keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

KURAATTORIN PAKEILLA

Radanvarsikaupunki, ei ehkä kovinkaan kaukaisessa tulevaisuudessa…


Radanvarsikaupungin koulukeskus jota nykyisin kutsuttiin nimellä Sateenkaaren ja Suvaitsevaisuuden Homini Novus-Oppikeskus oli kieltämättä varsin komea ja ennen kaikkea kooltaan massiivinen kompleksi. Olihan se sulauttanut itseensä lähes kaiken nykyisen täyden maakunnan kokoisen Radanvarsikaupungin koulutoimen. Tietysti sen myötä Radanvarsikaupungin reuna-alueitten oppilailla tuppasivat koulupäivät matka-aikoineen venyä erinomaisen pitkiksi mutta sehän oli kehityksen ja edistyksen välttämätön hinta. Olihan niin täällä kuin muuallakin Suomen EU-maakunnassa omaksuttu termi ”keskitetty opetus, tehostettu opetus, turvallinen opetus, iloinen oppiminen”.

Kovin iloinen ei puolestaan ollut ilmapiiri koulukeskuksen edistyskuraattorin toimistossa. Edistyskuraattori Lakseetta Ilmiantaisen vieraaksi oli kutsuttu tai oikeastaan käsketty noin nelikymppinen aviopari Jorma ja Inkeri Vänttinen. Heidän kaksi lastaan eli 14-vuotias Jere sekä 9-vuotias Ida olivat koulukompleksin oppilaita. Lakseetta ei ehtinyt aloittaa omaa alustustaan kun Jorma avasi keskustelun kysymällä kärttyisällä äänellä:

- Niin minkähän takia me oikeastaan ollaan täällä? Sekä Jere että Ida saavat ihan hyviä numeroita. Erityisesti niistä varsinaisista oppiaineista mitä mekin ollaan joskus koulussa opiskeltu. Tai no, Idakin saisi jos sen ikäisille niitä annettaisiin. Tulee kuulemma henkinen pipi joillekin jos lukemat annetaan liian suoraan. Eikä aiheettomia poissaoloja kummallakaan ole.

- Niin tuota… niistä poissaoloista minä. Kun kyllähän niitä on. Ei varsinaisilta opetustunneilta sinänsä. Mutta kun koulukeskus on pitänyt lukuvuoden aikana sekä ilmastonmuutokseen että seksuaaliseen monimuotoisuuteen liittyvät lakkoilu- ja performanssipäivät. Lisäksi koulukeskus piti hiljattain kolme päivää kestävän transgender-teemakurssin. Ja molemmat lapsenne olivat niistä kaikista poissa. Lisäksi Jere oli poissa homoseksuaalisuuden teoriakurssilta.

Tähän puolestaan vastasi Inkeri:

- Näistä kursseista voisi tietysti sanoa yhtä sekä toista nykyisen sensuurikynnyksen ylittävää mutta kai manipulointikuraattori on perillä siitä että he ovat tuoneet kouluun kyseiseltä ajalta minun allekirjoittamani poissaolotodistukset. Äkillinen flunssa.

- Se titteli on kylläkin edistyskuraattori… ja kyllä, olen tietoinen tästä. Mutta asiasta saa kyllä sellaisen vaikutelman että he ovat olleet poissa ihan mielenosoituksena. Jonkunlaisena konservatiivisuuden osoituksena ja konservatiivisuus on kuitenkin vaarallinen ja nationalistinen muinaisjäänne jota koulukeskuksessamme vastaan toimitaan aktiivisella valistustyöllä.

- Valistustyöllä? Juu, aivopesulle on tietysti monta nimeä kun se varsinainen on vähän kalmalta kalskahtava. Mitenkäs muuten, ottaako koulu yhtä huolestuneesti kantaa siihen jos jotkut oppilaat ovat poissa varsinaisesta opetuksesta? Siis tiedättehän, noin niinkun äidinkielestä, matematiikasta, biologiasta ja sen semmoisista. Semmoisista mitä varten koulut on alun perin yleensä perustettu.

