lauantai 18. tammikuuta 2020

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXVII


1. Miksi jotkut vieläkin ajattelevat omilla aivoillaan?

Helsingin Sanomat uutisoi tuoreeltaan että ”perussuomalaisten luottamus eliitin edustajana pidettyyn perinteiseen mediaan rakoilee”. Tietysti hotellin respasta voitaisiin yhtä lailla tuoreeltaan todeta että ei sellainen voi enää rakoilla mitä ei ole aikoihin ollut olemassakaan. No, yhtä kaikki, HS haluaa selittää taas vaihteeksi että vika on lukijassa eikä valtamediassa ja sitä varten on juttuun nostettu kaksi tutkiskelijaa Turun yliopistosta.

He toteavat että epäluottamusta aiheuttavat ”kuplaantuminen” ja ”vahvistusharha”. Kuplaantuminen ja vahvistusharhahan eivät valtamedian mielestä tietenkään ole minkäänlainen ongelma vihervasemmistossa. Ainoastaan kansallismielisissä. Mutta joo, autetaanpa valtamediaa hieman. Miksikähän kansallismieliset ihmiset eivät luota valtamediaan? Voisiko syynä olla:

- Valtamedia kannattaa jatkuvaa kehitysmaalaista maahanmuuttoa kyseenalaistamattomana itseisarvona ja vaikka kyseinen kansainvaellus on ollut suomalaisille sekä kallista että vaarallista viimeiset kolmekymmentä vuotta niin valtamedia syöttää silti suomalaisille kuvaa että ilman kyseistä maahanmuuttoa ei suomalaisten eläkkeitä tulevaisuudessa makseta.

- Samalla, kun valtamedia pakkosyöttää tätä maahanmuuttoa välttämättömänä kansakunnan pelastajana se muistuttaa että se on myös inhimillinen velvollisuus johon meidän on suostuttava koska meillä on varaa. Eikä tunnista / tunnusta asiaan liittyvää lievää suurempaa ristiriitaa.

- Valtamedia pakkosyöttää kansalaisille uskonnon tasolle kohonnutta ilmastohysteriaa vaikka suomalaiset ovat hoitaneet ilmastoasiansa maailman mitassa esimerkillisesti ja Suomen merkitys koko maailman ilmastossa on käytännössä nolla. Valtamedia pakkosyöttää tätä hysteriaa vaikka tietää – vai tietääkö – että se käytännössä romuttaa suomalaisen elinkeinoelämän.

- Valtamedia tietoisesti yhdistää täysin tavalliset kansallismieliset suomalaiset kaikenlaisiin ääriryhmittymiin ja on tietoisesti laajentanut äärioikeiston käsitystä niin että kansallismielisyyden ja äärioikeistolaisuuden välille on tehty yhtäläisyysmerkit.

- Erityisesti valtamedian ykkösjyrän Ylen kohdalla herättää epäluottamuksen lisäksi katkeruutta että vaikka se syöttää hyvin yksipuolista propagandaa niin silti jokainen suomalainen on velvollinen maksamaan sen toiminnan ylläpitämisestä.

Ja vielä ehkä yksi suurimmista syistä mikä näkyy tässä kyseisessä Hesarin kirjoituksessakin:

- Valtamedia ei kohtele kansallismielisiä ihmisiä täysivaltaisina kansalaisina vaan potilaina. Ihmisinä, joissa on joku vialla ja joka pitää korjata.

Siinä muutama syy. Ehkä oikeampi otsikko HS:lle olisi ollut ”Miksi kaikki suomalaiset eivät niele purematta vihervasemmistolaista mediapropagandaa? Miksi on olemassa ihmisiä jotka pyrkivät ajattelemaan itse, vaikka valtamedia antaa heille valmiiksi oikeat ajatukset”.2. Lisää elätettäviä = lisää hyvinvointia

Huulipunahallitus pohtii tällä hetkellä työllisyyttä. Kyseisille utopisteille lienee turha sanoa että jos maahan  halutaan työpaikkoja niin sitä luo nimenomaan yksityinen sektori jos sille vain annetaan mahdollisuus. Koska hallituksen päätavoite on maailman ilmaston pelastaminen kaikin mahdollisin – tosin vain suomalaisiin kohdistuvin – keinoin,  niin suomalainen teollisuus on jatkossakin pysyväiskusessa eikä työpaikoista ole tietoakaan.

Erityisesti silmään pistää – taas kerran – tämä ”työperäisen maahanmuuton edistäminen” joka siis tarkoittaa nimenomaan saatavuusharkinnan poistamista EU:n ulkopuolelta tulevasta työvoimasta. Ainakin hallitus pitää sitä työvoimana. Tavallinen kansalainen muistaa hyvin että Suomessa on kantasuomalaisia työttömänä jo valmiiksi satoja tuhansia. Tämä kehitysmaalainen ”työvoima” suuntautuisi ammatti- ja kielitaidottomana halpatyöaloille ja siitä suoraan suomalaiseen sosiaaliturvaan. Toisin sanoen suomalaisten pysyvälle elatukselle.

Huulipunahallitus taitaa todellakin uskoa että korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan Suomi on houkutteleva nimenomaan huippuammattilaisille. Tai ehkä se ei usko, mutta kun kehitysmaalaisesta maahanmuutosta on tullut jo dogmi niin kai sitä vaaditaan fanaatikon varmuudella.


Siinä viime minuutillahan me se keksittiin. Hankitaan nuoria ulkomaalaisia eläkeläisiä niin vanhat suomalaiset eläkeläiset tulee jotenkin itsestään elätettyä.

3. Kotisi ei ole linnasi

Ilmastohysteerinen hallituksemme aikoo luopua kiinteistöjen öljylämmityksestä vuoteen 2030 mennessä. Tai siis toisin sanoen pakottaa tavalliset suomalaiset luopumaan siitä. Suomessa 130.000 taloutta käyttää öljylämmitystä ja lämmitysmuodon vaihtaminen on pirullisen kallis urakka. Erityisesti se koskee eläkeläisiin joista hyvin monella on öljylämmitys.

Hallitusta voisi tietysti muistuttaa että tuokin suomalaisten omakotitalojen öljylämmityksen lopettaminen on maailman mitassa merkitykseltään nolla mutta eihän se siitä välitä koska se saa tästäkin kiusanteosta sen ihanan tunteen että saatiinpas taas jotakin aikaiseksi. Mikään muuhan sille ei mitään merkitsekään. Reaalimaailma on so last millenium. Sen sijaan näistä hallituksen suunnittelemista suoranaisista pakkotoimista voisi muistuttaa tavallista lukijaa. Mikä on huulipunahallituksen viesti tässäkin asiassa?

Vaikka olisit pitkän uran Suomen hyväksi tehnyt eläkeläinen niin kotisi ei ole enää linnasi.

Me tulemme kynnyksesi yli lupaa kysymättä ja tungemme kärsämme sinun asioihisi vaikka meillä ei olisi siihen oikeutta. Me teemme niin, koska me voimme tehdä niin.

Kun huulipunahallitus pääsee oikein vauhtiin niin seuraavana onkin sitten vuorossa omakotitalojen puulämmitys. Kas kun kyseinen hallitus ei ole sattunut katsomaan karttapalloa ja hoksaamaan että missäs kolkassa maapalloa se Suomi oikein sijaitseekaan.4. Maalitusta

Sitä maalituslakia ollaan puuhaamassa kovaa vauhtia. Sitä ollaan käsitelty muualla jo sen verran paljon että ei siitä täältä sen enempää. Muistutetaan vain, että jälleen kerran asian tiimoilta ovat jääneet tietyt elintärkeät lauseet valta- ja viranomaiskoneiston taholta lausumatta. Eli:

Kansalaisella on ehdoton oikeus arvostella rajustikin sekä viranomaista virantoimituksessaan että tehtäväänsä vaaleilla valittua poliitikkoa omassa toimessaan.

