torstai 26. marraskuuta 2020

KAIKKIEN SKETSIEN TUOLLA PUOLEN

Hiljattain näyteltiin eräs varsin irvokas näytelmä josta postaamisen olin ajatellut jättää yhdeksi osaksi seuraavia koottuja epistoloita. Ryhdyin kuitenkin ajattelemaan asiaa siitä näkövinkkelistä että entäs jos kyseinen tosielämän näytelmä olisi ollut käsikirjoitus, jota oltaisiin tarjottu vaikkapa Televisioteatterille näytelmän rungoksi sanotaammeko esmes vuonna 1985? Mitenkähän käsikirjoitukseen olisi suhtauduttu? Miettikää. Aloitetaan näytelmä.

Näytelmä tapahtuu Tampereen yliopistossa, tarkemmin sanottuna sen pitämällä kurssilla ”Yhdenvertaisuus ja sukupuolten tasa-arvo yhteiskunnassa”. Yliopiston mukaan kurssilla ”opiskelija perehtyy sukupuolentutkimuksen keskeisten käsitteiden avulla yhdenvertaisuuden ja sukupuolten välisen tasa-arvon sekä eriarvoisuuksien ja syrjinnän kysymyksiin” ja kurssia voi pitää ainakin puolipakollisena.

Kurssin sisältö pistää erään opiskelijan – nimeltään Jokke –  ihmettelemään ja tekemään sitä julkisesti. Hän ihmettelee että minkä ihmeen takia kurssilla puhutaan miehistä, joilla on kuukautiset. Siis miehistä, joilla on kuukautiset. Eli miehistä, joilla on siis munasarjat ja naisen vehkeet. Tätä hänen ei olisi pitänyt tehdä sillä seurauksena on taivaan korkea suvaitsevais-tiedostava joukkorääkyminen. Joukkorääkymistä oheisessa kuvassa jonka voi klikata suuremmaksi:


Joitain otteita joukkorääkymisestä. Joka siis johtuu siitä että opiskelija kyseenalaisti menstruoivien miesten olemassaolon. Joukkorääkymistä mm. näin:

- Kaikki miehet eivät ole biologisesti miehiä.

- Kaikki miehet ei ole syntymässä määritelty miehiksi.

- Onko sun mielestä asiallista laukoa transfobisia kommentteja.

- Kyseenalaistat tällä kommentilla käytännössä joidenkin miesten oikeuden itsemäärittelyyn.

- Sieltä tuli ala-aste biologiat.

- Ihanko oikeasti tällainen puhe sallitaan täällä.

- Nää biologiaöyhöttäjät ei IKINÄ ole itse lukion jälkeen opiskelleet biologiaa eikä varsinkaan kielitiedettä joka on tässä kontekstissa paljon relevantimpaa.

Muistutetaan siis vielä, että joukkorääkyminen johtui siitä että opiskelija Jokke ei uskonut – niin kuin ei biologiakaan usko – menstruoivien miesten olemassaoloon. Ja hieman myöhemmin tulee sosiaalisen median kautta lisää rankkaa ja ja tyypillisen kannustavaa suvaitsevais-tiedostavaa palautetta:

- Eiköhän potkita Jokke pois yliopistosta ja samalla koko suomalaisesta koulutusjärjestelmästä. Nyt olisi tuhannen taalan mahkut pilata tämän juntin loppuelämä totaalisesti.

(Pistäydytään välillä vuodessa 1985 ja käydään siellä Televisioteatterissa. Mahdollinen näytelmän ohjaaja lukee käsistä ja puistelee päätään. Menstruoivia miehiä… mistä se tommosenkin on keksiny… ja toi ”nää biologiaöyhöttäjät ei IKINÄ ole itse lukion jälkeen opiskelleet biologiaa eikä varsinkaan kielitiedettä joka on tässä kontekstissa paljon relevantimpaa”… on kaveri ainakin Orwellinsa lukenut ja newspeakin sisällön omaksunut… mutta ei… täysin epäuskottavaa… scifissäkin täytyy olla totuuden siemen… tää on vaan keksimällä keksittyä dystopiaa… ei tuollaista voi tapahtua… mutta luetaan ny mielenkiinnosta loppuun kumminkin…)

Näytelmä jatkuu. Sen sijaan että kurssin vetäjä olisi pistänyt omaehtoisen uusbiologian harrastajat kuriin niin hän päättääkin sulkea Jokken pois kurssilta. Jokken mielipiteet olivat aiheuttaneet sen verran suuren henkisen pipin eikä Jokke olisi saanut julkaista kohtaamaansa joukkorääkymistä sosiaalisessa mediassa. Jokken valmistuminen saattaa myöhästyä kyseisen jupakan takia. Siis sen takia, että hän ei usko menstruoivien miesten olemassaoloon.

Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaani Juho Saari kommentoi asiaan että juristit tutkivat asiaa nimenomaan siksi onko Jokke loukannut yksityisyyden suojaa ja hän toteaa vielä että ”luennoitsijan puheet miesten kuukautisista ovat osa tietopohjaista opetusta, josta vastaa kurssista vastaava lehtori”.

(Ja takaisin vuoteen 1985. Tähän asti käsikirjoitusta päästyään Televisioteatterin ohjaaja etsii talouspaperia sillä juuri äsken otettu tukeva vissyhörppy pääsi purskahtamaan hänen suustaan käsikirjoituksen päälle. Pyyhittyään jälkensä hän ottaa kirjoituskoneensa ja kirjoittaa käsikirjoituksen tarjoajalle lyhyen palautteen:

Arvon käsikirjoittaja. Kiitokset yhteydenotostanne mutta meillä ei ole käyttöä tuotoksellenne. Scifinkin täytyy pohjautua jollain tapaa todellisuuteen tai mahdolliseen sellaiseen mutta käsikirjoituksenne idea on yksinkertaisesti mahdoton ja sen toteutuminen vaatisi niin suurta älyllistä taantumista nimenomaan yliopistoissa että sellaista ei kerta kaikkiaan tule koskaan tapahtumaan. Se on täysin mahdotonta. Suosittelen, että tarjoatte käsikirjoitustanne joillekin kokeellisille amatööriteattereille. Ehkä he saattaisivat olla kiinnostuneita”.)

Niin kuin lukija on koko ajan tiennyt, ei kyseessä ollut mikään huono scifi-käsikirjoitus vuonna 1985 vaan aivan äskettäin tapahtunut todellinen joukkorääkyminen. Todellisessa Tampereen yliopistossa. Mitenkäs, eivätkös ne yliopistot kovasti mainosta että ne ovat sivistyksen kehto? Ja välttämättömyys, että sivistys voisi säilyä jatkossakin? Vaan tarvitaanko me oikeasti tällaista sivistystä?

Muistutetaan vielä lukijaa siitä, että Tampereen yliopisto on yksi niitä paikkoja jossa leivotaan tulevaisuuden poliittisia päättäjiä. Siis ihmisiä, jotka voivat vallan oikeudella tunkea kärsänsä muurahaiskansalaisten elämään.

Kuka tarvitsee enää scifi-dystopiaa kun meillä on todellisuus?

Ja ehkä asiaan liittyen kannattaa laittaa pari mainosta. Ostakaa kansalaiset Pinnanmaan Äkkölämäkölässä toimivan viljelijän Son Lönsönin transfobista slurria. Siitä ei puurotarpeet enää parane:


Ja sama Son Lönsönhän toimittaa myös genitaalihiekkaa eri tahoille, mm. Tampereen yliopistoon. Menekki on jatkuvaa. Suvaitsevais-tiedostavilla ihmisillä kun menee hiekkaa sinne niin vaan kovin, kovin helposti.

42 kommenttia:

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Me ollaan Valten ja Feijan kanssa samaa mieltä että ruunasta ei saa tammaa vaikka kuinka sorean röijyn heittäisi loimeksi kun se ei varso. Tampereen aliopisto on ollut viimeiset 50 vuotta outojen otusten reservaatti.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Lähinnä suurinta ihmetystä aiheuttaa 1980 luvulta alkanut akateemisen maailman rappio. Pseudotieteitä ja huuhaata odottelemme koska tähtitieteen eli astronomian kurssit muutetaan astrologian kursseiksi ja teologisessa tiedekunnassa panostetaan new age ajatteluun, opinnäytteen kuten eräs piispa voi tehdä tumputtamisesta kun Lutherin opit ovat liian vaikeita ymmärtää.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Mitenkäs vanha viidakon sanonta meneekään, vai meni. "Asia X tapahtuu korkeintaan silloin kun koiras poikii". Nyt sitten odottelemaan, että kaikki odottamassa olleet asia X:t lähtevät tapahtumaan. Vuosisatojen ja -tuhansien varrella on varmaan niitä ehtinyt kertyä melkoinen määrä.

