maanantai 9. syyskuuta 2013

TEKIJÄT JA TELEPAATIT

Hotellin respassa on pantu merkille, että kun tutkijat ja muut osallistujat eivät enää jaksa jauhaa Mannerheimin oletetusta homoudesta, niin ainakin yksi tutkija saa päähänsä keksiä sensaation, että Mannerheim olikin ihminen, joka pelkäsi, ryyppäsi ja oli aika ajoin epävarma. Tavalliselle ihmiselle tämä lienee ollut selvä jo ennenkin, mutta kun tutkija vahvistaa näin olleen, niin asia muuttuu vasta virallisesti todeksi.

Asia ei sinänsä aiheuta respan henkilökunnassa suuriakaan tunnekuohuja eikä muitakaan toimenpiteitä.  Ehkä on hyvä, että tutkijat jaksavat edelleenkin ruotia Mannerheimia. Mies kun ei itse enää moisesta välitä ja siinä vaiheessa kun Mannerheim on tutkittu munasilleen asti aina jalkarättejä myöten, eikä mitään enää löydy, keksitä eikä aihe muutenkaan enää oikein huvita, aletaan tietysti purkaa jotain muuta myyttiä ja silloin tutkijat tulevat siihen johtopäätökseen, että vuonna 1944 niin Tali-Ihantala, Vuosalmi, Nietjärvi ja Ilomantsi romahtivat, mutta Stalin pysäytti hyökkäyksen sekä hyvätahtoisuudestaan ja varmistaakseen Kekkosen valinnan presidentiksi vuonna 1956 tavoitteena tietysti ennennäkemättömän hyvät ja esimerkilliset suhteet kahden erilaisen talousjärjestelmän valinneen valtion välillä.

Tällöin tietysti tutkitaan rajat uusiksi, ja todetaan että niitten tulisi olla Kymijoella ja kyllähän Pohjois-Karjalassakin Suomi-neidon kulmikas lantio pistää ikävästi itään päin. Rajan muoto voidaan tutkia revanssihenkisyydeksi tai sitten silkaksi vittuiluksi.

Vaan ei siitä sinänsä muuta. Se, mikä respassa herättää huomiota on eräs toinen, Ylen julkaisema uutinen, jossa kolme tutkijaa analysoi vääriä suomalaisuuden tunnuksia ja vääriä isänmaallisuuden muotoja. Mukana on tietysti Vesa Puuronen, joka seikka antaa asialle luonnollisesti äärimmäisen tieteellisen painoarvon. Kyseessä on siis kolmen hepun mielipide, joka tuttuun tyyliin julkaistaan uutisena.

Merkille pantavaa on se, kuinka tutkijat pystyvät likimain telepaattisiin suorituksiin arvioidessaan sellaisten ihmisten tuntemuksia, joitten kanssa he eivät ole tekemisissä. Joten heti alkuun räväytetään kunnolla hyväksi todettuun malliin:

Puiston penkillä istuva alkoholisti saattaa kertoa olevansa hyvin isänmaallinen ihminen. Hän on sonnustautunut leijonariipukseen ja ihoa koristaa Suomi-tatuointi.

Leijonariipus ja alkoholisoitunut suomalaismies on osattu kyllä yhdistää ennenkin. Yhdistäminen on mitä varmimmin tapahtunut ns. stetson-osastolla, sillä mikäli joku tutkijoista olisi alkanut tehdä laajempaa haastattelututkimusta puiston penkeillä istuvilta miehiltä aiheesta leijonariipuksesi, alkoholismisi ja niitten keskinäinen suhde, olisivat lööpit huomattavan pian kirkuneet sitä, kuinka yhteiskuntatutkija sai puistossa turpaansa ja pahoinpitelyn tekijäksi epäillään mahdollisesti leijonariipuksella varustettua mahdollisesti alkoholisoitunutta mutta ihan varmasti suomalaista miestä.

Leijonariipusta kantava alkoholisti on tietysti aloitukseksi varsin hyvä, mutta ei enää kovinkaan omaperäinen. Jotain muuta on keksittävä, ja siinähän tarvitaan rautaista ammattilaista ts. asialle laitetaan Vesa Puuronen:

Tavallaan Suomen lippu syntyi muukalaisvastaisena, kun siniristilippu vahvistettiin Suomen lipuksi sisällissodan jälkeen 1918. Se oli nimittäin aluksi selvästi voittajien lippu, porvarillinen luokkalippu, joka ei yhdistänyt ihmisiä.

