sunnuntai 13. toukokuuta 2012

POLIITTINEN HUOSTAANOTTO

Minähän en pahemmin tuota todellisuuspisteorg-sivustoa pläräile. Närästys vaivaa muutenkin. Sen sijaan luen säännöllisesti Tapio Tuurin blogia, ja Tapio oli käynyt näillä todellisuussivustoilla. Ja olipa heppu törmännyt Köyryyn eli Cosmo Hunkiin eli Panu Höglundiin, joka oli asiasta tehden vaatinut, että maahanmuuttokriittisten mukulat tulisi ottaa huostaan. Ei kuulemma valuttaisi myöskään kyyneleitä, jos maahanmuuttokriittisten mukulat kuolisivat.

Höglundhan on sinänsä tuttu heppu. Hänhän on tarjoillut aikaisemminkin ysimillistä eräisiinkin kansallismielisiin ohimoihin. Eiköhän hepulla minullekin yksi luoti varattuna ole. Ja eihän siinä mitään, kun taiten päähän ammutaan, niin eihän se kerkee tehdä kipeetäkään. Kun ei vaan ammu suolille ja jätä kitumaan. Sitä minä en kyllä ymmärrä, mistä hepulle on noin tolkuton viha tullut. Osaisikohan joku selittää?

Niin että eihän aiheesta periaatteesta kannattaisi edes pahemmin kommentoida. Mutta kun minä olen tota sosiaalipiiperrystä tehnyt työkseni pian neljännesvuosisadan, niin joitain ajatuksia päähän pomppaa. Kun, työstäni johtuen, mulla on noi huostaanoton perusteet päässä melko hyvin hahmotettu. Eli huostaanotot tehdään pääosin seuraavista syistä:

1. Pitkään jatkuva koulunkäymättömyys. Suomessa on oppivelvollisuus.

2. Jos puutteet lapsen huolenpidossa tai kodin olosuhteet vaarantavat lapsen terveyden ja kehityksen. Yleensä tämä tarkoittaa ajelehtimista ja rajojen puutetta ja/ tai vanhempien jatkuvaa päihteitten käyttöä.

3. Jos lapsi vaarantaa terveytensä ja kehityksensä käyttämällä päihteitä.

4. Jos lapsi vaarantaa terveytensä ja kehityksensä tekemällä muun kuin vähäisenä pidettävän rikollisen teon.


Mitä pitempään olen näitä hommia jatkanut, sen vastenmielisemmin suhtaudun yleensäkin huostaanottoihin. Mutta joskus vaan ei ole muuta vaihtoehtoa. Mutta poliittiset perusteet eivät ole huostaanoton syy. Sitä on ehkä harrastettu tietyissä maissa joskus aikaisemmin. En suosittele. Mikäli huostaanottoja tehtäisiin poliittisin perustein, niin tietysti työ laitoksissakin menisi koko lailla uusiksi. Tähän mennessähän laitoksissa on pyritty huostaanotettujen lasten ja nuorten kanssa suurinpiirtein seuraaviin tavoitteisiin:

1. Pidä yllä säännöllinen vuorokausirytmi. Mene ajoissa maate, että jaksat herätä ajoissa. Syö säännöllisesti ja terveellisesti. Hoida hygieniasi ja pidä muutenkin huoli itsestäsi.

2. Käy säännöllisesti koulua.

3. Älä käytä päihteitä.

4. Opettele käytöstavat ja suhtaudu kunnioittavasti muihin ihmisiin. Älä haistattele, älä huorittele.

5. Älä käytä väkivaltaa ongelmien ratkaisemiseksi.

Ja jos noissa tavoitteissa onnistutaan, niin ollaan jo aika pitkällä. Tietysti alamme kirjoituspöytäosasto kehittelee kaikkea muutakin hienoa strategiaa, mutta se saa aikaan lähinnä koulutuspäiviä, jolloin työntekijät ovat työstään poissa hiertämässä tyhjää, joten en siihen tällä kertaa enempää puutu. Mutta mikäli esim. Höglundia miellyttävä poliittinen kasvatus tulisi virallisesti osaksi työtämme, niin siinä pitäisi varmaankin tehdä melko radikaaleja lainmuutoksia. Ja se tietysti omalta osaltani tarkoittaisi, että lopettaisin nämä hommat. Minä kun olen työssäni täysin puolueeton virkamies, vaikka blogissani mielipiteitäni julkisesti esitänkin. Työ työnä, politiikka vapaa-ajalla.

Höglund taas kertaalleen tarjoaa meille kansallismielisille niskaan aimo annoksen hallinnollista napalmia. Minä taas voiman pimeän puolen edustajana tarjoan vastustajilleni, eli vihervasemmistolaisille rauhaa. Vihervasemmistolaistenkaan mukuloita ei pidä kenenkään ottaa huostaan poliittisin perustein. He rakastavat varmasti mukuloitaan niin kuin kaikki muutkin, ja pyrkivät heidän kanssaan pelkkään hyvään. Ei heidänkään perheisiin tule kenenkään turhasta kärsäänsä työntämän.

