maanantai 5. kesäkuuta 2017

ANTERO, LENNIPIRKITTA JA ADOLF


- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion suorassa lähetyksessä täältä Helsingistä, suvaitsevaisen ja tiedostavan maidon sekä hunajan ihanasta kaupungista. Olemme saaneet toimituksessa tietoomme että virkakoneisto on kehittänyt jotain, joka korvaa suuren puutteen valtamedian toiminnassa ja hallitus on hyväksymässä tämän esityksen niin kuin hallituksen tämän tyyppiset virkakoneiston esitykset luonnollisesti kuuluukin hyväksyä. Eihän se muuten olisi tiedostava ja vastuuta kantava hallitus. Asiasta kertoo meille tarkemmin saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä vähän helvetin korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen. Vähän helvetin korkea-arvoinen virkahenkilö Löröttät-Sixteen, tervetuloa tähän suoraan lähetykseen.

- Kiitos, Antero ja terveiset pinnanmaalaisille kuuntelijoille. Muistutan, että esitän tervehdykseni ainoastaan virkani minimikohteliaisuustason velvoittamana ja mikäli valtuuteni vielä tästä enemmän lisääntyvät, niin minulla on nuiville pinnanmaalaisille kyllä jemmassa aktiivisia, aikaansaavia ja erittäin vittumaisia  viranomaistoimenpiteitä. Niin että pyrkikääpäs pääsemään eroon siitä epätoivottavasta nuivuudestanne ennen kuin tulee se punavihreä hallitus. Se ei sitten välttämättä päätä silittele. Enkä siinä vaiheessa muuten sitten silittele minäkään. Uskokaa huviksenne.

- Kiitos Lennipirkitta näistä lämpimistä ja kannustavista sanoista. Mutta mennäänpä itse asiaan. Mikä on se suuri puute valtamediamme toiminnassa johon tarvitaan uusia toimenpiteitä?

- Itse asiassa valtamedian toiminnassa itsessään ei ole minkäänlaista puutetta eikä korjattavaa. Se toimii juuri niin kuin tiedostavan, suvaitsevan ja edistyksellisen median kuuluu toimiakin. Puute on ollut vain sen valtuuksissa.

- Valtuuksissa? Täsmennätkö hieman? Olen ymmärtänyt, että valtuuksia on vain viranomaisilla eikä media ole mikään viranomainen, vaikka se aika ajoin sellaista esittääkin.

- Juuri niin, ja tässähän se ongelma onkin. Kas kun nämä kansallismieliset mullqvistit, aina Yhdysvaltain nykyistä presidenttiä myöten ovat huomanneet, että media ei todellakaan ole viranomainen. Se voi toki vaatia, että ihmisen tulee suostua median haastattelupyyntöihin median asettamilla ennakkoehdoilla niin kuin tähän mennessä on pitkälti tapahtunutkin. Mutta nyt nämä kansallismieliset ketkut ovat tajunneet, että ei median asettamia velvollisuuksia tarvitse noudattaa. Ei millään tavoin. Niinpä ne puhua mälkyttävät vaihtoehtomedian kautta eikä valtamedia pääse tunkemaan kärsäänsä siihen väliin millään muotoa. Korkeintaan se pystyy nyyhkimään omilla sivuillaan että on tää niin epiä kun toisetkin saavat sanoa mielipiteensä. Ja onhan tää tämmönen jo aivan tavatonta, en paremmin sano. Ei ihminen saa ignoroida valtamediaa. Ihmisen pitää totella valtamediaa ja jos valtamedia haluaa julkilahdata jonkun ihmisen niin sen on kyllä alistuttava siihen. Muutenhan pian aikaa ihmisille tulee sellainen harhaluulo, että ne osaavat ajatella itsekin.

- Itse pitäisin tätä tilannetta kyllä lähinnä merkkinä siitä, että yhteiskunta on pienin askelin paranemassa vakavasta sairaudesta jonka nimi on valtamedian yksinvalta. Mutta mitenkäs tämä minun mielestäni hyvä ja teidän mielestänne Herrasta Perkeleestä oleva taantumuksellinen kehitys sitten aiotaan korjata?

- No tietenkin siten, että edistykselliselle ja tiedostavalle medialle annetaan viranomaisasema.

- Kuinkas tämä sitten käytännössä toteutetaan?

- No siten, että kun ennen valtamedia antoi ihmiselle haastattelupyynnön, niin nyt se muutetaan kuulustelukäskyksi joka annetaan Valtakunnallisen Mediaviraston määräyksenä. Ja koska kyseessä on viranomaisen antama käsky, siitä ei tietenkään saa kieltäytyä. Se vastaa poliisin kuulustelumääräystä.

- Ja oletan, että mikäli henkilö ei suostu tähän, niin poliisit hakevat henkilön kuulusteltavaksi väkisin. Esmes Yleisradion toimitiloihin.

- Oletat aivan oikein. Ja jos mediakuulustelua vastustaa edes sanallisesti, niin kyse on virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Onhan meinaan niin, että mediassa sanottu sana on itsessään tehty teko joten edistyksellisestä kuulustelusta kieltäytyminen on väkivallan epäsuoraa hyväksymistä ja sitä myötä väkivaltaa itsessään. Ja siihen löytyy omat lakipykälänsä joita tullaan tarvittaessa tulkitsemaan ankarimman jälkeen.

- Kuinkas tämä haastattelusta kuulusteluksi muuttuva sessio sitten tapahtuu? Lähettääkö esmes Ylen toimittaja kuulusteltavalle listan kysymyksistä joita hänelle aiotaan esittää, niin että hän voi valmistautua kuulusteluhaastatteluun ja vastata kysymyksiin mahdollisimman  perusteellisesti ja faktoihin turvautuen?