Sitä oikeutta ei saa mikään laki tai sen tulkinta estää sillä kyseiset viranomaiset ja poliitikot toimivat tehtävissään kansalaisten valitsemina, kansalaisten rahoituksella ja kansalaisille vastuullisina.

Jos tämä oikeus viedään pois, ollaan siirrytty totalitarismiin.

Mitä muuten tulee sisäministeriimme Maria Ohisaloon niin hänhän vaatii tehtävässään että lakia on ehdottomasti noudatettava. Paitsi ehkä silloin kun on kyse ns. oikeista asioista:5. Neil Peart in Memoriam

Hiljattain tuli suruviesti rapakon takaa. Rush-yhtyeen rumpuvirtuoosi Neil Peart kuoli 67-vuotiaana pitkäaikaisen sairauden murtamana.On varsin hedelmätöntä alkaa väittelemään että kuka on tai on ollut maailman paras missäkin instrumentissa. Loistavia soittajia on niin paljon. Mutta Peart onnistui rumputyöskentelyllään värittämään Rushin musiikkia niin mieleenpainuvasti että sellaiseen on kyennyt hyvin harva. Yksi aikakausi on ohi. Muistoa kunnioittaen laitetaan vielä kerran soimaan Tom Sawyer:


37 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Määrittelepä oma oikeutesi sananvapauden (sananvastuun) nimessä "arvostella rajustikin poliitikkoa".

Poliitikot on demokraattisesti, sinun äänelläsi myös, valittu Arkadianmäelle. Jos olet tyytymätön jonkun poliitikon toimintaan, onko sinulla esimerkiksi mielestäsi oikeus toivoa hänen kuolemaansa rajun arvostelun nimessä? Ja niin, sananvapauden. Mitä sinulle tarkoittaa raju arvostelu?
Mikä on sananvapauden ja terrorismin ero, tätäkin voit pohdiskella jos rahkeet riittää.

Hypoteettisina kysymyksinä ihan tämä vaan.

WhiteHunter kirjoitti...


Niin, tänään uutisissa oli etsitty kunta jossa oli "persu enemmistö".
Valitettavasti oli maksumuurin takana mutta voin arvata että kauhukuvia oli luvassa.

Sanoma / Keskisuomalainen / Alma-media / Yle, nuo kaikki on menettänyt luotettavuuden uutisten välittäjinä. Ne ovat vain pelkkiä mielipiteitä joita he syytävät. Ei enää uutisia maailmalta.

On ollut mielenkiintoista seurata facebookin välityksellä mitä Saksassa tapahtuu. Mm ihmisiä potkitaan duunista & viroista pois kun kuuluvat AfD:hen. Jo epäilys rasismista voi viedä leivän pöydästä. Kannattaa lukea "Pertti Rönkkö havaintoja saksanmaalta" Kirjoittaa hyvin ja aina on linkki uutiseen josta hän kertoo. Kun lukee niitä Saksan lehdistön juttuja, tuntuu että meillä on asiat vielä korjattavissa ilman WW3:sta.

https://www.facebook.com/pertti.ronkko

Joskus, kun seuraa maailman menoa, tulee väistämättä ajatus että tämän hulluuden korjaamiseksi todellakin tarvitaan kolmas maailmansota tai sitten joku rutto joka pyyhkii 3/4:stä ihmiskunnasta.

Maailmasta on tullut hullu ja jokaisen on alettava ajattelemaan vain ja ainoastaan sitä kuinka pystyy oman elämänsä elämään ihmisarvoisesti. Minne katosi se kaunis maailma jossa elimme ennen jääkiekon kultaa tai euroviisu voittoa? Voiko kaikki tämä johtua siitä että helvetti jäätyi vuonna 2006?

ps: Olen elossa, mutta kiireiden vuoksi en ole kerennyt kuin lukemaan juttuja. Moneen juttuun olisin halunnut kommentoida...

Anonyymi kirjoitti...

Kohtiin 1 ja 4: suuret monikansalliset liittovaltiorakennelmat eivät oikein pysy kasassa ilman mielipiteiden säätelyä. Esimerkiksi englantilaiset vapaata liikkuvuutta kokeiltuaan päättivät enimmäkseen olla tykkäämättä siitä ja olivat varmasti joistain muistakin asioista eri eli väärää mieltä. Seurauksena wannabeliittovaltio hajosi.

”työperäisen maahanmuuton edistäminen”

Miksi joku terve, älykäs ja taitava ulkomaan kansalainen, joka pystyy generoimaan vietävää, ei siis vain paistamaan pitsaa ja kantamaan astioita, tulisi Suomeen verotettavaksi, toisin sanoen elättämään suomalaisia vanhuksia, lapsia, raihnaisia ja muuten vain laiskoja? Miksi hän ei menisi esimerkiksi Piilaaksoon? Ruotsissahan on toki paljon varakkaita muualta tulleita, jotka ajelevat isoilla tuoreilla bemareilla, koska rahaa vain tulee niin paljon. Kaikki tietysti tulee pimeänä, mutta pyöriihän se talous niinkin. Bemari tarvitsee paljon polttoainetta, kallista huoltoa ja kalliita varaosia. Ne toimitetaan toistaiseksi valoisana. Toki siinä vaiheessa kun nekin alkavat tulla pimeinä, alkaa julkinen talous hyytyä.

Reijo Koiras kirjoitti...

Mitä muuten tulee sisäministeriimme Maria Ohisaloon niin hänhän vaatii tehtävässään että lakia on ehdottomasti noudatettava. Paitsi ehkä silloin kun on kyse ns. oikeista asioista:

Tuonkaltaista ajattelua on nähdäkseni vihreissä aika paljonkin. Siksi en ollutkaan yllättynyt huomatessani gallupeista, että Haaviston perseilyt eivät vaikuttaneet Vihreiden kannatukseen juuri lainkaan. Tarkoitus pyhittää keinot.

Anonyymi kirjoitti...

"onko sinulla esimerkiksi mielestäsi oikeus toivoa hänen kuolemaansa"

Kuoleman toivominen on siinä mielessä turhaa länkytystä, että ainakin sikäli kuin tiedän, me kaikki kuolemme. Sen voi kuitata toteamalla, että kuoleman todennäköisyys on aina 1, joten toive on turha, koska se tulee varmasti toteutumaan.

"Mikä on sananvapauden ja terrorismin ero?"

Sananvapaus on abstrakti oikeus ja terrorismi on konkreettista, väkivaltaista voimankäyttöä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, WhiteHunterille, Ano2:lle, Reijo Koiraalle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: No väännetään rautalangasta. Kansalaisella on oikeus arvostella kyseisten henkilöitten työtä jos sillä saa saa aikaan vaaraa ja vahinkoa Suomelle ja suomalaisille. Niin kuin minä olen arvostellut hallituksemme niin monikultturismin kuin ilmastohysterian seurauksia suomalaisille. Haluatko kieltää sellaisen arvostelun? Ihan hypoteetttisena kysymyksenä. Sen sijaan väkivallalla uhkaamiseen ja väkivaltaan yllyttämiseen löytyy jo nytkin toimivat lait. Mutta määritteletkö sinä tosiaankin sananvapauden ja terrorismin samalle viivalle?

