keskiviikko 13. helmikuuta 2013

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXXIV

Hotellin respan tiskille on tullut taas nippu paperia, joita vois lyhyesti kommentoida.

1. Vauhtisokeus

Tuli törmättyä uutiseen (kiitos taas Roopelle), jossa kulttuuriministerimme Paavo Arhinmäki toteaa, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei saisi vaieta äärioikeiston toiminnasta Suomessa. Oletettavasti Arhinmäki tarkoittaa tällä tätä Jyväskylän kahakkaa, jossa hölmö kohtasi höpelön niin kuin ne aina tuppaavat kohtaamaan, ja jossa niin ns. oikeisto- kuin ns. vasemmistopuolellakaan yksikään törmäilyyn osallistunut hölmö ei ollut perussuomalaisten jäsen.

Perussuomalaisiin kohdistuvaa äärioikeistosta irtaantumis-, tuomitsemis- ja anteeksikunmäoonolemassavaatimuksia on viime aikoina esitetty ankarasti nimenomaan vasemmistoliiton taholta. Mediahan tietysti metelöi asiasta minkä ennättää, mutta itselläni on tullut pantua merkille, että muissa puolueissa ollaan oltu suorastaan hiljaa. Tietysti Jykä antoi ympäripyöreän lausunnon, mutta muuten ei raadon ympärillä hirveästi hilluta. Päivi Lipponenkin on ollut hiljaa, mikä on sinänsä saavutus ja demareitten kannatuksen kannalta kieltämättä positiivinen asia. Ehkä muissa puolueissa on ymmärretty, että tämä vastarintaliike vai mikä hän nyt olikaan ei ole persujen aseellinen siipi eikä niillä ole muutenkaan tekemistä persujen kanssa.

Vaan miksi juuri vasemmistoliitto metelöi? Veikkaisin, että vasureille on tullut median aiheuttama vauhtisokeus. Kun media tunkee tällä hetkellä joka tuutista kuuluville sankarillisia kansalaisoikeustaistelijoita Dan Koivulaakso & Li Andersson. Näille kahdelle varmaankin nousee varsin herkästi piipa päähän ja heillä saattaa tulla kuvitelma, että mikäli media pitää heidän valokuviaan & pulinoitaan jatkuvasti esillä, niin vasemmistoliiton kansanedustajamääräkin nousee 12:sta 78:aan. Mutta Arhinmäki taas on sen verran jo noissa poliittisissa mafiatouhuissa ollut mukana, että hänen luulisi tajuavan, että vasemmistoliitto on edelleenkin pieni ryhmä eduskunnassa, eikä heillä ole kuulustelu- ja katumusvaatimusoikeutta niin Timo Soiniin kuin yleensä perussuomalaisiin. Varsinkin sellaisen porukan tekemisistä, joilla ei persujen kanssa ole mitään tekemistä.

Tietysti tässä voi palata Arhinmäen lausumaan ”Arhinmäki toteaa haastattelussa, että Soini ei tietenkään ole vastuussa hyökkäyksestä, mutta hän on vastuussa siitä, mitä hänen puolueensa jäsenet sanovat.”

Eli tässähän päästään siihen vanhaan ja kovasti kaluttuun luuhun. Vaikka tyyliin ”perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho ei kieltämättä ole kehottanut ketään väkivallan tekoihin, mutta hän kaivaa ikäviä faktoja esiin ja perustelee väitteensä sen verran hyvin, että perussuomalaisiin sidonnaisuutta tunteva ääriaines saattaa nähdä nämä tekstit oikeutukseksi väkivaltaan”.

Eli Jussi Halla-ahon pitäisi pitää päänsä kiinni, koska saattaa olla olemassa joku lutopää, joka innostuu hänen lausumastaan.

Saattaahan se olla niin.

Toisaalta voi esittää kysymyksen Paavo Arhinmäelle tyyliin ”Missä on Holsti, missä on Palo? Steen Steen Christensen” ja samalla näyttää videopätkää, jossa Paavon kaveri Dan Koivulaakso on hieman nolossa tilanteessa.

Samalla perusteella voi todeta, että joku vasemmistolainen lutopää saattaa mieltää Arhinmäen heittämän typerän kannustushuudon viralliseksi luvaksi ampua poliiseja. Lutopäitä kun on puolella jos toisella.

Lopputulemana tästä ajattelusta on se, että poliittisessa keskustelussa ei jatkossa voida puhua kuin merisäästä ja aamukakan koostumuksesta. Ne kun eivät todennäköisesti loukkaa ketään, eivätkä yllytä ketään minkäänlaiseen väkivaltaan. Jolloin tietysti poliittinen keskustelu muuttuu tarpeettomaksi, ja varsinaisen vallan voi siirtää virkamiehistölle. Mihin Euroopan Liittovaltiossa ollaan hyvää vauhtia menossa ja sille se varmaankin käy vallan hyvin.

