tiistai 30. toukokuuta 2017

LÖTJÖNEN JA ROBOTIN ELÄKEMAKSU

Uusi Hyisiana on Pinnanmaan maakunnan pienin, syrjäisin ja samalla kaunein kunta. Kunnan alueella sijaitsee myös suosittu valtion Härpätinräpättimen metsästysalue. Alueella käy sekä pienriistan metsästäjiä että hirviporukoita. Yleensäkin valtion metsästysmaita voi pitää hyvänä asiana sillä läheskään kaikilla metsästäjillä ei ole mahdollisuutta päästä vielä nykyisinkin ikävällä tavalla sisäänlämpiävien metsästysseurojen jäseneksi. Härpätinräpättimen metsästysalueella sijaitsee myös luonnonkaunis Taempi Hyijärvi, jonka rannalla olevan mökin saunan piipusta nousi ilmoille sankka savu ja ulospäin kuului kiukaan sihinä sekä hyväntuulinen puheensorina.

Ketkäs siellä mahtoivat saunoa? Jaa, siellähän olivat Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis. Vanhat toverukset jotka olivat ottaneet muutaman päivän ns. miesvapaata ja tulleet valtion maille metsästämään. Aika ajoin nämä reissut olivat muuttuneet aikamatkailuksikin, mutta sehän oli vain mukava lisä muutenkin mukaville reissuille. Luonnollisesti saunassa puhuttiin paljon asioita, joita saatettiin tulkita tiedostavammissa piireissä ns. vihapuheeksi, mutta tulihan siinä hikoillessa pulistua muutakin.

Juuri aikaisemmin Ykä ja Lötjönen olivat pohtineet sitä periaatteellista kysymystä, että oppiiko puhumaan opetteleva vauva sanan ”poppa”, joka merkitsee kuumaa ihan itsestään ja minkä ihmeen takia vai onko niin, että vanhemmat ovat sukupolvien ajan oppineet että vauva sanoo ”poppa” ja ovat opettaneet sen sitten muksulle itse. Keskustelun johtopäätös oli se, että kyseessä on niin vaikea filosofinen kysymys ettei sitä olisi ratkaissut Sokrateskaan. Varsinkin kun hän ei osannut puhua suomea.

Ennen löylytauolle lähtemistä puhe siirtyi lisääntyvään automaatioon ja sen vaikutukseen yhteiskuntaan. Rumat ja höyryävät miehet istuivat kuistille, aukaisivat tölkilliset Tsuhnan Kostoa ja panivat Voimasavuke Bostonit palamaan. Ykä otti hörpyn tölkistään ja totesi Lötjöselle:

- Vaan on se kyllä niin, niin kuin sanoit tuolla vihalöylyissä. Automaation myötä se tavallinen työ katoaa, mutta ihmiset eivät katoa minnekään. Nekin pitäisi elättää. Ja eihän tulonsiirroilla pystytä kustantamaan muu kuin olemisen. Me ollaan vielä sitä sukupolvea jolle oli mahdollista se talo / auto / kesämökki-unelma. Me ehdittiin. Nippa nappa. Mutta eihän nykyisille, ei enää edes pitkäaikais- vaan ikuistyöttömille ole mitään sellaista mahdollisuutta. Ne vaan elävät avustuspäivästä toiseen ja käyvät välillä leipäjonossa.

Lötjönen otti myös hörpyn tölkistään ja vastasi:

- Näin on. Ja  sen myötä on kyllä jokseenkin naurettavaa, että Suomesta puhutaan vieläkin hyvinvointivaltiona. Hyvinvointivaltio my hairy ass. Meillä on kantasuomalaiset leipäjonossa ja samaan aikaan elintasoseikkailijat valittavat kun kolme kertaa päivässä tarjottava ruoka ei ole tarpeeksi maittavaa eikä terveydenhoitajakaan ole joka päivä vokissa paikalla. Sinne riittää rahaa kyllä poltettavaksi. Joskus Kekkosen aikaan tästä oltais pantu hätätilahallitus pystyyn. Tosin ei silloin kyllä elintasoseikkailijoita oltais tänne päästettykään.

Ykä pudotti Bostonin jämän tyhjään tsuhnatölkkiin jossa se sihahti hiljaa ja jatkoi:

- Tuo on totta. Mutta tuo turvapaikkahuilaajien hyysääminen on poliittinen valinta. Siitä päästäisiin periaatteessa eroon yhtä lailla yhdellä poliittisella päätöksellä. Mutta mitä tehdä tuolle automaation aikaan saamalle työttömyydelle? Aikanaan suomalaiset menivät Ruotsiin Saabin liukuhihnalle vääntämään pulttia, mutta nyt sen tekee robotti. Työpaikkoja alkaa olla aina vain vähemmän. Niin no, tietysti ne yhteiskuntataiteitten alueella vain lisääntyvät, mutta ne eivät tuo leipää kenenkään suuhun. Lähinnä vievät sen sellaisten ihmisten suista joista saattaisi olla jollekin jotain hyötyäkin. Mitähän helvettiä tuon asian kanssa pitäisi tehdä?

Lötjönen otti huikan Tsuhnan Kostosta ja päästi miehekkään röyhtäyksen, josta seuraavana päivänä uutisoi Hömpstadin seismologinen asema lievänä maanjäristyksenä Uuden Hyisianan alueella. Sitten hän totesi:

- No mitäs tuumit tuosta robottiverosta?

