tiistai 12. toukokuuta 2020

PUUTTUVAT VAIHTOEHDOT


Hotellin respassa törmättiin gallupiin jossa kyseltiin kansalaisilta että kuinka ”julkisen talouden lasku koronaepidemiasta pitäisi hoitaa?”. Ja eikä siinä mitään. Voihan niitä gallupeita tehdä ja niitä tietysti kannattaakin tehdä. Mutta jos niitä tehdään niin silloin tulisi tietysti tarjota kaikki tarvittavat vaihtoehdot puntaroitavaksi. Tässä kyseisessä gallupissa tarjottiin seuraavat vaihtoehdot:Huomattavaa tässä on kohta ”supistamalla julkisia palveluja”. Siinähän julkiset palvelut on laitettu yhteen könttiin. Sisältäen mm. terveydenhuollon ja vanhustenhuollon. Jota harvempi haluaa vähentää. Mutta entäs jos tuohon gallupiin olisi sisällytetty seuraavat julkisen sektorin ja sosiaaliturvan menoerät:

1. Koko haittamaahanmuuttoteollisen kompleksin aiheuttamat menot?

2. Koko kehitysapu?

3. Julkishallinnossa ja NGO-organisaatioissa ”työskentelevien” hölynpölytöntekijöiden ylläpitäminen? Niitä on ehkä satatuhatta. Ehkä enemmän.

Jos nämä kohdat olisivat olleet mukana gallupissa niin minkälaiset lukemat olisivat olleet?

Sitä vaan täällä hotellin respassa tuumaillaan. Vai saako tällaisia kysymyksiä yleensä esittää?

40 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Virallisesti: Ei tuollaisia saa kysyä.
Eliitin mielestä: Tuollaisten kysymyksien esittäjät tulee vangita.
Tavallisen kansan mielestä: No totta ihmeessä saa! Oikeastaan pitää kysyä.

Nils - Aslak kirjoitti...

Vielä parikymmentä vuotta sitten 2/3 osaa Suomen eläkesäätiöiden varoista oli sijoitettuna Suomeen. Nopeassa tahdissa niitä rahoja siirrettiin ulkomaille ja enää 1/3 on sijoitettuna suomalaisiin osakkeisiin. Johan tuollainen yli 50.000 miljoonan vetäminen maasta tuhoaa talouden. Esko Seppänen on kirjoitellut paljon tästä maanpetoksesta.

Niillä rahoilla saataisiin maa nousuun. Ei mihinkään typeriin tunnin ratoihin, tai kulutukseen. mutta metsäteollisuuden osakkeisiin etc. Northvoltin akkutehdas ja 2.000 suoraa työpaikkaa olisi voitu saada. Tms.

Viime syksynä Tytti Sutturainen kävi puhumassa Ruotsin EU- ministerille, että hekin luopuisivat jäsenmaksujen palautusten hakemisesta. Hollanti, Tanska ja Ruotsi saavat satoja miljoonia näitä veronpalautusten kaltaisia rahoja, mutta Suomi lahjoittaa ne pois ja ottaa velkaa. Niin nytkin.

Britannia lähti juuri oikealla hetkellä eeuusta, kyllä ne nyt siunailevat hyvää onneaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sikälimikäli tämä COVID-19 on tavallista flunssaa pahempi. On monia salaliittoteorioita ( ihan hulluja, eikös, hihihi ) mutta tämä näyttää olevan järkevimpiä.

— Tinahattu —


Swiss Propaganda Research
Faktoja Covid-19:sta (suomeksi)
Julkaistu: 14. maaliskuuta 2020; Päivitetty: 6. toukokuuta 2020

Kielet: CZ, DE, EN, FR, ES, FI, HBS, HE, HU, IT, JP, KO, NL, NO, PL, PT, RO, RU, SE, SI, SK, TR
Jaa: Twitter / Facebook
Alan asiantuntijoiden koostamat ja täysin lähdeviite merkityt faktat Covid-19:sta, jotka auttavat meidän lukijoita tekemään realistisen riskinarvioinnin. (Säännölliset päivitykset alla)

„Ainoa keino torjua ruttoa on rehellisyys.“ Albert Camus, rutto (1947)

https://swprs.org/faktoja-covid-19sta/

[…]
10. Normaali kokonaiskuolleisuus päivässä on USA:ssa on n. 8000 ihmistä, Saksassa n. 2600 ihmistä ja Italiassa n. 1800 ihmistä. Influenssakuolleisuus kausittain on USA:ssa jopa 80 000 ja jopa 25 000 Saksassa sekä Italiassa. Useissa maissa Covid19 kuolemat ovat pysyneet vahvojen flunssakausien alapuolella.
[…]
More in Eglish: https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/

Anonyymi kirjoitti...

��

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Ludwig Wittgenstein, joka oli 1900-luvun ehkä eniten kommentoitu tiedonfilosofi, totesi, että yleiskäsitteet noituvat ymmärryksen. Ja että meillä on taipumus esittää asioita jonkinlaisesta "yleiskatsauksellisesta" näkökulmasta, mikä käytännössä taitaa tarkoittaa sitä, että kun on ensin noiduttu ymmärrys epämääräisillä yleiskäsitteillä, sitten puhutaan ikään kuin meillä olisi jokin jumalallinen kaikenkäsittävä asiahallinnallinen perspektiivi hallussamme.

Ja vaikka jotkut viisaammat pääsisivät noista kaikkein karkeimmista ajatusvirheistä -- sellaisista kuin puhuminen "julkisista palveluista" yhtenä könttänä -- jäljelle jäisivät kaikki historialliselle aikakausajattelullemme ominaiset tavat noitua ymmärrystä -- jollainen nyt ihan giganttisessa mittakaavassa on tämä numeerinen raha-ajattelu, jossa kuvitellaan että miltä tahansa erityisiä sisältöjä kirjaavalta tililta voidaan irrottaa jokin numeerinen määrä "rahaa", joka "edustaa" jonkinlaista "yleistä arvoa", joka voidaan rahaan ikuistaa ja säilöä, sekä siirtää sitten jollekin toiselle tilille luomaan taas ihan tiettyä erityistä arvoa.

