keskiviikko 27. toukokuuta 2020

PAKKOLUOTTAMUSTA VIRANOMAISEN PÄÄTÖKSELLÄ


Suomessa ollaan edelleenkin tilanteessa jossa poski solisee, leuka laulaa ja turpakäräjiä käydään koronan, koronan & koronan tiimoilta. Mutta muutakin maassamme toki tapahtuu koko ajan ja yksi näistä asioista on sisäministeriön ylläpitämä turpa kiinni-missio joka etenee edelleenkin sillä kyseinen ministeriö asetti työryhmän maalittamisen vastaisten toimien tehostamiseksi. Sisäministeriö itse uutisoi asiasta ja eniten silmään pisti seuraava kappale:

Maalittaminen kohdistuu yksilöön, mutta sen tavoitteena on usein vaikuttaa laajemmin yhteiskuntaan, instituutioihin sekä viranomaisia kohtaan tunnettuun luottamukseen, oikeusvaltion toimintaan ja rajoittaa perustuslaillista oikeuttaa sananvapauteen. Maalittamisen tavoitteena on rajata julkista keskustelua ja toimintaa. Pelkkä uhka maalittamisesta saattaa johtaa siihen, että sen mahdolliset kohteet rajoittavat itse sanan- ja toiminnanvapauttaan.

Ensinnäkin kyseessä on mainiota orwellilaista kaksoispuhetta sillä ministeriöhän väittää toimivansa sitä vastaan mitä se itse pyrkii tekemään eli nimenomaan rajoittamaan julkista keskustelua ja toimintaa. Eli pyrkii itse rajoittamaan perustuslaillista oikeutta sananvapauteen. Mutta vielä tärkeämpää on pyrkimys siihen että viranomaisia kohtaan ei saa esittää epäluottamusta. Tässä virkakoneisto – samoin kuin poliittinen eliitti sekä valtamedia joita suojelemaan kyseistä maalituslakia ollaan kyhäämässä – unohtaa että luottamus on samanlainen asia kuin kunnioitus. Sitä ei saa tittelillä, sitä ei saa virka-asemalla eikä sitä varsinkaan saa vaatimalla ja ruikuttamalla. Jos puhutaan luottamuksesta niin onko kansalaisen todellakin pakko luottaa järjestelmään joka:

1. Pyrkii jatkuvasti saamaan maahamme haittamaahanmuuttajia ja määrittelee kyseisen asian kyseenalaistamattomaksi ja arvostelun yläpuolella olevaksi itseisarvoksi eikä välitä siitä mitä se saa aikaan suomalaisille sekä inhimillisenä kärsimyksenä että taloudellisena rasituksena?

2. Pyrkii ilmastohysterian myötä suorastaan lopettamaan suomalaisen talouden ja samalla elinmahdollisuudet?

Niin virkakoneisto, poliittinen eliitti kuin valtamediakin ovat tietoisesti unohtaneet että ne ovat vastuussa kansalaisille. Sen sijaan ne ovat nostamassa itsensä muurahaiskansalaisten yläpuolella olevaksi rälssiksi joka on vastuussa vain itselleen ja joka vaatii ylläpitämään luottamuksen illuusiota rangaistuksen uhalla.

Sen lisäksi kyseinen rälssi ilmoittaa että tämä, juuri tämä ja vain tämä on oikeusvaltio. Olisi ehkä sittenkin helpompaa elää vääryysvaltiossa. Jos se on kyseisen oikeusvaltion vastakohta. Sillä luottamusta ei saada aikaan pakkokeinoilla. Niillä saadaan aikaan vain pelkoa.Jotenkin tämän YYA-ajan pahimman propagandaelokuvan juliste tuntui sopivan tähän postaukseen.

42 kommenttia:

Ekku kirjoitti...

Sisäministeriö näemmä noudattaa Stalin ohjeistusta. Tämänhän väitetään sanoneen: "Luottamus hyvä, kontrolli parempi."
Näemmä väärät mielipiteet vie luottamuksen.

Anonyymi kirjoitti...

Jokos Ykä olet katsonut tämän?

https://www.youtube.com/watch?v=cHx00oF8cPU

Kannattaa ohittaa Sarasvuon manööverismi ja keskittyä kuuntelemaan sitä mitä Malinen kertoo.-Tvälups-

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Leninsetä asuu venäjällä, Sannatäti tampereella... suomalais-saksalainen lastenlaulu jota voi upgradettaa eteenpäin. Sen esittää squirtaavat vaginat kuoro eduskunnasta tähtinään Tytti, Anna-Baja, Veronika, Iiris, Katri...

Juha Kivela kirjoitti...

Moro Ykä.

