tiistai 28. tammikuuta 2020

HERTTAREETI


Huitsinnevadan Örnätjärvi, näitä päiviä…

Örnätjärveläisen omakotitalon saunan piipusta kohoili taas kerran puusavua. Samoin sitä kohoili talon vieressä sijaitsevasta grillikodasta jossa myös paloi iloinen tuli. Örnätjärvellä oli tässä tammikuussa selvästi vähemmän lunta kuin yleensä mutta olihan sitä sen verran kumminkin että tulen loimu heijastui mukavasti hangen pinnasta. Grillikodassa istuivat saunatauolla Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis jotka hörsivät Tsuhnan Kostoa, polttivat voimasavuke Bostonia ja – ryökäleet – lisäsivät aika ajoin palamaan lisää puuta vaikka se tuottikin pienhiukkasia ja kiihdytti sen myötä sitä sun tätä hirvetääkamalaa ynnä vielä määrittelemättömiä maailmanlopun pahoja ja julmia siemeniä. Ettäs kehtasivat. How dare you?

Ykä ja Lötjönen olivat olleet aikaisemmin päivällä viemässä kuorman polttopuuta Pahan leijan suon vieressä sijaitsevalle laavulle. Laavu oli osa Örnätjärven suojelukaartin ylläpitämää uittamispaikkaa jossa epätoivottuja ja häiriökäyttäytyviä maakunnan ulkopuolisia vieraita käytettiin kaulaa myöten hieman suossa jäähtymässä. Toimenpiteestä käytettiin kaikkialla Pinnanmaalla termiä ”ympäristöoppia ja askartelua”. Sinänsä näitä uittamispaikkoja ei oltu aikoihin tarvittu sillä leikkipartisaanitoiminta keskittyi turvallisemmille alueille. Olivat oppineet että Pinnanmaalla ei olla kovin vieraanvaraisia ja vielä vähemmän ollaan tiedostavia.

Joka tapauksessa halkojen kuskaamisessa oltiin saatu alulle hyvä hiki jota jatkettiin Perskeleitten saunassa ja nyt oli vuoro löylyjen jälkeisen vilvoittelaation jonka aluksi Lötjönen sytytti voimasavuke Bostonin ja kysäisi Ykältä:

- Tiedäkkös Ykä, että minkälainen todennäköisyys on saada korttipakasta kertajaolla herttareeti? Siis oikein semmonen kuningasreeti, kympistä ässään?

- Jaa… enpä ole aatellu. Mutta kyllähän se aika epätodennäköistä on. Sen minkä olen korttia pelannut niin mulla on tainnut olla reeti yhden ainoan kerran. Eikä sekään ollut niin hertta- kuin kunkkureetikään. Enkä minä saanut pottia silläkään kun muilla oli ihan paskat kädet ja mulla taisi pokerinaama pahasti pettää.

- Minä sen laskin tossa päässäni, tai no, mitä laskenut, lunttasin aikaisemmin interwebin ihmeellisestä maailmasta ja sen sauma on 1:650.000.

- Aika epätodennäköistä siis.

- Joo, mutta tuumasin keskenäni että nimenomaan täällä Suomessa on olemassa poliittinen herttareeti jonka järjellä selitettävä todennäköisyys on vielä sitäkin pienempi.

- Hähhää, taidanpa arvata mitä tarkoitat. Meinaatkos sitä huulipunareetiä?


- No sitäpä just. Meinaan mietipä hei, kuinka suuri todennäköisyys on sille että maassa on hallitus, jossa on viisi puoluetta jonka ykkösministereistä ensimmäinenkään ei ymmärrä karttapalloa ja ennen kaikkea sitä että minnekäs se Suomi siellä sijoittuu?

- Totta puhut. Kuuluu sarjaan ”mikään ei ole mahdotonta, mutta on asioita jotka ovat äärimmäisen epätodennäköisiä”. Tosin paradoksia hieman selittää se, että siitä herttareetistä neljä on ns. nuoria älykkäitä naisia sillä älykkyyshän on uudelleen määritelty ja muutettu hokeman toistamiseksi ja yksi on puolestaan vanhempi rantahurri joitten puolue ei ole koskaan sanonut ei millekään hysterialle kunhan ne vaan saavat olla siinä mukana ja päättävissä asemissa. Mutta joo, sillä herttareetillä on menossa uskonnollinen ilmastomissio joka vie sen vähäisenkin ajatteluenergian kokonaisuudessaan. Se missio on maailmanlaajuinen, tosin se on herttareetin mielestä maailmanlaajuisuudestaan huolimatta nimenomaan suomalaisten vastuulla ja kun karttapalloa ei tunneta niin kovin moni asia onkin sitten haram. Pahasti haram. Totaalisen haram. Bensiini on haram.