Sen ymmärtää tyhmempikin, että sisällissodan jälkeen oli ristiriitoja, varmaan lippuakin myöten, mutta on varsin hankalaa kuvitella, että kyseinen lippu valittiin siksi, että sillä herätettäisiin roturistiriitoja Afrikkaa ja Lähi-itää kohtaan lähes sata vuotta myöhemmin. Meinaten, tästä suomalaisen sosiaaliturvan rahoittamasta muuttoliikkeestä ei silloin vielä tiedetty mitään ja jos silloisille niin punaisille kuin valkoisille oltaisiin aiheesta kerrottu, olisi vastauksena ollut että mitteekö höpäjät.

Tyhmempi väestönosa, johon tietysti itsekin ylpeänä kuulun, saattaisi tuumailla, että ehkäpä tämä ristilippu valittiin siksi, että Suomessa haluttiin korottaa pohjoismaalaisuutta. Onhan muillakin pohjoismailla ristiliput.

Vaan koska tyhmempi väestönosa ei omaa yliopistollista oppiarvoa oikeasta tiedekunnasta se lienee väärässä ja sehän pistää uusiksi koko Pohjoismaitten historian, jota aina tästä eteenpäin varjostaa tieto vuosisatoja kestäneestä salaliitosta, jonka tarkoituksena on ristisymboleilla valmistella tietä alati kasvavalle rasismille ja vääränlaiselle isänmaallisuudelle 2000-luvulla. Salaliiton aloittivat tanskalaiset (ne kierot paskiaiset) jo 1200-luvulla Dannebrogillaan, ruotsalaiset tulivat mukaan 1500-luvulla, norjalaiset ja islantilaiset vähän ennen suomalaisia, ja onpa tähän salaliittoon sotkettu myös pienet ja viattomat Ahvenanmaa ja Färsaaret.

Hyi meitä pohjoismaalaisia. Tai sitten tutkijan väite on hieman tarkoitushakuinen, mutta eihän yhteiskuntatutkija semmoiseen syyllisty. Kysykää vaikka toisilta yhteiskuntatutkijoilta.

Yhtä kaikki, historiamme aikana löytyy porukka, joitten mielestä siniristilippu oli oiva valinta ja sehän on tietysti niin aikanaan kansakoulun kuin nyttemmin peruskoulun alaluokkalaiset, joitten yleissivistykseen kuuluu Suomen lipun piirtäminen. Vaikka punainen leijonalippu olisi ollutkin kieltämättä komea, niin sen piirtäminen noin käsivaralta vaikkapa vesiväreillä on kovasti työläs tehtävä jossa lopputulema muistuttaa hyvin helposti lentävää keuhkotautia sairastavan kissan oksennusta, vaikka into ja yritys olisikin ollut kova. Ja huono lopputulema tietysti laskee arvosanoja ja sekös nuoren oppilaan mieltä masentaa.

Tietysti onhan tuossa Ylen jutussa myös lause, josta voi olla pitkälti samaa mieltä:

Isänmaallisuutta ei voi ilmentää pelkästään ulkoisia symboleita käyttämällä, vaan yrittämällä voimiensa mukaan olla mukana yhteiskunnan rakennustyössä.

Ja näinhän tämä on. Asia vaan jotenkin kääntyy päälaelleen niin yliopistossa kuin Ylessäkin, sillä ne yhteiskuntaa rakentavat suorittavan tason voimat tuppaavat olemaan juuri niitä, joilla on niitä leijonariipuksia ja jotka muutenkin arvostavat isänmaallisia symboleita sillai väärällä ja ei-tiedostavalla tavalla. Nämä henkilöt myös elättävät niin yhteiskuntatutkijat kuin toimittajatkin, jotka taas ovat ottaneet tehtäväkseen osoittaa niin kertakaikkiaan, että Suomi on kuviteltu käsite, ja silloin kun se ei sitä ole, niin Suomi ja suomalaiset ovat onnetonta porukkaa, josta ei löydy kuin aihetta tiedostavaan mutinaan. Siis se onneton porukka, joka elättää nämä mutisijat.