Mutta ehkä minä olen ymmärtänyt taas jotain väärin. Ehkä minun pitäisi ymmärtää asiat niin, että mikäli persujen puolella oleva tyyppi heittää rankkaa läppää, kyseessä on laiton uhkaus. Jos taas persuja vastaan oleva tyyppi heittää rankkaa läppää, kyseessä on väärinymmärretty runo.

Niin muuten, Arhinmäki nimitti eduskunnasta pudonneen vasemmistoliittolaisen Minna Sirnön Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi. Kun pätevää oikeistolaista taideasiantuntijaa on Arhinmäen mukaan vaikea löytää. Sirnö valittiin Arhinmäen mukaan ”monipuolisten ja ylivoimaisten ansioiden perusteella”. Ja saattaa olla niin, sillä Sirnö on tunnettu karaokeharrastuksestaan. Koska mulla ei ole mitään käsitystä taiteesta, niin en ala sen enempää vittuilemaan. Totean vaan, että onhan selvää, että vasemmistoliittolainen ministeri tarttee semmoisia lohduttavia vallantunteen pläjäyksiä. Ilman muuta vasemmistoliiton tarttee lepuuttaa kipeää pyllyään ministeri-Audin takapenkillä, ja sivellä taidepomovalinta-Natusania peppureikään, kun kokoomus tuikkaa aika ajoin kipeästi kakkoseen. Nythän tuli julki tää EU:n uusi budjetti. Joka otti tsuhnalle kipeää. Jykä totesi, että tää oli suuri menestys. Paavo ei todennut mitään. Mutta saihan Paavo sentään Sirnön Minnalle suojatyöpaikan.


2. Tota noin hyökkäyksiä, niinqu

Hommaforumin kautta törmäsin Ylen uutiseen, jonka mukaan Itä-Suomen Yliopiston rasismitutkijat ovat joutuneet hyökkäyksen kohteeksi. Uutisotsikko on kieltämättä raflaava ja siitä saa mielikuvan, että puukot heiluu, lätty lätisee ja luoteja lentää kuin pyssyn suusta.

Tosin jutussa itsessään sitten puhutaankin nimettömistä kirjeistä, vittuilusta facebookissa ja siitä, että onpa tutkijoitten toimista esitetty kanteluja. Kirjeitten ja facebook-kommentoinnin sisällöstä ei sanota mitään, joten nykymeiningin huomioon ottaen niissä ollaan todennäköisesti oltu eri mieltä tutkijoitten johtopäätösten kanssa ja, piru vie, ehkä jopa perustellusti. Mitä tulee kanteluihin, niin ainakin tällaisen köyhemmän väestönosan edustajan mielestä kantelu on kai ihan laillista toimintaa. Yliopistolla nähdään asia toisin:

Me korostetaan sitä, että näissä asioissa täytyy olla ehdoton nollatoleranssi.

Nyt tietysti herää kysymys, että mihinkä asiaan se nollatoleranssi täytyy olla? Siihenkö, että tutkijoitten kanssa voisi olla eri mieltä? Nähtävästi odotettavissa on paljon poliisitutkintaa, jolla lepytellään oikeamielisten tutkijoitten egoa. Jutussa todetaan vielä, että:

Itä-Suomen yliopiston tavoitteena on kansainvälistyminen sekä kansainvälisten tutkijoiden ja opiskelijoiden määrän lisääminen. Näin ollen yliopiston tehtävänä on turvata sellainen yhteiskunnallinen ja yhteisöllinen ilmapiiri, jossa tämä on mahdollista.

Tyhmempi miettii tietysti, että mikä tuon tavoitteen varsinainen hyöty on. Tyhmempi miettii myös, että jos ns. yleistä ilmapiiriä yritetään väen väkisin kääntää johonkin tiettyyn ilmansuuntaan, niin lopputulema tuppaa olemaan päinvastainen. Vaan saahan sitä toki yrittää.


3. Ilmastoa ja toisten rahoilla maksettu omatunto

Tässä vaiheessahan täytyy todeta, että Hotellin respassa ei olla ilmastoasiantuntijoita. Joten tästä niin sanotusta ilmastonmuutoksesta ei ole täällä täyttä varmuutta. Vaikka niin monella se varmuus tuntuu olevankin. Tietysti täällä on se tieto, että maailman ilmasto on sahannut eestaas jo aikoja ennen kuin ensimmäinenkään polttomoottori on keksitty. Ilmastoa maapallolla kai pitää eniten yllä tuo kirkas taivaalla näkyvä kaverimme, jota kutsutaan tuttavallisesti nimellä Arska.

Respassa on vaan ihmetelty sitä, että muualla maailmassa ei niin hirveästi noita ympäristötekijöitä mietitä, vaan poltetaan kaikkea mahdollista mikä palaa. Ja Suomessa taas ympäristösäädökset alkavat olla sellaisia, että suomalaisten kakka on niin puhdasta, että sen päältä voi syödä. Tähän liittyy tietysti kaikki syrjäseutujen ihmisiä kiusaavat vessamääräykset ja rikkidirektiivi joka kusee suoraan suomalaisen teollisuuden nuotioon ynnä tietysti maailmalle jaetut suomalaisten kustantamat ilmastorahat.

