perjantai 1. toukokuuta 2020

VAIHTELEVASTI SUOMALAINEN


Valtamediamme toiminta on jo pitkän aikaa ollut suorastaan hellyttävän ennustettavaa. Jos 1980-luvulla kansalainen olisi törmännyt otsikkoon  ”hollantilais-suomalaisessa amfetamiiniliigassa usealle maksimirangaistukset hovissa” niin kyseinen kansalainen olisi hyvin perustellusti voinut ajatella että kas, siinä on Kuosmanen, Korhonen, Laatikainen, Penttinen sekä van Jotakin ja van Tätäkin saaneet ansionsa mukaisesti. Piruakos rosvoilivat.

Nykyisin on oikeaoppisen toisin ja kun kansalainen lukee saman otsikon ”hollantilais-suomalaisessa amfetamiiniliigassa usealle maksimirangaistukset hovissa” niin mieleen tulee heti varsin perusteltu epäilys siitä että ketkähän ne ovatkaan koettaneet onneaan laillisuushaasteisessa liiketoiminnassa. Ja valtamediahan ei petä tälläkään kertaa. Pitkiä tuomioita tuli seuraaville ”suomalaisille”:

- Hauzin Hajipoori
- Soheil Yadzi
- Rawand Chimani
- Yossef Bellassin
- Mohamud Kassem
- Farman Osman Abdulkhadir
- Mahir Heyecan
- Ricardo Hubert Jan Duda
- Halil Kayikcoiglu
- David Cella

Missäs ne hollantilais-suomalaisen liigan suomalaiset olivatkaan? Tai no, suomalaisuuskin on vain sosiaalinen konstruktio, eikös se niin ollut?

Kaavahan on aina sama. Jos etnisesti edistyksellinen henkilö saa aikaiseksi jotain positiivista tai edes jollain tavoin positiiviseksi tulkittavaa niin hänen etnistä edistyksellisyyttään suorastaan hierotaan vasten lukijan naamaa. Sen sijaan kun etnisesti edistyksellinen sikailee, perseilee ja häröilee niin hän aina muuttuukin yllättäen suomalaiseksi. Mutta ehkä valtamedia – varsin perustellusti – olettaa että ihminen lukee uutisesta pääosin vain otsikot ja uskoo niitten sanomaan.

Sen tavallisen kansalaisen tulee muistaa että nimenomaan tällaiselle valtamedian toiminnalle liikenne- ja viestintäministerimme Timo Harakka esittää valtion tukijärjestelmää. Harakka pohjaa vaatimuksensa selvitykseen jonka hänelle toimitti ehdottoman puolueeton entinen Vihreän Langan päätoimittaja Elina Grundström.

Eikö se pakotettu Yle-vero riitä? Ei tietenkään. Sillä täytyyhän kansalaisella olla käytettävissään useita tiedonvälitysvaihtoehtoja jotka käsittelevät asioita erilaisista näkökulmista. Niin kuin oli Neuvostoliitossakin. Vremja, Pravda, Konsomolskaja Pravda ja Krasnaja Zvedzda.

Eläköön yksimielinen ja väärinajattelusta vapaa tiedonvälitys! Nyt ja tulevaisuudessa!Joka tapauksessa oikein hyvää alkanutta toukokuuta kaikille.

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valtio on tukenut lehdistöä ennen Harakan neronleimaustakin. Kyseessä oli lehdistötuki puoluelehdille. Nykyään tukea annetaan vain vähemmistökielisille lehdille.

https://suomenlehdisto.fi/naapurit-nauttivat-tukia/

Valtamedia menettää tulojaan väestön siirtyessä seuramaan muita uutislähteitä. Ehkä jo jossain mietitään, voisiko valtion budjetista antaa lisärahoitusta Yleisradiolle paperilehtien julkaisemista varten. Yle voisi ostaa sisältöä lehtiinsä yksityiseltä sektorilta, jotka myisivät sitä, mitä ostaja haluaa.

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Acc. Ehkä median kannattaisi miettiä että jos heidän epistolaansa ei kiinnosta lukea niin kannattaisiko siirtyä epistolasta takaisin uutisointiin.

Joppos123 kirjoitti...