Vaan pian jutussa siirrytään hyväksi havaittuun nykylinjaan:

Lisäksi isänmaallisuuteen kuuluu se, että kunnioitetaan kaikkien ihmisten, jopa poliitikkojen ja sosiaaliviranomaisten sekä maahanmuuttajien ihmisarvoa.

Ja kun ottaa huomioon nykyisen systeemin, jossa juuri mainittujen tahojen ja niihin liittyvään politiikkaan kohdistuva arvostelu on jo itsessään ihmisarvon riistämistä, niin voidaan todeta että pitäkää turvenuijat turpanne kiinni ja jättäkää mielipiteet niille, joilla on niihin lupa.

Vaikka se Puurosen Vesaa tietysti jurppiikin, on isänmaallisuus siitä mainio asia, että sen saa jokainen määritellä kukin omalla tavallaan. Suomessa ei ole lakia isänmaallisuudesta. Eikä leijonakoruja ole kielletty. Minullakin on sellainen. Ja sen pitämiseen liittyy ajatus, että vaikka suomalaiset ovatkin varsin köyhistä oloista peräisin oleva hornanperseessä asuva kansa, niin se on maailman mittakaavalla pärjännyt loppujen lopuksi ihan kohtuullisesti. Miksei siitä voisi olla ylpeä? Ja liittyy siihen tietysti myös tietyllä lailla kansainvälisiä ajatuksia. Meinaan, jos rotujen ja kansallisuuksien sekoittaminen on itseisarvo, niin miksi ihmeessä se koskee vain meitä valkonaamojen kansakuntia?

Ja sitten ylläoleva kirjoitus tiivistettynä selkokielellä:

JOTKUT HEPUT JA SITTEN JOTAIN

Kolme yliopistoheppua totesi että ”uskoo”, ”saattaa kertoa” ja ”tavallaan” ja teki sit johtopäätöksiä ja sit Yle teki siitä jutun jossa se totesi että mikäs on mällätessä kun on pakkorahoitus kunnossa eikä tartte kysellä tyhmempien mielipidettä. Koko näytelmä  näytelty ennenkin ja näytellään uudestaan.

24 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Eikös nää samat heput toista toistamisesta pääsryään, että mitään suomalaisuutta ei ole olemassakaan. Jos minä totean, että marsilaisia ei ole olemassakaan, niin en kai minä pyrkisi joka väliin kertomaan, minkälaisia ne marsilaiset oikeasti ovat.

Kun ei ole kauhalla annettu ei voi lusikalla vaatia. Sen tässä huomaa kun peiliin katsoo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis ja kiitos kommentistasi. Juuripa näin. Minua henkilökohtaisesti jurppii se, että nää tyypit kertoo meidän puolestamme, että mitä me ajattelemme. Törkeää ja ihmisiä halventavaa elitismiä, etten sanoisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Täytyypä lisätä tähän vielä väärää urheilullista isänmaallista uhoa. Minuahan ei koripallo juurikaan kiinnosta, mutta on upeaa, kuinka Suomen koripallojätkät pelaavat koripallon EM-kisoissa. Viimeksi pistivät maailmanlistan nelosen Kreikan polvilleen. Ei tää uho ole ketään vastaan, mutta on vaan niin pirun mukavaa kattella, kun Suomen pojat pärjää.

korpisoturi kirjoitti...

Suomen lippu on erittäin kaunis näkymä, kun se liehuu vasten tummaa metsää vähän hämäränä päivänä. Väkisin mieleen työntyy lämpimiä ajatuksia maata puolustaneita veteraaneja kohtaan... ja muutenkin.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kuinkan rassistisina Puurosen Vesa & Co. pitävät tuota Iso-Britanniaa?

Siälä kun taitaa olla useampaa ristiä samassa lipussa päällekkäin ja poikittain.

Becker kirjoitti...

En minäkään koripallosta mitään tiedä, mutta on tosiaan mukavan seurata kun härmäläiset niittää kovia joukkueita.
Nyt on kyllä kyseessä oikea ote ja meininki jos avainpelaajia on loukkaantunut ja siitä huolimatta jyrätään eikä mistään "mää oon vaan tämmönen" asenteesta ole tietoakaan.