- Öljy yleensäkin on haram. Niin dieselkoneessa kuin kodin lämmittämisessä.

- Ydinvoima on haram.

- Vesivoima on haram.

- Puu kaikissa muodoissaan on haram.

- Hiili on haram.

- Turve on tuplasti haram.

- Ja looginen ajattelu on triplasti haram.

- Niin että eihän jäljelle sitten jää kuin tuuli-, aurinko- ja moraalisäteilyenergia joitten myötä Suomen muuttaminen hiilijalanjäljettömäksi onnistuu ennen pitkää ihan itsestään. Jos herttareeti pääsee mielensä päähän.

- Joo. Herttareetin kansainvälinen ilmastomissio on silloin toteutettu. Tosin sen kansainvälinen vaikutus on nolla. Tai oikeastaan miinus. Eihän se Suomessa lopetettu teollisuus minnekään häviä. Se vaan siirtyy toiseen paikkaan ja saastuttaa monta kertaa enemmän kuin Suomessa. Mutta eihän tässä mistään maailman pelastamisesta olekaan kysymys. Vaan enempi uskonnosta. Suomalaisten tulee repiä ihokkaansa, suorittaa katumusharjoitukset ja paastota itsensä hengiltä armahtaakseen jotkut muut omista synneistään. Ja uskotella vielä itselleen että touhussa on järkeä. Mutta eihän tääkään vielä riitä. Herttareetin järjellä ajateltava todennäköisyys putoaa vielä entisestään sen toisen hysterian ja paradoksin myötä.

- Hjuu… samalla kun suomalaisten hiilijalanjälkeä pitää armottomasti pienentää, niin maahan pitää köijätä aina vain lisää väestöräjähdyksen tuottamaa kehitysmaalaista ylijäämäväestöä monikymmenkertaistamaan omaa hiilijalanjälkeään. Joka edistyksellinen elatusmielettömyys maksetaan vain ja ainoastaan suomalaisten rahoilla jotka puolestaan vähenevät sitä mukaa kun herttareetin ilmastomissio etenee. Lisäksi se kyseinen porukka on pirun kova tehtailemaan sekä väkivalta- että seksuaalirikoksia mutta sehän ei ole herttareetille ongelma vaan se, että suomalaiset arvostelevat vallitsevaa tilannetta. Ja se arvostelu pitää muuttaa rikolliseksi oikein lailla.

- Kuinkas todennäköisenä pitäisit – noin pokerimielessä – tämän potpurrin mahdollisuutta?

- Niin no joo, jos asiaa oltaisiin kysytty vielä 1980-luvun suomalaisilta niin ne olisivat todenneet yhteen ääneen kommunistista kokoomuslaiseen että moisen kehityksen todennäköisyys on nolla. Tuo on pelkkää dystopista scifiä. Ei noin koskaan tapahdu. Ei noin hulluja päättäjiä ole eikä tule. Mutta toisaalta me ollaan eletty jo pitkään ajassa jossa epätodennäköisin vaihtoehto muuttuu päivä päivältä todennäköisemmäksi. Edistyksen, kehityksen ja tiedostavuuden aikaa, you know.

- I know. Tarkemman todennäköisyyslaskemisen voi jättää matemaatikoille mutta ilman numeroitakin voi todeta että maassamme on vallassa vielä Kuusisen hallitusta vaarallisempi hallitus. Meinaan, Kuusisen hallitus ei päässyt Terijokea pidemmälle kun tsuhna pani hanttiin. Huulipuna- ja herttareetihallitus sen sijaan on Helsingissä ja tukevasti vallan kahvassa kun tsuhna äänesti sen valtaan. Ja sille Kuusisen hallitukselle olisi riittänyt se, että se olisi saanut ryöstää Suomen elinkeinoelämän yleisneuvostolaiseen käyttöön. Tämä herttareeti taas haluaa lopettaa suomalaisen elinkeinoelämän kokonaan.

- Jep. Tilannetta voisi verrata siihen että lapsilauma on päästetty panssarivaunun ohjaimiin bensa-aseman pihalla. Eli kusessa ollaan.

- Voihan lärse.

- Voihan släska.

- Voihan villu.

- Voihan mulli.

- Voi hewletin hewletti.

- Voi packardin packardi.

