tiistai 12. heinäkuuta 2016

ANTERO LÄRVÄNEN JA KÄYMÄTÖN KESKUSTELU

- Ja jälleen kerran hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion suorassa lähetyksessä. Tällä kertaa meillä on haastateltavanamme somalivähemmistön edustaja Mohamed Hassan Hassan, joka on halunnut kääntyä nimenomaan meidän puoleemme, koska Pinnanmaan ulkopuolinen valtamedia ei ollut halukas julkistamaan hänen viestiään. Mohamed, tervetuloa suoraan lähetykseen.

- Kiitos, Antero ja terveiset kaikille pinnanmaalaisille kuuntelijoille. Olen todella iloinen, että edes joku median edustaja haluaa kuulla, mitä haluan sanoa.

- Mitenkäs on, Mohamed? Mikä oli se viestisi, jota valtamedia ei halunnut julkistaa?

- Viesti oli se, että meitä somalivähemmistön edustajia kohdellaan Suomessa törkeän epäreilusti ja tavalla, joka suorastaan estää meidän integroitumisen suomalaiseen yhteiskuntaan.

- Jaa. Vaan eihän tuossa mitään uutta ole. Tuotahan valtamedia suoltaa itsekin noin 38 tuntia 24:n tunnin vuorokaudessa.

- Suoltaa suoltaa joo, mutta ei suolla sitä, mitä minä halusin sanoa ja saada sanani julki.

- Ja mikä oli se sana, minkä sinä halusit sanoa?

- No sehän on se, että millähän perkeleellä kansanosa saattaa edes alkeellisesti integroitua maahan, jos maa itsessään on kehittänyt puolestaloukkaantumis- ja jalustallenostamiskoneiston, joka vielä saa palkkaa siitä, että se tekee meistä somaleista teille suomalaisille jonkunlaisen Jeesuksen toisen tulemisen vaikka kuuromykkäsokeakin tajuaa, ettei se pidä paikkaansa. Onhan selvää, että edustamani kansanryhmä on kantasuomalaisille sekä äärimmäinen taloudellinen rasite ja on myös totta, että kansanryhmäni edustajat ovat perseilleet tässä maassa siihen malliin, että jos suomalaiset olisivat tehneet saman Somaliassa, niin niitten kaikkien päällä olisi jo kaksi metriä hiekkaa.

- Joo, tuo on kyllä totta. Jatka, ole hyvä.

- Suomalainen puolestaloukkaantumiskoneisto, media mukaan luettuna tekee meistä somaleista säännöllisesti onnistumistarinoita jos somali on työllistynyt johonkin työhön minkä tarvetta ei edes olisi, jos me emme olisi tulleet tänne. Ne kaikki työpaikat ovat perustettu meidän aiheuttamiemme ongelmien vuoksi ja joka ainoa näistä työpaikoista maksetaan suomalaisten veronmaksajien rahoilla. Miksi te suostutte tähän? Ja miksi me itse suostumme tähän? Somalit ovat ylpeä kansa. Ja tässä maassa se on jostain kumman syystä ylpeä kerjäläisasemastaan jonka myötä se saa esittää herrakansaa. Koska puolestaloukkaantumiskoneistonne nostaa meidät jalustalle, ja pitää meidät siellä. Teimme me mitä tahansa. Aivan mitä tahansa. Ymmärränhän minä sinänsä sen, että kyse on tästä koneistosta itsestään ja siitä palkkansa ja egonnostatuksesta saavista ihmisistä. Eivät he loppujen lopuksi meistä välitä paskaakaan. He käyttävät meitä ainoastaan nostaakseen omaa egoaan hyvinä ja oikeaoppisina ihmisinä.

- Vaan totta on tuokin. Puhut jätkä järkeä. Mutta puolestaloukkaantumiskoneistomme kovasti mainostaa, että te olisitte Somaliassa välittömässä hengenvaarassa jos teidät palautettaisiin.

- Hengenvaarassa my ass. Kansani edustajat ovat käyneet koko 2000-luvun lomailemassa Somaliassa. Siis lomailemassa. Kuinka hengenvaarassa oleva ihminen voi mennä lomailemaan paikkaan, jossa hän on hengenvaarassa? Hengenvaaran perusteellahan niitä turvapaikkoja on kansani edustajille annettu. Ja haluaisin vielä sanoa mediastanne sitä, että se pyrkii erittäin aktiivisesti peittämään kansanryhmäni kantasuomalaisia kohtaan tekemät väkivallanteot. Sen sijaan se pyrkii nostamaan otsikkoihin sen, jos kantasuomalaiset puhuvat meistä rumia. Rumia? Ei perkele haukku haavaa tee, jos se asiasta sanotaan. Vaan otetaan tämä pieni esimerkki. Somalinainen lyö suomalaisnaista turpaan. Mitä media uutisoi? Ei mitään. Entäs jos suomalaisnainen lyö somalinaista turpaan niin, että siitä on vielä videotodiste? Ei riitä lööppeihin kissankokoiset kirjaimet, vaan ne pitää vaihtaa ilveksen kokoiseksi. Mutta mitä te suomalaiset teette? Vaikenette kaikesta ja myönnätte meille Suomen kansalaisuuksia ja varmistatte, että ette pääse meistä koskaan eroon. Oletteko te aivan hulluja?

