keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

EPÄILYKSEN PIRUN TAPPIO


Eräässä viihtyisässä Helsingin Kallion kaupunginosassa sijaitsevassa kaksiossa leijaili vanha tuttavamme Epäilyksen Piru ja katseli työpöytänsä ääressä istuvaa punatukkaista naista joka hörsi läppärinsä edessä punaviiniä. Kyseisen naisen nimi oli Hyvä Ihminen, iältään 38 vuotta ja hän oli sekä selitteläätiön, soveltavan spedestetiikan että uhriutuvan feministinalkutuksen tohtori joka oli myös aktivisti sekä Rasmuksessa että RHC:ssä ja vielä sen lisäksi montakytviidessä erilaisessa tiedostavassa järjestössä. Hän oli toiminnan kantavia voimia ja hyvin aktiivisena sellaisena tunnettu. Tunnettiin myös se, että kyseinen hyvä ihminen nimeltään Hyvä Ihminen oli yksi ankarimmista vihan kostajista rasisteja ja sellaiseksi tulkittuja ihmisiä kohtaan ja heitähän Hyvän Ihmisen mielestä oli todella paljon.

Kyseinen hyvä ihminen näytti askartelevan jotakin. Epäilyksen Piru katsoi tarkemmin. Jaa… tää oli tätä nykyistä ja kieltämättä varsin vastenmielistä feminististä muoti-ilmiötä. Hyvä Ihminen piirteli keitettyihin kananmuniin kuukautisverellään kirkkoveneen kuvia. Tiedostavaa, perin tiedostavaa. Mikähän ihme se oli tuon tiedostavan pimppaosaston kanssa kun se oli nykyisin niin innostunut kaikkiin eritteisiin? Nainen saattoi laittaa vaikka käytetyn vitturätin kehyksiin ja eiköhän heti joku paskalehti kirjoittanut merkittävästä feministisestä taideproduktiosta jolla kiinnitettiin huomiota epäkohtiin x, y, z ja å. Mutta eihän tässä tapauksessa ja tässä ilmiössä oikeastaan ollut kysymys varsinaisesti ihmisestä (homo sapiens) vaan siitä eronneesta sivuhaarasta (homo sapiens premenstrualsyndromicus) jonka logiikkaa ja yleensäkin olemassaoloa tutkittiin niin ala- kuin yläkerran firmassa suuren ihmetyksen vallassa. Oliko ihmiskunnan evoluutio ottanut mutatoituneen sivuaskeleen vai oliko jokin vaan mennyt niin kuvainnollisesti kuin kirjaimellisesti vituralleen?

Hyvä Ihminen oli saanut piirreltyä mielestään tarpeeksi verikirkkoveneitä kananmuniin joten hän nousi ja kävi hakemassa siivouskomerosta vasaran jolla hän hetken aikaa mäiski kananmunia möhjöksi onnistuen samalla hajottamaan tietokonepöytänsä pinnan ja sotkemaan paikat sillä munat olivat olleet liian löysiksi keitettyjä. Epäilyksen Piru katsoi tuotosta ja tuumasi että tuon viritelmän nimi voisi olla vaikka ”Kissan oksennusta tyyliin operaatto allegreetto andante”, mutta hän arveli, että Hyvä Ihminen ajatteli asiasta aivan toisin. Niinhän olikin. Hän katsoi tuotostaan selvästi hyvin tyytyväisenä, kuvasi verisen kananmunamössön älykännykällään, siirsi kuvat tietokoneelleen, laittoi ne twitteriin ja risti tuotoksensa nimellä ”Feministinen pääsiäismuistutus: miljoonien naisten unelmat, jotka länsimainen mies murskasi”.


Kyseinen Hyvä Ihminen tyhjensi viinipullonsa, kävi hakemassa tilalle hanapakkauksen ja toi samalla pöydälle vielä toisen tyhjän viinilasin. Täyttäessään omaa lasiaan hän sanoi:

- Kyllä minä tiedän, että sinä olet täällä. Niin että ole hyvä ja help yourself.

Epäilyksen Piru lennähti Hyvän Ihmisen tietokonepöydälle ja lörötti viiniä lasiinsa. Sinänsä hän olisi kyllä juonut mieluummin vaikka hyvän whiskyn tai sitten paukun jossa olisi 60-vottista Tsuhnan Kapinaa blandattuna valopetroolilla, tärpätillä ja teräketjuöljyllä. Mutta menihän se punkkukin paremman puutteessa joten hän totesi viiniä maistettuaan Hyvälle Ihmiselle:

- Erinomaista punkkua. Maku on haastavan päällekäyvä mutta samalla vienon vetäytyvä. Rypälesatsi on selkeästi poimittu lounaisrinteeltä ja rypäleitten polkijalla on ollut oikeassa jalassa paha liikavarvas mikä antaa viiniin sellaisen mukavan takakierteisen jälkimaun. Mutta jos siirrytään viinisnobbailusta sinun tilanteeseesi niin minä kieltämättä hieman ihmettelen. Meinaan, sinä harrastat tota aktiivista ja fanaattista femilässyttävää monikuristamista edelleenkin vaikka eikös me saatu viime tapaamisessamme sinun kohdallasi aikaiseksi täysi yhteisymmärrys?

Hyvä Ihminen otti hörpyn viinilasistaan, kohautti olkapäitään ja vastasi:

- No joo, niinhän me saatiin.

Epäilyksen Piru otti puolestaan hörpyn ja jatkoi:

- Eli eikös me viime tapaamisessamme päädytty johtopäätökseen että sinä olet ollut nenästä vedettävä hölmö? Todettiin, että sinä kuvittelit että jokainen tänne köijätty arabi ja afrikkalainen muuttaa heti tänne tultuaan ajatusmaailmansa ja siitä tulee samanlainen feminismiä kannattava länsimainen lällydemari kuin sinä itsekin olet.

