lauantai 6. kesäkuuta 2020

KÄRPÄNEN JA TYKKI


Katri Kulmuni siis polasi 50 tonnia veronmaksajien rahoja, asia nousi lööppeihin, saatiin skandaali aikaiseksi ja Kulmuni erosi ministerin tehtävästä. Eikä siinä mitään, ei veronmaksajien rahoja pidä polata. Tehdään vaan skandaali. Mutta tällaisena yksinkertaisena ihmisenä mietin näitten veronmaksajien rahojen polaamisesta että eikös olisi vähintään kohtuullista tehdä asiasta muitakin lööppiuutisia ja skandaaleja? Ja jopa suhteuttaa skandaalien koko polattujen summien mukaan.

Vaikkapa siitä että hallituksen siunauksella polataan vuosittain veronmaksajien rahoja 3,2 miljardia (Pauli Vahteran laskelma) vuodessa haittamaahanmuuttoon. Onhan kyseessä kumminkin tommonen noin 64 000 kertaa suurempi kupru eikä se ole kertakupru vaan kupruautomaatti jota hallitus haluaisi vielä kasvattaa. Lisäksi voitaisiin ehkä tehdä lööppejä niistä miljardeista joita Suomi on upottamassa päätyäkseen toimintaansa aloittelevan liittovaltion velkavankeuteen.

Ei voi välttyä mielikuvalta että case Kulmunissa ammuttiin kärpästä tykillä vaikka tulikomentoja kaivattaisiin paljon lihavampiin maaleihin.

Ai niin mutta haittamaahanmuuton arvosteluhan oli sitä vihapuhetta.Siis ne meinaa ampua mua MILLÄ?

38 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä,ja tämä 3,2 miljarttia on varovainen arvio ja varmasti alakanttiin.
Koska haittamaahanmuuton kulut ovat kumulatiivisia.
Nämä kestävyysvajeen paikkaajat lisääntyvät kuin kanit ja ovat käytännössä työmarkkinakelvottomia.Lisäksi perheenyhdistämiset,jopa orvoille löytyy kuin taikaiskusta sukulaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Pekka H:sta on meneillään KRP:n esitutkinta. Ei ole edes aikomusta erota.

Pääkanisteri Marinin avomiehen yritys hyötyi korona-avustushakemusten tekemisestä valtavin voitoin. Ei paina marinin omaatuntua.

Mep Sarvamaan eukko sai sata tonnia BFF rahaa. Kuulen hiljaisuutta vain.

Nuo lokkeilevat kilpaa veronmaksajien kukkaroilla ilman pienintäkään häpeän tunnetta.
Päälle sitten sulle-mulle sekä vähän maakuntaankin -siltarumpupolitiikkaa sillä velkarahaa saa ja verotustahan voi aina kiristää...

On tämä kyllä yksi Pohjolan albania, en muuta sano.


-Tvälups-

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Eiköhän siinä kuitenkin ole nähtävissä jokin syvempi yhteys tämän Kulmunin esiintymisestetiikan ja haittamaahanmuuton suosimisen välillä. Eiköhän nuo kumpikin ole niin sanotun "identiteettipolitiikan" kukkasia.

Konsulttifirma antaa Keskustalle vaalirahoitusta, ja trimmaa Kulmunin puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, joka tipauttaa oksaltaan Rinteen, mikä nostaa Marinin pääministeriksi, mikä täydellistää hallituksen mahdollisuudet harrastaa puhtaasti ihanneideologista identiteettipolitiikkaa ihan absoluuttisessa ISIS-hengessä.

Ja tietysti Kulmuni sitten junailee valtion rahoista palkkion hyväntekijöille. Eikä kukaan tietenkään näe kytkennöissä mitään koplauksen tunnusmerkistöjä. Eikä mitään yhteyttä politiikan yleiseen naisistumiseen ja narsistumiseen -- eli juurikin niihin identiteettikriisiytymisen pohjamutiin, joissa vieraskulttuuristen kansainvaeltajien kanssa seurusteleminen koetaan kiihottavana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Taisteluvälineupseerille ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Täysin totta. Ja tässä on kyse vasta rahasta. Tulee muistaa asian aiheuttama inhimillinen kärsimys.

Tvälups: Jep. Täällä ei tarvita mafiaa. Homma toimii muutenkin.

