maanantai 5. maaliskuuta 2018

UUSINTA: AITOTYÖ


Hotellin respassa huomattiin – kiitos Hommaforumille – että saksalainen migraatioexpertti (jeesus näitä nykyajan titteleitä) Thomas K. Bauer vaatii, että koulutusjärjestelmä tulisi jatkossa räätälöidä sellaiseksi (ts. alentaa oppivaatimuksia) että maahanmuuttajatkin saisivat sieltä jonkunlaisen pätevyyden. Tämä siis tarkoittaa sitä, että annetaan paperi vähemmällä osaamisella ja saadaan aikaan esim ”apulaispuutarhureita” ja ”apulaishitsaajia”.

Näin suomalaisesta (niin kuin epäilemättä saksalaisestakin) näkökulmasta vaatimus tuntuu lähinnä huvittavalta, sillä maassamme ns. avustava työ alkaa olla sukupuuttoon kuoleva laji ja suomalaisten tulisi nykyisten vaatimusten mukaan kouluttautua pariinkin ammattiin (ei siis apuammattiin) työuransa aikana. Eikä suomalaisten työllistäminen ole hallintomme prioriteetti millään tavoin vaan haittamaahanmuuttajia tulisi saada työllistettyä suomalaisten ohi ilman osaamistakin. Joten epäilemättä tuokin esitys ottaa täälläkin tulta allensa. Onhan Suomessa jo eräitäkin kertoja vaadittu sitäkin, ettei suomenkielen taitoa tulisi pitää enää edellytyksenä työllistymiselle koska Suomikin kansainvälistyy ja tottahan se on, kyllähän korkean osaamisen ammateissa Suomessa pärjää oikein hyvin vaikkapa arabian, darin tai xhosan kielillä.

Yhtä kaikki, hotellin respassa tuumaillaan että kun tavoitteena on kuitenkin teeskennellä, että haittamamut tuovat mukanaan uutta, välttämätöntä ja ennen kaikkea väistämätöntä osaamista niin miksei siirretä teeskentelyä suoraa työelämään ja jätetä kallis ja turha näennäiskoulutusvaihe kerralla väliin? Tästä mallistahan tehtiin hotellin respassa toteuttamiskelpoinen esitys jo viisi vuotta sitten. Eli annetaanpa Antero Lärväsen ja kumppaneitten selittää asia tarkemmin:

*

ANTERO LÄRVÄNEN JA AITOTYÖN MINISTERIÖ

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin suorasta yhteislähetyksestä. Lähetyksemme tulee Helsingistä, tarkemmin sanoen Rakkauden Ministeriöstä. Olemme saaneet tietoomme, että Rakkauden Ministeriön Adolf Butlerin johtaman monikulttuurisuuden ongelmia kategorisesti kiistävän sekä yleistiedostavan yleisjankkauksen ”Se Pyörii Sittenkin”-työryhmä on kehittänyt lopullisen ratkaisun monikulttuurisuuden aiheuttamiin ongelmiin, joita tietenkään ei sinänsä ole koskaan ollutkaan ja työryhmän kehittämä ratkaisu samalla mullistaa koko suomalaisen työelämän. Asiaa on selvittämässä meille työryhmään kuuluva Rakkauden Ministeriön saneleva virkahenkilö Lill-Kerstin Porrström-Hottentot. Saneleva virkahenkilö Porrström-Hottentot, mikä kikka kuutonen nyt oikein onkaan keksitty?

- Morjens, Antero ja terveiset kuuntelijoille. Kikka kuutonen on nimeltään ”aitotyö”.

- Aitotyö? Kuinka se eroaa tavallisesta työstä?

- Asiaa täytyy hieman taustoittaa, että se selviää paremmin. Meillähän on työryhmässämme ollut se ongelma, että emme ole oikein saaneet yksityisen puolen työnantajia palkkaamaan ns. haastavien maahanmuuttajaryhmien edustajia. Yksityinen sektori vetoaa kieli- ja ammattitaidottomuuteen, muihin rahvaanomaisiin syihin ja yleensäkin muuhun suuressa mittakaavassa jonninjoutavaan. Ja onhan meidän tietysti tunnustettava, että asian tiimoilta julkiselle sektorille kehitetyt työpaikat ovat pääosin ihan puhtaita suojatyöpaikkoja, joista ei varsinaisesti ole kenellekään mitään hyötyä.

