maanantai 9. marraskuuta 2020

KÄPPÄUKOT JA VÄLTTÄMÄTTÖMÄT ARKKIPERKELEET

 

Taempi Hyijärvi, Uusi Hyisiana, Pinnanmaa, näinä päivinä…

Taemman Hyijärven itärannalla sijaitsi askeettinen lautamökki johon kuului yhtä lailla askeettinen mutta viihtyisä pieni rantasauna jonka piipusta kohosi ilmoille savua. Saunassa oli kahden ja puolen perseen löylypuoli, kahden perseen pukuhuone ja vielä pieni kuisti jossa pysyi kuivana sateellakin ellei sitten sattunut tuulemaan lännen suunnasta.

Sille kuistille tuli saunasta kropat höyryten eli energiatehotonta hukkalämpöä ympäristövastuuttomasti tuhlaten kaksi huomattavan rumaa käppäukkoa eli Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis jotka panivat kuistilla palamaan voimasavuke Bostonit. Käppäukot olivat olleet myöhäissyksyn kaakanajahdissa Kiroperkeleenmännikön alueella ja käyneet lisäksi virvelöimässä puikkokalaa Kakapaakapaakaka-Pinkanpänkäkäkoskella. Lisäksi oli tehty hieman riistanhoitotyötä eli ammuttu kaksi hollille sattunutta sikakoiraa pois kuleksimasta.

Poltettuaan voimasavukkeet miehet siirtyivät pukuhuoneen puolelle, aukaisivat Tsuhnan Kostot ja jatkoivat löylypuolella alkanutta käppäukkojen Ameriikan aftervaalirutiota. Lötjönen otti hörpyt ja totesi:

- Esitänpä muuten väitteen että jos se Trump sitten lopultakin häviää ne vaalit niin suvaitsevais-tiedostavaisto ainakin Suomessa ja miksei muuallakin itse asiassa jää kaipaamaan häntä. Vaikkei sitä ääneen koskaan tunnustakaan.

Ykä päästi hörpyn otettuaan alppitorviröyhtäisyn joka ajoi saunan katolla loikoilleen harakan närkästyneenä karkuun ja vastasi:

- Ymmärränpä väitteesi perusteet ja olen samaa mieltä. Trump on meinaan useita vuosia hoitanut suvaitsevais-tiedostavalle ihmiselle ehdottoman välttämätöntä arkkiperkeleen asemaa. Arkkiperkeleen joka on olennaisena pönkkäpuuna suvakkien itsetunnon ja egon kohottajana. Välttämättömänä pönkkäpuuna, joka on tehnyt helpoksi esiintyä julkisena asiantuntijana ja yleensäkin hyvänä ihmisenä. Ilman varsinaista itsenäistä ajattelua joka ei muutenkaan ole tiedostavan ihmisen vahvimpia osaamisalueita.

- Jep. Ei ole tarvinnut kuin julkisesti ilmoittaa että Trump on hullu ja minä vihaan sitä niin yliopistollinen kampus-uskottavuus on ollut välittömästi kaakossa. Ilman mitään varsinaisia perusteita. Ja sama on ollut niitten aikaisempienkin arkkiperkeleitten kanssa. Joitten vihaaminen on aina ollut niin tiedostavan muodikasta ja automaattisesti älykkään ihmisen merkki. Ettei jopa Trademark ™.

- Alkaen nyt sanotaanko joistain Richard Nixonista ja Ronald Reaganista, tosin touhu pääsi kunnolla vauhtiin vasta internetin myötä. Olisko nettiajan ensimmäinen välttämätön arkkiperkele ollut George W. Bush? Eihän miehen hallintoaikana tarvinnut Suomessa kuin ilmoittaa julkisesti että Tsoots Rapljyy Bush on tyhmä, hähähää, niin siitähän sai olalletaputusta välittömästi ja älykön maineen. Kylläpä olikin fiksu kommentti. Koska eihän siihen aikaan jo kovasti laajenevassa suvaitsevais-tiedostavassa pesämielessä kukaan uskaltanut sanoa vastaan. Se kun kyttäsi jo silloin omiaan vielä tarkemmin kuin meitä viha-ajattelijoita.

