maanantai 4. joulukuuta 2023

SE AINOA ABSOLUUTTINEN PAHUUS?

Tuli vaan mieleen. Tämmönen käppäukko kun syyllistyy aika ajoin ajatteluun. Kas kun se hallituksemmehan teki vihervasemmiston ja valtamediapuolue VMP:n joukkorääkymiselle alistuneena joku kuukausi sitten sen rasisminvastaisen totanoinjonkun. Ja siinähän mainittiin holocaustin kieltämisen kriminalisoiminen. Tietysti jos oikein pilkkua pidetään hyvänä niin oikea termi lienee holocaustin kiistäminen mutta anyway.

Tämä nimittäin saa minut miettimään ihan yleisesti että onko se holocausti – jonka olemassaoloa en itse missään nimessä kiistä – se ainoa absoluuttista pahuutta sisältävä kansanmurha ja natsismi ainoa absoluuttista pahaa edustava aate? Miksi ihmeessä se, ja vain se nostetaan aina tapetille täällä lännessä, mm. Suomessa? Samaan aikaan kun jostain käsittämättömästä syystä sympatisoidaan niitä arabilaumoja jotka oikein mielellään veisivät loppuun sen, minkä muuan A. Hitleriltä jäi kesken. Allahu totanoin akbar.

Katsotaan hieman historiaa ja sitä absoluuttista inhimillistä pahuutta. Sitä kun riittää.

Holodomor:

Holodomor oli osa Neuvostoliiton suorittamia suurimittaisia kansanmurhia. Vuosina 1932-1933 Moskovan hallinnollisella päätöksellä tapettiin nälkään 3 – 14 miljoonaa ukrainalaista. Eli pahimmillaan kyseinen Stalinin masinoima keinotekoinen nälänhätä tappoi enemmän ihmisiä kuin se kuuluisa Holocaust.

Luonnollisesti Neuvostoliitossa tapettiin ja näännytettiin miljoonia venäläisiäkin. Eivätkä suomensukuiset kansat olleet suojassa myöskään. 1930-luvulla tuhottiin koko inkeriläisten kulttuuri ja sen väestömäärä romahti lähes kymmenesosaan. Neuvostoliitossa asuvat suomalaiset saivat oman osansa tästä tappamisesta ja nykyisessä Itä-Karjalassa suomalaisia – tai karjalaisia, tulkintakysymys – on vain murto-osa siitä, mitä vielä viime vuosisadan alussa.

Mutta kommunismi ei ole absoluuttista pahuutta. Vain natsismi on. Miksi?

Siirrytään toiseen kansanmurhaan eli Armenialaisten kansanmurhaan:

Tähänhän syyllistyi Turkki – joka muuten mainostaa itseään rasismista täysin vapaaksi valtioksi – hieman päälle sata vuotta sitten. Teurastuksessa kuoli 1 – 1,5 miljoonaa armenialaista sekä satoja tuhansia kreikkalaisia ja assyrialaisia. Asiahan on tavallaan ajankohtainen sillä Azerbaidzhan on saavuttanut sotamenestystä Armeniaa vastaan, suorittaa etnistä puhdistusta Vuoristo-Karabahissa ja en ihmettelisi jos se haluaisi jatkaa siitä, mikä turkkilaisilla jäi aikanaan kesken.

Tähän kansanmurhaan viitaten voi myös muistuttaa turkkilaisten vuosina 1913 – 1923 suorittamaan kreikkalaisten kansanmurhaan jossa kuoli eri tavoin 300.000 Turkin kreikkalaista ja miljoona karkoitettiin maasta pois.

Mutta turkkilaiset eivät edusta absoluuttista pahuutta. Vain natsit edustavat. Miksi?

Siirrytäänpä sitten Afrikkaan… onnelliseen Afrikkaan… jossa tanssia ja laulaa saa… joo, afrikkalaiset voivat olla lahjakkaita laulussa ja perseen heiluttamisessa mutta erityisen lahjakkaita ne ovat toistensa lahtaamisessa. Esimerkkejä on paljon mutta nostetaan esille Ruandan kansanmurha:

Siinähän hutut lahtasivat nopeassa ajassa 800.000 tutsia ja maltillista hutua. Maan silloiseen väkimäärään nähden suoritus oli varsin huomattava.