Seppo: Tuo kirjoituksesi kuvasi kyllä hallitustamme aivan helvetin hyvin. Tai sen vihervasemmisto-osastoa. Kepun ressukat menevät siinä kyydissä litran mittana ja tämän uusimman episodin myötä vielä enemmän kuin ennen.

Anonyymi kirjoitti...

Ja silti suomen kansa äänestää näitä samoja koijareita seuraavissa vaaleissa ja mikään ei muutu. Pahemmaksi vain menee ja sitten valitetaan kun kaikki on päin persettä. No, kohta ei oo duunarilla varaa ajaa autolla ja kaupassa pitää miettiä mikä jää pois, olut, makkara, vai maito. T. Oloneuvos

Anonyymi kirjoitti...

Heikki Porkka
5 mins ·

Aito länsimainen oikeusvaltioperiaate on haudattu Suomessa

Tytti Tuppurainen (sdp) on Sanna Marinin (sdp) hallituksen ministeri. Hän jauhaa jatkuvasti oikeusvaltioperiaatteesta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on KRP:n tutkinnassa. Lisäksi on täysin selvää, että Haavisto on valehdellut kansalaisille.

Onko Tytti Tuppurainen sitä mieltä, että oikeusvaltioperiaate toteutuu, kun Haavisto jatkaa ulkoministerinä kuin mitään ei olisi tapahtunut?

Entä mitä Tytti Tuppurainen sanoo siihen, että Suomen poliisiylijohtaja valehteli kaikelle kansalle Al-Hol -asiassa?

Poliisiylijohtaja jatkaa edelleen virassaan ja pyrkii saamaan itselleen jatkokauden. Oikeusvaltioperiaate toteutuu?

Entä missä vaiheessa oikeusvaltion käytäntöihin otettiin mukaan virkatehtävässä ja virkapuku päälle olevien poliisien oikeus ottaa mielenosoituksissa poliittisesti kantaa?

Kummallinen oikeusvaltio on nykyään valtio nimeltä Suomi.

Anonyymi kirjoitti...

Kun ei näille syöttiläille riitä se, että nauttivat suurempaa palkkaa kuin esim. New Yorkin pormestari. Vai kasvaako nälkä (häikäilemättömyys) syödessä?

https://www.hs.fi/kaupunki/tuusula/art-2000006532449.html?utm_campaign=hs_tf&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=19c4a55dda8245515d97544e1d8ea582

Hallitushan on maksattanut verovaroista mm neuvotteluissaan nauttimansa välipalapatukat!


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Niin muuan ulkoministeri joutui eroamaan pikkutuhmien tekstiviestien takia.
Valtamedia järjesti oikein ajojahdin.
Mitenkäs on tämän nykyisen punavihreän kanisterin kohdalla.
Kaksoisstandardit oikein hyppäävät silmille.

KKi kirjoitti...

Jaa'a taitaa kyseessä olla kepulointi. Kepuilun kannatus kun on kokolailla alhaalla. Tulee pirulliseen mieleeni ajatus jotta Kulmuni tällä tavoin "vastuuta kantamalla" koittaa saada säälipisteitä.

Rahaministerin statuksella kun ei kansansuosiota saa, ei varsinkaan kun koronabudjettien seuraukset pamahtavat niskaan. Kepun kannatus ei kestä rahaministeriä juuri nyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oloneuvokselle, Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille, Ano2:lle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Oloneuvos: Näin valitettavasti on. Suomi on yksi maailman itäsaksalaisimpia kansoja ja erityisesti syytän tilanteesta valtamediaa jota suurin osa suomalaisista pelkästään lukee.

Ano1: Suuri demokratian kannattaja Tytti Tuppurainenhan muuten totesi viime vuoden puolella Unkarista että: ”Niin mutta sanoisin näin että jos me haluamme pitää kiinni niistä arvoista, niistä ylevistä päämääristä joille EU on rakennettu niin vaikka demokraattisin keinoin saataisiin tuki ”illiberaalille” hallinnolle niin ei sitä sellaisenaan voi hyväksyä.”.

Eli kansa saa äänestää vain Tytin hyväksymää linjaa? Suuri demokratian kannattaja?

Tvälups: Yleensäkin nuo julkisen sektorin pomonpalkat ovat naurettavan suuria. Muistan jonkun perustelleen niitä sillä että muuten osaaminen häipyy muualle. Kuinkahan paljon yksityinen sektori tarvitsee tuota ”osaamista”?

