torstai 2. tammikuuta 2014

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXXXVI

1. Tyhmempi kyselee vuoden aluksi eli kuinka paljon välttämätön ja väistämätön voikaan maksaa

Viisaat ihmisethän sanovat, että ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain olemassa tyhmiä vastauksia. Poliittisesti viisaat ihmiset sanovat, että ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, mutta on kysymyksiä, joita ei kannata esittää, sillä niihin ei ole poliittisen liturgian mukaisia vastauksia.

Tämä tuli mieleeni, kun tavailin Helsingin Sanomien juttua, jossa haastateltiin sosialidemokraattista talousasiantuntijaa Juhana Vartiaista. Laitan jutun linkkinä Roopen (kiitos taas) mediaseurannan kautta, niin ei lukijan tartte temppuilla sen maksumuurin kanssa.

Juttuhan alkaa lauseella, jota ei olla kuultu vielä varmaan kahtakymmentätuhattakaan kertaa:

Suomen kansantalous tarvitsee lisää maahanmuuttajia.

Ja sen jälkeen juttuun kaivetaan välittömästi mukavan oloinen Ricardo Fernandez,  joka haluaisi kovalla työllä löytää paikkansa ja osansa suomalaisessa yhteiskunnassa. Sattumoisin miehen etunimi ei ollut Ahmed, mutta eipä taas takerruta yksityiskohtiin. Jutun ideahanan oli meinaan se, että maahanmuuton kustannuksia ei pysty laskemaan.

Meikäläinen kun on itse osa virkakoneistoa, niin tiedän, että joka helvetin julkishallinnollinen penni on kirjoissa ja kansissa ja sen pystyy laskemaan, jos siihen pannaan ihmiset asialle. Mutta Helsingin Sanomien mukaan siihen ei välttämättä ole tarvetta, sillä jutussa kaivetaan esimerkiksi 1980-luvun Kuuba ja Yhdysvallat. Meinaten kävi niin, että Fidel Castro totesi silloin, että saapi lähteä, jos haluaa, ja muutamassa kuukaudessa Yhdysvaltoihin tuli sata tuhatta kuubalaista, eikä mikään mennyt Yhdysvalloissa sekaisin.

Pistää hiljaseks.

Väliin mainos:

Yhdysvaltain asukasluku 1990: 248 709 873

Floridan asukasluku 1990: 12 937 926

Toinen mainos:

Yhdysvallat oli luonnollisesti korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan maa ainakin suomalaisten yhteiskunnallisesti oikein koulutettujen väitteitten pohjalta 1800 – 1900-lukujen vaihteessa, kun suomalaisia muutti sinne sankoin joukoin, mutta valitettavasti asia muuttui aikanaan toisenlaiseksi, mm. näitten kuubalaisten kohdalla. Tyhmempi ihminen voi ajatella, että Yhdysvallat on aina ollut matalan verotuksen ja matalan sosiaaliturvan maa, jossa ei ole eikä ole ollut maahanmuuttoteollista kompleksia eikä puolestaloukkaantumiskoneistoa, ei niin suomalaisille kuin kuubalaisillekaan mutta tyhmemmän väestönosan mielipide ja uskomukset eivät tietenkään pärjää tiedostaville taloustietäjille.

Mainos päättyy.

Tiedostavat taloustietäjät eivät ole löytäneet kotimaisia maahanmuuton kustannuksia tai sitten eivät ole niitä halukkaita etsimään. Jos he olisivat lukeneet vaikkapa Hommaforumia, niin he olisivat saattaneet löytää kustannuksia huomattavasti lähempää eli Norjasta, jossa on todettu, että jokainen ei-länsimainen maahanmuuttaja maksaa Norjalle kaikkiaan 487.000 euroa ja maahanmuuton kustannukset ovat viimeisen seitsemän vuoden aikana olleet 8,3 miljardia euroa.

Hommaforumin kautta linkitetyssä norjalaislehden jutussa todetaan, että pelkkä maahanmuuttajien työllisyyskurssittaminen on maksanut 56 miljardia kruunua. Tulokset eivät päätä huimaa. Suomalaiset maahanmuuton kustannuksetkin voitaisiin kyllä laskea, mutta johan entinen asiasta vastaava ministeri Astrid Thors (case closed, onneksi) totesi, että ei näitä ruveta laskemaan.

Yhtä kaikki.  Palataan HS:n kirjoitukseen ensimmäiseen lauseeseen. Jota on viljelty nyt jo semmosen parikymmentä vuotta:

Suomen kansantalous tarvitsee lisää maahanmuuttajia.

Suomen kansantalous on viimeisen parinkymmenen vuoden aikana joutunut maksamaan tolkuttomat summat maahanmuuttajien takia. Ja joka ainoa rahapenni on pois suomalaisilta. Silti tätä hokemaa hoetaan, aivan niin kuin uskovaiset hokevat Tuomiopäivää. Jossain vaiheessa se tulee, uskokaa siihen. Varustautukaa siihen. Eläkää sen mukaisesti ja sitä odottaen.

Voiko Juhana Vartiaista & kumppaneita pitää muina kuin uskovaisina?

Niin Vartiainen kuin HS tarjoaa meille sellaista, jota ei olla tähänkään mennessä tarvittu, joka on ollut pelkästään menoerä, josta on ollut pelkkää haittaa, ja jonka tarjoamat tulevat sukupolvet (kun muita Euroopan maita katsotaan) eivät tarjoa sen parempaa. Mutta juuri heitä meidän pitäisi hankkia. Nimenomaan heitä.

Ja jos Vartiaisen näkemyksiä maahanmuuton autuudesta ajatellaan, niin miksi ihmeessä meidän tulee laskea sen kustannuksia? Eikö meidän pitäisi laskea sen tuottoa? Selvää nettoa?