- Seuraavaksi välttämättömäksi arkkiperkeleeksi Suomessa tuli sitten Jussi Halla-aho. Yliopistossa yhteiskuntatanhuamista opiskelevat tytönheitukat nostivat kummasti statustaan kirjoittamalla släsebookissa että ”voi että mä vihaan tuota Jussi Halla-ahoa”. Ja he olivat samantien intellektu-ellejä, suuria humanisteja ja Nuoria Älykkäitä Naisia. Ilman mitään perusteluja. Mutta eihän niitä tarvitakaan. Se on arkkiperkeleen idea. Vähän niin kuin aikanaan kirkolla demonijahdissa. Riittää kun sen olemassaoloon uskoo niin sen perusteella voi jo alkaa polttamaan noitia.

- Näin on. Tuokaa risuja ja öljyä, pojat. Tai siis oikeestaan tytöt. Sitten kun arkkiperkeleeksi tuli Trump niin asia otti boostia vielä askeleen ylöspäin. Halla-ahoa haukuttiin lähinnä natsiksi ja rasistiksi mutta Trumpin kohdalla suvaitsevaistomme siirtyi sitten etädiagnooseihin ja siinä kunnostautui erityisesti valtamediamme. Trumpista on tehty Suomessakin montasataakuuskytseittemän mielenterveydellistä etädiagnoosia joista lievimmissä mies on diagnosoitu varttihulluksi ja pahimmissa umpivaaralliseksi latvabeeksi joka pitäisi sulkea eristykseen jonnekin Antarktikselle, sulattaa sellin avaimet ja tehdä niistä rauhankoruja afrikkalaisille tytöille.

- Joitten tyttöjen isät sitten ottaisivat tytöiltä korut pois, möisivät ne torilla, ostaisivat rahoilla rauhanpatruunoita Kalashnikoveihinsa ja lähtisivät sitten lahtaamaan naapuriheimon hyypiöitä. Siellä Afrikassa kun eletään siinä suvaitsevais-tiedostavaiston kovasti mainostamassa monikulttuurisuudessa. Mutta yhdellekään noita etädiagnooseja esittäneelle valtamedian hyypiölle ei ole tullut mieleen että diagnooseja voivat tehdä vain lääkärit. Eivätkä lääkäritkään tee etädiagnooseja.

Ykä otti taas hörpyn ja tuumasi sitten:

- Eivät tee niin. Mutta jos suvaitsevais-tiedostavaisto menettää Trumpissa egonsa pönkän niin silloinhan se joutuu, no, ajattelemaan. Tietysti sallittu ajattelukin on pesäajattelussa ennalta määritelty mutta se ei takaa samaa suosiota kuin arkkiperkeleen vihaaminen. Siispä pesäajattelu löytää uuden arkkiperkeleen. Väistämättä. Koska sen on pakko. Ja se on pelottavaa. Sillä uutta arkkiperkelettä on aina vihattu tuplasti enemmän kuin sitä edellistä. Ja vihan täytyy olla mahdollisimman julkista että se olisi uskottavaa. Eikä sitä vihaa uskalleta olla komppaamatta sillä niin kuin on todettu, pesäajattelu vahtii itseään vielä tarkemmin kuin meitä viha-ajattelevia käppäukkoja. Luopioksi ei uskalleta ryhtyä.

- Näin on. Tsoots Rapljyy Bushia vihattiin niin paljon että Ronald Reagan oli hänen rinnallaan kuoripoika. Halla-ahoa taas vihattiin tuplasti enemmän kuin Bushia. Ja Trumpia neljä kertaa enemmän kuin Halla-ahoa. Mikä onkaan se armottoman, säälimättömän, katkeran ja ennen kaikkea julkisen vihan määrä sille suvaitsevais-tiedostavaston seuraavalle arkkiperkeleelle?

- Sitä me ei osata edes ennustaa kun me ollaan tuossa vihaamisessa vaan noviiseja. Mutta se on selvää että jos tässä maailman ajassa etsitään lynkkausporukoita niin ne löytyvät niistä jotka vannovat rakkauden, humanismin ja suvaitsevaisuuden nimeen. Mennäänkö takaisin löylyyn?