- Olemme olleet työssämme ja ideoitten kehittämisessä viime aikoina melko lailla umpikujassa, mutta kun Ruotsin mellakoitten myötä tutustuimme moniin edistyksellisiin suomalaisen median pääkirjoituksiin, niin tunsimme kuitenkin olevamme asiassamme vahvalla moraalisella pohjalla. Sitten luimme Iltalehden pääkirjoituksen, jossa todettiin, että ”aito työ on avain ongelmiin” ja siinä sitten tapahtui jonkinlainen ketsuppipulloilmiö. Otettiin noista kahdesta sanasta sanaväli pois ja ruvettiin makustelemaan sitä ja ”aitotyö” tuntui yhtä toimivalta termiltä kuin ”vihapuhe”. Se pisti semmoset kivat väreet päälle. Kun tukkeena ollut tulppa sitten pulpahti pois tieltä, niin työryhmä alkoi suorastaan pursuamaan ideoita, jotka tullaan nyt viemään hallituksen käsiteltäväksi ja ilman muuta hyväksyttäväksi.


- Niin mutta mulle on se idea jäänyt vielä vähän epäselväksi.

- Epäilemättä, sillä en ole sitä vielä esittänyt. Idea on se, että jatkossa pelkästään julkisten suojatyöpaikkojen sijasta haastavien maahanmuuttajaryhmien edustajia tullaan palkkaamaan kaikille yhteiskunnan sektoreille. Niin yksityiselle kuin julkiselle. Heidät palkataan tekemään aitotyötä, ja siten he saavat suomalaisia ystäviä ja integroituvat yhteiskuntaamme ja auttavat myös suomalaisia integroitumaan heidän kulttuuriinsa.

- Mutta eihän yksityinen sektori heitä palkkaa yhtään sen enempää, vaikka asiasta tehtäisiin minkälainen julistus ja virkamiespäätös. Kas kun olemassa on edelleenkin tämä hienoinen kieli- ja ammattitaitoon liittyvä ongelma ja tuossa asennepuolessakin saattaa olla vielä vähän laittamista.

- Kuka tässä julistuksista on puhunut? Katsokaas toimittaja, heiltä ei enää kysellä.

- Oletan, että seuraavana kuulemme sen suomalaisen työelämän mullistuksen.

- Kyllä kuulette, ja kieltämättä sen oli jo aika tullakin. Meillähän on yksityinen sektori ollut aina täydessä palkkausanarkiassa. Työnantajat ovat voineet palkata ihan ketä huvittaa, ilman minkäänlaista yhteiskunnallista vastuuta suurempaa kokonaisuutta ajatellen. Kaikenlaisia suomalaisia mulliturpia palkataan mitään miettimättä eikä nähdä ollenkaan työnantajan velvollisuutta tukea edistyksellisiä yhteiskunnallisia ajatuksia. Pyritään pelkkään liikevoittoon ja eihän siitä sellaisesta mitään tule. Ja nyt siitä anarkiasta tulee loppu. Kyllähän ihmisten palkkaaminen on sentään sen verran merkittävä asia, ettei sitä voida tehdä ilman viranomaisvalvontaa.

- Työryhmämme esityksen mukaan Suomeen tullaan perustamaan Aitotyön Ministeriö. Ministeriöllä on kaksi perustehtävää. Ensimmäisenä on varmistaa, että haastavien maahanmuuttajaryhmien työttömyysprosentti saadaan nollaan. Toinen tehtävä on lopettaa yksityisen sektorin palkkausanarkia, ja esityksen mukaan työnantaja saa palkata uusia työntekijöitä vain Aitotyön Ministeriön myöntämällä luvalla. Lupaa ei saa, ellei palkkaa aitotyöläisiä ja tämä koskee niin yksityistä sektoria kuin julkisen sektorin kaikkia osa-alueita.


- Kaikkia? Tarkoitatteko myös puolustusvoimia ja poliisia?

- Myös, ja nimenomaan niitä. Mehän olemme tehneet jo hieman valmistelevaa työtä, joka tulee johtamaan aitotyösopimuksiin. Otetaanpa tuosta randomina esimerkiksi Ahmed äl-Sällämlää, iältään 22 vuotta. Hän aloittaa kesäkuun alussa aitotyöt helikopterimekaanikkona Utin Jääkärirykmentissä ylikersantin vakanssilla.

- Jaa, no hepulla on sitten varmaankin aika kova ammattikoulutus takanaan. Ne ovat nuo nykyajan helipööperit melko monimutkaisia vehkeitä. Ja onhan hänellä varmaan jonkun sortin sotilaskoulutus ilmavoimissa.

- No ei varsinaisesti. Hänellä ei ole kuin peruskoulun päästötodistus erityisapukitukipönkkäperuskoulusta. Ja hänet on vapautettu varusmiespalveluksesta puutteellisen impulssikontrollin takia. Mutta hänellä on kyllä kova halu ja hän on harrastanut pienoismallien kokoamista.

- Tuossa on nyt kyllä se pienoinen ongelma, että pelkällä kovalla halulla se vispilä ei välttämättä pysy ilmassa. Näinköhän tuo enää nouseekaan?