Missä se netto on?

Tietysti voi kuvitella, että Vartiainen kuvittelee elävänsä jossain suomalaiskäänteisessä 1970-luvun Ruotsissa, jossa Sisun, Valtran ja Tampellan tehtaat painavat tavaraa vientiin kolmessa vuorossa. Enhän minä häntä siitä voi syyttää. Ehkä hänellä on hukassa niin allakka kuin kartta. Ylva antaa mulle taas joka joulu lahjaksi allakan, joka on suomenkielinen, joten tiedän, etten elä vuoden 1972 Ruotsissa. Ja kartan minä hahmotan muutenkin.

Itse kun olen ilkeä, ja Voiman pimeällä puolella oleva ihminen, minulla tulee mieleen termistä ”sosialidemokraattinen talousasiantuntija” jonkunlainen uutinen, että ”Örnätjoen ylittävän uuden sillan on suunnitellut Tampereen Yliopiston yhteiskuntatieteellisestä rakennustiedekunnasta valmistunut yhteiskuntatieteitten siltamaisteri Slönsön”.

Äkkiseltään sitä miettisi, että uskaltaiskos tuon sillan ylittää millään mopoa painavammalla.

Mutta tästäkin jutusta minulle tulee mieleen muutama, varmaankin tyhmä kysymys. Jotka voisin esittää Vartiaisellekin.

Mihin suomalaiset ovat hävinneet? Mihin suomalaiset työttömät ovat hävinneet? Ja eikö maahanmuuttoon upotettuja rahoja olisi kannattanut upottaa mieluummin suomalaisten lapsilisiin? Että suomalaiset tekisivät enemmän suomalaisia?

Vai eikö se ole muodikasta?

Ovatko suomalaiset pois muodista?

Ja kuinka joku kansakunta omassa maassaan voi olla poissa muodista?

2. Tissit ja taistelevat tissit

Pohjaksi:

On tässä tullu käytyä ulkomaillakin. Niin että ei tartte tulla silmille hyppimään. Kävinpähän Kreikassa tossa 1980-luvun puolen välin jälkeen. Mikäs siinä. Mukava paikka. Hyvät sapuskat. Siellä ymmärrettiin lampaan päälle. Lammas on hyvää. Vähän turhan kuuma oli kyllä minun makuuni.

Tulipa maattua rannallakin. Kun olin hyvä suomalainen hallintoalamainen ja kiltti maksava turisti, niin ymmärsin, että minun tulee maata rannalla kun olen kerran etelään tullut. En tosin ollut ihan varma silloinkaan, että kiinnostaako tämä minua, mutta olihan siellä tarjolla kylmää olutta ja tissejä. Paljon tissejä. Oli meinaan semmonen aika, että se rantaelämä oli kovasti vapautunut ja valehtelematta puolet naisista otti aurinkoa rinnat paljaana.

Tissejä. Paljon tissejä. Liikaa tissejä. Ihan kaikenikäisiä ja kokoisia tissejä. Painovoimaa vastustavia. Kiinteitä. Tavallisia. Riippuvia. Jabba The Hutteja. Tuli runsaudenpula. Ja testosteronia tihkuva nuori mies alkoi rannalla katsella mieluummin bikinien yläosiin verhottuja ihania naisen muotoja, jotka kertoivat paljon, lupasivat paljon, mutta jättivät lopullisen salaisuutensa paljastamatta.

Ja nyt kun heitetään kursiivista takaisin normaalitekstiin, voi lukija kysyä, että nytkös se Ykälle tuli se viidenkympin villitys, kun pitää ruveta asiasta tehden tisseistä kirjoittamaan.

Ykä vastaa: No ei oo tullut niin. Kolmenkympin kriisikin meni nukkuessa, niin että en huomannut sen edes käyneen. Kyseessä on poliittinen kirjoitus. Ja siihen laitetaan tietysti tissejä:


Tästä asiasta on ollut tarkoitus kirjoittaa jo aikaisemminkin, mutta se on unohtunut. Tuossa nimenomaisessa kuvassa tämä tissejään näyttelevä anarkistinainen ns. iskee Kölnin tuomiokirkon jumalanpalveluksessa ja tissien näyttämisen idea oli että ”minä uskon vapaaseen ja itsestään määräävään naiseen”.

Okke.

Saapi uskoa. Eikä mulla siihen mitään sanottavaa ole. Minä kun en elä esmes islamilaisten periaatteitten mukaisesti. Nainen saa toki määrätä itsestään.

Mutta pistää miettimään nämä tissimielenosoitukset. Niitä kun on viime aikoina ollut vähän helevatusti. Muotia, oliskos? Huitsinnevadalainen mielenlaatu pistää miettimään muutamia vaihtoehtoja, miksi näitä tehdään:

1. Mielenosoittaja ajattelee, että mielenosoittajalla on niin vahva sanoma, että mielenosoitusta katsova henkilö nimenomaan rintansa paljastaneen naisen vuoksi unohtaa naisen paljaat rinnat, ja kiinnittää huomion nimenomaan siihen asiaan, mitä tissien näyttelijä halusi esille tuoda. Tosin jos asia on itsessään niin vahva, niin eikö tuo onnistuisi myös paita päällä?

2. Mielenosoittaja ei ole ihan satavarma sanomastaan, mutta on ihan satavarma siitä, että hänellä on halu esittää se julkisesti, ja siksi hän ajattelee, että kun näytän tissini, niin epävarman sanomani painoarvo kaksinkertaistuu, koska tissit.

3. Mielenosoittaja ei ole ihan varma, mitä hän haluaa sanoa, mutta hän on tilannut ”mielenosoittajan vuosikirjan”, josta hän katsoo sopivan aiheen ja hänestä on jännää näyttää tissinsä, koska hän mieltää silloin olevansa partisaani ilman partisaanielämän vaaroja.

