maanantai 20. heinäkuuta 2020

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXXVI


1. Tyylitajua

Kaarina Hazardistahan me pidämme kaikki. Hän on myös tunnetusti tyylitajun mestari, minkä muistamme vaikka tapaus Tony Halmeesta. Ja hän jatkaa hyväksi havaitulla linjallaan:



Tietysti jos mietitään hazardoitua maailmankuvaa niin eihän Ruonansuu voinut millään olla taiteilija koska hän tienasi elantonsa omalla tuotannollaan josta ihmiset maksoivat vapaaehtoisesti ja vielä kaiken lisäksi tykkäsivät. Jope Ruonansuun muistoa kunnioittaen. Jope toi ihmisille huomattavasti enemmän iloa kuin joku Kaarina Hazard jolle valtio maksoi 50.000 euroa muutamasta kännykkävideosta. Mutta ehkä Hazard onkin sellainen oikea taiteilija. Tarvitsemmeko me oikeita taiteilijoita? Ja jos tarvitsemme, niin mihin?

2. Ammoin Taponen, edelleen Taponen

Ylipolitrukio Jari Taponen jatkaa hyväksi katsomallaan linjalla jota voi sanoa tahattomaksi huumoriksi:



Tuli vaan mieleen se vaihtoehto että Taponen on ihan oikeasti tosissaan. Hän ei miellä toimivansa poliittisesti vaan puolustavansa kiveen hakattua ja lopullista inhimillistä totuutta. Minkäslaisissa yhteiskunnissa se kiveen hakattu lopullinen totuus onkaan aina löydetty ja ylläpidetty? Ja kuinkas paljon niissä yhteiskunnissa sen lopullisen totuuden kyseenalaistamista sallittiinkaan?

3. Tuumailua meisselimielikuvituksesta

Tuli törmättyä hiljattain twitterissä twiittiin jossa sanottiin vihreitten varapuheenjohtajan Fatim Diarran todenneen seuraavaa:

Oudointa on miettiä sitä hetkeä, kun joku jossain Lieksassa, vihaisena runkuttelee oman pippelinsä semikovaksi ja ottaa siitä kuvaan jossain rintamamiestalon kellarissa, vaimon ja lasten nukkuessa yläkerrassa.

Mietin keskenäni että pitääköhän paikkansa, töngin vähän ja huomasin että, joo, olihan se sellaista sanonut. Jo tämän vuoden helmikuussa. Jutussa jossa hän valittaa sitä että maakuntien miehet lähettelevät hänelle kuvia meisseleistään. Varsinkin, jos hän sanoo sanan feminismi:



Tunnustan puhuvani vasten parempaa tietoani mutta näin miehenä on varsin vaikeaa kuvitella että niin maakuntien kuin kaupunkienkaan miehet lähettävät nimenomaan Fatim Diarralle kuvia genitaalialueistaan. Varsinkin silloin, jos hän sanoo sanan feminismi. Ja ovatko mahdolliset lähettäjät todellakin lisänneet että meisselikuvan lähetti mies Lieksasta yms. Ettei kyseinen neitonen vaan valehtelisi? Epäilyä lisää kyseisen naisoletetun tunnettu eikä aivan terve mielikuvitus:


Jos suomalainen mies haluaa loukata jotain naista niin lähettääkö hän sille naiselle kuvan meisselistään? Paskat. Hän lähettää viestin jossa lukee esim. ”Tee ämmä elämälles jotain radikaalia. Lopeta se vaikka. Vedä ittes jojoon niin siitä on hyötyä koko ihmiskunnalle”.

Eli tässäkin tapauksessa kyse saattaa olla kyseisen naisoletetun varsin vilkkaasta mielikuvituksesta. Varsinkin niitä maakuntien miehiä kohtaan. Minkähänlaisia fantasioita hänellä meistä maakuntien miehistä oikein onkaan? Niistä saisi varmaan aikaiseksi melkoisen kauhuleffan. Ja leffan musiikki soitettaisiin tietysti banjolla. Mutta koska kyseinen naisoletettu on vihreitten varapuheenjohtaja ja hänellä on orvaskesisuojakerros niin kaikki hänen sanomansa on tietenkin totta, järkevää ja asiallista. Kysykää vaikka valtamedialta.

