lauantai 18. heinäkuuta 2020

PILATAAN TAPETIT JA TUNNELMA


Eli jotain muuta 84,32 eli ei ainakaan mitään taidetta eli toksista maskuliinisuutta historiaan tallennettavaksi

Kuinka se Orwell sanoikaan, joo:

”Jokainen kirja on kirjoitettu uudestaan, jokainen taulu maalattu uudestaan, jokainen patsas, katu ja rakennus nimetty uudestaan, jokainen ajankohta muutettu toiseksi. Historia on pysähtynyt. Ei ole muuta kuin loputon nykyhetki, jossa puolue on aina oikeassa.”

Tämähän on ajan henki jossa hyvin pieni vähemmistö kyykyttää enemmistöä ja deletoi historiaa sekä nykypäivää koska enemmistö ei uskalla panna hanttiin. Sensuroitavia asioita tulee lisää päivä päivältä ja nythän listalle on päässyt myös John Wayne:



Nykyisinhän niin elokuva- kuin tv-maailma on enää pakkosyötettyä sitä sun tätä-diversiteettiä jossa 60-kiloiset naiset niputtaa kevyesti viisi satakiloista miestä, jossa pakkohomot eivät ole enää vika vaan ominaisuus ja Yhdysvaltain asukkaista noin 50% on mustia. Sen vuoksi en itse jaksa seurata enää niin elokuvia kuin tv-sarjoja juuri ollenkaan. Joten käydään asian tiimoilta läpi pieni historiankatsaus ajalta jolloin asiat eivät olleet vielä näin. Ajalta jolloin toimintaleffoissa miehet olivat miehiä, naiset naisia eikä leffoissa mietitty että mahtaakohan joku tättähäärä triggeröityä näistä. Lukijan kannattaa ehkä ottaa tämä kirjoitus kuvineen talteen sillä pirustako sen tietää milloin seuraavat miesnäyttelijät orwelloidaan.  Esitellään ensimmäisenä Charles Bronson:



Erityisesti Bronsonin luonnenäyttelijän mestariteoksena tunnetaan Väkivallan Vihollinen-elokuvat joissa Bronson vähensi väkivaltaa varsin väkivaltaisesti. 1970-luvun perinteisiä luonnenäyttelijöitä oli tietysti myös Clint Eastwood jonka tunnetuimpia ihmissuhde-elokuvia olivat Dirty Harry-leffat:



This is Magnum 44, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off. You’ve got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?”

Siirrytään hetkeksi Englantiin ja esitellään Michael Caine:



Jotenkin toi rinnakkaispiippuinen haulikko sopii nimenomaan brittiläisen kovanaaman kouriin.

Cainehan on näytellyt muissakin kuin toimintaelokuvissa mutta Get Carter-leffassa hän osoitti että british gentleman tietää milloin ei enää pidä olla gentleman ja silloin ei ole kenelläkään mukavaa.

Väliin täytyy nostaa esille heppu joka ei pilannut tapetteja ja tunnelmaa vaan pärjäsi pelkällä järjellä eli Peter Falk roolihahmossaan Columbo-sarjassa:



Columbo ja vanha Pösö: lyömätön kaksikko.

Columbohan esitti aina rikolliselle hieman yksinkertaista vaikka lopulta outsmarted everyone ja kuuluisa oli hänen lauseensa ”just one more thing”.

Luonnollisesti tässä postauksessa paikkansa ansaitsevat myös herrasmiehet Mario Girotti ja Carlo Pedersoli. Eikö soita kelloja? No, ehkä taiteilijanimet Terence Hill ja Bud Spencer ovat tutumpia.



Nämä herrasmiehet tekivät erityisesti viittomakieleen erikoistuneita ihmissuhde-elokuvia kuten Luoja armahtaa, minä en, Turpiin vaan ja onnea, Turpiin vaan ja tuplaten sekä Senkka nenästä, pojat. Spencer on siirtynyt jo ylempiin kerroksiin mutta Terence Hill teki vielä melkoisen tyylinvaihdoksen ja näytteli pitkään katolista pappia italialaisessa tv-sarjassa Isä Matteon Tutkimuksia.



Ja sitten takaisin lätinäpuolelle kirjaimellisesti eli vuorossa on Sylvester Stallone:



Stallone on tunnettu tietysti erityisesti Rocky-viittomakielielokuvista ja Rambo-yleistuhoamiselokuvista. Kun siirryttiin 1980-luvulle niin siirryttiin samalla toimintasankarileffojen kultaiselle vuosikymmenelle. Minkä myötä meille tavan jätkillekin tuli tutuksi Chuck Norris:



Taistelulajien taitaja Norris oli tietysti aloittanut uransa jo 1970-luvulla mutta me jätkät tutustuimme hänen leffoihinsa 1980-luvun alkupuolella videolta. Kielletyt kauhuleffat niin kuin esmes Texas Chain Saw Massacre katsottiin sitten kopion kopion kopioina. Norrisista on tullut tämän toimintaelokuvagenren suurin ikoni ja tässä muutamia häneen liittyviä melkein tosia faktoja:

Chuck Norris juoksi ajan kiinni, minkä jälkeen hän tappoi sen.

Chuck Norrisilla on musta vyö jokaisessa maailman taistelulajissa. Myös niissä, joita ei ole vielä keksitty.

Chuck Norris pystyy hukuttamaan kalan.

Lucky Luke pystyy ampumaan oman varjonsa. Chuck Norrisin varjo pystyy ampumaan Lucky Luken.

Siperia opettaa. Chuck Norris opetti Siperiaa.

Chuck Norris on laskenut äärettömään. Neljästi.

Punnertaessaan Chuck Norris työntää maapalloa pois itsestään.

Chuck Norris ei nuku pimeässä. Ei siksi, että hän pelkäisi pimeää, vaan koska pimeä pelkää häntä.

Ja niin edelleen. 1980-luvun se ehkä menestyksekkäin toimintasankari oli sitten tietenkin iso-Arska eli Arnold Schwarzenegger joka aloitti uransa menestyksekkäänä kehonrakentajana ja siirtyi sitten tekemään toimintaelokuvia.



Arskahan oli myös one-linereitten mestari tosin ne one-linerit ovat tietysti käsikirjoittajien tekemiä. Jotenkin ne vaan Arskan saksamausteisessa englannin kielessä toimi ihan kybällä.


1980-luvulla alkoi mainetta saada myös ns. lakaisulajien spesialisti Jean-Claude van Damme eli tuttavallisemmin Jaska van Tamminen:



Mainittava on tietysti Bruce Willis jonka ura hyppäsi nousuun Die Hard-elokuvien myötä:



Now I have a machine gun, ho-ho-hoo…

Yippiee-ki-yay, motherfucker…

Tässä lätkimisen ja tunnelman pilaamisen pienessä historiikissä viimeisin muttei suinkaan vähäisin on Steven Seagal:



Seagalia on muodikasta inhota ja ovathan hänen leffansa viimeiset parikymmentä vuotta olleet aika kuraa plus heppu on sekoillut tuon Venäjän kanssa enemmän kuin ymmärrys antaa myöten. Mutta jos mennään ajassa taaksepäin miehen sanotaanko puoleen tusinaan ensimmäiseen leffaan niin nehän olivat oman genrensä mestariteoksia:

1. Vain yksi ilme? Entäs sitten? Jos olet löytänyt leffaan sopivan ilmeen niin piruako sitä muuttamaan? Ja sillähän pärjää vaikka koko uran. Ei kai kukaan kuvittele että kyseessä oli joku metodinäyttelijä vai mitä ne ovat? Tai että kyseessä oli oikeasti joku ihmissuhde-elokuva jossa mies löytää sisäisen simpukkansa?

2. Itse idea: On hyvä heppu joka on helvetin paljon pahempi heppu kuin pahat heput ja pahat heput oppivat sen raskaimman jälkeen. Eli suorastaan savolaista filosofiaa: ”osataan sitä tiälläkkiin”.

Tässä oli pieni annos oman aikansa toimintaelokuvien näyttelijöitä. Säilyttäkää lukijat kaikki pätkät jos niitä omistatte. Pirustako sen tietää koska nekin orwellisoidaan ja tarjotaan tilalle ihmissuhde-elokuvia joissa mies löytää feministisen itsensä ja muuttuu Jan-Eric Lapaseksi.

Kohtaaminen joskus vuonna 2035:

Kaksi miestä kohtaa pimeässä puistossa, katuvalojen tavoittamattomissa. Molemmat varmistavat ettei lähistöllä ole ketään ylimääräistä. Sitten toinen kysyy:

- Mitä sulla on?

- Olis muistitikulla alkuperäinen Dirty Harry.

- Helvetti… klassikko… mitä sä siitä haluat?

- No viittä tonnia tällaisista on ollut tapana pyytää.

- Piru vie… tehdään kaupat…

*

Kiitokset WhiteHunterille inspiraatiosta.

