lauantai 23. toukokuuta 2020

EPÄILYKSEN PIRU JA KUULUSTELU


Helsinki, nykypäivä…

Järjestelmäpuolueen opportunistisen alaosaston pitkäaikainen ja menestyksekäs urapoliitikko Ruilikki Pervortten nukkui vuoteessaan levottomasti, kääntyili, ynähteli ja näki sekavaa unta. Unessa hän tunsi, että jokin Suomessa oli muuttunut mutta hän ei osannut täysin hahmottaa, että mikä. Jotain hänen kannaltaan ikävää se kuitenkin oli. Niin kuin kaikki karkaisi käsistä. Uni alkoi muuttua selkeämmäksi aivan niin kuin kakofoninen musiikki joka pikkuhiljaa muuttui selväksi melodiaksi.

Hän näytti olevan jossain huoneessa. Kyseessä oli selvästi kuulusteluun tarkoitettu pieni huone. Hän istui tuolilla, hänen edessään oli toimistopöytä ja sen takana puolestaan istui, piru vie, hänen vanha tuttavansa Epäilyksen Piru. Se sarvipää joka oli käynyt kiusaamassa häntä niin monta kertaa. Mutta tällä kertaa se vaikutti hieman toisenlaiselta. Niin, sillähän oli päällään maastopuku jonka hihassa oli sininen nauha ja rinnuksessa luki Suojelukaarti. Ne perkeleen muurahaiskansalaiset olivat tainneet tehdä sen, mitä Ruilikki oli jo jonkin aikaa pelännyt.

Epäilyksen Piru oli edelleenkin hiljaa ja katseli kädessään olevaa tuoretta tutkimusaineistoa. Siinä oli ne samat tiedot jotka Ruilikki oli lukenut valtamediasta aikaisemmin päivällä ja noitunut että perkelettäkö ne tuollaisia julkaisivat. Tutkimuksessa kerrottiin että vuonna 2019 epäillyissä raiskausrikoksissa oli 38 prosenttia tekijöistä ollut ulkomaalainen. Ja erityisesti niin Ruilikinkin välttämättöminä suitsuttamia etnisesti edistyksellisiä sellaisia. Kun otti huomioon sen porukan määrän Suomessa niin tieto oli hälyttävä. Ei Ruilikin mielestä itse aiheensa vuoksi vaan sen vuoksi minkälaisia ikäviä kysymyksiä se saattaisi herättää.

Nyt Epäilyksen Piru nosti katseensa paperista ja totesi:

- Niin. 38 prosenttia. Komea luku haittamaahanmuutolla eiks vaan? Eikä se edes riitä sillä Suomen kansalaisuuden saaneet haittamaahanmuuttajat lasketaan näissä raveissa suomalaisiksi. Kansalaisuuden, joita te olette jakaneet kuin ämpäreitä kauppakeskuksen avajaisissa. Ja kun katsoo lukemia niin huomaa, että trendi on jatkuvasti kasvava. Tiedättekös, urapoliitikko Ruilikki Pervortten, te olette vastuussa. Yhtenä kaltaisistanne.

- Miksi minä muka olen vastuussa? En minä käsittääkseni ole ketään raiskannut?

Epäilyksen Piru irvisti, joskaan ei niin pirullisesti kuin yleensä vaan lähinnä kyllästyneen tympeästi:

- Te olette vastuussa siksi, että tätä ei olisi tapahtunut ilman teitä. Te olette tienneet tämän koko ajan. Jo 1990-luvulta saakka. Mutta te olette kiistäneet ongelman olemassaolon ja pyrkineet peittämään sen. Te olette saaneet aikaan tilanteen jossa tietyn etnisesti edistyksellisen haittamaahanmuuttajaryhmittymän tekemiä rikoksia yritetään niin poliittisen koneiston, virkakoneiston ja valtamedian toimesta vähätellä ja selittää merkityksettömäksi. Raskaita, raakoja ja vielä alaikäisiin kohdistuvia rikoksia.

- Lisäksi te olette haalineet niitä Suomeen jatkuvasti lisää ja samalla pakottaneet tavalliset kansalaiset kustantamaan miljardeja vuodessa maksavan haittamaahanmuuton automaatin joka on parhaimmillaan heille puhdasta persnettoa ja pahimmillaan kipua, kärsimystä ja jopa kuolemaa. Lisäksi olette saaneet aikaan tilanteen jossa tämän järjettömän asiantilan arvostelu ollaan kriminalisoimassa. Saatana, sanon mä vaan. Olenhan minäkin jo virkani puolesta koko perkele mutta on minullakin sentään jonkinlainen moraali. Mitä teillä ei ole. Ja nyt kun komento on muuttunut, niin nämä tekemisenne otetaan aivan uudenlaiseen käsittelyyn.