Mitä tulee itse niihin pippelikuviin niin sellainen on lapsellista pikkupoikien touhua. Tosimies aiheuttaa naiselle pettymyksen livenä.

29 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Siinä vaiheessa kun vihdoinkin on pääsemässä pukille ja saa housunsa alas niin kun mimmi alkaa kyselemään "kenetkäs tuolla meinaat tyydyttää?" Niin tosimies vastaa silmääkään räpäyttämättä "itseni".
Sairashan tuo Diarra vai mikä ripuli lienee on.
Taponen on taas niiiin pohjalla kuin vain virkamies voi olla sitten ihan pokkana kyselee poliittisen poliisin perään, tsiikais pelle peilistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Oikein kovahermoinen mies lähtisi vessaan kädelle ja toteaisi että eihän sinua tässä oikeastaan tarvitakaan. Tuo Diarra on ihminen joka täytyy ottaa vakavasti vain ja ainoastaan orvasketensä vuoksi. Millään muulla ei ole väliä. Ja Taponen tuntisi olonsa Itä-Saksassa hyvin kotoisaksi.

KKi kirjoitti...

Onhan fatilla diarialla taas juttuja. Tarinoitaan maakuntien miehistä on syytä epäillä. Sen verran kehopositiivinen tättähäärä pullero, että epäilen josko pallerroillekaan kelpaa.

Lieneeköhän diarialla urakehitys mielessä. Eduskuntaan tietysti tahtoisi vaan josko ensin apurahanaaksi apurahannan tilalle. Siinä femakkohusun kohdalla kun punaviherkuplassa olisi tilausta.

Pinlaareni kirjoitti...

Kiitos tekstistä. Jope sai monesti naurun tulemaan. Mitä tulee ns. "oikeisiin" taiteilijoihin, onhan niille tarvetta, ravun syötteinä, lannoitteena tms. Voi tietysti olla, että ovat niin täynnä myrkkyjä, etteivät kelpaa (edes) noihin tarkoituksiin...

Polpojen ajattelu vaikuttaa olevan jostakin vaihtoehtoisesta todellisuudesta. Oman toiminnan hahmottaminen ja tarkastelu, sekä mihin se toiminta johtaa, näyttää olevan ylivoimaista.

Taitaapi orvaskeden suojalla varustetulla mukafeministillä olla puhe siitä, mistä on puute. Olen tuleva käppäukko periferiasta, mutta jostain syystä ei ole tullut mieleenikään lähetellä kuvia vehkeistäni edes Suomalaisille naisille. Syyksi intersektio(a)naaliset ämmät voivat tietysti väittää vehkeitteni pienuudesta johtuvaa häpeää tai sisäsiittoisuudesta johtuvaa mielikuvituksen puutetta. No vehkeilläni on kuitenkin saatu muutama lapsi aikaan...

"Ja leffan musiikki soitettaisiin tietysti banjolla."

Muistuipa tuosta hauska sattumus parin vuoden takaa: olin lappuhaalarit päällä pihassa korjaamassa ruohonleikkuria, kun pihaan ilmestyi turistimatkalla oleva englantilainen miekkonen. Mies kysyi lupaa ottaa kuvan navetan päädystä - arveli, että saattaisin olla vihainen, tai peräti jonkinlainen "Syvä joki"-tapaus. Nauroimme yhdessä.

Ekku kirjoitti...

Tuolla Hazardilla on sellainen käsitys, että hän on jokin ylin auktoriteetti, joka voi määritellä mitä mieltä muiden pitää olla. Kyllä se aika on ohi, jolloin taiteilijaksi pääsi pelkästään tekemällä jotain yleisiä tapoja törkeästi loukkaavaa, kuten puhumalla pahaa kuolleista.
Eihän kaikki Jopen tekemä toki mitään taidetta ollut, mutta joukossa on hyvääkin materiaalia. Kaarina ei ole tajunnut, että huono huumori on parempaa kuin huono taide :)
Huonosta huumorista maksetaan, mutta huono taide pyörii apurahoilla.

