torstai 7. joulukuuta 2023

LEIKKIPARTISAANIN VAIKERRUS

Itsenäisyyden muistopäivänä nähtiin taas kertaalleen erästä tuttua kaavaa. Eli leikkipartisaanit pyrkivät päästä härkkimään 612-kulkuetta. Poliisi ilmoitti että sinne meneminen on laiton mielenosoitus koska se paikka on jo varattu 612:lle. Leikkipartisaanit pysyivät kovana eivätkä neuvotelleet vaan menivät silti.

No, poliisi pyysi poistumaan, osa poistui ja osa ei. Niinpä poliisi käytti voimaa ja kuskasi leikkipartisaanit pois. Sen jälkeen – tuttuun tapaan – leikkipartisaanit eivät enää pysyneetkään kovana vaan sitten tuli henkinen pipi ja alkoi valitus. Jonka Yle tietysti auliisti julkaisi. Otteita:

Helsinki ilman natseja -mielenosoitukseen osallistuneet henkilöt kritisoivat poliisia liioitellusta voimankäytöstä Töölöntorilla itsenäisyyspäivänä.

*

Helsinkiläinen Kristian Wallgren osallistui itsenäisyyspäivänä Helsinki ilman natseja -mielenosoitukseen.

Wallgren kertoo yllättyneensä poliisin otteista, kun Töölöntoria tyhjennettiin mielenosoittajista. Hänen mielestään ne olivat tarpeettoman kovia.

Wallgren kertoo, että poliisit kerääntyivät mellakkavarusteissa mielenosoittajien ympärille. Samalla ratsupoliisit ratsastivat hänen mukaansa väkijoukkoon ohjaamaan ihmisiä.

Hän koki tilanteen pelottavaksi.

*

Wallgen näkee, että mielenosoittajat olisi voinut siirtää pois pienemmälläkin voimankäytöllä. Erityisesti hevosten käyttö oli hänestä pelottavaa.

*

Niin. Sitten alkoi pelottaa. Kun oli niitä hevosiakin. Eikä saatu elämysmatkailla. Näillä leikkipartisaaneilla on se piirre, että heidän pitäisi saada riekkua täysin vapaasti, mutta sitten jos joku estääkin sen, niin se on sitten epiä.

Sinänsä kaikki tämä on toivoa herättävää. Kas se on selvää että tuolla porukalla jäi se vallankumous taatusti tekemättä. Eiväthän ne tosin sitä yritäkään. Kunhan elämysmatkailevat.

Urhojansa kansanvalta esiin nostaa kaikkialta

40 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Kovin ovat maolaiset päässeet huonontumaan tässä vuosien mittaan, kun tuollainen säikäyttää.
Niiden oppi-isähän murhautti kymmeniä miljoonia omia kansalaisiaan ja nuo vaan hurraavat sille.
Eihän pikku tönimisen siis pitäisi tuntua missään.

Mito Islam kirjoitti...

Pääsivät ainakin painimaan keskenään, anarkistit vastaan kommarit ja trotski kommarit vastaan mao kommarit. Ei satu niin paljon kun siimakäsillään toisiaan sivaltelivat.

Joppos123 kirjoitti...

Noilla wannabepartisaaneilla täytyy olla jokin heitä yhdistävä aivovamma. Mikään muu ei oikein selitä niiden touhuja.
Säälittäviä elämänluusereita. Ei niistä todellakaan ole mihinkään vallankumoukseen.
Valtaosa taisi eilisen riekkumisen jälkeen mennä äytylin helmoihin itkeä tuhnuttamaan kun poliisisedät olivat niin ilkeitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Mito Islamille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, ja mietipäs jos nuo oltaisiin laitettu vaikka Vietnamin sissien porukkaan.

Mito Islam: Mites se meni se sanonta, tapelkaa pojat, saatte tupakkaa.

