perjantai 16. kesäkuuta 2017

KAHDEN VUODEN TULEVAISUUS

Perussuomalaisten hajoamismasurkka on vielä kesken ja tällä hetkellä jokainen aiheeseen liittyvä kirjoitus voi muuttua vanhentuneeksi jo ennen julkaisuaan. On vielä mahdollista että ns. uuvatit yrittävät vielä kertaalleen kaapata puolueen itselleen puoluehallituksen kautta mutta laskelmien mukaan huonoimmassakin tapauksessa äänestys menisi tasan, jolloin Jussi Halla-ahon ääni ratkaisee. Näin ollen on suhteellisen selvää, että perussuomalaiset pysyvät niissä käsissä, joitten käsiin se äänestettiinkin ja niin kuin demokratian yleensä luulisi toimivan, vaikka uuvattien mielestä tässä toimittiin jotenkin väärin ja moraalittomasti.

Olen aikaisemmin tuuminut että mitä tämän jälkeen ja persujen kohdallahan tilanne on selvä. Heillä on toimiva puolue, selkeä linja ja selvä vaihtoehto. Entäs nämä uuvatit sitten? Ainakin he ovat pystyneet hahmottamaan sen, kuinka kaukana on tulevaisuus ja heidän hahmotuksensa mukaan tulevaisuus on kahden vuoden päässä. Silloinhan pidetään uudet eduskuntavaalit. Oletettavasti he aikovat pistää pystyyn puolueen. Mitä se puolue sitten pystyy tarjoamaan? Millä asioilla se kilpailee äänistä?

Jos (ja kun) puolue pysyy perinteisillä soinilaisilla linjoilla, niin sillä ei ole tarjottavana yhtään mitään sellaista, mitä vanhat puolueet eivät jo valmiiksi tarjoaisi. EU-kriittisyyskin meni menojaan, sillä hajoamisprosessin yhteydessä kävi selväksi se, että uuvatit eivät vastusta EU:ta eivätkä edes sen kiihtyvää integroimisprosessia. Mitä voi sinänsä pitää takinkäännön perusmuottina kun ottaa huomioon, mikä oli vanhojen perussuomalaisten ja Timo Soininkin yksi pääteemoista vaaleissa.

Onko uuvattipuolueella jotain sellaista, mitä muilla puolueilla ei ole? Hotellin respan näkemyksen mukaan tästä ryhmästä löytyy kyllä omanlaistaan erityisosaamista.

Ensinnäkin uuvattipuolueella on kyky olla välittämättä demokraattisesta äänestyspäätöksestä ja sitä myötä taito kävellä kannattajiensa tahdon yli. Lisäksi puolueella on kyky tehdä tällaisessa tilanteessa itsestään marttyyri ja väittää, että meidäthän tässä petettiin.

Toisekseen puolueella on kyky tulkita avoin vaalikampanja suljetuksi salaliitoksi.

Ja vielä kolmanneksi puolueella on kyky löytää natsitervehdyksiä sieltä, missä niitä ei ole.

Nämä kolme ominaisuutta kieltämättä kiinnostavat vanhoja puolueita sillä nehän tuntevat sanasta moraali ainoastaan neljä ensimmäistä kirjainta joilla ne tuikkivat selkään niin vieraita kuin omia.

Mutta kuinka paljon nuo ominaisuudet kiinnostavat varsinaista äänestäjää. Jos kysymyksessä olisi keskustapuolue ei asiassa sinänsä olisi ongelmaa, sillä äärikeskustalaiset ovat äänestäneen kepua uskollisesti jo kaksisataa vuotta ennen kuin kepu on perustettukaan. Perussuomalaiset puolestaan ovat tulleet esille vaihtoehtopuolueena ja uuvatit ovat hyvin selkeästi osoittaneet, että he ovat vaihtoehto lähinnä vaihtoehdolle itselleen.

Todennäköisintä siis on, että uuvattien tulevaisuus loppuu kahden vuoden päästä ja he liukuvat viimeistään siinä vaiheessa kun seuraavien eduskuntavaalien kamppailu alkaa jäseneksi muihin puolueisiin, mikäli nämä ovat kiinnostuneet ottamaan heitä jäsenikseen. Poislukien Timo Soini, joka voi tulevaisuudessa eli kahden vuoden kuluttua johonkin palkkiovirkaan siirtyessään todeta, että hänen henkilökohtainen projektinsa onnistui sataprosenttisesti. Hän perusti bändin ja toisten säveltämän ja sanoittaman musiikin myötä sai sen listojen huipulle. Kahden vuoden kuluttua hän siirtyy sooloartistiksi. Varsinaiset musiikintekijät jäivät kyllä siihen vanhaan bändiin, mutta välikös hällä sillä sooloartisti voi aivan hyvin keskittyä toisten säveltämän musiikin esittämiseen. Timo Soinin projektista tulee päivä päivältä enemmän mieleen Veikko Huovisen ”Veitikka”.

Mikäli Uusi Vaihtoehto-ryhmä kuitenkin perustaa puolueen, niin hotellin respasta ehdotetaan, että sen nimeksi tulee TLTP eli Takana loistava tulevaisuus-puolue. Puoluetta rustatessaan uuvatit voivat miettiä Soinin lopulliseen kelkkaan hyppäämisestään Simo Salmisen kuolemattomia sanoja eli ”olis ehkä kannattanu… vähän ajatella… enste…”.