En minäkään usko, että kantasuomalainen mies lähettää loukkaustarkoituksessa kuvan mulkustaan Fatimille. Ainakin sellaisen meisselin pitäisi olla jättimäisen iso ja kivikova, mutta se ei monella pysy sellaisena kun mainitaan feminismi tai edes ajatellasn sitä :)

Jos Fatim on sellaisia kuvia oikeasti saanut, niin taitavat olla puolikovat väriltään vähän etelämmäs viittaavia...

Tuumailija kirjoitti...

Nettifoorumit ovat pullollaan pohdintaa kullin koon riittävyydestä. Jos jonkinlaista tietäjää ja "tietäjää" kirjottelee ja kuka tahansa voi väittää olevansa asiantuntija. Penispillereitä ja peniksenkasvatusohjeita ja penispumppuja myydään hyväuskoisille. Porno ja kaikenmaailman huhut vääristävät todellisuutta niin paljon, että isohkonkin vempaimen omistaja kärsii alemmuuskompleksista.

Tämä pettymysten tuottaminen, penispillerien myynti, asiasta keskustelu ja kalukuvien lähettely loppuisi kuin seinään, jos jokaisen täysi-ikäisen genitaalialueen koko ja tilavuus mitattaisiin lääketieteen asiantuntijoiden toimesta ja kirjattaisiin viralliseen rekisteriin. Sieltä sitten voi käydä etsimässä yhteensopivaa kumppania, niin kenellekään ei tule sen paremmin messuhalli-efektiä kuin ahtaanpaikankammoakaan.

Pate kirjoitti...

Jope oli taiteilija. Piste. Huumori on erittäin vaikea laji. Vielä vaikeampaa on viedä ns lavalle jne. Samalla Ruonansuu osasi olla ns herkkä mies. Kuten hänen erittäin hieno kappaleensa ollaan enkeleitä osoittaa. Hazard on kirjaimellisesti hazardi. Diarran kera siinäkin kaksi kantasuomalaisten miehen vihaajaa. Aina aukomassa päätään ja olevinaan niin viisasta niin viisasta. Ja tuohon pippeli kuvien lähettämiseen.onhan se melko pervoilua. Mutta että diarralle? Onko diarra kateellinen esim misseille? Tms. Luulenpa että ns vitsinä jotkut Jorman kuvia lähettävät. Vittuillakseen. Ja jos valtakunnan ämmä on politisoitunut, niin kyllä se on poliisikin.

Ekku kirjoitti...

Jossain haastattelussa Jopelta kysyttiin, että onko niitä juttuja joiden tekeminen arvellutti siinä mielessä, että ne olisivat olleet liikaa loukkaavia. Muutama löytyi. Kuunnelkaa netistä vaikka "kaikki menee kun sovittelee". Jopella sentään oli vähän sitä "häpyä" että edes mietti että onko joku liian henkilökohtaista pilkattavaksi. Sitä estettä ei näillä nykyisillä "mielipide johtajilla" ole.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kirjoitin Kalajoki-lehteen 27.1.2010 seuraavasti:

Nihil nisi bene de mortuis!

