torstai 23. tammikuuta 2020

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXVIII


1. Kohti vihreää valpoa

Tässä on sitten käymässä juuri niin kuin viime vuoden puolella veikkailtiin eli sisäministeri Maria Ohisalo (vihreät de röda) on nimittämässä sisäministeriön kansliapäälliköksi yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän (myös vihreät de röda) vaikka ehdolla olisi ollut huomattavasti kokeneempi suojelupoliisin tämän hetkinen päällikkö Antti Pelttari.

Sisäministeriön kansliapäällikkö on yksi Suomen tärkeimpiä virkoja joten on hyvä muistuttaa mitä kyseinen Kirsi Pimiä on loihelausunut:

Sokea piste yhdenvertaisuusasioissa on se, että ajatellaan yhdenvertaisuuden olevan sitä, että kaikkia kohdellaan samalla tavalla.

Kummasti tulee mieleen se, mitä Orwellin Eläinten vallankumouksessa puhuttiin tasa-arvosta. Sopiiko kyseinen nainen noin korkeaan virkaan? Ohisalon mielestä epäilemättä sopii.

Harvoin hotellin respassa ollaan samaa mieltä valtamedian edustajan kanssa mutta toimittaja Lauri Nurmi lienee hyvinkin oikeassa todetessaan:

Vihreä kansliapäällikkö rajoittaisi merkittävällä tavalla perussuomalaisen sisäministerin tosiasiallista valtaa.

Samaahan haikaili kepun pää-äänenkannattaja Suomenmaa joka viime vuoden puolella totesi että tietyt lait, käytännöt ja instituutiot tulee säilyttää samanlaisina vaikka kansallismieliset saisivat huomattavan vaalivoiton. Järjestelmäpuolueelle demokratia on hyvä asia ainoastaan silloin kun se palvelee Järjestelmäpuoluetta. Ja ehkä vihreissäkin tajutaan että se saattaa nyt olla valtansa huipulla joten nyt on taottava kun rauta on kuumaa. Ihan ymmärrettävää sinänsä. Tosin sillä vihreiden kuumalla raudalla poltetaan tavallisten suomalaisten persnahkoja.

Vihervasemmisto varoittaa että ilmassa on 1930-luvun kaikuja. Hotellin respassa nähdään että ilmassa on enemminkin 1940-luvun loppupuolen kaikuja. Silloin maassa oli punainen Valpo ja metelöitiin että Tshekkoslovakian tie on meidänkin tiemme.
2. Mikä ihmeen ilmiö?

Viimeisen gallupin mukaan perussuomalaiset ovat selkeästi Suomen suurin puolue tosin ei noillakaan lukemilla vielä mitään aikaiseksi saada. Niitten tulisi olla paljon suuremmat. Valtamedia taas puolestaan ihmettelee demareitten alhaista suosiota joka on siis gallupissa 15,1 pinnaa. Iltalehti ihmettelee:

Pääministeri Sanna Marinin ympärille muodostunut ilmiö ei ainakaan vielä näy siis puolueen kannatuksessa.

Mikä ihmeen Sanna Marin-ilmiö? Onko ilmiö ilmiö silloinkin kun se on ilmiö vain valtamedian vihervasemmistolaisisten edustajien korvien välissä? Mitä tulee demareitten viimeisiinkin duunarikannattajiin niin heistä voi todeta että bensan hinta ei ole heille yhdentekevä eikä pakotettu ilmastohysteria elämän ykkösprioriteetti. Viimeistään ”Sanna Marin-ilmiön” myötä he hoksaavat että demarit ovat vain akateemisten naisten Tupperware-kestit joilla ei ole mitään kosketuspintaa tavallisen ihmisen elämään.Bay City Rollers oli ilmiö. Tosin huomattavan vaaraton. Siihen osallistuminen kun oli vapaaehtoista.

3. Kansalaisuus ja muoviämpärit

Lukijat tietävät vallan mainiosti että Suomen kansalaisuuksia on jaettu jo 1990-luvulta alkaen kuin muoviämpäreitä joittenkin markettien avajaisissa. Nyt eletään asian suhteen harvinaisen vaarallisia aikoja sillä Invaasio 2015:n myötä tulleet jätkät ovat asuneet maassamme sen vaaditun ajan että he voivat hakea Suomen kansalaisuutta. Valtamediakin uutisoi:

Vuonna 2019 Suomen kansalaisuutta haki 1 588 irakilaista, kun vuonna 2018 Irakin kansalaiset jättivät 972 hakemusta.

Viime vuonna pysyvää oleskelulupaa haki 3 248 Irakin kansalaista, kun vuonna 2018 luku oli 735. Yhteensä pysyvää oleskelulupaa haettiin viime vuonna 11 699 kertaa.

Suomen kansalaisuus myönnettiin yhteensä hieman yli 10 000 henkilölle vuonna 2019, kun edellisvuonna kansalaisuuksia myönnettiin runsaalle 9 600:lle.

Irakilaisten tekemien hakemusten määrän kasvu johtuu siitä, että vuonna 2015 Suomeen saapuneet ja myöhemmin turvapaikan saaneet henkilöt voivat nyt hakea Suomen kansalaisuutta tai pysyvää oleskelulupaa.

Molemmissa tapauksissa asumisaikavelvoite kansainvälistä suojelua saaneelle on neljä vuotta. Suomeen saapui vuonna 2015 yli 32 000 turvapaikanhakijaa, joista suuri osa oli irakilaisia.

Tulee muistaa, että kun jätkällä on leima paperissa ja Suomen passi taskussa niin se on suomalaisten osalta game over. Jätkä saa perseillä täällä niin paljon kuin huvittaa eikä häntä voi enää mitenkään karkoittaa. Ja siellä Al-Holin leirillä on vieläkin ”suomalaisia” naisia joille valtakoneisto on jostain täysin käsittämättömästä syystä myöntänyt Suomen kansalaisuuden.