Suomalaisuushan on pelkkä sosiaalinen kontsruktio, vähän kuin sukupuoli.
Sen verran voin muille blogia lukeneille paljastaa, että olen ammattisotilas ja on sitä tehty muutakin kuin vedetty pulkkaa.
Ei kaikki ole ollut hyvää mutta , en kadu mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Ideological posession taisi olla termi mitä Jordan Petersson käytti tällaisista ihmisistä, jotka ovat jääneet ideologiansa vangiksi. Ei omaa ajattelua, pelkkää oppirakennelman fraasien toistamista. Täysin ennalta arvattavia. Perinteiset mediat eivät tule selviämään elleivät päivitä itseään nykyaikaan. Vaikka kuinka rahoitettaisiin. Veronmaksajien rahoilla olisi varmaan parempaakin käyttöä. Medioiden tukeminen valtion taholta on muutenkin monella tapaa ongelmallista. Sen lauluja laulat...

Kalevi Nissila kirjoitti...

Ei helkkari! Nämä harhauttavat 'uutiset' aiheuttavat vain 'vihapuhetta', eikä 'kivapuhetta', toisin kuin he kuvittelevat. Ja syynä on tämä tarkoitushakuisesti 'vääristynyt' uutisointi Jos yle'n toimittelijat haluavat arvostuksen muutokseen vielä lisää volyymia (alaspäin), niin näin se meikäläisten syyllistämisessä onnistuu.

Ei minustakaan saa koskaan tanskalaista vain muutaman vuoden Tanskassa asumisen jälkeen. Hänen kansalaisuutensa oli kaikille aina selvää - eikä kukaan halunnut OMIA tätä osaamista kehumalla sitä suomalaiseksi:

Jörgen Petersen (oik. Jørgen Petersen, myös Lill-Jørgen Petersen, 2. joulukuuta 1931 Randers, Tanska[1] – 13. helmikuuta 2009 Helsinki)[2] oli tanskalaissyntyinen Suomessa vuodesta 1957 asunut trumpetisti, säveltäjä, tuottaja ja orkesterinjohtaja. Petersen julkaisi vuonna 1961 levyn The Boulevard Of Broken Dreams ("Särkyneen toiveen katu"), joka menestyi Yhdysvaltoja myöten. Lyhyesti sanottuna - Tämä levy on yhä minun suosikkini - ei jokin huumeiden salakuljetus, vaikka yle kuinka hieroisi sitä naamaani!!

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Eipä se ole mikään ihme, ettei yhteisötodellisuudessa vallitsevia kognitiivisia dissonansseja hahmoteta, kun kaikki ajattelu tässä läpensä narsistisessa sateenkaarenkirjavassa maailmassa lähtee liikkeelle yksilöstä, joka kuvitellaan absoluuttisen autonomiseksi, vain oman täydellisen "vapaan" tahtonsa määräämäksi olennoksi.

Ja paradoksaalisesti käy niin, ettei tässä sokeuden asteelle kasvaneessa individualismissa pystytä enää hahmottamaan edes yksilöä -- ei sitä tapaa, jolla jokainen yksilöminuus varhaisessa lapsuudessa syntyy ja lähtee kehittymään. Sillä sieltähän ne juuret kasvavat, jotka sitten vielä aikuisiässäkin ankkuroivat kaiken ajattelun varsin varhaisissa kehitysvaiheissa saatuihin vaikutuksiin.

Jos ymmärtäisimme miten tämä nykyisin niin voimaannuttavana esiintyvä "uhriajattelu" -- uhraaminen, uhriutuminen -- palautuu aivan varhaisimman lapsuuden kokemuksiin, kehitysvaiheeseen jolloin mitään käsitteellistä tietoista "ajattelua" ei vielä ole, voisimme ymmärtää miksi nimenomaan uhriutumisroolit käytännössä johtavat siihen että yksilöt lopulta ottavat oikeuden omiin käsiinsä. Eli miksi alistumisesta ja loukkaantumisesta -- myös "samaistuvasta puolestaloukkaantumisesta" kasvaa yksilö, joka on valmis terroritekoihin, valmis kapinallinen ja vallankumouksellinen.