Mitä ihmettä tuo nyt on, kysyttäneen. Selvää latinaahan se!
Tavallisesti lause suomennetaan: ”Kuolleista ei pidä puhua pahaa”. Tarkasti ottaen lause kuitenkin tarkoittaa: ”Ellei kuolleesta ole mitään hyvää sanottavana, ei pidä sanoa mitään”.
Tämä kultainen sääntö on toiminut automaattisena ihmisyyden ohjaimena aina meidän päiviimme saakka. Nyt kuitenkin sekin on poljettu lokaan. Tarkoitan toimittaja Hazardin iljettävän loukkaavaa kielenkäyttöä kuolleesta Tony Halmeesta. Kolumnia on puolusteltu muka sananvapauden nimissä, mutta todellisuudessa kysymys oli alkeellisen raa’asta kuolleen ihmisen häpäisemisestä.
Tony Halme ei varmasti toiminut elämässään joka suhteessa pyhäkoulupojan tavoin. Päinvastoin, hän edusti elämällään monia arvoja, jotka ovat vieraita kaikkien ihmisten inhimillistä kohtelua kannattaville. Tästä huolimatta hänelle kuuluu universaali ihmisarvo, kaikista hänen teoistaan ja puheistaan huolimatta.
Yhden ihmisen ihmisarvon polkeminen loukkaa aina kaikkien ihmisten arvoa ihmisinä. Näin tehdessään toimittaja Hazard myös ylenkatsoi juuri niitä arvoja, joiden pohjalta hän pyrki arvioimaan Halmeen elämää kolumnissaan. Jos aikamme kuva muodostuu yleisemminkin näin kyyniseksi, niin tekisi mieli sammuttaa valot maailmasta.
Muistelen kaihomielellä äitini viisasta sanontaa aikojen takaa: ”Ei ole niin pahaa (ihmistä), kuin panetellaan, eikä niin hyvää, kuin kiitetään”.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Pinlaarenille, Ekulle, Tuumailijalle, Unknownille, Ekulle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne. Nämä kaikki kolme mainittua juttua ovat näitä ikäviä ilmiöitä jotka kuvaavat hyvin aikamme vinksahtaneisuutta. Tuosta Pinlaarenin muistosta tuli mieleen varsin tuore tapaus jossa hollantilaispariskunta läksi pakoon pelottavaa Suomen luontoa:

”Viikon retki loppui lyhyeen

– Tyttäreni tutustutti hollantilaisen miehensä, tämän vanhemmat ja tädin kesämökkiimme kainuulaisen erämaajärven rannalla.

Nuoripari yöpyi aitassa ja kolme muuta päärakennuksessa. He eivät pystyneet nukkumaan koko yönä, pelotti niin. Oli liian valoisaa, liian hiljaista, liian iso tyyni järvi metsäisten vaarojen ympäröimänä. Tilannetta eivät parantaneet pari villipeuraa, jotka yöllä kulkivat pihamaan läpi.

Melkein viikon pituiseksi suunniteltu retki loppui heti seuraavana päivänä. Nämä hollantilaiset aikuiset, koulutetut ihmiset pelkäsivät kuollakseen, kun ei ollut ihmisiä ympärillä. Ei edes yhtään muuta mökkiä missään näkö- tai kuulomatkan päässä.”

https://www.is.fi/matkat/art-2000006571303.html

Strix Senex kirjoitti...

Tuli mieleen sellainen ihan vilpitön kysymys, että mitä nämä Kaarina Hazard ja Fatim Diarra ovat koskaan saaneet aikaan. Siis sellaista, josta joku on omsta halustaan maksanut omalla rahallaan. Sen kaikki tietävät, että Ruonansuu sai elantonsa omalta yleisöltään ja aivan vapaaehtoisilla maksuilla. Sama pätee niihin maakuntien miehiin, jotka viljelevät maata, tuottavat ruokaa, tekevät metsätöitä, rakentavat taloja ja kaikenlaista muuta. Mutta entä nämä kaksi. Paljonko he ovat koskaan tienanneet sellaista rahaa, jonka maksaja on omasta halustaan maksanut omata pussistaan?

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Mitä se on se kyldyyri, kas siinäpä kysymys jyyri? Kuka on taiteilija? Katsotaanpa Wikipediasta:

"Taiteilija harjoittaa ammattiaan ja luovaa toimintaa tehdäkseen taidetta. Taiteilija on siis yleisnimitys eri taiteita harjoittaville. Termiä voidaan käyttää esimerkiksi musiikin, kirjallisuuden, teatterin, kuvataiteen, tanssitaiteen, sirkustaiteen tai muotoilun harjoittajasta. Kuka tahansa, joka tuntee olevansa luovan taiteellisen työn tekijä jollain kulttuurin vakiintuneella taiteenalalla voi kutsua itseään taiteilijaksi."