- Joo. Niinhän me todettiin. Ja minä myönsin sen. En minä sitä kiistä.

- Ja sitten sinä huomasit, että se kaikki oli paskapuhetta, itsepetosta ja pelkkiä omia kuvitelmia. Nämä muslimit nauroivat paskaisen naurun hyväuskoisuudellesi ja pitivät sinua lähinnä nenästä vedettävänä suomalaisena huorana.

- Niinhän minä huomasin. Ja tottahan se on. Sellaisenahan ne minua pitävät.

- Ja sinä huomasit myös että käsityksesi jostain länsimaisesta kevytislamista oli vain sinun ja kaltaisesi ihmisten omaa kuvitelmaa jolla ei ollut mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

- Huomasinhan minä senkin. Ja tunnustan, että olet oikeassa.

Tässä vaiheessa Epäilyksen Piru katsoi hyvää ihmistä pää kallellaan ja kysyi ihmetellen:

- No miksi ihmeessä sinä silti jatkat tuota pelleilyäsi ja metelöit twitterissä noitten murskattujen feminististen  kananmuniesi myötä ja julistat että monikulttuurisuus on edelleenkin rikkaus, vihapuhe on lopetettava ja vihapuhujia rangaistava eikä ihan pienillä rangaistuksilla pidäkään.

Hyvä Ihminen otti puolestaan moukun viiniä, kaatoi lasiinsa lisää ja katsoi Epäilyksen Pirua silmät palaen:

- Jaa että miksi jatkan? No, siihen on selvä syy. Jatkan siksi,  että minä vihaan.

- Vihaat? Vihaat ketä?

- Niitä ihmisiä jotka olivat koko ajan oikeassa.

- Miksi sinä heitä vihaat? Nyt kun sinä olet tajunnut asian oikean tilan, niin sinullahan olisi mahdollisuus avautua ja kertoa huomiosi kaikille. Ja ne ihmiset olisivat ystäviäsi. Ne toivottaisivat sinut mielellään omalle puolelleen. He arvostaisivat sinua.

Hyvä Ihminen kaatoi itselleen lisää viiniä ja totesi hyvin nyrpeästi.

- Paskat. Kyllähän he minut ottaisivat vastaan hyvin mielellään. Mutta minä olisin heille aina se pelle, joka oppi asiat vasta pakon edessä kun ne väännettiin hänelle rautalangasta. Tai saatana ennemminkin ratakiskosta. Eihän minulle pelkkä rautalanka riittänyt. He pitäisivät minua aina pellenä. Joka tapauksessa. Ja sitä minä en kestä. Minä haluan olla yläpuolella ja katsoa minua tyhmempiä, tai ainakin sellaiseksi määriteltyjä – ja mielellään juuri minun määrittelemänä – nenänpieltä pitkin alaspäin. Haluan tuntea olevani arvostetumpi. Parempi. Enemmän. Ennen kaikkea haluan olla se, jolla on oikeus tuomita. Haluan tuntea olevani suuri ihmisoikeustaistelija. Valvotussa ja turvallisessa ympäristössä. Ilman mitään henkilökohtaista riskiä. Siksi jatkan samalla linjalla kuin ennenkin. Minä haluan, että nuo ihmiset hiljennetään. Minä haluan olla edelleenkin sertifikoitu hyvä ihminen. Joka taistelee sellaista vihollista vastaan jota ei ole edes olemassa. Sillä sehän on se turvallisin vihollinen.

- Eli omaa egoa ruokkivaa partisaanileikkiä siis? Ja teet noin vaikka tiedät olevasi väärässä?

- Kyllä.

- Mutta kai sinä tiedät, mitä sinä ja sinun kaltaisesi ihmiset saavat tälle maalle ja kansalle aikaiseksi?

- Jaa sinä meinaat pankrottia ja kaaosta? Totta kai tiedän. Mutta ei se minua liikuta. Sillä ennen kuin se tulee, minä aion päästä tässä järjestelmässä tarpeeksi korkealle. Asemaan, jossa voin asua vartioitujen suojamuurien takana. Siellä voin edelleenkin olla niin hyvä ihminen kuin kuvittelen olevani. Vittuako minä tuosta raappahousukansasta välitän.

- Ja silloin sinun ei tarvitse myöskään välittää etnisesti edistyksellisestä väestönosasta. Joka saa aikaan se kaaoksen. Jonka sinä olet hyväksynyt ja mahdollistanut.

- Se on raappahousukansan ongelma. Ei minun.

- Eli sinä haluat hiljentää tuon raappahousukansan ettei se ole henkilökohtaisen egoutopiasi tiellä? Vaikka se kärsii vuoksesi.

- Totta helvetissä! Nuo saatanan faktistithan uhkaavat minun elämääni ja asemaani. Asemaani hyvänä ihmisenä. Ennen kaikkea palkattuna hyvänä ihmisenä. Ajattelepa, sinä perkeleen piru sitä tilannetta  jos ne voittaisivat. Mikä minun asemani silloin olisi? Luuletko että ne rahoittaisivat minun yliopistollista ammattiani? Joka kuitenkin pohjautuu lähinnä siihen, että voin ruokkia egoani ja tuomita yliopistollisen sertifikaation perusteella niitä ihmisiä jotka ovat eri mieltä kanssani. Miksi helvetissä minä siitä luopuisin? Raappahousukansan vallan alla minä joutuisin menemään oikeisiin töihin. Mutta mitä minä tekisin? Enhän minä osaa mitään. Enkä minä edes halua tehdä mitään. Minun työni josta pidän on nillittää niistä ihmisistä jotka elättävät minut ja sen työn minä aion myös pitää. Aion olla jatkossakin sertifikoitu hyvä ihminen ja ennen kaikkea halveksimieni ihmisten elättämä hyvä ihminen.