Ano2: Joo, Ike ja Tuksu. Ja Iken ainoa synti oli siinä että mies tykkäsi liikaa pimpusta ja oli liian luottavainen siihen ettei bimbo jaa viestejä julkisuuteen. Nykyinen – poliisitutkinnassa oleva – ulkoministeri on virassa edelleenkin. Ja veikkaanpa että pysyy. En luota poliisiin eikä oikeusjärjestelmään näissä asioissa enää tippaakaan.

KKi: En oikein usko. Kas kun valtionvarainministerin pesti pysyy edelleenkin kepulla.

Juha Kivela kirjoitti...

Taisteluvälineupseeri sivalsikin tuossa yllä jo verotukseen liittyvää seikkaa.. Kuinkas monta uutta veroa meille kantiksille onkaan jo tiedossa ja tulossa niin EU:n kuin Suomen rahoittamiseksi jatkossa? Muoviveroa ainakin Liittovaltion toimesta ja nyt uusimpana ihanuutena verotusoikeus maakunnille, joita piti kepujen tyydyttämiseksi sorvata peräti 21 kappaletta (sic!), vaikka kuudella olisimme selvinneet (tai ainakin huomattavasti vähemmällä määrällä).

Nimettömältä 19.41 erittäin hyviä kommentteja ja kysymyksiä. Toivoa sopii, että tuohon poliisin edustamiseen laittomassa mielenosoituksessa Senaatintorilla saadaan ylimpien laillisuusvalvojien näkemys. Joskaan ylimpien laillisuusvalvojien varaan en laske, sillä sen verran rikolliseksi ja oikeusvaltiottomaksi ja laillisuusperiaatetta noudattamattomaksi maaksi tämä banaanivaltiomme Suomi on maamme ylimpien poliitikkojen ja viranhaltijoiden toimesta saatettu.

PS. Onko tiedossa yllättäviä käänteitä ja nopeita liikkeitä, joita ei osattu ennalta arvata tapaus Kulmunin osalta? Valtiovarainministerin nimittämistä on siirretty ja Kulmuni aikoo (tahtoo) jatkaa jatkossakin Kepun puoluejohtajana. Unto Hämäläisellä oli ainakin eilen asiaan liittyen varsin selkeitä ja suoria näkemyksiä illan A-studiossa. Pohjolan albania elää täysin omassa todellisuudessaan.. Kansa kyllä suuremmilta osin elää realismissa, mutta vastaavaa ei odoteta korkea-arvoisilta ja ylimmissä poliittisissa ja viranhaltijoiden asemissa?!

KKi kirjoitti...

"
En oikein usko. Kas kun valtionvarainministerin pesti pysyy edelleenkin kepulla.
"

Juu totta kyllä. Vaan ei nuorella puheenjohtajalla. Jonkun kehäraakin, niiku vaikka Vanhasen ne siihen virkaan tökkää.

Tai jonkin muun joka ei kansan silmissä profiloidu niin kepuksi, niin kepuksi.

Minä kun en suostu uskomaan, että kepuli tekisi jotain suoraselkäistä, en. Kyllä tässäkin tarvitsee olla jokin kepulointi taustalla.

Juha Kivela kirjoitti...

Sipilä nimitetään valtiovarainministeriksi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle ja Kki:lle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Nykyinen utopistinen valtiovaltamme ei kerta kaikkiaan tajua mistä verorahat tulevat joten sille ajatus vaikka 120%:n verotuksesta ei herätä minkäänlaista ihmettelyä. Poliisista alan ajatella samoin kuin sinä. Tietysti rivipoliisi – ainakin muualla kuin Helsingissä – on vielä asiallinen. Kulmunin kohdalla voi todeta että hänhän lähinnä pelasti poliittisen uransa osoittamalla ”suoraselkäisyyttä”. Ja Sipilän nimitykseen en kyllä usko. Veikkaan Mika Lintilää. Siinä saadaan yksi mehiläiskuningattarista toistensa tukista pois. En kadehdi jätkän pestiä.

KKi: Kepu on toiminut suoraselkäisesti ehkä silloin kun se oli vielä Maalaisliitto. Niin kuin ylempänä totesin, Kulmuni pelasti poliittisen uransa ja media komppaa. Koska hän on nainen. Se riittää perusteeksi. Ei media enempää tarvitse.

KKi kirjoitti...