72 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä! Ja mukavaa viikonvaihteen alkua. Lisätääs toksista maskuliinisuutta ja muistellaan, että suurin osa noista 60-70 -lukujen näyttelijöistä oli myös sotaveteraaneja, esim. Bronson oli pommikoneen kk-ampuja ja sai Purppuratähden ja vastaaviahan riittää. Kohta varmaan Elviskin kielletään koska olisi voinut jäädä kotiin soittelemaan kitaraa mutta päätti lähteä Saksaan ja kotiutui sitten panssarikersanttina. Eihän tuollainen pullistelu vaan yksinkertaisesti käy.

Yst. terv. Ano Nyymi

Anonyymi kirjoitti...

Kuten arvata saattaa, niin väkivaltaiset toimintaelokuvat eivät kuulu suosikkeihini enkä ole läheskään kaikkia tässä esitettyjä elokuvia nähnyt, mutta Dirty Harrya olen kyllä katsellut mielelläni; mies paikallaan silloin, kun on ollut pakko ottaa oikeus omiin käsiin ja ihmisniljakkeet ovat saaneet mitä ovat ansainneet. Katsomista ei myöskään yhtään haitannut se, että Clint Eastwood oli nuorempana varsin hyvännäköinen mies...

Joppoksen edelliseen blogiin kirjoittamasta kommentista tuli luottamusta kasvattaen mieleen valalaulun sanat ”ollos huoleton, poikas valveill’ on”. Jo elämän ehtoopuolella oleva naisihminen kiittää. Jos tilanne oikein pahaksi äityy, niin ehkä vielä tarvitaan myös näitä dirtyharryja.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano Nyymille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ano Nyymi: Joo, ja jos pommikonemiehistä puhutaan niin Reino Tolvanen oli Blenheimissä tähystäjäupseerina ja Matti Oravisto vastaavasti Dornierissa.

Rouva Ano: Ehkä tämä postaus oli enempi miesten makuun mutta nykymaailmassahan miehet alkavat olla pian katoavaa kansanperinnettä. Ja se tilanne nykymenolla joskus aivan varmasti äityy sellaiseksi.

Pate kirjoitti...

Hill ja Spencer leffoja tuli katsottua ja dirty harryt tietenkin.
Bond ollaankin vissiin ns " uudistamassa " , eli siitä tehdään nainen ja värillinen sellainen. Tai ehkäpä joku niistä sadoista sukupuolista. Ja kaikki pahikset ovat valkoisia setämiehiä jne.

Anonyymi kirjoitti...

Miehisiin miehiin lukeutui myös Harrison Fordin hahmot Han Solo ja Indiana Jones. Hieno kohtaus, jota nykyisenä wokeaikana ei voitaisi enää tehdä.


https://m.youtube.com/watch?v=7YyBtMxZgQs

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä 1980-luvulla tehtiin parempaa musiikkia ja parempia elokuvia kuin nykyään. Vanhoissa, siis ennen vuotta 1988 tehdyissä toimintaelokuvissa oli kylläkin paljon suvantokohtia, joissa saattoi hengähtää. Sitten mainittuna vuonna tuli ensimmäinen Die Hard. Muistan hyvin, kun elokuva tempaisi mukaansa niin perusteellisesti, että kelloa tuli vilkaistua ensimmäisen kerran vasta lopputekstien aikana.

Noihin myrkyllisen maskuliinisiin elokuviin oli ympätty huumoria. Pääsankarikin veti roolinsa enemmän tai vähemmän kieli poskessa. Näissä nykyisissä tekeleissä sankarina kirkuu tosikko nainen, jonka voima kohdistuu miehiä vastaan. Voi hellan lettas. Eipä ole minunkaan tullut tuhlattua enää vuosiin rahaa elokuvalippuihin. Viimeisin taisi olla American sniper, josta hyvät ihmiset ovat ehtineet ahdistua.

Nykyään voisi tehdä elokuvan Pekka ja Pätkä kukkahattutäteinä.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Liam Neeson elokuvassa Taken on kyllä mies parhaimillaan. James Bond tullaan kieltämään, koska hän oli niin hyvä kaatamaan naiset. Sean Conneryn lisävika on kansallismielisyys (Skotlanti). Vanhan ajan miehet olivat miehiä. Gary Cooper, Kirk Douglas, Clark Gable, Marlon Brando. Kaikki kiellettäviä. Gablen mestarirooli Tuulen viemää onkin jo kielletty

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Unknownille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Pauli Vahteralle & kiitos kommenteistanne.

Unknown: Kas tässäpä se uusi 007:

https://img.ilcdn.fi/XK8fEV5sl_I2FTfAhJ46MUJ1eFk=/full-fit-in/612x0/img-s3.ilcdn.fi/8a8af47836b1b0c2e7a18e695d68976c2149e1db72354dc7b46a3a75e950f5a4.jpg

Ei tartte vaivautua katsomaan filmiä.

Ano: Muistan kohtauksen. Sehän on oikeastaan kuittailua kaiken maailman taistelulajeille. Kas kun ase on suurin tasoittaja.

Ano2: Joo, kyllä siellä sitä huumoria ja kieli poskessa meininkiä oli. Pois lukien Steven Seagal joka teki hommansa naama näkkärillä. Mutta sehän oli hänen tavaramerkkinsä. Musiikista totean että 1970-luku oli oman makuni musiikin kultakausi.

Pauli: Tuulen Viemää orwelloitiin joo vaikka siinä oli ensimmäinen Oscarin saanut musta näyttelijä. Varsin kuvaavaa.

J. Jörgensen kirjoitti...

Ja kyllähän noihin koviin jätkiin täytyy lukea myös Mel Mad Max Gibson, ja Steve Bullit McQueen. Vaan vastaavaa listaa kovista akoista ei taida helposti saada kasaan.

KKi kirjoitti...

Itselleni ikävänä orvelointina on tämän:

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Equalizer

Eli suomeksi Kutsukaa McCall sarjan orvelointi neekerisarjaksi.

Minusta noiden vanhojen sarjojen orvelointi on vain silkkaa vittuilua. Enpä enää viitsi juuri sarjoja taikka leffoja kattella. Alkaa neekrikiintiöinti ja vähänkö ehkä plikat on kovempii ku kundit asennetta olla liikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Bud bencerin ja Terence Hillin turpiin vaan ja onnee elokuvat on ikeita kulttuuriklassikoita :P
Mutta joo, saas nähä kuin kauan tämä kirotus saa olla usarissa
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ninniylikallio/tervetuloa-vaientamiskulttuuri/

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys J. Jörgensenille, KKi:lle ja jpt:lle & kiitos kommenteistanne.

J. Jörgensen: Joo, nuo olisivat kyllä kuuluneet listaan. Akkojen listan kovimmat tyypit ovat ne käsikirjoittajat jotka kirjoittavat akat koviksi tyypeiksi.

KKi: Joo, muistan tuon. Myös leffa joka (kirjaimellisesti) hässittiin vituralleen oli mainio 1980-luvun kauhukomedia Ghostbusters:

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71mTi3yd40L._AC_SY741_.jpg

Siitähän piti sitten tehdä feminiininen versio, koska, no sellainen piti tehdä:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/thumb/f/f2/Ghostbusters.jpg/1200px-Ghostbusters.jpg

jpt: Tuo oli hyvä kirjoitus ja todennäköisesti häipyy usarin sivuilta varsin nopeasti.

KKi kirjoitti...

Heh juu,

Haamujengi oli aikansa pikkuklassikko. Olen nähnyt tuon feministisen version siitä. En oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Nii väkisin väännettyjä hahmoja, että huvitti jo.

Ja kyllähän tässä jännä on seurata neekereidäänkö vai feminoidaanko viihdettä enemmän. Jompaa kumpaa ja molempia tehdään kyllä varmasti.
Doctor Who:kin on nykyään nainen. Ilmeisesti tohtorin budjettia on laskettu, nykyään tohtori tarpoo jossakin puhuu feminiinisiä..

Vaan vittuiluahan nuo hahmojen vaihtamiset. Olishan sitä mahdollista tehdä leffoja ja sarjoja joissa alkuaankin nainen pääosassa. Modesty Blaise, Yoko Tsuno, onkai noita.

Tuumailija kirjoitti...

Listalle täytyy laittaa myös armoitettu kaukoidän kamppailija, Jackie Chan.

Tasa-arvon nimissä mainittakoon, että aitoa mimmienergiaa tarjosi mm. Charlien enkelit 1976-81. (Näistä uudemmista en sitten sanokaan mitään.)

