tiistai 16. toukokuuta 2017

SOVELTAVAA TYØNHAKUA

Niin kuin lukija hyvin tietää, on hallituksemme tehnyt esityksen siitä että työttömän tulee hakea töitä kolmen kuukauden aikana vähintään kahdestatoista eri paikasta ja jos hän ei niin tee, niin hän menettää työttömyyskorvauksensa 60 vuorokaudeksi. On esitetty - hyvin perusteltuja - näkemyksiä että tällainen johtaa merkityksettömien blankohakemusten tekemiseen ja se pahimmillaan tukkii erityisesti firmojen toimintaa siinä määrin, että ne luopuvat työpaikkojen julkisesta ilmoittamisesta ja hankkivat työntekijänsä toisin keinoin.

On kuitenkin muistettava että hallitus koostuu pääosin ammattipoliitikoista ja ammattipoliitikko ei tee virheitä. Ainakaan se ei myönnä niitä tehneensä. Joten tämä hakemuspakko saattaa astua voimaan. Mikä neuvoksi? Oy Firma Ab saattaa saada aivan tolkuttoman määrän hakemuksia joista suurin osa on sellaisia jotka ovat hakeneet hommia pakotettuna, omaamatta minkäänlaista sellaista osaamista ja kokemusta mitä Oy Firma Ab tarvitsisi. Ehkä yhteiset pelisäännöt auttaisivat tässä. Hotellin respassa esitetään, että pakkohakemuksissa otetaan käyttöön skandiääkköset ja -öökköset ja tehdään sellainen standardihakemus. Se voisi olla vaikka tällainen:

Vastaanottaja
Oy Firma Ab

Lähettäjä
Jorma Væænænen

HAKEMUS TYØPAIKKAAN

Pyydæn kunnioittaen, ettæ minut otettaisiin huomioon valitessanne uusia tyøkalujyrsijæ-kelkkamaalareita yrityksenne palvelukseen. Olen ahkera ja tyøteliæs tyøntekijæ.

Kunnioittaen,

Jorma Væænænen

Näin ollen Oy Firma Ab:n työnhakuasiaa käsittelevä henkilö huomaa, että Jorma Väänänen ei tosiasiassa ole kiinnostunut työpaikasta vaan hakee sitä pakotettuna, joten hän pistää menemään Jorman sähköpostiosoitteeseen viestin jossa lukee: ”Hei, kiitos mielenkiinnosta. Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa sattunut sinuun. Terveisin Oy Firma Ab”. Jorma puolestaan voi lähettää viestin työvoimatoimistoon ja todistaa sillä osallistuneensa tähän uuteen kansalaisvelvollisuutensa. Ehkäpä joku työtön ATK-alan ammattilainen voisi asian tiimoilta päästä uudestaan leivänsyrjään kiinni kehittämällä ohjelmiston joka tunnistaa sähköpostista æ:t ja ø:t, varsinkin jos ne on lähetetty Suomesta, siirtää kyseiset viestit välittömästi roskakoriin ja lähettää automaattisesti hylkäävän ja pahoittelevan vastausviestin työttömälle työnhakijalle. Firmat saattaisivat olla kiinnostuneita kyseisestä ohjelmasta, varsinkin jos sen saa kohtuuhinnalla.

Samaa menetelmää voisi käyttää tietysti toisinpäinkin, erityisesti julkisella sektorilla. Moni lukija on varmasti törmännyt ilmiöön, että hän on huomannut hakevansa työpaikkaa joka on tosiasiallisesti luvattu jo jollekin valmiiksi pedatulle henkilölle jolloin koko työnhakuprosessi on turha. Julkisen sektorin on kuitenkin pakko panna työpaikat julkiseen hakuun ja järjestää asiaankuuluva haastattelukierros. Tämä aiheuttaa työttömälle turhaa vaivaa ja mahdollisesti turhia kulujakin, sillä jos työtön asuu vaikkapa Hämeenkoskella ja kiinnostava työpaikka olisi tarjolla Lahdessa niin eestaas kulkeminen on jotain 60 kilometriä, se ei ole ilmaista ja sen mielellään jättäisi tekemättä jos tietää etukäteen tekevänsä turhan reissun. Jos joku julkisen sektorin työpaikka on haussa, mutta virkaan valittava henkilö on jo tosiasiallisesti päätetty, niin kyseinen konttoori tai mikä lie voisi olla kohtelias ja käyttää öökkösmenetelmää tässäkin. Esimerkiksi näin:

TYØTEHTÆVÆ: KUNNALLINEN KÆSITEHÆSSIJÆ

Radanvarsikaupungin julkishallintobyroon yleinen asioita sæætævæ, sæhlæævæ ja sæveltævæ subdiviisio:

Etsimme palvelukseemme kokenutta ja motivoitunutta kunnallista kæsitehæssijææ. Arvostamme aikaisempaa tyøkokemusta. Koulutusvaatimuksena miel. joko selittelæætiøn tai soveltavan spedestetiikan yliopistollinen loppututkinto.

