torstai 1. maaliskuuta 2018

HYVÄT, KALJUT JA RUMAT


Jälleen yksi tai oikeastaan kaksi gallupia on saatu äänestettyä. Mutta käydään ennen sitä läpi tuore broileripoliittinen lausumanpläjäys. Tuore sisäministerimme Kai Mykkänen päätti lyödä kansallismielisille ja haittamaahanmuuttoa vastustaville tahoille kerralla jauhot suuhun. Aikansa pähkäiltyään – tietysti pyrkien välttämään vanhan toistamista – hän keksi kieltämättä aivan uuden loihelasuman ja pläjäytti:

"Olisiko enemmistönä olleiden ruotsinkielisten pitänyt 1940 -luvulla estää Espoon muuttumisen suomenkieliseksi?"

Taiteellinen vaikutelma pläjäyksessä on varsin onnistunut mutta jos mietitään teknistä suoritusta niin se saa aikaan tässä suunnassa hieman tuumailua:


- Oliko siis niin, että 1940-luvulla Espooseen muuttaneet suomalaiset tulivat Espooseen Afrikasta ja Lähi-idästä?

- Niinkö se meni, että kyseiset suomalaiset muuttivat sosiaalihuollon automaatin takaamalle pysyvälle elatukselle ja puolestaloukkaantumiskoneiston siliteltäväksi?

- Tapahtuiko todella niin, että suomalaisten saavuttua alueen väkivalta- ja seksuaalirikollisuus kerrassaan räjähti käsiin?

Ja sitten tuumailua asiasta toisinpäin. Kun kerran 1940-luvun suomalaisia ja tämän hetken haittamaahanmuuttajia verrataan keskenään, niin:

- Olivatko afrikkalaiset ja arabijätkät sotineet vuosikausia Suomen itärajalla pysäyttääkseen tänne etenevän neuvostoarmeijan?

Kun noita kysymyksiä miettii, voidaan päätyä kahteen mahdolliseen johtopäätökseen:

1. Ykän niin lähi- kuin kaukaisemman historian tiedoissa on aivan järkyttävän suuria aukkoja.

tai

2. Kyseinen Mykkänen yrittää puolustella broilerien pystyynkyhäämää mätää järjestelmää sillä ainoalla tavalla minkä broilerit osaavat. Eli epätoivoisella valehtelulla.

Mutta mennään sitten gallupien tuloksiin ja käydään ensimmäisenä läpi Suomen historian huonoin presidentti. Tässähän kisassa ylivoimainen voittaja selvisi jo alkumetreillä ja äänestyksessä annettiin kaikkiaan 557 ääntä.

Suomen historian huonoin presidentti:

1. Tarja Halonen 487 ääntä (87,43 %)

2. Sauli Niinistö 34 ääntä (6,10 %)

3. Mauno Koivisto 14 ääntä (2,51 %)

Muista osallistujista Martti Ahtisaari sai 9 ääntä, Urho Kekkonen 7 ääntä ja muitten osuus vaihteli välillä 0 – 2 ääntä. Halosen suureen ”suosioon” vaikutti varmaan niin sanottu kokonaiscocktail ja se, että hän tavallaan on antanut kasvot nykyiselle nännistis-lellistiselle yhteiskunnalle. Kyseenalaista onnea voittajille. Ja sitten siirrytään Suomen historian parhaimpaan presidenttiin. Ääniä annettiin yhteensä 537 ja ne jakaantuivat tässä äänestyksessä hieman tasaisemmin. Voittaja oli silti varsin selkeä.

Suomen historian paras presidentti:

1. Risto Ryti 280 ääntä (52,14 %)

Ryti voitti äänestyksen kuitenkin varsin selvästi ja tämä lienee äänestäjiltä kunnianosoitus niin miehelle itselleen kuin yleensä sen ajan suomalaisille.

2. Urho Kekkonen 116 ääntä (21,60 %)

Pikku-Ykän lapsuudenajan ajaton ja iätön ikoni Urkki otti hopeaa. Ehkä suurin syy hänen menestykseensä on se, että ehkä eniten kaikista presidenteistä hän oli The Hahmo. Jopa enemmän kuin Mannerheim jonka vielä ikonisempi asema ei kuitenkaan keskittynyt hänen presidenttikauteensa vaan armeijan ylipäällikkyyteen. Itse en ole koskaan päässyt lopulliseen selvyyteen Kekkosesta ja hänen kaudestaan sen vuoksi julkaisenkin tämän kirjoituksen lopussa uusintana fiktion, jossa olen tuumaillut Urkin edesottamuksia.

3. K.J. Ståhlberg 41 ääntä (7,63 %)

Suomen valtiosäännön luoja ja itsenäisen Suomen ensimmäinen presidentti pääsi pronssille niukasti ohi Mannerheimin.

Muut sijoitukset:

4. C.G.E. Mannerheim 37 ääntä (6,89 %)

5. Juho Kusti Paasikivi 20 ääntä (3,72 %)

6. Kyösti Kallio 15 ääntä (2,79 %)

7. P.E. Svinhufvud 12 ääntä (2,23 %)

8. Mauno Koivisto 5 ääntä (0,93 %)

9. Sauli Niinistö & Tarja Halonen 4 ääntä (0,74 %)

11. Martti Ahtisaari 2 ääntä (0,37 %)

12. Lauri Kristian Relander 1 ääni (0,18 %)

Mainittavaa on, että viimeiseksi jäänyt Reissu-Lasse ei liene jäänyt muistiin huonona vaan historiallisesti näkymättömänä presidenttinä sillä huonoimman presidentin äänestyksessä hän sai myös vain yhden äänen.

Mutta kun näitten gallupien makuun on päästy, niin jatketaanpa seuraavalla ja nyt äänestetään O.W. Kuusinen-palkinnon voittaja. Eli valittavana on suomalaisen valtamedian edustajia joista voitte äänestää sen, joka mielestänne kaikkein parhaiten ja uskollisimmin on toiminut Kuusisen hallituksen (joka siis muutti aikanaan Moskovasta Brysseliin) pää-äänenkannattajana. Kilpailuun osallistujat on valittu arvovallattoman yhden hengen raadin toimesta ja ne esitetään aakkosjärjestyksessä. Ja koska tässä kilpailee niin kovia kokelaita voi äänestäjä äänestää useampaa, mutta jos pitäydyttäisiin kuitenkin kolmessa vaihtoehdossa.

O.W. Kuusinen-palkinto

Osallistujat:

1. Aamulehti

2. Demari

3. Helsingin Sanomat

4. Hufvudstadsbladet

5. Iltalehti

6. Ilta-Sanomat

7. Kaleva 


8. Kansan Uutiset


9. Kirkko ja Kaupunki

10. MTV3

11. Turun Sanomat

12. Uusi Suomi

13. Vihreä Lanka

14. Yle


Siinäpä osallistujat. Ääni on vapaa, eikä taaskaan pakollinen. Tuossa paras presidentti-gallupin kohdalla mainitsin Kekkosen ja sen, etten hahmota oliko hän lintu vai kala. Eihän siihen vastausta varmaan koskaan saada. Miehessä oli varmaankin molemman aineksia. Osa hänen toimistaan oli oikeita valtiomiehen toimia ja osa taas sellaisia joita ei pysty käsittämään. Itselleni yksi suurimpia arvoituksia oli se, miksi hän antoi kulttuurikommunistien huseerata niin paljon kuin ne huseerasivat. Kehitin melko tarkalleen viisi vuotta sitten fiktiivisen tarinan jossa yritin hahmottaa syitä siihen. Laitan sen nyt siis uusintana.