39 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Verkko-Hesarin on julkaistu gallup, joka on vähintään outo. Nimittäin 10 % suomalaisista voisi ajatella äänestävänsä "uuvatteja" ja peräti 12 % persuja. Vanhojen persukannattajien joukossa "uuvateilla" on kolmanneksen kannatus ja virallisella puolueella 2/3.

Timon Simon on menettänyt pelin. Ministerit saitte mutta vähemmistö seuraa jonkin aikaa mukananne. Kertakäyttöpuolue on tulossa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä, tässä kaapparifoorumilta (Homma!) vähän velkataustoja,
pakottaa yrittämään!

Soinilla, vanhalla äijällä, on kuusinumeroinen luku asuntovelkaa! Sampo Terholla asuntovelka myös alkaa numerolla kolme ja siinä on kuusi numeroa. Sampo on ostanut rahasto-osuuksia, eli yrittelee velaksi sijoittelemista. Jussi Niinistöllä on velkaa kuusi numeroa niinikään. Pihvilläkin on kuusi numeroa velkaa.

Anox

Anonyymi kirjoitti...

Nämä kolme ominaisuutta kieltämättä kiinnostavat vanhoja puolueita sillä nehän tuntevat sanasta moraali ainoastaan neljä ensimmäistä kirjainta joilla ne tuikkivat selkään niin vieraita kuin omia.

"siguainesta"

Onhan se maalaisliitto/keskusta ihan tuonne Väyrysen aikoihin saakka kuitenkin yrittänyt pitää meidän huitsinnevadalaistenkin puolia. Kokovavartaloministeri ja lautakasamatti voisivat aivan yhtä hyvin edustaa vihreitä maailmanparantajia. Suihtarilentelijä on kokoomuksen eliittiä. Perussuomalaisilla minun vaalipiirissä ei ole ollut yhtäkään "täysjärkistä" ehdolla. Väykän kansalaispuoluekin on hieman outo viritys, joten vitutusta on vaan jotenkin yritettävä kestää.

Sepi

Anonyymi kirjoitti...

Uusi vaihtoehto voisi vaihtaa nimensä vaikkapa persehuoriksi.Sloganiksi sopisi "myisimme persettämmekin jos sitä joku vain ihraisen kansanpetturin seuraajilta ostaisi".Uskallan epäillä että noita pettureita äänestäneitä vituttaa jo niin paljon että useampi noista tulee jatkossa vielä kylillä saamaan palautetta naamaansa äänestäjiltään.Toistuvasti.Noh - saavat sitä julkisuutta sitten seiskassa naama turvoksissa taotao kuvillaan koska ei heillä mitään poliittista tulevaisuutta enää ole.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Pervonkiero mieleni raksutteli, jotta jos näihin Uuvatteihin onkin päässyt luikahtamaan riittävä määrä kaksoisagentteja Perussuomalaisista.

Niin sopivassa kohdassa loikkaavat takaisin PS:ään ja rampauttavat näin tämän 'oikea-arvoisen' hallituksen. ;)

Oinomaos kirjoitti...

Kuten aavistelin, PerSujen juristikansanedustajat ovat jo kyseenalaistaneet uuvattihallituksen laillisuuden. Tämänhetkisessä tilanteessa on todella paljon perustuslaillisia ongelmia, joihin jonkun näistä olevinaan "laillisuusvalvojista" olisi jo viran puolesta omatoimisesti pitänyt puuttua.

Hieman mietityttää sekin, että kun nämä tiinaelovaarat ja muut uuvatit julkisesti syyttivät tiettyjä ihmisiä natseiksi, Hell-singin PolPojen mielestä esitutkintaakaan ei tarvita. Tiesittekö muuten, että myös vassari Veronika Honkasalo oli mukana levittämässä näitä perättömiä natsisyytöksiä? Näin tämä "nuorisotutkija" viserteli 13.6.2017.

Huh, huh. Halla-ahon puheenjohtajuutta juhlistettiin puoluekokouksessa natsitervehdyksillä. #hallituskriisi #yleastudio


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Anoxille, Sepille, Ano2:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Oinomaokselle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tää verkkohesarin galluppihan oli käsittääkseni sellainen että ”ketä voisi äänestää” ja siinä yhteenlaskettu prosenttimäärä ylittää kevyesti sadan, niin että en sen varaan paljon laske. Niin kuin en gallupeihin yleensäkään. Seuraavat vaalit ratkaisevat paljon ja persuilla on kaksi vuotta aikaa toimia. Jos uuvatit tekevät puolueen niin kertakäyttöpuolueen makua siinä on.

Anox: No kas… Soini tietysti tulevassa palkkiovirassaan lyhentelee velkaansa mutta miten lie Terhon kohdalla? Hänen kannattanee hakea mahdollisimman pian jäsenyyttä kokoomuksesta.

Sepi: Ihmettelen sinänsä tuota kepua kerta kaikkiaan sillä sen äänet tulevat kuitenkin pääosin maaseudulta ja arvokonservatiivisilta äänestäjiltä. Onko kyse vain äärimmilleen viedystä puolueuskollisuudesta jota ei enää mikään järkiperusta selitä? Eihän kepu ole ollut maalaisliitto enää yli viiteenkymmeneen vuoteen.

Ano2: Ainakin omien kokemuksieni perusteella ns. Veijo Esson palaveri on antanut aika kyistä palautetta tuohon suuntaan.