"Raha" on yleiskäsitteistä hirvein. Se on todellakin ikiaikaisen uskonnollisen kaikkivoipaisuuskuvitelman nykyinen muoto, ja kuvittelemme, että sitä mitä rahalla ei saa, ei saa sitten mitenkään muutenkaan. Siihen rinnalle tarvittaisiin edes jokin perustavanlaatuinen ymmärrys siitä, ettei mitään kaikkein tärkeintä saada millään rahalla, kuten ei esimerkiksi älykkyyttä tai yhteisöllistä eheyttä, tai, sanotaan vaikkapa kulttuurista historiallista taustaa, joka antaa yksilöille saen satojen vuosien kognitiivisen perinnön, joka saa hänen ajattelemaan juuri tietyn "järjen" mukaisesti.

Yleiskäsitteillä ja rahalla on helppo noitua ymmärrys. Journalistit ja poliitikot ovat ammattikuntia, jotka saavat leipänsä poppamiehinä toimimisesta. Gallupit tehdään otsikoita varten. Poliitikot puhuvat uskoen itsekin ideologisiin leimasanoihinsa. Heille on helppoa puhua esimerkiksi "maahanmuutosta", "siirtolaisuudesta", "pakolaisuudesta" ja varsinkin "turvapaikoista" -- mutta ihan ylivoimaista olisi käyttää sitä ainoaa käsitettä joka kuvaa todellisuutta oikein ja puhua "kansainvaelluksesta".

Olavi Koskela kirjoitti...

Malliksi kelpaava esimerkki tarkoitushakuisesta mielipidevaikuttamisesta, kuten myös uutisointi tuosta tuloksesta; siis että enemmistö on veronkiristysten kannalla. Se, että oikea enemmistö ei osannut sanoa miten on, ei härskiä valemediaa häirinnyt. Ja vielä tuo pollea 'Koko kansan mielipide'. Oikein mielelläni näkisin rehellisen ja puolueettoman selvityksen siitä, mitä kansalaiset ihan todella ajattelevat asiasta, mutta taitaapa olla turha odottaa sellaista.

Ekku kirjoitti...

Ei ne uskalla laittaa sitä vaihtoehtoa. Sen jälkeen joutuu joko muuntelemaan tuloksia tai sitten valehtelemaan ihan suoraan.

Anonyymi kirjoitti...

Saa sitä aina kysyä. Saas nähdä kuka vastaa..

Pate kirjoitti...

Luultavasti saa kysyä. Mutta kysyy luultavasti viimeisen kerran. Siis gallupin tekijä. Koska presidentin kannatus on pitkälle yli 100% sekä 99,9 % suomalaista on innoissaan esim haittamaahan muutosta ( kyllä ne kuulemma integroituvat, sitten kun finskit ovat alistuneet ) , sekä miljardien lappaamisesta mitä ihmeellisimpiin hankkeisiin. Ja koska kyseessä ovat jakamattomat tiedätte mitkä jne, asiaa voi arvostella ehkä hieman kusi sukassa. Tai niin annetaan ymmärtää.

Anonyymi kirjoitti...

Olihan siinä gallupissa yhtenä rastittavana vaihtoehtona "Jotenkin muuten". Siihen toki sisältyvät muina mahdollisina keinoina kaikki nuo luettelemasi kohdatkin, toteutettiinpa niistä sitten yksi, useampi tai ne kaikki.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Yhel Turkkulaasel, Nils-Aslakille, Tinahatulle, Ano1:lle, Seppo Oikkoselle, Olavi Koskelalle, Ekulle, Ano2:lle, Unknownille ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne. Tulipahan vaan lyhyesti tuumailtua. Seppo Oikkosen kommentin erityisesti viimeinen lause oli hieno. Ja Ano3:lle totean että näinköhän nuo kohdat mahtoivat olla siinä? Ne kun ovat asioita joiden hintaa ei edes suostuta – kehitysapua lukuunottamatta – kertomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen puutarhanhoidosta kiinnostunut tietää, ettei puun tai pensaan leikkaus ole oksien kärkien tai yksittäisten lehtien nipsimistä. Kun karsitaan ja leikataan, poistetaan kokonaisia oksia, joskus koko puska.

Mitä karsisin:

1. Koko haittamaahanmuuttoteollisen kompleksin aiheuttamat menot?

Kyllä. Pitää palata ulkomaalaisten tukien kanssa 70-luvulle. Sosiaalitukien haku tulisi olla automaattinen peruste karkotukselle. Itse asiassa varojen riittämättömyyden pitää olla peruste maahantulokiellolle jo maahan tullessa. Turvapaikkaa pitäisi voida hakea joko lähetystössä, lähtömaassa tai sen rajanaapurissa tai suomen rajalla satamassa, lentoasemalla tai muussa vastaavassa rajanylityspaikassa. Heti saapuessa. Ei muualla.

Ei voi olla niin, että vainottu gabonilainen tupsahtaa noin vain leppävirralle poliisiasemalle hokemaan "Asyl". Teleportaatio kun ei ole reaalimaailmassa toimiva matkustustapa.

Turvallisesta maasta suomeen pyrkivä pitää käännyttää takaisin, oli passia tai ei.

Epäselvät tyypit säilöön, vaikka konnunsuolle. Kyllä nimi, kansallisuus ja tuloreitti alkaa muistua mieleen viimeistään viidennen vuosikymmenen alkaessa suota kuokkimassa.

matkustusasiakirjojen puutteen, henkilöllisyyden epäselvyyden pitää olla pysyvä este kansalaisuuden myöntämiselle ja muun kuin tilapäisen oleskeluluvan myöntämiselle.

