keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

HYVÄN IHMISEN SUDENKUOPPA


Eli ymmärrysharjoitus niin sanotun hyvän ihmisen henkisestä umpikujasta ja itsepetoksesta.

Olen ymmärrysharjoituksissani pyrkinyt hahmottamaan suvaitsevais-tiedostavan ihmisen ajattelumaailmaa ja pyrkinyt ymmärtämään sitä, miksi hän toimii niin kuin toimii vaikka vähemmälläkin (jopa erään Yrjön) ymmärryksellä huomaa että faktat eivät varsinaisesti tue hänen utopiaansa. Selvää on, että en pysty koskaan pääsemään täysin kyseisten ihmisten päitten sisälle sillä mikäli niin tapahtuisi olisin varmaan silloin sellainen itsekin ja kirjoittelisin jonnekin Rasmukseen ja päivittelisin nationalististen rasistien edustamaa absoluuttista pahaa.

Aika ajoin näihin ymmärrysharjoituksiin saa apua vastapuolelta. Tällä kertaa saksalaiselta ns. ihmisoikeusaktivistilta Rebecca Sommerilta. Lämmin kiitos Hommaforumin nimimerkille Alabamalle joka on kääntänyt Sommerin haastattelun. Sommerhan on siis pikkuhiljaa kääntämässä takkiaan ja ainakin osittain siirtymässä tänne voiman pimeälle puolelle vaikka hän on pitkään kannattanut sitä maahanmuuttoa jonka me pahat ihmiset miellämme – varsin perustellusti – haittamaahanmuutoksi. Ymmärrysharjoituksen kannalta hänen ehkä tärkein lauseensa kyseisessä haastattelussa on tämä:

Uskoin niin lujasti vapaaseen, tasa-arvoiseen eurooppalaiseen arvomaailmaan, että uskoin naiivisti, että jokainen ihminen inspiroituisi siitä ja omaksuisi sen arvot.

Tämän olen hahmottanut suvaitsevais-tiedostavaisissa ihmisissä itsekin. Tämähän pohjaa tietenkin siihen ajatteluun että kaikki ihmiset ja kaikki kulttuurit ovat samanlaisia tai ainakin yhtä arvokkaita. Tosin kyseisen ajattelun taustalla on tietysti se kaksoisajattelu, etteivät ne sitten kumminkaan ole yhtä arvokkaita sillä se sisältää oletuksen että tuli tänne länsimaihin kuka tahansa ja minkälaisesta kulttuurista hyvänsä hän muuttuu – nimenomaan suvaitsevais-tiedostavien ihmisten opastamana – alta aikayksikön samanlaiseksi hieman vihertäväksi ja  feministiseksi lällydemariksi kuin mitä suvaitsevais-tiedostava ihminen itsekin on.

Totuuden kohtaaminen on suvaitsevais-tiedostavalle ihmiselle vaikeaa mutta kyseinen Rebecca Sommer on ollut itselleen rehellinen ja toteaa:

Mutta minun oli pakko vuosien mittaan toistuvien tapausten takia tunnustaa, että muslimipakolaiset ovat kasvaneet aivan erilaisessa arvomaailmassa; he ovat olleet lapsuudesta alkaen aivopesun kohteina ja heihin on sisäistetty ylpeä ja ylimielinen asenne, jolla he katsovat alaspäin meitä vääräuskoisia.


Yhtäkkiä kävi ilmi, että nämä ihmiset, joiden kaikki ongelmat olin ratkaissut, jotka olivat istuneet iltaa kanssani, nauraneet ja tanssineet, jotka eivät rukoilleet eivätkä käyneet moskeijassa, eivät pitäneet ramadania ja jotka nauroivat fundamentalististen muslimiuskovaisten kustannuksella, nimittelivät minua selkäni takana minun puutarhassani istuen ”typeräksi saksalaiseksi huoraksi”.