Epäilyksen Piru joi viinilasinsa loppuun ja kysyi:

- Vaikka tiedät olevasi väärässä ja vaikka tiedät toimintasi olevan sinut elättäville ihmisille haitallista ja vaarallistakin?

- Niin. En minä siitä välitä.

- Tiedätkös, Hyvä Ihminen, sinä olet aikamoinen mulkku. Tai se naisvastine sille. Kun sinä nainen tai naisoletettu olet. Tai mitä termiä siitäkin käyttäisi. Kun te olette sotkeneet nekin.

- Tiedän. Enkä edes häpeä.

Epäilyksen Piru katsoi Hyvää Ihmistä niin kuin ihminen loukkaantunutta hevosta jonka hän joutuisi hetken päästä lopettamaan:

- Tiedätkös… minä voitin kanssasi yhden taistelun. Mutta näyttää siltä että hävisin sodan. Sinuun ei pysty vaikuttamaan. Olet valinnut tiesi. Tiedät faktat mutta et välitä niistä. Sinä palvot sitä ainoaa oikeaa jumalaa jonka sinä tunnet. Eli itseäsi. Ennen kaikkea egoasi. Jonka nälkä on käsittämättömän  suuri. Loppumaton. Tyydyttämätön. Olet varsinainen mulkku. Mutta rehellinen sellainen sinä kuitenkin olet.

- Ja annas kun minä arvaan. Nyt sinä annat minulle sen niin sanotun lahjan. Minä olen noista sinun lahjoistasi kuullutkin. No, mitäs minulle? Niitä peilikuviako? Burkha? Natsiupseeri? Nürnberg?

- Ei. Sinä näet jatkossa peilikuvastasi sen, mitä sinä todella olet ihmisenä. Ihmisenä, joka on riisuttu oppiarvostaan. Ihmisenä, joka on riisuttu asemastaan johon hänellä ei alunperinkään ollut mitään substanssia. Sellaisena ihmisenä kuin sinä todella olet. Syvällä sisälläsi. Minä poistun nyt. Tehtäväni kanssasi on suoritettu ja epäonnistunut. Me tuskin enää tapaamme. Ellet sinä itse sitä halua. Saan sen kyllä tietooni. Hyvästi.

Epäilyksen Piru katosi keltaiseen rikinhajuiseen pilveen. Hyvä Ihminen käveli lähimmän peilin luo. Mitä sieltä näkyi?
Niin. Ei mitään. Peili näytti sen, mitä hän oli ihmisenä. Tyhjä. Olematon. No, täytyykös tuosta välittää. Osasihan hän meikata silmät kiinnikin. Ja saattoihan hän jatkossa kuvitella olevansa vampyyri. Eihän sekään näkynyt peilissä. Tuo maailman ainoa päivänvaloa kestävä vampyyri joka tajusi olevansa vampyyri myös yhteiskunnalle imien sen voimavarat palasi takaisin tietokoneelleen.

Hänen kuukautisverikananmunapostaukseen näytti tulevan tykkäyksiä kuin numeroita yksikätisessä rosvossa. Tuntui niin hyvältä olla samanhenkisessä seurassa.

Vaikka  tiesikin olevansa väärässä. Ja ihmisille vahingollinen. Mutta sellainenhan vampyyri oli. Sellainen oli vampyyrin luonto. Mitä sitä häpeämään.


31 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Tätä voisi kommentoida näin äkkiseltään parilla sitaatilla:

"He thought it was good sport. Because some men aren't looking for anything logical, like money. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn."
- Alfred Pennyworth Bruce Waynelle elokuvassa "Yön ritari"

Tämä naisoletettu ei kuitenkaan ollut aivan tuollainen. Hänellä oli motiivi, varsin henkilökohtainen jopa.
Kun vihervasemmistolainen media alkoi alati raivokkaammin syytellä Jussi Halla-ahoa ihmisvihaajaksi ja sensellaiseksi, he tuskin huomasivat silloin tai myöhemminkään projisoivansa Jussiin omaa vihaansa. Vaan ei kai sellaisia huomaa, kun tietää olevansa Hyvä Ihminen.

Toinen sitaatti on Timo Vihavaisen eilispäiväisestä bloggauksessta "Parviälyn johdolla":

"Mao ja Hruštšov olivat metsästämässä tiikeriä. Mao ampui, mutta ohi. Hänet pelasti viime hetkellä Nikitan laukaus, joka kaatoi pedon ihan puhemiehen jalkojen juureen.
Tästä Mao tietenkin ylitsevuotavasti kiitteli Nikitaa ja sen jälkeen pidettiin kunnon peijaiset, joissa ei kurkkua kuivannut.
Seuraavana päivänä Nikita muisti, että tiikerin kaatajallehan kuuluu talja. Hän meni Maon luo ja kysyi,
-Missä se tiikeri nyt on.
-Mikä tiikeri? kysyi suuri ruorimies.
-No, muistatko, miten olimme metsällä ja tiikeri hyökkäsi sinua päin?
-No tottakai.
-Muistatko, miten minä ammuin sen, ja sinä pelastuit sen ansiosta.
-No tottahan toki!
-No, missä se tiikeri nyt sitten on?
-Mikä tiikeri?"

Melkein odotin Epäilyksen Pirun ja Hyvän Ihmisen keskustelun päättyvän tuohon malliin. EPin kohteelta löytyikin yllättäen enemmän rehellisyyttä kuin Puhemieheltä, joskaan lopputulos ei ollut oleellisesti parempi.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, Ykä!

Oikeinkin tärkeä asia tässä nousi tikun nokkaan, vähän kuin sivujuonteena. Minä pidän tärkeänä, että järjen valosta tuikahduksen saaneita ei torjuttaisi, eikä nuiva genre hylkäisi heitä, tai yhä vittuilisi vanhoista. Emmekä olisi turhan nirsoja siitä, kuinka puhdasoppista tai loogista tällaisen ihmisen avautuminen on.

