maanantai 29. heinäkuuta 2019

YKÄ, LÖTJÖNEN JA MIELIKUVAN VANGIT


Elettiinpä näitä lämpimän kesäisiä, joskin tulevaisuudesta valitettavan epävarmoja päiviä Pinnanmaan mäkisillä tasankomailla, tarkemmin sanottuna Huitsinnevadan Örnätjärvellä. Oli heinäkuinen, lämmin, mutta jo hiljakseen pimenevää syksyä odotteleva ilta ja erään omakotitalon saunan rööristä nousi vankka savupatsas täynnä ilmastoa tuhoavia pienhiukkasia. Tai ainakin joku oli sanonut niin. Kuulemma suomalainen halko tuhosi intialaisen ilmastoa. Näillä selkosilla tosin puhuttiin pinnanmaan eikä horinmummon murretta joten halkoa poltettiin edelleenkin hyvällä omallatunnolla. Talon etuovi avautui ja ovesta astui ulos kaksi miestä joitten valokuvaa ei löytynyt ainakaan minkään mallitoimiston listoilta vaan lähinnä varoituskylteistä joissa varoitetaan liian vähäisen vihannestensyönnin dramaattisista seurauksista.

Siinähän olivat Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis jotka tulivat saunatauolle harjoittamaan vilvoittelaatiota. Miehet aukaisivat Tsuhnan Kostot ja panivat samalla palamaan voimasavuke Bostonit. Kyseiset nykysuomalaiset antisankarit olivat käyneet aikaisemmin päivällä tarkastamassa Örnätjärven Erämiesten muutaman aarin kokoisen riistapellon tilan. Pellolle oli istutettu kasvamaan pienikokoista leca-papulajiketta jota erityisesti kaakanat tykkäsivät napsia kivipiiroihinsa. Olivatpa toverukset ehtineet vielä käydä tekemässä pari tuntia talkootyötä Huitsinnevadan urheilukentällä jossa pidettäisiin seuraavana viikonloppuna Antero Lärväsen juontamat Omista Asioista Huolenpitämisen SM-kisat.

Lötjönen otti pitkän hörpyn Tsuhnan Kostoa ja vielä pidempi röyhtäys kertoi miehen elimistön ilmoittavan että ehtaa ja alkuperäistä oli taas tarjolla. Sitten hän tuumaili Ykälle:

- Niin juu… minä tossa kävin hiljan läpi noita aikakatsauksia Suomesta mitä sinä olit tehnyt. Pistää vaan miettimään… kun kattoo että miten se kaikki oikein menikään… meinaan, kyllähän noilla suvaitsevais-tiedostavillakin henkilöoletetuilla oli ja on vieläkin kaikki faktat tiedossa…siitä mitä ne ovat saaneet ja saamassa aikaiseksi… pakkohan niillä on olla… ja ei niillä mitään varsinaista aivovauriota ole… niin että ei hahmotuskyvyssäkään pitäis olla vikaa mutta ne silti toimii niin kuin ne toimii… edelleenkin… ihan pokkana… ja ennen kaikkea vaatii muittenkin toimivan heidän pill… totanoin pillinsä mukaan… miks helvetissä näin… miks ne ei voi ottaa lusikkaa kauniiseen käteen ja todeta että vituralleen meni…  vaikka se kaikki tuntuikin silloin niin hyvältä idealta… niin no, noi opportunistipoliitikot minä sinänsä ymmärrän… nehän palvelee vaikka itteensä Perkelettä jos se on vallitsevan linjan mukaista ja siitä itse hyötyy… lähinnä minä ihmettelen noita vihervasemmistolaisia tosiuskovaisia…

Ykä otti puolestaan hörpyn, oli hetken hiljaa ja tuumaili puolestaan:

- Kaipa tuota on ihmetellyt yks sun toinen ja vielä kolmaskin kaikkine kavereineen. Minä luulisin että ne ihmiset ovat semmosia mielikuvan palvojia ja sitä myötä sen mielikuvan vankeja. Sinähän tiedät että suvaitsevais-tiedostava yhteisöhän on semmoinen hive mind, jonkunlainen henkiseen muurahaispesään verrattava. Ja rakennettu mielikuva on se pesän kuningatar. Välttämätön emo joka pitää pesän hengissä.

- Niin että toisin kuin normaalissa muurahaispesässä jossa kuningatar synnyttää muurahaiset niin tässä tapauksessa muurahaiset ovat synnyttäneet kuningattaren?