Ruilikki rykäisi hieman ja sanoi sitten hiljaisella äänellä:

- Onhan… onhan se totta. Mutta minä en keksinyt enkä kehittänyt tuota. Minä halusin tehdä poliittisen uran ja kun hyppäsin mukaan politiikkaan niin tuo juna oli jo lähtenyt liikkeelle. Eihän minulla ollut muuta vaihtoehtoa kuin hypätä kyytiin ja virallisesti kannattaa vallitsevaa linjaa. Se oli poliittista realismia vaikka se ehkä sotikin arkipäivän realismia vastaan. Mutta vain poliittinen realismi on se vallitseva totuus joka merkitsee. Niin että ei minua voi tuomita mistään. Minä olen ollut Järjestelmäpuolueen toiminnassa kuin ajopuu. Lastu laineilla.

Epäilyksen Piru otti nyt tutun pirullisen irvistyksen:

- Tiedättekös, urapoliitikko Ruilikki Pervortten. Minä olen ollut näissä hommissa jo pitkään ja olen kuullut nuo samat selitykset lukemattomia kertoja. Eikä niillä tähänkään mennessä ole ollut merkitystä. Niillä oli merkitystä täsmälleen niin pitkään kuin te olitte vallassa. Nyt tilanne on muuttunut. Eikä tämä touhu kuulkaa mene niin että me etsimme patient zeron ja rankaisemme vain häntä.

Epäilyksen Piru nyökkäsi huoneessa seisovalle kahdelle suojelukaartilaiselle. He nostivat Ruilikin ylös tuolista, löivät hänelle käsiraudat, veivät ulos huoneesta ja alkoivat kuljettaa pitkin käytävää joka unessa hävisi pyörteiseen sumuun. Jostain kaukaa Ruilikki kuuli äänen:

-  Osallisuudesta sekä törkeään maanpetokseen että valtiopetokseen. Osallisuudesta yhteiskunnallista valta-asemaa käyttäen kansalaisten turvallisuuden tietoiseen heikentämiseen ja sitä kautta avunannosta murhiin, tappoihin, ryöstöihin, raiskauksiin ja pahoinpitelyihin. Osallisuudesta yhteiskuntarauhan romuttamiseen. Osallisuudesta yhteiskunnallisen luottamuksen romuttamiseen. Osallisuudesta aktiiviseen sananvapauden tukahduttamiseen. Osallisuudesta koululaitoksen muuttamisessa poliittisen propagandan välineeksi. Osallisuudesta oikeuslaitoksen muuttamisessa poliittisen manipuloinnin sekä kansalaisten alistamisen ja hiljentämisen välineeksi. Osallisuudesta kantaväestön muuttamisessa toisen luokan kansalaisiksi. Sekä osallisuudesta ennenäkemättömän typerään ja vaaralliseen etnisen väestörakenteen muutoskokeiluun tuomitaan syytetty kärsimään…

…samaan aikaan valvemaailmassa…

Epäilyksen Piru leijaili Ruilikin makuuhuoneessa ja katsoi kun hän pyöri unissaan. Aamulla hän heräisi hikisenä ja ajattelisi että taas hänellä on edessä yksi päivä jolloin hän mainostaa että tarpeeton ja vaarallinen onkin välttämätöntä ja väistämätöntä. No, ainakin hän kärsisi huonoa omaatuntoa. Edes hiukan. Näitä Järjestelmäpuolueen opportunistiosaston edustajia saattoi sentään kiusata. Toista oli Järjestelmäpuolueen utopistiosaston edustajien kanssa. Ne kun ihan oikeasti uskoivat utopiaansa. Tavallaan se teki heistä syyntakeettomia. Yhtä kaikki, siinä vaiheessa jos tämän maan lähihistoriaa aletaan oikein kunnolla perkaamaan niin silloin sinisilmäinen typeryys ei kävisi puolustukseksi.26 kommenttia:

Kalevi Nissila kirjoitti...