- Jaa siitä mitä se Bill Gateskin hiljattain ehdotti?

- Joo. Jos aatellaan vaikka autotehdasta niin kuin nyt puhe oli, niin jos laskettaisiin, että monenko rasvanahkaduunarin työn se teollisuusrobotti tekee. Ja sitten laskettaisiin mikä niitten palkka olisi. Ja verotettaisiin sen mukaan. Tai jos ei kokonaan verotettaisi, niin ainakin pantaisiin firma maksamaan nuo oletettua työntekijää koskevat eläkevakuutusmaksut ja mitä niitä nyt onkaan. Tietysti mukaan pitäisi laskea se, mitä se robotin hankkiminenkin olisi kustantanut.

Ykä pani palamaan uuden Voimasavuke Bostonin ja vastasi:

- Niin. Joku ulkopuolinen saattais tietysti tuumia, että onko sosialismin syövästä faktojen sädehoidolla parantuneet jätkät sairastuneet sosialismiin uudestaan, mutta kyllä tuossa on tietty pointti. Varsinkin jos se tehtäisiin kansainvälisille pörssiyhtiöille joilla ei ole isänmaata, ihmistä, eikä niillä ole mitään muuta kuin viivan alle jäävä osinko. Ja jotka tilittävät voittonsa jonnekin ihan muualle kuin Suomeen. Minua kun kiinnostaa vain ja ainoastaan Suomi ja suomalaiset ihmiset.

Lötjönen pani myös palamaan ja totesi:

- Onhan se tietysti selvä ettei se perusongelmaa muuta. Meillä on olemassa täysi-ikäiseksi tulevia ihmisiä, jotka eivät voi edes haaveilla työurasta. Ne tulevat olemaan ikuistyöttömiä. Tuolla robottiverolla saataisiin ehkä rahaa heidän elättämisekseen, mutta eihän senkään kautta saada muuta aikaan kuin kuutioasunnoissa lööbiviä mitääntekemättömiä yksilöitä. Muistan nimittäin sen, että meidän yhteiskuntataiteilijat kirjoittavat usein, että työttömys ja joutilaisuus ajaa esmes arabinuoria terrorismiin. Miksei se ajaisi meilläkin? Jos jollekin nuorelle kahdeksantoistavuotiaalle hepulle sanotaan, että tulet koko elämäsi saamaan sosiaaliapua / kansalaispalkkaa / whatever ja se on se mitä tulet koko ikäsi saamaan ja sun on turha haaveilla niistä omakotitaloista ja kesämökeistä mitä sua aikaisemmat sukupolvet saivat, niin eikös siinä ole se sama terrorismin resepti siinäkin?

- Mahdollista. Tosin suomalainen yleensä mieluummin ryyppää itsensä hengiltä tai vetää itsensä kaulakiikkuun. Sille arabille se pyssyjen kanssa riekkuminen on ehkä vähän omempaa toimintaa. Mutta muistanhan minäkin vuoden 1918. Kun pinna paloi. Tai no, en tietenkään muista, mutta kyllä siitä tietoa on. Eiköhän lähdetä löylyyn?

- Ja se on viisautta. Lällähupa vuan hyvinniin, akpaar.

Miehet siirtyivät lauteille, Ykä heitti löylyä ja totesi sitten:

- Vaan olisi tuossa automaatiossa myös hyviä puolia. Meinaan sillä yhteiskuntataiteellisella puolella.

- Hä? Kerro lisää.

- Meinaan jos kehitettäisiin sellainen tekoäly joka suoltaa yhteiskuntataiteellista tekstiä automaattisesti? Minun vihablogiini kommentoiva Soomepois Eestist linkkasi mulle jo yhden varteenotettavan vaihtoehdon eli PostModern Generatorin joka suoltaa automaattisesti englanninkielistä selitteläätiötä ja soveltavaa spedestetiikkaa. Sellainenhan voitaisiin kehittää myös suomen kielellä toimivaksi.

- Kas perkelettä. Silloinhan voitaisiin noin 95 prosenttia selitteläätiön-, soveltavan spedestetiikan ja akateemisen käsitehässimisen niin sanotuista ammattilaisista panna kilometritehtaalle ja opettaa heille suomalaisen ikityöttömän elämää. Ne viisi prosenttia, joista saattaisi olla hyötyä voisivat jäädä hommiinsa.

- Joo, ja selitteläätiötä puppugeneroivan masiinan tuotokset voitaisiin julkaista perustettavassa Virallisessa Selitteläätiölehdessä. Jota kukaan ei lukisi.

- Ehkä se voitaisiin painaa vessapaperille ja jakaa kansalaisille ilmaiseksi. Eiköhän lähdetä taas tauolle?

