torstai 11. lokakuuta 2018

AJATUSAKROBATIAA


Mainion Ryppy & Reikä-sarjakuvan kommenttiosiossa käytettiin punavihreästä logiikasta osuvaa termiä ”ajatusakrobatia”. Sehän ilmenee esim. niin että #metoo-hysterian myötä kyseiset ammatti- ja tapaloukkaantujat nostavat metelin liian pitkään viipyvästä VHM:n katseesta mutta jättävät totaalisesti ajattelunsa ulkopuolelle etnisesti edistyksellisen joukkoullatusseksin.

Tuoreimpana esimerkkinä punavihreästä ajatusakrobatiasta voidaan pitää kansanedustajaoletetun Anna Kontulan kahta tuoretta avautumista.

1. Yhdeksäs lokakuuta Kontula vaatii että kapitalistisesta yhteiskuntajärjestelmästä on luovuttava ilmastomuutoksen pysäyttämiseksi. Hotellin respassa ei nyt käsitellä sitä mitä Kontulan fanittamaan sosialismiin siirtyminen on saanut maailmanhistoriassa aikaiseksi. Todetaanpahan vain että hän on selkeästi hyvin, hyvin huolissaan ilmastonmuutoksesta.

2. Kaksi päivää myöhemmin, 11. lokakuuta hän ilmoittaa tukevansa laittomien maahanmuuttajien piilottamista Suomessa. Kontula tietää oikein hyvin että kyseiset laittomat maahanmuuttajat tulevat juuri väestöräjähdysalueelta ja että väestöräjähdys on ihmiskunnan ongelmista se polttavin. Hän on jatkuvasti kannattanut haittamaahanmuuttoa eikä hyväksy sen rajoittamista. Vaikka kyseiset haittamaahanmuuttajat Suomeen tullessaan kymmenkertaistavat sen hiilijalanjälkensä joka on taas punavihreässä ajattelussa pahempaa kuin Herrasta Perkeleestä.

Tällainen tavallinen, insinööritodellisuudessa elävä raappahousujätkä hyvin helposti päätyy johtopäätökseen että noissa Kontulan kahdessa peräperää tulleessa avautumisessa on lievää suurempi ristiriita. Tuleepa mieleen ajatus että kyseinen henkilöoletettu hankkii bensaa tulipalon sammuttamiseen ja ihmettelee kun häntä ei oteta vakavasti.

Mutta raappahousujätkä ei ymmärrä punavihreän ajatusakrobatian logiikkaa. Kohdat 1 ja 2 ovat molemmat asioita joista vaahtoaminen saa aikaan hyvää ja osallistuvaa punavihreää mieltä. Niissä ei ole mitään ristiriitaa jos ristiriidan kieltää olevan olemassa, unohtaa koko kysymyksen ja alkaa vaahdota suomalaisen haja-asutuksen maailmaa tuhoavista päästöistä.

Ehkä punavihreät ajatusakrobaatit ovat niitä maailman onnellisimpia ihmisiä. Hehän ovat täydellisesti vapauttaneet itsensä logiikan kapeista ajattelurajoista.36 kommenttia:

MikkoK kirjoitti...

Todellisuus testaa ideat armotta, sillä todellisuus ei ole poliittisesti korrekti. Siksi todellisuus ei olekaan toivottu vieras yliopistojen ja puoluetoimistojen käytävillä. Neuvostoliitossa kasvatusmenetelmien tavoitteena oli tuottaa uusi epäitsekäs ihminen, Homo sovieticus. Luontoa vastaan toimiminen tuotti vain muutaman lottovoitollisen määrän ruumiita. Kovasta hinnasta huolimatta lopulta korkeimmalle koulutuksessa päässeet Homo sovieticukset osoittautuivat oligarkeiksi, jotka imuroivat kiireesti valtion pääomat itselleen. Siis täydellinen ideologinen konkurssi. Nyt Suomi kierrättää samoja kasvatusideoita Pirkkalan kokeilusta saatujen kokemusten rohkaisemana.

Porin päänleikkaus oli taas yksi testi, jossa koeponnistettiin ideologiaa. Olisi parempi, jos Kontulat kävisivät itse testaamassa ihmisteoriaansa siellä, missä maahantulijoiden kulttuuria toteutetaan. Näinhän tekivät kaksi amerikkalaista globalistipyöräilijää, jotka saivat lopulliset testitulokset kauniille ajatuksilleen Tadzikistanissa murhaavan tehokkaasti. Kaikki kunnia pyöräilijöille, kun käyttivät itseään koekaniiineina oman kansansa sijaan.

Anonyymi kirjoitti...

Väestöräjähdys on patriarkaalinen ajatusrakennelma.

Ei mulla muuta.

Kissamies kirjoitti...

Vaikka kyseessä onkin mahdollisesti hieman laajempi käsite, kuin Orwellin "doublethink", ajatusakrobatia on myös näppärämpi suomennus sillekin termille kuin kömpelö "kaksoisajattelu".

Joppos123 kirjoitti...

