keskiviikko 13. elokuuta 2014

LYHYESTI TOISTON TOISTOSTA

Niin kuin valistunut lukija hyvin tietääkin,  on tiedostavalla mediallamme tapana hokea aina vain uudestaan tiettyjä humanitaariseen maahanmuuttoon liittyviä hokemia, ja tarpeeksi hokemalla se pyrkii muuttamaan unelman totuudeksi. Yksi näistä hokemista on se, että muuttivathan aikanaan suomalaisetkin siirtolaisiksi esim. Ruotsiin, Yhdysvaltoihin ja Australiaan. Ja tällä perustellaan sitten maahamme kohdistuva humanitaarinen maahanmuutto.

Hokemaa voimistetaan siten, että sitä lausumaan etsitään aina vain uusia henkilöitä, ja puhtaalla määrän ja massan voimalla uskotaan sen muuttuvan totuudeksi myös tavallisten hallintoalamaisten mielissä. Tällä kertaa – niin kuin niin monta kertaa ennenkin – hokemaa julistaa Helsingin Sanomat, joka on löytänyt asiansa etumieheksi rajavartiolaitoksen uuden apulaispäällikön, prikaatikenraali Ilkka Laitisen, joka kuuliaisesti toteaa, niin kuin Helsingin Sanomissa kuuluukin todeta:

Mitä suomalaiset tekivät, kun täällä meni huonosti? Lähtivät Ruotsiin tai vielä aiemmin Amerikkaan, joihin oli mennyt suomalaisia edeltä.

Hotellin respassa ollaan oltu siinä harhaluulossa, että prikaatikenraalin asemaan kohonnut mies olisi edes jollain tavalla perillä historiasta, mutta ehkä prioriteetit ovat muuttuneet univormupuolellakin.

Käydäänpä asiaan liittyvä lyhyt, ja hyvin yksinkertainen kertauskurssi:

- Suomalaisten siirtolaisuus Ruotsiin ja Amerikkaan ei ollut humanitaarista siirtolaisuutta. Suomalaiset menivät näihin uusiin maihin tekemään töitä.

- Näissä maissa töitä oli myös tarjolla, sillä maitten talous oli voimakkaassa kasvussa ja työvoimaa tarvittiin.

- Tekemällä töitä suomalaiset olivat näissä uusissa maissa nettoveronmaksajia, ja osaltaan lisäsivät maitten hyvinvointia.

- Suomalaisia varten ei näissä maissa kehitetty automaattista ja vastikkeetonta elättämisjärjestelmää.

- Suomalaisia varten ei kehitetty maailman tappiin jatkuvia tulkkipalveluja.

- Suomalaisia varten ei kehitetty tolkuttoman suurta maahanmuuttoviranomaisten ammattikuntaa.

- Suomalaisia varten ei kehitetty positiivista erityiskohtelua ts. jonon ohi kiilaamisjärjestelmää.

- Suomalaisia varten ei kehitetty puolestaloukkaantumiskoneistoa.

- Ja vaikka suomalaisilla, niin kuin kaikilla muillakin oli omat ongelmansa, ne eivät tuikanneet tasaisin väliajoin kaupunginosia tuleen.

Kun tämän lyhyen listan opettelee ulkoa, ei Helsingin Sanomien toimittajankaan tarvitse enää perustella sitä, että meidän on velvollisuus ottaa elättejä sen vuoksi, että suomalaiset menivät aikanaan töihin. Mutta eihän Helsingin Sanomien toimittaja tuota opettele, vaan etsii todennäköisesti jo jotain uutta heppua toteamaan, että läksiväthän suomalaisetkin. Ja jutun voi tietysti julkaista sotalapsilla maustettuna. Sehän lopullisesti varmistaa loputtoman maksuvelvollisuutemme etnisesti edistyksellisiin ilmansuuntiin.

24 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Pieni täsmennys muuten taas niin täyttä asiaa olevaan blogiin: tuo sotilasarvo on prikaatikenraali, ei prikaatiNkenraali. Jämptiyttähän siinä organisaatiossa koettiin opettaa.

Anonyymi kirjoitti...

Vaihteeksi promoan Valkean tuoreinta blogijuttua. Toivottavasti Ykä ei väsähdä pitkien juttujen lukemisessa.

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.fi/2014/08/miksi-maahanmuutto.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Olavi Koskelalle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Olavi: Kiitos täsmennyksestä. Virhe korjattu sekä tässä, että eräässä vielä julkaisematta olevassa jutussa. Silloin, kun minä olin armeijassa ei tuota arvoa vielä ollutkaan ja täydellä kentsulla oli vain kolme jellonaa kaulassa.

