maanantai 10. kesäkuuta 2019

YKÄ, LÖTJÖNEN JA SORTOMARKET


Vietettiinpä nykypäivää Huitsinnevadan Örnätjärvellä jossa Perskeleen residenssin saunan savupiippu lykkäsi ilmoille häpeämättä nykypäivänä lähes laittomia sekahalkopienhiukkasia jotka epäilemättä aiheuttivat hengitysvaikeuksia ja lisäsivät tulvariskiä jossain Bangladeshissa. Lähistöllä muuan käki – tuo luonnon sosiaalihuollon röyhkeä elätti – karjui kommenttejaan savulle mutta satunnainen tarkkailija ei osannut sanoa oliko tuo ankara kukkuminen savun suhteen positiivista, negatiivista vai nakkasiko käki asialle käen paskat ja keskittyi kukkumaan ihan omia asioitaan. Viereisellä pellolla heitteli puolestaan omaa katkeamatonta sooloaan ruisrääkkä mikä pisti ihmettelemään että kovasti aikaisin tuo rääk´n´roll oli alkanut. Eihän se yleensä ihan kesäkuun alussa ääntään availe.

Ulos pihakalusteille saapui pyyhe ympärillään kaksi löylystä höyryävää miestä, ehkä satunnaiselle lukijallekin tutut Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis jotka aukaisivat tölkit Tsuhnan Kostoa ja panivat palamaan voimasavuke Bostonit. Miesten taukorauhaa vartioi Läjä-Tek Oy:stä ostettu bullshit-o-machine jonka Ykä oli pistänyt pihapöydän päälle jo ennen ensimmäisiä löylyjä. Tuo patterikäyttöinen masiina muutti vihreitten puolueohjelman hyönteisferomonimuotoon karkottaen kaikki hyttyset ja muutkin ikävät öttiäiset noin viidenkymmenen neliömetrin alueelta. Ne olivat tietysti sitkeitä inisijöitä ja verenhimoa täynnä mutta joku raja niilläkin sentään oli. Niinpä miehet saivat istua tauollaan rauhassa ja nahkaansa läiskimättä.

Miehet nauttivat ansaittuja löylyjä ja niitten ansaittuja taukoja sillä heillä oli ollut kiireinen päivä. He olivat käyneet aikaisemmin päivällä Lällävedellä Pinnanmaan Pataljoonan ampuma-alueella – tunnetaan myös nimellä Las Kalmas – kalibroimassa PRO-07IR-pienriistaohjusten infrapunahakujärjestelmiä Örnätjärven erämiesten käyttöön syksyn kaakanajahtia varten. Heidän kanssaan ampuma-alueella olivat olleet myös virolaisen Viinistu läpiräiskimät jahtliit-metsästysseuran miehiä kohdistamassa 23-millisiä kaksiputkisia Sergei-ilmatorjuntatykkejään syksyn hanhijahtia varten. Tapaaminen oli ollut lämminhenkinen ja molempien seurojen miehet totesivat että molemminpuolisen ekskursion tarve on ilmeinen. Ovathan Suomi ja Viro sentään veljeskansoja. Vaikka nykyisellään Suomi se tyhmempi isoveli onkin.

Palatessaan Las Kalmasista toverukset olivat ostaneet saunaan tarvittavat ruuat, juomat ja tupakit Örnätjärven HÖÖ-Marketista joka oli koko Pinnanmaan yleisin kauppaketju. Täällä ei S- ja K-ketjut juhlineet. Lötjönen otti hörpyn Tsuhnan Kostoa ja totesi Ykälle:

- Se on vaan toi HÖÖ-market on kerrassaan mainio kauppa. Ihan sääliksi käy Pinnanmaan ulkopuolella asuvia suomalaisia kuluttajia. HÖÖ-market kun myy ruokaa ja tavaraa eikä millään muotoa leiki mitään muuta. Varsinkaan tiedostavaa muuta.

Ykä otti puolestaan hörpyn ja totesi:

- Tottapa jätkä lätiset niin kuin sulla yleensäkin tapana on. HÖÖ-marketin tyyppistä kauppatoimintaa kannattaisi levittää muuallekin. Eikä oikeastaan sitä, mitä se tarjoaa vaan nimenomaan sitä mitä se ei tarjoa eikä varsinkaan tyrkytä.