Hiukan surulla taannoin seurasin täälläkin taannoin esillä olleen saksalaisen Rebekka Sommerin avautumisen aiheuttamia tuoreita reaktioita GoV:n kommenteissa. Monet kommentoijat lähinnä virnuilivat tuolle daamille, tai totesivat tylysti hänen olevan syyllinen ongelmaan, josta avautui. Ilmeisesti Sommer vetäytyikin sitten takaisin asemiinsa.

Mutta hei! Eihän lastakaan opeteta puhumaan tai kävelemään, tai mihinkään, vittuilemalla hänelle siitä, että hän ei osaa kaikkea täydellisesti. Nykyisessä tilanteessa mistä syystä tahansa syntynyt tahto hapuilla kohti järjen valoa on tervetullut. Vaikka sitten jonkun vittutaiteilijafeministin, joka on keksinyt, että islam ei sittenkään suhtaudu hänen harrastuksiinsa kovin suvaitsevaisesti. Sellainenkin ihminen on kuitenkin osoittanut omaavansa itsenäisen, kriittisen ajattelun kykyä. Sellaista pitäisi kannustaa - tiedä vaikka tuo kyky kehittyisi pidemmälle, jos sille antaisi mahdollisuuden.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Nämä epäilyksen pirujututhan ovat samalla omanlaisiaan ymmärrysharjoituksia joilla pyrin hahmottamaan mahdottoman taidetta eli sitä, mitä suvaitsevais-tiedostavassa pääkopassa tapahtuu ja miksi ne toimivat niin kuin toimivat. Yksi syy on ilman muuta inhimillinen tekijä eli omien kasvojen säilyttämisen pakko. Tuo vihan projisointi pitää varmasti paikkansa. Tyhmemmät noista vihasivat/vihaavat turpa kuolassa ihan muuten vaan ja fiksummat siksi, että näkevät Halla-ahossa miehen, joka todellakin saattaa jonain päivänä kaataa heidän korttitalonsa ja näyttää ettei heidän peilikuvassaan ole mitään.

Achtung: Olet oikeassa ja totta kai mahdollisuus täytyy antaa. Oman virheen tunnustaminen ja siitä oppiminen osoittaa ihmisen suuruutta. Tuon Sommerin lisäksi näitä takkinsa inhojen faktistien puolelle kääntäneitä on vaan kovin vähän.

Joppos123 kirjoitti...

Valtaosahan kovaäänisimmistä multikultiöyhöttäjistä saa joko suoraan tai välillisesti leipänsä maahan valuvan kehitysmaalaismuuton kautta. Se sakkihan toitottaa islamin ihanuutta viime henkäyksessään asti ennen kuin iso veitsi ne parturoi.
On meinaan jäätävää luettavaa kuinka paljon esimerkiksi kunnista löytyy kaikenmaailman perkeleen multikultikoordinaattoria, selänpesijää ja nukkumaanpeittelijää. Tähän kun vielä ynnää eri järjestöissä kouhkaavat satraapait niin luku on huikea.
Ei ne vajakit omiin muroihinsa kuse koskaan vaikka kuinka tietäisivät, että vituralleenhan koko urakka menee ennemmin tai myöhemmin.
Fanaattisuus ja puhdas kirkasotsaisuus kuulunee noissakin supersuvakkipiireissä aika harvojen motiiviksi, kyllä siellä taustalla taitaa kuitenkin olla se tavallinen minä minä.

Anonyymi kirjoitti...

Achtung on todellakin oikeassa. Ei ymmärryksen valon nähneitä pidä moittia siitä, että ovat siihen asti pimeydessä vaeltaneet. Ei kai ylioppilastakaan haukuta leikkikoululaiseksi vaikka hän joskus olisi siellä ollutkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hehheh, toihan on jo vähän kuin taidetta joka kotiin! Olisi mielenkiintoista nähdä joku lapsiperhe ripustamassa e.m. tauluja seinälle jotka on sudittu kuukautisverellä ja sitten vanhempien selittämässä jälkikasvulleen "miksi juuri tämä on sitä hienoa taidetta". Olisi tosiaan opettavaista päästä tällaisten henkilöiden sielunmaisemaan ja mitä siellä pääkopan sisällä oikein liikkuu. Vai liikkuuko mikään?

Tavallaan ehdoton suosikkini suomalaisista on Kalervo Palsan eli Porno-Kallen taideteokset, taitaa jopa Juhani Palmu jäädä toiseksi?

Sitten tällainen ironinen pläjäys historiasta 1907 Artist rejected from art school - 2012 Artist won 30 million dollar prize. Hmmmmm kummankohan sitä ripustaisi olohuoneensa seinälle jos olisi tuota jälkikasvua, ylempänä oleva maisemavesivärimaalaus tahi kuvat no suoraan sanottuna p*rseestä?

Toi hylätty taideopiskelija kun valitsi maalaamisen sijasta palopuheiden pitämisen müncheniläisissä oluttuvissa, ja loppu onkin sitten historiaa...


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka Hyvällä Ihmisellä onkin selkeästi ongelmia niin egokäsityksessään kuin omatunnon olemattomuudessakin, ei ole kuitenkaan reilua vähätellä hänen upeaa taiteellista ja ennenkaikkea yhteiskunnallista oivallustaan. Hänhän maalaa naishenkilön irronneella munasolulla naaraseläimen irronneen munasolun päälle ja tarkentaapa vielä piirroksen aiheella feminismin globaalia voittokulkua. Enkä yhtään epäile, etteikö tuotantoeläimen kanssa olisi käyty etukäteen molempia osapuolia tyydyttävää keskustelua.