- Mutta toimittajapa ei vielä ole kuullutkaan ratkaisua tähän ongelmaan. Jokaista aitotyöläistä kohti tullaan palkkaamaan aitotyön virkakollega, joka auttaa ja opastaa ja korjaa mahdolliset pienet puutteet aitotyöläisen työsuorituksissa.

- Eli pane aitotyömies asialle ja sitten työmies perään?

- No tavallaan näin. Lisäksi aitotyön virkakollegalta edellytetään aidon ystävyyssuhteen luomista aitotyöläiseen. Ystävyyssuhteen tulee heijastua myös vapaa-aikaan. Tällä tavoin luodaan aitoa luottamusta, ystävyyttä ja estetään kerta kaikkiaan sellainen kehitys, mitä esmes Ruotsissa on tapahtunut.

- Eli ystävyyttä virkamiespäätöksellä? No näinköhän kantaväestö tätä ihan purematta nielee?

- Totta kai nielee. Miksei nielisi? Kun asiasta kerran on päätös. Suomalaiset ovat lauhkeita hallintoalamaisia. Ovathan ne mutisematta nielleet vaikka minkälaista paskaa ennenkin. Kyllä niitten suupieliin vielä muutama pökäle mahtuu. Ja nyt täytyy kyllä sanoa, että te nuivat ihmiset olette vittuilleet meille alinomaan siitä, että me toistetaan samaa epistolaa toisten virheistä oppimisesta mutta mitään omaa ei keksitä kuitenkaan. No nyt ollaan keksitty niin. Ihan ikioma suomalainen ratkaisu, jota kukaan muu ei ole vielä hoksannut. Vai väittääkö toimittaja vastaan?

- No kieltämättä tuo on ihan ikioma ja uusi ratkaisu niin. Vaan mites tuo palkkapolitiikka muuten, saavatko aitotyöntekijä ja aitotyön virkakollega samaa palkkaa?

- Kyllä palkkauksessa on tiettyjä eroja. Kun aitotyön virkakollega kuitenkin katsotaan avustavaksi työntekijäksi, niin hänen palkkansa on jonkun verran pienempi.

- Minä tiedän, että rahasta puhuminen on rahvaanomaista ja yleensäkin persaukisten pelleilyä, mutta sen verran kysyn nyt kumminkin, että millähän tämä rahoitetaan? Vai onko asiaa edes mietitty?

- Ja nytpä pääsen syöttämään toimittajalle takaisin sen läpän, mitä toimittajakin on aika ajoin heittänyt. Eli että me osataan sanoa mitä, muttei edes mietitä että miten. Mutta nytpä on mietitty. Ensinnäkään yksityisen sektorin aitotyöläispalkkaukseen ei tarvita julkisia varoja ollenkaan. Yksityinen sektorihan maksaa tietysti palkat itse. Ja palkataakseen uusia työntekijöitä se joutuu palkkaamaan myös aitotyöläisen sekä aitotyön virkakollegan. Ja tämähän tietää taas lisääntyviä verotuloja.

- Julkisella sektorilla tämä kieltämättä aiheuttaa hieman lisämenoja, mutta niitä tasoittavat nuo yksityiseltä sektorilta tulevat verokertymät. Lisäksi ollaan kehittämässä talouskohtainen solidaarisuusmaksu, joka on viisisataa euroa per talous per vuosi. Tämän lisäksi kehitetään solidaarisuusdatavero. Eli kaikkiin laajakaista- ja puhelinlaskuihin lisätään kymmenen prosentin solidaarisuusosuus. Eli jos puhelinlaskusi on neljäkymppiä kuussa, loppulasku on 44 euroa, josta neljä euroa menee Aitotyön Ministeriölle.

- Tämä riittää kyllä kattamaan kustannukset. Ja tärkeintähän on, että nyt me suomalaiset voimme olla mukana kehityksessä, jossa lopultakin todistetaan muualta tuodun monikulttuurisuuden toimivan. Voi kuulkaa, toimittaja, tämä hanke on meidän ikioma Egyptin pyramidimme. Se tulee myös korjaamaan automaattisesti maassamme vallitsevan poliittisen häiriötilan ja antaa myös mahdollisuuden suurempiin jatkosuunnitelmiin.


- Ja suuremmilla jatkosuunnitelmilla tarkoitatte varmaankin sitä, että haastavien väestöryhmien osuus maassamme saatetaan Ruotsin tasolle.

- Nimenomaan! Ja miksei vaikka suuremmaksi, kun vauhtiin päästään! Ihanaa, minulla alkaa ihan jalka vipattaa!

- Vaan näinköhän tuo esitys menee eduskunnassa läpi?

- Totta kai menee. Media aloittaa sen puolesta sellaisen joukkorääkymisen, ettei vastaan uskalla äänestää kuin persut. Tarvitaan vain tarpeellista poliittista tahtoa.