Tulkkaus maksulliseksi ja yli viisi vuotta maassa oleskelleelle ei pidä tulkkia hankkia kuin viittomakielelle.

2. Koko kehitysapu?

Ainakin harkintaan. Ehkä kohteen osittain tai kokonaan maksama konsultointi mahdollista. Osaamista ja neuvoja voisi tarjota osaamattomille ja neuvottomille. Rahaa, traktoreita, troolareita ja paskahuuseja ilmaiseksi ei ole syytä viedä. Koulutus toki näyttää hyvältä opettajan CV:ssä ja bungalowissa on kiva olla etelän lämmössä palvelijoiden hyysätessä ja G-Mersu verottomana on kiva tuliainen. Ehkä rahalle olisi kumminkin tähdellisempikin kohde.

3. Julkishallinnossa ja NGO-organisaatioissa ”työskentelevien” hölynpölytöntekijöiden ylläpitäminen? Niitä on ehkä satatuhatta. Ehkä enemmän.

Vöyräästi: JOO!
Lisäksi koulutus ja yliopistot pitää perata. Ja kaikkien "yleishyödyllisten" säätiöiden verovapaudet. Kojamot ja muut syöpäläiset myös. Mikä muuten on Veikkaus Oy:n funktio? Rahankeräys, kenelle? Poliitikkojen hillopurkki ja pätemisalusta? Arpajaiset ja rahapelit vapaiksi, verotetuiksi ja kontrollin alle.

Lisää mielessä vielä...

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Saksassa on osoitettu mieltä koronarajoituksia vastaan ja sehän ei käy poliitikoille.
!CDU:n ja SPD:n johtajat pitävät koronarajoituksia kritisoivia mielenosoituksia demokratiavihamielisenä propagandana, BZ-lehti uutisoi.
CDU:n pääsihteerin Ziemiakin mukaan koronakriisiä ei saa antaa alustaksi ekstremistien väärinkäytölle ja demokratiavihamieliselle propagandalle. Hän vaatii seurauksia henkilöille, jotka kiihottavat kansalaisia salajuoniteorioillaan ja levittävät valeuutisia."


että luullakseni kysymyksesi luokitellaan demokratiavihamieliseksi propagandaksi.

ei tuo maa ole kehittynyt mihinkään gestapon tai stasin ajoista vaan toimii valitettavana esikuvana meidänkin federalisteille sekä muille moku-kultisteille.

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Yrjön blogitikollega Professori kirjoitti melkoisen hyvin ko. kyselyä kuvaavan jutun heti aamutuimaan, ja ruori vastaajien ns. maailmankatsomusta. Kannattaa lukea myös se. Siinä sanotaan melkoisen selvästi millä värillä mitäkin osa-aluetta on kannatettu.
Eräältä ministeriltä voisi kysyä laulun sanoin, että miks lensitSuomeen niin varhain kevähällä? Parempi olis ollu kun olis eksynyt matkalla.
Huru-ukko
PS. tää ministeri on hallituksen puhuva pää, jokainen saa itse päätellä onko kyseessä erään heittomiehen toteamus, että siitä ei kyllä tiedä kumpi sillä puhuu, pää vai perse.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäksi:

4 Hallinnon digitalisointi.

Muistattekos takavuosina, 80-luvulla - kun joka kylän keskustassa oli puhelinkioski, posti ja neljän pankin konttorit. Ja niissä pankeissa väkeä niin, että päät yhteen kolisi.

Eipä ole enää. ATK vei pankkineitien hommat. Ei ole enää pankkikirjoja, ei jonota eläkkeen maksupäivänä eläkeläiset postissa leimaa pankkikirjoihinsa. Laskuja ei makseta pankin tiskillä. Eikä nosteta rahaa. Tosi on, KOP kop.

Väki on vähentynyt pankeista. Miksei ole väki vähentynyt julkishallinnosta? Miksi kuntien palveluksessa on aina vaan enemmän väkeä?

Kun Elma-mummu tarvitsee uuden lonkkanivelen, miksi pitää se hyväksyä sosiaalilautakunnassa? Matti, Teppo, Seppo ja nyt myös Hussein pähkivät asiaa pää märkänä. Riitta, Göran ja Eemeli ovat asiaa valmistelleet ja kierrättäneet innokkaasti kunnan sosiaalitoimessa pari kuukautta. Koordinaattori koordinoinut, kontrolleri kontrolloinut. Asia, jonka lääkäri todennut tarpeelliseksi, käypä hoito -suosituksen mukaiseksi. Ja jonka laki määrää maksettavaksi. Mitä ihmeen ämpyilyä tässä enää on? Miksi Matille, Tepolle, Sepolle ja Husseinille pitää maksaa kokouspalkkio ja em. tyyppien puolueille osuus palkkiosta.

Näin omakotiasujana voi ihmetellä myös rakennusvalvonnan juttuja. Miksi joka kunnassa ja kaupungissa on ihan omat säännöt pihamökkien, vajojen, aitojen, koppien ja katosten luvista, kokorajoista, ilmoitusvelvollisuuksista ja muista asiaan liittyvistä vemmellyksistä. Miksi Hilipakkalassa saa koppi olla 10 neliötä, Körmylässa 6 neliötä, Peräntauksessa 12, Eturientolassa 16... Miksei asiasta voi säätää laissa. Miksi pitää viedä piirustukset ja ilmoitus paperisena kunnan rakennuspätijälle? Miksei voi ilmoittaa netissä, sähköisesti.

Näin ITC-aikana aika moni asia hoituisi sähköisen asioinnin kautta, tekoälyn avustamana. Automaagisesti, jos laki asian määrää / mahdollistaa. Jopa ilman sotamiesneuvostojen ja komissaarien asiaan puuttumista.

