tiistai 14. tammikuuta 2020

NOUSEVAT UHRIUTUMISTÄHDET


Hotellin respaan tuli sähköpostissa linkki mielipideuutisesta (kiitos lähettäjälle) jossa Yle – mikäpäs muu – kertoo yliopistojen rasismista ja siitä, kuinka etnisesti edistykselliset opiskelijat ovat nousseet sitä vastaan. Mielipideuutisen otsikko menee komeasti näin:

"Luennoilla kuulee rasistista kieltä" – Joukko opiskelijoita kyllästyi yliopiston syrjivään kulttuuriin ja perusti opiskelijajärjestö Students Of Colourin.

Kyseisen järjestön edustaja kertoo että yliopiston läpivalkoisuus oli hypännyt nopeasti silmille ja sehän saattaa pitää paikkansa koska kyseessä ei ole esmes Nairobin yliopisto. Luonnollisesti tunnettu suvaitsevais-tiedostava tutkija Anna Rastas komppaa:

- Jos yliopisto näyttäytyy vahvasti normatiivisen valkoisuuden läpäisemänä, se voi olla sellainen toimijuuden tila, johon on vaikea tulla.

Huomatkaa Rastaan ansiokas yliopistokielenkäyttö. Jos mielipideuutisesta poimitaan hieman lisää niin bongataan ne tutut :

- Omalle valkoisuudelle ja siitä johtuville rakenne- ja näkökulmaeroille ei oikein osata olla kriittisiä. Puhun valkoisuudesta normina, en ihonvärinä.

- Puheessa tehdään oletuksia siitä, että suomalaiset ovat valkoisia. Tilanne muuttuu, kun myös yliopistojen henkilöstössä alkaa olla enemmän vähemmistöihin asettuvia ihmisiä.

- Tiedostamattomat ennakkoluulot konkretisoituvat usein mikroaggressioina, eli tekoina ja sanoina, joilla ihminen tahattomasti toiseutetaan muista.

sekä tietysti:

- Intersektionaalinen feminismi kaiken toiminnan lähtökohdaksi.

Tällaisen tavallisen käppäukon näkökulmasta (jolla tietysti ei nykyisessä Suomessa ole mitään merkitystä) tulee mieleen hieman muunneltu alikersantti Lahtisen lausuma ”sun etees lyödään sellainen rätinki että sun-on-pakko-olla-rasisti”.

Helsingin Yliopisto aikoo tietysti selvittää esitetyt rasismiväitteet ja ei kai sillä muuta mahdollisuutta ole sillä jos etnisesti edistyksellinen mieltää kokeneensa rasismia niin sitä on silloin ilman muuta löydettävä ja suoritettava vaadittavat katumusharjoitukset. Jaa miksi käytän termiä etnisesti edistyksellinen? No, mielipideuutisen mukaan kyseisen järjestön jäsenet eivät pidä siitä että heidän etnisyyttään nostetaan millään tavalla esille. Mutta kuitenkin he ovat perustaneet järjestön nimenomaan nimellä Students Of Colour ja mielipideuutisen mukaan he tuovat itse etnisyyttään erinomaisen paljon esille.

Täällä hotellin respassa ei voida välttyä ajatukselta että kas, muutama hieman erinäköinen opiskelijatyttönen hoksasi että Suomessahan pelkkä rasismin etsiminen, löytäminen, tarvittaessa keksiminen sekä ennen kaikkea mahdollisimman julkinen tuomitseminen on nykyisessä Suomessa varma tie varmaan uraan sillä silloin kun r-korttiin vedotaan, niin vastaan ei uskalla sanoa kuin vanhat käppäukot. Varmaankin lukija muistaa Umayya Abu-Hannan joka teki toiseudestaan ja suomalaisille haistattelusta itselleen ammatin. Ja onhan meillä Husukin. Ammattimaiselle toiseudelle on Suomessa edelleenkin kysyntää, se lyö leiville, se ei vaadi paljoa ja sen kustantavat veronmaksajat.

Ylen mielipideuutisessa oli rasisminlöytämisen seassa yksi lause joka sentään julkaistiin mutta ei sitten sen pahemmin kommentoitu:

Vastauksissa toistuivat samankaltaiset toiseuttavat kokemukset, vaikka joukossa oli myös heitä, jotka eivät raportoineet kokeneensa rasismia tai syrjintää korkeakoulussaan.

Miksi yhtään heistä ei haastateltu kyseiseen mielipideuutiseen?

Käsittääkseni suomalaisissa yliopistoissa vahditaan rasismia kuin pikkulapsen silmää. Jopa niin paljon että minkälainen r-syytös tahansa on otettava heti vakavasti ja keskustelukulttuuri on muokattava etnisesti edistyksellisten ja heidän yliopistollisten hangaroundien määrittelemäksi.