Vastaavaa orwellilaista kaksoispuhetta sisälsi myös tämän päivän EU-komission lähetys. Ollaan niin olevinaan ja toimivinaan "Rule of Law" - oikeusvaltio - mukaisesti, vaikka omia perussopimuksia ja säännöksiä rikotaan häikäilemättä ja edesvastuuttomasti. Kauas on Euroopan unioni kadonnut oikeusvaltio- ja laillisuusperiaatteen tieltä.

Jälleen osuva kirjoitus Olli Pusalta, joka lienee jo tullut monella luetuksi. Laitan kuitenkin linkin vielä alle:

https://www.oikeamedia.com/o1-138700

PS. Koronasta muodostuikin sitten ei pelkästään kansallinen, vaan myös kansainvälinen kusetusoperaatio. Valtamedian rooli on tuon koronakusetusoperaation onnistumisessa aivan valtava ja merkityksellinen. Jotenkin tulee Pohjois-Korea mieleen..

PSS. Jos tuo taisteluvälineupseerin linkittämä video on sama, joksi sen oletan, niin siinä on yksi erityisen merkittävä kohta: Sarasvuo pyytää Malista toistamaan juuri kuulemansa. Ja se kuulema on, että persut ovat olleet talouspolitiikassaan hyvinkin oikeassa. Jos näin ulkomuistista nyt asian oikein muistan.

Pate kirjoitti...

Punaviherkommarit ovat olleet vuoden vallankahvassa. 3 pitkää vuotta edessä. Mitähän sieltä vielä tulee. Tai tuleehan sieltä.

Vasarahammer kirjoitti...

Tuosta puuttuu kohta 3. Eli pakotatte suomalaisen veronmaksajan ja tulevien sukupolvien veronmaksajt osallistumaan saksalaisten ja ranskalaisten pankkien rahoittamiseen.

Olen kuullut, että joissakin kouluissa oppilaat olisi aikanaan pakotettu katsomaan Luottamus-elokuva. Itse en muista moista omasta koulustani. Itse elokuvaa en ole koskaan katsonut, mutta tiedän, että sen tarkoitus oli pitää yllä myyttiä hyvästä Leninistä, joka antoi itsenäisyyden Suomelle.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Primitiivisissä yhteiskunnissa vallitsee suuri sosiaalinen sitovuus ja normipaine, jonka yksilöt ovat sisäistäneet kunnian- ja häpeän tuntoina. Durkheim nimitti tätä moraalilaatua "mekaaniseksi", mikä hyvin kuvaakin kyseisenlaisissa yhteisöissä vallitsevaa "silmä silmästä" -periaatetta ja lakien soveltamisen henkeä.

Sellaisissa yhteisöissä normit koetaan jumalan asettamina, ja sääntöjen rikkojaa rangaistaan ankarasti kuin ainakin julman jumalan antamilla valtuuksilla. Jos ihmiset tajuaisivat itse omien korviensa välissä antavansa itselleen oikeutuksen julmiin rangaistuksiin, systeemi romahtaisi. Mutta koska ihminen on lajityypillisesti joukko-olento, ja kaikki ajattelu pohjimmiltaan "kollektiivista", käskyt ja määräykset koetaan "ihmistä suurempien" voimien vaikutuksina.

Monessa suhteessa oma aikamme on nyt taantumassa primitiivisten yhteisöjen ja joukkovoimien valtaan. Yksilöt yksilöinä ovat kaikesta heidät vallanneesta sokeasta individualismista huolimatta yhä enemmän pelkkien "identiteettien" määrittelemiä, ja sekin ominaisuus, josta Durkheim puhui "negatiivisena kulttina" -- että siis monet ihmiset määrittelevät itsensä "kielteisestä käsin", jonkin sen-ja-sen ryhmän tai ismin vastustajana -- on jo ajassamme todellisuutta.

Ja niin ne kai nämäkin "luottamuksellisen" vallan käyttäjät nyt ikään kuin identifioituvat omaan sosiaaliseen rooliinsa ikään kuin se olisi jumalan heille antama. He kokevat asemansa jonakin ihmistä suurempana, eikä sitä siis saisi ihmisten taholta kyseenalaistaa -- saatikka sitten "maalittaa".

Ja koska he identifioituvat ihmistä suurempiin voimiin, he myös tulevat säätämään ankarat rangaistukset niille jotka tohtivat heidän identiteettiään epäillä tai vetää alas. He ovat itse itsensä pyhittäneet, ja heillä on siinä tukijana koko nykyinen identiteettipolitiikan yhteiskunnallinen ilmapiiri. Eli siis juuri se ilmapiiri, jossa jokin "mekaanisesti" määrätty "arvo" on itsessään pyhä ja loukkaamaton -- kuten vaikkapa monikulttuurisuus tai ihmisarvo- ja -oikeusideologia -- ja jokainen joka tohtii näitä kyseenalaistamattomuuksia kritisoida, joutuu mitä julmimmilla jumalallisilla valtuuksilla oikeutettujen rangaistuksien kohteeksi.

