torstai 8. marraskuuta 2018

TYYTYVÄISEN VIHREÄN ILTAPUHDE


Helsingissä, tarkemmin sanottuna Kallion Kaarlenkadulla sijaitsevassa viihtyisässä kaksiossa eräs 28-vuotias naisoletettu, nimeltään Vilmetta Tirpstén kuunteli ulkona kolistelevaa kolmosen ratikkaa ja oli kuulemastaan mielissään. Tuo ääni oli edistystä. Se oli tietysti myös menneisyyttä, olihan spora kulkenut Helsingissä iät ja ajat mutta se oli myös tavoiteltavaa tulevaisuutta. Sillä eihän ihminen tarvinnut liikkuakseen muuta kuin joukkoliikennettä. Eihän hänkään tarvinnut. Ei ollut koskaan tarvinnut. Hän ei ollut tarvinnut henkilöautoa milloinkaan eikä ymmärtänyt miksi niitä vielä yleensä oli olemassa.
                                                     
Hän oli muutenkin kovasti hyvällä tuulella ja siitä kertoi hänen työpöydällään tietokoneen vieressä oleva punaviinipakkaus – luonnollisesti vastuullisesti tuotettu Place in the sun Cabernet Sauvignon Shiraz Fair Trade – jonka hana oli lörissyt juovuttavaa säveltään illan aikana useammankin kerran. Miksei olisi, sillä olihan Vilmetta osallistunut tänään taas kerran hyökkäykseen suvaitsemattomuutta ja viha-ajattelua vastaan. Niin kuin oli osallistunut monta kertaa aikaisemminkin.

Kohteena oli eräs lääkäri, jonka Vilmettan aktiivinen pirkkalalainen vasemmistoliittolainen uskonsisar oli huomannut postaavan kansallismielistä materiaalia. Laura Huhtasaarta, Keijo Kaarisadetta ja ties mitä vihan saastuttamaa paskaa. Koska nationalismi ja natsismi oli, ja oli aina ollut sama asia oli Vilmettakin osallistunut aktiiviseen nettikampanjaan jolla pyrittiin saamaan sekä Antifa että Varisverkosto miehen kimppuun ja jolla luonnollisesti painostettiin miehen työnantajaa että mies irtisanottaisiin. Lääkärin työ on eettistä työtä eikä sellaisessa ole paikkaa suvaitsemattomuudelle. Lääkärinluvat pois nationalistiselta natsilta, saatana!

Vilmetta itse oli opiskelija. Opiskelija, joka mielsi opiskelun itsessään ammatiksi ja ihmetteli minkä vuoksi hänen pitäisi koskaan valmistua. Olihan niin mukavaa olla yliopistolla muiden älykkäiden, niin kovin älykkäiden naisten seurassa. Hän opiskeli Helsingin Yliopistossa syyllistävää, uhriutuvaa ja takakireää naisoletustutkimusta ja oli ylpeä saadessaan opiskella yhteis- ja ennen kaikkea ihmiskunnalle niinkin merkittävää oppiainetta. Lisäksi hän oli pitkäaikainen aktivisti vihreissä. Kun Vilmetta oli saanut aktivoitua viitisentoista ihmistä hyökkäämään tuota fasistilääkäriä vastaan hän saattoi hetken hengähtää, ottaa lisää viiniä ja nojata mukavan työtuolinsa selkänojaa vasten. Nautitut viinit saivat hänet ajattelemaan itseään, ideologiaansa ja sitä, miksi se oli niin tärkeä asia hänen elämässään.

Toki hän tunnisti itsessään selkeän pesäajattelun, sen mitä nationalistit irvailivat NPC-meeminä. Ei hän sitä oikein kiistänytkään. Miksi kiistäisi? Hän oli oppinut mitä piti ajatella ja tajusi oikein hyvin että hänen ajatuksensa eivät olleet hänen omiaan ja ilman muilta opittuja – ja julkituotuja –  ajatuksia hän olisi hyvin, hyvin vähän. Nolla. Hän tiesi, että ei hänestä ollut synnyttämään mitään omaa. Ensimmäistäkään ajatusta. Hän oli aina ollut kympin tyttö. Ulkoaopettelija. Ja se olikin hänen idelogiansa ja elämänsä ydin. Hän tiesi rajoituksensa mutta hän halusi olla enemmän kuin mitä oli. Hän halusi tuntea vaikuttaneensa. Tuntea olevansa osa jotain, joka oli todella vaikuttanut ja saanut asioita aikaiseksi. Hän halusi olla itseään enemmän.

Sen vuoksi niin rasisminvastaisuus, monikultturismi ja feminismi olivat hänelle eräänlaista – joskin hyvin tärkeää – ideologista sivuainetta joka oli mukana siksi, että sen vaan piti olla. Eräänlainen uskontunnustus. Se ei ollut sinänsä mitenkään originaalia sillä siihen keskittyi nykyisin jokainen järjestelmäpuolue. Eikä se sen vuoksi antanut hänelle tarpeeksi eikä ruokkinut hänen nälkäistä egoaan. Siksi hänen todellinen intohimonsa oli ilmastonmuutoksen vastustaminen osana vihreää puoluetta. Sillä sen kautta hän sai olla osana suurta ja pitkää onnistumisten ketjua. Voittoja, jotka vaikuttivat jokaisen suomalaisen elämään.

Hän oli saanut olla osana kannattamattoman tuulienergian nostamisessa energiatuotannon pyhäksi ikoniksi. Ei sen väliä vaikka sen tappiollinen tuotanto jouduttiinkin korvaamaan verovaroista ja tehottoman tuulivoiman varavoimana jouduttaisiin käyttämään saastuttavaa hiilivoimaa. Sillä jokainen noista nykyajan tuulimyllyistä oli osoitus siitä, että vihreät olivat vaikuttaneet varsinaista poliittista voimaansa enemmän. Ja sitä myötä pakottaneet ihmisiä hyväksymään ne myllyt joita he eivät tarvinneet ja joista ei ollut heille mitään hyötyä. Se oli voitto itsessään. Tuulimylly oli symboli ja symboli oli tärkeämpää kuin reaalimaailma.

Hän oli saanut olla osana alasajamassa suomalaista turvetuotantoa. Toki hän tiesi että Suomen soissa olisi Pohjanmeren öljyn verran energiaa, mutta pesäajattelunsa mukaisesti hänkin ajatteli että turvetuotanto on lähtökohtaisesti herrasta perkeleestä. Joku oikeaoppinen oli sanonut hänelle niin ja miksei hän sitä uskoisi? Miksi hän olisi sen kyseenalaistanut? Siksi häntä ei haitannut tuulituotantoa paikkaavat hiilivoimalatkaan. Eiväthän ne sentään olleet turvevoimaloita.

Hän oli saanut olla osana haja-asutusalueen elämän hankaloittamisessa. Mikä oli hänen mielestään enemmän kuin kohtuullista sillä olihan aivan järjetöntä että tuollaisia pieniä energiasyöppöjä omakotitaloiksi nimitettyjä asumisyksikköjä oli syrjäseudut täynnä. Jokaisessa talossa oli autokin ja useammassa kaksi. Pesäajattelunsa mukaisesti hän ajatteli että ainoa ekologinen asumismuoto on suurissa kaupungeissa ja suurissa asumisyksiköissä.