WhiteHunter: Mainitsemasi tahot ovat enää pelkkiä mielipiteen jakajia jotka noudattavat nykyistä hyvää journalistista tapaa eli ”ihmisella on oikeus vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä”. Kun Rönkön kirjoituksia lukee niin alkaa ihan oikeasti pelätä saksalaisten puolesta. Ja sitä myötä muittenkin sillä Saksahan pitkälle Euroopan asioita määrittelee. Kommenttisi ovat tervetulleita mutta niistä ei kannata ottaa huolta. Kommentoit kun kerkeät.

Ano2: Olet täysin oikeassa. Suomeen tulee ihmisiä joilla on otettavaa. Ei annettavaa.

Reijo: Kyllä. Heihin vaikuttaa ”mutta kun me ollaan niinqu oikeessa”-ilmiö. Se riittää perusteeksi kaikkeen. Onneksi heidän suosio ei ole tuon suurempi. Mutta Helsinkiä he ovat tuhoamassa jo hyvää vauhtia.

Ano3: Joo, ja toivominen on abstrakti asia. Minunkin kuolemista on tuolla blogin ulkopuolisessa maailmassa toivottu noin X kertaa mutta vieläpä hengitän. Ja sananvapauden ja terrorismin eron määrittelit hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei jumalavit. Tämmöistäkö höttösekoilua me äänestäjät tosiaan haluttiin viime kevään vaaleissa? Demarit voittivat vaalit hiuksenhienosti, osittain vaalien ajoituksen seurauksena. Rinteen hallitukseen kelpasi sitten tueksi vaalien suurin häviäjä. Tuli postisekoilu, ja Rinne lähti; ei tosin kovin kauas. Tuli Al_Hol sekoilu, joka on vielä kesken. Uuden pääministerin merkittävin poliittinen ulostulo toistaiseksi on tiuskaisu oppositiolle häpeämisestä. Ja vaikka kaikkein keskeisin ongelma globaalisti on väestön holtiton lisääntyminen kehitysmaissa, niin sinnehän kaadetaan riihikuiva miljoona toisensa perään ilman mitään reunaehtoja tuen jatkamiselle. Eikä näistä asioista ikinä kysytä maksajien mielipidettä, heidän, jotka maksavat myös ne hirmu tärkeään tarpeeseen menevät bensan ja dieselin hinnankorotukset! Maksavat, kun muutakaan mahdollisuutta ei ole. Vaihtoehdot: odottaa kitkutellaan seuraaviin EK -vaaleihin - rapiat 3 v - tai masinoidaan toivottavasti veretön kansannousu. Parlamentaarinen tie hallituksen kaatamiseen ja uusiin vaaleihin on käytännössä täysin suljettu nykyisessä puoluetoimistodiktatuurissa.

Anonyymi kirjoitti...

Neil Peartia nelisenkymmentä vuotta ihailleena laitan linkin herran live-esitykseen.
https://m.youtube.com/watch?v=LWRMOJQDiLU
Upea työpiste, tuli nähtyä Helsingissä vuosikymmenen alussa.
-puskarossi

Anonyymi kirjoitti...

huulipunahallituksesta tuli mieleen
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marcuspetj/viisikon-valtapeli/

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta öljylämmityksestä tuli mieleen, että nyt kun siitä vouhkataan kuinka turpeen tms käyttö pitäs kieltää Suomessa ilmastosyihin vedotem, autotki pitäs muuttaa sähköllä käyviksi, jne.. mutta siihen ei oikein saa vastausta, että millä se kaikki sähköenergia tuotetaan, jotta saatas korvattua kaupunkien ja kuntien ja jne lämpövoimalaitoksilla tuottama lämpö ja sähköenergia, jos nyt vaikka kaikki kiintistöt muutettas maalämmöllä toimniviksi (maalämpöhän on periaatteessa tehokasta sähkölämmityst), tarvitaan melkosen monta ydinvoimalaa rakentaa, tuulella ja auringolla taitaa tulla kylmätalvi ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen toilailuja olisi hauska seurata, jos kyseessä olisi fiktio. Vaikka hassu tv-sarja "Huulipunamultahallitus". Viimeisin jakso "Lakia pitää noudattaa mutta me voimme toki tehdä mitä huvittaa", näytti miten rahankeräyslakia saa toki rikkoa oikeat ihmiset ja sama poppoo saa perseillä ulkomailla.

Vielä hiljattain öljylämmitys oli tuplaplushyvä, sähkölämmitys tuplaplusepähyvä, hakelämmitys emmätiä ja puulämmitys ihqua. Nyt sitten oljylämmitys pitäisi lopettaa kymmenessä vuodessa! Mitä tilalle, kuka tässä ajassa ehtii ne kaikki muuntaa ja minkälaiselle lämmitykselle? Bioöljy on lapsellinen ehdotus, poltetaan koko kaakkois-aasia, että saadaan ihqua palmuöljyä. Tunnen hakelämmittäjiä ja puulämmittäjiä, harvennuspuu on toki järkevä lämmönlähde, omalta palstalta edullinen. Mutta vaatii työtä ja pienhiukkashysteria vaanii nurkan takana. Sähkölämmitys on vähätöinen ja paikallisesti saasteeton, sitä on kovasti demonisoitu ja verotettu tähän asti. Sähköautokoureiden autosähkö hyvä, asunnon lämmityssähkö paha. Eikä söhköä saa tuottaa vesivoimalla, hiilivoimalla, kaasulla, turpeella, hakkeella eikä ydinvoimalla.

Millä nyt pitäisi lämmittää? Moraalisäteilyvoimalla?

Pyssymies

Strix Senex kirjoitti...

Jospa sitä pari sanaa kirjoittaisi tuosta työllisyydestä. Se kun tuntuu olevan tuolle hallitukselle niin kovin vaikea asia.

Valtiontalouden kannalta katsottuna niitä työpaikkoja joita tarvitaan, ovat ne, jotka tuottavat verotuloa enemmän kuin niistä koituu valtiolle menoja. Ne työpaikat joita hallitus ripeästi synnytti poliittiselle rälssille ministereiden avustajien ja avustajien avustajien vakansseina eivät ole tällaisia työpaikkoja. Ne tarvittavat työpaikat syntyvät käytännössä vain yrityksiin.

Yritysten työllistämiskyky riippuu niiden kilpailukyvystä ja nimenomaan siitä, kuinka tuottavia niiden Suomessa olevat työpaikat ovat. Suomalainen yritys voi kasvaa ja kannattaa myös synnyttämällä työpaikkoja Suomen rajojen ulkopuolella ja näin myös tapahtuu, jos työllistämisen edellytykset Suomessa ovat huonot.

Myös ulkomaiset yritykset voivat luoda Suomeen työpaikkoja. Ne tekevät niin jos ja vain jos se on niille kannattavaa. Tällaista kutsutaan tytäryhtiötaloudeksi. Vaikka sanotaan, että rahalla ei ole kotimaata, tosiasiaksi kuitenkin jää, että yritykset karsivat helpommin ulkomaisten tytäryhtiöiden työpaikkoja kuin yrityksen kotimaassa olevia työpaikkoja. Niin hallituksen kuin ay-liikkeenkin neuvotteluasema suhteessa ulkomaisiin yrityksiin on heikompi kuin suhteessa kotimaisiin yrityksiin.
Maahanmuutto vaikuttaa positiivisesti valtiontalouteen ja kansantalouteen silloin kun muuttajat tuovat mukanaan sellaista ammattitaitoa, jota yritykset tarvittavat kannattaakseen ja luodakseen työpaikkoja. Sellaiset tulijat, jotka eivät työllisty, vaikuttavat talouteen negatiivisesti aiheuttamalla ylimääräisiä kustannuksia, jotka puolestaan heikentävät talouden kilpailukykyä.