Eiköhän se Jopekin tuohon määritelmään mahtunut. Täti Hasardi puolestaan pitää kai itseään Oikeana Daideiliana, koskapa on esiintynyt vallan palkitussa elokuvassa. Se ja hänen aivan käsittämätön rienasaarnansa juuri itsemurhan tehneestä miehestä poiki tällaisen vastineen:

http://palanutsulake.blogspot.com/2010/01/postia-jsnlle.html

Jope tuotti eläessään iloa valtavalle määrälle ihmisiä. Täti Hasardi ei liene ole tuottanut iloa muille kuin kaltaisilleen:
niille joilla on hyvä mieli sitten, kun muilla on paha mieli heidän takiaan.

Uudin 2:
On se tuo anarkistien omapoliisi Taponen metka tapaus. Voisikohan tosiaan olla, ettei hän olisikaan tietoinen läpipolitisoitumisestaan ?
Todennäköisemmin hän vain hoitaa virkaansa ylimmän poliisijohdon käskyjen mukaan. Niihinhän sitä sitten vedotaan, kun aletaan kysellä kuka teki mitä.
Ylijohto puolestaan levittelee käsiään vedoten siihen, etteivät he voi olla vastuussa alaistensa kaikista omavaltaisuuksista.

Uudin 3:
Onhan näitä pippelinkuvien lähettelijöitä ja live-esittelijöitäkin.
Eräässä "Poliisit"-tositv-sarjan jaksossa parikymppinen putkaan lukittu juippi oli täynnä Pyhää Vihaa. Hän ilmaisi sitä esittelemällä valvontakameralle ensin keskisormiaan ja sitten pippeliään.
Valvomossa jeparit ja putkavahdit nauroivat katketakseen ja jatkoivat vuoroa iloisella mielellä, tosin hämmästellen mikä panee jonkun tekemään tuollaista.
En tiedä minäkään, mutta totaalisen pöljää se on.

Kaipa sekin on mahdollista, että joku tällainen tapaus on lähettänyt pippelikuvansa Diarrhealle. Sen sijaan en jaksa uskoa, että maakuntien miehet lähettelisivät niitä urakalla.
Ehkä Diarrhea toivoisikin saavansa pippelikuvia, ja on pahalla päällä kun ei saakaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Veikkaanpa että eivät mitään. Heidän elantonsa tulee veronmaksajien kustannuksella. Niiden veronmaksajien joita he halveksivat.

Qroquius Kad:

1. Wikipediaan ei ole aina luottaminen mutta tuon se määritteli hyvin. Hazard taas sopii kategoriaan kulttuuriperseet. Ja Dr. Doctor kirjoitti hyvin. Harmi, että hän on lopettanut bloggaamisen.

2. On aina mahdollista että Taponen on ajatuksettoman ja mielipiteettömän virkamiehen arkkityyppi joka toistaa papukaijana sitä mitä mieltää olevan tarpeellista toistaa.

3. En usko minäkään. Mutta sen tiedän, että hän on ilmiö joita voi tapahtua vain länsimaissa.

Anonyymi kirjoitti...