- Joo. Just niin. Kun on rakennettu tietty mielikuva ja sen myötä muotoiltu muuttumattomaksi ja lopulliseksi omakin identiteetti hyvänä ja toisia parempana ihmisenä niin silloin mielikuva korvaa ajattelun. Se on lopullinen totuus eikä sitä voi eikä saa kyseenalaistaa.

Lötjönen nojasi tuolillaan hieman taaksepäin ja totesi sitten:

- Totta… ainakin siihen mielikuvaan kuuluu se kyseenalaistamaton asia että me ihmiset olemme kaikki aivan samanlaisia. Ja samanlaisuudella tarkoitetaan nimenomaan sitä että kaikki ovat tämmöisiä pohjoismaalaisia lällyileviä feministisiä sosialidemokraatteja. Niin helsinkiläinen naisoletettu yhteiskuntatanhuaja kuin joku Marokosta tänne tullut islamilainen jätkä. Oikeastaan mielikuvan mukaan ainoa epäilyttävä ja ei-samanlainen ihmisryhmä ovat valkoiset suomalaiset lihaa syövät heteromiehet. Jos niitä ei koko aika vahdi ja komenna niin nehän perkeleet pistävät pystyyn Uuden Gileadin ennen kuin humanisti ehtii sanoa etninen diversiteetti.

-  Hähhää, joo! Ja mielikuvan mukaan se mainitsemasi marokkolaisjätkä joka on kulkenut Marokosta Suomeen parin vuoden mittaisen lomareissun harrastaen matkalla chillailua ja erinäisiä laillisuushaastavia toimintoja on Suomen kamaralle päästyään välittömästi hengenvaarassa oleva totaaliavuton ressukka joka on otettava pysyväiselatukselle. Sillä sehän on välttämätön ja väistämätön inhimillinen velvollisuus hädänalaista kohtaan. Apu ei tunne rajoja, kansoja eikä varsinkaan epäilystä kusetuksesta.

- Juu… ja saman mielikuvan mukaan toi kyseinen parikymppisenä suoraan eläkkeelle Suomeen tullut marokkolaisjätkä on myös välttämättömyys koska nimenomaan juuri hän pelastaa Suomen huoltosuhteen joskus tulevaisuudessa ja jota ilman suomalaiset eläkeläiset kuolisi nälkään ja keripukkiin. Ja koska nuo molemmat asiat kuuluvat betonoituun mielikuvaan niin niissä ei ole mitään ristiriitaa.

- Eikä muuten ole siinäkään jos sillä jätkällä on vaimo jonka se pakottaa pukeutumaan Säkkivälineen varusteisiin. Meinaten, mielikuvan mukaan se ei ole sovinistista pakotusta vaan islamilaisen naisen henkilökohtainen rohkea feministinen ratkaisu jolla hän vapauttaa itsensä valkoisten suomalaisten miesten himokkailta tuijotuksilta.

- Näin muuten on.  Eikä muuten ole ristiriitaa siinäkään että se marokkolaisjätkä tai mistä lie ugulimuguliasta se häiskä tuleekaan kaksikymmenkertaistaa tullessaan sen kovasti vauhkotun hiilijalanjälkensä. Mielikuvan mukaan ilmastonmuutos on estettävä mutta vain suomalaiseen kohdistuva ilmastoteko on aito ilmastoteko. Se marokkolaisjätkä taas kuuluu mielikuvan toiseen lokeroon ja on ihan eri asia se. Ei niillä ole mitään tekemistä keskenään. Ja asian kyseenalaistaminen on vihapuhetta.

Ykä raapi partaansa hetken aikaa ja tuumasi sitten:

- Joo… kun mielikuva täyttää pään niin silloin sinne ei jää enää tilaa faktoille. Vaikka se marokkolaisjätkä olis minkälainen rikollinen hyvänsä niin mielikuvan mukaan merkityksellistä on vain sen marokkolaisen hädänalaiseksi määritelty tila. Ja sen tilan auttamisesta tuleva hyvän ihmisen orgastinen olo. Muu on mielikuvan ulkopuolista ja merkityksetöntä joten sitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse edes kommentoida.