Orwellointi on käynnissä joten olisiko katsaus myös parhaista naisnäyttelijöistä paikallaan? Ajalta ennen rekkalesboja ja intersektionaalista tättähääräilyä. Se on nimittäin varma että nekin kielletään kohta, koska jokainen kaunis ja naisellinen nainen on feministille kauhistus.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni Ripleyn hahmo alien filmeissä oli saatanan kova mimmi, joka onnistui olemaan uskottava. Siinä mallia kuinka tuollaiset hahmot tulisi rakentaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Tuumailijalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Modesty Blaise ja Yoko Tsunohan menisivät. Itse katselen nykyisin pääosin vain dokumentteja.

Tuumailija: Sekä tietysti Bruce Lee. Niitä Charlien enkeleitä katselin silloin kun ne tulivat telkkarista ja, no, sanotaan nätisti että ne eivät ole ehkä kestäneet aikaa. Silloin katseltiin kun ei ollut paljon vaihtoehtoja. Naisnäyttelijöistä tuskin osaan juttua kirjoittaa.

Ano: Ripley oli kova hahmo mutta siinäkin se kovin tyyppi oli se käsikirjoittaja.

thinker Dill kirjoitti...

Niinpä:

https://www.youtube.com/watch?v=9K8CcvlgBV8

Mutta muistutan myös, että:

https://www.youtube.com/watch?v=45FsJF9xUsI

Ja Michael Douglasin Rankka päivä mielestäni istuu sarjaan. Löytyy VHS-kasetilla. Täytyy katsoa, kunhan yöt pimenevät...

Anonyymi kirjoitti...

Sinänsä toi doctor Who:n muuntumine naiseksi ei haittas, kun sarjassa juinikuvioihin se uudentuminen kuuluu, tosin voihan sit miettiä että miksi juuri nyt ie aikasemmin, pars doctor Whon esittäjistä oli David tennant, oli jotenki eniten itseironiaa ..
Sitten Mat Smith

"mitä viimeaikoina tehty, no pelastettu universumi ja sellasta muuta pientä"

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Viimeinen Ghostbusters oli vuoden 2016 isoimpia floppeja. Tappiot siinä 100 miljonaa dollaria, vaikka oli naisenergiaa ja se pakollinen kiintiöneekerikin.:)

Ehkä se opetti, että toimintaelokuvissa sille maksavalle (pääsääntöisesti valkoinen/hetero/kristitty/mies) yleisölle ei ehkä kannata yrittää myydä tällaista tuubaa.

Timppa

KKi kirjoitti...

Oletteko muuten huomanneet, ettei tuolla feministien joukossa ole juurikaan nättejä, tervejärkisiä naisia.
Femnistit järjestään ovat niitä jotka tuppaavat parivalinnassa jäämään sijalle nolla. Sekös näitä vituttaa.

On kehopositiivisia (eli aivan saatanan läskejä), on voimaantuneita (eli vittumaisia luonteita), vaan ei juurikaan omin avuin yksityisellä sektorilla menestyneitä naisia.

Koko feminismi alkaa vaikuttaamaan rumien sinitukkaisten rapalanaamojen katkeruudelta. Miehillä vastaavaa katkeruutta oli aikoinaan "markkina-arvoteoriasta öyhöttäminen. Siinähän reppanoita vässyköitä vitutti kun eivät saaneet misseiltä pillua.

Nykyinen femnismi vaikuttaa rumien akkojen katkeruudelta normaalin parisuhteen luoneita ihmisiä kohtaan.

Pekka porstuassaan kiteytti asian:

http://pekanporstua.blogspot.com/2019/08/setamiehista-ja-tahallaan-rumista.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys thinker Dillille, jpt:lle, Timpalle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

thinker Dill: Joo, Rankka päivä olisi kuulunut sarjaan myös. Jokamies polttaa päreensä ja sitten ei ole mukavaa…

jpt: Minun on pakko tunnustaa että vaikka scifistä pidänkin niin en ole koskaan katsonut ensimmäistäkään jaksoa Doctor Whota. Tiedän kyllä että siinä pääosan esittäjä vaihtuu säännöllisesti mutta että nainen. Näinköhän fanit pitävät? Vai äänestävätkö jaloillaan?

Timppa: Ei vissiin opettanut koska samaa diversiteettiä tunkee joka tuutista. Ehkä pankrotti auttaisi siirtymistä perusasioihin?

KKi: Huomattu on. Tunnenkin niitä. Ja juuri siltä se vaikuttaa. Pekka kuuluu parhaaseen A-ryhmään.

KKi kirjoitti...

"
Sinänsä toi doctor Who:n muuntumine naiseksi ei haittas, kun sarjassa juinikuvioihin se uudentuminen kuuluu, tosin voihan sit miettiä että miksi juuri nyt ie aikasemmin, pars doctor Whon esittäjistä oli David tennant, oli jotenki eniten itseironiaa ..
"
Olen ollut hiukan Doctor fani. Enimmäkseen David Tennant ajalta. Tennant:n ajan jälkeen Doctor on huonontunut. Capaldin ajan tohtori oli jo aika hanuria, vaan tämä Jodie Fosters Doctor on kyllä kokolailla....

Aiheesta olisi saanut kyllä tiukankin humoristisen scifin. Vaan kun ei. No, onhan siellä käsikirjoittajatkin vaihtuneet.
Heijasteleeko sitten brittiläisen viihteen feminisointia.

Vaan mitäpä voimme odottaa sukupolvelta jonka mielestä "Handsman Tail" on varoittava dystopia, vaan Islam on rauhan uskonto.

Onneksi en elä niin pitkään, että näkisin tämän kehityksen lopputuloksen.

Olen jo pois Hommalta, sun muista sosiaalista (sosialisista) medioista. Seuraan toki huvittuneena.

Hommasta, oli minulle rakas, sen verran, että se on hiljakseen muuttunut sananvapauden vaalijasta melkoisen tiukaksi, moderoiduksi palstaksi. Tietenkin näin käy, sielläkin ihmisillä alkaa olla neekereitä ja hiekkaneekereitä kavereina. Kukapa haluaisi kavereilleen vittuiltavan.

Ja muutenkin tämä "kehitys" professori (http://professorinajatuksia.blogspot.com/) on kirjoittanut tieteen alistamisesta poliittiselle korrektiudelle. Pahahan minun on sanoa, hädin tuskin Aku Ankkaa lukeneena. Vaan luulen, että tämä poliittisen korrektiuden vaatimus on askel kohti länsimaisen tieteen rappeutumista. Askel kohti tieteeseen perustuvan yhteiskunnan vajoamista keskiaikaakin pimeämpään kauteen.

Nyt jo elämme yhteiskunnassa jos laillisuutta valvova instanssi polvistuu, vitun polvistuu!, mekkaloivan ryhmän edessä. Ykä oli aikoinaan oikeassa. Ehkä noille "laivartijoille" sopivin ase on sipulimehulla, laimennetulla, täytetty vesipistooli.

klova kirjoitti...

Elokuva noin taiteenlajina kestää ehkä huonoiten aikaa.Esimerkiksi suomalaisesta elokuvista vain komisario palmut,kolme ekaa,eivät herätä myötähäpeää.

Sitten itse aiheeseen, minusta ehkä klassisin äijä-elokuva on Sam Pechinpahin Hurja Joukko.Sitäpaitsi se oikeastaan aloitti koko genren,miesporukan täytyy tehdä mitä miehen täytyy tehdä vaikka kaikki tietävät huonosti käyvän ja kaikki esitetään veren roiskuessa.Esinäytöksessä osa yleisöstä poistui järkyttyneenä,eihän väkivalta saa näyttää.....väkivallalta.
Muutenkin Sam verinen sopii hyvin äijäporukkaan,joi ja tappeli ja kertoi poliittisesti korrekteille studiopomoille mielipiteensä heidän sukuperästään ja äitien ammatista.

Nykyään elokuvat tehdään laskelmoidusti kohdeyleisölle,olemme myyneet 28 miljoonaa action transhero sukupuolenvaihtonukkea,jos joka viides käy katsomassa elokuvasarjan kuudennen elokuvan transhero ja patriarkaatin hyökkäys,niin studio tekee 13,8% voiton.Parasta ottaa Spike Lee ohjaajaksi,simpanssikin osaa kuvata tämän.

Toisaalta ehkä Hurjan joukon esinäytöksestä puistatellen poistuneet ajattelivat,että ennen oli paremmin,John Wayne ei ikinä esittäisi litratolkulla verta elokuvissaan,väkivallan kuuluu olla siistiä ja hyvien on voitettava.Ehkä kongressi säilöö joskus tranactionhero elokuvasarjan kulttuuriaesti merkittävänä tuleville sukupolville.

Anonyymi kirjoitti...

Jenette Goldstein oli unohtumaton naisrambo elokuvassa Aliens.Hauska lineri elokuvasta.Jenette "soldier Vasquez" vetää leukoja.Mies sotilas kysyy:hei Va
squez,onko sinua luultu mieheksi? Vasquez: Ei, entä sinua?

Anonyymi kirjoitti...