Yst. terv. Ano Nyymi

Anonyymi kirjoitti...

https://yle.fi/uutiset/3-11666024

"Bundeswehrin ensimmäinen transsukupuolinen joukko-osaston komentaja, everstiluutnantti Anastasia Biefang siirtyi lokakuussa uusiin tehtäviin yksisarvisella koristellun armeijan ajoneuvon kyydissä."

-Eivät kuitenkaan vielä omaa transsukupuolista joukko-osastoa?



Kun tämä sotien välinen rauhanaika on käynyt jo kiusallisen pitkäksi.


-Tvälups-

Janne kirjoitti...

Vaikka joku eukko olisi kuinka seinästä revästyn ruman äijän näkönen ja olonen ja vaikka olis kuinka leikkauttanu ittestään äijää, niin fakta on se, että kahdella x-kromosomilla se olento on naaras. Ihan sama mitä Tampereen punikkiopistossa opetetaan.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Vanha totuus, jonka olen kuullut monenkin kirjailijan suusta, on se, ettei sen enempää romaanien kuin varsinaisten sci-fi-tekstien kirjoittaja koskaan pysty päästämään mielikuvistaan niin hurjasti valloilleen, ettei todellisuus kohta tulisi perässä ja panisi vielä paremmaksi.

Akateemisen yhteiskuntatutkimuksen alennustilasta tuossa ihan juuri kirjoitin. Se on siis täyttä rapaa ja kuraa jo sosiologian alkeiden tasolla, saati sitten tuo kaikkein ohuimmaksi identiteettiongelmoinniksi huispannut käsitekärhämöinti, jolla on yhtälaisia ja samanarvoisia ominaisuuksia keskiajan skolastisten käsiterealistien pohdiskelujen kanssa -- eli siis vaikkapa kysymyksen siitä, montako näitä enkeleitä mahtuu istumaan neulankärjelle.

Voi herranjestas. Akatemia raikaa ja kaikaa näitä nuppineulanteräväpäisiä laulajia, enkelikuoroja. Liekö sitten kohta edessä identiteettiongelmat siitä mihin sukupuoleen siivekkäät kuuluvat tai kuulutetaan.

Ihmettelijä kirjoitti...

Pahkasika lopetettiin hyvästä syystä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Hohhoijaa tosiaan; täytyyköhän sitä ruveta itsekin pohtimaan, että mistä reiästä se menkkaveri tulee ulos. Nokastako vai perseestä. Nokasta jos tulee, niin hmm, sen näkee , mutta jos perseestä, niin ei niin helposti huomaa. Täytynee ruveta paskantamaan kunnolla rauhassa ja sitten katsoa - ja pöyhiä - oisko paskan seassa menkkaverta. Uutta löytyy aina uudessa uljaassa maailmassa!

KKi kirjoitti...

"
https://yle.fi/uutiset/3-11666024

"Bundeswehrin ensimmäinen transsukupuolinen joukko-osaston komentaja, everstiluutnantti Anastasia Biefang siirtyi lokakuussa uusiin tehtäviin yksisarvisella koristellun armeijan ajoneuvon kyydissä."
"

Tämä jäsen -Tvälups-:n linkki kirvoitti huutonaurun. Pistää vain miettimään kuinka paljon potentiaalinen vihollinen mahtaakaan nauraa.

Jostain kirjasta luin nykyisen bundeswehrin pärjään hyvinorganisoidulle lastentarhalle tommosen puolisen minuuttia.

Tuon jutun peruteella asia on helppo uskoa.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on taas sortavan patriarkaatin kokoontumisajot!!1!

Allaoleva pätkä kuvaa erinomaisesti Hyvät ja Parhaat Ihmiset ry(from Ykä P.) jäsenten ajatusmaailmaa; "Eiköhän potkita Jokke pois yliopistosta ja samalla koko suomalaisesta koulutusjärjestelmästä. Nyt olisi tuhannen taalan mahkut pilata tämän juntin loppuelämä totaalisesti."
Ja tämä siis mielipiteen takia. Minä joka median, politiikoiden ja viranomaisten mielestä on pahahuonojulmaihminen, en halua pilata kenenkään elämää. On se jännä.

T. Keskiäkäinen taistelupanssarivaunuoletettu


QroquiusKad kirjoitti...

Tuohan oli siis sukupuolentutkimuksen kurssi. Mitä tämä Joakim Vigelius sitten odotti saavansa vastaukseksi järjenpuhumiseen? Miksi hän yleensä oli tuollaisella höpökurssilla?

