torstai 22. helmikuuta 2024

KULTAMUNAT ELI UUSSUOMALAISTA INNOVAATIOTA

Niin vihervasemmistossa kuin valtamediapuolue VMP:ssä  - ja toki myös kokoomuksessa – on jo kauan kauan aikaa vaahdottu että me tarvitsemme lisää ulkomaalaista osaamista. Ja sen vuoksi kehitysmaalaistenkaan Suomeen päästämisessä ei pitäisi olla mitään rajoituksia.

Ja hehän ovat tavallaan oikeassa. Kyseinen kansaan kuulumaton kansanryhmä on kyllä sopeutunut hyvin suomalaiseen, erityisesti julkisen sektorin systeemiin ja tehnyt siinä samalla mukavasti bisnestä. Joskaan siitä ei kyllä kerry verotuloja suomalaisille:

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii törkeää petossarjaa Kelan asumistuen väärinkäyttöön liittyen.

KRP:n tiedotteen mukaan petossarjan epäillään tapahtuneen vuosien 2022–2023 välisenä aikana. Esitutkinnan perusteella jälleenvuokrattuja asuntoja on ollut ainakin 25 kappaletta. Poliisi epäilee rikosvahingon olevan yli 100 000 euroa.

Poliisin esitutkinta tapauksesta käynnistyi kesällä 2023 törkeän huumausainerikostutkinnan yhteydessä ilmi tulleiden asuntojen vuokrausten kautta.

Poliisin esitutkinnan mukaan pääepäilty oli hankkinut pääkaupunkiseudulla hallintaansa kymmeniä vuokra-asuntoja. Asunnoissa on ollut kirjoilla henkilöitä, jotka ovat saaneet Kelalta asumistukea.

Asumistukea Kelalta saaneet asukkaat olivat luovuttaneet asuntoja pääepäillyn haltuun korvausta vastaan, ja pääepäilty oli jälleenvuokrannut asuntoja käteismaksua vastaan.

Vuokrattuja asuntoja oli käytetty asumisen lisäksi lyhytaikaiseen käyttöön ja muun muassa huumausaineiden kätkö- ja säilytyspaikkoina.

Asiakokonaisuuteen liittyy pääepäillyn lisäksi 24 henkilöä, joita epäillään petoksesta. Kaikki epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia.

Innovaatiota. Tällaisesta liiketoiminnallisesta yritteliäisyydestähän on puhuttu täällä voiman pimeällä puolella jo pitkän aikaa. Ihmetellen esmes sitä että kuinka niin moni somalinainen voi olla yksinhuoltaja? Vaan tietysti rikosta ei ole tapahtunut ellei jää kiinni:

Kela sai tiedon tapauksesta keskusrikospoliisilta. Kelan tiedotteen mukaan näin laajat etuuksien väärinkäytökset ovat harvinaisia.

Niin. Kuinka Kela voi sanoa että näin laajat etuuksien väärinkäytökset ovat harvinaisia jos se ei tästäkään tiennyt ennen KRP:ltä saatua tietoa? Väitän, että kyseiset kusetukset eivät ole enää vika, vaan ominaisuus. Sinänsä voi myös aivan rauhassa sanoa että joka ainoa elatusautomaatilla elävälle kehitysmaalaiselle maksettu killinki on tukien väärinkäyttöä. Suomen historian ehkä suurin kusetus.

Vaan yleensä ja erikseen voi todeta että hyvin on se ”kotoutuminen” onnistunut. Mikä ettei olisi kun suomalaiset ovat antaneet siihen mahdollisuuden. Hyväuskoista tyhmää kusetetaan aina.


26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voin kertoa erään toisen innovatiivisen bisneskonseptin. Kaupunkiin perustivat yhden etnisen ravintolan suomalainen nainen ja joku kurdimies. Tovi aikaa meni ja kas; kurdin vanhemmat tuli Suomeen tuolla perheenyhdistämisperusteella. Sattumalta majoittuivat taloyhtiössämme naapurirapussa. Seurasin keväästä alkaen ja kuuntelin sitä eloa ja mamu-vanhempien touhua. Aloin laittamaan poikkeavia tapahtumia ylös.