- No ei tietenkään. Kuulusteluhaastateltava tuodaan totta kai haastateltavaksi täysin varoittamatta ja valmistautumatta. Kuulusteluhaastattelu etenee niin, että toimittajia on kolme, haastateltavia yksi, koko sessio videoidaan ja siitä tehdään sitten editoitu versio, joka laitetaan julkisuuteen.

- Tämähän haiskahtaa siltä, että kuulusteluhaastateltava pyritään viranomaisaseman myötä suorastaan mediateloittamaan. Ja olisiko niin, että kyseinen editointi tehdään niin sanotusti edistyksellisessä mielessä?

- Erittäin edistyksellisessä mielessä. Kas ymmärräthän sinä Antero, että ei valtamedia ole enää aikoihin varsinaisilla faktoilla pärjännyt. Faktarintamalla tulee päivittäin turpaan niin että tukka taipuu. Ihmiset alkavat pian uskos siihenkin, että Yhdysvaltain presidentinvaalitkin oltaisiin jo käyty ja persujen puheenjohtajavaali olisi vielä mukamas käymättä. Tässä tilanteessa on ollut välttämätöntä keksiä uusia luovia sovelluksia.

- Entäs nämä henkilöt, jotka kirjoittavat kansallismielisiä kirjoituksia nimimerkillä? Ettehän te heitä pysty saamaan kuulusteluhaastatteluun kun ette tiedä, keitä he ovat.

- Emme vielä. Mutta usko huviksesi, Antero että heitä etsitään. Ja heidät löydetään. Ja kun löydetään, niin sitten näytetään närhin värkit. Ensin kunnon julkinen mediateloitus. Sitten poliisin vihapuhetutkinta päälle. Ja sitten potkut työpaikasta. Parhaassa tapauksessa vielä linnatuomio. Ai-jai, se tulee olemaan niin kaunista.

- Vaikka he olisivat mielipiteissään aivan oikeassa?

- Oikeassa oleminen on vain sosiaalinen konstruktio. Oikeassa oleminen ei ole itsessään merkityksellistä. Merkityksellistä on vain se, kuka voi määritellä oikeassa olemisen.

- No näinhän se tietenkin on. Mutta hei, tässähän tuli mieleeni aiheeseen liittyvä kysymys. Niin Huitsinnevadan Paikallisdemokraatti, Huitsinnevadan paikallisradio kuin Hui-TV:kin ovat suuria ja vakiintuneita median edustajia. Eikös mekin voida käyttää tätä uutta viranomaisasemaa ja kutsua/käskeä ihmisiä kuulusteluhaastatteluihin? Ja pyytää tähän poliisin virka-apua?

- Voi Antero, kyllä sinä olet hupsu. Ette tietenkään voi. Ei teille missään nimessä anneta viranomaisasemaa.

- Mutta miksi?

- Siksi, että te edustatte valemediaa.

- Mutta mikä tekee meistä valemedian?

- Tietysti se, että te ette suostu valehtelemaan.

- Reiluun kysymykseen reilu vastaus. Saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä vähän helvetin korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Helsinki. Hei äänimiehet! Sitten rojut Ransittiin ja suunta kohti Lällävettä. Ykä lämmittää meille saunan siellä Persaukistenniemen mökkikylässä. Ja olutta on.

*

Myöhemmin Lällävedellä löylytauolla

Antero: Vaan täytyy sanoa, että se Lennipirkitta on kyllä uskossaan vahva ja ehdoton. Suorastaan pelottavan fanaattinen ihminen. Kylmiä väreitä saa aikaan sekin, että se on sellainen arkkityyppi joita hallinto on nykyään täynnä. Aina kirkkoa myöten. Ja media… no, siellä ei paljon muita olekaan. Irma Grese ilman pistoolia.

Hösse: Älä huoli, Antero. Kyllä ne sille vielä jossain vaiheessa sen pistoolinkin antavat. Semmosen siron 6,35-millisen ettei rekyyli ota ranteeseen kun se lojauttaa väärinajattelijaa takaraivoon. Mutta se minua vähän ihmetyttää, että suomalaisen selitteläätiön ja soveltavan spedestetiikan oppi-isä Adolf Butler ei ole ollut aikoihin haastateltavana. Minnekähän hän on kadonnut?

Pertta: Sitä minäkin ihmettelen. Ja tuumailen myös, että Adolfissa on viime aikoina ollut noin niin kuin edistyksellis-suvaitsevassa mielessä epäilyttävän paljon inhimillisiä piirteitä. Hän on ollut aika ajoin suorastaan sympaattinen. Ettei vaan Epäilyksen Piru olis päässyt Adolfin suojamuurin läpitte?

Ykä: Jaa-a. Minä en muistanut tuosta sanoakaan. Satun tietämään asiasta jotakin. Adolf on pahasti masentunut. Siis tosi pahasti. Siis ihan helvetin pahasti.

Antero: Hä? Adolf? Masentunut? Ei uskoisi. Heppuhan on aina hässinyt asioita vituralleen naama hymyntirrillä.

Ykä: Vaan kyllä se kumminkin pitää paikkansa. Tulee muistaa Adolfin tausta. Hänhän on sellainen veijari, jolle asioitten vituralleen hässiminen on ollut enempi sellainen rakas harrastus. Hän on ollut sellainen ns. bernsteiniläinen asioitten vituralleen hässijä jolle itse hässimisprojektin aikaansaama riemu ja sisäänpäin nauraminen on ollut tärkeämpi kuin lopullinen päämäärä. Hän on tajunnut, että koko hässimisprojekti on loputon show, jonka yhteiskunta jostain hänellekin selvittämättömästä syystä kustantaa mutta joka ei kuitenkaan koskaan saavuta lopullista päämääräänsä. Eikä sen sitä tule saavuttaakaan, sillä lopullinen päämäärä tarkoittaa pankrottia, kaaosta ja aina vain lisääntyvää väkivaltaa.

