perjantai 27. marraskuuta 2020

KÄPPÄUKOT JA KESTÄMÄTÖN ENERGIA

Pinnanmaa, Huitsinnevadan Örnätjärvi, näitä päiviä…

Niin kuin monta kertaa ennenkin Perskeleitten omakotitalon sekä saunan että grillikodan savupiiseistä nousi pahaenteinen ja toksisen maskuliininen savu kohti taivaan korkeuksia. Ja sisältä grillikotaa kohden marssi kaksi huomattavan rumaa käppäukon ja setämiehen arkkityyppiä eli Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis poltellen siinä tepastellessaan samalla voimasavuke Bostonia. Miehet olivat olleet päivällä tekemässä riistanhoitotyötä eli laittamassa Ryskänpakasemankankaalla hirville uusia nuolukiviä ja vaihtaneet siinä samalla uudet akut muutamaan riistaeläinten selfiekameraan.

Saunassa oli jo löylyttelyn ja vihapuheen ohessa juotu yhdet Tsuhnan Kostot ja grillikodassa kuului asiaan liittyvä tuplaknirskaus. Lötjönen otti tulevan hörpyn ja tuumaili sitten ääneen epäpyhiä ajatuksia niin kuin käppäukoilla pahana tapana tuppaa olemaan:

- Sehän tuo jumalanhylkäämä EU-komissio jota mekin joudumme – saatana – tottelemaan ei nykypäivänä taida tai edes halua ymmärtää että näin pohjoisilla leveysasteilla asuu ihan oikeita eläviä ihmisiä. Taitavat luulla että täällä on vain pelkkiä rusakkoja, sammakkoja, jäkälää ja muuta itsekseen pärjäilevää näljää.

Ykä lörötti myös kurkkuunsa Tsuhnan Kostoa pohjattomaan kostonjanoonsa ja kommenteerasi:

- Jaa meinaat sitä uutista että ydin- ja vesivoima meinataan ilmastohysteriaan vedoten julistaa kestämättömiksi energiantuotannon muodoiksi? Ja että sen jälkeen enää pelkkä tuuli- ja aurinkovoima ovat valtapiipertävän valtakoneiston mukaan halal?

- Sitäpä hyvinkin. Ja sen myötä ei pitkässä juoksussa vois enää satsata muihin kuin niihin ja sehän meidän viherpiipertävälle valtapiiperryskoneistolle tietysti sopii. Niille kun ”Suomi hiilijalanjäljettömäksi” on samanlainen hokema kuin ”lautanen Guatemalan verta” joskus aikanaan taistolaisille. Mutta jos miettii asiaa vakavasti ja tosissaan niin miten helvetissä täällä pärjättäisiin pelkällä tuuli- ja aurinkovoimalla? Näillä leveysasteilla?

- Ei niin mitenkään, varsinkin kun halkojenkin polttaminen on omille piipertäjille pahemman kerran herrasta perkeleestä. Kieltämättä hetken aikaa siitä saisi vahingoniloa kun viherpiipertäjät kaupunkiasunnoissaan ihmettelisivät että mikä on kun pylly menee ja jäätyy toivioenergialla vaikka sen piti pelastaa maailma. Mutta eihän se pitkälle lohduttaisi kun omakin pirtti olisi jäässä, putket puhki ja kaupan hyllyt tyhjänä. Kas kun ne kolme miljoonaa kuviteltua sähköautoa mukaan lukien kuvitellut sähkörekat jäis kyllä lataamatta. Tosin ei niille rekoillekaan olis tarvetta kun ei olis teollisuuttakaan jonka tuotteita kuljettaa. Tässä on taas kerran sanottu että mitä ja unohdettu se huomattavasti tärkeämpi kysymys eli miten. Ja se kaikkein tärkein eli mitä tästä seuraa.

Lötjönen otti kylmäboxista – jonka piti viileänä Perskeleitten maakylmyysimuri – uuden Tsuhnan Koston, sytytti voimasavukkeen ja totesi puolestaan:

- Sehän näissä perkeleen suunnitelmissa käy hyvin ilmi että koko federalistisen valtakoneistomme kovasti rakastama EU pitää Suomea Euroopan Takahikiän Perähikiänä jonka mielipiteellä eikä elinkelpoisuudella ei ole mitään merkitystä ja joka saa ryömiä jonkun komission unelmien mukana vaikka kyseiset unelmat tietäisivät sille lähinnä kaktuksen tunkemista papanaluukkuun.

Ykä seurasi Lötjösen esimerkkiä ja komppasi:

- Sama juttu on siinä tuoreimmassa uutisessa että sen saman saakelin komission luonnosuojelusuunnitelmissa metsästys rinnastetaan samalle viivalle kaivostoiminnan kanssa. Vaikka en ole kyllä koskaan kuullut että hirviporukan jäljiltä on jouduttu tekemään kymmenien hehtaarien maisemointitöitä. Ja samaa kertoo uutinen siitä totaalisesta lyijyhaulikiellosta. Saivat senkin perkeleen sitten läpi.

- Joo, siellä keskisessä Euroopassa päin kun toi metsästys on ollut enempi rahvaalta kiellettyä herrojen hupia toisin kuin esmes Suomessa tai Ruotsissa jossa se on ollut kauan ihan kansanharrastus. Mutta kun utopiaa toteutetaan niin se toteutetaan samalla tavalla joka ristuksen maassa eikä se tapa ole taatusti Suomen tapa.

