tiistai 6. kesäkuuta 2017

XXXI YMMÄRRYSHARJOITUS

Eli hieman tuumailua poliisin facebook-ryhmästä ja taivaankorkeesta älämölöstä

Lukijalle ei liene epäselvää se, että täällä koivun ja tähden alla viimeaikojen terroritekoja huomattavasti vakavampi asia on se, että poliisit ovat yksityisessä facebook-ryhmässään esittäneet umpinuivia mielipiteitä ja tästähän on alkamassa sen sortin noitajahti että pois tieltä. Näitten poliisien varsinainen rikos on se, että he ovat vain ääneen todenneet että uhka on uhka, vaarallinen on vaarallinen, haitallinen on haitallinen ja persnetto on persnettoa.

Ja tätähän ei olisi pitänyt sanoa ääneen. Tästä pääsen miettimään erilaisia organisaatioita. Olen nähnyt niitä monenlaisia. Huonoja, helvetin huonoja ja joskus hyviäkin. Ideaalitapauksessa organisaatio toimii niin, että sen johtohenkilöt tajuavat, että organisaation suorittavan tason työntekijöillä on kuitenkin se paras näppituntuma siihen työhön, mitä organisaatio tekee. Ideaalin organisaation johtohenkilöt ymmärtäisivät myös, että ei ole olemassa varsinaista kiveen hakattua ja muuttumatonta totuutta. He tietäisivät, että tilanne elää, oletus voi perustua virhearvioon, vääriin tietoihin tai pahimmassa tapauksessa poliittisiin uskomuksiin.

Mikäli ideaalissa organisaatiossa johto saisi tietoonsa rivityöntekijöittensä suurella joukolla esittämän tyytymättömyyden organisaation perustoimintaa kohtaan, se pistäisi pystyyn kriisipalaverin ja alkaisi selvittää sitä, onko itse järjestelmän perusasetuksissa vikaa. Ja kun vika oltaisiin löydetty, se korjattaisiin. Sillä tällaisessa organisaatiossa johto luottaisi työntekijöihinsä ja uskoisi, että he todellakin osaavat ajatella ja heillä on työhönsä kokemuksen tuoma ammattitaito ja hahmotuskyky.

Poliisin johto toimii juuri toisin. Se pyrkii vaientamaan organisaation toimintaa koskevan kritiikin. Samalla se tunnustaa, että poliisi ei ole varsinaisesti kansalaisten turvallisuuskoneisto, vaan poliittista järjestelmää ja sen ideologiaa suojeleva koneisto. Sen vuoksi poliisi organisaationa ei luota työntekijöihinsä eikä heidän ammattitaitoonsa, vaan se vaatii heitä ajattelemaan että uhka on mahdollisuus, vaarallinen on turvallista, haitallinen on välttämätöntä ja persnetto muuttuukin saataviksi.

Tästä nouseekin hotellin respassa esille kysymys. Jos poliisi ei organisaationa luota työntekijöihinsä, niin miksi tavallisen kansalaisen tulisi luottaa poliisiin organisaationa? Sillä poliisi organisaationa elää juuri siinä pahimmassa skenaariossa eli sen toiminta pohjautuu poliittisiin uskomuksiin.


33 kommenttia:

R Leon kirjoitti...

Hyvä ja aiheellinen kysymys respalta. Itseäni kuitenkin vähän lohduttaa se, että poliisit omissa piireissään puhuvat asioista niiden oikeilla nimillä. Se antaa toivoa, että tästä multikulti-silsasta joskus selvitään.

Anonyymi kirjoitti...

Empirismi ei ole tainnut aivan täysin osua yksiin unelmahötön teorioiden kanssa, eiköhän tavan rivipoliisilla ole jonkin verran enemmän kanssakäymistä tuon maata rikastuttavan porukan kanssa ja täten oikeutettu myös kommentoimaan näiden tekosia.
Ja mistä lähtien Long Playsta on tullut puolivirallinen ajatuspoliisi???