Jos ei tunne historiaansa, niin ei tiedä nykytilaansa. Tästä sinisilmäisestä typeryydestä - ainakaan 70-luvlla tällainen puolustus 'en tiennyt' ei mennyt läpi. Sähkölaitostoimintaa säätelevää lakia uudistettiin kyseisen vuosikymmenen lopussa. Eräs lakimies kertoi minulle, että tämä laki on vain yksi niistä viidestäkymmenestä muusta laista, jotka edellytetään osattavan tässä toiminnassa, kun ihmettelin, miten on mahdollista tuntea kaikki nämä lait. Eli, syyksi EI riitä, että ei tiennyt jos mokasi! Nykyisestä tuomaroinnista en tiedä...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalevi. Joo, mehän eletään taas kerran aikaa jolloin utopistit ovat päättäneet että historia on päättynyt koska täydellisyys on saavutettu ja opportunistit tietysti menevät virran mukana kunnes löytyy se uusi täydellisyys. Nykyinen tuomarointi eli oikeuslaitos on ollut viimeiset toistakymmentä vuotta selkeän poliittinen mutta jos näin sanoo ääneen niin syyllistyy viha- ja maalittamisrikokseen.

Joppos123 kirjoitti...

Mä vähän luulen ja oikeastaan tiedän. Jossain vaiheessa historian pitää toistaa itseään ja islam ajetaan asein pois Euroopasta.
Me joudutaan tappelemaan tuota barbaarilaumaa vastaan ainakin kerran.
Vaihtoehtona on alistuminen. Miksi perkeleessä pitäisi alistua armeijalle joka on kyvytön?
Ei kähtävä osaa sotia.
Kokemusta on.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kukaan ei kasva tyhjiössä, ja yksilön mahdollisuudet päättää itse omasta moraalistaan tai edes tiedoistaan ovat aina rajalliset -- moraalilaadusta päättää kulttuuri ja tiedollisista sisällöistä, eli siitä mitä ylipäänsä on mahdollista käsitteellisesti ajatella, päättää aikalaisajattelu.

Sosiaalisen lajin evoluutio on huolehtinut siitä, että nykyisillä sukupolvilla on käytössään ja keskuudessaan sellaisia yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä jotka ovat matkan varrella valikoituneet. Kukin yhteisö tarvitsee oman sosiaalisen eheytensä, eli tietyt institutionalisoituneet roolit, eivätkä yhteisövoimat juuri yksilöiltä kysy että haluatko olla vaikkapa kolme vuosituhatta vanhaa mallia vai sopeudutko siihen elämänmuotoon joka tänään on totta.

Meillä ei olisi edellytyksiä elää päivääkään antiikin kreikkalaisena. Se miellemaailma olisi meille mahdoton ymmärtää. Eikä näistä nykyisistä "totuuksistamme" ole mihinkään muutaman tuhannen vuoden päästä. Eikä niille pitäisi mitään perin vakavaa totuusarvoa kokea tänäkään päivänä.

Se mikä meidän pitäisi oman lajimme sosiaalisesta peruslaadusta ja omien tiedollisten mahdollisuuksiemme rajoittuneisuudesta oppia ja ymmärtää on, että nuo yhteisövoimat, yhteisöominaisuudet ja yhteisöilmiöt ovat aina olleet ensisijaisia -- kaikki mikä jää yksilöiden käsiin on vain kymmenennen asteen kysymyksiä. Juuri joukkovoimia meidän pitäisi pelätä, ja siksi pitää omat yhteisömme omilla pohjillaan, sosiaalisesti ehjinä ja kehitys- ja toimintakykyisinä.

Epäilyksen piru voi hiipiä yksilön liepeille, mutta vaikka se onnistuisi joskus jonkun pään kääntämään, ongelmana on, että kulttuuriset joukkovoimat kohta korvaavat yhden viisastuneen kahdella vielä vakaumuksellisemmalla vihreällä hurmahengellä. Kun aika tarvitsee jonkinmuotoista tunnustuksellista vouhotusta, se myös synnyttää siihen rooliin sopivat uskontunnustajat ja jopa tuottaa sen "tiedollisen" ajattelun jossa opilliset ideologiat puhkeavat kukkimaan.

Joppos123 kirjoitti...

Tuossa aikaisemmin puhuin muunneltua totuutta. Osaa kähtävä sotia. Tasan sen aikaan kun saavat mellastaa. Samantien kun alkaa tulla kuokkaan niin ne mulkut ottavat ritolat.
Me länkkärit käydään niiden sotia kun ne paviaanit ei vaan osaa.
Ainoa maa joka edes yrittää on Saudi-Arabia. Nekin aika heikosti.
Arabin siulunrakenne on sodankäynnissä tehty ryöstämään ja raiskaamaan, niinhän ne täällä tekevät.
Sotaan niistä ei ole.
Väitän, että ihan milloin vain voin vetää turpiin viiden tai yli geelipäälaumaa.