Mistä perkeleestä näitä yliopisto "desantteja" aina löytyy mollaaamaan suomalaista miestä. Iltapaäivälehdistö raakkuu ja mollaa kun härmäläiset hakevat halvempaa viinaa Virosta, koska kotimaan hinnat ovat hilattu huippuun. Suomalainen mies on siis juoppo. Järjettöman alhaisiksi pudotetut nopeusrajoitukset aikaansaattavat tuhansien sakotettujen suman ja taas media mollaa kaahareita. Ja sitten näitä punikki "tutkijoita" esittelemässä Somalian sanomien myötäavustuksella kuinka rasisiti härmäläisen kelpaa kyllä elättämään parasiitteja jahka pitää vain turpanas kiinni. Taidanpa hankkia tuollaisen leijona riipuksen. Leijona lippis jo on ja tyylikkään huomiota herättävä sellainen.

Jaassu kirjoitti...

YLEn jutussa näyttää olevan kaikki perinteiset ja vähän uusiakin käsitteitä yhdistettynä Suomen lippuun:
rasisti, oikeisto, juoppo, pönötysmentaliteetti, siniristinaivismi, muukalaisvastaistaisuus, skinhead, rahvaanomaisuus yhdistettynä heikkoon koulutukseen, koulutetut ihmiset ja suvaitsevaisuus.

Sitten puuronen määrittelee vasemmistolaisille tyypilliseen tapaan sen mikä on isänmaallisuus, omien aatteittensa mukaisesti.

Eikä tietenkään kommentointimahdollisuutta, tai jos olisikin niin ylen toimittajat estäisivät kriittisten kommenttien esittämisen.

Alkaa taas tuntumaan että miksi tuota putiikkia rahoitetaan kansalaisten varoilla.
YLE palvelisi suomalaisia paljon paremmin jos siellä ei olisi toimittajia. Voisi katsella ohjelmia ilman mainoksia, ja ilman aatteellista ohjausta.

Yliopistojenkin pitäisi periaatteessa edustaa jonkin tason sivistystä ja kehittyneempää ymmärrystä, mutta tuollaisia kun lukee niin taantumuksellisuus ja yhteen aatteeseen jämähtänyt ajatuksenjuoksu tulee mieleeni.

Anonyymi kirjoitti...

Totean vaan saman kuin IDA totesi joskus, eli Suomessa kansa on viisaampaa kuin eliitti. Oikeassa hän on. Oli kyse sitten (väki)valtaeliitistä, sivistys-/kulttuurieliitistä tai talouseliitistä. Asian voi tarkistaa Tapion kissoilta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_lippu#Suomen_lipun_historia

http://www.uta.fi/yky/arkisto/suomi80/art4.htm

Tuolla on kuvia aikaisemmista lippuvariaatioista.

Minulle olisi ihan hyvin käynyt puna-keltainen leijonalippu, jossa punaisella pohjalla on keltainen leijona. Tuo olisi voinut olla sisällissodan jälkeen ulkoinen myönnytys hävinneelle punaiselle osapuolelle, pyrkimyksessä palauttaa kansalaisten välit rauhanomaisiksi ja sopuisiksi. Olitpa sisällisrähinässä sitten lahtari vai punikki, samaa hihamerkki leijonan kanssa kaikille.

Topeliuksen piirtämä lippu, valkoisella pohjalla kolme sinistä raitaa vinottain ja keskimmäisen raidan keskellä oli viisisakarainen tähti, olisi käynyt myös.

Myös raitalippu, jossa pohja on sinivalkoisesti raidoitettu ja tangonpuoleisessa yläkulmassa on nelikulmaisella punaisella pohjalla Suomen vaakuna, kävisi myös.

Se on jokin huonon itsetunnon merkki että on niin kova hinku samaistua muihin pohjoismaihin lipun tyyppiä myöten. Risti siinä kuvaa kristiuskoa, mikä sinänsä on hyvä kuva, mutta on niitä ristilippuja muitakin.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_national_flags_depicting_a_cross

Suomi kuitenkin eroaa siinä että pääkieliryhmä puhuu suomalais-ugrilaista kieltä ja muut Pohjoismaat skandinaavisia eli pohjoisgermaanisen kieliryhmän kieliä.