Lötjönen vetäisi bostonilaisesta kuolemanjouduttajasta tukevat savut ja sanoi puolestaan:

- Näin on. Ja mielikuva ei siedä faktoja. Sillä faktat tuhoavat mielikuvan joka – niin kuin todettiin – on se tiedostavan muurahaispesän kuningatar. Ja ilman kuningatarta tiedostusmuurahaiset ovat avuttomia sillä ne joutuisivat ajattelemaan itse. Eiväthän ne sitä kestä eivätkä ne siihen edes kykene. Vaan se taitaa olla niin että noita mielikuvan palvojia ja sitä myötä sen vankeja on aina ollut. Maailman sivu. Sillä edellisellä kierroksella silloin Kekkoslovakian aikaan ne palvoi neuvostojärjestelmää. Vaikka ihan hyvin tiesivät että se oli hyvin kaukana työläisen paratiisista ja absoluuttisesta rauhanvaltiosta. Mutta kun faktat eivät silloinkaan olleet mielikuvan mukaisia niin ne olivat merkityksettömiä joten niitä ei ollut olemassakaan. Neuvostoliitto oli valtioksi muuttunut täydellisyys. Ja sama mielikuvan palvonta jatkuu. Sukupolvi vaan vaihtuu. Mites ne ranskalaiset sanoikaan… joo, plus ça change, plus c'est la même chose…

- Just niin. Saattaa vaan olla että tää uusin kierros on vielä paljon pahempi. Meinaan, silloin taistolaisaikana suurin osa valtamediasta ainakin yritti tarjota faktan tynkää. Mutta nykyinen valtamedia ei edes epäile mielikuvaa kun se on kokonaisuudessaan itsekin sen mielikuvan vanki.

- Piru vie… taidatpa olla oikeassa. Oliskohan se niin, että ne mielikuvaa tarvitsevat ovat sellainen porukka joka on aina olemassa? Jonka kanssa sinänsä pärjää kun ei tee niitten kanssa mitään typerää. Niin kuin esmes päästä niitä valtaan. Niin kuin nykyisin on päässyt käymään. Jos Suomessa olis johdossa oikeita valtiomiehiä niin nehän pistäisivät propagandanikkarit työstämään sellaisia turvallisia, Tupperware-tasoisia mielikuvia. Kuitenkin semmoisia joitten kanssa se porukka pääsisi vauhkoamaan ja tuntemaan itsensä meitä plebeijejä paremmiksi ihmisiksi.

- Siinä olis muuten ideaa… jos vaikka kehitettäis semmonen hysteria että villilehmiä on suojeltava ja niitten pesät rauhoitettava. Siinä olis kaupunkiedistykselliselle hyvä vouhkaamisen aihe.

- Joo, toi olis hyvä. Tosin pitäis ensin selvittää että pesiiks villilehmä puussa vai maassa. Tai sitten kaupunkialueelle voitais kehittää sopivasti ostettu tutkimus että viemäriöttiäisten hammasplakista erittyvä mätämetaani lisää voimakkaasti ilmastonmuutosta. Niin että viemäreihin pitää lisätä säännöllisesti fluoria ettei karies iske öttiäisten suuvärkkiin. Jos kohta ne fluorikanisterit joita kaupunkien työntekijät sitten kaatelisi viemäreihin olisivat pelkkää vettä. Mutta antaishan se kumminkin mielikuvan että on vouhkattu, keuhkottu, toimittu ja onnistuttu.

Ykä tumppasi voimasavukkeensa, otti viimeiset tipat tölkistä ja totesi:

- Tuo on kyllä sen verran mielenkiintoinen ajatusrakennelma että se vaatii nyt mukillisen hyvää Äkkölämäkölän bönjakkia ja sitten lisää löylyä ja Tsuhnan Kostoa.

- Suhnat kostaa… khihihi… suhnat suunnittelee…



Toverukset läksivät sisälle kohti bönjakkimukia ja saunaa. Ilta oli hämärtymässä ja talon vieressä alkava metsä sekä sen yläpuolella oleva taivas näyttäisi pian hetken aikaa hiilipiirrokselta kunnes metsä sulautuisi pimenevään loppukesän taivaaseen palatakseen taas aamuauringon myötä. Pihakuusessa istuskeleva korppi oli katsellut ja kuunnellut Ykän ja Lötjösen pulinoita. Olivathan miehet morjestaneetkin tuttua lintua ja korppi oli vastannut lyhyesti tuttavallisella raakkumisella.

Korppia hieman harmitti. Se oli viisas lintu, yksi eläinkunnan viisaimmista lajeista ja se jopa ymmärsi osan sitä mitä nuo miehet puhuivat. Mutta se ei osannut itse tuottaa sanoja. Olisi ollut niin mukavaa vaihtaa ajatuksia ja kuulumisia  kun samoilla manttaaleilla asuttiin ja hyvin keskenään toimeen tultiin. Korppi tiesi että Ykällä ja Ylvalla oli sellainen universaali käännöskone mutta se ei vielä kääntänyt muuta kuin kissaa, koiraa ja pöppiäistä. Korppi toivoi että koneeseen tulisi pian uusi kraak-päivitys.