Kaksi rumaa, höyryävää ja niin kovin rauhallisissa merkeissä vihaavaa miestä siirtyi saunan kuistille ja aukaisi taas uuden Tsuhnan Koston. Kuistilla soi hissukseen pienestä matkaradiosta Huitsinnevadan paikallisradio, jossa vietettiin Jösse Järvenpää-teemailtaa. Poliittinen poliisi oli sitten pistänyt hänetkin tutkintamyllyyn. Mokomat paskat. Taemman Hyijärven vastarannalla teeriparvi piti pulinaansa. Aivan kuin se olisi sanonut ”ettepäs hassuttaneet meitä tänäänkään”. Kyllähän teeret olivat tänään voittaneet pelin 6 - 0 eikä laukaustakaan oltu ammuttu. Mutta eihän se näitten reissujen päätarkoitus ollutkaan.


29 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Eipä hullusemmin noinniinkuin tuumailtu:;-)))

Oheisajatuksena tuli mieleeni, että kuinkahan sitä pääsis vihapuhekuulusteluun?
Kyllä, kysymykseni on hullu, sillä: Asun Karjalan (TL)metsänkorvessa, en ole naamakirjassa sun muissakaan sossumedioissa, enkä ole sossu mutta vihaan Suomessa loisivia murjaaneja. Niin että jos täällä joku muu vihaava osais neuvoa tätä metsien miestä pääsemään nykyjulkisuudessa paistattelemaan joutumalla/pääsemällä kuulusteluun!!!

Vaikka Ykä ja Lötjönen käyttivätkin saunaa oikean aidon ikiaikaiseen rauhalliseen tehtäväänsä, mistä kaikki kunnia heille, niin eikös he ole kuitenkin ns. viha-asiantuntijoita, vaikkei heillä vielä ole häkki heilahtanutkaan.

Ei mulla ny´muuta kuin: "Kuulkaa korpeimme kuiskintaa, jylhien järvien loiskintaa"!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Terho. En kyllä oikein ymmärrä, miksi haluaisit siihen prässiin, mutta jos sellaista tahdot, niin varmaankin omalla nimellä ja naamalla esiintyminen facebookissa on se varmin tapa. Sitähä poliittinen poliisi kyttää vissiin kaikkein ahkerammin. Ja varsinkin jos joitain julkaisujasi sitten julkaistaan MV-lehdessä niin se auttaa asiaa vielä entisestään. Hommaforumilla tuumittiin, että Jössenkin kohdalla suurin syy tutkintaan oli se, että hänen kappaleitaan on levitetty MV:n kautta ja se saattaa pitää hyvinkin paikkansa. Näillä vinkeillä voisi sitten siteerata Junnu Vainiota ja todeta, että ”saattaa aamu tuoda sulle jotain tullessaan”.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ymmärtänyt, että vihapuhetta voi harrastaa vain enemmistö uhanalaista vähemmistönä olevaa kansanryhmää vastaan, ei päin vastoin. Näin globalisaation aikana on tietysti asiaa tarkasteltava globaalisti. Jos ajatellaan vaikkapa Suomeen tulleita arabeja, niin eiväthän he ole vähemmistö, kun sentään arabeja on maailmassa paljon enemmän kuin suomalaisia. Näinollen suomalaiset eivät voi syyllistyä vihapuheeseen maahan tunkeutuneita arabeja kohtaan. On tämän varmaan joku muukin keksinyt. Tulipahan vain mieleen...

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Toinen professori. Tässähän päästään suvaitsevais-tiedostavien ihmisten ajattelun ytimeen. He ajattelevat globaalisti, kun he kyykyttävät suomalaista teollisuutta ja yhteiskuntaa ilmastonmuutoksen estämiseksi (ts. oman hyvän olon saavuttamiseksi ja luonnollisesti sellaisen pikkuasian kuin väestönkasvu unohtaen) ja sitten he puolestaan ajattelevat paikallisesti kun ajatellaan suomalaisen ihmisen rasismia. Silloin arabit ovat vähemmistö ja vain suomalainen voi syyllistyä vihapuheeseen, koska onhan suomalainen (paikallisesti) selvä enemmistö. Tää on sitä Dan Koivulaakson lanseeraamaa kuuluisaa käsitteiden määrittelyä. Mitä muuten tulee islamilaisväestön kriittiseen pisteeseen ja sen ylittämiseen niin muistutan jälleen kerran, mitä Libanonissa aikanaan tapahtui.

Becker kirjoitti...

Tilanne ei sentään ole vielä katastrofaalinen, sillä Meyerin telakalla ihmiset hitsaavat laivoja ja Uudessakaupungissa Mersuja kasataan kuitenkin etupäässä ihmisvoimalla vaikka sielläkin on robotteja pirusti. Robotit eivät vissiin ole vielä niin älykkäitä että korvaavat ihmiset joka paikassa.
Mutta sitten kun robottien äly lisääntyy, niin nekin alkavat vaatia ylityökorvauksia ja Pekkasia sekä pitempiä taukoja ja kesälomia.
Aikoinaan kuviteltiin että robotit tulevat tekemään niitä paskahommia ja duunarit pääsee helpommalla, mutta taisikin käydä päinvastoin.
Tulin itsekkin juuri saunasta joten oli helppoa päästä mukaan tunnelmaan kaljatölkki kourassa. Tosin sain kyllä olla siellä itsekseen ilman vihapuhe seuraa, mutta viha-ajatukset olivat kyllä läsnä.

Anonyymi kirjoitti...