Ja sitten se loppukysymys. Mitkä ovat ne suunnitteilla tai valmisteltavana olevat toimet, joilla hallitus aikoo parantaa työllistämisen edellytyksiä parantamalla Suomessa tehtävän työn kilpailukykyä esimerkiksi työn tuottavuutta parantamalla tai kustannustasoa alentamalla. Minulla ei ole tällaisista havaintoa, päinvastaisista kaavailuista sen sijaan runsaastikin.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus nuoruudessani valtakunnan asioista puhuttiin julkisesti lehtien keskustelupalstoilla ja kahvihuoneissa ja kapakoissa jne. Siellä puhuivat ihmiset joilla oli kerrassaan erilaiset mielipiteet asoista. Sittemmin olemme edenneet siihen pisteeseen ettemme enää keskustele kuin omiemme kanssa lähinnä huutelemme solvauksia toiseen suuntaan. Viimeinen vaihe on se kun ei ole enää mitään puhuttavaa vastapuolen kanssa. Itse olen alkanut pikkuhiljaa näiden vuosien aikana lipua siihen pisteeseen.
MItä silloin seuraa kun puheet on pidetty?

Nyt on jo paljon ihmisiä joitten kanssa mulla ei ole yhteistä kuin suomen kieli. Ei vaikka kuinka kaivelisi. Tää vihervasemmisto edustaa kaikkea sitä mitä minä en edusta. Täydellinen antiteesi siis.
Jos tämä olisi parisuhde oltaisiin erottu ja aikoja sitten. Mutta tämä on yhteiskunta.
Duunarina tiedän jo sen että moni pienyrittäjä keskisuurista puhumattakaan on kysynyt itseltään kuka on John Galt ja tehnyt johtopäätökset.
Jos aikanaan yrittäjä tai jonkin alan huippuammattilainen kysyi itseltään miksi lähtisi suomesta pois on nykyään kysymys miksi jäisin.
Ennemmin tai myöhemmin samaa kysymystä pohtii duunari perheineen. Eikä olisi ensimmäinen kerta.
T Labrotta

Anonyymi kirjoitti...

Sananvapaus todellakin on tietyn ajatusmaailman omaavien porukoiden mielestä synonyymi terrorismille.

Sananvapaus arvostelun muodossahan asettaa kyseenalaiseksi heidän "ainoat oikeat ja sallitut" mielipiteensä. Ja sehän ei tietenkään käy, vaan pitää kieltää. Koska näiden hörhöjen ego ei kestä sitä, että HE voisivatkin olla väärässä.

Mutta kyllä maailma ääntä vetää, ja viita paskaa. Arvostelun tulee olla sallittua, se ei ketään tapa, toisin kuin ihan aikuisten oikea terrorismi.

T. Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Kuplaantumista? Olen muuten usein näiden kanssa väitellesäni saanut kuulla, että keskustelu ei etene kun molemmat on omisda poteroissaan. Ja muuta semmosta paskaa. Eli nuo aivan aidosti tuntuvat uskovan että kukin taho on tiukasti omassa kuplassaan. Eivät sitten millään ymmärrä, että on aivan mahdotonta elää elämäänsä ilman ettei päivittäin joutuisi tekemisiin tämän kaiken läpäisevän mädätyksen kanssa. Me kyllä tunnemme vastapuolen meiningin (vaikka emme välttämättä haluaisikaan) he ovat niitä jotka eivät suostu kurkkaamaan kuplansa ulkopuolelle.

Obb kirjoitti...

Sen verran öljylämmityksestä kommentoisin kun itsekin sitä lämmitykseen käytän.
Laskeskelin että Suomen ja ruotsin välillä seilaavat hupilautat, niin siljat kun viikingitkin polttavat noin 45 minuutissa sen öljymäärän kun minä vuodessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tere.
Tuon anoykkösen jutusta tulee mieleen, että hän on kuin kuka tahansa meistä, paitsi että häneltä puutuu luetun ymmärtäminen ja kuulluun ymmärtäminen.Ja mikä pahinta, häneltä puuttuu yleensäkin ymmärtäminen, eli täysin svakki-idioootti.
Ja tuohon soitantaan: joskus ammoisina aikoina osattiin tehdä musiikkia, sellaista jota tämmöinenkin humppa-tango setämieskin voi kuunella oksentamatta, tai etsimättä sitä pankkaoksaa sieltä "tangolavan takaa".
En ymmärrä, vaan ei mun tarviikaan, käperryn omaan kuplaani, siihen joka on hyvin hyvin kaukana punahirver kalliosta, kaukana kallionkolossa:)
Huru-ukko
PS. Kyllä mää tän kestän, vatta täys kaskenpolttajan lihapataa ja valkosipuliuuniperunoita.....

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja toi musiikiiesitys...TEN points.

Huru-uko

Anonyymi kirjoitti...


Kun ilmastohuuhaata tuppaa joka tuutista niin tästä tekstistä tuli hyvä mieli!

Lauha talvi ahdistaa, mitä historia kertoo menneistä lauhoista talvista ja Suomen säähistoriasta?

Jyrki Itkonen

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/itkonenlindgren/lauha-talvi-ahdistaa-mita-historia-kertoo-menneista-lauhoista-talvista-ja-suomen-saahistoriasta/

Johan

Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:
Luottamus eliitin edustajana pidettyyn mediaan rakoilee? Eiköhän se syy ole pikemminkin siinä, että media koetaan nimenomaan eliitiksi, eikä tuo itsekään yritä muunlaista kuvaa itsestään antaa:
se on todellakin nyt se Neljäs Valtiomahti, joka sanelee alamaisille mitä ajatella.

Uudin 2:
Mihin ihmeeseen tyttöhallitus oikein katsoo työperäistä maahanmuttoa tarvittavan, kun tarkoituksena kerran on ajaa alas koko talouselämä?

Uudin 3:
Mitäpä uutta tai outoa siinä, että vasemmistoa raivostuttaa yksityisomistus niin kodin kuin auton saati ampuma-aseiden kohdalla? Sivistysvaltioissahan kaikkia mainittuja on vain the Valtion edustajilla.

Uudin 4:
Liityy uutimeen 1:
onhan se muurahaiskansalaisen jumalavita vieköön tajuttava, ettei eliittiä saa arvostella!
Eliittiähän ovat Ensimmäinen (lakiasäätävä), Toinen (toimeenpano- eli hallitusvaltaa käyttävä), Klmas (tuomiovaltaa käyttävä) ja jo mainittu Neljäs, tiedotusvaltaa käyttävä Valtiomahti.
Kolme ensimmäistä toimivat maassamme symbioosissa, vaikka niiden pitäisi olla toisistaan erillään.
Neljättä ei edes pitäisi olla olemassa valtiomahtina.

Uudin 5:
Pakko tunnustaa, etä mainitun kannuttajan elo ja ura olivat menneet minulta täysin ohi. Mutta Internet ei unohda, ja niinpä voin tutustua häneen nyt, vaikka häntä ei enää ainakaan meidän todellisuudessamme ole olemassa mitattavalla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Monista sähkön tuotantotavoista puheen ollen:
Onko vesivoima hyvä vai paha? Mitä mieltä esimerkiksi vihreät ovat?
Taitavat itsekin myöntää, että hyvää sinä on ainakin se, ettei siitä, ainakaan enää voimalaitoksen valmistuttua, leviä ympäristöön minkäänlaisia päästöjä. Ei hiilidioksidia, ei nokea eikä mitään muutakaan.
Mutta pahaa siinä on se, että voimalaitospadot sulkevat vaelluskalojen kulkureitit. Ja mikä pahinta, siellä missä luonnostaan ei ole koskia, vesivoimalan rakentaminen useinkin edellyttää, että sen takana hyvinkin suuri laaksoalue padotaan tekojärveksi, jonka alle voi jäädä jopa kokonaisia asutuskeskuksia, moninaisista luontokohteista puhumattakaan. Niinhän on käynyt muun muassa Volgan varrella Venäjällä, kun sekin joki on valjastettu sähkön tuotantoon, vaikka siinä ei ole koskia eikä putouksia, vaan se kulkee enimmäkseen hyvin tasaisessa maastossa.