Anonyymi kirjoitti...

Ja niin poliisikuntakin joutui kohtaamaan karun suomalaisen arjen:
https://www.youtube.com/watch?v=yWiV3xt3vzc

Anonyymi kirjoitti...

Sisäministerin mukaan poliisin ensisijainen tehtävä on suojella suomalaisten poliitikkojen kansainvälistä mainetta EU:n puuteripyllypiireissä.

Historix kirjoitti...

Respan kysymys kuvaa hyvin yhteiskuntamme hajoamisprosessia. Olemme parhaillaan matkalla yhtenäiskulttuurisesta Suomesta monikulttuuriseen sivilisaatioon. Siinä Suomen alueella asuvat eri etnisyyttä edustavat ihmisryhmät eivät koe mitään yhdistävää tekijää, ei ole enää suomalaisuutta, ei sisua, ei Talvisodan ihmettä, ei suvivirttä – on vain keskenään toisiinsa vihamielisesti suhtautuvia, eri uskontoja tunnustavia, eduista ja resursseista kilpailevia etnisiä ryhmiä. On siinä poliiseillekin tulossa mahdoton tehtävä pitää enää järjestystä. Onhan tuo nähty Ruotsissa, joka on jo vajonnut kansallisvaltio- ja yhtenäiskulttuurista sivilisaatioksi. Sivilisaatiovaihetta seuraa yleensä yhteiskunnallisen infran ja järjestyksen vähittäinen luhistuminen ja sittemmin vahvemman laki.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys R Leonille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Historixille & kiitos kommenteistanne.

R Leon: Ihmettelisin, jos poliisit eivät puhuisi asioista omissa piireissä oikeilla nimillään. Olen ollut heidän kanssaan varsin paljon tekemisissä eikä tavallinen rivipoliisi mikään urpo ole. Tuo havainto tosiaankin antaa toivoa. Pieneltä osaltaan.

Ano1: Käsittääkseni tuolla Long Playssa on kovasti vaikuttanut vasemmistoneitonen nimeltä Johanna Vehkoo ja mediahan on ottanut itselleen kokonaisvirallisen ajatuspoliisin roolin.

Ano2: Tuo oli kieltämättä aika paha. Alko on ottanut ehkä joustavamman linjan, mutta julkinen sektori tuppaa toimimaan noin edelleenkin.

Ano4: Valitettavan totta.

Historix: Ja tuo on valitettavasti myös totta. Karmeinta lienee se, että länsimainen yhteiskunta, joka tietyllä tavalla on saavuttanut inhimillisen kehityksen tähän astisen huipun on nostanut oman taantumis- ja kaaosprosessinsa uskonkappaleen asemaan.

Krypta kirjoitti...

Joskus kauan sitten todettiin, että mitä korkeammalla pallilla on, niin sitä vähemmän on tietoa siitä mikä on alaisten tehtävänä. Tämä vanha toteamus on nyt todellista ja julkikuulutettua. Tämän pohjalta ei voi muuta sanoa kuin soom morom miekkalinja. Olette täten kahden kerroksen väkeä. Toiset ovat ja toiset on.

Vasarahammer kirjoitti...

Impivaaralaisuuden todellisen arvon ymmärtää vasta sitten, kun sitä ei enää ole. Kun maa on menestyksellä rakennettu suhteellisen vauraaksi, maahan otetaan asumaan ihmisiä, joilta puuttuu kyky tuottaa lisää vaurautta ja sitoutuminen yhteiskuntaan ja niihin arvoihin, joiden avulla maa rakennettiin. Tällöin alamäki alkaa ja se joko pysähtyy tai se jyrkkenee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kryptalle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Krypta: Jep. Poliisi ei ole ainoa esimerkki vaan koko julkishallinto. Varmaan ilmiö esiintyy myös yrityksissä, kun ne kasvavat tarpeeksi suuriksi.