Mutta afrikkalaiset eivät edusta absoluuttista pahuutta. Vain natsit edustavat. Miksi?

Siirrytään sitten Aasian puolelle ja pannaan turbovaihde päälle eli Kambodzhan kansanmurha:

Siinähän Punaiset Khmerit valtaan päästyään alkoivat toteuttaa näkemystään kommunistisesta ihanneyhteiskunnasta ja sehän onnistui tavalla joka kommunisteilla oikein hyvin onnistuu eli noin 1,5-2 miljoonaa  kambodzhalaista kuoli nälkään, tauteihin ja teloituksiin. Varsin huomattava osa maan väkiluvusta joka silloin oli vajaa 8 miljoonaa.

Tietysti kun puhutaan toteutetusta kommunistisesta utopiasta on syytä palauttaa mieliin Kiinan suuri harppaus jonka seurauksena kuoli useita kymmeniä miljoonia ihmisiä.

Mutta – edelleen – kommunistit eivät edusta absoluuttista pahuutta. Vain natsit edustavat. Miksi?

Sitten tietysti kannattaa muistuttaa niistä murhatuista jotka liittyivät aikanaan islamin leviämiseen. On varsin vaikeaa löytää lukua kaikista murhatuista mutta puhutaan varmasti miljoonista.

Mutta islamhan ei edusta absoluuttista pahuutta. Vain natsismi edustaa. Islam is a religion of peace.

Samoin tulee muistaa se, että Amerikan kolonisaation seurauksena tapettiin tai kuoli tauteihin miljoonia intiaaneja.

Ehkä on hyvä myös muistuttaa tekeillä olevasta kansanmurhasta Etelä-Afrikassa jossa on tapettu useita tuhansia valkoisia, pääosin viljelijöitä. Kansanmurhaanhan on hyvä esimerkki myös Rhodesiasta vai mikävitunzimbabwesenyton jossa tapettiin ja karkoitettiin lähes kaikki valkoiset maanviljelijät perheineen ja alettiin sitten sormi suussa ihmetellä että mikä on kun vilja ei tule itsekseen laareihin.

Eivätkä nämäkään edusta absoluuttista pahuutta. Ja näille kahdelle viime mainitulle on yhteistä että vihervasemmistolainen Valtamediapuolue VMP ei jostain syystä ole ollenkaan kiinnostunut niistä.

Tässähän noita oli muutama. Enemmänkin toki löytyy. Noin yleensä ja erikseen toteaisin postauksen lopuksi että absoluuttista pahuutta löytyy kaikkialta. Ei vain oikean kainalon tuulettajista. Sitä ei tulisi unohtaa. Ihminen on koko lailla harvinaisen vittumainen ja vaarallinen olento.

34 kommenttia:

Tapio Suhonen kirjoitti...

Tuosta sinun pitäisi kysyä Veronikalta ja Li:ltä. He tietävät - ehdottomasti - paremmin sen pahuuden syntysijan, kuin esim. persutavis. SE EI VOI OLLA neuvostoliittolais, muslimimi tai afrikkalaisperäistä: hyvyys ja inhimillisyys kun lähtevät näistä mainituista. Voit kysyä myös vaikka putinilta (huom. pienellä) "Neuvostoliiton hajoaminen oli geopoliittinen tragedia" yms.
Virolaisetkin, saatanat, kaatoivat Speden patsaan Tallinnassa, heti kun voivat.
Afrikkalais/lähi-itäläinen mälinä Itä-Helsingissä on vain hyväntahtoista kulttuuri-ilmentymää.
Pahoinpitelyt, ikuinen ylläpito, kielitaidottomuus...etc. ovat vain - honkasalolaisittain - suomalaisjunttilaista tulkintavirhettä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Saksassa on laitonta verrata natsien tekoja kommunistien tekoihin koska se kuulemma on holokaustin vähättelyä. No, jos on vähättelyä verrata 6 miljoonan tappamista 170 miljoonan tappamiseen (Kommunismin mustan kirjan antama luku), niin kai se sitten on. Minusta ei. Molemmat aivan törkeitä lukuja ja molemmat vasemmiston totalitarisia oppeja joiden aikaansaamia nuo luvut ovat.