- Jep. Kun kansalainen Pinnanmaan ulkopuolella marssii kauppaan ja palauttelee tölkkejään niin eikös hänelle jo tölkkiautomaatilla esitetä että ”voit antaa nämäkin tölkkiroposi Suomen suurimman rikollisjärjestön SPR:n käyttöön. Ja jos et anna niin eikös ala omatunto kolkuttaa, hä?”. HÖÖ-brändissä taas tölkkiautomaatissa lukee että ”Saat tölkkirahat nimenomaan itsellesi eikä kauppaa kiinnosta ovatko tölkit omasta käytöstäsi vai tienposkesta keräämiäsi. Kauppamme näkövinkkelistä katsoen verottaja saa haistaa pitkän paskan”.

- Joo, ja sitten kun kansalainen tölkit palautettuaan marssii kauppaan niin hän ei näe julisteita tyyliin ”Tässä on tarjolla ilmastovastuullinen tuote X. Tässä on tarjolla ympäristövastuullinen tuote Y. Osta näitä niin voit rauhoittaa omatuntoasi vaikka ostoksellasi ei mitään vaikutusta mihinkään olekaan. Mutta osta nyt perkele kumminkin. Ettet olisi huono ihminen.”. Sen sijaan tarjolla olisi juliste ”Sinä et tuhoa maailmaa ostamisillasi ja valinnoillasi. Sinun ei tarvitse ruokkia vihreää egoa. Osta ihan rauhassa sitä mitä haluat. Tämä kauppa ei rahoita tuotteillaan minkäänlaista hysteriaa”.

- Yep, ja samoin tuossa kaupassa loistaisi poissaolollaan myös reilun- ruilan-, räpeltävän- ja syyllistävän kaupan tuotteet. Päinvastoin. Kaupassa olisi juliste ”tuotteittemme päätarkotus on ruokkia suomalainen asiakas eikä edistää afrikkalaista väestöräjähdystä”. Ja sehän on selvää ettei kyseisessä kaupassa olisi mitään muodikasta nyhtökauraa eikä muutakaan sukkahousukoppeloitten suosikkia. Eikä tietenkään sellaisia mainoksia joitten pohjalta voi tehdä johtopäätöksen että noin 50 prosenttia Suomen asukkaista on etnisesti edistyksellisiä.

Ykä raapi hieman päätään ja totesi sitten:

- Joo, toi on kyllä ihan ehdoton juttu suomalaiselle kuluttajalle ystävällishenkiseen kauppaan. Mutta sitten mietin sitä että kaupan pitäisi olla HÖÖ-marketin tavoin vähän kuluttajaystävällisempi myös tietyissä tuotteissaan. Sillai selkeämpi. Varsinkin pesuaineosastolla. Eihän siellä tarvita muuta kuin saiputta ja samppoota mutta mitä noissa Pinnanmaan ulkopuolisissa kaupoissa on tarjolla? ”Most refreshing skin massaging ballwax hyperantiperspiration shower gel”.

- Joo, tai sitten ”extra moisturising massage butter twentyfour hours or even some more most relaxing herbs and daisies skin protection system shower gel”. Perkele noista tavan kuolevainen mitään selvää ota. Mutta onhan selvää että kyseisessä kaupassa pitäisi myös kassalla olla myynnissä ihan tavallisia muovipusseja selvästi näkyvällä maininnalla ”yksikään näistä pusseista ei päädy Tyyneenmereen, niin että osta ihan rauhassa vaan”.

- Toi on hyvä pointti. Vaan mieltäisin että tässä kuluttajaystävällisessä kaupassa voisi olla myös jonkinlainen ravintolapuoli. Semmoinen jossa tarjottais vaan pelkkää liha- ja makkarapitoista snagariruokaa sisätiloissa. Ehkä ravintolan nimi voisi olla Suomen parasta sarjakuvaa kunnioittaen Cafe & Restoran Ryppy & Reikä.

- Ilman muuta! Mutta ehkä siellä voisi olla vegaaniannoskin. Meinaten vesivelli. Eli kotireseptinä litra vettä, desi ruisjauhoja, hieman suolaa ja keitetään tunti.

- Tuo olis ihan ehdoton ja myös ehdottomasti riittävä vegaaniannos. Ja mikäli joku vegaani, niin kuin esmes se Satu Hassin tytär alkaisi rääkymään huonosta ruuasta ja palvelusta niin tarjoilijoita ohjeistettaisiin sanomaan että kyseessä ei ole millään muotoa vegaaniravintola ja jos lihansyöjä puolestaan menee vegaaniravintolaan niin hän kyllä ymmärtää ettei tarjolla ole lihaa. Joten mahdollisista vegaanisista hahmotushäiriöistä Cafe & Restoran Ryppy & Reikä ei ota vastuuta. Niin että tilaa piiperö lihis kolmella nakilla niin kuin muutkin tai suksi helvattuun.