5 Hallinnon komentoketjujen lyhennys.

Nykyään firmoissa, isoissakin, ketju maksavasta asiakkaasta ylinpään päättäjään mahtuu henkilöautoon. Jopa tavalliseen taksiin. Toimari-maajohtaja-aluejohtaja-osastopomo-minä - asiakas. Edellisestä työpaikastani puuttui maajohtaja välistä. Sitä edellisessä oli osastojohto toimarin ja maajohdon välissä. Nollajohtoa ei ollut. eikä vaihe-...

Miksi on ketjuja: Kaupunginjohtaja-apulaiskaupunginjohtaja-toimialajohtaja-jaostojohtaja-alajaostojohtaja-toimipaikkajohtaja-osastojohtaja-alaosastojohtaja-ryhmäjohtaja-tiimipäällikkö-kontoriorja - asiakas? Ja mikä helevetti on apukaiskaupunki?

Tasoja pois johtamisesta, ammattilaiset osaa ilman asioihin sekoamista.Jopa lomalistat osataan meillä tehdä ihan ite, sovitaan säännöt ja laitetaan lista sähköiseksi. Pomo toimii tarvittaessa - kerran kolmessa vuodessa - erotuomarina ja lukitsee listan kun homma on selvä.

Ja vielä: Miksi joka kunnassa on elinkeinoasiamies - ja liuta elinkeinonvaikeuttamispätijöitä. Kaikenmaailman tarkastajia, tarkastajia joita kiinnostaa väärän värinen ikkunanpuite konepajan varastovajassa. Henkilökunnan kahvihuoneen jääkaapin etäisyys ulko-ovesta, takaoven viereinen natsapönttö. Kahvilan 8cm liian leveä terassi, saman terassin 3 cm liian kapea ovi kahvilaan. Se, että terassin toisessa päässä on kaksi metriä leveä ovi kahvilaan ei riitä...

Sairaaloissakin voisi taikasana YT tehdä hyvää joidenkin työmoraalille. Kummallisen hierarkinen systeemi ei kannusta tehokkuuteen potilaan kannalta muutenkaan. Lorvijoita ei oikein kukaan kannusta työntekoon. Naisvaltaisuus saa aikaan kmmallisuuksia.

Pyssymies

Dorka kirjoitti...

Kotimainen blondi ja afrikkakomissaari haluaisi kipata lisää avustuksia mustaan maahan ja kehtaa kutsua samassa lauseessa rahanmätön olevan välttämätön sijoitus.Tätä kuultiin jo kreikan "sijoituksien" aikaan. Näistä vois tinkiä heti ensalkuun torpeidomalla haave blondin verkkosukkahousujen tasolle. Paluu -80 luvun maahanmuuttopolitiikkaan ja ja kaikki "kiva" kehitysapu vaihdetaan kondoomeihin ja Lapuan patruunoihin. Säästöä pari miljardia vuodessa... tai patruunat voitais kustantaa verovaroista.

Itse koronan sairastaneena (sekä muu perhe) "liian aikaisin", eli helmikuun viikoilla 7-8, todettiin päivystyksessä oireiden olleen ärhäkkä nuhakuume THLn ohjeiden mukaan. THL voisi jatkaa, mutta asiantuntija pohjalta, eikä kiinan masinoimien WHO ohjeiden mukaan. Säästöä heti pari miljardia vuodessa.

Koska kannatan vapaata sanan- ja mielipidevapautta, poikkeustoimin voitaisiin vähentää punavihreiden sanelua ja idiotismia maan talouden alasajamisiin ja ihan järkiperustein suukapulat heille baltiarallaa aluksi 10 vuotta, jotta sanan- ja mielipiteenvapaus säilyisi valtaväestöllä. Säästöä pari miljardia vuodessa.

Näin niinku aluksi...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Taisteluvälineupseerille, Huru-ukolle ja Dorkalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies:

1. Samaa mieltä.

2. Nykymitassa poistaisin sen kokonaan. Tulokset ovat lähinnä miinusta. Ja kohdemaille haitallisia. Tässä kannattaa kuunnella Ghanan presidentin erinomainen puhe jonka Taisteluvälineupseeri linkitti minulle hiljattain:

https://www.youtube.com/watch?v=pYk4ZaeVJtw

3. Täysin samaa mieltä.

4. En ole alan ammattilainen mutta olen oppinut että tässä kohdassa on käynnissä jatkuva muutos muutoksen vuoksi ja jokuhan siinä tienaa. Tavallinen työntekijä ei oikein pysy kärryillä. Varmasti karsimista on. Ja ne pankkineidit taitavat olla kortistossa pian kaikki. Elma-mummon tapauksesta olen täysin samaa mieltä. Elma on tehnyt pitkän työuran Suomen eteen. Mutta niin kuin olen todennut, Suomessa on voimassa terminaali-ikä. Kuolkaa pois.

5. Täysin samaa mieltä.

Tvälups: On muuten mielenkiintoista kuinka vähällä ihminen nykyisin tulkitaan ”ekstremistiksi”. Ja ne, jotka kannattavat demokratiaa ovatkin yllättäin ”demokratiavihamielisiä”.

Huru-ukko: Professorilla on hyviä kirjoituksia. Ehkä ei ole kyse siitä mitä mieltä ollaan vaan mitä siitä mitä mieltä ajatellaan olevan hyväksyttyä olla. Nythän puhutaan itäsaksalaisista jotka sattumoisin elävät Suomessa.

Dorka: Ehkä nämä toimet ovat jossain vaiheessa välttämättömiä. Sinänsä sallin punavihreän sananvapauden mutta en sitä että koko helvatun valtakunnan täytyy toimia heidän mielitekojensa mukaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä saa kysyä, mitä ei. Mihin vastataan, mihin ei.