*

UUSINTA: TAPAAMINEN TAMMINIEMESSÄ
Tapahtuma-aika: Tammikuu 1978

Tapahtumapaikka: Helsinki, tasavallan presidentin edustusasunto Tamminiemi

Tapahtumassa läsnä. Tasavallan presidentti Urho Kekkonen ja puolustusvoimien komentaja Lauri SutelaPresidentti Kekkonen otti kaapista konjakkilasit, aukaisi pullon ja kaatoi tukevat hömpsyt niin itselleen kuin paikalle tulleelle puolustusvoimien komentajalle Lauri Sutelalle. Tämän jälkeen hän istahti nojatuoliin, sytytti sikarin ja alkoi puhua.

UKK: Hienoa, että tulit käymään. Ja näin ensimmäisenä sanon, että tässä tapaamisessa heitetään tittelit pois ja puhutaan muutenkin kuin mies miehelle. What happens in Tamminiemi, stays in Tamminiemi. Nyt voidaan todeta, että se pahin puolustuspoliittinen kriisi neuvostoliittolaisten kanssa alkaa rauhoittua, ja tunnustan reilusti, että suurin ansio siitä on sinun.

LS: Kiitän, herra presidentti. Eikun Urkki siis. Mutta eihän siinä muuta vaihtoehtoa oikeastaan ollutkaan. Neuvostoliittolaisten ehdotukset esikuntien tasolla käydyistä karttaharjoituksista olisivat toteutuessaan olleet käytännössä sotilasliiton valmistelua. Ehdotukset operatiivisten joukkojen yhteisistä sotaharjoituksista olisivat olleet toteutunut sotilasliitto. Ja se viimeisin ehdotus siitä, että neuvostojoukot olisivat ottaneet Lapin puolustuksen haltuunsa, olisi tarkoittanut sitä, että puolet Suomea olisi miehitetty. Oli pakko olla tiukkana. Mutta kun kerran tittelit heitetään menemään, niin saan kai kysyä kysymyksen?

UKK: No tottahan toki.

LS: Kun neuvostoliittolaisten kanssa piti olla tiukkana neuvottelupöydässä, niin miksi meillä ei ole valmiutta olla tiukkana silloin jos pilliin vihelletään? Meillä on toki suuri reservi, ja neuvostoarmeija mieltää meidän alueellisen puolustusjärjestelmämme kovaksi pähkinäksi, jonka pureminen koskee hampaisiin, mutta meillä ei ole tarpeeksi ilmavoimia, meillä ei ole tarpeeksi ilmatorjuntaa, Herra nähköön ensimmäiset ilmatorjuntaohjukset tulevat meille vasta tulevana vuonna. Meillä ei ole tarpeeksi epäsuoraa tulta eikä panssarintorjuntaa. Ja loppulaskusta isosta reservistä huomattava osa saa aseekseen tarvittaessa vanhan Ukko-Pekan. Tämä ei vaan kertakaikkiaan riitä.

UKK: No mutta Lauri. Olenhan minä valtuuttanut Strela- ja SA-3-ohjusten tilauksen. Ja niitten MiG-21bis-koneitten tilausta valmistellaan. Tiedäpä vaikka Ruotsista ostettais lisää Drakeneitakin. Ja tehdäänhän niitä rynkkyjäkin koko aika lisää. Mutta tiedäthän sinä, että tämä on kaikki pelkkää silmänlumetta. Itänaapuri vaan kertakaikkiaan on liian vahva. Ei me enää niitten kanssa pärjätä tappelemalla. Tulevaisuuden kahinat neuvostoliittolaisten kanssa hoidetaan neuvottelupöydissä, ei juoksuhaudoissa.

LS: Ammattisotilaan mielestä tuo vaikuttaa sinänsä varsin lohduttomalta. Mutta kun nyt kerran sana on vapaa, niin minulla olisi toinenkin kysymys.

UKK: Sana on vapaa. Kysy pois.

LS: Minä ymmärrän sen, että me ollaan ulkopuolelle rähmällään. Siihen on reaalipoliittiset ja sotilaalliset syyt. Mutta miksi meidän täytyy olla myös maan sisällä rähmällään?

UKK: Mitä tarkoitat?

LS: Tarkoitan kahta asiaa. Yleisradiota ja yliopistoja. Reporadiosta alkaen Yleisradio on ollut lähinnä vasemmistolaisen propagandan levittämisväline. Ja yliopistoissa on menossa kehitys, että varsinkin yliopistojen yhteiskuntatieteelliset laitokset ovat käytännössä muuttuneet marxilaisiksi. Tiedän, että et ole kommunisti. Tiedän myös, että et ole KGB:n agentti. Ja tiedän myös, että valtasi Suomessa on lähempänä diktaattorin valtaa, kuin missään demokraattisessa maassa voi olla. Sinä olisit jo aikaa sitten pystynyt pysäyttämään tämän kehityksen. Miksi sallit sen, miksi suorastaan tuet sitä, vaikka tiedän sen olevan sinullekin vastenmielinen?

Tasavallan presidentti Urho Kaleva Kekkonen painoi päänsä, ja laittoi kämmenensä sormenpäistä yhteen. Näytti siltä, kuin hän olisi tavallaan meditoinut. Tätä kesti noin minuutin. Sitten hän havahtui, nosti katseensa, nousi tuolista ja kaatoi molemmille huomattavan tukevat täydennykset konjakkipullosta. Sen jälkeen hän istui takaisin nojatuoliinsa ja alkoi puhua.

UKK: Kuulepas Lauri. Kun katsot tuosta Tamminiemen ikkunasta ulospäin, niin mitä näet?

LS: Vettä. Tarkalleen sanoen Suomenlahden.

UKK: Menepä ajatuksissasi Suomenlahdesta eteenpäin. Itämerelle, sieltä Tanskan salmiin ja sieltä sitten eteenpäin. Mitä näet?

LS: Atlantin.

UKK: Ja mitä on Atlantin takana?

LS: Yhdysvallat.

UKK: Ja mitä Yhdysvallat sinulle sotilaana merkitsee?

LS: Yhdysvallat sotilaallisella voimallaan Euroopassa estää sen, ettei Neuvostoliitto ole uskaltanut yrittää Länsi-Euroopan valloitusta.

UKK: Ja tiedätkö Lauri, tämän asian kautta pääsemme veli venäläiseen ja KGB:hen. Venäläisistä voi ajatella ihan mitä hyvänsä, mutta he eivät ole tyhmiä. He ovat pelimiehiä. Nythän Länsi-Euroopassa amerikkalaisvastaisuus ja oman kapitalistisen järjestelmän arvosteleminen on suorastaan muotia. Marxilaisuus saa aina vaan enemmän kannatusta. Kas kun siinä on se kielletyn hedelmän maku, jota omppua maistaessaan ihminen voi niin helposti kuvitella olevansa muitten yläpuolella. Totta kai KGB on junaillut tätä taustalla jo kauan aikaa, eikä huonosti ole junaillutkaan. Länsimainen länsimaisia sodanaseita vastustava ja itäisiä rauhanaseita puolustava rauhanliike on tietenkin Moskovasta junailtu.

LS: No tiedänhän minä sen, mutta en oikein ymmärrä, että mihin tällä pyrit.

UKK: Siihen, että Neuvostoliitto tulee voittamaan kylmän sodan laukaustakaan ampumatta. Länsi-Eurooppa alkaa olla jossain vaiheessa henkisesti niin mädäntynyt, että se nostaa vapaaehtoisesti eduskuntatalojensa katolle punalipun. Ja siinä vaiheessa amerikkalaiset tuumivat, että pitäkää tunkkinne. Kyllä ne siellä Atlantin takana pärjäävät. Mutta kun ne ovat siellä Atlantin takana, niin sieltä on melko hankalaa tehdä uusi Normandian maihinnousu. Kun mennään tästä viitisenkymmentä vuotta eteenpäin, niin jokainen Länsi-Euroopan maa on neuvostotasavalta. Omasta tahdostaan.