Kontula,hmm? Ai niin se Kimmo "kirppu" Kiljusen "matkasihteeri". Kuuluisa seksologi ja tunnettu älyllisenä ajatusten ja esitysten Niilinä.
Ei taida Annan olla ihan kartalla noiden laittomien suhteen, eihän niiden tarvitse missään piilotella. Kaupunki, kunta ja erilaiset tättähääräjärjestöt kirkkoa myötenhän majoittaa kaikki halukkaat.
Poliisi tietää missä ne lonnii mutta kun poiskaan ei saa hakea,kotimaahansa palauttamisesta puhumattakaan. Sossutuet juoksevat ja geeli menee mukavasti kaupaksi.
Eli hukkaan meni taas Annan wannabee kaupunkisisseily tältäkin osin.
Mitä tulee sosialisten maiden, niin entisten kuin nykyistenkin suureen luonnonsuojeluvimmaan niin taas meni perseelleen.
Eiköhän maailman suurimpia kaatopaikkoja ole edelleen entinen CCCP ja Kiina.
Nykypäivän sosialismin edelläkävijä Venetsuela rypee öljyvaroineen niin suuressa yltäkylläisyydessä, että kaikki kynnellekykenevät haluavat sieltä kaikin keinoin huitsin nevadaan.
Kyseisen suuren ajattelijan kuvia ja haastatteluja kun katsoo niin en välty vertaukselta "kuin peura kaukovaloissa". Tammahan on ihan kuutamolla.
Kaikkia otuksia sitä leipä elättää ja vielä ihmeellisempää on se, että tuollekin idiotiille riittää äänestäjiä. Jopa niin paljon, että saamme varmasti jatkossakin nauttia näistä syvällisistä ajatuksista ja ehdotuksista.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikkakin ajatusakrobatia on sanana hyvä, mitään ajattelu-verbistä muodostettua sanaa en noihin tosiuskovaisiin liittäisi. Tunne - se on se kaikki mikä merkitsee ja etenkin se, miltä minusta (juuri tällä hetkellä) tuntuu. Moniko noista on aloittanut keskustelun, blogin tms. "olen pitkään ajatellut/miettinyt tätä asiaa ja..." sen sijaan että aloitus on ollut aina jonkinlainen valtaisa ja raivokas tunneryöpsähdys. Logiikka, fakta ja ennenkaikkea vastuu, syy- ja seuraussuhteet, nämä ovat punavihreiden nuotiopiirissä tosi pahoja sanoja joita kuulee vain pahoilta ihmisiltä. Omat vanhemmatkin saattavat tosin niitä käyttää, kun eivät raukat paremmasta ymmärrä vaikka heitä olenkin jo eskarista pitäen yrittänyt kasvattaa. Eskarissahan itsekin koin valon, siellä päiväkod eikun varhaiskasvatuksen asiakaspaikassa kun oli niin tosi törppö hoitotäti eikun asiakaspalvelija ettei tällaisista puhunut. Niin kuin lapsi ei muka voisi tiedostaa ennen kuin osaa kävellä. Muistakaa jakamaton ihmisarvo!

Ehdottomasti pahin ja kamalin sana on väestöräjähdys. Miksei siitä puhuta mediassa mitään? Afrikkalaisia räjäytetään satoja miljoonia vuosittain, ja vuosisadan loppuun mennessä kuulemma jo peräti 4 miljardia on räjäytetty. Ja kukapa muu asialla kuin VHM. Jos me voisimme määrätä mediaa, mistään muusta ei kirjoitettaisikaan kuin tästä julmuudesta. Miksi kukaan ei suostu räjäyttämään tasapuolisesti Eurooppaa?

Mistä tulikin mieleeni tuo ikivanha iskelmä jota niinikään ikivanha tyttötrio Brita Koivunen, Pirkko Mannola ja Vieno Kekkonen vielä muutama vuosi sitten kiertueellaan kuulemma esitti. Ajankohtaisempi kuin koskaan, ja lavalle nuorempi trio Li, Rosa ja Emma. Rekvisiitaksi muutama Felix-pullo. Kappalehan on tietenkin "Mamma, tuo mies mua tuijottaa" - ja sitten jokainen VHM (jonka musiikilliseen iloitteluun on pakottanut kostonhimoinen vaihdevuosia poteva vaimo) joka suu kauhusta ammollaan esitystä katsoo - rosikseen. "Patriarkaalinen ja alistava himo siellä silmien pohjalla kuitenkin kiilui eikä mikään järkytys" toteaa ehdottoman puolueeton oikeuslaitos seuraavan ylipappinsa Scheininin suulla.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Sitä on vähän ihmeissään kuunnellut, miten työpaikan ekoihmiset sydän verta vuotaen kertovat, miten maailma pelastuu, jos ne energiasäästölamput muistetaan tunnollisesti sammuttaa, jos tilasta poistutaan nanosekuntia pidemmäksi ajaksi. Mikäpä siinä, minulle käy, että energiaa säästetään ja jätettä pyritään tuottamaan mahdollisimman vähän. Mutta sitten ne samat tyypit ilmeenkään värähtämättä kertoilevat lomasuunnitelmistaan, jotka suuntautuvat poikkeuksetta paikkoihin, joihin pelkkä matkustaminen vastaa hiilijalanjäljeltään miljoonaa triljoonaa energiansäästölamppua. Että jos ollaan edustavinaan jotain arvoja, niin sitten ei toimita itse tasan päin vastoin. Ja jos lennellään ympäriinsä, niin sitten ei mesota ympäristöarvoista. Simple as hell.

Siis samaa meininkiä kuin Suomen vihreillä, sellaista Pennasen Ainon meininkiä. Kolme vaaleihin osallistunutta vihreää olen tuntenut - jokainen heistä on erittäin aktiivinen yksityisautoilija ja lentomatkustaja. Etta tehkää niin kuin mina sanon...

Onkohan ihan sattumaa, että sanojen 'eko' ja 'ego' erottaa toisistaan vain yksi kirjain?

-Valtsu-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehddys MikkoK:lle, Anolle, Kissamiehelle, joppos 123:lle, tira+:lle ja Valtsulle & kiitos kommenteistanne. Huvittavintahan on se, että kyseinen ristiriita on esiintynyt punavihreitten ajatuksissa noin montasataakuuskytviistuhattaseiskytkaks kertaa eikä yksikään niistä edes hahmota sitä ristiriitaa.