Hösse: No mikäs Adolfin sitten niin masensi?

Ykä: Se, että hän tajusi sen, että mopo lähti lapasesta ja hän loi hirviön. Se seuraava selitteläätiösukupolvi otti kielen pois poskesta ja uskoi oikeasti julistamaansa epistolaan. Ja ihan oikeasti pyrkii siihen lopulliseen päämäärään. Kaikin mahdollisin keinoin. Tajuamatta mitä se saa aikaiseksi. Adolf ymmärsi, että hän oli laskenut liikkeelle jotain, jota hän ei pystynyt enää hallitsemaan. Jotain joka elää, leviää, lisääntyy veronmaksajien rahoilla ja on ylittänyt volyymissaan kriittisen pisteen jonka vuoksi sitä ei voi enää pysäyttää. Adolf totesi, että ei hän tätä kumminkaan tarkoittanut ja katuu syvästi tekojaan. Sillä se asioitten vituralleen hässiminen näyttää nykypäivänä ihan oikeasti onnistuvan.

Pertta: Mistäs sinä muuten tiedät tämän kaiken?

Ykä: Epäilyksen Piru kertoi. Hän kun on todellakin rupatellut viime aikoina Adolfin kanssa. Suurella menestyksellä. Ja tiedänhän minä sen myös tämän hotelli- ja mökkikyläfirmani kautta. Kas kun Adolf on tällä hetkellä tuolla Persaukistenniemen Mökkikylän kolmosmökillä. Tämä on poikkeustapaus, sillä yleensähän nämä mökit eivät ole elävien ihmisten käytössä tätä viitosmökkiä lukuunottamatta.

Antero: Häh? Yksikseenkös se siellä sitten murjottaa?

Ykä: Eihän toki. On hänellä seuraakin. Yhtä lailla masentunutta. Siellä on Adolf af Butler Ruotsista, Adolf von Butler Saksasta, Adolf van Butler Hollannista, Adolf Butlér Ranskasta ja Adolf Bútler Yhdysvalloista. Normaalistihan ei noissa mökeissä ole muuta viihdettä kuin matkaradio, mutta nyt tehtiin poikkeus. Niillä on läppäri, jossa on videotiedosto, johon on tehty tiivistelmä siitä mitä he ja heidän opetuslapsensa ovat saaneet urallaan aikaiseksi ja mitä Euroopassa on viime aikoina tapahtunut. Siellä ne sitä katsovat ja juovat viinaa. Eivätkä ihan vähän juokaan, sillä tähän mennessä mökkikylän ryyppäämisennätys viikon ajalta on ollut Härmän häjyjen nimissä mutta nää selitteläättörit ja soveltavat spedestetiikot ovat lyöneet sen jo neljässä päivässä.

Hösse: Mahtavatkohan ne päätyä johonkin johtopäätökseen?

Ykän työtabletti piippasi. Ykä katsoi viestin ja laittoi tabletin niin, että muutkin näkivät.

Ykä: Jaahah, johtopäätös on näköjään tehty, siihen sopiva palvelu tilattu ja se pannaan toimeen näitä aikoja. Aletaas katsoa suoraa lähetystä…


Pertta: No kas perkelettä. Mökkihän räjähti tuhannen paskan päreiksi. Ja siinä meni sitten Adolfitkin. Mikäs juttu tää oli?

Ykä: No se oli mökkikylän varsin harvinainen mutta tarvittaessa ja pyydettäessä tarjottava ”sitä saa mitä tilaa”-palvelu jonka pani toimeen erikoisasiamiehemme Kissi. Adolfit pyysivät sitä ja Kissi vastasi pyyntöön. Normaalisti Kissi asustelee hotellilla ihan mukavana kotikissinä mutta se tekee myös aika ajoin erikoistehtäviä sekä ylä- että alakerran firmalle free-lancerina. Kissi on varsin suosittu ammattilainen noissa hommissa sillä sillä on mainio sekä tyyli- että tilannetaju. Minkä tietysti tuostakin tehtävän suorittamisesta saattoi huomata. Sillä Adolfin ja adolfien ideologian myötä aika moni ihminen on mennyt Euroopassakin kappaleiksi allahin nimeen. Ehkä adolfit itsekin totesivat, että tämä oli oikea tapa sovittaa törppöilynsä.

Antero: Tuossa on kyllä kieltämättä vinha perä. Poetic justice, etten sanois. Vaan ei kai se Kissikin räjähtänyt tuossa mukana? Oli meinaan melkoinen mälli.

Ykä: Eihän toki. Sillä on käytössään sekä ylä- että alakerran parhaat mahdolliset suojakentät. Se varmaan tapustelee jo hotellille ja ruinaa kohta Ylvalta tonnikalaa. Se on sen herkkua. Vaan venatkaas hetki, mun pitää soittaa työpuhelu.

Ykä kaivoi esille kännykän ja näppäili pikavalintanumeron:

- Helvetissä. Päivystävä demoni puhelimessa.

- Perskeleen Ykä täältä Persaukistenniemen mökkikylästä terve. Sinne olis pikalähetyksenä tulossa kuusi tuoretta yksikköä.

- Joo, tulivat just. Niille ollaan pukemassa jo haalareita päälle ja aletaan sitten orientoiva koulutus. Ensiksi niille opetetaan että mikä on lapio. Sitten opetetaan että mikä on koksikasa. Sitten opetetaan mikä on uuni. Ja sitten on se vaikein vaihe, kun opetetaan että mitä tarkoittaa työ. Niillä kun jäi sen opettelu tuossa maallisessa elämässä vähän vaiheeseen. Jos siihenkään. Vaikka kovia ne siitä olivat puhumaan. Ain laulain teetäs työ ja niin poispäin. Mutta meillä on kyllä hyvät keinot motivoida varsinaiseen työntekoon.