"
Kulmuni pelasti poliittisen uransa
"
No juuri tätä tarkoitin. Ideana lienee, että Kulmuni jatkaa kepuleiden kuningattarena ja koittaa saada kepuleiden kannatuksen nousuun.
Projektin eka vaihe on tämä "vastuun kanto".

Ei sillä ole väliä mitä joku random rahaministeri tekee. Tärkeää on se miltä puheenjohtaja näyttää. Ei kepuleiden ole tarkoituskaan saada uusia äänestäjiä. Tarkoitus on saada vanhoja takaisin.

Joppos123 kirjoitti...

Tässä on olemassa pieni toivonkipinä, että kepu lähtee hallituksesta.
Kulmuni jouti mennä, ehkä paskin ministeri koskaan.
Likka oli jokaisessa haastattelussa sen näköinen,että pillahtaa itkuun, ei se paatuneille kommunisteille pärjännyt.
Väitän ettei hallitus joulua näe.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin kanssa että mitä vittua. 50 tuhatta? Se on niin pieni raha kokonaiskuvassa, että suon tuon kyllä Kulmunille. Ainakaan se ei mennyt maanpetokselliseen toimintaan kuten muodissa on. Nyt kun mietin niin kuka tuolla ei olis kusettanu tollasen naurettavan pikkusumman edestä etuja itselleen. Ehkä ongelma olikin siinä että kulmuni ei tuhlannut riittävästi. Varmaa on että tän performanssin taustalla on jotain muuta kuin käytetty 50 tonnia. Ehkä joku kepun vahva mies halusi takaisin ykköstykiksi. Aho ja vanhanen tossa oli heti mainittu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Joppos123:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

KKi: No joo. Kepussa ajatellaan – ja ollaan kieltämättä oikeassa – että ihmisten poliittinen muisti on lyhyt. Ja myös sitä että ihmiset ovat niin vietävissä. Demarit ovat Suomen suosituin puolue siksi että muuan Marin on osannut koko kevään lukea paperista mitä joku toinen on kirjoittanut.

Joppos123: Ymmärrän pointtisi mutta olen eri mieltä. Tämä hallitus pidetään väen väkisin kasassa. Ja Kulmuni ei ollut paskin ministeri. Hän oli kuoriämpäri mutta esmes joku Ohisalo on sertifikoitu maanpetturi.

Nimetön: Niin kuin totesin niin haittamaahanmuuton kanssa tehdään joka vuosi 640.000 kertaa suurempi kupru. En tiedä, mistä kyseinen kaplakka on lähtöisin – jokuhan sen vuosi – mutta en oikein usko Ahon ja Vanhasen comebackiin. Vaan eihän nää asiat minun uskomisesta kiinni ole. Joka tapauksessa on selvää että vihervasemmisto vie ja kepu vikisee.

Anonyymi kirjoitti...

Vihervasemmisto vie ja kepu vikisee. Näinhän se on. Vaan kun en millään usko että kulmunin seuraaja olis vihervasemmiston kannalta kulmumia mieluisampi. Siksi uskon tän olevan kepun sisäpolitiikkaaa. No tietämykseni suomen ja varsinkin kepun politiikasta on kovin ohkaista ja olen ollut väärässä ennenkin...

Joppos123 kirjoitti...

Pessimisti ei pety mutta voisin laittaa all in sen puolesta, että kepu lähtee hallituksesta viimeistään syksyn budjettiriihen jälkeen. Sieltä on tulossa sen verran paljon kakkelista niskaan nimenomaan kepun harvoille kannattajille.
Polttoaineiden veronkorotus on vain yksi niistä ja se jos mikä iskee kepulaisiin.
Taitaa kepun kipukynnys olla se 10 pinnan kannatus ja luulenpa,ettei Kulmunin ero ainakaan nosta kannatusta.
Toki voin olla väärässä, ei olisi ensimmäinen kerta eikä varmasti viimeinen.
Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato.
Ei kyllä olisi se paras paikka uusille vaaleille. SDP on selkokielisen samariinin johdolla saanut liikaa kaulaa.
Ihmisten käyttäytyminen on kyllä aika outoa.
Samariin voisi varmaan käskeä jengin vetämään ranteet auki ja jotkut sen tekisivät.
Kyllähän näistä puhutaan kuinka kriisiaikana mennään vallitsevan johdon tueksi mutta eihän se tantta ole pärjännyt muulla kuin tuurilla.
Jos oikeasti katsoo mitä päätöksiä se on tehnyt niin...?
Jos jättää välimerkit pois niin jää pelkkä hiljaisuus.
Meitä haukutaan populisteiksi, ketkähän niitä oikeasti on.

