torstai 4. kesäkuuta 2020

ERÄÄN AIKAKAUDEN LAPSI


Tulipa tässä mieleeni se mainos jossa kehotettiin aikanaan – kun EU:sta kansanäänestystä pidettiin – äänestämään ”kyllä” EU:n puolesta. Siinä mainoksessahan on pieni, vuonna 1994 syntynyt lapsi:Silloinhan valtamedia – erityisesti Helsingin Sanomat – propageerasi että joko menemme Euroopan Unioniin tai sitten joudumme Tsuhnan Helvettiin. Tuo lapsi täyttää tänä vuonna 26 vuotta. Minkälainen sitten oli se tulevaisuus, jonka EU:ta kannattaneet – jä äänestyksen voittaneet – hänelle tarjosivat? Mikä on tuon 26-vuotiaan normaalitila johon hän on kasvanut?

Hänelle normaalitila on se, että hänellä ei ole itsenäistä isänmaata vaan Suomi on pelkkä EU:n maakunta joka tosin kusetusmielessä kuudes joulukuuta pitää edelleen tilanteeseen nähden varsin groteskit pukujuhlat.

Hänelle normaalitila on se, että hänen maallaan/maakunnalla ei ole omaa rahaa eikä sen myötä omaa talouspolitiikkaa eikä hän edes muista että tilanne olisi toisin. Mikä ihmeen markka? Ja eikö ole aivan normaalia olla velkavankeudessa Brysselille?

Hänelle normaalitila on se, että hänen maallaan/maakunnalla ei ole omaa rajavalvontaa mikä on itsenäisen valtion yksi olennainen tunnus. Tämän hän oppi viimeistään vuonna 2015. Hän on oppinut, että jos joku elatusautomaattiin haluava orvaskedeltään oikean värinen häiskä pääsee EU:n rajojen sisälle niin mikään ei estä häntä tulemasta suoraan Suomeen ja hän on myös oppinut että suomalaisessa sekä utopistisessa että EU:lle ääriuskollisessa järjestelmässä mikään eikä kukaan ei pakota häntä lähtemään Suomesta. Ei edes kielteinen päätös. Oli hän tehnyt täällä mitä hyvänsä. Ei muuta kuin kuudes valituskierros päälle. Verovaroilla kustannettujen lakimiesten avustamana.

Hänelle normaalitila on se, että hänen maassaan/maakunnassaan turvallisuus ja ennen kaikkea naisten turvallisuus ei ole enää ollenkaan itsestäänselvyys vaan kehitysmaalaisen haittamaahanmuuton myötä hän on tottunut tuontitavarana hankittuun väkivalta- ja seksuaalirikollisuuteen. Hänelle alaikäisen joukkoraiskaus ei ole enää mikään uutinen.

Hänelle normaalitila on se, että valtakoneisto ja valtamedia pyrkii mitätöimään kyseisen rikollisuuden olemassaolon tai ainakin merkityksen ja pyrkii myös suorastaan syyttämään siitä suomalaisia koska he eivät ole oppineet sopeutumaan vuonna 1994 syntyneen ihmisen normaalitilaan vuonna 2020 ja sen normaalitilan vaatimiin sosioekonomisiin ja ennen kaikkea ideologisiin haasteisiin. Hän on myös oppinut että vallitsevaa tilaa jostain syystä kannattavat eniten nimenomaan suomalaiset feministit.

Hän on oppinut valtamediasta sen, että se kertoo vain yhtä ainoaa hyväksyttyä totuutta ja jos joku kyseenalaistaa sen perustellusti ja menestyksekkäästi niin valtakoneisto tekee kaikkensa murskatakseen valtamedian vastaiset äänet. Ja on tähän mennessä tehnyt sen onnistuneesti.

Hänelle on myös normaalitila että ilmastohysterian nimissä hänen maansa/maakuntansa elinkeinoelämä tullaan tuhoamaan vain siksi että sillä tuhoamisella ruokitaan reaalimaailmasta irroittautuneitten utopistien äärettömän nälkäistä egoa.

Ehkä hän on tutustunut historiaan ja sanoisi – jos häntä kuunneltaisiin – 1990-luvun alun poliitikoille:

”Tehän veitte jo Suomen Euroopan Talousalueeseen. Joka oli kaikkia hyödyttävä talousliitto. Ja samalla te mainostitte että Suomi ei liity Euroopan Yhteisöön. Niin, siinä vaiheessahan puhuttiin vielä Euroopan Yhteisöstä. Ei mennyt kuin pari vuotta niin kaikki kääntyi. Te perkeleet taisitte tietää mitä oli tulossa mutta myitte silti sen helvetin unionin minun vanhemmilleni sillä perusteella että me saadaan halpaa ruokaa, halpaa viinaa ja halpoja autoja. Ei siinä äänestyksessä mistään liittovaltiosta, itsenäisyyden menettämisestä ja kansainvaelluksesta puhuttu. Te perkeleet kusetitte. Kai te sentään saitte ne kolmekymmentä hopearahaanne?”

Ja hän saattaa kysyä Ykältä, joka syntyi joskus 1960-luvulla että ”onko todellakin niin että minun maailmani normaali oli sinun maailmassasi aikanaan dystopistista scifiä?”. Johon Ykän olisi pakko vastata että ”kyllä, näin todellakin oli”. Hän voisi myös kysyä:”oliko teillä todellakin silloin aikanaan toivo tulevaisuudesta?”. Eikä Ykä voisi tehdä muuta kuin vastata että: ”Kyllä, kyllä meillä oli. Vieläpä perusteltu sellainen. Mutta minun sukupolveni ja minua edeltänyt sukupolvi teki typeryttään kaikkensa, että se toivo vietäisiin teiltä. Ja me onnistuimme. Valitettavasti se minua seurannut sukupolvi viimeistelee toivottomuutenne turbovaihteella.” Eikä Ykä voisi sanoa lisäksi muuta kuin ”Olen hirvittävän pahoillani. Tosin minä sentään äänestin aikanaan EI ja pyrin toimimaan tulevaisuutesi tuhoamista vastaan. Mutta minkäs minä mahdoin. Minä hävisin.”

Toisaalta vuonna 1994 syntynyt ihminen on vielä kovin nuori. Eikä hän muista Neuvostoliittoa eikä yleensä sosialistista yhteiskuntakokeilua. Sen vuoksi hän ei välttämättä edes viitsi puhua jonkun Ykän kanssa vaan hän kannattaa fanaatisesti vihervasemmistolaista ideologiaa. Ehkä hän on mennyt lukemaan sitä yliopistoonkin. Ajatellen  että ”Sitä ei olla vielä kokeiltu oikealla tavalla. Tällä kertaa ja tällä meidän tavallamme se aivan varmasti onnistuu”.

Tai ehkä hän ei ajattele mitään. Ehkä hän vain räplää sitä älykännykkäänsä, liikkuu whatsapissa, instagramissa, snapchatissa ja mitä perkeleitä niitä nyt onkaan. Niin että häntä ei erota zombiesta muu kuin se että hänen peukalonsa liikkuu siinä älyhärpäkkeessä. Hän ei välitä. Häntä ei kiinnosta. Ja ihminen, jota ei mikään kiinnosta on nykyisen valtakoneiston paras liittolainen.