Meile kaikille niin rakas, ishhkiakshheshhta kärsivä Euroopan ex-omistaja Jean-Claude Juncker lausui Luxemburgin pääministerinä vaikuttaessaan toimittajan kysymykseen vastauksen:
"Kyllähän me tiedämme, mitä pitäisi tehdä. Sen sijaan sitä emme tiedä, miten selviäisimme sitä seuraavista vaaleista".

No, Viktor Orbán on tiennyt mitä tehdä ja menestynyt vaaleista toiseen loistavasti. Niin loistavasti, että junckerilaisten mielestä Unkari ei olekaan demokratia, koska siellä kansalaiset äänestävät väärin.
He äänestävät populistia.

Populismin voisi suomentaa kansaan vetoamiseksi.
Valtiomies ottaa selville, mikä on kansakunnan tahto ja mikä on parasta valtakunnalle. Hän lupaa tehdä sen mukaista politiikkaa, saa kansalaisten äänet ja pitää lupauksensa, saaden kansalaisten tuen ja kannatuksen jatkossakin.
Tämä on kuulemma väärin, eikä demokratiaa laisinkaan.

Populismin vastakohta on elitismi.
Siinä kapea eliitti tekee mitä sitä sattuu huvittamaan ja mikä sitä eniten hyödyttää. Laskut maksatetaan muurahaiskansalaisilla, jotka saavat äänestää sellaisissa vaaleissa, joissa jo etukäteen on ilmoitettu yhden puolueen olevan hallituskelvoton, ellei saa vähintään 51 % äänistä.
Tämä on sitten demokratiaa, meille sanotaan ja opetetaan.

Kuka sanoo ja opettaa?
Elitisti.

And so it goes, sanoi Vonnegut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tähän ei mulla oikeastaan ole mitään lisäämistä. Unkari on demokraattinen maa jonka demokratiaa vastustavat tahot tulkitsevat demokratian vastaiseksi maaksi. Ja Suomi on tuon tulkinnan eturintamassa. Pistää hävettämään.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Tällä kertaa on niin erikoista, erästä mainosta mukaillen - HS vastaan Yle ettei sanotuksi saa:
Miksi Yleisradio ei julkaissut professorin kolumnia, jossa tämä arvosteli hallitusta?ttps://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000006505380.html?share=6eba9589a0c67493cd2576ecd1b702d0

klova kirjoitti...

Kuntien suurin ei lakiin perustuva ja siten ei pakollinen menoerä on kirjasto.Kaikki sitä suuremmat palvelut perustuvat lakiin ja ne on tarjottava vaikka sitten velaksi.

Valtion budjetti on taas julkinen asiakirja ja sieltä voi jokainen tutkia mihin ne fyrkat menevät.Kolme suurinta ovat sosiaali ja terveys,opetustoimi ja eläkkeet.Jos jotain merkittävää halutaan säästää niin ne on löydettävä noista isoista toimialoista.

Eli erikoissairaanhoito kovan harkinnan taakse.Vain perusopetus ilmainen, yhteiskunta takaa korkotuetun opintolaina .Julkisen eläkkeellä oleville samat säännöt kuin yksityisellä.Sosiaaliturva turvaa vain hengen ja asuinpaikan valitsee yhteiskunta,jos Kemijärvellä on halvempi asua niin se on Kemijärvi eikä Korso.Jos omalla tilillä rahaa niin kelakyytiä ei saa yhteiskunnan tarjoamana,pieni menoerä huudetaan siellä takana,kuitenkin isompi kuin esim kehitysapu.Näitähän riittää ja jokainen on vaikutukseltaan miljardiluokkaa.

Noilla päästään jo hyvään alkuun ja rahaa säästyy.
Tietysti kehitysapu voidaan lopettaa ja tulkkipalveluissa säästää,mutta eivät nuo meitä konkurssilta pelasta.

Tietysti varjopuolena ettei mikään puolue ikinä tule ehdottamaan tuollaista,koska kansamme enemmistö vastustaa tuollaista,koska kansamme
enemmistö jollain tapaa nauttii näitä etuja.

Ja tietty poliitikot,heidän roolinsa pienenisi,eihän asioita päättävä tee itsestään tarpeetonta/Eikä kansa äänestä itselleen kurinpitäjää.Muiden rahoilla on helppo ostaa kannatusta ja kansa uskoo että hyvinvointi lisääntyy verottamalla ja vain poliittiset puolueet osaavat jakaa ihmisten työpanoksen.

2030-luvulla maamme on maailman iäkkäimpiin lukeutuva,eläkkeellä enemmän kuin yksityisellä ja erikoissairaanhoidossa enemmän kuin vientisektorilla.Ja tuota tilannetta ei edes voi korjata,ainakaan kotimaisin voimin,koska ne 10 vuoden päästä töitä tekevät ikäluokat on jo tehty,jostain merkillisestä syystä niiden lukumäärä ei kasva.Meillä kun ei ole aikakonetta jolla tehdä vaikkapa 1990 10 000 uutta suomalaista.

Siinä on ihan oikeasti jokaisella mietinnön paikka,jos ei ole aloittanut miettimään omaa vanhuudenturvaa eläkejärjestelmän ja julkisen terveydenhuollon vaintoehdoksi,niin kannattaa aloittaa ja ihan heti.

Kyyti tulee nimittäin olemaan kylmää.Kaikille ei riitä hyvinvointiyhteiskuntaa.Ellemme sitten jollain ihmeellä nosta tuottavuutta,työllistymisastetta todella maailmanennätyslukemia ja keksi jostain muutamaa uutta globaalia menestystarinaa a la entinen Nokia.Ja löydä jostain muutamaa sataatuhatta tekijää niuden tilalle joita itse emme silloin joskus eti syistä tehneet.Ahkeria ja osaavia on maailmalla,ikävä kyllä he eivät hae ilmaista yliopistoa ja Kela-tuettua asumista.

Anonyymi kirjoitti...