Anonyymi kirjoitti...

ja läpi meni, että lotisi!

https://yle.fi/uutiset/3-11666863

Seuraavaksi luodit sillä tuo piru ei tyydy pikkurilliin.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Just luin uutisen, että ns. sateenkaarinuorilla ei mene kovin hyvin. On muita enemmän mielenterveysongelmia, kiusaamista ja kaikkea. Ja siihen kun seta, ei setä, tulee vielä sähläämään niin ei ihmekään, että polla hajoo.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Ano Nyymille, Taisteluvälineupseerille, Jannelle, Seppo Oikkoselle, Ihmettelijälle, Terho Hämeenkorvelle, KKi:lle, Keskiäkäiselle taistelupanssarivaunuoletetulle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Joitain huomioita:

- On varsin kauheaa tajuta että nuo kaikenlaiset villitykset ja hysteriat pesivät nimenomaan yliopistoissa. Tai ainakin niitten yhteiskunnallisella puolella.

- Luulin ensiksi että Tvälupsin kommentti Saksasta oli vitsi mutta eihän se piru vie ollutkaan. Ja joo, Saksan armeijan kalustotilanne on kauhean ja katastrofaalisen välimaastossa ja ampumatarvikkeita sillä on varastossa ihan kokonaisen kahden vuorokauden ajaksi.

- Keskiäksy osuu asian ytimeen. Noilla ns. hyvillä ihmisillä näyttää olevan halu alistaa ja murskata väärinajattelevien ihmisten elämät.

- Se lyijyhaulikielto oli odotettu mutta syvältä ja poikittain se on joka tapauksessa. Ja se on hyvä esimerkki siitä mitä tapahtuu kun utopistit pääsevät sorkkimaan asioita joita ne eivät ymmärrä. Ja hyvä muistutus myös siitä kuinka ”itsenäinen” Suomi tällä hetkellä on.

- Huru-ukko oli oikeassa ja kaikenlaisten mielenterveystapauksien määrä niissä on huomattavan suuri. Mielenterveyspotilas muuten tarttee ihan muuta hoitoa kuin kirurgin veistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin Qroquius Kadille vielä. Se kurssi oli vissiin politiikan tutkimuksenkin linjalla jotenkin pakollinen. Jaa miksikö? Älkää minulta kysykö.

Anonyymi kirjoitti...

"Kyseenalaistat tällä kommentilla käytännössä joidenkin miesten oikeuden itsemäärittelyyn." Tässähän tämä asian ydin kiteytyy tuohon yhteen joidenkin-sanaan. Itsemäärittely-oikeus tulee siis sallia vain joillekin miehille, ei suinkaan kaikille. Ei liene epäilystäkään minkä sukupuolen edustajat tuon oikeuden sallivat.

Olen totaalisen kyllästynyt sanaan oikeus silloin kun sitä ei käytetä juridisessa mielessä. Vaadin Suomeen velvollisuus- ja kohtuuministeriötä! Sekä Tampereen yliopiston siirtämistä Napapiirin yläpuolelle. Jospa Lapin raikas ilma selvittäisi noita teollisuuskaupungissa sumentuneita opiskelija-aivoja. Pakolliseksi kurssiksi "Mitä eroa on laadulla ja määrällä niin opintokursseissa, graduissa, tohtorinväitöskirjoissa kuin maahanmuutossakin". Ja mikähän hiton kummajainen on tämä nykyään niin suosittu "tohtorikoulutettava"? Mikäli oikein olen ymmärtänyt, siinä ei kouluteta mihinkään oikeaan ammattiin vaan titteliin, pl. lääketieteen tohtorit joita koulutetaan lääkäreiksi.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa muistaa, että nää on samoja tyyppejä jotka leimaavat kaikki jotka eivät jaa heidän käsityksiään korona tai ilmastohysteriasta "tiedevastaisiksi"

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän se "transfobia" on? Tuskin ainakaan kovin onnistunut nimitys, ellei ehkä leimaavana haukkumasanana.
Fobiahan tarkoittaa pelkoa. Ja tuskinpa tuon Joakimin kysymyksen esittäminen mitään erityistä pelkoa osoitti, ainakin tuolla kurssilla ehkä pikemminkin jopa rohkeutta, varsinkin kun hän vielä vastasi joihinkin hänelle esitettyihin kommentteihinkin.