Hän oli saanut olla osana suomalaisen teollisuuden rapauttamisessa aina uusilla ilmastonmuutokseen liittyvillä veroilla ja säännöksillä. Se, että se teollisuus ei varsinaisesti kadonnut vaan siirtyi huomattavasti Suomea saastuttavampiin maihin ei häntä haitannut. Poissa silmistä, poissa sydämestä.

Hän oli saanut olla osana sitä että Suomi oli liittynyt kansainvälisiin ilmastosopimuksiin jotka loivat suomalaisille aina lisää uusia velvollisuuksia jotka eivät heille kuuluneet. Hän tiesi kyllä että voiman pimeällä puolella todettiin varsin perustellustikin että kyseiset sopimukset siirtävät suomalaisten veronmaksajien rahoja kehitysmaitten kankkulan kaivoon. Maitten, jotka saastuttavat yhtä paljon kuin ennen sopimuksiakin ja hillittömän väestönkasvun myötä tekevät sitä jatkossa entistä enemmän. Mutta Vilmetta ymmärsi sen, mitä voiman pimeällä puolella ei ymmärretty. Tärkeintä oli suomalaisten tekemä ja ennen kaikkea pakotettu uhraus. Se oli itsessään ekoteko. Johtiko se sitten mihinkään oli sinänsä aivan yhdentekevää. Teko itsessään oli tärkein. Teko, ja sen aikaansaama tunne.

Hän oli saanut olla osana Suomessa lopultakin puhjennutta muovihysteriaa vaikka hän hyvin tiesi että yksikään suomalainen muovipussi ei ajelehtinut Tyyneenmereen. Eikä edes Suomenlahteen.

Ennen kaikkea hän oli saanut olla osana vihreää voimannäyttöä ja vallankäyttöä. Vallankäyttöä joka oli paljon suurempi kuin mitä vihreitten todellinen poliittinen voima oli. Jostain syystä vihreille oli annettu kaikkien ympäristöasioitten määrittelyvalta mitä muut järjestelmäpuolueet orjallisesti tottelivat. Sen myötä koko kansa oltiin valjastettu ilmastotalkoisiin. Ei siksi, että se olisi sitä halunnut. Vaan siksi,  että se oli siihen pakotettu. Ja Vilmetta huomasi nauttivansa siitä tunteesta että sai olla mukana pakottamassa. Jotenkin asiaa ajatellessaan Vilmetta huomasi ymmärtävänsä Itä-Saksan idean ja piti siitä.

Tietyllä tavalla Vilmetta oli realisti ja hän ymmärsi että se edistyksellinen kehitys jossa hänkin oli saanut olla mukana – nimenomaan täällä Suomessa – ei vaikuttanut maailman tilaan yhtään mitään. Mutta ei sillä Vilmettalle ollut mitään merkitystä. Tärkeintä oli tunne. Tunne siitä, että hän oli ollut vaikuttamassa. Tunne siitä että oli saanut jotain aikaiseksi. Että hän oli hyvä, edistyksellinen ja esimerkillinen ihminen. Hän ymmärsi että niin hän kuin muutkaan suomalaiset vihreät eivät pystyisi vaikuttamaan yhtään mitään yhtään mihinkään missään muualla kuin Suomessa. Siksi he vaikuttivat täällä. Kun kerran pystyivät. Muualla heille naurettaisiin paskainen nauru. Mutta täällä heillä oli valta. Täällä heillä oli voima. Ja he käyttivät sitä. Vaikka heidän toimintansa haittasi tavallisten ihmisten elämää ja vei maasta työpaikkoja.

Ihmisten elämän haittaamisella ja työpaikkojen menettämisellä ei ollut Vilmettalle mitään merkitystä.

Sehän haittasi vain rahvasta. Mitä se häntä liikuttaisi? Tärkeämpää oli Vilmettalle tunne siitä, että hän oli rahvasta parempi ihminen. Ja ennen kaikkea se, kuinka se tunne ruokki hänen egoaan. Nosti hänen itsetuntoaan. Teki hänestä jonkun. Nosti nollasta suuriin korkeuksiin. Jos et voi olla muuta, niin voit olla ainakin vihreä. Ollessasi vihreä, olet osa jotain suurempaa, jotain vaikutusvaltaisempaa ja se tekee sinustakin itseäsi suuremman. Ja vihreä hän oli. Kaikella sielullaan. Koska hän ei osannut olla muuta. Kenellekään muulle ei hänestä olisi mitään hyötyä. Muulle kuin itselleen. Toisten rahoilla.

- Oletko sinä hametta käyttävä näätä muuten koskaan ajatellut että juuri sinä ja kaltaisesi tuolla egonne ruokkimisella nikerrätte tämän maan verokakun niin pieneksi että aikanaan se ei pysty ruokkimaan egonne lisäksi myöskään mahaanne? Eikä myöskään tuota niin sanottua tiedettänne joka ei ole tiedettä vaan nykyajan yliarvostettu versio mielipidekirjoituksesta.

Tämän sanoi Vilmettan työpöydällä istuva puolimetrinen, sarvipäinen, sorkkajalkainen ja rikkihöyryjä röyhtäilevä hahmo. Kas, sehän oli Epäilyksen Piru. Se toisti kysymyksensä uudempaan kertaan. Ja vielä kertaalleen. Mutta eihän Vilmetta sitä nähnyt. Eikä kuullut. Hän vain lörötti lisää viiniä lasiinsa ja seurasi tietokoneeltaan kuinka nationalistilääkärin erottamista vaativien joukko vain kasvoi ja huokaisi onnellisena. Epäilyksen Piru huokaisi puolestaan tympiintyneenä, lennähti kirjahyllyn päälle ja alkoi naputella Helvetilliseen Tablettiinsa:

Raportti kohde Vilmetta Tirpsténistä:

- Ei omaatuntoa
- Ei moraalista selkärankaa
- Ei yleistietoa
- Ei historian tuntemusta
- Ei yhteen- eikä vähennyslaskutaitoa
- Ei itsekritiikkiä ja jopa nauttii sen puutteesta
- Palvoo nykyajan Kultaista Vasikkaa eli omaa itseään
- Arkkityypin vihreä ts. nollalla jaettu nolla joka mieltää itsensä äärettömäksi

Kohde siirretään arkistoitavaksi tiedostoon ”inhimillinen hukkakaura”. Kohteen tilanne arvioidaan seuraavan kerran kun vihreät saavat aikaan sen kaaoksen jota ovat hakemassa.

Epäilyksen Piru poistui paikalta tuumien että tyhjän saa pyytämättäkin. Vilmetta sen sijaan joi vielä pari lasillista viiniä ja meni sen jälkeen nukkumaan. Hän nukkui rauhallisesti ja näki unta että oli uskonsisariensa kanssa erään talon rappusilla. Ovesta tuli ulos se nationalistilääkäri joka oltiin irtisanottu ja häneltä oltiin viety lääkärinoikeudet. Vilmetta siskojensa kanssa kilisti kelloja ja huusi:

- Shame! Shame! Shame!