- Mistä taas tulee mieleen että noista kolmesta aikaisemmin mainitusta asiasta ei suomalaisten olisi tarvinnut välittää paskaakaan jos Suomi olisi vielä itsenäinen valtio. Mutta nyt sitä itsenäisyyden menettämistä tulisi pitää asiana, josta pitäisi olla kiitollinen. Mehän ei olla väkivaltaisia miehiä mutta tulee kyllä mieleen nää broilerit jotka kehuu että EU:ssa Suomi on itsenäisempi kuin koskaan ennen. Mielessä käy väkisinkin että paraniskos ne esim. lyömällä.

- Ja nehän on vasta näitä meidän maakuntabroilereita. Brysselin sertikarja on vielä asia erikseen. Onkohan se EU:n komissio niin täynnä paatuneita broilereita ettei se kerta kaikkiaan uskalla tai edes osaa ehdottaa ja vaatia muuta kuin ajan hengen mukaista muodikasta omaan jalkaan ampumista? Vaikka se tietääkin mihin se johtaa? Tai ainakin luulis tietävän.

- Vai onko vielä peräti niin että kyseisen komission broilerit ovat niitä ovelimpia ja paatuneimpia psykopaatteja ja niillä on keskinäinen vedonlyönti siitä että kuinka moni kansakunta tekee tosiaan itsemurhan kun niiltä sitä vaaditaan? Ja nauraa kätkättävät keskenään katsoessaan kuinka hyvin kusetus onnistuu?

- Mistä tulee mieleen se, että kun Ståhlberg aikanaan rustasi sitä Suomen ensimmäistä perustuslakia niin hän olis voinut laittaa siihen sen amerikkalaistyyppisen aseenkantopykälän. Sen jenkkiperustuslain toisen lisäyksen.

- Jep. Joka mahdollistaisi aseistautumisen ja mahdollisesti tyrannimaisen hallinnon kaatamisen. Mutta eihän Ståhlberg ja kumppanit voineet edes arvata että Suomen suurin uhka joskus tulevaisuudessa tulee koko hela valtakoneistosta vasemmalta oikealle. Niin ettei niitä edes erota toisistaan.

Näitä tuumien miehet lähtivät jatkamaan saunomistaan. Mikäs tässä saunoessa. Näillä selkeillä selkosilla.  Seuraavana päivänä olikin sitten luvassa tieteellisempää ajanvietettä sillä Örnätjärven koululla kuuluisa ja arvostettu Hömpstadin Vähänköehkäopistollisen Keskussairaalan ylempi aivoräätäli Veikko Vopakki pitäisi luennon aiheesta ”kusta lorrauttamisen syvävoimauttavat yksilölliset vaikutukset aivojen sähkökemiallisen hyvinvointikokonaisuuden näkökulmasta”. Nykyisinhän kun elettiin kaikenlaisten yhteiskuntatanhuajien ja muitten avohoitotapausten valtakunnassa niin kunnon kova tiede tekisi välillä terää. Uskottiinhan näillä selkosilla vielä järkeen, ajatteluun ja kaikenlaiseen kohtuuteen. Tässä kohtuuttomaksi muuttuneessa maailmassa.


Kiitos inspiraatiosta intrigöörille, Qroquius Kadille ja Taisteluvälineupseerille.

35 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Joku oli joskus jollain forumilla tietävinään, että SDP:n Forssan ohjelmaan 1903 olisi kuulunut vapaa aseenkanto-oikeus. No, eipä sellaista kyllä näy löytyvän:

https://fi.wikisource.org/wiki/Forssan_ohjelma

Sen sijaan ohjelman maatalousosion kahdeksannessa pykälässä vaadittiin metsästys- ja kalastusoikeutta omistuksesta riippumattomaksi.
Ilmeisesti kyse ei ollut pelkästään ansa- tai muusta ampuma-asetta edellyttämättömästä metsästyksestä, joten kaipa nuo alkudemarit suhtautuivat aseenomistukseen varsin liberaalisti.

Olipa listalla myös sotilastaakan vähentäminen ja kansanpuolustuksen järjestäminen vakituisen sotaväenoton sijaan, ja se jos mikä edellyttää huomattavan laajamittaista aseenomistusta.
Joten aika kauas ovat nämä jakkupukudemarit loitontuneet alkudemareista.

Itsekin olen muutamankin kerran pohtinut, onko EU jokin valtavan mittakaavan poliittinen laboratorio, jossa kokeillaan miten pitkälle itsenäistä valtiota voidaan sortaa ilman asevoiman käyttöä. Brysselin hämmästykseksi Suomi on nöyrästi totellut kaikkein hulluimpiakin käskyjä.

Mikäli näin, varmasti Brysselissä on mietitty voisiko saunan kieltäminen olla lopulta se korsi, joka katkaisee tsuhnakamelin selän? Sen suuntaanhan on heitelty jo koepalloja sarnaamalla puun pienpolton tappavuudesta ja joku taisi aivan suoraan sanoakin yhden kerran, että mökkisaunat pitäisi kieltää.
Se jäi siihen yhteen kertaan.

Mutta ei hätää, tulevaisuudessa voimme syödä vaikka ilmaa:

https://www.energiatalous.fi/?p=1979

Sähköähän tuokin vaatii, mutta linkin mukaan sitä saadaan tulevaisuudessa rajattomasti! Eli ei huolen häivää!