LS: Mutta ymmärtääkseni sinäkin näet tämän kehityksen painajaisena. Miksi sitten sallit sen tapahtuvan täällä Suomessa, ja suorastaan joudutat sitä?

UKK: Lauri, me olemme täällä Suomessa Euroopan pussin pohjalla. Se, mitä täällä tapahtuu, ei vaikuta yhtään mitään yhtään mihinkään. Asioista päätetään muualla, suuret asiat tapahtuvat muualla, ja me olemme airoton koskivene. Se, että sallin tämän vastenmielisen kehityksen johtuu siitä, että olen tasavallan presidentti, ja pyrin kaikissa toimissani suomalaisten hyvään.

LS: Minun on nyt kyllä vaikea hahmottaa, että millä tavalla sinä pyrit suomalaisten hyvään.

UKK: Takaan toimillani suomalaisille pehmeän laskun.

LS: Pehmeän laskun?

UKK: Kyllä. Neuvostojärjestelmä voittaa kylmän sodan, ja ottaa läntisen Euroopan haltuunsa. Yhdysvallat eristäytyy Atlantin taakse. Neuvostotie on valitettavasti myös Suomen tie. Niin median kuin yliopistojen avulla aion totuttaa suomalaiset tulevaan komentoon. Pehmeä lasku, niin kuin sanoin. Mikäli suomalaisten ajatusmaailma sopivan propagandan myötä ajan kuluessa muuttuu, niin silloin he eivät edes miellä tulleensa jollain tavalla miehitetyksi. Ehkä he mieltävät asian väistämättömänä, ja jopa tervetulleena. Eihän se kaunista ole, mutta niin tulee tapahtumaan. Näin ollen pyrin toimillani siihen, että kansalaisilla olisi tähän tulevaan hirvitykseen mahdollisimman pieni ja kivuton pudotus.

LS: Ymmärrän kyllä näkokantasi. Ja siltähän se tämänhetkisessä valossa valitettavasti näyttää. Mutta entä jos oletkin väärässä? Entä jos Neuvostoliitto ei kestäkään? Sekin on kuitenkin muita kansoja alistava imperiumi, ja vaikka se vaikuttaa tällä hetkellä voittamattomalta, niin emme tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Imperiumit ovat historian saatossa aina hajonneet. Brittiläinenkin imperiumi oli kuuluisa siitä, että siellä ei aurinko koskaan laskenut. Mutta toisen maailmansodan jälkeen siitäkään imperiumista ei ole jäljellä kuin tuulen huuhtoma perse ja kunniakkaat muistot.

UKK: Tottahan tuokin. Mutta Neuvostoliitto on maa-alueeltaan yhtenäinen, toisin kuin brittiläinen imperiumi. Ja siellä osataan oppositio hiljentää ennen kuin se edes aukaisee suutaan. Vaikea siellä on vapaussotia käydä. Kyllä Neuvostoliito valitettavasti pysyy ja paranoo. Mutta jos se romahtaisikin, niin entäs sitten? Silloinhan ongelma olisi poissa. Niin mediamme kuin akateeminen maailmamme totta kai toteaisi, että tätä kulissia pidettiin yllä vain sen kulissin vuoksi. Ettei itäinen mörkö hermostuisi. Uskon, että Suomi korjaisi itsensä terveelle pohjalle muutamassa vuodessa.

LS: Mutta entä jos tämä jatkuu liian pitkään, ja olosuhteitten luomasta pakosta tuleekin oppi, jota ei saa kyseenalaistaa? Jos Neuvostoliitto romahtaa, ja akateeminen- ja kulttuurielämämme sekä media on jo oppinut siihen, että omaa tulee aliarvioida ja halveksuakin, ja uudet opit sekä muodikkaat asiat tulee hankkia muualta? Ehkä jostain toisesta aggressivisesta ja laajentumishaluisesta opista? Tässä on pitkässä juoksussa suuri riski.

UKK: Mistä opista? Eihän kommunismin lisäksi enää ole sellaisia oppeja. Fasismi on poissa pelistä, syistä joita minun ei tarvitse sinulle rautalangasta vääntää. No joku anarkismi on, mutta tuskinpa jotkut tutkijat sen kanssa rupeavat flirttailemaan. Tietäväthän ne itsekin että anarkismi päätyy kaaokseen ja vahvimman valtaan ja ensimmäisenähän ne pellet silloin ammutaan, tai jos ei ihan ammuta, niin anarkistinen järjestelmä ei heille ainakaan apurahoja tarjoa, ja syömällä se elää tutkijakin. Ei kai ne omaan kaivoonsa sentään kuse. Eihän sitten jää jäljelle kuin uskonto, ja kristillinen kirkko on sinänsä jo osa yhteiskuntaa ja kovasti hampaaton ja rauhallinen virkamiesuskonto.

LS: Entäs islam?

UKK: Niin no, islamhan sinänsä on jo opiltaan aggressiivinen ja laajentumishaluinen, ja se on uskonnon lisäksi myös yhteiskunnallinen järjestelmä, mikä ulottuu aina islamilaisen hepun munissa elävien satiaisten munissa eläviin kutiaisiin saakka. Mutta nää tutkijat, toimittajat kuin yleensäkin kulttuuripellethän ovat ateisteja. Et kai sinä tosissaan kuvittele, että ne ryhtyisivät symppaamaan joitain rättipää-imaameja, joitten mielestä maailma selitettiin yhden hepun toimesta valmiiksi joskus vuonna 600? Ei tuu tapahtumaan. Mitähän muuta sinä mahdat keksiä? Häh, mites olis se, että ruvettais asiakseen kuskaamaan tänne porukkaa Afrikasta ja Lähi-idästä, ja tehtäis niistä joitain kansallisia velvollisuusikoneita? Hähhähhää! Ei kuule Lauri. Tommonen on scifiä. Todellisuus on tuolla itärajan takana, se tulee sieltä aikanaan, ja siihen valmistaudutaan. Ja jos siitä jotenkin puolivahingossa selvitään, niin sitten eletään taas suomalaisina niin kuin ellun kanat.

Presidentti Kekkonen ja kenraali Sutela toivottivat toisilleen hyvät yöt. Sutela käveli ulos Tamminiemestä ja istui virka-autonsa takapenkille. Kuljettaja pani merkille että että kenraali oli kovasti vaitonainen ja mietteliään näköinen. Yleensä hänellä aina riitti muutama ystävällinen sana kuljettajalle. Mutta kuljettaja tuumi, että kun Tamminiemessä on käyty, niin silloin on puhuttu tärkeistä, koko maata koskevista asioista ja paneehan se varmaan kenraalinkin mietteliääksi. Näin ollen hän käynnisti auton, nosti kytkintä ja lähti liikkeelle sen kummempia miettimättä.

*

Kirjoitus oli fiktiota ja totuuden tietänee vain Kekkonen itse ja hänhän ei enää asioita kommentoi. Hyvää alkanutta maaliskuuta lukijoille. Virallisestihan nyt ollaan sitten keväässä. Joskaan lämpömittaria katsellessa ei ihan siltä tunnu.

40 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ehdotan 1-14 (siis kaikki). En perustele.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on kyllä vaikea äänestys.Ajoittain on nimittäin erittäin vaikea erottaa suurinta osaa ehdokkaista millään tavoin toisistaan.Samaa paskaa joka lehdessä,joka kanavalla ja jokaisen kryptostalinistin toistelemana.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Niinpä ! Kiitos Ykä, kirjoituksestasi taas kerran:-)))
ÄÄnestänpä saman tien, kun tuonne "kevätilmaankaan" ei heti tee mieli lähteä! Iltapäivällä sitten lammasturkki päälle, turkislakki päähän ja huopasaappaat jalkoihin! Saavat nuoremmat katsoa ja ihmetellä - minä vain totean heistä/heille:
"Ei tyhjä lato kattoa kaipaa"!