Joppos123: Näitä voi sanoa nykyajan läntiseksi ilmiöksi. Partisaanileikkiä turvallisessa ja suojatussa ympäristössä. Se, että kuinka se on päässyt syntymään on oma arvoituksensa.

Ekku kirjoitti...

Aika mielenkiintoinen asia, että 612-soihtukulkueesta käytettiin muissa medioissa "kansallismielinen"-termiä, mutta Hesari puhui tietysti "äärioikeistolaisista".
Nyt ovat sitten taas löytäneet oikein uusia äärioikeisto-ryhmittymiä, joista uutisoitiin tänään näkyvästi. Alkaa ilmeisesti olla pelkoa että ihmiset ei enään usko, että näitä karmeita faskisteja on nykyään joka puolella...

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista olisi tietää kuka nuo anarkomarkot tuonne käski menemään.Jostain syystä en heidän omien järjenjuoksun tekeleeksi usko.Huutavat ja melskaavat vain siksi että niin vain pitää tehdä

Heikki kirjoitti...

Huvittaa ja ärsyttää ylen selvä tuki näille.

Antifilatelisti kirjoitti...

Muistellaan Espanjan sisällissotaa: kansallismielisten voitto oli vähintään yhtä paljon kuin Francon sotilaallista nerokkuutta, myös tasavaltalaisten sisäisten riitojen seurausta.

Stalin usutti kommunistit anarkistien kimppuun, ja kommunistit pitivät anarkisteja pahempina vihollisina kuin kansallismielisiä. Tästä tragediasta julma kuvaus on George Orwellin "Katalonia, Katalonia!"

Vallankumous on kuin Saturnus: se syö omat lapsensa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Anolle, Heikille ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Nyt sentään käytetään termiä kansallismielinen. Aikaisemminhan kyseinen kulkue oli koko VMP:ssä äärioikeistolainen. Mutta Hesarihan on tiensä valinnut. Sinänsä karmeaa että Suomen suurin sanomalehti on niin selkeästi vasemmistolainen.

Ano: Jaa-a, hyvä kysymys. Sekin vaihtoehto tietysti on että joukossa tyhmyys tiivistyy. Ei tietysti ole mahdotonta että vasemmistopuolueiden taholta olisi kannustettu.

Heikki: Totta.

Antifilatelisti: Tuokin on totta. Ne Espanjan anarkistithan muuten tekivät ihan töitä eivätkä olleet toisten elätettäviä.

Anonyymi kirjoitti...

Sen aivovamman nimi on sosialismi (kaikissa muodoissaan)... en tähän ikään mennessä ole tavannut ainoatakaan "entistä kommaria" jota en tunnistaisi kommariksi muutaman minuutin keskustelun jälkeen... kyseinen ideologia ilmeisesti muuttaa ihmisen aivotoimintaa lopullisesti. Myös eräs pankki-nalle on edelleenkin helposti tunnistettavissa kommariksi, valitettavasti...
- Lukija

Isä Nicolae kirjoitti...

Hejsan Ykä & muut kansallismieliset (medioita lainatakseni)!

Hupaisinta on, etteivät nämä 'Helsinki ilman natseja' älyä omaa perustavanlaatuista paradoksiaan: he itse avoimesti osoittavat omaa äärilaitaisuuttaan ja fatsismiaan sekä laillisen järjestyksen halveksuntaansa. Muodollisesti oikein toimitettu ilmoitus mielenilmauksesta - jonka 612 on tehnyt - ei ilmiselvästi ole näille HIN-porukoille mikään argumentti. Päinvastoin, ainoastaan HIN-joukko kuvittelee omaavansa oikeuden A) määritellä kunkalaiset ylipäänsä saavat osoittaa mieltään, B) millaisista asioista mieltä saa osoittaa ja C) varmuudeksi kuitenkin rettelöillä häiritä ja pyrkiä estämään lainmukainen toiminta maassamme. Käy ihan hakemattakin mielessä, miten ja mistähän se niiden ruskeapukuisten julkinen aktiviteetti 1930-luvun eräässä keskieurooppalaisessa valtiossa alkoikaan....