- Vaan kun nää häiskät tuli teidän kontollenne ja kolmosmökki on nyt palapelinä kolmen hehtaarin alueella niin pistätkös timpuridemonit hommiin? Meinaan, meillä kun tuo sesonki on viiskytkaks viikkoa vuodessa.

- On jo tulossa. Huomenna puolen päivän aikaan mökki on pystyssä eikä sitä erota entisestä. Ja jäljet raivattu. Hyvään palveluun vastataan hyvällä palvelulla.

- Vaan sittenhän homma on ihan hyvässä tällingissä. Mukavaa toimia ammattilaisten kanssa. Som´moro.

- Som´ helvetillinem´moro.

Hösse: Vaan pakko minun on sanoa, että minulla tulee vähän ikävä tuota Adolf Butleria. Se kuitenkin hässi asioita vituralleen sillai kieli poskessa. Miten sen sanois, inhimillisesti… juu, sillai bernsteiniläisesti.

Pertta: Joo, ja seuraava sukupolvi jota Lennipirkitta Löröttät-Sixteen edustaa tekee sitä hässimistyötä ihan tosissaan ja se on vetänyt todellakin kielen tukevasti pois poskesta. Se julistaa rauhanepistolaansa hampaat vihasta kirskuen eikä hyväksy väärinajattelua. Tajuamatta mitä se saa sillä aikaiseksi.

Antero: Taitaa olla valitettavasti niin, että tulevaisuus on Lennipirkittojen. Irma Gresejen ilman pistoolia.

Ykä: Ja niin kuin todettiin, niin jossain vaiheessa niille Lennipirkitoille annetaan ne pistoolitkin. Eiköhän lähdetä sitä odotellessa vielä kumminkin löylyyn? Kun päässä on vielä säntillinen määrä reikiä.

Saunan ovi: Knirkknäärk.

Lauteet: Klompskompskrääk.

Kiuas: Tsöss.

4 x Tsuhnan Kosto: Knirsk.


23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vähän tolleen aiheen vierestä mutta tota valtuusjuttua kuitenkin sivuten...

Kun poliisi- ja muuta viranomaistoimintaa useinkin arvioidaan ihan tarkastettavissa olevien tulosten perusteella, niin onkos kukaan kuullut, että tämä uusi 50 shariapoliisin muodostama poliittisen mielipidevainoamisen ja ajatusrikollisuuden tutkintaryhmä olisi saanut aikaan tai havainnut

1) Ensimmäistäkään esitutkintaa?
2) Ainuttakaan syytekynnyksen ylittävää mielipidepoliittista rikosta?
3) Yhtään syytteen kautta tuomioon johtanutta tapausta?

Jos ei - ja vieläpä runsain mitoin - niin sittenhän kyse on ihan puhtaasti sisä- ja ulkopoliittiseen mielipidevaikuttamiseen suunnatusta poliisitoiminnasta, jolla ei ole yhtään mitään tekemistä rikollisuuden estämisen, selvittämisen tai tuomiolle saattamisen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Mää miätin tossa ittekseni, että mikäs se olisi se sellainen kratia, missä media on vallassa. Byrokratia on sitä että byroot on vallassa, kleptokratia sitä, että ketkut on vallassa, demokrtatia sitä että demos on vallassa, sosialidemokratia sitä että sosialisoijat on vallassa... Vaan entäs toi media?

No sitten mä miätin että sehän olis tiätenkin mediocratiaa. Vaan kun toi enklannin kiälen sana mediocre eli tasapaksu lattapäinen keskinkertaisuus on ääntämisen suhteen niin lähellä tota mediokratiaa, niin mites sitten?

Mut sitten asiasta toiseen...

Nyt on jo kaksi ramadan-viikonloppua takana eikä edes sataa ramadanterrorismin ramadanuhria vieläkään. Yleensähän se menee niin että ramadanin levottomimmat perjantaiyöt ja lauantait ovat neljäs, kolmas, ensimmäinen ja toinen tässä järjestyksessä. Vaan nyt pamautettiin toisena se islamistinen kulttuuriautoilu ja puukkohippa käyntiin. Mitäs tää tämmöinen on? Eikö muhamettilaiset vaalikaan perinteitään? Eikä Swedustanista ole vieläkään kuulunut mitään niistä perinteisistä ylikulkusiltojen alla ja parkkitaloissa poltettavista autoista? Eikä edes Turun lähellä ole ollut vielä "mahdollisesti sähköviasta” itsestään käynnistyneitä autopaloja, joihin liittyy rikottuja ikkunoita ja molotovin drinksuja?

Vai säästävätkö muhikset nyt niitä pääjuhlia kahteen seuraavaan viikonloppuun?

Ja kolmas juttu...

Joku joskus totesi, että aika moni (kumpaa tahansa sukupuolta edustava) naisihminen tuntuu kuvittelevan että muut ihmiset - erityisesti miehet - ovat vastuussa hänen tunteistaan. Toi asenne jotenkin kuvaa poliittisen korrektiuden vaatimusta ja median toimintaa. Ja se kuvaa erittäin hyvin myös islamin suhdetta ööö... kaikkeen ja kaikkiin? Eli ehkä tossa on nyt sitten se salaperäinen kytkentä feminatsien, vihervassareiden ja isis-kurkunleikkaajien välillä? "VHM on vastuussa meidän PMS-oireista!1!!"

Ehkä poliittinen islam onkin jokin väärinymmärretty menstruaatiokultti? Menkat kaulavaltimosta ja menoksi?

Anonyymi kirjoitti...

Mikäs se olikaan se sellainen vastakohta, joka ei ole vastakohta vaan saman asian kääntöpuoli? Oliko se inverssi vai mikä?