Yhtä hyvin tai paremminkin voisi korostaa olevansa Pohjoiseurooppalalainen tai koilliseurooppalainen joka on fyysisesti ja kulttuurisesti "idän" ja "lännen" risteyskohdassa. Samaan tapaan kuin esim. Armenia on tahollaan idän ja lännen risteyskohdassa.

Närpes varg kirjoitti...

Löytyipä sentään maasta porukka, joka ajaa isänmaan asiaa: "Kansalliset maahanmuuttajat r.y. On kuulemma kokoomuksen keino kahmuta ääniä tulijoilta.
Mutta siis "Kansalliset maahanmuuttajat"! Eikö kukaan huomaa siinä mitään hassua? Eikös oikeampi ilmaisu olisi "Kansainväliset maahanmuuttajat"?

Mutta olipa reipas ulostulo kokoomuksen nuorilta. Tietysti asiasta on sovittu puolueen johdon kanssa. Eilen telkussa nuorten ohjelmaa arvostelivat Ike ja Tujunen, kumpikin jo vankasti lähtöalustalla puolueesta. Kunhan seuraavassa gallupissa huomataan puolueen kannatuksen nousevan, johto antaa nuorille täyden tuen. Saattepa nähdä, että kohta nakataan suvaitsevaisuus yli laidan ja mennään ohi persujen oikealta että kahahtaa.

Suomen lipusta rikka rokkaan: Se on sataprosenttinen kopio Keisarillisesta Nevan purjehdusseuran lipusta. Ja kun Neva on vanha suomalainen joki, lippu sopii meille mainiosti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Beckerille, Jaassulle, Vieraalle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne. Tää juttuhan oli Yleltä sitä perussettiä, eli julkaistaan poliittisesti kovin tarkoitushakuisia mielipiteitä uutisena, ja kun se on julkaistu uutisena, niin silloinhan se on fakta. Eli yliopiston kammioista opetetaan rahvasta ajattelemaan oikealla tavalla pakkorahoitteisen Ylen avustuksella. Ja näin täytynee olla jatkossakin, Ylehän julkaisi Siirtolaisuusinstituutin tekemän tutkimuksen korkeakouluopiskelijoiden maahanmuuttoasenteista ja uutisessa todettiin, että ”Siirtolaisuusinstituutti päätyi tutkimaan opiskelijoita, koska nämä ovat päättäjiä tulevaisuudessa.” Itse muistelisin, että vaalikelpoisuus on vielä muillakin ihmisillä kuin maistereilla ja tohtoreilla joten ei tuota kai ihan automaationa voi vielä pitää, vaikka puolueet pääosin kyllä inhoavat haalareitten hajua. Tuossapa tuo linkki:

http://yle.fi/uutiset/maahanmuutto_jakaa_jyrkasti_korkeakouluopiskelijoiden_asenteet/6822842

Jaassu: Minähän noin periaatteessa vieläkin kannattaisin kansallisen yleisradion olemassaoloa, mutta kun se on mennyt sellaiseksi mitä se nyt on, niin taitaisi riittää, että se olisi jonkunlainen sähkeuutiset/hälytysradiokanava.

Vieras: Ei minullakaan sinänsä sitä leijonalippua vastaan mitään ole. Ihan tyylikäshän se. Ja oli niitä muitakin hyviä ehdotuksia. Ehkä tuolla ristilipulla haluttiin silloin korostaa nimenomaan eroa Venäjästä ja Pohjoismaathan olivat sopivasti siinä lähellä.

Närpes Varg: Piti ihan googlata. Näyttääpä tommonen pulaaki olevan ihan oikeasti olemassa. Kokoomuksen kohdalla olen kyllä huomannut, että noin puheen tasolla poski solisee ja leuka laulaa ihan komeasti, mutta sitten kun eduskunnassa pitää painaa nappia, niin puolue noudattaa kiltisti yleisafrikkalaista linjaa. Ihan piristävä ulostulohan tuo oli sinänsä, ja toivottavasti saa aikaan hieman sisällissotaa puolueessa. Uskoisin kokoomuksessa kuitenkin olevan vielä väkeä, joka mielellään kaivaisi kypäräpapin naftaliinista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Sähköposteista:

Vieras: En tiennytkään, että Golanin kukkulat olivat siinä vanhassa suunnitelmassa varattu Israelille.

A.T: Kiitos lämpimästä viestistä ja antoisia jahteja sinullekin.

Becker kirjoitti...