VNV: Tuo menee tietysti jo agenttipuolelle. En oikein usko. Jos sellainen suunnitelma olisi, niin se paljastuessaan tekisi enemmän haittaa kuin hyötyä. Tietysti pervonkierossa mielessä (en itsekään ole moiseen syytön) tällainen käy noin vitsinä mielessä.

Oinomaos: Onko sulla linkkiä tuohon juristikansanedustajien lausumaan? Veronika Honkasalosta ei sinänsä tarvitse välittää sillä hän ei ole ottanut vastaan viestejä reaalimaailmasta enää vuosiin. Hän elää tiedostavassa nirvanassa ja hänellä on siellä hyvä olla. Ja sellainen asia kuin lähteitten tarkistaminen on hänelle merkityksetöntä kunhan vaan saadaan sopiva tiedostava närkästyminen aikaiseksi.

Oinomaos kirjoitti...

Ykä: tässä pyytämäsi linkki.
<a href="https://www.suomenuutiset.fi/tavio-hallituksen-laillisuus-kyseenalainen/>Tavio: Hallituksen laillisuus on kyseenalainen</a>

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on lehdet repineet jo viikon otsikoita , sitä sun tätä on kuulemma tapahtunut kokouksessa. Itse liityin persuihin keväällä ja hyväksyttiin , kalenteriin Jyväskylä tähtäimeks ja siellä oltiin kaverin kanssa . Kaikki lauantain äänestykset , paitsi puoluesihteerin , meni nappiin.Ei siinä sen kummempaa junttausta ollu , ja ollaan ikäjakaumaa kuudenkympin korvilla.

Lemminkäinen kirjoitti...

Yritin löytää noita kansanedustajan ja ministerin palkkioita ja löytyihän niitä. kansanedustaja saa 6407 euroa kuukaudessa ja ministeri 9102. Siis ministeri saa 2695 euroa enemmän kuukaudessa mitä kansanedustaja. 24 kertaa 2695 on 64680. Hieman raadollisesti ajatellen, niin ymmärrän näitä loikkivia ministereitä. Jos ruununvouti koputtelee ovelle ja kyselee että löytyykö sitä kyhnyä, täh, niin silloin voi sanoa että ministeri ei ole koskaan mikään sippi ja turha jätkä ja että on turha reissu tulla vittuilemaan meikälle vaikka meikä onkin uuvatti. Luulisin että parin vuoden kuluttua Jarilla on vieläkin pari asiaa kertomatta. Sampo selailee puoluekarttaa ja miettii jäsenyyttä uudessa Aku Ankka-puolueessa. Simon katselee poikaansa silmiin ja vakuuttaa että kyllä se halvempi jäätelö on ihan yhtä hyvää kuin kalliimpi jäätelö, ansiosidonnainen tulee ensi viikolla. Natsikäsiheilutuksen huomioinut miettii pulloja kerätessään, että olisiko sittenkin ollut arvokkaampaa pitää turpansa kiinni. Timpalla jää paljon ylimääräistä aikaa uudessa virassaan ja hän kirjoittaa bestselleriä: Jeesuksen ja Juudaksen Uudet Seikkailut. Uuvatit kinastelivat uuden puolueen nimestä vuoden verran, mutta eivät päässeet yhteisymmärrykseen. Uusia uuvattijäseniä ei saatu edes keinosiemennyksellä, joten koko touhu meni pelkäksi runkkaukseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Enpä usko että uuvateista kukaan nousee Eduskuntaan uuden puolueen edustajana. Jos joku Niinistö, Terho, Mattila tason ex-persu loikkaa esimerkiksi kokoomukseen tai keskustaan niin voi hyvin jatkaakin edustajana. Mutta vaikea tie sekin tulee olemaan. Näistä muista nyt puhumattakaan.

Luulisi edellä mainittujen henkilöiden, samoin kuin Mäkipään ja Lindströminkin ymmärtävän, että erilaisuuteen ei riitä pelkkä nimi. Jotenkin pitäisi erottua muista puolueista, mutta miten?

Oikein isossa kuvassa Euroopassa alkoi tapahtua, kun Trump kävi Merkeliä morjestamassa. Merkel joutui toteamaan, että USA:an ei voi enää luottaa ja että Euroopan on syytä ryhdistäytyä. Sitten Ranskaan tuli uusi presidentti, joka on liittovaltiomiehiä oikein viimeisen päälle. Paikallisessa parlamentissa presidentin puolue taisi kaapata paikoista ylivoimaisen enemmistön.

Kun ajattelee sitä kuinka isoilla panoksilla Soini, Sipilä, Orpo ja Niinistö pelasivat niin tulee mieleen, että Saksa ja Ranska ovat ilmeisesti päättäneet saada aikaan liittovaltion vaikka väkisin. Meidän nilkit sitten haluavat mukaan, maksoi mitä maksoi.

Meinaan vaan että ennen meidän seuraavia eduskuntavaaleja, saattaa olla tulossa niin hapokkaita päätöksiä, että ihmisiä ei tarvitse muistuttaa erikseen, että tuokin se muka EU:ta vastusti ja Hommaan kirjoitteli. Yritä siinä sitten kampanjoida uskottavasti. Ei onnistu.

Olen viihdyttänyt itseäni spekuloimalla sillä, tiesikö Halla-aho, että hänen voittonsa varalle oli laadittu suunnitelma. Paljon puhutaan Soinin, Sipilän ja Orpon varautumisesta, mutta entä Halla-aho. Oliko hän varautunut?