Anonyymi kirjoitti...


Tää korutont' on kertomaa, mutta vasemmisto tekee kaikkensa, ettei näitä muita kansanmurhia nostettaisi päivänvaloon. Mahtaako löytyä koululaisten historiankirjoistakaan? Muistan lukeneeni joitakin vuosia sitten jopa sellaisen älyvapaan ehdotuksen, että historian opetus poistettaisiin kouluista kokonaan. Vasemmistolainen media niin meillä kuin varmasti muuallakin Euroopassa jatkuvalla Hitler- ja natsidokumenttien esittämisellä tv:ssä, äärioikeiston nousun pelottelulla, vain yhteen suuntaan toimivalla rasismikäsityksellään ja woke-atteellaan tekee politiikkaa ja aivopesee ihmisiä. Onnistumisprosentti kaikesta päätellen lienee valitettavan korkea.

Rouva Ano

Vasarahammer kirjoitti...

Vielä yksi kansanmurha, joka kannattaa lisätä turkkilaisten syntilistaan on assyrialaisten .On jäänyt Armenialaisten ja kreikkalaisten kansanmurhien varjoon.

Anonyymi kirjoitti...

Rauhanvaltio Neuvostoliitto murhasi Katynin metsässä arviolta 30.000 puolalaista. Stalin oli myös päättänyt, että kunhan Suomi on miehitetty, siirretään suomalaiset opettajat, lääkärit, tutkijat, kauppiaat, metsänomistajat, teollisuuden ja talouden johtohenkilöt ym. Katyniin puolalaisten seuraksi. Stalinin ainoa murhe tuolloin oli Katynin kapasiteetti, joka kuulemma ei olisi riittänyt. No, olihan toinenkin syy, mikseivät suomalaiset sinne joutuneet.

Trilisser kirjoitti...

Hyvä kysymys! Tuosta inkkarien osuudesta voisi ainakin nykyisen Usa:n alueen osalta sanoa, että asia on hiukan monimutkaisempi. Yksi amerikkalainen sotahistorioitsija kertoi minulle, että ns. intiaanisodissa em. alueella kaiken kaikkiaan kuoli vain n. 10 000 inkkaria. Ts. alle puolet Suomen tappioista talvisodassa.

Toinen seikka on myös se, että inkkarit eivät suinkaan olleet mikään yhtenäinen ryhmä, vaan ne tappelivat kiivaasti keskenään ja heidän sotansa oli ihan aitoa totaalista sotaa. Hävinnyt heimo lakkasi olemasta: miehet tapettiin/kidutettiin/syötiin ja naiset ja lapset assimiloitiin voittajaheimoon. Em. seikkaa eivät inkkariaktivistit muista...

Anonyymi kirjoitti...

Jos tarkastelee silloisen punaisen ristin tilastoja, niin tuo natsien pahuus kalpenee kovasti noiden muiden kansanmurhien rinnalla.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, kansallissosialismihan on vain saksalainen versio meillekin tutusta sosialidemokratiasta!

Isänmaassamme toimi puolue nimeltä Suomen Kansallissosialistien liitto vuoteen 1944. Kyseinen puolue ei täällä meillä saanut koskaan oikein tuulta siiven alle ja niinpä se lopetti toimintansa yhdistyen SDP:hen, ”…koska meillä on samat tavoitteet.”
Tästä solisalirakkeja muistutettakoon aina kun ne yltyvät natsia muille huutelemaan!

Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue perustettiin KOTIMAISEKSI VAIHTOEHDOKSI vahvasti itään – Neuvostoliittoon – nojaavalle sosialidemokraattiselle puolueelle Saksassa!
Hitlerin ja NSDAP:n johdonmukaisena ajatuksena oli yhdistää kaikki Manner-Euroopan germaaniset – heidän vokabulaarillaan arjalaiset – kansat samaan valtakuntaan eräänlaiseksi proto-EU:ksi, mutta sattuneista syistä homma levisi aiottua laajemmalle tunnetuin, katastrofaalisin seurauksin.