Mutta mitä tavallinen kansalainen tästä tuputtamisesta ajattelee? Ilman tuputtamista hän ajattelisi että Helsingin Yliopistossa on jonkun verran vähän toisen näköisiä opiskelijoita. No, lyckaa heille, onnea ja menestystä. Mutta kyseisen asian jatkuva tuputtaminen valtamedian taholta saa aikaan lähinnä väsyneen kyllästymisen tunteen. Ja kyllä, juuri tuo tuputtaminen sekä sen määritteleminen mitä saa puhua ja ajatella on omiaan lisäämään nimenomaan sitä rasismia.

Mutta hotellin respasta toivotetaan onnea näille nouseville tähdille. He tietävät, mistä narusta tässä maassa kannattaa vetää. Eihän se tyhmä ole joka vaatii. Ja jos he suunnittelevat poliittista uraa niin sekä vihreät, vasurit että demarit suorastaan tappelevat heistä. Heillä on edessään loistava tulevaisuus.33 kommenttia:

öyhöttäjä kirjoitti...

Erittäin sitä itseään oli ko juttu. Pakotin itseni lukemaan sen läpi ja olihan sinne kaikki hienot sanat saatu tungettua, joiden merkitystä en tiedä, muttei huvita googlettaakaan. Luulisi sitten joskus aikuisena hävettävän moisen sanoilla pullistelun ja vielä enemmän järkyttävän uhriutumisen. Niin no, ammattihan tuosta tietenkin otetaan loppuelämäksi. Yhteiskunnan loiseksikin voisi joku rasisti nimittää. Ei muuta ku runsaita apurahoja, feminisminne ei ilmankaan pyöri.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Värilliset opiskelijat syyttävät yliopistoa rasismista. Syyte on erittäin rankka. Yliopiston tulisi tehdä asiasta virallinen selvitys ja vaatia todisteet väitetystä rasismista. Mikäli todisteita ei löydy, värilliset opiskelijat tulisi asettaa poliisitutkintaan väärästä ilmiannosta ja herjauksesta.
Presidenttiä myöten meitä kommennellaan toimimaan rakentavasti ja yhteistyötä edistävästi. Kehoitus koskee ilmeisesti vain meitä valkonaamoja.

Näillä opiskelijoilla saattaa vielä joku päivä tulla eteen tilanteita, joissa heidän väittämänsä otetaan huomioon.

Rasismin leviämisessä värillisten opiskelijoiden syyte toimii kuten tulipalon sammuttaminen bensalla.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Huomasin että asiasta on tehty jopa kirja eli Daniel Nylundin "Uhriutumisen kulttuuri" kirjasta kirjoitti kolumnin Eero Arvekari 'Itä-Hämeessä" 09.01.2020. Se oli hetken aikaan eilen yhden postauksen osana silakoiden sivulla mutta hupsis katosi sieltä aika nopeasti. Itseasiassa ihmettelinkin miten niin kriittistä tekstiä sinne olikin päässyt. Nylundin teoksessa on käyty koko uhriutumisen raadollisuutta läpi ja mihin sillä pyritään. Netistä katsoin että kirja on tuommoiset alle 28 erkkiä ja esittelyistä tulin tulokseen että se kuuluu jokaisen setämiehen käsikirjastoon.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Helsingin aliopisto on nykyisin paikka jossa voi tehdä tieteellistä tutkimusta vaikka euroviisuista. Jos sinne tulisi Edwin Linkomiehen reinkarnaatio joka ajaisi erilaiset pseudoälymystön edustajat pois sieltä kuten Jeshua Nasarettilainen temppelistä kaupustelijat. Siitä ehkä tulisi taas alma mater tieteenharjoittamiselle.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Minä katsoin jutun ja tytsyjen kuvaa, pieneen ahtaaseen mieleeni tuli vain että ketkä mahtavat olla taustalla masinoimassa liikettä. Veikkaukseni on että siellä on emansipoitunutta vallalle ahneita varttuneempia naisoletettuja hinkumassa omille tutkimuksilleen ja tiedekunnille kohdennettuja määrärahoja. Sitten taas saadaan siskoille luomupunkku ja nyhtökaura turvattua vakiviralla.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Hiukan muokattuna vanhasta lausumasta: "Kun kuulenkin nykyjään sanan yliopisto, niin poistan varmistimen pistoolistani". Pikemminkin pitäisi yökästä käyttää nimeä aliopisto. Ja opistoja venytetään hela tiden niin, että kaikille selviää etninen monikerros-suojaväri-opiskelu varmasti. Vain sitkeimmät sissit jaksavat säilyttää suomalaisuutensa - ja lähtevät töihin muihin maisemiin. Monet myös katsovat, että "pitäkää tunkkinne" - ja myös luikkivat oikeisiin maihin ja oikeisiin opintoihin ja oikeisiin töihin. Kaikki tämä schade, mutta minkäs minä, horisija, voin? Kuhan räimin sanoja sanan perään.