- Tuo on kyllä totta. Mitä itse haluaisit tapahtuvan?

- No ensinnäkin sen, että kaikki väkivalta- ja seksuaalirikoksia tehneet kansakuntani jäsenet karkoitetaan maasta huuthelvettiin. Ja samoin jos ihminen ei ole kolmessa vuodessa oppinut edes alkeellistakaan suomen kieltä ja jos hän elää edelleenkin pelkällä sosiaalituella niin kalossinkuvaa perseeseen yhtä kaikki. Ennen kaikkea minä toivoisin, että te suomalaiset ymmärtäisitte, että tämä on teidän maa, eikä teidän päävelvollisuutenne ole elättää meitä jos meistä ei kerran ole teille mitään hyötyä ja pelkästään haittaa. Arvaatko kuinka paljon Somaliassa mietitään suomalaisten hyvinvointia ja kuinka paljon siitä ollaan huolissaan?

- Saatanpa hyvinkin arvata. Mikä olisi mielestäsi se toivottava tila?

- No se olisi se, että kun suomalainen kävelee kadulla ja näkee somalin, niin hän ajattelee, että tuo ei ole rikollinen, tuo ei elä sosiaalituella vaan hän on täällä jollain asiallisella asialla. Vaikka töissä, turisti tai opiskelemassa. Jonka jälkeen suomalainen kulkisi somalin ohi ja unohtaisi asian kerta kaikkiaan. Mutta tämä teidän puolestaloukkaantumiskoneistonne tekee sen mahdottomaksi. Kas kun me somalit emme ole sille varsinaisesti ihmisiä, vaan käveleviä solidaarisuuspokaaleita, jolla se nostaa omaa suvaitsevaista egoaan ja tienaa elantonsa, koska se ei muutakaan osaa. Itse asiassa voisin muuten sanoa, että tuon suvaitsevaisuuskoneiston edustajat ovat tässä maassa tavallaan valkoisia somaleita. Tarpeettomia, hyödyttömiä ja erittäin vahingollisia. Ja luonnollisesti kaiken arvostelun yläpuolella. Eikös teidän kannattaisi hankkiutua heistäkin eroon?

- Mohamed Hassan Hassan, kiitän teitä lämpimästi tästä haastattelusta ja lausumistanne erittäin järkevistä ja asiallisista sanoista. Ja takaan, että Pinnanmaan media ei tätä haastattelua pimitä. Se on lähetetty suorana ja ilmestyy myös huomenna Huitsinnevadan Paikallisdemokraatissa. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan paikallisradio. Hei äänimiehet! Oliskos muuten niin, että Lälläveden saunassa olis tilaa myös yhdelle Mohamedille?

Hösse: Vaan sopiihan tämä mulle. Ei muuta kuin tervetuloa saunomaan.

Pertta: Samoin mulle. Soitetaanko Ykäkin messiin?

Antero: Soitetaan vaan. Mites sulle Mohamed käy? Kiinnostaiskos lälläveteläinen saunailta?

Mohamed: No jumalauta.

myöhemmin Lällävedellä

Mohamed: Vaan täytyy sanoa, että tässä saunassa on kyllä mahdottoman hyvät löylyt. Heitäkkös Pertta vähän lisää tsössiä?

Kiuas: Tsöss!

5 x Tsuhnan Kosto-tölkki: Knirsk.

Mohamed: Ja tää Tsuhnan Kosto on kyllä tolkuttoman hyvää olutta.

Hösse: Vaan mitenkäs se teillä islamilaisilla oli? Eikös profeetta kieltänyt sen alkoholin?

Mohamed: Joo, mutta tässä on katto päällä. Allah ei näe. Ja tossa kuistillakin voin ottaa, kun teillä on senkin katto sen verran leveä.

Ykä: Vaan täytyy sanoa, että sinä Mohamed olet kyllä harvinaisen järkevä ja asiallinen mies. Sinä olet tälle mökille aina tervetullut. Ja jos sua kiinnostaa, niin minä voin hommata sulle vieraskortin Örnätjärven Erämiesten metsästysmaille. Lähdetään syksyllä käymään metsällä.

Mohamed: Se olis ihan loistava idea. Mutta tiedäthän sinä että ei se onnistu. Ja tiedät myös miksi.

