tiistai 19. toukokuuta 2020

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXXII


1. Punavihreää piirakkaa päin näköä

Eräs Rakel Liekki on aikaisemmalla urallaan laajemmin tunnettu nätisti sanottuna ”ruumiillisen työn tekijänä”. Ei siinä sinänsä mitään eikä hänen aikaisempaan uraansa tarvitse keskittyä. Onhan niitä uranvaihtoja tehty ennenkin. Sillä puolestaan on merkitystä että tämä feministi- ja vasemmistoaktiivi on nykyisin Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa kolumnituottajana ja sitä myötä hän omaa Suomessa harvinaisen suuren mediavallan. Otetaanpa suorana kopiona Suomen Uutisista minkälaista tämä rakeloitu tiedonvälitys sitten on:

”Ensimmäinen Liekin rekrytoima uusi kolumnisti oli Feministisen puolueen perustajajäsen ja ex-varapuheenjohtaja Maryan Abdulkarim. Lokakuussa 2018 aloitti feministiaktivisti Emmi Nuorgam, joka on pitkäaikainen vihreän puolueen aktiivipoliitikko. Marraskuussa kirjailija ja transaktivisti Susi Nousiainen, joka kertoo olevansa sukupuolentutkimusta lukenut feministi. Taiteilija Aiju Salminen, joka vaikuttaa vasemmistolaisessa kulttuuriyhdistys Kiilassa ja on tuottanut feministiselle puolueelle vaalitaidetta. Tohtori Saara Särmä, feministisen ajatushautomo Hatun perustaja. Kirjailija Sisko Savonlahti, joka luonnehtii itseään punavihreäksi feministiksi. Sekä päätoimittaja Tuukka Tervonen, tuhokapitalistisista talousliberaaleista kirjoittava vasemmistoliiton entinen kuntavaaliehdokas.”

Monet ovat ihmetelleet että mikä se Rakel Liekin varsinainen pätevyys tähän tehtäväänsä oikein on mutta nykyisessä Suomessa ja varsinkin nykyisessä Ylessä hän on täysin pätevä. Sillä onhan hän feministi- ja vasemmistoaktiivi. Se Ylelle riittääkin. Kyseistä tapausta voidaan pitää yhtenä monista samanlaisista joissa Yle hieroo punavihreää ideologiaa vasten kansalaisen pärstää. Kansalaisen, joka joutuu rahoittamaan tuon pärstänhieromisen vastoin omaa haluaan.2. Fysiikka = sosiaalinen konstruktio

Sisäministeriö (muistaakos kukaan että kukas se sisäministeri mahtoikaan olla) on kovasti huolissaan palo- ja pelastusalan tasa-arvosta. Kun asiaan liittyvää Ylen uutista lukee niin huomaa, että alalla ei ole tarpeeksi ”naisia, toimintarajoitteisia henkilöitä ja erityisryhmiä”. Ja ongelmaksi nähdään myös pelastusalan koulujen pääsykokeiden fyysiset testit.

Meillä on tiedossa eri lähteistä, että fyysisen suorituskyvyn testaamisen tapa on vaikuttanut jopa niin, ettei ole edes lähdetty hakemaan alalle, koska jo ennalta on pidetty valintakoetta ja etenkin fyysisiä testejä niin haastavina.

Hotellin respassa on myös ”tiedossa eri lähteistä” että palomiehen varusteet painavat parhaimmillaan useita kymmeniä kiloja ja niitten kanssa joudutaan tarvittaessa nousemaan ties kuinka monenteen kerrokseen ja ehkä tullaan vielä tollainen satakiloinen potilas mukana alas. Tämä asia on fysiikkaa eikä se siitä selittämällä miksikään muutu. Se, että amerikkalaisissa tv-sarjoissa hentoiset pimut pistävät neljää jätkää turpaan ilman että menee edes kampaus sekaisin on fiktiota. Fysiikka on faktaa. Jos ei läpäise tarvittavia fyysisiä testejä on töissä lähinnä turvallisuusriski.

Pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka puhuu asiasta uutisen mukaan niin kuin kunnon virkakyösti ainakin:

Fyysisen kunnon kriteerejä ei ole tarkoitus löyhentää, sillä se olisi Kohvakan mukaan jo työturvallisuuskysymys. Kyse on hänen mukaansa ennemmin siitä, onko testaustapa oikea.

Suomentaisiko joku tuon lauseen ymmärrettäväksi? Vai oliko niin, että sitä ei ollut tarkoituskaan ymmärtää. Kysehän oli suomen kolmannesta virallisesta kielestä eli byrokraatista.Pelastusopiston päivitetty vaakuna.

3. Kansanliike tai jotakin

Ilta-Sanomat uutisoi:

Helsinki aikoo jättää mies-loppuiset ammattinimikkeet historiaan: 45 on sellaisia, joihin liittyy ”neutralisointitarve”.

Mm. esimiehestä tulee sitten esihenkilö. No, tämähän on se kuuluisa ajan henki mutta hotellin respasta esitetään kysymys:

Kuinka suuret kansanjoukot ovat nähneet vanhoissa ammattinimikkeissä jotain vikaa? Koko pataljoona? Komppania ehkä? Oliko joukkue? Ettei ryhmä? No mikä siellä pusikossa sitten risahti? Johan me saatiin ne sukupuolineutraalit liikennemerkitkin. Mitä seuraavaksi? Kyllä feministit aivan varmasti jotakin keksivät.Ketään loukkaamatonta tekstiä.

4. Lisää akateemisia suojatyöläisiä

Palataanpa taas Ylen uutisointiin. Noin ensi alkuun voisi tuntua hyvinkin järkevältä otsikolta seuraava:

EK: Suomi kouluttaa nuoria väärille aloille

Niin hotellin respankin mielestä. Mutta juttu jatkuu:

Ilmastonmuutoksen käytännön osaajia tarvitaan nopeasti: neljän vuoden rahat jaetaan nyt.

Ja sitten mukaan tulee muuan Paula Karhunen joka komppaa:

Maailmanparantamisen pitää onnistua opiskelipa mitä alaa tahansa.

Kyseinen Karhunen on politiikan ja viestinnän opiskelija Helsingin yliopistosta sekä vihreitten nuorten jäsen joten epäilemättä kyseessä on taas eräs nouseva tähti. Uutisessa mainitaan:

Suomi aikoo olla hiilineutraali viidentoista vuoden kuluttua, ja siksi nyt on jo kiire kouluttaa ihmisiä, jotka pystyvät johdattamaan taloutta hiilettömyyteen.

Näin sanoo Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Riikka Heikinheimo. Hänen mukaansa Suomen yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen aloituspaikat on laitettava kunnon remonttiin.

Kyseinen hiilineutraalisuus on kylläkin vielä vain utopistisen huulipunahallituksemme haave. Tämä mainittu maailmanparannus Suomen kohdalla puolestaan  tarkoittaa lähinnä suomalaisen elinkeinoelämän romuttamista ilmastohysterian ja vihreän egonruokkimisen nimissä. Siihen tarvitaan sitten lisää palkattuja ammattilaisia. Mitä muuten ammattilaisuuteen tulee niin siitä kertoo uutinen lisää. Aalto-yliopistosta todetaan:

Suomen koulutusvision mukaan korkeakoulututkinnon suorittaneiden osuus ikäluokasta pitäisi nostaa 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Urakkaa riittää, sillä nyt osuus hiukan yli 40 prosenttia.