MikkoK: Jep, todellisuus ei ole poliittisesti korrekti mutta kontulat haluavat muokata sen sellaiseksi. Vika on siis aina käytännössä, ei teoriassa. Homo sovieticus-kokeilu on loppunut mutta tilalle on tullut homo eurosovieticus.

Ano: Ja käytäntö on vain sosiaalinen konstruktio.

Kissamies: Kiitokset termistä kuuluvat Ryppy & Reiän luojalle Reijo Koiraalle. Arvostan muuten häiskää taivaan korkeelle.

joppos 123: Mahdetaanko Neuvostoliitonkaan aikaansaamia ympäristökatastrofeja koskaan saada korjattua? Ja usko huviksesi, niin kyseinen Anna menee seuraavissakin vaaleissa heittämällä läpi. Kun on kysyntää niin on tarjontaa ja kysynnänhän luo yhteiskuntatanhuava yliopistokoulutus. Jossa realismi ei koskaan ole ollut kovin suuressa suosiossa.

tira+: Totta joo, kyseisessä ajattelutavassa mennään tunne edellä mutkasta lepikkoon. Ja syytetään tietä kun se ei ollut siellä missä tuntui. Väestöräjähdyksestä puhuttiin kyllä 1970-luvulla hyvinkin taajaan. Vielä 1980-luvullakin. Mietin itsekin sitä että mihin siitä puhuminen katosi ja miksi. Olisko syynä tiedostavien rasismi jos oikein vittuillen miettii? Afrikkalainenhan lisääntyy, ei se sille mitään voi. Eurooppalaisen tehtävä on korjata jäljet vaikka ne kasvavatkin korjaamattomaksi.

Tuo uudistettu tyttötrio heitti kyllä kylmiä väreitä. Ettei vaan stagena olisi käräjäoikeus ja pääsyliput maksetaan vuosissa jotka istutaan…

Valtsu: Ja se energiasäästölamppukin on muuten ongelmajätettä. Ei haittaa, kunhan maailma pelastuu mielikuvissa. Omissa mielikuvissa. Punavihreitten linja on sama kuin ökyporvareittenkin. Eli ei ”aina laulain työtäs tee” vaan ”ain laulain teetäs työ”. Toi yhden kirjaimen ero oli aika hyvä. Me eletään ekosysteemissä mutta tiedostavat yksilöt egosysteemissä.

Strix Senex kirjoitti...

"Mutta raappahousujätkä ei ymmärrä punavihreän ajatusakrobatian logiikkaa".

Raappahousujätkä tekee perusvirheen olettaessaan, että tuossa ajatusakrobatiassa olisi logiikkaa. Sitä ei ole, koska ei ole asioiden välisiä riippuvuuksia.

Tälläinen minun kaltaiseni vanha mallittaja ajettelee asioita riippuvuuksien ja syy-seuraussuhteiden verkkona jossa yhden narun nykaisy saa aikaan heilahduksia monessa paikassa. Tämäntapaiset ihmiset tuppaavat hokemaan, että ei ole olemassa sivuvaikutuksetonta säätöä.

Näin ei ajattele Kontulan tapainen ihminen. Hänelle asiat ovat irrallisia, avaruudessa täysin toisistaan riippumatta leijailevia juttuja. Valtio voi lisätä menoja ja leikata tuloja, eikä se vaikuta mitenkään budjetin tasapainoon. Voit vaatia samanaikaisesti päästöjen vähennyksiä ja päästöjä lisääviä asioita, ja koska riippuvuuksia ei ole, ristiriitojakaan ei ole. Koska hyvät asiat ovat hyviä, niitä voidaan ja täytyy aina lisätä koska se ei vaikuta mihinkään muuhun. Niihin ei liity sen enempää kustannuksia kuin haitallisia sivuvaikutuksiakaan.

Asioiden välillä ei siis ole riippuvuuksia mutta ihmisten ja asioiden välillä on. Ne asiat joita hyvät ihmiset haluavat ovat hyviä. Ne asiat joita pahat ihmiset haluavat ovat pahoja. Sama asia voi olla sekä hyvä että paha riippuen siitä, kuka sitä haluaa edistää.

Kontulan ja sisarten ajatusmallit toimivat erinomaisen hyvin paperilla. Niistä saadaan synnytettyä uskomattoman rikkiviisaita tutkielmia. Käytännössähän ne eivät tietysti toimi, mutta se johtuu vain patriarkkaalisista rakenteista ja sosiaalisista konstruktioista.

Anonyymi kirjoitti...

Kontulan 1-kohtaan huomauttaisin, että kyllä kommunismi on ollut esimerkillinen saastutuksen minimoinnissa. Kuka muistaa Neuvostoliitto-aikaisia artikkeleja siitä, miten esimerkillisesti siellä huolehdittiin kaikista päästöistä ja estettiin luonnon tuhoutuminen? Vasta kommunismin luhistuminen ja muuttuminen kapitalistiseksi Venäjäksi sai aikaan järkyttävän mittavat saasteet ja ympäristötuhot. Selvä esimerkki kommunismin ylivertaisuudesta ilmastomuutoksen hillitsemiseksi (vrt Kiina nykyään).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senexille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Täytyy sanoa, että määrittelit raappahousujätkän ja annakontuloitten välisen ymmärrysongelman erinomaisen hyvin. Me raappahousujätkät kun ei mietitä vain että ”mitä” vaan me ajatellaan myös ”miten”. Ja meillä on usein esissä myös se kysymys että ”miksi?”.

Tulee vaan mieleen tuosta sellainen kuviteltu keskustelu jossa punavihreän puolueen koneiston edustaja keskustelee sellaisen nuoren kanssa joka suunnittelee uraa punavihreässä puolueessa. Koneiston edustaja toteaa:

”Niin… te olette kyllä ihan järkevä nuori henkilöoletettu… mutta teillä on ongelmana se, että teillä ei ole hahmotushäiriötä… niinpä meillä ei ole käyttöä teille…”.