Aikanaan kävin Keisarillisen Aleksanterin Yliopiston. Olihan siellä muutama värimuunnos, mutta ei sen kummempaa. Taistolaiset ne silloin möykkäs kaikkea sisällyttävästi ja häiritsevästi. Jotenkin kuitenkin silloin tuntu, että no, näistä päästään vielä. Päästiinkin, mutta...

Zones kirjoitti...

Luin eilispäivänä ko. artikkelin kaksi tai kolme ensimmäistä virkettä ja jätin siihen. Heti kun aletaan puhumaan rodullistamisesta, toiseuttamisesta jne, tiedän jutun olevan sitä itseään ja voin ohittaa asian. Tässä tapauksessa jo otsikko kertoi mistä on kyse.

Väitän Suomen olevan rasismitikkaiden alimmalla puolalla, jos ei vielä jalat maassa, ja ettei yliopistojen opetus ole mitenkään rasistista. Poliittisesti suuntautunutta "opetusta" kyllä löytyy mutta näin on ollut pitkään. Itsellä kyllä saattaa olla rasismiin tiukempi määritelmä, silmien räpäyttäminen samassa huoneessa aasialaisen kanssa ei tarkoita uuninluukkujen kolinaa.

Niin tässä kuin monessa muussakin nykyajan ilmiössä, esim. toimittajien ja tutkijoiden saamat sadat tappouhkaukset, mitään näyttöä ei anneta. On vain oma väite, joka pitää ottaa totuutena. Ja jonkun pitää tehdä jollekin jotakin. Ehkäpä näille pitäisi antaa paperit käteen ilman opiskelua koska rasismi on vienyt voimat.

Kirjoituksessa onkin jo käyty läpi tavanomaisia ristiriitaisuuksia kuten ihonväristä mölyämisen, jota ei ole tehnyt kukaan muu kuin asianomaiset itse.

Taattua YLE-laatua - lukematta - ja tietenkään juttua ei saa kommentoida. Kyllä siellä tiedetään millaista palautetta tulisi ja paljon. Se vain harmittaa että tällaiseen poltetaan rahaa.

Aiheesta vähän kevyemmin parin minuutin kielikurssi:
https://www.youtube.com/watch?v=JYPdcHD_qTg

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Ideologinen tunnustuksellisuus on oikeasti jotain jonka kognitiivista taantuneisuutta nämä ihanteellisessa käsiterealistisessa puhdasoppisuudessaan paistattelevat pulmuset eivät itsessään tiedosta.

Se jää ihanan naisellisesti jonnekin suttuisen alitajunnan pimeimpiin poimuihin. Se torjutaan kirkkaasta tietoisuudesta, mutta siellä syvällä symbioottisissa pohjavirroissa se kuitenkin nostattaa ristiaallokkoa, jotka uhkaavat aivoihin työllä ja tuskalla aikaansaatua "turvallista tilaa".

Tiedostava ihminen tiedostaa tuon uhkan -- se on kuin aatepetturi, luopio omissa aivoissa. Mutta koska omat aivot ovat oikealla asialla, täytyy omat sisäiset luopiot vaientaa. Eikä siinä riitä se että päättäväisesti hirtetään omat epäilyksen pirut, vaan on syytä varottaa myös aatesiskoja siitä miten helposti pahuudelle voi antaa pikkusormen. Mikroaggressiosta purskahtaa äkkiä makro, ellei jatkuvaa kriittistä itsekuria ja -sensuuria pidä yllä.

Eikä aina riitä sekään. On vallattava kaikkien lehtien palstat, neliösenttiäkään ei pidä hyväksyä aatevihollisen käyttöön. Televisiota ei kohta saa kiinni. Jokaisessa uutislähetyksessä, asiaohjelmassa, näytelmässä, jopa kaikissa kaupallisissa mainoksissakin pitää olla mukana toiseuden edustaja. Eikä mieluummin minään toiseuden edustajana, vaan pääosassa.

Karamazovin Ivan taisi kertoa siitä Pyhästä Munkista, joka tunsi itsensä ihmisrakkauden nimissä pakotetuksi suutelemaan myös hirvittävän sairaan äijän löyhkäävää suuta. Jokaista on kohdeltava samanarvoisena! Ehkäpä siinä on feminismin tuleva täydellistymä -- pussatkaa lämpimän rakastavasti jokaista vastaantulijaa ja tehkää turvattomasta tilasta taatusti turvallinen!