- Ja tarpeellinen poliittinen tahtohan tässä maassa on todellakin uusiutuva luonnonvara. Mitenkäs muuten, onkos teillä suunniteltuna jo se, että kenestä tulee aitotyöministeri?

- Esityksemme mukaan tässä toimitaan hieman toisin, eli tehtävään ei nimitetä ministeriä, vaan ministerikansliapäällikkö, joka palkataan ihan pysyvään virkaan. Tällä varmistetaan se, ettei poliittisten tuulten heilahtelu pääse vaikuttamaan siihen, että tehtävässä olevalla henkilöllä on viran vaatima tarpeellinen osaaminen.

- No onkos tähän ministerikansliapäällikön virkaan jo suunniteltu ketään?

- Työryhmämme on yksimielinen siitä, että osaavin henkilö tähän pestiin on Eva Biaudet.

- No onhan hänellä ainakin tehtävään vaadittava asenne varsin kohdallaan, joten eihän tuollaista osaamisen määrää voi jättää käyttämättä. Saneleva virkahenkilö Lill-Kerstin Porrström-Hottentot, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Helsinki. Hei äänimiehet! Sitten rojut Ransittiin, keula kohti Lällävettä ja saunomaan ainakin viikoksi.

Hösse: No Lälläpä vuan hyvinniin, vedelle. Vaan eiköhän tuo aitotyövelvollisuus koske Huitsinnevadalaista mediakenttääkin. Ja sitä myöten tätä meidänkin porukkaa. Minkähänlaisen knääkän ne lähettää meidän kiusaksemme?

Pertta: Niin ja tuleeko tähän porukkaan sitten sekä aitotyötoimittaja että aitotyöäänimies? Ja tuleeko meistä aitotyön virkakollegoita alennetulla palkalla? Vai lähettääköhän ne tänne kaiken varalta porukkaa Vihreästä Langasta? Minä vähän luulen, että niitä tulee tuupattua tuoreeltaan turpaan ja etsittyä elanto jostain muualta.

- Niin no, Lälläveden mökkihän on talviasuttava ja voidaanhan me tehdä radikaaleja tarkistuksia metsästysaikoihin. Eikä hirven lavoille lätkähtävä Ukko-Pekan luoti välitä siitä, ammuttiinko se luvalla eli ilman. Ja perunaa saa viljeltyä ja Lällävedessä on kalaa, joten eiköhän me sentään sopassa pysytä.
Aitotyö vaatii asianmukaiset aitotyökalut

31 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Koska olemme Suomessa, osaamme toki aitotyöministeriön virkanimikkeistön jo melkein ulkoa:

aliapulaisaliaitotyöntekijä
apulaisaliaitotyöntekijä
aliaitotyöntekijä
apulaisaitotyöntekijä
aitotyöntekijä
aliapulaisyliaitotyöntekijä
apulaisyliaitotyöntekijä
yliapulaisyliaitotyöntekijä
yliaitotyöntekijä...

anteeksi, tässä kohtaa on pakko jo oikaista? Mennään siis ministeriötasolle:

apulaisaliaitotyöministerialivaltiosihteeri
aliaitotyöministerialivaltiosihteeri
aitotyöministerialivaltiosihteeri
yliaitotyöministerivaltiosihteeri
aliaitotyöministerikansliapäällikkö
apulaisaitotyöministerikansliapäällikkö
yliapulaisaitotyöministerikansliapäällikkö ja
aitotyöministerikansliapäällikkö.

Huhhuh. Tulikohan kaikki silti oikein?

Anonyymi kirjoitti...

Maanantaiaamun kahvihetki ei olisi voinut alkaa paremmin; ensin italialainen maahanmuutto- ja EU-politiikka sai nenilleen ja sitten bonuksena tämä Ykän herkullinen blogi! Saneleva virkahenkilö Porrström-Hottentot olisi ennen vaaleja voinut lanseerata tämän mahtavan ideansa Italiaan, koska siellä on yli 20 prosentin nuorisotyöttömyys ja muukin työttömyys 11 prosentin luokkaa. Tilannetta ei vermastikaan paranna mustien nuorten miesten invaasio Afrikan maista, mutta nyt voikin käydä niin, että liikenne Välimerellä kääntyykin toiseen suuntaan. Valitettavasti vaan hankaliksi ilmoitettujen hallitusneuvotteluiden takia aletaan pelotella jo uusilla vaaleilla, koska kansa ilmeisesti äänesti väärin?

Rouva Ano

Castor kirjoitti...

Ruotsissa poliisikoulun pääsyvaatimuksia on laskettu melko alas. Nyt siellä kokelaat joutuvat keskeyttämään, kun eivät kykene laukaisemaan asetta...Tässä tapauksessa lienevät kyseessä etnisesti ruotsalaiset kokelaat, muualta tulleilla ei liene näitä ongelmia, ja heidän osuutensa tulee kasvamaan.