Ykä: Joo, tiedänhän minä. Onhan meinaan niin, että minä näen unta ja sinä olet minun unessani kehittämä unelmahahmo. Oikea Mohamed pitää meteliä Itäkeskuksessa ja leikkii siellä herrakansan jäsentä ruikuttaen mediallemme huonosta kohtelustaan. Media puolestaan ottaa ruikutuksen mielellään vastaan ja se oikea Mohamed ei ole millään lailla pahoillaan puolestaloukkaantumiskoneiston olemassaolosta.

Mohamed: Jep. Life sucks. Big time. Ja eiköhän tässä koko porukalla jo herätä.

Herätyskello: MÖÖP MÖÖP MÖÖP MÖÖP!

Ykä, Antero, Hösse & Pertta: No enpä olis arvannu…

Oikean elämän Mohamed: Voiko ihanammin päivän enää alkaa… onko ihanampaa aamua kuin tää…

Herätyskello: MÖÖP MÖÖP MÖÖP MÖÖP! 

Ykä-blogin lukija: Jaaha… tarttee nousta ja lähteä töihin… on niin monta Mohamedia perheineen ja puolestaloukkaantumiskoneiston edustajaa elätettävänä… ei maa meidän oo vaan laiskain lurjusten…

33 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tämä aika tasann tarkkaan summasi maanantaiset ajatukset, töihin ajaessa on aikaa miettiä. Saakeli kun olisi vähän aikaa, niin yrittäisin avata ajatuksiani siitä miksi tuntuu epäreilulta maksaa veroja. Etenkin kun sen verotuksen tavoitteena ja seurauksena ainoastaan kaiken hinta karkaa tavallisen kansalaisen ulottumattomiin. Mutta hyvä että vieraat viihtyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta vaan Ykällekin. Täälläkin jo elätellään koneiston osia, mutta ensi töiksi aamusumpit ja blogirintaman läpikäynti. Voimia eloon Huitsinnevadaan!

Terveisin VH

Historix kirjoitti...

"suvaitsevaisuuskoneiston edustajat ovat tässä maassa tavallaan valkoisia somaleita. Tarpeettomia, hyödyttömiä ja erittäin vahingollisia. Ja luonnollisesti kaiken arvostelun yläpuolella."

Voiko tuota enää paremmin laittaa? On se vaan harmillista, että blogissa kuvailtua keskustelua ei tässä yhteiskunnassa taideta koskaan käydä. Yllä esitellyistä syistä...

turbojuudas kirjoitti...

hetken jo kirjoitus toi mieleen kauniin tulevaisuudennäkymän jossa kaik tolkun ihmiset yhteisrintamassa käyvät järjettömyyden ja hulluuden riivaamaa väkeä vastaan. ja jollain perkeleen keinolla avaavat nämäkin ummessa olevat silmät. se on tulevaisuus jonka haluaisin nähdä. muuten, onko Tsuhnan Kosto lager-olut?

Anonyymi kirjoitti...

OFF TOPIC

Heti kun Orpo väistyi sisäministerin hommista, niin KRP on ruvennut julkaisemaan - ja myös saamaan kiinni - maan etsityimpiä rikollisia nimineen ja kuvineen.

Herää tietenkin mieleen sellainen kysymys, että jos samaa olisi tehty jo Orpon, Räsäsen, Holmlundin... sisäministeriyden kaudella, niin paljonko enemmän roistoja olisi saatu kiinni ja rikoksia estetyksi.

Ei liene kovin foliohattuista veikata, että pääsyy näiden julkaisemattomuuteen on tähän asti poliittisen korrektiuden ylläpitäminen ja arvovaltatappioiden välttäminen. Ei ole haluttu, että kansa näkee nuivien olevan oikeassa vaan on kerrottu ilman nimiä ja kuvia mediassa että "suomalainen" tai "suomen kansalainen" on taas tehnyt sitä tai tätä törkeää.

Tupla-J kirjoitti...

Näinhän se tosiaan on, että kun tänne ehdoin tahdoin tuodaan jokainen paskapää joka ulkomailta löytyy, niin ennen pitkää kaikkia ulkomaalaisen näköisiä päätyy pitämään lähtökohtaisesti paskapäinä.

Joskus sitä häpesi. Ei siitä tänäänkään ylpeyttä tunne. Kunhan tiedostaa että jep, näin minä koen enkä ihan sattumalta. Semmonen tiedostaminen on muhunkin tarttunut, mutta en ole ihan varma oliko se tämä mitä alkujaan haettiin.

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä taas pitkästä aikaa!

Tuohon kirjoitukseen sen verran, että joskus on tuollaisia puheenvuoroja kuultukin joidenkin mamujen suista, mutta ne on hyvin nopeasti joko naurettu hiljaiseksi tai unohdettu aktiivisesti. Muistetaan yhä lööppi "Espoolainen perheenisä ammuttiin kotiovelleen" (Mogadishussa). Eli kyllä, jos maassa voi lomailla, niin siellä hyvin luultavasti voi elää.