- Meillä on tietenkin salassapitovelvollisuus joten en keskustele kanssanne muitten oppilaitten asioista. Mutta on tässä muutakin huolestuttavaa.

- Niin kuin vaikkapa mikä? Lastemme käytös esimerkiksi?

- Eihän se… he käyttäytyvät silmiinpistävän hyvin. Mutta heissä on muutakin silmiinpistävää. Ida kulkee semmoisissa perustyttömäisissä, etten sanoisi aika ajoin jopa prinsessamaisissa hameasuissa, hänellä on vaaleat pitkät hiukset ja kun ne ovat letilläkin koko ajan. Semmoinen pikkuinen Elovena-tyttö. Jonkunlainen sukupuolisten stereotypioitten sekä nationalismin arkkityyppi. Se saattaa loukata transoppilaita sekä monikulttuurisista piireistä tulleita oppilaita.

- Jaa. Kas kun aivohärkkimiskuraattori ei vetäissyt Elovenan lisäksi esimerkiksi Bund Deutscher Mädel-järjestöä. Vaan  jos sattumoisin katsotte sekä minun että Jorman pää- ja pärstäkarvoitusta niin huomaatte että me ollaan varsin vaaleaa sukua ja sen myötä lapsemmekin ovat. Toi Jorman parta ei ole värjätty. Mutta pitäiskös Idan sitten värjätä tukkansa mustaksi ja alkaa kulkea Mao-univormussa? Ettei olis liikaa silmiinpistävän tyttömäisiä piirteitä? Vai pitäiskö ehkä ottaa päähän tuollaiset rastapökäleet mitä kärsäntyöntämiskuraattorilla itsellään on?

- Siis se titteli on edelleenkin edistyskuraattori. Mutta eihän hiusten värjääminen työlästä ole. Se voisi olla vaihteluakin. Kannattaa ainakin harkita. Nykyisinhän on hyvinkin nuorilla tyttöoletetuilla muotina sateenkaaren väriset hiukset. Mutta vielä tuosta Jerestä sitten. Hän puolestaan käy koulussa maastoasussa, hänellä on lyhyet, vaaleat, suorastaan sotilaalliset hiukset ja kaiken lisäksi hänellä on kaulassaan leijonakoru sekä maastoasun rintapielessä sellainen epämääräinen merkki. Se aiheuttaa kaikenlaisia mielikuvia.

Tähän puuttui puolestaan Jorma:

- Minä en ole vastuussa kuraattorin mielikuvista mutta se epämääräinen merkki on puolustusvoimain ensimmäisen luokan ampumamerkki jonka minä henkilökohtaisesti olen armeijassa saavuttanut ja luovuttanut pojalleni käyttöön. Ja jos whateverkuraattori etsii lakikirjasta sellaisen kohdan jonka mukaan vaakunaleijona on laiton tunnus niin palataan sitten asiaan siinä vaiheessa. Näkyy muuten teittilläkin olevan tommonen anarkistien pinssi tuossa rinnassa.

Lakseetta Ilmiantainen vastasi närkästyneenä:

- Ensinnäkään tuo anarkistimerkki ei voi millään tavalla herättää äärioikeistolaisia mielikuvia. Toiseksi minä olen puolestani saanut sen suoritettuani Anarkonomi AMK-tutkinnon. Ja ei ihmisten henkilökohtaisia asioita saa sorkkia eikä niihin puuttua. Muuten kuin viran velvoittamana. Ja viran velvoittamana minä tätä puhuttelua pidänkin. Molemmilla lapsillanne on nimittäin tietynlaista muutakin hyvin huolestuttavaa käytöstä.

- Jaa minkälaista sitten? Vastahan äsken sanoitte että niin Jere kuin Ida käyttäytyvät hyvin.