Vieras: Kiitos linkistä. Ihan asiallisesti pohdittu, tosin niitä piirteitä, mitä Valkea näki olevan vain suomalaisissa uskoisin löytyvän kyllä muissakin länsimaissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Ink Visitorille ja kiitos lähettämästäsi sähköpostista. Ajattelen kirjoittamistasi asioista hyvin pitkälle samoin kuin sinä.

Anonyymi kirjoitti...

Pistetään nyt vielä siihen listaan Finalyson ja Sinebrychoff.

Anonyymi kirjoitti...

Herra kenraali Laitinen on kylläkin aivan puhdas poliitikko ja näköjään vielä imenyt Euroopan rajapomon virassa tarvittavat asenteetkin siellä ollessaan. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, tosin ensiksi pitää mainita, että asutettiinhan me evakotkin. Sen jälkeen Finlayson ja Sinebrychoff ja sen jälkeen voikin muistuttaa viimeistään ensi viikolla tulevasta työvoimapulasta ja mummojen vaippojen vaihtamisesta. Ja sitten voikin kätevästi taas palata siihen, että lähtiväthän suomalaisetkin…

Ano2: Kieltämättä hepun ajatukset hieman ihmetyttävät. Tietysti kun kyseessä on Helsingin Sanomien kirjoitus, niin sitä täytyy käsitellä aina tietyllä filtterillä. Mutta suora sitaattihan tuo oli, enkä muista, että yksikään sotavaltion (niin no, rajan puoli kuuluu sisäministeriöön) olis moisia mainostanut.

Vasarahammer kirjoitti...

Onko Karjalan evakot ja sotalapset mainittu? Ne aina muistetaan silloin, kukn pitää saada kuntaan pakolaisia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasarahammer. Karjalan evakot vs. humanitaarinen maahanmuutto-keskustelussa vedettiin mielestäni totaaliset pohjat kuluvan vuoden huhtikuussa ja siitä oli ansiokkaassa vastuussa Ylen toimittaja Elina Ravantti, joka totesi, että kun Neuvostoliiton ilmavoimat pommittivat siviilejä Elisenvaarassa vuonna 1944, niin sen mukaan meille tuli joku omituinen kunniavelka Afrikkaan ja muihin edistyksellisiin suuntiin:

http://yle.fi/uutiset/nakokulma_otimme_hatkat/7206312

Sakke kirjoitti...

Hyvä muistaa, että meillä on vielä vuosia Halosen nimittämiä kenraaleja.

Anonyymi kirjoitti...

Kenraalien virat ovat täysin poliittisia. 12 v erästä noita-akkaa ajoi organisaatioissa "oikean hengen" -omaavia eteenpäin ja ylös uralla. Myöskin 30v demaripresidenttiyttä näkyy myös sotilasorganisaatioiden virkakunnissa, etenkin siellä upseerikunnan yläpäässä, valitettavasti.

sen lauluja laulat jne

-Tvälups-

Ari Laakso kirjoitti...

Kuten johonkin aiempaan kirjoitukseesi totesin. Kaikki instituutiot ovat valjastettu tässä yhteiskunnassa monikulttuurisuuspropagandan puolestapuhujiksi.

Mainitsin instituutioiden joukossa myös Puolustusvoimat. Jos pitää huolta urakehityksestään, pitää olla oikeaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kyseisen sotaherran syytä muistaa, että Ruotsista käytiiin jopa ihan henkilökohtaisesti houkuttelemassa ja hakemassa suomalaisia töihin ja jo seuraavana päivänä he saattoivat olla Volvon kokoomalinjalla hommissa. Mitä tulee Amerikkaan menijöihin, niin mikähän mahtoi tuohon aikaan olla työttömyyskorvaus, toimeentulotuki, asumistuki tai lapsilisä siellä Ameriikan maalla? Olivatko kotoutumisneuvojat opettamassa sisävessan käyttöä, tulkit neuvomassa virastoissa ja saivatko lapset opetusta omalla äidinkielellään? Ja ihan ilmaiseksi? Paljon on kysymyksiä, joihin tiedostavat eivät halua vastata, liekö edes haluavat ymmärtää?

Ari Laakso kirjoitti...

Kuten joskus johonkin kirjoitukseesi totesin kommentiksi: Tässä yhteiskunnassa on kaikki instituutiot valjastettu toimimaan monikulttuurispropagandisteina. Mainitsin yhtenä puolustusvoimat.

Jos esimerkiksi virkamiehellä on voimakkaita urakehityssuunnitelmia, kannattaa olla "oikeaa mieltä". Etenkin tässä asiassa.

Becker kirjoitti...

Kentsu on saanut muutaman vuoden verran aivopesua sekä myötätunto että lähimmäisen rakkaus koulutusta Frontexin hommissa.