Eli jos voitan ( Halla-aho miettii ), Soinin pesti ulkoministerinä loppuu. Soini repii verkkarinsa, lähtee puolueesta ja vie mukanaan parisenkymmentä jäsentä eduskuntaryhmästä. Miettii edelleen; jos minä voitan niin parempi kertarysäys kuin ainainen kitinä siksi on parempi, jos varapuheenjohtajatkin ovat varmasti omia. Sitten myös puoluehallitus on luottohenkilöiden hallussa ja se voi tehdä sitten aikanaan päätökset puolueesta erottamisesta. Kaupan päälle koko homma näyttää kuin minua olisi kustu silmään ja varastettu minulta yli puolet puolueesta. Jälkeen päin sitten vain naama peruslukemilla.

No en usko, että Halla-aho olisi ihan noin kova pelimies. Tuo alkaisi olla jo maailmanluokan peliliike. Joka tapauksessa tuo keikaus tuli tarpeeseen ja joskushan sen oli tapahduttava. Nyt taas ainakin vähän aikaa tietää kuka on kuka.

maallikko

Qroquius Kad kirjoitti...

Kepuhan on traditionalistipuolueen prototyyppi. Sen peruskannattajat äänestävät sitä uudestaan ja uudestaan, koska niin on aina tehty heidän perhessään, suvussaan, kylässään, pitäjässään ja makunnassaan. Heillä ei kerta kaikkiaan ole muuta poliittista kotia.

Tämä on mahdollistanut sen, että Kepun uusi cityliberaalijohto on voinut luottaa tiettyyn äänipottiin, vaikka olisivat tehneet millaista politiikka. Tähän asti. Kuten mainittu, ne peruskepulaiset ovat viimeisen päälle konservatiiveja, taitavatpa olla suurelta, elleivät peräti suurimmalta osalta myös nuivia, vaikka heillä ei sitä olekaan varaa sanoa ääneen.

Mutta kun nämä cityliberaalit nyt ovat hyvin lyhyessä ajassa sotkeneet niin syvälle tunkioon kaikki mahdolliset peruskannattajiensa arvostamat asiat, pistää ajoittain miettimään onko sekään vieteri loputon, vai voiko asioiden riittävästi pahennuttua olla luvassa talonpoikaismarssin toisinto, joka vedetään katkeraan loppuun saakka.

Eilen luin joltain foorumilta, jota en taas tänään enää muista, pohdiskeluja uuvattien poliittisesta tulevaisuudesta. Sampo Terhon ja Jussi Niinistön veikattiin löytävän poliittisen kotinsa Kokoomuksesta, kristillisen konservatiivin Simon Elon ja poliittisen komeetan Maria Lohelan taas Krideistä. Ex-paperilaborantti Lindström puolestaan saattaa saada SDP:stä tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Se tarjous saattaa olla vielä senkaltainen, että siihen olisi tartuttava jo ennen 2019 vaaleja.

Mene tiedä, mutta aika selvältähän tuo näyttää, ettei Uuvattipuolue pitkäaikaiseksi jää. Selvinneeköhän tosiaan ensi eduskuntavaaleihinkaan?

Oinomaos kirjoitti...

Sorry Ykä, jäi linkistä pois yksi hipsukka (").

Puoluesihteeriä moittineelle anolle kerron sen verran, että mä kuitenkin jotenkin luotan Riikkaan. Hän on hyvä ihminen, ainakin minä häneen täysin luotan.

Jani Alander kirjoitti...

Ainakin Halla-aho sai nyt puoluehallituksen taakseen, ja selkärangattomat saivat tylyt potkut, plus näiden fanittajille alempana organisaation päättävissä asemissa on luvassa myöskin harjaa. Ehkäpä tämä vielä hyväksi kääntyy.

Simo kirjoitti...

Radio Nostalgiassa jota mielelläni kuuntelen hyvän musiikin vuoksi kysyttiin ihmisiltä, mikä tulisi olla tämän uuden puolueen nimi. Ihmettelin miksi kukaan ei tarjonnut nimeksi sitä mielestäni kaikkein osuvinta ja ironisinta: "Suvakit".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oinomaokselle, Anolle, Lemminkäiselle, Maallikolle, Qroquius Kadille, Jani Alanderille ja Simolle & kiitos kommenteistanne.

Oinomaos: Ei oikein linkit auennut, joten etsin itse:

https://www.suomenuutiset.fi/tavio-hallituksen-laillisuus-kyseenalainen/

En muuten tiennytkään, että Suomessa ei tällä hetkellä ole oikeuskansleria. Vakava puute. Vakavampi puute on tietysti se perustuslakioikeuden puute. Se olis pitänyt perustaa jo silloin kuin Suomi itsenäistyi, mutta ehkä silloin ei osattu ennustaa, että poliitikoista tulisi joskus tällaisia quislingeja.

Ano: Sen mitä olen saanut viestejä kyseisestä kokouksesta niin ihan normaali puoluekokous se todellakin oli.

Lemminkäinen: Ennustus saattaa mennä tuohon suuntaan. Meinaan, uuvatit eivät ole kepun ja kokoomuksen jäseniä vaan tällä hetkellä lähinnä hyödyllisiä shakkilaudan sotilaita ja nehän voi uhrata.