4. Mielenosoittaja tykkää näyttää tissinsä ja osallistuu siksi mielenosoitukseen.

Lukija valitsee vaihtoehtojen 1 – 4 väliltä. Itse en valitse. Totean vain, että näitä tissimielenosoituksia on tehty pääosin niissä maissa, joissa naisen paljaat tissit eivät ole mitään uutta eivätkä shokeeraavaa.

Vaan mitenkä on, jos miespuoliset mielenosoittajat osoittaisivat mieltään nostamalla skottihameen ylös ja läiskimällä kassejaan reisiinsä?

Oliskos se edistyksellistä? Veikkaan, että median termi olisi mauton.

3. Lätkämatsi Voodoo Panthers vs. Christianity Rangers

Evankelis-luterilaisen kirkkomme piispa Irja Askola piti uuden vuoden puheen. Marssijärjestys kävi selväksi:

Silloin ennakkoluulojemme muureihin avautuu ihmisen kasvojen kokoinen aukko. Se avautuu jos me yhdessä haluamme nähdä toisiamme, naapurejamme ja myös maahanmuuttajia. Silloin lapset ja vanhukset, somalit ja suomalaiset, homot ja heterot, muslimit ja kristityt, silloin he kaikki voivat kulkea kaduillamme ja kortteleissamme ilman pelkoa.

Ei mitään uutta sinänsä. Marssijärjestys on selvä. Mutta kattelin uskontoon ja taikauskoon viittaavia avainsanoja tuossa puheessa. Taikauskon puolelle menee tietysti ”taikatemppu” ynnä ”taika” ja kristinuskon puolelle ”Jumala”. Tietysti ”Jeesus”, ”usko” ja ”kristillisyys” olis myös menneet, mutta eihän niitä ollut.

Matsi Voodoo Panthers vs. Christianity Rangers päättyi Voodoo Panthersin voittoon 7 – 2.

Ottelun selosti piispa Irja Askola. Eihän tää mulle vanhalle agnostikolle niinkään kirvele. Mutta sääliksi käy suomalaisia kristittyjä, jotka ottavat asian vielä tosissaan.

*

Lisäys myöhemmin:

Askola lanseerasi myös uuden termin, eli huolipuheen. Tuo vihapuhe alkoikin olla jo hieman vanhentunut.

Älkää ihmiset suotta huoliko. Se on Herrasta Perkeleestä.

*
*
*


Vielä lisäys myöhemmin eli Jotain Ihan Muuta 18,34 eli Jouluvalko


Piti laittaa tähän muitten muassa, mutta otti ja unehtu. Joulun aikaan tuli poikkeuksellisesti katsottua televisiotakin, ja siellä tuli törmättyä 1960-luvulla tehtyyn suomalaiseen dokumenttiin lounaishämäläisestä Jouluvalko-perinteestä. Ihan uusi asia minulle, ja oli käsittääkseni häviämässä jo silloin 1960-luvulla. Mutta tommosesta kiireettömästä ja valistamattomasta lyhyestä dokumentista tuli jotenkin hyvälle tuulelle. Tuosta linkistä.

34 kommenttia:

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ja aamun tv-uutisissa(YLEnantaja) aloitettiin vuosi jonkun EK:n porhon valituksella:

Me tarvitaan maahanmuuttajia kun suomalaiset eläköityy.

Joku valtiovarainkanisterion virkamies ruikutti samaa.

Noh.
Pitänee lähteä töihin, ehkä siellä ei vituttaisi yhtä paljon. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tissimielenosoittajien puolesta on todettava, että ovat tähän mennessä olleet sen verran nuoria että kuuluvat kategoriaan "painovoimaa vastustavat". Tai siis tämä on ollut minun havaintoni. Se mitä tissien päälle on kirjoitettu on jäänyt huomioimatta, joten vaihtoehdoista 1-4 veikkaisin ve 4:ää.

Olin muuten takavuosina iltaa istumassa skottipubissa. Paljon turisteja. Juoma, seura ja tunnelma oli mainiot, lisämausteensa ilonpitoon toi pubin katossa oleva kello joka pirahti soimaan useammankin kerran illan aikana. Pirahduksen jälkeen naisten wc:stä tuli poikkeuksetta ulos naishenkilö, jolloin pubin kantapeikot hörähtelivät tovin. Ilmiö ihmetytti, joten tiedustelin ilmiön tarkempaa luonnetta baarimikolta. Hän kertoi että naisten wc:ssä on kilttiin puettu miesmallinukke rekvisiittana. Kiltin helmaan on rakennettu lankamekanismi, joka pirauttaa katossa olevaa kelloa aina kun kiltin helman kohotetaan...

Anonyymi kirjoitti...

"Tissejään näyttelevä anarkistinainen ns. iskee Kölnin tuomiokirkon jumalanpalveluksessa ja tissien näyttämisen idea oli että ”minä uskon vapaaseen ja itsestään määräävään naiseen”.

Tasa-arvon nimissä pitäisi varmaan lähteä heiluttelemaan muniaan julkiselle paikalle. Samat argumentit siinäkin pätisi. Vahinko (tai onni)vain, että isäpappa opetti aikanaan, että jos yksi typerhtää, muitten ei sitten tarvitse matkia perässä.

Anonyymi kirjoitti...

Kirkko ulkoistaa parhaansa mukaan jäseniään. Päivi Räsäsen kommentit saavat usein arvolipilaarit eikkarit ja agnostikot muistamaan ettei kirkollisveron maksaminen kuulu heidän intresseihinsä. Irja Askolan ja monen muun samanhenkisen kommentit taas saavat kaltaiseni uskovaiset huomaamaan että kirkollisveron maksaminen kristinuskonvastaisen työn tekemisen lisäämikseksi ei kuulu kristityn intresseihin. Niinpä kirkkoon taitaa jäädä jäseniksi lähinnä ns. haaleita eli asiaan laimeasti suhtautuvia tapa- ja puoliuskovaisia, joille kirkkoon kuuluminen on vähän niin kuin oman kaupungin lätkäjoukkueen kannattamista vaikka asia ei kiinnostakaan edes sen vertaa että viittisi kattoa yhden matsin vuodessa telkkarista.