Ano: Joo minä muistan, ja muistan Maailma ja Me-lehden artikkelitkin. Piru vie, kun ne nuoremmat eivät ihan muista. Mutta lienee muuten niin että Kontula uskoo että jos se tällä kerralla onnistuisi. Onhan sitä yritetty jo niin monta kertaa.

Joppos123 kirjoitti...

Annan hahmotushäiriöitä ei ainakaan helpota se angsti minkä hän varmasti kokee kertoessaan olevansa eduskunnan ainoa oikea kommunisti. Miettikääs omalle kohdalle, kaikki ympärillä hääräävät ovat kerettiläisiä luokkavihollisia. Annan pitäisi siis, ainakin omasta mielestään muodostaa eduskunta ihan itse ja yksin.
Maailma pelastuisi huipsis vaan ja me kaikki mahdollisesti eloonjääneet eläisimme ikuisessa onnessa sirpin ja vasaran katveessa.
Kyllähän siinä pakko on alkaa opiskelemaan niinkin universaalia aihetta kuin paneminen ja tehdä siitä ihan tiedettä.
Jos tämä visio ei ensi yönä herätä omaan huutoon niin en tiedä mikä mikä sitten.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123. Anna ei ehkä ymmärrä, että siinä kommunistisessa yhteiskunnassa hänellä ei olisi mitään paikkaa. Ellei hän sattuman tuurista pääsisi itse puoluekoneiston nomenklaturan jäseneksi. Annahan ei ole itse koskaan tehnyt mitään varsinaista työtä mikä on tietysti hyvin yleistä vihervasemmistolaisille aktiiveille.

Lemminkäinen kirjoitti...

Tuli mieleen tuosta kommunistin logiikasta että Mao aikoinaan tapatti varpusia, koska varpuset söivät siemeniä ja sadot pieneni. Seuraavana vuonna tuli heinäsirkat ja söivät siemeniä ja satoa tuli vielä vähemmän. Mutta toisaalta, kiinalaisten hiilijalanjälki pieneni huomattavasti kun kansaa kuoli nälkään Maon nerokkuuden johdosta.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Miksi ilmastonmuutos on todettu olevan totta ja vahingollista? Raha voisi olla yksi selittävä tekijä. Ja YK.
http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262315-mita-jokaisen-pitaisi-tietaa-ilmastoneuvotteluista

Anonyymi kirjoitti...

Strix Senexiltä ns. avainvirke:" Valtio voi lisätä menoja ja leikata tuloja, eikä se vaikuta mitenkään budjetin tasapainoon"

2015 maahan huudettiin tervetulleeksi kymmeniä tuhansia irakilaisia hiustaiteilijoita. Kuluja syntyi jotain miljardista ylöspäin. Suomen valtio taas eli - ja elää - reippaasti velaksi, mikä on etenkin nykyisenä nousukautena erittäin huolestuttavaa. Hallituksen, myös yhtenä tervetuloa-johtana toimivan pääministerin, tavoitteena oli velkaantumisen taittaminen. Jos siinä kohtaa kannattaa lisämenoa, joka vastaa paria prosenttia valtion tuloista, niin on täysin selvä, että seuraavassa kuvassa säästetään - kivoja säästökohteita ei oikein ole.

On siis tehty syy-seuraus-suhteiltaan täysin selvä valinta: Jos haluat maksaa hiustaiteilijoista, jotka eivät ehkä ole ihan mailman hädänalaisimpia, miljardeja, niin samalla valitset kymmenien tai satojen miljoonien säästöjä koulutuksesta, vammaispalveluista ja sen semmoisista. Se että Suomen hallitus tekee tällaisen valinnan on kovan kritisoinnin paikka - mutta hiustaiteilijoita kannattaneet voisivat mitään naamansa kiinni.

-Valtsu-

Anonyymi kirjoitti...

Ajatusakrobatia on kyllä mainio termi, mutta edellisen kirjoituksen ”faktisti” on sellainen sana, jonka käytön olisi kiva nähdä yleistyvän keskustelussa.
Hyvä ihminen: ”Sinä olet FASISTI!” Normaali ihminen: ”En kun Faktisti!”

Olen vankasti sitä mieltä, että nämä vihervasemmistolaiset hörhöt ovat joka hölmöjä, hulluja tai pahoja. Kontulan Anna on tod.näk. näitä kaikkea kolmea. Häntä ei kognitiivinen dissonanssi riivaa tai oikean ja väärän sekoittuminen vaivaa.
Yksi täysi kymppi täytyy sumusilmäiselle Annalle suorituksestaan antaa - kyllä nauratti, kun TV-haastattelussa Anna vieressä istuvaa ”oikeusministeri” Häkkästä (glob.) ”oletetuksi mieshenkilöksi” kutsui…!

Kiitos hyvästä postauksesta,
Riku Raunioilla

Ukkeli kirjoitti...

Risto Siilasmaa valittaa, ettei uskaltanut tarpeeksi herätellä Jorma Ollilan johtamaa Nokian hallitusta, kun hallituksessa ei haluttu edes keskustella Androidin ja Iphonen uhasta. Oltiin hiljaa vaan, ettei Ollila ala huutaa.

Jäin miettimään, mikä häntä pelotti. Hänhän on monimiljonääri, eikä hänen tarvitse välittää ollenkaan rahasta, hän on harvoja oikeasti itsenäisiä ja taloudellisesti riippumattomia ihmisiä Suomessa. Miksei hän haastanut Ollilaa silloin, kun sen aika oli? Jos hän ei uskalla avata suutaan, niin kuka uskaltaa?