Anonyymi kirjoitti...

"Yhdistykää maoismin alle!" Onkohan tuolla porukalla minkäänlaista käsitystä niistä miljoonista ihmisistä kuolleina ja vammautuneina, jotka heidän idolinsa Mao sai kulttuurivallankumouksellaan aikaan kaiken muun tuhon lisäksi ja minkälainen seksuaalinen saalistaja ja irstailija ukko oli! Sen verran pitäisi vaivautua, että edes otettaisiin asioista selvää ennen kuin lähdetään kaduille metelöimään ja poliiseja työllistämään. Mistä ihmeestä tätä sakkia edelleen sikiää?

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Olisin muistavinani, että Stalinin päävihollinen Espanjassa oli trotskilainen Yhdistynyt Marxilainen Työväenpuolue, jonka taistelujärjestöön Orwell kuului ja joutui sitten uskonveljien vainon kohteeksi, kun stalinistinen Espanjan Kommunistinen Puolue alkoi noudattaa Suuren Johtajan käskytystä.
Anarkistien vuoro tuli vasta sen jälkeen.

Orwellin kuvaus sekä omiensa että vihollisen touhuista on niin tragikoomista, että aika ajoin voisi luulla lukevansa jotain Sven Hasselin sotaromaania.
Toisin kuin Hassel, Orwellin kuvaukset ovat silti uskottavia.
Eräskin oli epäsuora tunnustus vastustajalle, kun sen tykki oli tuhonnut heidän kirkossa sijainneen komentopaikkansa:

Orwell arveli,että asialla oli täytynyt olla saksalaisia tykkimiehiä, koska ensimmäinen hakulaukaus meni jonkin verran pitkäksi, toinen jäi vain hiukan lyhyeksi ja kolmas oli täysosuma.
Tavallisesti kun hakuammuntaan kului kymmeniä kranaatteja eikä osuminen ollut silti mitenkään varmaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lukijalle, Isä Nicolaelle, Rouva Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Lukija: Osittain joo, mutta esmes minähän olen tunnustautunut entiseksi sosialistiksi. Minä vaan olen tunnustanut myös että olin väärässä ja paranin siitä taudista. Jo kymmeniä vuosia sitten.

Isä Nicolae: Erittäin hyviä huomioita. Sinänsä tuosta porukasta – onneksi – ei koskaan mitään Sturmabteilungia saa aikaiseksi.

Rouva Ano: Veikkaan, että niillä ei ole mitään käsitystä. Onpahan vaan jotakin, jonka nimissä voidaan harrastaa elämysmatkailua ja kuvitella olevansa partisaani.

Qroquius Kad: Jep. Olen itsekin lukenut tuosta sodasta. Esmes Antony Beevorin kirja siitä oli aika valaiseva. Ja se sotahan oli sellainen äärimmäisen sekava – ja verinen – avohärdelli. Samalla kuin se oli muiden suurvaltojen testaus erilaisille asejärjestelmilleen.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Oliko se kiinalainen sananlasku se, että aikainen lintu Maon löytää?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kuvaava nimi tällä ylenannattajattarella: Orjatar. Tuskin olivat näitä natsittomia ne joita polliisi korjasi parempaan talteen assan metroasemalta? Varusteet ainakin olivat parempia, puukkoja, puntareita ym. sellaista.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalle Pelttarille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Kalle: Ja olihan sekin että kommunismi valtaa Suomen, kas kun Kuopion torilta on löytynyt Maon syömä omena.

Huru-ukko: Mietin että mikä, mutta sitten hoksasin. Orjala. Poliisihan niitä joo korjasi talteen. 612 meni aivan rauhallisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Leikkipartisaaneilla ja Mediapoolilla ovat menneet ismit sekaisin. Natsit olivat sosialisteja. Pankkinalle on taas hyötynyt Suomen oikeiston, sen oikean äärioikeiston, jakomielitautisesta politiikasta, sosialismia rikkaille, kapitalismia köyhille.