Toinen juttu on tuo työllistyminen... Ja kyllä, ylpeä ihminen taatusti haluaisi jotain järkevää sisältöä elämäänsä, esimerkiksi töiden muodossa, mutta kun osa niistä raukoista ei osaa edes lukea tai kirjoittaa omaa äidinkieltään, saatikka sitten suomea. Itsekin nykyään 40:n ikävuoden ohittaneena tiedän, että työnsaanti on suomalaisellekin hankalaa, mutta ei mahdotonta. Yritys jatkuu, kai sieltä jostain tärppäsee...

Ja nythän ulkoministeriö taisi jo julistaa Somalian turvalliseksi maaksi, eli sieltäpäin tuleva invaasio saattaa tyrehtyä ainakin pikkuisen. Loppuun vielä yksi huhupuhe, jota en mene todeksi vannomaan: Albaanipakolaiset saavat järjestään kielteisen turhapaikkapäätöksen, ja ne yleensä tietävät sen. Joten ne pari kuukautta minkä päätöksenteko kestää, poppoo asuu mukavasti ja ruoka tuodaan valmiiksi katettuun pöytään, ja kun päätös tulee, niin "Moikka, ruoka oli hyvää ja asumukset mukavia. Nähdään taas muutaman kuukauden päästä!". Jos tuossa on edes puoletkaan totta niin maahantulokielto ei ois yhtään liikaa...

--Madri

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Joo, se se puolestaloukkaantumiskoneisto on saanut aikaan, että kun näen pihalla jonkun somalin, ensimmäinen mieleentuleva asia on pitää sitä silmällä että onko se tulossa kimppuun. Ja nämä somput ovat naapureita! Silti ei tule mieleenkään jutella niille. V***n herrakansan tyypeille? En minä, en tässä elämässä. Luottamus ei todellakaan synny sillä että joku nostetaan jalustalle alkuperämaan vuoksi. Onneksi olkoon kukkahattuhenkilöille.

Anonyymi kirjoitti...

Embuske metelöi jossain siitä, miten "kaikki konfliktit johtuvat siitä, että nuoret miehet eivät saa tarpeeksi seksiä.. ..nuorten miesten turhautuminen ja statushakuisuus ovat syynä niin fasismin kuin kommunismin nousuun..."

Sovelletaas tota samaa ajatusta molempia sukupuolia edustavaan puolestaloukkaantumisämmästöön...

Nuorten ämmien (kumpaa tahansa sukupuolta) turhautuminen ja statushakuisuus motiivina puolestaloukkaantumiseen, puolestaislamisoimiseen, puolestanaistensortamiseen, puolestametelöintiin, puolesta seksuaalivähemmistöilyyn, puolesta...

Jeps. Sopii vähän kaikkeen.

Kun osoittaa "suvaitsevaisuutta" äärimmäisen aggressiivisesti, mustavalkoistaen ja itseään esille tuoden, niin sosiaalinen status nousee, turhautuminen vähenee turhan tekemisen lisääntyessä ja samanmieliset voivat valtataistella yhdessä kaikkia muita - eli tolkun ihmisiä - vastaan.

Reijo Koiras kirjoitti...

Erinomainen kirjoitus, tuo vertaus puolestaloukkaantumiskoneiston jäsenistä valkoisina somaleina täytyy laittaa muistiin. Voihan se olla, että Suomen somalien joukossa olisi joku Mohamedinkin kaltainen, mutta kyllä ne taitaa olla hyvin harvassa. Itse asiassa minä väitän, että vaikka kyseistä porukkaa ei olisi nostettu jalustalle, vaan vaadittaisiin sama kuin muiltakin, ei taitaisi jälki olla siltikään kovin hääppöistä.

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Kiitokset Ykälle ooppium-annoksesta. Eiköhän tällä taas seuraavaan tujaukseen jakseta.

Unelma-puolella usein puhutaan siitä, kuinka (etenkin) somalit ovat välttämättömiä Suomessa, ja kuinka esim. bussit eivöt kulkisi ilman heitä. Onhan heitä toki paljon bussikuskeina ja siivoajina, en sitä kiistä. Toisaalta jos "paskahommiin" (huom. paksut sitaatit!) ei saa suomalaisia, onko vika silloin työvoimapolitiikassa? Pitäisikö puuttua esimerkiksi työttömyyskorv... ai anteeksi, ei saa puhua rumia. Ja joo, tiedän somalien työllisyysasteen, eli poikkeuksia ovat ne, jotka rattia pyörittelevät.