[…]
ei tuo maa ole kehittynyt mihinkään gestapon tai stasin ajoista vaan toimii valitettavana esikuvana meidänkin federalisteille sekä muille moku-kultisteille.

-Tvälups-
12. toukokuuta 2020 klo 17.00
_________

Kyl maar se maa on kehittynyt siinä mielessä että Länsi-Stasi otti Itä-Stasin alueen haltuunsa silloin kun Berliinin muuri sortui. Gestaposta ei siinä näkynyt haamuakaan.

Monen nykyihmisen on vaikea hahmottaa että Saksa on vieläkin vallattu maa ja siellä tanssitaan valtaajien pillin mukaan. Valtaajat ovat Länsimaista Arvoyhteisöä eivätkä mitään gestapoa.

Terv.
— Tinahattu —

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Unkarista muistui jossakin kommenttiketjussa oleva, "siantuntijan" lausahdus, kun Unkarin, oliko ministeri, kertoi unkarin kansan tuhatvuotisesta historiasta: taas on yksi tuhatvuotinen valtakunta..No siinä alkuperäisessä ei puhuttu mitään valtakunnasta vaan kansasta ja sen historiasta. Ja ne on mun mielestä ihan eri juttu. Ja unkarilaiset sai kyllä ihan hyvän rokotuksen "ikuista" n-liittoa ja sen jälkeläisiä vastaan. Huru-ukko
Ps. kyllä meillekin pari Orbania mahtuis tonne "mäelle"

Kalevi Nissila kirjoitti...

Koronan varjolla tehty harhautus on suorastaan rikollista. Yli 70 v karanteeniin ja ei saa tavata lasten lapsia. Ja tänään kuulin etteivät lapset tartuta. Aivan herkimmät uskoo. Tästähän on tehty jo kantelu oikeusasiamiehelle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle, klovalle, Tinahatulle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Kalevi:

Viesti1: On hyvin harvinaista että Saska Saarikoski arvostelee hallitusta. En silti odota hänen yleistä viisastumista.

Viesti2: Koska en ole virologi en lähde kommentoimaan koronatoimenpiteitä sen enempää.

klova: Ennen kuin suomalaisten eduista lähdetään tinkimään – mikä sekin varmasti on edessä – näkisin että joka ainoa turvapaikkahuilailija tulisi karkoittaa Suomesta, kehitysapu lopettaa ja julkishallinto siivota tyhjätyöntekijöistä.

Tinahattu: Kyllä saksalaiset onnistuvat rajoittamaan sananvapautta ihan omin neuvoinkin.

Huru-ukko: Olet oikeassa. Ja nämä ns. asiantuntijat ovat mestareita löytämään natsismia sieltä, missä sitä ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Vihriälän (kepu) raportista voi päätellä, että Marinin hallitus jättää v. 2023 kuralla olevan julkistalouden jättivelkoineen seuraavan hallituksen selvitettäväksi. Raukkamaista touhua.

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Huru-ukon mainitsema kommenttikenttä taisi kuulua tuohon uutimeen:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006504135.html

Kentän ensimmäiset 50 mitkä luin olivat suunnilleen fifty-fifty:
sekä järkevien ihmisten järkeviä kommentteja, ja sitten niitä "Unkari on täyspaska fasistimaa, joka pitäis niiq heittää Eeuust vex!"

Liian monelle suomalaiselle on kehittynyt valtamedian valeuutisten uskomisen lisäksi valtava tarve saada määkiä lammaslauman mukana ja hurrata Suurelle Johtajalle.

Kalevi Nissila kirjoitti...

"Ei ole niin tyhmää ihmistä, ettei häntä kannata kuunnella", sanoi joku minulle 60-luvulla. Suurin osa ihmisistä on rehellisiä. Tämänkin blogin sanoma kaikuu suurelta osin kuuroille korville, koska eräille ihmisille (eliittinä itseään pitävät) on turhaa puhua vaikka miten viisaita tai faktoja, jos he pitävät puhujaa tyhmänä. Myös vallassa olevat toimivat näin. Qroquius Kad totesi kirjoituksessaan elitismi ja populismi:"Kuka sanoo ja opettaa?" ...vallassa olijat! Toisella puolen puhutaan: "meillä on nälkä" ja toisella kehotetaan: "syökää kakkua". Opetetaan - ei kuunnella.

Juha kirjoitti...

Olisihan tuota voinut kysellä hiukan toisinkin, esim:

a) tuloveron korotus
b) polttoaineveron korotus
c) tupakki+viunaveron korotus
d) sosiaalietuuksien+palveluiden leikkaus
e) jotakin muuta

Tulos olisi saattanut olla erilainen, samoilla vastaajilla :)

Kalevi Nissila kirjoitti...

Viktor Orbán kuuntelee kansaansa. EU ei ymmärrä tällaista. Se on kuin koulukiusaaja joka on päättänyt vähän 'opettaa' Orbán'a ja Suomi on tässä mukana - hävettää...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille, Kalevi Nissilälle ja Juhalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, tosin julkinen talous on ollut kuralla ja vekselivetoinen jo edellistenkin hallitusten aikaan. Tämän hallituksen aikaan se vain kertaantuu turbovaihteella.

Qroquius Kad: Olet valitettavan oikeassa. Suomi on yksi maailman itäsaksalaisimmista kansoista. Jota valtamedian on helppo vedättää. Ei se vedättäminen tosin vaadi oikein lahjakkuuttakaan kun mitään varsinaista vaihtoehtoa ei ole tarjolla.

Kalevi:

Viesti1: Kyllä näin ja ajattelu sekä kuulluksi tuleminenhan on oikeutettua vain siihen sertifoiduille ihmisille.

Viesti2: Totta. Kansansa eteen ponnisteleva on EU:n mukaan roisto. Jo tämä olisi itsessään riittävä syy hävittää hirviö nimeltä EU.