Heipä taas,

Ymmärrän pointin tästä robottiverosta, mutta en nyt oikein lämpene sille. Syynä on mm. se, että idea sisältää uhkan jotenkin mielivaltaisesta verotuksesta: miten esim. määriteltäisiin verotettava robotti? Nykyään kun jonkinlaista robotiikkaa ja älyteknologiaa alkaa olla ihan joka alalla, ja yhä pienemmissä koneissa. Kun hakkuukoneet tulivat 80-luvulla metsiin, jokainen söi noin kymmenen metsurin työpaikan. Sittemmin älyteknologia on tehostanut systeemejä vielä kenties viiden - kahdeksan metsurin, ajokonemiehen ja tehtaan vastaanoton kuormainmiehen verran per hakkuukone. Työnkäytön kannalta raja "konventionaalisen" ja "robottiteknologian" välillä on siis varsin häilyvä. Tietotekniikka on myös tuhonnut valtavan määrän keskiluokkaisia työpaikkoja esim. pankki- ja vakuutusmaailmassa, ja myös kuntien ja valtion hallinnoissa, vaikka näillä aloilla ei roboteista puhutakaan.

Vientialoilla tämä voisi olla myös tuhoisaa kansainvälistaloudellisen kilpailukyvyn kannalta. Tällaisen veron kylkiäisiksi pitäisikin säätää myös maksu suomalaista työtä syövän tuotteen tuonnista maahamme. Tätä kutsutaan pahan maineen nyttemmin saaneella nimellä tuontitulli. Molemmat operaatiot vaatisivat tasavallan itsenäisyyttä ainakin EU:sta. Tullien säätäminen/korottaminen puolestaan olisi niin protektionistista talouspolitiikkaa, että WTO:kin saattaisi siitä nostaa mölinän. Eikä tuo sitten ehkä olisikaan kovin viisasta, jos näet meinataan vastakin niitä moottoreita, terästä, sellua, sahatavaraa tai vaikka puhdaskauraa ulkomaillekin viedä.

Yritysverotusta toki voisi olla syytä viilata siten, että veroaste olisi jotenkin suhteessa työpaikat/liikevaihto-suhdelukuun: tämä osittain toteuttaisi ideaasi, ja merkitsisi suhteellista verohelpotusta työvoimavaltaisille aloille. Tai tämä vastaava säätö voisi olla jopa arvonlisäverotuksessa: tällöin efekti voisi olla tehokkaampi.

Teknologian edistymisen sakottaminen on kuitenkin ymmärtääkseni erittäin vaarallista ja huonoa talouspolitiikkaa. Paras olisi, jos näille putoamisuhan alla oleville jannuille ja mimmeille löytyisi oikeasti mielekästä tekemistä, josta voisi jopa maksaa palkkaa, vaikkapa juuri julkisista varoista. Ja onhan meillä perkeleesti tekemättä jääneitä hommia, joihin kukaan ei nyt a) ilkeä tarttua, kun siitä ei makseta tarpeeksi tai b) ei voi ryhtyä, kun ei ole vaadittuja sertifikaattikortteja saanut hankituksi. Nykyinen sertifikaattihypetyshän johtaa siihen, että pian ei nuori kaveri pääse edes risusavottaan, kun ei ole vesurinkäyttökorttia suoritettuna. Ne suurkaupunkien anarkomarkot ovatkin sitten ryhmä, jota mikään ei saa järjelliseen elämään kiinni, mutta pelastettaviakin olisi, jos olisi pelastusrenkaita.


Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä.
Tuosta robottiverosta tuli ajatukseen, että tuossa kuuskytluvulla amispoikina sitä jo pohdittiin. Ihan opettajan kanssa ja johdolla. Hän oli kieränyt maailmaa ja varsinkin autotehtaita maailmalla. Keroi meille kuinka automaatio tulee jatkuvasti lisääntymään niissä tehtaissa ja työpaikat vähenemään. Jo silloin pohdittiin, että niitä robotteja pitäisi alkaa verottamaan, että ne joille ei niitä rukkastöitä tehtaissa riitä saisivat elannon kuitenkin jollakin tavalla.
t. Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kansanryhmää vastaan kiihottamispykälän ilmeinen eräs ongelma on tuo Toisen professorin esittelemä tilanne. Somali tai arabi Suomessa kokenee olevansa osa somalien/arabien kansa(kunta)a huomattavasti todennänäköisemmin kuin osa suomalaista kansa(kunta)a. Poikkeukset tässä tapauksessa vain vahvistanevat tämän asiaintilan. Kun Suomi nyt valitettavasti on osa Euroopan Unionia, ovat myös suomalaiset yksi kansanryhmä Unionissa. Vuoden 2000 perustuslaissa todetaan tuo tilanne ja siten uusi perustusluki on nähdäkseni muuttanut myös kansanryhmäkäsitteen sisällön. Suomen kansalaisten(kaan) enemmistö en ole Unionin enemmistö vaan pieni vähemmistö. Tätä taustaa vasten esim. arabiaa äidinkielenään puhuvia on Unionin alueella moninkertainen määrä kuin suomea äidinkielenään puhuvia. Unionin tasolla kiihottamispykälän enemmistö-vähemmistö-peruste on muuttunut päinvastaiseksi.

duc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Achtungille, Huru-ukolle ja ducille & kiitos kommenteistanne. Achtungilla oli ihan hyviä pointteja kommenteissaan ja ajatus oli muun tuumailun ohessa heitetty heitto. Perusajatushan kirjoituksessa oli se, että työn määrä vähenee jatkuvasti. Osittain automaation myötä. Osittain siksi, että suomalaista teollisuutta kyykytetään jatkuvasti ja erityisesti pk-yritysten menestymismahdollisuudet on tehty verotuksella ja erilaisilla säännöksillä erittäin huonoiksi. Itse pelkään, että ajan myötä meilläkin yleistyy aina vain enemmän ns. white trash-malli, jossa eletään tulonsiirroilla sukupolvesta toiseen.