Kuitenkin. Ei minua haittaisi, vaikka olisivat oikeassa nämä unelma-ihmiset. Oikeastaan päinvastoin. Itse asiassa viestini kaikille tulijoille (miksei yhtähyvin kantasuomalaisille) on, että OLKAA TARPEELLISIA! Osoittakaa teoillanne, että Suomi tarvitsee teitä! Rakentakaa tätä maata! Näyttäkää, että Suomi pärjää paremmin teidän avullanne. Tehkää se! Kyllä minä lupaan muuttaa mielipiteeni rajojen tarpeellisuudesta, kunhan avointen rajojen auvoisuus minulle osoitetaan.

t. Brysselin Bobrikov

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Unknownille, VH:lle, Historixille, Turbojuudakselle, Ano1:lle, Tupla-J:lle, Madrille, Yhel Turkkulaasel, Ano2:lle, Reijo Koiraalle ja Brysselin Bobrikoville & kiitos hyvistä kommenteistanne. Noin lyhyesti asian tiimoilta voi todeta, että väkisin vaadittu kunnioitus ja arvostus ei johda kunnioitukseen ja arvostukseen vaan juuri vastakohtaansa.

Ja juu, Tsuhnan Kosto ei ole vain lageria, se on vihalageria:

https://3.bp.blogspot.com/-202vMvqQDSY/VyCEJaEkXhI/AAAAAAAAC50/dZm5MGDNtSY8KOuY-iIW4jxYWAwuN7rcgCLcB/s1600/tsuhnan%2Bkosto.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Siinä oli ihan kattava "sanoi ei kukaan somali koskaan" -tyyppisiä sitaatteja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, ei noita kovin hirveästi ole kuulunut.

Ibn Matti kirjoitti...

Tino Sanandaji, Iranin kurdi, entinen pakolainen, nykyisin ruotsalainen taloustieteilijä, on yksi Ruotsin maahanmuuttokriittisistä äänistä. Onko niin, että kukaan ei ole profeetta omalla maallaan, vaan meidän tulee ottaa Lähi-idästä pakolaisia tänne kertomaan meille, ettei Lähi-idästä kannata ottaa pakolaisia?

Tino Sanandajin haastattelu poliittisesta korrektiudesta ja Ruotsin maahanmuuttokriisistä (englanniksi):
http://tino.us/2016/05/medverkar-rubin-report/

Toinen ruotsalainen on islamofobi Mona Walter, joka on Somaliasta Ruotsiin muuttanut tyttönen ja on saanut Ruotsissa huonoja vaikutteita ja ryhtynyt kertakaikkiaan rasistiksi ja vihapuhujaksi. Hän joutuukin nyt elämään piilossa, kun Ruotsissa ei tuollaisesta oikein pidetä (Mona Walterikin on tietysti salanimi).

Tajukangas on suomentanut joitakin Walterin kirjoituksia:
https://paavotajukangas.com/2015/07/20/mona-walter-ruotsissa-on-jo-shariapoliiseja/

Walterin blogi: http://monawalter.com/

Anonyymi kirjoitti...

Johtuisikohan ulkomaalaisten bussikuskien runsas osuus Helsingissä siitä, että maahanmuuttajille räätälöidään ilmaisia kursseja, työpaikan saannissa auttaa ihonväri (ettei syyllistytä rasismiin), kaupunki majoittaa hyvien liikenneyhteyksien äärelle melkein ilmaiseen asuntoon ja maksaa reilusti toimeentulotukea? Vertailussa jää suomipojalle sananmukaisesti Musta Pekka käteen.

Ei voi myöskään olla suomalaisten huonoutta se, että nimenomaan somaleilla riittää minimaalisesta työllistymisestä ja isoista perheistä huolimatta vielä rahaa kuukausittain lähetettäväksi kotimaahansa. Moniko suomalainen työtön elättää omiensa lisäksi vielä sukulaisia? Jossakin on se mätäpaise, mikä pitäisi puhkaista.

Tämän päivän uutisissa kerrottiin, että Suomeen on tulossa 14 000 marjanpoimijaa ulkomailta. Minkä ihmeen takia? Viime vuoden lopulla maahan tuli yli 30 000 parhaassa iässä olevaa nuorta miestä lojumaan vastaanottokeskuksiin. Kun laitettaisiin ukot marjaan, niin ei tarvitsisi valittaa tekemisen puutetta eikä työpäivän jälkeen olisi enää ylimääräistä energiaa naisten ja tyttöjen hätyyttelemiseen. Tilanne olisi selvästi win-win. Voisi toimia myös hyvänä testinä siihen, onko oikeasti turvapaikan tarpeessa vai pelottaako sotaa ja vainoa pakenevaa joutuminen suomalaiseen metsään tai mansikkapellolle. No, ammattiyhdistysliike, vasemmisto ja suvakit älähtäisivät tietysti heti, vaikka mansikkaisäntä palkkaakin maksaisi. Suomessahan kaikki pienyrittäjätkin, tässä tapauksessa marjayrittäjät, ovat yhteiskunnan riistäjiä ja aivan eri kastissa kuin vokkeihin vapaaehtoistyöntekijöitä haalivat SPR ja muut toimijat. Kun talkootyöstäkin kohta saa (vai saako jo?) verottajan niskaansa, niin meneeköhän tämä ilmainen vapaaehtoistyö vokeissa ihan samaan formuun?

