maanantai 22. kesäkuuta 2020

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXXIV


1. Utopia ja virallinen pakkorakkausHelsingin kaupunki on luonnollisesti positiivisen diskriminaation esitaistelija Suomessa ja kaupunki – ainakin sen päättäjät ja ylempi virkakoneisto –  elää muutenkin pitkälti omassa mielikuvituskuplassaan jota reaalimaailma ei pahemmin pääse häiritsemään. Ikävää reaalimaailmaa edustaa tietysti etnisesti edistyksellinen sekä väkivalta- että seksuaalirikollisuus joka kohdistuu tavallisiin suomalaisiin mutta tähän ei viitsitä hirveästi kiinnittää huomiota koska se saattaisi saada aikaan kysymyksen että onko utopia ihan pelkkää kuvitelmaa vaan. Ollut sellaista alusta pitäen.

Utopialle on tärkeää löytää jotain joka tukee utopian olemassaoloa ja sen jälkeen alkaa kouluttaa ihmisiä pääsemään pois siitä löydetystä. Aivan sama onko sitä oikeasti olemassa kunhan on se kuuluisa tekemisen meininki. Kysehän on siis rasismista ja mistä kaikesta sitä saattaa löytää kun oikein antaumuksella etsii. Siksipä Helsingin kaupungin ohjelmassa on opettaa työntekijöilleen jälleen kerran pakkorakkautta viranomaispäätöksellä. Yle (mikäs muu) kertoo asiasta haltioissaan:

Ensimmäisenä Suomessa: koulujen ja päiväkotien työntekijöille rasisminvastaista koulutusta Helsingissä

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tavoitteena on kouluttaa puolet henkilöstöstä rasismin tunnistamisesta ja siihen puuttumisesta. Ensi syksyn ja vuoden 2021 aikana järjestetään yhteensä 165 rasismiin puuttumisen työpajaa. Koulutukset koostuvat ennakkotehtävistä, lähiopetuksesta ja jatkotyöskentelymateriaalista.

Kaikkien Helsingin suomenkielisten lukioiden henkilöstö on mukana koulutuksessa.

Muutamia huomioita:

Unohtuiko tietoisesti jotakin?

Meinaten, varsinkin Itä-Helsingin koulujen opettajien kohdalla kyseinen koulutus ja sen sisältö on varmasti erittäin mielenkiintoista ja ns. todellisuushaastavaa. Ovathan he tottuneet oppilaitten toisiinsa – ja opettajiinkin – kohdistuvaan terroriin. Mutta silloin kun se terrori ei puhukaan suomea niin sen olemassaolo on kiellettävä ja keskityttävä utopian mukaiseen sijaistoimintaan.

Toisekseen voi miettiä että jokainen näistä 165:sta ”työpajasta” tarkoittaa että henkilökunta joutuu tuolloin olemaan pois siitä varsinaisesta tehtävästä johon heidän on palkattu.

Vielä huomio. Edelleen Ylen uutisesta:

Koulutuskokonaisuuden rahoittaa Opetushallitus ja Helsingin kaupunki. Kouluttajina ovat Rauhankasvatusinstituutin asiantuntijat.

Jokainen voi halutessaan tutustua kyseiseen järjestöön ja ehkä tutustujan mieleen nousee pari kysymystä:

1. Kuinkahan puolueeton kyseinen järjestö mahtaa olla?

2. Olisko niin että Opetushallitus ja Helsingin kaupunki ovat hankkineet kavereilleen töitä?

Yleensä ja erikseen voi todeta että ihmistä ei voi saada viranomaispäätöksellä rakastamaan pyyteettömästi ihmistä joka ei taatusti rakasta häntä. Varsinkin jos vaaditaan rakastamaan sellaista joka puree ruokkivaa kättä. Tosin virallinen koneistomme vaatii sitä edelleenkin. Kuinkas yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston ylitarkastaja (eiks oo komee titteli) Michaela Moua kommentoikaan ulkomaalaisten tekemiä seksirikoksia:


"Mä oon ymmärtänyt et ne tavallaan se tavallaan ne miten ne tilastot on katottu ei oo ihan ihan tietyl tavalla siinä on  mä en oo ihan tarpeeks itse asias tiedä miten niitä tilastoja on katottu. Mut siis tää mun mielest yhtaikaa on hirveen tärkeetä se että ei yleistetä"

Eli haavaadeshalluai hassukssäädääs sesmellellemkukkuu ei yleistetä.

Eli ongelmaa ei ole. Edelleenkin: vain ongelmasta puhuminen on ongelma. Kyseinen Moua muuten totesi aivan hiljattain:

Tutkimusten mukaan etnisen profiloinnin kokemukset vähentävät luottamusta viranomaisiin, ja tällaiset viranomaiskohtaamiset aiheuttavat ulkopuolisuuden tunnetta yhteiskunnassa. Se lisää turvattomuuden tunnetta, mikä puolestaan hankaloittaa turvallisuudesta vastaavien viranomaisten työtä.

Kyseisen naiset prioriteetit eivät jää epäselväksi. Ilman tutkimuksiakin voi kyseiselle naiselle sanoa että jos viranomainen suorastaan kiistää todistetun rikollisuuden olemassaolon niin se jos mikä vähentää luottamusta viranomaisiin. Mutta ehkä kyseinen nainen on kiinnostunut ainoastaan etnisesti edistyksellisten ihmisten luottamuksesta.2. Historiaa uusiksi, vaatijana vasemmistohörhöt

Nykyisinhän tuo patsaitten kaataminen yleisen hysterian nimissä on tullut uudeksi muoti-ilmiöksi maailmalla. Meillä Suomessa paikalliset liimatilhit, punavihervästäräkit ja sukkahousukoppelot haluaisivat epäilemättä osallistua muodikkaaseen riehumiseen itsekin mutta uskallus ei anna – ainakaan vielä – myöten joten he tyytyvät vain vaatimaan. Iltalehti kertoo:

Vasemmistonuoret vaatii Mannerheimin ratsastajapatsaan siirtämistä ”katukuvaa rumentamasta” - uudeksi paikaksi vankileirisaari

Ehdotamme uudelle patsaspuistolle paikaksi Suomenlinnan saarta. On aika siirtää hirmutöiden ja suurmiesten palvonta kaduilta syrjään. Menneisyytemme muistaminen ei vaadi historian epäkohtien ihannointia. Merkkihenkilöiden patsaista koostuva saari olisi samalla Pohjoismainen kulttuurikohde ja elävöittäisi Helsinkiä, toteaa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh kannanotossaan.