Toverukset asettelivat grillikodan tulisijaan muutaman klapin seuraavaa taukoa odottamaan. Sitten he siirtyivät takaisin löylyyn, avasivat uudet Tsuhnan Kostot, heittivät tsössiä ja tuumivat korttitermeillä että viime kertaisessa vaalipokerissa utopistit todellakin saivat sen kauan odottamansa herttareetin ja tavalliset kansalaiset pelkän seiskahain. Vaan kuka piru ne kortit jakoi? Se taisi olla ne tavalliset kansalaiset itse. Ehkä nyt saadaan sitä mitä osa kansasta typeryyttään tilasi.

Totesivatpa häiskät vielä sen, että ehkä huulipunahallituksen myötä – ainakin kun historiantutkijat vallitsevaa aikaa sitten joskus tulevaisuudessa tutkivat – Suomi siirtyi hyödyllisten idioottien aikakaudesta itsetuhoisten idioottien aikakauteen. No, seuraavalla vilvoittelaatiotauolla olisi kuitenkin tarjolla tulilla tehtyä lenkkiä. Sitä iloa ne perkeleet eivät olleet vielä saaneet kielletyksi.Suomen historian kallein ja vaarallisin herttareeti.


27 kommenttia:

MikkoK kirjoitti...

"– ainakin kun historiantutkijat vallitsevaa aikaa sitten joskus tulevaisuudessa tutkivat –"

Entäpä, jos tulevat historiantutkijat ovat uskollisia Oula Silvennoisen, Vesa Puurosen, Martin Scheininin ym. oppilaita? Sellaisia, jota selittävät tieteen arvovallalla asioita tyyliin:

"Äärioikeistolaiset, rasistiset ja niskuroivat kantasuomalaiset alistettiin etujoukkojemme päättäväisellä iskuritoiminnalla. Äärioikeistolaisen aineksen korvaaminen tarmokkailla sorrettujen kansojen edustajilla nähtiin myös välttämättömäksi. Heti maahan saavuttuaan he osallistuivatkin oma-alotteisesti hallituksen toivomaan äärioikeistolaisten kuritukseen ja eliminoimiseen."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, MikkoK. Valitettavasti tuokaan ei ole mahdotonta. Tosin jos nykyisen hallituksen linja jatkuu tarpeeksi pitkälle niin talous romahtaa tyystin eikä ole varaa elättää niin etujoukkoja kuin historiantutkijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa yllä mainittiin Martin Scheinin, joka on viime päivinä yrittänyt naurettavalla tavalla rajoittaa sananvapautta. Hänen motiivejaan on arvosteltu, koska hän on tunnettu kommunisti. Vastineessaan Suomen Uutisten artikkeliin hän viittaa puoluepoliittiseen toimintaansa sanomalla, että ‘…  kävin jo 1980-luvun puolivälissä läpi itsetutkiskelun, jonka kautta päädyin säilyttämään kriittisyyden ja jopa radikaalisuuden, mutta asettaen yksilön vapauden muiden arvojen yläpuolelle …’ Ei tietenkään mainitse olleensa (todellisuudessa edelleen olevansa) kommunisti. Ilmeisesti hän haistoi 1980-luvun puolivälissä poliittisen tuulen suunnan vaihtuvan, ja muutti esiintymistään oman asemansa turvatakseen. Rotat jättävät uppoavan laivan, mutta ei rotta siitä muutu, nuoreta rotasta tule vain vähitellen vanha rotta.

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Toinen professori. Tuo Scheininin näkemys yksilönvapaudesta on kyllä varsin mielenkiintoinen. Kas kun siihen ei sisälly sananvapaus. Olisko niin että häiskä ajattelee edelleenkin vapauden kommunistisesta näkökulmasta eli vapaus ei ole vapautta johonkin vaan vapautta jostakin eli tässä tapauksessa turhasta ajattelusta? Ihminen on vapaa ajattelemaan Scheininin hyväksymiä ajatuksia?

Tyyppi voi tietysti itse julistaa ihan mitä epistolaa lystää mutta se, että valtamediamme käyttää häntä ja muita hänen kaltaisiaan tyyppejä jatkuvasti ”arvostettuina asiantuntijoina” kertoo valtamediamme mädäntymisen tilasta enemmän kuin ehkä mikään muu.

Anonyymi kirjoitti...

Reilu kymmenen vuotta sitten joulukuussa mielenosoittajaporukka, GreenPeace etunenässä, hiihti lumetonta katua sukset kolisten Senaatintorilta Lasipalatsille. ”Lunta perkele!” ja ”Päästöt alas, lumet takas!” luki plakaateissa. Lunta on sen jälkeen tullut vaihtelevasti. Taisi jo seuraavana vuonna Helsingissäkin olla niin paljon, että vihreät olivat fillareinen enemmän kuin pahassa pulassa. Tällä hetkellä ainakin keskellä Suomea saa tehdä lumityöt kahdesti päivässä ja pohjoisessa paukkuu 20-30:n asteen pakkaset. Nyt siellä olisi varmaan hyvä testata näitä ”päästöttömiä” sähköautoja.