Kun aikuisina Suomeen tulleet ensimmäiset somalit alkavat kohta eläköityä, olisi mielenkiintoista tietää, mikä on ollut heidän panoksensa tämän yhteiskunnan rakentamiseen ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen? Kuinka pahasti loppusumma on miinuksella?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan suvaitsevaa toimintaa sisäministeriöltä ja kansliapäällikkö Päivi Nergiltä. ei vittu...
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/110841-suomi-on-varautunut-isiksen-taistelijoiden-paluuseen-pyritaan-auttamaan-normaaliin-elamaan

vieras kirjoitti...

Turvallinen tai turvaton maa on tulkinnanvarainen ja riippuu kenestä on kyse. Somalia on suhteellisen turvallienen somaleille. Siksi heitä on käynyt siellä jatkuvasti lomilla. Sen sijaan se on minulle todennäköisesti suhteellisen turvaton paikka.

Se raha mitä on käytetty somaleihin n. 25 vuotta ja käytetään yhä, sillä rahalla olisi voitu vaikka investoida Somalian maataloussektoriin, teollisuussektoriin ja palvelusektoriin. Somalian satamia olisi voitu remontoida ja päivittää. Edellyttäen että rahat menisivät just siihen mihin on tarkoitus.

Ottiko Antero tai haastateltava somali esille somalialaiset merirosvot ja Al-Shabaabin ja mikä yhteys Suomessa olevilla somaleilla on noihin? Entäs sen seikan että Somaliassa on saatu jotain kunnolista aikaan? Mm. turkkilaiset yritykset ovat investoineet Somaliaan. Tämä heppu on blogissaan tarkkaillut somaleja alla olevien lisäksi muissakin jutuissa jos penkoo.

http://jannesuuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210114-somalian-uusi-aamun-sarastus

http://jannesuuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218865-paan-magneettikuvausta-mogadishussa

Eräs Hannu Mononen viittasi kommentissaan niihin kysymyksiin ja kommentteihin joita esitti Husun blogissa. Hepun kommentit ovat täällä ketjussa:

http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213287-rakkauskirje-suvakeille#comment-3245591

Olli Immosen mukaan Somalian ulkoministeri halusi ulkomaiden somalit takaisin Somaliaan.

http://olliimmonen.net/blogi/somaleiden-maastamuuttoa-somaliaan-edistettava/

Jos tuo olut on vihalageria niin kai siinä voisi olla pinnoja yli 5, jotain 5-7 pinnan välillä.

Anonyymi kirjoitti...

Aiheeseen sanon vanhaa fraasia hieman muuttaen jotta "ennemmin maa repeää kuin että somalit häpeäisivät" omaa toimintaansa Suomessa ja miksei muissakin maailmankolkissa. Rähmiksen sikolätissä oli hyvä juttu (Tästä syystä en halua enää olla ruotsalainen) eräästä kongolaisesta Kevin Pedral'ista, ja eräs ystävällinen sielu oli linkittänyt sinne erään ruotsinkielisen keskustelupalstan aiheen tiimoilta. Ja alkuperäinen artikkelihan oli Expressenissä.

Aikani sitä luettuani, kaverista alkoi paljastumaan mielenkiintoisia seikkoja, tässä linkkiä keskusteluun Kevin får inget jobb, lyhyesti sanottuna hänellä on YO:n paperit (ei pelkällä ylioppilastodistuksella saa kunnon duunia Suomessakaan), syyllistynyt muutamiin pikkurikoksiin, saanut lapsen 22-vuotiaana ja googlen kuvahaulla kaverista oli paljonkin biletyskuvia jostain paikallisista baareista. Valitettavasti tuo palsta on ruotsinkielinen, mutta silti hyvää ja viihdyttävää settiä luettavaksi, ja ehkä google-kääntäjällä siitä saa paremmin ymmärrettävää.

Jossain vaiheessa Kevin oli sitten laittanut FB- ja Twitter-tilinsä tilapäisesti kiinni (ilmeisesti "siivosi" niistä pois epäillyttäviä mielipiteitä/kuvia), ja taisi jopa Expressen poistaa uutisen sivuiltansa kun he huomasivat että olivat menneet tavallaan halpaan, julkaistuaan KP:n avautumisen ruotsalaisten työnantajien rasistisuudesta ja "afrofobiasta". Mutta, kuvat ovat jääneet Kevinin vahingoksi elämään netin syövereihin ja nyt kaverilla taitaa olla vieläkin vaikeampaa löytää parempaa duunia tulevaisuudessa? Heh, varsinainen "Afrikan tähti".

Eli tämä on tavallaan esimerkkitapaus, ettei kannata uskoa ihan kaikkea mitä nämä maahanmuuttajat/siirtolaiset/pakolaiset puhuvat, ne ovat joskus taruakin ihmeellisempiä. Joten en ihmettele yhtään sitä ironista sanaa "kurpitsavankkuritarina".