Toisaalta korppi oli myös hyvällä tuulella. Noitten miesten vuoksi. Korppi oli nähnyt että miehet olivat viime aikoina olleet usein näillä sauna- ja tulitauoilla varsin kallella kypärin. Huolen ja ehkä pelonkin kumaraan painamia. Jollain lailla luovuttaneen oloisia. Niin kuin millään ei olisi enää mitään väliä. Intonsa menettäneitä. Mutta tällä kertaa saunaan mennessään miehet olivat hymyn tirrillä ja myhäilivät mukavasti. Aivan kuin he olisivat olleet… mikäs se ihmisten sanonta olikaan… joo, jännän äärellä…



24 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Joskus lähitulevaisuudessa 2000-luvun ensimmäistä kahta (ehkä jopa kolmattakin) vuosikymmentä tutkitaan Valehtelun Vuosikymmeninä.

Millenniumin alku laukaisi jostain syystä
(ehkä siksi, että Millenniumiksi odotettua Maailmanloppua ei tullutkaan?)
alati kiihtyvän ja ilmeisesti itseään ruokkivan valehteluautomaation ensin valtamediassa, josta se siirtyi valitettavan, mutta silti ymmärrettävän nopeasti poliittisen eliitin kommunikaatiomenetelmäksi.

Kommunikaatiosta oli nimenomaaan kyse:
kaikki mitä sanottiin, oli valehdeltava.
Kun jäätiin valehtelusta kiinni, alettiin syyttää valehtelun paljastajia valehtelijoiksi.
Koska kyseessä oli valtamedia, oli valehtelun vakuuttamiseksi muodostettava faktantarkistajien toimia.

Näiden faktantarkistajien valehtelu, josta he jäivät kiinni niin pahoin, että joutuivat jopa vastaamaan rikossyytteisin, ei voinut enää estää eikä edes hidastaa valehtelemista.
Miten olisi voinutkaan? Se oli jo vakiintunut ja ainoa olemassaoleva kommunikointimuoto.

Kommunikaation muututtua valehtelemiseksi sen toimintatavat saivat alati käsittämättömämpiä muotoja:
esim. ilmaston lämpeneminen kohotettiin uskonnoksi, jonka messiaaaniseksi profeettareksi kohotettiin sairas pikkutyttö. - Ei mitään uutta Auringon alla, sanoisi Jeanne d'Arc.

Eipä niin, vastaisimme Jeannelle, jos voisimme nyt keskustella hänen kanssaan jossain Pub Purgatoriossa.
Kysyisimme toki miten Jeanne tähän 2010-luvun vastineeseensa suhtautuu? Saati siihen, että kaikki hänen uusversionsa sanomiset ja tekemiset ovat vasemmistolaisesti ajattelevien ihmsten keksimiä, toisin kuin hänen ylimaalliset kokemuksensa?

Anonyymi kirjoitti...

Villilehmiäpä hyvinkin, juu. Ne pesii varmaankin kaupunkien puistoissa, siinä bulervardin lehmusten alla.
Arvelee Huru-ukko

WhiteHunter kirjoitti...

Terveiset Sloveniasta.
Tuossa kesälomareissulla mietin, että kun monikulttuurinen yhteiskunta hajoaa, niin se tekee pahaa jälkeä pitkäksi aikaa.
Olen tässä lähi vuosina käynyt kroatiassa muutaman kerran, Montenegrossa ja nyt Sloveniassa.
Sloveniassa puhutaan historiasta viittaamalla Titoon. Kroatiassa ollaan katkeria Serbeille, bosnialaisillle.
Yleisesti tuolla kannattaa pitää turpansa kiinni 1945-1997 kun Kosovon sota loppu.

Ihmiset ovat ystävllisiä ja varsinkin jos kehut jotain, vaikka kaunista luontoa, niin ne on oikeasti ystävällisiä.
Noissa maissa kun olen liikkunut, on olo ollut turvallisempaa kuin Suomessa.

Helsingin keskustassa tuli liikuttua ja todettua että kuulee ulkomaan kieliä enemmän kuin suomea.
Balkkanin alueella näin yhden muslimi naisen, helsingissä niitä taas vilisee.
Espoon Leppävaarasta on tulossa uusi Itäkeskus. Surullista katsoa.

Nyt yksi mielenkiintoinen vauhkoamisen kohde on tullut kulta sakaalista.
(Vertailun vuoksi. Suomen asiantuntijat sanoivat että supikoira ei menesty suomessa, ei mitään hätää. Ruotsissa oli 1970 noin 4000 villisikaa, nyt noin 220000..)