Joppos123 kirjoitti...

Tässä muuten pitää olla pikkasen meteliä hallItuksen DDR meiningistä kieltää perustuslain mukaisesti kantisten liikkuminen. Ohisalo sanoi erikseen ettei se koske juhlapaikanhakijoita, meitä kyllä.
Aion laittaa tästä kyselyn oikeusasiamiehelle.

QroquiusKad kirjoitti...

Mahdollisista tulevista valtiorikosoikeudenkäynneistä pohdituttaa juuri tuo bloggauksen lopussa mainittu syyntakeettomuus.

Hilpeällä Huti-Maisalla on Missio. Hän ajaa sitä määrätietoisesti; se on itse asiassa ainoa häntä eteenpäin ajava voima. Hallitsematon maahanmuutto.
Sitä on saatava, koska? Siihen voi vastata vain Huti-Maisa itse. Hän kuitenkin tietää vastauksen, ja toimii täydessä ymmärryksessä.

Hänen eräänlainen esihenkilöoletettunsa Söpö Sossu Sanna on sujuva uutistenlukija. Hän on kaunis puhuva pää, joka lukee sujuvasti muiden kirjoittamia tekstejä, pitää välillä hymypaussin ja jatkaa kädet hallitun seesteisessä asennossa.
Hänelllä tuskin on paljon omia ajatuksia, mutta hän toimii täydessä ymmärryksessä.

Kaunis Kepuli Katri on väärään seuraan kaupungissa eksynyt maalaisytttö, jonka voisi päästää varoituksella, kun taas soma Li Lystikäs viettää loputtomia bailuja. Niistä hänelle olisi opetettava, että itku pitkästä ilosta.
Järki sanoo "Kotiis mee, on juhlat loppuneet!", sanoi Eppu Normaali. Sitä ennen mene vankilan lähtöruudun kautta, sanoi kommentaattori Kad.

Sen sijaan Huti-Maisan puoluetoveritar Pikku Emmukka vaikuttaa siltä, ettei hän ymmärrä tekemisiään ja tekemättä jättämisiään. Hänen naamakuvansakin vihjaisevat planeettojen päässeen karkaamaan kiertoradoiltaan.

Pitäisikö häntä rankaista rikoksista, joita hän ei ymmärrä tehneensä?

klova kirjoitti...

Tuosta lähi-idän islaminuskoisten sotimisesta ja sotimiskyvyistä,niin kyllähän Iranin ja Irakin sota oli aika julma koitos ja siellä ei ihmeemmin juostu karkuun.Samoin 1974 Israelin voitto ei ollutkaan enään läpihuutojuttu.

Jotain Irakin ja muun maailman välisiä paria koitosta ei oikein voi pitää minkäänlaisena mittarina ja toisaalta onhan siellä jatkunut sissisota siitä asti,mikä länsimaa kykenisi 15 vuoden sisällis ja sissisotaan?Osoittaa melkoista omistautumista asialle vaikka syyt ovat meistä järjettömiä ja sotiminen vähemmän hieniostunutta.Osittain järjetöntä ja siihen kuuluu kovaa huutoa ja pauketta

Suomalaisten nykyinen kyky arvostella toisten kansojen sotimiskykyjä on kyllä vähän heikko kun viimeisten ihan oikeaa sotaa kokeneiden,1926 syntyneiden,muistot vähän erilaisesta sodasta kuin nämä nykyään käytävät.

Nuorempien sukupolvien sotakokemukset ovat sitten telkkarista tai muilta kuultua,että aika vaikea sitä on tietää kuinka me käyttäytyisimme jos joutuisimme sotimaan.Tulisiko siitä mitään ja kiinostaisiko kansaa koko asia kun se yhtäkkiä olisikin totista totta eikä gallubkyselyä.

Tämä siis kommenttina edelliselle kommentoijalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Seppo Oikkoselle, Qroquius Kadille ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1: Uskoisin että se kynnys on jo ylitetty. Euroopassa alkaa jonkun sortin rähinä joka tapauksessa. Eri asia on kuka sen aloittaa. Ja sen tilanteen ovat saaneet aikaiseksi hyväuskoiset utopistit silkkaa typeryyttään.

Viesti3: Se kysely voisi olla paikallaan.