Toverukset polttivat kuistilla vielä voimasavukkeet ja siirtyivät sitten kahden perseen pukuhuoneen kautta takaisin kahden ja puolen perseen löylypuolelle. Tässä seurassa ei sinänsä kaivattu arkkiperkeleitä joita vihata. Rakastettiinpa elämän pieniä suuria asioita. Niin kuin tätä löylyä. Ja Tsuhnan Kostoa. Ja voimasavuke Bostonia. Ja kiukaalla kiuaspussissa kihisevää Lälläveden Läski & Leivonnaisen maittavaa Laardikäyrää joka oli ostettu paikallisesta Rauno Rumppanbulin HÖÖ-Marketista. Näitä elämän pieniä suuria asioita oli tässä pienessä saunassa enemmän kuin viiden tähden hotellissa. Ja yksi niistä suuren suurista asioista oli se, että suvaitsevais-tiedostavaisuutta ei näillä selkosilla näkynyt.



18 kommenttia:

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Mitä touhusi ETYJ:n vaalitarkkailija Pia Kauma, ainakaan ei tarkkaillut vaaleja kun amerikan mantereeĺla on Metusalemeja äänestämässä yksi oli kuulemma syntynyt 1823. Charles Romeron klassikko "Kuolleiden Yö" saa uutta merkitystä kun päälle 80 vuotiaana kuollut vuonna 1986 käväisi äänestämässä. Parhaissa vaalipiireissä yllettiin sthanovilaiseen iskuriprikaadin suorituksiin ja äänestysvilkkaudessa ylitettiin kansandemokratioden 100%:a, parhailla äänestysalueilla ylitettiin 200%:a kuriositeettina kun Itävallan ei viimeisissä mutta sitä edellisessä vaaleissa oliko Känternissä yli 100%:n äänestysvilkkaus vaalit uusittiin. Mitä toiseen arkkiperkeleeseen Rickhard Millehouse Nixoniin tulee niin Kennedy ei voittanut 1960 tv-väittelyssä mutta meidän asian mies Chicagosta Sam Giancana organiseerasi liikekumppaneineen näiden jätehuoltomiesten ja oliviiöljykauppiaiden kanssa vaalitulosta. Nixon on edelleen hyvin arvostettu politiikko esim. Kiinassa ja mies joka selvitti USA:n ulos Kennedyn hallinnon sössimästä kaakkoisaasian sotkusta ja toinen Reagan oli harvoja politikoita johon Neuvostoliiton johto tunsi luottamusta johti kuvernöörinä Kalifornian osavaltioita eikä unohdeta Ay-uraa missä johti ensimmäistä merkittävää näyttelijöiden lakkoa isoja studioita vastaan.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Unohdin että tuloslaskennan taulukko-ohjelmassa oli bieni bugi joka siirsi Trumpin ääniä Bidenille. Kannattaa miettiä tarkkaan tuota netissä tapahtuvaa äänestystä mitä mahdollisuuksia se antaisi veivaukselle täyttäisi kaikki odotukset mitä J. V. Stalin aikoinaan totesi vaaleista ja varsinkin tulosten laskennasta.

Anonyymi kirjoitti...

Monet vievät tämän hyvän ihmisen statuksen arkielämän tasolle boikotoimalla määrättyjä kauppaliikkeitä mm. Kärkkäistä siitä syystä, että kauppias on rasisti. Sehän on tätä nykyä valtakunnan suurimpia rikoksia. En tunne tarkemmin Kärkkäisen taustaa, mutta vaikeaa on kuvitella uskovaisen miehen, jolla on omassa perheessä kehitysvammainen lapsi, herjaavan juutalaisia ja sortavan vähemmistöjä. Ehkä olen väärässä, mutta toivottavasti nuo tiedostavat ihmiset saavat kauppojen karttelusta lisää säihkettä sädekehäänsä.