Sitten liittyen tähän Black Lives Matter hässäkkään, niin joku koiranleuka oli vääntänyt sen muotoon Black Lies Matter. Eräältä toiselta keskustelupalstalta sain linkkivinkkiä tähän Tommy Sotomayor'in Tube-pätkään, jossa hän kritisoi tätä liikettä. Tummahipiäinen kaveri heittää ilmoille tosi hyviä kysymyksiä, joten näin rasistina ja vihapuhujana pitää todeta, että mustissa on hyviä kavereita ja sitten on niita pähkähulluja. Eli käytän tummahipiäisistä miehistä positiivisessa mielessä sanaa "black guy(s)" ja sitten noista pöhköistä "nigga(z)". Näillä on todellakin eroa...

- Soomepois Eestist -

vieras kirjoitti...

Kansliapäällikön virat ovat nykyisin määräaikaisia. Tästä systä kannattaa olla hereillä aina kun jonkun kansliapäällikön määräaika lähenee loppua jolloin on mahdollisuus vaihtoon jos halutaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ibn Matille, Rouva Anolle, Anolle, Vieraalle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Ibn Matti: Niin. Mikähän mättää? Tuossa olisi sitä faktaa tarjolla ja Suomen tiedostavalla puolella se haudataan. Syynä on tietysti se, että kyseiset henkilöt arvostelevat myös niitä kurpitsavankkureita joilla suvaitsevaisto kulkee. Ja sehän on synneistä suurin.

Rouva Ano: Näinpä. Tavallisella suomalaisella on hyvin hankalaa asua Helsingissä. Pariskunnalta toisen palkka menee jo pelkkään asumiseen. Ja tukia on turha kysellä. Olis muuten mielenkiintoista katsella, minkälainen vok-lakko tulisi jos nämä sällit komennettaisiin marjametsään. Eihän niin voi tehdä, kas kun he ovat täällä lomalla. Jonka lomailun kustannamme me. Sitä loppusummaa on kyselty jo aikaa sitten ja aikanaan esmes Astrid Thors totesi suoraan, että maahanmuuton kustannuksia ei saa laskea.

Ano: No jopas. Aivan kuin olisi menossa kilpailu, että kuinka haistatellaan kantasuomalaisille kaikkein komeimmin. Ja tää on kyllä pokaalisijoilla.

Vieras:

Viesti1:Sitähän ei voi tietää, että kuinka paljon rahaa kyseiseen väestönosaan on oikein pumpattu, mutta jos siitä rahasta edes puolet olisi mennyt Somalian infrastruktuurin rakentamiseen niin se kyllä jo näkyisi. Olettaen tietysti, että ne rahat menisivät oikeaan kohteeseensa joka onkin sitten jo ihan toinen tarina. Kiitos noista linkeistä. Minä henk koht tykkään keskioluesta, joten nuo prosentit tuli laitettua sen mukaisesti.

Viesti2: Totta. Tosin koneisto pitää varmasti huolen, että uusi pomo ei ole sen kummempi kuin se edellinenkään.

Soomepois: Aina kun tiedostava media löytää tuollaisen Kevinin, niin se nostaa sen framille yhtään miettimättä ja taustoja tarkastamatta. Ja kiitos linkistä. Lätsännostoa tuolle kaverille.

Tom Kärnä kirjoitti...

Lukijakommenteista löysin hyvää siteerattavaa.

vieras kirjoitti...

Britannian uudeksi ulkoministeriksi valittiin Boris Johnson, keskeinen brexit-hahmo. Luulisi mokueliitin olevan mielissään koska hän etnisesti melko sekarotuinen sukupuunsa mukaan: amerikkalainen joka on taustaltaan englantilainen tai englantilainen joka on taustaltaan amerikkalainen (hänen syntymä rekisteröitiin sekä Amerikan viranomaisille että Britannian konsulaattiin), sekä muulta taustaltaan adyge (aiemmin tšerkessi), ranskalainen, saksalainen, venäjänjuutalainen, sveitsiläinen ja turkkilainen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Boris_Johnson

Monesosa-turkkilaisen status ei tuonut pisteitä. Ehkä siellä sukupuussa pitäisi olla mukana joku musta afrikkalainen niin olisi sitten monesosa-afrikkalainen. Ehkä ei siitäkään olisi apua, koska mielipiteet ovat vääriä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tom Kärnälle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Tom: No ei sitten muuta kuin siteeraukset kiertoon.

Vieras: Eipä taitaisi auttaa, vaikka olisi taustaisuus vaikka kuinka kohdallaan, jos sanoma ei muuten miellytä. Muutenhan suvaitsevaistomme kuuntelisi esmes Ayaan Hirsi Alia ajatuksella.

vieras kirjoitti...