Vasemmistonuorten mielestä myös Suomessa on hyvä aika miettiä, tuleeko historiaamme käsitellä sotaa ja sortoa ihannoivilla muistomerkeillä keskellä kaupunkeja. Esimerkiksi Mannerheimin ratsastajapatsas, Tampereen Vapaudenpatsas sekä Lauri “Tahko” Pihkalan kaltaisten rotuhygienistien muistomerkit tulee poistaa katukuvaa rumentamasta, järjestö kirjoittaa kannanotossaan.

Mieleen tulee muutama asia:

1. Millä substanssilla joku yhteiskuntatanhuamisen opiskelija Liban Sheikh joka on valittu vasemmistonuorten puheenjohtajaksi orvasketensä värin perusteella pistää Suomen historiaa uusiksi? Millä perusteella minun pitäisi ottaa kyseinen jätkä millään muotoa vakavasti? Millä tavalla kyseistä jätkää on Suomessa sorrettu?

2. Kannattaiskos vasemmistonuorten yleensäkin palata ajassa taaksepäin eli opiskella itselleen ammatti eikä oppiarvoa? Tai ehkä heidän kannattaisi ensiksi opetella että mitä tarkoittaa ammatti.

3. Miksi muuten Suomessa olevia Lenin-patsaita ei ollut listalla? Ja eikö vasemmistolaisten aloittama kapina laillista hallitusta vastaan ollut epäkohta? Oliko vain se lopettaminen epäkohta?

4. Jos halutaan päästä eroon katukuvaa rumentavista tekijöistä niin kannattaisiko aloittaa kaikenlaisten vasemmistoanarkistien riekkumistilaisuuksista?

Mutta.

Ei ole kyse siitä, että pieni hörhölauma esittää naurettavia vaatimuksiaan. Kyse on siitä että se hiljainen enemmistö ei pian enää uskalla panna noita hörhöjä vastaan aktiivisesti, edes sanan tasolla. Ja siksi voimme alkaa odotella sitä että Helsingin kaupunki alkaa pikkuhiljaa siirrellä sille hörhölaumalle epämiellyttäviä patsaita muualle.

Muistutetaan vielä näitä Black Lies Pätee-hysteerikkoja jotka saavat ankaran euforiset tunneryöpyt siitä että muodikkaasti halveksivat omaa kansaansa ja sen historiaa ja siinä samalla myös itseään vaikka ne torvet eivät kumarrellessaan sitä tajua:

1. Suomessa ei ole ollut koskaan ensimmäistäkään neekeriorjaa eikä orjuutta muutenkaan.

2. Suomesta on viety aikanaan kymmeniä tuhansia ihmisiä orjiksi muualle.

3. Orjia on edelleenkin maailmassa mutta orjuutta harrastavat etnisesti edistykselliset ihmiset joille nämä suomalaiset hysteerikot kumartavat ja saavat siitä niin hyvän olon.

4. Länsimaat eivät keksineet orjuutta mutta ne keksivät sen kieltämisen.

*


Lisäys aamulla: Kommentoija Ano (kiitokset) laittoi linkkinä anarkismin vastenmielisen mannekiinin Suvi Auvisen jo aikaisemman näkemyksen asiasta. Kuvaa hyvin sitä että nykyisin eletään tuon tarpeettoman pellelauman riekkumisen kulta-aikaa:3. Helsingin uudistettu rakennushistoria

Tiesikö lukija että somaliväestö on rakentanut huomattavan osan Helsingin rakennuskannasta? Ei tiedetty hotellin respassakaan mutta koska – minkä valtamedia on jatkuvasti todistanut – somalit eivät valehtele milloinkaan niin kyllähän näin täytyy epäilemättä olla ja siksi heillä on myös oikeus tuhota kyseinen rakennuskanta sen rakentajan absoluuttisella oikeudella. Kas tässä asian vahvistusta. Jos lukijalla muuten on juomaa suussa niin kannattaa nielaista se ennen kuin laittaa videon päälle:


Pistää vaan miettimään että mitä se on tuo somalinaisen kaipaama vapaus? Tällä hetkellä se on vapaus elää suomalaisten kustannuksella ja jalustalle nostettuna. Täytyykö siihen vielä lisätä vapaus riehua, hävittää ja tuhota? Ainakin voi todeta että röyhkeys on huipussaan. Ja näille suomalaisille BLM-hysteerikoille aina hallitusta myöten voisi esittää kysymyksen:

Onko tämä todellakin sitä minkä edessä te  haluatte kumartaa?45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noin yleisen elämänkokemuksen ja Norjan Nobel-komitean Obamagaten jälkeen olen melko varma, että BLM tai Pink Floyd on asetettu ehdolle rauhanpalkinnon saajaksi. Mahdollisesti myös fysiikan ja kemian tai lääketieteen ja fysiologian alueella ehdokkuus on mahdollinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, koska elämme aikaa jossa järkiajattelu on kerettiläistä niin tuo saattaa hyvinkin olla mahdollista. Tosin tolla blää-liikkeellä on kyllä kovana kilpailijana Greta Thunberg. Onhan hän sentään niin ilmastotieteen, virologian ja yhteiskuntatieteitten absoluuttinen asiantuntija ja näkee hiilidioksidinkin paljaalla silmällä.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kyllähän tuossa pakkorakastamisessa jokin totalitarismille ominainen ehdottomuus taitaa ilmetä. Ihminen ei saa enää valita ystäviään. Jokin kognitiivinen dissonanssi häivähtää myös LGBT-ihmisten vaatimuksissa, joissa ei taida riittää se että saisivat ihan sydämensä pohjasta rakastaa kaltaisiaan, vaan vaativat kaikilta rakkautta osakseen.

Runoilija oli väärässä kun sanoi, että se joka yhtä ihmistä rakastaa, se kaikkia rakastaa. Totalitarismissa se on vain kaikki. Ja ellei vapaaehtoisesti niin pakolla. Vihan voimilla.

Sellaisessa maailmassa nyt eletään. Tärkeämpää on löytää vihalle kohde, johon pahuuden voi projisoida, voi kiukkuisen katseen fokusoida, ja, jumalauta, voi tuhota.