Kehittyneemmissä yhteisöissä pitäisi edetä siihen suuntaan, että vallanpitäjät saavat valtuutuksensa kanssaihmisiltään, ja heidän on ansaittava kunnioituksensa ja luottamuksensa. Mutta tuskinpa enää etenemme tähän suuntaan. Taannumme vahvasti takaisin ihmisyyden alkukantaisemmille asteille, ja sehän näille tietysti sopii, koska silloin tietysti olemme enemmän "tasavertaisia" vastaanottamaan kehittymättömien kulttuurien kansainvaellukset.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Taisteluvälineupseerille, Patelle Pankavaarasta, Juha Kivelälle, Unknownille, Vasarahammerille ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Ja tuohon voisi lisätä muistaakseni Tshingis-kaanin lausuman ”vihatkoot, kunhan pelkäävät”.

Tvälups: Olen katsonut useitakin Malisen haastatteluja ja kyseessä on kovasti järkevä ja asiallinen mies.

Pate: Ja lakivalmistelun mukaan tuokin oli selwää maalittamista.

Juha: Joo, EU pistää kuivana kakkoseen ja Suomi pyytää lisää. Jos suomalaisille oltaisiin vuonna 1994 kerrottu että mitä tosiasiassa oltiin suunnittelemassa niin EI-äänet olisivat saaneet ylivoimaisen voiton. Pusan kirjoitus on hyvä mutta yhdestä lauseesta huomautan:

”Taustalla on muutaman yritysmaailman vaikuttajan halu ajaa liittovaltiota.”

Pitää paikkansa, mutta kyllä se halu on myös utopistisilla vasemmistoliberaaleilla.

Unknown: Joo, älä huoli. Varmasti tulee. Nyt ollaan vasta alussa.

Vasara: Joo, kohta 3 pitää myös paikkansa. Meille ei koulussa ainakaan kyseistä leffaa näytetty. Näin sen aikanaan televisiossa ja vaikka nuori heppu olinkin niin ihmettelin kyllä että eihän se historia ihan noin mennyt.

Seppo: Piru vie, toi jumalallisen roolin omaksuminen pitää paikkansa. Oliskos sen arvostelu sitten majesteettirikos vai suorastaan nykypäivään päivitettyä jumalanpilkkaa? Pelottavaa joka tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nyt tuntuu vähän siltä, että nykyinen hallitus ja sen hännystelijät tuhoavat lopullisesti suomen ja tuo "maalitus" laki vielä voimaan ni soronoo. T. Oloneuvos

Olavi Koskela kirjoitti...

Vanhana latinistina pakko täsmentää tuon huomautuksen 'Oderint dum metuant' (vihatkoot kunhan pelkäävät) alkuperää. Lähteet väittävät, että sen lausui ensimmäisenä näytelmäkirjailija ja runoilija Lucius Accius. Sen väitetään olleen myös sen hullun, Caligulan, suosikkilausahduksia. Ei silti, kyllä se olisi istunut Tshingis kaaninkin suupieleen.

Joppos123 kirjoitti...

Nyt tapahtuu paljon ja nopeasti. Korona on antanut odottamattomia mahdollisuuksia federalisteille toteuttaa kaikki se mihin koronaa ilman olisi mennyt jopa vuosikymmeniä.

1. Liittovatiokehitys sitomalla asiansa hoitaneet maat sukupolvien ajaksi maksamaan etelänveteliän velkoja ja samalla suomalla EU:lle verotusoikeus.
2. "Sopivan median tukeminen verovaroin (jos niitä jaettavia veroja jää kohdan 1 jälkeen).
3. Edellämainittujen röyhkeiden tekojen kaikenlainen arvostelu tukahdutetaan Ykän kirjoituksen työkaluilla.

Ei Henrikson tarkoita todellakaan puheillaan sitä, että jos vaikkapa Seija sairaanhoitajaa uhkaillaan duunissa niin syyttäjää kiinnostaisi paskankaan vertaa lähteä nostamaan siitä juttua vaan sitä, että politiikot ja heitä kehuvat toimittelijat nostetaan arvostelun yläpuolelle.

Sattumaako? En usko.

Nyt sitten mennään ihan saatanan kovaa kohti helvettiä. Ei tainnut olla kaukaa haettua ennustamani "Pohjolan Venetzuela" Suomi vuonna 2023.

Ja nyt punnitaan ennustukseni tahallisuus. Hallitus tietää tasan mitä tekee.

Joppos123 kirjoitti...

Se jäi tuohduksissa sanomatta, että hallitushan tulee suostumaan lähes 17 miljardin takuisiin "kovilla ehdoilla".
Ehdoille tullaan nauramaan muiden maiden osalta julkisesti ihan samalla tavalla kuin Jutan "takuille".
Tulevat entiset tättähäärätytöt tietävät, että kuuliaisuus palkitaan.
Saihan sekä Jykä että Jutta palkintonsa Kreikan kuprussa.