Ja jos näitä syntyjä syviä ymmärrettäisiin niin hyvin että identiteettiongelmat ja toimijaroolitkin näyttäytyisivät selvinä, me tuskin enää joutuisimme elämään keskellä nykyistä yhä sairaammin narsistiseksi muuttuvaa sateenkaarimaailmaa.

Syvyyspsykologiaa ja psykohistoriaa -- niitä maailma nyt tarvitsisi.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Joku Keskusrikospoliisissa haluaa hakea neekereitä vaaleampia poikalapsia adoptioon?

https://twitter.com/PauliVahtera/status/1255891054668193796

Ekku kirjoitti...

Ongelma on tosiaan siinä, että se on ihan sama, minkä lehdykän "vastuullisesta mediasta" avaa, niin sisältö on ihan sitä samaa edistyksellistä tuubaa. Ennen oli ehkä helpompaa, kun oli vasemmistolaista, maalaisliittolaista ja oikeistolaista mediaa. Luki samasta asiasta tehdyn uutisen niistä kaikista, niin totuus oli jotakuinkin siinä välissä.
Viimeaikoina on pistänyt erityisen pahasti silmään, että kun kotimainen media lainaa ulkomaalaista lehteä, niin aina lainataan vaikka Guardiania tai Washington postia. Aika moni suomalainen lukija ei varmaan nykyään tajua, että muissa maissa on lehtiä, jotka ajavat nimenomaan jotain tiettyä poliittista linjaa ja ne eivät ole samanlaisia kuin meidän omat lehdet tätä nykyä ovat. Ei näkemystä jostain Ison Britannian yleisestä mielipiteestä voi muodostaa tukeutumalla vain yhden lehden uutisointiin.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Lyhyesti (ed.kommenttiin) - ulkolainen, joka tuo hyvää on tanskalainen, tai tuo pahaa on 'suomalainen'!

Anonyymi kirjoitti...

Tämäpä onkin jännä keissi. Timo Harakka on tosin teatteritaiteen maisteri, mutta pitääkö sitä nyt ihan klovniksi heittäytyä, ministerismiehenkään? Onhan meillä ulkoministerikin. Ja jos taustalla onkin työura toimittajana, niin sillä ei ole todellakaan mitään tekemistä sen kanssa että lisää liksaa esitettäisiin käytännössä toimittajille. Tosin tämä on puettu journalismin pyhään kaapuun, ja jos siitä nyt sattuu jotain lirahtamaan mediataloillekin niin sillehän ei mitään kuulemma voi. Pulassa ovat poloiset Almamediat ja Erkot, Herlinit. Ei kai kukaan ole niin lapsellinen että kuvittelisi että tässä nyt Rääkkylän Sanomia on tarkoitus sponssata? Ja ilman muuta, pysyvähän tästä tuesta pitää tehdä kun nyt on piikki auki koronan siivellä.

Maskeja ei edelleenkään ole kun näitä selvityksiä ei vaan saada tehdyiksi, 6 viikkoa ihan liian lyhyt aika. Sen sijaan suorastaan ylimaallista ripeyttä on ministerimme osoittanut, vain kaksi viikkoa ja homma on hanskassa! Muut ministerit on vaan niin ääliöitä etteivät osaa valita oikeaa selvitysnaista. Elina G. on vihreä feministi, Vihreän langan ex-päätoimittaja ja ehdottoman puolueettoman Julkisen sanan neuvoston ex-puh.joht. Lisäksi ansiokas gradunsa (kiitos wiki) käsitteli Kalkutan teini-ikäisiä tyttöjä ja tästä gradusta onkin ollut paljon potentiaalista hyötyä Suomelle jos kalkutalaiset teinitytöt hakevat sankoin joukoin täältä turvapaikkaa. Koska Kalkuta on muuttanut nimensä Kolkataksi joka kotoisasti muistuttaa kristillistä Golgataa, turvapaikkaa ei ikävä kyllä tule koskaan herumaan.