Eikös tuo Boris Johnson ole hieman sen näköinen ja oloinen että voisi olla kuin tsuhna Pinnanmaalta, pilkkoo saunapuita ja vie ne puuliiteriin minkä jälkeen korkkaa olutpullon?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. No joo, kieltämättä miehen habituksessa on aimo annos Jukolan Jussia.

Ukkeli kirjoitti...

Luin lomalla Timo Vihavaisen kirjan Kansakunta rähmällään - suomettumisen lyhyt historia vuodelta 1991. Neuvostovastaisuus oli suurinta syntiä ja sitä leimaa pelättiin. Vihavainen kirjoittaa, miten koko käsite oli reaalisosialismin luomus, jolla Venäjällä vihjattiin, että neuvostovastainen on sairas, kun vihaa humaania Neuvostoliittoa, eikä ymmärrä sen hienouksia. Se oli kätevä käsite, sopivan epämääräinen, mikä tahansa saattoi olla neuvostovastaista, sillä Neuvostoliittohan sen päätti. Osmo Jussila julkaisi kirjan Venäläinen Suomi 1983. Hänet leimattiin neuvostovastaiseksi, mutta hän ei hyväksynyt koko käsitettä, koska se oli Neuvostoliiton propagandaa. Yhtä hyvin geologia voisi kutsua kallionvastaiseksi, hän vastasi.

Vihavainen kuvaa Yleisradion 1970-luvun ohjelmasuunnittelua, jota johti Pitkän Tähtäimen Suunnitelukunta. Tiedonvälityksen korkeimpana tavoitteena oli ihmisen ja yhteiskunnan kehittyminen rationaalisemmaksi, koska rationaaliset ihmiset ilmaisevat tyytymättömyyttään luovalla tavalla eli kannattavat sosialistisia,, kommunistisia ja anti-Imperialistisia liikkeitä. Oikean tiedon torjuvat anti-intellektuellit taas luisuvat fasismiin, joka ei olekaan muuta kuin oikean tiedon torjuntaa. Kuulostaako tutulta?

Vihavaisen mukaan hankalan ongelman muodosti se, ettei Neuvostoliitosta saanut totuudenmukaista tietoa, vain ruusunpunaista propagandaa ja väärennettyjä tilastoja. Todellisuus ei vastannut propagandaa. Vihavainen opiskeli Moskovassa 1970-luvulla. Kertoo, miten neuvostoliittolaiset opiskelijat ihmettelivät, kun jotkut suomalaiset kehuivat heidän elävän ihanneyhteiskunnassa. Itse asiasssa on mahdollista, että vasemmistolaiset suomalaiset olivat ainoita, jotka uskoivat Neuvostoliiton propagandaan. Lännessä ei uskottu, eivätkä venäläisetkään uskoneet, koska he tiesivät todellisuuden.Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ukkeli. Noinhan se silloin meni. Ei nykytilanne oikeastaan eroa siitä. Rähmällään olon kohde on vain vaihtunut. Epämääräisiä käsitteitä käytetään nytkin. Niin kuin rasismi ja vihapuhe. Kyse on siitä, ketkä tuon epämääräisen saavat määritellä. Jäämme odottamaan sitä, milloin rasismia ja vihapuhetta aletaan vaatia luokiteltavaksi mielisairaudeksi. Nykymeininki kun on oikeastaan vielä astetta härskimpää kuin suomettuneessa Suomessa.

vieras kirjoitti...

Jossain meni jokin pieleen eikä sitä saatu enää takaisin kohdilleen, kun ei ole älytty, haluttu tai pystytty. Siksi ollaan tässä. Tässä on ikävä sitä Suunnanmuutos- ja Suunnan säilyttäminen- tarinaa. Kurjaa todeta, mutta ne voisivat olla totta oikealla aikajanalla.

vieras kirjoitti...

Nuivat tyypit ovat "kortilla" Uudessa Suolessa, he ovat jo "mustan pörssin" puolella. Tai siellä on muutenkin "kortilla" tyypit joilla ylipäätään lanttu pelaa ja jotka tajuavat mistään mitään. Tämä Niko Sillanpää on niitä harvoja nuivia tyyppejä jotka ovat vielä onnistuneet pysymään Usarissa. Tässä on juttu medioiden toiminnasta.

http://nikosillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217278-journalismin-viherpunakaihi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras.

Viesti1: Totta. Suomessa jäi aikanaan jotain korjaamatta ja kun vinon päälle rakentaa uutta, niin vielä vinompaan se menee.

Viesti2: Ihan asiaa, mutta minä en ole jaksanut aikoihin seurata Uuden Suomen blogeja.

Tom Kärnä kirjoitti...

Itse(kin) olen viimeiset yli kaksi kuukautta pitänyt Uuden Suomen blogeja boikotissa, eli en ole tietyssä paikassa jakanut niiden merkintöjä ollenkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tom. Joo, se on niin taattua Huuskoa ettei ole aikapäiviin kiinnostanut.