Joka tapauksessa voi sanoa, että vuonna 1994 annettiin ääni tulevaisuudelle. Tuhoisalle tulevaisuudelle. Tuolta juuri syntyneeltä mukulalta mielipidettä kysymättä.

Lisätään vielä se, että jos tuo kyseinen, nyt 26-vuotias tyyppi on kunnolla omaksunut ”ajan hengen” niin hänkin oli mukana tuoreessa mielenosoituksessa Helsingissä jossa vastustettiin Yhdysvalloissa mustiin kohdistuvaa valkoista väkivaltaa. Joku Ykän kaltainen tyyppi saattaisi näyttää hänelle, että kuinka se väkivalta oikein menikään:Ja ajan hengessä elävä 26-vuotias saisi raivokohtauksen ja haukkuisi Ykää vihafaktoja esittäväksi rasistiksi. Ajan hengessä elävälle se, että mustat polttavat omia kaupunginosiaan on täysin järkevää ja asiallista protestointia. Ennen kaikkea sen riehumisen tukeminen ruokkii hänen omaa nälkäistä egoaan. Ja jos Ykä häiritsee ajan hengessä elävän ihanaa tiedostavaa euforiaa niin ajan hengessä elävä vihaa Ykää katkerasti.

Eletään toivossa että läheskään kaikki vuonna 1994 syntyneet eivät elä ajan hengessä.

39 kommenttia:

MikkoK kirjoitti...

Tuohon pylväsdiagrammiin liittyen voi lisätä, että mustien osuus väestöstä on vain reilut 12%, joten "ylikerrointa" kertyy reippaasti.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Black lies matter.

https://pt-media.org/2020/06/03/miten-pikkurikollisen-vahinkokuolemasta-tehtiin-poliittinen-tapahtuma/

"46-vuotias George Floyd oli ennen viimeistä pidätystään ollut koko aikuisikänsä poliisin kanssa tekemisissä ja useaan kertaan pitkiäkin aikoja vankilassa."

Ehkä pian saamme lukea hänen toimineen kirkon lähettiläänä armahtamassa poliiseja synneistään ja vankilassa toiminut vankilapastorina.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, Suomihan ei ollut liittymässä Euroopan Unioniin vaan Euroopan Yhteisöön (EY, tai EC). Tämä on hävinnyt johonkin unohdettujen juttujen joukkoon...

Yst. terv. Ano Nyymi

Anonyymi kirjoitti...

En ole havainnut medioiden näyttäneen kuvia siitä miten Helsingin 3.6. BLM mielenosoituksen aikana eräät ryhtyivät vapaaehtoiseen rähmällään oloon, apinoiden jenkeistä nähtyä valkoisten polvistumista tai käsien ilmaan nostamista antautumisen eleeksi mustien edessä. täällä pistettiin Senaatintorilla paremmaksi, pantiin kokonaan maaten. Totaalisen nöyrtymisen performanssi.
Twitterissä on tämä kuva: https://mobile.twitter.com/Fort_Saukkola/status/1268232631696719875

Hiljaiseksi vetää, ja hävettää. Mietin myös onko tuolla seassa miehiäkin? Yhteiskunta jossa nähdään tämmöistä ei ole terve. Kuului sitten eeuuhun tai ei. Vielä kerran kiitos siitä että jaksat kirjoittaa tätä blogia. Pekka S.


Anonyymi kirjoitti...

Onhan tämä Sohjola mennyt hulluksi.

En nyt sano, oliko oikein ostaa Suomi KP/-31 pois kuljeksimasta uteliaisuuttaan tai tunnesyistä ( https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3d850798-bedd-4519-875e-0d236eb67bf7 ) ja ampua yksi patruuna soramontulla.

Seuraamuksena kuitenkin oli 50 päiväsakon rangaistus, mikä tuomitun tuloilla merkitsi 1800 euron sakkoa.

Tuomion myötä mieheltä menivät aseet ja metsästysharrastus. Lisäksi hänen ammattinsa vuoksi tarvitsema turvaluokitus poistettiin. Lisäksi tuomiona kahdeksan kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus.

Mitäs saa läpsyttelijä raiskauksesta? Kahvi ja pullaa, lisää diskorahaa, uuden turvapaikkahakemuksen ja paremman tulkin, suvakin lämpimän halauksen sekä vähintään uuden sohvakaluston ja isomman led-TV:n yhteiskunnan maksamaan asuntoonsa.

Tasan ei mene kaikki, tässäkään tapauksessa. Enpä kyllä arvannut nuorena insinööriopiskelijana, mitä tuo "kyllä" äänestysvastaus tarkoitti ja toi EU- haittavaikutukseltaan tullessaan. Ei sitä kyllä korostettukaan. Maalailtiin vaan helpompaa omaa liikkuvuutta ja euro-insinööri pätevyyttä...

Että minua harmittaa.

heppa

Reijo Koiras kirjoitti...

Valitettavasti se minua seurannut sukupolvi viimeistelee toivottomuutenne turbovaihteella.

Tuo on ikävä kyllä totta. Minun sukupolveni ei tätä projektia aloittanut, mutta ei ole sitä kyllä keskeyttämässäkään. Päinvastoin, pökköä lyödään pesään niin maan perkeleesti. Se ero minun ikäluokkani ja noiden 90-luvulla syntyneiden välillä on, että me vielä muistamme sen 80-luvun impivaaran ja joudumme siksi turvautumaan jonkinasteiseen ajatusakrobatiaan vakuutellessamme, että nykyinen asiaintila olisi sitä impivaaraa parempi. Ainoa mitä voin ikäluokkani puolustukseksi sanoa on se, että olimme vielä melko nuoria kun aivopesumme alkoi.

Anonyymi kirjoitti...

Napakymppi kirjoitus 26 vuotiaasta nykypäivän tyypistä ajan hengessä. Tuo senaatin torin blm oksennus kyllä taas näytti aivopesun tuloksia konkreettisesti. Tämä nykyinen ajan henki on kyllä sellaista jotain ihme scifi elokuvaa, niitä tuli katsottua joskus 90-luvun alkupuoliskolla nuorena nöösipoikana. Ympyrätalossa kaupassa asioidessani olen tehny sellaisen havainnon, että iso osa ihmisistä, varsinkin näistä noin 26v ajan hengessä elävistä on pukeutunut kuin jotkut larppaajat, niinkuin jossain roolipelissä rapalat naamassa roikkuen. Aamulenkillä tuli sentään hymyn tirri kasvoille, kun ilmavoimat näkyi ja kuului, hawk koneet lensi neljän parvessa rundia stadin yläpuolella,saisivat näyttäytyä horneteillakin useammin. Mukava kuunnella sitä jylinää, niin pitkään kun ne on omia. T. Oloneuvos

Pate kirjoitti...

Joo kuva kertoo kaiken. Myötähäpeän määrää.

_Silencekid_ kirjoitti...