Eikös jonkun pitäisi tehdä niitä töitäkin?

Uutisessa muuten mainittiin tämä Riikka Heikinheimo joka mainittiin tittelillä Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja. EK:n toimitusjohtaja on Jyri Häkämies ja kyseinen Heikinheimo taas äkkikatsomalla EK:n johtaja osaamisen ja koulutuksen alalla. Mistä herää kysymys että onko uutisessa esitetty näkemys EK:n näkemys vai kyseisen Heikinheimon oma näkemys? Luulisi nimittäin EK:ssa ymmärrettävän että pelkät ilmastoinnovaatiot eivät Suomea elätä. Ja se maailmakin jää suomalaisilta pelastamatta.44 kommenttia:

Tuumailija kirjoitti...

Itse en ymmärrä, miksi hallitus ei tue lujaa vauhtia kotimaisen biopolttoaineen tuotannon lisäämistä ja kehittämistä. Etanolin polttaminen on käytännössä puhdasta, siinä missä bensa tuuppaa ilmoille kaikenmaailman ikäviä yhdisteitä. Biodieselillä voi ajaa vaikka rekkaa. Saisimme polttoainelaitoksista paljon uusia työpaikkoja. Kun emme olisi enää riippuvaisia ulkomailta tuodusta öljystä, Suomen puolustuskyvyn kannalta strateginen omavaraisuus paranisi. Tällöin rahatkaan eivät enää mene sheikeille tai venäläisille öljyfirmoille, vaan pysyy kansantaloudessa kierrossa.

Ai niin, sehän olisi järkevä teko ja sillä ei ajettaisi yksityisautoilua alas. Eivät nämä viherpiiperot piittaa siitä, että biopolttoainetta käyttävä auto ei saastuta juuri mitään. Heille olennaista on tuhota yksityisautoilu, vaikka pakoputkesta ei tulisi muuta kuin vesihöyryä ja lootuksenkukkia.

_Silencekid_ kirjoitti...

Ihan uskomatonta miten kenelläkään on aikaa puuttua noin jonninjoutaviin epäkohtiin aikana, jolloin pitäisi pohtia miten selviämme yli tulevasta kaikkien talouslamojen äidistä, sekä siitä seuraavasta konkurssien aallosta ja jopa pahimmillaan nälänhädästä. No silloinhan sitä hiilineutraaliutta saadaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle ja Silencekidille & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija: Itselläni ei riitä osaaminen tämän biopolttoaineen kanssa. Niin että osaisin muodostaa varmaa mielipidettä. Enkä osaa sanoa että kuinka paljon nykyisten autojen moottoreita tulisi rukata että ne vetäisivät pelkää etanolia. Sen totean kyllä että meillä on tolkuttomat turvevarannot ja jos turpeen kehittämiseen olisi käytetty se raha kuin mitä niihin hyödyttömiin vispilöihin niin ne ympäristövaikutukset oltaisiin saatu minimoitua.

Silencekid: Juuri näin. Ei lisättävää.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Suomalaisten ylikouluttamisessa ei ole mitään mieltä. Tyhjänpäiväisiä julkisia virkoja tohtoreille ja maistereille ei ole ollut vuosikymmeniin varaa, mutta onneksi on saatu velkaa.

Kai siinä ylikouluttamisessa joku tolkku on. Olisiko niin, että näin voimme ottaa lisää kehitysmaalaisia halpatöihin, vaikka hukkaprosentti heidän osaltaan on valtava. Suomalaiset syrjäytetään työttömiksi ja osa kansasta leikkii herroja hienon tittelinsä kanssa.

Vihervasemmistolaisessa maailmassa ei kenelläkään ole realismin tajua. Siksi kaikki rahoitetaan velaksi.

Muuten. Vihervasemmisto on vallannut suuren osan Suomea haltuunsa. Yle, Hesari ja muu media, oikeuslaitos (Demla), koululaitos ja yliopistot, pääkaupunkiseudun kunnat, ulkoministeriö, Wikipedia, Twitter ja Facebook. Nyt näköjään vallataan EK:kin. Sosialismin tuominen Suomeen on tehty sinnikkäästi ja suunnitelmallisesti vuosikymmenien aikana. Se mikä sisällissodassa epäonnistui, on otettu korkojen kera.

Anonyymi kirjoitti...

Yhden työnjohtajan tiedän joka ei ota töihin (henkilöä) joka ei osaa suomenkieltä, koska pitää sitä suurena turvallisuusriskinä, mikä se työpaikan huomioonottaen onkin. Paine on häntä kohtaan ollut kova, koska jonkun helkkarin SIB-ohjelman mukaan maahanmuuttajan palkkaamisesta saa palkkion, suomalaisesta ei.

Anonyymi kirjoitti...

Jokos Yrjö ehti tutustumaan, mitä rakas sisäministerimme muistutti kaatuneiden muistopäivänä?

https://twitter.com/MariaOhisalo/status/1261990160041902080

Twitteriä en itse normaalisti käytä, koska miksi haluaisin pilata päiväni kuuntelemalla kuka huutaa typeryyksiä koviten, mutta tämä kun tuli eteen ja oli vielä perkele sisäministeriltä itseltään.

On siinä eukolla pokkaa liputuspäivänä, kaatuneiden muistopäivänä, paasata titityy-vähemmistöjen "kokemasta syrjinnästä" ja muuta tauhkasta. Aivan varmasti hutisalo laskelmoi tässäkin asiassa, että nuoret kun ei kuitenkaan tiedä miksi sunnuntaina liputettiin, niin nyt ne luulee että kyseessä oli joku pervojen syrjinnänvastainen liputuspäivä.

Terveiset Yrjolle täältä ryhdikkäiden sinisten sarkapukujen joukosta, jossa luojan kiitos vielä ei ole havaittavissa punavihreää pilaantumista. Mitä nyt PR-osasto pysyy "hyvässä pöhinässä" muiden mukana, vaikuttamatta mitään sensuurempaa sisäisiin asioihin.

Juha R kirjoitti...

Onpa hyvä, että sisäministeriössä on viimeinkin herätty tähän pelastusalan vinoumaan. Itseäni on erityisesti jo pitkään huolestuttanut näkövammaisten syrjintä ilmailun alalla. Tiettävästi liikennelentäjän töissä ei ole riittävästi, jos lainkaan, sokeita. Ehkä tähänkin saadaan kohta muutos.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pauli Vahteralle, Ano1:lle, Ano2:lle, Juha R:lle sekä sille Anolle jonka kommentin jouduin valitettavasti hylkäämään. Ymmärrän täysin perustellun kyrpiintymisesi määrän mutta kun tätä blogia seuraa useampikin taho ja niitten mukana se virallinen taho niin minun on pakko rajoittaa rankimpia kielikuvia.