Virallisen vihreän näkemyksen mukaan suomalaisten pitäisi muuttaa syrjäseudulta radanvarsikaupunkeihin asumaan hometta kasvaviin termospulloihin. Meikäläisellä on sellainen käsitys, että koko tämä ilmasto- ja ympäristökoohotus on olemassa vain siksi, että tietyt kaupungeissa asuvat vihreäksi itseään mieltävät ihmiset saavat ostettua itselleen toisten rahoilla hyvää omatuntoa.

Tuli tiettyä vahvistusta tähän asiaan. Tuli meinaan törmättyä uutiseen, jossa ilmatieteen laitoksen johtaja Petteri Taalas totesi, että maailman pelottavin ympäristöfakta on se sen, että Kiinan hiilipäästöt ovat nousseet yhtä suuriksi kuin koko muun maailman. Ja tässähän ei Suomen toiminta vaikuta yhtään mitään.

Taalas totesi myös asian, jota on itsekin tullut paljon mietittyä:

En nyt kuitenkaan väheksyisi tavallisten ihmisten ympäristötekoja. Saahan niillä hyvän omantunnon, joka on tärkeä asia ihmisten hyvinvoinnille.

Niin ympäristöasioitten kuin maahanmuuttoasioitten kanssa näyttää olevan niin, että huomattavan suurilla verorahoilla pidetään yllä tiettyjen ihmisien toisten maksamilla rahoilla pidettyä hyvää omatuntoa. Onko tää sitten niin järkevää on oma lukunsa, mutta tuleehan siitä hyvä mieli. Ainakin joillekin. Vaan kai me suomalaiset ollaan tehty jo paras mahdollinen ympäristöteko. Meitä kun ei ole kuin viisi miljoonaa.

4. Skandaali euroviisuissa

Suomen euroviisuedustajana on tänä vuonna joku nainen joka laulaa jonkun kappaleen ja feministit ovat raivostuneet koska… hetkinen joo… eihän tää mikään uutinen ole. Uutinen olis jos feministit eivät raivostuisi. Mennäänpä eteenpäin.

5. Jotain ihan muuta osa 9,36

Vanha kaverini Herra X tuolta kaakon suunnalta on todennut usein, että kansakunnan rappio alkaa persereiän hellimisestä. Hän saattaa olla hyvinkin oikeassa, mutta siitä huolimatta Hotelliin ostettiin hiljattain sitä poskenpehmeää Lambi-vessapaperia. Ja se saattoi Yrjön ajattelemaan. Meinaan, Lambi on muuttanut ulkoasuaan, ja siihen paperiin on painettu kaikenlaisia rakkausaforismeja, niin kuin vaikka:

”Aamulla varpaammekin pussailivat”

”Onni on mies, joka vetää tiukasti kainaloonsa joka kerta yöllä herätessään”.

”En tarvitse rahaa, ollakseni rikas. Riittää, kun minulla on sinut”.


Ei siinä, saahan sitä toki tehdä minkälaista hyysipaperia hyvänsä. Mutta mulla tulee tään rakkausvessapaperin kanssa asioidessani jotenkin vaivautunut olo. Ihan niin kuin tulis pyyhittyä perseensä toisten ihmisten rakkauskirjeisiin. Luulen, että tää oli joku mainostoimiston kuningasajatus, joka hoksataan melko pian vääräksi. Vähän niin kuin pari aikaisempaa mainosta tuolta menneisyydestä.

Ensimmäinen oli 1970-luvun alussa tämä tuplasepalus. Youtubessa ei valitettavasti mainosta ole, mutta sehän meni niin, että siinä oli miehekkään näköinen mies kädet puuskassa pitkät kalsarit jalassa. Sitten mies venytteli kalsareittensa sepalusta molemmilta puolilta ja näin toteen näytti, että näissä uusissa kalsareissa meisselin voi todellakin kaivaa ulos pissimistä varten molemmilta puolilta sepalusta. Idean käytännön hyötyä ei ostava yleisö hahmottanut samalla tavalla, joten tää uutuus jäi varsin lyhytaikaiseksi.

Samoin kuin muistaakseni vuonna 1980 nuorisolle suunnattu näkkileipämainos Sportnäkkäri 36. Mainoshan meni telkkarissa jotenkin niin, että:

UU-AA UU-AA KOLKYTKUUS!

UU-AA SPORTNÄKKÄRI KOLKYTKUUS!

KOVA TREENI VAATII KUNNON NÄKKÄRIN!

UU-AA UU-AA KOLKYTKUUS!


