lauantai 15. kesäkuuta 2019

TOINEN OIKEUDEN JA KOHTUUDEN MITALI


Oikeusjärjestelmämmehän on kunnostautunut mm. antamalla raiskaaville haittamaahanmuuttajille lieviä tuomioita. Onneksi on poikkeuksiakin. Viime vuoden puolella hotellin respasta myönnettiin Oikeuden ja kohtuuden mitali Itä-Suomen syyttäjävirastolle case mummo & paistinpannusta.

Tällä kertaa oikeuden ja kohtuuden mitali myönnetään Salpausselän kihlakunnan syyttäjälle Anu Lahtelalle. Lahtela päätti että 81-vuotias hartolalainen teräsvaari ei saa syytettä kun hän ampui kotiinsa murtautunutta ja häntä pieksänyttä huligaania.

Syyttäjä Anu Lahtela on käyttänyt asiassa erittäin tervettä lautamiesjärkeä ja yleensäkin sellaisista mulkuista jotka käyvät vanhusten kimppuun voi huoletta laskea läpitte.

Ei muuta tällä kertaa.18 kommenttia:

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ryöstäjiä oli neljä joista kaksi tunkeutui asuntoon ja ammuttu hivautti astalolla ryöstettyä päähän. Katsoin oliko Cops sarjaa missä liki 90 vuotiaan mummon asuntoon yritettiin murtautua ja mummo roiteli ikkunasta miesvainaan govermentillä rosmoa, tosin ei kyllä osunut ja näkökyvylläkin oli osuutta asiaan. Erityisesti jäi mieleen ystävällinen konstaapeli joka latasi lippaan tiineeksi ja pisti vielä porkkanan piippuun. Todella asiallinen palvelu.

Ekku kirjoitti...

Saa rosvo kiittää onneaan, että ei pappa ampunut otsaan tai että ase oli vain pienoisrevolveri. Mahtaa juippi saada linnassa kurmootusta.

Anonyymi kirjoitti...

Noheva pappa. Tussari kun oli kolmessa osassa ja osat vielä eri paikoissa. Kiitos ja kunnia tältäkin syytäjälle.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Ekulle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Sanoisin, että tuossa oli palvelu kohdallaan.

Ekku: Joo, luulen että nuo tyypit eivät ole vankilahierarkiassa kovin korkealla.

Huru-ukko: Jep.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Meillä on viranomaisilla 1970 luvulta lähtien ollut kieroutunut käsite oikeudesta. Autovarkaus ei ole autovarkaus jne. Ajatellaanpa vaikka polkupyörän nyysimistä, poliisit ja oikeuslaitos vain toteavat voi voi mutta asetutaanpa uhrin osaan pienempi tuloiselle lähimmäiselle se on iso vahinko kun ajattelee sen maksua nettotuloista ihan sama sen kotteron kanssa mutta kun se on kunnossa ja sitä tarvitaan. Aseellinen ryöstö 50 vrk ehdotonta jonka arvoisa oikeuslaitos muuttaa 50 tunniksi yhdyskuntapalvelua eli katkolla ja terapiaa missä sitä jannua ei edes näkynyt. Ei oikein vastaa meikäläisen käsitystä oikeudesta. Lehdet rääkyy kuinka huumedealerin ryöstää asiakkaat, eikö tuo kuulu valitun uran varjopuoliin kun omat koirat puri. Mutta annappa olla nuuskapurkki tai oletettu viharike, pasit tulille ja syyttäjävirastot ylitöihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pate. Jep. Rikollinen on yhteiskunnan uhri. Se on ollut linja jo pitkään. Mutta verorikollista rangaistaan ankarammin kuin ketään koskaan,

Strix Senex kirjoitti...

Syyttäjän päätöksestä samaa mieltä. Tervejärkinen oli. Oikeuden ja kohtuuden mitalista tietysti myös samaa mieltä. Mutta mitä pitää ajatella oikeuslaitoksesta, jonka tekemä tervejärkinen päätös ansaitsee erityishuomion?