Pauli: Olet täysin oikeassa. Tosin vihervasemmistolaisessa maailmassa ylikouluttamisessa ei ole tolkkua eikä loppua. Eihän kuplan sisällä mitään duunareita ole niin ei kuplan mielestä niitä tarvitakaan. EK:n kohdalla en ole varma että oliko kyseessä vain sen kyseisen naisoletetun mielipide vai koko EK:n mielipide. Jos se on koko EK:n mielipide niin silloin voi todeta että kapitalistitkin ovat muuttuneet utopisteiksi ja sitten voidaan pian lyödä lappuja luukulle. Sisällissodasta tuli mieleeni että jos ne torpparit ja talonpojat jotka höynäytettiin silloin aikanaan pyssysille olisivat etiäisenä nähneet nämä nykyiset ”työväestön poliittiset edustajat” niin kyllä ne olisivat ihmetelleet.

Ano1: Ei ole taatusti ainoa tapaus.

Ano2: Joo, ehdinhän minä. Sillä ämmällä ei ole todellakaan tilannetajua mutta pokkaa on puolestaan koko perkeleesti. Voimia ja pärjäilyjä sinnepäin. Koko porukalle.

Juha R: Tuo on huomattava epäkohta. Ja montako kuuroa on hälytyskeskuksissa?

Anonyymi kirjoitti...

Niin, tuo R.Liekki taitaa olla ainoita nykyvasemmistolaisia, jolla tosiaan on taustaa ruumiillisesta työstä. Muita ei nyt tule mieleen. Muuta kuin hautausmaalta.
Sitten noihin pelastusalan kykyvaatimuksiin. Itsestäni ne käytössä olevat vaatimukset ovat varmaan paras esimerkki tasa-arvoisista vaatimuksista. Riippumatta siitä oletko mies, nainen tai vaikka vammainen, niin jos kykenet niihin, sinut voidaan palkata tehtävään. Jos vaatimuksia helpotettaisiin joillekin ryhmille, niin sehän olisi epätasa-arvoista. Eikö?
T. Muuan mies

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa muuan vuosi sitten palkkasin parikymmentä kesätyöntekijää ja muutaman aputyömiehen vielä tuollaisesta rekryfirmasta.

Niinpä kesähommien yhtenä kriteerinäni oli ammattitaidon ja työhalujen lisäksi (ja kerroin myös rekryfirmalle), että palkattava henkilö saa olla ihonväriltään vaikka ruudullinen, mutta minun puhumaani suomea (neuvot, ohjeet ja käskyt) pitää ymmärtää ja pystyä ymmärrettävästi puhumaan takaisin. Tulkkia ei meillä ole tarjota.

Hyvin meni.

heppa

Dr Outhouse kirjoitti...

Hyvää koronakevättä vaan! Kun on tässä tullut tehtyä oikeitakin töitä, niin hirtti vähän kiinni noita "neutralointi"uutisia lukiessa. On se vaan tosi juttu, että jossain porukoissa on päät ihan mutkalla ilman viinaakin ja toiminnan jälki sen mukaista. En sano työn jälki, kun ei tuommoset vihervirkahipeltäjät ole työläisiä. Ne on päiväkerholaisia.

Tuossa joku jo hyvin kommentoikin, että Finnair polkee tasa-arvon periaatteita, kun kaikki halukkaat ei saakaan lentää.
Tai ei pääse vaikka palontorjuntatehtäviin, ihan syystä.

Amerikassa on sotaponnistelujen nimissä tutkittu varmaan kaikkea mahdollista, niin myös nais-, mies- ja sekataistelujoukkoja. Esim. merijalkaväki sai selvän tuloksen sekataistelujoukoista: ei suoriudu annetuista tehtävistä. Tulos tietysti kyseenalaistettiin, ei sotaväessä vaan rääkyjien toimesta. "Nyt ei kyllä oo kivoja tuloksia. Keksikää parempia!" -tyyliin. Laitanpa linkin alle, jos ketä kiinnostaa tai jaksaa lukea.

Naisille on määrätön määrä työtä, joihin miehet ei pysty. Että miks' helevetissä aina pitää tapella luontoa vastaan?

https://www.marinecorpstimes.com/news/your-marine-corps/2015/09/10/mixed-gender-teams-come-up-short-in-marines-infantry-experiment/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Muuan miehelle, hepalle ja Dr Outhouselle & kiitos kommenteistanne.

Muuan mies: Näin olisi. Mulle sinänsä kelpaa palomieheksi vaikka pyörätuolissa oleva sukupuolenvaihdoksen tehnyt translesbo jos se vaan suoriutuu tehtävästään. Mutta kun se tuskin suoriutuu.

heppa: Nyt on pakko kysyä että montako etnisesti edistyksellistä tarttui haaviin?

Dr Outhouse: Sanalla ”neutralointi” on kyllä varsin hyytävä kaiku. Ja juu, israelilaiset saivat tuon kaiken selvitettyä jo hyvän aikaa ennen jenkkejäkin. Luontoa vastaan on todellakin turha tapella mutta edistykselliset ihmiset kovasti yrittävät. Ehkä ne aikanaan vielä voittavat painovoimalainkin?

Tuumailija kirjoitti...

Biopolttoaineiden käytöstä tiedän sanoa sen verran, että bensiinikoneilla ongelma on suurempi, koska etanoli vaatii erilaisia tiivisteitä ja seossuhteiden säätöä. Sen sijaan dieseleissä ongelma on korjattu tai korjautumassa. Biodieseliä on kahta sukupolvea: aiempi biodiesel ei toimi sellaisenaan useimpiin dieselmoottoreihin, mutta uudempi toimii!

Kiinnostuneet voivat lukea enemmän näistä linkeistä:

https://nestemy.fi/

https://www.motiva.fi/ratkaisut/kestava_liikenne_ja_liikkuminen/nain_liikut_viisaasti/valitse_auto_viisaasti/energialahteet/uusiutuva_diesel

Osa autonvalmistajista on toki ymmärrettävästi varovaisia, mutta uusi tekniikka on lyömässä läpi jopa konservatiivisena ja varovaisena tunnetun Mersun kanssa:

https://tekniikanmaailma.fi/mercedes-benz-ei-kelpuuta-neste-my-diesel-polttoainetta-volvo-hyvaksyy-sen-vain-uusiin-autoihin/

Jos joku miettii miten raskas liikenne kulkee biolöpöllä, niin tuossa linkissä todettiin että Mersu on jo hyväksynyt kuorma-autoissaan käytettävän uudempaa biodieseliä. Se on paljon se.

Loppukaneettina sanoisin omasta puolestani, että vaikka usein olen vähän pessimistinen, niin tässä asiassa todella uskon hyvään tulevaisuuteen. Eivät polttomoottorit mihinkään ole kuolemassa, ne vain evolvoituvat; biopolttoaineiden käyttö lisääntyy ja hybridimoottorit korvaavat hiljalleen perinteiset koneet. Kotimaista polttoainetuotantoa pitäisi aivan ehdottomasti tukea verotuksellisesti ja muutenkin kaikin keinoin. Kuluttajat tankkaavat sitä mikä halvinta on, joten jos biodieselin hinta saadaan painettua tavallisen alapuolelle, niin sehän jos mikä olisi ympäristöteko.