Aluksi molemmat vanhemmat kulkivat ”auttamassa” poikaansa tuossa kebab-paikassa. Mummo lähti kellontarkasti joka aamu siivoustöihin ja illalla ”virka-ajan” jälkeen iltatöihin. Pappa alkoi lähiseutuun kiertelemällä tutustuttuaan keräillen tyhjiä pulloja ja myöhemmin tehdä kotiinkuljetuksia polkupyörällä. Usein alkoivat alustavat esityöt eli mm. salaattien pilkkominen asunnon keittiössä tunteja kestävissä talkoissa. Tuskinpa mummo ja pappa niin paljon itse söisivät vihanneksia?

Työnäänet ja kailotus kuuluivat selvästi seinien läpi ja käytävä tuoksui milloin millekin ainesosalle. Saatettiinpa joku lammaskin laittaa sahaten paloiksi kylpyhuoneessa. Ainakin sillä perusteella päättelen, kun läheisestä turistikohteesta hävisi öisin lampaita kesäisin. Poliisi kyllä löysi myöhemmin nämä syylliset ja rituaaliteurastajat.

Kyrp…kyllästyin tuohon selvään huijaus- ja filunkitouhuun, joka aiheutti epäjärjestystä taloyhtiössä. Ei tainnut hygieniapassikaan olla voimassa. Tein kirjalliset (nimettömät) ilmoitukset tapahtumista päivämäärineen ja kellonaikoineen Kelaan, paikalliseen Verotoimistoon ja ympäristönsuojeluviranomaisille/terveystarkastajille. Jotain tapahtui ja ilmeisesti lähialueen asioita yhdisteltiin. Tämän jälkeen ainakin yhden kerran tähän kebab-paikkaan yritettiin hakea työntekijää ns. virallisesti TE-toimiston kautta. Varmaankin edelleenkin tuo huijaustoiminta jatkuisi viiden euron rullakebabeissa, jollen itse olisi ilmoittanut tästä/näistä havainnoista?

Niin vaan loppui näillä koijareilla tukiasuminen ja heille tuli irtisanominen sekä muutto muualle taloyhtiöstä. Suosittelen kansalaisvalppautta muillekin tämän hyvin päättyneen kokemukseni perusteella.

heppa

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Karu tosiasia on, että on olemassa todellakin tuo VMP -- kansan ajattelukyvytön enemmistö -- joka ei itse ymmärrä olevansa samanlaisen puhumattomuuden kulttuurin vallassa kuin mikä vallitsee tuossa totalitaristisessa naapurissamme, Putinin Venäjällä.

Jos meille olisi kouluissamme opetettu eurooppalaisuuden historiaa ja klassisen sosiologian alkeet, ehkä emme olisi niin sietämättömän tietämättömiä ja typeriä kuin nyt olemme. Nyt meistä aniharvoilla -- pelkään pahoin ettei likimainkaan edes yhdellä prosentilla väestöstä -- on jäljellä sen verran järkeä ja omaehtoista ajattelua, ettei pakeneminen tuollaisiin kammottaviin "kultamuna-unelmiin" onnistu.

Ja odotettavissa on, että "monikulttuuristumista" rikkautena pitävä vierasmaalaisiin ihastunut enemmistö ajaa jossain EU:n tasolla läpi lakipykälät, jotka lopullisesti tekevät kaiken toiskulttuurisuutta koskevan kritiikin laittomaksi.

Kaikille totalitarismeille on ominaista se että kun ajatteluun aukeaa valkoisia tabuaukkoja, ne peitetään yhtäältä kehittämällä yliyleistävillä yleiskäsitteillä normistoja -- kuten nyt ovat "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat" -- ja toisaalta säätämällä ankarat pykälät niitä varten jotka kaikesta huolimatta yrittävät korottaa ääntään ja saada edes jonkin järjen sanan jossain julkaistuksi.

Kukaan ei ole toistaiseksi keksinyt, miten yhteiskuntien totalitarisoitumisen kierteet saataisiin pysäytetyiksi. Totalitarismit ovat sosiopsyykkisen taantuman systeemejä, ja niille on ominaista ruokkia omaa kierrettään. Totalitarismit romahtavat vain vahvistuttuaan täydellisen sisäisen kaaoksen, mielivallan ja romahduksen asteelle.

Sitä ennen tuhannet ja taas tuhannet lainkuuliaiset adolfeichmannit "tekevät vain velvollisuutensa" ja kehittävät kaikenlaisia keinoja joilla kunkin yhteiskunnan putinit pysyvät ihannoituina idoleina valtapaikoillaan.Anonyymi kirjoitti...