Tuo "viihtyisä" taisi olla nyky-Kalliosta mainittuna ironiaa?
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Epäilyksen Piru taas oikealla, mutta toivottomalla tehtävällä.

Olen monesti miettinyt näitä maahanmuuttoa kiiluvasilmäisesti puolustavia, suvivirsiä pannaan laittavia ja ongelmia maton alle lakaisevia suomalaisia ja heidän vaikuttimiaan. Hommahan taitaa mennä niin, että täällä olevat muslimit ym. eivät ole määrättyjä muutoksia ja etuoikeuksia ainakaan ensi alkuun vaatimassa, koska eivät kielitaidottomina tiedä mitään suomalaisesta yhteiskunnasta? Nimenomaan nämä puolestaloukkaantujat tekevät sitä, vetävät herneen nenään joka asiasta ja opettavat heitä vaatimaan (se oppi menee kyllä ”kiitettävän” nopeasti perille) ja ovat siten meille melkein yhtä vahingollisia kuin nämä ilmaisen elämän metsästäjät. Kaikenlaista kuraattoria ja opastajaa on virastot pullollaan, SPR ja kaikenlaiset hyväntekeväisyysjärjestöt ja innokkaat vapaaehtoiset siihen päälle ja juuri he laittavat maahanmuuttajat tavallisten suomalaisten edelle (joilla ei tietenkään ole mitään sitä vastaan); vieraille täytyy hommata asunnot, kouluttaa ja kotouttaa, järjestää työpaikkoja ja harrastuksia, heidän syrjäytyneisyydestään täytyy olla huolissaan ja rasismista, tietty, sekä hoitaa jopa karkotettavien terveys ja hampaat kuntoon. Rahaa palaa, valtio lisää velanottoa ja suomalainen veronmaksaja katsoo touhua epäuskoisena maksulappu kourassaan ja päätään puistellen. Saa nähdä, milloin tämän kansan pinna palaa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle, Anolle, Soomepoisille Eestist, tira+:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

joppos 123: No niinhän ne saavat ja joka ainoa siihen touhuun upotettu riikintaaleri on pois tavallislta suomalaisilta. Ja koska touhu on vielä vekselivetoista niin se on pois seuraaviltakin sukupolvilta. Yleensä sellaisesta joka jättää lapsilleen perinnöksi velkaa käytetään nimitystä mulkku.

Ano: Jep.

Soomepois: Tuossahan on yksi näitä töhertäjiä:

https://www.kaksplus.fi/blogit/kotitalouskriisi/munanmaalausta-kuukautisverella/

Amerikoissa niitä vasta onkin. Jotkut Kalervo Palsan teokset ovat kyllä kiistatta huomattavan sairaita, mutta hepun ”Battler Brittonin tekohammashomokommandot” oli kyllä aika hervoton.

30 miljoonaa taalaa perserei´istä? Voi Luoja. Sillä mainitulla hylätyllä taideopiskelijalla oli kyllä tuota organisointikykyä enemmän kuin näillä nykyläträäjillä.

tira+: Piru vie… otitpa asiaan uuden ja tuoreen näkökulman. Mulla kun miehenä on ne putkiaivot. Nykyinen Kallio on varmaankin viihtyisä tietylle ihmistyypille. Itse en enää siellä varmaankaan viihtyisi.

Rouva Ano: Totta tuo, suurin osa kaikesta puolestaloukkaantumisesta tulee ihan meidän ikiomilta kanoiltamme. Ja niin kuin todettu on, se on heille ammatti ja sitä myötä saavutettu etu josta ei haluta luopua. Olishan se yhtä pirua jos joutuis tekemään joitain varsinaisia töitä. Mutta luulen, että ei se pinna pala vieläkään. Vasta sitten, kun tilanne tuntuu tarpeeksi monen lompakossa ja jääkaapissa.

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin on tullut jo vuosia ihmeteltyä esimerkiksi että mikä saa ihmisen kerran toisensa jälkeen selittelemään ja vähättelemään murhia, joukkoraiskauksia ja terroria kun tekijöinä ovat... Ihmettely jatkuu vaikka jonkinlaisille jäljille tunnen päässeeni.

Mutta! Joka kerta, kun tällaisissa yhteyksissä mainitaan lapsuuteni ja nuoruuteni Kallio, verenpaine nousee ja alkaan vituttaan!

Kallio toki oli silloinkin, ainakin osittain, "työläinen" kaupunginosa, mutta mistään suvakeista ja vastaavista ei kyllä ollut silloin tietoakaan, se on saletti!

Kalliossa kyllä ns. näki elämää, olihan siellä varmaan useampikin asuntola, mm. Pelastusarmeijan, alueella kaksi poliisiasemaa, mielenterveyspalveluja, Seta, juoppoja, tappeluita... Mutta mitään kukkahattuja ei siellä varmalla näkynyt. Poislukien ehkä Kallion Keisarinna.

Jäljitän Kallion maineen muutoksen ehkä NYT-liitteeseen ja vastaaviin, jotka alkoivat 1980-luvun puolivälissä tai lopulla hokemaan: "urpaani, urpaani, urpaani". Urpaania elämätapaa tungettiin... Vittu että vituttaa!


t: Vittuuntunut Stadilainen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut Stadilainen. Ja joo. Asuin niillä kulmilla itsekin. Kauan sitten. Silloin se oli selkeästi työläiskaupunginosa. Jos kierteli esmes Helsinginkadun kuppiloissa niin siellä ei todellakaan ollut mikään tiedostava yliopistotunnelma. Se muutos on sitten varmaan tullut tällä vuosituhannella.

Joppos123 kirjoitti...