Linkki on maksuseinän takana, mutta jo otsikosta selviää riittävästi.

https://www.svd.se/polisstudenter-kuggade-klarade-inte-avfyra-vapen

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin tuli tuosta biaudetista mieleen eräs brittien tv-sarja, jossa päähenkilö korjasi korjaamasta päästyää oman nimensä ääntämystä. Eli vanha kunnon Hyasitti, eli ruova Buckett = Bukèè. Sama kuin Biaudet = Pidèè. No leikki leikkinä jne. Ykä se jaksaa näitä kauhukuvia maalailla esille, onneksi, huom. ONNEKSI näitä vielä taitaa aika harva suvakki lukea ajatuksella, koska nämä innovaatiot eivät nähdäksesni ole kovainaa levinneet tuonne suvakkiagendan puolelle. Ja tämä asiaintila jatkukoon maailman tappiin.
Toivoo Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Rouva Anolle, Castorille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: No hemmetti. Siinähän on valmis lista. Ei muuta kuin työkkärin sivuille ja ankara haku päälle.

Rouva Ano: Kiitokset. Ja joo, kovasti näyttää olevan itkupotkuraivaria luvassa kun italiaanot äänestivät väärin ja eritoten vasemmisto sai kunnolla kuokkaansa. Jäädään odottamaan mitä tapahtuu.

Castor: Pistää vaan mietityttämään että mikä ihme siinä ampumisessa niin vaikeaa on? Onko itse tekninen suoritus liian hankala vai onko asiassa joku ylittämätön henkinen kynnys? En aina oikein jaksa ymmärtää, sanottiin siinä yhdessä kappaleessakin joskus.

Huru-ukko: Se Pokka Pitää oli muuten mainio sarja. Ja ei täällä hyvin paljon tiedostavat yksilöt käy, ainakaan noitten pitämiäni puolue- ja pressagallupien perusteella.

Castor kirjoitti...

En jaksa jättää tuota Ruotsia rauhaan. Solnassa on sovellettu rikosjuttuun sharia-"lakia". US Puheenvuorossa on siitä hyvä kirjoitus ja hyviä kommentteja;).

http://hietanenkaija.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251780-sharialaki-ruotsissa

Näin se menee, kun toisiinsa täysin yhteensopimattomia kulttuureja pidetään tasa-arvoisina. Ja kun näiden muukalaisten pitää päästä osallistumaan yhteiskuntaan, johon he eivät sopeudu.

Anonyymi kirjoitti...

Sain sellaisen käsityksen juttua muualta googlatessa, että aseen liipaisuvastus on liian kova hentokätisille kokelaille.

Kilpalajeissa pienoispistoolin säännöt sanovat, että liipaisuvastus tulee olle 1kg tai enemmän. Yli 50v sarjoissa ei ole rajoitusta. Näissä poliisin käyttämissä pistooleissa se on huomattavasti kovempi.

"Walther P99Q:n 3,6kg liipaisuvastus on melkein puolet Glock 17:lle ilmoitettua 2,5kg:ta enemmän."

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/133894/ON_Hamalainen.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Minulla ei ole tietoa Ruotsin poliisien virka-aseen mallista mutta tuossa linkissä on muutaman Suomessa käytetyn aseen liipaisuvastus.

Castor kirjoitti...

Sig Sauer P225, P226, P228, P229 ja p239.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, minäkin googlailin.
Ruotsin poliisin käytössä olevia virka-aseita: Sig Sauer P225, P226, P228, P229, P239 (riippuen viranomaisesta). Sig Sauer P225 liipaisuvastus kertalaukaukselle on n. 6 paunaa eli n. 2.7 kg. Tuplalaukaisu (double-action) tilassa liipaisuvastus on n. 6 kg.
En tunne asetta, joten tuo double action on vieras käsite.

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Castorille ja Johanille & kiitos kommenteistanne. Pikkuisen ihmetyttää noin suuri laukaisuvastus. Itse olen metsästysammuntahommissa tottunut siihen yhteen kiloon. Jollekin hentokätiselle naiselle tuo on varmasti liikaa jos ajatellaan ihan oikeasti tarkkaa ampumista. Oliskos fiksumpaa säätää laukaisuvastus pienemmäksi ja opettaa aseen käyttämistä eli sormi ei mene liipaisimelle ennen kuin oikeasti ammutaan? Minkä taas tajuaa jokainen metsästäjä ja ammunnan harrastaja ihan ilman mitään kurssiakaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vielä Castorille. Tuo shariajuttu on kyllä suorastaan pelottava.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän hieno dystopia on varmaankin monen muun utopia. EK saattaa tosin hieman nikotella, mutta kuten EK on meille kertonut, eihän sillä mitään valtaa ole. Vaatimaton järjestö muiden vahvempien järjestöjen joukossa.