Tuo ducin kommentti puolestaan tiivisti aika olennaisen. Me suomalaiset olemme vähemmistö, jonka tulisi kohdella enemmistöä vähemmistönä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo, mitä duc sanoo, on aivan erinomaisesti esille tuotu päätelmä. Tämä tulisi saattaa kaikkien niiden tietoon, joita kuulustellaan epäillyistä viharikoksista. He voisivat torjua syytökset tällä perusteella.

Toinen professori.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs sitten jos joku kehittää viharobotin?

En tarkoita mitään peltitölkeistä koottua kävelevää toosaa, vaan esim. monimutkaista ohjelmistoa, jossa on mukana vihapuppugeneraattori, muuttuvia IP-osoitteita (vai mitä ne nyt ovat) tehtaileva systeemi, automaattinen turpatapettiin, twittulaan, instahourulaan ja snapanderilaan kirjautumissysteemi, sähköposti- ja -spostiosoitejärjestelmä....

Elikkä.... Viharobotti Raivo Riitarätti hankkii automatisoidusti itselleen tuhat spostiosoitetta, kirjautuu tuhannella eri nimellä kymmeneen eri somejärjestelmään, tuo siellä esille sellaisia näkemyksiä, että islam on pedofiliaa pyhittävä perversioita piilotteleva uskonto ja Muhis lapsenraiskaaja, väittää että Orpo on toffelisankarimarionetti, jolle mielipiteet ja poliittiset tavoitteet sanelee kukkahattuvaimo, vihjailee vähän Emma Karin ja Ville Niinistön välisen suhteen suuntaan ja paljon siihen suuntaan, että Frangen olisi muka soittanut pitkään musiikillisia erimielisyyksiä eli toista viulua sillä välin kun Tuomas Muraja hoiti soidinrakennuslinjaa eli höyläsi kuivaa lankkua terä vinossa....

Toi Viharobotti Raivo Riitarätti voisi olla noin juridisteknisesti aika paha pala poliittiselle poliisille. Jos ohjelmisto vielä sijoitettaisiin ulkomaiselle serverille ulkomaisen serverin kautta, ylläpito tapahtuisi ulkomaisten reittien kautta ja kone puhuisi välillä suomenkielen lisäksi engelskaa ja härreguudia niin siinäpä sitä juridisteknistä ongelmaa piisaisi. Meinaan vaan vihapuhujahan olisi silloin puppukone eikä sen ohjelmoija eikö puppukone toimisi Suomessa eikä siis Suomen lain alla.

Lopulta voisi käydä jopa niin, että vihapuheStasi ei jaksaisi enää tutkia yhtä innokkaasti tavallisia islamkriitikoita kun puolet tapauksista olisi kuitenkin puppukoneita ja loput väittäisivät puppukoneen kaapanneen viattoman kansalaisen sometilin...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Toiselle professorille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Toinen professori: Tuo on täysin totta. Veikkaan vaan että jos tuota käytetään puolustuksena niin sekä poliittinen poliisi että syyttäjäviranomainen toteaisivat yhteen ääneen että ”tuo on vain jaarittelua ja poliittista retoriikkaa jolla pyritään oikeuttamaan kiistattomasti toteen näytetty, joskin ehkä laissa määrittelemätön vihapuhe”.

Ano: Peräti mielenkiintoinen idea. Järkevässä maailmassa voisi todeta, että tuo on täysin järjetöntä mutta kun poliittisen poliisimme ja demlalaisen oikeuden toiminta perustuu jo itsessään täyteen järjettömyyteen niin tuosta voisi todeta savolaisittain, että ”osattaan sitä tiälläkkiin”.

Sandscorpion kirjoitti...

Suomalaisten vähemmistöyttä miettiville on huomautettava pari asiaa tästä modernin punavihreästä ideologiasta, jossa ihmisryhmien vähemmistöyksiä pohditaan ja arvotetaan.

1) Termeillä "enemmistö" ja "vähemmistö" ei tässä ideologiassa ole mitään tekemistä päälukujen kanssa, vaan kyse on ainoastaan omistus- ja voimasuhteista. Jos länsimaalaisilla kaiken kaikkiaan on enemmän rahaa kuin arabeilla, silloin länsimaalaiset ovat enemmistöä. Globaalistikin valkoiset ovat enemmistöä, vaikka väestöosuus ei taida yltää edes kaksinumeroisiin prosenttilukuihin, koska länsimaiden taloudet ovat niin suuria muihin verrattuna.

Tästä syystä vihervasemmistolaisten usein mainitsemassa säännössä "vähemmistö ei voi sortaa enemmistöä" ei juuri ole poikkeuksia. Edes apartheid-ajan Etelä-Afrikka ei kelpaa esimerkiksi, koska väkiluvuista riippumatta valkoiset omistivat koko maan ja olivat siis enemmistö.