Joppos123 & klova: Iranin ja Irakin sodassa kaksi islamilaista maata tappeli keskenään ja eikös se ollut vähän niin kuin ykkösrähinän tyyppistä veristä asemasotaa. Israel vuonna 1973 otti sitten lopulta selvän voiton vaikka joutui yllätetyksi. Nykyisinhän Suomen PV:ssä on jonkun verran porukkaa jolla on sotakokemusta. Tietysti heitä on hyvin vähän verrattuna kakkosrähinän aikaan.

Seppo: Luulen ymmärtäneeni. Ainakin jotenkin. Kukahan ja ketkähän muuten olivat niitä ensimmäisiä jotka synnyttivät nykyisen punavihreän opillisen ideologian.

Qroquius Kad: Hyvin määritelty. Huti-Maisan kohdalla voi kyllä puhua mission lisäksi pakkomielteestä. Niin kuin aika monen muunkin hallituksemme jäsenen. Joka tapauksessa karmeinta on että niiden pakkomielteitten ohjaamana joudumme mekin elämään.

klova kirjoitti...

Tuota,ei kai Yk-joukoissa palvelua lasketa sotimiseksi?Sehän on sama kuin pornon katseleminen ja naiminen,siinäkin on vissi ero.

Käsittääkseni tuo Yk-operaatioihin osallistuminen on lähin missä suomalaiset ovat olleet edes lähellä sotaa.Afganistanissakin ammutut luodit voidaan laskea molemmin käden sormin,juu en ollut paijalla,mutta uskoisin tuosta vuotaneen jotain mediaankun jos tuolla oltaisiin ihan oikeasti sodittu.Kukaan ei ainakaan haavoittunut tai kuollut.

Minua vaan välillä ärsyttää kuinka nuoremmat sukupolvet pukevat esi-isien haarniskan ja kuvittelevat olevansa jotain sankarikansaa ja kykenevänsä isien tekoihin.Kansa joka on nauttinut viimeiset 40 vuotta maailman avokätisemmästä sosiaaliturvasta ja paapovasta hyvinvointivaltiosta,eiköhän nyt myönnetä ettei sellainen kasvata koviin paikkoihin kykeneviä kansalaisia.

Että emme me siinäkään eroa esim ruotsalaisista,heillä sota ja kovat ajat ovat esihistoriaa meillä vielä pelkkää historiaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, klova. Afganistanissa suomalaisetkin ovat joutuneet käyttämään aseitaan vaikka ne eivät virallisesti olekaan siellä sotimassa. Itsepuolustusta. Omassa tuttavapiirissäkin on eräs tapaus. Joo, kyseessä ei ole täysimittainen jatkosota.

Mitä tulee ruotsalaisiin niin naureskelu siihen suuntaan johtuu varmaan siitä kuinka ruotsalaiset ovat ajaneet puolustuksensa totaalikuralle ja Suomi puolestaan ei. Tai ehkä se alkoi aikanaan niistä ruotsalaissotilaisten hiusverkoista.

Mutta ymmärrän pointtisi kyllä. Kun lukee uutisointia siitä kuinka monet nykynuoret eivät kestä inttiä jo senkään takia kun ovat älykännykkäriippuvaisia eivätkä kestä käydä suihkussa muitten kanssa yhtä aikaa niin eihän siinä ole paljoa aihetta paukutella henkseleitä. Ei se porukka – luullakseni – onneksi sentään valtaosaa edusta.

Noin yleensä – asiaan liittyen – olen ajatellut että mikäli Venäjä meinaisi hyökätä Suomeen on Suomen puolustuksella yksi paha Akilleen kantapää ja se on ajatus ”me pärjättiin viimeksikin kohtuullisesti joten totta kai me pärjätän nyttenkin”. Sellainen ajattelu johtaa vihollisen aliarviointiin ja on tuhoisaa. Uskon ja toivon ettei varsinaisesti PV:ssä ajatella niin eli ei käydä edellistä sotaa vaan valmistaudutaan seuraavaan.

Mutta mitä tulee veteraanien työn arvostamiseen niin se ei ole heidän haarniskaan pukeutumista vaan veteraanien työn arvostamista.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi Kalevi Nissila sanoi 23. toukokuuta 2020 klo 10.34:

"Eräs lakimies kertoi minulle, että tämä laki on vain yksi niistä viidestäkymmenestä muusta laista, jotka edellytetään osattavan tässä toiminnassa, kun ihmettelin, miten on mahdollista tuntea kaikki nämä lait. Eli, syyksi EI riitä, että ei tiennyt jos mokasi!"