Joppos123 kirjoitti...

Onhan se niin, että jos joku rinnastaa kaivostoiminnan metsästykseen ja tietääkseni alueellisesti myös kalastukseen niin päässä pitää olla muutakin kemikaalia kuin pelkkää kusta.
Voiko olla luonnosta erkaantuneille Brysselin piripäille tähdellisenpääkin tekemistä, esimerkiksi verkonpainona toimiminen jossain Mariaanien Hautavajoaman kohdilla?
Koko direktiivihän on silkkaa vittuilua todellisille luontoihmisille.
Suomen virheethän toki komppaa kaikkea mikä vain rajoittaa luonnossa liikkumista tai siitä hyötymistä.
Vihreiden luontokokemukset rajoittuvat nykyään lähinnä päräyttäviin skumpajuontihetkiin Espanpuistossa ja uskaliaimpien kohdalla hanhenpaskan seassa kahlaamiseen Hietsussa.
Kukahan tuota lyijyhaulikieltoa meinaa selkosilla valvoa? Eli tehdään kuten ennenkin ja nyt kannattaa varata pateja varastoon.
Energiantuotannosta sen verran, että vannoutuneena kalamiehenä minusta voisi lakkautetut vesivoimalat purkaa ja sellaiset jotka eivät enää ole kustannustehokkaita.
Ydinvoima ja kehittyessään pienydinvoimalat ovat tulevaisuuden energianlähde.
Aurinkovoima, joo ehkä kesämökkitarpeisiin tai lisänä oman torpan sähköntuotantoon mutta näillä leveyspiireillä ei sillä suuressa mittakaavassa ole mitään tulevaisuutta. Sama koskee tuulivoimaa.
Kyllä se ituhippikin alkaa ymmärtää asioita kun se oma perse jäätyy tai soijalatte jää kylmäksi.
Sen se vaatii koska nämä ituhipit ovat tottuneet siihen, että sähkö tulee töpselistä, raha seinästä ja itse perkeleestä syntynyt valkoinen lihaa syövä heteromies tarpeen vaatiessa pitää heidät väkivallan edessä hengissä.
Helppoahan sitä silloin on vaatia ja vittuilla.

Ihmettelijä kirjoitti...

Kusessahan on suoloja ja muita mineraaleja jotka ei tee hyvää sähkölaitteille ja aivothan toimii sähköllä vieläkin.
Ei kyllä puhelinkaan tykänny kun kusireissun päätteeksi tiputin pönttöön. Kauppareissuhan siitä tuli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Joppos123:lle ja Ihmettelijälle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Toi vertaus poliittisesta laboratoriosta oli aika osuva. Mitä tulee demareitten silloiseen ohjelmaan niin silloinhan ei itsenäisestä Suomesta oikein edes haaveiltu joten ajatus maanpuolustuksesta lienee ollut varsin keskeneräinen ja ehkä jopa pohjautunut Suomen autonomiseen asemaan osana Venäjää. Tuo linkki oli jokseenkin hurja. Vaikka kyse tietysti on ihan eri asiasta niin mieleen tuli Soylent Green. Ja tuosta lauseesta ”Sähköä on tulevaisuudessa tarjolla käytännössä rajattomasti, kun sitä tuotetaan aurinkopaneeleilla” totean minäkin että saanen hieman epäillä.

Joppos123: Nuo kaikki direktiivit tai niiden esityksethän ovat suomalaisille kaupunkivihreille kuin märkä uni. Ne pienydinvoimalat olisivat ehkä varteenotettava vaihtoehto.

Ihmettelijä: Kysehän oli lepikkoon eikä sähkölaitteisiin löröttämisestä. Ja muutenkin koko homma oli Pinnanmaata joka on meikäläisen oma Disneyland jossa pidetään mm. tuollaisia luentoja.

Ekku kirjoitti...

Jos meinaa puunpolton ja puukiukaat kieltää, niin ensin pitää kerätä aseet pois. Meinaan että muuten voi tuo tarkastajien työ olla niin hengenvaarallista, että siihen ei halukkaita löydy :)

Juha Kivela kirjoitti...

Jälleen kaikkineen erinomainen kirjoitus. Kirjoitit, "[e]ttä Suomen suurin uhka joskus tulevaisuudessa tulee koko hela valtakoneistosta vasemmalta oikealle. Niin ettei niitä edes erota toisistaan". Kukapa tuota olisi tuolloin Suomen perustuslakia kirjoitettaessa voinut edes pahimmissa painajaisissaan ajatella mahdolliseksi tilanteeksi? Kai silloin elettiin nykyisen utopian sijaan edes jollain tavoin jalat maassa realismissa...

Tulevaisuus näyttää onko maassamme yhtäkään puoluetta, joka enää aidosti kykenee realismiin, kansalaisten yhtäläiseen oikeudenmukaisuuteen, oikeuden toteutumiseen ja lakien noudattamiseen... Voimme jo piankin tästä saada varmistusta? Vai onko kaikki vain teatteria muurahaiskansalaisen äänestä kamppailtaessa poliittisessa näytelmässä? Näytelmässä, jossa kukin käy vuorollaan vasemmalta oikealle kusettamassa muurahaiskansalaista... Asian on sanottu olevan fifty-fifty -tilanteesta... Onko kaikki keinot sallittuja Suomessa(kin) äänistä kamppailtaessa?

