keskiviikko 17. lokakuuta 2018

KAIKEN VARALTA


Hotellin respassa törmättiin seuraavanlaiseen tapahtumaketjuun:

1. Helsingissä järjestetään kirjamessut.

2. Messuille oli osallistumassa myös kansallismielinen kustannusyhtiö Kiuas-kustannus.

3. Joku vihervasemmistolainen wannabejotakin hermostui asiasta, teki valituksen kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmelle (vihervasemmistolainen hänkin) ja vaati Kiuas-kustannuksen osallistumisen kieltämistä todeten että ei tunne oloaan turvalliseksi jos kyseinen kustannusyhtiö on mukana messuilla.

4. Ei aikaakaan, kun Kiuas kustannuksen Timo Hännikäiselle ilmoitettiin että Kiukaan osallistuminen täytyy perua ”kirjamessujen arvojen vastaisena”. Hännikäiselle ei annettu mahdollisuutta ilmaista omaa näkemystään asiasta. Tämä tapahtui siis yhden (1) hörhön avautumisen vuoksi.

Tapaus muistuttaa muutamaa muuta tapausta.

1. Pori Jazzin johtaja Aki Ruotsala irtisanottiin.

2. Jyväskylän yliopiston professori Tapio Puolimatka yritettiin myllyttää pois virastaan.

3. Ohjaaja Aku Louhimiehen ohjaajanpesti BBC:n historiallisessa sarjassa torpedoitiin.

Mikä näitä kaikkia neljää tapausta yhdistää?

Se, että vihervasemmistolaiset eivät hyväksy minkäänlaisia omistaan poikkeavia yhteiskunnallisia näkemyksiä (Louhimiehen kohdalla taisi riittää jo sukupuoli) ja vaativat toimenpiteitä joilla näitten väärinajattelevien ihmisten elämää pyritään vaikeuttamaan kaikin mahdollisin keinoin.

Ikävintä on se, että nämä vaatimukset todellakin otetaan vakavasti. Toimenpiteitä tehdään. Juuri sellaisia, mitä vihervasemmisto vaatiikin.

Mitä useammin vaatimukset otetaan vakavasti, sen varmemmin asiasta muodostuu trendi. Vihervasemmistolaiset voivat hyökätä ketä tahansa, joka ei jaa heidän utopiaansa vastaan ja työnantaja – varsinkin julkisella sektorilla – irtisanoo kyseisen ihmisen.

Kaiken varalta.

Sillä on helpompaa uhrata yksi – vaikka sitten ilman syytä – kuin ottaa riski että on itsekin seuraavaksi vihervasemmistolaisten hyökkäyksen kohteena.

Mikä puolestaan tietää sitä että Suomessa ollaan siirtymässä poliittisten toverituomioistuimien aikaan.

Seuraavaa hyökkäyksen kohdetta odotellessa.

Kuka onkaan seuraava?46 kommenttia:

Juha Kivela kirjoitti...

Jaa-a... joo-o... jos oikeustieteellistä analogiaa Suomessa edelleen noudatetaan, niin tämän päivän (17.10.2018) jälkeen joko Suomen hallitus, Eduskunta tai sitten molemmat edellisistä.

Strix Senex kirjoitti...

Harhauttaminen on perinteinen sodankäynnin tekniikka. Uskotellaan, että vaara uhkaa yhdestä suunnasta ja sitten hyökätään voimalla toisesta suunnasta. Tämä vihervasemmistolainen tekniikka noudattaa täsmälleen tätä perinteistä menetelmää. Siinä pieksetään surutta kuollutta hevosta eli natsismin aatetta ja ollaan näkevinään sen haamuja kaikkialla. Väitetään, että sieltä tulee uhka demokratialle, kun todellinen uhka tulee vasemmalta, josta se on käytännöllisesti katsoen aina ennenkin tullut. Ja voi sitä selittelyjen ja saivartelujen määrää, kun nostetaan esille todellisia esimerkkejä sananvapauden rajoittamisesta ja toisinajattelijoiden vainoamisesta. Hämmästyttävää vain on, kuinka noinkin karkea huijaaminen voi menestyä noinkin hyvin. Mutta kai se pitää paikkansa, että lähes kaikkia voi pettää jonkin aikaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Juha: Eiköhän kohteena ole aivan tavalliset yksityiset ihmiset. Niitten elämään nämä yhden/useamman henkilön toverituomioistuimet pystyvät vaikuttamaan. Hallitushan suorastaan tukee näitä. Ei se piittaa antifanttienkaan touhuista. Molemmathan vastustavat ihmisiä jotka vastustavat federalismia.

Strix Senex: Olet oikeassa. Ja joitain voi pettää kaiken aikaa. On tietysti totta että nämä ympäristölleen vaaralliset pellet uskovat ihan oikeasti että ne ihmiset jotka eivät niele heidän utopistista ideologiaansa ovat automaattisesti jonkun sortin äärioikeistolaisia.

LW kirjoitti...