Vastikään poliisi jahtasi mopopoikia, kun olivat pitäneet vähän laittomia joukkokokoontumisia abc: n parkkipaikalla . Jostain syystä yli 3000 ihmistä sai hillua eilen kaikessa rauhassa Helsingin tuomiokirkolla, syystä että mustaihoinen mies menehtyi poliisin kiinniotto tilanteessa Atlantin toisella puolen.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ano Turtiainen titityyttäsi, että pink floyd näkyi kuvassa. Tuhmasti sanottu ja Turtiainen pahoittelikin jo sanomaansa.

Sen sijaan Pink Floydin musikantti Roger Waters on sanonut aika kipakoita kommentteja USA:n presidentistä, mutta jättänyt pahoittelematta sanomisiaan. Viite: googlatkaa Roger Waters Donald Trump.

Elämä on.

Anonyymi kirjoitti...

Tere. Käsi pystyyn virheen merkiksi kuten tapana. Paremminnsa piireissä eli ylennsä urheilussa.
Lapa pystyssä täällä, minä annoin ääneni, silloisen tiedon mukaan tälle, nyt vahingolliselle kehitykselle, jota euksi kutsutaan. Pyydän anteeksi, kas kun en silloin tiennyt, en osannut kuvitellakaan sitä suurta kusetusta sen takana. Ja tosiaankin, sitä myytiin meille: ruoka halpenee, autot halpenevat, jopa viinakin halpenee jne. Ja vitut!! Silloin minulla ei ollut nettiä, ei sähköpostia, oli vain hesari ja ylenanto ja maikkari. Mistäpä sa maalaaispoika muuta tietoa olisi saanut. Vähän kuin intissä se kulunut sanonta: vituttaako, vituttaako, kuuntelen.
Vaan sortui ne Jerikon muuritkin, eli eiköhän se tämäkin. Kaatui Berliinin muuri, sortui ikuinen ja ainoa mahtava tuosta naapurista.
Onneksi täällä on Ykän kaltaisia kirjoittajia ja mnoia monia muita, jortka ovat avanneen näkemättömät silmät näkemään.
Huru-ukko
PS. Lauantaina syödään siskon betonimakkarat lohkoperunoiden kanssa. Käyn taas lauantaina superhyäsää lihakaupassa, joka on hovihankkijani. Maatila Liha Meronen. Orimattilan Virenojalla. Suosittelen:)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle, Veijo Hoikalle, Ano Nyymille, Pekka S:lle, hepalle, Reijo Koiraalle, Oloneuvokselle, Unknownille, Silencekidille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Täysin totta.

Veijo:

Viesti1: Kyllä. Jos asia sopii ideologiaan/utopiaan niin kokovartalomulkustakin tehdään pyhimys.

Viesti2: Miljonäärinä on helppoa olla vihervasemmistolainen.

Ano Nyymi: Euroopan Unioni perustettiin jo 1993 mutta kyllähän siitä EY:stä silloin kansanäänestyksen aikaan vielä kovasti puhuttiin.

Pekka S: Tuosta ei tosiaan herää kuin inhon sekaista myötähäpeää. Ja voi todeta, että YYA-ajan rähmällään oleminen oli pientä tuon rinnalla. Onneksi muuten kaikki eivät ole rähmällään. Ohessa pieni video Carolinasta:

https://twitter.com/CarolinaOpinion/status/1267921499501060098

Ja kiitos kannustuksesta. Aika ajoin tää vaan alkaa tuntua niin turhalta ja toivottomalta.

heppa: Olen pannut merkille että varsin usein ne raiskaustuomiot ovat se 1 v 10 kk joka voidaan vielä antaa ehdollisena. Ja vuonna 1994 sinä et voinut millään arvata tulevaa.

Reijo: Veikkaanpa että kummankin sukupolvessa on pääosin järkevää ja asiallista porukkaa. Mutta vallan kahvaan ovat päässeet sukupolvistamme juuri ne, joille sitä ei pitäisi antaa.

Oloneuvos: Kiitokset. Ja tuli kommentistasi mieleen että onneksi asun syrjässä. Täällä kun ei niitä elämysmatkailijoita juurikaan ole.

Unknown: Tarkoitit varmaan Pekka S:n laittamaa linkkiä. Joo, samaa mieltä.

Silencekid: Vissiin se poliisi jossain vaiheessa sitten lopetti sen tapahtuman mutta pitkäänhän ne saivat sitä joukkohurmostaan jatkaa.

Huru-ukko: Sinäkään et voinut asiaa tietää etukäteen. Ja sullekin mainostettiin aivan muuta kuin mitä sitten syötettiin. Ajatus Berliinin muurin kaatumisesta on kyllä lohdullinen. Senkin piti olla ikuinen. Kiitos kannustuksesta ja mainoksesi välitetty. Tukekaa ihmiset paikallisia yrittäjiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei, ei EEC!

Mitä luvattiin, kuinkas kävi, sekalaisessa järjestyksessä:

Tavaroiden ja ihmisten vapaa liikkuvuus. Autoja, viinejä, viinaa, tupakkia, aseita ja muita laillisia juttuja saa viedä ja tuoda ilman erityisiä temppuja.

Saksasta voi tuoda halpoja käytettyjä autoja ja muualtakin unionista. No, tullillapas olikin eri ajatus asiasta. Ullatus.

Euroopassa oli käytössä käteviä pikkupakuja, halpoja. Yllättäen ne edelleen suomessa verotuksellisesti henkilöautoja, liian pieni tavaratila näes.

Mopoautoista ei ollut tietoakaan, yllättäen niitä alettiin tuoda suomeen teinien leluiksi ja muiden harmiksi. Ranskassa kuulemma seniorikansalaiset ajeli semmoisilla. Onkos joku nähnyt yli 18-vuotiaan semmoisen ratissa? Lampunpesimet katosivt EU:n myötä uusista autoista. Myöhemmin takavalotkin. Ei taidettu varoittaa?

Saksassa viinaa myytiin ja myydään marketissa, halvalla. Vaan tulli se sielun hirmuittaa.

Italiassa viini on elintarvike, samoin ranskassa. Italiassa ei huoltiksilla ole lasolia, tilalle tarjotaan grappaa. Oikeasti ja hinta samaa luokkaa. Tullin mielestä viinit ja grappa on erikoisen vaarallisia ja kauhean kamalia aineita. Verotusta ja simputusta moisten maahantuonnille.

Ranskassa yksipiippuinen haulikko rinnastettiin haravaan, kuokkaan, rautakankeen tai muuhun maataloustyökaluun. Saksassa joka metsästäjä sai automaattisesti luvan taskuaseeseen, lopetusaseeseen siis. Jokainen kiinteistönomistaja, kun tuloraja ylittyi, sai luvan itsepuolustusaseeseen. EU-asepassista lupauksia ja sääntöjen yhtenäistämisestä oli puhe. Yhdessä maassa luvallinen ase olisi koko EU-alueella luvallinen ja kantolupa samoin. Kah, eipäs sopinutkaan tämä. Kävi vallan toisinpäin.