+ULFBERHT+

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Sille tosiasialle, ettemme me uudella ajalla syntyneiden kielellis-kulttuuristen kansallisvaltioiden kasvatit suhtaudu samalla tavalla kehitysmaissa tapahtuviin kansanmurhiin ja joukkomittaisiin väkivallantekoihin -- emmekä myöskään Ruandan kaltaisiin tribaalikonflikteihin -- kuin mitä suhtaudumme natsi-Saksassa paljastuneeseen ihmistuhontaan, on kyllä ihan selvät syynsä.

Ja syys on se, että meillä on korviemme välissä mitta-asteikko, jolla ihan vaistomaisesti asetamme kehittymättömät kulttuurit kehittymättömyyden luokkaa, kun taas vertaisiamme arvioimme omalla vertaistasollamme.

Emme oikeasti suhtaudu venäläisiin samoin kuin suhtaudumme eurooppalaisiin. Emme odota afrikkalaista nousevan uutta Einsteinia.

Kulttuurit ovat kovia kognitiivisia tosiasioita, vaikka emme saa sanoa tätä ääneen.

Ja sehän meillä on omassa eurooppalaisen uuden ajan ajattelussa juuri pahiten pielessä -- se että kuvittelemme mahdolliseksi suvaita myös suvaitsemattomia. Se että koemme vaikenemisen hyveenä. Se että yritämme käyttää käsitteitämme korjataksemme ihmisten väliset erot hukuttamalla ne yliyleistävien ylevöitettyjen yleiskäsitteiden poimuihin.

Kieltäminen ja kiistäminen ovat yrityksiä torjua kipeät tosiasiat tietoisuudesta. Mutta arvatkaapa mikä on kaikkein tehokkain tapa torjua tosiasiat tietoisuudesta? Se on juuri se jota noudatamme jotta emme ymmärtäisi yhtään mitään siitä mitä Saksassa tapahtui kun sivistysvaltiossa tapahtui kun valtakunta vajosi ja taantui totalitarismin asteelle.

""Marssittamalla tv-ruudussa natsisotilaita ilta illan jälkeen ja näyttämällä jatkuvasti kuvia keskitysleirien hirveyksistä emme ole saaneet totalitarismin tapahtumia hallintaamme. On aivan päin vastoin: nämä ovat vain keinoja loitontaa tajunnasta todelliset ongelmat kauemmas – pois, itsemme ulkopuolelle. Kauheuksia kuvaamalla vahvistamme itsessämme harhaista uskoa siihen, että pahuus asuu jossain muualla kuin omassa sielussamme. ""

Tuo on poimittu tuolta.


Antifilatelisti kirjoitti...

Juutalaiset kelpaavat VMP:lle kuolleina (holokausti) mutta eivät elävinä (Gazan terrori-iskut).

Anonyymi kirjoitti...

Nuo muut luettelemasi olivat niitä parempia kansanmurhia. Noin wokekielellä sanottuna.
Huru-ukko

Tupla-J kirjoitti...

Meikämannehan rustaili asiasta ottiatuotaa myös jokin kotva sitten.

Muttajoo, holokausmiin kuuluu kiinteänä osana se, että no lives or genocides but Jewish matter. Tai no joo, bläk siltä osin kun sillä saadaan valkonaamat elämään pelossa, mutta sillä on lähinnä se valkoset kyykkyyn-välinearvo, muuten ne ei piittaa.

Holokausmista tuli jossakin 90-luvun nurkilla koko lännen tunnustama valtauskonto. Pirunmoisinta siinä on se, että se on kaikille ei-juutalaisille itsemurhakultti.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"Emme odota afrikkalaista nousevan uutta Einsteinia."

Niin, mutta oikeassahan me tuossa olemme. Ei sieltä ole noussutkaan, vaikka porukkaa on vaikka kuinka tolkuttomasti ja yliopistojakin jokaisessa isommassa kaupungissa ja saavat stipendejä länsimaisiin yliopistoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Sukuni tuleemo molempien vahempien verinä Karjalasta, ja tuolla ei ole enää ollut vuosikymmeniin yhtään Suomalaista! Pelkkiä helvetin ryssiä, ryssien jälkeen, sama mitä kuka mikäliet väittää!

Pauli Vahtera kirjoitti...