Siellä taitaa muuten olla täys ruska, mutta muuten lämmintä.

Kyllä vähän kateeks käy. Itse en ole Lapissa juuri käynyt kun joskus pentuna Rovanimellä ja aikoinaan Kiirunassa kaivoksia katsomassa.
Kyllä Lapin reissu täytyy pistää ohjelmistoon ihan oikeesti.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, tänään oli vaikeuksia, kun Peltoreista ei pystynyt kunnolla kuuntelemaan kuin Ylen kanavia. Uutinen tyypillisesti "ammattikorkeakoulussa opiskelevien miesten äärimmäisen kielteisestä suhtautumisesta maahanmuuttoon" oli oikea hot spot topic, jota pitkin päivää sitten analysoitiin ja kauhisteltiin. Ehkä Ylellekin sopisi Kreikan tie: sikäläinen yleisradioyhtiö säästöjen nimissä yksinkertaisesti lakkautettiin, ja yhtiön kanavilla toimitetaan ja luetaan toistaiseksi vain uutisia ja tiedotteita. Aasinsilta kansallisiin symboleihin: itse olin isänmaallisimmillani nuorna ylioppilasna, kun hilluin eteläpohjalaisten porukoissa. Tuolloin isänmaallisimpia kicksejä tuli Jääkärin marssista, jossa "Leijonalippua jääkärien/ käsivarret jäntevät kantaa/ yli pauhun kenttien hurmeisten/ päin nousevan Suomen rantaa." Ehkä punakeltaista leijonalippua ei tästä syystä aikanaan valittu kansallislipuksemme?

Terv. Achtung

P.S. Mettälintuja on nyt kuulemma hyvin ihan pyydettäväksi asti. Nauttikaamme Tapion antimista!

Anonyymi kirjoitti...

saas nähä loppuuko usariin sillontällöin kommentoimiset ja myös koko sivun lukeminen, kun alkavat vaatia kuvaa, vaikka sillä ole merkitystä, voisivat samalla, tietenki uimosen tapaset tuntevat voittavansa, kun nehä alkavat kuvattomuudesta nälvii, jos tuntevat häviävänsä asiapuolella ..
väittelin uimosen kanssa jostain asiasta, ja sillä ei olut perustetta väittämiselleen, niin alkoi sanoa että kuvattomana häpöttää ..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Achtungille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Pohjoisessa kesä on tosiaan venynyt ennätyspitkälle. Vaan me ollaan jo takaisin Huitsinnevadassa. Mutta suosittelen lämpimästi Lapinkierrosta. Jos autolla tykkäätte liikkua, niin ehdotan, että ajatte käsivarteen, sieltä Ruijan läpi Näätämöön asti, sieltä takaisin Suomen puolelle ja sitten Itä-Lappia pitkin alaspäin.

Achtung: Yksi syy, miksi ammattikorkeassa opiskelevat miehet saattavat suhtautua kielteisesti maahanmuuttoon (huomaa muuten, että näissä uutisoinnissa maahanmuutto niputetaan aina yhdeksi monoliitiksi) on se, että he saattavat olla aika ajoin käytännön kanssa tekemisissä. Mistä yliopisto taas on varsin hyvin suojattu.

Lintuja pitäis olla niin, ja läksin aamusta liikkeelle, vaan eipä tarvinnut putsata pyssyjä reissun jälkeen. Ehkä myöhemmin sitten.

Ano: Nyt kun muistutit, niin muistanpa minäkin (silloin kun jaksoin vielä aviisia lukea) B. Uimosen (ei saa sekoittaa työn sankari B. Virtaseen) ja hänen keskusteltuun asiaan olennaisesti liittyvät kommentit, eli ”lärvi esiin, jätkä”. Helppokos sitä ns. oikean asian puolesta on lärvillään esiintyä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, yksi asia viellä tuosta aviisista, jotkut ihmetelleet minkä takia olli pusa bannattiin pois sieltä, kun mitä vähän ymmärsin, se ei edes kirjotellut maahanmuutosta, vaan eurosta ja sen ongelmista, on sieltä pari muutaki bannattu pois, mutta en oikeastan ymmärrä minkä takia, kun kirjottelivat kuitenki asiallisesti..

Anonyymi kirjoitti...