Maallikko: Siitä Trumpin ja Merkelin tapaamisesta voi muuten todeta, että Trump totesi että mitäs jos satsaisitte itsekin puolustukseen ettekä vaadi Yhdysvaltoja hoitamaan puolustustanne. Ja ehkä hän lisäsi, että Yhdysvaltojen halu puolustaa Eurooppaa ei ainakaan lisäänny Euroopasta päin tulevan vihervasemmistolaisen vittuilun myötä. Joka tapauksessa EU kiihdyttää integroitumisprosessia ja nää meidän typerät nilkit sanoo kaikelle kyllä. Halla-ahon suunnitelmia en lähde spekuloimaan. Ja nythän tapahtui mitä tapahtui ja puoluehallitus antoi potkut uuvateille.

Qroquius Kad: Minä ihmettelen kepun maaseudulla asuvia kannattajia ja heidän puolueuskollisuuttaan. Asun muuten itsekin hyvin kepuvetoisella alueella. Cityvihreät keput kusevat kaiken sen päälle, mitä isäntämiehet pitävät arvokkaana ja isännät äänestävät silti kepua. Tuon uuvattien uudelleensijoittumisen mielestäni ennusti ensimmäisenä Jukka Hankamäki ja se lienee lähellä totuutta.

Jani: Hyvä, että uuvateilta vietiin se viimeinenkin ”vastavallankumouksen” mahdollisuus. Peli on nyt selvä ja työ voidaan aloittaa.

Simo: Täytyy muuten sanoa tuosta Radio Nostalgiasta että minä kuuntelen sitä aina autolla ajaessani, mutta aseman taso laski huomattavasti kun se hankki sen Katja Ståhlin juontajaksi. Olen kuunnellut ämmää ja saatan pian siirtyä Radio Kajaukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Sitä saa mitä tilaa. Timo Soini sai potkut perustamastaan puolueesta. Olen niin paatunut ihminen, että olen tästä myös vahingoniloinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Minähän olen sellainen suhteellisen lempeäluonteinen ihminen joka haluaisi, että kaikilla menisi hyvin. Mutta tässä tapauksessa sallin vahingonilon. Tosin Soini selviää kuin koira veräjästä ja kärsijöinä ovat hänen hyödylliset idioottinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Maaseutunäkökulmasta kepua ja kokoomusta seuranneena ihmettelin itsekin pitkään, miksi äänestäjäkunta säilyy niin vakaana puoluejohtojen, sanotaanko nyt vallattomista irtiotoista huolimatta. Yksi selitys ainakin Stubb-Katainen menon ollessa pahimmillaan tuli vanhalta kokkarikaveriltani joka sanoi maassa olevan kaksi kokoomusta. Maakuntien ja kaupunkien, joita piti enemmän vihertävinä talousliberaaleina oppoturnisteina kuin 'kokkareina'. Sama voisi päteä keskustaankin, maaseudulla äänestetään keskustalaisia valtuustoihin koska oletetaan näiden ihmisten tekevän hyvää omiensa eteen eikä todellisia vaihtoehtoja useasti edes ole muutekaan. Valtakunnan tasolla taas tulee vastaan citykepulaiset joka on täysin eri planeetalta ja rusentaa alleen ne jotka etenevät valtuustoista vessanpytyn ringin sisäpuolisiin instansseihin. En tiedä, arvelen vain. Noin essonbaari-gallupeita seurailemalla alan kuitenkin kallistua sille kannalle, että tämä viimeinen episodi ei kahdessa vuodessa unohdu. PS on tähän asti ollut yhdenlainen sekametelisoppa johon on kertynyt porukkaa vähän kaikilta poliittisilta laidoilta ja näköjään uuvatit (kuinka sopiva nimi) vievät osan näistä enemmän vasemman laidan kulkijoista mennessään. Essonbaarin vankan näkemyksen perusteella PS on kehittymässä todelliseksi vaitoehdoksi kaikille maan konservatiiveille ja tullee vetämään mukaansa nykyiseen menoon kyllästyneet myös kepusta ja kokoomuksesta. Jännä nähdä miten käy..itse veikkaisin lähemmäs kahdenkymmenen prosentin äänisaalista seuraavissa vaaleissa. Pääministeripuolueenhan tässä maassa tarvitsee saada kaksikymmentäyksi prosenttia äänistä.. Tulee olemaan mielenkiintoiset kaksi vuotta ja suosittelen Jussia pitämään jatkossa selän seinää vasten tai jonkun käsistään kätevän hoiturin nyppimään päivän päätteeksi erivärisillä kahvoilla varustetut morat selästään. t. Arskaparska

Veijo Hoikka kirjoitti...

https://www.suomenuutiset.fi/tavio-hallituksen-laillisuus-kyseenalainen/

Tuo laillisuuspoiminto on lyhyenläntä. Siinä lopussa todetaan, että olisi pitänyt selvittää. Pitäisi olla: pitää selvittää noudattiko Suomen valtaeliitti lakia. Ja vielä selvitys siitä noudatettinko hyvää demokraattista hallintotapaa ja moraalia.
Pelkkä jo tähän mennessä julkitulleiden yksityiskohtien analysointi antaa (riittävän) pohjan näiden asioiden selvittämiseen.
Arvo Pohja joukkueineen polki ehkä hieman raskaalla jalalla kansalaisia katuojaan.

Oinomaos kirjoitti...

Linkistä: pahoittelut vielä kerran, pitäisi aina muistaa esikatselu...