Kun tilanne muuttuu tarpeeksi myrkylliseksi, sekään ei enää riitä, että uhrataan syytösten kohde oman nahan pelastamiseksi. Syytöksiä on parasta alkaa tehtailemaan oma-aloitteisesti. Osittain siksi, että se on mitä tehokkainta moraalisäteilyä, eikä ole olemassa muita toimivia suojakilpiä (syyttömyys? hah). Toisaalta myös siksi, että jos tuntemasi tyyppi tekee jotain vähän epäilyttävän tapaista, sinä et nosta siitä mekkalaa, ja sitten joku toinen syyttää tätä, automaattisesti herää kysymys siitä, miksi olit hiljaa? Vain vihaajat suojelevat toisia vihaajia! Tämä englanninkielisissä tiedostajapiireissä "circular firing squadiksi" kutsuttu ilmiö on melkoisen stressaava, ja ilmeisesti aika yleinen syy loppuunpalamiselle. Tuttua myös kulteista ja Neuvostoliitosta 1936-38.

Näitä systeemejä testataan yleensä ensin yliopistojen selitteläätiöaloilla, kuten kaikki tietävät, ja ne valuvat sieltä ulos. Olin siinä luulossa, että suojaväristä on jotain apua, mutta ilmeisesti senkin kanssa alkaa olla vähän niin ja näin. Quillette julkaisi juuri jutun lahjakkaasta ja pidetystä muslimiprofessorista, jonka akateeminen ura tuhottiin "islamofobian ja raiskaamisen" perusteella. Näyttöä löytyi tietysti vain siitä, että pääasiallinen syyttäjä oli vakavasta genitaalihiekkasyndroomasta kärsivä hijab-tiedostaja, jolle ei kelvannut akateemiset standardit vakavasti ottava islamilaisen lain tutkinta ja avoimeen keskusteluun perustuva opetusmetodi. Mutta mitäs pienistä.

https://quillette.com/2018/10/17/an-academic-mobbing-at-mcgill/

Anonyymi kirjoitti...

Taiteen ja kulttuurin avainpaikoille pääsee (kuten tämä tyttönen Ronja Salmi), jos on sateenkaarri- eli homoperheestä, feministi ja vihervassari. Mikä saa heidät pitämään itsensä parempina kuin muut?

Yritin lukea jotain tämän tyttösen kirjaa, ihan diipadaapaata sekavaa kuin teinit kirjoittelisivat somessa. Kaksi sivua riitti, suljin kirjan.

Olen nainen, en kuulu kumpaankaan ääripäähän, mutta olen isänmaallinen normaali nainen, en natsi, en feministi tai muutakaan outoa, vaan hyvän itsetunnon omaava joka tulee toimeen kaikkien kanssa tarvitsematta alleviivata ja korostaa itseään.


Jätän palautteen Messukeskukseen, olen nyt vasta Hännikäisen löytänyt, lukenut Sarastusta ja olisi ollut yksi kiinnostavimmista.

Vaikea ymmärtää noita naisia, jotain on mennyt heissä pieleen, mielenterveys ei ole vahvoilla.

Älkää antako Suomen miehet periksi näille hörhöille! Me aidot naiset kyllä tykkäämme teistä ja meitä on suurin osa, vaikka nuo älämölöt saavatkin äänensä kuuluviin noissa mädätetyissä medioissa ja instansseissa!Iines

Olavi Koskela kirjoitti...

Ehkä huolestuttavinta on se, kuinka yksin nämä hyvien ihmisten kaunan kohteet lopulta jäävät. No, jotkut blogistit kuten Ykä kyllä kirjoittavat asiasta, mutta moniko lopulta edes näitä blogeja lukee? Valtamedian hegemonia on tässä maassa niin suuri, että tavan tallaajan käsitykseksi jää kovin helposti esimerkiksi Sen Elokuvaohjaajan Sikailut. Meiltä puuttuu kutakuinkin kokonaan arvovaltainen vaihtoehtomedia, jossa asioiden ja ilmiöiden kääntöpuolet tuotaisiin tasapuolisesti ja kiihkottomasti, mutta myös riittävän arvovaltaisesti esiin. Valitettavasti MV ei oikein täytä näitä vaatimuksia.

Mito Islam kirjoitti...

Hulluus vaan sakenee päivä päivältä. Tässä maassa järjen ääntä pitää elossa muutama blogisti, joten en ihmettele turnaus väsymystä.
Ehkäpä tämän kansan pitää sukeltaa pohjalle, toivottavasti sen jälkeen riittää vielä voimia rakentaa jotain parempaa.

Apoliteia kirjoitti...

Älkääs olko huolissanne tästä. Nythän on nimittäin niin, että näihin nilkkien kampanjoihin sortuu vain se, joka pelkää ja alkaa pyytelemään anteeksi. Ja se anteeksipyytelyn kierrehän ei pelasta vaan lisää lynkkausjoukon kierroksia.

Hännikäisen kohdalla on kuitenkin käynyt niin, että häntä vastaan vuosien mittaan tehdyt lukuisat julkikuvamurhat* ovat opettaneet miehen vastahyökkäyksen jaloon taitoon. Hän ei (enää) pyydä anteeksi.

Samoin on totta, että nilkkien hyökkäys yleensä sisältää joko a) valheen tai, vielä parempaa, b) rikoksen. Niin kuin nyt, sillä ainakaan vielä Suomen laki ei salli Kirjamessuille yksipuolista sopimuksen purkua turvatila-argumentin pohjalta. Nilkit joutuvat siis nyt raastupaan eivätkä suinkaan kantajina.