Tyøhakemukset læhetetææn osastopæællikkø Annaluutia Mæhkiø-Fløffmannille.

Näin ollen työtön tietää, ettei kyseisen työpaikan kanssa kannata nähdä turhaa vaivaa. Se olisi varsin kohtelias kädenojennus julkiselta sektorilta tavalliselle kansalaiselle. Jos ääkkös-öökkösmenetelmä on jotenkin liian päällekäyvän oloinen, niin sen tilalla voitaisiin käyttää jotain tekstiin upotettua yleisesti sovittua merkkiä kuten vaikka (*).

Tietysti tämäntyyppisten juttujen myötä tällaiselle tavalliselle valveutumattomalle kansalaiselle tulee mieleen ajatus, jonka savolaiset kiteyttävät niin osuvaan muotoon eli ”osattaan sitä tiälläkkiin”. Mieleen nousee väkisinkin työpaikkahakemusten tarjoama eräänlainen aseettoman sissisodan muoto.

Siksipä hotellin respassa esitetään, että kehitetään kansallinen veetuilupörssi. Tässä pörssissä julkaistaan kaikki mahdolliset jonninjoutavat julkishallinnon ammatit ja mikä ettei tehtäisi valmiit hakemuspohjatkin, joilla niin työtön kuin työssäkäyväkin voisi hakea noita tehtäviä. Otetaan nyt esimerkiksi sellainen tilanne, että Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto hakee uutta ylitarkastajan virkaa. Kyseinen toimisto ja sen edeltäjä on haistatellut sen verran ahkerasti tavallisille kantasuomalaisille että pieni jäynä, sanotaanko vaikka 60.000:n jätetyn hakemuksen myötä olisi paikallaan.

Näissä hakemuksissa ei luonnollisesti käytettäisi minkäänlaisia skandiöökkösiä vaan ne tehtäisiin niin tosissaan kuin ikinäkoskaanmilloinkaan. Ehkä hakemukseen kannattaisi laittaa mukaan lause: ”muistuttaisin, että eräs nimeltä mainitsematon E.B. on muuten valittu vielä ylitarkastajankin pestiä ylempään virkaan epäpätevänä, ja koska yhdenvertaisuusasiat ovat niin kertakaikkisen lähellä sydäntäni, niin aion ilman muuta turvautua valitusmenettelyyn ellei minua kutsuta edes haastatteluun.”

Jos ajatellaan, että saadaan aikaiseksi 60.000 hakemusta ja sanotaanko vaikka 10.000 valitusta, niin voidaan todeta  jäynän onnistuneen. Tietysti mainio bonus olisi saada aikaiseksi vielä tommoset 3.000 ylimääräistä työpaikkahaastattelua ja sehän antaisi koiranleuoille mitä parhaimman mahdollisuuden pilata tapetit ja tunnelma.

Onhan tietysti selvää, että jos hallitus joutuu luopumaan tästä aikeesta, niin jotain muutahan se keksii. Nykyinen hallitus todennäköisesti päätyy siihen vaihtoehtoon, että mikäli työtön ei työllisty kolmeen kuukauteen ominpäin niin hän ei ole silloin edes yrittänyt työllistyä. Näin ollen hän menettää työttömyyskorvauksensa kahdeksi kuukaudeksi.

Jos seuraava hallitus on puolestaan punavihreä, niin se saattaa pistää pystyyn pitkäaikaistyöttömien eutanasialoton, jossa vuosittain 20.000 lyhyen tikun vetänyttä pistetään pakolla koomaan, laitetaan niitten elimistä kansainvälisillä markkinoilla pystyyn huutokauppa ja sen jälkeen kun kyseisestä kansalaisesta on poistettu käyttökelpoiset varaosat, niin hänen tuhkansa lahjoitetaan jollekin biodynaamista parsaa viljelevälle tilalle lannoitteeksi. 