Se mikä saattaa valtaosaa islamofiifelä yhdistää, että aika harva niistä on käynyt ja varsinkaan oleskellut pidenpiä aikoja muslimivaltiossa. Minariteeteista 5 kertaa vuorokaudessa raikuva määkiminen voi olla ihqun eksoottista mutta pohjimmiltaan kysymys on vain ja ainoastaan vallankätöstä.
Voin suoralta kädeltä väittää, että suvakit tulisivat alta viikon takaisin Pakistanista, Afganistanista, Jemenistä tai jostain vastaavasta perslävestä. Niiden maiden asukkaat ovat ihan itse rakentaneet valtionsa väkivaltaisiksi persläviksi.
Nyt ne paskastanioiden suurlähettiläät haluavat massamaahanmuuton kautta vaikkapa Suomesta samanlaista persläpeä.
Ne nauraa meidän laille, onhan se lepsu mutta se on säädetty siitä vinkkelistä, että lakia noudatetaan.
Ei karvaranteita pelota jos raiskauksesta tulee pikku tukkapöllyt ja ehdonalaista jos lähtömaassa uhri kivitetään ja uhrin suku saattaa tulla perään. Ihan pelleilyä perkele nämä meidän touhut.
Voi olla, että ei kovin kauan tulevaisuudessa meilläkin astuu voimaan vanha kunnon korpilaki.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123. Eräs aikanaan tuntemani naisihminen muuten keskeytti lomansa Pakistanissa ja tuli häntä koipien välissä Suomeen. Ei ollut nauttinut kokemuksestaan. Noin muutenkin totean kommenttiisi että a-men, olen samaa mieltä.

Lemminkäinen kirjoitti...

Ruotsin Sosiaalihallituksen PK-papukaijat ovat julkistaneet ohjevihkosen (Tietoa siitä, kuinka toimia kun olet naimisissa lapsen kanssa) pedofiileille. Somessa vihkonen on saanut vastaansa hienoista pohjoistuulta, joten vihkonen vedetään takaisin. PK-papukaijan tunnistaa välittömästi, koska hänellä on päässään samanaikaisesti: Foliohattu, kukkahattu, pitkälippainen kepsi ja vaaleanpunainen virkattu myssyvittu.

Joppos123 kirjoitti...

Pakistanista sen verran, että eräs kolleega aikoinaan otti vaimonsa ja pienen poikansa mukaan tarkkailijakeikalle. 2 viikkoa postausta ja 1 viikko lepoa Pakistanin puolella. Siellä oli ihan oma tarkoin vartioitu talo perheenjäsenille, uima-altaat, palvelijat jne.
Kaverin vaimo kertoi, että hänellä muuttui käsitys sen maan sakista alta kahden kuukauden ja palasi takaisin Suomeen.
Kauppaan mennessä piti aina olla sotilaspalvelija messissä ja kauppias ei sanonut koskaan sanaakaan hänelle vaan puhui rattaissa istuvalle 1v poikanassikalle.
Aamuisin huoltoportilla oli paikalliset äijät väijymässä kun länkkäreiden vaimot lapsineen menivät altaalle uimaan. Ne kuulemma vemputtivat ihan avoimesti portilla, kun homma oli valmis niin seuraava tumputtaja kehiin.
Kauppakäynneillä, vaikka mukana oli siis aseistettu sälli niin joku saattoi alkaa itselmöimään keskellä katua kun näki vähäpukeisen valkoisen naisen.
Tämä on siis kyseisen naisen itsekertomaa.
Nykin iskujen jälkeen kaikki tarkkailijoiden perheet laitettiin sieltä pois kun yhden svedun vaimoa puukotettiin kaupassa.
Itse en ikinä kuuna päivänä hilloisi vaimoani moiseen paikkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: joo, toi on jotain perin ruotsalaista. Ehkä edes Suomessa ei tollainen olisi juolahtanut mieleen.

joppos 123: Samanlaisia kokemuksia oli tällä naisella. Ei todellakaan suositeltava matkakohde.

korpisoturi kirjoitti...

Muistelisin lukeneeni jostakin, että akateemisen ongelmajätteen sijoituspaikka olisi Helsingin Kallio.

Anonyymi kirjoitti...

H. Kajavan hyvä puheenvuoro Asiantuntijat varoittavat islamisaatiosta, kommentissa #4 mainittu Hege Storhaugin kirjoitus 11. vitsauksesta lienee myös mielenkiintoinen tutustua. Niinno, niissä tuskin on mitään uutta meidän pimeällä puolella kulkeville vihapuhujille?

OT:nä erään suomalaisen artistin alamäestä huimausaineiden parissa. Metamfetamiini kun on aika koukuttavaa kamaa niin katsellaan kuinka kaveri saa itsensä kuiville vai saako, rahat tuskin loppuvat ihan heti? Eräässä amerikkalaisessa dokumentissa (valitettavasti en muista nimeä) näytettiin käyttäjien karuista kohtaloista aineen parissa, yleinen habitus muuttui radikaalisti jo parin vuoden säännöllisen käytön jälkeen. Ja eräät näppärät kemistit pystyvät valmistamaan tätä huumetta kotioloissakin apteekin reseptilääkkeistä plus eräistä muista kemikaaleista, riskinä tosin on räjähdysvaara kämpässä.

Irwin sentään vain sekoili alkoholin kanssa. Taitaa olla noi "piristeet" eräiden taiteilijoiden ja artistien kompastuskivenä?

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys korpisoturille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

korpisoturi: Se jäte taitaa itse pyrkiä sinne.

Soomepois: Ei ole uutta meille mutta kaikenlainen tieto on hyvästä. Aina uusille ihmisille. Erilaiset metamfetamiinijohdannaiset lisääntyvät koko ajan. Ihmettelen vaan Sillanpäätä siinä mielessä että eikös mies ollut itse tuonut ainetta maahan. Onhan sillä sen verran raha että olishan hän pystynyt hankkimaan itselleen muulin.

Joppos123 kirjoitti...