Vasara: Osui ja upotti. Kerroit juuri Suomen tulevaisuudenkuvan. Sen tulevaisuuden, jota nykyinen poliittinen koneistomme pitää väistämättömänä. Ja samalla pitää sitä unelmana. Suomessakin tätä leikkiä on jatkettu jo neljännesvuosisata ja nähty mitä se saa aikaan. Silti sitä jatketaan ja pidetään itseisarvona. Elämme hulluuden ja Rooman sortumisen aikoja. Tämän hallinnon aikana nimittäin alamäki ei tule pysähtymään. Se jyrkkenee.

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin hyvä kirjoitus Yrjö. Siitä on Yrjö jo neljä vuotta kun soitin poliisille kun autooni oli murtauduttu ja varastettu sieltä tavaraa, ei ole kuulunut mitään, poliisi kuulosti puhelimessa siltä että tuntui että sitä ei koko asia edes kiinnostanut, taisi mennä se rikosilmoituskin mappiin ö, ei varmaan kiinnosta näin vähäpätöiset jutut ja kun se resurssipulakin on niin kova. Entäpäs jos minä vaikka ajaisin poliisia vastaan autolla josta on ajoneuvovero maksamatta? Kyllä häviäis resurssipula sillä sekunnilla. On meillä tosin vielä monia ihmisiä jotka luottaa poliisiin, ne on aivan kiukus jos poliisista puhuu vähänkin jotain negatiivista, ne luottaa siihen että kyllä kun minä soitan poliisille kun joku vaara uhkaa niin se tulee oitis avuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Eräs hyvin oleellinen osa tästä kummasta jutusta on tuo nevahööd -nettilehti nimeltä Long Play.

Se haisee vanhojen taistolaisten yhteiskuntapoliittiselle hankkeelle. Ainakin yksi siellä kärjessä oleva henkilö on kuuluu hyvin tiiviiseen, aktiiviseen ja pitkäjänteisesti toimivaan tamperelaiseen äärivasemmistoon.

Kyseessä oleva poppoo on aina osannut käyttää järjestö- ja mediatoimintaa politiikan tekemisen välineenä niin että näennäisesti on kyse jostain muusta yhteiskunnallisesta asiasta, mutta todellisuudessa äärivasemmistolaisuudesta milloin missäkin kaavussa.

En halua nimetä kyseistä henkilöä vaikka luulenkin, että joku muu tekee niin ellei ole jo tehnyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kiitokset. Ja joo, kyllä tavalliset omaisuusrikokset menevät poliisilla nykyisin kategoriaan ”merkitään tiedoksi / jos jaksetaan / ei aiheuta toimenpiteitä / ottakaa yhteys vakuutusyhtiöön / jos niitä kiinnostais”. En syytä sinänsä tilanteesta rivipoliisia.

Ano2: No Johanna Vehkoon nimihän tuossa jo mainittiinkin ja hän haluaa nimensä esille muutenkin, niin tuskinpa asiassa kovin suurta syntiä tehtiin.

Ekku kirjoitti...

Seuraavaksi poliisijohdon on ujutettava "myyriä" rivipoliisien saunailtoihin tms. muihin illanviettoihin, että saadaan kollegat käräytettyä vihapuheesta.

Suuri ongelmahan sisäministerilläkin tuntuu olevan, kun ei sille vihapuheelle oikein ole vielä oikeustieteellisesti pitävää määritelmää, minkä mukaan tuomita...

Veikkaampa vaan, että yksikään poliisi ei tästäkään saa edes syytettä, tuomiosta nyt puhumattakaan. Fobban urakehitys tästä voi kyllä tyssätä...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Luulenpa että poliisitkin osaavat kyllä valita saunaseuransa. Ja tosiaan huvittavaa (tai siis vähemmän huvittavaa) on se, että tässä juostaan jonkun sellaisen perässä, jota ei olla edes määritelty laissa. Fobban ura otti taatusti takapakkia mutta en jaksa tuntea sääliä miehen vuoksi. Huoralla on usein huoran kohtalo.

korpisoturi kirjoitti...