Hotellin respassa ajatellaan että myönnetty kansalaisuus ei missään nimessä saa olla automaatio ja se vaadittava neljän vuoden notkumisaika on naurettava. Kansalaisuus tulisi myöntää ainoastaan poikkeustapauksille palkintona pitkäaikaisesta asiallisesta ja Suomea hyödyttävästä elämisestä. Jos tänne saapunut elää vain sosiaaliturvalla niin kansalaisuutta ei tulisi myöntää koskaan. Valitettavasti niin nykyinen kuin usea sitä edeltänyt hallitus ajattelee toisin ja Suomen kansalaisuus on halpaa aletavaraa. Sillä varmistetaan ikuisen elatusautomaatin jatkuminen niin sällille kuin häntä seuraavalle sukupolvelle. Ja Suomen passilla voi mukavasti lomailla siinä maassa mistä on lähtenyt, esim. Somaliassa. Maassa jonka turvattomuuden vuoksi sitä turvapaikkaa Suomesta alun perin haettiin.

Nykyaikana Suomi todellakin on koko maailman sosiaalitoimisto. Tyhmä ei ole se, joka pyytää. Tyhmä on se, joka maksaa. Ja Suomessahan niitä maksajia riittää. Tai ainakin niitä, jotka pakottavat toiset maksamaan.45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä nyt on myöhässä.

Mikä valeuutinen tuli tästä ajojahdista.

Uudessa Suomessa tuota kommentoitiin pari
viikkoa sitten, mitään ole tapahtunut.

Muistaakseni uutinen tästä ajojahdista
tuli vähän myöhässä.

https://aijaa.com/nhrTeOSeppo Oikkonen kirjoitti...

Se varsinainen Pimiä-niksahdus taitaa tapahtua siinä vaiheessa, jolloin tuollaista toki sinänsä alkeellisen mekaanisen normimoraalin kyseenalaistamista käytetään vastoin ihmisyyteen väistämättä sisältyvää kehityksen perspektiiviä.

Onhan totta, että esimerkiksi lapsia ei pidä kohdella samalla tavalla kuin aikuisia. Inhimillinen kehitys täytyy tunnustaa tosiasiana. Mutta tästä väistämättä seuraa sitten se, ettei esimerkiksi mekaanisen normimoraalin omaavia kehittymättömiä teokratioita pidä kohdella samalla tavalla kuin autenttiseen omantunnonetiikkaan ja "edustuksellisuuden" kognition historiallisesti kypsynneitä demokratioita.

Siitä ettei kaikkia voida kohdella samalla tavalla ei suinkaan seuraa se että arvot lakkaisivat olemasta tai muuttuisivat sumeaksi "samanarvoisuudeksi".

Niin vaikeaa kuin niin monien onkin ymmärtää etteivät ihmisyyden ongelmat sijoitu eivätkä ratkea "yksilöiden" tasolla -- ei siis millään mikä koetaan yksilöiden korvien välissä tai mikä kuvaa ja selittää yksilöiden ominaisuuksia ja käyttäytymistä -- vaan lähtökohtaisesti sosiaalisen lajimme ymmärtämiseksi tarvitaan sosiologisia ja tilastollisia tarkasteluja, niin suureen ääneen nyt pitäisi huutaa julki totuutta kulttuureista kovina kognitiivisina tosiasioina.

Ja näille omassa ajattelussaan keskenkasvuisen yksilökeskeisyyden asteelle jääneiden "ihmisarvo- ja -oikeusideologien" ajattelun harhaisuutta pitäisi jatkuvasti tuoda esiin. Siitä, että kaikilla on "ihmisarvo", ei miktenkään seuraa se, että kaikki "kulttuurit" sopeutuisivat keskenään. Mekaanisen normimoraalin omaavien ja orgaaniseen omantunnonetiikkaan kypsyneiden kulttuurien yhteentörmäys romauttaa yhteisöllisyyden premissit konfliktin kummaltakin osapuolelta. Jäljelle jää vain ihmisyyden raunioita -- kautta Euroopan. Tuho tavoittaa Ruotsin kautta myös meidät suomalaiset.

Kuinka sitten -- ja kuka sitten -- näitä itsensä ylentäneitä ihmisarvo- ja -oikeusideologeja voisi valistaa? He ovat itse totaalisen sokeita omalle tietämättömyydelleen ja kyvyttömyydelleen ymmärtää muuta kuin yksilölähtöistä kokemuksellista todellisuutta. Ja heillä on valtaa -- myös juristeristista tulkintavaltaa -- liian paljon enemmän kuin ymmärrystä.


Anonyymi kirjoitti...

Ministerin käytöksessä ei ole ihmiskunnan historiassa mitään uutta. Hän seurannee perinteitä nimityksissään. Rooman keisari Caligula pisti kyllä paremmaksi. Hän nimitti hevosensa senaattoriksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Incitatus


acc

Veijo Hoikka kirjoitti...

Pimeetä touhua on, sanon mää.
"Vihervasemmisto varoittaa että ilmassa on 1930-luvun kaikuja."
Minusta olisi aika alkaa varoitella ilmassa olevan vuoden 1918 kaikuja.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä,
Samaa mieltä kanssasi! Tämä nyky-hulluus on vaan jo rakennettu systeemiin sisään automaatioksi, eikä sitä saa muutettua politiikan keinoin. Akateemiset akat ovat hoksanneet, että ainoat missä he pääsevät, omassa kyvyttömyydessään, vallankahvaan on politiikka ja se on lopun alkua!
Henkilökohtaisesti en halua tukea näitä akateemisia, pitkälle koulutettuja kyvyttömyyksiä, enkä heidän tupperware kutsuja tai murjaani lemmikkejä ynnä muita neekeri rakkauksia! Ainut millä muutos saadaan aikaan on se, että rahat loppuu! Maksajien pitää hypätä pois maksajien roolista ja pakottaa nuo kyvyttömyydet sinne minne kuuluukin, hesburgerin kassalla ym....vaikka sekin olisi kyllä väärin, sitten nykyiset hesen kunnialliset työntekijät joutuu kuseen näiden kanssa!
Omat valmistelut systeemistä Irrottautumiseen etenee suunnitelmien mukaan, joten kohta on yksi terve työmies pois virallisista rätingeistä!

Valoa tähän pimeyden aikaan!

Voi Aikoja Voi Tapoja

Anonyymi kirjoitti...

Kansalaisuuksien jakaminen tuntemattomille rikollisille - laiton maahantulo ON rikos - muutaman vuoden loisimisen perusteella on järjetöntä. Suomessa on rikollisia ja pummeja omastakin takaa ihan riittävästi.