Pohjoismaissa sähkötyökaluja vainosi sähkötarkastuslaitos, työsuojeluhallitus ja muut besserwisserit. Se mikä kävi tanskassa ei käynyt ruotsissa, eikä ruotsin versio suomessa, suomen versio norjassa, norjan versio suomessa... Se mikä kelpasi sähkönipolle ei kelvannut työsuojelustallareille. Lähtömaa esimerkissäni ankaran tuotevastuun ja mielipuolisten korvausten USA, eihän ne voi osata tai edes tahtoa tehdä turvallisia kapistuksia. Kaikenmaailman nyrkkipajat, esmes Emerson Electric. Saksalaisetkaan ei osanneet tehdä sähkötyökaluja. No, vapaa liikkuvuus vapautti kiinanpaskatkin markkinoille.

Rajoilla oli kolme kaistaa, kansalaiset - passin vilautus riitti, EU-kansalaiset - passin vilautus riitti ja ei-EU-kansalaiset - syynättiin passi tarkasti ja viisumikin välillä. EU vei kansalaiskaistan. EU toi uuden kaistan, ei tarvita viisumia eikä passia. Taikasana riittää. Tästäkään ei varoitettu.

Unioniin liittyminen ei tietenkään tarkoittanut yhteisen valuutan käyttöön ottoa. Siitä piti äänestää erikseen, joskus myöhemmin. En muista äänestäneeni aiheesta, pätkiiköös mun muisti.

Unioniin liittymistä puolsi myös se, että stallarit ja Väyrynen vastusti liittymistä. Mitähän mieltä tuomioja oli, en muista.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

— Tinahattu lähettää . . .

Mistähän oulunhuorat saivat päähänsä ottaa nimen “Gutsy Go”?
Kuulostaa huorien puheelta. Näyttää olevan yleinen Yhdysvalloissa.

Gutsy Go: https://www.gutsygo.fi/ ( “niin syntyy sairaasti tuloksii” )
_______________________________________
Lainaus Hommaforumista viime vuodelta
https://hommaforum.org/index.php/topic,130109.0.html?PHPSESSID=39qn0r76ahjoracmhr0r19lt16

Roope
Vs: Turvallinen Oulu -hanke eli Oulun kaupungin toimet lapsenraiskausjengien paljastuttua
« Vastaus #9 : 10.12.2019, 00:46:06 »
Turvapaikanhakijat raiskasivat oululaislapsia ja -nuoria, joten vastavetona oululaislapset ja -nuoret pantiin suunnittelemaan 50 rauhantekoa. Ihan luonnollista.
_______
Nuorten osallistaminen on näkynyt vahvasti esimerkiksi Gutzy go -projektissa, jossa lapset ja nuoret saivat itse suunnitella 50 rauhantekoa, jotka toteutettiin yhdessä. Projektissa oli mukana viisi koulua Oulusta.

( Siis lapset ja nuoret saivat itse suunnitella eikä heitä mitenkään ohjattu? Mitenkähän oli? — Tinahattu )

Anonyymi kirjoitti...

Aatoksin siivin luoksesi hiivin lauletaa jossain vanhassa suomirenkutuksessa, tai ei kai se niinkään renkutus. Vaan oli siinä nyssekuskilla Tanskanmaalla huuli pyöreenä kaupassa iltapalaostoksilla. Pullo punkkua 60, kaks pulloo saamaa 100 ja lopuksi tarjous, kolme pulloo samaa punkkua 120. Euroo tais jo olla, mutta kuitenkin. Sama punkku meikäläisessä alholisti myymälässä oli silloin n. 30€/plo. Ja tarjoukista ei tietookaan, saati määrä-alennuksista. Vuotta aiemmin Oslossa olo oli kuinMyyrmäen handelissa ennen itsepalvelua:(
Tuosta tuli mielleyhtymä vuosikymmenten taa, aikaankun myyjältä piti se putilka tilata. Illan suussa tultiin Sallasta, ei Sallansuusta, Nurmekseen ja mieli teki bourbonia. No mie myyjälle että Neljän Ruusun viskiä. Myyjä siinä hieman nikotteli, että niin paljon. No mie siihen,että on meitä juojiakin, alun toistakymmentä. Ei siinä, edeskäypä kipaisi takahuoneeseen ja palasi mukanaan neljä pulloa kyseseistä juomaa. Eli mitä tästä voimme oppia? Sen, että tee tilauksesi selvästi ja ymmärreetävästi tilasit mitä hyvänsä, viskiä, kattopeltiä tai mitä tahansa. Kas kun tässäkin tapauksessa oli lopulta väärinymmärrys molemminpuolinen.
Tapauksen jälkeen käyntini ko. paikkakunnalla harvenivat ja OY/AB muuttui itsepalveluksi, vaan sain kyseisestä myyjästä ikuisen ystävän. Rauha hänen kuolemttomalle sielulleen.
Huru-ukko

Kissamies kirjoitti...

Olin hädin tuskin äänestysikäinen vuonna 94 ja saivat huijattua äänestämään EUn puolesta. Sanoisin että hyvä argumentti äänestysikärajan nostoon. Olen käyttänyt tavallista enemmän Twitteriä ja nämä viime päivien hulluudet ovat todella saaneet v-käyrän nousemaan. Erityisesti se kuva niistä Senaatintorilla pötköttävistä sekopäistä alkoi oikein suututtaa. Pitäisi varmaan tietoisesti vähän taas rajoittaa sitä sosiaalista mediaa. Ajattelen aina, että niille hulluille voisi vähän naureskella, mutta sitten muistan että monet niistä päättävät meidän asioista.

Tänään on myös Tienanmenin verilöylyn vuosipäivä jos haluaa muistella, millaista oli todellinen hallituksen kansalaisiaan kohtaan kohdistettu mielivalta. Erittäin ajankohtainen Hong Kongissa, jossa sitä vietetään kielloista huolimatta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Tinahatulle, Huru-ukolle ja Kissamiehelle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: No noinhan se suurin piirtein meni. Tuo Saksan asejuttu oli mulle uusi. Kuulostaa ihan hyvältä sillä kannatan amerikkalaistyyppistä Stand Your Ground-systeemiä. Nykyisinhän itsensä, läheistensä ja omaisuutensa puolustaminen on lähtökohtaisesti rikollista.

Tinahattu: Noin alkuun totean että asia menee perille huorittelemattakin. Mutta itse asia oli mulle uusi. Vaikuttaa nykymeiningiltä eli:

1. Huomataan etnisesti edistyksellinen ongelma.
2. Todetaan että sitä ei saa sanoa ongelmaksi.
3. Kehitetään projekti jossa kehotetaan pottunokkia keskittymään johonkin aivan muuhun.
4. Valtakunnassa taas kaikki hyvin.

Huru-ukko: Tuosta kommentistasi tuli jotenkin mieleen se kuulemani juttu Lapista jossa Alkoja oli harvassa ja siellä ns. sovellettiin. Eli yksi etelän mies kysyi Alkon tiskillä yhtä pulloa Koskenkorvaa. Myyjä oli vähän aikaa hiljaa ja sanoi sitten: ”niin… myydäänhän näitä tosiaan yksittäiskappaleinakin”.