Tietysti mikä minä olen mainosmiehille gettuilemaan. Eihän mulla sen alan kokemusta ole. Omat yritykset olis varmaankin melko laimeita. Mites ne nyt menis?

Mainostanpa mausteita:

Käytä Tabascoo! Se ei oo paskoo!

Ääh, ei toimi. Mites lumityöt?

Tympiikö lapioiminen? Älä suotta kubota. Hanki Kubota!

Nääh. Entäs joku luonnonläheisempi?

Hanki hevonen! Se on turvallinen eläin! Kirjaimellisesti!

No joo, jätetään tää ammattilaisille ja keskitytään sosiaalipiipertämiseen.

6. Xenian päivä eli ei tässä kannata henkseleitä paukutella

Pistin merkille, että tämän blogin kävijämäärä saavutti puolen miljoonan rajan. Sitä voi kai pitää melko hyvänä lukemana tämmöselle yhteiskunnallisiin asioihin keskittyvälle mielipideblogille. Ainakin se on huomattavasti enemmän, kuin mitä aikanaan aloittaessani odotin. Tuumin, että kirjoitan puolenkymmentä juttua, joita ei kukaan lue, vetäydyn takavasemmalle ja totean, että tulipahan edes yritettyä.

Kiitokset lukijoille. Ja varsinkin kiitokset mainioille kommentoijille. Mutta niin kuin otsikko sanoo, ei tässä kannata pahemmin henkseleitä paukutella. Tämä blogi kun ei ole blogistanissa edes piirisarjaa, vaan pelkkää puulaakiosastoa. Jos halutaan katsoa suomalaisen blogistanin jättiläisiä, niin tutustukaa vaikka blogiin Xenia´s Day.

Blogissa 24-vuotias opiskelijatytsy kertoo, ja valokuvilla näyttää, mitä hänellä oli tänään päällään, mitä hän söi ulkona, miten hän meikkasi ja lisäksi hän näyttää kuvia siitä, missä hän matkailee. Blogilla on 600.000 lukijaa viikossa.

Ei minulla tätä Xeniaa vastaan tietenkään mitään ole. Voimia eloon hänelle ja kaikkea hyvää. Mutta jotenkin vaan tuntuu, että on meillä vielä kyinen pelto kynnettävänä. Pahin vihollinen ei ole vasemmisto, eikä vihreät. Vaan hällävälismi. Veikkaan, että tämän blogin lukijoista on 98% miehiä. Naiset lukee vissiin Xenian blogia tai jotain vastaavaa.

Ja tämän totesi Yrjöperskeles Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin human interest-osiossa. Käydäänpä läpi vielä tärkeimmät, ja lukijoita ehkä eniten kiinnostavat asiat:

Ykän hiukset: Brownin tukkamasiina. Kerran viikossa.
Parta: Minkä ny saksilla tasoittelen.
Hygienia: Saiputta.
Deodorantti: Kysy Ylvalta, se ne ostaa. Jotain roll-onia se on.
Partavesi: No ei kai kukaan partaan partavettä hölvää, hä?
Kasvojen muotoilu: Fiskars. Se isompi.
Meikki: Tää naama ei korjaannu kuin korkeintaan napalmilla.
Tatuoinnit: En minä tee kauppojakaan, joitten ainoa purkuperuste on nahan nylkeminen.
Body piercing: No Gunnar yritti kerran, mutta sain ranteesta kiinni. Rauhoittui se sitten ittekin ja tuumi, että mitäs tässä.
Käsilaukku: Burb… anteeks, röyhtäytti. Niin, kyllä repussa romppeet kulkee kätevästi.
Lompakko. No minkä lämiskän minä kymmenen vuotta sitten Tallinnasta ostin. Tosin lompsa on lompsa vasta sitten kun siinä on fyrkkaa välissä ja mulla asia on varsin usein sanoisinko tulkinnanvarainen.
Housut: Varusteleka.
Paita: Varusteleka.
Takki: Robin Hood.
Sukat. Pässinpökkimät. Ylva teki.
Alusasusteet: Pitkät kalsarit. Aclima Wool. Plus verkkopaita.
Indoors: Ekkönä kuullu mitä mä sanoin. Pitkät kalsarit. Aclima Wool.
Kengät: Talvella jotkut reuhkat. Kesällä muodikkaasti Vladidaksen lenkkarit.
Hattu: Talvella joku reuhka. Kesällä muodikkaasti Varustelekasta ostettu lippis.
Tuoksu: Voimasavuke Boston. Hiki.
After ski: Karjala.
Sauna: Karjala.
After sauna: Karjala.
Sisustus: Feng Pthyi.
Motto: Jos se toimii, älä räplää.


14 kommenttia:

Coskar North kirjoitti...

Hauska katsaus vähemmän hauskoihin, tai ehkäpä jollakin kieroutuneella tavalla juuri hauskoihin, ajankohtaisiin uutisiin. Tuohon Itä-Suomen yliopistoa koskevaan uutiseen en ollutkaan vielä törmännyt, ja otsikosta sen verran, että en tiedä pitäisikö sen herättää hysteerinen naurukohtaus vaiko sydäninfarkti. Kenties molempia.