Femenin tissiprovokaatioista veikkaan että kyse on lähinnä pyrkimyksestä kiukutella yleistä arvokonservatiivisuutta, kristillisyyttä ja tolkkupäisyyttä vastaan. Eiköhän noi nänninheiluttajat itsekin ole jossain määrin tissistävedettyjä johtohahmojen naureskellessa taustalla pankkiin suunnistaessaan.

Närpes varg kirjoitti...

Meillä ei ole paljon kirjoiteltu siitä, että 1.1.2014 alkaen voi minkä tahansa EU-maan kansalainen hakeutua töihin/asumaan mihin tahansa EU-maahan.
Sen sijaan brittien lehdet pursuavat asiaa. Tämän päivän Daily Express, sikäläisen kokoomuksen äänenkannattaja kertoi, että Romaniassa on satoja tuhansia työttömiä, jotka saavat valtiolta 20 puntaa kuussa. Tultuaan Englantiin he alkavat saada 112 puntaa VIIKOSSA. Ei yhtään houkutteleva ajatus lentää Englantiin, eihän? Kirpaisee kivasti työssä käyvien brittien kukkaroa. Siellä laskeskeltiin, että miljardit ovat kevyttä kamaa, kun maahanvyöry tosissaan alkaa.
Lehti muistutti, että maassa on jo 150 000 romanialaista, joista kolmasosa työttöminä. Ja uutta, kaivattua työvoimaa pyörittämään elinkeinoelämän rattaita tulee nyt sitten oikein tulvimalla. On onnea Brittein saarilla!
Aiemmin arvioitiin, että Romania lähettää ensi hätään brittien avuksi 3000 romania ja Bulgaria 4000 romania, mutta nyt arviot alkavat suureta. Lehti muistutti, että Puolasta odotettiin aikoinaan 10 000 tulijaa, mutta heitä paukahti saarelle puoli miljoonaa.
Loppu lehden jutusta on jo niin paksua vihapuhetta, että annan vain linkin niille, jotka uskaltavat lukea:

http://www.express.co.uk/news/uk/451559/New-migrants-could-hypothetically-cost-the-UK-billions

Kiitokset Ykälle mainiosta tissianalyysistä. Toivottavasti nämä mielenosoitukset yleistyvät meillä säiden lämmetessä. Piispa saisi uutta ilonaihetta kun kirkot pursuilisivat sunnuntaisin miespuolisista uskovista, jotka odottaisivat tissimessun alkamista. Myös ihan tavallinen tissi-mielenosoitus alttarilla sopisi hyvin. Entäpä nuorista naisista koottu tissi-kirkkokuoro! Ja mikä ettei tissi-kirkkoherra pöntössä!
Olisi perin onnellista, jos nuorten naisten tisseistä tulisi niin arkipäiväinen asia, ettei mikään dekoltee tai läpinäkyvä pusero enää herättäisi huomiota. Tosin heidän edistymisensä työmarkkinoilla saattaisi hidastua, mutta omapa on vikansa. Pitikö lähteä heilumaan ilman paitaa? Eikös siitä jo äitikin varoittanut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

V.N.V: Ja Ylen lisäksi seuraavan aamun lehdissä samaa epistolaa jatkettiin ainakin Hesarissa, Höblässä ja Kalevassa. Tuomiopäivän julistus ei kun kiihtyy vaan.

Ano1: Ei muuten pöllömpi idea pubinpitäjältä. Olis muuten mielenkiintoista tietää, mitä naissukupuoli ajattelee näistä tissimielenosoituksista. Mies kun näkee tissit, niin ei sitä juuri kiinnosta, mitä niihin on piirusteltu.

Ano2: Veikkaanpa, että Suomessakin tissien heiluttelu on yhteiskunnallinen protesti, mutta munien julkisesta heiluttelusta pääsee putkaan. Isäpappasi puhui asiaa.

Ano3: Nimenomaan oikeasti ja vakavamielisesti kristittyjä ihmisiä minun käy sääli. Mahtaakohan porukkaa piakkoin alkaa liittymään ortodoksiseen kirkkoon? Jotenkin minulla on semmonen mielikuva, että se ei ole mennyt tuohon pelleilyyn mukaan.

Hyvä termi tuo ”tissistävedetyt”. Ja entäs jos toiminnan suunnittelijoissa on ollut miehiä? Voipi olla, että heillä on ihan oikeesti naurun aihetta. Nuori tiedostava nainen kun on asiassaan yleensä niin tosissaan, että sitä on helppo vedättää.

Närpes Varg: Totta tuo, mutta mm. Helsingin Sanomat saarnaa täysin toista epistolaa ja mainostaa, että Englannin kasvava kansantalous johtuu nimenomaan maahanmuuttajista:

http://hommaforum.org/index.php/topic,90688.0.html

Tietysti kyllähän se kielitaidottomalle maksettu sosiaaliturvakin lisää BKT:ta, joten tuossahan on ikiliikkujan ainekset olemassa.

Jos tisseistä puhutaan, niin kyllähän liikatarjonta toisaalta johtaa kyllästymiseen.

Mitenkä muuten, kävitkös siellä Karibialla?

IDA kirjoitti...