Optimistisesti ajateltuna "Ritavuori" riittäisi tilanteen korjaamiseen. Realistina arvelen "1918" olevan tarpeen. Valitettavasti. Pessimistinä arvelen edessä olevan vielä "kuljetuksia itään", ei notkujista päästä muuten eroon.

No, huulipunamultahallitus ja kaverinsa itse valitsevat tiensä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Seppo Oikkoselle, acc:lle, Veijo Hoikalle, Voi Ajoille Voi Tavoille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne. Se Pimiähän sitten valittiin pestiin virallisestikin.

Ano: Tuokaan häiskä ei ymmärrä että koventunut tapa keskustella ei tule itsestään vaan siihen on selvä syy.

Seppo: Suomessahan tällä hetkellä islamilaisuuteen ja islamilaisiin suhtaudutaan tosiasiassa kuin pieniin lapsiin. ”Niitä pitää ymmärtää, niillä on toiset tavat”. Ja joo, mainitsemillasi ihmisarvo- ja oikeusideologeilla alkaa olla pelottavan suuri valta.

acc: Jossain päin Alaskaa on eräs paikkakunta valinnut kissan pormestariksi ja kaikki ovat olleet pormestariin erittäin tyytyväisiä.

Veijo & Pyssymies: Vuosi 1918 tuntuu kovin kaukaiselta ajatuksena mutta hallituksemme (niin kuin moni edellinenkin) kylvää kyllä sen siemeniä. Mitä enemmän on ihmisiä joilla ei ole enää mitään menetettävää, sen vaarallisemmaksi tilanne muuttuu. Ja tätäkin blogia lukevalle polpolle muistutan että täällä ei kannusteta väkivaltaan. Täällä pelätään sitä.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Kyllä. Systeemi on betonoitu. Vain perussuomalaiset puolueena vastustaa sitä. Toivotan lyckaa suunnitelmallesi.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Miksi Pimiä? Koska vihreät ja koko vaalenpunaisenvihreä puolue-eliitti tietää että valta vaihtuu ja Jussi Halla-ahosta tulee sisäministeri. Tästä syystä tullaan sijoittamaan edistyksellisiä virkamiehiä hallintoon. Pätevyys, no jaa Ohisalonkin avustajat ovat niin päteviä että avustajilla on omat avustajat jotta selviävät tehtävistään. Toisaalta jos valta vaihtuu niin aina voi tarkastella virkamiehen tehtäviä uudestaan ja järjestellä niitä.

Anonyymi kirjoitti...

Nomen est omen. Tässä Pimiän tapauksessa se taitaa valitettavasti käydä toteen; elämme pimeitä aikoja. En lakkaa hämmästelemästä näitä poliittisia virkanimityksiä, koska eikös niistä lähes jokainen puolue ole halunnut sanoutua irti? Nyt tiedetään jo etukäteen, mille puolueelle mikäkin virka ”kuuluu”. Tasa-arvovaltuutetullakaan ei liene näihin nimityksiin huomautettavaa kunhan valittu vaan on nainen. Näin se menee.

Myös naispuolinen valtiosyyttäjä tekee omanlaistaan politiikkaa, kun aikoo saattaa oikeuden eteen PS:n kansanedustajan, joka kehtasi nimittää Afrikasta ja Lähi-idästä tulleita maahanmuuttajia vieraslajiksi. On taas kiihotettu ihmisryhmää vastaan. Siitä ei ole tietoa, onko joku ihmisryhmä tästä nimityksestä menettänyt yöunensa vai onko näin onnettomasti käynyt sen sijaan maahanmuutosta elantonsa saaville Lenni Pirkitoille. Mihin muuten pääsi unohtumaan al Taee? Ja jos laki on tehty noudatettavaksi, niin olisihan sitä mielenkiintoisempiakin tutkimusaiheita kuten esim. Anna Kontulan hölmöilyt vieraan valtion rajalla, mutta näistä kahdesta viimemainitusta selvitään kuin koira veräjästä, eikä tarvita edes tehokasta harjaamista. Juutalaisilla ei taida olla jakamatonta ihmisarvoa. Vihervasemmisto käyttää kuitenkin häikäilemättä natsipropagandaa poliittisiin tarkoituksiin. Sillä tavalla unhon yöhön jäävät Stalinin vainot, Maon kulttuurivallankumous ja natseihin verrattuna kommunismin moninkertaiset uhrit.

Rouva Ano

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Joo. Tässähän ollaan yleisneuvostolaisilla linjoilla eli tärkeintä ei ole osaaminen vaan poliittinen luotettavuus ja uskollisuus.

Rouva Ano: Ehkä puolueet haluavat sanoutua irti vain toisten puolueitten poliittisista virkanimityksistä. Ei omistaan. Tuo on Suomen hallinnon syöpä joka on jäytänyt sitä jo hyvin kauan. Ja mitä tulee valtakunnansyyttäjään niin hänen kohdaltaan käytäntö on osoittanut että laki on toki tehty noudatettavaksi mutta poliittisesti soveltaen. Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Anonyymi kirjoitti...

Rivien välejä lukemalla selviää sekin, että järjestelmäpuolue tietää pelaavansa lähivuodet perussuomalaisten pussiin ja vähät välittävänsä siitä. Ei puutu kuin se, että nämä yltiöhumanistit oikein vittuillakseen haalisivat tänne mahdollisimman huonosti kotoutuvaa porukkaa. No, eihän nämä nykyisetkään tulijat varsinaisesti sopeudu, mutta jotain vielä mahdottomampaa. Ihan vaan näyttääkseen, että täältä pesee.

https://wattsupwiththat.com/2020/01/21/kiribati-man-is-back-un-rules-climate-refugees-cannot-be-rejected/

Linkissä juttua ilmastopakolaisesta. YK on nyt suuressa viisaudessaan päättänyt, että jos henkilö pakenee ilmastokriisiä kotimaassaan häntä ei voi palauttaa sinne takaisin. Ei vaikka henkilö sikailisi miten paljon hyvänsä, kuten jutun mies Kiribatilta sikaili Uudessa-Seelannissa.

YK:n ihmisoikeusgurut on tämän päätöksen takana. Valtioita päätös ei sido laillisesti, mutta Suomi varmaan luulee, että laki se on ja pakko noudattaa. Ihmisyys velvoittaa, sano.

maallikko

Perttu Ahonen kirjoitti...