Yrjön kirjoituksen luettuani välähti. Koska oikeistolaiset ovat fiksumpaa porukkaa, he eivät nimittele pahantekijöitä. Vasemmisto taas tarvitsee meluamiselleen kohteen ja siksi he nimittävät natseiksi kaikki, jotka eivät ole samaa mieltä heidän kanssaan. Toki pääsäännöstä on poikkeuksia, kuten Kirsi Piha, josta tosin ei tiedä minkä sortin sosialisti hän on.

Kommunistit ja muslimit ovat kuin paita ja perse. Ja juuri nämä kansanryhmät ovat tehneet kansanmurhia. Koska kansa ei halua kommunismia, he eivät saa valtaa äänestäjiltä vaaleissa. Siksi valta otetaan murhaamalla omaa kansaa. Pääsee halvalla eroon toisinajattelijoista ja samalla hiljennetään pelolla koko kansa.

Kommunistit ja muslimit eivät tietenkään näe omissa joukoissaan mitään pahuutta.

Saksan natsit olivat kansallissosialisteja. Siis samaa porukkaa.

Afrikkalaiset kansanmurhaajat eivät ole kommunisteja eivätkä muslimeja (poikkeuksia on, esimerkiksi Nigeria, josta on tullut muslimienemmistöinen valtio). Afrikkalaisten ongelma on ÄO, minkä takia he eivät ymmärrä mitä tekevät ja luulevat tappamalla ottavansa vallan.

Anonyymi kirjoitti...

Siinähän ei ole mitään vikaa, kun väkivaltainen ideologia marssii ja vaatii jatkuvasti enemmän ja enemmän. Minkä ne kyllä tulevat saavuttamaan ajan myötä. Koska niillähän on aika, kuten uhoavat. Ja vihervasemmisto myötäilee ja etsii rasismia ties mistä.

QroquiusKad kirjoitti...

Seppo sen sanoi.

Irakilaisilla oli vuonna 2008 tarkoitus avata uudelleen Abu Ghraibin vankila, juuri se joka oli suljettu hirrrvittävän kidutusskandaalin johdosta.
Irakilaisten tarkoituksena oli tehdä siitä museo, jossa esitellään siellä tehtyjä kauheuksia:

https://www.nbcnews.com/id/wbna26547591

USAssa oltiin mielissään asiasta kunnes tajuttiin, että eihän siellä ollutkaan tarkoitus huutaa ja Huutaa ja HUUTAA USAlaisten tekemisistä!
Päinvastoin ne oli tarkoitus asettaa oikeisiin mittasuhteisiin kertomalla, mitä barbaarisuuksia siellä oli tehty Saddamin aikana;
silloin vankeja toden teolla kidutettiin eikä vain kiusatttu kuten USAn skandaalissa.

Eihän se käy!
Ei siitä saa puhua!!
Sehän oli vain sellaista parempaa kidutusta, huusivat soma Li Lystikäs ja tyttökaverit kautta maailman!!!

Heidän asenteensa on avoimesti se, ettei ählämiltä ja neekeriltä eikä edes valkoihoiselta moskoviittiörkiltä voida odottaa sivistyneen ihmisen käytöstä eikä vaatia ottamaan teoistaan vastuuta.
Saksalaisiin suhtaudutaan eri tavalla, tunnustaen heidät epäsuorasti korkeammalla kehitystasolla oleviksi.

Sellaiselle ajattelutavalle on aivan oma nimityksensä.
Se on "rasismi".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapio Suhoselle, Thorvald Eskilinpojalle, Rouva Anolle, Vasarahammerille, Ano1:lle, Trilisserille, Ano2:lle, ULFBERHT:lle, Seppo Oikkoselle, Antifilatelistille, Huru-ukolle, Tupla-J:lle, Ano3:lle, Pauli Vahteralle, Ano4:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Minä vähän luulen että jos joku ns. tiedostava yksilö lukee tämän postauksen sekä kommentit niin sillä lyö tyhjää eikä se osaa todeta muuta kuin että siellä ne vaan natseja symppaavat ja komppaavat. Ovat siis natseja itsekin.

Anonyymi kirjoitti...

Ruandan kansan murhasta voidaan ihka oikeasti kiittää ranskaa..