Sillanpään tapauksessa ihmettelen sitä, että otti valtavan riskin jos toi kamaa Thaimaasta Dohan kautta. Olen tällä hetkellä Thaimaassa ja ei tulisi pieneen mieleenkään temppuilla huumeiden kanssa. Lait ovat täällä kovat ja länkkärit saavat aina tuplat, ihan oikein.
Vähän veikkaan, että Sillanpää on niin syvällä riippuvuudessaan ettei se enää välitä.
Vaarallista.
Äijä hoitoon.

Qroquius Kad kirjoitti...

Case Sillanpäästä näemme metkalla tavalla, mikä ero voi olla yleisön suhtautumisessa periaatteessa samalla tasolla oleviin julkkiksiin:
kun Tomi Metsäkedosta puhuttiin jotain pahaa Facebookissa, hänet liitettiin saman tien #MeToo-lynkkaysuhrien listalle.

Mutta kun the Meidän Siltsu™ vähän ottaa jotain muka huumetta, ei se ole yhtään mitään. Antakaa the Meidän Siltsun™ olla, eihän se oo tehny mitään ja jos onki, nii ihan vähän vaa! Ei se teille kuulu, mitä joku tekee omalla ajallaan!! Sitäpaits the Meidän Siltsu™ on nii ihana, etei se oo oikeesti tehnykää mitää! Nih! Siinäs kuulitte!!

Eipä oo reilua, ei. Mutta jos tämä tuntuukin aina toivottomalta tämä järjen äänen edustaminen, ei se sitä lopultakaan ole:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005624175.html

Näin se Viidennen valtiomahdin voima toimii! Mehukkainta oli, että meille niin rakas ylikomisario Jussi Huhtela tuli uhriutumaan henkilökohtaisesti, mainiten nimeltä häntä niin pahoin kiusaavan Tohtori Vihan™, jonka oikeaa nimeä ei pitäisi lausuman, ettei tyhmä raappahousukansa muistaisi häntä ja äänestäisi taas niin väärämielisesti.

Mutta Huhtela ei ilmeisessä tunnekuohussaan enää muistanut tätä Oikeamielisen Median Perussääntöä numero 1. Toisalata hän ei varmasti olisi halunnut pukahtaa koko asiasta yhtään mitään, mutta pakkohan hänen oli, ennen kuin se kauhistuttava MV-Media ehtisi ensin.

Ihmiset kun piru vie lukevat sitä aina vaan enemmän, juuri tämänkaltaisten tapausten maton alle lakaisun johdosta. Joten ei tämä lopultakaan ole turhaa. Tällä voi saada muutosta aikaan, vaikka pientäkin. Ei kun lisää painettä prässiin!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. En halua sinänsä Sillanpäätä vastaan sen enempää hyökätä. Ehkä hän haki jännitystä elämäänsä. Nuo metamfetamiinijohdannaiset ovat omassa työssäni tällä hetkellä ehkä se suurin ongelma. Käyttö lisääntyy ja tarjonta sen myötä. Siltsun kohdallahan kai jotkut naiset joutuivat menemään terapiaan kun kävi ilmi että heppu on tuhkaluukun mies. Siinä meni monet unelmat hukkaan.

Nettipoliisien tulisi muistaa, että heitä arvostellaan syystä. Poliittisen poliisin olemassaolo ei ihmisiä välttämättä miellytä. Ja kyseisen Huhtelan arvostelu tuli ihan aiheesta joten jätkän on ihan turha ruikuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Alkoi menemään kaunokirjallisuuden puolelle, versiointi Dorian Grayn muotokuvasta.

Hieman pelkään, ettei Hyvien Ihmisten puolella ole kukaan huomannut olleensa väärässä: jos syyrialaisten nälkäkuolevien lasten vaihtuminen irakilaisiin hyvinvoiviin miehiin ei haitannut, niin ei haittaa mikään muukaan.

Ihminen on mestari valehtelemaan itselleen. Jos maailma ja ideologia ovat ristiriidassa, usein maailma häviää.

Valtsu

Vasarahammer kirjoitti...

En kestä Ykä, kun alat tuhota näitä hyviä hahmojasi. Ensin meni Adolf Butler ja nyt myös Epäilyksen Piru. Kuka seuraavaksi?

Vampyyrivertaus taisi kuitenkin pelastaa pirun kunnian.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Valtsulle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Valtsu: Voi olla, että järjettömään toimintaan on useitakin syitä mutta totta on, että ihminen on mestari valehtelemaan itselleen.

Vasara: Kyllä Epi palaa vielä. Tämä oli vain tilapäinen takaisku. Ja saattaahan Adolf päästä lomalle helvetistä.

Lemminkäinen kirjoitti...

Raittiina holistina voin sanoa että Sillanpää vaikuttaa olevan siinä vaiheessa että huumeet ovat hänelle tärkeintä elämässä. Ilman rahaa hän olisi jo yksi huumeveikoista puiston penkillä. Yksilö joka ei ole käyttänyt alkoholia/huumeita ja tullut riippuvaiseksi niistä, ei ymmärrä huumeriippuvaisten psyykestä hevon vittua. Sillanpää voi kupsahtaa milloin vain yliannostukseen, hän voi ajautua psykoosiin tai hänet voi joku tappaa (riippuu hieman missä ympäristössä hän pyörii. Alkoholi-/huumeriippuvaisten elämä on kylmää kyytiä ja ainoastaan Sillanpää päättää, jatkaako hän huumeilua vai ei.

Becker kirjoitti...

Siltsu on tavallaan sympaattinen tyypi joka saa paljon anteeksi kun on tuhkaluukun miehiä.