Juha: Kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Maaseudun Tulevaisuuden tilaama gallup, jossa otsikon alla rehvastellaan "koko kansan mielipide". Otos tosin oli vain 1.107 ihmistä, mutta mitäpä turhia saivartelemaan. "Koko kansa"han on gallupistien lisäksi myös toimittajien mielellään käyttämä termi, esim. koko kansan tuntema/koko kansan rakastama taiteilija=joku gangstaräppäri josta kukaan koskaan kuullutkaan paitsi nuoruuteensa takertuva hesarin kulttuuritoimittaja.

Kun valtio hamuaa lisää tuloja, silloin kerätään jokainen marjakin maasta ja hurskastellaan että näistä pienistäkin purosista tulee suuri joki. Jos jostain taas pitäisi säästää, sitä ei kannata tehdä koska "nehän ovat vain pieniä puroja eikä niillä ole merkitystä".

Olen saanut osakseni alentuvia katseita, kun olen kysellyt itseäni viisaammilta miksi valtiontaloutta ei muka voisi hoitaa kutakuinkin samoin periaattein kuin kotitaloutta, eli kun tulot eivät riitä, pitää supistaa menoja. Vastaukseksi sitten epämääräistä mutinaa. On kummallista, että rahvasta vaaditaan kavahtamaan velanottoa ja säästämään puskurirahoja pahan päivän varalle, mutta valtio toimii tasan toisin. Eikös niitä joukkoja pitänyt johtaa edestä- eikä elitistisesti ylhäältäpäin?

En tiedä miten valtio voisi kerätä lisää rahaa paitsi korottamalla veroja, laajentamalla veropohjaa ja tukkimalla harmaan talouden ja veronkierron. Siis jos se leikkaaminen yhtään mistään on täysin poissuljettu.

Jatkan...
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+, ja kiitos hyvistä huomioista taas kerran. Itse olen jo kauan aikaa epäillyt galluppeja ja varsinkin niiden sanamuotoja. Ne kun ovat varsin tarkoitushakuisia. Valtiontalous on nykyään – ja jo muutaman hallituksen aikana – ollut oikeastaan eräänlaiseen uskontoon pohjautuvaa. Haittamaahanmuutto on uskonnollista. Sitä on pakko rahoittaa ettei tunnustautuisi kerettiläiseksi. Samoin kehitysapu ja valtion hölynpölytyöntekijät.

Anonyymi kirjoitti...

1. Haittamaahanmuuton kulut ovat edelleen salaisia, koska eihän edes tunnusteta että sellaista olisi olemassakaan. Hyödyllisiä ovat kaikki kansanvaeltajat. Pauli V. laski kuluiksi n. 3,2 mrd/v., mutta mitäpä hän numeroista ymmärtäisi, perussuomalainen tilintarkastaja (onko muuten kukaan koskaan kuullut vihreästä tilintarkastajasta?). Koska tuota summaa ei ole muuta kuin hyvin laimeasti kiistettykään eikä muuta esitetty, niin lähdetään siitä. Kiva vuosisäästö.

2. Kehitysapu n. 1 mrd. Kehitysapukonkari, 40 vuoden ajan kyo-hommissa työskennellyt suurlähettiläs Matti Kääriäinen kirjoitti eläkkeelle jäätyään erinomaisen kirjan Kehitysavun kirous. No niin, nyt jo 4 mrdin säästö vuositasolla kasassa.

3. Julkishallinnon hölynpölyduunit. Ja näitähän on. Suurimpana syynä tähän pidän täysin älytöntä ideaa siitä, että on jonkinlainen itseisarvo että mitä suurempi määrä suomalaisista on korkeakoulutettuja, sitä fiinimpää ja tuottavampaa kansantaloudelle. Eikä ole, koska samaan aikaan on luotu systeemi että kuka tahansa saa opiskella mitä tahansa ja kuinka kauan tahansa eikä mitään työllistymisvastuuta tulevaisuudessa tarvitse ottaa, riittää kun marisee että "en mä kuitenkaan mitään duunia ikinä saa kun suuret ahneet ikäluokat varasti mun työpaikan". Siis niiden opiskelupaikkojen reipas lisääminen joista työllistyminen on todennäköistä, ja tietenkin mieluimmin yksityissektorille. Lääkäreitä lisää ja Lääkäriliitto hemmettiin itsekkäine painostuksineen. Oikiksessa suositeltaisiin muitakin duuneja kuin turviksiin liittyviä rahakkaita ikiliikkujia. Nuo humanistit ja tohtorikoulutettavat valuvat sitten julkishallintoon, oikeiden työntekijöiden riesaksi. Ja samaan aikaan sitten heikennetään jatkuvasti ammattikoulujen opetusta. Vilpittömän häijysti toivon amiksien alasajosta päättäville tukkeutuneen vessan, sähkötaulun simahtamisen viikonlopuksi tai jotain muuta kivaa jota ei se humanistisisko tule korjaamaan.

Ei minulla ole mitään korkeakoulutusta vastaan jos siinä panostettaisiin oikeisiin aloihin. Ja voisihan tuotakin vähän miettiä, mitä järkeä on kouluttaa vuosittain ilmaiseksi yli 21.000 ulkomaalaista joista vain vajaa puolet jää Suomeen. Varsinkin kun samaan aikaan syyllistetään suomalaisia koulutettuja maastapaosta. Mutta mistäpä ei suomalaista syyllistettäisi.

Koska olen sen ikäinen, että ainoa ns. sosiaaliturva oli lapsilisä 30 markkaa kerran kolmessa kuukaudessa, niin ällistyneenä luen tuon kelan lehden joka jaetaan jokaiseen kotiin pari kertaa vuodessa. Infoa toki, mutta myös hellää suostuttelua: katos, kaikkea tällaista kivaa meillä olisi tarjolla, tule rohkeasti tutustumaan ystävällisiin asiakaspalvelijoihimme. Käytäntö saattaa sitten toki olla hieman erilainen. Ainakin umpisuomalaisille.