Joskus olen miettinyt, että mitä järjetöntä pitäisi normaalin ihmisen alkaa vaatia ja sitten perääntyä puolitiehen vaatimuksissa ja siitä säädettäisiin laki. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka pyöräily. Lähdetään ajamaan täydellistä pyöräilyn kieltoa, koska siinä vammautuu ja kuolee ihmisiä. Sitten lopputulos on, että kaikki pyörät relisteröidään, vaaditaan ajokortti ja pyörät katsastetaan vuosittain. Onhan se vain pieni haitta turvallisuudesta.

Nämä hysteeriset kieltämiset. Kieltäminen on jatkuva prosessi: 

1. Valitaan kohde 

2. Aloitetaan toistuvat rajoittamiset ja asian kauhistelu mediassa.

3. Päädytään absoluuttiseen kieltoon 

4. Siirrytään kohtaan 1.

"Mihinpä kukaan normaali lainkuuliainen kansalainen xxxxx tarvitsee "
Kohta tuohon xxxxx tilalle saa laittaa "äänioikeus", "passi", "oma koti", "auto", "ase" ".
Saat laittaa tuon xxxxx tilalle, sinulle tärkeän asian ja odottaa niin kyllä se kielletään.

Näin loman jälkeen täytyy jatkaa TET-jaksolla. Eli tutustuminen työpaikkaan. Tietokone on saatu auki ja 200 ensimmäistä sähköpostia tuhottu.

Anonyymi kirjoitti...


Universaalille käännöskoneelle olisi ollut viikonloppuna käyttöä. Pöppiäiset pitivät kemuja pihlaja-angervossa. Ainakin 150 yksilöä. Olisi ollut mukava kuunnella, mitä ne turisevat.

thinker Dill

Anonyymi kirjoitti...

Kesäreisuilla bongattua: pelloilla näkyy kahdenlaisia lehmänmunia, valkoisia ja vihreitä. Ainakin ankalla (kesy sorsa) ja sorsalla (villi ankka) menee jako nin, että sorsa munii vihreitä ja ankka valkoisia munia. Voitaisiin luulla voitavan kuvitella, että ne vihreät lehmänmunat on villilehmien munia. Ja valkoiset kesylehmien.

Pitäisi siis kiireesti rauhoittaa villilehmien pesimäalueet. Asialla on kiire!11! Sitäpaitsi ilmastonmuutos uhkaa villilehmiä. Niin.

Pyssymies

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ajalta jolloin media ei ollut matuttunut niin kuin nyt ja die Finnlandisierung koski aivan muita asioita. Tuossa 1980-90 luvun taitteessa Oululaiset rouvat hyppäsivät kovasti Marokossa ja Tunisiassa. Toivat koti nafreja tullessaan. Oulussa oli sitten hirveä poru kun tämä ja tämä vainottu prinssi hädin tuskin kelpasi mäkkärille keräämään astioita vaikka oli rouvalle kertonut olevansa astro- ja ydinfyysikko, lisäksi oli lääkäreitä ja lakimiehiä vaikka tuon luku- ja kirjoitustaidon laita omalla äidinkielellä oli heikko. 2015 akavassa odotettiin uutta jäsenaaltoa jahka Balkanilta päästään suomeen. Mia Petri Kumpula-Natri hehkutti, unohti kertoa että isäntä Luonalla valmistautui tilintekoon. Entäs Petteri Orpon perheyritys, muualla päin maailmaa olisi noussut virityksestä älämölöö. Yksi asia ei ole muuttunut sotien jälkeen, suomalaisella päättäjällä on länsimaiset vapaudet ja itämaiset oikeudet.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Kun tiedostava kiistää että on semmoinen termi olemassa kuin rotu, se viittaa rasissimiin ja väärään ajatteluun. Mutta samalla kun silitetään mirriä tai puudelia muistetaan mitäs rotua se on. Hiven jakomielistä.

Strix Senex kirjoitti...