Kissamies: Sosiaalisesta mediasta ei tosiaan aperitiivia saa mutta varsinaisia uutisia taas ei valtamedia tarjoa. Nuo Hong Kongin mielenosoituksethan muuten olivat tiedostavaa muotia vuoden alussa ja häipyivät sitten kokonaan pois tiedostavien mielenkiinnosta kun tuli uutta tilalle. Kas kun kyse on vain muodista, ei mistään muusta.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ryppy ja Koponen kävivät näköjään pikaiseltaan kääntymässä Hellsinkissä.

Vaan näittekö sen videon jossa valkoinen pariskunta nuolee mustien miesten kenkiä näiden käskystä ja poseeraavat sen jälkeen ylpeinä? (Katson jos löytäisin sen uudestaan.)

Ja Twitter-rintamalla taisimme kokea tappioita kun Wille_Wastaranta osuvine poliittisine strippeineen ei enää näykään. :(

Anonyymi kirjoitti...

Eihän nuorta (vai onko nykykäytännön mukaan 26-vuotias vielä lapsi?) mikään tunkkainen isänmaa edes kiinnosta, hänen identiteettinsähän on olla maailmankansalainen. Paitsi mikäli vanhemmat eivät ole suostuneet maksamaan välivuotta kaukomailla, siinä tapauksessa hän on eurooppalainen. Suomalaisuus on jotain äärimmäisen noloa, ja kun tähän vielä lisää syyllisyyden siitä että on etuoikeutettu koska on valkoinen, on siinä junioreille taakkaa kerrakseen. Ei ihme että ovat niin ahdistuneita, stressaantuneita ja mielenterveyskin horjuu.

"Tai ehkä hän ei ajattele mitään... ei välitä, häntä ei kiinnosta." Tästä lienee lähinnä kyse. Ei tuota EVVVK-lyhennettä kukaan yli kolmekymppinen keksinyt. Ja miksipä kiinnostaisi, hänhän on tottunut elämään yhteiskunnassa joka tarjoaa kaiken ja ottaa vastuun kaikesta kehdosta hautaan. Kyllä se kansalaispalkkakin tämän hallituksen aikana saadaan läpi. Ihan naurettava ajatus että palkka ansaitaan muka työtä tekemällä, kyllä siihen pitää riittää pelkästään se että on kansalainen, vaikkakin vain tällaisen junttilan. Maailmankansalaisuuspalkka, eurooppalaisuuspalkka seuraavaksi? Ettei se nuoren itselleen kehittämä hauras pikku identiteetti kärsi.

Olen harvoin nähnyt mitään noin törkeän mautonta kuin tuo Turtiaisen julkaisema Pink Floyd-kuva. Onneksi erotettiin edes eduskuntaryhmästä, sietäisi mokoma paksuniska potkia pois koko puolueesta. Someblogeissa on myös tuon valkoisen poliisin puolustelijoita, enkä tätäkään oikein ymmärrä. Tappo on tappo ja murha on murha, eikä se valkoinenkaan poliisi aina ole viaton. Eikä mustakaan. Eikä minkään värinen. Kysehän on vallankäytöstä. Jos siihen on annettu valtion puolelta lupa, niitä vallan väärinkäyttäjiä aina löytyy.

Mustien rikostilastoja uskalletaan kyllä jenkeissä julkaista, mutta läntisessä Euroopassa ei koska heillähän on vain tämä hellyttävä impulssikontrollin puute. Ja olemme heille velkaa, immer und ewig. Suosittelen lukemaan usarin blogin jossa senegalilainen vihreä kuntapoliitikko Paco Diop kertoo miten mustat ratkaisivat kärsimyksillään toisen maailmansodan mutta eivät saaneet ketkuilta länkkäreiltä rahakorvauksia. Eivät siis ainoastaan somalit Suomessa ole harhaisia käsityksissään omasta merkityksestään.
tira+
Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Löysin.
Tässä sitä Valkoista Etuoikeutta: https://www.youtube.com/watch?v=uk52r6SVBsM

Anonyymi kirjoitti...

Tuo lapin viinakauppajuttu on mennyt minulta ohi, vaan olen käynyt Suomen pohjoisimmassa Alkossa, eli handelin Nuorgamin myymälässä. Totesin siinä kassalla, että on tää hienoo kun täällä viina maksaa saman kun Lahden alkossa. Ei oo laitettu lapinlisää. Likkaa rueps ääneen hymyilyttämään.
Huru-ukko
PS. Hitto kun ei sattunut kunnon kevätsadetta:(

Joppos123 kirjoitti...

Heti alkuun koko konkkaronkalle: Hyvää PV: lippujuhlanpäivää ja marskin syntymäpäivää.

Ykä rikkoi nyt tuolla tilastokuvalla lapsenuskoni valkoisten jäätävästä rasismista mustia kohtaan tuolla kaukana meren takana. Olen shokissa tai sitten kysymyksessä on fake news, niin sen täytyy olla.
Miksi muutoin olisi perustettu balck lives matters organisaatio vastalauseeksi kauheasta rasismista ja väkivallasta juuri mustia kohtaan?
Kakarat kautta maailman ovat lähteneet kuorolaulantaan mukaan saman lapsenuskon kannustamana mikä minulta juuri pöyristyttävästi vietiin.

Olisiko taustalla jokin muu agenda?

Osa muistanee tai on ainakin dokkareissa nähnyt nuorison hurmanneen rauhanliikkeen ajat joitakin vuosikymmeniä sitten?

Nyt tiedetään, että kysmyksessä oli suorastaan nerokas NL:n ja varsinkin KGB:n operaatio. Tarkoitus oli tehdä lännen nuorisosta paatuneita pasifisteja.
Erä neukkulan silloinen proffa oli kiteyttänyt operaation idean osapuolleen seuraavilla sanoilla (olen nähnyt käännöksen mutta en muista virkakyöstin nimeä).
" Tavoitteenamme on tuudittaa länsi nuorisonsa kautta ruusunpunaiseen ikuisen rauhan uneen ja kun aika on oikea iskemme heitä rautanyrkillä naamaan niin, että veri virtaa".
Näin siis aikoinaan rauhanvaltiossa.
Nuoriso on aikalailla helppo kohde saada innostumaan oudoista ja jopa selvästi sekopöisistä aatteista, ainakin hetkeksi. Sitten tuleekin jo seuraava joukkoparkumisen paikka.
Ruottalainen ilmastoguru on jo niiiiiin last season joten oli uuden innostuksen aika.
Kun sopiva agitaatio löytyy niin seuraava juttuhan voi olla vaikka "pelastakaa Marsilaiset ja Marsin ilmasto", ei voi tietää.
Kun elämänkokemusta karttuu niin valtaosa nuorisosta viisastuu ja alkaa ottamaan asiosta selvää. Ne jotka siihen ei kykene lähtee mukaan politiikkaan vihervasemmiston riveistä.
Näille jää teinivaihde angsteineen päälle koko elämän ajaksi.
Jos ne eivät saisi niin paljon vahinkoa aikaiseksi niin kävisi melkein sääliksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Ryppy iski asian ytimeen. Mulla on itsellä tulossa asiasta lyhyt postaus. Wille on näköjään tosiaan kadonnut ja se on suuri menetys. Ja juu, katsoin linkittämäsi videon. Ja toivoin etten olisi katsonut. Voi vittu, en paremmin sano.

tira+: Aika pitkälle samanlaisia havaintoja minullakin. Mutta Turtiaisen asiassa olen eri mieltä. Kansallismielisiä saa solvata ihan niin kuin lystää. Ei siitä meteliä nouse eikä nosteta. Mutta persut toimivat tässä vastapuolen asettamilla säännöillä. Sillä tavoin hävitään. Varoitus olisi riittänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Martin Luther King tapettiin siis koska hän oli musta. Ja Kennedy koska hän oli valkoinen? Kennedy ja Clinton olivat julkisuudessa seksijuttujensa takia, Kingin me#too-hommista oli visusti vaiettu kunnes FBI julkaisi nauhoituksensa. Ihmisiähän nuo kaikki vaan ovat, mutta vähän nyt tässä tuntuu korvaan kuuluvan kaksien rattaiden kolinaa.