Uhriajattelun psykologia -- se että uhrirooleihin samaistuminen johtaa omankädenoikeuteen -- taitaa olla jotain jota yliopistoissa ei opeteta. Ei vaikka maailma ympärillä nyt ei juuri muuta mielenmekanismia toteutakaan.

Outoa on, että koulutetut ihmiset, jotka esiintyvät jopa asiantuntijarooleissa julkisuudessa, louskuttavat surutta Humen giljotiinia nurinpäin. Eli päättelevät siitä miten asioiden pitäisi olla sen, mitä todellisuudessa saa olla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Seppo. Tuo oli hyvin tiivistetty. ja se vihan kohdehan olemme me, jotka elämme reaalimaailmassa emmekä suostu sieltä poistumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eilisen RT iltauutisissa oli reportaasi Seattlen autonomisesta alueesta. RT:n reportteri haastatteli ryhmää huppariensa takana piilottelevia keenereitä. Olivat perustaneet jonkinlaiset autonomisen alueen turvajoukot - ja toden totta, häiskillä oli Kalasnikovit tai niiden kopiot. Joka tapauksessa mikrofoniin puhunut tyyppi esitteli omaa Kalasnikoviaan: taittoperä ja paksu pyöreä rumpulipas. Toisessa filminpätkässä auton takakontista jaettiin samaisella autonomisella Antifa-alueella M-16/AR-15 - rynkkyjä kovin nuoren näköisille häiskille.

Ei toiveitakaan, että Yle lähettäisi vastaavia uutispätkiä. Ulkomaisia uutislähteitä seuraamattomilta ihmisiltä jää oleellista näkemättä. Muodosta siinä sitten kuvaa tilanteesta. Täällä saadaan tyytyä Ykän kuvailemaan yletotuuksien pakkosyöttöön. Yle ei voi kuitenkaan mitään sellaiselle kuin realiteetit. Esim. sille, että olemme menossa kohti länsimaiden sisäistä luhistumista ja sisällissotia.
t. Historix

Anonyymi kirjoitti...

Aika vähälle huomiolle on jäänyt se, että kokoomustaustaiseen ajatuspaja Ellun kanoihin kuuluva anarkisti Suvi Auvinen kilpailutti Twitterissä Marskin ratsastajapatsaan räjäyttämiseen tarvittavan räjähdysaineen laatua ja määrää.
Semtex muoviräjähde voitti.

Esittelee itsensä ammattianarkistiksi:

https://ellunkanat.fi/ihmiset/suvi-auvinen/

Räjäytys Twitter:

https://twitter.com/suviauvi/status/1083329453885980674?lang=fi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Historixille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Historix: Joo, olen nähnyt noita pätkiä itsekin. Pistää toivomaan että ne riekkujat yrittäisivät siellä täysimittaista kapinaa. Jenkkiarmeijalla on nimittäin amitsioonia sotkea ne suohon. Mutta Yle on tosiaan osa ongelmaa ja se ajaa itse toiminnallaan sitä luhistumista. Sitä voi kutsua typeryydeksi ja itselleen valehteluksi mutta typeryys ei vapauta Yleä siitä vastuusta jonka se toivottavasti joutuu joskus kantamaan.

Ano: No kas perkelettä. Tuo täytyy laittaa kyllä lisäykseksi tähän postaukseen. Kiitos vinkistä. Kuvaa helvetin hyvin tuon pellelauman röyhkeyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei juuri liity tähän mitenkään, mutta tulipa vastaan: https://www.wsoy.fi/taajuusz
Toivottavasti ei tule uudemmin vastaan lasten äidinkielen lukutehtävän muodossa, vaan pahoin pelkään...

Pate kirjoitti...

Kyllä se niin on, jotta vihervassurit antifa terroristi kavereineen sekä feministi pelleineen jne ovat alkaneet hyppimään silmille tosissaan. Tukea tulee arabimussukoilta jne , joita täytyy suojella veronmaksajien rahoilla. (Lue isis ). Ja valtamediapuolue halveksuu tavallista kantasuomalaista miestä laittamalla eetteriin kaikenlaista paskaa, missä nainen kertoo kuinka paskoja miehet ovat. Kun hietaniemen riehuminen oli päähänpisto kuten turun terrori-isku oli masennuksesta johtuva sekä oulun groomingraiskaukset tyttöihin tutustumista, käännetään asia päinvastaiseksi. Vastenmielistä agendaa ylen johdolla.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä vasurinuorten Liban Sheikh ihan pokkana puhuu "meidän historiastamme" vaatiessaan suomalaisten patsaiden siirtelemistä. Eiköhän tuo Siad Barre ole hänen historiaansa. Tulevatkohan röyhkeyden rajat koskaan vastaan? Nämä tyypit ilmesesti takovat niin kauan kuin rauta on kuumaa. Toivottavasti se viilenee syksyä kohti siirryttäessä. Välillä toivoisi heräävänsä tästä painajaisesta.

Kaikesta huolimatta mukavaa juhannuksen jälkeistä kesää niin Ykälle kuin seuraajillekin!

Ikätoveritar

MikkoK kirjoitti...

Helsinki on kehittänyt ”uuden” innovaation rasismin kitkemiseksi. Lammasfarmarit voisivat ottaa tuosta kopin ja soveltaa sitä lammaslauman kouluttamiseen pois susifobiasta. Tulisi säästöjä mm. aitauskustannuksissa. Eihän koko maallakaan ole raja-aidoista tietoakaan, korkeintaan poroaitoja löytyy.

Oulussa vastaavaa ideaa on jo sovellettu: Raiskausrinkejä vastaan taistellaan a) hyssyttelemällä b) opettamalla koululapsille setainstituutin suosittelemia pornokäytäntöjä. Tietävätpä tulevat uhrit sitten, mitä rajut matkarakastajat heille tekevät. Näin vältytään ullatuksilta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Unknownille, Ikätoverittarelle ja MikkoK:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kun ottaa huomioon kuka meillä on opetusministerinä niin saattaapa hyvinkin tulla.

Unknown: Totta, niin hyppivät ja mikäs on hyppiessä kun tukena on sekä valtakoneisto että valtamedia. Se tavallinen suomalainen joka pitää Suomea pystyssä ei kiinnosta edellämainittuja paskasakkeja tippaakaan.