Norjassa oli muuten parlamentin eli suurkäräjien vaalit. Tämän alla oleva on täsmälleen sama minkä laitoin Kumitontun blogiin. En jaksanut muokata sitä joten heitän pelkkänä copypastena.

Väitetään että Norjan Edistyspuolue olisi talousoikeistolaisempi kuin Perussuomalaiset. Edistyspuolue on myös Israel-myönteinen.

Edistyspuolueen tulos on 16,3 prosenttia ja 29 paikkaa. Edistyspuolue menetti 12 paikkaa ja 6,6 prosenttiyksikköä, arvatenkin mokueliitin häikälemättömän Breivik-kortin heiluttelun takia. Toisaalta pahempikin tappio oli mahdollien.

Kuitenkin punavihreä hallitusblokki hävisi yhteensä 14 paikkaa ja kannatusta tippui 7,3 prosenttiyksikköä. Hallitusblokin tulos on 40,4 prosenttia ja 72 paikkaa.

No, ne saavat seurakseen yhden vihreän puolueen edustajan, jota ei ole tuossa laskettu blokkiin kuuluvaksi. Hörhöt saavat ekan kerran edustajan parlamenttiin. Onneksi vasta nyt. Kannatus jäi 2,8 prosenttiin, mikä on selvästi alhaisempi kuin Ruotsissa tai Suomessa.

Opposition "porvariblokki", sai 54,0 prosenttia ja 96 paikkaa. Edistyspuolue luetaan tuohon blokkiin. Porvariblokki kasvoi 4,3 prosenttia ja sai lisäpaikkoja 13. Edistyspuolue menetti ääniä ja paikkoja vähemmän kuin mitä blokin muut puolueet Høyre, kristilliset ja Venstre lisäsivät.

Parlamentissa on 169 paikka joten porvariblokki voisi matemaattisesti muodostaa enemmistöhallituksen 96 edustajan turvin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Norwegian_parliamentary_election,_2013

Norjassa on muuten semmoinen käytäntö että jos parlamentin jäsen valitaan hallituksen ministeriksi, hänen on jätettävä parlamentin jäsenyys siksi ajaksi kun on ministerinä. Tällöin parlamenttiin nostetaan varaedustaja vaalipiiristä.

Kannatan tuon mallin käyttöönottoa tännekin. Sekä käytännön että periaatteen vuoksi. Käytännön syy on se että ministerikansanedustaja ei tee eduskuntatyötä koska ministerinä hän ei saa olla eduskunnan valiokunnan jäsen. Ministerin päätyö on ministerintyö joka vie suurimman osan ajasta.

Periaatteellinen syy on se että jos ministeri on kansanedustaja, se aiheuttaa kaksoisroolin. Ministeri voi kansanedustajana äänestää hallituksen luottamuksesta ja hallituksen esityksistä ja vastaavista. Tuossa on se ongelma että sama henkilö on sekä lainsäätäjä että lain toimeepanija.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä oli hyvä että kävin AMK:n enkä päässyt yliopistoon vaikka kokeilin kolme kertaa päästä lukemaan historiaa. Minun aikana AMK:ssa ei ollut mokutusta vaikka olin siellä vielä seitsemän vuotta sitten kirjoilla. Toimiala oli kauppa ja hallinto, siis vanhalla nimityksellä sanottuna kun aloitin.

Edes yrityksen yhteiskunnallinen vastuu-kurssilla, eikä yritysfilosofia ja -etiikka-kurssilla, ei ollut mokutusta eikä edes ilmastohömppää.

Ainoat kansainvälisyyteen liittyvät asiat olivat opiskelijavaihto, jota mainostettiin oppilaille, sekä opettajanvaihdot jota oli jossain määrin myös, sekä ne kurssit jotka käsittelivät yrityksen toimintaan mikro-ja makrotasolla liittyviä kansainvälisiä asioita, kuten kansantalous, ulkomaankauppa, globaali toimintaympäristö.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Niin kuin totesin, niin tuon aviisin seuraaminen on minulla hyvin vähäistä. Näkisin, että aviisin päätoimittaja Markku Huusko on ns. aatteessaan vahva.

Vieras:

Viesti 1: Totean Kumista siteeraten että kiitos hyvästä yhteenvedosta turskien vaalipiirin lopputuloksiin. Kansanedustajan ja ministerin tehtävien yhdistämisessä on minunkin mielestäni ristiriitaa.