Tämän huomaamiseen on törmännyt varmasti hyvin moni suvaitsevais-tiedostava ihminen. Miksi he silti jatkavat valitsemallaan linjalla itselleen valehdellen? Tämä Sommerin lause saattaa selittää paljon:

Olin yksinomaan auttanut heitä, suojellut ja tukenut ja antanut heille aidon ystävyyden. Toivottanut heidät avoimesti tervetulleiksi…

Niin. Minä. Minä olin auttanut. Minä olin suojellut. Minä olin antanut. Ja samalla minä olin myös ruokkinut hyvän ihmisen egoani. Ja minä olin ollut typerä. Hyödyllinen idiootti. Hyväksikäytettävä ja nenästävedettävä hölmö. Joka yritti typerydellään ruokkia omaa egoaan ja nostaa itsensä muitten – realistien – yläpuolelle. Jolle se oma – hyväuskoiseen typeryteen pohjautuva – ego oli se kaikkein tärkein asia. Vaatii valtavaa henkistä vahvuutta tunnustaa tämä itselleen ja vielä suurempaa sanoa se ääneen julkisesti. Siksi suurin osa suvaitsevais-tiedostavaisista ihmisistä jatkaa samalla linjalla ja keskittyy syyttämään meitä realismin myrkyttämiä ihmisiä siitä, ettemme mene mukaan heidän itsepetokseensa. Ettei heidän egoaan loukattaisi.

Hyvä ihminen on kaivanut itselleen syvän montun. Sieltä on hankalaa nousta. Varsinkin niitten hyvien ihmisten joista Rebecca Sommer sanoo vielä yhden tärkeän lauseen:

Kauemmin  mukana olleet ovat institutioineet tekemisensä ja tekevät työtä rahaa vastaan. Näiltä henkilöiltä ei ole saatavissa tietoa disilluusiosta, siitä kertominen ei olisi heidän intressiään.

Tämä lause sopii myös Suomeen jossa maahanmuuttoteollinen kompleksi elättää huomattavan määrän ihmisiä jotka tekevät verovaroilla turhaa, tarpeetonta ja ennen kaikkea haitallista työtä. Tämän lyhyen ymmärrysharjoituksen päätteeksi muistutan lukijoita että nämä niin sanotut hyvät ihmiset – toisin sanoen itselleen valehtelevat hyödylliset idiootit – ovat juuri niitä ihmisiä jotka määrittelevät meillä Suomessakin sen, mikä on hyväksyttävä arvomaailma ja mikä ei.32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsalaisen vanhan leskirouvan kirje nukkuville.

Julia Caesar: Sinulle, joka vielä nukut

https://mvlehti.net/2017/11/28/julia-caesar-sinulle-joka-viela-nukut/

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Joko sinne vihapuhepoliisiin saataisiin palkattua muitakin kuin suomenkielen "osaajia", vai onko jossain päätetty, että vihapuhetta on vain yhdellä kotimaisella. Vois mieli muuttua sielläkin jos olisi tulkkeja hommissa.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Terve, Ykä, taas !
Naulan kantaan, osui ja upposi :-)
Mistä tämän Sommerin jutun kokonaisuudessaan löytää? Hommafoorumista vai MV:stä vai?
Laittaisin sen nimittäin tervehdyksenä huomisena Naistenpäivänä kaikille kauniimman sukupuolen edustajille, jotka tunnen! Tuli vain mieleeni, että jos noinkin vaikea tapaus kuin Sommer on kääntynyt realismin puolelle, niin varmaan joku muukin...
Täytyy ainakin yrittää.
Vaikka (huokaus) uskovaisten käännyttäminen on vaikeinta, niinkuin tiedän.

Vasarahammer kirjoitti...

Yksilöinä muslimit voivat hyvin sopeutua länsimaiseen kulttuuriin mutta suurena ryhmänä näin ei käy koskaan.

Jo silloin, kun viha oli vielä nuori, havaitsin, että ns. suvaitsevaisten ajatusmaailmaan on todellakin sisäänrakennettuna oletus, että muslimit omaksuvat ajan myötä länsimaisen elämäntavan. Itse uskon, että näin käy vain yksittäistapauksissa ja silloin, kun maassa ei ole suurta muslimiyhteisöä.

Jos suuri muslimiyhteisö syntyy, sen sisäinen dynamiikka ajaa yhteisöä eristäytymisen ja erottautumisen suuntaan. Nekin, jotka haluaisivat omaksua länsimaiset arvot, pakotetaan uskollisiksi väkivallalla tai sen uhalla.