- He käyttäytyvät hyvin noin… no, perinteisessä mielessä. Konservatiivisessa mielessä. Mutta Ida ei suostu käyttämään itsestään muuta termiä kuin tyttö. Ja hän sanoo – vaikka asiasta on huomautettu – muitakin oppilaita myös vain tytöiksi ja pojiksi vaikka ala-asteella nimenomaan kehotetaan käyttämään termiä oppilastoveri. Sitten yläasteen puolella saattaa oma näkemys sukupuolesta olla jo sen verran rakennettu… siis tarkoitan rakentunut että muitakin termejä voi käyttää. Eikä hän suostu käyttämään unisex-vessojakaan. Ja tähän kyllä varmasti vaikuttaa se, että te olette vanhempina allekirjoittaneet lomakkeen jolla Ida on vapautettu erillisiltä kokonaisvaltaisen sensitiivisen seksuaalikasvatuksen tunneilta.

- Ida sanoo itseään tytöksi varmaankin sen vuoksi koska hän on tyttö. Joka tykkää olla tyttö. Ja mitä tulee siihen vapautuslomakkeeseen niin meillä on siihen laillinen oikeus. Ainakin vielä. Eikä me olla ainoita vanhempia jotka sitä oikeutta käyttävät. Ei kaikkien päitä ole vielä teidän kehityksellänne ja edistyksellänne sotkettu. Jospa lapset saisivat olla ihan lapsia vaan. Ilman noita edistyksellisiä jalko- ja korvienvälisiä pakko-opetuksia.

Lakseetta huokasi turhautuneena:

- Te ette taida ymmärtää että Ida on vielä varsin herkässä iässä ja jos te vanhempana puututte hänen luontaiseen sensitiiviseen seksuaalikehittymiseen niin sillä voi olla hyvinkin traumatisoivat vaikutukset vanhemmalla iällä.

Inkeri totesi tähän:

- Jos tää olisi joku valmiiksi naurettu sketsiohjelma niin äskeisen lauseenne kohdalla ei yksi naurukone olisi enää riittänyt. Vaan ettehän te tainnut tajuta tuon vitsin kärkeä. Mutta teillä oli kuulemma valittamista Jerestäkin.

- Kyllä oli ja on edelleen. Hän nimittäin on selvässä passiivisessa vastarinnassa koulun opetussuunnitelmaa vastaan. Erityisesti – ja nimenomaan – sekä monikultturismin, transvalistuksen ja intersektionaalisen feminismin opetusta kohtaan.

- Mutta eikäs hänellä ole niistä todistuksessa kiitettävät arvosanat?

- On kyllä. En minä sitä kiistä. Mutta jokaisen, joka ainoan vastauksensa kokeissa hän aloittaa sanoilla ”virallisen opetussuunnitelman mukaan minun edellytetään vastaavan…”. Ja juuri näissä kolmessa aineessa hän kirjoittaa aina koepaperiin nimensä kohdalle ”Radio Jere Vaan Vänttinen”. Kyllä me tiedämme mihin tämä viittaa. Se on selvä mielenosoitus. Ja harmonisessa yhteiskunnassa perusteeton mielenosoitus on puolestaan provokaatio. Provokaatio, johon yhteiskunnalla on oikeus ja velvollisuus puuttua. Ja lisäksi minun on huomautettava että koulumme rasisminvastaisen Uusi Paras Kaveri-projektin myötä hänen uudeksi parhaaksi kaverikseen on nimetty Abdelkader al-Hassan mutta Jere ei halua olla hänen kanssaan missään tekemisissä.

Lakseetta oli hetken hiljaa ja jatkoi sitten:

- Lastenne epänormaali konservatiivinen käytös on aivan selvästi peräisin heidän kotoaan. Siis teiltä. Tämä tapaaminen vahvistaa käsitykseni. Teidän täytyy ymmärtää että minua sekä sitoo että velvoittaa virkavelvollisuus. Te vaarannatte selvästi sekä Jeren että Idan turvallisen ja tasapainoisen kasvun sekä uuskehityksen joten silloin minä olen pakotettu tekemään teistä lastensuojeluilmoituksen. Se, kuinka lastensuojelu reagoi asiaan jää nähtäväksi mutta yleensä se ottaa tällaiset asiat hyvin vakavasti. Voi olla, että lapsenne otetaan huostaan heidän henkisen turvallisuutensa ja uuskehityksensä takaamiseksi.