Anonyymi kirjoitti...

"- Jos yliopisto näyttäytyy vahvasti normatiivisen valkoisuuden läpäisemänä, se voi olla sellainen toimijuuden tila, johon on vaikea tulla. " - mitä nämä punikit vinkuu, nehän hävisivät aloittamansa kapinan. Totta kai yliopisto on valkoisten, voittajien, hallinnassa.

Mitä helvettiä on tarkoittavinaan "toimijuuden tila"? Ihmeellistä kapulakieltä ja venkulointia.

"- Puheessa tehdään oletuksia siitä, että suomalaiset ovat valkoisia." Höh, onhan suomalaisissa demareitakin ja polsujakin - Heetkinen - ei kai tässä rasistisesti puhuta ihmisroduista?! Jos, niin, sopii vilkaista kadulle, ei suomessa asu, eikä ole asunut merkittävästi intiaaneja, inuiitteja, iboja, beduiineja, arabeja, hutuja, lakotoja, hanteja, bantuja. Täällä asuu ja on asunut euripidejä, valkoisia eurooppalaisia. Noin yleensä oletusarvona käytetään todennäköisintä arvoa, ei harvinaista poikkeusta. Esimerkiksi polkupyörästä puhuttaessa oletetaan siinä olevan kaksi pyörää vaikka kolmipyöriä ja yksipyöriä on olemassa. Viisipyöräinen polkupyörä on harvinainen, eikä semmoisen olettaminen polkupyörästä puhuttaessa ole järkevää.

"- Intersektionaalinen feminismi kaiken toiminnan lähtökohdaksi." - Ai yliopiston toiminnan lähtökohdaksi? MitVit? Miksei hyperventiloiva rabulismi, imperialistinen kannibalismi, nationalistinen maskulinismi, toksinen botulismi tai stokastinen fabulointi?

Minun mielestäni vaikka looginen positivismi tai nationalistinen realismi sopisivat paremmin, jos ei tiede, totuus ja tiedon tavoittelu kelpaa yliopiston lähtökohdaksi.

Rasismikitinä on aika väsynyttä, ihanko oikeasti keskustelun aloitus oudonnäköisen, oudosti pukeutuvan opiskelijan kanssa englanniksi on rasismia? Eikö ole todennäköisempää, että vaikkapa intialaisen näköinen hemmo osaa luultavammin englantia kuin suomea? Minä ei ainakaan osaa hindiä, enkä edes kannadaa - tuo on ihan oikein kirjoitettu, kvg, jos et muuten usko. Joku mimmi vinkui, että jostain afrikan valtiosta puhuttaessa mainittiin neekeri, tarkoittaen paikallista väkeä. Mitenkäs on, kun puhutaan vaikka eteläafrikan asukeista, sopiiko käyttää sanoja: buuri, afrikaaneri, zulu, bantu, khoisan, hottentotti, kafferi, valkoinen, musta?


Students Of Colour - värin opiskelijat, Studets of Medicine - sairaat opiskelijat? Students on Enginering - pioneeriopiskelijat? Sekundaneekerit ry voisi olla parempi nimi. Voihan limetin, mikä nimi yhdistyksellä, koko juttu kopioitu amerikasta, menossa pois muodista hyvää vauhtia siellä.

Kun luin jutun ylestä, ihmettelin mielessäni onko kyseessä Keijotus vai oliko yle vai ykä sivustona, parodiahorisontti nimittäin ylittyi.

Pyssymies

LW kirjoitti...

On muuten mielenkiintoista, että mikroaggressioista ja toiseuttavista katsomisista tai katsomatta jättämisistä valitetaan eniten USA:n rannikkojen eliittiyliopistoissa. Nämä paikat ovat niin tiedostavia ja antirasistisia, kuin inhimillisesti on mahdollisesta olla, tai kenties vähän enemmän. Toisaalta en ole kuullut mistään SOCO:ista Venäjällä tai Itä-Euroopassa, missä värillinen opiskelija voi saada illalla kaupungilla liikkuessaan osakseen vähän muutakin kuin mikroaggressioita, vaikka paikat eivät tietenkään mitään natsihelvettejä olekaan.

Vaikuttaa oudolta, mutta ei välttämättä ole sitä. Vasemmistolaisessa ympäristössä on etuoikeus olla uhri. Nautit positiivisesta syrjinnästä, olet moraalisesti ylempiarvoinen "sortajiisi" verrattuna, voit puhua kyseenalaistamattomalla auktoriteetilla identiteettiisi liittyvistä asioista, ja sinulla on aina tekosyy epäonnistumisille. Jos jonkun mielipiteet eivät miellytä, voit todeta tekeväsi ilmoituksen rasistisesta kielenkäytöstä ja vihamielisen ilmapiirin luomisesta, ja alt-right fasistilla, joka yritti muka "käydä vaan avointa keskustelua", valahtaa äkkiä löysät housuun. Uskon ja toivon, etten itse alentuisi tuollaiseen, jos olisin vaikka afrikkalainen vaihto-opiskelija lännessä, mutta ymmärrän kyllä asiaan liittyvän houkutuksen.