Kuvitellaanpa vaikka, että joku oppinut henkilö olisi parikymmentä tai vaikkapa vain kymmenen vuotta sitten joutunut autiolle saarelle tai muutoin eristyksiin kaikesta nykyisestä joukkoviestinnästä, ja että hän nyt palaisi ihmisten ilmoille. Hän tuskin olisi koskaan ennen kuuluutkaan (tai lukenut) sanaa transfobia, mutta jos se nyt tulisi jossakin vastaan, mahtaisiko hän arvata, mitä sillä tarkoitetaan. Tuskin siinäkään tapauksessa, että hän osaisi latinaa. Hän kyllä tunnistaisi sen osat: trans merkitsee "toisella puolella" ja fobia pelkoa. Ehkä hän tulkitsisi sen tarkoittavan jonkin esteen ylittämisen pelkoa. Vanhastaan sana trans on esiintynyt varsinkin joidenkin maantieteellisten alueiden nimissä, usein yhdistettynä joen nimeen, jolloin se tarkoittaa joen toisella puolella olevaa aluetta. Niin esimerkiksi Etelä-Afrikan Transvaal, ja myös nykyisen Jordanian nimi oli aikoinaan Transjordania. Ehkä hän siis kuvittelisi sen tarkoittavan joen ylittämisen pelkoa. Ehkä sellaistakin joillakuilla esiintyy.
Tai ehkä sana olisi tuonut mieleen transrasvat, joiden epäterveellisyydestä kohistiin jo parikymmentä vuotta sitten. Niitähän ei juuri ole luonnossa, mutta jonkin verran niitä syntyy kuumennettaessa rasvoja, esimerkiksi paistinpannussa. Nimitys viittaa erääseen molekyylirakenteen yksityiskohtaan, joka oli ollut pitkään tunnettu vain kemisteille, mutta myöhemmin transrasvoista tuli myös terveydellinen huolenaihe. Tulisiko kuvittelemalleni henkilölle kenties mieleen, että "transfobia" tarkoittaisikin pelkoa sairastua ravinnossa olevista transrasvoista?

(Kuvaavaa kyllä, käyttämäni editorikin alleviivaa punaisella sanan transfobia. Se siis ilmeisesti ei tunnista sanaa, vaan olettaa, että siinä olisi jokin kirjoitusvirhe.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Joo, se ”oikeus” määritellään nykyisin kai lähinnä intersektionaalisen feminismin mukaisesti. Ja sen oikeuspyramidin mukaisesti me tavalliset ihmiset ollaan siellä pyramidin alimmassa osassa. Minä puolestani kannattaisin koko yliopistollisen yhteiskuntatanhuamisen lopettamista kymmeneksi vuodeksi niin että sinä aikana selvitettäisiin että mihin ja missä määrin sitä oikeastaan tarvitaan. Ne yhteiskuntatanhuajat kun todellakin valmistuvat oppiarvoon. Ei ammattiin.

Ano1: Juuri näin. Uskovaiset määrittelevät tieteen uskontonsa perusteella.

Ano2: Hyviä huomioita. Transfobiahan on samanlainen hokema kuin islamofobia.

Strix Senex kirjoitti...

Mitenkähän tuohonkin porukkaan noihin keisarin uusiin vaatteisiin pitäisi suhtautua. Kyseessä näyttää olevan joukko hyökkääviä, tasapainottomia, omahyväisiä, suvaitsemattomia, ahdaskatseisia, tekopyhiä huijareita jotka yrittävät aggressiivisella laumakäytöksellä peittää kyvyttömyytensä ja henkisen laiskuutensa ja sen, että he yrittävät hankkia akateemisia suorituksia jotka ovat sisällöltään saman arvoisia kuin ne prameille lomakkeille painetut mielikuvitusmaan pompööseillä nimillä varustettujen yliopistojen todistukset, joita voi ostaa parilla eurolla netistä. Ehkä he haistavat jonkinlaisen kuplan puhkeamisen vaaran aavistuksen ja noudattavat sitä vanhaa neuvoa: When in doubt or danger, run in circles, scream and shout.

Anonyymi kirjoitti...

Homofobiahan on jo esitetty rangaistavaksi ja transfobiaakin. Islamofobiahan jo on. Kas kun ei kynofobiaa tai agorafobiaa ole muistettu tuomita. Hoplofobian pitäisi olla kumminkin valtiollisen viran epäämisperuste.

Käsitehumppaa - sosiologia - itse opiskelleena voin kertoa ainakin ko. aineen olevan todellisuudesta ja järjestä irrottaurunut jo 70-luvulta asti, ainakin. Tavallaan oli joskus järkeä mutta sitten sinkoutui maata kietävälle radalle . Ja nyt taitaa olla jo poistumassa aurinkokunnasta. Myös kasvatustiede alkaa olla rajatapaus. Asiaakin mutta aika paljon "asiaa". Mutta tarpeeksi paljon opintoviikkoja nosti palkkaani aika makeasti ja olisi sittemmin mahdollistanut messevimpiä virkanimikkeitä. Katsoin kumminkin asialliseksi siirtyä voiman pimeälle - siis ATK:n yksityiselle - puolelle. Edelleen niistä tuhlatuista tunneista on hyötyä, opetustyöstäni voidaan laskuttaa enemmän. Ei siis ihan hyödytön aine.