Asiasta kolmanteen. Olen viime aikoina seurannut mielenkiinnolla miten maaseutua ja kirkonkyliä tuhotaan ja tyhjennetään. Pian niissä asuvat vain vanhukset ja varattomat joilla ei ole varoja muuttaa kaupunkeihin tai sitten ei edes halua. Joka tapauksessa väkeä ollaan pakkomuuttamassa suuriin keskuksiin. Maalla olevalla hyvälläkin asuintalolla ei ole mitään rahallista arvoa. Sitä vastaan ei saa edes pankkilainaa. Maanviljely ja karjan kavatus vähenee ja tilakoko suurenee. Omavaraisuus kriisitilanteen sattuessa on aika surkea ellei olematon. Eräs tunnettu eläkkeellä oleva teollisuusmies oli kysynyt Sipilältä Suomen omavaraisuustilanteesta. Hän ei edes saanut vastausta. Hallinnolle on tärkeämpää "kansainväliset sopimukset" ja Brysselissä perseennnuolenta kuin Suomen valmius kriisitilanteisiin. Kun luottokortit lakkaavat toimimasta, Croissantit kaupoista ja punaviini kulmakuppilasta ovat kaupunkien kädettömät asukkaat pakokauhun partaalla. Ja minne pakenet? Siljalla Ruotsiin vai? Ikean Kamprad on tämän älynnyt ja lahjoitti valtavan omaisuuden pohjois-Ruotsin elinvoiman takaamiseksi. Suomessa ei ole Kampradeja ja nekin joilla on omaisuutta, kiinnostta vain oma hyvinvointi. Maassa tarvitaan oikein kunnon kaaos ennekuin kansa tulee järkiinsä, poliitikot tuskin koskaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle ja Beckerlle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Olen itse työni puolesta tutustunut tähän huumemaailmaan ja kaiken kaikkiaan se on vastenmielistä. Narkit ovat maailman parhaita yksilöitä selittämään että syy on aina jossain muussa kuin heissä.

Becker: Ei lisättävää. Olen täysin samaa mieltä kanssasi.

Lemminkäinen kirjoitti...

Ykä, ymmärrän sinua sataprosenttisesti. Eräs minulle läheinen henkilö on narkkari ja (oman kokemukseni myötä) olen kertonut hänelle että en tule tekemään mitään hänen hyväkseen, niin kauan kuin hän narkkaa, mutta sitten kun hän lopettaa, niin hän tulee saamaan kaiken sen avun mitä hän tarvitsee ja hän on huomannut että tarkoitan mitä sanon. Hän on yrittänyt (hoidon kautta) lopettaa narkkaamisen ja silloin hän saa tukea minulta ja läheisiltään, ei muuten. Olen myös kertonut läheisilleni kuinka huumevammainen ajattelee (manipulointi jne.) ja että kukaan heistä ei voi auttaa häntä lopettamaan narkkausta, henkilön on itse tehtävä se ja jos hän ei onnistu, niin se on hänen oma asiansa. Kovaa, mutta näin pyyhkii höylä. Tärkeintä holistien/narkkareiden hoidossa on saada heidät ymmärtämään, että vain he itse ovat vastuussa elämästään ja tekemisistään. Toiseksi tärkein asia on opettaa heille elämisen rutiineja, siis elämisen arkipäivää.

Qroquius Kad kirjoitti...

Lemminkäinen:

olen samaa mieltä alkoholismin ja narkomanian kanssa elämiseen (ainakaan ensinmainitustahan ei voi parantua, vaikka höpölehdistöstä saa jatkuvasti lukea älyttömiä tarinoita "parantuneista" tai "entisistä" alkoholisteista) auttamisessa käytettävistä menetelmistä.
Kuitenkin jäi puuttumaan se klassinen kysymys: miksi Jeppe juo?

Alkoholismi ja muut päihderiippuvuudet ovat siis psykiatrian piiriin lukeutuvia sairauksia, kansainvälisessä ICD-10 -sairausluokitusjärjestelmässä skaala F10-F19, eivätkä paheellisia elämäntapoja kuten suuri, ellei peräti suurin osa suomalaisista vaikuttaa ajattelevan. Siinäkin ajattelussa piilee silti se pointti, että ennen kuin aletaan kiskoa päihderiippuvaista lopullisesti kuiville, pitäisi mielestäni selvittää juurta jaksain mikä on se syy, mikä sai asianomaisen alun perin juomaan tai käyttämään esim. kristallia.

Ellei tätä juurisyytä selvitetä ja sitä hoideta kuntoon, voivat kaikki yritykset kuivilla pysyttelemiseen olla kaivoon kannettua vettä. Tästä on eräskin Martti Paloheimon siteeraama, jotenkin niin kertakaikkisen lohduton erään raitistuneen alkoholistin lausuma:
"Elämästäni katosi kaikki ilo, kun lopetin ryyppäämisen."

Hän oli raitistunut, koska juomisesta oli (joskaan Paloheimo ei kertonut tapauksesta mainittua enempää) todennäköisesti alkanut koitua kohtuuttoman suurta heikennystä elämänlaatuun. Mutta koska juurisyytä ei ilmeisesti oltu käsitelty, otli raittius hänelle vain pakotettua kärsimysnäytelmää, jonka jatkumisen ennuste ei ainakaan minusta vaikuttanut kovin lupaavalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle ja Qroquius Kadille. Omassa työssäni suurin ongelma ovat huumeet. Ne ovat se asia, joilla saadaan elämä kuitti. Mutta kysymys miksi Jeppe juo / miksi Jeppe narkkaa on sellainen johon en pysty vastaamaan. En edes yritä, enkä usko että yhtä yksittäistä syytä on. Ja usko huviksesi, näitä narkkeja on tullut nähtyä eräänkin verran. Narkkariin ei muuten todellakaan kannata luottaa. Ei yhtään, ei koskaan. Voi kuulostaa tylylle mutta narkkarin lojaalisuus on siinä aineessa johon hän on riippuvainen. Ei missään eikä kenessäkään muussa.