Mikäli asiasta tulisi mutinaa, voisi punavihreä hallitus perustella asian niin, että ”suomalainen on elämänsä ensimmäiset kaksikymmentä vuotta niin tolkuton kuluerä yhteiskunnalle, että on vain oikeudenmukaista, että yhteiskunta ottaa ne elämän viimeiset kaksikymmentä vuotta ikään kuin takaisin lunastettavana panttimaksuna”. Moraalista ongelmaahan ei asiassa punavihreää ideologiaa tunnustaville ja evoluutiossa Homo Sapiens Premenstrualsyndromicus-tasolle kehittyneille ihmisille olisi muutenkaan, sillä varaosiksi lyötävät ihmiset olisivat kuitenkin joutuneet työttömiksi ns. oikeista töistä, jolloin he olisivat modernille tiedostajatyypille lähinnä vanhemman ja pikkuhiljaa häviävän ihmisrodun edustajia. Kyse olisi vain tervetullut lisäaskel uusevoluution kehityksessä.


21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voihan sitä työpaikkaa hakea jostain yrityksestä, vaikka ei olisi avoinna olevaa, eikös se ole ihan kelvollinen hakemus? Ehdotankin, että työttömät alkavat urakoimaan hakemuksia Työministeriöön ja tarjoavat osaamistaan sinne kerran viikossa.

Tulipa mieleen vanha ajatelmani, että aika monessa YK on kaiken pahan alku ja juuri ja jos et usko, lue tämä: http://mediaseuranta.blogspot.fi/2017/05/uusi-suomi-yk-vakavasti-huolissaan.html

MILLOIN ESIM. ON YK PUUTTUNUT SUOMESSA TAPAHTUVAAN IKÄRASISMIIN, KUN VANHUKSIA MAKUUTETAAN PASKAVAIPOISSAAN JA HUUMATAAN LOPPUELÄMÄKSI?!

Yx vittuuntunut Iines

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Olinkin jo päättänyt hakea kaikkiin kunnallisiin ja valtiollisiiin virkoihin, pääasiassa. Virkahenkiløillæ on aikaa lukea turhia hakemuksia, jos edes lukevat. Minäkin olen varma siitä, että monet viranhaut ovat vain muodon vuoksi, tuleva viranhaltija on jo päätetty etukäteen.

Mutta ehkä minun ei tarvitse sählätä noitten kanssa niin paljoa, kun roikun perustoimeentulotuen varassa jo nyt. Miksi se on perustoimeentulotulotuki? Onko sitten jotakin muutakin? Ehkä Sopivan Puolueen jäsenille ja heidän sukulaisilleen on tarjolla erityistoimeentulotulotukea, mene tiedä.

Heikki Välimäki kirjoitti...

Aivan loistavaa jälleen kerran. Tuo hakemusten laittaminen isolla joukolla olisi aivan loistavaa mutta pelkään että ihmisistä ei löydy tarvittavaa yhteistoimintaa, "Mitä ne naapuritkin ajattelee jos kuulevat että tälläiseen osallistuin".

Juho kirjoitti...

Kyllä nämä toimet ovat ovat ihan linjassa valitun strategian kanssa. Strategia kuuluu: lisää kyykytystä jo valmiiksi kyykyssä oleville ihmisille.

Tuumailija kirjoitti...

Terveisiä taas täältä Japanista. Täällä on suomalaisella mittapuulla normaali kesä, eli sadetta tuli kolme vuorokautta putkeen ja nyt paistaa arska. Nämä viime päivien Ykän tarinatuokiot olivat kerrassaan mukavia lukea sadetta pitäessä ja niistä kiitos. Mitä tulee tähän kirjoitukseen, sanoisin että idea on nerokas. Jos tulen mukaan, saako työhakemuksen kirjoittaa hiraganoilla tai kanjeilla? Jo pelkkä nimi olisi päänvaiva hakemuksen käsittelijälle, sillä täällä etunimissäkin on useimmiten kaksi vaikeaa kanjia.

Tästä sain aasinsillan antaa lahjaksi Perskeleen pariskunnalle omat kanjit!
Yrjön nimi olkoon 猟夫 (ensimmäinen tarkoittaa metsästäjää ja toinen aviomiestä). Ylvasta en valitettavasti tiedä paljoa muuta kuin seuraavaa: Ylva on muinaisskandinaavinen nimi joka tarkoittaa naarassutta. Ylva on myös Yrjön kuningatar.
Siispä 狼后 (susikuningatar).

Kumitonttu kirjoitti...