Ikätoveritar: Samaa mieltä. Häiskähän on päässyt asemaansa vain etnisen edistyksellisyyden vuoksi. Nyt röyhkeydellä ei ole rajaa koska valtakoneistokin tukee sitä. Jossain vaiheessa vastareaktion on tultava. Mieluummin aikaisemmin kuin myöhemmin. Ja mukavaa kesän jatkoa sinullekin.

MikkoK: Joo, en oikein tiedä että kuinka suomalaisille nuorille opetettu seksuaalivalistus aina persereiän nuolemista myöten (kuka sellaista muuten harrastaa) estää yhtään arabijätkää raiskaamasta niitä suomalaisia? Tässäkin on kyse vastuun siirtämisestä suomalaiselle. Etnisesti edistyksellisellä kun on uhristatus niin häntä ei voi syyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Mainio tuo Suvi Auvisen kysely. Jos nettiä seuraa jokin tiedusteluorganisaatio, niin ehkä se nyt tietää vastanneiden henkilöllisyydet. Kiitokset vain Suville, että houkuttelee tutkaan tietynlaisia ihmisiä.

Olen viime aikoina kuunnellut Orwellin kirjaa 1984. Siitä kaiketi kumpui tämä epäilykseni. https://youtu.be/scqLliarGpM


Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kerta kaikkiaan hyviä huomioita. Mutta muistetaan: vain pottunokkasuomalainen voi olla rasisti.

Acc: Mitä äkkiseltään katselin kyseisen bimbon twiittiä niin palaute oli kyllä hyvin negatiivista. Mutta eihän hän siitä välitä koska nykyinen Suomi mahdollistaa sen että hänen ei tarvitse elää reaalimaailmassa. Orwellhan tarkoitti kirjansa pelotteeksi mutta sitä piru vie käytetään käsikirjana.

Anonyymi kirjoitti...

Huivipäinen tyttö tosiaan saarnaa videossa sellaisella vakaumuksella, jonka vain täydellinen tietämättömyys voi antaa. Vapaudenkin olemme häneltä vieneet, nyyh. Ensimmäinen temppu, minkä itse voisi tehdä, olisi ottaa se rätti päästä; vapauttaa kummasti, kun ei tarvitse olla 600-luvulta peräisin olevan takapajuisen uskonnon ja kulttuurin orja!

Suomi ja koko maailma kärvistelee edelleen koronakriisissä ja mittavissa talousongelmissa, mutta se ei edistyksellisiä voimia haittaa. Pääasia, että saadaan riehua, laittaa paikkoja remonttiin ja panna kaikki mahdollinen Trumpin syyksi. On pantukin kunnolla tuulemaan ja valtamedia silittää iloisesti myötäkarvaan. Se, että yhden rikollisen ja huumeidenkäyttäjän kuolemasta USA:ssa nousee tällainen BLM-kansanliike, jota poliitikotkin meillä tukevat, menee yli ymmärryksen. Ensin polvistutaan ja sitten ollaan rähmällään ja kun tälle tielle lähdetään, nuorison kahakointi juhannusaattona oli vain vienoa alkusoittoa sille, mitä on tulossa. Kohta ollaan syvällä EU:n ytimessä, kun meilläkin kansainväliseen malliin autot palavat, poliiseja kivitetään ja heitä kohti ammutaan ilotulitusraketteja. Poliiseja saa haukkua sioiksi, mutta annapa olla, jos joku nimittää mustaa neekeriksi! Rasismikoulutusta joka iikalle, rahoista ja resursseista välittämättä kuten Ykän kertomassa esimerkissä. Taas on muuten asialla sellainen instituutti, josta en ole ikinä kuullutkaan, mutta varmaan siellä tehdään ansiokasta työtä kunnioitettavilla titteleillä ja takuulla valtion avustuksilla, ehkäpä vielä verovapaasti, jos ”yritys” on säätiöity.

1960-luvulla esitettiin suosittua ”Seis maailma - tahdon ulos!” -musikaalia. En enää muista mistä se kertoi, mutta tosi epätoivoinen huudahdus aikaan, jolloin maailma ei ollut puoliksikaan niin hullu kuin nyt. Tekisi mieli mennä kaupungin torille karjumaan tuota lausetta, mutta valkotakkiset sedät voisivat tulla aika pian korjaamaan talteen. Ihan vielä en ole kypsä siihen, mutta tätä menoa kohta kyllä repee pää!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano ja kiitos erittäin hyvästä kommentista. Karmeinta lienee se, että tuo somalityttö joka elää suomalaisten elätettävänä taitaa ihan oikeasti uskoa siihen mitä julistaa. Eikä valtamediamme uskalla sanoa että tyttö on lievää enemmän pihalla. Elämme sairaita aikoja ja vielä sairaammiksi ne tekee se että niitä pitää yllä sekä valtakoneisto että valtamedia.

Minne katosivat tavalliset suomalaiset? Ne, jotka pitävät tätä maata yllä? Eivätkö he kiinnosta valtakoneistoa ja valtamediaa?

Anonyymi kirjoitti...

Aina kun joku kehtaa julkisesti esittää ei-työperäisen maahanmuuton hillitsemistä, media kertoo opettavaisesti että Suomessa on erittäin vähän etnisiä joten lisäähän niitä pitäisi päinvastoin saada. Miksi näitä vähäisiä määriä varten on sitten valjastettu valtava määrä suomalaisia pitämään huolta heidän kaikinpuolisesta hyvinvoinnistaan ja opettamaan jo päiväkodeista alkaen suomalaisille heidän kunnioittavaa kohteluaan? Mihin esim. vähäinen määrä somaleita tarvitsee suomalaisten rahoittamana yli sata järjestöä?

"... tavoitteena on kouluttaa puolet henkilöstöstä rasismin tunnistamiseen ja siihen puuttumiseen...". Ja: "kaikkien Hgin suomenkielisten lukioiden henkilöstö on mukana koulutuksessa." Mitähän johtopäätöksiä näistä lausumista sitten pitäisi vetää? Saako se kouluttamaton puolikas opettajista riehua rasistisesti luokassa kuten ennenkin? Onko ruotsinkielellä esitetty rasismi jotenkin parempaa koska su-ru-opettajia ei kouluteta? Moninaisia kysymyksiä heräsi.