2) Koska tämä ideologia on ilmeisesti peräisin Amerikasta, siinä käytetään amerikkalaisia rotu- ja etnisyyskäsitteitä. Siinä käsiteavaruudessa ei ole mitään "suomalaisia", "saksalaisia", "italialaisia" jne., vaan ainoastaan "valkoihoisia". Niinpä suomalaisetkin kuuluvat EU:ssa enemmistöön, koska ovat valkoisia.

Näille tyypeille on aivan turhaa mennä kertomaan, että suomalaiset ovat vähemmistö sekä maailmassa että Euroopassa, koska vastaukseksi ei saa muuta kuin tyhjän tuijotuksen tai räkänaurun. Yritä siinä sitten saada aikaan mitään keskustelua, kun edes peruskäsitteiden määritelmissä ei ole mitään yhtymäkohtia.


Popasta vielä. Kun synnyin, vanhempani päättivät, että minulle ei mitään vauvakieltä opeteta, vaan minulle puhutaan alusta asti kuin aikuiselle. Niinpä sitten eräänä kertana, kun olimme mummolassa, lähestyin uhkaavasti hellanlevyä tms., ja isoäitini sanoi, että "ei saa, poppaa." Vastasin, että "tarkoitat varmaan, että kuumaa." En itse muista, mutta vanhempani sille silloin tällöin naureskelevat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Sandscorpion ja kiitos hyvästä kommentistasi.

Kohdasta 1: Aivan totta. Ja tähän pitää tietysti lisätä termi ”uhriutumispääoma”, jota valkoisilla ei ole ollenkaan. Ei edes siellä Rhodesia/Zimbabwessa, jossa mustat ajoivat valkoiset pois tiloiltaan, lahtasivat suuren osan ja alkoivat sitten ihmetellä, että mikäs perkele on, kun se pelto ei lykkää viljaa itsestään. Toisaalta Mugaben johtaman Zimbabwen talous on yksi maailmanhistorian suurimmista menestystarinoista sillä harvalla kansalla on ollut niin paljon käteistä rahaa. Rasisti saattaisi tietysti kysyä, että mikäs sen rahan varsinainen arvo oli, mutta eipäs taas kertaalleen takerruta yksityiskohtiin.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0251/2392/products/zimbabwe-banknotes-50-trillion-front_grande.jpeg?v=1375448742

Kohdasta 2: Totta, ja minua on viime vuosina ihmetyttänyt se havinto, että kuinka vasemmistolainen Yhdysvallat loppujen lopuksi onkaan. Ainakin media- ja yliopistotasolla. Trumpin valinta oli täysin ymmärrettävä vastareaktio.

Popasta: Piru vie kun ei itse muista niitä aikoja kun tuli opeteltua puhumaan. Täytyy vissiin vanhemmilta kysyä. Hekin ovat kyllä päälle seitsemänkymmenen joten saattoi olla, että menen hautaan ilman sitä tietoa että sanoinko poppa vai kuuma. Sinänsä olen samaa mieltä että lapsille ei pidä lässyttää vaan puhua ihan normaalisti.

Tuumailija kirjoitti...

Ykän pohtima generaattori on internetin piireissä tunnettu jo kauan: http://puppulausegeneraattori.fi/

Teekkarikavereitteni kautta olen törmännyt muutamaan vastaavaan eri aihepiireistä, yksi heistä on jopa ollut koodaamassa sellaista. Tuosta ei tarvitsisi kuin soveltaa hieman ja hyvä tulee!

Jos kokeilumielessä laitettaisiin 200 puppurobottia tekemään päätöksiä ja katsotaan miten ne onnistuvat tehtävässään? Tuskin se ainakaan huonommin toimisi kuin taannoinen Kataisen sikspäk-hallitus.

Poppa on loistava sana. Opetan sen erään tuttavaperheen lapselle täällä Japanissa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Zimbabwen alasajosta tulikin mieleeni tilanne Etelä-Afrikassa, sieltä kuuluu kummia eli nykyinen presidentti Jacob Zuma olisi jatkamassa Mugaben viitoittamalla tiellä.

Eli herra presidentti ei ole oppinut pohjoisen naapurimaansa virheistä yhtikäs mitään, tähän pitää siteerata Einsteinia på engelskan "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."

Heh joo tuntisin itseni tosi porhoksi jos mulla olisi lompakossa parit Zimbabwen viiskymppiset, vahinko vain että taitaa setelistä kohta loppua tila kaikille nollille! Tuosta Mandela-jutun kommenttiosiosta poimisin esille erään tubepätkän, jossa näytetään radikaalilla tavalla metsämaan ero Haitin ja Dominikaanisen tasavallan välillä.

Ja tämä ansaitsee jo kunniamaininnan, Tukholmassa naiset vastustivat patriarkaattia laukkaamalla kuin hevoset, tekee jotensakin sanattomaksi.

Seuraavia hullutuksia odotellessa, kuka vetää näistä pahemmaksi/paremmaksi....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija: Joo, toi puppulausegeneraattori on minullekin tuttu. Hurjintahan siinä on se, että sen tuotoksia ei pahemmin erota tavallisesta virastojargonista. Poppahan muuten sanana kuulostaa vähän japanilta.