Oppikaamme siis! Nilkkien iskiessä kimppuun:
1) ei ikinä tule pyytää anteeksi
2) analysoidaan hyökkäyksen sisältö, eristetään sieltä valhe(-et) tai rikos(-kset) ja aletaan vastasyytöskampanja. Sillä nilkeillä ei (muiden puutteidensa ohella) ole kunniantuntoa eikä riittävää joukkokuria. Joutuessaan paineen alle he murtuvat ja jättävät toisensa pulaan.

Tällä taktiikalla on nuivien syytä taistella, mikäli he haluavat voittaa taisteluita kulttuurisodassa.

Sitä paitsi: voiko kustantamo parempaa laadun takuuta ja mainosta toivoa kuin kielletty status?


* Yritykseni suomentaa englannin kielen sana 'character assassination'.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Se on aika kovaa, miten raskaan tekstin tuottajat joutuvat toistuvasti raivorosnamaisen vainon kohteiksi. Esmes tää Jamal Khashoggi, joka tunnetaan kriitisenä riippumattomana lehtimiehenä. Ja sen menivät pilkkomaan.
Hän nyt kuitenkin on/oli vaikutusvaltainen ajattelija ja toimija jo nuoremapana. Entinen hyvä ystävänsä voisi hänestä kertoa paljon hauskoja tarinoita. Siis Osama Bin Laden.
https://www.frontpagemag.com/fpm/271623/jamal-khashoggi-media-fights-muslim-brotherhood-daniel-greenfield

IDA kirjoitti...

Kuka tahansa voi olla seuraava koska Suomen virallinen kulttuurielämä toimii erilaisten teini-ikäisten rapartistien johdolla fiilispohjalta. Siitä kannattaa pysyä visusti erossa ja suosia vaihtoehtoehtoisia, sivistyneitä ratkaisuja. Odotetaan poliitikkojen ratkaisua tähän ongelmaan ja toimitaan sen puolesta. Suomen virallinen kulttuurielämä ei tule päivääkään toimeen ilman valtion rahoitusta.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ajatuksen tasollahan tuo tämän naisoletetun tekemä päätös olla päästämättä väärinajattelevan henkilön kustantamia kirjoja esille messuille ei poikkea mitenkään siitä että ne kirjat kannettaisiin polttoroviolle tuosta samasta syystä.

Jostain todella omituisesta syystä nämä äärisuvaitsevaitset ihmiset eivät pysty näkemään itseään kirjanpolttajina aito natsien tyyliin. Mutta sitähän he ovat. Vain ruskeat paidat ja kainalotuuletukset puuttuvat, muuten meno on jo ihan samaa kuin aatuvainaan aikaan.

Tupla-J kirjoitti...

Hauskaa tuossa on se, että vihervasemmistolaiset ovat itsekin ruokalistalla. Milloin hyvänsä heidät voi todeta mistä päättömästä syystä hyvänsä osoittavan niin vähän innokkuutta Suurta Tehtävää kohtaan, että ovat varmaankin natseja. Ovathan he valkoisia.

Jani Alander kirjoitti...

Ykä, jos Lontoon kieli taittuu ja haluat hyvää jutunjuurta johonkin ehkäpä humoristiseenkin tarinaan niin tässä olisi hyvä artikkeli: https://www.zerohedge.com/news/2018-10-16/4chan-sparks-mass-triggering-npc-meme-twitter-responds-ban-hammer

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä kuka on seuraava, mutta olen tuumaillut sellaista visiota, että tyttö- ja poikakoulut tulevat varmaankin takaisin. Siksi ahdasmieliseksi ja vainoharhaiseksi on meno muuttunut. Sama taho joka 60-luvulla vaahtosi seksuaalista vallankumousta, tulee vielä ajamaan tytöille ja pojille omat koulunsa. Tämä voisi tapahtua sen jälkeen, kunhan kaikki pervoilu ( anteeksi ) saadaan ensin laillistettua.
Varsinaista asiaakin oli. Kaipa se Suomessakin vaatii jonkun, jolla on mursunpaksu nahka ja riittävästi pätäkkää, että voi istua käräjiä. Sellaista tyyppiä se vaatii, joka antaa piutpaut poliittiselle korrektiudelle ja sanoo asiat suoraan. Pöyristymiset mitä on nähty tähän mennessä, olisivat sitten kuin lenseitä kesätuulia, mitä silloin nähtäisiin.
Tästä kirjamessujen tapauksesta sen verran, että hyvää mainostahan tuo kaikki Kiukaalle on. Isänpäivä lähestyy ja Joulukin on pian sen jälkeen. Vaikka laiha lohtuhan se tietenkin on, kun ajattelee miten maa makaa tällä hetkellä.

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuo hänikäisen ulosjättäminen ole parasta mainosta mitä voi saada ...