Joppos123 kirjoitti...

Ohisalo on ihan asia erikseen ja niin on Haavistokin. Luuleeko ne ihan aikuisten oikeasti, että maanpetoksen jälkeen ne voivat viettää skumppabileitä jossain?
Maailma on pieni ja tarvittaessa ne saadaan luokille.
Eihän Trotskikaan ollut turvassa.

tapiotuomas kirjoitti...

Lipsahtiko yksi nolla liikaa, eli maahanmuuton kustannukset ovat luokkkaa 64.000 kertaa isompia kuin Kulmunin esiintymiskoulutus, eivät sentään 640.000 kertaa isompia :) Tosi hurja ero silti, vaikka myös 50.000 on iso summa.

Anonyymi kirjoitti...

Ennenvanhaan oli vanhoja pakuja tarjolla 500 Eurolla. Nyt on vaikea löytää alle tonnilla. Koska afrikkalaiset ovat vieneet ne täältä. Koska työllistävät itsensä kotimaansa infran parantamisessa tällä tavalla.

Tämä puree lujaa köyhään yksityisyrittäjään joka yrittää päästä leivän kantturasta kiinni. Kun pienyrittämistä tukeva käyttöomaisuus valuu ulkomaille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Joppos123:lle, tapiotuomakselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Vihervasemmisto pitää kepun hallituksessaan vaikka väkisin sillä jos hallitus hajoaa niin vihervasemmiston etsikkoaika saattaakin päättyä.

Joppos123:

Viesti1: Jää nähtäväksi. Itse en usko tuohon. Mutta uskon siihen mitä demareista ja sen pomosta puhut. Ei voimalla, ei taidolla vaan silkalla tuurilla. Ja valtamedian tuella.

Viesti2: Kyllä ne luulee. Ja ovat valitettavasti mitä varmimmin oikeassa.

tapiotuomas: Kas perskeles, tuli typo. Virhe korjattu. Mutta idea ei varmaan mitenkään muuttunut.

Ano: Afrikkalaiset? Tuosta en ole itse kuullut. Ei tietysti tarkoita etteikö olisi totta. Muistan kyllä kun venäläiset ostivat Suomen tyhjäksi Ladoista silloin 1990-luvulla.

Anonyymi kirjoitti...

Totta se on, että afrikaanot vie hiaset ja muut japsit. Raskaan kaluston puolelta ovat kysyttyjä mersun ja scanian osat. Eräällä lähiseudun raskaankaluston purkamolla oli musta mies kuukauden pari keräämässä osia. Sillä oli lista, että mitä tarvitaan. Kaveri hiti homman, irrotti/keräsi osat, osan jopa korjasi ja lopuksi lastasi konttiin kuljetusta varten. Jos ja kun tarvitsi yritäjän apua, maksoi ihan käyvä hinnan. Eli ei mitään hyväntekeväisyyttä vaan bisnestä. Ja näin se pitää ollakin.
Huru-ukko

Toinen professori kirjoitti...

Joskus kauan sitten joku, en muista kuka, sanoi suunnilleen näin: Asettumalla ehdokkaaksi poliittiseen tehtävään henkilö osoittaa sellaista luonteenlaatua, että ei ainakaan häntä tulisi siihen tehtävään valita.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Olen työni ja YLEn 20 vuotisen avustajan puolesta havainnut, etteivät toimittajat eivätkä tilintarkastajat itse löydä näitä juttuja. Kaikki perustuvat ilmiantoon tai vuotoon. Suomen Kuvalehti on siis saanut jostain virkamiestaholta tietoonsa Kulmunin maksatukset. Vuotajaa etsisin virkamiehistä, jotka ovat hyväksyneet laskun (tuskin he), ostolaskujen käsittelystä (hyväksyminen, tiliöinti, kirjaaminen, maksatus). Valtion tarkastustoimi voisi olla vuotaja, mutta se ei näin tuoreita laskuja vielä tutki. Todennäköinen lähde on hyväksymiskierron henkilö, koska laskujen käsittely ja maksatus on aika lailla automatisoitu, eikä niihin ihminen mene väliin. Virkamiehissä on oltava joku rehellinen kansalainen tai sitten asian kannalta väärää puoluetta edustava. Joko kokoomus (ei siellä perussuomalaisia ole) tai demari (kosto Rinteestä). Ei oikein demarikaan ole uskottava, koska he saavat kiittää keskustaa nykyisestä suosiostaan eli Rinteen erottamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi risti kaksi, pennit miljoonaksi! Viiden tontun tuella 50 tonttua kauppaa - tuotannollisesti fiilistelystä. Yrittäjyys kannattaa vain, jos saa julkkarin asiakkaaksi.