Tätä koko alkaneen vuoden mediassa jankattua rasmismi-, fasismi- ja suvaitsevaisuuslevyä koskevan keskustelun yhteydessä eräs hommalainen totesi, että kenties suvaitsevaistolla on meneillään suunnitelma, jossa pyritään luomaan niin paha mokutus, että se tappaa koko nuivistuneen osan suomalaisista nauruun.

"Pahin vihollinen ei ole vasemmisto, eikä vihreät. Vaan hällävälismi."

Tästä olen täsmälleen samaa mieltä. Koko EU:n nykyinen liittovaltiokehitys, demokratian rappeutuminen, väestönvaihto ym. on vain seurausta hällävälismistä. Suomalaisten suurin ongelma yhteiskunnallisen kehityksen kannalta on ehkä turhan pitkä pinna. Jos nyt seuraa esimerkiksi Etelä-Euroopan maita, millainen meteli siellä saadaan aikaiseksi pienistäkin hallituksen suorittamista muutoksista, niin milloin Suomessa on ikinä nähty vastaavaa?

Olen usein todennut, että vaikka EU:n liittovaltio nyt toteutuisi ja Suomen itsenäisyys julistettaisiin menetetyksi, niin suurin osa suomalaisista priorisoisi luultavasti niin, että lähtisi EHKÄ mielenosoitukseen JOS se ei tarkoittaisi sitä, että suosikkiohjelma jää väliin, ei saa otetuksi päiväunia tai pitäisi keskeyttää sanaristikon täyttäminen. Jotenkin masentava ajatus, mutta melko realistinen. Tämän vuoksi Suomi tarvitsisi suuria muutoksia paitsi politiikassa, myös kulttuuripuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasiko herra perskeles, kuinka tiedostavalle toimittajalle on sattunut vahinko, ns. on tullut ns. housuun?

Hän on mennyt kirjoittamaan uutiseen vahingossa ksenofiliansa ja mamuilunsa lumoissa todisteen hollannin valkovuodosta eli white flightista...

"– Hollannin ilmapiiri muuttuu epäystävällisemmäksi vuosi vuodelta. Haluan todellakin paeta sitä.Tulin tänne messuille tietämättä, minne haluan muuttaa. Kun kävelin tälle osastolle ja puhuin kaikille, olo oli kuin lämpimässä kylvyssä. Tulin myöhemmin takaisin, ja niin perheemme päätti muuttaa Suomeen, kertoo Frederique Luitjes."

Rouva Luitjens on taatusti valkoinen ja hän kokee ilmapiirin muuttuvan kannaltaan jatkuvasti epäystävällisemmäksi ja ainoa ratkaisu on muuttaa pois maasta. On kohtuullisen turvallista olettaa että kyse on white flightista ja syykin lienee selvä tuolle "epäystävällisyydelle", joka on sitä luokkaa että maasta muutto on vaihtoehto....

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/02/1706862/taalla-ei-ole-liikennevaloja---nain-ulkomaalaisia-houkutellaan-toihin-suomeen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Coskar Northille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Coskar North: Suomalaisten ongelma varmaankin on liian pitkä pinna niin kuin sanoit. Sen vuoksi suomalaiset eivät lähde mielenosoituksiin. Siellä riekkuminen on jotenkin noloa tämmöselle tavalliselle ihmiselle. Toisaalta jos ongelmat alkavat tulla suomalaisten etupihoille, suomalaiset perustavat suojeluskuntia. Itse pyrin blogissani vaikuttamaan omalta hyvin pieneltä osaltani suomalaisten äänestyskäyttäytymiseen, ettei niitä suojeluskuntia tarvitsisi perustaa.

Ano: Ehkä toimittaja ajatteli tuossa itsekseen jotakin muuta, suvaitsevaista sellaista. Mulle ainakin idea selvisi kerralla. Tervetuloa Frederique Lutjesille Suomeen. Samoin kuin hänen perheelleen. Tolkun ihmiset ovat aina tervetulleita.

Hep0nen kirjoitti...

Olipa jäätävä kuvaus teinitytöstä. Vaikka 26-vuotias ei ole ihan tarkalleen teini. Ja päälle puolisen miljoonaa lukijaa viikossa, se pistää äijän hiljaiseksi elämän peruustotuuksien äärellä, niinkuin että mikä on elämässä tärkeää. Luoja minua niiltä puolelta miljoonalta suojelkoon, vaikka täällä kairassa taidan olla aika hyvässä turvassa heikäläisiltä muutenkin, ikänikin puolesta.