Tuli täysin lohduton olo, kun seurasin viikonnlopun uutisia. Siellä vakavalla naamalla puhuttiin, että kameratolppia pitää asentaa lisää, koska poliiseja on käsittelemässä kuvia enemmän kuin mitä heille on hommia. Toisaalta voisi tietty ajatella, että poliiseja laitetaan muihin hommiin, jos työtä ei riitä.

Neuvostoliiton reaalisosialismi oli hieno osoitus siitä, että kun kaikki palkat kierrätetään julkisen sektorin kautta, niin maassa vallitsee täystyöllisyys. Toinen vaihtoehto varmistaa täystyöllisyys on tietenkin se, että kysyntä ja tarjonta selvitetään vapailla työmarkkinoilla.

Elisessä Hesarissa oli kirjoitus jostain suomalaisesta naisesta, joka asuu Sveitsissä. Hänellä oli tuplapalkka ja puolet pienempi verotus kuin samasta hommasta saisi Hesassa. Hän totesi että päiväkotimaksut ovat 4.000 euroa kuussa, mutta sillä summalla hän saa myös vastinetta rahoilleen. Toisin kuin Suomessa, jossa vanhemmat joutuvat puistotätien varhaiskasvatussunnitelman kuulustelupenkkiin, Sveitsissä vanhemmat päättävät, kuinka heidän pilttinsä kasvatetaan ja mitä oppia heille annetaan.

Mutta mitäpä Hesalle jää, jos ei ole tarvetta päivähoitoon? Helvetin kallis asuminen verrattuna esimerkiksi Lontooseen, jossa on kuitenkin äksöniä hieman enemmän kuin Hölmölän pääkaupungissa.

Jotenkin tais nyt kommentti mennä hiukan ohi aiheen, mutta kaipa hyvällä ymmärryksellä lukija huomaa, että tämä liittyy jollain tavalla tuohon pakkotyöllistämisen huippuideaan.

Anonyymi kirjoitti...

Virastoihin ja ministeröihin hakemisen etuna on, että hakemus saa merkitään saapuneeksi ja sille annnetaan diaarinumero eli jälkikäteen voi todistaa hakeneensa. Hakemukset pitää osoittaa virastolle ja lähettää viraston kirjaamoon.

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Iinekselle, Yhel Turkkulaasel, Heikki Välimäelle, Juholle. Tuumailijalle, Kumitontulle ja Acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Iines: Totta tuo huomautuksesi. Valtiovallalle tavallisia suomalaisia ei ole olemassakaan. YK taas on ollut pitkän aikaa vitsi. Vitsin tuorein osa on siinä, että Saudi-Arabia on valittu YK:n naisten oikeuksia käsittelevään valiokuntaan.

Yksi Turkkulaanen: Ja jos ihminen elää pelkällä peruspäivärahalla niin sillä ei paljoa juhli. Eikä kantasuomalaisen kannata kuvitella saavansa mitään harkinnanvaraista tukea.

Heikki: Voi olla, että olet oikeassa. Tilanne ei ole vieläkään tarpeeksi tukala. Mutta luovutan idean halukkaille.

Juho: Kyllä se siltä vaikuttaa.

Tuumailija: Ei muuta kuin hakemus vetämään japanin kielellä ja jos ei natsaa niin valitus perään. Ja lämmin kiitos noista kanjeista. Olemme otetut.

Kumis: Kommentti osui kohdalleen. Mietin vaan että milloin reaalisosialistisessa Suomessa kehitetään oma ”blaat”-järjestelmä.

Acc: Totta.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, noista työhakemuksista tulikin mieleeni tämä bloggaus Uudesta Suomesta, työhakemusgeneraattori erään puppulausegeneraattorin lisäksi. Ja kun tarkastelin tuota linkkiä, niin ihme että se oli siirretty uudelle nettiosoitteele.

Toi alkuperäinen linkkaus Tampereen yliopiston sivulta kun ilmoittelee seuraavaa

"Huom! Emme edusta Tampereen yliopistoa. Tämä sivu on yliopiston opiskelijoilleen tarjoamille henkilökohtaisilla verkkosivuilla, mutta näillä sisällöillä ei ole mitään tekemistä muiden kuin sivun laatijoiden kanssa."

Jotenkin ei yllätä Rahikaista...kas tässä se uusi nettiosoite ja tässä toinen pilailusivusto asian tiimoilta antihakemuspalvelu.

Olenkin tässä vakavissani pohtinut hakea mm. Suomen Pankin tai Alkon toimitusjohtajan paikkaa ja kun tuolta otan mallia, niin saan taatusti särmän työhakemuksen aikaiseksi!