Tulevaisuus valaissee tilannetta joka tapauksessa.

Joppos123 kirjoitti energiamuodoista. Ydinvoimasta ja viime vuosina pienydinvoimaloista olen puhunut samaan suuntaan ja sävyyn itsekin. Kannatettavia. Aurinkoenergiasta tein keväällä laskelmia omakotitalouden osalta. Hyvin samansuuntaisiin laskelmiin oli päästy taannoisessa Hesarin artikkelissa, joka kertoi helsinkiläisestä taloyhtiöstä. Takaisinmaksuaika liian pitkä. Laitteiden/järjestelmien hintojen olisi tultava alaspäin? Yhtenä vaihtoehtona olisi lisätä veronmaksajan tulonsiirtoja? Tulonsiirtojen käyttäminen ei oikein ole tässä perusteltu menetelmä. (Aurinko)energiasta saatu hinta on suuri kysymysmerkki jatkossa. Siitähän myös takaisinmaksuaika osaltaan riippuu. Muitakin seikkoja toki huomioitava.

Jos kuitenkin vertaa vaikkapa ilmalämpöpumppua ja aurinkosähköjärjestelmää, niin edellinen on hankintahinnaltaan edullisempi. Takaisinmaksuaikakin on huomattavasti lyhyempi. Joskin tämän tuleekin olla, koska laitteistokin kestänee keskimäärin lyhyemmän elinkaaren kuin aurinkosähköjärjestelmä. Ilmapumpulla on myös mahdollista jäähdyttää kesäisin. Aurinkosähköjärjestelmällä ei ainakaan suoraan. Varmaan moni on tehnyt käytännön laskelmia ja tullut samansuuntaisiin aatoksiin, koska ilmalämpöpumppuja näkee hyvin paljon, aurinkoenergiajärjestelmiä (aurinkopaneeleja katoilla) hyvin vähän. Tämä siitäkin huolimatta, että sähköyhtiöt ovat kyllä pyrkineet tarjoamaan aktiivisesti aurinkoenergiajärjestelmiä, myös kotitalouksille.

Luvut (hinnat) kertovat seuraavaa: ilmalämpöpumppu asennettuna noin 2.000,00 euroa (tarjouksissa jopa noin 1.600,00 eur) laadukkaat merkit vs. aurinkosähköjärjestelmä omakotitaloon noin 6.000,00 - 6.500,00 eur. Hupsista... enpäs nyt jaksa korjata edelle kirjoittamaani, mutta juuri kuulin, että uusin tarjous olisi tuosta em. aurinkosähköjärjestelmästä ollut noin 4.500,00 eur... Tulivat hinnat nopeammin alas, kuin osasin ottaa huomioon... Jos kyseessä todellakin vastaava järjestelmä kuin aiempi, niin tuo muuttaa jo olennaisesti takaisinmaksuaikaa ja kannattavuutta...

Juha Kivela kirjoitti...

Noista yliopistoiden huipputanhuavista yksiköistä niin koti- kuin ulkomaillakin...

https://www.oikeamedia.com/o1-148200

(kannattanee lukea, jos aikaa liikenee)


OT. Erään ammattilaisnäyttelijän näkemys Atlantin takaisesta tilanteesta...

https://twitter.com/jonvoight/status/1326323889417322497

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Veikkaanpa että jopa tämä hallitus ei uskalla ehdottaa puunpolttokieltoa. Vaikka se ei reaalimaailmassa asukaan.

Juha: Aika näyttää. Tällä hetkellä meillä poliittisella rintamalla ei ole kuin perussuomalaiset mutta matka on vielä hirvittävän pitkä. Suurimpana jarruna siinä on valtamedia. Meilläkin muuten on ilmalämpöpumppu. Soiva peli. Aurinkopaneeleita ei olla koskaan edes suunniteltu.

Kakkosviesti on pelottava. Niin Yhdysvaltain kannalta kuin Suomenkin sillä tuo mielettömyys tulee ilman muuta tännekin.

Tanhuan vaari kirjoitti...

Taas mukavaa luettavaa tarjoilit. Minä aikanaan ihastuin jo siihen alkuperäiseen Jammuun ja olet kyllä ansiokkaasti jatkanut hänen sanataituruuttaan. Kaikesta muusta olen samaa mieltä mutta noista sähköautoista ja uusiutuvan energian käytöstä olen eri linjoilla. Tekniikka on kehittynyt hurjasti viime vuosina. Suomessa talvella on omat haasteensa mutta maailman mittakaavassa vanhaan ei ole paluuta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tanhuan vaari ja kiitokset. Tarkoitukseni ei ole kylläkään matkia Jammua. Tuo nimimerkkinikin tulee ihan muista yhteyksistä. Mitä asiaan tulee niin Suomi on sen verran pohjoinen ja kylmä maa että pelkkä aurinko- ja tuulienergia ei tänne kerta kaikkiaan riitä.

Joppos123 kirjoitti...