Ei tässä muuten muuta ihmeempää.. mitä nyt viime viikolla juutuin moottorikelkalla umpihankeen. Korkea niemennyppylä oli tuiskuttanut hötölunta puolisen metriä järven jäälle. Ei mistään tiennyt mihin ajoi ennen kuin oli jo jumissa.
Sain kelkan muutaman kerran liikkeelle, mutta lopulta olin niin väsynyt etten saanut kelkkaa omin voimin hangesta ylös. En ollut ihan varma missä olin koska oli jo pimeää, olin hiestä läpimärkä ja alkoi tuntua siltä että nyt täytyy joko jättää kelkka siihen ja jatkaa matkaa takaisin (olisin saattanut lähteä väärään suuntaan, kuten päivänvalossa myöhemmin arvioin).
Sain serkkuni kuitenkin puhelimen päähän. Hän rämpi puoli kilometriä muniaan myöten hangessa jeesaamaan minut liikkeelle. Kerroin hänelle siitä olevani Palveluksen velkaa. (vaikka on niitä kyllä toisellekin puolelle tehty, ei meillä lasketa. saa hän kuitenkin pyytää melkein mitä kehtaa).

Eiväthän tällaiset asiat minnekään näy, eivät päälle loista, eivät kimalla eivätkä ole erityisen trendikkäitä. Eivätkä yleensä maksa mitään. Ei niitä näy muotilehtien palstoilla eikä katalookeissa, eikä niitä voi tilata mistään postimyynnistä.

Tällaiset asiat kuitenkin pitävät Suomen koossa.

Anonyymi kirjoitti...

Vasemmisto lähes kokonaisuudessaan ja varsinkin tällaiset koivulaaksot ja li anderssonit todistavat jälleen kerran sen seikan puolesta minkä olen jo pitkään tiennyt: keskustelu ongelmanratkaisukeinona on täysin yliarvostettua. Toimimatonta itse asiassa. Sillä onhan se nähty. Kun toi porukka on tollasta. He ovat jo valmiiksi päättäneet millainen maailma ja siinä elävät erilaiset ihmiset on. Mikään ei mene jakeluun. He nooraavat kaiken keskustelun, kaikki argumentit, tutkimukset, faktat...ihan kaiken paitsi sellaiset jotka tukevat heidän jo ennestään ahdasta maailmankuvaansa. Heillä on geneegeneettisenä ominaisuutena kykenemättömyys kuulla/ymmärtää vastapuolen argumentteja...kuulostaa aika vainoharhaiselta mutta en välitä, olen nähnyt niitä. Kaikkialla. Paljon.

Itse asiassa esimerkkinä lähipiiristä yks tyyppi. Oikein tiedostavaa sorttia, kuten kumppaninsakin. Eläimille oikeuksia, luonto/maailma on pelastettava, tasa-arvo kaikille, Haavisto presidentiksi...sitä rataa kuten oikein onkin. Tuli sitten puhetta halal lihasta. Tää kertoi, että taitaa käydä hakemassa sitä kun on halvempaa. Siis minkälaisen älyllisen kuperkeikan joutuu tällainen ihminen tekemään pystyäkseen moiseen. Sillä jos halal-lihaa tuottaisi suomalainen suomalaisille menisi tää tyyppi barrikadeille vastustamaan moista barbariaa. Mutta ei, jotenkin nää ihmiset eivät vain tunnista pahuutta. Mulsimeilta tällainen kyllä sallitaan, jopa tuetaan. Kertoo vaan taas kerran näiden tyyppien omasta rasismista. Pitävät muslimeita jonkin sortin vammaisina siinä määrin, ettei heiltä voi odottaa samaa mitä länsimaiselta ihmiseltä.

Noista yliopitoista tuli mieleen sellanen hassu ajatus, että koskahan luonnonteiteiden yms. kovien tieteiden parissa puuhasteltevat päättävät yliopistoista, että "jahans, pitäkää tunkkinne." Siinä mielessä siis, että perustavat jonkun uuden oman puljun jonne ei mitään helvetin naistutkimusporukkaa oteta sisään ollenkaan. Siinä sitten olisi pulju jossa opiskeltaisiis kovia tieteitä ja tehtäisiin oikeaa tutkimusta. Yliopistolle jäisi sitten vaan kaikki tällainen pseudotiedeporukka ja siellä harrasteltaisiin naistutkimusta, monikultturointia, feminismiä ja housuihin paskomista.

Anonyymi ja sen synonyymi kirjoitti...

Sloveniassa ollessani paikalliset osoittivat kaduilla mieltään suurin joukoin pormestaria vastaan. Isoimmassa protestissa arvioitiin olevan noin 10 000 henkeä, mikä on aika paljon hieman Oulua pienemmässä kaupungissa.