Tämä kirjoitus on sinänsä turha. Kyseessä on vain reagointi yhden hepun vaahtoamiseen. Mutta koska elämme kaksoisstandardien maassa, niin mietitäänpä asiaa toisinpäin. Entäpäs jos jonkun sanokaamme seinäjokelaisen perussuomalaisen varavaltuutetun kummin kaiman köyliöläinen kalakaveri kirjoittaisi facebookiin, että vihervasemmistolaisten mukulat pitäisi ottaa huostaan? Silloinhan lööpit kirkuisivat siihen malliin, että vanha termi ”kissankokoisin kirjaimin” pitäisi määritellä uudestaan ja uudeksi mittayksiköksi tulisi tanskandoggi.

Jos ihminen on niinqu tiätsä sillai oikeessa, niin sen mielenilmaisu on vaan semmonen vertauskuvallinen juttu, eikä sitä pidä ottaa tiätsä niinqu kirjaimellisesti.

Jos ihminen on niinqu tiätsä sillai väärässä, niin sen mielenilmaus on terrorismia, joukkotuhontaa sekä täynnä rikkimaksan hajuisia ja jo ammoin kuolleilla ja kielletyillä kielillä lausuttuja Julmia Sanoja.

*

Lisäksi mainos: Kaksi vuotta telakalla ollut Jälki-istuntoblogi on aktivoitunut. Suosittelen.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Panuhan on tuttu jo sfnetin ajoilta, silloin kun dinosaurukset vaelsivat tuntureilla ja TCP/IP:hen ei mahtunut kuvia.

Kaverihan esitti jo silloin, että kaikki naiset pitäisi hakata ja raiskata joten lääkitys on unohtunut jo kauan sitten.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Tää heppuhan muistaakseni kirjoitti aikanaan että "raiskaajan siitin on oikeuden miekka". Minkähänlainen meteli nousis jos niinqu väärässäoleva heppu olis noin kirjoittanut?

Anonyymi kirjoitti...

Luulenpa, että hitaimmillakin kierroksilla kulkevat vasemmistolaiset ovat ymmärtäneet kauan sitten, että Panu "Spruitta öögh öögh!" Höglundilla on eräänlainen Midaksen kosketus, tosin vain käänteinen sellainen: Siinä missä Midas muutti kosketuksellaan kaiken kullaksi, muuttaa Panu kaiken... Noh, päättäkää itse.

Skenessä on muuten sattunut sellainenkin välikohtaus, että Panu Höglund on käynyt kerran käsiksi Mikko Ellilään. Olen pahoillani siitä, että en ollut todistamassa tapahtumaa.

Anonyymi kirjoitti...

Siinä lienee tanner tömissyt kun kaksi ton tason "atleettia" ottaa mittaa toisistaan. :)

Pyrrhos kirjoitti...

Kumma heppu tämä Höglund tosiaan. Joskus esimerkiksi feminismiä on kaveri kritisoinut ihan järkevästikin ja asialliseen sävyyn, mutta sitten kun tulee maahanmuuttokriitikoista puhe niin miehellä pimenee ihan totaalisesti. Mistähän tuo kiukku tosiaan kumpuaa?

Nikopol kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Nikopol kirjoitti...

Tervehdys Yrjö ja kiitos mainostilasta.

Allekirjoitan virkamiehenä koko tekstisi. Ja koska olen sikäli omituinen ettei Hönujen huomio ja/tai työttömyys kiinnosta, teen nykyään kaiken Tor:in kautta ja paperipussi päässä. Siksi blogikin on pomppinut koko päivän on/off (enkä ihmettele vaikka tämä kommenttikin tulisi kaksi kertaa).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Pyrrhokselle ja Nikopolille & kiitos kommenteistanne.

Anot: Minä en ole tuosta käsikähmästä kuullut, joten en osaa kommentoida.

Pyrrhos: Samaa ihmettelen minä. Liekö jotain henkilökohtaista?

Nikopol: Ollos hyvä ja tervetuloa takaisin. Mitä enemmän virkamieskoneisto politisoituu, sen vähemmän siihen luotetaan ja se taas ei ole yhteiskuntarauhan kannalta ensinkään hyvä.

Närpes varg (heh, heh, hee) kirjoitti...