Nimetön 18:22, jos olisin oululainen koululainen ja minut pakotettaisiin kehittelemään 50 rauhanehdotusta, aloittaisin ehkä: pois Abdul, pois Abdi, pois 36 Mohista, pois 12 Husseinia. Ja kas, suloinen rauha vallitsisi Oulussa. Ja tuo "pois" ei todellakaan tarkoita poistoa tänne etelään vaan vielä etelämmäksi.

Maskeja ei ole vieläkään saatu (josko tarviskaan mutta antaisitte nyt kansalaisten edes jostain päättää) mutta aika näpsäkästi onnistui sentään kapakoiden avaaminen ja 5,5 mrdin lisäbudjetin rustaaminen. Priorisointia! Ja kun katsoin tätä listaa niin oli kuin tuijottaisi Kerberoksen kitaan. 4800 uutta koulutuspaikkaa - arvatkaas montako niistä amislaisille. Tai koulutuksen laadun nostoon. Ei sitten tullut kenellekään mieleen että voisi vähentää nuo 4800 noista 20 tuhannesta ulkomaalaisesta ilmaisopiskelijasta joista suurin osa ei kuitenkaan jää Suomeen. Lisää rahaa lapsiperheille jotka ovat kärsineet siitä että ovat joutuneet olemaan ihan oman perheensä kesken. Lisää rahaa kaikille noin ylipäänsä koska sosiaaliset suhteet ovat kärsineet. Tosin niitä sosiaalisia suhteita on hoidettu ennenkin vain somen kautta. Lisää investointeja tieinfraan, asfaltti- ja bitumifirmat - joissa yhdessäkään ei ole - no ei takuulla ole - kytköksiä politiikkoihin - kiittävät. Ja loput pari mrdia sitten ilmastohumppaan. Ilmastohan tässä on voittanut kun ei lennetä. Ai niin, kun lennettiin se oli valtava saastuttaja, kun ei lennetä niin ei sen lentämisen merkitys ilmastolle itse asiassa ollutkaan niin suuri.

Jotain olen nyt ymmärtänyt täysin väärin. Puhutaan koronaelvytyksestä ja nimenomaan siitä rutkasti taloudellisesti kärsineiden avustamisesta. Kapakoiden, kampaajien, kuntosalien, kaikkien muiden kauppojen paitsi ruokakauppojen, kulttuuri- ja urheilutapahtumien jne. eli (pien)yrittäjien jeesaamisesta. Eihän noille ollut merkitty mitään apuja, kuten ei aikaisemmassa Busines Finlandin sponssissakaan. Kun eivät mäntit tajunneet ostaa konsulttipalveluita "kuinka teen oikeaoppisen anomuksen koska aion innovatiivisesti lisätä pari persiljanlehteä hampurilaiseeni". Olisi mennyt läpi. Innovaatio on nykyisin pyhä sana, sen tuloksista viis.

Vappusatkuja ei nyt vanhuksille lupailtu, eikä näkynyt tuossa esityksessä muutakaan herkkua meille horiskoille olevan tarjolla, omaehtoisen karanteenin lisäksi. Mitäs tässä nyt oli kärsitty muka, eikö vaan olekin kiva ettei niitä ahneita lapsia ja kiukuttelevia lapsenlapsia tartte tavata. Omaa parastanne tässä vaan hallitus ajaa. Ja jos yksinäisyys rassaa, niin opetelkaa nyt jumalauta vihdoinkin se netin käyttö! Ihme teknologiavastaista porukkaa olette. Ei tässä nyt missään käpylehmä- tai halonhakkuuyhteiskunnassa enää eletä.

Ennen Kerberoksen kidan sulkeutumista huomasin vielä yhden pienen asian: kehitysapua korotetaan yli 5 miljoonalla.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Huru-ukolle ja Joppos123:lle. Jostain syystä teidän kommentit seikkailivat kyberavaruudessa ennen kuin tulivat perille. Tervehdys myös tira+:lle jonka kommentti tuli ihan niin kuin pitikin.

Huru-ukko: Niin Nuorgamin kuin Kilpisjärven Alkoissa muuten suurin liikevaihto on norjan kruunuja. Tulevat ostamaan Suomeen halpaa viinaa…

Joppos123: Kunniaa PV:lle. Länsimaisen rauhanliikkeen oli masinoinut todellakin KGB ja GRU mutta jotenkin veikkaan että tämä nykyinen hulluus menee jo omalla painollaan. Ja meillä on johdossa ne, jotka elävät aikuisina sitä teinivaihettaan kaikkinen angsteineen. Joo. Miksi sääliä?

tira+: Totesit:

” Nimetön 18:22, jos olisin oululainen koululainen ja minut pakotettaisiin kehittelemään 50 rauhanehdotusta, aloittaisin ehkä: pois Abdul, pois Abdi, pois 36 Mohista, pois 12 Husseinia. Ja kas, suloinen rauha vallitsisi Oulussa. Ja tuo "pois" ei todellakaan tarkoita poistoa tänne etelään vaan vielä etelämmäksi.”

Loistavia rauhaa ja turvallisuutta edistäviä tekoja.

Ja kommentti oli muutenkin hyvä. Suomi on menossa superlamaan ja mitä tekee huulipunahallitus? Turvottaa julkista sektoria velkarahalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sen EU-kansanäänestyksen aikoihin oli paljonkin puhetta myös ihmisten vapaasta liikkuvuudesta, joka itse asiassa kuului jo sitä ennen tehdyn ETA-sopimuksen tarkoitusperiin. Mutta tuolloin sen selitettiin koskevan vain jäsenmaita ja niiden kansalaisia. Muistaakseni kukaan ei silloin selittänyt, vaatinut eikä toisaalta myöskään pelotellut, että EU:n jäsenyys tulisi, välittömästi tai myöhemminkään, merkitsemään myös sitä, että ulkopuolistenkin maiden kansalaisilla, esimerkiksi arabeilla ja afrikkalaisilla, tulisi olla vapaa oikeus muuttaa mihin tahansa Euroopan maahan. Ainakaan siitä ei ollut mitään puhetta, että noista maista tulevilla maahanmuuttajilla pitäisi myös olla oikeus elää EU-maissa sosiaaliturvan varassa ja vieläpä oikeus vaatia poliisilta ja oikeusviranomaisiltakin sitä, että heidän tekemiin rikoksiinsakaan ei puututa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Juuri näin. Jos tämä oltaisiin kerrottu olisi kansanäänestys päättynyt aivan toisin. Ja eihän se liikkuvuus silloinkaan niin vaikeaa ollut. En muista, että ihmiset olisivat kauheasti valittaneet siitä että tarttee näyttää passia toisen maan rajalla.