Sanotaan, että "olisi pitänyt tietää". Tietämättömyys ei välttämättä vapauta vastuusta.

Lakien määrä, mukaan lukien direktiivit, kasvaa koko ajan. Seurauksena mahdollisuus tahattomasti rikkoa lakeja kasvaa. Myös viranomaisten tai muiden toiminta vaikeutuu. Kukapa sitä kaikkea voi ymmärtää olipa virassa tai ei. Tai olipa toiminut koko elämänsä lakimiehenä, tuomarina ja julkaissut useita väitöskirjoja.

Lakien määrä lähestyessä äärettömyyttä yhteiskuntien kyky toimia niiden mukaan lähestyy nollaa.

Acc

QroquiusKad kirjoitti...

Suomessa on tosiaan huolestuttavan paljon ajattelua:
"Suomi on aina pärjännyt ryssää vastaan aivan yksin ja pärjää jatkossakin!" Jopa Gustav Hägglund puki tämän muotoon:
"Ei ryssä tänne uskalla tulla, kun se tietää että täältä saa turpiin!".

Hägglund tietää aivan hyvin, että Talvisodan ratkaisu oli Ranskan ja Britannian sotilaallisen avun tarjous Suomelle 2.3.1940 tilanteessa, jossa maamme puolustus natisi liitoksissaan. Hallitus ei tarttunut siihen monestakin hyvästä syystä, mutta Stalinin se pelästytti tekemään rauhan reilua viikkoa myöhemmin välttääkseen mahdollisuuden joutua sotaan Ranskaa ja Britanniaa vastaan.

Jatkosodassa meikäläisillä olikin sitten voimakas liittolainen, joka oli olosuhteiden pakossa jouduttava ikäänkuin pettämään. Sen täytyi tuntua sitä kipeämmältä, mitä useammin oli ollut todistamassa Lento-osasto Kuhlmeyn ilmatukea suomalaisille ja käyttämässä Panzerschrekcejä, Panzerfausteja ja muuta saksalaista liittolaisapua kesällä 1944.
Vaan ei auttanut.

Tämän kaiken jälkeen jostain ihmeen syystä luotiin myytti, että Suomi on aina pärjännyt täysin yksin.
Ikävä kyllä se nähdäkseni on ollut ja on vaikuttamassa jonkinasteisesti maamme puolustuksellisin ratkaisuihin.

Sen sijaan en oikein osaa arvostaa jonkinasteisen muodikasta nykyvarusmiestemme ja reserviläisten mollaamista pullamössönynnyiksi ja läskiläjiksi. Eivät ne Talvi- ja Jatkosotien rintamamiehetkään mitään supermiehiä olleet:
monilla oli riesanaan tuberkuloosia ja puutostauteja sekä nykyiseen nähden kautta linjan vaatimattomampi koulupohja.

Joitain vuosia sitten veteraanikeräyksen mainoksessa kysyttiin:
"Olisiko meistä ollut siihen?"
Ei voi tietää.
Kuten ei sitäkään, voisivatko Talvi- ja Jatkosotien rintamamiehet pärjätä nykyaikaisessa sodassa, jos sellaiseen jouduttaisiin ja heidät tuotaisiin aikakoneella tänne.

Anonyymi kirjoitti...

Vilkaisin tuota kv. top ten-raiskaustilastoa (luvut tapausta per 100.000). 1. Itseoikeutetusti Etelä-Afrikka 127,6. 2. Naapurimaa Botswana 93. 3. EA:n sisällä oleva Lesotho 88. 4. Ruotsi 64. 5. Nicaragua 32. Toisena eurooppalaisena valtiona Belgia sijalla 10 ja luvulla 26,3. Siis mikähän mahtaa yhdistää juuri Ruotsia ja Belgiaa? Koska se ei missään tapauksessa voi olla haittamaahanmuutto, olisikin selvästi tilausta tutkimukselle miksi mepit ja EU-virkamiehet syyllistyvät noinkin usein ko. rikokseen, ja kuuluuko raiskausalttius ruotsalaiseen geeniperimään?

On hieman kyseenalaista edes käyttää sanaa "haittamaahanmuutto", koska sellaistahan ei ole olemassakaan muualla kuin kohteeksi joutuneen harhaisessa mielessä. Eikä tällaisia takuulla palkata kokemusasiantuntijoiksi. Muistaako muuten kukaan milloin tällainen ammattinimike keksittiin ja mihin nimenomaiseen tarpeeseen?