Muuan kiistanalainen esimerkki, merkitykseltään tosin vähäinen, löytyy Helsingistäkin, Vantaanjoen suulta. Siellä on luonnostaan ollut saari joen kahden suuhaaran välissä ja molemmissa haaroissa melkoinen koski. Nykyisin itäisempi haara virtaa yhä luonnontilaisena, kun taas läntiseen haaran on jo kauan sitten rakennettu voimalaitospato ja pieni voimalaitos. Sen teho on tosin niin pieni, että se tuottaa vain pienen osan Helsingissä käytetystä sähköenergiasta, mutta joka tapauksessa edes sen verran saadaan tuotetuksi ilman minkäänlaisia päästöjä. Jos se suljetaan, CO2-päästöt lisääntyvät hieman, joskin niin vähän, että se tuskin vaikuttaa globaaliin ilmaston lämpenemiseen celsiusasteen tuhannesosankaan vertaa. Suurin osa Helsingin käyttämästä sähköstä ja myös kaukolämmöstähän tuotetaan hiilivoimaloissa. Viime aikoina on kuitenkin vaadittu myös sen padon purkamista, jotta se ei olisi vaelluskalojen tieltä, vaikka toisaalta esimerkiksi Museovirasto on jo vaatinut sitä patoa suojeltavaksikin.

Entä ovatko Helsingin hiilivoimalat hyviä vai pahoja? Nykyvihreiden mielestä varmaankin pahoja. Mutta vielä parikymmentä vuotta sitten vihreätkin jopa kehuivat niitä sen vuoksi, koska ne tuottavat sekä sähköä että kaukolämpöä ja niin ollen niiden kokonaishyötysuhde on erinomaisen suuri. Eli tuotettua energiamäärää kohti polttoaineen kulutus ja sen mukaisesti myös päästöt ovat pienet. Vaikka niistä tietysti tulee hiilidioksidia ja jonkin verran muitakin haitallisia aineita, niitä tulee kuitenkin vähemmän kuin jos jokaisessa talossa olisi oma lämmityskeskuksensa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, puskarossille, jpt:lle, Pyssymiehelle, Strix Senexille, Labrotalle, Ymmille, Ano2:lle, Obbille, Huru-ukolle, Johanille, Qroquius Kadille ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ei tätä taidettu haluta kuin muutaman kilometrin harppiympyröissä joitten keskus oli yliopistoilla. Mutta kun kepu lähti ahneuttaan kelkkaan niin tämä kaikki mahdollistui. Sitä kansannousua ei vielä ole tuloillaan joten pakko vaan ärvistellä vuoteen 2023.

puskarossi: Kerran minullakin oli kunnia nähdä bändi livenä.

jpt: Ihan hyvä kirjoitus ja onhan siinä porukassa varmasti useampi mehiläiskuningatar. Ja luulen, että huulipuna ei edes ajattele että mistä saa korvaavaa energiaa tilalle. Ehkä ne todellakin kuvittelevat että tuuli ja aurinko riittää. Niin kuin totesin, niillä ei ole karttapalloa.

Pyssymies: Vaan kun kyseessä onkin fakta niin hymy siirtyy äkkiä pyllyyn. Noille tipusille on helppoa sanoa ”mitä” mutta se seuraava kysymys ”miten” onkin ihan outo. Luulisi muuten että energiateollisuuden tyypit varoittaisivat noita. Tai ehkä ne ovat varoittaneetkin. Mutta varoituksista ei välitetä.

Strix Senex: Niistä toimista ei ole havaintoa minullakaan. Ja yleensä kommenttisi oli rautalankaa & ratakiskoa jonka tajuaa yksinkertaisempikin. Se, että hallitus puolestaan ei tajua on enemmän kuin hälyttävää.

Labrotta: Kaiken kaikkiaan hyvä kommentti ja mulla on ihan samanlaisia havaintoja. Suomi: menestystarina joka romutettiin tahallaan.

Ymmi: Ja jostain syystä näitä porukoita löytyy eniten juuri yliopistoista.

Ano2: Hyvä huomio.

Obb: Totta. Ja paljonko polttavat ne Aasiasta tulevat valtavat konttilaivat?

Huru-ukko: Tuumailin keskenäni että se kyseinen kommentti tuli joko Sanomatalosta, Ylestä, yliopistolta tai sitten silakka-ryhmästä. Minä muuten veikkaan että nykyisinkin osataan tehdä hyvää musiikkia mutta se ei tässä formaattisysteemissä pääse koskaan lyömään itseään läpi.

Johan: Joo, tuossa muistutetaan hyvin että ilmasto on muuttunut kautta aikain. Jo ennen kuin oli ensimmäistäkään polttomoottoria.

Qroquius Kad:

1: Juuri näin. Ja onhan se kehuskellutkin että me päätämme mistä keskustellaan.

2. Kun se ei tajua ajavansa alas talouselämää vaan kuvittelee pelastavansa maailman. Ja se kehitysmaalainen maahanmuutto on sille itsetarkoitus. Sana ”työperäisyys” on vain sanahelinää.

3. Eihän siinä kyllä mitään uutta ole.

4: Juuri näin.

5: Kehotan, että aloitat tutustumisen albumista Moving Pictures jonka avausraita tuo Tom Sawyer on.

Ano3: Minulla on sellainen käsitys että energiamuodoista täysin halal on vihreille vain tuulivoima ja aurinkovoima.

LW kirjoitti...

Halpaa öljyä ei tule riittämään loputtomiin, ja sikäli ei ole huonoin mahdollinen idea ohjata ihmisiä vaihtamaan johonkin muuhun lämmitystapaan. Helpommin se sujuu tällä vuosikymmenellä kuin joskus hamassa tulevaisuudessa, lämmittimen niellessä 150-200$/barrelin hintoihin hypännyttä öljyä, ja monien muidenkin halutessa vaihtaa systeemiä samaan aikaan. Ympäristövaikutukset ovat toki pyöreä nolla, enkä taida lyödä vetoa sen puolesta, että muutoksesta tehtäisiin ihmisille mahdollisimman kivuton. Haja-asutusalueiden cis-paskat voivat muuttaa betonikuutioihin jos eivät pysty tottelemaan.

Mietin taannoin, miksi juuri Suomessa on päätetty ryhtyä aikataulultaan lähinnä utopistisiin ilmastosuunnitelmiin, vaikka intopinkoja vihreitä on kaikkialla länsimaailmassa. Jostain mielen syövereistä nousi esiin vanha ajatus siitä, että suurvallan asema on koukuttava huume. USA:n supervalta-aseman hidas rapautuminen tuottaa monille jenkeille suoranaista tuskaa, ranskalaiset eivät ole tainneet koskaan täysin myöntää itselleen olevansa nykyään vain yksi kansa muiden joukossa, ja ruotsalaiset käyttävät humanitäärisen supervallan larppaamista jonkinlaisena menneen imperiuminsa korvikehoitona. Pidin silloin joskus suoranaisena etuoikeutena sitä, että Suomi on aina ollut pieni ja yhdentekevä läntti Euroopan nurkassa, koska kuvittelin sen pitävän ihmisten jalat tukevasti maassa. Paitsi että menestyminen kaikenlaisissa kansainvälisissä vertailuissa ja muualta silloin tällöin tullut ihaileva huomio on tainnut nousta eliitillämme päähän. Se uskoo oikeasti, että me voimme olla kokoamme suurempi suunnannäyttäjä, jonka tekemiset jotenkin kiinnostavat ulkomaailmaa. Meistä tulee vuonna 2030 hiilineutraaleja, ja sitten kaikki tuijottavat meitä silmät lautasina ja seuraavat esimerkkiämme.