Mutta oikeasti, miksi mielenterveyspotilaiden houreet sukupuolestaan pitäisi ottaa vakavasti? Miksi puolestaloukkaantujien kitinä kiinnostaa ketään? Voiko universtaalla esittää mitään niin tyhmää, ettei sitä joku ottaisi vakavasti?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senexille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Hyvin sanottu. Ei lisättävää. Muuta kuin ehkä se että tuossa tulevat akateemiset suojatyöllistetyt riekkuvat yhteishysteriassaan.

Pyssymies: Kysehän on muodista. Muodin mukaan nämä asiat menevät. Ja tietyt ihmiset haluavat olla muodissa mukana.

Lissu vaan kirjoitti...

Eli yläasteen koulukiusaajat, jotka porukalla ottavat jonkun onnettoman kynsiinsä ja hampaisiinsa hienonnettavaksi, ovat nyt tulleet siihen ikään jolloin on siirrytty yliopistotasolle.
Sieltäpä nämä kiusaajat sitten aikanaan siirtyvät työelämän puolelle ja aseetkin ovat jo järeämmät.
"Tieteentekijöinä" juuri tällaisessa sukupuolentutkimuslaitoksessa, voidaan vaikuttaa oleellisesti kaikenlaisten pimeiden ideologioiden soluttautumisessa yhteiskuntaan.
Jos niitä tarpeeksi syvältä pöyhii, on pohjimmaisena vaikuttimena lopulta viha. Mitä muutakaan nämä todellisuudesta täysin irrallaan olevat ismit ja hankkeet ovat.
Tämä yltiöfeminismi sukupuolisekoiluineen on kyllä ylittänyt järjelliset rajat kauan sitten. Eniten huolestuttaa ja surettaa lapset, jotka jo ovat joutuneet tämän aivopesun alle.

Koulukiusaajat muuten harvemmin, vastoin yleistä käsitystä, ovat niitä jo valmiiksi päähänpotkittuja reppanoita. Kiusaajalla on itsellään paha olo, ei pidä paikkaansa, vaan kysymys on julmasta vallan käytöstä, jonka avulla kiusaajat nostavat omaa egoaan. Kiusattu on siihen tarkoitukseen alistettu objekti, jonka musertamisen keinoista tulee toinen toistaan kekseliäämpiä näyttöjä, joilla kiusaajat huvittelevat ja kisaavat keskenään. Hyvin usein promoottorina on joku alfa-persoona, joka saa hölmöt seuraamaan ja ihailemaan itseään kiusatun kustannuksella.
Väitän, että mm. naisten yliedustus opettajina tuottaa tätä rajattomuutta, joka osaltaan pitää yllä koulukiusaamiskulttuuria.
Pehmeillä arvoilla on oma tärkeä merkityksensä, mutta ihmisen lapsi tarvitsee kyllä selkeät rajat.Tämä uhriuttamismentaliteetti, jossa aina haetaan syytä väistää vastuuta ja tarvetta mennä itseensä, on todella kieroa ja tuhoavaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lissu vaan. Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi. Nykyisten pehmeitten arvojen mukaan kukaan ei voi olla sadistinen kusipää vaan sikailuun on aina syy jossain muualla.

MikkoK kirjoitti...

Opiskelijoiden keskuudessa tehty Stanfordin vankilakoe (1971) osoitti, että tavallisista ihmisistä paljastuu jopa koetilanteessa sadistisia ominaisuuksia, kun heille annetaan vanginvartijan rooli. Kuinka paljon herkemmin tämä tapahtuu, kun rooli on todellinen, virka-asemaan liittyvä?