Ei vihreitä ole koskaan haitannut poliittiset virkanimitykset tai muutkaan poliittiset johtajanimitykset. Vihreät ovat päin vastoin pyrkineet siihen, että poliittiset nimitykset pyritään salaamaan kansalaisilta samaan aikaan, kun niitä mukamas itse vastustetaan. Vihreät on tässä härskiydessä yksi pahimpia, ellei juuri valheellisuudessaan kaikkein pahin puolue.

Huomionarvoista on aina se, että kun tehdään poliittinen johtajanimitys, täytyy sillä olla muilta järjestelmäpuolueilta hyväksyntä ja odotus siitä, että kun heidän vuoro tulee, niin vihreät eivät lipeä järjestelmäpuolueiden sulle-mulle politiikan linjasta. Katse kannattaa kiinnittää tässä tapauksessa erityisesti kepuun, joka puheenjohtajatar julkisesti tuki Pimiän ja vihreiden poliittista suhmurointia = Mitä vihreät on luvannut kepulle?

Tässä tähän hallituksen puheenjohtajaviisikkoon pätee Kalevalainen viisaus:

Moni on Kaakku päältä kaunis, Kuorelta siliä, Vaan on silkkoa sisässä.

Kyllä tässäkin, kuten myös hallituksen energiapolitiikassa on hallituksen leipojattaret leiponeet kiven suomalaisten leivän sisään. Sitä markkinoidaan vastuullisena sertifioituna arvopohjaisena leipänä ja silkon ja kiven ohella se saattaa pitää sisällään myös sirkkoja, aitoon vihreään tapaan. Esitetään tarjottavaksi erityisesti persvakoduunareille ja kaikille muillekin yhteiskuntaa pystyssäpitäville työnsankareille.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan turhaa nipotusta. Asiat eivät koskaan ole niin huonosti, etteivät ne voisi olla vieläkin huonommin. Kukas se Pimiän edeltäjä taas olikaan? Jos ajoitus olisi erilainen, meillä olisi kansliapällikkönä nyt Eva Biaudet, joka vaikenisi kahdella kielellä - paitsi Hoblalle.

Tuo nimenmuutos oli aika hupaisa: ennen vähemmistövaltuutettu, nyt tasa-arvovaltuutettu. Jokuhan voisi vetää siitä johtopäätöksen eli vähemmistö=tasa-arvo. Ja enemmistö hyväksyy sitten tämän nikottelematta?

Mitäs näitä jonninjoutavia tehtäviä tuolla ministeriössä onkaan: turvallisuus, pelastustoiminta, hätäkeskukset, poliisi, rajavartiointi, kansallisuuden myöntäminen, maahanmuutto. Ei todellakaan voida vaatia, että kansliapäällikkö avustajalaahuksineen ehtisi kaikkeen tarttua, mutta sitä vartenhan on olemassa priorisointi. Ja nyt kuulkaas priorisoidaankin valtion varojen säästämiseen! Monta miljoonaa turhaa rahaa menee rajavartijoihin, kun rajat avataan niin säästö on huikea. Hyvä minä! Pelastustoiminta ihan turhaa, jos ne ökyvenesaastuttajat joutuu merihätään niin oma vika (ilkeä sivuhuuto salissa no entäs ne kumiveneilijät, eiks ne ole vastuussa mistään?). Yleistä pöyristymistä ja tuohduntaa. Rajavartiolaitoksesta säästyneet liksat siirretään poliiseille, mutta ei niille tatskatuille pölvästeille jotka kyttää Kalliossa viattomia kasvattajia ja pössyttelijöitä ja länsi-afrikkalaisia diilereitä. Nettipoliisit on kunniallinen kohde, puhdaspiirteiset ja avoimet kasvot, reipas hymy. En nyt osaa linkittää Taposeen.

Turvallisuus, älkää nyt hupajako. Siitä ei tarvitse olla huolissaan. Mitä ihmeen kokemusasiantuntijoita suomalaiset oikein kuvittelevat olevansa?
tira+

Taisi tulla kirjaimet täyteen, jatkan.

Anonyymi kirjoitti...

Tere. The Järjestelmäpuolue on jo nähnyt, että se ei koko vaalikautta istu, joten se korotti puoluetuet nykyisten paikkojen mukaisesti, eli ennakoi tulevan perselleenmenon. Sippilähän pienensi tukea n. 29 miljoonaan. nämä nyt nostivat sen n. 35 miljoonaan, siksi että riittää rahaa kusettaa kansaa vaalien jälkeenkin.
Pitää odottaa ensi kesään, kokkareiden ja kepulien puoluekokouksiin asti. Kokkarit vaihtanevat johtonsa, pois herra arvo pohja, ja keputkin todennäköisesti bensakauppiaanrouva hulmunin johonkin fiksuun mieheen, ja tällä en tarkoita kanki-kaikkosta. Tarjollahan heillä on tämä äitiyslomalainen, mutta arvelisin ettei hän kelpaa nykyisen rouvan sotkuja lisäämään. Pysyköön saarikko saaristossaan:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys maallikolle, Perttu Ahoselle, tira+:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

maallikko: Vihreät tietävät että persut tulevat seuraavissa vaaleissa saamaan äärimmäisessä maksimissaan jotain 30 – 35 pinnaa joten sama meininki saa jatkua. Äärimmäisen huonosti kotiutuvaa porukkaahan on hankittu jo viimeiset 30 vuotta mutta sopeutumisenhan tuleekin koskea vain kantasuomalaisia. Ja tuon YK:n voisi tarpeettomana, turhana ja vahingollisena lakkauttaa. Se teki tehtävänsä kylmän sodan aikana.

Perttu: Vihreät ovat Suomen pahin valvonta- ja järjestelmäpuolue. Ympäristöstä kiinnostuneet vihreät ovat häipyneet siitä jo ajat sitten. Ja vihreitten kosketuspinta tavallisten persvakoduunareitten elämään on jossain nollan ja olemattoman puolessa välissä.

tira+: Turvallisuus on hallitukselle tärkeä. Tosin vain sen oma turvallisuus ja kävelevien solidaarisuuspokaalien turvallisuus.

Huru-ukko: Olen vähän eri mieltä ja väitän että Järjestelmäpuolue on vallassa seuraaviin vaaleihin saakka. Tokihan se varautuu kaikkeen mahdolliseen tuolla puoluetuella. Seuraava, mitä veikkaan tulevaksi on verorahoitteinen lehdistötuki koko valtamedialle.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa "Maallikon" linkittämässä jutussa on kysymys ilmastopakolaisiksi katsotuista kiribatilaisista.