Helsingin soijalattepiireissä luotetaan Vemäläiseen kivihiileen. Mutta jos se loppuisi?
Ei nää tule soijalattea eikä lämpöä. Kallion kämpät kävis aika kylmäksi.
Helsingin vihreät voittavat vaalit mennentullen. Perustelut.
1. Ilmainen elämä
2. Ilmainen energia, muille jää päästöt.
3. Monikulttuurisus on rikkaus ja ihanaa.
4. Ei meillä mitään jengeä ole, pelkkää rasismia.

Katsellaan asiaa vaikkapa kahden vuoden päästä.
Ruotsin tiellä ollaan.

Apina voi lähteä viidakosta mutta viidakko ei lähde apinasta.
Oma kokemus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Valitettavasti vihreät voittavat seuraavat kunnallisvaalit Helsingissä. Sääliksi käy helsinkiläisiä.

Juha Kivela kirjoitti...

Niinpä.. nähtäväksi jää, mutta vihreiden kannatus voinee olla toivottoman suurta Helsingissä. Jos näin tulevissa kunnallisvaaleissa todellakin on, niin todellakin käynee sääliksi hesalaisia.

Huolestuttavaa lienee laajemmassa kontekstissa, että vihreiden kannatus on myös Saksassa jokseenkin huolestuttavan (levottoman) suurta.

https://www.verkkouutiset.fi/saksan-vihreat-avasi-vaalipelin-tama-puolue-ei-kay-kumppaniksi/#62bcb3c4

Timosen kommentti asiaan olikin paljon puhutteleva.. Niin Saksassa, niin Suomessa.. Ykä mainitsi tuossa taannoin, ettei harrasta kiroilua. Hyvä niin, kertoo aidosta herrasmiehestä. Syyllistyn nyt herrasmiesmäisettömään käytökseen ja kommentoin, että 'Voi vittu'. Täytyy vain toivoa, että vaalikarja heräisi niin Suomessa kuin Saksassakin. Mielellään ennemmin kuin (liian) myöhään..

Nils - Aslak kirjoitti...

Minä olin 10v sitten rakentamassa Helsingin vihreälle eliitille taloa Helsingin Jätkäsaaressa, as Oy Malta. Claes Andersson, Irina Krohn, Petri "ensimmäinen Koijärvellä" Krohn ja heidän lääkärisisko, sekä Hgin kaupunginvaltuustossa ollut äitinsä. Lääkäreitä, apteekkareita, dosentteja ja kermaa kaikki.

Hitas talo, josta yksikin Nurminen osti 4 asuntoa ja kaikki vuokralle. Vastoin hitas sääntöjä.

Katolle tuli erillinen saunakerros, jonka saunaan jatkuvalämmitteinen valtava puukiuas. Ja nämä ihmiset olivat juuri kieltämässä Yrjönkadun uimahallin puukiuasta. Autonosturilla meni katolle rekkakuormittain halkoja.

Lähetin MOT:lle juttuvinkin, mutta ei mitään.

Siinä herrasväen ilmastotalkoot ja EeUu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle ja Nils-Aslakille & kiitos kommenteistanne.

Juha: Tuo Saksan kehitys on pelottavaa. Ja tässä tapauksessa kiroilu on sallittua. Vaalikarjan heräämisen suurin este on edelleenkin valtamedia.

Nils-Aslak: Kuvaavaa. Vihreät ovat erikoistuneet istumaan toisten perseillä nuotioon. Suomalaista nomenklaturaa.

Janne kirjoitti...

Kyllä minulla on suuri luottamus siihen, että hallituksemme laittaa tuollaiset käppäukot kuriin. Vähintään 10 vuotta ilmastonmuutosleiriä tuommosille.

Anonyymi kirjoitti...

Virheät de Dorka on sitten jämäkästi taas linjannut energiapolitiikkaansa. Tuulivoima ei käy, ei ainakaan tuntureille rakennettava*. Kohta toki kuulemme, ettei yleensäkään maan päälle rakennettava tuulivoima käy. Pilaa maisemallisia ja ainutlaatuisia luonnonarvoja.

Suomenlahdellekaan ei sovi näitä lintusilppureita rakentaa maisemaa pilaamaan. Eikä Vanajan rannalle, pilaamaan Rapolan maisemaa.

Ehkä virheät de dorka kertovat mihin saa rakentaa tuulivoimaloita? Käytöstä poistettaviin kaivoksiin? Entäpä aurinkovoimaa, saako näitä rumia, arkkitehtoonisia arvoja pilaavia paneeleita todella asennella ihan minne vaan? Mistä muuten saadaan yöllä sähköä? Lapsiorjatyövoimalla louhituista raaka-aineista tehdyistä akuista? Ostamalla putlerilta, made in cccp ydinvoimaloista? Tsernobyl-tekniikka on tunnetusti turavallista ja luontoa säästävää.

Ainakaan pumppuvoimaloita ei sovi rakentaa sähköä varastoimaan, Päijänteen rannalle piti rakentaa mutta sen onnistuivat luonnonsuojelijat estämään.

*Toinen lappilainen, suu koko ajan päälaella olevista, vinkujista, petra laiti, on näin ilmoittanut. Kuulemma alkuperäiskansan pyhiä paikkoja tai jotain. Eikä nyt välitetä siitä, etteivät saamelaiset ole alkuperäiskansaa. Mistä kielestä tulevat Inrari, anar, saimaa, päijänne, aavasaksa? Kukaan ei tiedä, ei kumminkaan saamen kielistä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Siitä lyijyhaulikiellosta puheen ollen:
Nyt täytyy tunnustaa tietämättömyyteni. Tietääkö Yrjö tai joku muu ehkä paremmin?
Miksi niitä metsästysaseiden hauleja on tähänkään saakka tehty juuri lyijystä? Miksi ei teräksestä? Onhan jo iät ajat tiedetty, että lyijy on myrkyllistä. Ja sitä vartenhan sorsia ja muita vesilintuja metsästetään, että niitä voitaisiin syödä. Miksi siis myrkkyä ruokaan?