Järjellä ajatellen tällaiset yksilöt pitää laittaa kuriin, eikä palkita. Mutta kuka laittaa kiusaajia kuriin, kun ohisalot ovat asioita pahentamassa. Kiusaajia oikein hakemalla haetaan, terroristileireiltäkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, MikkoK. Juuri näin. Ja ei pidä ajatella että akateeminen oppiarvo saisi ihmisen automaattisesti elämään ihmisiksi. Sen oppiarvon omaavat ovat juuri niitä jotka tulkitsevat terroristinkin uhriksi.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se ole feministien mielestä synneistä pahin olla (toksinen) mies. Paradoksaalisesti juuri nämä samat feministit nostavat älämölön, että kyllä tällä Maijalla on oikeus olla Matti, jos hän siten itsensä määrittelee. Eikö se ole kohtaloista kauhein. Miksi muuten nimitys transmies ei kelpaa, sehän olisi kai selkeä nimitys kyseisille henkilöille.
Mitä tulee tuohon itsemäärittelyyn, niin suljetuissa hoitolaitoksissa on joskus ihmisiä, jotka määrittelevät itsensä vaikkapa Jeesukseksi, mutta ei heitä yleensä kovin vakavasti oteta. Yliopistoissa taitaa nykyisin olla vastaavan tason porukkaa, ja ikävä kyllä heidät kaikesta päätellen otetaan vakavasti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Toi Jeesusvertaus oli varsin osuva. Nykyisin sellaiset pitäisi tosiaan ottaa vakavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Jeesus tai Napoleon. Tästä aiheestahan vitsailtiin 80-luvun sarjakuvissakin, että sillä tavalla luulosairaat laitettiin suljetulle osastolle, vaikkeivät muuten vaarallisia olleetkaan. Suljetut osastot pääosin suljettiin, ja potilaat laitettiin avohoitoon, ja siksi päätettiin ettei kyse ole edes sairaudesta. Niitä jälkiä sitten mennään.

Simo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Simo. Ja 1990-luvulla Suomessa tapahtui suuri joukkoparantuminen kun B-mielisairaalat suljettiin.

QroquiusKad kirjoitti...

Niin, Suomi oli pantava eurokuntoon.
Sen nimissä mielisairaaloita oli ehdottomasti suljettava, koska maassamme oli tuolloin neljä mielisairaalapaikkaa tuhatta asukasta kohti, kun EU-keskiarvo oli 2/1 000.
Eurokuntoon laittamisen jälkeen meillä oli alle yksi per tuhat, ja karmea määrä osastopotilaita suoraan sanoen jätettiin heitteille.

Tällaisissa asioissa Suomi laittoi itsensä eurokuntoon suit sait sukkelaan, eikä tiukkaakaan tehnyt. Sen sijaan kun useimmissa EU-maissa on 300 - 500 poliisia per 100 000 asukasta, Suomessa on vain 130:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_and_dependencies_by_number_of_police_officers

EU-keskiarvo lienee siis jotain reilu 300/100 000.
Mutta tässä asiassa kelpo poliittinen eliittimme ei tunne vähäisimpiäkään paineita laittaa Suomea eurokuntoon.

First things first, sanoi anglosaksi!

Hessu kirjoitti...

Kaikki naiset eivät ole hirveästi innostuneet uusista opeista. Vauva.fi - sivustolla keskustellaan kaikesta lapsiin ja äitiyteen liittyvästä, mutta myös muusta. Kesäkuussa joku rohkea nainen avasi keskustelun otsikolla en ole cis-nainen vaan nainen.

Keskustelua on käyty 471 sivua ja varmaankin lähes kaikki näkökulmat on käsitelty. Esimerkiksi transnaiset haluavat tulla valmiiseen pöytään ja viedä naisten, siis oikeiden naisten, kovalla työllä hankkimat saavutukset, kuten omat urheilukilpailut. Transaktivistit saavat keskustelussa kylmää kyytiä.

Kenties oikeat naiset vielä pelastavat ja palauttavat järjen maailmaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Hessulle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Juuri näin. Tuossa vaiheessa suomen valtaeliitti unohti suomalaiset. Tietoisesti.

Hessu: Toivotaan näin. Valitettavasti nimenomaan niillä järjettömillä naisilla on valtamedia tukenaan.

Anonyymi kirjoitti...

Suuri joukkoparantuminen - ihmettelin, kun alkoi olla ihan levottomia puhuvia tyyppejä liikenteessä. Hulluja selvällä suomenkielellä siis.

B-mielisairaalat oli suljettu, potilaat siirretty avohoitoon. Suomeksi heitteille.

Ihanan monimuotoista menoa. Samaan aikaan ilmestyi "puudelit" - pohjoisafrikkalaiset istuskelemaan kahviloihin ja ihkaoikeita neekereitäkin alkoi näkyä katukuvassa. Miksi, millä asialla olivat suomessa, ei tietoa. Somalitkin ilmestyivät tukemaan julkisia rakennuksia.