Rauhankasvatusinstituuttipa hyvinkin. Suomalaisetko nimenomaan tarvitsevat kasvatusta rauhaan? Olemmeko niin sotaisia, että sankoin joukoin joudumme lähtemään hakemaan turvaa muualta? Muuttaisivat ihan sovinnolla nimeksi Rasisminvastaisuusinstituutti - tosin silläkin nimellä ihan yhtä turha lafka. Rauha-sana on sitä paitsi jo vuosikymmeniä sitten kärsinyt inflaation kiitos vasemmiston/neukkulan: rauhanaseet, rauhanpatsas, rauhanneuvottelijat. Kovimmat sotahuudot kuulee rauhanmarsseissa.
tira+ jatkaa

Joppos123 kirjoitti...

Olisi kenties tuon rättipäämimmin ollut viisampaa kuluttaa enemmän koulunpenkkiä kuin ostarinlattioita.
Kun älykkyys on tuota luokkaa niin ennustan loistavaa tulevaisuutta yhtenä neljästä synnytyskoneesta mohammedille.
Toki absurdaniassa tuostahan voi tulla joko vassareiden tai Vihreiden ääniharava tulevissa eduskuntavaaleissa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon Mouan ulosanti on kuin 15-vuotiaan pissiksen vaikka näyttääkin olevan jo yli 40-kymppinen. Nyt näyttää varsinaisilla olevan uusi valituksen kohde: luottamuksemme virkavaltaan on mennyt. Somalithan tämän aloittivat, ensin meni luottamus virkavaltaan ja sitten husulla erityisesti Vapaavuoreen koska meni ikävästi kertomaan Nihtisillan vokin koronatilanteesta joka ei ollut suomalaisten vaan ihan etnisten oma vika. Kun eivät voi luottaa virkavaltaan, turvattomuudentunne kuulemma lisääntyy. Ketä kiinnostaa. Suomalaisten luottamus virkavaltaan on huomattavasti tärkeämpi asia kuin muutaman etnisen someruikuttajan huonosti peiteltyine uhkauksineen.

En ollut aikaisemmin kuullutkaan tuosta vassarinuorten puheenjohtajasta - miksi tuollaista älyn jättiläistä ja ideanikkaria on mediassa ja puolueessa aiemmin piiloteltu? Patsaspuisto Suomenlinnaan - ja Suomenlinnan herkkä luonto kiittää. Ja tuskinpa paljon tulisi maksamaankaan, mahtuvathan nuo kevyet mötit sopuisasti lauttaan ja HSL voi tulla sen verran vastaan ettei laskuta AB-vyöhykelippua. Ja nyt kun Ruotsissa - ihan oikeasti - keskustellaan siitä, tulisiko Kaarle XII:n patsas poistaa ja tilalle tulisi Gretan patsas, niin voisimme tuon Kaarlen pystin ostaa ettei alamaisuutemme Ruotsiin koskaan unohtuisi. Ehkä joku su-ru-säätiö kiinnostuisi? Jos ei Gretalle Nobelia (oikea kategoria oli varmaankin liian haasteellista määritellä), niin patsas sentään.

Suvi Auvinen on laajakatseinen ihminen, hän antaa kansan päättää millä Mannerheimin patsas räjäytetään eikä suinkaan päätä siitä itse. Semtex oli hieno kansan valinta, ja luulenpa että Suvi itsekin olisi kannattanut sitä koska muistaakseni kehitetty T-slovakiassa. Itäblokkilaista laatutuotetta kuten Jenaer Glas, Trabantit ja tshekkiläinen kristalli. Ei nuo länsimaat mitään räjähteiden päälle ymmärrä. Ja nytpä voisi Ykäkin tehdä meille vastaavan kyselyn: millä aineella Suvi räjäyttelee tajuntaansa?

Opettajille järjestetään rasisminvastaisia työpajoja ja sitten on näitä ajatuspajoja jotka keksivät näitä työpajoja. Kummatkin yhtä turhia mutta opettaja ei saa lisää palkkaa työpajasta, ajatuspaja laskuttaa hunajaa. Ja veronmaksaja maksaa.

Rouva Ano, jaan avuttoman raivon tunteesi. Mutta ei niitä valkotakkisia edes tulisi jos vain huutaisit maailmantuskaasi. Sinitakkien jakamattoman huomion kyllä saisit lausumalla muutaman raskauttavan sanan. Poliisiasemalla voisit sitten uhmakkaasti todeta, että luottamuksesi virkavaltaa kohtaan on mennyt ja tunnet turvattomuutta. Toimisikohan?
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Tere. Tämä menee hekä hieman ohi päivän epistolasta, mutta kiinnostanee muitakin. Eli littyy sihen aiempaan Kekkosen ajan perjantaipullo. Siinä oli esillö Kievari viina. No nyt on alkomahooliliikkeen edeskäypä vastannut asiaa koskevaan tiedusteluuni. Kievari oli maustettu katajanmarjoilla ja mallastisleellä, sokeria 3 g/litra. Poistunut valikomista 1.5.1997 jälkeen.
Joku tuolla ihmetteli, että millä lihaksilla, eiku ansioilla Moua on valittu tehtäväänsä. Sehän on aivan selvä kun katsoo kuvaansa, vähän kuin se entinen tomaattikauppias närpiöstä: tomaattikaauppias krakström närpiöistä, näytteet päässä.
"Kansan uutiset tiesivät kertoa, että persut lähtivät laukalle tuossa Hietsun jutussa, kun eppäilivät etnisesti edistyksellisiä. Koska polliis sannoo että ne oli vaan nuoria jotka kepposteli ja uhos siellä. Parempaa takuuta asian paikkansapitävyydestä ei voi saada. Kas eihän se polpo kerro kun ohialo kieltää kertomasta. Eikä se ole tuohesta polliisin suukaan, hyvälle se leipä siinäkin maistuu.
Huru-ukko

Mallas S kirjoitti...

Ehdotan muistolaattaa kaikille niille somaleille, jotka ovat selkä veressä raataneet orjina suomalaisilla rakennustyömailla. Muistolaattaan tulee kaivertaa kaikkien asianomaisten somalien nimi ja laatta tulee sijoittaa keskeiselle paikalle pääkaupunkiimme Helsinkiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Joppos123:lle, Huru-ukolle ja Mallas S:lle & kiitos kommenteistanne.

tira+:

Viesti1: Maahanmuuttoteollinen koneisto on jo itseään ruokkiva ikiliikkuja joka tarvitsee esmes somaleita ollakseen olemassa. Valtakoneistomme pitää sitä välttämättömänä mutta ei kerro sen perusteita koska ei osaa. Rauhankasvatusinstituuttikin elää vain verovaroista ja niitten verojen maksajilta ei kysytä että haluatteko, että rahanne pannaan tuohon toimintaan. Ja joo, ”rauha”-termille aiheuttivat inflaation aikanaan jo taistolaiset.