KKi kirjoitti...

Jaahas, jaahas,

Äänestin YLE ja Hesari. YLE:n kohdalla tulee kuitenkin mustaa, että sillä on ihan lakisääteinen velvoite edistää sitä "kulttuurien moninaisuutta"YLE toimittelijoista toimittelee mokutusta vain viran puolesta ja leivän eteen.

Jos valtion politiikka muuttuu vaikkapa kansallissosialismiksi, niin eiköähän samat toimittelijat toimittele tarinoita juutalaisten ilkeydestä ja eugeniikan autuudesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle, Anolle, Terho Hämeenkorvelle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne. Tässähän monta kovaa kilpailee keskenään joten annoin mahdollisuuden äänestää useampaa. Jo tässä vaiheessa ne kaksi olettamaani suosikkia ovat kärjessä.

Erityisesti Terholle: Olet ihmetellyt vissiin samaa kuin minäkin. Kyllä pakkasessa pärjää kun pukeutuu lämpimästi. Joten tuntuu käsittämättömältä katsella ihmisiä - eritoten nuoria ja varsinkin naispuolisia sellaisia - jotka kulkevat näillä keleillä paljaspäin.

Erityisesti KKi:lle: Niinhän sitä sanotaan että natsista saa hyvä kommunistin ja sama toisinpäin. Samoin väitän, että suvaitsevais-tiedostavasta ihmisestä saa hyvän totalitaristin. Sillä sellaisiahan he jo ovat. Heillä ei vaan onneksi ole - vielä - käytössään samoja keinoja kuin mitä natseilla ja kommunisteilla oli.

WhiteHunter kirjoitti...

Nuo liput oli hienoja. Voisit myydä disainin kyseiselle lafkalle, halvalla. 100000€ oikeuden käyttä suunnittelemaasi lippua.

Juu, äänestin suoraan ylen ja hesarin. Sitten piti pohtia, onko se iltasanomat, iltalehti, turun sanomat vai aamulehti. Ne neljä tulee kyllä ihan rinta rinnan.

Lehdistön vapaus suomessa tarkoittaa sitä, että voidaan kirjoittaa mitä tahansa, oli se totta tai tarua. Usein tarua. Jotenkin harmittaa, että yle on niin politisoitunut, että siihen ei ole mitään luottamista. Mutta niillä on mentävä mitä on. Onneksi on internet, josta toki itse täytyy tieto kaivaa.

Millainen uutis rintama eimätä lähestyy italian suunnasta, nyt kun pakkasetkin on lauhtumassa?

Anonyymi kirjoitti...

Joopa. Yle ja Hs vaikutusvaltaisimpina medioina ovat tietty pahimmat ja MTV3 (MitäVittuaToiseus) olisi tietenkin selkeästi top kolmessa. Mutta kun Touko-Poukon
sakki muutenkin vituttaa eniten, niin menköön kolmas vaatimaton ääneni veheriääselle narulle.

ps. otahan Ykä seuraavaksi gallup-aiheeksi iloisempi aihe kun kevätkin kohta koittaa :)

Sepi

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Mykkänen on yhtä nolo kuin ne muut kellokkaat, jotka jotkut vieläkin jaksavat munata itsensä puhumalla niistä uusista fazereista ja sinebrychoffeista ja kuinka Suomi sulkeutuu, jos passintarkastus rajoilla palautetaan ja plaa plaa plaa. Pahinta lienee se, että edelleen löytyy ihmisiä, jotka uskovat heitä ja sitä uskoa ei mikään, ei niin mikään horjuta! Väkisinkin tulee mieleen eräs saksalainen tuomari, jonka tyttären maahanmuuttaja raiskasi ja tappoi sekä italialainen lastenvaunuja Turun torilla työntänyt nainen, joka sai puukosta selkäänsä. Uskon täytyy olla raudanluja, kun kumpikin jatkaa edelleen joissakin refugees-hommissa. No, tokihan Ykä tämän tietää, mutta en vaan taaskaan saanut pidäteltyä itseäni kirjoittamasta.

Äänestykseen täyty osallistua, mutta sitä ennen kehua Ykää noista lipuista! Paitsi että sana on hallussa, niin aina myös kuvat!

Eräs entinen työkaverini, joka opiskeli Tampereella TTK:ssa juuri tuohon pahimpaan aikaan, kertoi että se vasemmiston propaganda oli aivan järkyttävää; aamuisin sai kuulemma kahlata paperisaasteessa melkein polvia myöten. Ehkä moni kävi pyydykseenkin ellei ollut jo valmiiksi aatteen kyllästämä; usein ne, jotka eivät hyvin opiskeluissaan pärjänneet hakeutuivat työsuojeluhommiin laittamaan kapuloita yrittäjien rattaisiin.

Tuohon ”vanhaan” tarinaan voisi kai todeta, että totuus on monta kertaa tarua ihmeellisempi. Kuka olisi voinut esim. vaikka vain viisi vuotta sitten kuvitella tilannetta, jossa nyt elämme?

Rouva Ano


Anonyymi kirjoitti...

Eikö toi paljapäin kuljeskeluollut enemmän muotia joskus menneinä vuosikymmeninä paremminki, oli kuin kova pakkanen tahansa, nyhän tuntuu että se pipo on päässä kesät talvet, varsinki tuolla oliko hiphopmusiikkikulttuurin edustajilla ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Äänestin K&K, HS ja YLE, lähinnä niiden vaikutusvallan takia.
(YLE:lle pitäisi antaa ainakin yksi lisä-ääni koska he valehtelevat verovaroilla.)

Listasta tuli mieleen sanonta "tieto on valtaa" jonka voi positiivisesti käsittää esim. niin että koulutus lisää yksilön valtaa mm. valita työpaikkansa ja sitä kautta missä asuu ja mitä harrastaa jne. Lisäksi täysivaltainen kansalainen voi tietoa hankkimalla valita itselleen parhaan ehdokkaan eri vaaleissa.

Listalla olevat lähinnä psykologisia operaatioita harjoittavat propagandatoimistot kääntävät em. sanonnan negatiiviseksi: "salailu on valtaa". Ei siis tiedon jakaminen vaan _suodatetun tiedon_ jakaminen. Sitä sitten selitellään kaikenlaisilla tekosyillä.

Taustalla heillä lienee järkkymätön ajatus omasta paremmuudesta ja lukijoiden aliarviointi ja hyvin alhainen käsitys heidän arvostelukyvystään JA tietotasostaan - tietotasosta, jonka painamiseksi tietyissä vaikeissa kysymyksissä he tekevät toisinaan kaikkensa!


t: V-tuuntunut Stadilainen

Anonyymi kirjoitti...

Pahin taitaa olla tuo ylenanto, kas kun se huseeraa meidän rahoillamme eikä siihen rahoitukseen voi vaikuttaa. Ainakaan jos asuu Suomessa/saa täältä verotettavaa tuloa. Toisena sitten tämä lasitalon pravda, ja sitten tuleekin tämä loppujoukko näistä suvaitsevaisöyhöttäjistä, josta ei ota selvää puhuuko pää vai perse.
Arvelee Huru-ukko

Becker kirjoitti...