Anonyymi kirjoitti...

Helsinki ilman kommunisteja-marssille olisi tilausta. Ei kommunisteja Helsinkiin, ei kommunisteja minnekään...

Tapsa vaan

Jonez kirjoitti...

Tai toisinpäin, Maohan hävitytti varpuset kiinasta 60v sitten. Seurasi nälähätä.

Strix Senex kirjoitti...

Mistä on pienet putinistit tehty
Rähinästä, ruikutuksesta, rettelöinnistä, uikutuksesta.
Niistä on pienet putinistit tehty.
Natseja näkevät joka taholla
päät on täytetty puulla laholla
päässänsä vain suu on suuri
ei silmiä, korvia, aivoja juuri
Näistä on pienet putinistit tehty.

Ps. Kuten olemme nähneet, Putin on ollut vuosikaudet natsijahdissa ja oireistaan tauti tunnetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän otsikko toi taas mieleen kuuluisan Kumisilmä-Jarin, joka on oiva esimerkki näistä ääliöistä!

https://www.youtube.com/watch?v=nag_5dnejUI

https://www.youtube.com/watch?v=YEKkigBThfg


Kiitos blogi-isännälle erinomaisista kirjoitelmista!

+ULFBEHRT+


Anonyymi kirjoitti...

Leikkipartisaanihan tunkee perseensä juuri sinne minne kielletään menemästä kuin uhmaikäinen lapsi. Jos sieltä poistetaan alkaa valitus.

Vertailun vuoksi. Nuorempana joskus parveiltiin ja viinaakin joku oli saanut hankittua. Tupakkiakin poltettiin ja kiroiltiin. Ei siinä muuta mutta, tuli poliisin koppiauto jota sanottiin mustamaijaksi. Sieltä pari poliisimiestä kyselemään että mitäs täällä nuoriso mekastaa. Sanottiin että ei me mitään mekasteta. Ei meitä uskottu. Ottivat ja heittelivät koppiauton täyteen ja loput pää edellä lumihankeen. Olin yksi niistä jotka eivät päässeet kyytiin. Silloin ei ollut tahoa minne valittaa. Tuskinpa paikallinen sanomalehtikään olisi kiinnostunut.

QroquiusKad kirjoitti...

Asian tiimoilta sitaatti Teemu Keskisarjalta
(https://sarastuslehti.com/2023/12/03/helsinki-ilman-ihmisia/):

"Helsinki ilman natseja ja kommunisteja, Helsinki ilman arjalaisia, karjalaisia ja sananalaisia, Helsinki ilman salafisteja ja sadomasokisteja, Helsinki ilman psykopaatteja ja homeopaatteja, Helsinki ilman fanaatikkoja, flegmaatikkoja, koleerikkoja, numismaatikkoja ja pyknikkoja, Helsinki ilman turaaneja ja murjaaneja, Helsinki ilman sutenöörejä ja entreprenöörejä, Helsinki ilman puliukkoja ja noita-akkoja, Helsinki ilman punkkareita, hamppareita, junkkareita ja runkkareita, Helsinki ilman kapiaisia ja satiaisia, Helsinki ilman vihreitä ja sinimustia, Helsinki ilman akselerationistejä, intersektionalisteja, moralisteja, nihilistejä, pluralisteja, federalisteja ja uranisteja, Helsinki ilman rasisteja ja basisteja, Helsinki ilman nistejä, kreationisteja, folkloristeja ja floristeja, Helsinki ilman mutiaisia ja Hiski Kutiaisia, Helsinki ilman radikaaleja ja hapankaaleja … on Helsinki ilman ihmisiä – epäinhimillisempi Helsinki."

Hän sen sanoi, tuo sanansäilän raskaan sarjan mestari!