Jos oikein olen ymmärtänyt, nykyinen apulaisoikeuskansleri Risto Hiekkataipale on vt. oikeuskansleri kunnes Tuomas Pöysti ensi vuoden alussa aloittaa. Hiekkataipaleen tilalla apulaisoikeuskanslerina on Kimmo Hakonen.
Lähteet: Wikipedia
Iltalehti 15.6.2017

Veijo Hoikka kirjoitti...

YP

Nyt kun terrorisminvastaiseen sotaan suomalaista fas-ras-bisex-kansaa nujertamaan on palkittu vihapuhemellakkapoliiseja setvimään tämänkin senämän palstanviljelijöitä, ehdotan seuraavaa: koska poliisivoimat ovat löytäneet keskuudestaan lisää(yli 200, äännetään kak-si sa-taa, tämä kys. poliiseille) lukuhaluista jeppee, niin annetaan pojille luettavaa. Eli jutut pitkiksi, pitkiä virkkeitä, outoja sanoja(ei n v timo tms-liitteisiä sanoja). Tämä tietysti hankaloittaa kotisuomikansalaisten lukemista, mutta vapaudella on hintansa. Tämä tuli mieleen, kun huomasin juttujesi kommenttien määrän melkoiseksi. Ajattele suvakki-vihapuhepoliisia lukemassa tätäkin sivustoa; hänellä saattaa olla kuva, että rajalla ollaan, mutta kun ei siellä salaisella poliisien rasismisivuilla näin sekavaa suomea tarttenu lukea. Ja stasilasten vanhempienpaljastustekstitkin oli melko helppoja, siis lukea.
Ehdotan myös viikon Yrjö-Perskeles-txt ulkopuolisen tekstin nimityksen Ulkopuolisen tasotuotteen löydöksi. Esim. tämän vk:n tuotteena: Pauli Vahtera "Mikä maa, mikä valuutta". PV:n tekstin kaupanpäällisenä video Brigitte Gabrielin puheesta (vrt. viimeisen vk:n suomikriisin aikaiseen mölähtelyyn). Rautaa, vrt. suomiviherneitojen ulko-antiin-karismaan-jatkuu...
Olet ilmeisen kiireinen, mutta olis hyvä saada raportteja Huitsinnevadan paikallisradiostakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Arskaparskalle, Veijo Hoikalle ja Oinomaokselle & kiitos kommenteistanne.

Arskaparska: Luulen, että olet aika pitkälle oikeassa tuon analyysin kanssa. Kepulaisia istuu myöskin Esson baareissa ja heidän ajatusmaailmansa eroaa aika pitkälle citykepulaisen johdon vastaavasta. Mutta heille ei oikein ole tarjolla vaihtoehtoa. Persut tietysti nykytilanteessa voisi sellainen ollakin, mutta nythän se puolueen demonisointi valtamediassa vasta alkaakin. Tähän astinen on ollut vasta kevyttä harjoittelua. Ja hyvin moni kepulainenkin saa kaiken tietonsa valtamedian kautta.

Veijo Hoikka:

Viesti1: Selvittää toki voi, mutta luulen, että tämä hallitusratkaisu saadaan jollain tavoin kikkailtua lailliseksi. Meillä kun ei ole sitä perustuslakituomioistuinta.

Viesti2: Todennäköisesti poliisi lukee tätäkin sivustoa mutta ei siitä suunnasta ole tullut minkäänlaista yhteydenottoa. Luulen, että pidän blogini tällaisena. Ulkopuolisia tekstejä on jatkuvasti näytillä tuossa sivupalkissa. Huitsinnevadan paikallisradion juttuja tulee varmasti jatkossa, mutta tarvitsen niihin aina inspiraation ja ahaa-elämyksen. En osaa kirjoittaa niin, että menen ja päätän kirjoittavani jostakin. Se ei toimi minulla niin.

Oinomaos: Kiitos täsmennyksestä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Hups!
Vielä piti kysyä oliko se kuva Angel Ämmästä tanssimassa Hoeneckerin kanssa sun albumista. Samoilin netissä, en löytänyt.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Luin juuri https://vastavalkea.fi/2017/06/13/kas-nain-kaantyy-takki/#comment-27394 kommenttiosuuden: Tapio Kuosma. Kannattaa lukea.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo Hoikka.

Viesti1: Ei ole ollut sellaista kuvaa minun blogissani. Jos löydät sellaisen, niin laitatko linkin.

Viesti2: Kiitos linkistä.

DuPont kirjoitti...

Ykä: Juu, Veitikan lisäksi tulee vähän mieleen Joe-setäkin, joka on valmis uhraamaan noita hyödyllisiä idiootteja (Terho, Elo jne.) rintamalle kuin Konev tai Zukov, kun itse tietää tulevansa saaamaan "vanhemman valtiomiehen palkinnon", eli suurlähettilään tms. viran tulevaisuudessa palkkioksi Kepulta ja Kokkareilta, kun hajoitti sen kilpailijan, joka vei heiltä ääniä.

Tuo on toki lähihistoriamme suurin poliittinen petos, nyt olisi poliittisen historian opiskelijoilla/tutkijoilla paikka tehdä kivaa tutkimusta ja analyysia, miten tuo operaatio oikein toteutettiin. Kaikki varmasti ei vielä ole selvillä, mutta soinilaisten lisäksi tottakai takapiruina Sipilä ja Orpo ovat olleet, siitä ei ole epäilystäkään. Jopa presidentti...?