Inkeri hillitsi pahimmat väkivallanhalunsa vaikka hänestä näki ettei hän enää tajunnut että oliko hän tässä toimistossa vai jossain oikein härskissä tosi-tv:ssä. Hän kysyi:

- Tota noin… meillä kun on tosiaan sellainen vähän konservatiivinen ajatusmaailma niin me ollaan aina ajateltu että lastensuojelu puuttuu sellaisiin tapauksiin joissa lapsi on poissa varsinaisesta koulutyöstä tai hänellä on ongelmia sekä päihteitten että rikosten kanssa. Mitä taas meidän lapsillamme ei ole.

- Ajat muuttuvat. Ja virkakoneiston prioriteetit sen mukana. Mutta nyt minun on pyydettävä teitä poistumaan. Aikatauluni on tiukka ja seuraavat vanhemmat odottavat. Saman asian vuoksi. Minä en kertakaikkiaan jaksa käsittää miksi niin monilla vanhemmilla on ankara ja täysin perusteeton muutosvastarinta sellaisia asioita kohtaan jotka ovat oikeita, luonnollisia ja todellista tasa-arvoa edistäviä.

Vänttiset poistuivat vaisuina. Eihän riekkuminen olisi auttanutkaan. Sen takasi kaksi odotushuoneessa päivystävää suurikokoista miesoletettua vartijaa. Edistyskuraattori Lakseetta Ilmiantainen huokasi ja tunsi olevansa kuin Jukolan veljesten opettaja joka yritti saada kovapäiset oppilaansa tajuamaan että ilman välttämätöntä uussivistystä ei yhteiskunta kehittyisi, monimuotoistuisi ja muuttuisi aina vain tasa-arvoisemmaksi. Vanhemmat oli ehkä menetetty. Mutta lapset ja nuoret eivät. He olisivat uuden yhteiskunnan dynaaminen voima joiden avulla yhteiskunta aikanaan siirtyisi kokonaan pois vanhoista rappeutuneista keskiluokkaisista ja konservatiivisista arvoista.

Lakseetta oli ylpeä saadessaan olla yhtenä monista synnyttämässä Uutta Ihmistä.

Homini Novus.


Menossa olevan pervoilun pakkosyöttöviikon lisäksi (tunnetaan myös nimellä pride) kirjoitus voi hieman kiittää inspiraatiosta erästä tyttärensä normaaliudesta huolissaan olevaa näyttelijää jota esittelee mainiosti Reijo Koiraan Ryppy & Reikä-sarjakuva.

22 kommenttia:

Krypta kirjoitti...

Kyllä oltiin tässä tarinassa niin kuplassa kuin olla ja voi. Toivon totisesti, ettei tuo utopia toteudu.

Anonyymi kirjoitti...

Jutussasi se kuraattori kirjoitti muun muassa:
"hänellä on vaaleat pitkät hiukset..", mihin hänen vanhempansa vastasivat, että niin oli heilläkin; sehän on pitkälti perinnöllistä.
Mutta onko tämä jo (ellei vielä nyt niin ainakin tulevaisuudessa) epäilyttävä seikka, jonka vuoksi voisi joutua tuollaiseen puhutteluunkin?

Hieman aiheen vierestä, mutta tästä tuli mieleen yksi kysymys, joka jo jonkin aikaa on minua ihmetyttänyt: miksi vitseissä vaaleatukkaiset eli "blondit" ovat aina typeriä? Tai ainakin olivat joskus takavuosina; nythän blondivitsit alkavat tuntua jo hieman vanhanaikaisilta.

Onko jokin taho levittänyt niitä määrätietoisesti, poliittisista syistä, valmistellakseen meitä vähitelleen siihen, mitä kuvailit?

Vai ovatko takana lähinnä kaupalliset intressit, hiusvärien valmistajat, jotta pilkantekoon kyllästyneet vaaleatukkaiset värjäisivät hiuksensa tummemmiksi?