Tuon Hietasen olisi kannattanut blogissaan mainita muslimilautamiesten nimet ja sukupuolet jotka itse löysin pt:stä. Toinen oli siis nainen. Olikohan ajatusmaailma silleen sympaattisen sisarellinen että koska minun mieheni hakkaa minua enkä ole uskaltanut siitä poliisille ilmoittaa, niin siitäs sait, mitäs veljeilit ruotsalaisten kanssa! Olisi pitänyt tehdä valitus "sedälle". Ja turpaan olisi tullut kahdelta suunnalta. Kaksi muslimia Ruotsin oikeuslaitoksessa tuomitsemassa naista, eikö siellä ole koskaan kuultu sanaa "jääviys"? Minua ei henk.koht. voisi vähempää kiinnostaa mitä Ruotsissa tapahtuu, mutta kun näennäispäättäjämme apinoivat kaikki huonot käytännöt nimenomaan tuolta, niin jopahan on alkanut vuosien varrella kiinnostaa.

Muistaakseni sotien aikana tuolla tekopyhästi - minkä natsibisneksiltään ehtivät - hoettiin Finlands sak är vår. Enpä totisesti halua kuulla täällä hoettavan Sveriges sak är vår. Ikea saa olla.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Joo, tuo juttu on varmasti jonkun ihmisen toivottava utopia. Mutta kaiken kaikkiaan tuo Castorin linkittämä juttu kertoo siitä, mihin Ruotsi on menossa. Valitettavasti me ollaan menossa siihen myös. Jälkijunassa mutta innokkaasti. Kuinka moni suomalainen nainen muuten oikeasti haluaa tuota?

Castor kirjoitti...

Kommentissa mainittiin tuon miespuolisen nimi. Nyt Ruotsin keskustapuolue on erottanut molemmat jäsenyydestään.

Anonyymi kirjoitti...

Hahhah, Qroquius keksikin jo monta hyvää virkanimitystä kaikenlaisille (turhille) paperinpyörittäjille eli hollanniksi "pennelikker" eli kynännuolija tai musteentuhrija.

Nyt on jollain pro-refugee aktivistilla syttynyt se lamppu pään yläpuolella kuten Pelle Pelottaman Pikku Apurilla konsanaan. Kuten kommentoija Toothgrinder sen hyvin totesi "She should spend the rest of her days in the Calais Jungle “volunteering”." Olen täysin samaa mieltä. Pitääkin tarkistella saksalaisesta lehdistöstä, pitääkö tuon naisen sanomiset tosiaan paikkansa, voiko viherkuher-idealisti muka myöntää virheensä? Silloin on lähestulkoon Maa lakannut kiertämästä Aurinkoa.

Ja sitten kun nämä maailmanparantajat myös korvaisivat omista varoistansa tämän multikulti-kokeilun aiheuttamat kulut/rasitteet yhteiskunnalle niin uskoisin heidän puheitansa, oho ja sitten heräsinkin päiväuniltani....ei tule koskaan tapahtumaan. Silti haluaisin kysyä näiltä The Unelma tyypeiltä, että eikö läntisestä Euroopasta ole jo ihan tarpeeksi tullut varoittavia esimerkkejä ettei toi systeemi voi toimia käytännössä? Eikä sen toteamiseksi tarvita mitään vuosikausien opiskeluja jossain valtion ylläpitämässä ylityhmistämislaitoksessa opiskellen jotain antropologiaa, kirjallisuutta, kylddyyriä, naistutkimusta tai taiteita.

OT1, jos haluaa netistä löytää hyvää settiä tuosta brittiläisestä "Tervetuloa pakolaiset" hemmosta pinkit crocsit jalassansa niin googlen kuvahaulla "Hope Lye". En tiedä onko provokatiivista tai parodiakamaa, mutta huhhuh mikä kaveri. Nämä ovat niitä tyyppejä jos sharia-laki tulee voimaan Euroopassa, niin hän häviää siinä diilissä kaikista eniten. Eli hän on ns. hyödyllinen idiootti joka heivataan yli laidan kun islam on päässyt valtaan.

OT2, olen seuraillut huvittuneena P. Väyrysen ja Kansalaispuolueen välistä kädenvääntöä, niin mikähän vallankaappausyritys EI olisi laiton? Mitäs Paavo sitten tekee kun EU-parlamentaarikon ura on ohitse eikä häntä valita Keskustan puheenjohtajaksi, saaneeko edes kelpoisuuden olla Keskustan eduskuntavaaliehdokkaana, joten hänen poliittinen ura lienee ohitse? Siitä sitten vain kirjoittelemaan muistelmia eläkepäivien ratoksi.