- Luulenpa että kyseiselle tarjoilijalle annettaisiin 250 euron hyvän palvelun bonus ja jos kyseinen vegaani rääkyisi vielä asiasta sosiaalisessa mediassa niin bonus nostettaisiin 500 euroon. Ja kyseisen rääkyjän valokuva laitettaisiin ravintolan seinälle otsakkeella ”ravintolaamme lämpimästi suosittelevat vegaaniasiakkaat”.

- Perkele… kyllä tuosta varmaan brändi saataisiin aikaiseksi Pinnanmaan ulkopuolelle. Sehän on selvää että kauppaketjusta tiedostava väki vetäisi tiedostavat kik-herneet sieraimiinsa niin että niitä joutuisi pinseteillä kiskomaan irti. Mutta tuumailen keskenäni että jos oikein kuittaillaan niin tuttu pinnanmaalainen HÖÖ-market ei oikein nimenä riitä kuittailuksi. Ehkä brändille pitäisi saada vielä provosoivampi nimi?

- Joo, oikeessa olet. Vaan mikäs se saattaisi olla?

Toverukset miettivät hetken. Sitten heidän päittensä yläpuolella syttyi ympäristövastuuton hehkulamppu, he katsoivat toisiinsa ja totesivat stereona niin kuin savolainen vihillä:

- No jumalauta!Toverukset päättivät että ideasta täytyy soittaa heti seuraavana päivänä Örnätjärven HÖÖ-markettiin. Siitä idea leviäisi laajemmalle. Ehkä oli aika uuden ja menestyksekkään brändin. Paikalla pyörivät hyttyset katsoivat sisälle uusiin löylyihin siirtyviä miehiä ja olivat pahalla päällä. Jätkissä olisi ollut ämpärikaupalla tuoretta verta tarjolla mutta se pöydällä ollut ihme masiina löi ilmoille jotain niin käsittämätöntä viherferomonia ettei sitä pystynyt millään läpäisemään.

Eihän rehellinen hyttynenkään sentään kaikkea niele. Verenimijöitähän ne olivat mutta rehellisiä sellaisia eivätkä ne teeskennelleetkään olevansa mitään muuta.

22 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Jostain ihmeen syystä tämä bloggaus kohotti sieluni silmiin havaittavaksi tämän metallimusiikkikokoonpanon tämän näköisen ja kuuloisen julistuksen:

https://www.youtube.com/watch?v=ymMl-NR9gjo

Ekku kirjoitti...

Ei taida halal-teurastettu liha kuulua Sortomarketin valikoimiin... :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Jaa, no mikä ettei. Ja ihan hyvä biisihän se oli.

Ekku: Ei taida niin. Mutta isoista kauppaketjuista sitä jo aika ajoin näyttää löytyvän.

Anonyymi kirjoitti...

Lempeä ja rakkautta Ykänkin hotellin respan kesään. Juttunne on välillä (aina) hieman ärsyttäviä sisällöltään kun joskus käyn vilkaisemassa näitä, mutta ne tunteet mitä täällä käydään läpi esim täällä kommenteissakin on kultaakin arvokkaampia - suomalaisten miesten tunteita. Olkaa siis avoimia, ja puhukaa rohkeasti niistä ja käsitelkää niitä omalla tavallanne, please, vitutusta, onnea, pelkoja ihan kaikkea miehiseen tyyliinne kuten se teiltä käy. Teistä on vaikka mihin ja mä kyllä uskon teihin. Uskokaa itsekin ja opetelkaa uskomaan, se ilmenee rakkautena ja hyvyytenä muihinkin se oma sisäinen maailma.

Tää nyt vaan pulpahti jostain ja oli sanottava. Lippu korkealle ja uuteen nousuun! Halipuspus! toi nyt oli vaan tommonen poskisuukko eikä sen kummempaa :)

Lemminkäinen kirjoitti...