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoittiko se esitys, että nykyisetkin vesi- ja ydinvoimalaitokset pitäisi lakkauttaa, vai ainoastaan, että niitä ei enää pidä rakentaa lisää?

Uusia vesivoimaloita Suomeen tuskin enää kovin paljon voidaankaan rakentaa, mutta ne, jotka on jo rakennettu, muodostavat toki edelleen tärkeän keskeisen osan maamme sähköntuotannosta. Ja niin voidaan olettaa olevan tulevaisuudessakin.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo mitä edellinen ano kirjoitti pitää paikkaansa. Vesivoima voidaan korjata ydinvoimalla. Kosket vapaaksi.
Meillä on hemmetin hienoja kansallismaisemia ja jokia jotka on aikoinaan padottu.
Me voitaisiin korvata kaikki padotut joet yhdellä ydinvoimalalla. Siis yhdellä.
Mitä tulee noihin miniydinvoimaloihin niin tekniikkahan on jo olemassa. Jo 60 luvun alussa ensimmäinen ydinvoimalla käyvä sukellusvene Nautilus meni pohjoisen napajään ali.
Ne pienet voimalat pitää toki laittaa paikkaan mihin ituhipit eivät pääse käsiksi.
Kalkkipetteri Lohjalla voisi olla hyvä mesta.
Kuilut 700 metriä maanalla.
Sinne muutama voimala hyrskyttämään ja koko Etelä-Suomi saisi energiansa sieltä.
Mutta tämähän ei käy nykyiselle hallitukselle koska,
1. He haluavat kaikki yhtä persaukisiksi kuin aikoinaan kansa oli neukkulassa, helppo hallita.
2. Maan sisäinen turvallisuus pitää saattaa vähintäänkin samaan tasoon kuin Ruotsissa. Siis vähintään.
3. Uutta aaltoa odotellaan. Kunhan koronarajoitteet poistuvat niin saadaan ainakin se 100000 uutta mulkkua raiskaamaan, ryöstämään ja tappamaan meitä. Koska se on heidän ihmisoikeus. Meillä ei nimittäin ole muuta oikeutta kuin ottaa turpaan ja maksaa ihan kaikki mitä geelipäät vaativat.
Tästä aika hyvä esimerkki on jo lööpeissä.
Mulkku ei saanut ilmaista elämää niin alkoi tappamaan. Tämä käytös on aika yleinen noiden arabien piireissä.
Näiden kanssa pitää ymmärtää se, että jos vedät korviasi luimuun saa pakittaa koko ikänsä.
Ne huutaa ja uhoaa aikansa mutta kun laittaa vallitsevan todellisuuden nenän eteen ne laskevat allensa.
Jonkin verran kokemusta.
Olen ammatissani tavannut ihmisiä jokaisesta kulttuurista mutta nyt täytyy sanoa etten koskaan ole tavannut vittumaisempaa, kostonhaluisempaa, valehtelevampaa, petollisempaa, kusipäisimpää, epäinhimillisenpää kuin ne muslimit joista osa ei enää ole täällä.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi hauleja lyijystä? Miksei teräksestä?

Ihan ekaksi, hauleja EI tehdä teräksestä vaan raudasta. Ei puhtaasta raudasta, se olisi liian kallista vaan teknisesti pehmytteräksestä. Siis raudasta jossa on epäpuhtautena mm. hiiltä.

1 Lyijy on tiheydeltään suurta, siis litra lyijyä painaa paljon. Tästä on etua ilmanvastuksen voittamisessa. Lyijyhaulin poikkipinta-alapaino on suuri. Siksi se myös läpäisee höyhenpukua, nahkaa ja lihaa hyvin.

2 Lyijyn sulamispiste on matalahko. Sitä on siis helppo valaa hauleiksi ja aihioiksi.

3 Lyijy on pehmeää. Sitä on helppo käsitellä mekaanisesti - iso osa hauleista tehdään haulimyllyllä pyörittämällä. Lyijyhauli ei riko supistuksia koska se on piippua pehmeämpää ja kokoon painuvaa.

4 Lyijy on helppoa louhia ja rikastaa, sitä on laajasti saatavilla. Jo muinaiset roomalaiset käyttivät sitä laajasti. Sen louhiminen ja rikastus on siis helppoa hyvin alkeellisella tekniikallakin. Linkoajat ja plumbatan heittäjät jo käyttivät lyijyä ammuksissaan. Myös jalkajousiin oli pienriistan metsästykseen lyijykuulia käytössä.

5 Lyijy on halpaa. Esimerkiksi kulta on pehmeää ja tiheydeltään suurta. Se on kumminkin hinnaltaan liian kallista. Ja saatavuudeltaankin huonompaa.