YLE, koska elää veronmaksajien rahoilla ja tekee pelkkää propagandaa.
Hesari, joka on punavihreän lahkon äänen kannattaja.Kerran kuukaudessa saatta sieltä putkahtaa asiallinen artikkeli. Pirun kallista ja huonolaatuista saunan sytykettä.
Husis, joka levittää haittamamu myönteistä soopaa hurreille, jotka tosin ovat jo kaikki mamumyönteisä jostain kumman syystä. Ehkä Sveamamma velvoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Ykälle jälleen ajankohtaisesta kirjoituksesta.
Annan ääneni näin Pinnanmaalaisena Aamulehdelle ja toisen äänen Ylelle. Aamulehden pitkäaikaisen tilaukseni lopettamiseen johtanut viimeinen tikki oli, kun lehti ilmoitti alkavansa sensuroimaan sukupuolineutraalisuus-suvaitsevaisuuspuuskassaan suomalaisia sanoja.
Toki lehden linja on ollut yksisilmäinen jo pidemmän aikaa sisältäen säännöllisesti vähemmistötarinoita mm. maahanmuuttajista. Tarinoilla on joko ylistetty maahamme saapunutta suunnatonta rikkautta tai sitten haettu säälipisteitä kulloisenkin tarinan kohteella ja sattumuksillaan. Tuolloin Jokinen oli päätoimittaja ja siirtyi sittemmin Aamulehdestä tuhojaan tekemään Yleen (esim. viimeisin jääkärijuhlien mitätöiminen)
Yleä ei tarvitse perustella sen enempää. Verovaroilla kustannettavan propagandakanavan tila on kyllä tullut omaa pähkinää käyttäville selväksi viime vuosina mm. vaalien myötä.

t.Kitupiikki

Anonyymi kirjoitti...

Vaikean laitoit.
Osaa en ole ikinä edes avannut (vihreä lanka, demari, kansan uutiset, kaleva, kirkko ja kaupunki) enkä koske. Lapsuudenkodista tuli sellaiset rokotukset vasemmistoajattelua vastaan, ettei pysty. Niitä joita olen lukenut laatu on nykyään luvattoman heikko.

Anonyymi kirjoitti...

Sepiä kompaten, ehdoton ykkössija verovaroilla toimivalle Ylelle, toisena HS ja kolmannelle sijalle Vihreä Lanka. Kas siinä kunnon troikka!

Ja tämän sankarin edesottamuksista näkee valtamedian tekopyhyyden ja "hyvä-veli järjestelmän" toimivuuden. #Metoo! Tästä ei nyt sitten revitetä raflaavia otsikoita, koska tapaus on lievästi sanottuna kiusallinen.

OT:nä, tässä näkee eräiden amerikkalaisten lippujen tuntemuksen suht'koht karulla tavalla. Pitäisiköhän tuon rikoskirjailijattaren tutustua hieman syvemmin ja paremmin historiaan, ennenkuin tekee hätäisiä johtopäätöksiä & itsestänsä (hovi)narrin julkisuudessa?

Niin, eihän sitä muuten kirjailijaksi pääsisikään....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys WhiteHunterille, Sepille, Rouva Anolle, -jpt-:lle, V-tuuntuneelle Stadilaiselle, Huru-ukolle, Beckerille, Kitupiikille, Anolle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne. Periaatteessa tähän gallupiin olisi voinut sijoittaa minkä tahansa maakunnan ykköslehden sillä kopioitahan ne ovat toisistaan. Ajattelin valinnoilla lähinnä volyymia. Vihreä Lanka puolestaan on ”NKP:n taustalla vaikuttava pääideologi”.

Lipuista: Kiitosta. Näitä on mukava väsäillä ja nykyiset grafiikkaohjelmat ovat sen verran helppokäyttöisiä että jopa tämmönen rähmäkäpälä saa jotain aikaiseksi.

Tuo Mykkänen ja mykkäset yleensä ovat arkkityyppejä ihmisistä jotka tietävät hässineensä koko yhteiskunnan vituralleen mutta eivät uskalla menettää kasvojaan ja kantaa vastuutaan tekemisistään ts. rikoksistaan. Joten eihän heillä ole jäljellä muuta kuin nuo säälittävät hokemat. Joita valitettavasti valtamedia toistaa jatkuvasti ja suurin osa ihmisistä saa edelleenkin tietonsa sieltä.

-jpt- totesi siitä pipamuodista ja ainakin jossain vaiheessa se piti kyllä paikkansa. Pipa oli ns. hiphoppareilla eli wannabeneekereillä eli whiggereillä päässä saunassakin.

Veetuuntunut totesi että ”tieto on valtaa”. Kyllä, ja ennen kaikkea se, mitä tietoa jakaa on valtaa. Journalistin ohjeet päivitettiin suurinpiirtein siinä vaiheessa kun tämä mokuhullutus alkoi ja nythän niitten pääidea on ”hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä”. Miettikääpä tuota lausetta hieman tarkemmin.

Soomepoisin linkeistä voisi todeta, että jos tuo kyseinen Träskelin ei toimisi valtamediassa niin hänethän olisi lynkattu jo ajat sitten. Toiseen juttuun olin myös törmännyt itse ja jos tyyppi ei erota toisistaan etelävaltioitten ja Norjan lippuja niin ehkä kannattaisi olla yleensäkin hiljaa. Etelävaltioitten lippu on muuten minusta huomattavasti tyylikkäämpi kuin tämä varsinainen Yhdysvaltain lippu.

vieras kirjoitti...

Onko Ykä vaihtanut avataria?

Oma, subjektiivinen arvio presidenteistä huonommuusjärjestyksessä on tämä:

1. Tarja Halonen
2. Mauno Koivisto
3. Martti Ahtisaari
4. Sauli Niinistö
5. Urho Kekkonen
6. C.G.E. Mannerheim
7. Lauri Kristian Relander
8. Kyösti Kallio
9. P. E. Svinhufvud
10. J.K. Paasikivi
11. Risto Ryti
12. K.J. Ståhlberg

Sijat 1-5 oli helppo laatia. Samoin sijat 10-12. Sitä vastoin sijoille 6-9 oli hankalaa laittaa järjestystä. Mannerheim oli presidenttinä hyvin lyhyen ajan ja silloinkin sairasteli usein. Tällöin hän ei ehtinyt saada aikaan paljon mitään. Relander on taas jäänyt aika tuntemattomaksi, tunnetaan lähinnä reissuistaan. Kallio oli muuten hyvä mutta joutui eromaan terveyssyistä ja kupsahti kun piti lähteää eläkepäivien viettoon. Jos olisi pystynyt istumaan täyden kauden ja sitten eläkkeelle niin olisi varmaan enemmän saavutuksia. Svinhufvudin parempi sija johtui siitä että hän istui täyden kauden ja oli laillisuusmies. Ehkä hänen olisi pitänyt päästä presidentiksi jo aiemmin?

Meinaako Antero ja äänimiehet käydä Ugandassa tutkimassa sitä murhatapausta? Onko Antero haastatellut sitä Charles Etukuri-nimistä ugandalaista toimittajaa?

Trump ilmeisesti hakee jatkoa seuraavista vaaleista. Tämä sai jonkun esittämään arvailuja pidemmästä Trump-jatkumosta:

https://twitter.com/eussrfi/status/968524232459243521?ref_src=twsrc%5Etfw

Hyvää pohjaa saisi rakennettua sillä jos ensi syksyn välivaaleissa republikaanit saisivat pidettyä enemmistön edustajainhuoneessa ja senaatissa. Jos demokraatit jatkavat sähläämistä ja republikaanit lopettavat Trumpiin kohdistaman vastustuksen niin enemmistön luulisi voitavan säilyttää. Ja jos republikaanien edustajien ja senaattoreiden enemmistö olisi kansallismielisiä, konservatiiveja ja Tea Party-porukkaa niin silloin on varmaan hyvät pullat uunissa. Tällöin republikaanieliitti, big business-porukka, uuskonservatiivit (eli demokratiaa aseellisesti muihin maihin vievä ryhmä), RINO:t ja cuckit jne. eivät pääse tekemään pahojaan. Mitä Hotellissa tuumitaan tästä?

vieras kirjoitti...

Ääneni saivat YLE, Helsingin sanomat sekä Kirkko ja kaupunki.