Snowcamo kirjoitti...

On täysin mahdollista tavoitella, että 50% suomalaisista ylittää mestaruuskisoihin asetettavan moukarinheittorajan. Helppoakin!

Mutta se tarkoittaa että
- raja lasketaan naurettavan alas
- mestaruuskisat muuttuvat surulliseksi vitsiksi
- ruumiita tulee ja paljon (mutta myös hauskoja juutuupivideoita)

Korkeakoulutuksessa 50 % on siitä matemaattisesti kiitollinen tavoite, että se tarkoittaa älykkyysosamäärän alarajaksi tasan 100. Olettaen (virheellisesti?) että se on se fiksumpi puolisko, joka kouluttautuu. 100 kuitenkin on tyypillinen kaupan kassan tehtäviin riittävä ÄO, ja siis ministerin. Joskus parikymmentä vuotta sitten eräs kehopositiivinen vasemmistoliiton ministeritantta vaati muuten telkkarissa korkekoulututkintoa JOKAISELLE!

Älykkyys on vain yksi ihmisen mahdollisista vahvuuksista eikä tee kenestäkään parempaa tai arvokkaampaa - paitsi kylläkin esim. sillan tai ydinvoimalan tai sydänleikkauksen suunnittelussa. Jo nyt ollaan tilanteessa, jossa titteli ei enää takaa osaamisesta mitään. Suurin osa valmistuvista on ihan tehtäviensä tasalla, mutta kelvottomia ei karsita pois koska niistä yliopisto saa sen saman rahan.

Tuumailija kirjoitti...

Nyt muuten karkkipaperit ovat taas esillä:

https://www.ksml.fi/tanaan/Legendaarinen-Aakkoset-makeispussi-uudistui-mukana-muun-muassa-arabian-ja-inarinsaamen-kirjaimia/1556943#cxrecs_s

Missä kanjit, hiraganat ja katakanat ovat, kysyn vain? Entäs sitten hieroglyfit, devanagarit, khutsurit ja hangulit? Oliko aivan täysi mahdottomuus ottaa mukaan kreikan, etiopian, heprean, turkin, sanskritin, tamilin, burman ja balin kirjaimistoja?

Mao Tsetung päätti joskus suuressa typeryydessään uudistaa kiinalaiset merkit yksinkertaistetuiksi kommariversioiksi, turhaanko hän kovan vaivan näki kun ei aakkospussiin kelpaa?

Jos oli tarkoitus keskittyä vain Suomen lähikieliin, mitä arabia siellä tekee? Ja mitkä helvetin englantilaiset aakkoset? Tähän päivään mennessä en ole onnistunut löytämään englannista sellaisia aakkosia joita ei Euroopassa yleisesti käytetä. Puolan kielestä niitä kyllä olisi löytynyt, mutta eikö puola ole tarpeeksi tiedostava ja edistyksellinen kelvatakseen?

Ei jumalauta. Oispa kaljaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Fyysisen kunnon kriteerejä ei ole tarkoitus löyhentää, sillä se olisi Kohvakan mukaan jo työturvallisuuskysymys. Kyse on hänen mukaansa ennemmin siitä, onko testaustapa oikea." - Niinpä.

Pääsykokeissa pitää testien olla toimivia, siis haluttua ominaisuutta mittaavia, turvallisia ja kustannuksiltaan kohtuullisia. Kumpi lie halvempaa ja turvallisempaa. Punnerrukset, leuanvedot vai suojapukuun, paineilmahengitysvarustukseen sonnustautuneena kymmenenteen kerrokseen nousu kantaen 30 kg letkua ja paluu kantaen 100kg kylmäkallea? Moniko osaa hengittää edes nasse päässään oikein? Kuinka moni osaa opettamatta toimia paineilmalaitteiden kanssa oikein? Pullo joka kestää tunnin oikein käytettynä on mahdollista läähättää vartissa tyhjäksi. Painavan taakan noukkiminen kantoon ja sen kantaminenkin vaatii taitoa, oppimista. Punnerruksissa on tietysti mahdollisuus pudota turvalleen. Tukehtuminen on lajissa vaikeampaa. Ainakaan kerroksenvälin kieriminen portaita pitkin painavan taakan kansa ei ole mahdollista. 100kg:n taakan kanssa naamalleen kaatuminen tasamaallakin on ikävä juttu. Välilevyäkään ei punnertaessa oikein voi lipsauttaa paikaltaan. Tai saada tyrää. Pelkkä nassen naamalle laitto saa kokemattoman helposti pakokauhuun ja läähätys siten happivajeeseen. Taju veks tai aika himmeeksi

Esikarsinnan koulutukseen pitää olla kustannuksiltaan kohtuullista. Paineilmavärkit pitää huoltaa joka käytön jälkeen, tämä maksaa omana työnäkin.

Siksi - "Meillä on tiedossa eri lähteistä, että fyysisen suorituskyvyn testaamisen tapa on vaikuttanut jopa niin, ettei ole edes lähdetty hakemaan alalle, koska jo ennalta on pidetty valintakoetta ja etenkin fyysisiä testejä niin haastavina." - on hyvä juttu, halpa ja turvallinen esikarsinnan muoto.

"Alalla ei ole tarpeeksi naisia, toimintarajoitteisia henkilöitä ja erityisryhmiä” - Liian vähän naisia, neliraajahalvaantuneita ja transu-somaleja, ADHD-arabeja, lukutaidottomia, kuuroja, astmaatikkoja? Häh, mitä häh?

Henkilöhenkilö kaatui kunnan henkilökunnan käymälässä käydessään.

Olematonta ongelmaa korjataan älyttömin keinoin. Taannoin yhdessä kunnassa oli valikoimassa luottamusmieskone - siis luottamismiehille suunniteltu asennuspaketti, office + sähköposti + tarpeellisiin henkilöstöhallinnon ohjelmiin pääsy - kone sisäverkossa. Oli myös luottamushenkilökone, sähköposti, + office + esityslistoille pääsy - kone aina ulkoverkossa, sisäinen SIM yhteyksiä varten. Käyttäjinä valtuuston jäsenet, lautakuntien ja hallituksen jäsenet. Asennuspakettien kustannukset ylläpidosta ja pakettien sisällöstä päättäminen kuului -henkilöiden ja -miesten omille kustannuspaikoille. Tehdään luottamusmiehistä luottamushenkilöitä, sekasotkuja ei varmaankaan tule.

Jos sana esimies kiukuttaa, ei esihenkilö ole järkevä termi tilalle. Pomo on. Varusmies on oikea termi, varushenkilö ei - tiedoksi Vuorokaudenaikajulkaisulle. Hoikkaa henkilöhenkilöäkö ei sitten loukkaa termi lautahenkilö?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle, Snowcamolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija:

Viesti1: Kiitos linkeistä. Itse mietin keskenäni että minne se polttokennomoottori on hävinnyt? Ehkä sähköauto on niin muodikas että se on jäänyt taka-alalle? Ja veikkaanpa että viherpiiperryksessä tärkeintä ei ole ympäristöteko vaan muotiteko.