Vaan mitä sitten, kun avointa sortoa ei näy oikein missään ja ympärilläsi kaikki hokevat monimuotoisuuden, inklusiivisuuden ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden mantraa? Kaiken päätteeksi olet vielä päässyt arvostettuun ja esim. USA:ssa myös kalliiseen yliopistoon, mistä viiteryhmäsi enemmistön ei kannata edes unelmoida. Jotenkin täytyy kiinnittää huomio pois loistavasta sosioekonomisesta tilanteestasi, ja löytää jotain, millä perustella etuoikeuksia tuova uhriutesi. Ilman sitä olet äkkiä samanlainen tapaus kuin valkoiset naiset ja homomiehet, jotka ovat uhripyramidissa vain askeleen VHM:iä ylempänä. Parasta siis vedota systeemiseen (ja kätevästi näkymättömään) syrjintään ja mikroaggressioihin, ja jos joku kyseenalaistaa väitteesi, turvautua perinteiseen makroaggressioon.

Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että mitä enemmän tuollaisille SOCO:ille annetaan periksi, sitä kovempaan ääneen ne tulevat valittamaan. Parasta olisi, ettei siimaa annettaisi ollenkaan, mutta turha kuvitella mitään tuollaista, koska siinä kuitenkin tulee pettymään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys öyhöttäjälle, Veijo Hoikalle, Patelle Pankavaarasta, Terho Hämeenkorvelle, Zonesille, Seppo Oikkoselle, Pyssymiehelle ja LW:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne. Tässähän on kyseeessä eräänlainen ikiliikkuja. Rasismia on kertakaikkisen pakko löytää sillä jos sitä ei enää löydäkään niin sehän on katastrofi. Sama ilmiö äärioikeiston ”tutkimuksessa”. Äärioikeistoa on löydettävä aina vain lisää ja sitähän löytyy kun väljentää äärioikeiston määritelmää. Kerta toisensa jälkeen.

Valtamediahan rakastaa tällaisia juttuja. Aika ajoin käy mielessä että sitä suorastaan vituttaa kun Suomella ei ole ollut neekeriorjia joilta voisi pyytää anteeksi sukupolvesta toiseen. Suomalaisia on puolestaan ollut aikanaan orjina kymmenin tuhansin mutta sehän ei valtamediaa liikuta. Suomalaisilla kun ei ole sitä uhriutumispääomaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän päivän pikkuyllätys on kun näin pitkäaikaisen kaverini ja riitelykumppanini nimen Oikeassa Mediassa silakkaliikkeen keskustelupalstalta kaapattuna. Miesparka on aina seonnut kaikkeen muodikkaaseen "ajatteluun" faktoista välittämättä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Sana ”muodikas” selittää tästä touhusta paljon. Se eroaa sillä lailla jostain Dingo-hysteriasta että siinä fanitetaan itseään.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuota minä olen ihmetellyt mitä hallusinogeeniä on tuossa Tampereen vesijohtovedessä. Kaupunki josta sikiää toinen toistaan sekavampia naiskansanedustajia. Kontula, Merilä, Marin, Suomela oikein edustava otos. Mutta kansanedustuja edustaa myös ulkomailla maatamme ja kansaamme, kansanedustajan arvovallalle ei ole soveliasta riehua muualla ja häpäistä maatamme. Iipot olisivat saaneet lyödä Kontulan pitemmäksikin aikaa turvasäilöön vaikka terroristien sympatisöörajana. Varmaankin PVL:n sivuilla kerrotaan kuinka siionistiroistot hyökkäsivät toveritar Annan kimppuun ja Annasta tehdään kunnia standartenfuhrer puolueen SA joukkoihin.

Anonyymi kirjoitti...

On kiva puuhastella kaikenlaista, ettei vaan missään tapauksessa tarvitsisi suoriutua tylsistä opinnoistaan tavoiteajassa. Ja kun kyse on niinkin upeasta asiasta kuin rasismin vastustamisesta, miten niille luennoille ehtisikään - paitsi sattumoisin juuri silloin kun joku sanoo jotain minkä voi itse henkilökohtaisesti tulkita rasismiksi.