Myös nämä oli kovia ukkoja.Lee Marvin,James Coburn,Warren Oates ja Ernest Borgnine.Myös R.Lee Ermey oli aina rautaa joka elokuvassaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKille, klovalle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Minä kun en ole kyseistä sarjaa katsonut niin en osaa mitään sanoa. Sitä Handsmaid Taleahan moni feministi pitää dokumenttina. No, kyllähän se on dokumentti islamilaisissa maissa. Niihin asioihin ei vaan valtamedian toimesta pahemmin puututa. Hommaforum on edelleenkin erittäin hyvä uutiskanava. Sen moderointi ei ole helppoa koska sitä tiedostavat yksilöt kyttäävät kuin pikkulapsen silmää. Minä seuraan sitä jatkuvasti. Tiedettä – siis kovia tieteitä – ei olla alistettu millekään mutta yhteiskuntatanhuaminen on uskonto jota pitäis kuulemma pitää tieteenä.

klova: Kovasti eri mieltä. Esim Mikko Nissisen Pojat, Sissit ja Hopeaa Rajan Takaa ovat kestäneet aikaa. Miehen taistolaisaikojen elokuvat ovat toinen juttu mutta Kahdeksan Surmanluotia katsoo vieläkin. Hurja Joukko olisi ehkä kuulunut tälle listalle. Luulen muuten että jossain vaiheessa yleisö äänestää jaloillaan lopullisesti nykyiselle elokuvameiningille.

Ano1: Vaan hänestäkin teki Rambon käsikirjoittaja.

Ano2: Hyviä huomautuksia. Kovia jätkiä. Ainakin elokuvassa.

KKi kirjoitti...

"
yhteiskuntatanhuaminen on uskonto jota pitäis kuulemma pitää tieteenä.
"

Niin, eräs ajattelija on tuumannut yhhteiskuntiein koostuvan ihmisistä, rasistista moinen.

Joskus, yksinkertisena persvakoäijänä sitä yölisellä taipaleella miettii, josko olisikin niin, että yhteikunnat tosiaankin koostuisivat ihmisistä?

Jostain syystä jotkut yhteiskunnat vetävät puoleensa ihmisiä. Toiset yheiskunnat taas lähettävät ihmisiä.
Outoa... Kaikki yhteiskunnat ja ihmiset ovat toki samanarvoisia.... Ja vitut.

Pitäisi aina miettiä maahanmuuton syitä. Lienee jo aika selvää miksi neekerit ja geelitukat pyrkivät maahamme.

Itse olen jo wanha mies. Parikymmentä vuotta sitten oli mahdollisuus lähteä Kanadaan kuskiksi. No, tyhmyyttäni jäin tänne. Nyt opetellaan uimaan.




Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Totta. Jos yhteiskuntamme olisi huono niin ei tänne olisi tuljoita. Yhteiskunta koostuu ihmisistä niin kuin Mikko Ellilä aikanaan osuvasti sanoi. Ja sai siitä tuomion.

Anonyymi kirjoitti...

"Pilataan tapetit ja tunnelma". Alma-tädin illuusio on myös klassikkokamaa.

Anonyymi kirjoitti...

Laitetaan tässä https://www.youtube.com/watch?v=l685JEwFPb4&t=423s

-jpt-

DuPont kirjoitti...

En ole väkivaltainen mies, mutta ymmärrän sen, että poliisilla ja virkavallalla tulee olla väkivaltapelote, kuten armeijalla.

Emme me ihmiset niin fiksuja ole, että pärjäisimme anarkismissa. Järjestäytynyt yhteiskuntahan on kehittynyt siksi, ettei meidän tuollaisessa tarvitsisi elää.

Anarkismi on kiehtova ajatus, mutta epä-älyllinen. Idealistinen, muttei rationaalinen. Vähän kuin nuo enkelien ja yksisarvisten olemassaolo. Olisi kivaa, mutta me elämme oikeassa maailmassa, emme fantasiasellaisessa.

Siksi nuo blm-ihmisetkin lopulta kaipaavat poliiseja, koska mikä on se vaihtoehto?

Anonyymi kirjoitti...

Yhtä kovaa pätkää ei voi unohtaa: Rautaristi
https://youtu.be/5nh7ZaVb994

Ari

Perttu Ahonen kirjoitti...

Kekkoslovakian lopun aikaan tuli seurattua myös näitä sarjoja/pätkiä.

Mustat lampaat/ Black Sheep VMF-214 https://www.youtube.com/watch?v=wKYcKwjBb7o

Ja Tom Selleckin Magnum https://www.youtube.com/watch?v=LBIgXhiOpeQ

1960-1970-1980-luvulla oli tietysti myös Burt Reynolds ja Telly Salavas. Voi Roger Moorenkin laskea mukaan ja tietysti ikonisen Lee Marvinin, josta tulikin mieleen elokuva Likainen tusina https://www.youtube.com/watch?v=ff1V6ywnWcY.

Siihen aikaan oli oikeita miehen malleja ja miehisyys kunniassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys!

Aliensin Vasquez itse asiassa tuli koekuvauksiin tällingeissä, jotka olisivat sopineet ns. alan naiselle, koska nimen perusteella oli ymmärtänyt, että elokuva käsittelee maahanmuuttoa.

Sam Peckinpahin elokuvista täytyy tietenkin muistaa myös Rautaristi, joka ei selittele eikä pyytele anteeksi ja kenelläkään ei ole kivaa, eikä sankareita ole olemassakaan.

Yst. terv. Ano Nyymi

KKi kirjoitti...

Juurikin luin tuosta metrohässäkästä.

Olisikohan se kuitenkin pienemmän riesan tiesan tie jos hyväksyttäisiin neekereiden olevan neekereitä?

Neekerit käyttäytyvät kuten neekerit käyttäytäyvät. Neekereiden käytökseeen puuttuminen on kuin puuttuisi koirien haukuntaan.
Itse olemme neekereitä tänne halunneet, joten kestäkäämme neekereiden neekerikäytös.

Neekrit raiskaa koska neekerit raiskaa, neekerit perseilee koska neekerit perseilee. Asiasta valittaminen on sama kuin kitiseminen siitä, että hyttyset puree.

Neekerit ovat neekereitä ja tekevät mitä luonto on luonuy neekereiden tekevän.

Tämä koskee myös hiekkaneekereitä. Geelitukka tekee mitä geelitukka tekee koska geelitukan luonnon määräämät vaistot.

Joppos123 kirjoitti...

Onhan tuossa komia lista sitä todella toskista maskuliinisuutta. Kunnon äijiä kaikki ja noista Willis on oikeasti aika hyvä nayttelijä. Yksi hänen hyviä roolejaan oli "Murtumaton".
Dirty Harryt on loopattu ainakin sen 10 kertaa ja onhan roolihahmo äijä isollä ääällä.
44 magnum on legendaarinen, joskin aika överi ase. Eräällä kollegalla oli joskus muinoin sellainen ja teloitettiin temppuileva radioaparaatti sillä. Onhan se aika raju vehje ja muutaman laukauksen jälkeen tietää ampuneensa, pitää meinaan olla jonkinverran ruista ranteessa ja silti se potku yllättää.
Sen verran vinoutunut huumorintaju, että aikoinaan oli muutama indyleffa jotka kulkivat nimellä "Bad Taste", aikamoista sekoilun ilotulistusta ja vähintäänkin kipeitä mutta kyllä ne upposi nuoreen sotilaan taimeen.

Joppos123 kirjoitti...

Onhan noita hyviä leffoja jotka kestävät aikaa kuten muutama mainitakseni "Once a Upon Time In America", "Mafiaveljet", "Ilmestyskirja Nyt" ja uusimpana "The Irishman". American Sniper on hyvä, olkoonkin, että vituttaa miehen kohtalo tulla ammutuksi jonkun luuseriretkun toimesta.
Suomalaisista nostaisin esiin "Häjyt" ja uusimman tuntemattoman.
Tottakai kaikki Uunot, se kaveri sitä vasta onkin toksinen maskuliini.

QroquiusKad kirjoitti...

Jos Charles Bronsonin Paul Kersey oli Väkivallan Vihollinen, millainenhan mahtaisi olla Väkivallan Ystävä?
Roolihahmon piti olla alunperin kirjanpitäjä Paul Benjamin, josta Bronson pohti käsikirjoituksen luettuaan, onko hän oikea mies rooliin?

Liberaali, hieman nyhverö syntyperäinen newyorkilainen kirjanpitäjä joka luottaa yhteiskuntaan, mutta kun se ei kykenekään suojelemaan hänen perhettään hänestä kasvaa Taisteleva Kostaja...
roolihan on kuin kirjoitettu Dustin Hoffmanille?

Tuottaja kuitenkin halusi rooliin nimenomaan Bronsonin, ja hahmosta tehtiin maskuliinisempi arkkitehti.
Hauska sivuvaikutus oli, että leffan ilmestymisen jälkeen New Yorkin metrossa muuan vanhempi herrasmies teki tuon Kerseyn metrotempun. Hänellä oli vastassaan tosin neljä jengiläistä, joista yksikään ei kuollut.