Viesti2: Juma örtsy! Nyt muuten maailma pelastuu! Ja Puolahan on hei rasistimaa kun se ei ota
etnisesti edistyksellisiä joten puolan kieli on rasistinen kieli. Ja tässä kaljaa, ole hyvä:

http://1.bp.blogspot.com/-B5rcL4sordI/Xbha3qCg9ZI/AAAAAAAAImY/WsVJxWLv5ws-JZf7hANTDVcDACFLIRzJACK4BGAYYCw/s1600/ALjaOIA04.jpg

Snowcamo: Erittäin hyviä huomioita mutta koska ne ovat vihahuomioita niin ne eivät ole sertifikoituja huomioita. Ja joo, niin yliopistot kuin ammattikorkeakoulut saavat rahoituksensa valmistuvien määrän mukaan. Ei opetuksen tason mukaan.

Pyssymies: Kiitos osuvista huomioista. Vaikka kuinka vihahuomioita ovatkin. Nykyisin fakta on vihafakta. Vain utopiafakta on hyväksytty fakta.

korpisoturi kirjoitti...

Kerran seurasin livenä kun palokunta toimi. Kantoivat rappuja pitkin ylös painavia letkukeloja ylimmäiseen kerrokseen. Varmasti vaatii rautaista kuntoa. Ja muutenkin PALOMIESTEN toiminta oli ihailtavan sujuvaa ja järkevää, ei siinä tarvittu turhia neuvotteluja.
Onneksi vain matto oli syttynyt tupakasta parvekkeella ja lykkäsi isot savut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, korpisoturi. Palataan jälleen fysikkaan. Mies vaan sattumoisin on voimakkaampi. Ja pakko sanoa kokemuksenkin puolesta että kun lisätään yhtälöön naisia niin se pakollisten neuvottelujen määrä hyppää toiseen potenssiin.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa mieleeni, että mitä nämä esimiehen vastustajat tuumaisivat, jos esimies korvattaisiin esiliinalla? Eikös se jonkulainen edeskäypä ole sekin? Toisaalta edeskäypä lie ollut muinoin jonkunlainen esihenkilö?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Mensa syrjii tyhmiä ihmisiä. Ehdottomasti täytyy korjata tällainen epäkohta. Mitä idiootimpia sitä parempi. Eikä tämä ole hulluttelua ollenkaan, silkkaa realismia lähitulevaisuudessa. Olympiajoukkueessa ei ole riittävästi läskejä pikajuoksijoita tai laihoja kuulantyöntäjiä. Naisten kisoihin ei päästetä miehiä...eikun päästetäänpäs jos mies haluaa tarpeeksi ja on sellainen naisellinen fiilis. On se jumalauta tasa-arvon juhlaa kun lähitulevaisuudessa kaikki maaiman parhaat naisurheilijat ovat miehiä. Miesten joukkueessa täytyy olla puolet naisia vaikka näiltä lähtis kaukalossa henki...tämä on kyllä ikuinen ilakoinnin aihe...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Eikös edeskäypä meinaa tarjoilijaa? Vai olenko ihan hukassa?

Ano: Piru vie, tällä menolla minäkin urpo pääsen Mensan jäseneksi. Laitetaanpa kuvaksi australialainen ”naispuolinen” transhyväksytty käsipalloilija. Tunnistat kyllä kuvasta kuka se on:

https://pluralist.com/wp-content/uploads/2019/12/Hannah-Mouncey-2-1280x720.jpg

Anonyymi kirjoitti...

1. Rakel on siis ylen kolumnituottaja. Mikäs se kolumnisti sitten on joka tuottaa sen kirjoituksen? Eipä sen kummempi näköjään kuin maitoa tuottava lehmä jonka yläpuolella on maataloustuottaja.

Pätevyydestä on yhtä turha puhua niin toimittajien kuin poliitikkojenkin kohdalla. Sopivuus on se nykykorrekti sana. Esim. hauska vapaavuorelainen sanonta: "sopii kuin muslimi kulttuurista vastaavaksi apulaispormestariksi" on herättänyt arvostusta toimittajien keskuudessa.

Myös mies voi olla ja saa olla feministi ja vasemmistoaktiivi, kuten tuo yksi Tuukkakin tuolla julkaisukelpoisten listassa. Tosin tullee nopeasti savustetuksi ulos jollei ole gay. Ja sitten saadaankin vain niitä ainoita oikeita vaginafeministisiä vasemmistolaiskolumneja joita jo janoamme lukea. Kun niistä on oikein maksettukin.

2. Voi hyvänen aika. On siis väärä tapa testata fyysistä voimaa testaamalla fyysistä voimaa. Manta, 120 kg, on hyvinkin tuhdissa kunnossa mutta ei hän paljoakaan jaksa enää omien kilojensa lisäksi kantaa. Virkakyösti tai ei, nyt Kohvakka suu nappiin. Jutun juju ei tainnut kuitenkaan olla naisissa ja toimintarajoitteisissa, vaan näissä erityisryhmissä, koska eihän Suomessa muita erityisiä ole kuin ne rakkaat tulijat. Sepäs olisikin hauska näky, kun ruipelo somalimies jolle on ylivoimaista kotimaassaan kantaa edes vesilitraa, yht'äkkiä kantaisi noita varusteita. Tai afgaani, joka kyllä jaksaa kantaa raskaitakin aseita, mutta se pelastusvarustus voisi olla sitten vähän haastavampaa. Ja mites se naisten ja lasten pelastaminen ensin sopisi kulttuuriin?

3. Hei, tästähän tuleekin hauskaa! Helsingissä on ammattinimikkeinä vain henkilöitä (parin vuoden kuluttua ne lienee muutettu naisiksi) ja muussa Suomessa - Espoo ja Vantaa mukaan lukien - sitten mennään entiseen malliin. Helsinki houkuttelee kirveshenkilöä, Espoo kirvesmiestä. Kumpaakohan paikkaa se ammattihenkilö hakisi?

4. Ilmastomuutokseen ja maailmanparannukseen en kymmenen kyynärän kepilläkään puutu.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys,

Kurt Vonnegut kirjoitti jo kaiketi 50-tai 60-luvulla novellin Harrison Bergeron. Se on julkaistu kirjailijan "Short Stories" tjsp nimisessä niteessä, eikä tietääkseni ole suomennettu. Se on dystopia täysin tasa-arvoistetusta yhteiskunnasta. v.2081 USA:n perustuslain 231,232,233 tjsp lisäykset kielsivät ketään olemasta yhtään älykkäämpi, fyysisesti parempi tai paremman näköinen kuin toiset. Niinpä useimpien ihmisten piti käyttää erilaisia keinotekoisia "handicappeja" tasoitukseksi muille. Lisäpainoja, levikkeitä, pään sisään asennettuja piippareita, jotka aiheuttavat kiusallisen piippausaistimuksen, jos erehtyy ajattelemaan liian älykkäästi.