Sen sijaan tämä taannoinen palkinto oli fantastinen. Päivi Nerg kertoi pakolaisvirran huipulla, että kaikkien tulijoiden taustat tiedetään, ja Tekir antoi Nergille tunnustuspalkinnon luottamusta herättävästä viestinnästä. Toivottavasti palkinto on kehyksissä ja paraatipaikalla seinällä, vaikkapa takan päälle. Sitä on varmasti mukava katsella synkkinä syysiltoina. Olisin onnellinen, jos tällaista luottamusta herättävää viestintää ja paikkansa löytävää palkitsemista tulisi lisää jatkossa. Maailma olisi silloin parempi paikka.

QroquiusKad kirjoitti...

Kaunis Kepuli Katri sai lähteä. Nimenomaan sai:

kuten veli Joppos ylempänä totesi, tyttörassukka oli ollut koko rahaministeritaipaleensa ajan lohduttoman onnettoman näköinen. Viime aikoina hän sitten piristyi ja alkoi jopa hymyillä. Sitten paljastui esiintymispreppaus.

Ajattelin ensin, että hei, sehän toimi:

koulutuksessa oli ilmeisesti keskitytty siihen, ettei Katri-dutteri näyttäisi niin lyttyyn lyödyltä koko ajan. Sitten ilmeni, että koulutus onkin jo edelllisvuoden puolelta.
Iloisempi ilme johtui siis siitä, että dutterinpullukka Katri tiesi pestin loppuvan aivan pian!

Nuo 50 kiloeuroa olivat mukava tekosyy myöntää hänelle niin selvästi kaipaamansa ero:
joutukoon koronalaskuja setvimään joku toinen, jolla sellaiseen on haluja.

Mitä tästä eteenpäin? No, tilalle nousee se joku toinen kepuli. Mitä se joku tekee? No, aivan sama kuin Katri;
on vihervasemmistotyttökolmikon kuoriämpärinä.

Miten ihmeessä tästä on niinkin monille voinut edes tulla kuvitelma hallituksen kaatumisesta? Mihin se kaatuisi?

MikkoK kirjoitti...

Yrjö arvioi ylempänä, että rivipoliisi on vielä asiallinen, ainakin muualla kuin Helsingissä. Asiaan on tulossa muutosta koko ajan. Vihervasemmisto on vallannut instituutiot kirkkoa myöten, joten kyllä sillä on valtaus menossa poliisin ruohonjuuritasollakin. Avainasemassa on koulutukseen tulevien testaus ja valinta, mistä on klassisena esimerkkinä toimittajakoulutus. Huomispäivän poliisiaineksesta päättävät vihervasemmistolainen poliisijohto ja muut virkamyyrät sekä Ohisalon tapaiset poliittisten virkanimitysten spesialistit.

Poliisin suhtautuminen joukkokokoontumisiin koronanarajoitusten vallitessa on ollut poliittisesti hyvin valikoivaa. Pienen protestiryhmän johtaja sai sähkölamauttimesta eduskuntatalon portailla, mutta pian sen jälkeen rivipoliisit osallistuvat virkapuvuissaan tuhansien ihmisten joukkokoontumiseen mielenosoittajina senaatintorilla. Kirkko antoi luvan käyttää portaita mielenosoituksen näyttämönä porukalle, jonka keskeisiä periaatteita ovat mm. kristinuskon ja poliisin vastustaminen.

buctoi kirjoitti...