Kauniitten unien jälkeen olisi mukavaa herätä virkistyneenä uuteen päivään. Hyvänä ihmisenä. Uniikkina. Yhtenä niin monista samalla tavalla uniikeista.41 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Punavihreät toverituomioistuimet muistuttavat neuvostojen maasta, jossa väärin ajattelijoille pidettiin näytösoikeudenkäyntejä. Välttyäkseen noitavainolta pitää vain olla näkymätön. Ei tässä mitään uutta ole. 20 vuotta meillä oli netin anonymiteetin takia aika hyvä näkyvyys myös väärille mielipiteille, mutta tilanne on niille hankala, jotka esiintyvät omilla nimillään.

Onko mitään tietoa mitä Janssonille on tapahtunut? Mies kävi tuulimyllyjen kimppuun ja nyt on kadonnut tutkasta. Pahoin pelkään että on joutunut koneiston runtelemaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tyypillinen suvis, kaikki on natsismia, rasismia...

Vilmetta kirjoittelee juttuja sukupuolentutkimus lehteen.

Lisäksi nuo tuulimyllyt näyttä niin rumilta vaaramaisemassa.
Maisema on pilalla. Vaikka niin tuottaisivat enrgiaa.

Muovihysteria, mikä uutinen kesällä.
Me olemme syyllisiä.

https://aijaa.com/6ITL11

KKi kirjoitti...

Hehe.

Tulipas taas vaskistista misokyyniata. :D Mutta juu. Tuollaisiahan piipertävät pikkupimut tuppaa olemaan.

Sepä muuten tuleekin olemaan kiintoisaa kun valtio ei saakaan enää velkaa. Verot on sillä tasolla, että kaikki muuttaa lantunviljelijäksi Liettuaan, niin millähän noi kädettömät pipertäjät ja muut akakoomikot meinaa elää.

Ei minun ryytimaasta irtoa ainakaan potun pottua vaikka kuinka luennoisi sukupuolentutkimusta.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Toivottavasti Vilmetalle ei iske depressio. Ei muuten, mutta ei oikein jaksaisi lukea toivotteluja elon vaatimaa voimaa varten.
Eikös depression uuvuttamat poliitikot ja virkahenkilöt ennen uupuneet burn outiin? Tai se taitaa olla loppuunpoltettu termi ja vailla kunnon työkyvyttömyyden selityspohjaa eli ihan oikeata sairautta.
Toivottavasti Epäilyksen Piru ei luovu toivostaan, koska silloin käy kuten minäkin uskon: Me hävitään tää sota.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Ykä
Tuommoisten kettu sennien takia mulla ei koskaan tule olemaan tiliä facebookissa tai tvitterissä. Aivan liian paljon menetettävää jonkun höyrähtäneen egotrppailijan alttarille. Saatanan 16, että voi olla vastenmielinen otus.

T. Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Tämän jutun uskonsisar on todellinen henkilö ja on saanut vastaansa aktiivisia toimijoita, jotka käyttävät hänen omia menetelmiään. Hän työskentelee jossakin eläinhoitolaitoksessa. Vastustajat ovat ilmoittaneet, että eivät tulevaisuudessa käytä kyseisen laitoksen palveluita. Laitos on vastannut, että se ei voi vaikuttaa työntekijänsä poliittisiin mielipiteisiin, kuten oikein onkin. Jonkinlainen pattitilanne siis. Saattaa tietysti olla, että työntekijän toiminta laitoksessa jollakin tavalla vaikeutuu, kukapa tietää. Päinvastaisessa tilanteessa on kyllä yritetty vaikeuttaa työntekijän toimintaa. Esimerkki tästä on Jyväskylän yliopisto.

Toinen professori

Anonyymi kirjoitti...

Tänään sai lukea, että ruohonleikkureille ja moottorisahoille suunnitellaan päästöarvoja... Tulevaisuudessa sitten saadaan varmaan ihailla hautausmailla leijuvia kullanvärisiä renkaita; ne ovat hyvien ihmisten sädekehiä, joiden loisto ei himmene koskaan. Että alkaa tympiä tämä tuputus ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista ja samoin kestoselitys kaikkiin mahdollisiin maailman ongelmiin; syypää on joko ilmastonmuutos tai Donald Trump!

Rouva Ano

Kissamies kirjoitti...

Edistykselliset ihmiset taitavaat pitää NPC-meemiä erityisen ihmisarvoa loukkaavana, koska se antaa ymmärtää heidän olevan laumasieluja ja banaaleja tylsimyksiä, kaksi asiaa jota he eivät omasta mielestään missään tapauksessa voi tai saa olla. Voiman pimeällä puolella olevia tietysti saa dehumanisoida kutsumalla rasisteiksi, natseiksi, boteiksi ja vaikka miksi. No meillä on kyky itseironiaan. Mielummin venäjänbotti kuin NPC.

MikkoK kirjoitti...

Neuvostoliiton ja DDR:n mallinen ilmiantokulttuuri nostaa päätään yhä uudelleen samalla tavoin kuin murhaava sosialismikin. Siihen syyllistyvien joukossa on älymystöllä vahva edustus, mikä alleviivaa kulttuuri- ja tiedemaailman huonoa vastustuskykyä utopistisia ideologioita ja totalitarismia vastaan. Suomessa ilmiantajana mainetta niitti 1970-luvulla kirjailija Matti Rossi ja saattoi unkarilaisen kirjailija Kissin vaikeuksiin kotimaassaan.

Korkea taide ja tiede ylentävät ilmeisesti harjoittajiensa jalat maasta. Tavallisen ihmisen mielestä toisia vahingoittamaan pyrkivä kantelu on alhaista ja halveksittavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Moi, Ykä

On kertakaikkiaan käsittämätöntä näiden vihervassariääliöiden toiminta ja tulkinnat. Kirjoituksesi kyllä kuvaa erinomaisesti tuota tyhjäpäisyyttä, tässäkin jonkun nobody-Rosvell Henrikin (kumpikohan noista on etu- ja sukunimi?) yllyttämä vähäjärkinen aloittaa varsinaista vihapuhekamppista jossa ohessa vielä usuttaa tunnetun vasemmiston väkivaltaosaston jäseniä kimppuun.

Ylilaudalla on pitkä lanka asiasta, ja se lienee poikinut melkoisen nipun vastineita kyseisen vassarin työnantajalle palautteina ja nähtäväksi jää mitä siitä seuraa.

Terveisin, Varakaani

Lemminkäinen kirjoitti...