Tuleeko kenellekään muulle mieleen toimittajien ja somalien yhtäläisyydet? Röyhkeys, vaatimukset, laiskuus ja valehtelu oma edun maksimoimiseksi yhdistettyinä täysin harhaisiin käsityksiin omasta merkityksestään ja tärkeydestään. Muistaakseni suomalaisten ammatti-rankingissa toimittajat olivat tipahtaneet ihan sinne häntäpäähän, poliitikkojen ja vuohipaimenten kastiin. Mutta rinta rottingilla mennään koska tuohan on vain tyhmien tavisten arvio. Meille on tärkeää se, että samat tyhmät tavikset seuraavat vain yleä ja hesaria. Suomen Kuvalehti on rappiolla koska siellä joku tutkivaksi toimittajaksi itseään kutsuva ketku työntää nokkansa epäjournalistisesti asioihin joista emme ole samaa mieltä. Talouselämän voisi lopettaa, siinähän on vain numeroita. Eihän numeroilla ole mitään tekemistä talouden kanssa.

Olisiko nyt solidarnoscin paikka? Kyllä siitä ylen lähes puolesta miljardista luulisi hieman lohkeavan kanssasisarillekin. Mitäpä jos nämä 3952 ylen työn sankaria alentaisivat hieman palkkojaan? Satku perkk jokaiselta, ei suuri uhraus pyhän journalismin alttarille. Ai ei vai?

Hauskoja nuo nykysuomalaiset nimet. Ja sehän on pelkästään suomalaisten vika jos me juntit emme vaivaudu niitä edes oikeaoppisesti ääntämään. Integroidu nyt siinä sitten. Voisihan sitä niinkin ajatella, ettei sitä tuplakansalaisuutta tarttis ihan jokaiselle perusteettomastikin antaa, mutta minkäs teet. Luotan kuitenkin ihmisten rivien-välistä-lukutaitoon: jos esim. Lieksan Sanomissa on uutinen että kolme suomalaista joukkoraiskasi jonkun niin ihan ekaksi ei lieksalaisille tule Make, Kake ja Pera mieleen. Ainakaan toivottavasti tuota aika kokemusperäistä pikkukaupunka eivät ole media, syrjäläiset ja kunnallispamput ahneuksissaan onnistuneet aivopesemään.
tira+Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Anolle, Kalevi Nissilälle, Seppo Oikkoselle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ekulle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Onneksi maanpuolustus on vielä ihan aseellinen konstruktio. Ja kiitos yv:stä. Olet oikeassa.

Ano: Juuri niin. Ei omaa ajattelua, pelkkää oppirakennelman fraasien toistamista.

Kalevi: Joo, en oikein tiedä mihin valtamedia tällä pyrkii mutta ei se sitä ainakaan saavuta. Mainion Jörgen Petersenin lisäksi tuli mieleeni mainiot Suomessa vaikuttaneet Delta Rhythm Boysit ja se legendaarinen mainos jota nykyisin ei saisi enää esittää:

https://www.youtube.com/watch?v=numbCLeS14o

Seppo: En osaa sanoa yksittäistä syytä vallitsevaan asiantilaan mutta se asiantila on joka tapauksessa tuhoisa.

VNV: Usko huviksesi, jätkä tuodaan tänne, saa sakot tai max ehdollista ja sen jälkeen pysyvän notkumisoikeuden.

Ekku: Juuri näin. Ja erityisesti lainataan Trump-uutisoinnissa josta kerätään vain kaikki mahdollinen ryönä.

tira+: Kaiken kaikkiaan hyviä ja osuvia havaintoja.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö ketään häiritse että Suomessa on kaapannut vallan 84 päinen salainen kommunistijoukkio joka käskyttää pelokasta hallitusta. "Avustajat". EU on määrännyt Suomeen reilut 62 miljoonaa matua ! Sitä tässä nyt kaikin valhein tavoitellaan.

https://vk.com/leomannermaa?z=video353410894_456239359%2Fd8ccc05815a07cd774%2Fpl_wall_353410894

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ei niitä nyt ihan niin paljon tule eikä edes suunnitella mutta joo, kyllä häiritsee,

Anonyymi kirjoitti...