Julkisten palvelujen supistaminen, mitä se on? Tavallinen palkkatyöläinen tai eläkeläinen joka tulee omillaan toimeen, pienilläkin tuloilla mutta myös pienillä menoilla, ei saa julkisia palveluita. Terkkariin pääsee parin kuukauden päästä mutta erikoissairaanhoitoon ripeästi ja tämä on toki hieno juttu. No juu, ja infraa saa käyttää. Perustuloesitys on perseestä, nythän se raportti vihdoinkin julkaistiin. Työllisyys ei lisääntynyt (no shit!) mutta 560 euroa ilmaista rahaa saaneiden hyvinvointi toki. Varsinkin kuulemma luovien alojen. Eikun taas huovuttamaan tai tekemään maailmaa ravistuttavia räppejä. Ikävä kyllä osa ilmaisrahaa saaneista ahdistui ajatuksestakin mennä duuniin. Tämä kokeilu maksoi vain 20 miljoonaa ja sen pienemmäksi puro ei tule, eihän?

Mietin tässä tätä jakeluhallitusta. Aikoinaan heidän sielunveljensä ja -siskonsa (häpeä syvästi Pate Mustajärvi) hoilasivat Maksamme velkaa. Sama kööri hoilaamaan nyt Otamme velkaa. Säveleksi sopisi St. James Informary. Kuulijoille, päättäjät voisivat vetäistä vaikkapa Tipitiin tahdilla.


tira+

Anonyymi kirjoitti...

Kamalan rasittavaa kytätä noita kirjaimia, jos kirjoittaa liian pitkäksi niin voiko jotenkin tallentaa ettei tarvitse kirjoittaa uusiksi?

Piti siis kirjoittamani o.t. linkki usarin 12.5. Hussein al-Taeen blogiin. Oli työntänyt itsensä turvishaastatteluun tarkkailijaksi. Lukekaa itse. Seuraavaksi kai sitten turvakotiin, gynekologille tai lastensuojeluvirastoon. Kansanedustajat käyttävät törkeästi valtaansa. Eva Biaudet ei saanut halata 90-vuotiasta äitiään joten äkkiäkös hoivakodin pihalle hankittiin tapaamiskontti. Jonka tietenkin maksoivat muut asukit. Onko sikatympeä suomenkielinen sana? Muuta ei nyt tullut mieleen.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+ ja kiitos taas erittäin hyvistä kommenteista. Ei mulla noihin ole pahemmin lisättävää. Muuta kuin se toteaminen että se ”Maksamme velkaa” oli ehkä kaikkein eniten myötähäpeää aiheuttanut suomalainen kappale. Otan mietittäväksi jos saisin aikaiseksi siihen ”Otamme velkaa” kappaleeseen sanoituksen aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Vale, emävale, tilasto. Samaa rataa menevät kaikki käppyrät ja palkkiesitykset. Koskaan ei jutuissa mainita, mitä haastateltavilta on oikeasti kysytty. Ei kai kukaan vastusta julkishallinnon opettajia, palomiehiä, sairaanhoitajia ym., mutta samaan porukkaan työnnetään kaikki kuntien ja valtionhallinnon palkkaamat koordinaattorit, kehittäjät, tutkijat, projektityöntekijät ym., joiden tehtävänä on tuottaa kaikenlaista jonninjoutavaa, jolla ei ole mitään arvoa ja joka ei kiinnosta ketään. Niillä on merkitystä vain palkkapäivänä heille itselleen. Valtion rahapussia kurmuuttavat lisäksi kehitysyhteistyöntekijät, maahanmuuttoon liittyvä sekalainen kaarti erilaisia toimijoita, veroa maksamattomat säätiöt, puoluetuki, Kelan tuet, valtion tuet erilaisille yhdistyksille, Sitra, Business Finland ja muut hyvävelijärjestöt, hallituksen avustajamäärän ja etuuksien kasvu, entisten kansanedustajien elättäminen, ulkomaalaiset opiskelijat ja ulkomaille rahojaan piilottava eliitti. Kuppauksella ei ole mitään määrää.

Kannattaa katsoa vaikka Youtubesta täällä jo aikaisemmin mainittu ”Kassandran huuto”, jossa Jari Sarasvuo haastatteleen taloustieteen dosentti Tuomas Malista. Alkuosa oli ainakin minulle asiaan vihkiytymättömille turhan vaikea, mutta lopussa asia tulee selväksi; kyllä hukka meidät perii, jos hallitus jatkaa talouden hoitamista nykyisellä tyylillä. Ja jatkaahan se.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ad Tira+ ja miksei muillekin:

3096 merkkiä taitaa olla rajana kommentilla. Tekstieditorit osaavat näyttää asiakirjan merkkimäärän, Libre Officen Writer näyttää reaaliaikaisesti, automaattisesti sivun alalaidassa sen. Muutamissa muissa pitää katsoa, tiedosto, ominaisuudet -kohdasta tai muusta samantapaisesta paikasta ko. tieto.

Libre Office on ilmainen, sen asentaminen on helppo, ohjelma osaa suomea ja toimii hyvin. Writeriin saa kunnollisen suomenkielisen oikoluvun. Siitä oikoluvusta on kovasti hytyä tömmäsen läpärin pskan näpppiksen knsa.

IBM PS2-näppis RuleZ! Mutku sille ei ole enää liitintä koneeseen, perhana.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymies, suurkiitos ohjeistuksestasi.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Pyssymiehelle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Tiivistit kyllä varsin hyvin gallupkäytännön. Ja toi Malinen on siitä mainio heppu että hän osaa selittää talousasioita niin että maallikkokin pääsee vähän jyvälle.

Pyssymies & tira+: Viesti välitetty.