Aikalailla tuohon suuntaan mennään. Paitsi että geneettiset miehet saavat käyttää koko poisoletetun sukupuolensa etuja urheilukisojen naisten sarjoissa. Logiikka on siis jokseenkin ristiriitaista, näin käppäukkoajattelun pohjalta. Mutta sehän ei haittaa, kunhan jonkunkin uhristatusryhmän hyvä saadaan enemmistön hyvän edelle.

Terv. Achtung

QroquiusKad kirjoitti...

Olipa ennen Vankeinhoitolaitos, jonka palveluksessa oli vankiloissa toimivia vartijoita, heidän esimiehinään toimivia ylivartijoita ja vankilan vartiohenkilökunnan operatiivisena esimiehenä toimiva vartiopäällikkö.
Eipä ole enää.
Nyt on Rikosseuraamuslaitos ja sen myötä ylivartijasta tuli rikosseuraamusesimies:

http://www.ammattinetti.fi/ammatit/detail/612_ammatti

Virkanimikkeen muutto oli ilmeisesti täysin välttämätön.
Nyt sitten Helsingin kaupunki on havahtunut kiljuvaan epätasa-arvo-ongelmaansa tekemällä palomiehistä pelastushenkilöoletettuja tai jotain.

Rikosseuraamuslaitoksen olisi siis syytä vähän vikkelään seurata esimerkkiä:

vartijasta on tehtävä rikosseuraamushenkilöoletettu ja rikosseuraamusesimiehestä rikosseuraamusesihenkilöoletettu! Vartiopäälliköstä (hyi helvetti millaista toksista maskuliinisuutta uhkuva sana!) on tehtävä rikosseuraamusesihenkilöoletettuesihenkilöoletettu.
Vankilan apulaisjohtajasta on tehtävä rikosseuraamusesihenkilöoletettuesihenkilöoletettuesihenkilöoletettu ja vankilanjohtajasta rikosseuraamusesihenkilöoletettuesihenkilöoletettuesihenkilöoletettu.

Oikeasataan kaikki vankilat pitäisi lakkauttaa patriarkaatin sorron ilmentyminä ja antaa tuhmasti käyttäytyville terapiaa, sanoi Jaana Haapasalo.
Mutta onhan tämäkin sentään hyvä alku?

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä taitaa olla, ja jos en väärin muista niin vieläpä miespuolinen tarjoilija. Jotense ei käyne, toisaalta ei nää f emakot sitä eroa osaa nähdä.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Eipä pysty enää katsomaan ylen erikoislähetyksiä koronasta, tuossa joku päivä sitten studiossa oli "asiantuntijoina" kaksi ylen omaa toimittajaa,joku tuli-kukka mikälie ja joku neverhööd. Voe helevettiläinen etten paremmin sano. Marinin puhetta tietysti ylistettiin ja kaikki oli päivänselvää. T. Oloneuvos

Hokki kirjoitti...

"Johan me saatiin ne sukupuolineutraalit liikennemerkitkin. Mitä seuraavaksi? Kyllä feministit aivan varmasti jotakin keksivät."

Nimet.
Sukunimet ehkä ensin?

Edesmennyt Arto Javanainen oli aikoinaan uskomattoman tehokas hokipelaaja Suomessa. Kyllä kai Javanainen on jonkun feministin mielestä kamala nimi ja varsinkin jos sitä käyttää joku mies?

Entäpä Karimies? Sellaisen nimen olen kuullut ja on niitä muitakin mies-loppuisia nimiä.
Ei kai feministi voi suvaita, että joku nainen kantaisi nimeä joka päättyy kirjaimiin m-i-e-s?

SM-liigassa oli aikoinaan maalivahti nimeltä Harri Kari. Eli sieltä siis apua. Jokainen Karimies lienee tulevaisuudessa Kari? Ainakin tytöt/naiset.
Kari tosin on aika miehekäs sukunimi.

Pitäisi ehkä käyttää vain joitain numeroita? Pirkko 145 tai Sanna 34?

Kun näitä ongelmia nimissä sitten oikein urakalla yritetään löytää niin on tietysti mentävä ihan "ajan alkuun" ja tsekata kaikki nimet. Silloin miehet tekivät kovasti fyysistä duunia ja ottivat käyttöön sukunimen joka viittasi työhön, olinpaikkaan tai johonkin vastaavaan.

Nämä nimet tosin ovat varmaan feministien mukaan jotenkin epätasa-arvoisia joten miksi ei rukata koko hommaa uusiksi?
Siinä sinulle Ykä idea mahdolliselle kirjoitukselle?

Olen tosin itse jo aloittanut tämän nimenmuutosoperaation täällä Kanadan länsirannikolla.

Exvaimon valkoinen pikkukoira on viettänyt ehkä noin viidesosan elämästään luonani ja äsken just lähti kotiin viiden päivän visiitin jälkeen. Eräs kaveri kävi kylässä kuutisen vuotta sitten ja totesi "ei sinulla voi olla Coco-nimistä koiraa täällä. Ihan homonimi tai muuten vaan liian feminiininen".
Hyvä pointti, tuumin.

Rakki on siitä lähtien ollut nimeltään Matu.

Tulee usein tänne ilman että pyydän, mutta ruokaa ja kattoa pään päälle Matu tietysti "vaatii". Discorahaa ei ole pyytänyt, toisaalta pekoni maistuu. Ihmeellistä...

Tyttäreni hankki sitten puolisen vuotta sitten toisen pienen valkoisen koiran. Nyt nimi oli Chanel. Aah, kuin ihanaa - Coco & Chanel...

Tänne minun talooni sitä rakkia on tietysti tuotu ja tuodaan varmaan myös tulevaisuudessa. Joten piti keksiä joku vähän fiksumpi nimi.
Chanel luontuu suomalaisen päässä/suussa helposti muotoon "Shaneli".

Oli näin helppoa päästä lopputulokseen: Taneli. Vanha kunnon suomalainen nimi.

Sitä paitsi ainakin Helsingissä 1980-luvulla kutsuttiin tyhmiä taneleiksi. Pentuna Taneli olikin ihan taneli joten nimivalinta oli oikein hyvä (mielestäni).

Taneleita tosin kyllä riittää Arkadianmäellä ja monissa, monissa suojatyöpaikoissa ympäri Suomen.


thinker Dill kirjoitti...

Puolella ikäluokasta riittää kapasiteetti korkeakouluopiskeluun vain jos vaatimustasoa lasketaan riittävästi. Kovin korkeahan se ei ole nykyäänkään.
Vielä työelämässä ollessani opastin eräitäkin nuoria diplomi- ja AMK-inssejä. Osaaminen ei vakuuttanut. Teorioita ja laskukaavoja kyllä hallittiin, mutta käytäntöön soveltaminen takkusi pahasti. Esimerkiksi päässälaskutaitoa, jota aikoinaan opetettiin jo ammattikoulussa, näillä ei ollut ollenkaan. Heti vaan taskulaskin kouraan. Nykyään kai kännykkä tai läppäri. Suunnittelussa käytännön ratkaisutaito oli hukassa. Tuskin koulussa opetettukaan.