OT3, eli IS:n tunnelmia Italian "kauhukaksikosta", sitä on jopa verrattu Brexitin ja Trumpin valintaan, mutta kertonee kaiken oleellisen Italian (ja yleensäkin maailman) politiikasta jos entinen koomikko (Bebbe Grillo) pääsee noinkin korkealle. Itse asiassa olisin italialaisena äänestäjänä juurikin antanut protestiääneni k.o. puolueelle! Ehkä italiaanoilla on tullut mitta täyteen EU:sta ja sen munattomasta toiminnasta mm. pakolaiskriisin suhteen? Eikös 80-luvulla muuan Cicciolina (Ilona Staller) päässyt maan parlamenttiin vilauteltuaan hieman strategisia paikkojansa miespuolisille äänestäjille? Nainen kun alkujaan köh köh kunnostautui hieman eri alalla kuin politiikka eli näin hienosti sanottuna aikuisviihdealalla.

Heh, Berlusconista ja Väyrysestä ei näköjään pääse eroon ennenkuin se "Grim Reaper" tulee koputtelemaan olkapäälle....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Castor: Paavo Tajukangas kertoo tuosta tarkemmin:

https://pt-media.org/2018/03/05/molemmat-muslimilautamiehet-hyllytettiin-virasta-kuten-myos-keskustapuolueesta/

Soomepois: Kiitos linkeistä. Nämä monikultturistit muuten eivät pysty korvaamaan rahallisesti mitään tekemäänsä sillä he saavat elatuksensa muutenkin raappahousukansalta. He ovat hyödyttömiä ja haitallisia.

Tuo Hope Lye oli elämää huomattavasti pienempää Ja tuo Väpen kansalaispuoluehomma menee jo jonnekin Twilight Zone-puolelle. Oletan kyllä että kepulaiset ovat touhun takana. Ainakin takapiruna.

Cicciolinan muistan minäkin ja hänhän teki varsinaisen uransa huomattavasti rehellisemmin kuin poliitikot.

Anonyymi kirjoitti...

Cicciolina kävi kansanedustajana ollessaan Suomessakin. Jäi mieleen kun A-Studion möhömahainen toimittaja naama peruslukemilla loihe lausumaan: "Italialainen parlamentaarikko Ilona Staller on vierailulla maassamme." Siihen aikaan ajankohtaistoimittajilla oli huumorintajuakin.

Hemuli kirjoitti...

Olisi näissä apuhitsarin tutkinnoissa se etu, ettei tällöin tarvitsisi rapauttaa varsinaista hitsarin tutkintoa.
Työnantaja kun voi suoraan laittaa roskiin kaikki apuhitsareiden työhakemukset ja vastaavasti voisi luottaa että hitsarin tutkinnolla oleva kaveri on vanhanajan koulutuksen saanut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuo Cicciolina ja tämä Harley Quinn-hahmo muistuttavat muuten yllättävän paljon toisiaan:

https://media.gettyimages.com/photos/an-archive-portrait-taken-on-october-22-1987-shows-ilona-staller-as-picture-id170287728

http://images6.fanpop.com/image/photos/40200000/Margot-Robbie-as-Harley-Quinn-suicide-squad-40267443-500-500.jpg

Hemuli: Totta tuo ja eikös yksityinen sektori muutenkin etsi työntekijänsä omin päin ilman työkkäriä.

Anonyymi kirjoitti...

Soomepois Eestist: Ehkäpä meidän ei kannattaisi naureskella italialaisille Bebbe Grilloineen. Mitä kertoo meistä suomalaisista, että pääkaupunkimme pormestarin erityisavustajana on kehnohko stand up-koomikko?
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Tää on mennyt multa kyllä ihan ohi. Mikä stand up-koomikko ja kenen avustaja?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Se "kehnohko stand up-koomikko" https://fi.wikipedia.org/wiki/Lotta_Backlund

Qroquius Kad kirjoitti...

Tässä kun vielä pohdin tuota Ruotsin poliisikoulutuksessa esiin noussutta yllättävää ilmiötä, tuli mieleen ettei siellä vain olisi jonkinlainen naiskiintiö? Koulutukseen on otettava tietty määrä polliisityttökokelaita, vaika näillä ei olisikaan minkäänlaisia edellytyksiä alalle?

Jos näin, on se enemmän kuin vähän huolestuttavaa: ei heiltä kyllä sitten luonnistu mikään muukaan voimakäyttökoulutus, eikä sen puuttuessa minkäänlainen voimankäyttö.

Mitä tapahtuu, jos he oikeasti valmistuvat joskus helpotetuin vaatimuksin ja lähetetään Rinkebyn ja Malmön kaduille kohtaamaan arabi-, afro- ja afgaanijätkiä, joiden arvostus ruotsalaista poliisia ja naista kohtaan on jo valmiiksi nollan ja olemattoman välissä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

VNV: Kiitos tiedosta. Mulle ihan outo tyyppi.