Tässä joku aika sitten kävelin rautakauppaan ja tilasin pinaattimunakkaan. Tarjoilija katsoi minua ihmeissään ja sanoi että ei meillä ole tarjolla pinaattimunakkaita, rautanauloja kylläkin. -Mitä! Karjaisin. -Vai ei teillä ole tarjolla pinaattimunakkaita, ettekö häpeä! -Tämä on rautakauppa ja pinaatti sisältää rautaa. -Tulen twiittaamaan ala-arvoisesta palvelusta ja katsotaan sitten minne se käki munii, niinkuin meillä vihreillä on tapana sanoa. Ja siinä vaiheessa heräsin hikisenä ja vapisevana lattialta. Kävin samana päivänä ostamassa viherferomonitorjuntavempeleen ja se on aina mukanani nykyään, nukkuessa ja valveilla. Vempeleen voi ohjekirjan mukaan päivittää torjumaan pun(i)kkiferomoniötökät ja sen tehtyäni olen nukkunut niin rauhallisesti, niin rauhallisesti, että oikein hämmästyttää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitokset ja voimia eloon sinullekin. Mutta kysyn mielenkiinnosta että mikä jutuissa erityisesti (aina) ärsyttää?

Lemminkäinen: Pirunmoinen painajainen. Kyllä kyseinen vempele kannattaa hankkia joka talouteen ettei niitä tule enempää.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Ykä, kiitti viestistä, no ei lähdetä sille linjalle nyt ollenkaan. Kaikkia ei kaikkien jutut nappaa, ymmärrät sen varmaan.

Tsemppiä kuitenkin!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olisi ollut vaan mielenkiintoista tietää ja saada täsmennettyä negatiivista palautetta. Näin tämä jäi vaan sellaiseksi määrittelemättömäksi usvaksi. Vaan antaa olla ja ankarasti pärjäilyjä sinulle.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Minulla on ratkaisu uhkatekijöiden kartoittamiseen, jokainen joka ei suostu syömään sikaa on enemmän tai vähemmän potentiaalinen uhkatekijä yhteiskunnalle. Pitääkin lähteä ostamaan kylkeä että saa tehtyä maittavan slow-food soosin.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuosta veganismista vielä kuka edesmennyt eurooppalainen valtiomies oli vegaani, luonnonsuojelija, vastusti eläinkokeita, tykkäsi lapsista, kohtuullinen harrastelija akvarellisti, kuunteli klassista musiikkia, rakasti klassista arkkitehtuuria... joo se ei ollut Satu Hassin tytär eikä Pekka Haavisto vaan vihreiden aatteellinen isä tuo böömiläinen korpraali kuten sotamarski Hindenburg häntä osuvasti kutsui.

Anonyymi kirjoitti...

Moi, ehkä oli huonosti varmaan jäsennelty ja älä jää pohtimaan liikaa tuota. Yritin muotoilla sanoiksi fiiliksiä mitä näistä jutuistanne nousee, suurta ymmärtämättömyyttäni asennettanne, tyyliänne kohtaan ja suurta sympatiaa ja samaistumista tunnetasolla siihen, mitä ehkä käydään läpi. Ymmärrätkö? voit nähdä asian niin, että jäät pohtimaan sitä mikä mua nyt jutuissa vaivaa, tai sitten valita sen että sympatiseeraan sydämellä tunnetasolla miesten keskusteluita ja jutustelua. Toivottavasti ymmärrät, mitä tarkoitan, mutta jos et, enhän sille mitään voi. Yritys tehdä sanomani ymmärrettäväksi on kuitenkin tässä tuotu esiin.

Voimia eloon Sinullekin ja teille täällä. En näe tätä mitenkään pimeyden voiman puolena vaikka kuinka sarkastisesti olisikin se sanottu, näen tämän ilmiöiden ja näkökulmiensa kanssa kamppailevien miesten tantereena, yrityksenä ymmärtää maailmaa, johon haluan tuoda vilpittömästä murusen lempeyttä ja rakkautta. Uskon, että ymmärrät sen viestin, se on välittämisen viesti hienoisesta ärtymyksestäni huolimatta. Kiitos mahdollisuudesta ilmaista se, ja mukavaa päivänjatkoa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Mikäli henkilö kieltäytyy syömästä sikaa uskonnollisista syistä ja on tuontitavaraa vuoden 1990 jälkeen niin minäkin suhtaudun kyseiseen henkilöön suurella varovaisuudella. Jos henkilö ei syö sikaa ihan siksi ettei tykkää siitä niin sehän on tietysti vain makuasia. Ja tuon yksikiveksisen vegaanin muistan minäkin. Tai no, en muista mutta olen hepun edesottamuksista kyllä eräänkin rivin lukenut.