Nyt puhutaan jo hävittäjähankintojen lykkäämisestä ja mitähän muuta vielä onkaan tulossa.
Alkaa olla oikeasti maanpetturuuden merkkejä ilmassa. EU lait jyräävät kansalliset ja jos EU lakeja rikotaan järjestelmällisesti niin elämme laittomuuden aikaa.
Onko hallituksemme enää laillinen?

Joppos123 kirjoitti...

Ilmassa alkaa olla sodan tuoksua. Ei vielä mutta viimeistään silloin kun EU:n luuranko tulee vaatimaan maastamme saataviaan.
Nyt on todella tärkeää pitää PV:mme kunnossa, ei EU:lla ole siinä tapauksessa lihaksia tulla hakemaan mitä vaatii.
Sota jakaa korttipakan aina uusiksi.
Eihän mahdollisilla ulosottomiehillä olisi muuta tullattavaa enää kuin kaikki kansallisomaisuutemme tai sen rippeet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oloneuvokselle, Olavi Koskelalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Oloneuvos: Totta. Mutta kun ne idiootit eivät edes tajua mitä tekevät vaan kuvittelevat tekevänsä paratiisia maan päälle.

Olavi: Kiitos täsmennyksestä.

Joppos123: Olet kaiken kaikkiaan aivan oikeassa. Tässä voi kysyä, mitä muuta Suomi enää on kuin siirtomaa? Mutta olet oikeassa siinä että Suomella on kuitenkin vielä suhteellisen vahvat omat puolustusvoimat ja EU-valtiot ovat puolestaan riisuneet omansa luurankotasolle. Vähän vaikeaa niillä on tänne hyökätä. Ellei sitten vallassa ole hallitus joka laskee ne tänne ilman vastarintaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Luottamukseen liittyy myös tunnettu vertaus, että se on kuin peili:
jos sen rikkoo, sen voi korjata, mutta rikkomisen jäljet näkyvät silti kaikille ikuisesti.

Nykyinen poliittinen, hallinnollinen ja mediaeliittimme on ottanut suorastaan asiakseen rikkoa peilejä - ja väittää naama pokerina peilin olevan täysin ehjä; jos muurahaiskansalainen ei näekään peilistä enää mitään, se on hänen vikansa!

Ja aivan liian moni kansalaisemme tämän kaiken jälkeen vain tuijottaa sitä rikottua peiliä ja uskottelee itselleen näkevänsä siinä jotain, koska eliitti on käskenyt hänen nähdä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olipa taas erinomaisen hyvä kommentti. Ja lisätään siihen se, että järjestelmä pyrkii tilanteeseen jossa kansalainen ei saa sanoa että peili on rikki. Rangaistuksen uhalla.

Juha Kivela kirjoitti...

"Ellei sitten vallassa ole hallitus joka laskee ne tänne ilman vastarintaa".

Leikitään hieman tuolla ajatuksella ja asetetaan hypoteesi:

Kuinka Suomelle käy, jos presidenttinä olisi Vikdun Quislingin kaltainen kopio ja valtioneuvoston jäsenet muodostuisivat Terijoki II jäsenistä?

Testin tulos on, että tuolloin Suomi on tuhon oma.

Onko Suomi tuhoon tuomittu?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Johan me siinä tilanteessa ollaan. Tosin sillä erolla että meillä ei ole täällä vieraan vallan sotilaita. Ja Suomi ei ole tuhottu vielä. Kovasti sitä yritetään. Utopian nimissä.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä, että takavuosien Kreikka-farssista ei ole opittu mitään, vaan samaan ansaan mennään uudestaan. Samalla tavalla kun kansalle uskotellaan, ettei vuoden 2015 suuruista kansainvaellusta enää nähdä, nyt annetaan sellainen käsitys, että kun euro taas kerran pelastetaan, kriisi on ohi ja elämä on kuin silkkiä vaan! Entä kun tulee se seuraava kansainvaellus ja seuraava kriisi ennen kuin entisistäkään on selvitty? Eikös meillä kuitenkin ole sellaisiakin korkeasti koulutettuja henkilöitä kuin tulevaisuudentutkijat? Odotan heidän esiinmarssiaan, mutta meille tarjoillaan vain yksipuolisesti, julkisia keskusteluja välttäen ja soraäänet torpaten varmiiksi pureskeltuja juttuja EU:n ja euron hyvyydestä ja välttämättömyydestä. Hyvän mallin antaa Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen, joka selittää EU:n merkityksen olevan meille ARVOISSA. Nuo kuuluisat arvot (jos joku vielä vaivautuisi selittämään, mitä ne ovat) kotimaassa ja Euroopassa ovat tulleet ja tulevat todella kalliiksi.