Anonyymi kirjoitti...

Tällä foorumilla maristaan jostain tyypistä, jonka nimi on Lauri Purra. Kuka tai mikä se on? Google ei nimittäin ketään sen nimistä tunne. Onko se jotain sukua Riikka Purralle? Kenties Riikka Purran salattu veli?

Anonyymi kirjoitti...

Amnestyn pomo johansson itkee ja poraa, että polliisi käytti liikaa voimaa hajottaessaan natsittoman miekkarin. Että ihan hevosella työnsi ja töni liikkeelle joutilaita. Ja joku vasemmalle kenossa oleva proffakin moittii polliisia liiasta voimankäytöstä, että kun mölinän seassa ei kuultu/toteltu poistumiskäskyä, niin ei silti pitäisi hevosella ajaa päin rauhallisia" mielensäpahoittajia.
On ne niin äärettömiä ääliöitä. On ne!
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi Anonyymi sanoi...

Tällä foorumilla maristaan jostain tyypistä, jonka nimi on Lauri Purra. Kuka tai mikä se on? Google ei nimittäin ketään sen nimistä tunne. Onko se jotain sukua Riikka Purralle? Kenties Riikka Purran salattu veli?

8. joulukuuta 2023 klo 16.28

Ei tällä forumilla marista jostain oudosta tyypistä. Sen marinan aloitti kylläkin joku anomuumi hänet mainitsemalla. Ja, kyllä kuukkeli jotain hänestä löysi, ei mitään "kättä" pitempää, mutta jospa se on poistettu salaisempaan talteen niin ettei anomuumit enää löydä??
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Tapsalle vaan, Jonezille, Strix Senexille, ULFBEHRTille, Ano2:lle, Qroquius Kadille, Ano3:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Suomessahan on paljon yrityksiä jotka tuumivat että miksi ottaa riskiä avoimilla markkinoilla kun voi turvallisesti laskuttaa yhteiskuntaa.

Tapsa vaan: Se aate olisi pitänyt aikanaan hävittää ihan yhtä lailla kuin natsismikin.

Jonez: Jep, näin siellä kävi. Kommunisti sai kuningasidean.

Strix Senex: Kiitos runosta.

ULFBEHRT: Joo, muistan tuon. Legenda jo sählätessään. Ja kiitos kannustuksesta.

Ano2: Tuohon aikaan poliisia yleensäkin toteltiin ihan eri lailla.

Qroquius Kad: Ja epäilemättä tuostakin alkaa jollain taholla joukkorääkyminen.

Ano3 & Huru-ukko: Tuota ihmettelin vähän itsekin. Ei harmainta aavistusta. Olisko joku Ano vaan humalapäissään kirjoitellut.

Huru-ukko: Totta. Se Amnesty muuten jostain syystä ei ole pahemmin kiinnittänyt huomiota islamilaisten ihmisoikeusrikoksiin.

Anonyymi kirjoitti...

On tunnustettava, että Lauri Purra saattaa olla allekirjoittaneen ns erehdys sanotaan suoraan pienessä sievässä. Nopeassa mielessä ollut kaupungin johtaja sekä valtionvarainministeri Samaan aikaan. Spekulaatiot voinemme lopettaa tähän. Ja mitä tuohon mielenosoitukseen tulee, niin poliisilla taitaa ollut erittäin hyvä syy, kun tekivät mitä tekivät. Itsekin ollut aikoinaan hevosten kanssa tekemisissä, niin suosiolla kyllä lähtisin alta pois.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Ano: Mystinen Lauri Purra alkaa selvitä.