Tuli nimittäin tosta Lenni-Pirkitasta heti mieleen Emma Kari ja se punapappi Toiviainenen. Ja niitten tapa vaatia maailmaa toimimaan heidän haluamallaan, määräämällään ja viitoittamalla tavalla.

Kun pikkutytöt kasvavat hiekkalaatikolta hyppynarulle ja hyppynarulta erilaisiin yhteisiin peleihin ja leikkeihin, niin osa niistä on silleen kieroutuneita, että ne eivät leikkiessään ja pelatessaan pelaa ja leiki itse sitä peliä, vaan jotain sairasta asemoitumispeliä.

Se asemoitumispeli on semmoista, että koko ajan keskitytään erilaisiin sääntöihin, vaatimuksiin, rooleihin jne. niin ettei itse pelistä tule mitään. "Mä haluun olla prinsessa/kuningatar/missi enkä mä suostu leikkimään ellen saa olla..." "Et sä saa tehdä maalia kun mä en ollu valmis..." "Liisan pitää tulla meidän puolelle..." "Ei kun Sannin pitää olla kiinniottaja eikä mun...” ”Ei sen narun kuulu olla noin korkeella...."

No joo... Jokainen tietää¡

Ihan kuin toi Lenni-Pirkitta olisi feminatsisen merijalkaväen versio samasta teemasta kuin noi Emma ”ei meillä oo suhdetta Villen kanssa eikä mun avioero siitä johdu” Kari vai onko se nyt sitten Emma Naisiajalapsia Kari ja Marjaana "Mä oon ihan rehellinen ja tasapainoinen" Toiviainen. Nää kaksi taas ovat se ”maailman pitää totella mun tunteita" -versio samasta teemasta.

Verratkaas huviksenne joskus Karia ja Toiviaista niihin leikkipihan päällepäsmärityttöihin, jotka ovat kotonaan tottuneet siihen, että kyllä aikuiset tottelevat kun he tahtovat ja osoittavat tunteita tarpeeksi.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

"Se on kuule sillä lailla, että tässäkin maassa sitä on paljon mälsää"! Kyllä arvostamamme herrat Simo Salminen ja Spede Itse kääntyisivät haudassaan, jos tietäisivät nykyisen maanmenon! Onneksi eivät ole enää tietämässä - mutta voi meitä ja meidän lapsiamme!

Ilmeisesti V-M Loirikin on paennut sinne Inarin korpeen pois tätä nykymenoa, näin mää sen ainakin tulkitsen.

"An nescis, mi filii, quantilla prudentia mundus regatur" - sanoisi Akseli Häränpää nykyään vielä suuremmalla syyllä kuin silloin ennen.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän joskus vähän vainoharhaiseltakin tuntuneet hallinnon moraalittomuuksista ovat usein osoittautuneet tosiksi.

Nyt poliisiylijohtaja paljastaa YLEn haastattelussa, että hallinnon sisälle on tehty (poliittis-ideologista?) nimettömän ilmiantamisen järjestelmää. Sen avulla vihatyöntekijät saadaan ilmeisesti potkittua lopullisesti pois niin että hallinto saadaan miehitettyä Vassareilla, Vihreillä, SDP:n feminatsisiivellä ja Kokoomusvasemmistolaisilla sun muilla arvolipilaarilässyttäjillä.

Hallintopoliisijärjestelmän toteuttajana tietenkin Poha.

http://yle.fi/uutiset/3-9649249

"Poliisilla on lisäksi jo ennen tätä tapausta ollut kehitteillä niin sanottu whistleblower-järjestelmä eli eettinen kanava, jonka avulla hallinnossa työskentelevät voivat nimettömästi kertoa havaitsemistaan epäkohdista työnantajalle."

Lieköhän Lenni-Pirkitan suunnittelema ja johtama systeemi?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä, menikö hra Butler kuukahtamaan Marskin syntymäpäivänä, aloittiko hän oman Canossan katumusmatkansa?

Ylelle sen verran plussaa, että eilen tuli TV:stä ohjelma Mannerheimin Mercedeksestä, jonka hänelle lahjoitti muuan hra Hitler. Ehkä Mersu oli liian "natsi" toisen maailmansodan jälkeen ja se piti myydä Ruotsiin, ja sieltä se löysi tiensä Kaliforniaan? Sellainen pikku kuriositeetti kun Aatu tuli Marskin syntymäpäivää viettämään v. 1942, niin hänen kuljetuskoneensa oli lähellä osua Kaukopään tehtaiden piippuun. Siinä olisikin sitten ollut historian uudelleenkirjoitusta ja muutama satatuhatta soturia olisi säästänyt henkensä (puolin ja toisin) jos kone ei olisi pystynyt väistämään.

Amerikoista kuuluu kummia, muuan tulisieluinen nuori feministi, Laci Green olisi lähellä sen "punaisen pillerin" nielemistä. Häneltä löytyy monta videota Tubesta, jossa hän syyttää patriarkaattia ja miesten seksismiä, samalla kun hän esittelee auliisti isohkoa rintavakoansa. Jotenkin tässä on ristiriita? Taitaa nuoren neidin sievässä päässä käydä aikasmoinen myllerrys, jos hän on siis tosissaan? Loikkareihin kun ei kannata uskoa ihan täydestä. Laci myös twiittasi parit mielenkiintoiset viestit sen jälkeen kun Trumpista tuli presidentti, hän oli erittäin pettynyt vallitsevaan asiantilaan ja twiitissä vilahteli muutamatkin F-sanat. Harmi, jos hän olisi ns. normaali-järjellä varustettu nuori neiti, niin hän olisi todella hyvännäköinen/seksikäs nainen pitkine hiuksineen.

Löysin myös pilakuvan suuresti arvostamastani sisäministeri Paula Risikosta, suosittelisin käyttämään stay-up sukkiksia, ne kun eivät ratkea haaroista....


- Soomepois Eestist -

Vasarahammer kirjoitti...