Erään tutun lehtorin mukaan jo aikoinaan Tekuun jouduttiin ottamaan oppilaita, jotka saivat toisessa matikan kokeessa nollan. Matemaattisiksi nolliksi nimitti näitä. Taisi olla viimeisiä kovan vaatimustason opettajia. Pitkään jo eläkkeellä ollut.

Ei se koulupohja ja tutkintonimike, vaan osaaminen. Sillä Suomi pärjää, jos pärjää.

Anonyymi kirjoitti...

Aloin eilen illalla katsoa aikani kuluksi yhtä jaksoa minulle aikaisemmin tuntemattomasta amerikkalaisesta sarjasta, taisi olla 9-1-1. Ensi minuuteilla selvisi, että tähänkin sarjaan oli ympätty nykyään pakollista sukupuolista suuntausta edustava pari eli lesbot. Kun tarina eteni, naispuolinen poliisi meni pimeällä yksin paikkaan, jossa oletettiin sarjamurhaajan lymyävän, joutui tappeluun miehen kanssa (jota kesti ja kesti), lopulta tietenkin voitti ja sai miehen käsiraudoilla laitettua johonkin putkeen kiinni ennen kuin lukuisat pelastajat monen autokunnan voimin saapuivat paikalle. Siinä vaiheessa taas riitti!

Tämä nyt oli aika huono esimerkki, mutta ymmärtävätkö ihmiset, minkälaista aivopesua meihin kohdistetaan? Kun sitä tulee joka tuutista, milloin asiallisemmassa mielessä, milloin fiktiona, niin lopputuleman toivomus on erilaisten ohjelmien, dokumenttien, elokuvien ja sanomalehtijuttujen tekijöillä lopulta sama; hyväksy kaikki, mitä sinun naamaasi hierotaan, äläkä edes epäile, että siinä olisi mitään epänormaalia ja ennen kaikkea; naiset pystyvät ihan mihin vaan ja heille pitää antaa enemmän valtaa. Heiltä pitää vaan vaatia vähemmän ja vastuun saa unohtaa.

Rouva AnoAnonyymi kirjoitti...

Tuon Rakelin työnäytteitä löytyy tubegalores sivustolta. Hakuun Rakel Liekki ja ei kun ihailemaan sen roikkotissejä ja genitaalilävistyksiä.

Ironmistress kirjoitti...

Laskuvarjohyppy on harrastus, jossa ei oleteta gravitaation olevan sosiaalinen konstruktio.

Ironmistress kirjoitti...

Achtung: Aiheesta on tehty myös elokuva, joka on vielä irvokkaampi kuin alkuperäinen novelli.

Anonyymi kirjoitti...

Ammattinimikkeistä

Ammattinimikkeiden kuohiminen johtaa hassutuksiin ja kielen pahoinpitelyyn. Luulisi vaikka KOTUS:ta kiinnostavan suomen perinteisten ammattinimikkeiden suojelu. Kirvesmies tarkoittaa rakennusalan ammatilaista, joka ei ole vaikkapa betoniraudoittaja, sähkömies, laattamies, muurari tai maalari. Kirvestä kirvesmies käyttää nykyään aika harvoin, ennen suuri osa talosta veistettiin kirveellä. Puut kaadettiin kirveellä, hirret veistettiin kirveellä, hirret salvettiin kirveellä. Hirret tapitettiin poralla ja - kirveellä. Päreet toki tehtiin pärehöylällä.

Kun rakennukselle ilmestyy mittahenkilö talon paikka merkkaamaan, kirveshenkilö, sähköhenkilö, putkihenkilö, laattahenkilö niin onkos paikalla yhtään ammattimiestä? Ammattimies ja vanhempi ammattimies ovat muuten nimikkeitä julkisella puolella ainakin sairaaloissa. Kattavat suuren joukon sekalaisia työnkuvia. Vanhempi ammattihenkilö - mitä mielikuvia herättää, vertaa vanhempaan ammattimieheen.

Haluatko, että unelmien kelomökkisi veistää kirvesmies, vai kirveshenkilö AMK?

Muinoin autonapumies nosteli lavalle ja lavalta sadan kilon jauhokuleja, 50kg:n sementtisäkkejä ja lapioi santaa santamontulla kuutiotolkulla kuskin kanssa. mitä mahtaa puuhastella autonapuhenkilö.

Kaupungingeodeetikko tekee kartan ja kirjaa koordinaatit, mittamiehet laittaa paalut ja pyykit. Ei vaikka avustavat geodeetikot II luokka. Tai mittahenkilöt - montako mittahenkilöä on varttimali - juolahti mieleen. Montako mittahenkilöä valo etenee tyhjiössä sekunnissa?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Achtungille, Qroquius Kadille, Huru-ukolle, Oloneuvokselle, Hokille, thinker Dillille, Rouva Anolle, Anolle, Ruukinmatruunalle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

tira+:

1. Sopivuus joo, tai Suuren ja Mahtavan tyyliin ideologinen luotettavuus joka menee varsinaisen osaamisen edelle.

2. Itse ymmärtäisin että nimenomaan naisia tuonne halutaan. Meinaan, jos noita etnisesti edistyksellisiä haluttaisiin niin eikös kielivaatimuksistakin tulisi tinkiä? Poliisi puolestaan tuntuu kaipaavan kovasti etnopoliiseja.

3. Toi on muuten totta. Helsinki elää eri ulottuvuudessa.

4. Joo, mutta kun se keppi hutkii meitä.

Achtung: Ehkä Vonnegut näki tulevaan. Niin kuin Orwell ja Huxleykin.

Qroquius Kad: Hyviä huomioita ja ehkäpä ensimmäinen toimenpide olisi kehittää virka ”ongelmankehittäjä” joka löytää palkkaa vastaan ongelmia sieltä, missä niitä ei ole.

Huru-ukko: Miespuolinen joo.

Oloneuvos: Tuo on nykypäivänä yleinen ilmiö. Toimittajat haastattelevat toimittajia ja esmes joku Maria Pettersson on yleisasiantuntija Parantainen.

Hokki: Täytyy haudutella ajatusta. Onhan muuten ollut sellainenkin henkilö kuin Mies Reenkola.

thinker Dill: Joo. Tosin nykyään ei kysytä osaamista vaan ainoastaan sitä paperia.

Rouva Ano: Ei ollut ollenkaan huono esimerkki ja nuo tuollaiset ovat syynä siihen että en nykyisin katsele oikein mitään elokuvia enkä sarjoja. Ei vaan jaksa sitä etnisen ja sukupuolisen diversiteetin pakkosyöttöä.

Ano: Kiitos vinkistä mutta taidan jättää väliin.

Ruukinmatruuna: Viimeistään gravitaation vaikutuksen huomaa siinä vaiheessa jos jättää laskuvarjon aukaisematta.

Pyssymies: Erittäin hyviä huomioita, sano.

Anonyymi kirjoitti...

EK: Suomi kouluttaa nuoria väärille aloille - niin totta.