Heitetään väliin pieni optimistinen ajatuskin noista tiedostavaisoletetuista. Nehän eivät yleensä tee lapsia eli lisäänny. On siis perusteltua syytä toivoa, että niiden sukulinjat eivät jatku, eli luonnonvalinta hoitaa hissun kissun tämän vinoutuman ja ongelman. Tiedän ja tunnen useampiakin naisihmisiä, jotka ovat tehneet useampiakin lapsia ja he eivät todellakaan ole tätä median palstat täyttävää lajia vaan mainioita tervejärkisiä ihmisiä. Seuraavassa sukupolvessa saattaa siis käydä niin, että mikä määrässä menetetään, se laadussa voitetaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Huru-ukolle, WhiteHunterille, thinker Dillille, Pyssymiehelle, Patelle Pankavaarasta ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuo oli hyvin tiivistetty ja jos yhteiskunta joskus päätyy järkevämmälle tolalle niin näissä vuosikymmenissä on paljon tutkimusta. Truth is lie. Vaan kuinkahan moni ammattivalehtelija oikeasti uskoo epistolaansa ja kuinka moni menee vain virran mukana?

Huru-ukko & Pyssymies: Toi villilehmähän tuli ideana siitä huhusta että joskus toistakymmentä vuotta sitten ruotsalaiset kettutytöt murtautuivat valtion karjantutkimuslaitokseen, ajoivat lehmät huuthemmettiin ja perustelivat tekoaan sillä että näin lehmät pääsevät pesimään niille luontaisessa ympäristössä.

WhiteHunter: Jugoslavia on sekä hyvä esmerkki että varoitus sillä siellä sodan osapuolet kuitenkin olivat kansoina lähellä toisiaan ja jälki oli silti rumaa. Ja tuo kieltämisprosessi oli hyvin kuvattu.

thinker Dill: Se olis mielenkiintoinen masiina. Meillä ei muuten tänä kesänä ole ollut hyvin paljoa pöppiäisiä.

Pate: Tuota ilmiötä oli silloin myös Helsingissä ja esmes gambialaiset rantautuivat Suomeen niitä aikoja.

Strix Senex: Tuo on totta joo. Tosin valitettavasti tuon porukan vaikutusvalta on suhteettoman suuri.

Joppos123 kirjoitti...

Saksaan lienee rantautumassa uusi vinkeä Afrikkalainen kontaktilaji, "työnnä naiset ja lapset junan alle".
Uusimmassa tapauksessa Eritrealainen sotaa ja vainoa pakeneva kultamuna työnsi äidin ja 8 vuotiaan lapsen luotijunan alle, lapsi kuoli.
Tähän (-kin) tapaukseen suvaitsevaisto varmasti vetää vanhan kunnon "tappaahan ne Saksalaisetkin" kortin pakasta.
Suvaitsevaiston mukaan siis lapsen päivät olivat jokatapauksessa luetut ja jos Eritrean sotapakolainen (siellä ei tosin ole sodittu enää vuosiin) ei olisi ehtinyt tyrkätä pilttiä raiteille niin sekuntia myöhemmin Hans Gruber olisi sen tehnyt.
Meillekin veronmaksajien rahoilla ihan erikseen lennätetyt Eritrealaiset ovat ihan vaan sotilaskarkureita perheineen ja ei sieltä köyhimmästä päästä.
Hutisalo pitänee huolen siitä, että villi-ihmisten virta ei ainakaan hänen vahtivuorollaan pääse tyrehtymään.
Olin aina luullut, että sisäministeri vastaa maan sisäisestä turvallisuudesta, luulin väärin. Hutisalo on varmasti päivittänyt sekä työjärjestyksen että tehtävänkuvauksen sopivammaksi omaan ideologiaansa ja maaimankatsomukseen siitä, että ihmisoikeudet ovat jakamattomat mutta eivät koske Suomalaisia.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuotiinhan meille ensiksi Chileläisiä joista tehtiin tämä sydäntä särkevä televisio sarja. Jotain pientä ja oleellista jäi tuostakin joukosta kertomatta noin 2000 valtion lennättämästä vain 180 tuli tänne ja loput painoivat Itäberliiniin. Sitten tuli vietnamilaisia venepakolaisia mutta niistä ei ollut harmia. 1990 luvulla repesi, Siad Barren nälkää näkevät tukijat Patrice Lumumba yliopistosta Moskovasta, samaten afrikasta tulleista opiskelijoista osa oli varsinaisia venkoilijoita. SPR:n tädit toivat slovakian mustilaisia, samaan aikaan puhuttiin kuinka suomalaiset pelastavat ilman omaa vikaa sorrettuja Balkanin mustalaisia. Eduskunnassa kun keskusteltiin irtolaisista Alexander Stubb vastusti kaikkia toimia koska romanian ja bulgaarian mustalaiset ovat kansainvälinen voimavara nokian liiketoiminnoille. Kumma miten jo hyvissä ajoin ennen 2015 invaasiota sitä edellinen hallitus varautui työvoimapulan paikkaamiseen. Eikä invaasiota haluttu edes pysäyttää, tämmöinen peräkammarin poika alkaa aprikoida että kuka oli jo sopinut mitä ja kenen kanssa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Joo, törmäsin itsekin tuohon tapaukseen. Siteeraan aikaisemmin kirjoittamaani eli ”maassamme on tiettyjä tuontitavaravähemmistöjä joitten kiistattomia rikoksia yrittää niin valtakoneisto, virkamieskoneisto sekä valtamedia joko kokonaan peitellä tai sitten selittää merkityksettömäksi ja mitättömäksi”. Hutisalolle tavallisen suomalaisen turvallisuus ei merkitse mitään. Vain hänen utopiansa (mielikuvan vanki?) merkitsee.