Kepeät mulla Butlerille. Toivottavasti hänen haamunsa tulee vielä kummittelemaan Lennipirkitalle.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Siellä PolPo:ssahan juuri nimitettiin tuore Vihapuhe-Komissaari, joka oli suljetussa Facebook-ryhmässä moderoimassa....

Ja suunnilleen samoihin aikoihin Facebook-ryhmä vuoti.

Aattelin vaan...

Juha R kirjoitti...

Hienoa tekstiä taas. Toivottavasti Butler palaa takaisin, onnistuuhan semmoinen Kauniissa ja rohkeissakin. Kuulemma, en ole koskaan katsellut.
Sen verran tuohon Hitlerin läheltä piti-juttuun Kaukopään piipun kanssa, että se juttu on ihan hevonkukkua. Hasse Wind on niinsanotusti muistanut väärin, hän ei edes saatanut Hitleriä perille asti, vaan joutui huonon sään takia laskeutumaan Vesivehmaalle. Immolassa sää oli jo kirkas, eikä minkäänmoista törmäysvaara ollut. Tässä just hiljattain Ilta Sanomissa ollut tarina aiheesta, ihan oikeiden ilmailuhistorian tutkijoiden kertomaa tarinaa. Tällä kerralla uskon poikkeuksellisesti IS:ia. http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005238303.html?utm_source=facebook.com&utm_campaign=fb-share&utm_medium=social&utm_content=android.iltasanomat.fi

Vasarahammer kirjoitti...

Vielä tähän Lennipirkitta-juttuun. Amerikkalainen versio hänestä twiittasi seuraavaa:

https://twitter.com/JoyceChaplin1/status/870383338799976448

"The USA, created by int'l community in Treaty of Paris in 1783, betrays int'l community by withdrawing from #parisclimateagreement today."

Eli Joyce E. Chaplinin mielestä kansainvälinen yhteisö loi Yhdysvallat Pariisin sopimuksella vuonna 1783.

Tuossa on kaksikin virhettä. Ensinnäkin Yhdysvallat julistautui itsenäiseksi vuonna 1776 ja kävi siirtomaaisäntä Britanniaa vastaan itsenäisyyssodan. Mikään ulkopuolinen taho ei luonut Yhdysvaltoja vaan sen tekivät amerikkalaiset itse.

Toinen virhe liittyy käsitteeseen kansainvälinen yhteisö. Sellaista käsitettä ei ollut olemassakaan vuonna 1783. Lisäksi sopimus oli Yhdysvaltojen ja Britannian välinen. Siinä tunnustettiin olemassa oleva tilanne kentällä eli britit olivat saaneet köniinsä eikä heillä ollut enää kykyä eikä halua palauttaa alkuperäistä tilannetta.

Joyce E. Chaplin on töissä Harvardin yliopistossa ja hänen eritysalueensa on Amerikan historia. Twiitti kertoo enemmän lennipirkittojen globalistisesta maailmankuvasta, jossa "kansainvälinen yhteisö" on kaikki kaikessa.

Kun senaattori Ted Cruz oikaisi Chaplinia, hän vielä kehtasi puolustaa töräystään.

https://twitter.com/JoyceChaplin1/status/870627283551301633

Eli Harvardista oikeustieteen tutkinnon suorittanut Ted Cruz ei tiedä, että valtiollinen status edellyttää kansainvälistä tunnustusta. Todellisuudessa tuon ajan eurooppalaisista suurvalloista kaikki Britanniaa lukuun ottamatta kannattivat Yhdysvaltojen itsenäisyyttä. Pariisin sopimuksessa Britannia sitoutui samaan.

Chaplinin väitettä voi verrata suomettuneisuuden aikana suosittuun väitteeseen, jossa Lenin lahjoitti Suomelle itsenäisyyden.

Tuiman näköinen profiilikuva tuo myös mieleen Lennipirkitan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Terho Hämeenkorvelle, Ano4:lle, Soomepoisille Eestist, Vasarahammerille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Juha R:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tuo on hyvä havainto ja lopputulema siitä on todellakin se, että kyseinen pulaaki toimii puhtaasti sisäpoliittisena pelotteena.

Ano2: Hyvä vertaus tuosta mediokratiasta. Sellaisessahan me pitkälti eletään. Ramadanterrorismista voi kai todeta, että vauhti vaan kiihtyy ja miksei kiihtyisi, kun jokainen isku selitetään merkityksettömäksi yksittäistapaukseksi. En oikein osaa sanoa tuosta menstruaatiokultista mutta islamilaisessa kulttuurissa ei kyllä juurikaan tuumita, että ”mitä minä tein väärin”, vaan ”kuka teki väärin minua kohtaan”.

Ano3: Kyllähän maassamme (varmaan muuallakin) on tapahtunut tällainen ”niin mut kun mä haluun”-tyttöjen vallankaappaus.

Terho: Ja tulee muistuttaa, että Niin Spede kuin Simo tekivät juttunsa kumminkin hyvällä maulla. Laskisin tähän joukkoon myös Jukka Virtasen, joka sanoitti Simon Pornolaulun. Se on siitä mainio pornolaulu, ettei siinä ole ensimmäistäkään rumaa sanaa.

Ano4: Tiedä tuosta Lennipirkitasta mutta se, että poliisia organisaationa yritetään ajaa tiettyyn poliittiseen muottiin on kyllä enemmän kuin hälyttävää.

Soomepois: Adolfin oli aika siirtyä muihin maisemiin. Mannerheimin 150-vuotta sitten tapahtuneesta syntymästä on muuten uutisoitu yllättävän vähän. Ehkä tuo Laci Green on saanut hieman samantyylisen hoksauksen kuin Pirkko Saisio, ja hänkin sai niskaansa aikamoisen annoksen suvaitsevaista ryönää. Tuossa kuvassa muuten tuo Risikko on suorastaan edustava. Ehkä hänen kannattaisi ryypätä enemmän.