Kyselin sitten paikallisilta että mitä pahaa pormestari on tehnyt ja minulle kerrottiin että hän on kuin terroristi ja hän on Hitleriä pahempi. Päätin sitten tutkia asiaa itse ja kävi ilmi että pormestari oli paikallisen keskustapuolueen jäsen ja hän oli syytettyinä lukuisista korruptioon liittyvistä rikoksista. Naureskelin sitten itsekseni että keskustalaiset ovat samanlaisia kaikkialla Euroopassa. Erona on se että Sloveniassa paikalliset marssivat kaduilla ja rähinöivät poliisien kanssa kun Suomessa puidaan kättä taskussa ja jupistaan herroista keskustelupalstoilla. On makuasia että kummasta on enemmän hyötyä. Ilmeisesti se pormestari istuu vieläkin virassaan.

Asiasta kolmanteen, hyvä ystäväni kirjoitti osuvasti Xenian hengenheimolaisista osuvasti Uuden Suomen Puheenvuorossa.

http://kansojenherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125784-nuoret-naiset-pilaavat-internetin

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Täällä yksi naislukija ilmoittautuu ja kiittää hyvästä blogista!

Gretel kirjoitti...

Täältä kahden prosentin sisältä.

Tutkijoiden nollatoleranssista. Rasismi- ja vastaavien tutkijoiden kyseenalaistaminen se todellakin vasta "hyökkäyksiä" lietsoo. Näistä asioista harva vaan uskaltaa omalla nimellään puhua. Eikä se näy facebookissa, vaan jokapäiväisissä kohtaannoissa ja mikä ikävintä - insitutionaalisissa rakenteissa!

---

Puolustan Xeniaa ja hänen lukijoitaan tuomalla toisenlaisen näkökulman (mitenkään liberaalin hällävälin kavahduttavuutta kuitenkaan kieltämättä).

Tyttöblogit tai vastaavat ovat naisten viihdettä, joka voidaan hyvin yksinkertaisesti rinnastaa vaikkapa nettipornoon. Onkohan tuo 600 000 minkäänlaisessa suhteessa netin (kuitenkin pääasiassa miespuolisten harjoittamaan) pornon seuraamiseen? Epäilen.

Jos siis haluamme hällävälin todellakin tiputtaa tyttöblogien meikkien ja sosiokrääsän tasolle, tehkäämme sama tasapuolisesti myös nettipornon raa'alle biologialle ja ruumiillisuudelle. Sukupuolisesti ajatellenkin kyse on samantyyppisten ominaisuuksien (eksponentiaalisesta) korostamisesta. Vai palvelevatko nämä mielestänne jotenkin erilaisia päämääriä?

Toinen asia on tietysti sitten se, missä määrin on syytä olettaa, että kummankaan sukupuolen viihteeseen ja utopiaan keskittyvät toiminnot siirtyisivät todellisuuden puolelle. Vaatimattomankin kulttuurianalyysin perusteella tuskin voidaan väittää, että vain naisia asiasta voitaisiin syyttää. (vaikka kyllä, syytän itsekin, mutta en heidän viihteen sisältönsä vuoksi)

Muuten, Xenia opiskelee oikeustiedettä, hänellä ei ole silikoneja eikä julkkispoikaystävää. Hän ei siten ole tyttöblogien "hällävälisimmästä" päästä. Ja silti suosituin! Ehkä meillä on toivoa, hei.

Anonyymi ja sen synonyymi kirjoitti...

Riikalle:

Hyvä huomio, en itse ole koskaan ajatellut asiaa tuolta kantilta, mutta vertaus on aika osuva.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Heposelle, Ano1:lle, Anolle ja sen Synolle, Ano2:lle ja Riikalle & kiitos kommenteistanne.

Heponen: Tuo kertomuksesi on oikeastaan pähkinänkuoressa syy siihen, miksi Suomi on pärjännyt suhteellisen hyvin.

Ano1: Tuostahan on todellakin puhuttu jo pitkään. Totuus on jo kertaalleen määritelty, ja keskustelu on vain epistolan toistamista. Ja vastapuolen syyllistämistä siitä, kun se ei olekaan samaa, etukäteen määriteltyä mieltä. Nykykeskustelusta tulee mieleen hiekkalaatikko, jossa ovat Esa ja Vesa. Vesa pissii hiekkalaatikkoon ja menee sitten itkemään äidille, että Esa pissi hiekkalaatikkoon. Äiti näki kyllä kuka sinne pissi, mutta Esa saa silti selkäänsä. Tuo yliopiston ”pitäkää tunkkinne”-ajatus on muuten hyvin mielenkiintoinen ja luulen, että kovien tieteitten edustajien keskuudessa ei välttämättä mitenkään harvinainen.

Ano & Syno: Ennen sanottiin, että kepu pettää aina. Päivitetty muoto on siis kepu pettää aina ja kaikkialla. Minä tykkään mieluummin tästä rähinättömästä vaihtoehdosta. Niin kuin suomalaiset pääosin. Tuon Xeniablogin muuten alun perin löysin juuri antamastasi linkistä, mutta olin autuaasti unohtanut, että minkä niminen se olikaan.

Ano2: Suuret kiitokset.