Taaskaan ei muisteta sitä, ettei vuodet ole veljeksiä. Ainoa hyväksytty syy sään ja ilmaston vaihteluihin on kuitenkin ihmisen toiminnan aiheuttama ilmastonmuutos, joka tuoreen tutkimuksen mukaan huolettaa suomalaisia kaikista mahdollisista asioista kaikkein eniten. Hyvin on propaganda ja aivopesu tehonnut, mutta ihmekös tuo, kun verovaroilla kustannettu Yle siitä vouhkaa joka jumalan päivä ja aiheista ensimmäisenä. Trumpin aikaansaannoksien vääristeleminen ja räksyttäminenkin on jäänyt vähemmälle. Onneksi kanavanvaihto on yhden napin päässä.

Jostakin netistä löysin järkeenkäyvän selityksen nykyisen hallituksen mittavalle avustajajoukolle. Tarvitaan paljon valmistelevaa porukkaa, että Ykän nimeämä herttareeti ehtii saada läpi mahdollisimman monta (älytöntä) lakiesitystä ennen kuin noutaja tulee. Toivon hartaasti, että se noutaja tulee mahdollisimman pian.

Jälleen kerran Ykältä ihan nappisuoritus ja päivän pelastus, kiitos! ❤️

Rouva Ano

vieras kirjoitti...

Scheinin olisi sopinut hyvin Neuvostoliittoon.

Leena Meri, lakivaliokunnan puheenjohtaja on heittänyt jauhoja SKP-Maran päälle. Tulitukea ampui Lapin prosessioikeuden professori.

https://www.suomenuutiset.fi/kansanedustaja-leena-meri-vastaa-professori-martin-scheininille-syyttomyysolettama-on-voimassa-koko-prosessin-ajan-eika-se-paaty-poliisitutkintaan/

https://www.suomenuutiset.fi/persujahdista-riehaantunut-martin-scheinin-unohti-jo-syyttomyysolettamankin-prosessioikeuden-professori-palautti-maan-pinnalle/

Huomasko Ykä että Junes oli tänään näytösoikeudenkäynnissä? Ei saanut kuvauslupaa joten Tiina hoiti liveseurannan:

https://twitter.com/SwanOfTuonela/status/1222062765541675008

Hommassa on keskustelua siitä:

https://hommaforum.org/index.php/topic,86588.msg3146095.html#msg3146095

Btw., saapuiko se sähköposti?

Anonyymi kirjoitti...

Saksan Vihreän puolueen perustamisesta jotakin, M. Paunion mielenkiintoinen artikkeli Uuden Suomen puheenvuorosta Kuva, jonka maailman vihreät haluaisivat hävittää.

Kommentointiosiosta pitänee poimia pätkä P. Ritalan kommentista

"Suosittelen siirtymistä sci-fi-kirjallisuuden pariin, sillä sellaista huttua tulee näemmä helposti tuotettua.
Tämä voittaa jo liki oikeamedian, ja kansalaisen höpötykset.
Totuutta tässä blogissa ei ole yhtään, mutta kun se lämmittää omaa egoa, sillä on terveydellisiä vaikutuksia." jne

ja pätkä M. Paunion vastauksesta hänelle:

"Ihan mielenkiinnosta. Kun myyt vanhoja kirjoja, luetko niitä koskaan? Mikä tuossa blogissani ei pidä paikkaansa. Kerro edes yksi asia." jne.

Ritalan profiilikuvaa kun katselee niin tulee pikkuilkeästi mieleen se Simpsonien divarinpitäjä. Ei saisi arvostella ulkonäön perusteella, mutta miehen mielipiteet ovat välillä sellaista settiä että tällainen vertaus tulee pakostakin mieleen.

Pitääkin laittaa lukulistalle toi Vihreä valhe (ISBN-13: 9789527043479), ihmeen kauan on toi bloggaus saanut olla tuolla....


- Soomepois Eestist -

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Rouva Anon muisteluihin liittyen:

https://mvlehti.net/2017/05/11/porkka-ilmasto-muuttuu-mutta-mihin-suuntaan/

Ja lisäksi virallisen valvovan tahon tietoja männä talvilta:
"Talvi 2007-2008 oli ennätyksellisen leuto"
https://www.ilmatieteenlaitos.fi/talvi-2007-2008

Mutta jo seuraavana talvena käytiin lumilla Tsadissakin.
Ja talvella 2009-2010 oli jo yli 50cm kinokset.