Kihara tukkakin oli vedetty esille. Hirteen vaan kaikki kampaajat jotka tekevät valkonaamoille permanentteja = omivat rodullisesti. Sen sijaan kampaajat jotka suoristavat rodullistettujen hiuksia eivät tietenkään omi yhtään mitään koska uhreillakin on oikeus suoraan tukkaan jonka he haluavat koska sortajillakin on. Joku logiikka?

Tämä SOC - olisiko parempi nimi Soldiers of Colours? - tulee varmasti saamaan toiminnalleen paljon taloudellista sponssia, monista lähteistä. Mitään konkreettisia tuloksia turha odottaakaan vastineeksi - mitä ne edes olisivat?

Jo pari vuotta sitten joku Kosovosta tullut naisopiskelija sai paljon palstatilaa kun kertoi kauhistuneensa miten paljon Tampereen yliopistossa on - varjele! - valkoisia opiskelijoita. Ehkäpä olisi kantsunut pyrkiä Tampereen asemesta sinne Pristinan uniin kodikkaanvärisen albaaniväestön pariin?

Suomen korkeakouluissa (AMK incl.) opiskelee tällä hetkellä n. 20.000 ulkomaalaista. On huutava vääryys, että he eivät saa opintotukea, mutta onneksi opiskelu on sentään suurimmalle osalle ilmaista koska jos ei ole omaa rahaa, apurahoissa löytyy, aivan siitä opiskelumenestyksestä riippumatta. Tuleepa mieleen tämä Tampereella opiskeleva nigerialainen, lääkäriksi on opiskeltu jo 18 vuotta eikä vieläkään pääse läpi koska rasismi.

Tämä oli sinänsä harvinainen rasismiuutinen että siinä eivät pääasiassa olleet somalit kertomassa mielipiteitäään kuten yleensä. Ai, sorry, tämähän koskikin koulutusta.

Riepoo tämä ikuinen kiittämätön vaatiminen ja marina, kotimaisissakin opiskelijoissa kestämistä. Mutsillani oli hyvä sanonta: gör bonden rätt men aldrig gott. Ja tuo bonden ei todellakaan viitannut maanviljelijöihin (ehkä kuitenkin vähän kepuun).
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Pate P., ei voi olla vedestä kiinni, samaa vettä ovat juoneet Pate Mustajärvi, Lauri Viita ja Juicekin. Väinö Linna joten m.o.t. Ihan ovat nämä nais-sekoboltsit ilmeisesti julkkishormonia vedelleet. Kuka kehuskelee "olen ainoa joka uskallan vielä tunnustautua aidoksi kommunistiksi", kuka virkkailee vittuja, kuka mainostaa olevansa nuorin ikinä ja kuka sai piiloraivarin kun Sebastian Kurz nappasi kv. estradin vieläkin nuorempana pääministerinä.

Anna voi mennä osoittamaan mieltään koska Annalla on diplomaattipassi. Kun tulee tiukka paikka, sitä passia sitten heilutellaan innokkaasti. Israelin Helsingin suurlähettiläs todennäköisesti huokaisee että eikö näistä niuhottavista akoista koskaan pääse eroon ja jos ne haluaa mennä Gazaan niin menköön, emme me pidättele. Vähän yritämme suojella omilta älyttömyyksiltään mutta jos ei kelpaa niin sinne vaan, ihan omalla vastuulla. Korjatkoot sitten palestiinalaiset huomaansa nämä ideologit.

Annalle tiedoksi, että Israelissa asuu 1,8 milj. arabia ja Knessetissä on 2 muslimipuoluetta. Montako juutalaista asuu Palestiinassa ja montako juutalaista siellä ns. parlamentissa? Vaikka tuskinpa Annaa kiinnostaa - se aate kun on niin rakas.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne. Luulenpa että tässä tapauksessa se Tamperetta mädättävä tekijä on Tampereen Yliopisto. Ja tuo Kontulan toiminta on harvinaisen härskiä. Ämmä menee fanittamaan terroristijärjestöä joka käyttää raketti-iskujensa suojana kouluja ja sairaaloita. Vaan vihervasemmistolaisellehan juutalaiset eivät kelpaa kuin historiallisina ruumiina. Elävinä ne eivät kelpaa.

Mitä tulee tira+:n ykköskommenttiin niin totta hän puhuu ja tämä on osa siitä julkishallinnon ja yliopistojen turhasta turpoamisesta. Jolle yksikään valtapuolue ei halua tehdä mitään. Ja jonka myötä keksityistä ongelmista valittaminen on nykyisin arvostettu ammatti.

Strix Senex kirjoitti...

Julkisuuden metsästämisestähän tässä on kysymys ja julkisuutta taas käytetään rahojen metsästämiseen. Kukin sitten käyttää niitä keinoja, joihin hänellä on edellytykset.