Olisiko siitä vuosi tai kaksi kun joku tytteli kirjoitteli netissä aika häijyjä Hönusta. Kuulemma kämppä oli aina kuin sikolätti ja jätkä haisi viiden metrin päähän siltä itseltään. Tytön mielestä haisulin filosofiakaan ei ollut kovin kummoista mieskunnosta puhumattakaan. Hönu muistaakseni vastailikin jotain siihen tyyliin, että oli hankala harppu tms.
En kyllä osaa ottaa hänen juttujaan mitenkään todesta.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Joku mainitsi minulle facebookissa, että täällä oli kommentoitu Höglundin riehumista Turun satamassa vuoden 2003 kesällä. Kommentoin nyt asiaa väärinkäsitysten välttämiseksi.

Tapasin Höglundin Turussa kesällä 2003 erään yhteisen tuttavan kautta. Tulin parin oman kaverini kanssa terassille, jossa Höglund istuskeli parin kaverinsa kanssa.

Lähdimme 6 äijän porukalla kävelemään joenrantaa pitkin ja juttelimme niitänäitä. Yhtäkkiä Höglund sai raivokohtauksen ja tarttui minua niskasta kiinni eikä suostunut päästämään irti.

Sattumalta ohitse ajoi poliisiauto, joten huusin poliisia apuun. Poliisin nähdessään Höglund päästi irti. Poliisi ei suostunut pidättämään Höglundia, koska hän ei ollut kuitenkaan lyönyt minua. Poliisi lähti pois, Höglund meni menojaan ja me muut menimme ravintolaan keskenämme. Höglundin pari tuttavaa, jotka olivat olleet hänen kanssaan terassilla, ihmettelivät hänen käytöstään.

Höglund itse selitti jälkikäteen netissä, että kyseiset poliisit tunsivat hänet nimeltä ja naamalta. Hän oli ilmeisesti ollut äskettäin kuulusteltavana, koska joku nainen oli hakenut hänelle lähestymiskieltoa hänen harrastamansa häiriköinnin vuoksi.

Sanoin itse poliiseille, että Höglund oli käynyt kimppuuni kännipäissään. Ilmeisesti poliisit eivät uskoneet minua, koska tiesivät Höglundin olevan raivoraitis. Tämä oli Höglundin oma selitys sille, että hänet tunnistaneet poliisit eivät halunneet pidättää häntä. He eivät siis uskoneet hänen olleen kännissä. Höglund kuitenkin ilmeisesti käyttäytyy selvinpäin samalla tavalla kuin jotkut aggressiiviset ihmiset kännipäissään.

En ole sittemmin ollut tekemisissä Höglundin kanssa. Olen toki nähnyt hänet usein Turussa kadulla tai kahviloissa, mutta en ole kokenut mitään tarvetta keskustella hänen kanssaan. Mielestäni Höglund pitäisi vain vaieta kuoliaaksi.

Toki jos Höglund joskus esiintyy mediassa jonain äärioikeiston asiantuntijana, täytynee ruveta nostamaan esille hänen omia häiriintyneitä kirjoituksiaan. Mediassahan haastatellaan kaikenlaisia punikkeja asiantuntijoina, esim. Vasemmistoliiton Dan Koivulaakso oli äskettäin tv:ssä äärioikeiston asiantuntijana kommentoimassa islam-vastaista mielenosoitusta.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Höglund nähtävästi katsoi asiakseen kommentoida vuonna 2003 käymäämme keskustelua vielä seuraavana vuonna kirjoittamassaan blogipostauksessa:

http://poistolokini.blogspot.com/2004/02/der-orden-unter-dem-totenkopfheinz.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja Mikolle & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Minä en ole hepun henkilökohtaisista ominaisuuksista perillä. Onpahan tapauksena vaan hyvä esimerkki siitä, että eräät saavat puhua mälkyttää mitä haluavat ja eräät taas eivät.

Mikko: Teit tapauksen sen verran selväksi, että en julkaise enää siihen mahdollisesti tulevia kommentteja. Kun kirjoituksen aiheenahan ei ollut se, kävikö joku jonkun kimppuun vai eikö käynyt. Höglund ei ole myöskään mikään blogini ykkös-, kakkos- eikä kuutosaihekaan, vaan (niin kuin jo totesin) on hyvä esimerkki siitä, jos on ns. hyvän puolella, saa laukoa mitä lystää eikä koira perään hauku.

Ylen ”asiantuntijavalinnat” ovat jo koomisia. Eikös ne muuten olleet nämä Koivulaakson hengenheimolaiset jotka siellä Tanskassa riehuivat, eivätkä suinkaan ”äärioikeistolaiset”.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei liity aiheeseen mutta huomasitko sähköpostit? Toisessa viestissä oli linkki pitkään kirjoitukseen joka kannattaisi lukea huolella.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Läpi tuli. Kesti aika pitkään lukea. Hyvä kirjoitus. En kommentoi sen enempää, koska kommentit itsessään vaatisivat useamman blogikirjoituksen.