Itse ei Kreikassa tullut käytyä rannalla, eikä kirkossa, mutta olen kuullut sellaista, että jos Kreikassa käyttäytyy kirkossa huonosti saattaa saada joltain mummolta päihinsä. Mikä on ihan oikein.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, IDA. Semmosen mielikuvan minäkin sain. En tiedä nykypäivästä, mutta silloin aikamiehet antoivat busseissa myös automaattisesti papeille / munkeille (en oikein tiedä, kumpia olivat) istumapaikan. Eikä semmosiin paikkoihin pidä mennä yleensäkään riekkumaan. Niin kuin tiedetään, en ole kovin islamista innostunut, mutta ei mulla tulis mieleenkään mennä häiriköimään moskeijaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Arskalle, kiitos sähköpostista ja hyvät uudet vuodet. Närpes Varghan tuossa linkitti vähän samasta aiheesta mistä kirjoitit.

Lyckaa sinulle ja perheellesi ja ehkäpä muutatte vielä sieltä maalikylistä tänne Pinnanmaalle. Viestisi sisällöstä yleensäkin olen kanssasi pitkälti samaa mieltä.

Tuo safari-idea olisi sinänsä mielenkiintoinen, mutta eihän mulla tule Suomesta minnekään lähdettyä.

Närpes varg kirjoitti...

Ykälle tiedoksi, että kävinhän minä Karibialla. On ne säät aika taivaallisia siellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti Jouluvalkolinkistä.

Kirkon ulkopuolelle siirtyvillä uskovaisilla on monta suuntaa: herätysliikkeet, hellarit, adventistit, metodistit, ortodoksit, kotiseurakunnat ja kotiryhmät, muut hengelliset yhteisöt, ... Peruskaava taitaa olla enemmän sellainen "pieni on kaunista" kuin "pakko päästä johonkin muuhun suureen kirkkokuntaan" -tyyppinen. Osa kirkosta eroavista jopa lisää panostaan kirkon maallikkotyöntekijöinä ja haastaa sitä kautta kirkon virallista linjaa.

Termi "tissistävedetyt" tuli mieleen siksi että nimimerkki iloinen marko oli pistänyt niin mielenkintoisen pläjäyksen Hommaan. Tossa...

http://hommaforum.org/index.php/topic,86995.msg1416678.html#msg1416678

Jos noissa Kansan Uutisten jutuissa on mitään totuuspohjaa (joka sinänsä olisi suuri järkytys) niin sitten noi meijerinvatkaajat ovat ihan aidosti tissistävedettyjä.

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/the-man-who-made-femen-new-film-outs-victor-svyatski-as-the-mastermind-behind-the-protest-group-and-its-breastbaring-stunts-8797042.html

http://www.youtube.com/watch?v=DfYHPFaOhWE

Jaska Brown kirjoitti...

Meinasin tuhkehtua aamukahvilla naurusta, kun luin Hyysäristä tuon vertauksen kuubalaisiin. Kuten blogistikin totesi, USA ei ole varsinaisesti tunnettu hyysäyskoneistostaan ja sossutuistaan.
Toiseksi, tulijoita oli noin 125 000, mikä tarkoittaa karkeasti 0,05 % USA:n silloisesta väestöstä. Suomen oloihin suhteutettuna määrä olisi luokkaa kaksi ja puolituhatta. Paljonkos niitä somaleita, nyt vain yhden ryhmän mainitakseni, olikaan?
Kolmanneksi kyseessä oli osin Castron ovela temppu, jolla päästiin eroon ei-toivotusta aineksesta: porukassa oli runsaasti mielisairaaloista kerättyjä ja taparikollisia.
Tässäpä vielä muutama esimerkki kyseisessä aallossa tulleista USA:ta rikastuttaneista kuubalaismamuista, jotka ovat saaneet ihka oman Wikipedia-artikkelin: murhapolttaja, järjestäytyneen rikollisuuden pomo, murhaaja.

Irja Askolasta ei voi muuta kuin todeta, että islamissa on ainakin se hyvä puoli että Irja Askola ei pääsisi muslimina ääneen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille, Anolle ja Jaska Brownille & Kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Vietitkö joulun Karibialla? Ja kun sait sieltä sitä suomalaisille niin välttämätöntä ulkomaanvaikutetta, niin osaatko selvittää tuon huolipuheen? Saako olla huolissaan? Ja jos tämä arvostettu piispamme oli huolissaan huolipuheesta, niin syyllistyikö hän huolipuheeseen? Toivon kovasti, että termi leviää laajemmallekin, sillä sillä tavoin vastapuoli tekee itsensä lopullisesti naurettavaksi.

Ano: Tuo Jouluvalkodokumentti oli vaan jotenkin mukava ja rauhallinen. Voi olla, että tapa on kuollut jo kokonaan, sillä tuossa 1960-luvun dokumentissakin sitä vaan muisteltiin ja oli löydetty jotkut yksinäiset heput, jotka pitivät sitä yllä.

Kiitos lähettämistäsi linkeistä. Mulla tulee niistä kovin elävästi mieleen eräs Malcolm McLaren, joka kehitti aikanaan Sex Pistolsin ja sitä kautta punkin. Joka oli yhden miehen suurta kusetusta alun pitäen, ja jonka jotkut ottaa edelleenkin aivan tosissaan. Punkille tosin voi sanoa eduksi sen, että jätkät edes yrittävät soittaa instrumenttejaan, mutta rap on vain metronomin tikitystä kaiutinparin oletetussa keskipisteessä ja päälle jätkät puhuu rumia (amerikkalaiset miljonäärineekeriräppärit) tai sitten yrittävät olla vakavasti otettavia työväen edustajia (vastaavat suomalaiset versiot).