Sosiaalivaltiolla ei ole käytössään sellaisia keinoja, joilla se voisi estää eriytymisprosessiin. Nännistis-lellistinen yhteiskunta kykenee vain jakamaan rahaa erilaisiin puuhasteluhankkeisiin, joiden vaikutus jää vähäiseksi ja jopa olemattomaksi. Edes autoritaarinen valtio ei kykene integroimaan suurta muslimivähemmistöä.

Jotkut pitävät Vladimir Putinia miehenä, joka suojelee venäläisiä. Todellisuudessa hän ei ole pystynyt yhtään parempaan kuin Länsi-Euroopan johtajat. (Google: куйран байрам Москва )

Olavi Koskela kirjoitti...

Tuon Ykän vika lauseen "Suomessakin" korvaisin kyllä sanoilla "suomalaisessa valtamediassa". Ei niillä idiooteilla ihan semmoista valtaa ole, että ne voisivat määritellä tavan suomalaisten käsitykset ja asennoitumisen. Ykä itse on hyvä esimerkki tervettä järkeä ja kriittisyyttä edustavasta suomalaisesta - ja samanmielisiä perskeleitä täällä on paljon. He vain eivät pidä asianaan rääkyä mediassa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Nelson Mandela sairaalassa. 2 vk aamusta iltaan cnn ja bbc uutisoi suurmiehen saavutuksia. Mandelan keho kuoli. 2 vk samaa kuin edellä. Yle myötämuistelijana. Hautajaiset, sama pitkän kaavan mukaan. Nyt suurmiehen puolue vie projektin päätökseen. https://redice.tv/news/south-africa-anc-teams-up-with-radical-anti-white-party-on-white-land-seizure
Tummat hoitaa omat juttunsa https://www.frontpagemag.com/fpm/269516/obama-photo-worth-thousand-lies-daniel-greenfield
Eli black lies don´t matter.

Onneksi hallitus kaatuu kevään kuluessa. Siis Suomessa. Orpo, kone on lämmin jo.

Hurrien pm kävi kertomassa Trumpille, että Ruotsissa no have no go zones http://www.breitbart.com/london/2018/03/06/swedish-pm-admits-migration-organised-crime-challenges-denies-no-go-zones/


https://www.youtube.com/watch?v=e8Oldp1qnAE

Lemminkäinen kirjoitti...

Malmössa on pidätetty 4 "poikaa", 15-16-vuotiaita, yli 18-vuotiaan naisen törkeästä joukkoraiskauksesta. Olisin erittäin hämmästynyt jos kyseessä ei olisi yhtälö "kehitysmaalainen > ruotsalainen huora". Rebecca Sommerille 10 pistettä ulostulostaan. Ja joo, Ruotsin kylmän sauman Hitsari väitti kiven kovaan Trumpille että Ruotsissa ei ole nogo-alueita. Ilmeisesti poliisien, palokunnan ja ambulanssihenkilökunnan kivitykset ovat vain Ruotsin uutta kulttuurikehitystä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervedys Johanille, Anolle, Terho Hämeenkorvelle, Vasarahammerille, Olavi Koskelalle, Veijo Hoikalle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Johan: Kiitos linkistä. Tuo Julia Caesar on rautaa. Ja sen vuoksi Ruotsissa vainottu.

Ano: Ainakin se polpon Teemu Hokkanen sanoi suoraan että vain vähemmistöön koskevia vihapuheita tutkitaan.

Terho: Kiitokset. Aivan alkuperäinen juttu on tuossa:

https://diekolumnisten.de/2018/03/02/interview-mit-der-fluechtlingshelferin-rebecca-sommer/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+DieKolumnisten+%28Die+Kolumnisten.+Pers

Ja Hommaforumin käännöstä tuossa:

https://hommaforum.org/index.php/topic,125103.msg2842292.html#msg2842292

Vasara: Olen kanssasi samaa mieltä. Maksimimäärää sopeutuneista muslimeista edustaa Suomen tataarit. Mutta he ovatkin tulleet Suomeen silloin kun täällä ei ollut elatusautomaattia eikä puolestaloukkaantumiskoneistoa.

Olavi: Kyllä, mutta valtamedia itsessään on nykyisin vallankäyttäjä. Poliittinen eliittikään ei uskalla asettua sen kanssa hankauksiin joten sekin on syvästi hyvän ihmisen sudenkuopassa. Meille samanmielisille perskeleille on onneksi tarjolla tämä vaihtoehtomedia.