Anonyymi kirjoitti...

Koko natsi/äärioikeisto ulina on ns kokenut inflaation. Nythän yle on lanseraanut ultraoikeiston. Itse kuulun hypersuper äärimmäiseen kuunatsi lahkoon. Minua luultavasti seuraa ainakin 3 poliisia. Eli mitä minä natsi nyt kirjoittelen.

Anonyymi kirjoitti...

Lähi-idän "rauhanuskonnon" 150 miljoonaa ja toveriaatteen 80 miljoonaa matkalle jäänyttä pääkalloa kertovat paljon näistä ideologioista. Nämä siis ovat minimiarvioita. Aatun opit puolestaan lanasivat noin 30 miljoonaa ketoon.

Ai ku gauhee tuo natsismi tässä mittakaavassa. Natsiaate on käytännössä kuollut, mutta nuo kaksi muuta kylvävät edelleen aktiivisesti tuhoa. Myös Suomessa.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Nälänhätä Suomessa 1866-1868. Tappoi 8 % väestöstä. Irlannin nälänhätä 1845-1852. Kansanmurhia ?

Joppos123 kirjoitti...

Teollisessa tappamisessa ihminen ylittää aina itsensä olipa se ÄO mitä hyvänsä. Kävin joskus 20 vuotta sitten "Kuoleman kentillä" noin 20 kilsaa Phnom Penh:sta etelään. Sehän oli khmerien aikaan pelkkä teloituskeskus. Valtaosa tapettiin pelloille nälkään ja janoon ja tuossa teloituskeskuksessa " vain" muutamia kymmeniä tuhansia.
Karu paikka. Siihen aikaan ei oltu vielä rakennettu polkujen kohdalle puisia kulkuväyliä kuten nykyisin.
Maasta puski sieltä täältä teloitettujen vaatteita ja luita.
Valtaosa teloitettiin erilaisilla astaloilla jotta säästetään luoteja.
Vartijat soittivat ämyreistä 24/7 reipasta musaa ettei teurastettavien huudot kuulu naapurustoon.
Sairasta touhua mille Vietnam laittoi stopin.
Valtaosa khmeereistä vältti tuomion ja itse Pol Pot kuoli rauhassa vanhuuteen pohjoisthaimaan viidakossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Tapsalle vaan, Ano3:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Eivät ne ranskalaiset siellä kyllä porukkaa teurastaneet.

Ano2: Täydellisen inflaation mutta sitä vaan hoetaan edelleenkin.

Tapsa vaan: Jep ne kaksi muuta elävät ja voivat hyvin. Valitettavasti.

Ano3: Osittain vaikuttivat tietysti katovuodet mutta kumpikin aluehan oli suuremman maan reuna-alueita joihin ei varmaankaan kiinnitetty siinä määrin huomiota.

Joppos123: Ei varmasti ole ollut mieltäylentävä reissu. Ja totta joo, Khmerien pomoista suurin osa vältti tuomion.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Noista kommareista puheenollen Venezuelahan toimii tällä hetkellä niin kuin kommarit toimivat eli se hamuaa pienemmästä naapurimaastaan Guyanasta aluetta. Eikä ihan pientä länttiä. Vaan kahta kolmasosaa koko maasta. Ensiksi sählätään maan oma talous vituiksi ja sitten aletaan suunnitella ryöstöretkeä naapuriin. Ollaan jopa järjestämässä kansanäänestystä jossa asiasta kysytään. Jaa keneltä? No venezuelalaisilta. Vähän sama kuin Ruotsi järjestäisi maassaan kansanäänestyksen että kuuluuko Suomen Lappi Ruotsiin.

Saas nähdä saavatko ne tuollakin sodan aikaiseksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Ymmärtääkseni Brasilia on laittanut armeijaansa valmiustilaan ja se taas on voimakkaampi kuin Venezuela.

Anonyymi kirjoitti...

No joo. Minusta kannattaa muistaa se, mihin ne kykenevät. Esim tyrmäystipat jne. Ja mitään eivät siitä saa. Koska demla. Kokemusta on.

Bogreol kirjoitti...