Tässä tullee joskus vähän ajateltua.

Kun menee 10-20 vuotta, niin tää maa täysin valloitettu. Että, missäkö vaiheessa sitä pitäs hermostua ja ruveta vastarintaan. Vaikko jatkuvasti hokea, että me kansallismieliset olemme rauhallista väkeä, vaikka mamuvasemmistoanarkistit sylkee silmille ja käyttää väkivaltaa.
Niin, että millonka?

En ole varma, mutta tälläsiä vaan tullee mieleen. Vaan tulleepa myös mieleen, että jospa löytyisi ryhti ja otettaisiin hommaa haltuun. Koska meitillä on vielä se todellinen voima, vaan tahto puuttuu. Mutta aikaa ei ole loputtomiin.
Äänestämiseen ei ole enää paljonkaan uskoa. Ainoa tie on se toiminnan tie.... Ehkäpä on liikaa poikia toppuuteltu. Nämä herran nilviäiset pelkää eniten tätä jälkimmäistä vaihtoehtoa kuitenkin.

Pari vuotta sitten tänne päästettiin liikaa vaarallista porukkaa. Millonka tulee seuraava vyöry ja päästetäänkö sekin vaan tänne? Alistu tai taistele vastaan!

Hemuli kirjoitti...

Käsittääkseni tuo ryhmä on ollut suhteellisen iso. Poliiseja taas Suomessa vähän. Ei poliisista voida erottaa 1/3 jos ryhmäläiset osoittavat minkään sortin solidaarisuutta toisiaan kohtaan esmes esittämällä asian niin että mikä tahansa rangaistus on epäluottamuslause ja poliisin hommat tarvii luottamusta jolloin porukka irtisanoo itsensä niin vaikea noita rivipoliiseja on rangaista.
Fobasta ja parista muusta ylläpitäjästä varmasti tehdään syyllisiä ja rangaistukset sen mukaan.

Ihmettelen vain miksi poliisi on niin tyhmä että kuvittelee tälläisen ryhmän pysyvän salaisena.... Tälläiset ryhmät pitää perustaa nettiin ja käyttää sivustoa nimimerkillä vaikkapa tor browserin läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Jahah, blogger sitten näki aiheelliseksi hukata pitkähkön kommenttini...
Eli lyhyesti; kiitos mainioista kirjoituksista ja "kevyet mullat" Butlerille.

T. Riku Raunioilla

Oinomaos kirjoitti...

Kiitos veli Ykä todella hyvästä kirjoituksesta.

Mielestäni on aivan absurdia, suorastaan pähkähullua ja sekopäistä, että poliisihallitus ja marionetti Seppo Kolehmainen julkisesti meuhkaavat "rasismista". Tämän päivän Suomessa "rasismi" käytännössä tarkoittaa sitä, että ellet hyväksy suvakkien ja mocu-uskovaisten väittämiä etkä sitä, että maahanmuutto on "ihanaa, luonnollista ja väistämätöntä", olet automaagisesti rasisti.

Sitten kun joku "rasisti" vielä erehtyy kyseenalaistamaan islamismin autuudet, mukaan heti tulevat sekä vihapuhe että "kiihottaminen kansanryhmää vastaan".

Nyt on viimeinen hetki puhaltaa tämä hullu ja vaarallinen peli poikki.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, rivipoliisihan vaikuttaa tekevän virka-ajallaan työnsä niin hyvin kuin resurssit antavat myöden - ja lain saatamällä tavalla tasapuolisesti, sen sijaan organisaation ylemmät kerrokset ovat vahvasti politisoituneet.

Valtava haloo nousi kommenteista, joista minun mielestä ollaan kaukana mistään oikeasta vihapuheesta. Mutta kyllähän kaikki näyttävät äärioikeistolaiselta, jos tarpeeksi kaukaa vasemmalta katsoo, ja mukavaa on leimata termillä, jota ei viitsitä määritellä.

saa nähdä miten pitkälle päättäjät ja media pystyvät punavihreää agendaansa työntämään, ennen kuin lainvalvonnan suorittava porras alkaa avoimesti kritisoimaan sitä suljetun faceryhmän sijaan.