Hölmöläistarinat toki ovat ikivanhoja, mutta ei kai niihin ole ennen liittynyt mitään viittausta hölmöläisten vaaleatukkaisuuteen tai mihinkään muuhunkaan ulkonäön piirteeseen. Ei kai blondivitsejä kerrottu ainakaan Suomessa vielä 1960- tai 1970-luvullakaan, vaan ne taisivat tulla muotiin vasta aivan vuosisadan lopulla.

Jos ne olivat peräisin Amerikasta, kuten mahdollisesti olivatkin, niin olivatko ne kenties sikäläisten mustien eli afroamerikkalaisten kosto siitä, että heitä oli pidetty tyhminä; voidaanhan vaaleatukkaisia tavallaan pitää ulkonäöltään heidän äärimmäisenä vastakohtanaan? Ja levittivätkö niitä Suomessa määrätietoisesti samat piirit, jotka kaikkein innokkaimmin kannattavat tummaihoisten runsasta maahanmuuttoa? Vaaleatukkaisuushan on yleistä Pohjois-Euroopassa, mutta ei edes Etelä-Euroopassa, saati sitten Lähi-idässä tai Afrikassa.

Asia ei koske minua henkilökohtaisesti, sillä itse olen tummatukkainen. Mutta monet tuntemani vaaleatukkaiset ovat kyllä hyvinkin älykkäitä ja menestyneitä ihmisiä.

Krypta kirjoitti...

Täytynee korjata sanomaansa, sillä toinen lause on jo täällä. Tein tämän rehellisesti, omien mieliteideni mukaan ja olen ymmärtämätön, itseäni en edes tunne jne. Luulisi kuusikymppisen akan jo itsensä tuntevän, mutta Seta oppikirjan mukaan näin ei ole. En viitsinyt tehdä testiä valehtelemalla, sillä itsetuntoni ei sitä olisi kestänyt lukea.
https://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksiartikkelit/a/c56f284a-ca7c-468b-8f61-73fa0fe333e9

Toisin sanoen tuo utopia on jo täällä ja media hehkuttaa sitä täysillä.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille blondivitseistä: olet mielestäni hyvinkin jäljillä asiassa. Blondia on ollut ainakin tähän asti vielä turvallista pilkata. Jos yrittäisi laittaa blondin tilalle minkä tahansa muun maailman "vähemmistön" edustajan (afrikkalaisen, lähi-itäläisen, kiinalaisen jne) ja pitäisi vitsin muuten täysin samana, voisi siitä olla vitsin kertojalle hyvinkin ankarat seuraukset. Joitain ihmisryhmiä on saanut vielä toistaiseksi pilkata ja toisia ihmisryhmiä ei ole saanut enää vuosikymmeniin pilkata. Tasa-arvoa ei ole vitseissäkään.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ryppy&Reikä oli todella paha.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kryptalle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Krypta: Tavallinen ihminenhän ei välittäisi koko homoasiasta pätkääkään mutta kun sitä hierotaan jatkuvasti vasten naamaa niin reaktio on päinvastainen kuin mitä haluttaisiin. Ei arvostusta saa määräämällä. Laitanpa asian tiimoilta lyhyen musiikin pläjäyksen. Tässä kun idean oivaltaa niin voi todeta että tämän preussilaisemmaksi ei vittuilu enää voi mennä:

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a3QXrNv_460svvp9.webm

Ano1 & Ano2: Veikkaanpa että ne blondivitsit ovat ulkomailta tulleita. Siltä ajalta kun alkoi olla näitä vetyperoksidiblondeja. Tosi on että ns. uhripääomaa omaavista ihmisryhmistä ei saisi enää kertoa vitsejä. Kun ei saa kertoa faktojakaan.

Pate: Jep. Suomen paras sarjakuva.

Anonyymi kirjoitti...