Kultamuniapa hyvinkin, moniosaajia, yrittäjiä ja tehtailijoita Fazerin mallin tai suoraan Akavaan, ei tarvitse edes kouluttaa. Kovasti kuitenkin yritetään ja varsinkin sitä kotoutusta, jossa taitavat vain oppia sen, että suomalaiset ovat nenästä vedettävää ja naiivia porukkaa.

PT-mediassa oli pari päivää sitten video, jossa aikuiset maahanmuuttajat lauloivat heleän naisäänen ohjaamana lastenlaulua siitä, kuinka nalle on surullinen; huivipäiset naiset seisoivat ja nuoret mustat miehet istuivat iso pehmonalle sylissään. Hierarkia kävi täysin selväksi, mutta sitä ihmettelin, miksi nalle oli valkoinen ja silti surullinen, sillä sehän on selvästi sortaja ja rasisti.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ullatus! Minä luin tuosta asiasta Iltapaskosta ja heti ajattelin, että kyseessä ovat tietenkin työttömät, alkoholisoituneet Masat ja Lissut. Hämmästykselläni ei ole mitään määrää, kun nyt selvisi, että eivät olekaan...

Ha-nostri kirjoitti...

Malmilla näyttäisi tapahtuvan sellaista, että kaksi somaliäitiä asuu samassa asunnossa. Veikkaan, että somaliäijä on pannut neljä naista paksuksi ja kaikki ovat yksinhuoltajia, joten yhteensä perhekunnalla on viisi asuntoa käytössään. Äijä vuokraa kolmea laittomasti ja elelee ruhtinaan lailla Somaliassa, josta on paennut alunperin vainon takia.

Juha R kirjoitti...

Tässä tarvitaan taas medialukutaitoa. ”Tämmöiset huijaukset ovat harvinaisia” tarkoittaa ”tämmöisistä huijauksista jää harvoin kiinni” - vaikka näistä on varoiteltu tässäkin blogissa ja ties missä muualla. Semmoisia julkaisuja ei vissiin sovi virkahenkilöiden lukea.

Bogreol kirjoitti...

"Kuinka Kela voi sanoa että näin laajat etuuksien väärinkäytökset ovat harvinaisia jos se ei tästäkään tiennyt ennen KRP:ltä saatua tietoa? " Suomessa todennäköisesti julkisen rahan väärinkäyttö tässä suhteessa monin verroin suurempaa kuin esim. Tanskassa. Kun ei ole kiinnostusta seurata, niin ei näe, eikä kuule, tekee vain työtään.

Tanskan Kelalla on virkailijoita, jotka seuraavat siis käyvät ihan kyttäämässä, missä käytössä sosiaalisesti runsaasti tuetut asunnot ovat. Myös iltapäivälehdet ovat innokkaita paljastamaan väärinkäytöksiä. Moniavioisuus on johtanut "poikamiesten" yhteisasumiseen ja maahanmuuttaja-äitien näennäiseen yksinhuoltajuuteen. Asuntoja on vuokrattu eteenpäin, ja itse asutaan jossain Lähi-idässä kaikkine tanskalaisine sosiaalitukineen. Rikoksista tiedetään, ja niitä osataan epäillä kun on tuntumaa vieraaseen kulttuuriin ollut vuosikymmeniä. Ei kotoutumista tapahdu, jos saa elää omilla säännöillään ja pettää järjestelmää mennen tullen, Suomen Kelan tulisi käyttää kulttuuritulkkeina kantasuomalaisia kokemusasiantuntijoita eikä maahanmuuttajia.

Anonyymi kirjoitti...

"PT-mediassa oli pari päivää sitten video, jossa aikuiset maahanmuuttajat lauloivat heleän naisäänen ohjaamana lastenlaulua..."

Tässä linkki videoon.
https://pt-media.org/wp-content/uploads/2024/02/0f37fcc7eb7b3dd5.mp4?_=1

QroquiusKad kirjoitti...

Eiköhän tässä ole käynyt vain niin, että poliisi on taas kerran kohdannut kuvatun Kelailmiön huumerikostutkinnan yhteydessä ja harkinnut voivansa nyt kertoa siitä julkisuuteen;
sisä- ja oikeusministerin salkut ovat perussuomalaisilla, joilla saattaisi edes teoreettisesti olla halua puuttua asiaan.