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Olisi ovelan kätevää, jos jossain olisi ideanikkari, joka joka (vaikkapa) viikko julkaisisi netissä tiedon, minne työhakemuksen voisi lähettää. Tyyliin 'tällä Viikolla 20 vuonna 2018 kannattaisi ehkä hakea tosierikoisavustajan paikkaa Ministeri_X:ltä, osoite nimi+eduskunnan kirjaamo'.

Keskitettynä hakemustulva saattaisi nopeuttaa tämän idiotismin loppua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Oli oletettavaa, että yksi sun toinen koiranleuka löytää tämän idean. Ja ihan aiheesta. Itse ajattelin hakea etätyönä tehtävänä Linnanmäen puhelinkeskuksen talvikauden hoitajan hommaa.

Ano: Ehkäpä vaikka MV-lehti ottaisi ideasta vaarin. Sillä on kuitenkin näkyvyyttä.

Anonyymi kirjoitti...


Mikä lie ollut se alkuperäinen kuningasidea, josta tämä tuleva sonta on saanut alkunsa.

Tuosta tulee varmasti hauska harrastus, olkoon se öökkösten naputtelua tai esimerkiksi valtion virkojen hakemista. Alussa hommaa yritetään tehdä tosissaan ja sen jälkeen se lähtee aivan lapasesta. Myös työttömien kanssa toimivat virkailijat ymmärtävät tämän, joten siellä voi olla melko mielenkiintoisia kohtaamisia. "Jaahas, Teppo olet taas hakenut 12 kertaa lääkärin sijaisuuksia siinä kuitenkaan onnistumatta. Ei se mitään, nähdään kolmen kuukauden kuluttua uudelleen". Tämä on juuri sitä mitä me tarvitaan ja millä me saadaan Suomi nousuun!

Tästä ideasta ei varmasti luovuta, mutta sitä voidaan kyllä hankaloittaa. Voi hyvinkin olla, että paikkojen hakuun tulee tarkennuksia ja haettuja paikkoja voidaan verrata hakijan koulutukseen ja työhistoriaan. Mikään ei kuitenkaan muuta sitä, että hakemukset tulevat olemaan kirjavia. Osa ilmoittaa suoraan alussa, että tämä on pakko tehdä ja osa laittelee öökkösiä tai tekee hakemuksesta sellaisen, että vastaanottajalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin hankkiutua siitä mahdollisimman nopeasti eroon.

Tarkkailija

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tarkkailija. Voi tietysti olla, että se alkuperäinen kuningasidea on samantyyppinen kuin hallituksen monet muutkin kuningasideat, eli kehitettiin jotakin pahemmin miettimättä. Yleensäkin tästä ideasta tulee mieleen se sanonta, että ”kun osaamaton vaati haluttoman tekemään tarpeetonta, niin siinä menee paljon turhaa työtä hukkaan.

Joka tapauksessa tämä osaltaan heikentää yhteiskuntarauhaa, sillä se on valtiolta signaali tavalliselle suomalaiselle, että hän ei ole valtion toiminnassa millään muotoa etusijalla. Sen sijaan etelästä tulleet onnenonkijat ovat.

LW kirjoitti...

Tämähän on ihan oikea kuningasidea. Ei vain pidä ajatella, että sillä olisi mitään tekemistä työllistymisen parantamisen kanssa.

Nollahakemusten suma tulee tarkoittamaan, että työtarjoukset katoavat TE-toimistosta. Tämä parantaa niiden hyväosaisten asemaa, jotka löytävät työpaikkansa suhteilla, ja vuokratyön välitysfirmojen liikevaihto taitaa myös kasvaa. Työttömien pitää myös oletettavasti hakea, tai jossain vaiheessa ottaa tarjottuna vastaan työharjoittelua, kuntouttavaa työtoimintaa jne. 9 euron päiväpalkan hommia. Nykyään ne eivät välttämättä kiinnosta porukkaa, jotka ovat tehneet ihan oikeatakin palkkatyötä, mutta raippaa annetaan kunnes motivaatio paranee. Näiden tapausten kasvanut tarjonta heikentää palkkatyöläisten kysyntää ja sitä kautta palkkatasoa. Onhan sitä useampikin Vartiais-klooni todennut, että sisäistä devalvaatiota pitää jatkaa kilpailukyvyn palauttamiseksi, kun valuuttaa ei voi enää kelluttaakaan. Ja eiköhän niitä lihavia ulkoistamistilaisuuksiakin ala tarjoutua, kun työkkärin tehtäviä lisätään rutkasti koskematta samassa mittakaavassa budjettiin (perinteinen säästä 2, maksa siitä 3 -malli). Viimeisenä muttei vähäisempänä, tietynlaista suomalaista aina lämmittää aamulla töihin lähtiessä tietoisuus siitä, että laiskaa sosiaalipummia kyykytetään. Vittumainen kansanluonne on välillä, noh, vittumaista.