Hokki kirjoitti...

Hieno kirjoitus. Kiitos.

EU, globalismi ja suvakismi ovat kyllä tarjonneet loistavan mahdollisuuden jättää aivot narikkaan.

Itse en edes äänestänyt liittymisestä kun mielestäni en saanut selvää kuvaa siitä, mistä oikein oli kyse. No, selväksihän se on käynyt varsinkin viimeisen 10 vuoden aikana.

Valtamedian mukaan EU on loistava asia joten Suomen jäsenyyttä ei voi edes kyseenalaistaa.

Medioissa pitäisi joka vuosi olla katsaus menneestä vuodesta ja laskettu ihan kaivavan journalistin innolla paljonko plussaa tai miinusta Suomelle on tullut.

On tietysti mahdollista että tilastoihin on todella vaikeata päästä käsiksi, mutta on niitä suurempiakin skandaaleja paljastettu löytämällä tilastoja kovan työn ja sitkeyden kautta.

Tänä päivänä voi vain haaveilla siitä, että valtamedia tekisi jonkun negatiivisen paljastuksen EU:sta.

Vielä tuosta narikasta ja aivoista...

Muistan kun lähdimme 1990-luvun alussa kaverin kanssa autoilemaan etelään ja tuli nähtyä Ruotsi, Tanska, Saksa, Luxemburg, Belgia, Hollanti ja Ranska.

Oli itse asiassa aika jännittävää kun suunniteltiin matkaa. Kauanko missäkin maassa (?) ja sen jälkeen piti päättää paljonko vaihtaa rahaa mihinkin valuuttaan.

Joutui oikein miettimään kunnolla. Tiedettiin esimerkiksi että joko Reeperbahnilla tai Amsterdamissa tulisi hiukan "lisämenoja".

Tällaista pientä aivojumppaa ei tarvita enää.

Nykynuorison mukaan suunnittelu ja valuutan vaihto varmaan olisi täysin ylipääsemätön este.
"Emme voi matkustaa enää koskaan jos Suomessa otetaan markka taas käyttöön."
Ukkeli kirjoitti...

Nykyinen ulkoministeri Pekka Haavisto kirjoitti 1980-luvulla Interrail-oppaan, jossa kertoi kokemuksistaan junamatkoillaan Euroopassa. Suomen passilla oli helppoa matkustaa, ei siihen Euroopan Unionia tarvittu. Kyllä Haavisto tietää ja muutkin silloin eläneet, miten suljettu maa Suomi oli. Täällä konsertoi 1960-luvulla Jimi Hendrix ja 1970 The Rolling Stones. Keihäsmatkoja lennettiin jo 1960-luvulla. Veikko Vennamon elämäkerrassa mainitaan, että 1960-luvun alussa poliitikot matkustivat talvisin Francon Espanjaan Kanarialle, jossa saivat olla hetken rauhassa tuntemattomina. Ei häirinnyt Francon fasismi yhtään.

Kyllä myös toimittajat tietävät totuuden. Ylen toimittaja Vilen valitti hiljan lapsensa kovaa kohtaloa Washingtonissa, kun luokallaan on vain yksi musta lapsi. Washingtonissa voisi valita myös sellaisen asuinalueen ja koulun, jossa enemmistö edustaa kulttuurisesti rikkaampaa kansanosaa, mutta toimittaja Vilen valitsi köyhemmän alueen ja koulun. Monikultttuuria sulle ja sun kakaroille, muttei mulle ja mun rakkaalle lapselle.

Alkaa näyttää todella synkältä. Kun Suomi sitoutuu eurovastuisiin, meistä tulee käytännössä Saksan vasalleja. Tästähän Ei EU:lle väki varoitti 1994. He myös sanoivat, että EU lahjoo meidän poliitikot ja virkamiehet. Juuri niin on käynyt, suomettumisen ajasta ja Kekkosesta voi puhua paljonkin pahaa, muttei edes Ahti Karjalainen haaveillut pääsystä Neuvostoliiton keskuskomiteaan. Nykyään moni poliitikko ja virkamies haaveilee pääsystä Euroopan Unionin virkaan, kuten Katainen ja Urpilainen. Hulluinta on se, että pidetään osoituksena Suomen arvostuksesta, jos suomalainen valitaan Euroopan Unionin virkaan. Finis Finlandiae!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hokille ja Ukkelille & kiitos kommenteistanne.

Hokki: Kiitokset sinullekin. Joo, tilastoihin on hankalaa päästä ja valtiovalta ei vieläkään ole kertonut että mitkä esmes haittamaahanmuuton kustannukset ovat. Pauli Vahterahan sen laski. Eikä luulis olevan vaikeaa sillä joka penni on kirjoissa ja kansissa. Jä häh hää, jos nykynuorisolle valuutan vaihto olis ylitsepääsemätön este niin silloinhan lomaan suunnitellut rahat tuhlataan Suomessa.

Ukkeli: Joo, tuo on sitä nykyajan hämäämistä eli väitetään että ilman EU:ta matkustaminen ei onnistuisi tai se ainakin vaikeutuisi olennaisesti. Aikanaanhan Suomen passi sai vähän rajalla kuin rajalla tullimiehet huitaisemaan kädellään että tervetuloa vaan. Ja monikultturismin kannattajan todellakin asustelevat pääosin vähiten rikastetuilla alueilla. Ja tuo viimeinen kappaleesi pitää täysin paikkansa. Meitä johtaa quislingit jotka ovat vielä ylpeitä toiminnastaan.

Joppos123 kirjoitti...

Minua pikkasen ärsyttää se tapa millä varsinin rääkyvät besservisserit puhuavat tuosta kaiken autuvaaksitekevästä valon monikulttuurisuuden mahtavaduusta.
Yksikään ministeri poislukien puolustusministeri yleensä ei ole käynyt siellä missä pitäisi käydä.
Se todellisuus on ihan eri mitä tässä länkytellään.
Sotku jätetään meille ja käskijät luikkii piiloon.
Aina kun hallitus vaihtuu niin sen pitäisi olla, ammattilaiset kertoo mihin ollaan menossa. Ei kai se liian paljon ole pyydetty?
Sorppa Ykä. lähti lapasesta,

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Eihän niiden tarvitse törmätä kovasti mainostamaansa monikulttuuriin täällä Suomessakaan. Se on muurahaiskansalaisten ongelma se.

Anonyymi kirjoitti...

Aikaan ennen ec:n tuli työn ja huvin vuoksi matkusteltua. Suomen passi oli kova passi. Vilkaisu ja welcome, willkommen. Shengen helpotti rekkakuskien ajoja selvästi. Lentelijöiden aseman vaikutus ei ollut suuri. Oman auton käyttöä shengen helpotti jonkin verran.