Vilmetoilta & kumppaneilta puuttuu looginen asioiden hahmottelukyky ja silloin ymmärrys on sitä mitä se on. Yksi esimerkki on USA:han matkustava karavaani, minkä Trump aikoo pysäyttää rajalle. Vilmetat & kumppanit ovat sitä mieltä että: Tottakai tämä karavaani pitää päästää maahan koska karavaanilaiset ovat kunnon porukkaa, mikä vain haluaa paremmat elinolot itselleen ja jälkikasvulleen. Loogisesti ajateltuna kaikki karavaanilaiset voivat olla terroristeja/gangstoja tai osa voi olla terroristeja/gangstoja tai sitten yksikään heistä ei ole terroristi/gangsta. Vilmetoista & kumppaneista tuntuu oikealta ja hyvältä ajatella että persläpimaista (Persläpimaa: Maa, missä työttömyys, rikollisuus ja väkivalta rehottaa ja infrastruktuuri rehottaa poissaolollaan) tulleita täytyy auttaa ja paapoa koska se tuntuu viimisen päälle mukavalta. Vilmetoilla & kumppaneilla ei ole kykyä ajatella että persläpimaiden ripuli ei lopu siihen että osa porukasta hipsii muihin maihin. Persläpimaat paskovat maansa sen vuoksi että kulttuurit persläpimaissa ovat perseestä ja persläpimaiden kuuluu kuivata omat perseensä itse. Jos persläpimaat eivät pysty kehittymään omin voimin, niin silloin ne voivat kysyä neuvoja viisaammilta ja silloin porukan ei tarvitse lähteä lampsimaan maahan, missä heidät logiikkaa mukaillen pysäytetään rajalle ja tutkitaan että ovatko he moniosaajia vai ihan tavallisia ihmisiä.

Juha Kivela kirjoitti...

Mielenkiintoisen ja kovin ajankohtaisen kirjoituksen lisäksi ajoitus sattui kyllä Ykältä tälläkin kertaa aika lailla napakymppiin, sillä eilen päättyi Helsingin yliopiston Ylioppilaskunnan edustajiston vaalit, joiden tuloksen voi käydä (varautukaa nitroilla ja/tai ämpärillä sitten) katsomassa alla olevasta osoitteesta...

http://vaalitulos.hyy.fi/2018/

Sen verran varoituksen sanana vielä, että tulos on juurikin sitä, mitä Tampereen yliopistosta on jo tiedetty! Erään henkilön mielipide tuon tuloksen kuultuaan oli, että "1960-70 -luku näyttää siis tulleen takaisin, muistan oikein hyvin nuo ajat Tampereen yliopistolta ja yhteiskunnasta yleisemminkin kun vasemmistolaisuus alkoi Suomessa nousta".

Historia siis toistaa itseään, ympyrä sulkeutuu alkaakseen vain kiertokulkunsa alusta... Eikö ihminen koskaan täällä maallisessa elämässään opi mitään tärkeää elämästä?

Khalifatta kirjoitti...

Loistavaa, että Epäilyksen Piru pitkästä aikaa näyttäytyi! Minä jo kuvittein että E.P. on vaihtanut maisemaa, toivottomaksi käyneen tilanteen vuoksi...
Ykältä taas ytimeen uppoava analyysi nykytilanteesta. Ei lisättävää. Jatkakaa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Anolle, KKi:lle, Veijo Hoikalle, Ymmille, Toiselle professorille, Rouva Anolle, Kissamiehelle, MikkoK:lle, Varakaanille, Lemminkäiselle, Juha Kivelälle ja Khalifattalle & kiitos kommenteistanne. Tämähän oli myös ymmärrysharjoitus ja mietin keskenäni että

a) Ovatko vihreät niin typeriä etteivät tajua mitä ovat tekemässä?

vai

b) Tajuavat kyllä ja tekevät silti.

Kumis: Nää toverituomioistuimet yleistyvät ja viesti on selvä: toisinajattelijat työttömäksi. Janssonista en minäkään tiedä mitään. Heppu on täysin kadonnut.

Ano: Tuo muovihysteria on hyvä esimerkki siitä että suomalainen syyllistetään siitä mitä joku toinen on tehnyt.

KKi: Misokyyniatapa hyvinkin ja toksista maskuliinisuutta. En muuten tiedä että hoksaavatkohan akakoomikot että he todellakin elävät muitten rahoilla ja heitä ei itse asiassa tarvita mihinkään.

Veijo: Epäilyksen Piru ei anna koskaan periksi.

Ymmi: Sama tilanne minulla. Liikaa menetettävää. Vilmetta oli keksitty henkilö mutta vilmettoja on maa täynnänsä.

Toinen professori: Joo, uskonsisar on todellinen ja nämä toverituomioistuimet yleistyvät. Huomattavaa on että valtiovalta ei puutu niitten toimintaan ollenkaan. Miksi puuttuisikaan, eihän niissä jahdata kuin toisinajattelijoita.

Rouva Ano: Niinnotta ruohonleikkureille ja moottorisahoille? No nythän se maailma pelastuu… tuo valtamedian yksisilmäinen Trump-uutisointi ei enää edes ota päähän. Se vaan lähinnä kyllästyttää.

Kissamies: Onhan se selvää että kun laumasielua ja banaalia tylsimystä sanoo laumasieluksi ja banaaliksi tylsimykseksi niin henkinen pipihän siitä tulee.

MikkoK: Kyllä. Silloin vain ilmiannettiin itäblokin ihmisiä. Taidamme vaan olla nykyisin itse sitä itäblokkia. Johon anonymka kuuluu olennaiselta osaltaan.

Varakaani: Olisko sulla antaa sitä Ylilaudan keskustelun linkkiä?

Lemminkäinen: Totta. Tähän saumaan kannattaa muistuttaa klassisesta purkkapallovideosta:

https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Juha: Luulen että me olemme ajaneet jo 1960 – 1970-luvusta ohi.

Khalifatta: Kiitokset. Ei Epäilyksen Piru minnekään katoa. Aina kun tulee sopiva aihe niin hän palaa. Nythän hän tosin oli lähinnä sivuosassa.

Anonyymi kirjoitti...

MikkoK tuolla ylempänä mainitsi sanan älymystö. Nyt vain pitäisi sitten saada puolueeton nykymääritelmä "suomalaisesta älymystöstä". Eipä tulle onnistumaan.

Kallio on pullollaan nuoria jotka katsovat kuuluvansa älymystöön ja vain siksi, että opiskelevat jossain korkeakoulussa. Arvatenkin Juha Sipilä on heidän älytoteeminsa koska on jopa valmistunutkin sellaisesta. Ai ei Juha kelpaa vai? No entäs Aalto? Ei sekään, Pekka (vain yo) nyt vaan on niin turvallinen, ikään kuin isähahmo. Räväköitä mielipiteitä kiljutaan, vaaditaan uudistuksia mutta sitten menee pupu pöksyihin ja valitaan se jolla on maltillisimmat mielipiteet kaikkiin asioihin = älä ärsytä ketään niin heiveröisille resursseille perustettu ura saa jatkua.

Nämä vihreät nuoret ovat ihan samaa karjaa kuin stallarinuoret aikoinaan. Muutama hyvännäköinen kundi agitoimassa ja antamassa varsinkin naispuolisille tunteen heidän tärkeydestään ja ainutlaatuisuudestaan, menee perille kuin häkä. Kun ratikassa kuulee heidän keskustelujaan, samaa heideggerilaista ulkolukupohdiskelua kuin ennenkin, eikä siitä kumpikaan osapuoli ymmärrä yhtään mitään.