P.S. Rikkoiko toimittaja viestisalaisuutta kaivelemalla yksityishenkilöiden välistä, suljettua keskustelua? Perustuslain 10§...

Ukkeli kirjoitti...

Nokiahan kaatui aika pitkälle siihen, että johto eli haavemaailmassaan, eikä kuunnellut markkinoita, eikä firman omia insinöörejä. Microsoftia on ehkä liikaakin syytetty, kyllä ne virheet oli tehty jo ennen Elopin aikaa Ollilan ja Kallasvuon johdolla. Jos Microsoft ei olisi maksanut reipasta ylihintaa Nokian kännyköistä, niin koko firma olisi ehkä kaatunut. Osataan sitä siis yksityiselläkin.

Tuo poliisikohu on aivan kummallinen. Kaikki ammattiryhmät puhuvat omissa porukoissaan ruman sanan niin kuin se on. Terveydenhuollon henkilöstö puhuu kuumemma keskenään aika suoraan mustaa huumoria, ei kai sitä työtä nuuten kestäisi, on ne niin karuja sattumuksia, vaikkapa liikenneonnettomuuksien uhrit pahimmillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä.
No juu, jotain omakohtaista tuohon polliiskeskusteluun: Tässä n. kuukausi sitten hieman sipaisin henkilöautoa joka oli pysäköity paikalle, jossa se on sallittu vain linja-autoille. En edes huomannut koko tapahtumaa, kun ko. "pikkubussin" kuski tuli meuhkaamaan.Ja kun en juuri sillä hetkellä kerinnyt ottautumaan hänen maailamnsa suurimpaan "kolariin" niin hän keksi, että sotan poliisin, minkä hän tekikin.
Polliisit tulivat suht nopeasti paikalle, Myllypuroon, ja polliisi väitti heidän ajaneen mokoman pienen jutun takia toiselta puolen kaupunkia? Ei hesassa ajeta toiselta puolen kaupunkin vajaassa vartissa Myllypuroon, koska he tulivat paikalle ilman sirraa ja mainosvaloja. Ensimmäinen kommentti konstulta oli, että miksi ette voineet sopia näin vähäistä juttua keskenään? Siinä on sovintohalut aika vähissä kun rouva/neiti toteaa alkusanoikseen, että hän soittaa poliisit.
Minut odennäköisesti pelasti suuremmilta sanktioilta se, että vastapuoli ei ollut värivammainen enkä minäkään sitä ollut. Ja vaurio, vähäinen naarmu tämän rouvan/neidin auton etupuskurissa.
Jälkinäytöksenä pomo haukkui minut pytyyn, kun en ollut sopinut, vaan minkäs teet, kun toinen osapuoli sanoo hei, että hän soittaa polliisit.
Että näihn sitä polliisien kunnoitusta lisätään.
t. Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille, Hemulille, Rikulle Raunioilla, Oinomaokselle, Anolle, Ukkelille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Korpisoturi: Luulisin, että Suomessa vielä olisi mahdollisuus onnistua politiikankin keinoin, mutta päätöksiä pitäisi alkaa tulla nyt eikä viidestoista päivä. Jos niitä ei tule, niin tuo toinen vaihtoehto tulee esille. Sen vaihtoehtona taas on alistuminen. Sitähän muuten EU:n johto julistaa kun se vaatii, että terrori-iskuihin on suhtauduttava jokapäiväisenä normisettinä.

Hemuli: Joo, on vaikeaa kuvitella, että kolmasosa konstuista pantaisiin kilometritehtaalle. Todennäköisemmin järjestetään varoitukseksi muutama näyttävä irtisanominen. Tor-verkko on kyllä kätevä mutta pääosa ihmisiä käyttää helpointa vaihtoehtoa ja tavallinen facebook kuuluu niihin.

