kun olemme "puolueettomia", emme saa venäläisiltä kuin kuivana kakkoseen. Maailmassa pitää pystyä valitsemaan moraalisesti oikein, vaikka se ei kaikilta seurauksiltaan niin optimaalista olisikaan. Ilman jenkkien ase- ja ampumatarvikevarastoja olemme kusessa venäläisten kanssa, ja pahinta on että hekin tietävät sen. Nyt emme ole, ja sekös heitä kiukuttaa.

QroquiusKad kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kiitos tuosta. Siinä oli uutta. Se 76 K 02 muuten oli harjoitustykkinä vielä 1980-luvulla.

Ano1, Thorvald & Qroquius Kad: En niistä tukikohdista ole minäkään innostunut. En tosin usko, että Venäjä olisi höökimässä. Sinänsä jos maahamme on varattu amitsioonia niin se on ihan hyvä. Ja että tiukan paikan tullen saisimme apua. En tosin usko juurikaan NATOn eurooppallaisen siiven apuun vaan se olisi sitten sitä jenkkiapua. Mutta hei, ei epäluulo ja tulevan pelko ihmisestä vielä mitään Putlerin persehuoraa tee, niin että jäitä hattuun.

Ano2: Kiitos lisäyksestä.

Valkoinen hetero kirjoitti...

Onko pienessä kuplassasi liian vähän ilmaa, ettei sinne sovi laajemman näkökannan omaavia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Valkoinen hetero. Jäitä hattuun silläkin puolella. Oli kommenttisi sitten tarkoitettu QK:lle tai minulle.

-TR- kirjoitti...

Mielenkiintoinen havainto että noiden antifanttien mölykuoro oli hyvin naisäänivoittoinen.

Vihervassareilla on varmasti skitsofreeninen suhtautuminen maanpuolustukseen sillä toisin kuin menneinä aikoina jolloin maanpuolustus oli tarkoitettu työläisparatiisin torjumiseksi ja oli siten heidän näkökulmastaan ainoastaan huono asia niin nykyään maanpuolustus on äärioikeistolaista hallintoa vastaan tarkoitettu. Sehän on vihervassareiden itsensä käyttämä haukkumasana heidän kanssaan eri mieltä olevia vastaan kutsua heitä putinisteiksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo "hetero" on juurikin yksi noista mainituista Moskovian rengeistä.
On tehnyt kantansa selväksi PT-mediassa, josta suljettiin ulos juuri sen takia.
Nyt se päästettiin sinne takaisin ja tuli saman tien tänne.

Mito Islam kirjoitti...

Voisiko tämä kakkosrähinän jälkeinen rauhan aika ison karhun naapurissa johtua siitä että aikaisemmat poliitikot ovat ymmärtäneet Suomen geopoliittisen aseman ydinase suurvallan naapurina. Sanottiin sitä sitten rähmällään oloksi tai kuivana kakkoseen ottamiseksi ei se tälläisen tavallisen sukankuluttajan arjessa mitenkään näkynyt, samalla tavalla sitä nuollaan kieli kitalakea myöden ruskeana länttä niin kuin ennen itää.
Toinen rauhan tae on ollut Suomen puolustusvoimat, tehokas motivoitunut ja hyvillä vehkeillä ja koulutuksella varustettu ryhmä joka on hillinnyt kulloisenkin idän satraapin laajentumishaluja, samalla se ei kuitenkaan ole aiheuttanut mitään uhkaa idän suuntaan lähinnä olemattoman hyökkäyskaluston takia.
Samalla tavalla kuin pölvästit saatiin uskomaan naisten ja lasten sekä moniosaajien ja kultamunien välttämättömään haalimiseen -15 ja plörönän kaikentappavaan leviämiseen-20 , myös venäjästä onnistuttiin leipomaan kaikennielevä peto jonka mongolilaumat ulvovat itärajalla valmiina varastamaan kaikki suomalaisten jääkaapit ja pesukoneet.
Jos vähänkään pitemmällä aikajänteellä on seurannut Ukrainan tapahtumia olisi jo-15-16 pitänyt ymmärtää että Venäjä tulee jossain vaiheessa tekemään jotain Ukrainan suhteen. Suomen asema taas on ollut koko ajan stabiili vailla mitään uhkaa idän suunnasta.
Nyt tilanne on täysin toinen, paniikissa ja kansalta kysymättä liityttiin natoon joka pykää tukikohtansa joka niemeen ja notkelmaan, jos aseistus ja doktriinit muutetaan puolustuksesta hyökkäykseen ei pidä ihmetellä jos Venäjä reagoi jotenkin.
Jokaisella maalla on toki oikeus tehdä omat ratkaisunsa muista välittämättä, mutta jos kaivaa verta nenästään ennen pitkää sitä sieltä myös tulee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Qroquius Kadille ja Mito Islamille & kiitos kommenteistanne.

TR: Logiikka ei kuulu tuon porukan sanavarastoon.

Qroquius Kad & Mito Islam: Noin yleensä totean että kun kyseessä on niin valtavan suuri muutos Suomen asemaan niin totta kai se aiheuttaa epävarmuutta.

QroquiusKad kirjoitti...

Poistin tuon aikaisemman asiattoman kommenttini nähdäkseni, miltä se näyttää sekä tietysti siksi, että se oli asiaton.
Reagoin tarpeettoman kiukkuisesti sinänsä vähäpätöiseen asiaan, joka ei olisi muuten sillä tavalla liikuttanut, mutta olin huomannut eräästä aiemmasta bloggauksesta kadonneen taas kommentin.