Vaan ei tällä ole mitään vaikutusta Kelan toimintaan tässä eikä muussakaan itsetarkoituksellisessa ja mielenosoituksellisessa rahankylvössä maahantunkeutujille, se jatkuu kuten ennenkin.
Miksei jatkuisi?
Eihän sitä mukaan eikä mikään estä, ja sen tekijät saavat suunnatonta nautintoa pahanteostaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys hepalle, Seppo Oikkoselle, Rouva Anolle, Ano1:lle, Ha-nostrille, Juha R:lle, Bogreolille, Ano2:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Hepan mainitsema ravintolakikkailu jatkuvasti muuttuvine omistussuhteineenhan on ollut jo pitkään.

Sepon mainitsemat lakipykälät ovat tulevaisuudessa mahdollisia, tosin kansallismielisyys on nousemassa Euroopassa yleensäkin. Ja olisi korkea aika.

Se nallevideo herättää lähinnä myötähäpeää. Kukkahattutädit elementissään.

Ha-nostrin veikkaus voi pitää hyvinkin paikkansa. Jopa todennäköisesti.

Juha R:n mainitsema medialukutaito on tarpeellista. Noin yleensähän voidaan sanoa että propagandan kikka ei ole se, mitä sanotaan vaan mitä jätetään sanomatta.

Hallitushan kyllä pystyisi puuttumaan Kelan toimintaan mutta vasta nyt meillä on hallitus jolla on edes teoreettisesti halua siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo Ykä autenttinen "mainos" tuossa lopussa vuodelta 2006. Älä vaan sano että on. Voi tyhmyyden ylistys sentään, jos on.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Kyllä sitä näytettiin ihan uutisissakin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli hajamiete mieleen kun Oikkonen ylempänä mainitsi "adolfeichmannit". Kuinka Eichmannille virnisteltiinkään: sanoi vain noudattaneensa käskyjä! Todellisuudessa melkein kaikki tottelevat melkein kaikkia SUOSITUKSIA, kunhan tulevat oikealta taholta. Herttaisimmassa "kolmannen sektorin" yhdistyksessä voi olla aivan yhtä tarkka komento kuin - anteeksi klisee -Preussin armeijan yleisesikunnassa. Ja siksikin tässä jamassa ollaan.
-jussi n

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, jussi n. Joo, ja julkisella sektorillahan käytetään termiä ”ohjeistus”. Ei kuulosta käskyltä mutta on juuri sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen niin onnellinen, suljin tv:n 2018, samoin Hesarin vmp:sta selaan otsikoita, harvoin avaan. Mainoskielto ollut 20 vuotta. Ostan tarpeeseen mitä haluan, kukaan ei pääse vaikuttamaan. Lähdekritiikkini on kova, olen aidosti tiedeuskovainen, siksi säästyin koronapiikeiltäkin. Mottoni: opettele, vain rakettitiede on rakettitiedettä ja onko sitäkään ja jos on, kaikki on opeteltavissa. En ole somessa, olin, lähdin 2018 todettuani ne aikuisten hiekkalaatikoiksi, joissa lähes kaikki taantuvat lapsiksi. Seuraan älyllisiä keskusteluita, podcasteja ja näitä blogeja, saatan googlettaa maailmalta lisätietoa. Sieluani ei voi ostaa, joku joskus yrittänyt, seurauksista kärsin ylpeänä ja voin nukkua yöni hyvin. Opettele, ettet tule huijatuksi! Itseään on suojeltava vmp-saasteelta.

Anonyymi kirjoitti...

Käppäukkouteen (kutsuttakoon jatkossa vaikka käppismiksi) kuuluvat ainakin seuraavanlaiset tuntomerkit, joita muut voivat keksiä halutessaan lisää:

1. On miespuolinen
2. Tupakoi
3. Asuu maaseudulla tai haja-asutusalueella
4. Metsästää ruokansa itse
5. On riittävän vanha muistaakseen Kekkosen presidenttikauden ja tunteakseen nostalgista haikailua mm. Kekkosen aikakauden tuotemerkkejä kohtaan
6. Priorisoi maanpuolustusta yli kaiken, kun taas luonnonsuojelulla ei siihen verrattuna ole niin kauheasti väliä
jne.

Anonyymi kirjoitti...

Linkki lakiehdotukseen rajavalvonnasta? En löytänyt. Onko salattu?

Anonyymi kirjoitti...