Olen asunut yli 35 v. en luojan kiitos Kalliossa vaan parinsadan metrin päässä Vilmetasta eli Alppiharjussa. Tämä on vielä neitseellistä aluetta, Brahiksen kenttä suojaa meitä. Älymystöhän vihaa rahvaanomaista urheilua, paitsi tietenkään ei sitä jalointa: kilpapyöräilyä. Mamuistaakaan ei pahemmin haittaa, nurkalla tosin irakilaisten kebaperia mutta se on auki vain ramadanin aikaan. Neljän vuoden aikana kymmenes serkkupoika starttirahalla (kyllä, juoruilemme taloyhtiössä). Kaarlenkadun vokkilaisistakaan ei riesaa, ovat samaa lahkoa kuin vastapäiseen settlementtiin asettautuneet irakilaiset joten jäsentenvälisiltä on vältytty. Näiden uusien asuntojen rakentaminen heitä varten tosin kesti yli 2 vuotta joten muuta haittaa totisesti oli. Mutta mitäpä emme ja kaikkein haavoittuvimmassa jne.

Kannattaa kuitenkin olla positiivinen: se vihreä kasvaa aikuisuuteen siinä vaiheessa kun joutuu ottamaan vastuuta ja maksamaan asioista itse. Lisää pikkuisia älymystöläisiä tietenkin tulee, mutta hiipuvassa määrin jollei nyt jotain superjohtajaa löydy.

En ymmärrä tätä täydellistä logiikan puutetta (ei koske vain vihreitä): vaaditaan valtaisia vastikkeettomia etuja, ja toisaalta syytetään aikaisempia sukupolvia siitä että juuri ME joudumme maksamaan ne velat. Eikös yleinen käytäntö olekin juuri tuo, velan ottaja/siitä hyötyjä maksaa.
tira+

Becker kirjoitti...

Nämä Vilmetat ovat niin tuttuja. Katselin, kuuntelin ja ihmettelin heitä jo aikoinaan Helsingissä kun kommarit marssivat kylillä ja mölisivät aatettaan halvan punkun siivittäminä. Ihmettelin touhua jo silloin ja ihmetykseni vain lisääntyi kun kävin neukkulassa toteamassa paratiisin tarjonnan. Ympyrä vaikuttaa tosiaan sulkeutuneen. Jo silloin oli yliopisto rääväsuisten punikkien miehittämä ja kun katsoo tuota Juha Kivelän linkkiä, niin miettii että mitä helvettiä me teemme koko yliopistolla ja sen miehittäneellä viidennellä kolonnalla. Ykän tulevaisuuden kuvat ovat kyllä toteutumassa kaikesta päätellen, maisterit pääsevät valtaan.

Tuosta edellisestä blogista jäi toteamatta että kyllä minuakin välillä vitutti, mutta toisaalta se oli aika mielenkiintoinen kokemus kun eri puolilla maata tulleet jantterit pantiin samaan kuseen. "Kaveria ei jätetä" mentaliteetti oli silloin vielä voimissaan. Aamuisin herätyksen jälkeen pantiin soimaan "Armeijan saappaat" äänilevy, jonka monotooninen ja mollissa soiva sävel jäi kyllä mieleen. Se sittemmin jäi pois, ehkä kiellettiin, sen negatiivisen vaikutuksen vuoksi. Onko joku muukin kuullut sen intissä vai olenko jo niin pirun vanhaa ikäluokkaa. M39 oli palvelusaseena, joka oli aina tiellä, raskas ja perkeleen painava. Että sitä vihattiin ja nyt se on asekaapin silmäterä, aarre. Niin ne ajat vaan muuttuu.

Tulevaisuus vaikuttaa hikiseltä. Puunkaatoon kelpaa vanha kunnon pokasaha ja ruohikoleikkuuseen se työnnettävä silppuri. Kaipa näitä jostain romuliikkeistä ja museoista vielä löytyy. Suomen kun pitää olla kaikessa mallimaa, jotta idiootit Tiilikainen ja Mykkänen saavat kehuja Brysselissä. Se että kansa kärsii, ei näitä poliittisen aatelin jäseniä häiritse.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin oli tavoitettu egosentrisen vihreän olemus. Mutta löi siellä yksi kohta vastaankin: suomalainen turveteollisuus on tuhonnut perkeleellisen määrän vesistöjä, upeista järvistä on tehty limalampia.

Mutta hyökkäyksiin yllyttäminen ja ihmisen elannon tuhoaminen on törkeää ja sietämätöntä ja toivottavasti oikeuslaitos viimein näyttäisi Vehkoon kautta, että sitä natsiakaan ei voi täysin vapaasti huudella.

Valtsu

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Beckerille ja Valtsulle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Hyviä huomioita. Sanoisin että tätä vihreää karjaa on jo huomattavasti enemmän kuin stallarinuoria aikanaan ja ennen kaikkea sen vaikutusvalta on huomattavasti suurempi kuin Kekkoslovakiassa aikanaan. Silloinhan meillä oli puoluelehdistö. Nyt meillä on The Puolueen lehdistö. Ja tuo porukka ei todellakaan maksa kenenkään velkaa. Se ottaa sitä. Toisten maksettavaksi. Itsensä elatukseksi.

Becker: Niin kuin tira+:lle totesin niin näitä nykystallareita on enemmän kuin silloin ja ne ovat silloisia vaikutusvaltaisempia. Omana inttiaikanani kyllä myös pidettiin kaverista huoli. Uskallan ajatella että eiköhän vielä nykyisinkin. Ja poliittinen aateli on oikea termi. Se vanha aateli taisi sittenkin välittää enemmän alaisistaan kuin tämä nykyinen.

Valtsu: Turvehommasta totean että totta, mutta jos turvetuotantoon ja ennen kaikkea sen tutkimukseen oltaisiin upotettu se raha mikä noihin hyödyttömiin tuulimyllyihin on upotettu niin ympäristöhaitat olisivat taatusti huomattavasti pienemmät. Samaa mieltä tuosta kakkoskappaleestasi. Tosin toivoisin että laajalti leviäisi käsitys että ei haukku haavaa tee ja tartteeko joka hemmetin henkinen pipi käsitellä käräjillä.

Anonyymi kirjoitti...

Rähmiksen (R.I.P.) sivut muuttuneet sisustuyssivuiksi?!?!! https://www.rahmispossu.net

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, Rähmishän kuoli hiljattain ja nuo sivut ovat menneet tuollaisiksi. Sen vuoksi otin omasta blogistani linkin pois ja laitoin tilalle kuvan jossa kunnioitetaan Rähmiksen muistoa.

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrysharjoittelusta:

"a) Ovatko vihreät niin typeriä etteivät tajua mitä ovat tekemässä?

vai

b) Tajuavat kyllä ja tekevät silti."

No, jos (puna)vihreä massa määritellään NPC:iksi, on heidän osaltaan vastaus a). Liikkeen ideologisen etujoukon määritteleminen b)-kategoriaan taas johtaisi salaliittoteoreettiseen vainohulluuteen. Oletan, että koko joukko yhtenä orgaanina velloo kohti Jossakin siintävää Inhimillistä Hyvyyttä ja Harmoniaa Äiti Luonnon kanssa. Pahuudella selittämisen kanssa pitää olla kitsas, jos typeryyttä riittää selityspohjaksi..