Veijo & Lemminkäinen: Etelä-Afrikka on vakaasti menossa Zimbabwen tielle. Edessä saattaa olla vielä astetta suurempi kansanmurha. Josta länsimainen media tulee vaikenemaan. Ruotsin PM noudattaa vakiintunutta linjaa eli jos totuus on liian ruma, niin sitten valehdellaan. Mainio Paavo Tajukangas muistuttaa tuoreeltaan ruotsalaisesta nykypäivästä:

https://pt-media.org/2018/03/07/helsingborgissa-jattitappelu-yksi-arkkuun-ja-useita-vihreaan-takaasolmittavaan-kaapuun-yhdelle-siniset-haalarit/

Becker kirjoitti...

Kylmähitsari Löfven on parasta aikaa tapaamassa USA:n presidenttiä. Olisi muuten mielenkiintoista tietää mitä Trumpin päässä liikkuu, sillä Löfven on niin pirun tyhmä että täytyy olla aika piinallista istua pääkanisterin vieressä ja yrittää näytellä kohteliasta. No oli miten oli niin kun Löfven väittää ettei Ruotsissa ole No-Go Zoneja on hän siinä kyllä tavallaan oikeassa. Muslimit voivat laahustaa melkein minne vain ilman rajoituksia. No-Go koskee vain kanta-asukkaita sekä hälytysajoneuvoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Politiikka on usein diplomatiaa ja siinä täytyy hymyillen kätellä järkensä menettäneen kansakunnan järkensä menettänyttä edustajaa. Vaikka tekiskin mieli sanoa että oletteko te noin tyhmiä syntyjänne vai oletteko te käyneet jonkun kurssin.

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se Yrjö vanha sanonta sanoo että mitä lähempää löytyy totuus sen kauempaa sitä on lähdettävä etsimään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Minä olen etsinyt ja yrittänyt hahmottaa suvaitsevais-tiedostavan ihmisen ajatusmaailmaa jo kauan aikaa mutta luulen, että etsintäni on vasta alussa eikä järkevää lopputulosta ole näkyvissäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Vainoja siellä vainoja täällä...

Trumbo
https://areena.yle.fi/1-3088915

Elokuva-arvio: Kirottu kommunisti, kuulut vankilaan etkä Hollywoodiin
Elokuva Dalton Trumbosta avaa herkullisesti Hollywoodin mustan listan älyttömyyden.
Kulttuuri 08.04.2016 20.59
https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/elokuva-arvio-kirottu-kommunisti-kuulut-vankilaan-etka-hollywoodiin-23567158/

Tuntuuko tutulta?

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Kun valtamedia aikaisemmin perusteli maahanmuuttoa työvoiman tarpeella ja tyhmempikin tajusi, ettei siinä 300 000 työttömän maassa ole mitään järkeä, niin nyt yritetään saada asialle hyväksyntää työntämällä vähän toisenlaista käärmettä pyssyyn. Suomalaisia syntyy liian vähän ja jotain kauheaa tapahtuu, ellei maahanmuutto hoida asiaa kuntoon. Sen sijaan, että mietittäisiin, miksi suomalaiset eivät halua enempää lapsia, turvaudutaan näennäisesti helpompaan konstiin, mutta se on sitten jo kokonaan toinen asia.

Kuka kertoisi minulle ymmärtämättömälle, miksi Suomen väkiluvun pitäisi kasvaa? Uuden eliitin orjatyövoimaksi vai mihin tarvitaan kasvavia määriä suomalaisia? Huoli on tietysti siinä määrin aiheellinen, että maahanmuuttajien lisääntyessä kuin kanit, kantasuomalaiset häviävät aikanaan maailmankartalta kokonaan, mutta siihen ilmeisesti sitten pyritäänkin.

Rouva Ano

Juha kirjoitti...

Sivuhuomiona: Luin Mirkka Danielsbackan kirjan „Sotavankikohtalot“, jonka sivuilla 23-24 hän esittää empatian olevan ksenofobian vastakohta (luvussa käsitellään ihmismieltä ja sotatilannetta), sekä mainitaan ko. ilmiön (muukalaiskammo)olevan havaittavissa useissa (sosiaalisissa) eläinlajeissakin. Lisäksi naisten väitetään olevan yleensä miehiä empaattisempia.