Jaska: Mullakin tuli heti juttua aloittaessani etsittyä tiedot Yhdysvaltain ja Floridan vuoden 1990 väestönlaskennasta. Olis muuten hyvin mielenkiintoista kuulla kokeneitten floridalaispoliisien mielipiteitä tästä rikastuksesta. Käsittääkseni latinojengit ovat paljon väkivaltaisempia ja raaempia kuin valkoisten moottoripyöräjengit. Meksikossahan käydään ihan täyttä sotaa.

Närpes varg (heh,heh) kirjoitti...

Ykälle: Joulu meni Barbadoksella D-vitamiinia ja Piton-nimistä olutta nauttien. Ja tytön nimi oli Juliette.
Huolipuheesta älä ole huolissasi. Se on alkujaan kiinalainen keksintö. Nehän Pekingin pojat Amsterdamissa päntiönään kyselevät, että missä niitä huolia on, kun tekisi niin mieli vähän lakastella. Ja nauravat kippurassa sille vanhalle vitsille, kun britti kysyi Kiinassa paikallisilta, että, "when do you have election in China" niin keltapojat vastasivat kuorossa, että "evely mooning sööl, evely mooning". Sitten hohotettiin, että hyvä kun ei housuun tullut.
Niin että antaa piispan rauhassa olla huolissaan, me pimeän puolen henget tiedämme paremmin. Jatkossa, jos joku sanoo että huolipuhe, ihmettelemme, eikö puhuja osaa ärrää sanoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Telvehdys, Nälpes Valg. Pelskeles, joo. Unohdin pelusasiat. Oliko se Piton muuten ihan tavallista lagel-olutta vai ehkä bitteliä?

Vasarahammer kirjoitti...

Kun media nostaa kohun Räsäsen puheista, tuntuu kuin toimituksesta olisi suora linja ateistien eroa kirkosta -palveluun. Seuraavana päivänä eroajien määrä suorastaan räjähtää nousuun ja media raportoi tämän suurena uutisena, ikään kuin se haluaisi lietsoa eroamisbuumia.

Median taka-ajatuksena on tarjota taustatukea kirkon liberaalille siivelle ja painostaa kirkkoa muuttamaan linjaansa lähemmäksi median omaa arvoliberalismia.

Askolan puheessa pääosa oli suvaitsevaista höttöä. Jumala mainittiin lopussa ikään kuin muodon vuoksi.

Närpes varg kirjoitti...

Hei Yljö! Ihan tavallista laagelia se on, mutta tietysti sillä tavalla epätavallista, että pitää matkustaa palikymmentä tuntia saadakseen sitä lyystää.
Ei sinne lento niin kauan kestä, mutta Lontoossa pitää vaihtaa kenttää ja siinä se nuoluus kuluu.
Kotitekoista lommia maistoin myös. Se oli aivan elilaista kuin kotoinen pontikka.
Vai alkavat sinulta pelusasiat unohtua? Lauletaan sitten kuolossa, että "Opi, pelusasiat, niiden, joiden aika on tullut". Sitähän me nuolina nuolissa Kotkissa vain mitä petolintuja oli, laulettiin ja vihattiin polvalia niin pelkeleesti. Isukki sitten älähti, että et poika pelkele mee mihinkään punakaaltiin, ne on jo nähty. Niin sitten liityin Alajälven Työläisten Ampujiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Ja kieltämättä media on varsin hyvin tavoitteissaan onnistunutkin. Miksikähän ei muuten tutkita sitä, että kuinka moni eroaa kirkosta irjaaskoloitten vuoksi päiviräsästen sijasta?

Nälpes Valg: Olinhan minäkin nulikkana kertaalleen Nuorten kotkien leirillä. Kyllähän ne siellä politiikkaa paasasivat, mutta nulikalla se meni toisesta sisään toisesta ulos. Huvittavaa oli se leirin öinen parivartio, jossa piti kiertää aluetta starttirevolverin kanssa. Me tosin jätettiin se telttaan kun pelättiin hävittävämme se pimeään metsään. Sitäkin tuli ihmeteltyä, että mitähän me oikein tässä vartioidaan ja kenen varalta?

Vaan minkähänlaista se on ollut touhu sitten pioneerileireillä?

Castor kirjoitti...

Yhdysvaltain Pekingin-suurlähettiläs kysyi 1993 Deng Xiaopingiltä: "When do you wish to have elections?"

Deng Xiaoping: "Evely molning, evely molning, my deal Excellency."

Toisilla on huolia ja mulheita!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Nyt jos heitetään asiaan liittyvä huumoli hetkeksi sivummalle, niin kysyn viisaammiltani, että oliko se sittenkin niinpäin, että itä-aasialaiset kansat kyllä lausuvat r-kirjaimen, mutta eivät l-kirjainta. Muistan lukeneeni joskus jonkun amerikkalaisen tekemän sotakirjan ja siinä mainittiin, että yhdysvaltain sotilaat laittoivat tunnussanaksi mielellään esim. sanan ”lonely”, koska japanilaiset eivät osanneet lausua nimenomaan l-kirjainta. Olenko ihan hukassa muistojeni kanssa ja onko itäaasialaisissa kansoissa eroja tämän kanssa? Japanin kielessä on esmes termi ”domo arigato” ja siinä on r-kirjain.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Googlaamalla löysin jonkinlaista selvennystä äRRästä ja äLLästä.
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080110061406AApRi20

Jopa minäkin luulen ehkä ymmältäneeni mitä ne talkoittivat. ;)

Eli kai jonkinlainen r-/l-kirjaimen sijaitseminen sanassa suhteessa muihin kirjaimiin joka ei ole heidän äidinkielestään tuttu. (Ehkä)

Jaska Brown kirjoitti...