Rouva Ano

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Pohjimmiltaan kysymys on siitä että yhteiskunnallisesti itsensä tärkeiksi ylentäneet ihmiset ovat havainneet mediakentän muuttuneen. Ennen vallanpitäjille riitti kun piti television, muistanette hirvittävän pelon maikkarin uutisista, tai sanomalehtien kustantajat ja yleisradion ruodussa. Tästä hyvä esimerkki oli presidentti Kekkosen viimeiset vuodet virassa. Nyt on tuo saamarin some, missä kuka tahansa voi tuoda julki vaikka viranomaisten tai politiikkojen kootut möhläykset. Nyt pitää rakentaa systeemi missä voidaan kieltää mainitsemasta nimiä, asemaa, kiusallisia sidonnaisuuksia tms lain voimalla.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Unohdin että päättäjillä ja virkamiehillä tai muuten itsensä tärkeiksi tuntevilla on aina ollut asenne että heillä on länsimaiset vapaudet ja itämaiset oikeudet.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ai niin en haluaisi olla ilkeä tai inhottava mutta tuo valkoposkihanhigatessa kannattaisi tutustua australian armeijan epäonnistumiseen emuwar-taistelussa.

Joppos123 kirjoitti...

Ihan vaan jos ei verenpaineet lajitovereilla huitele jo muutoinkin punaisella niin THL:n puhuva pää julisti ettei kotimaassakaan pitäisi matkustella.
Mahtaako sittenkin olla niin, että konkurssi ei olekkaan riittävän nopea kun tällaisia aletaan aukomaan?
Itse aion huomenna lähteä Kymenlaaksoon moikkaamaan vanhaa taistelutoveria,riittää muuten taas kerran saunanlauteille jutusteltavaa.
Ensi viikolla järvisuomeen omien poikien kanssa kalaan ja siitä suoraan kohti lohijokia. Haistakoot THL:n porukka pitkän paskan.
Ihan vaan sivuhuomautuksena. Samariin on ollut kohta viikon saikulla, syynä "flunssa". Omituinen lentsu, yleensä vastaavasta saa korkeintaa sen 3 päivää saikkua.
Olisiko kovassa vallanvauhdissa "impannut nauhan sisään"?

Joppos123 kirjoitti...

Paten kommenttiin hanhista sen verran, että Suomihan haluaa EU:n käskyläisenä aina paavillisempi kuin paavi itse.
Itse olen enemmänkin kalamiehiä vaikka eläkkeellä onkin tarkoitus aloittaa metsästyksen opettelu ja nimenomaan linnustaminen.
Korjaa Ykä jos olen väärässä. Eikös tuo valkopaskahanhi ole erinomainen lautasella?
Ymmärtääkseni sitä suojelua pitäisi enemmänkin kohdentaa metsäkanalintujen suuntaan ja silloinkin lisäämällä esmes supien pyyntiä vaikka maksamalla pari vuotta tapporahaa niistä.
Voin olla ihan ulapalla mutta tämmöinen maku on jäänyt kun juttelee metsästäjien kanssa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Patelle Pankavaarasta ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Jep, ja tällähän sidotaan valtiot vielä entistä tiiviimmin liittovaltioon. Ja tosiaan, tuo Tuppurainen – niin kuin niin moni poliitikko – hokee niitä ”eurooppalaisia arvoja” mutta kukaan ei varsinaisesti sano, että mitä ne ovat. Osaisiko Tuppurainen edes sanoa? Vai onko kyseessä joku pyhä hokema jonka lausuminen omasta mielestä hiljentää väärinajattelun?

Pate:

Viesti1: Kyllä. Valtakoneistollehan sopisi että olisi olemassa vain ja ainoastaan valtakoneiston kontrolloimaa mediaa.

Viesti2: Tuo oli muuten osuva määritelmä.

Viesti3: Tuosta en ollut koskaan kuullutkaan. Kiitokset, ei mennyt hukkaan tämäkään päivä. Sinänsä eihän tavoitteena ole ampua kaikkia hanhia vaan ampua niitä sen verran että ne säikähtävät ja pysyvät poissa pellolta.

Joppos123:

Viesti1: Joo, kyllä meidänkin huushollissa aiotaan kotimaassa reissata. On muuten tullut mieleen että valtakoneisto ajattelee pääkaupunkiseudun olevan koko Suomi ja mitään rajoituksia esmes Kainuussa ei saa purkaa ennen kuin korona on hävinnyt Helsingistä. Samarinilla saattaa olla kyseessä ns. taktinen flunssa.