Hiljattain Bill Gates, Microsoftin miljardööri, kirjoitti The New York Timesissa Afrikan väestöräjähdyksestä. Steve Sailer kertoo siitä
tähän tapaan.

Eli Sailerin mukaan edes Bill Gates ei uskalla tai halua puhua Afrikasta rehellisesti, koska pelkää somea tai jotain. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Joppos123 kirjoitti...

Annakin jos olisi edes pikkuisen fiksu niin tajuaisi, että ilmastopolitiikka pitäisi sitoa tiukasti yhteen väestöpolitiikan kanssa.
Tällä viikolla kaikki kynnelle kykenevät NGO järjestöt ovat rummuttaneet erilaisia keräyksiä yllättäen Afrikan lapsille.
Samaa tuubaa tulee paatoksella niin radiosta kuin telkkarista ja äsken kun kävin Hyvinkäällä niin siellä oli käynnissä lipaskeräys Afrikan lapsille.
Jokainen näihin lahjoitettu ropo on laukaus omaan maksaan, mitä enemmän lapsia pelastetaan sitä suuremmaksi väestöräjähdys kasvaa.
Ainoa keräys mihin itse voisin osallistua on sellainen missä 80% afrikan naisista sterilisoitaisiin.
Kortsuja sinne on ihan turha jakaa, jätkät tekee niistä ilmapalloja tai saman minkä tekevät jakoavaimelle ( tästä joskus kirjoitinkin).
SPR oli keräyksissä virkistävä poikkeus, he haistoivat haaskan ja keräävät rahaa Indonesian tsunamin uhreille. Tilitettävä osuus lienee sama kuin aikoinaan tsunamin kohdalla elikkä nolla. Ne fyrkat meni lyhentämättömänä pörssiin. Tästä on varma sisäpiirin tieto.

vieras kirjoitti...

Mitä mieltä Ykä on siitä että persut ja kristilliset menevät vaaliliittoon Varsinais-Suomessa? Persut asettaa 14 ehdokasta ja kristilliset kolme. Olisiko ollut parempi että persut asettaisi 16 ehdokasta ja kristilliset yhden? Joka tapauksessa vaaliliiton pitää kerätä tarpeeksi suuri äänimäärä jolla saa tarpeeksi suuret vertausluvut. Näin persuilla on mahdollista pitää kolme paikkaa, ellei sitten kristilliset vie yhtä paikkaa. Kristilliset osaavat keskittää äänet, mutta nyt on kolme ehdokasta joten äänet voi hajaantuakin. Toisaalta joku huima ääniharava voisi nostaa nostaa vaaliliiton äänimäärää niin paljon että vertausluvuilla saisi neljä edustajaa, jolloin persuille menisi kolme paikkaa ja kristillisille yksi.

Viimeksi persut saivat Varsinais-Suomessa 50813 ääntä, 19,29 prosenttia ja kolme edustajaa. Kristilliset saivat 6319 ääntä, 2,40 prosenttia eikä yhtään edustajaa. PS+KD vaaliliitto noilla äänillä olisi tuonut 57132 ääntä ja 21,69 prosenttia. Vertausluvuilla olisi saanut neljä edustajaa. Jos kristillisillä olisi ollut vaaliliitossa yksi ehdokas, niin se olisi noilla äänillä mennyt läpi, jolloin persut olisi saanut kolme paikkaa ja krisilliset yhden.

Yleisesti ottaen persujen kannattaa tilaisuuden tullen tehdä yhteistyötä kristillisten kanssa tarkoituksenaan altistaa ja totuttaa kristilliset nuivuuteen ja osoittaa ettei persuja vihata joka suunnalla. Suvakit lähtisivät varmaan pois mutta se olisi tarkoituskin. Menkööt ne vaikka kepuun tai kokoomukseen.

Minulle kävisi se jos jussipersuilla ja kristillisillä olisi kahdestaan eduskunnan enemmistö, jolloin ne voisivat kahdestaan muodostaa hallituksen. Täyttä haaveilua mutta ei haaveilua ole vielä kielletty.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, Veijo Hoikalle, Valtsulle, Rikulle Raunioilta, Ukkelille, joppos 123:lle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Lemmikäinen: Eikös ne neuvostokommunistit puolestaan suunnitelleet että kääntävät Siperian suurten jokien virtaussuunnan? Uusia uomia piti tehdä atomipommeilla.

Veijo: Kiitos mielenkiintoisesta linkistä.

Valtsu: Ja tämän priorisoinnin seuraukset näkyvät. Lisäksi hiustaiteilijat eivät ole mikään kertamaksu vaan jatkuva ja kasvava – täysin turha – menoerä.

Riku: Kiitokset sinullekin. Voi olla, että palaan tuohon termiin vielä myöhemmin. Muistan muuten kuinka Häkkäsen naama nyki kun Kontula nimitti häntä miesoletetuksi. Mutta poliitikon pokka piti.

Ukkeli: Niin. Hyvä kysymys. Mikä pelottaa?

joppos 123: Olenpa törmännyt näihin keräyksiin itsekin ja ne ovat vastenmielisiä. ”Anna kymppi, niin lapsi saa elää”. Se lapsi sitten aikanaan siittää kymmenen lisää. Muistelen muuten itsekin että sen 2005 tsunamin keräysrahoja ei mennyt katastrofialueelle ollenkaan.

viera: Haaveilua ei ole suinkaan kielletty ja teen sitä itsekin. Mutta tässä kyseisessä asiassa on omalla kohdallani se ongelma että minä en luota kristillisiin tippaakaan vaan pidän sitä täysin samanlaisena järjestelmäpuolueena kuin muitakin.

Anonyymi kirjoitti...