Qroquius Kad kirjoitti...

Martin Scheissehän on ääännntinen stalinisti. Vesa Puuropää taitaa olla nykyinenkin. Oula Solvaavainen puolestaan on toiminut Historioitisijat ilman rajoja ry.:n hallituksessa 2016-18. Järjestö perustettiin Edistyksen Erkki Tuomiojan aloitteesta 2015, joka kertonee järjestön historiakäsityksestä riittävästi.

Hyvissä käsissä on yliopistoinstituutiomme, vaan kaipa tämä on seurausta YYA-Suomessa tieten tahtoen sallitusta solutuksesta ja tuhotoiminnasta, johon ei ole ollut eikä ole halua saati kykyä tehdä enää korjausliikettä.

Mitä tulee mainittuun noutajaan, se näyttää olevan tulossa sille taholle, joka olisi mieluumin saanut jatkaa toimintaansa vielä kauan:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ad737516-7177-48b6-8c23-25bf632c310b

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin tulee näistä "herratiedemiesoletetuista" mieleeni tämä erittäin loukattu "polpomies" taponen. Lienee useillekin pikkupoikana sattunut et on pudonnut esmes fillarilla polkimilta ja saanut ns. potkun/iskun munille. No, sattuuhan se saatanasti ja menee kirommalla ohi, yleensä. Sitten on nämä Turtiaisen sanoin munattomat nillittäjät, niitä kun potkasee ns. kuvitelluille munille, nii ai saatana että se se vasta sattuukin. Sattuu niin saatanasati, että ei siitä kiroomisella selvii, käräjille se on mentävä hakemaan kivunlievitystä.
Taposelle olis ihan hyvä päästä ihan oikeisiin poliisin töihin, sinne kenntäkonstujen mukaan, vaikkapa lähi-itäkeskuksen pe-la yövuoroon. Ihan vaan kolmanneksi pyöräksi jonka kaverit laittais aina ekana tuleen. Kattelisivat sieltä taaempaa ekaks. Kun eihän ne kummiskaan, ne oikeat poliisit sitä ihan pariksi ottais sinne partioon, jossa pitää voida luottaa siihen pariinsa melkein enemmän ku jumalaan.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, vieraalle, Soomepoisille Eestist, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Suuret kiitokset. Se mainitsemasi kuivan maan murtomaahiihtohan kuuluu sarjaan egotrippailu eli ”kai nyt kaikki varmasti huomasivat kuinka edistyksellinen ihminen minä olen”. Hallitus vaan pakkosyöttää oman – täysin samanlaisen – egotrippailunsa koko kansalle ja se on vaarallista. Ja minä pelkään että tälle hallitukselle ei tule noutajaa vaan se pidetään väen vängällä kasassa vuoteen 2023.

vieras: Varmaankin hän olisi viihtynyt siellä. Ainakin jos olisi saanut olla nomenklaturan jäsen. Se Juneksen tekstitysoikeudenkäynti menisi sinänsä sketsinä ellei se olisi totta. Mutta ei nyt ole hiljattain saapunut sähköpostia. Gmailkin saattaa joskus temppuilla.

Soomepois: Muistanpa toki hyvin tuon kuvan. Sinänsä suomalainen viherliikehän alkoi käsittääkseni ihan oikeana ympäristöliikkeenä mutta se on jalostunut puhtaaksi valvonta-, säätely ja sanelupuolueeksi. Toi Paunio kirjoittaa yleensäkin ihan asiaa ja ehkäpä häntä voisi sanoa viimeiseksi fiksuksi demariksi. Ritala taas on, no, jotain huvittavan ja säälittävän puolessavälissä mutta epäilemättä hän nauttii hahmostaan.

VNV: Joo, maailman ilmasto on muuttunut aikojen kuluessa jatkuvasti. Ei sitä kukaan kiistä. Mutta suomalaisen elinkeinoelämän tuhoaminen sen nimissä että saadaan aikaiseksi ei mitään on lähinnä rikollista. Ja ilmastohysteriahan on sellainen turvallinen tapa mieltää itsensä edistykselliseksi ihmiseksi. Niin kuin taistolaisuus aikanaan.