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä ja kiitos hyvästä - vaikkakin huolestuttavasta - kirjoituksestasi. Samanlaistahan tunnelma oli "kultaisen" suomettumisen aikana: esimerkkinä tapaus 1980-luvun alun rauhanmarsseista Hesasta. Me ressulaiset kansallismieliset ja yltiöisänmaalliset lukiolaiskoltiaiset ihmettelimme kun marsseilla huudeltiin "USA ja NATO, rauhan perikato" mutta Neukkula olikin auvoinen rauhan tae maailmassa.
Saimme sitten vielä tietää että rakkaan kilpailijaoppilaitoksen eli kunnianarvoisen Norssin oppilasryhmän osallistuminen marssille oli estetty. Heidän banderollissaan kun oli moitittu ihan aiheesta maailman suurinta ydinasekeskittymää maamme naapurissa Kuolan niemimaalla! Heille oli kerrottu että ei ole sopivaa moittia valtiota johon "Suomella on hyvät suhteet". Olivat sitten saaneet raivoisaa sättimistä kun olivat kysyneet etteikö Suomella ole hyviä suhteita USA:an tai muihin NATO-maihin vai eiväkö ne ole valtioita.

No, niissä marsseissa vaadittiin myös Suomen Puolustusvoimien pikaista ja ehdottoman välttämätöntä lakkauttamista koska puolustusvoimamme oli uhkana koko maailmanrauhalle. Silloin tämä poju päätti hakeutua varusmiespalvelukseen heti ylioppilaskirjoitusten jälkeen tekemään jotakin arvokkaampaa kuin nämä höyrypäät esittivät. Ja sillä tiellä sitten menikin seuraavat 32 vuotta. Ja siitä valinnasta olen ylpeä emmekä me "kauhiat militaristit" sitten aiheuttaneet sitä kolmatta maailmansotaa...

Syysterveisin Cmdr KTS

Lemminkäinen kirjoitti...

Akun pitäisi ilman muuta lyödä takaisin ja lujaa. Hän voisi tehdä dokumenttifilmin "METOOSA ja Minä". Kaikki, jotka ovat olleet mukana Akun mustamaalaamiskampanjassa, niin heidän tulee vastata Akun kysymyksiin ja jos he eivät halua vastata, niin silloin he saavat vastata kysymyksiin oikeudessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys LW:lle, Iinekselle, Olavi Koskelalle, Mito Islamille, Apoliteialle, Veijo Hoikalle, IDA:lle, Thorvald Eskilinpojalle, Tupla-J:lle, Jani Alanderille, Maallikolle, jpt:lle, Cmdr KTS:lle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

LW: Totta joo, on se vanha taistolaisten lause ”jos et ole puolellamme olet meitä vastaan” ja sehän muuttuu termiksi ”jos et julkisesti tuomitse, niin olet meitä vastaan”. Suomalainen yliopistojärjestelmä – ainakin kovien tieteitten ulkopuolella – on ollut jo pitkään läpimätä.

Iines: Kaiken kaikkiaan totta mitä tuosta tytöstä (pun intended) kirjoitit ja häneen sopii myös termi ”liian paljon liian nopeasti”. Ja me miehet kyllä tajuamme että suurin osa suomalaisista naisista on aivan tolkullisia. Se tolkuton falangi vaan pitää hallussaan julkista ääntä.

Olavi: Näin on. Valtamedia jyrää määrällä. Ei laadulla. Tämäkin blogi on hyvin pieni marginaaliblogi. MV-lehti yritti parhaansa ja sai ihan tolkuttomasti lukijoita mutta nythän se käy tyhjäkäynnillä eikä uusia juttuja ole tullut aikoihin. Sinänsä vaihtoehtomedian ihmisille valtakoneisto näytti nimenomaan MV-lehden kohdalla että täältä pesee. Kuka uskaltaa hypätä yhtä suuriin saappaisiin?

Mito Islam: Nimenomaan sitä ääntä. Ei järki tavallisten ihmisten päistä ole kadonnut. Se ei vaan pääse kuuluviin.

Apoliteia: Hännikäinen on toki jo kehittänyt itselleen mursunnahkaisen perseen mutta sitä kykyä ei ole kaikilla. Se on kyllä totta että anteeksipyyntöihin ei pidä ruveta. Minkään anteeksipyyntö ei riitä. Koskaan ei pysty kumartamaan tarpeeksi syvälle.

Veijo: Kyseinen Khashoggi on hyvä esimerkki siitä, että riippumattoman lehtimiehen elämä on vaarallista. Suomessahan ei mitään riippumatonta valtamediaa olekaan vaan se on itse vallan käyttäjä joka uskottelee olevansa virkakoneistoa.

IDA: Tuo ”Suomen virallinen kulttuurielämä toimii erilaisten teini-ikäisten rapartistien johdolla fiilispohjalta” oli kyllä hemmetin hyvin määritelty. Ja joo, se ei todellakaan toimi ilman valtion (eli siis veronmaksajien) rahoja.

Thorvald: Samoin voi todeta että nykyaikainen kirjarovio tapahtuu internetissä. Ei liekkeinä vaan deletointina.

Tupla-J: Joo, heillä on kaikkea muuta mutta ei orvaskeden värin tuomaa uhripääomaa.