Pate: Somalien saapuminen aloitti sen hysterian. Siinä onkin kysymys että kuinka ja miksi hysteria levisi niin nopeasti ja siitä tuli vallitseva dogmi?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Voitaisiin luulla voitavan kuvitella, että ne vihreät lehmänmunat on villilehmien munia. Ja valkoiset kesylehmien."

Ei pidä unohtaa vaaleanpunaisia lehmänmunia, Feminisstissten kesylehmien munimia.

Eikä sinisiä lehmänmunia, Feminisstissten kesylehmien mukaan ne ovat Rassisstissten Rajat Kiinni Sisäsiittoisten Impivaaralaissonnien munia. :D

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Minä itse olen kanssa ihmetellyt somalien ja afrikkalaisten 'vaihto-opiskelijoiden' tulon jälkeistä aikaa. Ne sekoittivat naisten päät. Nafrit ja vähäaasialaiset ihastuksina yksi tekijä varmaankin oli halvat lomat välimerellä ja nappisilmien pyöriminen ympärillä. Kuinka ne olivatkaan huomaavaisia, tiedä häntä. Jollain tavalla julkisessa mainstream mediassa on 90 luvun alusta rummutettu vain yhteiselon ihanuutta ja autuutta. Huoltajuusriidat, perheväkivalta niistä ei ole juurikaan kirjoitettu ellei ole lapsikaappauksia tai nirhattu nykyistä tai entistä vaimoa hengiltä. Pariskunnat julkisuudessa ovat pääsääntöisesti suominainen ulkomaalainen mies, mutta suomimies ja vaikka syyrialainen- tai kurdinainen ei ole tullut vastaan. Näin prideaikana esim. vastaavia sateenkaaripariskunnista ei ole mitään. Se suvaitsevaisuus tuntuukin olevan maahamme rantautuneissa olevankin aika suhteellista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

VNV: Nuo ”lehmänmunat” ovat muuten varsin olennaisesti muuttaneet maalaismaisemaa. Ladot ovat hävinneet.

Pate: Tosi joo. Se hysterian leviämisen nopeus ja suuruus vaan pisti silloin ihmetyttämään.

Anonyymi kirjoitti...

1900-luvun alun hasutus, heinäseiväs on vallan hävinnyt. Ennen heinä niitettiin niityiltä ja soilta, koottiin haasioihin. uusmuotinen hassutus heinän kylväminen oikeisiin peltoihin toi mukanaan seipäät. Paalit sitten syrjäyttivät seipäät. Ja AIV-rehu ilmestyi kilpailijaksi kuivaheinälle.

Kuivaheinää tarvitaan nykyään vain hevosille, niile ei korvike kelpaa.

Ite olen mukulana tapittanut seipäitä, tallonut heiniä ladossa ja teininä temppuillut itseäni painavampien paalien kanssa. Ja olen hapottanut AIV-rehua, lorottanut siis muurahaishappoa pirun korkean torniin.

Nuo lehmänmunat näyttävät tulevan käsin koskematta, ilman talkoolaisia. Muutapa en niistä tiijä.

Hienoin maisema tulee kyllä seivästetystä heinästä.

Pyssymirs

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Kommenttisi herätti mukavia muistoja. Nappulapoikana olen heinäpellolla joskus ollut minäkin. Saatoin saada kommentistasi idean kirjoitukseen. Kiitokset etukäteen.

Tuumailija kirjoitti...

Hauska juttu jonka kruunasi suosikkini Korppi. Hauskaa jos se vielä pääsee juttelemaan jonkun kanssa. Jos ei ihmisen, niin ehkä toisen eläimen. Aku Ankoissa on ainakin Milla Magialla lemmikkikorppi nimeltä Korri, joka käsikirjoittajasta riippuen joko puhuu tai sitten ei. Muistelisin että Mikki Hiirelläkin oli ainakin joissain ysäritarinoissa kaveri nimeltä Kuru Korppi.