Riku: Kiitokset. Kommentit kannattaa kopioida ennen lähettämistä sillä blogger valitettavasti tekee aika ajoin källejä.

Oinomaos: Kiitokset sinullekin. Rasismi on määritelty juuri noin ja eihän sillä oikeastaan edes jahdata rasismia, vaan järjestelmän arvostelua. Järjestelmämme on on omaksunut sokean monikultturismin ideologiakseen eikä suostu tunnustamaan virhettään.

Ano: Poliisin ns. yläkerta on juuri sitä politisoitunutta osastoa. Tavalliseen rivipoliisiin luotan vieläkin. Tuo on hyvä kysymys tuosta viestisalaisuudesta. Osaiskos joku selvittää tarkemmin?

Ukkeli: Joo, Nokiallahan oli täysin valmis kosketusnäytöllinen puhelin jo ennen Applea mutta se hylkäsi sen. Näin jälkeenpäin ajatellen se oli eeppinen moka. Huumorista puheenollen väitetään, että patologeilla on se hurjin huumori.

Huru-ukko: Voisin lisätä tuohon senkin, että poliisit eivät juurikaan enää reagoi pilven polttoon. Ei yksinkertaisesti riitä resurssit.

korpisoturi kirjoitti...

Järkeviä päätöksiä ei tule nyt eikä viidestoista päivä. No, alistuminen? Mutta, ennen kuin mennään helvettiin, niin sinne lähtee muutama suvakki mukana. Sehän vaatii vaan soturimieltä ja konjakkia. Mitta on jo ylitetty.

Anonyymi kirjoitti...

Måns Enquist taitaa puhdistaa poliittista poliisia Pohan vassaripoliisien tuella niin että Suomeenkin saadaan aikaan oikein kunnon shariapoliisi.

Fobban savustaminen on aika selvä viesti siitä, että kukaan kukkahatuton ei ole turvassa vaan keneltä tahansa voi lähteä penkki alta ellei osaa toitottaa persuvastaista, kansanvaihto- ja mokutusmantraa.

Suomen Shariapoliisin tulevaisuus taitaa olla jotain Enquist-Huhtela -tyyppistä rasmus- ja RKP-sekoilua.

Esim. noiden kahden tapauksen kohdalla on huomionarvoista se, että kummankin toiminta ja lausunnot näyttävät keskittyvän nimenomaan politikointiin eikä missään nimessä rikollisuuden selvittämiseen tai ennalta ehkäisemiseen.

Kummastakin tulee mieleen muutam Ykän viimeisimmistä dystopioista. Niissä tosin vastaavat tapaukset ovat olleet naispuoleisia naisia.

Anonyymi kirjoitti...

Ei "rasistisia" poliiseja pistetä kilometritehtaalle. Osalle niistä annetaan kirjallinen varoitus, osalle suullinen varoitus.Sillä tavoin vaikutetaan niiden tulevaan urakiertoon ja ennen kaikkea kaikkien muiden poliisien tietoon siitä, että mikä vaikuttaa urakiertoon ja miten.

Veikkaan muuten että Fobba on saanut tarpeekseen siinä kohtaa kun nettipoliisitoiminta on väännetty ihan selkeäksi sisäpoliittiseksi mielipide- ja politiikkapoliisiksi. Tommoisessa hommassa viihtyy ehkä sen aikaa kun kuraa tulee vain netistä niskaan, mutta sitten kun vaatimukset alkavat olla kuin aivan suoraan Tampereen Yliopiston Yhteiskuntataiteellisen Tiedekunnan kahjoimpien konstruktionistien utopioista, niin ei siellä edes puoliksi täysipäinen enää kestä.

Anonyymi kirjoitti...