Rouva Ano

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Vaikka en oo vähhään aikaan (= muutamaan vuoteen ns. terv. syistä) saunonutkaan, niin tulipa jotenkin sellainen olo, että nyt niin saunottais...Vielä kun löytys sauna! Täällä työmaakopissa (=yksiö) kun ei ole edes yhden perseen saunaa. Mökilläkään ei ole. Tä'ytyy vissiin lähteä saunajahtiin vielä vanhoilla päivillään!
Muuten olen sitä mieltä, että Trumppi kääntää sen viimeisenkin kiven ennen joulukuun 14. päivää:-)))

Ironmistress kirjoitti...

Trumpin suurimmaksi ansioksi jää, että hän piti USA:n erossa sodista. Ei mikään vähäinen saavutus. Hänen suurin epäonnistumisensa on ollut koronavirusepidemian hoito. Mutta mitä muutakaan sen maan terveydenhoitojärjestelmän kanssa voi kuin epäonnistua?

Strix Senex kirjoitti...

Jaa jaa. Mistä ne toimittajaraukat saavat palstansa täytettyä ja senttinsä sentattua, jos ja kun Trump ei enää ole presidentti ja jos vielä koronakin katoaisi. Nehän joutuvat monistamaan niitä iänikuisia maahanmuuttajia koskevia nyyhkyjuttuja ja haihatteluhehkutuksia, joita eivät viitsi lukea kuin ne kaikkein pinttyneimmät uskovaiset. Ylen toimittajille tästä ei tietysti ole haittaa, kun tilaajamaksut kannetaan veroina, mutta muiden medioiden pitäisi saada vähän tilaajiakin.

Trump on ollut arkkiperkeleeksi toimittajille suoranainen taivaanlahja, sillä hän on siihen tehtävään riittävän värikäs. Pennsylvanian republikaaninen senaattori Toomey tässä totesi, että Trumpin kausi oli ulkopoliittisesti ja taloudellisesti menestyksellinen, mutta persoonallisuus kyllä tuotti ongelmia. Media toki on tehnyt kaikkensa hänen demonisoimisekseen, mutta kyllä Trump itsekin on siihen antanut raaka-ainetta. Valitettavasti taitaa olla niin, varsinkin tällä media-aikakaudella. että tulokset helposti jäävät jossain määrin piiloon tekijän kuvan taakse.

Tätä arkkiperkeleeksi maalaamista meilläkin on yritetty hartiavoimin Halla-ahon suhteen. Aluksi se tuntui jopa onnistuvankin, mutta yritykset ovat jo kotvan aikaa vaikuttaneet väsähtäneiltä ja väljähtyneiltä. Ja tulokset kertovat samaa. Ilmeisesti tietty värittömyys ja rauhallinen asiallisuus ovat tällaisissa poliittisissa kestävyyslajeissa toimiva menetelmä. Ajan mittaan asia nousee pinnallista karismaa painavammaksi tekijäksi. Se on vähän sama asia kuin vaimon valinnassakin, hyvä luonne on pitkän päälle tärkeämpi kuin hyvä ulkonäkö.

Anonyymi kirjoitti...

Ihme ja kumma: Arkkiperkelet löytyy USA:n johdosta, sairas vääs, ronnie raygun, george bush tyhmenpi ja mitä näitä nyt onkaan. Jostain syystä gerontokratian, rauhanvaltion johdosta ei koskaan. Miksi?

Luulisi sitä bresnevin, pogornin ja muiden muumioiden herättäneen kummastusta mutta eipähän ei. Ei edes etädiagnooseja.

A. Hitleristä kyllä on tehty etädiagnooseja, vaikka minkälaisia. J. Stalista taas ei.

Muistaakseni Timur Lenk ja Tsingis kaani on saaneet etädiagnooseja, muuan muhammed sitten taas ei.

No, ehkä sniffin-joe ja kyttä-harris pääsevät nyt-liitteen kuviin piankin.

Pyssymies

Tuumailija kirjoitti...

Olen itsekin nähnyt omassa ajattelussa sen, että nuivalta puolelta on hieman liian helppoa uskoa kaikki, koska automaattisesti pitää "omia" ehdottoman luotettavina. Mutta totuushan on, että kyllä väärää tietoa ja valheita osataan levittää molemmin puolin.