Se on jotain niin koomista, ettei sille osaa edes nauraa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt hieman rajaa Ykä. Tuossa kuvassahan katsovat iloisesti omaan ansaitsemattomaan tulevaisuuteensa erittäin vastuullisesti suhtautuvat nämä älykkäät nuoret naiset: Katri, Sanna, Maria ja Li. Se vähän vanhempi säätiösiskokin on hyväksytty jengiin poseeraamaan. Kaikilla sama ihana aate, ja jos Katri nyt vähän kipuileekin kun on se maaseutu ja tolleen, niin kyllä se ainoa oikea aate saadaan läpi, vanhoilla kouluaikaisilla. Eristä joukosta ja kiusaa.

Valitettavasti olen liian vanha (eufeismi vanhalle: aikaisempi saapumiserä) tietääkseni noista kertomistasi drummerboysta. Ikäluokkamme meni ekstaasiin Gene Krupan 6-minuuttisesta
SingSing-soolosta tai Art Blakeystä. Nyt asun Remun mutsin baarin yläkerrassa ja joudun kuuntelemaan kerran viikossa hänen käsitystään rumpujensoitosta. Mutta mihin sitä kotoaan lähtisi.

Joopa joo, halal tuuli ja aurinko. Nämä kaksi takuuvarmaa. Senkus napsautat sormia niin tilauksesta tulee.

Nyt menee o.t.o. koska jurppii. Haloska kertoo että Haavisto on ihana uhri ja samaan hengenvetoon että maamiinakielto on vielä ihanampi. Yhteismitallista? Oikeasti yhdistävä tekijä on kuitenkin se, että molemmat ovat ulkoministeriön henkilökunnan inhokkeja, ja se henkilöstö saa nyt turpiinsa. Sitä varten meillä on perusutuslakivaliokunta ja rätvingit. Ja sen sata poliittista maksettua avustajaa että kyllä noi leuhkat diplomaatit polvilleen saadaan. Kun Kallion likka käskyttää, kyllä täältä pesee.

Halosen hyväksi on laskettava se, että hän ei ole ahne eikä hyväksikäyttävä. Ahtisaari on onnistunut nousemaan sfäärehin, CMIn miljoonat ja sitten ne intalaissotkut aikoinaan. Basistipoikansa pakottaminen Helsingin Juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi.

Toinenkin o.t.o., pomppas uutinen silmille. Anna Kontula ja neljä aktivistinaista nipertävät kynsisaksilla/viiloilla reikää raja-aitaan Gazassa. Pari partoioivaa jätkää sanoo että nice try leidies ja mennääns nyt tänne Israelin puolelle, huomenna sitten voitte n osoittamaan sitå mieltä tuolta Egyptin puolelta kun sieltä pääsee ihan papereilla. Ai, ja sinhän siinä heilutteletkin diplomaattipassia? Kutsutaanko limusuuni vai herätetäänkö suurlähettiläs? Ja mitäs nyt vastutetetaan, ai, asekauppoja. Eiks teidän hallitus ostanut meiltä juuri aseita? Oletteko te hallituksessa? Inhottavat jutskut kyselyineen contra hyvikset aatteineeen. Mie inhoon tekopyhyyttä.
tita+

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"...energiamuodoista täysin halal on vihreille vain .... aurinkovoima."

Ootelkaa vaan. Kohta joku kertoo niille että aurinkovoima tuotetaan ydinreaktiolla siellä auringossa. :D
(Tai noin muistelen joskus ammoisina aikoina koulussa opetetun. Mutta joku kalapuikkoviiksinen setämies sitä opetti, niin kai se oli sellaista vihaopetusta sitten?)

Ja sitten meille jää vain tuulivoima.

Anonyymi kirjoitti...

Vihapuhe se aina vaan..
https://yle.fi/uutiset/3-11148108

Koomista on, näiden asioiden tutkinta vaatii
omaa erityisosaamista.

Millainen viharyhmä on lopetettu?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys LW:lle, tira+:lle, Vittuuneelle NettoVeronmaksajalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

LW: Öljyähän tullaan poraamaan yhä hankalammista paikoista ja jenkkien liuskeöljy muutti pelikenttää myös. Mitenkä lie se iippojen öljyesiintymien laita? Vaan eihän se loputtomiin tietenkään riitä. Mutta tuo hallituksen aikataulu tulee romahduttamaan hyvin monen huushollin talouden. Mitä erilaisiin vaihtoehtoihin tulee niin se polttokennomoottori on jotenkin kadonnut. Kymmenisen vuotta sitten sitä mainostettiin paljonkin. Mikä lie sen tilanne? Mitä tulee tuohon vääristyneeseen suurvalta-ajatteluun niin saatat olla hyvinkin oikeassa. Huulipunahallitus saattaa hyvinkin ajatella että meillä – ja erityisesti heillä itsellään – on suurtakin merkitystä. Mahtava on suuruudenhulluuden voima.

tira+: Hieman rajaa tilattu. Kas tässä:

https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_674,f_auto,fl_lossy,q_auto:eco/13-3-10459529.jpg

Tuo termi ”älykkäät nuoret naiset” on muuttunut nykyisin jonkunlaiseksi kauhuleffatavaraksi.

Jos kerran Gene Krupa on sulle tuttu niin varmasti on myös herrasmies nimeltä Buddy Rich:

https://www.youtube.com/watch?v=9esWG6A6g-k

Ne on kunnon häiskiä jotka mäiskiä osaa pönttöjä. Mutta mitä tulee tapauksiin Haavisto/Halonen sekä Kontula niin olen molemmista todennut että ne kuvaavat vihervasemmistolaisten nykyistä asennetta eli ”me voidaan tehdä ihan mitä tahansa ja ihan missä tahansa”. Toisin sanoen kusi on noussut päähän niin vauhdilla että nenästä tirskuu. Mutta tulee muistaa että mitä korkeammalla leijuu niin sen kipeämmin sattuu kun tulee takaisin tonttiin.

VNV: Karmeinta on se ajatus että ne haluavat energiamuodot x, y, z & ö poistettavaksi eivätkä ole hetkeäkään ajatelleet että missä maailmankolkassa me eletään. Tyhmyys on hauskaa esim. tietyissä vitseissä mutta kun tyhmät vitsit päättävät meidän elämästämme niin se ei enää naurata.

Ano: Sehän oli se muutama vuosi sitten kovalla tohinalla lanseerattu poliisin palkkaamien nettipoliisien ryhmä. Ja vihapuhettahan löytyy aina jos löytyy sopivaa tulkinnanhalua. Ja sitähän löytyy.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kuvan Arkadianmäen huulipunaviisikko saattaa tulla Suomessa yhtä kuuluisaksi maan etujen ja kansalaisten turvallisuuden suhteen kuin maailmankuuluisuuteen yltänyt Cambridgen Viisikko brittien tiedustelupalvelussa aikoinaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Cambridgen_viitoset

Huikea rumpali! Tuollainen motoriikka pitäisi olla ihmisen fysiologian suhteen mahdottomuus!
RIP.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. Totta, tosin nuo viitoset toimivat salaa ja meidän viitosemme avoimesti. Ja brittien viitoset tiesivät kenelle toimivat mutta meidän viitosemme luulevat pelastavansa maailman noin kokonaisuudessaan ja ihan omin neuvoin. Ja joo, Neil Peart oli velho.

klova kirjoitti...