Qroquius Kad: Nuo tietyt osat yliopistoa mädätettiin tosiaan YYA-aikana. Vuonna 1991 olisi ollut mahdollista tehdä korjausliike. Mutta mätä oli kai ehtinyt liian laajalle. Meillähän suomettumisen ajan johtajat jatkoivat pestissään kun SNTL hajosi aivan niin kuin ennenkin. Ja Iljalla taitaa ikävä kyllä olla päivät vähissä. Heppu ansaitsee suuren kunnioituksen sillä hän on kertaalleen osoittanut että valtamedian voi haastaa ja haastaa onnistuneesti. No, systeemi lopulta jyräsi mutta esimerkki elää.

Huru-ukko: Taponenhan rikosilmoituksellaan vahvisti että termi ”munaton nillittäjä” ei tainnut mennä kovin pahasti pieleen. Mutta tää jatkuva rikosilmoitusten tehtailu on muuttumassa naurettavaksi. Varsinkin kun vain tietynlaiset mielipiteet ja loukkaantumiset ovat merkittäviä. Turtiainenhan puolestaan totesi että vaikka kyistä palautetta on tullut niin ei hän lähde samalle linjalle kuin Taponen.

Lemminkäinen kirjoitti...

Olen alkanut ihmettelemään että mistä reetaherttaisten raivokas halu puolustaa vähemmistöjä ja vähemmistöjen enemmän tai vähemmän persläpikulttuureja kumpuaa ja olen tullut siihen tulokseen että reetaherttaisia on potkittu (kuvaannollisesti) päähän jossakin vaiheessa elämää ja he sen vuoksi puolustavat vähemmistöjä, vaikka joku vähemmistön edustaja tekisi vaikka henkirikoksen, oman "kotona" opitun mukaan niin reetaherttaisen logiikan mukaan (koska häntä on potkittu päähän) syyllinen on aina VHM. Reetaherttaisilla ei ihan selvästi ole kaikki huulipunat laukussa ja he ovat sen vuoksi vaarallisia itselleen ja muille ja varsinkin Ruotsissa reetaherttaisten logiikan on kansa oppinut kantapään kautta.

Anonyymi kirjoitti...

Suomentaisiko joku. Miten öljy voi olla haram? Siitähän kärsivät ystävämme aavikolla. Ettei mokoma vaan olisi natsien keksimä juttu?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäiselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Tätä ihmettelee moni ja päätyy moniin johtopäätöksiin. Itse tuumin että kyseessä on lähinnä hysteerinen muoti ja oman egon pönkittäminen. Siellä Ruotsissa se muoti on jo koko maanlaajuinen ja tämän hallituksen tarkoitus on tehdä hysteriasta pakollinen normi meillä Suomessakin.

Ano: Jaa-a, toi oli kieltämättä paha. Ainakin piilonatsit saattoivat olla asialla. Minuthan lasketaan sellaiseksi kun olen setämies ja käppäukko.

Kissamies kirjoitti...

Sivuhuomautuksena opin juuri pari päivää sitten twitterissä, että liikakansoituksen mainitseminen on myös haram. Tähän syntiin syyllistyvät ovat viittä vaille valmiita perustamaan tuhoamisleirejä Afrikkaan, eli oikeamielisen vihan kohteita.

Tuumailija kirjoitti...

Juttusi ydinasia ei varsinaisesti ollut pokeri, mutta siitä huolimatta vanhana korttihaina innostuin. Opiskeluaikoinani olin varsin kova pokerinpelaaja. Taisin taannoisessa adventtijutussani käyttää sitä vitsin juurena. Ai kun pääsisi taas lätkimään. Mistä sen tietää, vaikka joskus istuttaisiin samassa pöydässä lätkimässä. Suomessa, jossa kummallakaan meistä ei olisi tarvetta käyttää nimimerkkiä ja pelätä että PolPot (ei se kamputsealainen kommunistijohtaja) ilmestyvät oven taakse.

Ainoa käsi joka voittaa reetin, on viitoset, mutta sen saaminen edellyttää jokerin läsnäoloa pakassa. Tässä poliittisessa tilanteessa vihervassareilla on herttareeti hallituksessa. Mikä on se jokeri, jonka avulla kansalliskonservatiivit voisivat vielä voittaa? Talousromahdus? Luonnonmullistus? Euroopan sisällissota? Ketkä olisivat ne viitoset?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kissamiehelle ja Tuumailijalle & kiitos kommenteistanne.

Kissamies: Sivuhuomautus pitää paikkansa. Tähän asti se on ollut ”non existent” mutta eiköhän sekin pian lasketa virallisten vihafaktojen sekaan.

Tuumailija: Toivotaan, että joskus saadaan tuollainen kortti-ilta järjestymään. Eihän sitä tulevasta koskaan tiedä. Ja veikkaan itse että se - täysin ennustettavissa oleva - jokeri on talousromahdus. Haittamaahanmuutto olisi saanut sen aikaan muutenkin mutta nykyinen ilmastohysteria varmistaa sen.