Soomepois & Juha R: Kaukopään savupiipusta en osaa sanoa mitään, mutta onhan tuo Hitlerin silloinen vierailu innostanut fiktiivisiä kirjoittajiakin. Äkkiseltään tulee mieleen ainakin Ilkka Remes ja Ville Kaarnakari. Jos Adolf muuten palaa, niin se ei tapahdu ns. lihassa ja veressä. Katellaan ny.

Vasara: Adolf muuttui matkan varrella jo liiankin sympaattiseksi hahmoksi ja sehän ei oikein pääselitteläättörille käy. Mutta ehkä hänen haamunsa vielä palaa. Ja kiitos tuosta lisäyksestä. Näyttää siltä, että lennipirkitat elävät ja voivat paksusti.

VNV: Aattelit varmaan suht kohdalleen.

Anonyymi kirjoitti...

@ Juha R, perskutarallaa, kiitos täsmennyksestä. Toi oli mielenkiintoinen lehtiartikkeli. Näin sitä levitellään huhuja ja fake-newsejä, laitan aasinhatun päähäni ja menen nurkkaan häpeämään. Vahinko vain ettei von Stauffenberg onnistunut attentaatissaan Sudenpesässä, vaan Aatun piti itse tehdä se "lopullinen ratkaisu".

Sitten jotain tuosta poliisi-setien vihapuheryhmästä ja näyttävät omat koirat pureneen erästä tunnettua nettipoliisia. Runollista oikeutta & ironiaa yhdistettynä? Ja kas kummaa, uutista ei pysty kommentoimaan.

Tästä naiskomediennestä en ole paljoa aikaisemmin kuullut, mutta näyttäisi olevan aikamoinen pohjanoteeraus, ehkä se heiluri on siirtymässä äärivasemmalta toiseen suuntaan? Ehkä Kathy Griffin on Lennipirkitan prototyyppi?

OT: eikös Kalevi Sorsa joskus tokaissut tuosta median vallasta ilmaisulla infokratia? Josta on seurauksena pahimmillaan ns. idiokratia....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Ei tässä hävetä tarvita. Sodasta kerrotaan niin paljon juttuja. Se yksi legenda, että suomalainen sotilas sai suutariksi jääneen 40-millisen pienoisheittimen kranaatin selkäänsä on puolestaan tosi. Näin valokuvat 1980-luvulla lyhytaikaiseksi jääneessä Sota-lehdessä. Sairaalassa oli yksi siipi kokonaan tyhjennetty leikkausta varten.

Omat koirat purivat Fobbaa joo, ja siinä taisi mennä myös poliittinen ura. Poliisilla on kova hinku muuttaa itsensä valpoksi. Eihän sodankaan jälkeen koko poliisia poliittiseksi sentään muutettu, Valpo vain. Jos tuo Kathy Griffinin temppu oltaisiin tehty ns. väärästä suunnasta ns. väärää suuntaa kohden, niin tekijähän oltaisiin vaadittu kivitettäväksi. Infokratia-termi oli käytössä joo, mutta en muista oliko se Sorsa, joka sen keksi. Kekkonen keksi ”sopulit” ja Koivisto ”ennustajaeukot”.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän veikkaan että poliisit tulevat kyllä selvittämään että kuka heistä oikein on vasikoinut työkavereidensa hurtin huumorin muka rasistisena julkisuuteen.

Poliiseissa on muutamia todella rajusti monikultturismi-vihervasserismi-islamismi-höpsismi -linjalle hurahtaneita, mutta joku vaatimaton 99% lienee ihan reaalitodellisuudessa eläviä tapauksia. Veikkaan että reaalimaailmalaiset kyllä tunnistavat höpsistiset virkaveljensä ja näiden uratavoitteet.

Voi olla sitten aika kylmä työilmapiiri kun poliisikunnalle selviää, että kuka heistä tykkää hoitaa työilmapiiriasiat lehdistön kautta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olet varmaankin oikeassa. Poliisin homma ei opeta rasistiksi. Mutta se opettaa realistiksi. Samoin kuin omat hommani.

Anonyymi kirjoitti...

Nakun kranu oli 50mm, ei 40mm. Noita tapauksia on ainakin kaksi, toinen niistä esiteltiin Sota!-lehdessä.

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Totuuden tuhoava tuli

Se on asia, joka pystyy polttamaan totuuden vanhasta sananlaskusta huolimatta. Se palaa soihdussa, jota kannattelee valtaa pitävät. Oikeassa oleminen ei tosiaankaan aina riitä siihen, että olisit oikeassa. Tilalle ovat tulleet tunteet, ideologiat ja minusta-tuntuu hokeamat. Jotenkin erikoista, että asia korostuu juuri silloin, kun meillä on kaikista eniten tietoa saatavilla.

TarkkailijaYrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Tarkkailijalle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Joo 50-millinen se taisi olla. Se Sota-lehtihän perustettiin silloin aikanaan Kansa Taisteli-lehden tilalle mutta ilman suurempaa menestystä. Se ei tainnut ilmestyä kuin yhden vuoden.

Tarkkailija: Naulan kantaan.

Anonyymi kirjoitti...

Muistelen yrityksiä Hitlerin salamurhaamiseksi olleen kolmisenkymmentä, syystä tai toisesta kaikki epäonnistuivat. Ainakin myrkkyä, tarkka-ammuntaa ja lentokoneen sabotaasia yritettiin.

Ari

Becker kirjoitti...