Mikäli ilmasto muuttuu niin kuin on pelätty, Kiribati saarivaltiona on epäilemättä yksi asiasta pahiten kärsivistä maista, sillä jos napajäätiköt sulavat, Kiribatin saaret ensimmäisten joukossa kokonaan nousevan merenpinnan alle.
Ja tämän voinemme sentään myöntää: Kiribatilaisten oma osuus ilmastoa lämmittäneistä kasvihuonekaasupäästöistä on jo heidän pienen lukumääränsä vuoksi tietysti merkityksettömän pieni, joten heitä itseään ei voi asiasta syyttää. Onhan suomalaistenkin osuus on niistä epäilemättä samasta syystä marginaalisen pieni (mistä Yrjö tavan takaa muistuttaa), mutta ei silti niin pieni kuin kiribatilaisten.
Kiribatissa se lienee jopa henkeä kohti laskettuna pienempi kuin kauempana päiväntasaajasta sijaitsevissa maissa.

Helposti herääkin kysymys: pitäisikö muiden maiden ja niiden kansalaisten maksaa kiribatilaisille korvauksia? Jos niin miten? YK:n jäsenmaksujen kauttako, vai jotenkin muuten?

Ja jos maa tulee kokonaisuudessaan asuinkelvottomaksi, pitäisikö sen asukkailla olla oikeus muuttaa muualle? Ja jos, niin minne? Onko heidät päästettävä mihin maahan tahansa, mistä vain pystyvät saamillaan korvausrahoilla ostamaan uuden asuinkiinteistön? Vai voiko jokin maa siinäkin tapauksessa kieltää heiltä pääsyn? Ei kai millään maalla sentään ole loppumattomiin velvollisuutta kustantaa heille mitä tahansa, mitä he vain keksivät vaatia?

Ehkä heille pitäisikin myöntää joitakin jonkinlaista kompensaatioita, vahingonkorvausta, mutta rajansa kullakin. Ei korvauksen sentään pidä olla arvoltaan suurempi kuin saajan kärsimä vahinko oli.

Ja voisiko vielä sanoa: Onneksi kiribatilaiset, enempää kuin juuri muutkaan Tyynenmeren saarelaiset, eivät sentään ole muslimeja. Kaiketi jo tämän vuoksi vältymme niin Suomessa kuin muissakin Euroopan maissa monelta vaatimukselta, joita he muuten saattaisivat esittää.Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:
Älkäämme suotta toruko Hilpeää Huti-Maisaa:
hänhän tekee vain sitä, mitä hänen esityttönsä Söpö Sossu Sanna käskee, eli nimittää merkittäviin tehtäviin itsensähenkisiä ja -näköisiä ihmisiä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006382315.html

Outoa ehkä on, että nyt se onkin OK, mutta tuon uutimen tapauksessa hirvittävää epätasa-arvoa, josta on päästävä eroon.
Korjaan, ehän se olekaan outoa tyttöhallituksen kyseessä ollen.

Uudin 2:
Olisiko "Sanna-ilmiö" mediaeliitin yritys manipuloida kansalaisia hokemaan keksimiään termejä?

Kun jääkiekkomaajoukkueemme lempinimeksi oli vuosikymmenten mittaan vakiintunut perinteinen "Leijonat", yrittivät urheilutoimittajat lanseerata jalkapallomaajoukkueen nimeksi "Huuhkajat" ja koripallomaajoukkueelle "Susijengi".
Eipä kumpaakaan käyttäne muut kuin urheilutoimittajat, jotka sitten jankuttavatkin niitä epätoivoisesti yrittäen saada kansalaiset matkimaan itseään.

Politiikan puolella samanlainen epäonnistuminen tuli sloganille "Maahanmuutto on suuri rikkaus ja voimavara!", syistä joita vihervasemmistolainen mediaeliitti ei ehkä aivan aidosti tajua edelleenkään.
Eikä liene "Sanna-ilmiöllekään" luvassa parempaa tulevaisuutta.

Uudin 3:
Olen tainnut mainita täällä aiemminkin, ja totean nytkin että Suomen kansalaisuus pitäisi myöntää nimenomaan ja vain kaksoiskansalaisuutena:

uuden kansalaisen on pidettävä myös entinen kansalaisuutensa.
Jos ja kun uusi kansalainen kiittäisi uutta kotimaataan perseilyllä, Suomen kansalaisuus lähtisi samantien ja edessä olisi karkotus entiseen kotimaahan.

Kansalaisuuksien jakamisessa muoviämpäreiden tapaan on toki kyse väestönvaihdosta. Sehän sujuu mukavasti ja sen tulevaisuuden sujuvuuttakin betonoidaan alati vahvemmaksi, kuten uutimet 1 ja 2 meille kertovat.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kansalaisuuden jakelu vastoin kaikkia laissa vaadittuja edellytyksiä on asia, jota en voi tajuta. Lain mukaan "selvitetty henkilöllisyys, riittävä kielitaito, riittävä asuinaika, nuhteettomuus, maksuvelvoitteiden suorittaminen". Mistä lähtien sana "riittävä" on juridinen termi ja kuka sen määrittelee? Samoin nuhteettomuus. Kielitaidottomat passittomat rikolliset saavat kansalaisuuden neljässä vuodessa ja miksi? Ei vaan mene mun kaaliin. Sekin on jotenkin omituista, että jos olet lukutaidoton, sinulta ei lain mukaan vaadita edes tuota "riittävää kielitaitoa". Eli katsotaan, että tolta laiskalta somalilta ei voida vaatia että oppisi neljässä vuodessa edes lukemaan. Olemmme rikas valtio ja annamme omastamme. Pitäisi tietää vain kuka on tuo me.

Luin tänään vavahduttavan uutisen, jokaisen kansanedustajan arvo on 178.000 euroa. Sen he saavat ponnistuksistaan suomalaisten hyväksi eli raadollisesti tullakseen uudelleenvalituiksi. Lehdistö- ja kampanjatukea. Käsi sydämelle, te ilkiöt, kuka mielestänne olisi tuon arvoinen? Täsmennetään, yhden asian liikkeen edustaja Harkimo ja Ahvenanmaan edustaja vetävät tuon yli vanhan millin omaan kontrolloimattomaan käyttöönsä. Ja ihan samalla tavalla ne muutkin.