6 Myrkyllisyys syötynä ei ole merkitsevää. Hauleja on riistassa ollut ainakin 500 vuotta, eikä sitä ole pidetty ongelmana. Haulit on tavattu jättää syömattä, syljetty suusta pois. Rautahaulit ja muut korvikkeet on kovempia ja hampaille vaarallisempia. Myrkyllisyys syötynä koskee lähinnä raadonsyöjiä, jotka eivät osaa jättää hauleja syömättä.

7 Lyijy ei ruostu - hapettuu kyllä. Mutta paljon hitaammin kuin rauta. Rautahaulit voivat ruostua patruunassa möykyksi,joka ei kulje läpi supistuksen vaan joko rikkoo supistuksen tai räjäyttää koko aseen. Vaikkei aseelle aiheudu ongelmaa, tuommoinen möykky lentää pitkälle, eikä välttämättä osu maaliin. Siis parhassa tapauksessa sorsa lentää tiehensä ja haulimöykky osuu satojen metrien päässä toiseen sorsastajaan.


Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jannelle, Pyssymiehelle, Ano1:lle, Ano2:lle, Joppos123:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Janne: Onneksi utopisteilla ei ole vielä käytössään sellaisia väkivaltakoneistoja kuin eräillä valtioilla.

Pyssymies: Mielettömyys jatkuu joka tapauksessa. Ohisalohan totesi tuoreeltaan että EU-miljardeista menee puolet ”ilmastokriisiin ja vihreään siirtymään”. Sitä naista ei reaalimaailma häiritse.

Ano1 & Pyssymies: Pyssymies selitti Ano1:n kysymyksen jo tuossa alempana. Lisään vielä sen että korvikehaulit ovat paljon kevyempiä mikä taas lisää haavakkojen määrää.

Ano2: En usko että niitä ollaan suoranaisesti lakkauttamassa mutta uusiin ei uskalleta satsata.

Joppos123: Sinänsä asiassa on myös huoltovarmuuspointti eli vesivoima on kaikesta huolimatta kuitenkin varmaa voimaa kriisiaikanakin. Mutta noin muuten hyviä huomioita ja siihen suuntaan ollaan menossa mitä ennustit. Ja kiitos yv:stä & lätsännostoa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun noilla Jukka Kivelän linkittämillä sivuilla puhutaan Yhdysvaltain presidentinvaaleista ja niihin liittyvistä epäselvyyksistä, niin mitä itse arvelette? Mitä seuraavista mahdollisuuksista pidätte todennäköisimpänä?
1. Onko Trump oikeassa väittäessään, että vaaleissa on harjoitettu laajamittaista vilppiä ja että äänet on tarkoituksella laskettu väärin? Vai
2. Onkö Trump väärässä: vaalit ovat kyllä olleet rehelliset, mutta Trump todella luulee tai pitää ainakin hyvin todennäköisenä, että tulos on väärennetty? Vai
3. Ovatko vaalit äänenlaskentoineen olleet rehelliset ja myös Trump tietää sen, mutta valehtelee tietoisesti?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Uskon itse että vaaleissa on ollut vilppiä. Mutta minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin katsoa että kuinka käy. Tilannehan on vielä aivan kesken.

Anonyymi kirjoitti...

https://metsastajaliitto.fi/uutiset/euroopan-komissio-haluaa-metsastyskiellon-kymmenesosalle-suomesta

Huomioiden mallioppilas-statuksemme sekä nykyinen hallituksemme veikkaan ma, että tuo 30% tulee tapahtumaan.

Siinäpä sitten se vähä maa-ala, joka jäisi Ramsay-määritelmän mukaisesti ei kosteikkoalueiksi!

Meinaan, ei tässä asekielloista ole kysymys koska mitäs niillä aseilla enää on laillista virkaa kun niiden käyttämisestä ampuma- ja metsästysharrastuksiin tehdään mahdotonta eli käytännöllisesti laitonta?

”On huomattavaa, että metsästys - joka perustuu kestävään käyttöön – rinnastetaan strategiassa kaivostoimintaan." (SIC!)

YK:n Agendat 21 sekä 2030 etenevät valtavin/kiihtyvin harppauksin ja samaa kehitystä edustaa kaikki cornholio-virusta vastustavat määräykset/toimenpiteet; askel askeleelta kohti suurta nollausta (the great reset) ja ennenkuin huomaammekaan olemme koko maailman käsittävässä liittovaltiossa... Maailmassa, jossa et omista mitään ja et ole koskaan ollut onnellisempi!

https://www.armstrongeconomics.com/wp-content/uploads/2020/10/Schwab-you-own-nothing.jpg
https://www.weforum.org/agenda/2016/11/how-life-could-change-2030/


On ollut muuten s-tanan surullista huomata tämän "corollan" myötä ettei Suomessa ole yhtäkään todellista oppositiopuoluetta, siksi samaa virttä laulavat oikein kuorossa kaikki ek-puolueet. Lisäksi Halla-ahoa alkoi himottaa todellinen hillotolppa Helsingin pormestariuden muodossa; hyvä hänelle ja ehken pääkaupunkiseudun perussuomalaisille mutta varsinainen syväpyllistys kaikille meille maakunnissa oleville ps-kannattajille.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/suomalaisen-demokratian-kuolema/

QroquiusKad kirjoitti...

Enpä usko Halla-ahon pyllistäneen Kepulien lailla maakuntien äänestäjilleen. Jussi toimii pitkän tähtäimen strategialla, jonka kuvioista meillä ei tietenkään ole hajuakaan.