Politisoituneista poliiseista puheen ollen:
Jo sanat poliisi ja politiikka ovat ilmiselvästi samaa alkuperää. Molemmat johtuvat muinaiskreikan sanasta polis, joka tarkoitti alun perin kaupunkia, mutta siihen liittyen erityisesti myös kreikkalaista kaupunkivaltiota, jollaisiin Kreikka oli antiikin aikana jakautunut.
Ei poliisin "politisoitumisessa" ole mitään uutta. Ei ainakaan, jos sillä tarkoitetaan, että poliisin on noudatettava poliitikoilta suoraan tai epäsuorasti saamia ohjeita. Niinhän on aina ollut.
Poliisin tehtävänähän on valvoa, että lakeja noudatetaan. Mutta ketä ovat lait säätäneet? Ketkäpä muut kuin poliitikot.
On kuitenkin kaksi eri asiaa, mitä (voimassa olevissa laeissa) on säädetty ja mitä niissä (kenenkin, mielestä) pitäisi säätää. Siitä ihmiset voivat olla hyvinkin eri mieltä. Mutta sitä vartenhan (ainakin ns. demokraattisissa valtiossa) on vaalit. Joiltakin keskeisimmiltä osiltaan asiasta kuitenkin vallitsee sentään laaja yksimielisyys. Useimmat lienevät yhtä mieltä siitä, että esimerkiksi murhan, ryöstön, varkauden, pahoinpitelyn ja raiskauksen tulee olla lailla kiellettyjä ja että niihin poliisin ainakin pitää puuttua, jos sellaisia tehdään. Samaa mieltä ovat kansanedustajatkin, ja erimielisyyttä vallinnee vain siitä, kuinka ankarasti niistä on rangaistava.
Sen sijaan on kyllä monia asioita, joista sellaista yksimielisyyttä ei ole: joidenkuiden mielestä nekin pitäisi kieltää lailla, toisten mielestä ei. Sellaisissa tapauksissa poliisi joutuu toimimaan sen mukaan, minkä poliitikot ovat asiasta päättäneet.


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Totta joo, mutta asiantilasta voi toki purnata. Sillä nykymenolla ollaan menossa kohti punaista Valpoa ja huomattavasti suuremmassa mittakaavassa kuin silloin aikoinaan. Poliisi on aikaisemmin toiminut poliisina eikä mielipidepoliisina.

Anonyymi kirjoitti...

Ylen toiminta se vain jaksaa kummastuttaa.
Niin paljon onkin ilmastonmuutoksesta uutisoinut.
Eikö nyt tule ilmastopäästöjä. Uutinen matkailusta.

https://yle.fi/uutiset/3-11452087

Se on taas kesärasismin paikka.
Ei varmaan lippua ostanut, mutta siitähän
alkoi rasismista vinkuminen.

https://yle.fi/uutiset/3-11448593

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Itsehän minä en matkaile kuin Suomessa. Ei lentokonetta tarvita. Ja tuo kyseinen jötkähän rupesi itse riehumaan. Kun siltä kyseltiin lippua. Ehkä se sai mitä pyysi. Nehän kun kuvittelevat olevansa koskemattomia prinssejä siellä Helsingissä.

Anonyymi kirjoitti...

Järjen sanoja:
https://www.youtube.com/watch?v=dwFGrEpdQUE&t=1170s

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Ykän viimeiseen lauseeseen 6.07 kommentti: Kyllähän he kuvittelevat olevansa koskemattomia, koska heitä kohdellaan sellaisina. Silkkihansikkain. Näitä vähän vanhempia prinssejä tuli omin nokkineen valtakunnan rajojen yli 2015 oikein ryminällä, nyt on tuotu ja tuodaan vastakin lentokoneella lisää ja heitä paapotaan 25-vuotiaiksi asti, koska he ovat Suomen työvoimapulan paikkaajia (tänä vuonna tullut lisää työttömiä lähes 50.000), rikkaus ja voimavara sekä kaiken lisäksi tekevät törkeen hyvää safkaa. Siinä on syitä kerrakseen levittää punaista mattoa ja tarvittaessa kumartaa maahan asti tai ainakin polvistua.

Ei suomalaisilla tule olemaan huolen häivää näiden kultamunien kanssa, kun Sanna-tyttönen on heidän maan eteen tekemänsä suurenmoisen panoksen lisäksi neuvotellut meille sellaisen sopimuksen EU:ssa, että kun lahjoittaa ja lainaa miljardeja muualle, Suomi nousee uskomattomaan kukoistukseen, kun saa takaisin (jos saa) joskus muutaman satatuhatta. Tosin siihen aikaan kun itse koulua kävin, tuolla matematiikalla ei olisi ollut muuta lopputulosta kuin konkurssi, mutta ei nyt takerruta pikkuasioihin.