Tapaus aiheutti hirveää järkytystä vasemmistoliberaaleissa, ja vielä enemmän he järkyttyivät kun yleinen mielipide olikin ampujan puolella.

"This is Magnum 44". Eihän ole vaan Smith & Wesson M29 kaliberissa .44 Magnum, eikä se ollut tuohon aikaan ollut enää aikoihin maailman voimakkain pistoolikaliberi. Leffa oli muuten aivan kelpo.

Itse olen jostain syystä pitänyt Mario Girottin alter egon Terence Hillin suorituksista eniten tästä:

https://www.youtube.com/watch?v=cOZH57odl_k&t=1s

Tuossa on resepti, jota ainakin julkaisija väittää alkuperäisen mättömuonan reseptiksi:

https://www.youtube.com/watch?v=u4MgpoY10tY&t=2s

Asia on joko niin, tai sitten ei. Aivan hyvää tuostakin näyttäisi tulevan.

Ellei jostain syystä ole nähnyt Rambo I:stä ja lukenut David Morrellin kirjaa, kannattaa ne tehdä juuri tässä järjestyksessä. Romaanin Rambo ja Teasle kun kun ovat suunnilleen päinvastaisia hahmoja kuin leffassa.


"Die Hard" oli produktion alkuvaiheessa suunniteltu Iso-Arskan leffan "Commando" jatko-osaksi, jossa Arska ryömisi pitkin pilvenpiirtäjää pelastakseen tyttärensä ja tappaisi terroristeja yksi kerrallaan arnoldismeja murahdellen.

Tuottajat päättivät lopulta keventää alkuperäistä teemaa (jossa päähenkilön tytär kuolee) muuttamalla terrorismin ryöstöksi ja päähenkilöksi valittiin "Konnankoukkuja Kahdelle"-hupisarjan David Addisonia esittänyt Bruce, jonka tehtävä oli näytellä David Addisonia konepistooli kourassa.
Hyvin toimi.

Chuck Norrisin lakonisuudesta pidin. Jean-Claude van Damme (jonka nimeä jenkit ja monet suomalaisetkaan eivät kerta kaikkiaan osaa kirjoittaa oikein) ei oikein iskenyt pökkelömäisyytensä johdosta.

Steven Seagalissa sen sijaan oli aina vastenmielinen piirre, sellainen nöyryyttämisen ja alistamisen tarve, joka oli tullut koulunpihalta aivan liian tutuksi. Se ei mahtunut minun sankarikäsitykseeeni.
Seagalin yksityiselämästä on kuultu, että miehen oma persoonakakaan ei ole erityisen miellyttävä.

Ehkä Seagalin inhoaminen on sitten muoti-ilmiö. Kuten sanottu, minulle hänen roolinsa ovat kuitenkin tuottaneet aina täysin erilaiset tunnevasteet kuin muut bloggauksen sankarit.

Tyg kirjoitti...

Jos pysytään lähempänä nykypäivää, niin Jason Statham elokuvat ovat nykypäivää meille roolimallin etsijöille.
Vastapuolen esiliinassa kokkaava naistenlehtien miesmalli tuputus aiheuttaa sellaisia vilunväristyksiä, että pitkä elokuvailta
ko. herran tuotosten parissa saa maailman rattaat taas loksahtamaan takaisin paikoilleen.

Heikkius kirjoitti...

Montakohan Oscar-draamaa voisi tehdä Steven Seagalin vaikeasti vammauttamista pahiksista?
:b

Pinlaareni kirjoitti...

Taas vahvaa tekstiä. Eipä tule nykyään paljon elokuvia tai televisiota katseltua. Sodoma-konserni pommittaa omia mainoksiaan (liekö epätoivoa) ja monissa muissa mainoksissa on aina kiintiökuukeri, tietenkin valkoisen naisen kanssa.

Yksi parhaita mädätyksiä on erään sarjakuvapuulaakin elokuva, jossa afrikassa sijaitsee ihmeellinen korkean teknologian valtio. Aikamoista fiktiota - liekö jonkun gepardipipon kehitysapurahoilla perustama utopia.

"Väkivallan vihollinen"-elokuvat, samoin kuin sellaiset elokuvat, kuten Exterminator1&2. Myös Huuliharppukostaja on tullut katsottua useampaan kertaan. Joku vitsiniekka kirjoitti aikoinaan Tampereella Sulo Aittoniemen vaalimainokseen "Huuliharppukostaja". Clint Itäpuun Likainen Harri -elokuvia on tullut katseltua, puhumattakaan italo-westerneistä.

Terence Hillin ja Bud Spencerin elokuvia tuli aikoinaan katseltua, ja nykyään tulee harvakseltaan katseltua Isä Matteon tutkimuksia.

KKi kirjoitti...

"
Yksi parhaita mädätyksiä on erään sarjakuvapuulaakin elokuva, jossa afrikassa sijaitsee ihmeellinen korkean teknologian valtio. Aikamoista fiktiota.
"

Taisi olla puulaaki Marvelin neekereiden nuolenta. Leffa taisi olla "Black Panther" ja valtakunta "Wakanga" tai joku muu äbäläwäbälä.

Kyseinen kylä esiintyi huipputeknologia (hih) saarekkeena myös siinä ikuisista kivistä kertovassa superheroe sarjassa, jonka nimeä en muista.

Mediassa, hyvillä ihmisillä, on melkoinen tarve luoda neekereistä tieteen ja teknologian osaajia.

Odotan mielenkiinnolla dokumenttia jossa todistetaan Bill Gates:n olevan itse asiassa neekeri.

Aika huvittavaa tämä valkoisen miehen itsensä rankaisu erinomaisuudestaan.

Kumma kun itseni kaltainen valkoinen mies ei kuvittele olevansa evoluution huippu. Tokihan minäkin haluaisin olla huippu. Vaan kun olen havainnut gognitiivisten ja motoristisen kykyjeni kelpaavan ajamaan ajoneuvoyhdistelmiä, ittekin pidän työstäni.

Anonyymi kirjoitti...

Toimintasankarit

1 Marion Mitchell Morrison , aka John Wayne.

Sankari joka toi länkkärit aikuisuuteen. Jätti lauleskelevat lehmipojat taakseen.

Turkka joskus analysoi näyttelijöitä, John Waynestä sanoi: Kun Wayne katseli studion takaseinää, jossa lattiamanut olivat tupakilla ja sanoi "Comanheja" uskoi elokuvan katsoja, että kaukaisuudessa näkyi comansien merkkitulia.

Pelkäsi hevosia, piti smokkia lännenasuja parempana pukineena. Ei värväytynyt armeijaan. Mutta edusti Sankaruutta,

Ainoa mainittava vika on se, että kompuroi siihen penteleen naruun niissä rapuissa. Kumma kun ei opi, jo ainakin kahdeskymmenes kerta. Rio Bravo kyseessä. Ja Kesäinen vuorovuosina järjestettävä John Wayne & Clint Eastwood - tapahtuma.

Muita hemmoja;

Charles Bronson: Huuliharppukostaja, Välivallan vihollinen, yms. No nonsense kaveri, kova kaveri.

Clint Eastwood, Dirty Harry. Oli paljon muutakin, Kourallinen dollareita, Vain muutaman dollarin tähden ja Hyvät, pahat ja rumat muuttivat länkkärit taas kerran. Kalpea ratsastaja oli omanlaisensa ja hieno, Lällärit lakoon sitten taas ei. Ja taas Armoton - kun länkkäri oli jo julistettu kuolleeksi. Kovia jätkiä roolit. Yli 50 leffaa.

Michael Caine: Joo, kova kaveri. Zulussa oli kans kova kaveri mutta mutta ihan erilainen. Zulu on vuodelta 1964 paras ikinä brittisotaleffa.

Terence Hill ja Bud Spencer, mainiot veijarit, Erikoinen yksityiskohta on se, että leffaa ei ole pakko seurata koko ajan. Rosvot on samoja, vaikka leffa vaihtuu ei siitä juonesta putoa kärryiltä.


Wannabee sankareita:

Sylvester Stallone, hei kattokaa miten hienot lihakset oon saanu bodattua! Ja, hei, eiks ole hienosti öljytty ne! Kuvaava on Rambo elokuvan kohtalo. Kirjassa on kaksi sankaria, eri sotien sankaria. Korean sodan sankari seriffi ja vietnamin sankari Rambo. Ja pääosassa on maailmankuvien kohtaaminen, tuhoisa kohtaaminen. Ja hävitty sota, viidennen kolonnan avulla hävitty. Elokuvassa taas pääosassa on öljytty Rambo.

Arnold Schwarzenegger - Jakke Jäyhä. Murteellistä englantia, ja lihaksia.