Sille asialle on nyt kuitenkin tehty kaikki mitä voidaan, siksi se suututti kun olin kerennyt jo luulla asian korjautuneen.
Olisi kyllä pitänyt purra puuta ja lyödä kyynärpää kiveen.
Ei voi enää mitään, täytyy vaan kestää.
Tovin mukaan ajan mittaan eivät kaikki katoa.

Tästä tuli nyt vertailukohta itseni poistamalle ja jonkin järjestelmähäiriön pyytämättä poistamalle kommentilleni.
Näkyvätkö nämä jollain tapaa erilaisina?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Näkyy että kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

QroquiusKad kirjoitti...

Sehän näkyy toki kaikille.

Joppos123 kirjoitti...

Kyllä jos tässä aidosti pitää valita välillä putlerin alamaisuus vai jenkkien varastot niin hmmmmm, mitenkähän valkkaan?
Luuleeko joku putlerfani vai toivooko kenties ettei se suurena Suomenystävänä olisi jossain vaiheessa suunnitellut maamme valtausta ilman NATO:n liittymistä?
Turtapään ja putlerin fanit olivat lienee läänittäneet maamme jo valmiiksi. Ole sinä tuon kuvernööri ja mä tuon, heil putler.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Mitenkä, ovatko kommentit nyt pysyneet paikallaan?

Joppos123: Kun nyt NATOssa ollaan niin tietysti toimitaan sen mukaan. Jos apua kerran halutaan niin on tietysti käytännöllisempää että ne varastot ovat jo olemassa. Mutta nämä ovat tietysti niin suuria asioita että ymmärtänet monen ihmisen epävarmuuden.

QroquiusKad kirjoitti...

Valitettavasti ovat katoilleet, mutta uutena ilmiönä nyt on omieni lisäksi myös yksi anonyymi kadonnut samassa yhteydessä:
tuttuun tapaan näkyy tervehdyksesi ja yhteinen vastauksesi molemmille, mutta ei kumpaakaan kommenttia.
Ei kai tälle mitään enää voi, kaikki on tehty mitä tehtävissä on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tosi outoa. En keksi asialle mitään selitystä.

QroquiusKad kirjoitti...

Nyt sitten täältäkin katosi se Punakaartin tykistöstä kertonut kommentti.
Käykö tässä tosiaan samaan tapaan kuin Roy Battylle, että kaikki nuo meikäläisen tämän blogin kommentit ovat lopulta aikaan katoavia, kuin kyyneleet sateeseen.

Mito Islam kirjoitti...

Kyllä sun kommentit tällä aparaatilla näkyy(älyhärpäke), poislukien ne jotka olet itse poistanut, olisiko ongelma vain omassa näkymässä?

Joppos123 kirjoitti...

Kyllä täällä poterossakin näkyy kaikki viestit. Qk on tehnyt jonkun näppisvirheen. Kandee selata välimuistit ja varmuustallenteet.
Onhan toki olemassa bittitaivas.

Joppos123 kirjoitti...

Vähän ot.
Tuli eilen käytyä erään olympiaedustajan 65 synttäreillä. Hänen poikansa on myös edustanut Suomea samassa lajissa ja olympialaisissa.
Kysymyksessä on pikaluistelu.
Itse en tuota lajia ole harrastanut. Isännän tunnen turvapuolelle tehtyjen töiden perusteella.

QroquiusKad kirjoitti...

Jos noin on, silloin vika on omasa näkymässä mutta eivät ne näy blogi-isäntämme Ykän näytölläkään?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Mito Islamille ja Joppos123:l le & kiitos kommenteistanne. Kyllä niitä QK:n kommentteja on kadonnut. Olen sitten saanut niitä palautettua. Pikaluistelua en ole itsekään kokeillut. Lätkää on joskus tullut pelattua.

QroquiusKad kirjoitti...

Vaan onhan tämä nyt jo todella omituista, jos ne kadonneet kommentit koko ajan näkyvät älyhärpäkkeellä kuin eivät olisikaan siis kadonneet, mutta eivät omalla pöytäkoneellani ja Ykällä taitaa olla läppäri, jossa ne eivät myöskään näy?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Minä luulen että muut kommentoijat ovat katsoneet kommentteja sen jälkeen kun minä olen palauttanut omat kadonneet kommenttisi.

QroquiusKad kirjoitti...

Tässä kysymys Jopposille ja Mito Islamille:
bloggauksesta "Leikkipartisaanin vaikerrus" on kadonnut kaksi kommenttia, mutta niiden puuttumiskohdat näkyvät Ykän vastauksista.

Näkyvätkö ne edelleen teidän älyhärpäkkeillänne?

Mito Islam kirjoitti...

Ei näy kaikki, muutama puuttuu, Ykän vastaukset kyllä näkyy.

QroquiusKad kirjoitti...

Joten Ykän eilinen klo 23.38 arvaus taisi mennä oikein?
Kerkesin jo ihmetellä lievää kovemmin.

Mito Islam kirjoitti...

Taisi olla, itselleni kävi erään toisen blogin kanssa niin että ensin katosi kommentteja sitten kaikki kommentit ja lopulta koko kommenttikenttä, blogisti ei löytänyt mitään vikaa ja muille lukijoille kaikki näkyi kivasti, myös itselleni jos menin toisella laitteella kirjautumatta, kaikki lähti toimimaan kun kirjauduin ulos kuukkelista ja sitten uudestaan sisään, tästä arvelin että vika voi olla siinä päässä.

QroquiusKad kirjoitti...

Kuukkelista uloskirjautuminen taisi olla jo suoritettuna, mutta teinpä sen nyt uudelleen.
Tuskin tapahtuu mitään.