Blondien älykkyyttä on tutkittu.

https://www.google.fi/search?biw=1096&bih=496&ei=Y28TXbe6FoSxrgSNrbigCA&q=blondit+%C3%A4lykk%C3%A4%C3%A4mpi%C3%A4&oq=blondit+%C3%A4lykk%C3%A4%C3%A4mpi%C3%A4&gs_l=psy-ab.12..33i160.45938.47582..49361...0.0..0.193.1317.0j10......0....1..gws-wiz.......33i22i29i30.46GsrnhWyTY

Tuo Iltalehden suvakkitesti oli liian hapokasta. Pääsin kolmanteen kysymykseen, en kestänyt enempää ja oli pakko klikata ulos...

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Joskus ammoin luin opuksen "Thin Blue Line" kirjoittaneen kirjailijan muistelmat - tuon ohuen sinisen viivankin toki olen lukenut. En muista oliko alkukielinen vai suomennos. Muiden juttujen muassa tuli puheeksi kirjassa LA:n nuiva suhtautuminen homoihin, kirjoittaja oli poliisi ja työhön kuului homojen pidättely yleisistä vessoista. Reppanoiden junttihomojen jostain kansasin syrjäkyliltä. Ko. poliisin mielestä hommassa ei ollut hirveästi järkeä. Ne homot oli enimmäkseen harmittomia.

Nyt ne kansasin junttihomot kavereinen pitää kulkueita kaduilla ja rietastelee ylpeinä - pride - pitkin katuja. Ei tässäkään ole isosti järkeä. Homouden tuputtaminen ja julkinen siveettömyys käytöksessä on tyhmää ja lyhytnäköistä. Heiluri voi palata liikeratansa toiseen päähän.

Berliiissä 20-luvulla homoutta ja muuta rietastelua hypetettiin kans. Sitten kun Röhm sai kylmää kyytiä, saivat muutkin homot kyytiä, KzLager odotti.

Nyt sitten samat hemmot hypettävät homoutta ja ilamisteja. Tyyppejä, joiden mielestä homot joutaa hirttää tai nakkaamaan katolta.

Seksin tuputtaminen mukuloille on minun mielestäni rikollista ja tyhmää, muksujen mielestä ällöä ja noloo.

Aivopesu voi tuottaa vallan vääriä tuloksia. Ikäluokalleni tuputettiin kommunismia ja YYA:ta koko 70-luku, huonoin tuloksin. Meistä kaikista tuli antikommunistejä ja neuvostovastaisia.

Seta-setien soisin miettivän hieman tarkemmin tuputtamistaan. Voi käydä vanhanaikaisesti.

Pyssymies

Kissamies kirjoitti...

Itse kuvittelin että blondivitseissä on tietyt evoluutiopsykologiset tekijät takana. Naisilla nuoruus on seksikästä. Tietynlainen naiivi tyhmyys viestittää siitä että ei ole vielä nähnyt elämää ja on vielä nuori. Joillakin kansoilla ilmeisesti hiukset ovat vaaleammat nuorena ja sitten ne tummenevat ajan mittaan, tai näin olen jossain nähnyt väitettävän. Kun nämä yhdistää, saa stereotyypin tyhmästä blondista.

Törmäsin tämmöiseen uutiseen ja totesin herkkänahkaisuuskulttuurin olleen voimissaan:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f4f04033-3ef0-41ca-9caf-0b508268647e

Hyvää mainontaa tosin. En ollut tätä ennen tuommoisista aurinkolasesita kuullutkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johanille, Pyssymiehelle ja Kissamiehelle & kiitos kommenteistanne.

Johan: Veikkaisin, että se ”stupid blond” on eräänlainen meemi ajalta ennen meemejä. Varmaankin viihdeteollisuus on ruokkinut tuota kuvaa. Ja se testi oli turhan hapokasta joo…

Pyssymies: Totta puhut ja kommenttisi myötä mieleen tuli kuva jossa kiteytyy aikamme yksi suurimpia paradokseja:

https://pbs.twimg.com/media/D1IYaDkU8AASpom.jpg

Ja tosi on että tuuliviireillä on tapana kääntyä.