Anonyymi kirjoitti...

”Setämies” ja ”käppäukko”. Haluaisin saada näille naispuolisen vastineen, että voisin sulautua omaan joukkooni. Mikä se voisi olla? Ehdotuksia otetaan vastaan, hernettä ei nenään vedetä ja huumorintajua riittää.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Nuo molemmat termithän ovat ns. tiedostavien yksilöiden kehittämiä ja tarkoitettu halveeraamaan mutta nehän on otettu täällä voiman pimeällä puolella käyttöön koska kumikuitti ei pure. Naispuolisille voisi olla tietysti käppäeukko ja tätimamma mutta ehdotuksia saa tarjota lisää.

Lemminkäinen kirjoitti...

En ota ollenkaan pahaksi termejä setämies ja käppis, koska meikä on iän puolesta setämies ja käppis ja kuten tiedetään niin nuorisossa on tulevaisuus ja yritän ottaa huomioon että me kaikki olemme "aikamme lapsia" ja jos joku tytönhupakko jauhottaa meikän jossakin keskustelussa, niin olen siitä vain iloinen, koska se todistaa väitteen, "nuorissa on tulevaisuus" todeksi. Käsittääkseni naisten ja miesten aivot on jo lähtökohtaisesti rusnattu eri mallisiksi ja silloin on loogista että myös ajattelu on erilaista, mutta jos tekemisistä ja sanomisista puuttuu (oli käppis tai tytönhupakko) loogisuus, niin sellaiseen täytyy tarttua heti, koska emme halua että Suomi muuttuu persläveksi.

korpisoturi kirjoitti...

Pelimiehillä lienee suositus, että älä paljasta korttejasi. Vaikken ole itse pelimies, niin olen ruvennut ajattelemaan samoin, tässä arkielämässäkään ei pidä kertoa kaikkea ajatuksiaan, poliittisia näkökantojaan, tekojaan ja suunnitelmiaan.

Vai pitäiskö tätä nimittää Sun Tzun -opeiksi?

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa (ehkä) pidetään mölyjä mahassa, mitä vanhempiin daameihin tulee. Mutta Saksassa antifantit ja gretaikaanit herjaavat isoäitejä isolla äänellä ja isoilla lakanoilla:

https://gatesofvienna.net/2020/01/antifa-vs-grandma/

Törmäsin tiedeuutiseen, jossa jonkun kosmologin vaihtoehtoinen teoriahahmotelma olisikin saanut tiedepiireissä kannatusta: pimeää energiaa ja ainetta ei ehkä olekaan, vaan aika-avaruuden vääristymä ja gravitaatiota ehkä välittävän gravitonin käsittämättömän pienikin massa ratkaisisivat kysymyksen. No, esitän tähän ns. Achtungin havaintoteesin:

Pimeää ainetta on ainakin näillä nurkilla tunnettua maailmankaikkeutta. Näin nulikkana useita puteleita ainetta, jota minua silloin viisaammat mainitsivat pimeäksi. Olen jopa käsitellyt ja juonutkin sellaista. Tietääkseni tuon kaltaisen pimeän aineen määrä on vähentynyt, mutta liikkeellä olevien pimeiden erien tehot ovat kaiketi vakio. Vihreä politiikka voi muuttaa kosmologiaakin: jos nuo pimeät aineet tulevatkin valoisiksi, korvaa sen massaltaan moninkertainen määrä pimeitä eläinperäisiä ravintoaineita.

Pimeä energia on sitten oma asiansa. Tietääksemme havaittua energiayksikköä vastaa noin kuusin(?)kertainen määrä pimeää energiaa. Miksi etsiä sitä kaukaa, kun lähellekin voi katsoa. Suomen energiantuotanto on jotain 350-380 TWh per vuosi. Näin ollen sitä vastaa noin 2100 TWh pimeää energiaa. Vaikuttaa siltä, että Suomen pimeän energian vuosta suuri osa on saatu keskitettyä Senaatintorin nurkille. Jos fyysikot ja insinöörit saisivat tuosta määrästä puoletkin näkyvän energian muotoon, voisimme ratkaista omat ja lähimmäistemme energiaongelmat, ja olla pelastamassa maailmaa. Ehkä siitä liikenisi myös koko maailmankaikkeuteen pieni siivu - kosmoksen ongelma kun on, että se näyttää laajenevan liian nopeasti, ja ikuisuuden kuluttua jäähtyy ikuisesti kuolleeksi, eikä enää supistu singulariteettiin.