Anonyymi kirjoitti...

Kovat hermot vaarilla. Minä olisin kyllä ampunut vastaavassa tilanteessa parilaukauksen kravatin solmun kohdalle tai kosketuslaukauksia munille, riippuen asennosta. Linnaahan siitä olii tietenkin seurannut. "oikeuslaitos" olisi toiminut.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Ilahduttavaa nähdä tuollaisia oikeudentunnon pilkahduksia. On toki kysyttävä, onko syyttämättäjättämispäätöksen takana ollut varsinainen oikeudento vai jonkinlainen alentuvasti säälivä "armahtavaisuus"?

Oikeusjärjestelmälle on sinänsä häpeä, että tämmöinen tapaus ylipäätään joutuu syyteharkintaan. Marxilainen ns. oikeustiede näkyy kukoistavan oikeuskäytännössämme..no, onhan sitä jo liki viisikymmentä vuotta tungettu oikeusylioppilaiden kurkuista alas. Sitkeä työ kantaa kitkerät hetelmänsä.

Gulagin jälkeisessä Neuvostoliitossa oli yhä vahva ja kova vankilajärjestelmä (perinne jatkuu nyky-Venäjällä). Järjestelmä onnistui järjestelemään myös vankien keskinäistä hierarkiaa. Systeemissä oikeat rikolliset olivat vankien yläluokkaa, toisinajattelijat näiden terrorisoitavissa olevaa pohjasakkaa.

Jokohan A-M Henriksson (sfp) opiskelee tämän järjestelmän toimeenpanemista myös f.d. Östlandin alueilla?

Terv. Achtung

Krypta kirjoitti...

Mitali meni nyt oikeaan kohteeseen ja kunnia tämän maan papoille.

Joppos123 kirjoitti...

Luulen, että päätöksen taustalla on ollut aika vahvasti tapauksen saama julkisuus. Muutoin pappa olisi lentänyt niskaperseotteella loppuiäksi linnaan.
Hyvä kuitenkin, että homma meni päätökseen näin.
Joskus muinoin kun firman aseita sai pitää kotona opetin exvaimon niitä myös käyttämään.
Pelin henki oli se, että jos hän on lasten kanssa yksin kotona ja joku änkää ovenkarmit kaulassa väkisin sisälle niin voi tyhjentää ensimmäisen lippaan tuulikaappiin.
Hatunnosto tuolle papparalaiselle, kylmähermoinen mies ja henkihän siltä olisi mennyt jos ei olisi ampunut.

Anonyymi kirjoitti...

oikeuslaitosuudistus on syynä siihen, että nämä päivänselvät tapaukset etenevät syyttäjän harkintaan asti. Wanhan nimismies-järjestelmän aikana (vallesmanni kun oli myös syyttäjä) asia olisi ratkennut jo esitutkinnassa.

Onpahan ainakin saatu kallis systeemi ylläpidettäväksi, huomioiden lisäksi kuinka ns maallikoedustus oikeudessa on saatu tuhottua, mikä tarkoittaa ekstrahilloa asianajajille...

Sitten jotain ihan muuta: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006144545.html

Ilmavaivoissa on rellestetty kuin siat pellossa ja samaahan se on koko valtion- ja kunnallishallinnossakin. Aika olennaisia kysymyksiä tuossa pääesikunnan kyselyssä muuten!


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Pyssymiehelle, Achtungille, Kryptalle, Joppos123:lle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne. Oikeastaan tähän Strix Senexin lauseeseen ”mitä pitää ajatella oikeuslaitoksesta, jonka tekemä tervejärkinen päätös ansaitsee erityishuomion?” kiteyttää koko asian.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Asianaja selvittää sotkuiset asiat ja varsinkin sotkee selvät. Mikä on mustaruskea ja näyttää hyvältä asianajan päällä? Dobermanni.