YLE: kulttuurimarxilainen mädätys on määrätty YLE:n tehtäväksi jo laissa ja YLE toimii pakkorahoituksella

Helsingin sanomat: trendi on jatkunut siitä alkaen kun Kari Suomalainen lähti lehdestä ovet paukkuen

Kirkko ja kaupunki: parempi nimi olisi Moskeija ja kaupunki. Lehti kuvaa sitä minkälaisessa rappiotilassa ev.lut-kirkko on. Ev.lut kikko ei ole evankelinen, ei ole luterilainen eikä se ole kirkko.

Olisin voinut äänestää kaikkia mutta kun oli annettu mahdollisuus valita kolme niin valitsin nämä.

YLE pitäisi joko lakkauttaa, pilkkoa ja myydä osina. Tai sitten 50 prosenttia budjetista pois ja tehtävien uudelleenjärjestely ja priorisointi.

Helsingin sanomat on siinä vaiheessa ettei sille voi tehdä enää mitään. Konkurssi olisi paras ja sen jälkeen olisi paras perustaa uudestaan Päivälehti joka toimisi vuonna 1889 perustetun Päivälehden idean mukaan.

Ev.lut kirkko pitäisi joko jollain ihmeellä saada konservatiivisten uskovaisten haltuun. Heidän pitäisi ostaa se yhtiö joka julkaisee Kirkko ja kapunki-lehteä. Tai sitten konservatiivisten uskovaisten pitäisi jättää suuressa määrin ev.lut ja siirtyä esim. Lähetyshiippakuntaan ja viedä rahansa sinne.

Veijo Hoikka kirjoitti...

YPe
Kehoituksesi ”hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä”. Miettikääpä tuota lausetta hieman tarkemmin."
Mietin 2 sek. Tarkoittaapi sitä, että journalistiset ohjeet estävät hyvän journalistisen tavan toteutumasta, koska kellään ei ole oikeutta vastaanottaa tietoja tai mielipiteitä, jotka poikkeavat tuon lauselman antajien mielipiteistä (sanan tieto jätin tarkoituksella pois).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Veijo Hoikalle & Kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti1: Avatar on periaatteessa sama, mutta se on Reijo Koiraan sarjakuvassaan tekemä versio siitä. Aikaisempi kun oli suoraan kopsattu Erkki Kanervalta. Minä en itse ryhdy tekemään tuollaista huonommuuslistaa. Annoin lukijoille mahdollisuuden osoittaa mielipiteensä ja sehän tuli varsin selväksi. Svinhufvudin pinnat nousevat tietysti siinä, että hän henkilökohtaisesti vaikutti lapualaisten vallankumoushankkeen epäonnistumiseen.

Siihen Ugandajuttuun en aio puuttua. Se on liian sekava. En lähde myöskään arvailemaan noita Yhdysvaltain tapahtumia sillä en tunne tarpeeksi republikaanisen puolueen tämänhetkistä tilannetta. Siitähän se vaalimenestys on pitkälti kiinni.

Viesti2: Ihan hyvät sulla nuo henkilökohtaiset perusteet. Ja näen niin Ylen, HeSan kuin evlutkirkon olevan selkärangaltaan niin mädäntyneet että niitä ei pysty parantamaan. Mutta hengissähän ne pysyvät yhtä pitkään kuin poliittinen eliittimme sillä nehän elävät kuitenkin symbioosissa.

Veijo: Juuri näin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tässä mieleen, että jos Mauno Koivisto pyrkisi tänä päivänä politiikkaan, niin hänet leimattaisiin rasistifasistinatsiksi.

Sotaveteraani ja satamajätkä. Ei semmoinen käy!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jaa-a, mene ja tiedä. Silloin kun Koivisto aloitti presidenttikautensa niin poliittinen eliitti pyrki toimimaan suomalaisten hyväksi. Enemmän tai vähemmän onnistuen. Nykyisin se toimii itsensä hyväksi. Koivisto teki uransa aikana pahoja virheitä, mutta en ole varma että pääsisikö kyseinen mies vuonna 2018 poliittiseen eliittiin mukaan. Epäilen.

Harri kirjoitti...

Miksi ei saanut valita useampaa? Nythän käy niin että jotkut saavat hyvin vähän ääniä joten niiden toimittelijat voivat kuvitella kuvitella olevansa journalisteja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Harri. Ideana on se, että valitaan pahoista ja rumista ne pahimmat ja rumimmat. Voittaja on Kuusisen hallituksen pää-äänenkannattaja mutta toki muutkin ovat äänenkannattajia. En muuten usko, että ehdolla olevien median edustajien toimittajat pahemmin lukevat tätä sivustoa.

Anonyymi kirjoitti...

Objektiivisesti ajatellen se on varmasti Hesari ja vaikuttavuudeltaan Yle. Mutta tamperelaisena sydäntäni lähellä on Aamulehti ja annankin ääneni sille. Sen pääkirjoitussivu on jo pitkään muistuttanut sitä paljon puhuttua hullujenhuoneen suljettua osastoa. Eikä ole päätoimittajan vaihtuminen mitään muuttanut.

Presidenteistä Svinhufvud ja Kallio ovat aliarvostettuja. Ahtisaari ei ollut huono, mutta ehkä mitäänsanomaton. Svinhufvud johti itsenäisyyssenaattia ja ennen kaikkea pelasti kansanvallan Mäntsälän kapinan aikana. Ei pitäisi olla mitään syytä vasemmistolaistenkaan väheksyä, mutta en ole sen suunnan ihmisiltä ainuttakaan myönteistä lausuntoa kuullut. Kallion aikana pantiin alulle hyvinvointivaltio, jonka perusajatus on terve ja jalo. Eihän Kallio siitä päättänyt, mutta ei ollut esteenäkään.

Relander on mielenkiintoinen hahmo. Sen ymmärtää, että aikoinaan matkustelu on ärsyttänyt ja huvittanut, mutta tänä päivänä siinä ei pitäisi olla mitään ihmeellisesti. Kansainvälisten kontaktien luominen oli nuorelle valtiolle tärkeä juttu. Ehkä Relander oli aikaansa edellä?

Veijo Hoikka kirjoitti...

Luulin, että saa äänestää useampia ow-kusisia. Pyydän uutta äänestyslipuketta. Kusisen päämääränä kait oli demokraattisen Suomen hävittäminen, joten valintani on Yle.
"En muuten usko, että ehdolla olevien median edustajien toimittajat pahemmin lukevat tätä sivustoa." Minä uskon ja uskon, että lukevat pahemmin. Blogejasi vilkkuu MV-mediankin sivuilla, joten Isoveljen viisarit ovat värähtäneet...
Mutta jatka entisellä linjalla.
Kiitos.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Oma maakuntalehteni (jonka tilaaminen on lopetettu) ei ole listalla mutta jos olisi, niin se olisi saanut yhden äänen. Nuo maakuntalehdethän ovat propagandassaan samanlaisia kuin isommatkin tekijät mutta oman alueen lehtenä se propaganda tunkeutuu tavallaan kotiovelle. Sekä Svinhufvud ja Kallio ansaitsevat arvostuksen ja Relanderin reissut olivat omalla osallaan välttämättömiä. Suomihan oli uusi valtio jonka oli rakennettava ulkopolitiikka ja ulkomaansuhteet tyhjästä.

Veijo: Siinä äänestyksessähän on kohta ”muuta mieltäsi”. Klikkaa sitä ja järjestele äänesi haluamallasi tavalla uudelleen. Valtamedian kohdalla tämä blogi noteerattiin juuri MV-lehden yhteydessä ja laitettiin Ylen jutussa osaksi ”MV-organisaatiota”. Johtunee siitä että Ylen toimittaja Eero Mäntymaa ehdotti puhelinhaastattelua (siis puhelinhaastattelua, ihan oikeesti) ja kun en siihen suostunut niin se vissiin vittuuntui. Heppuhan olisi halunnut saada käsiinsä jotain, jolla hyökätä MV:tä vastaan. Tämä blogihan ei siis ole millään tavoin osa MV:tä, mutta olen antanut luvan julkaista juttuja mitä se aika ajoin tekee ja ilmoittaa aina lähteen ihan asiallisesti. Ja kiitos sinullekin.