Viesti2: Pakko sanoa että vaikka monenlaista lihaa olen syönyt majavasta alkaen niin valkoposkihanhea en ole maistanut. Ja et ole ollenkaan ulapalla. Metsäkanalintuja on aina vain vähemmän. Niihin poika-aikojen teeriparviin en ole enää aikoihin törmännyt.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Helsingin ja ympäristön kanadanhanhi ongelmasta saa yksin syyttää Korkeasaarta mistä jos oikein muistan niin karkasi muutama hanhi pesimään mantereelle. Nyt niitäkin on vähän enemmän kuin muutama. Hanhi on erinomainen valinta Martinpäiväksi ja vaikkapa jouluksi.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ja näistä sopimuksista, me olemme Yrjön kanssa sitä ikäluokkaa että jos meidän ollessa kasvuikäisiä olisi julkisesti mennyt sanomaan että lähitulevaisuudessa valtiovalta pyyhkii takapuolensa YYA- ja Pariisinrauhansopimuksilla olisi toimitettu piirille m-lähetteellä. Molemmat sopimukset olivat verrattavissa luonnonlakeihin. Ne ovat yhtäpitäviä kuin EU sopimukset vallanvaihtuessa, saunanpesään niistä ei ole edes sytykkeiksi kun papereissa on liikaa kaoliinia. Tämä tietysti on valtarakenteisiin elämänsä rakentaneen ja tukeutuneen virkamiehen painajainen jossa maailma romahtaa ympäriltä.

Joppos123 kirjoitti...

On tainnut samariini paeta siihen kuuluisaan pottukellariin kun ensi viikolla on edessä kohtalonkysymykset Suomen osalta. Kannatus on helppo pitää kun haeskelee säälipisteitä sairaudella ja jättää paskat päätökset Kulmunin huoleksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pate:

Viesti1: Kyllähän kanadanhanhea on Suomeen istutettu jo aikaisemmin.

Viesti2: Totta. Suuren ja Mahtavan piti olla Suuri ja Ikuinen. Ja Suomi muuten oli YYA-aikanakin vielä huomattavasti itsenäisempi kuin nykyisin.

Joppos123: Näin saattaa olla. EU nimittäin meinaa sitoa Suomen entistä enemmän velkavankeuteen ja entistä kuuliaisemmaksi liittovaltion jäseneksi. Jossa Suomi – typeryyttään – on se luokan kiltein oppilas jo muutenkin.

Joppos123 kirjoitti...

Välillä tulee joppoksen menu.
Tuli pyöräytettyä seuraavaa.
Uusia pottuja (svedustan)
Kesäsilliä ja oivariinia alkuun.

Pääosaan.
Vihreää parsaa kietaistuna pekoniin, oliiviöljyyn ja mustapippuriin, eikun grilliin.
Kylkeen poronvasan ulkofilettä (kokonaisena),paistoaika max 1-1.5 min per puoli, folioon jälkikypsymään noin 5 -10 minsaa ja eikun mässäämään.
Toki yksi tuoppi kylmää olutta siihen kyytipojaksi.

Joppos123 kirjoitti...

Kyllä se Ykä taitaa olla niin ettemme ole se luokan kiltein vaan se koulukiusatuin ja hallitus toisensa jälkeen näyttää suorastaan nauttivan siitä.
On tuolla taudilla nimikin, masokismi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Resepti välitetty kaikille käppäukoille ja kaikille käppäakoille. Ja luokan kilteinhän tuppaa yleensä olemaan myös se kiusatuin. Tässä tapauksessa masokismi ei ole oikea nimi sillä päättäjät istuvat toisten perseillä nuotioon. Mitä tulee siihen kiusaamiseen niin mulla on pikapuoliin tulossa asiaa sivuava postaus.

DuPont kirjoitti...

YLE:n asenteen tietää jo kysymättäkin, kuten Bernerin ja Saarikoskien mielipiteet. Nuohan ovat niitä varoittavia esimerkkejä, joiden suolloksia en enää lue, koska ovat politisoitunutta roskaa journalismin näennäisellä kuorrutuksella.

Mutta miksi poliittinen journalismi on ajautunut tuollaiseksi? Toimittajien mielipiteenilmaisuksi realiteeteista ja faktoistakin joskus riippumattomiksi. Ei ns. "oikeistolaisten syytökset valtamedian vihervas. politisoitumisesta" synny itsestään, kyllä niihin syytöksiin on aihetta. YKÄ:n blogissa jo rutosti.

Pidän itse oikeasti varsin huolestuttavana nykytilannettamme, jossa "maalittamista" yritetään nyt tuoda sananvapauslainsäädäntöömm. Mitä muuta tuo voi oikeasti olla kuin sensuuripyrkimystä. YKÄ:kin voi olla jonain päivänä kohteena, kuten me muutkin...

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä ne ovat, ne kuuluisat Eurooppalaiset Arvot? Yksikään eliitin edustaja ei ole määritellyt, mitä ne ovat, mutta useaan otteeseen on mainittu mitä ne eivät ole.