Mistä näitä NPC:itä sitten riesaksemme tulee? Olihan vastaavia tyyppejä toki aiemmissakin yhteiskuntarakenteissa. He vain sitten jäivät rengeiksi, piioiksi, suutareiksi, pyykkäreiksi, prostituoiduiksi, povareiksi, maalaispapeiksi, näiden tai porvarien frouviksi.. Tai jos olivat aatelisia, keskittyivät joko keskinkertaiseen sotilasuraan tai ihan vaan huvitteluun. Älyllinen eliitti oli varsin suppea, ja täydensi itseään hyvin rajulla seulalla. Yläluokkien kakarat pääsivät toki kouluihin isäpappan varoilla helpommin, mutta heidänkään tiensä ingelligentsijaan ei ollut itsestään selvä. Rahvaankin parhaita koetettiin opin tielle poimia, pappissäädyn kautta. Näin esim. pernajalaisen talonpojan opinhaluinen poika Mikael Agricola pääsi seurakunnan varoin Viipuriin kouluun. Siitä lahjojensa avulla eteni Lutherin oppilaaksi, ja Kustaa Vaasan korkeihin virkoihin asti.

Nyt yli puolet ikäluokista saa ns. korkeakoulutuksen. Sen seurauksena tästä porukasta ylisuhteellinen osa kärsii jonkun asteisesta hybriksestä: luulevat, että koulutus tuo automaattisesti sellaisen älykkyyden ja näkemyksen, joka oikeuttaisi kuulumaan "älylliseen eliittiin". Tämä kun Gaussin ns. normaalijakauman perustella kuitenkin rajautuu max. viiteen prosenttiin väestöstä. Mutta tuo ylijäämä-älymystö vaatii tulla otetuksi vakavasti. Ja kaltaisensa muka-intelligentit komformistit tätä kutsua sitten seuraavat..

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Moi, Ykä

Tässähän tuo Ylilaudan lanka on: https://ylilauta.org/sekalainen/90231660
Pitkä lanka, on selvästi herättänyt nyymien huomion :)

t. Varakaani

Joppos123 kirjoitti...

Olen oman havainnointini kautta huomannut, että vihreys on pääsääntöisesti naisoletettujen ja heidän perässään hiihtävien miesoletettuhissukoiden tauti. Nyt kun jokaisesta tuutista mölistään maailmanloppua jos en lopeta lomamatkailua, autoilua, lihansyöntiä ja hengittämistä niin olen muutaman piiperön kanssa joutunut vastoin tahtoani keskusteluun asian tiimoilta.
On mielenkiitoista kuinka periaatteessa järkevät ihmiset haksahtavat NGO porukoiden tunteeseen vetoaviin markkinointikikkoihin aina kun jotain raflaavaa uutisoidaan.
Esimerkiksi sama henkilö voi tunnekuohussaan rahoittaa Afrikan väestöräjähdystä ja samaan aikaan tunkea rahaa WWF:n lippaaseen ja ei näe asiassa mitään ristiriitaa.
Kurkku suorana mölistään lisäveroja autoilulle ja lentoliikenteelle välittämättä pätkääkään siitä minne ne rahat menisivät.
Jos otan esille kyseisen ristiriidan ja kerron väestöräjähdyksen olevan suurin uhka ilmastolle niin olenkin huono ihminen.
NGO:t käyvät itsekeskeistä ja iljettävää anekauppaa jonkinasteista psykoosia kärsivien ihmisoletettujen kustannuksella.

Anonyymi kirjoitti...

Tietenkään ihmisten päänaukomisia ei pitäisi käsitellä oikeudessa, mutta kun niitä ns. vihapuheita on alettu käräjille viemään, ei vaihtoehdoksi oikein jää kuin viedä myös Vehkoot käräjille. Oikeamielistöllä on jo media, virastot ja ministeriöt hallussaan. Päänauontayksinoikeutta ei tarvitse enää antaa.

Valtsu

Lemminkäinen kirjoitti...

Ilman lakeijoita ei totalitaristinen yhteiskunta olisi mahdollista. Nykyajan lakeijoita ovat juuri tämä Achtungin mainitsema "ylijäämä-älymystö". Korkeakoulutus ei ole luovuuden ja loogisen käsityskyvyn mittari, vaan ulkoa opitun mittari ja tuo max 5% (yksilöitä, joilla on kyky kehittää kaikenlaista mukavaa ja tarpeellista) pitää luultavasti myös paikkansa. Kun lakeijalle kerrotaan että tämä ideologia on melkein kuin nannareikä, niin lakeijaan uppoaa kaikki opetettu ja ideologiasta poikkeavat mielipiteet ovat vihapuhetta, jne. Kun lakeija päästetään nuolemaan hillotolppaa ja vaikuttamaan päätöksiin yhteiskunnassa, niin soppa on valmis ja yhteiskunnassa alkaa kukkimaan kaikenlaisia mielettömiä ideologisia ilmiöitä, kuten esimerkiksi että lasten tulee ilmoittaa jos he kuulevat "vihapuhetta" vanhempiensa taholta. Ihan niinkuin Neuvostoliitossa aikoinaan. Jälleen kerran historiasta ei ole opittu mitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Varakaanille, joppos 123:lle, Valtsulle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Hyvin tuumailtu. Tosin väittäisin että nämä nykyiset NPC:t eivät olisi kyllä pärjänneet rengin tai piian hommissa. Mutta on tosi että Suomessa on se älytön ajatus että mitä enemmän maistereita sen paremmin maalla pyyhkii. Ja lopputuloksena on tuo ylijäämä-älymystö.

Varakaani: Kiitokset.

joppos 123: Asia on niin kuin sanot ja kyseiset ihmiset eivät koskaan hahmota touhujensa ristiriitaisuutta.

Valtsu: Valitettavan totta.

Lemminkäinen: Totta tuokin. Ei lisättävää.

Anonyymi kirjoitti...

No, näiksi nyt kasvaneet ihmiset eivät piikoina ja renkeinä pärjäisikään. Mutta genetiikaltaan he kuitenkin ovat..no, väestöä. Jonka rippikouluikään eläneestä osasta 200 v sitten yli 90% joutui elättämään itsensä raa-alla työllä. Muinoin ihmisten oli valtaosin pakko tehdä työtä, jos mieli syödä. Oli toki joutilaahko yläluokka, jonka jäsen saattoi omistautua arvonsa mukaiseen työhön "rakkaudesta lajiin", jos lahjat riittivät. Ja oli muutaman prosentin fraktio, jotka työnteon sijaan mieluummin lähtivät onkimaan onneaan: kerjäläisiksi, kiertäviksi kaupustelijoiksi, huoriksi.. Mutta ihmiset noin yleisesti kasvatettiin kantamaan osansa liikoja nurkumatta. Ja ennen kaikkea olemaan luulematta itsestään liikoja. Jos kelle lahjoja ja tiukkaa tahtoa oli annettu, se toki voitiin huomata, ja "korkeamman" uran luominen kävi mahdolliseksi.