Enpä juuri erottelisi opportunisteja ja utopisteja, yhtä vahingollisia kun pääsevät päättäviin asemiin eli vaikuttamaan muiden ihmisten elämään. Utopia on ihana haavekuva, jonka toteuttamiseen ei missään tapauksessa haluta uhrata senttiäkään oma rahaa.
tira+

QroquiusKad kirjoitti...

Maailmamme yleisesti ja nyky-Suomemme erityisesti tuntuu sattuneista syistä aika ajoin niin maan perusteellisen raskaalta paikalta elää. Sitä toivoo joskus melkein vakavissaan kuin Väinö Linnan alter ego alikersantti Yrjö Lahtinen, että tulis kuula ja tappais!

Mutta elämä kannattaa kaikesta huolimatta elää luomuna loppuun asti aivan mielenkiinnon vuoksi. Tänäänkin opin uuden termin:
sirveli.
Kyseessä on liharuokaresepti:

300 g siankylkeä,
3 sipulia,
suolaa

Paloittele liha ja pilko sipulit.
Laita lihat paistinpannuun ja kun läskistä on tullut rasvaa lisää silputtu sipuli.
Kun liha on ruskettunut lisää vesi ja suola.
Anna kypsyä kannen alla.

Jos olisin kuollut eilen, en tätäkään olisi koskaan tiennyt.

QroquiusKad kirjoitti...

Viitaten sisar tira+:n kommenttiin linkkaanpa tällaisen tapauksen:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=3&t=25765

Tässä tapauksessa totisesti yhdistyvät suunnilleen kaikki maahanmuuton ongelmiin liittyvät utopistiset, opportunistiset, kriminologiset ja sosiaaliset länsimaisen yhteiskunnan heikot kohdat. Ensimmäistäkään lieventävää asianhaaraa ei ole ainakaan itselleni havaittavissa.

Ei voi kuin ajatella toivottomana, että tuollaiset ihmiset todellakin haluavat kaiken tämän, mistä ollaan kuluneet viisi vuotta jouduttu kärsimään ja lisää vain halutaan.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Ote Markku Siiran blokista: "Saksalaisen Alternative für Deutschland-puolueen europarlamentaarikko Maximilian Krah on havainnut, että kiinalaispoliitikot käyvät vuoropuhelua järkiperustein, eivätkä niinkään välitä kuvista, narratiiveista ja tunteisiin vetoavasta viestinnästä, kuten lännessä tehdään. Mitä tulee eurooppalaiseen vasemmistoon, sillä on Krahin mielestä tapana idealisoida heikkoutta. He ylistävät kehittyviä maita niin kauan, kun ne ovat heikkoja, alistuvia ja kiitollisia avusta. Eurovasemmisto ei voi hyväksyä vahvoja, itsevarmoja ja menestyneitä maita ja siksi Kiinaankin suhtaudutaan nuivasti".

Jostain syystä myös yksittäiset ihmiset, luulen mä, etsivät tällaisia kuvitelmissaan heikkoja ja alisteisia, jotka saavat auttajat tuntemaan itsensä tarpeellisiksi ja tärkeiksi... he siis haluavat tätä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Acc:lle, Qroquius Kadille, tira+:lle ja Kalevi Nissilälle & kiitos kommenteistanne.

Acc: Olet huomiossasi täysin oikeassa. Ja tilanteen myötähän ollaan tosiaan päätymässä/päädytty siihen että jos joku asia ei ole erikseen sallittu, niin se on kielletty. Ja kyseistä asiantilaa valvomaan tarvitaan tietysti lisää virkakyöstejä.

Qroquius Kad:

Viesti1: Joo, yksin ei välttämättä pärjää mutta koska etukäteen ei voi tietää kuinka ja mistä suunnasta apua saa niin kannattaa tietysti pitää oma maanpuolustus mahdollisimman hyvässä kunnossa. Talvi- ja jatkosodan miehet sinänsä olivat pääosin tehneet ruumiillista työtä joten pohjakunto oli kovempi. Yksi kysymys on tietysti sekin että missä kunnossa se venäläinen perusjantteri tällä hetkellä on?

Viesti2: Mättöresepti julkaistu. Kiitokset. Ja haudutetaan sitten kauan. Sillai hyvä tulee.