Kun Visegrád-maat kieltäytyvät ottamasta kaduilleen afrikkalaisia ja islamilaisia ryöstäjiä, raiskaajia, tappajia ja terroristeja, Suomen ja EU:n eliitti raivoaa näiden rikkovan Eurooppalaisia Arvoja.

Kun unkarilaiset äänestävät vapaissa vaaleissa valtiomiehiä, jotka lupaavat ajaa kansakuntansa ja valtakuntansa etuja pitäen lupauksensa, Suomen ja EU:n eliitti raivoaa Unkarin rikkovan Eurooppalaisia Arvoja muuttumalla diktatuuriksi.

Kun Perussuomalaiset ja sen veljespuolueet vastustavat EU:n kehitystä Euroopan Neuvostoliitoksi, joka tuhoaisi eurooppalaiset kansallisvaltiot kansakuntineen, Suomen ja EU:n eliitti raivoaa heidän vastustavan Eurooppalaisia Arvoja.

Kyllä tässä alkavat nuo Eurooppalaiset Arvot tulla jo koko lailla tarkoin määritellyiksi sen kautta, mitä ne eivät ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys DuPontille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

DuPont: Totesit:

” Politisoitunutta roskaa journalismin näennäisellä kuorrutuksella.”

Ja tuo oli äärimmäisen hyvin määritelty. Suomalaisen journalismin mädätys on kai alkanut jo joskus 1960-luvulla. Oma blogini ei ole vielä sensuurin kohteena. Bloggerissa sitä ei pahemmin ole. Twitterissä ja facebookissa kylläkin. Saas nähdä koska se tulee bloggerinkin puolelle.

Qroquius Kad: Eipä voisi osuvammin sanoa. Niin sanotut eurooppalaiset arvot ovat totalitaristisia arvoja. Joita meille pakkosyötetään.

Anonyymi kirjoitti...

Yk:n ID2020 sekä agenda 2030 hanke ja siksi tämä mallioppilasmaana viedään maaliin, maksoi mitä maksoi!

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ika-ja-sukupuolineutraalit-henkilotunnukset-voisivat-aiheuttaa-satojen-miljoonien-eurojen-kustannukset-ei-nahtavissa-pakottavaa-tarvetta/7832370

Ja rahaahan meillä on! eu ja yk vain neuvokoot minne ne sijoitamme


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. En tiedä onko tämä lähtöisin YK:sta vai omien päättäjiemme typeryydestä. Lopputulos on karmea joka tapauksessa. Tuo, mitä linkkasit on hyvä esimerkki mielettömyydestä. 0.001 prosenttia vaatii jotakin ja silloinhan se on ilman muuta tehtävä.

QroquiusKad kirjoitti...

Eiköhän tämän älyttömältä vaikuttavan uudistuksen todellinen motiivi ilmene tuosta Maikkarin uutimen lopussa siteeratusta:

"Oleellista on, että jokaiselle Suomessa asioivalle henkilölle, esimerkiksi tilapäiselle työntekijälle tai opiskelijalle voidaan antaa hänet suomalaisissa palveluissa yksilöivä ja pysyvä tunnus. Tällä hetkellä henkilötunnusta ei lainsäädännön vaatimusten vuoksi voida antaa kaikille sen vuoksi, ettei henkilöä ole riittävän luotettavalla tavalla tunnistettu."

Toisin sanoen jokaiselle paperittomalle maahantunkeutujalle on voitava antaa paperit, vaikka häntä ei ole tunnistettu ja ennenkaikkea ei tarvitsisikaan tunnistaa. Sen myötä hänestä sitten tuleekin kansalaisuskelpoinen merkki- ja numerosarja, josta ei ilmene mitään muuta.
Käväisemällä kotimaassaan ja palatessaan passinsa hukanneena hänelle sitten kirjoitetaan uusi merkki- ja numerosarja.

Anonyymi kirjoitti...

https://en.wikipedia.org/wiki/ID2020

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Luottamus, käsikirjoitus Niilo Lauttamus - tämä kommenttini ärsytti ihan täysillä YYA-uskovaisia taannoin. Jos jätetään mainitut uskovaiset ja taistolaiset pois laskuista: tunteeko kukaan ketään joka olisi ko. tuotoksen katsellut vapaaehtoisesti?

Oikeasti vileeni oli valinnan edessä, myöntääkö itsenäisyyden, jolloin punaisten vallankumous palauttaa suomen venäjän alaisuuteen. Vai ei myönnä, jolloin suomi itsenäistyy omin voimin ja irrottautuu venäjän alaisuudesta. No, punaiset epäonnistuivat. Ja vileeni oli muuten psykopaatti.