Näin varttuneemman ikäluokan oliona olen ihmetellyt nimelläni ja osoitteellani lähetettyjä viestejä. Hyvämaineisina jostakin syystä pidetyt kansainväliset järjestöt ovat lähestyneet minua kirjeellä, joissa hienotunteisesti ehdotetaan, että ottaisin huomioon testamentissani näiden organisaatioiden ihmisläheiset toiminnot ja saavutukset.


Olen perehtynyt näiden järjestöjen toimintaan, ja ottanut sen huomioon testamenttipuuhailussani. Valitettavasti valintani ei kohdistunut tällä kertaa näihin tahoihin.

Joppos123 kirjoitti...

Anonyymin mainitsema testamentin ruinaus on näistä rahanvonkauskeinoista varmasti se alhaisin tapa päästä ihmisten taskuille.
Keinot lähentelee jo rikollista toimintaa. Tulee mieleen ns "nigerialaiskirjeet".
Kun katselee kuinka paljon näitä erilaisia "hyväntekeväisyysjärjestöjä" on hamuamassa ihmisten masseja niin miljonäärinkään varat eivät kauan kestäisi jos jokaiselle antaisi jotain.
Kaikille on kuitenkin yhteistä se, että erilaisiin "hallintokuluihin" palaa tuotosta 50-90 % eli raha valuu ketkujen taskuihin.
Oma lukunsa on myös tietyillä kriisialueilla toimivat kirkon järjestöt. Vapaaehtoisia haalitaan levittämään sanaa maihin missä sen levittäminen on samalla käytännössä kuolemantuomion arvoinen rikos.
Sitten kun ollaan kirkasotsaisuuden saattelemana kusessa aletaan raakkumaan valtiota apuun.
Samalla voisi todeta, että aika harva näistä NGO toimijoista on huolissaan meidän omista ihmisistä, se kun ei ole seksikästä ja tuottaa vähemmän.
Poikkeuksena lienee Pelastusarmeijan joulupatakeräys, sinne kun kelpaa muukin kuin Visa tai riihikuiva.
YK esmes on hyvä järjestö sen kenttätyötä tekeville duunareille, ei kenellekkään muille. Helvetin kallis rahanpumppausorganisaatio joka ei ole koskaan ratkaissut yhtäkään oikeaa kriisiä. Ihan vaan esimerkkinä Libanon.
Olin vuonna 2010 Phnom Phen:ssa ja ihmettelin kuinka helvetissä näin köyhässä maassa voi olla näin paljon Lexus merkkisiä isoja ja kalleimpia maastureita.
Paljastui kuuluisalla FCC:n pubissa, että niillä kurvailee YK:n kansainvälisen tuomioistuimen duunarit, tuomarit sun muut.
Ei ihme, että ei ollut ja ei ole vieläkään mikään kiire saada Pol Potin kätyreitä oikeuden eteen ennenkuin ne tippuvat vanhuuttaan.
Trump on ihan oikeassa siinä kun se potkii myös YK:ta perseelle, eihän tollasella järjestöllä oikeasti ole mitään virkaa.
Pelkkä helvetin kallis höpinäkerho.
Olipas rönsyilevä vuodatus mutta no can do.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja joppos 123:lle. Olen samaa mieltä. Tosi härskiä. Ei riitä että ihmistä kupataan eläissään. Hänet pitäisi vielä – ihmisen omalla suostumuksella – ryöstää kuolemansa jälkeenkin. Jos ihmisellä ei ole perillisiä mutta on omakotitalo niin suosittelen että testamenttaatte sen paikalliselle VPK:lle sammutusharjoitusmateriaaliksi.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Missä ohjelmassa tuo Häkkäsen miesoletetuksi nimittäminen tapahtui?
Ja onko sitä netissä nähtävänä? :D

QroquiusKad kirjoitti...

Ylempänä kysyttiin mikä jotain Siilasmaata tai Bill Gatesia voisi pelottaa.
Siilasmaalla oli vastassaan vaikea-asteisen häiriintyneeksi kuvaamansa Jorma Ollila, jolla oli runsaan henkilökohtaisen varallisuuden ja välittömän vaikutusvallan lisäksi viljalti kontakteja talous- ja poliittiseen eliittiin. Jos hän olisi päättänyt ottaa asiakseen Siilasmaan elämän tuhoamisen, se olisi käynyt.
Jopa sitä myöten, että eräänä yönä Siilasmaan kotiin olisi tunkeutunut kommandopipoisia miehiä murtamaan Siilasmaan käsistä ja jaloista kaiki luut sanoen lähtiessään:
"Terveisiä Jorma Ollilalta. Jos menet itkemään kytille, tulemme takaisin. Silloin et selviä hengissä."
Siinä olisi Siilasmaalla miettimistä, mitäs nyt.

Gatesin ei tarvitse pelätä tuollaista, mutta sitäkin enemmän somea.
Meidän älykännyköiden älyttömäksi tekemällä aikakaudella kun joku pilluaan näyttelevä Miley Cyrus saattaa olla vaikutusvaltaisempi kuin Angela Merkel ja Federica Mogherini yhdessä. Kahdella jälkimmäisellä on vain poliittista valtaa, mutta Mailisauruksella on varmaan miljardi some-seuraajaa ympäri maailmaa.

Jos Mailisaurus julistaa:
"Bill Gates on tosi hyvä jätkä",
se näkyy saman tien Microsoftin tuloksessa. Kuten myös se, jos Mailisaurus ottaa asiakseen alkaa julistaa Bill Gatesin olevan täysi paska.
Sitä nimittäin alkaa välittömästi julistaa somekuorossa miljardi ihmistä ympäri maailmaa.
Mitä kauemmin se jatkuu, sitä pahemmin se näkyy Microsoftin tuloksessa.