Mutta se kirjasivistys. Sitä voisi verrata taikinaan lisättävään hiivaan. Oikeassa määrässä se saa taikinan kohoamaan, ja leivästä kuohkeaa, jättämättä makuaan lopputuotteeseen. Olisi kuitenkin tyhmää olettaa, että esim. 60% hiivaa taikinassa tekisi limpusta jotenkin parempaa. Ei suinkaan: näin taikina toki pöhöttyy, sittemmin lässähtääkseen. Ja limpussa takuulla se hiiva maistuu.

Terv. Achtung

vieras kirjoitti...

Amerikan välivaalien lopullisia tuloksia ei ole tullut. Kaikkia ääniä ei ole laskettu tai tarkastuslaskentaa ei ole tehty. Joka tapauksessa demokraatit saivat edustajainhuoneeseem enemmistön ja republikaanit pitivät senaatissa enemmistön. Toinen voitti toisen ja toinen voitti toisen.

Yleensä presidentin puolue häviää välivaaleissa jommassakummassa tai molemmissa kamareissa joten tämä ei poikennut yleisesä kaavasta. Vaihtelua on siinä kuinka paljon häviää. Senaattiin lisäpaikkojen saaminen äskeisissä välivaaleissa olisi poikkeus.

Mikä olisi vaalitulos jos äänestyspaikoilla vaadittaisiin henkkareita (voter ID)? Veikkaan että republikaaneilla olisi tällöin suurempi kannatus.

Demokraateilla on enemmistö uudessa edustajainhuoneessa joten aloitteiden kuten lakiesitysten sekä budjetin hyväksyntä edellyttää sitä että osa demokraateista tukee sitä. Trump joutuu pistämään neuvottelutaitonsa peliin että saisi osan demokraateisa suostumaan diileihin. Ei siihen tarvita koko demokaattiryhmä. Riittää kun kaikki republikaanit plus tietty määrä demokraatteja tuovat vähintään 218 ääntä. Jos demokraattiryhmä on hajanainen ja eripurainen niin se voi onnistua.

Trump voi mainostaa valmiuttaan yhteistyöhön ja diileihin demokraattien kanssa. Tähän asti demokraattien Trump-vastaisuus on ollut sokeaa ja raivotautista, ja siinä lienee enemmn kyse Trumpin henkilöstä kuin asiakysymyksistä sinänsä. Monet raivonneista demukoista olisivat hyväksyneet aikoinaan Bill Clintonin ja Barack Obaman tekemät esitykset mikäli ne olisivat olleet täsmälleen samoja kuin mitä Trump on esittänyt ja aikoo esittää. Enemmistön takia demokraatit voivat riehua vielä enemmän. Toisaalta jos jokin menee päin seinää niin Trump voi pistää kaiken demokraattien syyksi koska heillä on enemmistö.

Teknisesti edustajainhuoneen demokraatit voivat yksinään hyväksyä enemmistönsä turvin omia aloitteitaan. Mutta mikään edustajinhuoneen hyväksymä esitys ei etene jos ei senaatti sitä hyväksy. Senaatin hyväksymä aloite menee vielä presidentin pöydälle jolloin presidentti hyväksyy tai hylkää sen. Aloiteoikeus on sekä edustajainhuoneella että senaatilla, mutta käsittelyjärjestys on 1) edustajainhuone, 2) senaatti, 3) presidentti.

Republikaanien tappio edustajainhuoneessa ja enemmistön menettäminen harmittaa, mutta siinä on hyvä puoli kun samalla meni pois RINO:ja ja cuckservatiiveja ja nevertrump-porukkaa. Tammikuussa uuden toimikauden aloittava republikaaniryhmä on Trump-myönteisempi kuin nykyinen lopetteleva ryhmä.

Toisin kuin edustajainhuoneella, niin senaatilla on valta hyväksyä tai hylätä presidentin nimitykset. Kun republikaaneilla on enemmistö uudessakin senaatissa niin Trump voi rauhassa nimittää uusia tuomareita SCOTUS:iin ja vetoomustuomioistuimiin. Tässä ei kauaa mene kun SCOTUS:iin tulee yksi ja toinenkin paikka taas auki...Alla pari hyvää kuvaa:

https://i.imgflip.com/2dzhpl.jpg

https://i.imgflip.com/2drr48.jpg

https://i.imgflip.com/2dfji9.jpg

https://static.politico.com/dims4/default/70f7cdc/2147483647/resize/1160x/quality/90/?url=http%3A%2F%2Fs3-origin-images.politico.com%2F2015%2F02%2F13%2F150213_ruth_bader_ginsburg_gty_629.jpg

https://pbs.twimg.com/media/Do3kQhlUYAIT-BK.jpg

Joppos123 kirjoitti...

Jos on aikaa niin saanko esitellä meidän porukan viimeisimmän biisin. Haloo helsinki ja hulluuden hihway. Ei ihan mun normi genreä mutta aika osuva. En selitä enempää, kuunnelkaa jos maistuu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, vieraalle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Totta, ja tuo hiivavertaus on osuva. Silloin aikanaanhan – esmes kun itse kirjoitin – varmisti jollain huuhaamaisterin papereilla itselleen eläkeuran jossain kunnallisessa tmv. virastossa. Nyt niitä huuhaamaistereita on liikaa, kyseinen paperi on yliarvostettu ja siksi niille räätälöidään kaiken maailman projektikoordinaattoreiden virkoja.

vieras: Seuraan tilannetta mutta en ota sen kummemmin kantaa kun Ameriikka ei ole blogin pääaihe. Sinänsä valtamediamme uutisoi noista vaaleista niin kuin istuva presidentti olisi kärsinyt pahimman tappion ever ja sehän on tietty paskapuhetta.

joppos 123: Taisi linkki unohtua. Meinasit vissiin tätä:

https://www.youtube.com/watch?v=gH63tM0lZnM

Ja laitetaan vielä kappale joka – aikaisemman jutun aiheeseen liittyen – on soinut aikanaan lukemattomissa sotkuissa arviolta 10 miljoonaa kertaa:

https://www.youtube.com/watch?v=QfSTjFtYozQ

vieras kirjoitti...

Pekka Haavisto valittiin Virheet de Rödan puheenjohtajaksi vetämään puolueen vankkureita vaaleihin asti ja seuraavassa puoluekokouksessa hän luopuu paikasta. Melkoinen pätkätyö on kyseesä. Taitaa olla hätäratkaisu. Puolue, joka on korostuneesti nuorten vihaisten helsinkiläisten nirppanokka-naisten puolue, valitsee kovan paikan tullen miehen joka lähestyy eläkeikää. No joo, on se homo mutta voiko homokortilla pelastaa kaikkea? Haavisto oli pj. 1993-1995 joten siitä on aikaa. Nalkuttavat ja kyräilevät akat eivät luota toisiinsa?