Viesti2: Kyseinen Moua on epäilemättä valittu tehtäväänsä vain orvasketensä värin vuoksi. Jos hänellä olisi edes minimaalista substanssia niin hän olisi edes yrittänyt puhua jotain muuta. Jotain ymmärrettävää. Valitettavaa on, että suomalainen virkavalta tällä hetkellä – samoin kuin tietysti valtamedia – laskee sen Husun joukkoon ”untouchables”. Ja mitähän se saakaan aikaan varsinaisten suomalaisten luottamukseen virkavaltaa kohtaan?

Suvi Auvinen on yksi elävä esimerkki aikamme sairaudesta. En viitsi kommentoida häntä sen enempää ettei tule sanottua tosi rumasti. Virkakoneiston jäsenenä tiedän kuinka paljon nämä ”työpajat” vievät työntekijöiltä sitä aikaa mistä veronmaksajat varsinaisesti maksavat.

Joppos123: Ennustuksesi saattaa pitää hyvin paikkansa. Miksei pitäisi, koska sinisilmäinen suomalainen systeemi hoitaa homman elatuksen ja kieltää tämän järjettömyyden arvostelun. Onko kukaan muuten koskaan kuullut somalin sanovan suomalaisille ”kiitos”?

Huru-ukko: Kiitos kievaritiedosta. Poliisi nykyään valitettavasti valkopesee neekerin kun sitä siltä vaaditaan. Hajaantukaa. Mitään ei ole tapahtunut.

Mallas S: Kannatan ehdottomasti ehdotustasi. Voi tosin olla että kyseisen muistolaatan koko on pienempi kuin vanha pennin kolikko. Mutta ideahan on tärkein, eiks?

Anonyymi kirjoitti...

Saahan siitä pennin kolikosta tehdä isomman, ihan ninku Lahdessa Kansantalon (demareiden päämäja", edessä oleva kivinen "kolikko". Johonkin edistyksellisyyteen sekin liittyy, en nyt muista mihin. JOutaisi sinne vankisaareen sekin. Ja viereen juudaksen kuva ja teksti, tämän minä sain palkakseni, kun omani petin.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Pennejähän aikanaan venytettiin kun pantiin niitä kiskoille junan eteen. Ei liittynyt tietysti itse asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä ne oli markkoja, sanottiin kekkosen sappikiviksi, sittemmin pennejä. Ajeltiin pojankössseinä Kuumasta matkun asemalle virittelemään niitä rahoja kiskoille. Ja kun se juna siihen asemalle toppasi, alettiin veturimiesten kanssa kauppaa tekemään siitä veturista. Ei ollu kalliskaan, Ukko-Pekka makso vaan pennin kilo sanoi veturimiehet meille hinnan. Ei ihan rahkeet riittäny vaikka sanoivat, että menee halvalla. Oli muutes mukavia veturimiehiä silloiset, joutivat joutaviaa pikkupoikien kanssa haastelemaan.
Siihen on muuten savolaisilla juttu, että mitä se höyryhepo kuiskaa lähtiessään aasemalta: Höllin heikin housut puttoo, höllin heikin housut puttoo, hpusut puttto, housut puttoo ja kun vauhti kiihtyy alkaa peruminen: ei puttookkaa, ei puttokkaa ,ei puttoo, ei puttoo....puttoo...
Huru-ukko
PS. Kuuntels sillä korvalla, jaa toisetkin, sitä höyryhevon lähtöö...eikö ihan siltä kuulosta:)

Anonyymi kirjoitti...

MITÄ??!!

Vaatiiko joku tosiaan jo mustille laillista oikeutta hajottaa mikä tahansa rakennus sillä perusteella, että he muka ovat rakentaneet ne?

Tämä vaatimus ylittää jo röyhkeydessään kaikki Suomen somalien aikaisemmin esittämät vaatimukset. Hylättävä moinen vaatimus olisi siinäkin tapauksessa, että he olisivat tosiaan toimineet täällä rakennustyöläisinä jo pitkät ajat. Mutta niinhän ei edes ole. Suuri osa Helsingin nykyisestä rakennuskannasta on rakennettu ennen kuin täällä oli tuskin yhtäkään somalia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Mouan kommentin saattamisesta tekstimuotoon.

""Mä oon ymmärtänyt et ne tavallaan se tavallaan ne miten ne tilastot on katottu ei oo ihan ihan tietyl tavalla siinä on mä en oo ihan tarpeeks itse asias tiedä miten niitä tilastoja on katottu. Mut siis tää mun mielest yhtaikaa on hirveen tärkeetä se että ei yleistetä"


Tuohan paljastaa, että hän ei osaa ajatella selkeästi. Mutta kuulijoille tuollainen mennee täydestä. Olin kerran tilaisuudessa, jossa järkevänä pidetty johtaja piti puheen. Se tuntui hienolta. Mutta kun näin nauhoitetun puheen kirjoitettuna tekstinä paperilla, puhe oli järjetön. Puhtaaksikirjoittaja oli toimittaja, joka yritti selvittää mikä oli johtajan viesti. - Ei ollut mitään viestiä.

Mitä opimme tästä. Korvin kuullun puheen sisältö ei ole tärkeää, jos kuulija putoaa kärryiltä. Kuulijan pudottaminen onnistuu pitkillä lauseilla, joita seuraa loputon määrä sivulauseita

Puhujan ei tarvitse yrittää harhauttaa kuulijoita. Riittää, että on oma itsensä. Pääasia on vakuuttava esiintyminen ja siistit vaatteet. Täydestä menee.