Taitaa tulevaisuudessa rajavalvontaasemilla olla oma linja afrikkalaisille että muslimeille, joista pääsee suoraam läpi ilman sen enempiä papereiden yms. tutkimista. Tullin ulkopuolella odottaa ilmastoitu bussi tervetuliasdrinkkeineen.

Pottunokat taas joutuvat tullissa eritys syyniin, jossa käydään läpi paprut ja kassit sekä vittuillaan suomalaisen virkamiesperinteen mukaisesti.

Ja seuraavana onkin sitten ohjelmassa ilakoiminen Pride - kulkueessa, pohjoismaisen yhteistyön merkeissä.


http://blogg.forsvarsmakten.se/kommentar/files/2014/07/PRIDE2013_DSC4383_johsjo24-2.jpg


http://polisen.se/PageFiles/530281/pride01.2.jpg

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sakelle, Taisteluvälineupseerille, Laakson Arille, Anolle ja Beckerille & kiitokset kommenteistanne. Jotenkin haluaisin elää siinä naiivissa toiveessa, että kenraalikunta ei olisi niin ”halostettu” kuin mitä kommentoijat toteavat, mutta eipä minulla valitettavasti ole paljon mitään, millä toiveeni todeksi näyttäisin. Jotenkin voimattomalta virkamiesmeiningiltä se vaikuttaa.

Noista Beckerin laittamista kuvista minulle tulee jotenkin mieleen ne aikanaan kansandemokratioissa harrastetut ”spontaanit tukimielenosoitukset”, joista ei parannut olla poissa.

Becker kirjoitti...

Niin Ykä, mutta naapurimaassa näihin kulkueisiin mennäänkin mielellään. Katso nyt marssijoiden ja katselijoiden suoranaisesta hurmostilasta kertovia kasvoja.
Ja tässä vain pieni otos kilometrejä pitkästä reitistä, jonka varrella väitettiin olevan n.600.000 katselijaa.
Kyllä tuossa porukassa heteromies tuntee olevansa se poikkeava.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Niinnotta kuusisataatuhatta? Tuosta saa sen kuvan, että tuo kulkuehan on ruotsalaisille jo tärkeämpi kuin esmes joulu.

Anonyymi kirjoitti...

Huhut väittävät että halostaminen oli hyvin voimakasta myös ulkoministeriön ja Utvan pakeilla. Täysin demlaantuneen oikeuslaitoksen tilasta nyt ei viitsi kukaan edes puhua sen enempää kuin vähemmistövaltuutetun toimistosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Noihin huhuihin on hyvin helppo uskoa. Ja toiset huhut kertovat, ettei se Halonen ollut ensinkään sellainen mukava muumimamma, jollainen sen kuviteltiin olevan. Yleensäkin Halosen aikaa voi pitää hyvänä perusteena sille, että jos presidentti kerran valitaan suoralla kansanvaalilla, niin kannattaa hyvin tarkalleen miettiä, annetaanko sille Kekkosen valtaoikeuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä on Ykän lista. Hyvien ihmisten lukutaito ei kuitenkaan riitä tuon sisäistämiseen.
En tiedä, onko Ykä lukenut vastaavan tapaisen väännön pottunokkavaltaisen Nurmijärven paikallislehden kommenttiosiossa, mutta siellä muuan kunnanvaltuutettu Jalava loihe lausumaan kovin tutunoloista settiä:
http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/224770-rasismikorttia-vilautettiin-valtuustossa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos linkistä. Noita kannattaa linkittää tänne ja laajemminkin. Erityisesti haluan toistaa linkissä olleen perussuomalaisvaltuutettujen sanoman:

”Kuntalaisten on saatava sanoa mielipiteensä, ja valtuutettujen ja viranhaltijoiden velvollisuus on kuunnella heitä.”

Siinä on meinaan mielestäni järkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Katsopas Ykä kuinka kenraalikunta turposi haloskan aikana. Puolustusvoimia alasajettiin urakalla, mutta ye-upseeriston määrä vain kasvoi ja kasvaa edelleen.

Miksikö? Parempien virkojen avulla upseeristo ostettiin myötämieliseksi vallitsevalle linjaukselle.

Virkauralla eduksi muuttui asevastaisuus ja maailmaa hyväilevä asenne. Tämä välittyi ylhäältä alas kun huomattiin sen toimivan henkilökohtaisen urakehityksen buusterina.

Mätä järjestelmä, yhtä mätä kuin koko maa. Ei siitä mihinkään pääse.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Kyllähän tuo on valitettavan totta. Jatkuva puolustuksen alasajo niellään mutisematta ja keskitytään siihen, ettei naisvarushenkilöille tule henkinen pipi. Termi ”sotilasura” muuttuu aina vain enemmän ”sotilasvirkamiesuraksi”.