Chuck Norris, Jean-Claude van Damme, Steven Seagal, turpiin vaan ja onnea.

Kunniamaininta:

Bruce Lee. ei tajua aseista mitään. Kuoli liian varhain. Mutta oli oikeasti timmissä kunnossa ja kova luu.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, jpt:lle, DuPontille, Arille, Perttu Ahoselle, Ano Nyymille, KKi:lle, Joppos123:lle, Qroquius Kadille, Tygille, Heikkiukselle, Pinlaarenille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne sekä jaetuista muistoista ja kokemuksista ja myös linkeistä. Joitain huomioita:

Ano: Joo. ”Paskalehti, Paavo Pönttö puhelimessa”. Sieltähän se otsikko on.

DuPont: Monella tavalla kiehtova mutta siinä yhtälössä on epäonnistumisen takaava tekijä ja sitä kutsutaan ihmiseksi.

KKi: Itse asiassa tuo suvakkipuoli näitten sankareiden tekemisiä suojellessaan todistaa oikeaksi sen mitä sanoit.

Joppos123: Sen Bad Tasten muuten ohjasi Peter Jackson ja kun kuulin että sama heppu ohjaa Tarun Sormusten Herrasta niin tuumailin että minkähänlaista splatteria siellä onkaan luvassa. No, menihän se sitten suhteellisen asiallisesti.

Qroquius Kad: Oikeastaan Dustin Hoffmanin hahmo olisi antanut leffaan sellaisen spesiaaliefektin. En osaa sanoa että mikä on se voimakkain pistoolikaliiberi. Ainakin .454 Casull on siellä kärkipäässä. David Morrellin Ruusun Veljeskunta on muuten ihan hyvä kirjana ja elokuvana.

Heikkius: Onhan Suomessakin hahmon innoittama yhtye Casey Ryback & Katkotut Kädet.

Pinlaareni & KKi: Joo, kun todellisuus ei millään taivu teorian mukaiseksi niin sitten on pakko keksiä Wakanda.

Timo kirjoitti...

Rambo 2 loppu kuvaa vitutustani nykymenoon. Tosin sitä puukkoa en olisi upottanut pöytään.
https://www.youtube.com/watch?v=ii5jR9uC1s0
Timppa

Pinlaareni kirjoitti...

Muistaako täällä joku Cynthia Rothrockin?

KKi kirjoitti...

Niin Ykä.

Anteeksi avautumiseni. Olen vai saanut tarpeekseni.

Olen matkustanut tämän mantereen Uralilta Atlantille jäämereltä keskimerelle.

Nuivistuen joka matkalla. Jeesustelijoille sanoisin, että on eriasia tavata sivistyneitä professoreita kuin tavata ryösteleviä ja kusettavia paikallisia.

Maat joista pidän:

1. Norge
Norge Vegvesen, euroopan asiallisin tieliikenneviranomainen.

2. Saksa
BAG, Bundes Autobahn Gesta.... Ei vaan Bundes Amt fur Guterwehrker. Liittovaltion tavaraliikennevirasto.
Näille kun antaa auton paperit niin tulee takaisin alle in ordnung. Autas armias jos niitä kuponkeja ei löydykään kun se Gunther Glock vyöllä kysyy....

3. Ruotsi
Transportstyrelsen, asiallista kohtelua, tarkkoja kuorman sidonnasta.

QroquiusKad kirjoitti...

Mahtaako kukaan tietääkään nykyhetken voimakkainta pistooli- tai kiväärikaliberia? Vertailussa kun on niin monia muuttujia sekä kaupallisten että epävirallisten latausten ja luotien kesken.
Mainittu .454 Casull oli yksi "Dirty Harry" -leffan ilmestymiseen mennessä .44 Magnumin tehossa ohittanut, jokusen muunkin ohella.

David Morrellin romaanissa Rambo oli kuvattu psykopaatiksi ja Teasle jämäkäksi mutta ystävälliseksi poliisipäälliköksi, joka omasta mielestään teki Rambolle palveluksen. Tämä vain koki sen nöyryytykseksi jälleen kerran vaikka ihmetteli itsekin miksi;
Teasle kun oli niin paljon mukavampi kuin ne monet muut.

Mitä siitä:
ensin Rambo vittulee kybällä Teaslelle saaden tämän pidättämään itsensä. Sitten hän vittuilee ystävälliselle tuomarille saaden tämämn tuomitsemaan hänet, vaikka olisi voinut päästä melkein ilmatteks. Lopulta hän pakenee poliisiasemalta metsiin, jossa surutta tappaa niin poliiseja kuin kansalliskaartilaisia ja jopa siviilimiehiä.

Sitten hän hyökkää kaupunkiin yrittäen sielläkin tappaa tavallisia perheenisiä. Lopulta kapteeni (ei eversti) Sam Trautman tappaa kuolettavasti haavoittuneen, itsemurhaan valmistautuvan Rambon.
He eivät olleet romaanissa ystäviä;
kuullessaan radiossa entisen esimiehensä Trautmanin äänen, joka kehotti antautumaan, Rambon ajatus oli:
"Saatanan sika. Kääntyy omiaan vastaan."

Stallone ottikin asiakseen käsikirjoittaa Rambosta päähänpotkitun veteraanin, joka ahdistettiin jyrkänteen reumalle. Sillä hoippuessaan hän alkoi tarttua tyrkkijöihinsä.

Rambo II -leffan ilmestyttyä Morrell kirjoitti romaanilleen jatkon, joka perustui elokuvaan;
ensimmäiseen elokuvaankin oli tehty myös vaihtoehtoinen loppu, jossa Rambo kuolee:

https://www.youtube.com/watch?v=jp1mdSQ4BfI

Ja olipa Rambo tässä Morrellin jatkoromaanissa myös aavistuksen verran erilainen kuin leffassa. - "Ruusun veljeskunta" on luettu ja sen filmatisointi katsottu. Molemmat hyviä.

KKi kirjoitti...

Truckers dream:

https://www.youtube.com/watch?v=Sd5ZLJWQmss

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi, vieläkin Chuck Norris saa polvet tutisemaan, oli se niin sexy! En mä leffoja muista... Iines

KKi kirjoitti...

Minähän en mitään tunnusta. :)

Vaan eräs hyvin kuvaava kulttuuriero...

https://www.youtube.com/watch?v=CcbiZRMSLYc

QroquiusKad kirjoitti...

Vaan mikäs ihme se on, sisar Iines, että Chuck Norris saa edelleen polvesi tutisemaan:

jos muistelet Chuckin kasarileffoja, hänhän on edelleen suunnilleen samanlainen kuin silloin.
Sen sijaan Iso-Arska on vuosikymmnenten myötä vanhentunut ja kutistunut, Bruce on kaljuuntunut ja Seagal on aavistuksen verran ylipainoistunut.

Eastwoodin leffasta "Gran Torino" mainittin eräässä kritiikissä, että se oikeastaan olisi voinut olla yhtä hyvin "Dirty Harry eläkkeellä".
Olisiko tuossa Clintille seuraavan leffan idea?

Anonyymi kirjoitti...

Qroquius Kad, täytyypä mennä katsomaan jos jostain löytyisi Chuck Norris -leffoja katsottaviksi. Olin ihan lääpälläni aikoinaan. On kyllä niin, että ennen leffatkin tehtiin paremmin ja miehet olivat miehiä. Eikä Norris ole tainnut pahemmin ryvettyä skandaaleissakaan tai sitten on jäänyt huomaamatta. Iines

Anonyymi kirjoitti...

Tästä jutusta tuli mukavia leffamuistoja mieleen kuten James Coburn huutamassa Rautaristissä "demarcation", ja Dirty Harry uhkaavalla äänellä "make my day, punk". Molemmat kuuluvat suosikkeihini edelleenkin, samoin ehdottomasti Likainen tusina ja Sergio Leonen länkkärit joista parhaana pidän Huuliharppukostajaa, sekä tietenkin Hurja joukko.

Jostain syystä noita ylläolevia - paitsi harvakseltaan Leonea - ei enää telkkarissa näytetä. Kyse ei voi olla niiden väkivaltaisuudesta, koska väkivaltaisia paskaleffoja pyöritetään illasta toiseen. Ilmeisesti on moraalitonta yhdistää laatu väkivaltaan?

Steven Seagal'ille tai Stallonelle en ole koskaan lämmennyt. Seagalille siksi, että vaikka yhdelläkin ilmeellä pärjää, sen yhden ilmeen olisi sitten oltava kanssa hyvä. Stallonen osalta häiritsee liian pieni pää ja murjottava alahuuli. Kyllä, me naisetkin arvostelemme miesten ulkonäköä. Sekä Clint Eastwood että Sean Connory ovat erinomaisia esimerkkejä seksikkäästi ikääntyneistä näyttelijöistä - yhdytkö kantaani arvoisa Rouva Ano?