Jani: Kiitos linkistä. Vaikuttaa aika mielenkiintoiselta. Siellä 4chanissahan ne ovat tehneet källejä ennenkin. Eikös siellä ollut se feministeille kehitetty miina että ”kusimme housuumme, koska…”.

maallikko: Noin vanhakantaisen ajattelun mukaan tuo ei ehkä edes olisi huono vaihtoehto. Vaan totta on, että vain taloudellisesti täysin riippumattomat uskaltavat. Mainos jää sinänsä aika vähäiseksi sillä eihän valtamedia tätä juuri ole huudellut.

jpt: Niin kuin totesin, niin mainos jää vähäiseksi koska valtamedia ignoroi asian.

Cmdr KTS: Muistan ajan ja silloinhan vaahdottiin myös ydinaseetonta pohjolaa, johon tosin ei laskettu sitä Kuolaa joka oli ainoa paikka jossa niitä ydinaseita oli. Mutta hienoa että sinä ja moni kaltaisesi valitsitte tuon uran. Aikana jolloin se ei ollut kovin muodikasta.

Lemminkäinen: Ei huono idea. Mistä vaan rahoitus?

Lemminkäinen kirjoitti...

Ykä, kansan karttuisa käsi.

DuPont kirjoitti...

Juu, eihän se kritiikki yhteiskuntaa ja sen toimintaa kohtaan johdu siitä, että meistä olisi tullut jotenkin "äärioikeitolaisia tai natseja". Kritiikki juontuu aina siitä, että koetaan epäkohtia ja huonoa kehitystä yhteiskunnassa. Häirikköyksilöitä, jotka haluavat vain rikkoa, aina yhteiskunnassa on (antifat ja natsit tms.), mutta useimmat kriitikot huomaavat lähinnä sitä huonoa kehitystä, omasta mielestäni kehitysmaalaistumista (kiitos Lähi-idän ja Afrikan lisääntyvän vaikutuksen yhteiskunnassamme).

On hyvin tärkeää havaita niitä epäkohtia ja huonoja kehityssuuntia, joita yhteiskunnassamme näemme. En ole tiukkapipo, mutta silti sanoisin, että ääliöliberalismin sijaan tarvitsisimme vähän enemmän jöötä yhteiskuntaamme.

Laitan tähän mielenkiintoisen linkin PT-mediasta, jonka ehkä jo monet huomasivat:
https://pt-media.org/2018/10/17/mita-maahanmuuttajalahioissa-tarkastiottaen-tarkoitetaan-kiristamisella/

Tuo ei tarkoita kehitystä, tuo on yhteiskunnan rappioitumista ja hajoamista erilaisten eturyhmien enklaaveiksi. Jotain, mitä kukaan ei olisi uskonut 1970-luvun Ruotsissa. Nyt se vain on.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Vihreät ovat kovan linjan oikeistolaisia - politiikka määritellään aina talouspolitiikan ja sen valtarakenteen mukaan: kannattavat eurotuhon pankkiireja, kiihkeästi ja tukevat CIA-NATOa.

Elitismistä olette varmasti samaa mieltä,
aivan tismalleen samaa pataa RKP-elitismin kanssa, hieman eri sanankääntein, rkp-kokoomuksen puisto-osastona.

Ovatko työväen ystäviä, eivät, eivät ole aitoja vasemmistolaisia.
Valevasemmiston tunnistaa helposti EU-kiihkosta alistua eliitin vallan keskittämiselle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, DuPontille ja Arhi Kuittiselle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: No joo, kyllä multa pari kymppiä irtoaisi. Mutta hurja totuus lienee että se tekemällä tehty kohu mitä varmimmin vei Louhimieheltä rahoituskanavat. Mikä tahtoo tietää uran loppua.

DuPont: Tuo PT-median juttu kiteyttää asian. Ruotsi on muuttumassa haittamaahanmuuton vuoksi kehitysmaaksi ja me vastustamme sellaista kehitystä. Valtakoneisto sekä toverituomioistuinten vihervasemmisto taas ei vastustamista hyväksy, sillä se vie aina perimmäiseen kysymykseen: kuka nämä oikein laski maahamme?

Arhi Kuittinen: Vihreät kyllä toisaalta kannattavat julkisen sektorin kasvattamista ja julkisten rahansiirtojen lisäämistä sekä sitä myötä tietysti verotuksen kiristämistä ja PK-yrittäjien toimintaedellytysten romahduttamista. Niin että eivät ne nyt ihan oikeistolaisiakaan ole. Ymmärrän kyllä pointtisi siinä mielessä että vihreät ovat federalisteja joka taas tuo sen muun mukanaan. Varsinaista työväkeähän vihreissä ei ole eikä ole koskaan ollutkaan. Vasureissa ja demareissa on ollut mutta katoava luonnonvara ne ovat sielläkin.

Lemminkäinen kirjoitti...