Asiaa on blogissa hiljan käsiteltykin. Cobol olisi tärkeämpi opiskelukohde kuin naistutkimus. Muistaakseni firmassa ja edellisessäkin työpaikassakin on auki Cobolistille paikka. Hakijoita ei näy tai eivät vakuuta. SQL:kin olis tarjolla leipäpuuksi. Osaan toki sitä kuin syntyperäinen mutta mulla on muutakin hommaa. SQL käytössä kerran kuussa: Lähinnä tarkistan nykyään SQL-skriptejä - miksi tulee hassuja tuloksia - virheilmoituksia työasemien ohjelmille.

Ilmastonmuutoksen käytännön osaajia tarvitaan nopeasti: neljän vuoden rahat jaetaan nyt. - Mitä ihmettä on ilmastonmuutoksen käytännön osaaminen? Olen tätä ilmastonmuutosrumbaa seurannut 80-luvulta, koko ajan hieman epäileväisenä. Mallit on vain malleja ja niissä on liikaa hihasta vedettyjä vakioita. Hiilidioksidia on nyt hirmuista 416 MILJOONAS-osaa ilmakehän kaasuista. Mieti: Kirkossa on lasimaalaus, peitetään yksi pikku ruutu mustalla maalilla - paljonko kirkko pimenee? Entäs jos maalaammekin saman ruudun uudelleen - pimenikö lisää?

Ja viimeisin tieto taitaa olla se,että CO2 Seuraa lämpötilaa, ei päinvastoin. Onko lämpiäminen meille haitta vai hyöty - voi olla, että Afrikassa tulee tukalampaa, voi olla, että täällä on jatkossa vähemmän kylmää ja kasvukausi pitenee. Voi olla, että Grönlannisakin voidaan viljellä vaikka ohraa - hetkinen, niinhän Viikingit tekivät. Mutta on ihan varmaa, että väestönkasvu on haitaksi - tällepä ei sitten tehdä mitään.

Väestönkasvulle pitää tehdä nyt just jotain, se aiheuttaa todennäköisesti ihmiskunnan tuhon. Ja ihan varmasti laajaa ympäristötuhoa juuri nyt. Missä "väestönkasvun käytännön osaajat"?

Pyssymies

SuiGeneris kirjoitti...

Tällaistahan se sitten on. Kun suorittavaa työtä ei enää löydy, ainakaan sellaista jota voisi tehdä pienellä tai olemattomalla koulutuksella, lisätään koulutuspaikkoja näennäisakateemisille opetuslaitoksille. Kaipa se on jonkinlainen keino pienentää järkyttäviä työllisyyslukuja. Kuulin tuossa juuri nuoresta joka oli lähtenyt opiskelemaan siivousta/kiinteistönhoitoa. Opiskeluaika olisi 3 vuotta. Kun minä nuorena olin työnjohtajana ServiSystemsissä niin sellaista ihmistä ei löytynyt joka ei hommaa olisi viikossa oppinut. Useimmat oppivat tunnissa. Ja sitten näistä palkitaan jonkinlaisella tutkinnolla, vaikkapa nyt siivoustieteiden tohtori. Ei voi ymmärtää.

Mitä nyt tulee tuohon Rakel kuka hän nyt onkaan henkilöön (miniköhän tuo nyt oikein) olihan se odotettavaa että hänen johdollaan YLEn kolumnit siirtyvät useita asteita vasempaan.

Mutta, saattaahan se olla jopa YLEn tarkoitus, saadaan suunnaton määrä vittuuntuneita lukijoita ja sehän tarkoittaa klikkauksia. Tai ehkä minä vain ajattelen pahaa lähimmäisistäni.

Sen sijaan nämä human interest (anteeksi tuo englannin kielinen ilmaisu, kun en suomeksi tiedä käänöstä) ne ovat sitä itseään. Suomessa vaikkapa kirjoittaa kymmenet tuhannet nuoret ylioppilaskirjoituksisa, niin esimerkki banaaniksi valitaan se ainoa maahanmuuttaja joka siitäkin lukiosta kirjoitti. Tällaisia juttuja en halua lukea.

Ja viimeiseksi vaan vähäisimmäksi; Koskahan tämä naisten urheilulajien ylistys alkaisi laantua. Jotenkin säälittävää, että naisten puolelta kaivetaan kaikki Ö-sarjojenkin urheilijat esiin jotta saataisiin näennäinen tasapuolisuus varmistettua. Jonkun verran odottaisi laatuakin näiden juttujen tekijöiltä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja SuiGenerikselle & kiitos kommenteistanne. Teillä molemmilla oli niin hyviä huomioita että ei mulla ole niihin oikeastaan mitään lisättävää.

Ekku kirjoitti...

Täällä Jyväskylässä on naurattanut jo pidemmän aikaa, kun uuden, kohta keskustan kupeeseen valmistuvan avovankilan työmaataulussa lukee, että "tähän valmistuu Rise Campus"...

Kalevi Nissila kirjoitti...

Sanna Ukkola tänään: "Kerron teille nyt salaisuuden, koska kukaan muu ei sitä taaskaan uskalla tehdä. Miehet ja naiset ovat erilaisia. Hah, siinäs kuulitte! Lynkatkaa minut, kestän sen kuin mies". Ei mulla muuta!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle ja Kalevi Nissilälle & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Jaa, uusi kampus. Eikös se Keravan nuorisovankila ole ollut se nuorisorikollisten ”kampus” tähän saakka?

Kalevi: Sannahan on mokuttaja mutta on tietyilla avautumisillaan tekemässä itsestään muille mokuttajille epähenkilön.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Retorinen kysymys: Kun mokuttaja kääntää takkinsa, niin onko se entinen mokuttaja?

QroquiusKad kirjoitti...

Jos mokuttaja kääntää takkinsa, hän on vain takinkääntäjä. Jos mokuttaja muuttaa maailmankuvansa nuivaksi, hän on järkiinsä tullut entinen mokuttaja.

Jälkimmäisestä paras esimerkki on Jussi Halla-aho:
hän oli kymppiluokan käynyt nuori kapinallinen, joka soitti punk-bändissä toisessa korvassa kahdeksan reikää ja toisessakin yksi. Hän oli sanojensa mukaan hyvin maahanmuuttajamyönteinen, kunnes eksyi netissä surffatessaan Suomen Sisu ry:n foorumille.

Hän kohtasi siellä omasta mielestään räikeää rasismia ja päätti jauhottaa koko porukan. Suureksi ällistyksekseen hän huomasi, ettei pystynyt! Sisulaiset latasivat pöytään tanakkaa dataa ja raakaa faktaa, johon hän pystyi vastaamaan vain tunneperäisin mutu-epäargumentein.
Kokemus sai hänet pohtimaan maailmankuvaansa, ja totemaan sen virheelliseksi.

Siitä alkoi kehitys, joka johti meidän nykyään tuntemaamme Tohtori Vihaan; mieheen jota olisi ollut todella vaikea ennustaa hänen punkkarivuosinaan.

Ehkä Sanna on käymässä läpi samaa kehitystä. Ehkä ei. Olisihan se tuhoisaa hänen ammatinharjoittamiselleen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Qroquius Kad selvittikin asian selkeästi.