Acc

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuon somalittaren takia epäilin että tuliko nukuttua historian tunnit, lausunto vain vahvistaa vanhan Lieksalaisen kansanviisauden siitä että mikään eiole niin arvokasta kuin somalin työnteosta hikoilema hiki. Tuo ihmeteltävä tyhmyys akateemisissa piireissä on ylikansallista. Valkoinen nainen sukupuolentutkimuksesta totesi että matematiikka ja varsinkin tilastotiede on rasistista koska se paljastaa ikäviä asioita. Toinen tuhti afro-amerikkalainen naispuolinen naistutkimusprofessori väittää että koska valkoiset naiset laihtuvat mutta afro-amerikkalaiset eivät niin syy on Trumpin hallinnon ja yhteiskunnan rakenteellisen rasismin. Huippuna oli CNN (Kertoo puulaakin tasosta) lainopillisen asiantuntijan afro-amerikkalainen nainen syytti radiohaastattelussa keskustelukumppaniaan tyypilliseksi etuoikeutetuksi mieheksi. Sitten tuli nikottelua kun keskustelukumppani olikin musta mies. Teemu Keskisarja sanoi maikkarilla suoraan mitä patsaankaatajat ovat. Kenttäpiispa tuntuu kenraalikunnassa olevan ainoa jolla on munat tallella, muut ovat viininmaistelukursseilla ja ovat valmiina esittelemään vaatekomeronsa vulvan syvähaastattelussa. Mutta kun katsoo mistä nämä huligaanit muodostuvat niin suurinosa on keskenkasvuisia tyttöjä joita tummatmiehet johtavat. Muuten katsokaapa mainoksia melko monessa mustamies vie nuorempaa valkoistanaista, kuka on nähnyt mainoksen missä mustanainen roikkuu valkoisenmiehen kyljessä?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Hunguusit harjoittivat kolttosia aina ryöstömurhiin asti. Tsaarin armeijan sotaoikeus ei paljoa pannut arvoa sosiaalisille suhteille, kotouttamiselle vakaviin rikoksiin syyllistyneet teloitettiin.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Se on tuo Ellun Kanat aika rasistinen yritys, siellä kun on vain 2 People Of Color-luokiteltavaa henkilöoletettua töissä.

https://ellunkanat.fi/ihmiset/#/feed

Anonyymi kirjoitti...

Tere hommikust Yrjö & muutkin kommentoijat,

tää rasismivouhotus alkaa näköjään ottamaan kunnolla lisäkierroksia, ihan kuin "remmi luistaisi" ennen menoa aivolataamolle. Case Eskimo-puikko.

Pitäisikö jotenkin vaihtaa aivonsa, jotta ymmärtäisi tätä menoa?


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymies kirjoitti muun muassa:
"Ääriväärimmistön jugendführerkin löysi Pihkalan rotusyrjijäksi, ei Feudenthalia. Jännää, germaanisen rodun esitaistelijaa, oikeaa rasistia, esinatsia ei tunneta?"

Mutta ei missään myöskään ole Freudenthalin patsasta. Ei ainakaan Helsingissä, mutta onko kenties jossakin rannikon pikkukaupungissa tai kirkonkylässä? Pihkalan patsas Helsingissä sen sijaan on, joskaan ei kovin näkyvällä paikalla.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen PEN palkitsi Husu Husseinin vuonna 2015 sananvapauspalkinnolla. Hän taisi käsittää asian väärin, koska on sepittänyt tuulesta temmattuja juttuja eräänkin kerran. Vaikka kolme sakkotuomiota on tullut petoksista ja yksi tuomio pahoinpitelystä, ei viranomaisten harhauttamisesta ole tainnut seurata mitään. Hänellä tuntuu olevan myös oikeus sanoa, että suomalaiset ja varsinkin kaikki perussuomalaiset ovat rasisteja. Viimeisin aikaansaannos oli homofobinen twiitti, jossa lisäksi Perussuomalaisten logon teksti oli muutettu muotoon ”Peräsuoli” ja tämä tapahtui vain neljä päivää sen jälkeen kun hänet oli ansioistaan palkittu monikulttuurisuusyhdistys Monihelin toiminnanjohtajan pestillä. Sosiaali- ja terveysministeriö on tukenut tätä yhdistystä vuodesta 2017 lähtien n. 1,7 miljoonalla eurolla, suurin potti taisi irrota tänä vuonna. Luulisi valtiolla rahoittajana olevan jotakin sanomista siihen, kuka valitaan tällaista yhdistystä johtamaan? Onko kyseisen henkilön tausta huomioon ottaen länsimaista kulttuuria halveksiva muslimi oikea valinta johtamaan yhdistystä, jonka tarkoitus on kaiketi (?) maahanmuuttajien integroiminen suomalaiseen yhteiskuntaan ja jossa on jäseninä muitakin kuin somaleja?

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se ihmetyttää, hämmästyttää pientä kulkijaa...

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Ano1:lle, Acc:lle, Patelle Pankavaarasta, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Soomepoisille Eestist, Ano2:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Kaiken kaikkiaan niissä höyryvetureissa on sitä jotakin. Viimeksi olin sellaisen kyydissä joskus 15 vuotta sitten, museoreissu Porvoo – Hinthaara – Porvoo.

Ano1: Juuri näin. Eikä valtamedia & valtakoneisto kommentoi mitenkään.

Acc: Menee täydestä ainakin niille kuulijoille jotka ovat jo muodostanet betoniin valetun mielipiteensä. Sellaiset saattoivat ajatella että olipa jämäkkä ja hyvin perusteltu lause. Ja joo, politiikan yksi perustaidoista on puhua paljon sanomatta mitään.

Pate: Hyviä huomioita kaiken kaikkiaan. Ja tosi on että nimenomaan akateeminen väki on kaikkein innostunein näistä itsetuhoisista ideologioista.

VNV: Joo. Mutta mitähän varsinaisen tarpeellista se pulaaki tekee? Mainostaa olevansa ”muutostoimisto”. Mikä helvetin muutostoimisto?

Soomepois: Joo, toi Case Eskimo on taas yksi aikamme mielettömyyksiä. Mitä seuraavaksi?

Ano2: Mutta se ei liene kuitenkaan syy poistaa Tahko Pihkalan patsasta.

Rouva Ano: Tuo Husu Husseinin asema kuvaa loistavasti nykypäivän mielettömyyttä. Ei sen ole väliä vaikka häiskä onkin kävelevä katastrofi, kunhan orvaskeden väri on oikea. Jossain vaiheessa tähän mielettömyyteen täytyy tulla vastareatio.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta somalista tuli mieleen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_Somalia

https://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_Africa

Somalit olleet mukana, hyötyjinä sekä loppukäyttäjinä arabien orjakaupassa.

Anonyymi kirjoitti...

Axel Olof Freudenthal oli ihan oikea rasisti. Oikeasti. "Tahko" Pihkala oli isämaallinen urheilumies, pesäpallon keksijä ja kehittäjä. Pihkala ei ollut arjalaisteorian kannattaja tai muuten kovasti poikennut yleisestä kansanterveyden edistämisen valtavirrasta.