On varmaan niin kuin Seppo Oikkonen kirjoittaa, että syy on mitta-asteikko, millä eurooppalaiset tuomitsevat pahoja tekoja, ja itseään eurooppalainen ruoskii eniten. Siihen , että holokausti nostetaan suurimmaksi yläpuolelle muita kansanmurhia, vaikuttaa varmaankin myös uhrien kyky sisäistää ja esittää kärsimyksensä ja liittää se myös selviytymistarinaansa. Minusta on järjetöntä kieltää holokaustin kiistäminen, koska sillä tuota epäsuhtaa muihin suuriin kansanmurhiin vielä korostetaan. Armenian kansanmurha kohdistui kristittyihin, jotka edelleen ovat maailman eniten vainottu uskontoryhmä, mutta kuulemme jatkuvasti vain uiguureista ja rohingoista, muslimeista, jotka enemmistöksi päästyään osaavat kyllä alistaa ja kiusata vähemmistöksi jääneitä.

Lännen valkoinen vasemmisto on yhdessä islamin kanssa kaatamassa "valkoista ylivaltaa" ja kristillistä perintöä, siinä sivussa kaatuu koko länsimainen sivilisaatio, vallankumous syö sitten ne valkoiset lapset. Vasemmisto huutaa pro Palestiinaa, vaikka lokakuussa israelilaiset kokivat käsittämättömän kuvottavaa väkivaltaa, mihin pystyy vain asialleen omistautunut fanaatitinen jihadisti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Bogreolille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Demlan osuus Suomen mädättämisessä on valtavan suuri.

Bogreol: Erittäin hyviä huomioita. Ja se valkoisten itseruoskiminenhan yritetään saada suorastaan pakolliseksi.

Le-Guan kirjoitti...

Venäjän johto, (Putin ja Medjedev) ovat aika avoimesti puhuneet Ukrainan ja ukrainalaisten hävittämisestä ja sitiä miten ukraina on epävaltio ja ukrainalaiset epäkansa.

Venäjä on Suomen rajanaapuri

Suomessa on ihmisiä jotka vastustavat sitä että Suomi ylläpitää kykyä puolustautua Venäjää vastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys acc:lle ja Le-Guanille & kiitos kommenteistanne.

acc: Kertoo hyvin siitä että pasifismi ei kannata ei-pasifistisessa maailmassa.

Le-Guan: Epäilemättä on, joskin uskon niiden määrän viime aikoina vähentyneen. Tai ainakin ovat olleet hiljempaa.

-TR- kirjoitti...

Tuskinpa Suomen nälänhädissä kyse oli tarkoituksellisesti kansanmurhasta mutta välinpitämättömyydestä valtaapitävien keskuudessa. Kansan nälkä oli vähäpätöisempi asia kuin rahan arvo puolustaminen(1860-l nälänhätä).

Irlannissa 1840-l viljaa myytiin ulkomaille vaikka kolmasosa kansasta näki nälkää.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus miettinyt mikä pani tappamaan Karjalaan saapuneet suomalaiset ynnä muut ihanneyhteiskunnan rakentajat alk 1937. Piti polttaa vielä rakennuksetkin. Jospa Josef Vissarionovitsia rupes vaan vituttamaan kun saivat kolhoosinsa paremmin kulkemaan kuin venäläiset jotka olivat yrittäneet jo parikymmentä vuotta.

Pieni valta turmelee pienen ihmisen, suuri valta kaikki. Ja suuri valta pyrkii aina absoluuttiseen valtaan. Mietittiin joskus Esson baarissa kun Putin ja Medvedev vaihtoivat vuorotellen salkkujansa, että ei tästä ainakaan demokratiaa tule. Mutta ei mekään osattu ennustaa että näin absoluuttista valtaa tulisi. Raha ratkaisee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

TR: Totta joo ja tämä taisi korostua Ruotsin vallan aikana siinä aikaisemmassa nälänhädässä jolloin Etelä-Ruotsissa olisi ollut viljaa yllin kyllin. Tietysti sen toimittaminen Suomeen oli oma ongelmansa.

Ano: Ehkä Stalin oli vaan epäluuloinen suomalaisia kohtaan ja hoiti asian niin kuin parhaiten osasi. Mitä tulee demokratiaan Venäjällä niin en tiedä, että toimisiko se koskaan.