Virheiden kannatus ja sen muutokset vaikuttavat ensisijaisesti Vasemmistoliiton, demareiden ja Kokoomuksen kannatukseen. Haaviston valinta saattaa karkottaa kovimpia hörhöjä Vasemmistoliiton äänestäjiksi. Osa virheitä äänestäneistä voi jäädä nukkumaankin. Toisaalta Haavisto voi tuoda Kokoomuksesta vasemman siiven ja arvoliberaalisiiven suvakit (Kokoomuksen vasen ja arvoliberaali siipi lienevät osin päällekkäisiä mutta eivät kokonaan, koska on myös talousoikeistolaisia arvoliberaaleja).

Nuiville ei käytännössä ole merkitystä kuka on virheiden pj. koska ne jotka äänestävät tai saattavat äänestää virheitä, eivät mitä suurimmalla todennäköisyydellä äänestä persuja. Siksi olen pitemmän aikaa ollut sitä mieltä ettei persujen kannata noteerata virheitä eikä heidän äänestäjiä mitenkään. Virheet pitää tietysti noteerata pahimpina vastustajina, toivoa heille poliittisia tappioita ja menetellä sen mukaan. Mutta muutoin keskittyä ns. omaan tekemiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Minua on ruvennut enemmän ja enemmän widuttamaan politiikkojen ja muiden kellokkaiden puheessa maininnat, Suomi sitä mieltä ja Suomi on tätä mieltä, Suomi tukee sitä ja tätä. Panevat sanoja minun suuhuni vaikka olen täysin erimieltä. Oikea persoonamuoto olisi yksikön ensimmäinen.

vieras kirjoitti...

Onko Ykä homannut että Jussi Halla-aho sanoi joskus että kannattaa puhua totta. Jussi sanoi että jos valehtelee, joutuu koko ajan pitämään kirjaa kaikesta mitä on valehdellut, että muistaa esittää samat valheet myöhemmin. Mutta jos puhuu totta niin sitä ei tarvitse erikseen pitää mielessä seuraavaa kertaa varten koska sen saa sanotuksi sellaisenaan.

Joppos123 kirjoitti...

Ei unohtunut linkki,,olen vaan niin käsi tämän tabletin kanssa, että en osaa laittaa linkkiä. Kai tälläkin sen pystyy tekemään.
Joskus vuonna kivi ja sakset kun nämä tietokoneet tulivat ensimmäistä kertaa intinhommiin niin ennustin niille lyhyttä loppua. Ei meikästä ainakaan ennustajaksi ole.
Nykyään taisteluita kuvitellaan johdettavan suljetun verkon chatillä. En ole kovin vakuuttunut ideasta.
Helppoahan se on johtajille kun voi laittaa jätkät liikkeelle tehtävään tekstiviestillä ja pari hymiötä perään.
Ei vaan ole mun juttu. Pitäähän sitä nähdä missä kunnossa käskettävä on, varsinkin jos käskiessä tietää ettei kaikki tule takaisin. Tarpeen vaatiessa pitää olla valmius mennä mukaan.
Se ei millään perkeleen chatilla onnistu.
Tämmöinen kylmänsodan veteraani on välillä aika ihmeissään nykyisestä meiningistä.

vieras kirjoitti...

Täysin aiheeseen liittymätön mutta mistä johtuu että kymppimillin avain on aina hukassa silloin kun sitä tarvitaan?

Joppos123 kirjoitti...

Tuli katsottua YLE:n uutisia. Ei ole päivää kun kaivetaan joku lässyttämään natsien pahuudesta.
Odotan sitä hetkeä kun verorahoin rahoitettu läävä alkaa tonkimaan "isä aurinkoisen" tekemisiä.
Ei taida punaisella YLE:llä olla pokkaa siihen. Vituttaa rahoittaa moista paskaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Anolle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

vieras:

Viesti1: Haaviston valinta oli vihreiltä taktisesti – siis heidän kannaltaan – oikea veto. Haavisto vanhalla hypetyksellään nostaa vihreitten kannatusta parilla prosenttiyksiköllä. Nuiville vihreät ovat sinänsä yhdentekeviä joo, mutta niitten mielettömyyttä kannattaa silti nostaa tapetille. Ja kohteena tietenkin nukkuvien puolue.

Viesti2: Huomattu on. Ja näin vanhemmittaan se on vielä tärkeämpää kun alkaa toi lähimuisti temppuilemaan. Parempi pysyä totuudessa. Järjestelmäpoliitikolle se on tietysti mahdotonta sillä jos hän alkaa puhua totta, hän samalla tunnustaa että on hässinyt asiat vituralleen viimeiset kaksikymmentä vuotta.

Viesti3: Usko huviksesi että ilmiö on minullekin tuttu.

Ano: Jep. Täysin samaa mieltä. Tuo alkoi oikeastaan sen suuren laman aikana jolloin poliitikot sanoivat että ”me suomalaiset elimme 1980-luvulla yli varojemme”. No, joku varmaan eli mutta minä olin silloin vielä persaukinen opiskelija enkä varmasti elänyt.

joppos 123:

Viesti1: Minua myös suorastaan pelottaa tämä tietoyhteiskunta ja ihmisten riippuvuus niistä älyhärpäkkeistään.

Viesti2: Huomionarvoista noissa uutisissa on se, että puhutaan vain kasvavasta juutalaisvainosta mutta jätetään totaalisesti sanomatta että mistäs suunnasta se oikein tuleekaan. Kas kun islam on niinqu ihqua.

Trilisser kirjoitti...

Miksiköhän muuten Yle ei "natsien pahuudesta" propagoidessaan ikinä mainitse, että Jerusalemin suurmufti oli Aatun kunniavieras ja että muslimeista oli koottu kokonainen SS-divisioona? Ts. kyllä kauhistellaan suomalaista SS-pataljoonaa, mutta kokonainen muslimidivisioona vaietaan...

Joppos123: Ehkäpä monelle yleläiselle on yksinkertaisesti henkisesti mahdotonta myöntää, että hänen ideologinen kotinsa marxismi-leninismi on jo lähtökohdiltaan massaväkivaltaan ja terroriin perustuva aate. Siksi kaikki,jotka eivät ole em. aatteen kannattajia, maalataan fasisteiksi ja natseiksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Trilisser. Hyvä kommentti. Islamilaisten tavoite on ajaa juutalaiset mereen. Yle puolestaan pyrkii väittämään että me länsimaalaiset haluamme tehdä sen. Vaikka meillä ei ole juutalaisia vastaan yhtään mitään. Marxismi-Leninismin suurin ongelma on se, että se ei saanut yhtä lailla turpaansa kuin natsismi aikanaan. Mitä sen olisi kuulunut saada. Ja sen vuoksi sen perilliset saavat riekkua Ylessä just niin kuin tykkäävät.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vaan vinkkinä uutinen, jota ei ole Suomessa tainnut näkyä:

https://southfront.org/over-200-elite-german-troops-were-plotting-to-carry-out-political-assasinations-media/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano: Niin kuin toisaalla totesin, en halua ihmistappoja mutta suoraan sanoen en ihmettele tuota. Tärkein lause suomenkielisessä uutisessa on ” kun laki ja järjestys olisi romahtanut Saksassa” (englanninkielisessä uutisessa ”imminent chaos”) ja siihen suuntaanhan maa on menossa. Sitä en tiedä että onko tuo uusnatsihomma sitten median esittämää maustetta.