Tähän väliin mielenkiintointoinen, turha fakta: Pesäpallon pelipallo painaa yhtä paljon kuin ko. pelin kehittämisen aikainen suomalainen munakäsikranaatti.

Freudenthalilla on oma puolue edelleen olemassa - RKP - ja ko. rasistipoppoo myönteli Freudenthal-mitaliakin. Pitäisikö rasistimitalit nakata roskiin, Rehnin Elisabeth ja Muuan P. Lipponen voisivat näytää mallia. Savolaismongoli Paavo L. kai niin tekisikin jos olisi Mies. Mutta kun on demari. Nykydemari.

Rasistimitalistin, Erik von Frenckellin, kenttä ainakin pitäisi nimetä uudelleen.

Rasismia suomessa edustaa RKP ja väkivaltaista ääriajattelua SDP ja SKP/Vasurit - punakapina muistattehan. Kaadettaisko punahuligaanien patsaat?

Liban Sheikille vois vihjata, ettå kun asuu lasitalossa, ei kannata viskoa kiviä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Olet oikeassa. Somaleitten on aivan turha uikuttaa sorrosta. Taisit muuten antaa inspiraation uuteen postaukseen. Kiitokset siitä.

Pyssymies: Hyviä havaintoja. Ja Pihkalahan kehitti pesäpallon yleensäkin edistämään suomalaista sotilaskuntoisuutta. RKP:n toiminta kaiken kaikkiaan ihmetyttää minua. Luuleeko ne saavansa joistain somaleista ja arabeista oikeita liittolaisia?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Omituista on maailman meno, sano.

Puolustusvoimat kammoksuu karvakanteleista puhumista?
https://twitter.com/Puolustusvoimat/status/1275365262007717888

Mutta puolustusvoimat tukee ja kannustaa äärioikeistolaisten Alt-Right käsimerkkien käyttöä upseerikunnassaan?
https://twitter.com/RasaJuho/status/1274310416492093441

QroquiusKad kirjoitti...

Mikä äärioikeistolainen käsimerkki? Monessa Välimeren maassa tuo on loukkaus, tarkoittaen:
"Olet persereikä!"

Tyyppihän siis twittuili seuraajilleen!

Anonyymi kirjoitti...

Onko eskimo- tai Eskimo-nimitys tietyntyyppistä jäätelöä tarkoittavana tosiaan tavaramerkki, kuten tässä annetaan ymmärtää? En ollut tiennytkään. Olin aina kuvitellut, että se tässä merkityksessä on vain tietyn tyyppistä jäätelöpakkausta tarkoittava sana, yleisnimi, samaan tapaan kuin vaikkapa tötterö tai pikari. Eli että ohuella suklaakuorella päällystetty jäätelöpuikko on "eskimo", olipa sen valmistanut mikä firma tahansa. Nimitys tosin on hieman omituinen, mutta täytyy tunnustaa, että en ollut koskaan edes mieltänyt sitä tavaramerkiksi.
Suomessa sellaisia, kuten muitakin jäätelöitä, tosin pitkään valmisti lähes yksinomaan Valio, mutta myöhemmin sille ilmaantui kilpailijoitakin. Enkö vain ole tullut kiinnittäneeksi huomiota asiaan: eivätkö ne muutkin ole valmistaneet myös suklaalla päällystettyjä puikkojäätelöitä, ja eikö niistäkin ole käytetty nimitystä eskimo?
Ja tuliko nimitys Suomessa tosiaan käyttöön vasta vuonna 1968? Itse 1950-luvun lopulla syntyneenä olisin valmis väittämään, että kyllä se oli käytössä jo ainakin muutaman vuoden aikaisemminkin, eikä silloinkaan edes tiennyt, että se olikin uusinta uutta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Elämme sairaita aikoja kun PV:nkin täytyy pyytää anteeksi tavallisten perhearvojen puolustamista ja kulttuurimarxilaisuuden vastustamista.

Qroquius Kad: Nyt kun muistelen niin joskus 1970-luvulla me möllit ei edes tiedetty mitä keskisormen näyttäminen tarkoittaa.

Ano: Tää on lähtöisin sieltä Ameriikan puolelta. Kai meidän nilkit painaa perässä.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä tulee termiin "eskimo", se on ainakin kielitieteen puolella validi ja neutraali termi:

https://en.wikipedia.org/wiki/Eskimo%E2%80%93Aleut_languages

Saapa näkyä kuinka kauan tällä menolla...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Ja eihän termi ”eskimo” samoin kuin ”intiaani” ole suomalaisille millään muotoa loukkaava. Eskimot ovat ok, intiaanit ovat ok.

Zones kirjoitti...

Eipä tienneet Magin pojat minkälaisia rasisteja olivat jo sata vuotta sitten:
https://www.kuvakokoelmat.fi/pictures/view/HK19731119_4267

Näitä juttuhan on tässä viimeiset parikymmentä vuotta ihmetelty. Kyseessä on kisa älyttömimmän "rasismin" keksimisessä. Miten riisikin voi olla rasistinen? Nythän Uncle Ben's uusitaan joksikin muuksi, saa nähdä kuinka käy. Lainasin Wikipediasta pätkän:"Since 1946, Uncle Ben's products have carried the image of an elderly African-American man dressed in a bow tie, which is said to have been based on a Chicago maître d'hôtel named Frank Brown. According to Mars, Uncle Ben was an African-American rice grower known for the quality of his rice. Gordon L. Harwell, an entrepreneur who had supplied rice to the armed forces in World War II, chose the name Uncle Ben's as a means to expand his marketing efforts to the general public."

Helsingin irroittaminen muusta Suomesta vapaaksi onnelaksi tuntuu päivä päivältä paremmalta ajatukselta. Muuria ja aitaa ympärille niin ei pääse suvaitsemattomuus ja rasismi haittamaan edistyksellisiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Zones. Niin kuin tuon tuoreemman jutun kommenttiosiossa totesin niin uo nimienkieltohysteria menee pian siihen että meillä on myynnissä jäätelötuote nro 24, janojuoma nro 15 jne. Tuo Helsingin irroittaminen tuntuu tosiaan päivä päivältä paremmalta idealta mutta onhan sitä hulluutta muissakin yliopistokaupungeissa.