Qroquius Kad: Voi muuten pitää paikkansa. En muista mistä sen linkin löytää (taisi olla MV-lehdessä) mutta siinä yksi arabi heitteli kolmea ruotsalaista naispoliisia kuin litran mittaa.

kertsu59 kirjoitti...

Hyi saakeli, aivan kylmät väreet meni lukiessa. Ei olisi ihme vaikka joku suvakki-idioottien ryhmä virkamiehiä olisi vakavasti pohtinut tuollaista mallia.

Anonyymi kirjoitti...

@Tira, niinpä ei meillä todellakaan ole varaa naureskella italiaanoille. Meillä suomalaisilla on myös ollut tragikoomisia hahmoja ihan ministeritasoa myöten. Ensimmäisenä tulee mieleen Ahti Karjalainen, tankero-vitseineen ja miehen päihdeongelmineen, hänhän taisi kerran ryypätä korttinsa komeasti kuivumaan? Muistaakseni Kalliala-Petelius duo teki muutamat pahat sketsit miehestä (Pulttibois vai Manitbois?) muovipussinsa kanssa hillumassa, josta löytyi "kilisevää".

Mutta mielestäni pähein on tämä Kummeli-sketsi, jossa hra pääministeri Jermu paljastaa hieman liikaa seikoista jotka eivät kestä kauheasti päivänvaloa. Ihan selvää ministeriainesta!

Se, että miten saataisiin lisää uskottavuutta politiikkaan, niin pitäisikö kansanedustajien kausia rajoittaa nykyisestä? Koska kun katselee poliitikkojen puuhasteluja, niin hyvin vähällä järjellä näytetään tuota hommaa hoidettavan. Myös Tony Halmeen valinta aikoinaan kansanedustajaksi oli hienoinen näpäytys poliittiselle establishmentille. Vahinko vain että mies sössi uransa päihteiden väärinkäytön takia, mutta hänen mielipiteensä ovat silti legendaariset.

Stefan Löfvenista on ironinen sanonta "världens farligaste svetsare" - maailman vaarallisin hitsaaja. Nyt jään odottelemaan mielenkiinnolla miten EU vastaa Trumpin mahdollisesti asettamiin teräksen ja alumiinin tuontitulleihin, Bourbon whiskey tai Harley Davidson prätkät rangaistustullien alle EU:ssa? Jean-Claude Junckerin pitää vissiin vain nauttia jatkossa ranskalaista punkkua amerikkalaisen viskin asemesta....?


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kertsu59:lle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

kertsu59: Esmes somaleja on palkattu niin tulkeiksi kuin erilaisiin projektitehtäviin julkiselle sektorille hoitamaan ongelmia joita ei olisi ollut ollenkaan jos heitä ei olisi tullut tänne. Mitäs muuta tuo on kuin aitotyötä?

Soomepois: Kun nyt otit Karjalaisen puheeksi niin tähän on pakko laittaa Tankeros Love:

https://www.youtube.com/watch?v=cYyjDaTzTiI

Poliitikoilla kahden kauden jälkeinen neljän viiva kahdeksan vuoden työn – oikean sellaisen – tekeminen ennen uutta edustajakautta voisi olla hyvin terve idea.

Trilisser kirjoitti...

Ykä, kilo on palvelusaseeseen liian vähän. Pitää oikeasti olla fyysisesti nolla, jos ei jaksa laukaista esim. 3 kg liipasinta. Kokeilkaa itse vaikka 5 kg painon nostoa pikkusormea koukistamalla. Ei mitään ongelmaa.

Trilisser kirjoitti...

Double action on siis 2-toiminen laukaisu, ts. siinä laukaistessa virittyy myös hana/iskuvasara ennen varsinaista laukaisua. Ei tuplalaukaisu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Trilisser. Voi olla. Itse on tottunut siihen kiloon. Tietysti jos sitä kovemman vastuksen kanssa on hankaluuksia niin silloin ei voi oikein puhua tähdätyistä laukauksista.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö!

Perskutarallaa, muistin tuon hupiohjelman nimen ja kokoonpanon täysin väärin. Kyseessähän oli Pedro Hietanen & PP Peteliuksen Hui Helinää tai Hei Hulinaa sarja, jossa Ahti K. Arjalainen ilmestyy kahden Alkon muovipussin kera näyttämölle, mutta häneltä ei löydy muuta kuin vissyä juotavaksi.

Se lienee sitten toinen juttunsa, jotta onko muovikasseissa myös muuta tavaraa eli aineksista voisi vääntää vaikkapa kunnon kossu-vissyn? Oma valinta olisi kuitenkin Jallukola. Jos haluan kunnon vodkaa juoda, niin kyllä se vahvasti Itänaapurin (Stolitshnaja tai Moskovskaja) suunnille menee tai sitten virolaisten Saaremaa-"tulivesi" tuulimyllyineen. Koskenkorvan viina kun valitettavasti on liian mautonta kamaa....

- Soomepois Eestist -