Riikka:

Asia 1: Totta. Mikäli julkisesti kyseenalaistaa tutkijoitten ja vaikka toimittajien rasismi- ja kansallisen itseinhoepistolan, voi varautua hankaluuksiin. Minähän olen ammatiltani sosiaalipiipertäjä, eikä mulla ole muuta vaihtoehtoa kuin kommentoida nimimerkin takaa.

Asia 2:

Niin kuin tuolla huomasit, niin en minä tätä Xeniaa kohtaan hyökkää, vaan toivottelin voimia eloon. Onpahan vaan hyvä esimerkki siitä, mikä kiinnostaa ja mikä on marginaalissa. Toi pornovertaus on sinänsä ihan hyvä. Tosin Xenian blogin seuraaminen lienee huomattavasti turvallisempaa kuin surffaaminen pornosivustoilla. Käsitykseni mukaan sieltä saa herkästi koneeseensa ikäviä pöpöjä.

Tarkemman analyysin siitä, mitkä ovat kaikkein hällävälistisimpiä tyttöjen blogeja voi tehdä joku muu, sillä oma kokemukseni asian tiimoilta on perin rajallinen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vaan keski-ikäinen nainen ilmoittautuu ykän teksteistä nauttivaksi säännölliseksi lukijaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys keski-ikäiselle naiselle, kiitokset, voimia eloon ja kaikkea hyvää.

Becker kirjoitti...

Hohhoijaa. Kyl näitten sekabollien seassa on välillä vaikeata pitää huumoria yllä. Punaviinivasemmisto se vaan jaksaa riekkua ja antaa niiden hillua. Ensi vaalien jälkeen on taas suu supussa.
Kyllä anusta nykyjään hellitään joka puolella ja oikein kuninkallisestikin.
"Nythän on niin, että olen vain jakamassa palkintoa. Mutta olen tietysti erittäin, erittäin iloinen ja myöskin erittäin liikuttunut. Kiitoksia paljon.Nythän on niin että me aiomme kunnioittaa erästä henkilöä, joka on loistanut aivan erityisellä tavalla. Minulle on todellinen ilo, että olen täällä tänään. Että saan tuntea voimanne, ilonne ja yhteisyytenne. Tunnen myös aitoa iloa että aivan pian saan ojentaa palkinnon vuoden homolle.
Niinpä, harva, hyvin harva on koskettanut ja liikuttanut meitä niinkuin sinä. Sinun sanomasi on niin selvä. Suorista selkäsi. Ojenna kätesi. Me kuivaamme toistemme kyyneleet avoimin sydämin ja pelkin käsin. Vuoden homo menee kirjailijalle, dratiikolle ja iinspiraattorille Jonas Gardellille."
Ja mikäs se tämä oli. No se oli Ruotsin Prinsessa Victorian ylistys puhe hovin suosiman homon suomalaisperäisen Mark Levengoodin puolisolle. Tämä kaikki tietty tapahtui seisovin aploodein ja valtavan melunn säestyksellä. Olihan paikalla sentään melkein puolikas valtakuntaa. Siis naapurimaan kuningas huone näyttää mallia. En koe mitään homofobiaa, mutta välillä alkaa tuntua siltä että vanhat kunnon heterot saa siirtyä niihin kaappeihin mistä homppelit juuri tulivat ulos suuren suosion säestyksellä. Tämän Jonaksen performanssit eivät kovin kaksisia ole. Niiden aihepiiri pyörii etupäässä erään asian ympärillä....
Pitääkö ne runot niissä perspapruissa lukea ennen vai jälkeen käytön. Meinaa se voi se runo saada enemmän kultturellia sisältöä malliin Ylioppilaslehti, jos sen tekee oikeassa järjestyksessä.
Tutustuin tuohon Xenian (on kyllä nimi ämmää myöten)aineistoon oikein syvällisesti, ja taas tuli mieleen se Einsteinin toteamus ihmisen tyhmyyden äärettömyydestä.
Ja oikein juristiksi lukeva vielä. No, eipä hän valmistuttuaan ainakaan laske Suomen oikeuslaitoksen tasoa.

Välillä tuntuu kuin tämä meidän länsimainen kulttuurimme alkaa olla henkitoreissaan. Pitäsköhän jonnekkin perustaa autonominen alue, jonne pääsee asumaan vain tiukan seulan läpi hyväksytyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker, ja kiitos kommentistasi.Piti ihan googlettaa tuo juttu, mutta niinhän tuo meni niin kuin totesit. Ei homoissa sinänsä mitään. Olkoot ja eläkööt rauhassa. Mutta nykymeininki siinäkin suhteen tympii. Meinaan, jos ei ole aktiivisesti hypettämässä, niin on automaattisesti vihajotakin. Luulen, että jos runon lukee vasta käytön jälkeen, niin kyseessä on silloin se ”affektiivinen ja ruumiillinen lukukokemus”.

Luulen itsekin, että tulevaisuudessa syntyy niitä Vapaavyöhykkeitä.