Mene Ykä tsekkaamaan nää Afrikan autojobbarit ,niillä on toimipiste Sulan alueella Tuusulassa ,autot kerätään sinne uudelleen lastauksen . Elikkä nämä autonkuljetus lavetit jotka keräilee Euroopasta uudehkoja käytettyjä henkilöpirssejä Suomeen , vievät menokuormana näitä Afrikan poikien hiaceja Hampuriin laivattavaks Afrikkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Toiselle professorille, Pauli Vahteralle, Anolle, Qroquius Kadille, MikkoK:lle ja buctoille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko & buctoi: Kiitos tiedosta. Oli mulle uutta. Mutta enhän minä Tuusulaan sentään mene. Liian lähellä Helsinkiä.

Toinen professori: Varsinkin nykymaailmaa ajatellen hän oli kovasti oikeassa.

Pauli: Nämä virkakoneiston rehelliset kansalaiset saisivat nousta esille myös noissa suuremmissa kupruissa.

Ano: Joo, se Nergin palkinto oli kyllä jo tahatonta huumoria.

Qroquius Kad: Näin voi olla. Ja selvää on että ei nykyinen hallitus minnekään kaadu.

MikkoK: Tähän suuntaan ollaan valitettavasti menossa. Ei hyvältä näytä. Jotkut vaan kaipaavat uutta punaista Valpoa.

QroquiusKad kirjoitti...

Kuten todettu, veli MikkoK on valitettavan oikeassa. Seuraavassa kolme poimintaa voimailuaiheisen Pakkotoisto-forumin poliisikouluaiheisesta viestiketjusta:

https://keskustelu.pakkotoisto.com/threads/poliisikouluun.25820/page-579#post-5120617
https://keskustelu.pakkotoisto.com/threads/poliisikouluun.25820/page-579#post-5141534
https://keskustelu.pakkotoisto.com/threads/poliisikouluun.25820/page-585#post-5461080

sekä vielä

https://keskustelu.pakkotoisto.com/threads/poliisikouluun.25820/page-585#post-5461080
https://keskustelu.pakkotoisto.com/threads/poliisikouluun.25820/page-586#post-5620859

Joten tuonne ollaan menossa, ja mennäänkin jahka Hilpeä Huti-Maisa pääsee taas vauhtiin koronan hellitettyä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos linkeistä. Tuossahan on kyse useammistakin aloista ja siinä ollaan oikeassa. Käytäntö on jäänyt teorian jalkoihin. Koskee omaakin alaani. Ja se kehitys on alkanut sinänsä jo parikymmentä vuotta sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Pelkkä poliittinen peliliike kepulta ja Kulmunilta. Poliittista teatteria. Ei mitään muuta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Politiikkahan on teatteria. Tosin veikkaan että tää oli nimenomaan Kulmunin peliliike eikä itse kepun. Joka tapauksessa tämä peitti ainakin hetkeksi EU:lle syötettävät miljardit.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Sammallahti
44 mins ·

Tuusulan pormestari pistää 2000 €/kk edustuskuluihin, apulaispormestari vetää 700 €:lla soppaa KOTKASSA. Kysymys kuuluu, mitä niin tärkeää edustamista n. 40 000 asukkaan Tuusulan kunnan pormestarikaksikolla on, että tällaiset summat ovat perusteltuja?

Olen joskus työskennellyt myyntiedustajana ja tiedän, että kuukausittaisen 2000 €:n edustuslaskun aikaan saaminen pelkästään kotimaassa olisi vaatinut poikkeuksellisia ponnistuksia. Toki, siinä hommassa ollaan myymässä ja joskus sitä vain pitää "verkostoitua" riittävän myöhään, riittävän monen gin tonicin kera.

Mutta mitä Tuusulan pormestari myy, jotta hänen täytyy edustaa noin valtavilla summilla? Ja onko apulaispormestarin homma ostaa viinaa sen enempää yhteistyökumppaneille kuin kunnanvaltuutetuillekaan? Ei tietenkään ole.

Huolestuttavin taon, että molemmat pitävät toimintaansa normaalina. Toisin sanoen he eivät ymmärrä, mikä on normaalia edustamista. Harmillisesti tällainen veronmaksajien piikkiin porsastelu ei ole Suomen julkisella sektorilla aivan vähäistä.

Ehkä jokaiseen kuntaa tarvitaan oma kansalaisaktiiveista koostuva tilintarkastusporukka, joka pari kertaa vuodessa syynää kaikki kunnan hankinnat perusteineen ja kuitteineen läpi? #terestroika

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kai tämä on se kuuluisa ”maan tapa”. Röyhkeät pärjää ja politiikka vetää piiriinsä röyhkeitä.