Kiinalaiset eivät osaa r-kirjainta, vaan lausuvat sen yleensä l-kirjaimena. Japanilaisilla taas on päinvastoin: eivät osaa l-kirjainta, vaan lausuvat sen yleensä r-kirjaimena. Korean kielessä taas ei käsittääkseni ole kumpaakaan, vaan vähän niiden välimuotokirjain. Jos olen oikein ymmärtänyt, japanilaiset oppivat kuitenkin l-kirjaimen suhteellisen helposti vierasta kieltä opiskellessaan, kun taas kiinalaisilla on usein suuria vaikeuksia r-kirjaimen kanssa. Tämä on toisaalta odotettavissa, Suomessakin tunnen monta ärrävikaista, mutta en yhtään ällävikaista.

Ari Laakso kirjoitti...

Tää on tätä. Ns. uutta maailmanjärjestystä. Kansallisvaltiot halutaan ajaa alas. Yksi keino ovat halpatyömarkkinat ja maahanmuutto.

Kuitenkaan ilman itsenäisyyttä ja siihen liittyvää rajavalvontaa me emme kykene menestyksellisesti taistelemaan maahanmuutonkaan ongelmia vastaa. Muistetaan, että perussuomalaiset kannattavat Suomen kuulumista unioniin. He siis eivät halua ratkaisuja em. ongelmiin.

Ari Laakso kirjoitti...

Tätä se uusi maailmanjärjestys on. Kansallisvaltiot halutaan lopettaa. Yksi keino on maahanmuutto ja halpatyövoima.

Kuitenkaan ilman itsenäisyyttä ja rajavalvontaa me emme kykene taistelemaan em. ilmöitä vastaan.

Perussuomalaiset eivät aja eroa EU:sta, joten he eivät halua TODELLISIA ratkaisuja ongelmiin.

Keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Viisaampi en uskalla kehua olevani, mutta ans ku mä kerron kun olen ennen ollut.

Japanin l/r-äänne on yksitäryinen kun taas suomen l on tärytön ja r on kaksitäryinen. Näin on joku viisas kirjoittanut ja minä uskonut.

Natiivi japaninpuhuja kuulee eron noiden r/l-äänteiden välillä yhtä hyvin kuin minä kuulen kiinan kielen intonaatiot eli ei ollenkaan.

Suurin osa japanilaisten ääntämysongelmista juontaa juurensa kyllä kirjoitusjärjestelmään; yrittävät yhä vieläkin kirjoittaa englannin ääntämystä omilla merkeillään joten esim. "sh" vs. "s" vs. "th" on täysin mahdoton.

Doumo arigatou eli shank yuu.

Castor kirjoitti...

Ykä on oikeassa. Japanilaiset käyttävät kielessään r-kirjainta, jopa nimet saattavat olla täynnä ärriä (Akira Kurosawa). Kiinalaiset ja kokemukseni mukaan thaimaalaiset eivät osaa sanoa r-kirjainta siinä muodossa kuin me olemme tottuneet, koska kielet rakentuvat eri tavalla. Olihan Kiinassa ministerinäkin Zhu Rongji, mutta ei se r-kirjain kovin selkeästi koskaan kiinalaisessa ääntämyksessä tullut ilmi. En ole lingvistikko, mutta esim. thain sana "farang", joka tarkoitti alunperin ranskalaista, kyllä selkeästi kuulostaa sanalta "falang". Nyttemminhän tuo sana tarkoittaa kaikkia ulkomaalaisia.

Hiukan Hollywoodin tuotosta tuo sekoittelu, ja Deng Xiaoping oli mukana ainoastaan vitsinä, noin ikänsä puolesta.

korpisoturi kirjoitti...

Maahanmuutto-mantraa taas hoetaan oikein urakalla. Jos maahanmuuton siunaus ja (nolla)työvoiman runsas tarjona itsessään sitten luo talouskasvua, niin Afrikan pitäis kukoistaa.

Taannoin oli lehdessä juttu Pentti Linkolasta. Miehellä oli melko nuivia mielipiteitä. Ihme kun lehteen ne panivat. Sano mm., että afrikkalaisten älykkyy on alhaisempi kuin muilla. Oli siinä muutakin "lämmittävää" ja railakasta.

Savolaisukko tuli saunasta vihta edessään peittona. Vastaan tuli tiellä tyttöjä. Pappa ei häkeltyny, vaan kysy: - Eikös tytöt halua kylpöö? Tytöt katso isäntää hetken ja yksi vastasi: - Noin vanha mies eikä osaa ranoa ÄRRÄÄ!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Jaska Brownille, Laakson Arille, Keski-ikäiselle Pikkupojalle, Castorille ja Korpisotureille & kiitos kommenteistanne. Nythän tuo foneettinen kysymys sai vastauksen kerralla oikeasta suunnasta.

Ari: Kyllähän kansallisvaltiot halutaan ajaa alas. Selityksenä tarjotaan, että tämä takaa rauhan, eikä viime sodan jälkeen Euroopassa ole sodittu (ai ei ole vai?) ja selityksenä on Euroopan unioni. Minä vähän muistelen, että suuremmat kahinat Euroopassa esti se, että kaksi sotilasliittoa katseli toisiaan tähtäinten läpi ja ydintuhon pelko esti painamasta liipaisinta. Tosiasiassa Eurooppaa ei pelastanut neuvostomiehitykseltä Eurooppa, vaan Yhdysvaltojen sotilaallinen voima.

Persujen tilannetta seuraan tarkasti. Niin kuin tiedät, syy persuille esittämälleni julkiselle tuelle ei ole suinkaan Timo Soini, eikä tukeni tarkoita, että aliarvioisin muitten – mm sinun- asian eteen tekemää työtä. Toivotan sinulle menestystä niin henkilökohtaisessa elämässä kuin poliittisessa työssäsi.

Korpisoturi: Ehkä Linkolalle sallitaan enemmän kuin toisille, koska mies on jonkunlainen protovihreä. Joka tosin todennäköisesti inhoaa nykyvihreitä enemmän kuin me yhteensä.