Sitten lakkautettiin vanhainkodit, säästöä. Mimulle jäi hämäräksi miten jo kauan sitten rakennettu rakennus tuottaa käytössä ollessaan kovasti kustannuksia. Ja miten on kovasti halvempaa kiertää autolla toimittamassa aterioita vanhuksille kuin lykkiä ne ateriat kärryllä keitttiöstä osastolle. Sekin on hämärää miten tyhjä rakennus säästää kovasti, kun sitä pitää kumminkin lämmittää jottei se mene tärviölle. Ehkä minun olisi pitänyt suorittaa kummallis eiku kunnallistutkinto.

Joo-o, eurooppalaista meininkiä totta tosiaan.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Jep, ja samoihin aikoihin niitä, jotka vastustivat vallitsevaa kehitystä alettiin nimittää äärioikeistolaisiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mua kiinnosi johtaako tämä "- Eiköhän potkita Jokke pois yliopistosta ja samalla koko suomalaisesta koulutusjärjestelmästä. Nyt olisi tuhannen taalan mahkut pilata tämän juntin loppuelämä totaalisesti." kommentti syytteeseen, siinähän suunnitellaan/yllytetään vainon aloittamista ja yllytetään johonkin kimppakiusaamiseen jotka ovat jo isoja rikoksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ei johda, sillä asiaa mahdollisesti tutkiva poliisi toteaisi ylemmän tahon painostuksesta että kyseessä oli vain voimakas ja sallittu mielenilmaus. Sillä olihan kyseisen mielenilmauksen tehnyt tättähäärä sentään niinqu oikeassa. Vaikkei hänen tarvitse niinqu oikeassaolemistaan mitenkään perustella.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä lääketieteen opiskelijan (käsittääkseni asiantunteva) kommentti asiasta. Se julkaistiin tänään Iltalehdessäkin, josta sen ensin huomasin, mutta Googlella saatoin todeta, että blogissa se on julkaistu jo aikaisemmin. Mahtaako sen kirjoittaja olla huomannut tämänkin blogikirjoituksen kommentteineen.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lucas-maki/sukupuolikeskustelu-nykymuodossaan-on-turhaa-saivartelua/

Kommentin oleellisin osa oli selvästikin tämä:
"Jos aiheesta haluttaisiin oikeasti käydä avointa keskustelua, huomattaisiin hyvin nopeasti vastapuolien puhuvan täysin eri asioista. Siinä missä konservatiiviset ihmiset tarkoittavat sukupuolella ensisijaisesti biologista sukupuolta, puhuvat liberaalit ihmiset tyypillisesti sosiaalisesta sukupuolesta. Molemmat ovat aitoja tosielämässä esiintyviä asioita, mutta keskenään eriä."
Useimmissa tapauksissa ne toki ovat yhtäpitäviä. Mutta eivät aina.

Nykyisin useimmat jo tietävät, että naisilla on kaksi X-kromosomia, miehillä yksi X- ja yksi Y-kromosomi. Niin yleensä. Mutta kuten tuossa kirjoituksessa todetaan, siitäkin on poikkeuksia, silloinkin kun kysymys on nimenomaan biologisesta sukupuolesta. Ainakin yksi sellainen poikkeavuus on tunnettu jo kauan, vaikkei sitä tuossa kolumnissa mainitakaan: Turnerin oireyhtymä, jossa naisella on vain yksi X-kromosomi (eikä yhtään Y:tä); toinen X-kromosomeista ilmeisesti on jostakin syystä hävinnyt jo sikiökauden alkuvaiheessa. Tarkemmin asiasta kerrotaan esimerkiksi täällä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Turnerin_oireyhtym%C3%A4.

QroquiusKad kirjoitti...

Onhan myös Klinefelterin oireyhtymä, jossa miehellä on XXY-kromot ja onpa myös tupla-Y-kromomiehiä.
Nämä ovat anomalioita, eli suomeksi luonnonoikkuja.

Ei aihetta toimenpiteisiin, hajaantukaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Niin kuin Qroquius Kad totesi, ei aiheuta toimenpiteitä. Fiilissukupuolen pohjalta ei pidä alkaa muokkaamaan yhteiskuntaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei pitäisi niin, mutta kun tehdään:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007654737.html

Eiköhän tuhotyttöjen hallitus saa tuon jutun lopulta läpi sellaisena kuin heillä oli tarkoitus, mutta saatanan keski-ikäiset, lihaasyövät heteromiehet estivät Unelmaa toteutumasta jollain perkeleen tosiasioilla.

Sillä kertaa. Mutta kyllä se vielä...!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, tää menee suurinpiirtein niin että yksi vaatii ja satatuhatta tottelee.