Esim. osa näistä vaalivilppijutuista on ihan fuulaa. Olen itsekin nähnyt sen taulukon, jossa osoitetaan että joissain paikoissa annettiin enemmän ääniä kuin oli äänestäjiäkään. Sen pystyi muutamassa sekunnissa osoittamaan tekaistuksi tarkistamalla osavaltioiden hallinnon omilta sivuilta rekisteröityneiden äänestäjien määrän. Sitten on myös nämä tapaukset, joissa syy on pohimmiltaan jenkkien sekavassa vaalilakipaletissa: jokaisella osavaltiolla on täysin omat lakinsa ja tapansa toteuttaa vaalit. Jossain voi esim. käydä vielä ihan laillisesti "korjaamassa virheellisen äänensä". Postiäänet, postin kulku, ulkomailta äänestävät yms. ovat kaikki sekoittamassa 150 miljoonan äänen jättipottia. Suomalainen ei ymmärrä tai tiedä, että USA:n vaalisysteemi on järkyttävä sillisalaatti, jossa ääniä lasketaan mm. New Jerseyssä vielä useita viikkoja vaalien jälkeen johtuen paikallisesta systeemistä.

Se, että jälkikäteen tulleet postiäänet olisivat laittomia, on vain osatotuus. Joissain osavaltioissa postiäänet saavat saapua myös vaalipäivän jälkeen, kunhan ne on selkeästi leimattu ennen vaalipäivää.

Michiganissa tämä väitetty "kuolleet äänestivät" johtui monessa tapauksessa siitä, että rekisteröitymiskone ei osannut lukea vanhoja henkilöllisyysdokumentteja, joten usean vanhempaa ikäluokkaa edustavan, ensi kertaa äänestävän tietoihin kone laittoi automaattisesti oletusasetukset, jolloin syntymäajaksi tulee 1.1.1900. Oikeastihan hänen ikänsä on jotain muuta, mutta virkailijoilla ei ole oikeutta muuttaa mielensä mukaan koneen tietoja, vaan siihen vaaditaan vahva tunnistautuminen henkilöltä itseltään. Virkailjat tietenkin tarkistivat äänestyspaikalla asianmukaiset paperit jotta todettiin henkilön olevan se kuka hän väittää. Heillä ei kuitenkaan ollut oikeutta muuttaa koneen tietoja, ja kehottivat vanhusta korjaamaan tiedot kotikoneeltaan. Kaikki eivät ole osanneet tai muistaneet tätä tehdä.

Minä en väitä, etteikö mitään vaalivilppiä olisi tapahtunut jossain. Mutta jokainen alt-rightin suunnasta tuleva "tieto" ei ole automaattisesti jokin suuri salaliiton paljastus, vaan seassa on myös tietoisia valheita tai laiskuutta olla tutkimatta taustoja. Sekä demokraatit että republikaanit ovat kykeneviä likaiseen peliin, ja ovat valmiina syöttämään disinformaatiota omaksi edukseen.

Siitä olen ehdottomasti samaa mieltä, että ääntenlaskenta on tarkistettava huolellisesti. Ja kaikki epäilyttävät tapaukset on tutkittava. USA:n laki on hyvin ankara vaalivilpistä kärähtäneille. Mutta jos lopputulos ei muutu, niin sitten on vain todettava että Biden voitti ja hyväksyttävä se.

MikkoK kirjoitti...

Median mielestä kohteliain sanankääntein sotia aloittava johtaja on parempi kuin rauhantekijä, joka sanoo valehtelijoille suorat sanat. Trumpia syytetään karkeudesta, mutta media itse todistaa Trumpin olevan oikeassa puhuessaan valemediasta. Esimerkiksi vuonna 2016-2020 väitettiin nonstoppina ilman todisteita, että Venäjä hakkeroi vaalit. Nyt sanotaan, että vaaleja ei voi hakkeroida, vaikka vaalivilpistä tulvii todisteita.