Jos Akulta loppuu rahoituskanavat niin sitä tärkeämpi olisi dokumentti mikä kertoisi mistä se johtuu. Aku itse sanoo että hän ollut mulkku mutta niistä asioista mistä Akua syytetään niin niitä asioita ei ole tapahtunut, Akun mukaan, joten Aku olisi vahvoilla mahdollisessa oikeusprosessissa. On vittumaista että lahjakkaan ihmisen (ja ylipäätänsäkin jonkun) ura ja elämä tuhotaan (mahdollisilla) keksityillä jutuilla. On aika lyödä takaisin. Ja lujaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Olen täysin samaa mieltä kanssasi.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Lisäys aiempaan kommenttiini. Sarkasmiyritykseni valtamedian suuntaan epäonnistui (jälleen). Khashoggia pidetään nimekkäänä saudilehtimiehenä, joka työskenteli mm. Washington Postille. Suomen perämedia toitotteli ja kauhisteli myös Jamalin katoamistapausta. Häntä pidetään marttyyrina ja myyttisenä toisinajattelijana, mutta hän olikin/on ehkä islamistisen terrorismin puolestapuhuja ja tukija. Linkissäni
https://www.frontpagemag.com/fpm/271623/jamal-khashoggi-media-fights-muslim-brotherhood-daniel-greenfield
tuodaan esiin se oikea Cashhog, joka oli Osama Bin Ladenin ystävä jo kouluaikoina, haaveena luoda islamilainen valtio. Hän kuului Muslimiveljeskuntaan ja toivoi Saudi-Arabian näyttävän Israelille närhen munat. Artikkelissa ja sen linkeissä ilmenee paljon epämukavaa tietoa tuosta toimeliaasta veijarista.

Joppos123 kirjoitti...

Kun hulluus on vallannut läntisen maailman meetoo rääkymisellä ja salafistisen islamin maahantuonnilla niin yksittäinen viherpunasilmäinen toimittelija voi olla todella vaarallinen ihmisoletettu lähimmäisilleen.
Varsinkin jos se lähimmäinen sattuu olemaan menestynyt mutta ei satu jakamaan ihmisoletetun maailmankuvaa.
Kenet tahansa voidaan ottaa maaliksi ja jos maalitetun elämä, ura ja kaikki muu siinä sivussa saadaan tuhottua niin on aika availla skumppapulloa ja kuunnella mankalta gumbaajata.
Ilmiö on levinnyt koko läntiseen maailmaan.
Samaan ilmiöön kuuluu myös tämänpäiväinen uutinen Iljan tuomiosta 1v ja 10 kk ehdotonta.
Tuomio tuli pääasillaisesti nettivittuilusta. Siihen kun lätkästään 200k erilaisia korvauksia päälle niin eipä enää kannata duunia verokirjalla tehdä.
Tapaus haisee niin poliittiselta kuin vain voi nimittäin tuomio on juuri sen mittainen, että kotiaresti ja pidätysaika yhteenlaskettuna ei istuttavaa jää päivääkään.
Kysymyksessä on selvä singnaali siitä, että me tättähäärät sun muut voidaan murskata kenet haluamme varsinkin jos alat louskuttamaan meille leukojasi.
En ole edelleenkään mikään Iljafani ja en tiedä mitä hän on muuta tehnyt mutta jos tätä tuomiota suhteuttaa vaikkapa väkivaltaisiin raiskauksiin niin raiskaaja selviää pääsääntöisesti vähemmällä varsinkin jos mukana on etnistä värinää.
Tähän ollaan tultu ja ei muuten jää viimeiseksi kovaksi tuomioksi mitä väörinajattelijoille jaellaan. Lauluistakin saa nykyisin jo tuomion mutta ei tappamiseen kehoittavista perjantaisaarnoista lähimoskeijassa. Elämme siis siinä absurdastianissa mistä Ykä on meille kertonut.
Siitä huolimatta oikein hyvää nenästävedettävien päivän lähtölaukausta kaikille. Muistakaa lahjoittaa kaikki roponne Afrikan lapsille ja jos oikein hyvää mieltä halajatte niin testamenttiä kehiin samaan osoitteeseen.
Onneksi sai tänään vähän paineita tasattua käväisemällä ampumaradalla räiskimällä vähän kaikella mitä käteen sattui.

vieras kirjoitti...

Olisi ollut parempi mennä Frankfurtin kirjamessuille.

https://www.suomenuutiset.fi/suuren-maailman-kirjamessuilla-ei-toisinajattelijoita-syrjita-kaikki-ovat-frankfurtiin-tervetulleita/

Anonyymi kirjoitti...

Esim. Helsingin kaupunginkirjasto ei katso olevansa sensuuriviranomainen: se ei määrittele, minkälaista mielipidettä teosten pitäisi sisältää. Hyllyistä löytyy myös karseaa kuraa, mutta ne ovat siellä, jos niille on lukijoita. Noh, karseaa kuraa on tietysti kirjamessuillakin, mutta vain oikeanlaista kuraa. Kirjastosta ei poisteta huutoäänestyksellä vääriä teoksia. Aika monta maailmankirjallisuuden teosta on ollut elinaikanaan jossain kiellettynä. Mitähän kaikkea kirjamessut haluaisi polttaa?

Siinä vähän mallia Helsingin pääkirjaston naapuriin Messukeskukseen.

-Valtsu-

Anonyymi kirjoitti...

Julia Caesar, Kriisi selänraaputtajien kerhossa
https://pt-media.org/2017/01/06/loppiaisen-kronikka-kriisi-selanraaputtajien-kerhossa/
http://snaphanen.dk/2016/10/02/sondagskronika-kris-i-ryggkliarklubben/

Johan

QroquiusKad kirjoitti...