Mitä nuo pettäjät kuvittelivat oikein saavuttavansa, paitsi sen kahden vuoden palkkansa? Poliittista tulevaisuuttako?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, DuPont. Asian tutkimiseen tarvitaan tietysti se, että yliopistot vapautetaan vasemmistopoliittisesta riippakivestä. En tiedä, mitä nuo loikkarit kuvittelivat saavuttavansa. Ehkä heidät peloteltiin jollain, joka ei olisi ollut niin pelottavaa, kun olisi polttanut perstupakit ja miettinyt hetken aikaa. Poliittisen tulevaisuuden kanssa heillä on vähän niin ja näin. Heille se tulevaisuus kestää juuri sen kaksi vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Hahhaa, toi Veijon laittama linkki oli mainio, P. Arhinmäessä on näköjään artistin vikaa! Jollen väärin muista niin Suomella ei ole suurlähetystöä Pohjois-Koreassa, kas siinä mainio palkkiovirka T. Soinille?

Visegrad maista jotakin, jos nämä maat pysyvät yhteisessä rintamassa niin EU:lla ei ole paljon tehtävissä.
A.) asettaa taloudellisia sanktioita
B.) sakottaa maita
C.) asettaa tavaroille vienti/tuontirajoituksia
D.) leikata EU-tukia
E.) lähettää panssarit kaduille à la Budapest 1956
F.) joku muu, mikä

Varsinkin vaihtoehdot A, C ja E ovat erittäin huonoja vaihtoehtoja, sillä ne sotivat EU:n perustussopimuksia vastaan "hieman" radikaalilla tavalla. Tuskin noiden maiden kansalaiset äänestävät seuraavissa vaaleissa valtaan mitään multikulti-faneja/puoluetta?

Tuosta artikkelista poimisin esille tuon mielenkiintoisen taulukon, josta näkee paljonko on lapsia eräillä EU-johtajilla, ja noi kolme videopätkää. Tuon unkarilaisen rahtarin edesottamukset olenkin tainnut jo kerran tänne linkittää, mutta menköön kertauksena.

Puolan pääministeri heitti hyvää settiä Auschwitzissä, Euroopan Neuvoston pj. Donald Tusk vastasi virkansa puolensa että kuinka hän kehtaa verrata, mies itse on puolalainen. Ironisinta asiassa lienee se että B. Szydlo on syntynyt Oswiecimissä, mikä on tuon historiallisesti surullisenkuuluisan paikan nimi nykyään.

Kuten eräs kommentoija totesi y.o. artikkelissa hyvin:

"So if welfare is nonexistent in these countries, what are they supposed to do with all of these people? British/German/French taxpayers will subsidize all of this?"

Eli eipä liene ihme miksi Ranska ja Saksa ajavat sitä liittovaltiokehitystä, yhteinen verotus, yhteiset velat, yhteinen puolustus jne. Mistä meinaavat saada tarpeeksi asuntoja "paperittomille", merikontteihin? Ja arvatkaapa vain olisivatko hemmot tyytyväisiä majoitukseen? Takaisin Saksaan/Ruotsiin mars ja miksei Suomeenkin. Britithän eivät kohta sponsoroi tätä hullutusta, joten jostain ne rahat on revittävä, Suomen pohjavedet?

Lievä OT, Mobilisti lehdestä 4/2017 lukaisin mielenkiintoisen jutun Detroitin rotumellakoista 1967. Lähti liikkeelle siitä kun (valkoiset) poliisit tekivät ratsian salakapakkaan mustien alueella. Tilanne eskaloitui sellaisiin mittoihin että Michiganin osavaltion kuvernööri lähetti kansalliskaartin pelimestoille ja päiviä myöhemmin presidentti Johnson kaksi armeijan yksikköä panssareineen (82. ja 101. maahanlaskudivari) erotuomariksi. Osa sotilaista oli ollut taistelemassa Vietnamin viidakoissa. Siihen loppui säpinä kaduilla.

Tästä alkoi sitten se white flight Detroitin esikaupunkialueille, nykyäänhän tuon kaupungin keskusta on todella heikossa hapessa. Tästä voi vetää vertailukohtia esim. Malmön tilanteeseen, ovatko ruotsalaiset tuossa jamassa 5-10 vuoden kuluttua? Heillä kun ei ole heittää tuollaisia joukkoja peliin kuin amerikkalaisilla.


- Soomepois Eestist -

P.S. Sampo Terho on julkaissut blogissansa kansalaisilta saamaansa palautetta, kannattaa vilkaista....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois ja kiitos hyvästä kommentistasi. EU:lla ei ole lähettää tankkeja Unkariin ja Unkarillakin on jonkun verran sotilaallista voimaa panna vastaan. Euroopan sotilaallinen voima on tosiasiassa Yhdysvaltain sotilaallista voimaa ja eurooppalaiset utopistit haistattelevat Yhdysvalloille sen minkä ehtivät. Miksi Yhdysvaltoja enää kiinnostaisi puolustaa Eurooppaa? Malmön keskusta saattaa muistuttaa Detroitia muutaman vuoden kuluessa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Laskeskelinpa ilokseni paljonko Visegrád-mailla (Unkari, Tshekki, Slovakia, Puola) on yhteensä sotilaallista voimaa. www.globalfirepower.com kertoo seuravaa:

ensilinjan aktiivihenkilöstöä 174 600, aktiivireserviläisiä 578 000.
Panssareita 1 242, miehistönkuljetusvaunuja 4 727.
Telatykkejä 545, vedettävää tykistöä 465 putkea, moniputkiraketinheittimiä 322.
Hävittäjälentokoneita 134, rynnäkkölentokoneita 153 ja rynnäkköhelikoptereita 46.