Charlien enkelit - herrajumala, herätkää feministit! Toista versiota en ole katsonut, mutta ainakin ensimmäisessä hieman pulleahko öljytukkainen VHM lähetti puhelimitse naisia hengenvaaraan samalla kun itse röhnötti mukavasti kirjoituspöytänsä takana. Tämä mauton, asenteellinen tekele olisi totisesti syytä tehdä uusiksi. 3. versiossa mustaihoinen Rosa Klebb (Lotte Lenyan plankattu haamu) lähettää pikkusormen painalluksella ei kolme vaan 33 valkoista miestä Kongon ebola-alueelle pelastamaan hänen kauan kadoksissa ollutta albiino-veljeään. Kaikki miehet saavat tartunnan ja kuolevat, mutta Rosa aivan oikeutetusti tuumii että riittäähän noita valkoisia miehiä ja lähettää mustan (Whoopi Goldberg, ei kun Halle Berryn joska Goldberg on juutalainen nimi) sankarittaren joka sitten palauttaakin veljen siskolleen. Ihana jälleennäkeminen, kyyneleitä, skoolausta ja yläfemmoja. Yläfemmat tosin vaativat 27 ottoa koska kongolainen ei ollut sellaisia koskaan aikaisemmin nähnytkään.
tira+



Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Timolle, Pinlaarenille, KKi:lle, Qroquius Kadille, Iinekselle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Timo: Kuvaavaa joo.

Pinlaareni: Oli ihan uusi tuttavuus. Piti googlettaa.

KKi: Ei avautumisissa mitään vikaa. Ja viestisi jeesustelijoille on erittäin osuva.

Qroquius Kad: Tietoja voimakkaimmasta kaliiberista otetaan mielellään vastaan. PST-kivääreissähän on aikanaan ollut 20-millisiä ja tietyissä konekivääreissä 14,5-millisiä. Tuota vaihtoehtoista loppua en ole ennen nähnyt, kiitoksia linkistä. Minähän itse kirjoitin Rambon aikanaan ihan uusiksi;

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2013/12/jotain-ihan-muuta-xviii.html

Iines & Qroquius Kad: Jos tämmösistä asioista puhutaan niin minä en ole koskaan käsittänyt että miksi naiset ovat kiinnostuneet miehistä seksuaalisesti. Ei maailmassa ole mitään niin epäseksikästä otusta kuin ihmisuros. Tosin onhan rouvani siihen sanonut että älä jätkä tuumi turhia, ole vaan tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen. Se Dirty Harry eläkkeellä olis kyllä mielenkiintoinen idea.

tira+: Minä en sinänsä oikein fanita leffoja joissa amerikkalaiset näyttelevät saksalaisia. Saksalaiset ovat tehneet hyviä sotaleffoja itsekin. Sergio Leonen leffoista täytyy tietysti mainita myös Ennio Morriconen mainio musiikki. Ja toi tuunaamasi Charlien Enkelit-leffa voisi olla aika ässä.

Ekku kirjoitti...

Hyvät elokuvat kestävät aikaa. Meikäläisen suosikki-genre on ollut viime aikoina länkkärit. Löytyy paljon hyviä jo 40-luvulta lähtien. Ranskalaiset gangsteri-leffat uppoaa kanssa hyvin. Noista oikeasti kovista jätkistä menneiltä ajoilta on vielä mainitsematta Sterling Hayden ja Randolph Scott ainakin.
On muuten sattumoisin Waynen Hondo justiinsa soittimessa.
Vaikka Yle enimmäkseen suoltaa paskaa, niin Teema näyttää kyllä oikeasti hyviä klassikko-filmejä. Valinnat suoritetaan yllättävän neutraalisti Ylen yleinen linja huomioon ottaen.

Moni noista vanhan polven filmien ohjaajista ja näyttelijöistä olivat haistelleet ruutia ihan oikeastikin ja se näkyy lopputuloksissa.

Eipä filmiteollisuudella ole nykypäivänä munaa yhtään. Ei uskalleta ottaa mitään riskejä siitä, että joku loukkaantuu. Suolletaan vaan niitä paskoja Marvel "supersankari" - kuvia.
Katsokaapas muuten Fordin ohjaama ja Waynen tähdittämä Quiet man. Ei ole länkkäri, mutta kyllä siinä on miehen ja naisen mallia ihan riittävästi nykyihmisellekin.

Uudemmista tv-sarjoista pitää mainita Justified. Katsokaa jos jostain löydätte. Siinä on päähenkilöllä melkoisen vanhanaikainen kunniakäsitys.

Anonyymi kirjoitti...

Onko kukaan muuten huomannut, miten tämä media-mädätys on siirtynyt myös tv-rikossarjoihin ja kirjoissa dekkareihin, varsinkin pohjoismaisella tasolla. Saksalaisissa/britti/aussi/kanadalais/uusseelantilais-sarjoissa miespuoliset poliisit/syyttäjät/yksityisetsivät ratkovat rikoksia, Nordic noireissa ilman muuta etunenässä naistoimittajat ja vähintäänkin naispoliisit. Naistoimittajat kuin samasta puusta veistettyjä: puolueettomia, laajakatseisia, tinkimättömän rehellisiä ja moraalisia. Ennen kaikkea tietävät kaiken paremmin kuin päätoimittaja ja uskaltavat uhmata tätä. Päätoimittaja on aina ylipainoinen mies jolla on pälvikalju ja hikiläikät kainaloissa. Toimittaja uhrautuu totuuden ja journalismin (näillä tosin ei mitään tekemistä keskenään) alttarille, menee laittomasti mutt niin ihanan rohkeasti työntämään nokkansa paikkoihin joihin ei pitäisi - esim. motoristien kerhotiloihin - ja lopuksi ratkaisee koko kansakuntaa kauhistuttaneen rikoksen, koska poliisi ei pysty. Kumma kyllä, ei ne naispoliisitkaan että se siitä solidaarisuudesta siskoja kohtaan. - Kirjoissa nykyään ihan sama juttu. Suomen surkein - mutta eräs suosituimmista - on Outi Pakkanen ja Ruotsissa Liza Marklund. Jokaisen hesarin horoskooppitoimittajankin unelmissa kangastelee ikioman kirjan julkaisu, ja mitä surkeimpaakaan tekelettä ei hevin saman lehden kriitikko teilaa.

Ihan muusta, vain iltanne piristykseksi jaan tämän silmiini osuneen jutun joka antaa kivan käsityksen Suomen oikeuslaitoksesta. Romanialainen herra X, joka oli maassaan tuomittu 4 vuoden vankeuteen, pääsi livahtamaan ja eikun Suomeen ilmeisesti Suomen antamien ihanien signaalien takia. Romania vaati epähienosti, että valtioiden kahdenvälisen sopparin takia X on palautettava Romaniaan kärsimään rangaistustaan. Suomessa casea käsiteltiin peräti korkeinta oikeutta myöten, mutta karkotusta ei voitu toimeenpanna koska taustajoukot (toimittajat, hysteerikot, hyötyjät) saivat selville, että Romaniassa häntä odottava vankiselli olisi ollut 0,5 neliötä liian pieni hänen tarpeisiinsa EUn mukaan. Tämä ihan totta! Herra X kuljeskelee siis nyt Suomessa vapaana miehenä ilman huolen häivää. - Tuli tässä vaan mieleeni, että nyt kun tätä elvytyspakettia ollaan rustaamassa noille korruptiokunkuille mm. Romanialle, niin liikenisköhän noille romskuille muutama dona herra X:n sellin laajentamiseksi? Että voitaisiin noudattaa niitä soppareita jotka Suomelle ovat niin kalliita - kun Sannille ja Marialle sattuu sopimaan.

Asuin Ceausescun aikana pari vuotta Romaniassa, tuolloin siellä oli vuosisadan pahin talvi joka kesti lähes 3 kk. Ei ollut ruokaa eikä minkäänlaista energiaa. Tähän ei energiapitoisessa maassa ollut muuta syytä kuin hullun diktaattorin päähänpinttymä pikaisesta velkojenmaksusta jota kukaan ei edes vaatinut. Sotaa ei ollut, mutta tuolloin tajusin mitä tarkoittaa käytännössä "talvisodan henki". Kaikki auttoivat toisiaan sen saman kurjuuden keskellä. Paitsi tietenkin poliittinen eliitti ja afrikkalaiset opiskelijat jotka pappojen kehitysaputaaloilla tekivät pääkaupungin keskustan helvetiksi. Jopa romanit olivat ahkerasti (pakko)töissä. - Suomessa on täysin väärä käsitys romanialaisista, he ovat eurooppalaista sivistyskansaa. Mutta poliitikothan ovat missä tahansa samanlaisia. Minä, puolue, mikä ihmeen kansa? Ich, die Partei, aber was ist das Volk? Nie gehört.