Oman empaattisuuden korostaminen voisi olla mekanismi oman arvonsa nostamiselle sosiaalisessa hierarkiassa, ja siinä kriteerinä voi olla toiseuden varaukseton hyväksyntä(seurauksista välittämättä)? Jotenkin minusta tämmöinen taustamekanismi sopisi yleiseen kuvioon.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johanille, Rouva Anolle ja Juhalle & kiitos kommenteistanne. Olen muuten itse tällä hetkellä jylhillä lakeuksilla ja aloitamme MC Tsuhnan mopoontumisajot.

Johan: Joo, täähän on kääntynyt vähän päälaelleen. Nyt etsitään natseja ja jos ei löydetä niin keksitään ja kaikenlaisten viihteentekijöitten oletetaan majailevan punavihreässä kuplassa. Yksi harvoista nuivista muusikoista eli Tero Vaarahan muuttui epähenkilöksi kun hän tuli ulos nuivasta kaapista.

Rouva Ano: Jep. Perusajatushan on se, että maahan on kerta kaikkiaan pakko saada lisää kehitysmaalaisia ja sitä perustellaan sitten syyllä jos toisella. Väittäen todellakin myös sitä, että huoltosuhde paranee kun tänne haalitaan typpejä jotka ovat eläkeläisiä jo teini-iässä.

Juha: Tuossa on varmasti vinha perä.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, toi Alabaman tekemä käännösteksti ansaitsee hatunnostot, hän löysi sen mitä koitin etsiskellä. Tässä muutama linkki aiheen tiimoilta:

Sahra Wagenknecht kritisoi Merkelin (Die Kanzlerin) maahanmuuttopolitiikkaa ja kyseessä on yllätys yllätys vasemmistopoliitikko (Streit über Migration - riitaa maahanmuutosta). Tämä siis jo alkuvuonna 2017, mutta olisiko toikin ollut enemmän vaalitaktiikkaa.

Wie Sarah Rambatz zur Hassfigur wurde - kuinka tulla inhokiksi. Hän sai vihameiliä, tappouhkauksia (Morddrohungen) ja aikaiseksi suurehkon hulabaloon kun hän FB-päivityksessään kyseli elokuvia jossa kuolee saksalaisia (in denen "Deutsche sterben"). Vasemmistopoliitikkoja (Die Linken-Politikerin) joten ei yllätä. Artikkeli on maksumuurin takana mutta tuon kuvan perusteella voikin sitten tehdä johtopäätöksiä nuoresta neidistä. Toi nenärengas kruunaa kyllä kaiken! Muuten nätti nuori neiti mutta poliittinen vakaumus & aktiviteetit laskevat hänen viehättävyyttä.

Tutkimus rikollisuudesta ja ullatus ullatus kun tuloksena (Ergebnis) oli, että rikoksesta epäiltyjen joukossa on suhteellisesti enemmän ihmisiä joilla ei ole Saksan passia kuin heitä joilla on Saksan kansalaisuus.

"Ein Ergebnis: Unter den Menschen ohne deutschen Pass gibt es proportional mehr Tatverdächtige als unter der Bevölkerung mit deutscher Staatsbürgerschaft."

"Ab Herbst 2015 kamen vermehrt Flüchtlinge nach Schleswig-Holstein." - Syksyllä 2015 saapui yhä enenevässä määrin pakolaisia Schleswig-Holsteiniin.
"Mehr junge Männer, mehr Kriminalität" - Enemmän nuoria miehiä, enemmän rikollisuutta.

Ihan kuin olisin joskus aikaisemminkin kuullut tällaisesta kehityskulusta? Ja se siitä Pohjois-Saksan maalaisidyllistä, miksi pitää kaikki hyvä pilata....


- Soomepois Eestist -

Becker kirjoitti...

Tässä on sketsi ruotsalaisista jolle koko Tanska nauraa. Tai.... sitten se ei ole sketsi ollenkaan. Joka tapauksessa pirun hyvä. Ikävä kyllä taas toisella kotimaisella.
Mutta kannattaa katsoa.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=IlzHh_MhW9w

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Beckerille & kiitos kommenteistanne. Mopoontumisajojen vuoksi mulla vastaukset vähän viivästyvät.