Ei ihan hirveästi kannata miettiä omaa ihmisarvoaan, ainakaan rahan kautta. Mutta aika kammottava tulevaisuudenkuva on, että nuo kvasi-idealistit pääsevät päättämään asioista.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Juu vaan minä luotankin siihen, että kokkarit vaihta "herra" arvo pohjan järkevämpään ja saman tekee kepulitkin ens kesän puoluekokouksissaan
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille, tira+:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: En ole ollenkaan varma että ovatko Tyynenmeren saaret jäämässä meren alle mutta jos näin käy niin toki heitä pitää auttaa. Ja varmaankin suurin auttamisvelvollisuus on niillä mailla jotka eivät ole hoitaneet ilmastoasioitaan yhtä hyvin kuin Suomi. Suomi on nimittäin esimerkki ilman näitä hallituksemme ilmastopelleilyitäkin. Meillä kun on pinta-alaan nähden sopivan vähän ihmisiä ja Suomi sitä kautta luonnonvarojen nettotuottaja.

Qroquius Kad:

1. Joo, nämä ämmäthän tekevät juuri samoin. Erona on vaan se, että he palkkaavat vähemmän ammattitaitoista väkeä. Mutta kyllä Ohisalo tekee just niin kuin häntä huvittaa. Vihreät ovat nykyisen hallituksen primus motor koska niin demarit kuin vasurit ovat vihreitä ja kepu taas muotti kuoriämpäristä.

2. Sitähän valtamedia ja poliittinen koneisto tekevät koko ajan. Sanat ja määritelmät ovat valtaa. Aivan niin kuin tämä ”vihapuhe” joka on täydellinen blankotermi.

3. No joo. Näin voisi olla. Tosin se kansalaisuuden myöntämisperuste alunperinkin pitäisi olla äärimmäisen tiukka.

tira+: Kansalaisuusasioista täysin samaa mieltä. Ja kansanedustajien kohdalla on varsin huvittavaa (tai no, ei niinkään huvittavaa) että niitten avustajille palkataan avustajia. Vieläköhän niillekin palkataan avustajia? Sinänsä minä hyväksyisin hyvinkin rankan palkan kansanedustajille jos sinne saataisiin valtiomiehiä eikä poliittisia broilereita.

Huru-ukko: Nähtäväksi jää. Orpohan on sattuman kautta puolueensa johtoon päässyt varamiehen varamies. Saas nähdä ketä ne meinaa tilalle.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Merijään sulaminen ei nosta pinnan korkeutta voi tehdä empiirisen kokeen kotona. Grogilasiin vaikka single malttia ja jääpalat tai vodkaa spritellä ei nouse pinta. Mannerjään sulaminen ei nosta yhdessä yössä dramaattisesti korkeutta, koska 2-3 km:n paksuinen jääkenttä painaa maankuoren alas, nousee meillä muuten vieläkin. Mutta Greta antaa asialle selityksen joka liittyy ilmaston muutokseen. Olen monesti miettinyt mikä on höröhörö joukon hakema optimitila ehkä 3km:n paksuinen mannerjää merenkurkussa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pate. Sitä merten sulamistahan on ennusteltu jo pitkän aikaa. Niin kuin jääkautta 1970-luvulla. Tuo pikku-Gretan nostaminen Messiaaksi on ehkä paras esimerkki aikamme sairaudesta. Keisarinnan uuden vaatteet nykypäivän versiona.

Joppos123 kirjoitti...

Hutisalo vihreineen rakentaa turvallisuudesta vastaaviin valtion elimiin värisuoraa. Seuraavalle matuaallolle pedataan punaista mattoa rajalta ikuiseen ilmaiseen elmään. Joku vielä ihan pokkana väittää, että näiden kusipäiden tavoite ei olisi maan tuhoaminen, kyllä se vaan on.
Hutisalo olisi voinut nimetä tehtävään ihan kenet vaan mutta valitsi uskollisen nuoleskelijan ja vankkumattomattoman tuhoaatteen kannattajan. No, Thaimaan kuningas teki koirastaan ilmavoimien marsalkan,koska hän voi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123. Veikkaan, etä Ohisalo ei pyri tietoisesti valtiomme tuhoamiseen. Hän on vain yksinkertaisesti hyväuskoinen typerys. Mutta yhtä kaikki, jos – kun – se seuraava aalto tulee niin Ohisalo on levittämässä sitä punaista mattoa. Tajuamatta mitä se saa aikaiseksi. Samoin kuin hän ei tajua mitä hallituksen ilmastohysteria saa tässä maassa aikaiseksi.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Mutta jos se Siamin kuninkaan koira oli älykkäämpi kuin lauma namunauhoilla ja räväärihousuilla kulkeva ye-upseerien lauma.

Anonyymi kirjoitti...


Vanha rasismi uutinen.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006362460.html

Sitten Sri Lankasta kotoisin HS 18.1.

Kokemukseni mukaan Suomi ei ole rasistinen maa.

MikkoK kirjoitti...

Qroquius Kad sanoi, että kansalaisuus pitäisi myöntää vain kaksoiskansalaisuutena, jolloin karkottaminen helpottuisi.

Tämä on hyvä idea sikäli, että jos on hävittänyt paperinsa, ei saa Suomen kansalaisuutta. Jos paperit ovat kadonneet "vahingossa", pitää muistin pelata edes sen verran, että muistaa mistä on tullut. Silloin voidaan kyseisestä maasta varmistaa asiaa ja mahdollisesti laatia uusi palautuspassi kaiken varalle. Jos tulijan lähtömaa ei lopultakaan selviä, ei passia heru ja etuudet vähennetään nopeasti kohti ehdotonta minimiä (kaurapuuro + pekoni + punkka).

Merenpinnan nousu on jatkunut samanlaisena iät ja ajat jääkauden jälkeisen nopean nousuvaiheen loputtua. Saarten ja niiden asukkaiden hukkuminen on niin tunnepohjainen mielikuva, että sitä ei malteta jättää käyttämättä (vrt. jääkarhut). Oikean huolestuneisuuden tason voi tarkistaa profeettojen tekoja seuraamalla: esim. Al Gore hankki merenrannalta luksuasunnon ja matalille turistisaarille rakennetaan uutta infraa.
Merensaarten ja rannikoiden asutusta uhkaavat ilmastonmuutoksen sijaan edelleenkin pyörremyrskyt ja tsunamit. Niiden alueiden västöräjähdykset lisäävät kylläkin uhrien määrää, jos varoitustiedot eivät kulje.