Kissamies: Minä olen muuten pikkupoikana ollut ihan pellavapää. Ajan myötä hiukset tummenivat. Tuo linkki oli mulle ihan uutta. Tuosta tuli mieleen se meteli Varustelekan ”vaimonhakkaajapaidasta”.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkan vielä. Tunnen parikin tyyppiä, joilla oli syntyessään kummatkin värkit. Toinen on nyt mies ja toinen nainen. Eivät kumpikaan metelöineet asiasta, eivätkä metelöi. Me muut mukulat pidimme asiaa jännänä mutta aika yhdentekevänä - etunimi vaihtui, muutoin ei mitää eikoista.

Työtovereissani, asiakkaissani ja siviilitutuissani on lesboja ja homoja. Kaappi ja julki. Eivät messua asiasta jatkuvasti tai edes vuosittain. Pitävät pridemetelöintiä tyhmänä. En ymmärrä mikä motiivi joillakin on meuhuta asiasta jatkuvasti.

Toki töissä kahvipöytäkeskusteluissa käytämme sujuvasti termejä "saatanan homppeli", "tyhmä lepakko", "saatanan savolainen", "tollo turkulainen" ja muita ystävällisiä kuvauksia tutuistamme. Ei sukupuolinen suuntautuminen tai etninen tausta ole kumminkaan merkittävä syy suhtautumiseen.

Abdi, joka on musta kuin pesty noella tapaa todeta hakattuaan päätään seinään tarpeeksi kauan ongelmallisen ohjelma-asennuksen kanssa "ei tää oo valkoisen miehen hommaa" ja sitten kyselee multa tai muulta kokeneelta seniorisäätäjältä apua.

Miksi sukupuolista suuntaumista haluaa joku porukka korostaa, nostaa poikkeavuutta jalustalle. En ymmärrä.
Miksi etnisyyttä pitää kovasti korostaa, en ymmärrä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Hyviä huomioita taas kerran. Muistutan muuten asiaan liittyen siitä että valtakunnallinen sukupuolivähemmistöjen yhdistys Trasek ry ei ole SETA:n vaan potilasliiton jäsen. SETA on keskittynyt lähinnä tuohon pervoilupuoleen.

Qroquius Kad kirjoitti...

Yritin tehdä tuon suvaitsevaisuustestin kahteenkin otteseen, kun ensimmäinen ei tuntunut onnistuvan. Toisella kertaa selvisikin, miksi:
ei se ole mikään testi.

Siinä on vain nuo kolme kysymystä, joihin annetaan kaksi väärää ja yksi oikea vaihtoehto. Sen oikean vaihtoehdon kertoo klikkauksen jälkeen Viima Lampinen, joka muistaakseni väittää olevansa sukupuoleton. En todellakaan ymmärrä, miten hän sen itselleenkään perustelee, koska pimpistähän tuo pissii.

Kysymysten jälkeen klikkamalla "seuraava vaihe" tuleekin vain "Kiitos" ja klikkausmahdollisudet Vaspuukeihin ja muuhun someen, jossa en ole enkä mene. Ei siis pisteytyksiä.
Vastasin kaikkiin Viima-tytön mielestä väärin enkä ylimielisessä setämiehisyydessäni lukenut hänen oikeita vastauksiaan, joten "testi" epäonnistui molemmin puolin.

Mitä tulee itse bloggaukseen, astuivat vanhemmat kyllä niin monta kertaa tieten tahtoen edistyskoordinaattorioletetun varpaille, että huostaanotto on takuuvarma.
Se suoritetaan Suvaitsevaisuuden ja Monikulttuurisuuden Tehostetun Opetuksen Laitoksessa, eikä siellä opeteta homoseksuaalisuuden teoriaa, vaan sen käytäntöä. Sitä ei opeteta hyvällä tai pahalla, vaan pahalla.

Jorma ja Inkeri eivät tunne lapsiaan enää, kun he joskus pääsevät sieltä ulos. Jos pääsevät.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kyseessähän oli tietysti kuraattori eikä koordinaattori; koordinaatit ovat tuossa vaiheeessa jo liiankin selvät.