Viesti 2: Aiheen viereestä sinänsä, mutta on jotenkin kummallista, että kun Suomessa pyritään pidentämään työuria, niin työuran alkamista taas venytetään turhalla ylikoulutuksella, jota amk pitkälti edustaa ja joka omalla alallani korostuu.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä varmaan muistaa sen että ennen AMK:n käyttöönottoa oli sellainen koulutustaso, jonne päästäkseen piti ensin käydä joko amiska tai lukio. Se oli ehtinyt olla aika pitkään käytössä. Ei kai se ollut huono? Miksi se piti lopettaa ja ottaa AMK tilalle?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Muistanhan toki. Kun sitä aikaa elin. Eikä se systeemi ollut huono ensinkään. Väitän, että se keskittyi enemmän käytäntöön, kuin tietyn oppiarvon ylistämiseen. Uskon että muillakin ammattialoilla ajatellaan samoin, mutta voin tietysti puhua vain omastani ja meillä tähän amk-koulutukseen sisällytetään valmistumista viivästyttävää täysin tyhjänaikaista paskaa, mitä ei työssä tarvita. Alunperin amk-koulutuksellahan piti valmistaa alan pikkupomoja, mutta kun ne pikkupomojen tehtävät menevät ylijäämämaistereille, niin amk-koulutetut ovat suorittavan tason töissä, joissa ne olisivat kyllä pärjänneet ihan hyvin lyhyemmälläkin koulutuksella.

Täytyy vielä sanoa, että alani suurimmat ässät ja parhaat tyypit löytyvät ihmisistä, joilla ei ole alan koulutusta ollenkaan. Vaan elämänkokemusta. He joutuvat vaan valitettavasti tekemään työtään jatkuvasti uusittavilla määräaikaisilla sopimuksilla, joita ei voida vakinaistaa. Kun ei ole sitä virallista paperia työhön, jonka he mainiosti osaavat. Paperia, jonka määrittelevät ne ihmiset, joilla ei ole pienintäkään käsitystä käytännön työstä.

Anonyymi kirjoitti...

Yle olisi paras lakkauttaa suurimmalta osin. Ainoa mitä Yle tekisi tuon jälkeen, se julkaisisi säätiedotukset, merisään sekä viranomaistiedotteet esim. hätätilanteiden varalta. Nämäkin voisi laittaa maakuntaradioille koska hätätilanteet ovat yleensä paikallisia.

Ylen urheilutoimitus on ehkä vähiten ärsyttävä osa Ylestä. Sen voisin säilyttää mutta toisaalta jos muut kanavat ottaisivat urheilutoimittajat töihin niin menkööt sekin siinä.

Saksalaisten dekkareiden ja brittiläisten poliisisarjojen esitysoikeudet siirtyisivät muille kanaville mutta sillä ehdolla ettei mainoksia näytettäisi kesken ohjelman. Vain just ennen ohjelmaa tai just ohjelman jälkeen, mikäli kyseessä on mainoksilla ja/tai tilausmaksuilla pyöritettävä kanava.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Aikanaan olisin ajatellut toisin, mutta nykyään juurikaan en. Tietysti ajattelen vieläkin, että olisi hyvä, että Suomen valtiolla olisi yksi televisiokanava ja yksi radiokanava, jotka hoitaisivat tämän hälytystoiminnan, tarjoaisivat urheilutarjontaa, ehkä luonto-ohjelmia ja ennenkaikkea puolueettomia uutisia. Niin, puolueettomia uutisia? No, joo, sitten heräsin ja laskin kissan ulos…

Minä sinänsä pärjään ilman ihan minkä tahansa maalaisia dekkarisarjoja, mutta näähän on tietysti makuasioita. Minä tykkään enemmän näistä scifi-sarjoista, mutta niitähän saa hankittua ilman televisiotakin.

Anonyymi kirjoitti...

Imastohumppa ja viherhörhöily on tungettu luonto-ohjelmiin joten en ole niitäkään katsonut pitkiin aikoihin.

Minimitehtävä Ylelle olisi viranomaistiedotteet muttei mitään muuta.

Dekkareitakin voi etsiä netistä videopalveluista tai ladata torrenteja tai tilata dvd-levyjä.