Eipä siis ensimmäinen eikä lie edes viimeinen ajatus yrittää alkaa uhkaillakaan Visegrád-maita sotilaallisella voimankäytöllä. Taloudelliset sanktiot ja vienti/tuontirajoituksetkin kolahtaisivat omaan nilkkaan ylempänä mainituista syistä, ellei EU sitten päättäisi heittää yhteisiä pelisääntöjä romukoppaan vain kurmuuttaakseen neljää jäsenmaataan siitä, että ne ovat koko ajan peräänkuuluttaneet yhteisistä pelisäännöistä (Schengen ja Dublin) kiinni pitämistä.

EU-tukien leikkaaminen voisi toki kirpaista, mutta mahtaisiko niillä olla muuta vaikutusta kuin EU-vastaisuuden lisääntyminen? Sakottaminen olikin mielenkintoinen vaihtoehto:

tämänkin blogin vakiokommentaattori Vieras pohti Vasarahammerin blogin viimeisimän kirjoituksen kommentissaan mitä mahtaisi tapahtua, jos Visegrád-maille lätkäistäisiin sakkoja - joita nämä kieltäytyisivät maksamasta? Millä niitä pakotettaisin? Erottamisella uhkaamalla? Ellei se tehoaisi, mitä tapahtuisi: olisiko EU:n taivuttava vai annettava Visegrád-maille potkut?

Viimemainittu vaihtoehto on kaikkein mielenkintoisin. Mitäpä jos EU tosiaan päättäisi erottaa Visegrád-maat, jotka ilmoittaisivat ettei haittaa ja perustaisivat todellisen Visegrádin Unionin, joka olisi sitä mitä EU:sta odotettiin? Siihen toivotettaisiin tervetulleiksi kaikki EU:n vielä järkensä säilyttäneet jäsenmaat ja vaikka eroa tekevätkin, alkaen Baltian maista ja Britanniasta.

Voisiko tämä olla jopa realistinen skenaario seuraavien kahden vuoden aikana, joina EU:n integraatio ilmeisesti aiotaan saattaa ellei nyt ihan liittovaltioksi, niin ainakin sen esiasteeksi, josta ei olisi enää poispääsyä muuten kuin ampumalla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Laskelmastasi kävi ilmi, että Itä-Eurooppaa on turha uhata sotilaallisella voimalla. Ja en usko, että ne maat niitä sakkojakaan maksaisivat. Toivotaan, että EU:n hajoaminen alkaa Itä-Euroopasta. Suomesta se ei taatusti ala.

Hemuli kirjoitti...

Off topic:

Voihan perskeles:

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005258376.html

Jos ruotsalainen poliisi virallisesti puhuu tuhansista radikaaleista islamisteista niin mikä mahtaa olla oikea luku? Yli 10 000 asekuntoista ja ikäistä miestä?

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2015/11/rauhanturvaajat.html?m=1

Veijo Hoikka kirjoitti...

Uuvattien ja heidän aivotrustinsa tohellusta on värikkääst kuvannut Jyrki Virolainen viime blogeissaan. Suosittelen.
http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hemulille ja Vejo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Hemuli: Niin, perskeles hyvinkin… ja ainut asia mitä tehdään on se, ettei anneta pelolle valtaa…

Veijo Hoikka: Kiitos linkistä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Asiaa viistäen.
https://www.uta.fi/en/node/1005

Siinä lista Kone Oy:n sijoituksista tulevaisuuteen. Yhdistäkää lista tämän blogin analisoitaviin tahoihin. Menee Kuvat Mäelle (Bilderberg). Hei, ne tienaa tällä!

Qroquius Kad kirjoitti...

Olihan siinä sijoituskohteita kerrakseen. Varsin vaikuttava oli tuo 261 000 eurolla rahoitettu Maria Mäkelä & The Työryhmän projekti, joka tutkii mm. eksemplumin paluuta ja aikalaiskriittistä narratologiaa.

Epäilemättä mitä merkittävimpiä tutkimuksen kohteita, toisin kuin Sovittelujournalismin työryhmän solistin Laura Ahvan kuittaama 130 000 euroa konfliktiherkkien aiheiden julkisesta keskusteluttamisesta. Johan tuo on tähänkin mennessä osattu: konfliktiherkistä asioista ei keskustella julkisesti, ja jos joku niin rohkenee tehdä, on hänet vähintäänkin demonisoitava. Epäilemättä tietyillä tahoilla haluttaisiin paljonkin enemmän, mutta toistaiseksi on tyydyttävä puolinaisin toimenpiteisiin.

Mutta onhan kertaus tunnetusti opintojen äiti. Sitäpaitsi vanhat vitsit kannattaa kertoa yhä uudestaan, koska aina on joku, joka ei niitä ole ennen kuullut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Olipa lista, hjuu... Qroquius Kad oikeastaan tiivistikin kaiken olennaisen.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Sitä poliitikoille tärkeätä arvopohjaa ei tahtonut löytyä, mutta tulihan se sieltä mv-lehden sivuilta.

http://static.mvlehti.net/uploads/2017/06/somali-PS.jpg