Moro vaan.
Tuosta poliisien kiinnostuksesta tutkia ilmoitettuja asioita ilmoituksen ensivaikutelman osalta kuvastaa heidän asennettaan. On aina kuvastamut ja vielä enemmän nykypäivänä.
Tapaus sattui noin 15 vuotta sitten naapurikunnassa asuvalle tuttavalle. Hän oli tullut kotiin perjantai iltana ja parkkeerannut autonsa rivarin autokatokseen.
Lauantai aamulla hän huomasi että autoon on murtauduttu. Tämän johdosta soitto poliisille. Vastaus oli että heillä ei ole lähettää koko viikonlopun aikana ketään käymään paikan päällä tutkimassa asiaa. Teette vaan maanantaina normaalin kirjallisen ilmoituksen ja kyllä sitten etenee kun etenee.(matkaa poliisilaitokselle kohteesta noin 25 km).
Hän kertoi mitä auton tavaratilassa on varastettu. Työkaluja ja salkku. Poliisi edelleen selittää että ketään ei ole lähettää paikan päälle. Tässä vaiheessa kaveri kysyy poliisilta että mitä pidätte siitä että se laukku joka on varastettu, sisältää hänen pistoolinsa.
Tässä vaiheessa poliisi ilmoittaa että hän ei saa poistua kotoaan mihinkään ja että yksikkö on siellä noin 20 minuutin kuluttua.
Siihen hävisi resurssipula.
Laukku oli jäänyt autoon epähuomiossa. Arvata saattaa mikä oli poliisien asenne kaveria kohtaan. Ensimmäinen mitä oli selvitetty oli aseen luvallisia. Luvat kunnossa ja vuosikausien harrastus ja kilpailutoiminta päälle. Tosiaan tämä oli konstaapelin suurin huoli.
Selvittämättä tosin jäi tämäkin juttu, pääasia näytti olevan tuo aseen laillisuus. Kun se oli selvinnyt,"pojat" pääsi takaisin konttorille katsomaan Hillstreet Bluesia.

T.
S.E.P.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille, Ano1:lle, Ano2:lle ja S.E.P:lle & kiitos kommenteistanne.

Korpisoturi: Tuumailusi ovat täysin mahdollisia. Yksi niitä harvoja poliittisia toivoja on persujen seuraavassa puoluekokouksessa. Haluaako puolue olla nännistis-lellistinen konsensuspuolue vai se puolue, jonka vuoksi sitä on äänestetty?

Ano1: En tiedä shariapoliisista mutta punavihreään valpoon näyttää suunta olevan. Ja tällä kertaa koko poliisiorganisaatiossa. Jatkosodan jälkeen tuo keskittyi vain turvallisuuspoliisiin. Näyttää siltä, että Fobba ei ollut tarpeeksi fanaattinen. Veikkaan, että hänen tilalleen tulee Jussi Huhtela.

Ano2: Jep, urakehitys katkaistaan. Ehkä Fobba pyrki toimimaan niin kuin virkamies konsanaan ja toteutti kaiken, mitä käskettiin. Se ei vaan näköjään riittänyt.

S.E.P: Joo, aseet saavat poliisit liikkeelle. Asuin aikanaan Helsingissä ja joku kapakkatappelu ei poliisia paljon liikuttanut, mutta jos portsari soitti poliisille ja sanoi että epäilee paikalla olevan aseita niin sitten tuli kyllä partioita. Hyvä sinänsä, mutta on muutakin väkivaltaa kuin pelkällä pyssyllä tehty. Tavallisten lainkuuliaisten ja rauhallisten ihmisten aselupien kanssa plärätessä menee hukkaan valtava määrä poliisityötä jolle olisi muutakin käyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Hahaah....

Miten minulle tuli sellainen deja-vu tunne, että tämä poliisien "salainen" facebook-ryhmä on perustettu Jätkimäjoen sillan pielessä...