Ykä, olen seurannut Hommaa, pääsen vain Tupaan, en voi kirjautua muihin koska nuo kirjautumistöhryt ylittävät visuaaliset kykyni. Aloitin lopusta s.241 ja olen nyt sivulla 190. Kiinnostavia juttuja, mutta myös paljon uhoavaa roskaa kommenteissa. Tästä syystä lopetin PTn seuraamisen, se ei vaan saa kaadereitaan kuosiin vaikka miten muistuttelee. Sinun ei tarvitse edes muistutella, kuosissa pysyttelemme ihan vapaaehtoisesti. Blogisi otsikkoasiassa sitten lipsummekin usein sitä enemmän...
tira+

QroquiusKad kirjoitti...

Kuten veli Ekku mainitsi, Yle on ilahduttavasti ottanut Teema-kanavallaan käyttöön Kuukauden Westernin periaatteen, joskaan ei sillä nimellä, mutta nostalgiaa tuottaen silti.
Viimeksi esitettiin John Waynen tähdittämä "Ratsuväen urhot" (The Horse Soldiers, 1959).

Mitä tulee kysymykseen, miksi jotkut miehet kiinnostavat naisia seksuaalisesti enemmän kuin minä tai miksi naiset yleensäkään ovat meistä kiinnostuneita, täytyy tuumia että vastauksen voi saada sinä päivänä, kun katselee itseään peilistä ajatellen:
"Voihan helvata mikä mahtava näky...Panisin tuota koska tahansa jos tuo tulisi tuolta peilin takaa tänne!"

Siihen asti täytyy muistuttaa asiasta, joka meille tulee koko aikuisikämme vastaan mutta on aina yhtä vaikeasti ymmärrettävää:
olen antanut kertoa itselleni, että nämä ulkonäköpaineet ovat naisille paljon tuskallisempia. Peili on heille pahin vihollinen; vasta toiseksi pahin ovat kauniimmat naiset.
Näin siitä huolimatta, että nämä toiset naiset eivät olisi meidän silmissämme lainkaan kauniimpia.

KKi kirjoitti...

Olisikohan ollenkaan sillai, että seksuaalissti terveet plikat kokevat seksuaalisesti terveer klopit houkutteleviksi?

Moisista, nykyään oudoiksi koetuista, saattaa syntyä parisuhteita. Parisuhteita, jotka vasemmiston kauhuksi, saattavat kestää jopa useita vuosia.

Se on kauheeta konservatismia moinen. Aiheuttaa pahimmillaan jopa perhearvoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, tira+:lle ja Qrqouius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Itsellänihän on jo pitkään ollut tilanne että katselen mieluummin dokumentteja ja niitähän löytää youtubesta. Nykyisestä niin filmi- kuin tv-teollisuudesta ihmettelen että kenelle ne oikein sitä nykyistä tuotantoa tekevät? Onko suuri yleisö ihan oikeasti karjunut että ”me haluamme diversiteettiä”?

tira+: Sen vähän minkä tiedän niin se mädätys on pahimmillaan nimenomaan pohjoismaisissa sarjoissa. Siksi niitä ei jaksa seurata. Tuo romanialaisen jätkän tapaus kuvaa aikaamme hyvin. Ja Ceausescun kohdalla voi tietysti todeta että diktaattorin täytyy säilyttää valta. Muuten käy huonosti. Sinänsä voi ihmetellä että itäblokki romahti lähes verettömästi. Pahimmat rähinät olivat siellä Romaniassa. PT-media on edelleenkin hyvä uutisalusta. Asioista joista valtamedia ei kerro. Ja joo, minun hyvin harvoin tarvitsee deletoida mitään kommenttia.

Qroquius Kad: Minä muistan kun 1970-luvullla katseltiin Kuukauden Western aina silmät tapillaan. Tosin me lausuttiin se Kuukauden Vestneriksi. Minähän en sinänsä tarvitse peiliä kuin partaa tasoitellessa. Naisilla ulkonäköpaineet ovat kovemmat kuin miehillä. Suurin osa miehistä kun tietää että pärstä ei kaunistu kuin kasapanoksella.

KKi kirjoitti...

Mädättämistä...

Niin mädättämistä hyvinkin.

Häivähdys ajasta kun asiat oli kohdallaan. Miehet miehiä ja naiset naisia.

Niin, ajalta kun asiat olivat kohdallaan

https://www.youtube.com/watch?v=izz0_qEl_-E&list=RDn4AgZST_TG8&index=4

Pinlaareni kirjoitti...

"Uudemmista tv-sarjoista pitää mainita Justified. Katsokaa jos jostain löydätte. Siinä on päähenkilöllä melkoisen vanhanaikainen kunniakäsitys."

Hyvä sarja, josta olen kylläkin nähnyt vain pätkiä.

https://www.youtube.com/watch?v=zP7e5NQgwXw

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja Pinlaarenille & kiitos kommenteistanne.

KKi: Toi ensimmäinen viestisi seikkaili virtuaaliavaruudessa ennen kuin tuli perille. Mutta joo, tuumittiin että me ollaan Ylvan kanssa oltu kimpassa kymmeniä vuosia. Ollaankohan me jotenkin sairaita? Ja kiitos linkistä. En ole countrymiehiä mutta kuuntelen sitä sujuvasti ja videosta tuli hyvälle tuulelle.

Pinlaaren: Vaikuttaa sarjalta jossa asiat ratkaistaan puhumalla…

Pinlaareni kirjoitti...

"Vaikuttaa sarjalta jossa asiat ratkaistaan puhumalla…"

No, aseet ainakin puhuu... ;)

KKi kirjoitti...

"
Mutta joo, tuumittiin että me ollaan Ylvan kanssa oltu kimpassa kymmeniä vuosia. Ollaankohan me jotenkin sairaita?
"

Juu, perkkules toksisesti parisuhteisia. :D

Nyt ei olla ollenkaan arvopohjaisia....

Ääh, ei jaksa. Onnea sulle ja Ylvalle. Vie Ylvalle Teksasilainen keltainen ruusu.
Nainen on ruusunsa ansainnut. Aina. :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pinlaarenille ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Pinlaareni: Joo, sitä puhumista on niin monen sorttista. Olis hyvä jos asiat ihan oikeasti saatais ratkaistua pelkällä puhumisella.

KKi: ”Toksisesti parisuhteisia”. Toi oli paha! Laitan korvan taakse.

Ekku kirjoitti...

Kyllä siinä sarjassa puhutaankin, mutta enimmäkseen asiasta. Jos asia taas pitää ratkaista ampumalla, niin sopii sekin. Vastapuolella siinä näet on samanlaisia tyyppejä. Lähinnä vanhaa kunnon länkkäriä siirrettynä nykyaikaan. Itse ostin koko sarjan netistä dvd:nä, kun se oli tarjouksessa hyvin halvalla.

Anonyymi kirjoitti...

Chuck norris on noista varmaan pellein, https://www.youtube.com/watch?v=fXOqz0y93ys. En jaksanut etsiä niitä missä se myy jeesusta ämmänsä kanssa, mutta juuri näitä vedättäjistä pahimpia. Jeesuksen nimeen antakaa rahanne minulle. Juuri sellainen kaikken pahin jeesus hypokraatti mitä on. Ei ansaitsisi paikkaa tässä eikä missään.

Anonyymi kirjoitti...

En huomannut oliko listalla Takeshi Kitano. Japanilainen elokuvaohjaaja ja näyttelijä. Violent cop leffassa Kitano on sellainen vähän turhan kovaotteinen poliisi. Vahva suositus.
Yksi maallikon lempielokuvia on saman tekijän Sonatine. Hieno musiikki ja kuvaus. Järjestäytyneen rikollisuuden maailmassa ollaan. Muistelen että joku nainen arvosteli joskus elokuvan. Kehui kyllä kuvausta, mutta kriitikkoa häiritsi se, että elokuva oli ajoittain silmittömän väkivaltainen. Onhan se, mutta väkivalta ei ole siinä itsetarkoitus. Maistiainen Youtubesta:

https://www.youtube.com/watch?v=nAfKFy9ZgHQ

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Anolle ja maallikolle & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Täytyy katsoa jos saisi aikaiseksi tutustua.

Ano: Tässä oli kyse roolihahmojen esittäjistä, ei ihmisistä niiden takana.

maallikko: Ei ollut Beat Takeshi listalla mutta toki hän ansaitsee kunniamaininnan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen modesy blaise sarjakvista, että pitää mennä taas vintille tutkimaan vanhoja sarjakuvaaarteita, itellä on tallessa hyväkuntosina noita, Yoko tsunoja, modesty blaiseja, lucky lukeja, asterixeja, tinttejä, ainaki noista on kaikki mitä somesa on julkastu, Avaruus agentti valerian ja laurel, jne :)

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, jpt. Niistä muuten taidetaan maksaa nykyisin aika hyviä rahoja. Ovat harvinaisia.