Tuo poliisin toiminta alkaa muistuttamaan aika tyypillisesti sitä mitä STASI touhusi aikoinaan.
STASI ei pelkästään vainonnut kansalaisia, vaan siellä oli myös sisäinen valvontajärjestelmä joka vahti itse STASIA. Tämä suljetun naamakirjan kyttääminen taitaa olla peanutsia verrattune siihen minkälaisia töppäyksiä ja suorastaan laitonta toimintaa poliisissa harjoitetaan. Mulle tulee mieleen se kuva jossa käärme syö omaa häntäänsä. Käärmeeltä vaan puuttuu kyljestä teksti "POLIISI POLIS."

Itseasiassa kaikki tuo mitä blogissasi kirjoitit on kyllä jo todellista arkea naapurimaassa. Työpaikalla eikä juuri muuallakaan kukaan ei uskalla avata turpaansa väärillä mielipiteillä.Jotkut ovat jopa muuttaneet maasta. Duunista tulee fudut ja naapurit lakkaa moikkaamasta. Mä en voi saada potkuja ja naapurien moikkaamattomuus ei häiritse. Saapihan olla rauhassa. Mediassa ei kukaan uskalla olla eri mieltä PK:n pyhän totuuden kanssa. Samaa mediaa jota Suomessa hallinnoi Bonnier mm. Maikkarin ja Akateemisen Kirjakaupan omistajana. Jos joku uskaltaa, niin siitä alkaa todella voimakas painostus, jota ulkolaiset seuraavat silmät epäuskoisen pyöreinä. Väitän että jopa Pohjois-Koreassakin kansa tajuaa ruotsalaisia paremmin että jotain on pielessä, mutta Ruotsissa enemmistö kuvittelee elävänsä Telluksen parhaassa yhteiskunnassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Jos poliisi vahtii toimintansa laillisuutta, niin sehän on ihan ok. Mutta nykyisin se vahtii työntekijöittensä poliittista luotettavuutta, ja silloin ollaan Stasissa. Kieli ei vaan ole saksa, vaan suomi. Näitä fiktiivisiä juttuja on sinänsä helppo tehdä. Ei muuta kuin katsoo Ruotsin tilanteen ja laittaa päiväyksen kymmenen vuotta myöhemmäksi.

Qroquius Kad kirjoitti...

Lievä nostalginen noste tässä tuntui käydessäni lävitse SOTA!-lehden numeroni: vuoden 1987 vuosikerran kuusi numeroa, ensinumero vuodelta 1986 (ainoa siltä vuodelta?) ja viimeinen numero 1/1988.

Nakun kranaatti selkään -tapaus oli numerossa 2/87. Kyseessä oli sotamies Huugo Turunen ja leikkauksen suoritti lääkintämajuri Paavo Vara. Tarkempaa infoa kertoi Kansa Taisteli 7/1966 (joka löytyi googlettamalla): tapahtumapaikka ja -aika olivat Rukajärven Ontajoki 8.8.1944 ja Turusen yksikkö JR 10:n 5. komppania. Kumpikaan aviisi ei ottanut kantaa kranaatin kaliberiin, tarkemmin, kuin että oli pienoisheittimen.

Eihän tällä ole paljon mitään tekemistä minkään kanssa, minä vaan pidän nippelitiedosta. Siksipä jäi taas kerran hieman harmittamaan SOTA! 4/87:ssa julkaistu artikkeli SS-mies Armas Rastaasta, joka omien sanojensa mukaan liittyi Wiking-divisioonan suomalaispataljoonaan 1942, kävi Stalingradin takana(!) ja yleni SS-upseeriksi, mutta Suomeen palattuaan palveli vain sotamiehenä. Waffen-SS:ssä hän oppi myös juutalaisvihan, ja juutalaisten kodit olivat vapaasti heidän ryöstettävissään.

Artikkelista jäi siis varsin ikävä jälkimaku, kun toimittelija Veikko Erkkilä ei ollut viitsinyt tehdä näköjään minkäänlaista taustaselvitystä, vaan julkaisi faktana tällaista Sven Hassel -tasoista fiktiota. Olisi edes tarkistanut suomalaisten SS-miesten jo tuolloin julkisista nimiluetteloista, oliko siellä ketään Rastasta. Ei nimittäin ollut.

Huugo Turusen tapaus on joka tapauksessa faktaa, kuten kymmenet Hitleriä vastaan suunnatut murhayritykset tai sellaisten suunitelmat, joita on listattu 30 enemmän ja vähemmän vahvistettua tapausta vuosilta 1921 - 45 osoitteessa

www.axishistory.com/axis-nations/germany-a-austria/polizei/161-germany-polizei/polizei-unsorted/4651-assassination-plots-a-attempts-against-hitler

Kaikki menivät tunnetulla tavalla mönkään, joka panee aina joskus pohtimaan, voiko sittenkin olla olemassa jokin pahansuopa ylimaallinen voima, joka käyttää omiin, tuhoisiin tarkoitusperiinsä milloin Hitleriä ja Stalinia, milloin kykenemättömien poliittisten broilereiden aikaansaamia kehitysmaalaisten invaasioita?

"Saa toiset uskomaan kai Jumalaan,
toiset Saatanaan, tai mihin vaan
muttei kuitenkaan
tähän maailmaan."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Arille ja Qrquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Kaipa noilla pahoilla hepuilla jonkunlainen suojelus sitten on puolellaan. Käsittääkseni myös Fidel Castroa yritettiin nirhata eräänkin kerran. Minullakin oli aikanaan ne SOTA!-lehdet, ainakin melkein kaikki mutta jossain muutossa ne kehnot ovat päässeet häviämään. Siinä lehdessä oli myös aika paljon sellaista tulevaisuusfiktiota, lähinnä aiheesta kuinka se kolmosrähinä sitten tulee alkamaan. Silloinhan se oli vielä tapetilla. Tuota A. Rastas-juttua en muista, mutta jos näin on, niin toimittaja on mennyt koko lailla helppoon. Sven Hasselin kirjathan ovat ihan puhdasta stetson-tuotantoa.