Jessikka Aro iloitsee sinänsä ymmärrettävästi case Janitskinin tiimoilta:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005868905.html

"Luulen, että tämä rauhoittaa todella törkeäksi äitynyttä keskustelukulttuuria, jonka ammattipropagandistit ja ammatti- ja taparasistit ovat valitettavasti saaneet luotua nettiin ja keskustelupalstoille. Uskon, että tuomio hieman hillitsee sitä, ja toivon, että ihmiset tämän jälkeen vähän tarkemmin miettivät, mitä nettiin laittavat, Aro sanoi.---
Pidän sitä todella merkittävänä en ainoastaan itselleni, vaan kaikille suomalaisille toimittajille. Kaikille, jotka ehkä pelkäävät, että saattavat joutua vihakampanjan kohteeksi, tai ovat joskus jo joutuneet."

Että semmottis. Koska minulle ei tästäkään kommentista kukaan mitään maksa, olen siis taparasisti. Keitähän ne ammattilaiset ovat, siis Jussi Halla-ahon lisäksi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle, joppos 123:lle, vieraalle, Valtsulle, Johanille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Veijo: My bad. Kun on paljon kommentteja ja vähän aikaa niin joskus jää jotain huomaamatta / hoksaamatta. Tuohon juttuun en osaa ottaa enempää kantaa mutta en mahdottomanakaan pidä.

joppos 123 & Qroquius Kad: joppos 123 oli kommentissaan oikeassa ja palaan itse case Janitskiniin pian. Tosiasiahan on että Janitskin sai tuomionsa siksi että MV-lehti tuli liian suosituksi ja alkoi oikeasti uhata valtamedian asemaa. Janitskinia jahdattiin kuin terroristia ja tässä valtakoneisto näytti mihin se on valmis suojellakseen niin itseään kuin sen kanssa käsi kädessä kulkevaa valtamediaa.

vieras: Joo, siinä olis ollut esimerkkiä.

Valtsu: Tuo oli muuten vähän hemmetin hyvä huomio.

Johan: Ja tuo oli vähän hemmetin hyvä kirjoitus.

Trilisser kirjoitti...

Kerroin tästä tapauksesta jenkkitutulleni. Kyseinen hemmo on sikäläisittäin hiukan kallellaan vasemmalle. Mutta totesi tuomiosta "Finland gets crazier every day". Ko. hemmo on huippuälykäs, kuului yliopistonsa Phi, Beta, Kappa -veljeskuntaan, johon pääsee 10 % parhaimmisto luokaltaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Trilisser. Oikeassahan hän on. Jotenkin vaan jurppii että siellä päin maailmaa varmasti hyvin moni pitää kaikkia suomalaisia kaheleina.

Kummastelija kirjoitti...

@Qroquius Kad: Jospa se Vehkoo olisi sitten sellainen ammattir@sisti Halla-ahon lisäksi. Saas nähdä pysyykö rima samalla korkeudella kun Johannan tuomiota mietittäessä.. Ei ainakaan minun logiikalla kyllä vapaalla jalalla pitäisi pysyä..

KKi kirjoitti...

Heh.

Onhan tässä ollut häppeninkiä. Ihan irtisanomislaista, Kiuasboikotin kautta Iljan pikku tuomioon.
Koko revohka tavallaan kertoo vihervasemmistolaisen utopian vallasta. Iljan tuomio ainakin opettaa näitä blogaajia pitämään päänsä matalalla.

Kiuasboikotti taas kertoo sen, että kirjallisuuden julkaisemisesta, noh ainakin messuilla esittelystä, päättää pikkupissaliisa ja kaverinsa puppeli.

Irtisanomislakia en tajua. Mikä hemmetin järki oikeistohallituksella on työntää valtit juuri nyt vasemmistolle. Ei kai sipilät luule kaatavansa AY-liikettä?

Anonyymi kirjoitti...

Onko Kiuaspoikotti tulkittavissa niin, että kaikki Ne kustantajat ja muut, jotka osallistuvat Helsingin kirjamessuille hyväksyvät sen, että sananvapautta näin räikeästi loukataan Suomessa Herran vuonna 2018?
Hyväksyvätkö He mukisematta sen, että Heidän osallistumisensa kielletään ”Arvojen” pohjalta, kun valtaapitävät vaihtuvat?
Hiljaisuus on käsinkosketeltavaa muiden Kustantajien taholta, ihmettelen suuresti, heidän pitäisi olla huolissaan!

Vihernatsien Lasinsirujen viikko on alkanut, mitä seuraavaksi? Poltetaanko Kiuas kustantamon kustantamat kirjat?

Missä poltetaan kirjoja, poltetaan lopulta myös ihmisiä. (Heinrich Heine, 1821)

Hiljaisuus pelottaa.

Voi Aikoja Voi Tapoja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kummastelijalle, KKi:lle ja Voi Ajoille Voi Tavoille & kiitos kommenteistanne.

Kummastelija: Vehkoo on yksi aikamme ilmiöistä. Ämmä joka tuumii että ”me voidaan tehdä ihan mitä me halutaan”. Ja niinhän he voivatkin.