Siinä on Gatesille yllin kyllin syytä yrittää olla mielin kielin pilluaan näyttelevien pintajulkkisten kanssa hyvää pataa, vaikka se olisi miten idioottimaista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

VNV: Tuosta linkistä. Kohta 5.10:

https://yle.fi/uutiset/3-9974100

Qroquius Kad: Olen pääosin samaa mieltä kanssasi. Ihmisen elämä voidaan tuhota sosiaalisesti. Nykyisin se on helppoa. Esimerkkinä vaikka tämä:

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tukholman-teatterin-johtaja-teki-itsemurhan-syytettiin-omavaltaisista-otteista/6825284#gs.2jVZEoM

Niihin kommandopipomiehiin en usko. Se on vielä nyky-Suomessa liioittelua. Miley Cyruksen kohdalla lienee hirveintä että maailmassa on valtavan paljon ihmisiä jotka ottavat hänet vakavasti.

Joppos123 kirjoitti...

Kyllä se vaan niin on, että eläke tulee Valtiokonttorilta kun aika koittaa. Kaiken muun myyn pois.
Sillä pärjää ihan jees hissunkissun jossain päin maailmaa. Se on mun juttu. Omani olen tehnyt.

Joppos123 kirjoitti...

Jos täällä tullaan järkiin tai edes pikkasen laitetaan väestönvaihtoa vastaan, olen käytettävissä.

Unknown kirjoitti...

No mie taasen. Miulla on hyvä teoria. Kröhöm. Tässä on nyt alastomuutessansa nähtävissä se paljaan paskan puhumisen kulttuuri jossa eletään. Suosittelen kirjasta jonka nimi on "Paskapuheesta" tekijää en riikollaa mutta tittelillä löytyy. On se aivan sama mitä nämä väivikit suustansa päästää, kun pääasia on että suusta jotain pääsee ja anna ja o ja ni jo perkele pääsee suusta taas jotain jollei ole mittään tekemistä aiemman leuvanlauskutuksen kanssa. Ja se tämä miljoonapainoksinen paskapaperilehdistö juhllii tännään tätä huomenna tota ja kolomantena ota tikun nennään ja vie pellolle. Samat naamat on puhumassa oli asia net mikä tahajansa ja kaikista kössöintä tässä raattaamisessa on se että nämät kaikkien alojen asiantuntijat ei tunnu ees tietävän mikä pää se sinne huussin reikään pitäs työntää. A mitästä paskaa tonkimaan; palorahoja. Mutta ko net rahat on kohta poltettu hyyssy häässä hoivati hommiin ja meillä on kohta pää vetävän käessä, puhu ravattisonnisto mitä hyväjänsä niin kyllä tässä ihan ittekseni alan hermostua.

Joppos123 kirjoitti...

Syy siihen, että nostan kytkintä on osittain se, että täällä pyörii palttiarallaa 400 "ohiammuttua" elvistelemässä ja vetämässä geeliä päähänsä.
Tunnen itseni niin hyvin, että en ole sisäsiisti jos joku noista mulkuista tallustelee kadulla vastaan.
Linnaan voin mennä mutta oikeista syistä ja meidän hallituksen tekemättäjättäminen ei ole sellainen.
Sanokaa mun sanoneen niin Turku ei ole se viimeinen sana mitä noi tekee.
Kaikkihan on sitten yksittäistapauksia, muutoin perkeleellinen rasismirääkyminen ja siihen sitten "natsit" pois marssi päälle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle ja tuomaskuona joululle & kiitos kommenteistanne.

joppos 123: Turku ei ole taatusti viimeinen. Ja tulee muistaa että arkipäivän terrori on jokapäiväistä. En ihmettele, että monikin suunnittelee kytkimen nostamista.

tuomaskuona joulu: Meinasit vissiinkin tätä kirjaa:

https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/paskapuheesta/

Kyllähän tässä elämässä on joo eräänkin kerran törmännyt puhumiseen pelkän puhumisen vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä eri järjestöjen laillistetut kerjäläiset ovat huomattavasti häiritsevämpiä kuin oikeat. Kyykkyromanille riittää kun pudistaa päätään - liuta kirosanoja saattaa seurata mutta eivät vaivaudu nousemaan ylös. Toista ovat nämä vouhot feissarit. Helsingin Arabian kauppakeskus on pieni, mutta siellä on kohtuuton määrä näiden järjestöjen huonopalkkaisia mutta sitäkin innokkaampia idealisteja. Kun on kepeästi selvinnyt Fortumin, Elisan ja jonkun naamarasvafirman (nuorru 50 vuotta vain minuuteissa!) kaupallisista seireenihoukutuksista, jostain takertuu hihaan Planin edustaja joka työntää nenän eteen kuvan nälkiintyneestä afrikkalaislapsesta (tuntuu että se on ihan se sama biafralaiskuva jota levitettiin maailmalle jo kymmeniä vuosia sitten) ja tivaa aggressiivisesti: "et kai haluaisi tämän lapsen kuolevan nälkään?" "No, en tietenkään haluaisi kenenkään kuolevan nälkään" ja jatkan matkaani. Tämä on hyvä strategia koska vastapuolella ei ole valmiina syyllistävää kysymystä. Seuraava hyökkääjä sitten Greenpeace. Heihin ei kannata ruutia tuhlata, riittää kun lennossa heittää "en sponssaa hämäräperäistä terroristijärjestöä". Spärrän vonkaajalta voi kysäistä, että tsunami ja Haiti, mites meni noin omasta mielestä? Fyrkkaa tuli kaatamalla ja joka sentti meni tietenkin kohteeseen? - Joulun alla on aina tietenkin helvetti irti. Ja ihan selkeää ikä- ja sukupuolirasismia olen ollut havaitsevinani. Me vanhemmat naiset olemme tietenkin se ilmeisin kohde, mutta vähänpä meistä tietävät. Jos itse olisin feissari, iskisin ilman muuta jokaisen kankkuskundin kimppuun, sieltä niitä syyllisyydentuntoja enemmän löytyy. Ja vähemmän ilkeyttä (tai faktoja näistä itselleen hyvää tekevistä järjestöistä).