Joppos123 kirjoitti...

Kyllähän Ryti oli lajissaan viimeinen oikea vastuunkantaja. Nykyiset luikkivat karkuun.Ilman Rytiä Torni hotellin katolla liehuisi ihan eri lippu. Jätkä teki sen mitä kukaan muu ei siinä tilanteessa uskaltanut. Maksoi siitä myös epäreilun hinnan. Tulee mieleen marssi jossa lauketaan " menköön vaikka henki, niin kuin on mennyt isienkin"
Mitä Kekkoseen tulee niin on silläkin varmaan ollut melkoista taiteilua naapurin kanssa. Tervon isännöimä dokkari raapaisi pelkästään pintaa.
Uskon kuitenkin, että sekin kaljupää teki parhaansa, toisin kuin joku v***n tavja. Jälkimmäinen oli pyrkyri joka tähtäsi olevansa jossain vaiheessa YK:n pääsihteeri. Onneksi siitä ei sitä tullut ja muutoinkin vaipunut unholaan.
Ahtisaari oli taas vilpittömän humanisti mutta onnistui sössimään hommat Kosovossa. Olisi pysynyt vaan siellä Indoneesiassa, siellä hänen agendansa toimi, Kosovossa ei.
Hänen jäljiltään meillä on elätettävänä ehkä maailman korruptoitunein hallinto.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123. Ääni Rytille on tietysti ääni kaikille sen ajan suomalaisille. Rytihän yritti etsiä, että onko muuta vaihtoehtoa mutta tajusi ettei eduskuntaa voinut sitoa Ribbentrop-sopimukseen, toimi niin kuin piti toimia ja kantoi vastuun. Väitän, että moni muukin sen ajan valtiomies olisi tehnyt saman.

Tuo Halosen unelma YK:n pääsihteerin virasta muuten ei varmaan elänyt missään muualla kuin Suomessa. Ja eniten Halosen omassa päässä.

Lemminkäinen kirjoitti...

Wikipedia, Ryti: "Ryti sanoi radiopuheessaan 26. kesäkuuta 1941 "rauhaa rakastavan kansamme joutuneen jälleen ikiaikaisen vihollisen raa`an hyökkäyksen kohteeksi, Suomella on kuitenkin rinnallaan Suur-Saksan valtakunnan sotavoimat nerokkaan johtajansa valtakunnankansleri Hitlerin komennossa". Ehkä Ryti tajusi elvistelleensä liikaa ja otti sen vuoksi liittoutumisen Saksan kanssa omille niskoilleen ja antoi ohjakset hoonoa soomea jokeltavalle Mannerheimille. Laskeskelin tuossa että nerokkaimmat johtajat ovat Ylessä, Hesarissa ja HöBeLössä, joten hatullisen verran ÄO-pisteitä heille siitä. Ehkä Wikipedia kertoo 50:n vuoden kuluttua että Suomen nerokkain hallitus oli v. 2018. He saivat Suomen Natoon ja EU-liittovaltioksi ja että femakot ovat tutkineet vuodesta 2060 lähtien, että mistä johtui Suomen toinen sisällissota ja sisällissodat monessa muussakin Euroopan maassa ja että miksi Venäjä taaskin hyökkäsi Suomeen. Viimeisin femakkojen tutkimus on tullut siihen tulokseen että Euroopan ongelmat ja sisällissodat johtuvat fasistinatsien rasismista afrikkalaisia (500 miljoonaa) maahanmuuttajia kohtaan.

Qroquius Kad kirjoitti...

Etkö muuten maininnut viime vuoden puolella, että blogin statistiikka kertoo Iltatyttö Karva-Kreetan aviisista vierailtavan täällä ellei säännöllisesti, niin toistuvasti? Kyllä minä uskoisin muidenkin äänestyskohteiden päissä näitä luettavan.

Itseoikeutettujen Ylen ja Helsingischer Beobachterin lisäksi valitsin kolmanneksi Vihreän langan sen kammottavan ihmishalveksunnan johdosta:

Pensseli-sedän tapauksessa ko. aviisi katsoi tarpeelliseksi esittää anteeksipyyntö Ebdo Mihemedille, koska oli joutunut suomalaisten sirkuseläimeksi. Edesmennyt Keskiolutkommando kontrasi samantien esittämällä Pensseli-sedälle samoja sanamuotoja mutatis mutandis käyttäen anteeksipyynnön siitä, että tämä oli joutunut suomalaisen naisen alentavan holhousvietin kohteeksi.
He eivät voineet edes kuvitella, miten syvästi aikuista kurdimeistä voikaan loukata se, että suvaitsevainen suomalaisnainen alisti hänet leperteleväksi lapseksi, joka ei ymmärrä edes kuinka häntä halveksitaan.

Samassa kirjoituksessa pyydeltiin anteeksi, että Pensseli-setä on nyt alistettu samanlaisen halveksunnan kohteeksi kuin kehitysvammainen Sepi Kumpulainen. Tässä kohtaa minulla pysähtyi purkka.

Minä olen aina pitänyt Laulavaa Talonmiestä huuumorilaulajana, joka on hyvin tietoinen laulu- ja soittotaitojensa rajallisuudesta mutta ei anna sen haitata itseään, koska ei se yleisökäkään haittaa. Sehän vähän niinkuin kuuluu lajityyppiin, kuten esim. Jaakko Tepolla.

Siksi oli pysäyttävää tajuta, kuinka syvästi Vihrä lanka Kumpulaista halveksi:
kehitysvammaisena idioottina, joka rinnastettiin suorastaan häkkieläimeen. Aito narsistiseen tapaan tämä halveksunta sitten projisoitiin Kumpulaisen yleisöön:
koska edistyksellinen, vihreä yliopistohumanistinainen halveksi syvästi Kumpulaista eläimen tasolla olevana vajakkina, hänen mielestään siihen syyllistyvätkin ne, joista hän ei pidä. Itsehän hän on kaiken sellaisen yläpuolella, koska hän nyt vaan on ja sillä siisti.

Tämä Kolmanteen valtakuntaan rinnastettavissa oleva ihmisyyden halveksunta tuotti Vihreälle langalle kolmannen äänen. En kehota heitä häpeämään, koska eiväthän he sellaiseen pysty. Siihen kun tarvittaisiin normaalisti kehittynyt oikean ja väärän taju.

Mielestäni Kekkosella oli sellainen, vaikka kaikki hänen toimensa eivät niin mukavia olleetkaan. Hänellä oli silti lukuisten huonojen puoliensa lisäksi kosolti hyviä, joilla hän yritti ajaa Suomen kansan ja valtakunnan parasta.

Nykyisellä poliittisella eliitillämme on kaikki Urkin huonot puolet, mutta ei ensimmäistäkään hyvistä.

Anonyymi kirjoitti...

YLE on ylivoimainen - kukaan muu ei pysty sekä tuputtamaan ideologioita että laskuttamaan siitä myös näiden ideologioiden vastustajia. Ylivoimaa!

Haluaisin äänestää myös toimittaja-sarjassa: Maria Petterssonin Malmön-raportti oli suomalaisen journalismin myötähävettävä pohjakosketus, jota ei voi enää alittaa. Rikostilastot huutavat hoosiannaa ja OW Pettersson kertoo, että hyvin pyyhkii. Eikä vain kertonut vaan valitsi tyylilajikseen näsäviisastelun. Ylivoimaa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Kai se lienee niin, että tämmösen pienen valtion johtajan täytyy tarvittaessa ylistää sitä isompaa. Suhdanteitten mukana ylistettävä vaan vaihtuu ja suomettumisen aikana sitten ylistettiin Rauhanvaltiota. Ja juu, femakkotutkija löytää syyn kaikkeen valkoisen heteromiehen edesottamuksista jotka ovat luonnollisesti kaikki rasismia lähtien jo heinäseipään teosta.