Soomepois: Kiitos linkeistä. Joskus tulevaisuudessa historioitaijat toteavat että tämä kaikki tehtiin tieten tahtoen. Typeryyttään ehkä, mutta silti.

Becker: Oli kieltämättä aika paha. Ja oliko se sketsi vai dokumentti onkin hyvä kysymys.

Joppos123 kirjoitti...

Taas yhtä reissua lähempänä eläkettä. Asiasta kiraffiin, en keksinyt muutakaan foorumia minne asiasta kirjoittaa ja onhan tämäkin aihe aika lähellä otsikkoa. Eli eräs sudenkuoppa. Käväsin lähikaupassa ja siellä oli menossa (jälleen kerran) keräys sotiemme veteraaneille. Jätkät ovat jo keski-iältään 91. Siis mitä vittua? Nämä erilaiset järjestöt keräävät vaan fyffeä itselleen ja en ihmettelisi yhtään jos ne alkaisivat tukea matuveteraaneja.
Olen itsekkin veteraani, uudenaikainen semmoinen ja en halua jeniäkään noilta. Sylettää vaan miten kehtaavat vielä noilla ratsastaa. Anteeksi vuodatus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123. Olen samaa mieltä kanssasi eikä asiapuheesta kannata anteeksi pyytää. Noitten järjestöjen omaisuus olisi pitänyt lyödä lihoiksi tommoset 10 – 15 vuotta sitten ja jakaa varat luuranko-organisaatiolla veteraanien hyvinvoinnin edistämiseksi. Mainio blogikollegani Jaska Brown kirjoitti asiasta varsin hyytävän tulevaisuudenkuvan aikanaan. Hyytävän juuri siksi, että se saattaa muuttua todeksi:

http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2013/08/pro-patria.html

Joppos123 kirjoitti...

Olen joskus ollut Kaunialan sotavammasairaalassa paikalla kun äijät vetää finlandian. Hyvin vetivät. Tarja Halonen oli myös läsnä. Ketään ei kätellyt tai muutoinkaan huomioinut, vitun kalkkuna. Kuoron keski-ikä oli silloin 93. Nyt sama lafka, eli siis Kauniala on antanut singnaalia, että ne voivat ottaa vastaan murhareissuiltaan palaavia isisjätkiä.
Mulla on vaan yksi lääke niille. 9 mm burana.
Olen sen verran tapellut niitä vastaan, että tiedän asian. Ei ne mihkään muutu kun ne pääsevät tänne turvaan.
Pääsevät turvaan meiltä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123. Onhan niin, että jos noita isisjätkiä aletaan hoitaa Kaunialassa niin uusin alennustilan pohja on saavutettu ja se tarjottu yhdeksän milliä ymmärrystä kuulostaa varteenotettavalta vaihtoehdolta.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tätä jo yritetty.Mutta onneksi kansa äänesti ei jatkoon tämän tyypin.
Mistähän näitä nyky-ajan Quislingeja sikiää.Nämä sippilät ja orvot ja stuppit on samaa porukkaa..
Nuoret ja historian tunneilta lintsanneet voivat googlata kuka Quisling oli.

https://www.verkkouutiset.fi/sdpn-kansanedustaja-haluaa-varmistaa-syyrian-sodasta-palaavien-suomalaisten-hoidon-8319/

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803052200789219_pi.shtml

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Muistan toki tuon tättähäärän ja hänen uusveteraaniehdotuksensa. Loppujen lopuksi voisi varmaan todeta että kyseisen henkilön kohdalla sopeutumiseläke on kohdallaan. Meinaan, kuka haluaisi tuon takaisin työpaikalle säätämään ja säveltämään?

Qroquius Kad kirjoitti...

Quislingista itsestään on jäänyt mieleen jollain traagisella tapaa parhaiten tämä anekdootti, jonka luin Christopher Mannin ja Christer Jörgensenin teoksesta "Hitlerin sota pohjoisessa". Siinä siteerattiin Quislingin ja hänen "hallituksensa" oikeusministerin Sverre Riisnæsin keskustelua, jonka voin mielessäni nähdä edenneen tähän tapaan:

Vidkun ja Sverre istuivat pöytään korkaten akvaviittipullon. Jutut olivat hilpeitä, ja korkattiin toinenkin pullo. Kolmatta pulloa korkatessaan Vidkunin jutut alkoivat olla jo sitten vakavammanpuoleisia. Pullon ollessa lopuillaan hän kysyi Sverreltä, mitä hän ajattelee tästä kaikesta; sanokoon ihan suoraan?