Teoriassa demokratia on järjestelmä, jossa valta kuuluu kansalle. Todellisuudessa valta kuuluu sille, joka laskee äänet tai voitelee päättäjät. Näin on ollut aidoissa diktatuureissa, mutta näin on myös näennäisdemokratioissa, kuten Suomessa. Pitkään on naureskeltu Stalinille ääntenlaskusta, mutta hänhän vain kertoi, miten homma menee.

Oma lukunsa on valtamedia, joka ei edes yritä olla puolueeton. Se meuhkaa vaalivaikuttamisesta, mutta tekee sitä itse häpeilemättä. Käydyt vaalit osoittavat entistä selkeämmin, että demokratian toteutumiseen ja valtamediaan ei nykyisellään ole luottamista.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Vielä tuosta Reaganista kun Clark Gablen puoliso kuoli lento-onnettomuudessa 1942 mies surutyöksi värväytyi 42 vuotiaana eli oli 2x vanhempi kuin muut mortit ilmavoimiin konekivääriampujaksi. Suoritti viisi taistelulentoa euroopassa joissa viimeisessä meinasi koneelle käydä kalpaten jos muistan oikein että yksi miehistön jäsenistä kaatui. Gable siirrettiin kapteenina tekemään opetusfilmejä ilmavoimille ja kun palvelusaika tuli täyteen niin Hollywoodissa kotiutuspaperit allekirjoitti kapteeni Ronald Reagan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Rouva Anolle, Terho Hämeenkorvelle, Ruukinmatruunalle, Strix Senexille, Pyssymiehelle, Tuumailijalle ja MikkoK:lle & kiitos kommenteistanne.

Pate:

Viesti1: Tuosta vuoden 1960 vaaleista olen itsekin lukenut. Entinen demokraattien kuvernööri kertoo tuossa yleensä vaalivilpistä:

https://www.breitbart.com/clips/2020/11/06/rod-blagojevich-dems-stealing-elections-a-time-honored-tradition/

Viesti2: Jep. Itse en kannata nettiäänestystä missään oloissa.

Viesti3: Kiitos lisäyksestä. Gablen jutun tiesin mutta Reagania en.

Rouva Ano: Hyvesignalointia ja egonruokkimista.

Terho: Toivottavasti sellainen mukava sauna löytyy. Ja tässä asiassa tod näk kaikki kivet käännetään.

Ruukinmatruuna: Siinä tuskin olisi onnistunut kukaan.

Strix Senex: Joo, tyhjä olo jää tiedostavaan sieluun joten human interest-juttuja on viljalti luvassa. Ja itse Trumpin kohdalla vaikuttaa että medialle muotoseikat olivat tärkeämpiä kuin sisältö. Halla-ahon kohdalta voi vielä sanoa että kaveri on tässä vuosien myötä kehittänyt itselleen aika kovan pinnan. Kumikuitit ei siihen pure.

Pyssymies: Väitän muuten että jos politiikan tuulet olisivat menneet eri tavalla niin tämä valtamediamme olisi edelleenkin sataprosenttisesti YYA-mediaa.

Tuumailija: Totta kai tällaisessa asiassa huhujen määrä nousee toiseen potenssiin. Mutta sen verran häikkää näissä vaaleissa on että onhan ne tutkittava. Oli sitten lopputulos mikä hyvänsä. Varsinaisesti kirjoituksen aihe ei muuten ollut kyseiset vaalit vaan suomalainen valtamedia ja suvaitsevaisto.

MikkoK: Juuri näin ja demokratian kannalta juuri valtamedia on jo huono vitsi.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, korjaapa kohta "Ettei jopa trademark ©." muotoon "Ettei jopa trademark ™." tai "Ettei jopa trademark ®."