Viesti3: Joo. Tuossa se kyllä kiteytyy täydellisesti.

tira+: Ruotsia ja Belgiaa yhdistää sen erään asian lisäksi se, että siellä pyritään selittämään ympyrä neliöksi (niin kuin meilläkin) eikä haittamaahanmuutolla ole mitään tekemistä asian kanssa vaikka sillä onkin. Haittamaahanmuuttaja on minusta erittäin sopiva termi ja kokemusasiantuntija puolestaan jotain johon olen töissäni törmännyt ja josta en pahemmin perusta. Opportunisti saattaa kääntää takkinsa mutta utopisti menee unelmissaan katkeraan loppuun saakka. Miksei menisi kun se voi istua toisten perseillä nuotioon?

Kalevi: Tuossa on kyllä vinha perä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli ajatus, että miksi TerveydenHävitysLaitoksen pääpomo Tervahautaa ei ole näkynyt julkisuudessa? On vain esillä tämä ruåttin mengelen eiku tengelen kaveri Salminen. Taisi tervahautaan joutua, kun ajatteli ääneen, että suojanaamareista olisi hyötyä.
Nyt on kepukin herännyt jo haittamaahanmuuttoon persujen lisäksi. Nimittäin valkoposkihanhien haittamaahanmuuttoon vasta tosin, vaan alkuhan se on sekin. Se huono puoli asiassa on kuin muussakin haittamuutossa, muuttajilla on suojaväri. Näillä valkoiset posket.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuli kerettiläinen ajatus: Saiko samariini salelta niin paljon lunta tupaan ja porstuaan, että vilustui? Kun sopivastikin juuri Kesärantakeskustelujen jälkeen heti vilustui?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Sai sitten supokin oivan päätiedottajan kun turkin kaksoiskansalaisen/kansanedustaja (virheät) ozan jasnar tms vaimo aida tms valittiin ko virkaan...


-Tvälups-

Jk ja islamisaatio etenee on salaliittoilua kun vapaavuorikin toivottelee ramadanin loppumisia some-tileillään

Anonyymi kirjoitti...

Leino Jari


Ozan Yanarin (vihr) vaimo Aishi Zidan (Yle) on valittu Suojelupoliisiin viestintäasiantuntijaksi. Heti tuli turvallisempi olo.
Suojelupoliisi on tietenkin sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) alainen yksikkö, mutta eihän kukaan tietenkään ajattelisi sen liittyvän tähän valintaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Taisteluvälineupseerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Joo, vähän kadoksissa on. Mutta valkoposkihanhien kohdalla ei ole ongelmaa sillä Emma Karihan keksi että tehdään niille ikiomat pellot niin ne eivät sitten mene muualle paskomaan. Ja noita taktisia vilustumisiahan aina aika ajoin on.

Tvälups & Ano: Jep. Täytynee vaan toivoa että edes puolustusvoimien tiedustelulaitos keskittyy itse asiaan.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"...tuomitaan syytetty kärsimään…"

50 vuotta kuritushuonetta, muista vangituista eristettynä.
- Tosin tästäkin varmaan joku WWF valittaa liian ankarana...

Halutessaan tuomittu voi valita korvaavana tuomiona kymmenen(10) vuoden yhdyskuntapalveluksen viidenkymmenen(50) karkoitusta odottavan majoitusyksikön parakissa asuvana laitoshuoltajana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Jätin itse sen lauseen tarkoituksella kesken. Jokainen voi jatkaa sitä mielensä mukaan itsekseen. Mutta tuo porukka on syyllistynyt sekä Suomen että suomalaisten turvallisuuteen ja talouteen kohdistuviin rikoksiin.

QroquiusKad kirjoitti...

Tämä mielenkiintoinen tapaus luo uskoa karman lakiin:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=28919

Eli lyhyesti:
Vihreiden ex-puoluesihteeri Panu Laturi ryöstettiin ja pahoinpideltiin viime joulukuussa Brysselissä niin rankasti, että miesoletettu on edelleen sairaalassa. Kotiutus saattaa olla edessä joskus syksyllä.
Vaimo ei kommentoi mainittua enempää. Valtamedia ei kommentoi tätä enempää.

Eiköhän tämä radiohiljaisuus kerro tekijöistä kaiken oleellisen. Onkohan uhrilla mahdollisesti tullut tiettyä epäilystä entistä maailamnkuvaansa kohtaan?

Tuskin; saihan hänen puoluetoverinsa Ville Komsi joulukuussa 2002 kurdin puukosta oikein tosimielellä annettuna, mutta ei se muuttanut hänen näkemystään maahantunkeutumisen ihanuudesta. Se oli varmaan sitä kuuluisaa parempaa väkivaltaa, tai ainakin erilaista.
Kuten Laturin brysselöintikin.