Sverren vastaus lähteen suomennoksen mukaan oli:
"Minusta tuntuu, että saksalaiset tekevät pilaa sinusta...kuten koko Nasjonal Samlingista."

Voisin kuvitella, että sen jälkeen Vidkun kaatoi pullonpohjat tasoin omaansa ja Sverren laseihin, heitti omansa ykkösellä huiviin ja antoi neljännen pullon korkkaamattomana Sverrelle kehottaen tekemään sillä mitä haluaa nyt tai joskus toiste. Hän itse menee nyt nukkumaan tai ainakin yrittämään...

Qroquius Kad kirjoitti...

Unohtui äskeisen kommenttini lopusta vielä kysymys, että mistä mahtoikaan olla alunperin lähtöisin tämän bloggauksen loppukuvaan ikuistettu Hyväsydäminen Hippityttö?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kad.

Viesti1: Luulen vähän että Brysselissä ajatellaan näistä meidän EU-mallioppilaista juuri samalla tavalla.

Viesti2: Tuota hyväsydämistä hippityttöä etsin googlen kuvahausta hakusanoilla ”religious ecstasy” ja päädyin tuolle sivulle:

https://psychology-spot.com/ecstasy-and-religious-hallucinations/

Kuva vaan näytti juttuun jotenkin sopivalta.

Trilisser kirjoitti...

Älä loukkaa Quislingia! Q:n unelmana ei näet ollut moku-Norja, vaan itsenäinen suur-Norja, joka olisi pysynyt hengeltään norjalaisena. Ei Q. tavoitellut Sipiläorpoilua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Trilisser. Quislingin kohdalta voi todeta sen viisauden että kansainvälisissä rähinöissä kannattaa valita kumppaninsa oikein. Jos Natsi-Saksa olisi voittanut niin Quisling olisi saattanut olla juhlittu sankari. Tosin luulen itse, että Norja ei olisi ollut suur-Norja vaan Saksan vasallivaltio. Joka tapauksessa Quisling pelasi väärän kortin, hävisi, päätyi seinää vasten ja hänen nimestään pienellä kirjaimella tuli petturin symboli. Kortti vie, kortti tuo, kenelle se onnen suo. Jos kortit olisivat menneet toisin niin termin quisling sijasta saatettaisiin käyttää termiä kuusinen.

Jani Alander kirjoitti...

Hmm vähän mietin tuota tarinaa ja pakkoruotsalaistamista. Lähinnä koko homman premissiä, tuohon aikaan ei ollut varsinaisesti suomenkielistä yläluokkaa, ja kansakunta muutenkin oli melko lailla kruunulle uskollista, joitain pienen piirin (ruotsinkielisiä) haihattelijoita toki oli, mutta ei heilläkään ollut tavoittaana niinkään Suomi vaan Finland. Käytännössä jos tilanne olisi ollut sitä sorttia, että Venäjä olisi hävinnyt Suomen sodan, niin no ihan luonnollinenkin kehityskulku olisi johtanut maan ruotsalaistumiseen vähin erin. Nythän tämä kehityskulku katkesi todellisessa historiassa ja tilanne jäätyi, kunnes sitten 1800-luvun loppupuolella pato murtui.
Silloisen kuninkaan kykyyn tehdä noin kauaskantoisia suunnitelmia en oikein usko, tästä Kustaastahan yleinen käsitys oli sorttia että mies on tyhmempi kuin vasemman jalan saapas. (Herrahan muistaakseni lupaili mm. murskata Napoleonin tuosta vain, mikä oli aika no kovan sorttista uhoamista.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jani. Kommenttisi taisi tulla väärän jutun alle, vaan eipä tuo haittaa. Tapahtumatonta on vaikeaa ennustaa mutta luulen että olet oikeassa ja suomalainen yhteiskuntarakenne kehittyi nimenomaan Venäjän vallan alla enkä usko, että Ruotsi olisi ollut siihen valmis eikä halukas. Kustaan rajoittuneisuuden tiedän minäkin ja siksi jutussa annettiin hänen avukseen tämä kenraali Curt von Stedingk.