Semmoistahan se "kansalaisuus" on. Valikoivaa ainakin ns. valtavalemediassa. Tyyliin pikkulikkojen panijat: Espoolainen eno made on marokko. Tää vain esimerkkinä, en äkkiä muista menikö ne suhteet ja maat oikein, mutta asia selvinnee esimerkistä kuinka meillä uutisoidaan. Se on lähes aina "uussuomalainen" kun lehdykät keroo, että suomalainen, turkulainen jne mies...
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Juuri näin. Jokaista joka saa hilattua itsensä Suomen kamaralle tulisi pitää suomalaisena. No, minä en pidä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Viheliäisten kannatus 9,7 %. Alle 10 prosenttia siis haluaa tuhota Suomen. Se on suomalaista demokratiaa.
Inkkaritervehdykset Arkadianmäen reservaattiin. Ja omaksumaan loputkin inkkareiden kulttuurista, etenkin juomakulttuuri. Pullot mukaan ja kumartelemaan totemipaaluja, jotka tuottavat kalpeanaamojen valopalloihin tulen. Ja aivan ilmaiseksi. Ugh.
Lapsiinhan korona tarttuu, ja heistä se myös tarttuu kaikkiin halukkaisiin tasapuolisesti. Joten reput selkään ja opin tielle, täti Li suojaa polkunne kantasuomalaisten väkivallalta.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jatkoa...
Oheisena aitoja intiaanitervehdyksiä suursaksan-itävaltalaisen opin mukaisesti:
https://www.hitler-archive.com/index.php?t=Salute%20(bent%20arm)
Linnan itsarien jatkoilla varmaan politiikan toimittajilla on loistavat apajat! Jospa sais vaikka näin tyylipuhtaan otoksen:
https://thelermanreport.com/2017/09/08/angela-merkel-why-doesnt-she-listen-to-her-electorate/adolf-hitler-saluting-color-circa-1940-david-lee-guss-1/

Hemuli kirjoitti...

https://haku.valtiolle.fi/Public/Assignment.aspx?guidAssignment=d43d6da9-b977-4afa-916f-42fa7351b002

Työ- ja elinkeinoministeriön energiaosastolle....

Varsinkin kun valtio ottaa 20 miljardia velkaa niin kyllähän oheiseen hommaan pitää verovaroilla tutkija saada.

"Harjoittelijan tehtävät liittyvät ministeriön ajankohtaisiin tasa-arvotyön
toimenpiteisiin. Näitä ovat esimerkiksi valmisteilla olevan kansallisen ilmasto- ja energiastrategian sukupuolivaikutusten arvioinnin alustava suunnittelu sekä kansallinen ja kansainvälinen energia-alan tasa-arvoyhteistyö. Lisäksi harjoittelijan tehtävänä on tasa-arvonäkökulman vahvistaminen valtioneuvoston aluekehittämispäätöksen toimeenpanossa."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

Veijo: Viheliäisten kannatus on tosiaan pudonnut mutta valitettavasti demareitten taas hurjassa nousussa. Eikä siihen tarvittu muuta kuin S. Marin lukemassa paperista selkeästi artikuloiden jotain jonkun toisen kirjoittamaa. Kovin monelle se näyttää riittävän kaikesta hallituksen säätämisestä ja sähläämisestä huolimatta.

Hemuli: Hölynpölytyöhön näyttää riittävän rahaa aina.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri Aamulehden itselleen hommannut Sanoma nosti osinkoaan viidettä vuotta putkeen. Osinko maksettiin maaliskuun lopulla eli koronan jo jyllätessä. Epäilemättä myös tätä median varakasta keskittymistä tuetaan runsaasti.

Valtsu

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Valtsu. En epäilisi ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän katselin asiaa lisää. Suomalaisista mediakonserneista Alma, KSML ja Sanoma ovat maksaneet tai ehdottaneet osinkoa maksettavaksi tänä keväänä, ja YLE on verorahoitteinen. Kuka sitä tukea oikeasti tarvitsee?

Harakalla on satojentuhansien osakesalkku. Onkohan mediakonserneja salkussa? Ei tosin ainakaan lehtijutuissa mainittu.

Valtsu

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Valtsu kyseli: "Harakalla on satojentuhansien osakesalkku. Onkohan mediakonserneja salkussa? Ei tosin ainakaan lehtijutuissa mainittu."

Ilmeisesti omistaa ison osan Äänekosken KaupunkiSanomat-nimisestä lehdestä ainakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Valtsulle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne. Koko touhun takana saattaa olla pelko siitä että perinteinen media on kuitenkin ottanut osumaa ja tokihan valvotun propagandan tarjonta on turvattava. Niin kuin Ylelläkin.