Tai sitten kyse on aika-avaruuden vääristymiseen liittyvästä havaintovirheestä. Ainakin siellä hallintokorttelissa.

Terv. Achtung

Joppos123 kirjoitti...

Talouden ammattilaiset varoittavat kitapurjeet lepattaen hallitusta, että talous on menossa päin seinää ja vauhdilla. Huulipunatylleröillö ei ilmekkään värähdä vaan se seinään päin karahtaminen pidetään vakaassa kurssissa.
Onko kysymyksessä vain vankkumaton usko omaan erinomaisuuteen ja ylivertaisiin kykyihin vai tietoinen teko talouden tuhoamiseen?
Alan pikkuhiljaa taipua uskomaan vaihtoehtoa missä herttareetillä on tuottamuksellinen tavoite ajaa maa konkurssiin, eihän jatkettua toimintaa oikein muuten voi perustella.
Voisiko katalana suunnitelmana olla syytää rahaa sinne sun tänne, varsinkin tukieläteille ja jättää maa konkurssikypsänä suraavalle hallitukselle?
Seuraava hallitus joutuisi pakon edessä tekemään mittavat leikkaukset ettei maa joutuisi Brysselin holhoukseen Kreikan tavoin.
Nykyinen herttareeti räksyttäisi oppositiossa ja toivoisi nousevan nousevan seuraavaan hallitukseen jatkamaan kenties kesken jäänyttä konkurssiprojektiaan.
Kommunistit, sosialistit ja viherfasistit halunnee kurjistaa kansan tasapäisen persaukiseksi tukieläjien massaksi joka tuet eväämällä voi pitää hiljaisena tai tulee nälkä.
En tiedä mutta en usko hallituksen toimivan tyhmyyttään vaan laskelmoidun pahuuttaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, korpisoturille, Achtungille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Olen kyllä kovasti samaa mieltä kanssasi.

korpisoturi: Ei pidä niin. Ja ehkä sitä nykyisessä yhteiskunnassa voisi nimittää vain terveeksi varovaisuudeksi.

Achtung: Achtungin havaintoteesi saattaa pitää hyvinkin paikkansa. Mitä tulee tuohon toiseen asiaan niin termi aktivisti alkaa olla synonyymi öykkärille ja sivistymättömälle sialle.

Joppos123: Olen avoin kaikille arvioille sillä järjenvastaisuus pistää mietityttämään. Itse uskon kyseessä olevan pelkän sinisilmäisen typeryyden. Laskelmoitu pahuuskin vaatii jonkun verran järkeä. Nämä tyypit ovat tällä hetkellä sekä utopiansa lumossa että myös sen lumossa että ”hei, meillähän on valta, nyt me voidaan tehdä just se mitä ollaan aina haluttu”. Kepu keikkuu sitten siinä mukana ja kepuhan tekee sopimuksen vaikka ittensä Perkeleen kanssa kun se vaan saa pysyä vallassa. Tai tässä tapauksessa vallan illuusiossa sillä vihervasurit vievät sitä kuin litran mittaa. Joka tapauksessa koko kööri on osoittanut sekä sen ettei se ymmärrä valtiontaloudesta mitään ja vielä sen että se on ylpeä kyseisestä asiantilasta.

Anonyymi kirjoitti...

Näin lyhykäisyydessään..

Onhan hertareetillä kaksi (2) hyvää asiaa. Ne molemmat ovat Katri Kulmunilla.

Joppos123 kirjoitti...

Veijo Baltzar, SDP:n toiseustoteemi ja pillumagneetti on näköjään kaiken muun ansion lisäksi pilluvaras ja pedofiili.
Tavja voisi pikkuisen kommentoida tätäkin eikä vain räkyttää ISIS akkojen puolesta.Tavja kuitenkin teki tuosta paskasta ihan neuvoksen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hjuu, kieltämättä. Siitä tuli mieleen joskus kuulemani lause ”Forssassa on vain kaksi nähtävyttä ja molemmat ovat Sirkka-Liisa Anttilalla”. Toisaalta Forssaan liittyen on myls heitto ”Kaksi on maailmassa turhaa: Billnäsin työkalut ja Forssan vitut”. Sitä en kyllä tiedä että minkälainen tarina on taustalla.

Joppos123: Joo, syytteet eikun kovenee vaan ja veikkaan että demareitten suunnasta taas on odotettava ankara hiljaisuus. Tavjakin keskittyy johonkin muuhun. Sen kakkoskommentin jätin julkaisematta. Kas kun polpo kyllä seuraa tätä blogia. Itse kommentin sisällösti ei ole sinänsä niin valittamista.