YK lanseeraa ilmastopakolaisuutta, vaikka todellisuudessa tavoitteena on väestöjen sekoittaminen länsimaissa ja niiden yhteiskuntien tuhoaminen. Sitä paitsi, kuinka kestävä ratkaisu on tuoda väestöräjähdys (ja muut räjähdykset) sinne, missä väestön kehitys on saatu kohti kestävää tasoa? Valtaosa maahan tunkeutuvista nuorukaisista ei mieti muuta kuin lisääntymistoimintoja ja alistettava kantaväestö menettää kaikki motiivinsa miettiä kestävyyttä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Niin ja mikä on itse Hutisaloa ja mikä on ryhmiä joilta Hutisalo saa puolueen sisältä tukea. Itse uskon että Hutisalolla ehkä lapsuuden traumoista johtuen ääretön kunnianhimo. Puolueenjohtajattareksi pääsi kun tuli sopiva sauma ja iski siihen kiinni. Nyt luodaan mainetta ja kunniaa politiikan pelikentillä seuraavaa siirtoa varten. Huomaatteko että Pekka Haavistosta ei puhuta Al-Hol casen ulkopuolella eikä Hutisalo ole hirveästi liputtanut hänen puolestaan, lähinnä suunnitellut avustajiksi ja poliittisin virkanimityksin nimetä omia tukijoitaan. Krista Mikkosesta ei ole kuulunut mitään, Emma Kari on vaisu ainoastaan Iiris Suomelan älyvapaita twiittejä on pyörinyt julkisuudessa. Vihreä lanka lopetetaan "taloudellisista syistä", nyt sementoidaan valtaa aivan kuin Heidi Hautala oli pesän mehiläiskuningatar jonka kanssa Satu Hassi jäi toiseksi. Emma Kari yritti uudeksi navaksi mutta isäukkonsa torppasi sen tien. Minä uskon että Hutisalo tähtää hillotolpalle unioniin johtavaksi virkamieheksi jonka tärkein tehtävä on kirjoittaa matkalasku oikein ja kotimaassa puhua paskaa silmät ja suut täyteen unionin ja itsensä erinomaisuudesta sekä lopuksi eläkevirka valtiolta presidenttinä matkustellen mielenkiintoisiin rantalomakohteisiin ja väki palvoo, ennenkaikkea palvoo.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Marin meni sössöttämään USA:n valtiovarainministerin ja Gretan väliseen debattiin. Minä luulen että USA:n valtiovarainministeri ymmärtää taloudesta jonkinverran enemmän kuin Greta ja hänen avustajansa huomattavasti enemmän kuin köökkipiian hallituksen kaikki avustajat.

Veijo Hoikka kirjoitti...

YrjöP
Yllä ilmaukseni "Minusta olisi aika alkaa varoitella ilmassa olevan vuoden 1918 kaikuja."
Ilmaisin huolimattomasti: ...vuoden 1918 tapahtumien seurauksiin johtaneiden syiden kaikuja.
Emme kiihota. Se on viherkhmerien laji
http://ylewatch.blogspot.com/2020/01/vihreiden-ohisalon-piti-vakisin-saada.html

Anonyymi kirjoitti...

Näköjään taas uusi sulka hattuun virheille - de dorka: Yksi nuori nainen tapettu hämenlinnassa, asialla hylsyn saanut lorvipaikanhakija. Turhake jota EI palautettu irakiin.

Missä hutisalon reaktio? Kun irakiin palannut saddamin uffari kuoli, laittoi palautukset jäihin ja pöyristyili. Mitäs nyt? Huhuu, hutisalo! Miten meni, niin kuin omasta mielestä.

Ihmisoikeusproffa pavel mozorov - eiku martin scheisse taas ylpeilee vasikoineensa kansanedustajasta.

Tajuavatko viherpunikit mitä tilaavat, tajuavatko ehkä saavansa just mitä tilaavat?

Pyssymies

Pate kirjoitti...

Niinpä niin. Ja kun raiskaus yms rikostilastot kasvavat, voidaan syyttää tekijöitä " suomalaisiksi " . Innokkaana historian lukijana täytyy todeta, että jotain tuttua tässä pahenevassa kahtiajakautumisessa on.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastonmuutoksesta:

Tony Heller muistelee vanhojen lehtileikkeiden ja tilastojen avulla menneisyyttä. Ja ihmettelee, miten menneisyys on viilentynyt. Lyttää ilmastohysteriaa kylmän viileästi. Kirottu faktisti. Tajuaa tilastotiedettä enemmän kuin hs ja yle yhteensä.

https://www.youtube.com/channel/UCprclkVrNPls7PR-nHhf1Ow

Jos englanti käy kieleksi, suosittelen seuraamaan kanavaa. Ja levittämään tietoa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Emma Karin on joku saanut raskaaksi luki lehdessä. Isäehdokkaasta tai siemenen antajasta en löytänyt mainintaa. Olisiko kuten Rypyn mainiossa piirroksessa valistaa naisoletettu, että on hankittu kestävän kehityksen siemenkaupasta siementä/siementäjä?
Ihmettelee Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Anolle, MikkoK:lle, Veijo Hoikalle, Pyssymiehelle, Unknownille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pate:

Viesti1: Koirathan ovat tunnetusti älykkäitä eläimiä.

Viesti2: Tuo on mahdollista mutta itse veikkaan naista tosiuskovaiseksi.

Viesti3: Ja minä veikkaan että tuo Greta on siinä kokouksessa lähinnä jonkunlaisena maskottina.

Ano: Joo, sen sri lankalaisen kaverin viesti ei ollut epistolan mukaista.

MikkoK: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita.

Veijo: Tuo määritelmä sattuu aika kohdalleen. Niitten syiden siemeniä kylvetään. Eritoten siksi että aina useamman ihmisen tulevaisuus uhrataan jollekin hemmetin epäjumalalle.