Ylempien luokkien aseman parantamista, yksityisen sektorin suosimista julkisilla päätöksillä, ekonomistien gospelin pilkuntarkkaa seuraamista - kaiken kaikkiaan juuri sitä, mitä Kokoomukselta odotankin. Sääli sinänsä, että persut kulkevat huuli pyöreänä perässä. Maahanmuuttopolitiikan löysäily ei ollut ainoa syy sille, miksi äänestäjät kaikkosivat, vaikka tärkeä olikin, ja tämä ei takuulla paranna tilannetta. Onneksi Vasemmistoliitto on uppoutunut niin syvälle globaalien ihmisoikeusten suohon, ettei siitä taida olla tähän rakoon iskemään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, LW. Luulen, että yksityinen sektori etsii jo muutenkin työntekijöitä myös yksityisen sektorin kautta. Työvoimatoimiston merkitys on lähinnä joko liiton- tai peruspäivärahan haussa, jonka kautta se on tehtävä. Mulla on joitain tuttavia - pitkän työuran tehneitä - jotka ovat tuossa pakollisessa yhdeksän euron ”koulutuksessa” ja vittuuntumisen määrä on lievää huomattavasti suurempi.

Lemminkäinen kirjoitti...

Entäs sitten kun digitalisaatio, automaatio ja robotisaatio on vienyt 60%-80% tämän päivän rutiinitöistä? Kassat, virastot, pankit, koulutus, liikenne ja sairaanhoito tulevaisuudessa ehkä tarvitsee 20%-40% ihmistyövoimaa. Jos yksityinen sektori pystyy työllistämään 40%, niin se on paljon se. Lähteekö työtön porukka pohjoinen Afrikkaan kaskenpolttajiksi, kun ensin kaikki afrikkalaiset ovat muuttaneet Pohjoismaihin koodareiksi!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Tuo on hyvä kysymys, eikä minulla ole siihen vastausta. Automaation myötä aina useampi ihminen päätyy elämään tulonsiirtojen varassa, ja se myös aina heikentää yhteiskuntarauhaa. Kas kun eivät nämä ihmiset voi edes haaveilla siitä, että saisivat itselleen omakotitalon, auton ja kesämökin. Mikä taas oli 1970-luvun duunarille täysin realistinen haave.

Lemminkäinen kirjoitti...

Joo, jos näitä yhdeksän euron taksvärkkitorppareita olisi 1-2 miljoonaa, niin yhteiskuntarauhahan siinä olisi katkolla. Tajuaakohan yksikään poliitikko, mihin kehitys on menossa automaation, digitalisaation ja robotisaation avustuksella!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Lisätään noihin taksvärkkitorppareihin tämä pakolla syötetty monikultturismi, jolla tarjotaan meille jotain sellaista, joka ei ole toiminut missään sekä väestön etnisen rakenteen pakkomuuttaminen. Tajuavatko poliitikot? Eivät tajua, sillä heillä ei ole minkäänlaista kosketuspintaa tavallisen ihmisen elämään.

Sametti kirjoitti...

Tämä varmaan meinaa ihmisvuokrafirmojen eli siis työnvuokrausfirmojen kasvua. Niiden liikevaihtohan on ollut kasvussa jo monta vuotta muutenkin. Työnvuokrausfirma ei ota listoilleen ketään ilman haastattelua ja suosituksia ja senkin jälkeen ovat antamatta työvuoroja ihmisille, joista saavat huonoa palautetta firmoilta. Eli kokemattomien, suhteettomien ja jollain tasolla hankalien ihmisten työllistyminen vaikeutuu entisestään.

Suhteet ja ihmissuhdetaidot ovat maailman tärkein asia. Painakaa se kalloonne, jonnet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Sametti. Siihen suuntaanhan tuo touhu on menossa aina enemmän. Sinänsä näitä ihmissuhdetaitoja painotetaan nykyisin aivan liikaakin. Esmes hitsari voi olla vaikka mykkä, mutta hän voi silti olla ykkösluokan hitsari.