Toki en itsekään kyllä ymmärrä, miten hänen viimeaikainen sordinonsa maahantunkeutujien arkipäivän terrorista ja taloutta kuristamaan lätkäistyistä koronahysteriatoimista sitä strategiaa edesauttaa, mutta ei meillä silti ole muuta vaihtoehtoa kuin uskoa ja luottaa Jussiin.

Ei nimittäin ole eikä voi olla kenenkään muun kuin vihervasemmiston etu saada puoluekentälle saati eduskuntaan uutta Pekka Siitointa.

Tinahattu kirjoitti...

Näen että Pyssymies jo vastasi ja selitti. Lähetän tämän kuitenkin mainiteksani PT Kekkosen.

Nimetön kirjoitti...
28. marraskuuta 2020 klo 13.04
“Siitä lyijyhaulikiellosta puheen ollen: 
Nyt täytyy tunnustaa tietämättömyyteni. ”


Olisipa PT Kekkonen vielä kanssamme. Hän selittäisi paremmin.
Lyijy on raskas metalli josta on helppo muodostaa kuulia ja hauleja. Syy sen käyttöön on nimenomaan ominaispaino.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Anolle, Qroquius Kadille ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups & Qroquius Kad: Se Tvälupsin ennustama 30 pinnaa tulee toteutumaan jos se tästä hallituksesta on kiinni. Eikä metsästäjien ja ampujien kyykytys tule tähän jäämään. Jussin pormestariehdokkuutta pidän lähinnä vaalikikkailuna ja se sallittaneen.

Ano: Tuon Malisen tekstin kannattaa kaikkien lukea. Elämme pelottavia aikoja.

Tinahattu: Jep, lyijyn ominaispaino. Ja se Kekkonen oli melkoinen asevelho.

Anonyymi kirjoitti...

Lyijyn ominaispaino, matala sulamispiste ja hinta. Kullalla on korkea ominaispaine, sulamispiste ja hinta. Siksi emme näe kultahauleja. Vielä. Kun tilanne pahenee, kyllä joku alkaa tarjota maksukykyisille patruunoita.

PTK oli todella hyvä ampuja ja osaava aseiden kanssa. Osasi purkaa ja koota melkein mitä vaan - jopa niin, että se värkki toimi ko. operaation jälkeen. Kemiasta tiesi yhtä ja toista, käytännön kemiasta. Ja oli natsi, oikeasti. Politiikasta ei kannattanut väitellä, muuten kyllä keskustelu oli mielenkiintoista. Opetti kissalleen vanhat venäläiset komennot, suomen kaartin aikaiset. Ja katti osasi liikkua komennon mukaan. Ihan kaikki ei saa kissaa oppimaan yhtään mitään. Oli pölhökustaiden sensuurin kohteena vuosia. Poistui keskuudestamme ennenaikaisesti.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Hjuu, purkaminen on aina helppoa. Kokoaminen sitten välttämättä ei. Samaa vertaustahan voisi käyttää musiikin puolelta. Eli kyllähän joka jätkä soolon soittaa. Muusikko soittaa sen toisenkin kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Sepitin ammoin aseita sivuhommakseni. Oikeastaan se oli keräilyaseiden käsittelyn, välittämisen ja myynnin sivujuonne. Harrastuksen sivuhomman sivuhomma. Mutta sepitin kumminkin. Arvaa montako valmiiksi purettua lukkoa kokosin ja montako siatappopistoolia.

Jos arvasin "monta", olet oikeassa.

Tuli niitä purettuakin, umpipaskottunutta lukkoa ja pikkupyssyä.

Varsin 20-luvun pikkupistooleissa on hienoja, suorastaan nerokkaita rakenteita. Vähän osia, osilla monta funtiota. Kun ei ohjekirjaa ole saa tämmöistä pirunnyrkkiä miettiä hieman.

Sotapyssyt on helpompia, ne tehty mokkerinkin purettaviksi ja kasattaviksi.

Pitää vaan tietää temppu joka pitää tehdä, jotta aseen sa puretuksi. Temppu, joka pitää tehdä, jotta aseen saa kootuksi. Ja sitten pitää tietää mitä ei saa tehdä, ettei jotain mene rikki. Helpoa kuin heinänteko.

Internetistä löytää nykyään melkein minkä vaan pyssyn purku- ja kokoamisohje. Toisin oli ennen. Akateemisen kauta sai tilattua kirjan, josta toivottavasti selvisi purkuohje. Aina ei, kirja oli täynnä kullitettujen pyssyjen kuvia ja kuvia totisista ukoista, rintapieli kuin romukaupan ikkuna. Ja pitkiä listoja sarjanumeroista - nämä menivät keisarillisele laivastolle, nämä kratsenian salaiselle poliisille, nämä mesopotamian kuninkaalliselle ratsuväelle. Mutta ei miten se saatanan värkki puretaan / kootaan. Sinne meni viikon ruokarahat.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies ja kiitos lisäyksistä. Minä arvostan aseessa nimenomaan yksinkertaisuutta ja toimintavarmuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Kymmenen vaiko 30% ?

https://www.verkkouutiset.fi/vihreat-vaatii-kolmannesta-suomen-metsista-suojeltaviksi/

Olipas vaikea arvata!


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Juu, ei voi sanoa että olis ollut yllätys.