On niitä, jotka keskivät fiksuja laitteita, pystyttävät menestyviä yrityksiä tai tekevät uraa uurtavaa tutkimusta.

Ne, jotka eivät tähän pysty, tekevät tosi-TV juttuja tai ottavat silikonit ja esittelevät tissejään.

Ne, joiden lahjat eivät tähänkään riitä, keskittyvät uhriutumiseen ja rasismin metsästykseen. Ja kas kummaa, tällaiseenkin touhuun on tarjolla rahoitusta, jopa hämmästyttävän avokätisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Kontula kitisee israelin saartavan gazaa, egyptikö ei saarra? Ei kai osaa lukea karttaa, no eipä odotukset kai kellään olleeet korkeita ko. kitisijän äläynlahjoista.

Yliopistoista pitäisi siivota turhakealoja pois. Erikoisesti humanistiset laitokset ovat turvonneet. Oikeastiko tarvitaan kaikenmaailman äärikeskustalaisuuden tutkijoita, papua-uuden guinean transseksuaalien tutkintaa,kokemuksellisen mikrosyrjinnän dosentteja. Turhakkeet pois ja rahat tarpeelliseen tutkimukseen ja opetukseen.

Ja tähän pikku muistelus 70-luvulta: Muuan opettajani tuppukylän yhteiskoulussa oli ollut kehitysapuhommissa itä-afrikassa. Kertoi silloisten ongelmien ko. maissa juontaneen juurensa itsenäistymisestä. Kaikki britit ja intialaiset virkamiehet potkittiin pois ja piti saada tilalle paikallisia, yliopistoihin perustettiin lisää valtiotieteellisiä laitoksia ja muita byrokraattien kouluttamoita. Muutamassa voudessa virkamiespula oli ohi mutta ko. laitoksia ei lopetettu eikä supistettu. Joka vuosi tuli yliopistosta lusää byrokraatteja ja hallituksen piti ne johonkin sijoittaa vaikkei ollut enää tarvetta. Seurauksena byrokratia sen kuin kasvoi ja kasvoi. Ja samalla korruptio ilmaantui kuvioon ja tietysti nepotismi.

Seuraus näkyy nytkin, 60-luvulla kenialla, tansanialla ja ugandalle meni paremmin kuin nyt. Ja kaiken huipuksi rhodesiassa meni paremmin kuin nyt, oli ruokaa, työtä ja järjestys.

Näille soc-kitisijöille voi toivottaa universtaalta näkemiin ja onnea työnhakuun.

Pyssymies

Juha kirjoitti...

Kansanedustaja taisi juuri käydä keräämässä lisästatusta kannattajiensa silmissä, aktivismin nimeen ja laeista viis! Ajoitus on vain ihmeellisen kaukana vaaleista, tai sitten varaudutaan johonkin tulevaan.

Joppos123 kirjoitti...

Kommari Kontula joka tunnetaan myös Kimmo "kirppu" Kiljusen matkapatjana oli laskelmoinut homman 100%n varmaksi.
Ensinnäkin iippojen tiedustelu on tiennyt koska ämmä sinne tulee ja miksi eli seuranta on ollut päällä jo Helsinki-Vantaalla. Toisekseen performance "aidan leikkuu" jäi tekemättä poliisin väliin tuloon, ei armeijan rajapartion. Jälkimmäisen kohdalla kommari kalkkunaa kiikutettaisiin parhaillaan takaisin sinkkiarkussa.
Nämä on näitä leikkipartisaaneja joista on fantsua sekoilla terroristien laskuun kunhan se on turvallista.
Kaikenkaikkiaan ällöttävä akka, jotkut keharit sitäkin äänestää.
Soma-liin lausunto taas on linjassaan vasureiden jihadistisympatioiden kanssa. Lakia ei muutoinkaan tarvitse noudattaa jos ei vaan napostele, siis jos olet vasuri muutoin kyllä pilkulleen.
Saatanan antifanttiluuserit.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Etelä-Rhodesia on hyvä esimerkki. Suomalaisille syötettiin Reporadiosta kuinka valkoiset siirtomaaisännät taistelevat mustia vastaan, no kaivetaan youtubelta vanhoja uutisfilmejä niin aika tummapintaisia tuntui olevan laskuvarjojääkärit jotka hyppäsivät savannille. Ian Smithillä oli yksi henkivartija jonka tämä yksisilmäinen sotasankari eksytti, Mugabella oli aluksi 250 henkivartijaa kun liikkui kaupungilla ja mustat kaipasivat Iania, toreillakin ex-pääministeriä moikattiin hullou Ian. Lisäksi maa oli vähemmistövallan aikana Afrikan vilja-aitta missä nälänhätä oli tuttu kauhuelokuvista. Romuttui talous, inflaatio oli kuin weimarintasavallasta kun 0 eivät mahtuneet seteleihin.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Kontulan touhut ovat sitä luokkaa että Kiljusen jalkavaimon huorienammattiliitto ja insestin salliminen jää toiseksi. Kysymyksessä on henkilö jonka pitäisi edustaa Suomen valtiota eikä manselaista inter... mitä feminismiä sitten nyt olikaan. Jos nyt valtiollisilla elimillä on vähänkään järkeä niin sekä eduskunnan, hallituksen ja ulkoasianministeriön pitäisi prässätä muija perusteellisesti. Kekkosen aikana tuon tempauksen jälkeen poliittinen ura olisi ollut ohi ja korkeintaan pääsisi pesemään vessoja Tampereen rautatieasemalle.