KKi: Juu, elämme aikuiseksi kasvavien pikkupissisten vallan alla. Irtisanomislaki on yksi osa niitä epätoivoisesti heitettyjä heittoja jota Sipilän hallitus on tehnyt kerta toisensa jälkeen.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Enempivähempi hyviä kysymyksiä. Varsinkaan suuret kustantajat eivät julkaise millään muotoa ns. poliittisesti arveluttavaa materiaalia. Esmes Veikko Huovisen tuotantoa tuskin nykyisin julkaistaisiin ollenkaan.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo irtisanomislaki ei välttämättä olisi huono asia ollenkaan. Keskimmäinen junnu ja velipoika on yksityisyrittäjiä ja kynnys palkata porukkaa on aika korkea. Pahimmillaan väärä rekrytointi tarkoittaa konkurssia. Yrittäjä maksaa omasta palkastaan venkoilevan duunarin palkat.
Poika tuossa laskeskeli, että yrityksen pitää jokaista palkattua varten ottaa ainakin 100k velkaa puskuriksi jos tulee sairastapauksia tai äijä ei hoida töitään. Aika kova riski.
Onhan meilläkin sellaisia duunissa joiden olisi pitänyt saada monoa jo aikapäiviä sitten. Siellä ne tyhjäntoimittajat vaan notkuu ja pilaavat tekemättömyydellään ilmaa.
Väitän, että Sipilän esittämä laki nostaisi työllisyyttä ja ahkerat tyypit saisivat palkkansa.
Laiskat saisivat kenkää ja se olisi kaikille win win.
Mutta pitäähän liittojen vasureita tukea varsinkin kun vaalit ovat keväällä.
Pöhöttyneet 100-200k vuodessa hankkivat liittopomot ovat olevinaan palkansaajan asialla, kuvottaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123. Kaiken kaikkiaan yrittäjän elämä on tehty Suomessa liki mahdottomaksi. Ja liitot ovat nykyisin olemassa lähinnä itseään varten.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuosta Trilisserin kommentista ja sen vastauksesta tulivat mieleeni YYA-Suomen loppuvaiheissa käyneeni lukion kolme luokkatoveriani (kaksi tyttöä ja yksi poika), jotka kävivät vaihto-oppilasvuoden USA:ssa. Toinen tytöistä kertoi palattuaan sikäläisten tietäneen, ettei Suomi ole neuvostotasavalta eikä kuulu Itäblokkiin, mutta käyttäytyy pakon edessä ikään kuin kuuluisi.

That was then, this is now.
Miten mahtavat tänä syksynä vaihto-oppilasvuodekseen USA:aan lähteneet nuoret kertoa ensi vuonna sikäläisistä asenteista Suomea kohtaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. No niinhän se Suomi käyttäytyi, tosin 1970-luvulta alkaen se uusi poliittinen sukupolvi alkoi uskoa siihen pakolla syötettyyn epistolaan. Nykyisinhän Yhdysvallat – siellä yliopistopuolella – on itsekin yllättävän vasemmistolainen.

QroquiusKad kirjoitti...

Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kivivuori.
USA on ollut tietyin osin koko modernin historian ajan hyvinkin vasemmistolainen, kuten vaikkapa Hollywood. Akateemisen maailman humanistinen puoli lienee ollut sitä kaikkialla länsimaissa Ranskan vallankumouksesta asti.

Tarkoittamani nuoret eivät ole menneet sikäläisiin collegeihin ja niiden jälkeisiin varsinaisiin yliopisto-opintoihin, vaan luokkatovereideni tavoin High Schooleihin, joiden ikäjakauma on 15-18 vuotta. Niiden oppilaskunnalle heidän oma yhteiskuntansa ja muu maailma näyttäytyy erilaisena kuin niihin kirjaimellisiin korkeakouluopintoihin (Law School, Medical School etc.) jatkaville.

Ja heidän aatemaailmaansahan mä oon täs juur ny pohtinu:
näiden enimmäkseen suorittavaan työhön valmistavaan koulutukseen High Schoolista hakeutuvien amerikkalaisnuorten näkemystä Suomesta.

1980-luvun lopussa se oli kuulemani mukaan realistinen.
Millainen se on nyt?
Mihin se on perustettu?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Hyvä kysymys. Kuka osaa vastata?

Trilisser kirjoitti...

Qroquius Kad: Tuo em. tuttuni ei ole mitenkään tavallinen jenkki. On hollantilaista sukua ja on mm. kova suomalaisen metallimusiikin fani. Toisaalta suomalaisittain aika outo: ei täytä veroilmoitusta (palkkaa kirjanpitäjän), ei osaa vaihtaa autoon renkaita eikä osaa ajaa käsivalintaisella vaihteistolla olevalla autolla. Eikä osaa sahata moottorisahalla.

Anonyymi kirjoitti...

Luepa tämä: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/af42eabe-7f2c-40e8-a44b-0c02139b9efa_ul.shtml
"Amerikkalainen Tony identifioituu koiraksi - "keppien noutaminen lähentää minua mieheeni""
Juuri kun luulin ettei tämä voi enää hullummaksi muuttua...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. No, olihan se yksi nainen jolla oli romanttinen suhde giljotiinin terän kanssa. Vaan toisaalta, noitten plussaksi voi sanoa että he eivät kuitenkaan tyrkytä tapojaan muille.