Hanahi on maukas ja vaikeasti metsästettävä riistalintu. Lähelle ei pääse ja kaukaa on vaikea osua. Jos osuu, niin koko parvi pyrähtää naapurilääniin. Metso, teeri, pyy ja hanhi on semmoisia elikoita joita voisin intoutua metsästämään. Kanalinnut on vähissä, valkoposkihanhista on riesaa. Miksi kanalinnut on vähissä, soiden ojitus, riettaelukat, hakkuut, ilmastonmuutos vai maasäteily syynä? Kukas tietäis.

Vieraspedoista voisi harkita tapporahaa ja ainakin pitäisi määrätä ankara rangaistus niiden metsästyksen häirinnästä. Supiloukun rikkojalle vuosi ehdotonta - malliin. Supiloukulla ei muuten pyydetä supia - pesukarhua - vaan supikoiraa joka on vallan eri elukka. Riettaelukoiden jahtaajien maalittaminen pitää kieltää. Joka helevetin vuosi vinkuu joukko kahjoja miten epistä on kun metsästäjät vainoaa minkkejä ja supikoiria. Nuo riettaelukat pitäis laittaa rottien kanssa samaa luokkaan, saa tappaa ihan millä konstilla vaan ja ihan koska vaan. Tulis näsiän marjoillekin hyötykäyttöä. Kultasakaalikin samaan sakkiin, ei se kuulu suomeen. Ei ole koskaan kuulunut.

Soiden ojitus taisi olla muuten munaus, eivät tuota puuta mutta hukuttavat kanalintujen poikaset. Karut avosuot olisi pitänyt jättää rauhaan. Nyt niillä on kitumäntyjä muttei mettikanoja - riekkoja - eikä muuten teeriä eikä mettojakaan enää.

Vanhat, synkät, isot kuusikot on hävinneet, niissä oli ennen mettoja kesäisin lymyilemässä. Ja rytisevillä lentoonlähdöillään marjastajia säikyttelemässä. 60-luvulla vainottiin valkoista valhetta, koivua. Nyt ei ole enää talvisin teeriparvia koivuissa syömässä.

Mihin pyy on hävinnyt? Muinoin, ennen kännyköitä, teinipoppoomme kulkiessa metsässä jotain merkillistä kohdetta etsimässä - suppaa, isoa siirtolohkaretta, jyrkännettä, lähdettä - kuljimme avoketjussa ja yhteydestä piti pyypilli huolta. Joka hemmolla pilli - tii tii trilili - yhteysäänenä. Välillä oli tukka pystyssä vislaavia pyyherroja enemmän rähjäämässä kuin uteliaita luontokerholaisia. Nyt ei kukaan vastaa viheltelyyni, ei edes vanhoilla tutulla pyypaikoilla.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Taisteluvälineupseerille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuo voi olla hyvinkin mahdollista. Tuo termi ”paperiton” on muuten sitä uuskieltä joka sysää vastuun yhteiskunnalle kun se ei ole antanut ressukalle papereita. Onhan se antanut. Lapun jossa lukee että suksi helvettiin. Ja tännehän se silti jää. Pistämään lakimiesten avustuksella kuudennen valituskierroksen menemään.

Tvälups: Tuonkaltaiset systeemit ovat aina pelottavia.

Pyssymies: Minä muuten katselin sen aikanaan vapaaehtoisesti kun siihen aikaan se tv-tarjonta ei ollut kovin suurta. Ja ihmettelin katsellessani. Vileenihän oli varma että Suomi palaa itsenäiseltä harhatieltään neuvostokansojen perheeseen muutamassa vuodessa. Sekä supikoira että minkki ovat haitallisia vieraslajeja ja tulee muistaa että se minkinperkele puolestaan hävitti Suomesta vesikon kokonaan. Samanlaisia havaintoja metsälinnuista minullakin tosin olen huomannut että metsoa alkaa näkyä jopa hakkuuaukoilla. Kai se on niin että sopeudu tai kuole.

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymies - "Soiden ojitus taisi olla muuten munaus, eivät tuota puuta mutta hukuttavat kanalintujen poikaset. Karut avosuot olisi pitänyt jättää rauhaan. Nyt niillä on kitumäntyjä muttei mettikanoja - riekkoja - eikä muuten teeriä eikä mettojakaan enää."

Ei kasva suot ojitettuinakaan kunnollista puustoa, että kävi kuten lummukkalaisten pellon teossa - nyt ei oo järvee, ei peltoo.

Lisäksi nuo suo-ojittamiset ovat tummentaneet kaikki ne vesistöt, jonne ne ojat laskevat. Metsäkanalintujen kadon päälle tulee siis arvokalojenkin hävittäminen sillä ei viihdy lohi tai muikkukaan tummavetisissä vesissä.

Sekin vähä puusto mitä noilla ent. soilla on saatu kasvamaan, on liki mahdotonta ja ainakin mahdollisimman kallista korjata talteen kun ei niille voi/kannata metsäkoneita ajattaa.


-Tvälups-