Becker kirjoitti...

Nämä humanististen tiedekuntien Student of Coitus opiskelijat eivät kelpaa valmistuttuaan kuin valtion virkoihin. Mihinkään tuottavaan työhön heistä ei ole paitsi nyt ehkä Alkon myyjiksi. Yliopistoista pitäisi muutamien tiedekuntien rahoitus lopettaa kokonaan sillä ne ovat kuin syöpäpesäkkeitä yhteiskunnan kehossa.

Kovasti nykyjään päästään kuitenkin aika helpolla sillä nyt otsikoissa paistattelee vain yksi kommunisti. Minä kun olin nuorempi niitä oli niin perkeleesti ja saivat vielä ruhtinaallisesti tukea suurelta ja mahtavalta. Kontula saa visiin tukea senteissä eurojen sijaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Pyssymiehelle, Juhalle, Joppos123:lle, Patelle Pankavaarasta ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Tuo oli kyllä erittäin osuvasti sanottu.

Pyssymies, Juha, Joppos123 & Pate: Kaiken kaikkiaan tuossa Kontulan touhussa näkyy nykyisen vihervasemmiston ajatusmaailma eli ”me voidaan tehdä ihan mitä tahansa ja ihan missä tahansa”. Niillä on noussut kusi päähän.

Pate: Näin oli ja Rhodesia / Zimbabwe on erinomainen esimerkki siitä kuinka maa tuhotaan. Valitettavasti Etelä-Afrikka on menossa samaa tietä.

Becker: Ja tuo yliopistojen yhteiskuntatanhuajien loputon määrä on yksi suurimpia syitä miksi julkisen sektorin kustannukset ovat räjähtäneet käsistä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Vielä unohtui että Anna Kontula on perustuslakivaliokunnan jäsen eduskunnassa. Onko hän oikea henkilö asenteiltaan tälle pestille.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ehkä Mugaben vainoaman opposition kunniaksi youtubelta "Rhodesians Newer Die". Muuten lieneekö kenellekkään yllätys että Kontula on yhteiskuntatieteiden tohtori, kehunut itse olevansa tukipummi. Ja nyt Helsingin juutalaisyhteisö syyttää antisemitismistä, onkin kiva nähdä vetääkö kukaan leivättömän pöydän ääreen vihapuheista ja kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan täytyy toivoa että Toiviainen kitkee moiset viharikokset.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pate. Hyvä kysymys. Vai onko niin että nimenomaan Kontula antaa kasvot nykyiselle ajan kuvalle? Ja kiitos linkkivinkistä. Siinä oli asenne kohdallaan. Taitaa vaan ikävä kyllä olla niin että Toiviainen ei tässä tapauksessa älähdä ollenkaan. Eihän oikeaoppiset ihmiset tee viharikoksia. Niitä tekevät vain kansallismieliset.

Anonyymi kirjoitti...

Al-Hol leirin rouvat ovat sitten polttaneet jonkun ja murhanneet toisen... niin sivistynyttä juu
https://southfront.org/wives-of-isis-terrorists-burn-woman-with-her-kids-alive-in-sdf-run-al-hawl-camp-photos/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Liekö noista joku Suomeen tulossa…

Anonyymi kirjoitti...

Jospa ne siellä alkoholin leirillä suomeen tulijat laittoivat läksiäisroihun palamaan??
Huru-uko

Anonyymi kirjoitti...

Mitä on intersektionaalinen feminismi? Jotakin, mikä tuon kirjoituksen mukaan pitäisi nostaa kaiken toiminnan keskipisteeksi, mutta mitä se tarkkaan ottaen on?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Ei pysty sanomaan. Helvetillistä touhua joka tapauksessa,

Ano: Netistähän siihen löytyy määritelmiä mutta näkisin itse että se on feminismin ja monikultturismin sekasikiö jossa ainoa paha on länsimainen valkoinen heteromies. Just se mies joka elättää nämä intersektionaaliset feministit.