Anonyymi kirjoitti...

Karjalaisen yleisönosastossa lukija taannoin ihmetteli, kun poliisiin ei saa puhelimella yhteyttä. Sitten joku vinkkasi tekstiviestillä, että pitää kirjoittaa netiin: n******* ja h**** on p******** (teksti vapaasti sovellettu ja sensuroitu). Jopa tullaan kohta kotiovelta hakemaan.
muistelee thinker Dill

Qroquius Kad kirjoitti...

Voipi olla, että veli Joppos123 oli juuri eikä melkein oikeassa:
tapauksesta tuli mieleeni toinen samantapainen, joka tapahtui vuosituhannen alussa muistaakseni Raumanmeren juhannuskemujen yhteydessä.

Kahdeksannella kuulla ollut nuori tuleva äiti revittiin pusikkoon raiskattavaksi. Hän pystyi pitämään ääntä sen verran, että paikalle ehti raavas nuori mies estämään toteutumisen ja nappaamaan vielä tekijän kiinni.
Tekijäpä meinasikin silloin olevansa niin noheva poika, että hakkaa kiinniottajansa jatkaen matkaansa, ja ymmärsi statuksensa vasta kiinniottajan pätkäistyä häntä kahdesti naamaan kysyen loppuuko se peppurointi vai odotatko kiltisti poliisia?

Odottihan tuo, ja poliisin saavuttua alkoi parkua niin maan kauhiasta väkivaltarikoksesta, joka oli kohdistettu häneen ilman mitään kunnon syytä. Syyttäjäkin oli samaa mieltä...
kunnes teki vähän ajan kuluttua syyttämättäjättämispäätöksen.

Tässä tapauksessa kyse oli valtamedian (muistaakseni tämä tapahtui silloin, kun en vielä muuta seurannutkaan eli ennen vuotta 2007) mukaan asian saama julkisuus, joka kohdistui massiivisen sympaattisena pelastajaan, mutta ennen kaikkea raiskauksen yrittäjääkin antipaattisempana häntä tavallaan puolustamaan ryhtyneeseen syyttäjään.

Nämä antavat kevyttä puhallusta siihen toivonkipinään, ettei Suomen kansa ole alistunut nielemään aivan mitä tahansa;
jos tietty raja ylitetään, seuraa sellaista mitä monessa muussa maassa nähdään jatkuvasti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, thinker Dillille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Ehkä elämme toivossa (mitä Qroquius Kad sanoi kommentissaan) että me emme siedä aivan kaikkea. Herrasmieskin tietää, milloin ei enää pidä olla herrasmies.

Becker kirjoitti...

Mun käsitykseni suomalaisesta oikeuslaitoksesta eivät koskaan ole olleet kovin korkeat ja siihen on olemassa hyvät syynsä. Nyt on kuitenkin tapahtunut ilahduttava pokkeus säännöistä. Ehkei koko systeemi sentään ole Demlan kyllästämä.
Ehkei laitoksella ollut varaa tuomita vanhusta, sillä oikeusjärjestelmän maine ei muutenkaan ole kovin kaksinen. Jossain hallinnon tilamaassa tutkimuksessa tietysti maailman onnellisin kansa luottaa 95 prosenttisesti suomalaiseen oikeusjärjestelmään. Minä olen sitten se 5 prosenttia.

Suomen pressana toimiva miesoletettu on taas käynnistänyt vuotuisen jaaritteluviikonlopun kesämökillään jossa osallistujat syvällä rintaäänella toteavat nykyisen EU-uskoisen järjestelmän ylivertaisuuden. Kyseinen valtionpäämies on syvästi huolissaan ilmastonmuutoksesta. Joko hänellä on helvetin tyhmät neuvonantajar tai sitten pressalla ei ole kanttia olla eri mieltä aiheesta vaikka tietääkin asioiden oikena laidan. Joka tapauksessa ei hyvältä näytä silläkään suunnalla.