Sana "kuraattori" tulee, kuten kaikki luonnollisesti tietävät, Etelä-Amerikan intiaanien curare-nuolimyrkystä, joka lamauttaa uhrilta ensin tahdonalaisen lihaksiston, sitten hengityslihakset. Sitten lamaantuneelle ja hitaasti tukehtuvalle uhrille voi tehdä mitä lystää.

Sehän se tuollaisten kuraattorien toimenkuva taitanee olla jo nyt vähän turhan monessa oppilaitoksessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Jep. Koko ”testi” oli pelkkää propagandaa. Ja kyseinen Viima Lampinen ei ole sukupuoleton. Muistelen kyseisen naisen (joo, naisen) aikanaan valittaneen kuukautiskivuistaan. Toi curare-juttu oli mulle uusi mutta kieltämättä varsin osuva. Nykyinen curare ei lamauta ruumista mutta ajattelun kylläkin.

Reijo Koiras kirjoitti...

Mainio kirjoitus jälleen. Vaikuttaisi siltä, että tuo kuvailemasi dystopia on päivä päivältä lähempänä. Twitterissä törmäsin tällaiseen: https://www.kansallismuseo.fi/fi/tapahtumat/pride-house-2019

Sieltä pisti silmään varsinkin lasten drag-satuteltta. Minä en oikeasti tiedä mitä tuohon edes sanoisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Reijo. Drag-satuteltta? Voi hyvä Luoja. Tulee muuten muistaa että tätä hulluutta haluaa vain pieni osa suomalaisista. Mutta heillä on ääni valtamediassa ja sen myötä vaikutusvalta.

Anonyymi kirjoitti...

Johan tämän arvasi:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006155122.html

btw ajakaa ylinopeutta! (Päälle sitten se 40€ rikosuhrimaksukin?)
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/meneeko-tama-jo-liian-pitkalle-poliisi-vahvistaa-jatkossa-rapsahtaa-100-euron-sakko-jo-1-km-h-ylinopeudesta/7462178?
-tämä taisi nyt olla se Rinteen vappusatanen?

Maailman onnellisin...


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Joo, vappusatanen todellakin. Vaan usko huviksesi että ne pistää vielä tuon teräsvaarin lusimaan. Ja siinä onkin sitten ennakkotapaus.

Anonyymi kirjoitti...

Asianomistaja on nostanut oman syytteensä ja joku "yksityishenkilö" on valittanut annetusta SJP:stä valtakunnansyyttäjälle...

prkl ettei tämä(kään) tapaus etene/mennyt kuin oikeusvaltiossa!

"Sivistysvaltiossa vain viranomaisilla on ampuma-aseita" t: rauhanmerkkierkki


Wanha totuus kiven sisästä: älä_jätä_todistajia


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Drag-satutätisedillä on hiljattain ilmennyt taipumusta syyllistyä lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin:

https://www.lifesitenews.com/news/drag-queen-storytime-convicted-pedophile-dressed-as-a-woman-reads-to-kids-at-public-library

https://www.lifesitenews.com/news/second-drag-queen-story-hour-library-reader-exposed-as-convicted-child-sex-offender

Näiden drag-satutuntien myötä länsimaisissa yhteiskunnissa samaan aikaan on sattumoisin alkanut yleistyä myös nk. drag-lapsi-ilmiö, johon kuuluvat pornotähden näköisiksi tällätyt alle 12-vuotiaat pikkupojat joiden tehtävänä on kulkea Pride-kulkueissa ja muuallakin seksuaalisuuden ja sukupuolisen moninaisuuden ja rakkauden ilosanomaa julistamassa. Jokin aika sitten yksi tällainen drag-lapsi yllätettiin parin ilkialastoman aikuisen drag-artistin seurasta julkisuudessa:

https://www.dailywire.com/news/42081/10-year-old-boy-dressed-drag-pictured-naked-amanda-prestigiacomo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Anolle & Kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Jos tuo vanhus tuomitaan kiven sisään niin se taatusti madaltaa korpilain kynnystä.

Ano: Sairasta. Ja meidän valtamediamme ei asiaa noteeraa.