Pyssymies: Joo, Ohisalolta voisi kysyä että miten meni noin omasta mielestä. Suomalaisten turvallisuus ei merkitse mitään kun eletään ihanassa utopismissa. Ja kiitos linkistä.

Unknown: Jep. Heti kansalaisuuden saatuaan Ahmed onkin suomalainen rikoksentekijä.

Huru-ukko: Tähän en ota kantaa sillä se on kumminkin yksityisasia.

Anonyymi kirjoitti...

Pavel - eiku martin scheissea taitaa odottaa kohta, kunhan haaveensa toteutuu "karkotus ilman kirjeenvaihto-oikeutta".

Historias opittua, martin taisi nukkua oppitunnilla.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Tällä hetkellä vaan niin tollaiset scheininit kuin puuroset ovat ”arvostettuja asiantuntijoita” joita valtamedia lykkää näkyville joka mutkassa. Itse miellän asian täysin samanlaisena kuin asiantuntijana käytettäisiin vanhaa natsia.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomen passilla voi mukavasti lomailla"

Siis asua, sillä eihän sitä asumista kukaan valvo. Joku tuttu tai sukulainen voi toimia postiljoonina ja lähettää tulleet kirjeet netitse Somaliaan, jossa asianomainen nauttii Suomen sosiaaliturvan suomasta korkeasta elintasosta. Sinänsähän kansalaisuutta ei tarvita sosiaaliturvaan, koska se on asumisperusteinen, mutta takaa sen asumispaikan säilymisen.

Kummastelija kirjoitti...

Tuossa Mariinin Davosin seikkailussahan hän lähti viemään Suomea Neuvostoliitosta heti reilusti vasemmalta ohi.
Hänhän meinas jotta pitää tehdä laki, että valtio voi päättää ketä yritys palkkaa.. Samaten kuin sitä, mihin henkilö lähtee opiskelemaan.. Kun yritys ja kansalainen ei sitä taida itse osata tehdä...
IS uutisesta eilen..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Kummastelijalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuo on kyllä täysin totta. Valitettavasti.

Kummastelija: Hitto vie, onko sulla linkkiä tuohon?

Qroquius Kad: Jätin kommenttisi julkaisematta koska se koski kuitenkin ihan puhdasta yksityisasiaa. En puutu blogissani sellaisiin.

Becker kirjoitti...

Tuolla Davosissa Spice Girls pääministeri vaihtoi lehtitietojen mukaan ajatuksia USA:n entisen varapresidentin Al Goren kanssa. Mediasta sai sellaisen käsityksen kuin että kyseessä olisi jokin alemmuuskompleksia potevalle suomalaiselle isompikin juttu.
Al Gorehan on lähinnä kaikista ilmastoalarmisteista se suurin kusettaja. Se leffa minkä äijä teki aikoinaan oli täyttä valehtelua jopa siinä määrin että sitä kiellettiin näyttämästä joissakin kouluissa, taisi olla Englannissa. No leffa sai joitain palkintoja tietty vaikka kaikki sen esittämät uhkat ovat jääneet toteutumatta.

Al Gore on ennustanut maailmanloppua 10 vuoden välein mutta täällä sitä vaan vielä ollaan. Siitä hyvästä jätkälle lykättiin Nobelin rauhanpalkinto, tai siitä huolimatta.

Se mikä häiskässä on erikoista että se ei ole suostunut ainoaankaan ilmastonmuutosta käsittelevään väittelyyn missään vaiheessa. Huijarilla on hieno merenranta tontti ja muutenkin sen hiilijalanjälki on varmasti megakokoa, mutta eipä tuo tahtia haitanne ja miksi haittaisi.
Tyypillinen ökyrikas amerikkalainen kaksinaismoralistin perikuva, jonka kanssa Marin on käynyt keskusteluja. Ex varapressalla ei varmaan ollut mitään Suomea hyödyttäviä neuvoja antaa, tai mistaä sitä Marinista tietää.

Mitkään Seychillit tai muutkaan vastaavat matalat saaret eivät ole vajoamassa mereen. Merenpinnan nousu siellä päin on noin 1 - 2 mm vuodessa, välillä ei edes sitäkään. Saarten päälliköt ovat kuitenkin olleet suureen ääneen vaatimassa valtavia korvauksia heidän kotisaartensa menetyksisitä. Nyt niitä vituttaa kun merennousua ei olla voitu käytännössä esittää todeksi ja fyrkat jää saamatta.

Merien nousu on täysin mitätöntä luokkaa vuositasolla maailmanlaajuisesti. Tämä on helppo todentaa. Pohjolassa taasen maa nousee eli meret laskevat jos näin halutaan todeta.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuohon Kummastelijan kommentin linkkiin, jotka lie nämät:

Suomenkielinen https://www.is.fi/politiikka/art-2000006382315.html on siivotumpi kuin

alkuperäinen https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-01-23/men-s-hiring-bias-slammed-by-finnish-pm-in-call-for-legislation

Alkuperäingn Bloombergilta:
“We in Finland don’t have enough men in health care and social care,” she said, adding that “we need more women in tech.”

Marin, a career politician, lauded the merits of gender quotas and legislation in pushing for parity, and warned overall progress includes steps backward.

Korostus Vittuuntuneen kommentoijan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteista.

Becker: Joo, Gore on tehnyt pressanvaalit hävittyään ilmastohysteriasta erittäin menestyvän bisneksen. Siis itselleen. Mutta kun kusetetaan niin täytyy kusettaa kunnolla ja röyhkeästi. Senhän opetti aikanaan muuan Göbbels. Ja joo, käsittääkseni yksikään saari ei ole vielä minkäänlaisen hukkumisuhkan alla.

VNV: Kiitos linkeistä. Kukaanhan ei muuten estä hakemaan naisia teknisille aloille. Ja sinänsä olen sattuneesta syystä (arvaat ehkä mistä) samaa mieltä että hoitoaloille tarvittaisiin enemmän miehiä. Oma alani kun alkaa olla turhan naisvaltainen ja siinä ollaan säännöllisesti tekemisissä väkivallan kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Pilluparven seikkailuja:

Pilluparvi pelastaa maailman.

No joo tais olla Ruotsissa poliitikko nimeltä Feldt kun käytti termiä fittstimm. Ei taida olla mies enää mukana aktiivipolitiikassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Toi termi oli minulle uusi. Piti ihan googlailla.