Närpes varg (grrr....) kirjoitti...

Helsingin Pravda on vuosikaudet paahtanut meille hyvää sanomaa islamin rauhanomaisuudesta ja islamilaisen kulttuurin hienoudesta. Pienikin islamin arvostelu on vihapuhetta, josta tulee rangaista.
Mutta tänään lehti kirjoittaa: "Afganistanin ihmisoikeuskomission (AIHRC) puheenjohtaja Sima Samar kertoi uutistoimisto Reutersille, että naisiin kohdistuneiden hyökkäysten julmuus on lisääntynyt.
"Tapausten raakuus on todella järkyttävää. Nenän, huulten tai korvien silpomisia. Julkisia raiskauksia. Joukkoraiskauksia. Ne ovat vastoin ihmisarvoa", Sima Samar kertoo.
Kuulemma tätä tekevät Talibanit. Ja he ovat taatusti islaminuskoisia.
Mitä tässä nyt pitäisi uskoa? Että islamisti on raaka, tunteeton peto ollessaan kotimaassaan, mutta muuttuu tänne muutettuaan rauhalliseksi, sivistyneeksi, työteliääksi, naisia ja demokratiaa kannattavaksi mallikansalaiseksi.
Voi saatana tätä kaksinaismoraalia!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin, Närpes Varg. Ainakaan tuota ei ole harjoittanut Närpes Varg eikä Yrjö. Pitäisiko meidän siis kantaa syyllisyyttä asiasta vaiko toimia, ettei tällaista tapahtuisi koskaan meillä?

Anonyymi kirjoitti...

Juhana Vartiainen varmaan haluaa sisäisen devalvaation?

https://tyhmyri.wordpress.com/2013/12/28/juhana-vartiainen-ja-tyon-tarjonnan-suhde-kysyntaan-todellisuudessa-vartiainen-puhuu-sisaisesta-devalvaatiosta-eli-palkkojen-laskemisesta/

Todettakoon että Juhana Vartiainen ei varmaan välitä kuinka paljon Suomessa on nykyisin erilaisia työttömiä, olkoonpa vaikka korkeakoulutetuista tai muista. Juhana Vartiainen on useamman kerran samaa sanonut.

Harvoinpa on tälläisiä kirjoituksia.

http://www.talouselama.fi/minavaitan/vartiainen+on+vaarassa/a2166754


Tälläisestä asiasta ei kyllä sanota mitään, miten kehittyy
robotit nekin voi korvata työntekijöitä.

http://areena.yle.fi/radio/2075434

Tai ovat korvanneet muistuu viime vuodelta uutinen jossa uudistettiin saha, siitä tuli maailman nykyaikaisin.

Samalla kuitenkin hävisi 40 työpaikkaa. Konetyö korvasi 40 paikkaa.


Taannoin oli lehdessä juttu Pentti Linkolasta

Se oli Karjalaisessa 8.12.

Mutta se oli luonnonsuojelijan näkökulma.

Ei ainakaan missään nimessä tänne köyhien maiden ihmisiä kuskata tänne, se lisää kulutusta.

Pentti Linkola valittelee että nykyään on muodikasta
kieltää eri kansojen älykkyyserot.

Pentti Linkola sanoi kyllä hyvin Afrikan maista.

Ne edelleen vain kinastelevat keskenään, mistä ei voi
syyttää kolonialismia, joka loppui vuosikymmeniä sitten.

...
Kuten Etelä-Sudan tänään vain keskenään tappelua, eivät
siis pyrikään muilla keinoin ongelmia ratkomaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitos hyvistä linkeistä. Palkkojahan Suomessa tullaan jossain vaiheessa laskemaan myös julkishallinnosta, sillä pääosa puolueista ei halua lopettaa sen turvottamista eikä poistaa siellä olevaa tyhjää ilmaa. Näin ollen ainut ratkaisu on vähentää suorittavan tason palveluita ja alentaa suorittavan tason palkkoja. Tulee tapahtumaan muutamassa vuodessa.

Vartiainen itse näyttää olevan ihan puhtaasti näitä ns. ideologisia taloustieteilijöitä ja kun ideologia on demari-ideologiaa, niin silloin maahanmuutto itsessään on väistämätön ja arvostelematon tosiasia, ja perusteet etsitään sitä myötä. Ja unohdetaan totaalisesti se tosiasia, minkälaista muuttoa on tarjolla ja minkälaista muuttoa maamme jatkossakin houkuttelee.

Etelä-Sudanista voi todeta, että valitettavan moni uusi valtio saa syntymälahjakseen sisällissodan. Mikäli oikein muistan, niin eikös OAU aikanaan sopinut, että siirtomaa-aikojen rajoja ei muuteta. ”Osaa se riistää afrikkalainen herrakin” toteaisi varmaan Anttoo Laurilan afrikkalainen vastine.

Ari Laakso kirjoitti...

Kyllä kyllä Ykä. Soini on oma lukunsa, mutta esimerkiksi persukansanedustaja Packalenin "pisteytysesitykset" ovat uskomatonta sontaa, jos ei olla valmiita ajamaan tälle maalle itsenäisyyttä ja rajavalvontaa!

Oireiden hoitoa. Tarvitaan lääkkeet itse sairauteen, ja niitä ei persut tarjoa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ari. Katotaan nyt mihin se persujen linja kehittyy. Puolueessa on hyvin voimakas kansallismielinen siipi. Ensimmäinen askel olisi se, että Soini ymmärtäisi puolueen saavan mandaattinsa äänestäjiltä, ei lehdistöltä eikä muilta puolueilta. Euroopan liittovaltiota persuissa ei käsittääkseni kannata kukaan ja se mörkö tulisi ensiksi torpedoida. Valitettavan pitkällä sillä liittovaltiotiellä vaan jo ollaan.