- syysterveisin toksisen maskuliinisuuden varoitusmerkin tehnyt :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Juu, niinhän se meni. Kiitos huomautuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Juicekin oli YYA-henkinen, pilkkasi Reagania - muttei bresnevia eikä andropovia. Tai muita tieteellistä marxismi-senilismiä edustaneita huru-ukkoja. Eikä muuten hs pilkkaa putleria, Trumpia kyllä vertasi sikaan. Minulle tuli mielen paidatta keekoilevasta putlerista, että onkohan se kaapissa - oikeasti. Vai onko sillä vaihdevuodet tai jotain.

samasta YYA-hengestä on NATO-kielteisyyskin esimerkki. Mitkäs venäjän naapurit euroopassa EIVÄT kuulu natoon? Ukraina, Valko-Venäjä ja Suomi. Tottahan nämä ovat se ryhmä johon haluamme kuulua?

Mutta kuka pääsee seuraavaksi pääpahikseksi suvakeille? B. Johnson? kehtaa epäillä EU:n järkevyyttä, peräti erota. Ehkä veljekansamme unkari ojentaa tärähtäneistölle tarjolle ääripopulistioikeistonnationalistipääministerinsä?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Jep, niin oli eikä kyseinen muusikko ole koskaan kuulunut suosikkeihini. B. Johnson on kyllä hyvä kandidaatti ja ehkä Jussi Halla-ahonkin suuntaan on luvassa lisää ryönää.

vieras kirjoitti...

Trumpia ei voi syyttää koronasta, koska koronan hoito on ensisijaisesti osavaltoiden vastuulla koska osavaltioilla on pajon omaa päätösvaltaa. Trumpin valtuudet koronan suhteen koskevat liittovaltion tasoa, eli siis paljolti sitä että valvoo rajoja, sekä liittovaltion omia viranomaisia ja mitä ne tekevät.

Muistakaako Ykä vuoden 2000 presidentinvaalit, kun vaalitulos vietiin oikeuteen Floridan äänten takia? Vaalipäivä oli 7.11. ja demokraattien Al Gore tunnusti tappion 13.12., eli 36 päivää vaalipäivän jälkeen. Gore ehti julistautua voittajaksi sitä ennen.

Tämän perusteella Trumpin kannattaa pistää vaalituoksen selvittämiseen yhtä pitkä aika tai pitempkin. Vaalitulos kannattaa viedä vaikka korkeimpaan oikeuteen (SCOTUS).Tuossa ajassa ehtii sattua ja tapahtua vaikka mitä. Vaalitulos ei ole varma ennen kuin laittomat äänet on hylätty ja ainoastaan lailliset äänet laskettu uudestaan.

Trumpin kannattaa pelata aikaa, jos ei muuten, ainakin kostona demokraateille siitä että ne yrittivät syrjättää hänet tekaistujen epäilyjen takia koko tämän neljän vuoden ajan. Kyseessä oli väitetyt Venäjä-yhteydet ja niiden tutkinta, sekä Ukrainan takia käynnistetty prosessi virkasyytteen ja sitä kautta viraltapanon ajamiseksi.

Äänten uudelleenlaskenta pitää tehdä niin että ensin tarkastetaan mikä ääni on laillinen ja mikä on laiton. Sitten hylätään jokainen laiton ääni ja sitten lasketaan jokainen laillinen ääni.

Ykä on varmaan huomannut Lekamiehen uusimman jutun vaaleista? Siinä ja kommenttiosastolla mainitaan useita vaalivilpin muotoja.

https://vasarahammer.blogspot.com/2020/11/yhdysvaltojen-vaalien-jalkeen.html

Mikäli Trump valitaan tarkastuslaskennan ja laillisten äänten ansiosta, hänen tulisi ajaa vaalijärjestelmän reformia ettei vaalivilppiä pääse tapahtumaan. Henkkari pitäisi olla pakollinen kaikissa vaaleissa, se olisi ihan eka mikä pitäs olla.

vieras kirjoitti...

Tiina julkiaisi Facebook-jutun:

https://www.facebook.com/tiina.wiik.35/posts/781293002418580

Sitten joku kertoo mitä tapahtuu jos presidentti ei tunnusta tappiota:

What Happens If President Trump Does NOT Concede
https://www.facebook.com/shanevaughn38/videos/10219945275044223

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras ja kiitos lisäyksistä. Mehän emme täällä voi tehdä oikein muuta kuin seurata katseella.