Jos noita matuperseilijöitä ei ruveta kotiuttamaan niin meidän pitää alkaa itse tekemään niille jotain. Nythän niillä ei ole minkäänlaista pelotetta sanktioista. Lisää rahaa vaan tarjotaan mitä enemmän perseilee. On tämä hullu maa. Vankilapalvelut ensihätään voitaisiin ostaa kertakorvauksella heidän kotimaastaan.

Jos olisin aavistanut minkälaista maata nämä uudet untuvikkopoliitikot meille "uudistavat" en olisi avioitunut en tehnyt jälkikasvua. Nyt ei enää uskalla kotonaan nukkua ettei toinen silmä ole auki. Jos joku sisään yöllä tuleekin ei auta kuin lastata tavaroita mukaan avuksi. Vastaan ei ole panemista, muuten olet raastuvassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ihan hyvä valinta.

Ano2: Tämä oli varmaankin tarkoitettu kuittailuksi. No mikäs siinä, kyllä kuittailua maailmaan mahtuu ja tähän blogiinkin.

Ano3: En osaa sanoa. Olisko niin, että se on vielä työn alla ja siksi ei julkaistu?

Ano4: Valitettavasti tästä maasta on tullut juuri tuollainen.

Anonyymi kirjoitti...

Iltapaskassa taas joku toimittelija Hallikainen kertoo meille kansainvälisistä sopimuksista miksi meidän pitää ottaa kaikki matut vastaan ja miksi emme voi heitä käännyttää. Niin justiinsa. Rikollisiakaan ei voi käännyttää kun saavat kotimaassaan epäinhimillisen kohtelun tai joutuvat peräti kuolemanvaaraan.

Kyllä voidaan käännyttää ja kotiuttaa. Tämä maa pohjolan perukoilla ei ole se ensimmäinen jonne paetaan sotaa kidutusta ja vainoa. Kun aikanaan lentelin Frankfurtista eri suuntiin poliisit toivat usein jonkun käkkäräpään koneeseen ja jäivät vartioimaan portille ettei tule takaisin. Jos saattajaa tarvitaan jokaisessa maassa on kansainvälinen lentoasema ja transitalue jonne voi jättää. Se on sitten kotimaansa asia mitä tehdään. Heillä on kansalaisilleen omat oikeutensa ja meillä omamme. Rikollisten turvapaikkashoppailu pitää lopettaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Tekeillä oleva rajalaki olisi tuollainen:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010245533.html

Eli taas kerran lähinnä kosmetiikkaa.
Asialle ei tehdä mitään varsinaista korjausliikettä, koska the Kansainväliset Sopimukset™, joita ei ole koskaan ollut olemassakaan.
Mitään eivät merkitse todellisuudessa olemassaolevat kansainväliset sopimukset, joissa ovat mukana mm. Viro, Puola ja Liettua.

Näissä maissa onkin halu ja kyky estää maahantunkeutuminen.
Suomella ei ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Se kaikkein tehokkain rajalaki olisi tietysti se että se kuuluisa taikaseinä lyötäisiin kiinni. Kiinnostus Suomeen lakkaisi sillä hetkellä.

QroquiusKad kirjoitti...

Olisihan täällä senkin jälkeen makeana houkuttimena käsittämättömän lepsu rikoslaki ja vankilat, jotka kehitysmaalaiselle ovat huipputason hotelleja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Niin toki olisi ja sekin asia pitäisi saada muutettua. Mutta niin on monessa muussakin länsimaassa ja jos täällä ei olisi taikaseinää niin suunta menisi niihin maihin jossa se vielä olisi.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tämä nyt sitä "työperäistä maahanmuuttoa", mitä on ajettu kuin kyytä pyssyyn jo parisenkymmentä vuotta. Kirkkaasti suurin osa tulijoista ei työllisty kuin tulijaa itseään hyödyttäville aloille ja työttöminä notkuvat tekevät sitten väestöryhmän kokoon suhteutettuna järkyttävän määrän (rahoittajiinsa kohdistuvia) rikoksia. On se vaan niin suurta rikkautta tämä (valtiollinen) monikulttuurisuus.

Humdidumdidaa on dippaduizappadaa, ei mulla muuta.
--Viikon radiokasvo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Viikon radiokasvolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Kiitos yksityisviesteistä. En ihmettele, että ottaa päähän.

Viikon radiokasvo: Juuri näin. Olet aivan oikeassa.