Qroquius Kad: Joo, silloin kuin se Site Meter toimi, niin siitä huomasi että Iltalehdestä käytiin vierailulla säännöllisesti ja varsin usein kello kuusi aamulla. Noitten uudempien mittareitten systeemejä en ole niin paljon seurannut. Sinänsä valtamedia tuskin haluaa nostaa meteliä tämän tyyppisistä blogeista yleensäkään peläten jonkunlaista Jussi Halla-aho-ilmiötä. Sillä Jussinhan nosti framille hänen oman järkevyyden ja asiallisuuden lisäksi median joukkorääkyminen ja mikäänhän ei lisää mielenkiintoa niin paljon kuin se.

Mulla oli muuten täsmälleen samat valinnat kuin sulla ja oikeastaan ihan samoilla perusteilla. Yliopistonaisen narsismin lisäksi siihen vaikutti se, että Vihreä Lanka on ollut jo aikaa sitten eräänlainen ”NKP:n pääideologi” jonka haluamat asiat ovat matkan varrella käyneet aina vain enemmän toteen. Pensseli-sedästä muuten kirjoitin aikanaan itsekin:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2009/11/eraista-kisallitoista.html

Tuossa loppulitviikissäsi määrittelit muuten nykyisen poliittisen eliittimme varsin osuvasti.

Ano: Kyllä Yle on siinä mielessä ylivoimainen että muita osallistujia ei tartte laskea lompakolleen mutta Yle käy siellä lupaa kysymättä. Ja kyseisen Petterssonin juttu oli kyllä niitä pohjanoteerauksia. Kysenen nainen on muutenkin nollapohjalle rakennettuine ylimielisyyksineen hyvin vastenmielinen.

Trilisser kirjoitti...

Sahtivaari on päävastuussa Euvostoliitto-painajaisesta eli Suomen liittämisestä Euvostoliittoon. Siksi Ahtisaari kuuluu Tavjan ohella surkimusten kärkeen. Hän kuuluisi jalkapuuhuun mädillä perunoilla heiteltäväksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Trilisser. En kiistä tuota mutta kyllä noita päävastuun kantajia on paljon muitakin. Erityisen syyttävän sormen osoitan Helsingin Sanomien suuntaan. Lehtihän totesi silloin että vaihtoehtonamme on joko EU tai sitten Tsuhnan Helvetti. Minä muuten tilasin kyseistä aviisia silloin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Vielä jos palaan Ebdo Mihemediin niin mieshän lähti sitten perheineen pakolaiseksi, vaikka hänen tilanteensa ei toki pakolaisuuden määritelmiä täyttänytkään. Eipä se ole silti estänyt käytännöllisesti katsoen kenenkään hänen maanmiehensä tai -naisensa turvapaikka- tai ainakin oleskelulupaa, mutta Mihemedille nousi seinä pystyyn samantien hänen pyrkiessään Suomeen!

Niin. Suomi haluaa mahdollisimman paljon lähi-itämaalaisia maahanmuuttajia. Vaan kun esiin nousee sellainen lähi-itämaalainen, johon suurin osa suomalaisista, jopa meistä netseistä suhtautuu positiivisesti kaiken nähdyn perusteella - ei käy!

En muista enää, oliko se juuri Vihreä Lanka vai HS, joka alkoi suoltaa katkeruuttaan tavalla, joka missä tahansa muualla olisi julistettu taivaankorkealla älämölöllä kirkuvaksi rassismiksi:
Ebdo Mihemed olikin näköjään pelkkä surkea syyrialainen häälaulaja, joka haluaakin vain miellyttää suomalaista roskaväkeä, eikä siis mikään the Varsinaiseksi Maahanmuuttajaksi™ hyväksyttävissä oleva.

Edellämainitut asenteet eivät siis ole omia kärjistyksiäni, vaan ne todellakin julkaistiin juuri tässä muodossa. Sekin oli omalla tavallaan pysäyttävää:
vihervasemmisto ilmoitti omin sanoin, ettei halua maahamme sellaisia lähi-itämaalaisia, joihin kantaväestö suhtautuisi jo lähtökohtaisesti positiivisesti.

Jos heidän propagandansa kohtaamisteorioineen päivineen olisi edes sen verran totta, että he uskoisivat siihen itse, he olisivat tehneet kaikkensa, että Pensseli-setä olisi saanut Suomen kansalaisuuden. Sen jälkeen hän olisi tienannut oman ja perheensä toimeentulon esiintymisillään, joilla hän olisi muokannut jopa meidän nuivistolaisten mielipidettä lähi-itäläisistä positiivisempaan suuntaan, ja kääntäen:
en jaksa uskoa, että Pensseli-setä olisi alkanut puolustella maanmiestensä seksuaali- ja muita väkivaltarikoksia.

Tämän taisivat ymmärtää maahanmuuttoviranomaisemmekin. Siksi Ebdo Mihemedille näytettiin kämmentä:
painu jonnekin muualle, vaikka Ruotsiin. Sinunlaisiasi ei tänne kaivata, koska et ole the Varsinainen Maahanmuuttaja™.

Viime vuosituhannen epämiellyttäviin tuttavuuksiini (varsin lyhytaikaisiksi sattuneesta syystä jääneiksi) lukeutui kaksikin naista, joiden käyttäytyminen oli alusta alkaen totaalisen outoa. Vähän ajan kuluttua alkoi tuntua, että he ikään kuin yrittäisivät saada minut lyömään heitä. Jonkin ajan kuluttua se tulikin sitten selväksi; he todellakin yrittivät sitä. Se loppui minun osaltani kummallakin kerralla siihen kohtaan.
En tiedä kummankaan tämän vuosituhannen elämänvaiheista mitään, liekö kumpikaan enää hengissä tai jos on, kulkeeko burqassa. Molemmissa tapauksissa oma valintansa.

Tätä taustaa vasten aloin nyt pohtia, onko poliittisen, hallinnollisen ja mediaeliittimme vahvuuteen pesiytynyt 1990-luvulta lähtien edelläkuvatun kaltaista naistyyppiä? Sekö tämän kaiken tarkoitus on?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kiitos huomioista jotka pitävät paikkansa. Kertomaasi naistyyppiin olen muuten törmännyt minäkin. En oikein usko että he halusivat tulla lyödyksi. Ehkä heillä vaan oli noussut se naiseuden ylivertainen kusi päähän. He halusivat ja muitten piti hyväksyä. Kaikki. Ihan kaikki. Sitten kun kaikki hyväksyttiin, niin keksittiin lisää.

vieras kirjoitti...

Meinaako Antero ja äänimiehet tehdä juttua Italian vaaleista? Tänään on vaalipäivä.

Castor kirjoitti...

Ruotsissa poliisikokelaista osa ei kykene ampumaan...Siis joutuvat keskeyttämään koulun. Rosvoilla voipi olla hauskaa. Linkki maksuseinän takana, mutta asia selviää kyllä.

https://www.svd.se/polisstudenter-kuggade-klarade-inte-avfyra-vapen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Seuraan kyllä Italian vaaleja mutta en tunne maata niin paljon että saisin otetta siitä tehtävään lärväskirjoitukseen.

Castor: Totesin tuossa toiesessakin jutussa että pistää vaan mietityttämään että mikä ihme siinä ampumisessa niin vaikeaa on? Onko itse tekninen suoritus liian hankala vai onko asiassa joku ylittämätön henkinen kynnys? En aina oikein jaksa ymmärtää, sanottiin siinä yhdessä kappaleessakin joskus.