Energiantuotannossa täytyy tajuta muutama perustavaa laatua oleva luonnonlaki.

Yksi niistä on se,että Helsingissä tarvitaan sähkön lisäksi höyryä kaukolämpöverkkoon ja sitä höyryä ei voi tuottaa kuin lauhdevoimalaitoksessa.Lauhdevoimalaitos taas tarvitsee toimiakseen jotain poltettavaa,on poliittinen ja verotuksellinen päätös mitä ainetta kattilassa poltetaan,mutta polttaa täytyy,tuulivoimalla tai aurinkovoimalla tai vesivoimalla ei synny höyryä ja näin ollen lämpöä ja lämmintä vettä.

Eli jos haluamme Kalliossa nauttia lämpimistä sisätiloista ja lämpimästä suihkusta,tarvitaan lauhdevoimaa jossa poltetaan jotain,hiiltä tai vaikka sammalia.

Seuraava on lämpöteho,hiilessä on enmmän energiaa kuin vauvanvaipoissa.Lisäksi hiili tulee siihen voimalaitokseen hiilikaivoksesta yhdellä laivalla tai junalla ja sitä
tarvitaan kuutioissa tai kiloissa huomattavasti vähemmän ja siten vähemmän energiaa kuluttavaati kuin esim puupilkettä joka on kerättävä risu kerrallaan pitkin Suomea ja tuotava rekoilla Rovaniemeltä Vuosaareen.

Näitä luonnonlakeja on useampiakin,mm se ettei sähköä voi järkevästi säilöä tai että jokainen tuulivoimawatti tarvitsee toisen watin säätötehoa,koska haluamme nauttia lämmöstä tai valosta 365 vrk vuodessa,ihan joka tunti ja hintakin on mukava olla tiedossa.Sillä hintajousto,tuo yksi viheliäisten lempisanoista,tarkoittaa Suomen oloissa sitä,että jos energiaa on vähän saatavilla sen hinta ampuu katosta läpi,koska 25 asteen pakkasella sitä vaan ostaa lämpöä ja valoa ja telkkariin energiaa hinnasta välittämättä.

Mutta piliittisilla veroilla tai tuilla saadan mikä tahansa kannattamattomaksi ja päinvastoin.Lisäksi asiantuntijalausunnot kannattaa aina tilata niiltä jotka hyötyvät jo etukäteen päätetystä lopputuloksesta.

MikkoK kirjoitti...

Hiilineutraaliuslupausten kanssa käy samoin kuin ydinvoimasta luopumisen kanssa Ruotsissa. Siellä luvattiin vuonna 1980 lopettaa ydinvoiman käyttö vuoteen 2010 mennessä. Joistakin alasajetuista reaktoreista huolimatta ydinvoiman osuus energiantuotannosta on ollut koko ajan vahva ja lupia on saatu lisäydinvoiman rakentamiseen.
Tyhjä lupaus aiheutti yliannoksen moraalisäteilyä ja sitä riitti vientiin asti. Voisikohan hallituksemme tuoreiden koulumuistojensa kannustamana tavoitella täyttä kymppiä, eli kokonaan energiasta luopumista? Nollatoleranssi energialle!Sillä pääsisi taas maailman etusivuille. Paavo Nurmi juoksi Suomen maailmankartalle. Nyt hallitus voisi uusia tempun pissistyylillä.

Joppos123 kirjoitti...

Katsoin tässä joutessani YLE areenasta löytyvän sarjan "Diktaattorien työkalut". Vaikka ette nyt kovasti YLE:n ystäviä olekkaan kuten en itsekkään niin suosittelen.
Aika moni hallitus Euroopassa on noukkinut noista "työkaluista" osan omaan hallintotapaansa.
Onhan kyseisessä sarjassa jokaisen jakson lopussa paatoksellinen osuus siitä kuinka moisia voimia pitää vastustaa ja lässynlää mutta paljon siellä on sellaista minkä tunnistaa olevan käytössä mm nykyisessä Suomessa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ellen vallan väärin muista, öljyn olisi pitänyt loppua maailmasta jo hyvissä ajoin ennen Millenniumia. Kummasti sitä löytyy aina vain lisää.
Suurin huoli on silti ihmisen, korjaan, eurooppalaisen valkoisen heteromiehen aiheuttama ilmastonlämpeneminen. Se on todellakin suuri huoli; siitä on osattu olla huolissaan jo sata vuotta:

https://edberry.com/blog/climate/climate-physics/the-changing-arctic-monthly-weather-review-1922/

Ero noihin aikoihin verrattuna nykyiseen oli, ettei tuohon aikaan asiasta ollut oikein varaa alkaa vouhkata. Ihmiskunnan kouho ja vouhka aines (ilmaisu Veikko Huoviselta hänen mestariteoksestaan "Veitikka") on meillä silti ollut aina keskuudessamme.

Niin. Nykyään se kouho ja vouhka aines laittaa lapset pinnaamaan koulusta ja kohottaa pelotellun, moniongelmaisen pikkutytön maailmantietäjättäreksi julistamaan maailman loppuvan nyt ja heti, ellei kaikkea käskettyä tehdä vielä nopeammin.

Mainittu aines sai aikaan Leninin, Stalinin, Hitlerin, Maon, Kim Il-sungin dynastioineen, Pol Potin...
Meidän aikanamme se on saanut aikaan vain pienen Gretan.

Vaan onko asia sittenkään vain "vain":
se kouho ja vouhka aines istuu nyt maamme hallituksessa tekemässä politiikkaa, joka johtaa taloutemme tuhoon, jos he saavat sen viedä rauhassa loppuun asti. Ja miksipä eivät saisi:
eihän kukaan ole estämässä.

Miten tämä on mahdollista ilman vastareaktioita?
Ehkäpä juuri siksi, että Lenin, Stalin, HItler ja kumppanit vetosivat miesten kouhoon ja vouhkaan ainekseen, josta saivat fyysistä voimaa jyrätä vastustuksen.

Ilmastohysteria sen sijaan vetoaa Älykkäisiin Nuoriin Naisiin ikään ja sukupuoleen katsomatta. Heitä ei voi alkaa jyrätä fyysisesti, koska eiväthän hekään niin tee, vaan päinvastoin.

He ovat pikkuisia dutterinpullukoita, jotka ovat päässeet valtaan vetoamalla tunteisiin:
"Mä niin tykkäisin, et kaikilla ois kivaa ja mukavaa. Mulle tulis niin kauheen paha mieli, jos sä et ois mun kans samaa mieltä siitä, et kaikil pitäis olla kivaa?"

Millainen mies voisi lyödä tällaista hupsua höperötyttöä? Vaikka hän istuisi hallituksessa?
Kas, meille Y-kromosomisille on koodattu viesti suojella naarasta, koska hän uudistaa perhettä, sukua, klaania, heimoa, kansaa;
me miehet olemme tärkeitä siittämään uuden jälkeläisen.

Sen jälkeen olemme havillisia kuolemaan jossain vaarallisessa, kuten mammuttia metsästäessä tai vihollisheimoa vastaan taistellessa. Eloonjääneet veljet vievät geenejä eteenpäin.

Siksi tytöt voivat nyt ajaa laivaa karille, eikä heille löydy vastaansanojaa.

Becker kirjoitti...

Tytöthän ajoivat jo laivan karille, nimittäin Norjan hienoimman sota-aluksen. 7 naista komentosillalla joista 5 Norjalaista ja kolari tuli ja paatin loppu samantien.