Tuumailija kirjoitti...

Korjaan heti perään itseäni. Guugletin Kuru Korppia; se onkin itseasiassa englanninkielisissä tarinoissa mainalintu (myna bird). Ilmeisesti suomentaja on aikoinaan päättänyt käyttää suomalaisille tutumpaa lintua, kas kun mainalintuja ei Euroopassa esiinny. Mainalintu on muuten poikkeuksellisen lahjakas matkimaan erilaisia ääniä.

Anonyymi kirjoitti...

Helsingissä pääsee joka kesä seivästämään heiniä, yleensä Tuoarinkylän pelloilla. Heinät sitten syötetään talven mittaan poliisihevosille ja muille eloikoille Haltialassa jotka kuivaheinää tarvitsevat. Poliisihevoset kesäisin laiduntavat ainakin osan ajastaan siellä Haltialassa.
On siellä monen laista sukankuluttajaa ja heinähangom kanssa sohijaa, itsekin siellä kerran käynyt "opettamassa" heinän seivästystä. On se vaan kaupunkilaistuneelle maalaiselle vaikeaa. Joskus oli vain nelituuma lyöty seipääseen alatapiksi, no eihän siinä heinät pysy jos ei tiedä niksiä. minulla se oli tallessa poikavuosilta, kas kun kotona sievästettiin heinät ja jokusen kerran loin kylilläkin "heinäjätkänä".
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tuumailijalle ja Huru-ukolle.

Tuumailija: Täytyy odotella, jos korpin kanssa tulis inspiraatio. Toi Kuru Korppi on minulle vieras, sillä ne Akun suurimmat lukemiset jäivät 1970-luvulle.

Huru-ukko: Sinänsä nuorten ihmisten on nykyisin lähes mahdoton opetella tuollaisia taitoja. Jos pelkästään kaupungissa asuu. Niin kuin muitakaan meille itsestään selvyyksiä niin kuin vaikka leiriytymistä, tulentekoa, suunnistusta jne.

Anonyymi kirjoitti...

Erätaidot oli hukassa jo 70-luvulla suurelta osalta nuorisoa. Osa oppi ne sitten intissä, jos oppi. Nyt ei ainakaan sivarit opi missään.

Olin Tuppukylän Urheilijoiden talkoolaisena pykäämässä latuja, samassa joukossa oli nuorisotyöttömiä työllistettyinä. Sillä porukalla oli tiukka farkkutakki, pillifarkut ja bootsit/lenkkitossut asuna. Marraskuisessa räntäsateessa. Eväät - mitä ne on? Tottahan hiihtoladun varresta grilli löytyy...

Idea nuotiosta oli semmonen, että kootaan ihan kaikki hakkuujätteet huutohollilta isoon kasaan ja ei kun tulta alle ameriikan kiehisillä.

Istuin ite tiheässä kuusikossa - maa ja ennen kaikkea kuusen alaoksat rutikuivia viikon räntäsateenkin jälkeen - ja lämmitin lenkkiä pikkutulilla eväsleipien seuraksi, join termoskahvit. Ja menin siten ihmettelemään palelevia, märkiä, savunhajuisia, nokisia eränuorukaisia.

Osan sain opastettua tolkullisemmille tavoille, osan tyylille ei työnantajan tarjoama sadeasu tai kumisaappaat kelvannut. Jotkut edistyneemmät ymmärsivät jopa hakeutua tauoilla sateensuojaan.

Opin itekin jotain: hiacen kokoisen kiven poistamiseen ei tarvita kivipommia, cobraa, jytymiittiä tai kaivinkonetta. Pari kivimoukarilla aseistautunutta hernekeppiä hajottaa kiven nopsemmin kuin huligaani pysäkkikatoksen.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Nämä, joita opastin eivät olleet mitään nuoria, nuoret osasivat homman, vaan sellaisiameikäläisen ikäisiä +/- 10 v, eli monikin oli ns. maalta paenneita. Ja heinätöistä luistaneita. Nuoret, jos eivät osanneet, tulivat reilusti sanomaan, että sinä kun näköjään osaat, neuvoisitko. Vanhemmille ei ilmeisesti sinni riittänyt vaan mentiin, että kyllä mä nää hommat osaan, mä oon maalta!!!
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos muistoista. Kaupungistumisen myötä erätaidot valitettavasti alkoivat kadota.

Huru-ukko: Olen itse aika sitten oppinut että ei kannata esittää kaikkiosaavaa vaan viisaampaa on kysyä neuvoa sellaiselta joka osaa paremmin.