Qroquius Kad: Hjuu… ja valtamediapuolue VMP näyttää leipovan tuosta sankarin. Ja on sitten menossa vielä Sinkut Paljaana-ohjelmaan. Voihan sitä uraa tietysti rakentaa tuotakin kautta. Tulis vaan tajuta että harva siitä työn tekemisestä tykkää mutta käypä kumminkin. Ja ei hän siellä työmarkkinoilla mitään tilaa ota. Kunhan meuhkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Juu myönnetään, kun on jääty kiinni ns housut kintuissa. Saattaapi olla kyseessä myös eräs kuuluisa basisti, kun olen hehkuttanut vaikkapa musiikki aiheen ohella. Kirjoitusvirhe. Pahoittelut. Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut. Hyvää vaan tarkoitetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mie luin myös ja ihmettelin tuota "elämäntapaintiaania", sori oikeat inkkarit, ja tuumin, että on aivan liikaa näitä hänen kaltaisiaan tässä maassa ja lisää hamutaan rajojen takaa.
Tosin ne "rajantakaiset" on paljolti pitempipartaisia.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ei mitään hämminkiä. Mutta kerrotko, ketä basistia tarkoitit? Ihan mielenkiinnosta kysyn.

Huru-ukko: Totta joo. Ja Suomessa on kyllä paljon työttömiä ilman omaa haluaan. Huomattavaa muuten oli että kyseisestä pimusta oli jutussa puolen tusinaa valokuvaa eri vinkkeleistä. Onko tekemässä itsestään julkkista?

Anonyymi kirjoitti...

Lauri Porra. Itsensä sibeluiksen jälkeläinen.

Anonyymi kirjoitti...

Lauri Porra esim stratovarius. Jne jne. Ihan loisto tyyppi. Taiteilija. Todellinen muusikko.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Ville Blåfield, Timo Soini ja Emilia Uljas olivat tänään 8.12 YLE:n jälkiviisaissa. Kuten arvata saattaa, kommunisti Ville Blåfield ja nuorisoa edustava Emilia tuomitsivat poliisien toiminnan täysin, heidän estäessään Helsinki ilman nazeja vastamielenosoituksen muka liian kovin ottein. Heille oli yhdentekevää se, että mielenosoitus 612 oli laillinen mielenosoitus, jota vastaan natsivastainen mielenosoitus oli. Tämä edusti myös puhtaasti YLE:n linjaa. Timo Soini yritti siinä jonkin verran puolustella poliisin toimintaa, mutta muut jyräsivät Timon täysin. Olen sitä mieltä, että kun natsisimi on kiellettyä, niin kommunismi pitäisi kieltää paljon suuremmalla syyllä. Pieniä ovat silakat joulukaloiksi, kun vertaa natsien tuhoja kommunistien tuhoihin. Ehdottomasti ensi itsenäisyyspäivänä mielenosoitus: "Helsinki ilman kommareita." Osallistujista ei varmasti olisi puutetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Kalle Pelttarille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos tiedosta. Täytynee tutustua.

Kalle: Täysin totta. Ja Ylehän komppaa noita pellejä koska kukaan tai mikään ei estä sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Katselin kyseisen ohjelman myös. Se blåfeld oli ja on naurettava. Kuinka hän korosti sitä, että kantasuomalaisten syytä on kaikki. Mikään ei ole maahanmuuttajan syytä. Ai että alkoi ns vituttamaan. Kysyinpä pojaltani, joka nyt siirtyi lukion ekalle. Mikä oli pahinta yläasteella sekä futis treeneissä? Vastaus. No kun siellä oli se yksi /kaksi sanotaan suoraan neekeriä, niin käyttäytyivät koko ajan erittäin aggressiivisesti. Olivat ns koko ajan huomion keskipiste. Minä uskon omaa poikaani. Enkä mitään suvakki viranomaista .

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Luulenpa, että poikasi on oikeassa. Ja se suvakkiviranomainen ei.

Qroquius Kad: Niin kuin ylenpänä totesin, täytyy tutustua. Ja ehkä jätämme Lauri Purran rauhaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä niin. Minäpä olenkin vetänyt rumpuja 20 v sitten . Oltiin nuoria. Kyllä lähti meinaan silloin.