Tuosta fossiilisesta energiasta ollaan nykyisin myös sitä mieltä että se ei ole fossiilista ollenkaan, vaan sitä syntyy maan uumenissa lisää koko ajan. Mutta syntyi tai ei niin sitä riittää, se ei aivan hetkessä lopu. No tämä taas tarkoittaa että ne jotka sitä pumppaavat, niin haluavat sitä myös myydä joten hintojen on oltava kohtuullisia. Fossiilisten polttoaineiden käytön vähentäminen ei ilahduta alkuunkaan niitä tuottavia maita kuten Venäjää, joka saa suurimman osan ulkomaanmyynnin tuotoista juuri raaka-aineista.

Nyt kun tämä ilmastonmuutos kusetus elää ja voi paksusti, itse en usko siihen pätkääkään vaan kyseessä on nykyhistorian suurin huijaus, niin siihen tuhlataan valtavasti voimavaroja ja rahaa. Tämä tarkoittaa myös verotusta ja maksuja valmistajille ja loppukäyttäjille. Työpaikat eivät lisäänny vaan muuttavat halvemman verotuksen maihin, kuten esin Puolaan ja Tsekkeihin esimerkiksi.
EU aikoo rahastaa oikein kunnolla, peräti 1000 miljardia euroja maailman pelastamiseen. Voisi olla mielenkiintoista "Follow The Money", sillä jonkun taskuun fyrkat loppujen lopuksi löytävät tiensä. Väliäkö sillä, sillä nykyjään raha on virtuaalifyrkaa jota pumpataan tyhjästä, paitsi että se piipahtaa myös meidän kukkaroissamme, eikä se sinne ole tullut tyhjästä. Suomi kuten tunnettua on Saksan ja Ranskan alusmaa, jolla ei ole juuri mitään sananvaltaa itseään koskevissa asioissa.

Ja sitten kun nämä tuhannet miljardit on käytetty kaikenlaiseen huuhaahan ja on voitu todeta että ei se maailma lämmennytkään eikä hukkunut hiilidioksiidiin, niin punavihreät, Gretat ja muut hullut voivat huokaista että kannatti satsata ja maailma pelastui, samalla kun ihmisten elämästä oli tehty yhtä helvettiä.
Lopputulos tulee olemaan aivan sama vaikkei tuohon kusetukseen olisi satsattu pennin latia, mutta kukapa tässä "Save The Planet" uskonlahkossa olisi järjen ääntä kuunnellut.

Tuohon aikaisempaan postaukseen olisin todennut että kyllä se on jo nykyjään aivan arkipäivää, ehkei noin raassa muodossa mutta kuitenkin. Yritäppä 50-ikäisenä hakea duunia vaikka olisit kuinka pätevä ammattimies tai nainen. Kaiken muun rasisimin lisäksi Suomessa vallitsee ikärasismi, ainakin töitä hakiessa. Ensin vittuillaan työkkärissä, pitäisi mennä keräämään käpyjä pilkkaliksalla ja siinä ohessa täyttää sata hakemusta jotka eivät johda mihinkään ja sitten vielä seistävä palelemassa leiäjonossa. Hyvinvointivaltion piirteenä ovat juuri leipäjonot, huonovointivaltioissa niitäkään ei ole.

Ja sitten kun rasisimista tuli puhetta niin laitetaanpa tähän pyhäillan iloksi vähän rasisitista musiikkia, tosin toisella kotimaisella:

https://duckduckgo.com/?q=sven+ahrenfelt&t=ffsb&atb=v183-1&ia=videos&iax=videos&iai=6DsZbCQXpqY

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, MikkoK:lle, Joppos123:lle, Qroquius Kadille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

klova: Tuossahan se asia oli rautalankamallina tiivistettynä ja se tulisi luetuttaa kaikilla vihervasemmistolaisilla poliitikoilla.

MikkoK: Tuo on totta ja jos hallituksen kaikki esitykset toteutuvat niin infra romahtaa ts. ne eivät voi toteutua. Mutta tällä hallituksella on kyllä kolme vuotta ja risat aikaa tuhota mahdollisimman paljon.

Joppos123: Kiitos vinkistä. Ja eikös ne totalitarismit maailman sivu ole aina kehuskelleet taistelevansa totalitarismia vastaan?

Qroquius Kad: Tuo oli aika hyvin tuumailtu. Ehkä hieman off-topicina voin todeta että se naiseuden jatkuva ns. ansioton arvonnousu näkyy hyvin kaikenlaisessa viihteessä. En jaksa oikein enää katsella mitään sarjoja tai elokuvia kun niissä vähintään 50% ”kovista jätkistä” on naisia ja se on mullekin jo vähän liian scifiä.

Becker: Kaiken kaikkiaan hyvin kiteytetty. Ilmastohan on maapallolla muuttunut aina mutta nyt ensimmäistä kertaa – ja piru vie juuri Suomessa – sen varjolla ollaan tuhoamassa kokonainen elinkeinoelämä. Ja tuo ikärasismi on täyttä totta. Alaikäraja menee koko ajan alemmas. Jos olet viiskymppinen ja joudut työttömäksi niin se on game over.

Tuumailija kirjoitti...

Ikärasismista työpaikkojen suhteen sanoisin, että ongelma koskee jo huomattavasti nuorempiakin kuin viisikymppisiä. Oma näkemykseni on näin vähän päälle kolmekymppisen näkökulmasta, että niin kauan kuin ikä alkaa ykkösellä tai kakkosella, yhteiskunta koettaa saada nuorta aktivoitua tai autettua (eri asia sitten ovatko keinot ja apu aina sitä mitä pitäisi, mutta se on toinen aihe). Vaan sitten kun kolmekymppiä kilahtaa tauluun, niin valtio luovuttaa. Työkkäristä en ole koskaan saanut oikeastaan mitään. Kaiken huippu oli se käynti, jossa ainoa mitä minulle sanottiin, on että "mene meidän nettisivuilta katsomaan". Tarina on tosi. Aktiivimallin kanssa ne kyllä jaksoivat kiusata kun se paska oli voimassa. Tyhjiä käsienheiluttelukursseja, joiden sisältö tiedettiin etukäteen. Onneksi siitä päästiin. Se onkin ainoa hatunnostoni nykyhallitukselle.
Toisaalta henkilökohtaisella tasolla olen ihan tyytyväinenkin, ettei viranomaisista kuulunut työttömyysaikana mitään. En minä mitään haistapaskakursseja tai tyhjän perässä juoksuttamista halunnutkaan. Byrokratian kanssa asiointi on väsyttävää muutenkin, saati että pitäisi tehdä tuhtaa orjapalkalla.

Jos viisikymppinen tietää olevansa elämänsä viimeisessä työpaikassa, niin nuorempien kohdalla tilanne on vielä pahempi: he eivät välttämättä saa sitä ensimmäistäkään. On paljon yrityksiä, joilla työvoimapula on totta, mutta kun ei ole varaa palkata sillä palkkaaminen on tehty kannattamattomaksi. Etenkin pienyrityksillä on se tilanne, ettei nuoria ole varaa ottaa oppiin välttämättä edes ilmaiseksi, kun opetettavaan menevä aika ja vaiva on pois yrittäjältä itseltään. Tähän päälle vielä se, että työelämän vaatimukset kiristyvät koko ajan. Aina vain syvempää ja korkeampaa koulutusta vaaditaan, mutta samalla ei nähdä sitä etteivät kaikki ole lukutoukkia. Ja lukutoukistakin yhä useampi väsyy paineen alla. Mielenterveysongelmat aiheuttavat ennenaikaista uupumusta ja työkyvyttömyyttä. Syrjäytyneiden nuorten määrä kasvaa koko ajan. Hyvinvointivaltiosta on tullut pahoinvointivaltio.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tuumailija. Olet kyllä ikävän oikeassa. Tulevaisuus ei näytä hyvältä.