Kommenttien lukijoille tiedoksi, että viittaan tietysti huhtikuisen blogikirjoituksen lopputapahtumiin.
https://yrjoperskeles.blogspot.fi/2017/04/jatkimanjoen-silta.html

-i-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, -i-. Voi tietysti olla, että ryhmässä on esiintynyt myös Jätkimänjoen henkeä. Ainakin siellä on ymmärretty, että siihen se saattaa aikanaan päätyä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Mietin tuota urakehityksen katkaisemisen pelotevaikutusta nuiviin kenttäpoliiseihin; aika moni heistä kun ymmärtääkseni tekee koko uransa vanhempana konstaapelina tai ylikonstaapelina. Heitä eivät edes kiinnosta päällystövirat ja miksi kiinnostaisivatkaan, kun kerran hakeutuivat ammattiin suojellakseen ja palvellakseen kansalaisia, kuten USA:ssa asia ilmaistaan?

Komisariona he istuisivat paljolti kirjoituspöydän takana. Jos sellainen urakehitys olisi viehättänyt, kai he olisivat ennemmin käyneet kauppaopiston? Palkkauksellisestikin kolmea vuoroa ja viikonloppuja tekevä ylikonstaapeli lienee hyvinkin tasoissa tällaisen virka-aikaa tekevän kirjoituspöytäkomisarion kanssa.

Pelkäänpä pahoin poliisihallinnon hyvinkin harkitsevan käyttävänsä heitä vastaan nimenomaan erottamista virkavirheen tai jopa -rikoksen johdosta. Ei tekisi tiukkaa: kun syyllinen on tiedossa, syytekin löytyy. Se pakottaisi erotettavat vieläpä muihin kuin turvallisuusammatteihin, koska heidän rangaistustaan epäilemättä kovennettaisiin kategorisella sulkemisella yksityiseltä turvallisuusalalta. Se kun on luvanvaraista, ja kuka ne luvat myöntääkään?

Tätä taustaa vasten ei erottamisia tarvinne ryhtyä jakamaan. Niillä uhkaaminen lienee riittävä pelote. Vaihtoehtona kun ovat työttömuusturva, kouluttautuminen johonkin aivan muuhun ammattiin tai siirtyminen ulkomaille.

Mutta toisaalta: mitenkähän Viro mahtaisi suhtautua suomalaiseen ex-kenttäpoliisiin, joka tulisi tiedustelemaan uutta uraa sikäläisessä poliisissa menetettyään virkansa Suomessa valtionvastaisten mieleipiteidensä johdosta? Tunnistaisivatkohan he suomalaisen ex-kollegansa kohtelussa jotain menneisyydestä ikävän tuttua, vai pitäisivätkö sittenkin epäluotettavana tapauksena? Voisin uskoa, että ammatillisesti hänet hyvinkin toivotettaisiin tervetulleena vahvistuksena Eesti politseihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Varmaankin noin asia menee ja veikkaan, että asian tiimoilta on kuitenkin tulossa joitain näytösirtisanomisia. Virkakoneiston ei tarvitse oppia, sen tarvitsee löytää Syyllinen. Yksi poliisin tavoittelema urakehityksen muoto muuten on pääsy suuresta kaupungista pienemmän poliisipiirin poliisiksi. Se on ymmärrettävää, sillä eihän se poliisin homma esmes Helsingissä mitään herkun leipää ole.

Sinänsä (jos unohdetaan tämä rasismipelleily) poliisin koulutus lienee Suomessa kuitenkin varsin korkeatasoista, joten en pitäisi mahdottomana tuota mainitsemaasi Virovaihtoehtoa.

Anonyymi kirjoitti...

Aiheen viärestä...

Nyt kun Halla-aho on valittu Persujen puheenjohtajaksi, niin muiden hallituspuolueiden puheenjohtajat - Juha Sipilä ja Niina Maria Kanniainen (c/o Petteri Orpo) - joutuvat punnitsemaan vakavasti, että eroavatko hallituksesta vai jatkavatko.

Itse toki toivon että nykyinen hallitus jatkaa, mutta tähänastisesta poiketen eli hallitusohjelman linjan mukaan toimien.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Luulisin (kaikesta kiukuttelusta huolimatta) että se jatkamisvaihto on todennäköisin vaihtoehto.