Olen tässä myös mietiskellyt, miten käy, kun kaikki miljardit on törsätty ja tulee se seuraava kriisi? Se tulee takuuvarmasti, sillä EU on tähänkin asti kompuroinut kriisistä toiseen, mitään ei ole opittu eikä mihinkään ole osattu varautua.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tää tyyppi ole jo melkein varaprinsessa, ainakin äitinsä on joku monivärinen femakko jolla on teitoa/taitoa riidellä kalpeanaamojen kanssa. Case Åbo akademii
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla ylempänä Q.K. siteerasi wikin määritelmää eli kuka tahansa joka TUNTEE olevansa taiteilija, voi kutsua itseään taiteilijaksi. Jos minä tuntisin olevani maalarimestari tai uunimuurari, voisinko julkisesti kutsua itseäni sellaisiksi ja jos en, niin miksi en? Molemmat ammatithan ovat varsin luovia. Miksi minun henk.koht. tuntemukseni olisivat vähempiarvoisempia kuin taiteilijoiden? Vaikka saatanallisen yksilökeskeisyyden minä-minä-yhteiskunnassa elämmekin.

Kuka tahansa tuherteleva huovuttaja saa kutsua itseään taiteilijaksi, mutta Jopelle ei Hazard tätä suo. Ei edes post mortem. Ilkeä ihminen. - Muuten, miksiköhän jokainen maneesin sahanpurujen lakaisijakin on aina "sirkustaiteilija", mutta kirjailija on aina vain kirjailija? Paitsi tietenkin se kirjataiteilijoista suurin eli Jari Tervo.

Kun Taponen opasti meitä aikoinaan, että "tekee se oppi terroristeillekin hyvää", voisin vastata Taposelle että niinpä hänellekin. Jos toimenkuvana on nimenomaan netissä kirjoittaminen eikä oikea poliisityö, niin voisi edes opetella käyttämään kunnon suomea eikä pissiskieltä. - Enpä muuten usko, että Taponen olisi DDR:ssä oloaan kovinkaan kotoisaksi tuntenut, siellä kun ainoat katukuvassa näkyvät mustat olivat jenkkiupseereita jotka tulivat itäpuolelle shoppailemaan laadukkaita mutta huippuhalpoja lastenvaatteita ja -kenkiä. Ilmeisesti DDR oli tehnyt neukkujen kanssa sopimuksen, että kommunistiset afrikkalaisopiskelijat sijoitetaan muiden itäblokkimaiden riesaksi. Sinänsä olisi tietenkin ollut hauska tarkkailla, miten siellä olisi suhtauduttu esim. vaativiin ja kaikesta valittaviin somaleihin. Veikkaanpa, että kerrasta poikki.

Fatima on ilmeisesti nyt sekoittanut twitterin ja tinderin joten suosittelen hänelle tuosta tinderistä poistumista ettei tarvitse järkyttää herkkää mieltään miehisellä anatomialla. On ilmeisesti kuitenkin hyvin perehtynyt aiheeseen koskapa erottaa maakuntien miesten penikset niistä muista. Huippuosaaja, ilman muuta!
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Rouva Anolle, Huru-ukolle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Kiitos linkistä.

Rouva Ano: Juuri näin. Tyypit riekkuvat koska heidän annetaan riekkua. Ja joo, Suomea vietiin taas kuin litran mittaa. Pitäis kuulemma olla vielä asiantilasta tyytyväinen. Ja samaa mietin minä kuin sinäkin. Mitä seuraa? Yksi pelottava vaihtoehto on hyperinflaatio ja sehän syö meiltä kaikilta säästöt.