Euro lopetti osaksi rahanvaihdon ja helpotti tollompien hintavertailuja. Pesetoja, rähmiä, liiroja, frangeja, shillingejä, puntia, pfennigejä, dmarkkoja, slotyjä ja vaikka mitä on kenkälaatikossa jemmassa nippu ja pussi kiliseviä. Ainakin 10 euron edestä. Kruunuja ja taalojakin on, mitä niitä vaihtelemaan.

Parasta oli se,että niistä tyhmistä matkashekeistä on päästy eroon. Visa ja Mastercard ne tappoi. Ei euro.

Huonoa on se, että kysymykseen "Et sä ehtis käydä huomenna Wienissä?" ei ole enää viisumi- tai valuutanvaihtotekosyytä tarjolla. Matkasihreerin pentele kun saa liputkin hommattua ihan nips naps. Onneksi on covid 19.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymiehelle: Grappa tappaa olen kuullut, ja joo onse perkama sellasta myrkyä. Siitä Nurogamin alkosta, oltiin tuloss Pykeijasta kohti Inaria ja mie nysseksukille sannoin että: met olemma virran väärällä puolella. Se että miten niin? Mie että ku mennesä istuin samalla paikalla ja joki oli vesemmalla ja se on taas vasemmalla, eli eikös sen pitäs olla oikheella:) Muuteks, kuinka moni on käyny Pykyijassa siinä Jäämeren saunassa? Siinä vuonon rannssa? joka ajoittain jää sinne meren syliin.
Huru-ukko
PS. en nyt tähän hätään sen omistajan nimee muistanu, Pykeijan kävijät kyllä tietää....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos lisäyksistä. Itsellä kun ei tule matkusteltua niin passikin on vanhentunut vuosia sitten.

Huru-ukko: Pykeijassa en ole käynyt mutta Varangin niemimaan pohjoisosassa sijaitsevassa Hamningbergissa kyllä. Suosittelen käyntiä. Se tie sinne on aivan uskomattoman hieno.

QroquiusKad kirjoitti...

Olen maistanut grappaa. En tiedä, tappaako se suurempina annoksina; en ole juonut sitä sen enempää. Oli se sen verran pahaa viunaa.

Mitä tulee case Turtiaiseen, olin itsekin aluksi sitä mieltä, että hyvä kun tuostakin ymmärrettiin hankkiutua lopulta eroon;
sen verran monta kertaa häntä oli samnalaisista ojennettu.

Sitten luin tämän:

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006530204.html

Tuon (luonnollisesti anonyymin!) pääkirjoitustoimittelijan huonosti peitelty riemu osoitti ja alleviivasi Halla-ahon tehneen nyt itse syötön suoraan vastustajan lapaan. Sen verran hauskaa tuolla on iloitessaan Perussuomalaisten kulkevan nyt Oikeaan Suuntaan.
Suuntaan, joka johtaa vihervasemmiston opinkappaleiden mukaan soitetun pillin tahdissa orjallisesti hyppelyyn.

Tapaus on kaikin puolin hankala.
Turtiaista on huomautettu ja varmaan varoitettukin useaan otteeseen. Hän ei ole korvaansa lotkauttanut.
Hän ei siis näköjään katso olevansa puoluejohdon alainen, vaan voivansa sooloilla mielensä mukaan. Peli hävitään niin.

Kovemmat keinot olivat tarpeen, mutta millaiset? Soinilaiset harjaamiset kun olisi syytä olla siirretty jo puolueen romukoppaan.
Mutta mitä tehdä, jos edustaja ei ota ojennuksesta ojentuakseen, vaan jatkaa puolueen vahingoittamista? Erottaminen joka tapauksessa oli selvästi virheliike, mikä ilmenee sen kirvoittamasta riemureaktiosta.

Ja silti:
mitä jos tämä olikin Jussin tarkoin harkittua strategiaa?
Erotetaan Turtiainen puolueen eduskuntaryhmästä, jolloin ei enää olla hänen epäkorrekteista lausumistaan vastuussa. Näin luodaan tavallaan se lapsi, joka voi huutaa kaikille:
"Katsokaa nyt hyvät ihmiset itsekin, ettei keisarilla ole vaatteita!"

Turtiainen voi jatkossa esittää miten kärkevää maahanmuuttokritiikkiä tahansa.
Hän voi jatkaa BLM-terrorin kritisointia osoittaen sormella afrokädellisten tuhotoimintaa sekä kyldyyri-, pallonpomputtelu- ja mediaväen kouristuksenomaisia alistumisreaktioita siihen vaatien vastausta kysymyksiin:

"Mikä helvetin järki tuossa on?! Miksi tuo on teidän mielestänne millään tavalla perusteltavissa, saati hyväksyttävissä olevaa toimintaa?! Mitä te tällä todellisuudessa tavoittelette?!"

Hän voi siis julistaa kovaan ääneen kaikki tunnetut haittamaahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvät epäkohdat ja vaatia niihin korjausliikettä. Tämä olisi hänen yhden miehen eduskuntaryhmänsä yksityisajattelun mukaista toimintaa - mutta se voisi olla kaikessa hiljaisuudessa puolueen kanssa yhdessä koordinoitua.
Tätä kautta PS saisi esiin kaikki elintärkeät asiat ja aspektit, joita on nyt mediaraivon vuoksi välteltävä.

Olisiko tämä mahdollinen skenaario? Totta kai. Olisiko se realistinen? Se on jo vaikeampi kysymys. Jussin strateginen pelisilmä varmasti riittäisi tällaiseen asetelmaan, mutta riittäisikö Anon yhteistyökyky?
Ja jos näin olisi, entä jos asia vuotaisi julki?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. En usko että tämä oli suunniteltua. Mutta ongelma tässä on juuri se että persut reagoivat suvaitsevaiston meteliin. Entäs kun tulee se seuraava meteli? Kas kun se tulee ihan varmasti.

Tuosta iltasanomien kirjoituksesta. Siinä todettiin:

”Vainajan pilkkaaminen ei ole hyväksyttävää missään kulttuurissa. Erityisen tuomittavaa se on, kun pilkan kohteena on henkirikoksen uhri ja pilkkaan sisältyy rasistinen ja väkivallan hyväksyvä viesti.”

Katsotaanpa kun joku kansallismielinen kuolee ja seurataan reaktioita. Eikä kyseinen paska-aviisi ole noteerannut etnisesti edistykselliseen väkivaltaan kuolleita oikeastaan mitenkään.

Anonyymi kirjoitti...

No tuotapa tuota. Sanoisin näin, tää on vain mun mielipide, että aika moni persujen jäsen, kannattaja ja äänestäjä on Ano T:n kanssa samaa mieltä. Mutta suurin osa ei silti hyväksy tapaa jolla hän sen toi julki. Kyllä asian voisi paremminkin sanoa, en nyt äkkiä kyllä keksi miten. Mutta vanhan sanonnan mukaan niin makaa kuin petaa.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Toi homma Anon kohdalla menee vaan jo noitavainoksi kun mieheltä meinataan viedä elinkeinokin. Ja montakohan heppua jää sitten työttömäksi sen myötä?