Soomepois: Niin. Etelä-Afrikalla on valtavat luonnonvarat ja menestyksen mahdollisuudet olisivat suuret. Sen sijaan se etenee hyvää vauhtia kehitysmaaksi. Noi ruotsalaisten femakkojen laukkaravi oli kyllä jotain eeppistä.

Sandscorpion kirjoitti...

Sekin on vähän rajatapaus, voidaanko Zimbabwen omaisuuden uusjako luokitella tilanteeksi, jossa valkoiset määritellään vähemmistöksi, jota musta enemmistö sortaa. Luulenpa, että jos tällaisen esimerkin menee heittämään ilmoille, vastaukseksi tulee, että se ei ollut sortoa, vaan vapaustaistelua, koska valkoiset olivat sortaneet ensin, ja jos nyt menikin vähän överiksi, niin se on ymmärrettävää, koska aina roiskuu kun rapataan.

Itse omistan zimbabwelaisen 100 000 000 000 000 dollarin setelin. Sain joskus siskolta lahjaksi, kun hän tietää minun keräilevän ulkomaisia ja muuten erikoisia rahoja. Tuokaan seteli ei kerro koko totuutta, vaan siinä vaiheessa, kun tuollaisia alettiin painaa, rahayksikön arvoa oltiin inflaation takia korjattu jo pariin kertaan muutaman vuoden sisällä. Yksi tuon setelin dollari vastaa arvoltaan 10 000 000 000 000 alkuperäistä dollaria, joten setelini on arvoltaan 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 inflaatiota edeltävää dollaria. Ennen inflaatiota siis yksi Zimbabwen dollari vastasi suunnilleen yhtä Amerikan dollaria.

Nykyäänhän zimbabwelaiset ovat lyöneet hanskat naulaan oman rahayksikön suhteen, ja käyttävät suosiolla ulkomaisia valuuttoja.

Mutta joo, minullekin oli shokki havaita, kuinka vasemmistolaista Amerikan yliopistomeininki nykyään on. Maan politiikka yleisesti saa suomalaiset oikeistolaiset näyttämään julkikommunisteilta, mutta sitten niiden yliopistoväki saa suomalaiset vihervasemmistolaiset näyttämään lähes täysijärkisiltä. Olisikohan niin, että kun hörhöjä ei oteta vakavasti ja päästetä niitä ääneen julkisessa keskustelussa, ne jatkavat paineen kerryttämistä kuplassaan, että kun ne sitten lopulta purskahtavat julkisuuteen, hörhöily on jo päässyt esteettä kasvamaan käsittämättömiin mittasuhteisiin?

Anonyymi kirjoitti...

Täydellisesti off topic mutta tämä vihapuhe metsästys on ylittänyt kaiken järjellä selitettävän:

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/ict/mies-tuomittiin-sakkoihin-tykatessaan-rasisti-kommentista-facebookissa-6654095

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sandscorpionille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Sandscorpion: Itse asiassa jonkun kerran olen tuollaisiin lausuntoihin törmännytkin. Ja oli muuten aika komea rivi noita nollia. Itse en keräile rahoja mutta on mulla sentään hallussani sattuman kaupalla saatu sadan Mongolian tögrögin seteli.

Tuo amerikkalaisen yliopisto/mediamaailman vasemmistolaistuminen on auennut minulle oikeastaan vasta viimeisen puolentoista vuoden aikana. Sinänsä voi olla, ettei tilanne ehkä ole niin paha, sillä totta kai oma mediamme haluaa antaa tietynlaisen kuvan Yhdysvaltain tilanteesta.

Ano: Joo, kyllä tuo menee jo noitavainon puolelle.

Qroquius Kad kirjoitti...

Olin muistavinani viime vuosituhannelta Mongolian valuutan olevan tugrik, ja anglo-Wikipedia mainitseekin sen jonain rinnakkaismuotona, ilmeisesti jonkin vanhemman translitteroinnin vaikutusta? Nykyiselläänhän rahan nimi on virallisesti tögrög joka jakautuu 100 möngöön. Mahtoiko vanhalla herra Tolkienilla olla Mordorin kansaa, kieltä ja kulttuuria hahmotellessaan mielessä Mongolia?

Robottiveroa odotellessa saatetaankin nähdä ensin veroja keräävät robotit, mikäli tähän Appelsinin Aviisin uutiseen on uskominen:

www.is.fi/ulkomaat/art-2000005237866.html

Artikkelissa mainitut odotukset saattavat olla ehkä aavistuksen verran optimistisia. Kuitenkin jos näitä tuotteita edelleenkehitetään toimiviksi ja päätetään aseistaa, on tuo maailmankolkka mielstäni kyllä koekäyttöihin mitä sopivin siltä varalta, että kävisi kuten ensimmäisen "RoboCop"-leffan kohtauksessa, jossa ED 209 esitellään OCP:n johtajistolle.

Anonyymi kirjoitti...


Robottivero on yhtä mielekäs idea kuin kaivinkoneiden verollepano olisi ollut niiden tullessa markkinoille. Varmaankin aikoinaan oltiin huolissaan kaivinkoneiden tulosta työmaille, koska yksi kaivikone saattoi korvata kymmeniä lapiomiehiä.