Tuo joppoksen mainitsema YK-ökyily, ihan samaahan Suomikin harrastaa Afrikassa. Jokainen tuupajokelainen agronomikin on herra ja ylhäisyys, bwana, kunhan on nimikkeellä kehitysyhteistyöneuvoja ja kertoo haluttomille paikallisille mitenpäin se siemen laitetaan maahan. Eikä ole hyvä jos kikkarapää sen oppii tekemään ihan itse; siinä lähtee itsensä tarpeettomaksi tehneeltä agronomilta virkamaasturi, 300-neliöinen talo, uima-allas ja 8 vartijaa (yö- ja päivävuoro, molemmissa nukutaan), sisärengeistä puhumattakaan. Tylysti vaan takaisin Suomeen, se piikojen hemmottelema akka ikävään duuniin, penskoista on kv. koulussa tullut leuhkoja pikku rasistisia paskiaisia. Näitähän on nähty kassikaupalla. Ja on tietenkin sen agronomin etu, ettei itseään tarpeettomaksi tee. Eli opeta ripeästi ja hyvin ja niin että siitä on hyötyä ko. maalle.

Nyt kun tämä perintö- ja lahjaverojen poisto on niin framilla, niin oletan että nämä järjestöt eivät nykyäänkään maksa perintöveroa helvetin tulella kiristetyiltä vanhuksilta saamistaan omaisuuksista? Kun ovat niin yleishyödyllisiä. Minusta tämän yleishyödyllisyyden pitäisi koskea vain hankkeita, jotka ovat yleishyödyllisiä suomalaisille, eivät kontrolloimattomille hankkeille ulkomaille. Mutta eihän näin mene.

Menee sorry pitkäksi ja lipsuu ihan o.t. mutta luin että noiden kahden veron tuotto on 720 milj./v. ja se korvattaisiin luovutusvoittoverolla. Joka on siis voimassa jo nyt, eli tarkoittanee tuon veron huimaa korotusta? Vilkastuttaa mukavasti asuntokauppaa. Ihan kauhulla odotan sitä, oliko demareiden? idean toteutumista, että omistusasumista täytyy taloudellisen tasa-arvon nimissä verottaa niin, että omistusasuminen on yhtä kallista kuin vuokralla-asuminenkin. Pikkujutut kuten asunnosta maksettu hinta, putkirempat ja muut taloyhtiön kustannukset eivät ole olleet esillä. Asumistukea vuokralaisille maksetaan pari miljardia, äkkikös se omistusasumisesta verotetaan. Perkeleen porvareita olemme. Kuka muu muka olisi 80-luvun alussa pystynyt ostamaan asunnon, silloin laina-aika max. 8 vuotta ja korko 2-numeroinen.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+ ja kiitos erittäin hyvästä kommentista. Itse asun onneksi sen verran syrjässä etten juurikaan törmää noihin huonolla omatunnolla metsästäjiin. Perintöverosta muuten tuli mieleen se, että ns. asiantuntijat ovat useamman kerran todenneet että lapsille ei tarvitse jättää perintöä koska nehän pärjäävät omillaankin. No joo, periaatteessa kyllä, jokainen sukupolvi ryypätköön omiaan mutta nykyisen eläkeläissukupolven lapset saattavatkin olla jo viisikymppisinä ilman omaa syytään jääneet pitkäaikaistyöttömiksi. Minua edeltävä sukupolvi oli rikkaampi kuin minä. Minua seuraava sukupolvi on köyhempi kuin minä.

Tuo asumistuki on hirviö. Totta hemmetissä vuokranantaja korottaa vuokraa sen asumistuen verran. Eihän se tyhmä ole.

Omakotitalossa mekin ollaan asuttu jo kauan aikaa ja sehän on sekä periaatteellisesti että ekologisesti herrasta perkeleestä. Kaksi ihmistä ja 120 neliötä. Ei maailma pelastu.

Trilisser kirjoitti...

Eikös se afrikkalainen savimaja ole nimenomaan omakotitalo... XD

Joppos123 kirjoitti...

Tira+ tyhjenti pajatson, hyvä kommentti. Itse pelkään ettei täältä ehdi karkuun ennekuin sossut seuraavan hallitusvastuun myötä verota sitä vähäistäkin omaisuutta taskuihinsa mitä tässä on saanut haalittua.
Vasurit ovat aina olleet erityisen kiimaisia verottamaan ja Rinteen ulostulot antavat ymmärtää, että omaisuusvero tulee takaisin. Tarkoittanee sitä, että velkarahalla ja moneen kertaan maksettu talo tai asunto menee verolliseksi.
Oiva tapa kupata kansalta ne viimeisetkin pennit pois.
Samaan aikaan SDP:n salaiseksi tarkoitetussa maahanmuuttosuunnitelmassa seisoo, että ketään ei enää katkoiteta vaan valtion toimesta jokainen mokkakikkeli saa ihan henkilökohtaisen avustajan pitämään huolen siitä, että loisiminen voi jatkua ikuisesti.
Jollainhan moinen pitää rahoittaa eli perkeleesti lisää veroja. Siinä sivussa pitäisi maailmakin pelastaa, ei ole helppoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Jaa, mitenkä lie niissä ne omistussuhteet?

joppos 123: Täysin totta. Onhan vasureitten mielestä oman asunnon omistaja kuitenkin törkykapitalisti. Ja verokiimassa sitten viedään viimeisetkin toimintamahdollisuudet pienyrittäjiltä.