Huru-ukko: Tähän en osaa kommentoida kun en tiedä hänen äidistään mitään.

tira+: Joo, herää kysymys yleensäkin että miksi ns. taiteilijoiden mielipide on jotenkin arvokkaampi kuin muitten ihmisten. Ja muuten jotkut ammattitaitoiset muurarit vasta taiteilijoita ovatkin. Ehkä Taponen olisi sittenkin tuntenut olonsa kotoisaksi DDR:ssä. Sielläkin olisi ollut selvät käskyt joita noudattaa eikä itse olisi tarvinnut ajatella mitään.

Trilisser kirjoitti...

Käykääpä lukemassa Sotilasaikakauslehdessä 4/2019 julkaistu Sampo Ahdon kirja-arvostelu Erich Mielkestä kertovasta kirjasta. Mielken ja Taposkan yhtäläisyydet karmaisevat...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Trilisser ja kiitos vinkistä. Harmi ettei sitä juttua ole lehden nettiversiossa.

Perttu Ahonen kirjoitti...

Jos joku feministi saa kuvan jonkun mulkusta palautteena omasta politiikasta, niin miksi feministi ei löisi vastapalloon ja lähettäisi selfie kuvan itsestään palautteena palautteesta? Eikös vastavuoroisuus ole se juttu?

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo veli Pertun ehdottama menettelytapa ei ole feminenteille lainkaan vieras. Siihen antoi varsin tunnetun panoksensa jo feminiittojen ylijumalatar Germaine Greer:

https://fi.pinterest.com/pin/372532200398706511/

Kuvan motiivina lienee ollut muistuttaa miehiä wanhasta perusviisaudesta:
"Kellä wittu, sillä walta!"
Se on naisen seksuaalinen valta, eli Pillun Ylivalta, jolla nainen saa koska tahansa jonkun miehen antaman hänelle mitä tahansa, kunhan mies vain saa edes lupauksen viidestä minuutista jalkojen välissä.
Huomattakoon, ettei tätä lupausta tarvitse pitää.

Intersektionalistit tietävät tämän oikein hyvin, vaikka ovatkin virallisesti sitä kiistämässä. Silti hekin käyttelevät Pillun Ylivaltaa sujuvasti ympärillään ynisten liehakoiviin soijapoikiin, antamatta heille yhtikäs mitään.
Vaan eipä se soijapoika taida sitä lopulta edes haluta. Heile riittänee masokistinen nöyrtyminen, luulen ma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Perttu Ahoselle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Pistää vaan miegttimään että mitenkähän tuo paikkojensa esittely tekee feminististä jotenkin uskottavamman? Kai se hänen mielestään sitten tekee. Näitten soijapoikien ajatuksenjuoksusta en pääse perille ja tuskin siihen lienee tarvettakaan.

Perttu Ahonen kirjoitti...

Tarkoitin kyllä sellaista asiallista palautetta feministiltä, kuten vaikka omaa naamakuvaa ja kommenttia, että kiitos palautteesta jne. Jos näet feministi haluaa antaa itsestään järkevän kuvan.
Toisaalta, jos feministi haluaa tehdä jonkin poikkitaiteijan kanssa kuvakollaasin saamistaan mulkun kuvista, niin eihän se anna kovin järkevää kuvaa ko. tyypistä- pikemminkin vahvistaa aivan toisenlaista kuvaa.
Jos sellaisen kuvakollaasin kuitenkin aikovat tehdä, niin siihen vain sitten kaikki mulkkujen kuvat ja otsikoksi: Kun kuulen rasismia, niin nousen pystyyn.

Mutta tosiaan, jotkin feministi-ikonit näkyvät mielellään harjoittavan kehollistettua viestintää, kuten Qroguius Kad meitä osuvasti valisti. Voihan näkkileipä noita elämäntapa taiteilijoita ja itseilmaisun suurlähettiläitä, mutta ilmeisesti feminismi kiteytyy juuri tuon kaltaisiin kuviin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Perttu. Joo, sellainen olisi varmaan asiallinen vastaus. Mutta en ole edelleenkään varma siitä että onko mitään kuvia edes lähetetty.