Onhan niitä muitakin esimerkkejä. Moottorisaha vähensi metsurien lukumäärää. Sähköposti on vähentänyt ratsain kulkevien kirjekuriirien tarvetta.

acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Käsittääkseni molemmat muodot käy. Minä muistan muodon tögrög jo 1970-luvulta MMM-kirjasta. Varsin hurjalta noin äkkiseltään tuo robopoliisi kuulostaa.

acc: No voi olla. Mutta siitä päästään kysymykseen, että mitä sitten? Korvaavia työpaikkoja löytyi pitkään, mutta ei löydy enää. Uusissa työpaikoissa on etusijalla erilaiset sosiaaliset taidot ja kaikilla niitä ei vaan ole. Pitkäaikais, tai oikeastaan ikuistyöttömien määrä lisääntyy. Mikä neuvoksi? On helppo sanoa, että tää ja tää ei toimi. Vaikeampaa on etsiä tilalle jotain, joka toimii.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005239565.html "ajatukset ovat uhrien ja heidän omaistensa luona", "järkyttynyt ja surullinen olen" ja "lisäksi tietysti kyseessä oli brutaali hyökkäys syyttömiä vastaan" (nämä uutiset olivat ko. lehden nettiversion etusivulla). Järjestyksessä lausunnon antajat: "Maailman johtajat", Juha Sipilä ja ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen. Nyt pitää entistä enemmän taklata vihapuhetta, ettäs tiedätte.

Tiedän että tähän kirjoitukseen kommentiksi ei taida olla kovin osuva, mutta kun tietää hirnuvien feministien kannan islamilaiseen maahanmuuttoon ja islamiin yleensä, osuvuus paranee hiukkasen
--Viikon radiokasvo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Viikon radiokasvo. Kyllähän nää copy/paste-pahoittelut ovat aika sitten ylittäneet mauttoman rajan. Ja pääministerimme on jälleen kerran shokissa. Mokoma paska. Ja Suomessahan suurin ongelma on tällä hetkellä se, että poliisit ovat puhuneet facebookissa rumia.

Anonyymi kirjoitti...

Parahin Yrjö. Kiitos viihdyttävästä kirjoituksesta. Kieltämättä ajatus tiettyjen yhteiskunnan rahoittamien toimintojen automatisoinnista on hykerryttävä ajatus. Tosin sen tämän hetkiset pilottiprojektit, kuten esim. TE-keskuksen työttömille suuntautuva viestintä ja päätöksenteko, ei niiden kohteeksi joutuneita juurikaan naurata.

Oletko muuten tullut ajatelleeksi, että on aika populistista laittaa työttömyys automaation ja robottien syyksi? Toki yksi "automaatti" saattaa viedä viiden vuorotyöläisen työpaikan ja se kovasti parjattu robotti jopa kymmenen työpaikkaa. No mutta mikä se sitten oikeasti on työpaikat vienyt? Se on sähkö. Sähkö. Siinä sitä onkin miettimistä. Sähköttömässä työpaikassa siis... Vai olisiko se sähkö, automaatio ja robotit juurikin niitä kehitykseen kuuluvia apuvälineitä, joilla taataan kilpailukyky ja siten myös työpaikat? Toki olisihan se hienoa saada ylennys päreenrepijästä sorvinkammenpyörittäjäksi Huitsinutopian konepajassa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Nyt on pakko sanoa, etten ole varma että tarkoititko kommenttisi kehuksi vai ankaraksi vittuiluksi. Jos sille (ihan perustellulle) vittuilulinjalle lähdetään, niin luonnollisesti veronalaiseksi tulee saada myös tuli. Sehän on yksi niitä ensimmäisiä systeemejä, joilla ihminen alkoi muuttaa itseään apinasta seuravaan vaiheeseen.

Anonyymi kirjoitti...

En vittuillut, en edes ankarasti. Mielestäni pitää vain ajatella niitä todellisia syitä, jotka ovat vieneet työpaikat. Olet oikeassa, että tuli lienee se kaiken pahan alku ja juuri.

Jos harrastetaan hieman matematiikkaa, niin väkisinkin tullaan siihen lopputulemaan, että sähkö, tai sähkömoottori, on se laite joka vie työpaikat. Robottikin toimii sähkömoottoreilla.

Robotit ja automaatio ovat vain sähkömoottoreiden sovelluksia. Kehitysaskeleita. Tulen jatkeita. Toivon, että ymmärrät asian.

Tuli muuten mieleen, että olisiko jotain vaikeasti jäljitettävää tapaa kommentoida näitä Bloggeriin kirjoitettuja juttuja. "Anot" eivät ole kovinkaan vakuuttavia tapoja esiintyä "vakuuttavasti".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano. Pointti ymmärretty. Sinänsä teknisen kehityksen myötä ihmisille on aina löytynyt jotain korvaavaa työtä mutta nyt näytämme olevan sen edessä että sitä ei enää löydykään. Tuota anokysymystä en ehkä täysin hahmottanut, mutta voithan sinä ottaa itsellesi nimimerkin. Ei sitä sen kummemmin jäljitetä. Täällä on paljon kommentoijia, jotka käyttävät nimimerkkiä vaikka heillä ei ole esmes bloggerin tunnuksia.