Ano: No joo, ymmärrän suurin piirtein. Mutta kai ymmärrät että täällä ”voiman pimeällä puolella” uskotaan ihan yhtä lailla lempeyteen ja rakkauteen. Muutenhan elämä olisi aivan turhaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, rakkaus ja lempeys - se on pääasia ja siinä olemme täysin samaa mieltä. Kiitos kun puit sen sanoiksi, kiitos kun valitsit tehdä sen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Niitähän ne ovat. Ei sitä ollut millään muotoa hankalaa pukea sanoiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, tiedän sen että se tuli helposti. Kiitos joka tapauksessa :)

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Näitä feminiisen alentuvan ylimielisen lässyttävän ilmaisutavan omaavia trolleja näköjään on alkanut pulpahdella pintaan vähän joka puolella kuin finnejä teinitytön naamaan. Voimia Yrjölle. Heillä näyttää olevan huoli ja murhe kun kaikki eivät olekaan intersektionaalisia feministejä tai cuck-soijapoikia. No, murheensa kullakin. :-)

WhiteHunter kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta, kipaisenkin tänään hakemaan tuon Läjä-Tek Oy:stä bullshit-o-machinen.

Tuolla Las Kalmasissa ja vastaavilla muilla radoilla kannattaa käydä. Ammunta on kyllä sellainen harrastus, vähän niin kuin vaimon pito - se pitää nöyränä.
Harjoitusta tarvitsee ja minun mielestäni tämä pitäisi kaikkien aseen omistajien sisäistää:
”Aseen omistaminen ei tee ampujaa sen enempää kuin pianon omistaminen tekisi muusikon.” -Jeff Cooper-

Tuonne Sorto markettiin ehdottaisin myyntiin riistaa ja sitten suomen metsien antimia kuten sieniä, marjoja jne.. Ostettuina paikallisilta ihmisiltä.

Tsuhan koston tekijä voisi tehdä puolukasta likööriä. Maistoin helsingin tislaamon tuotetta ja totesin hyväksi.
https://hdco.fi/products/puolukka-gin-likoori/

Cafe & Restoran Ryppy & Reikä voisi ottaa tarjottavaksi vartaassa paistettua villisikaa.
Sopisi myös isompiin kansanjuhliin.
Grillattu villisika toimisi kuin luomisen työ liinavaatteeseen.


Jani Alander kirjoitti...

Hytyille ei kelpaa kommunistisetkaan tuotteet. Mulla on täällä mökillä jotain papan aikanaan neuvostoparatiisista tuomaa älyttömän riittoisaa hyttysvoidetta. Sitä ei tarvi laittaa kuin pikkuisen ja hytyt pysyy loitolla koko illan. Häviää kapitalistiset Off:it mennen tullen. (Tavara sisältää varmaan jotain saatanan kiellettyjä kemikaaleja veikkaan ma....)

Anonyymi kirjoitti...

Tere. Noista anon jutuista nousee päällimmäisenä hajatelma, että on vain kaksi mahdollista niiden kirjoittajaksi. Jotensakin ylilyövää kettuilun yritystä, tai se toinen pahempi, täyssuvakki miesnaisoletettu joka itsekin uskoo juttunsa. Mene ja tiedä, molempi pahempi arvelee Huru-ukko.

Reijo Koiras kirjoitti...

Hehee, Cafe & Restoran Ryppy & Reikä, viimeisen päälle epäkorrekti nimi. Täytynee koittaa järjestää, josko myös Pertinlaaksoon saataisiin Sorto-market. Siellä meinaan saattaisi löytyä asiakkaita. Tuosta Satu Hassin tyttären temppuilusta ajattelin tehdä ihan sarjiksenkin, mutta toistaiseksi lyö päässä tyhjää.

Anonyymi kirjoitti...

Persoonallisia ja mielenkiintoisia tulkintoja "lempeydestä ja rakkaudesta" täällä. Voimia paljon niitä tulkitseville. Ja ei ole kenellekään tarkoitus kettuilla millään tavalla. Myötätuntoni, jos jollakin on paha olla. Se on tuttua itsellekin. Rauhaa ja rakkautta teidän iltaanne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Thorvald Eskilinpojalle, WhiteHunterille, Jani Alanderille, Huru-ukolle ja Reijo Koiraalle & kiitos kommenteistanne. Mitä tulee tähän kyseiseen Anoon niin ehkäpä käsityksemme lempeydestä ja rakkaudesta ovat erilaiset mutta onneksi niihin ei olla vielä laadittu kaikille pakollista ja ainoaa hyväksyttyä sabluunaa. Joka tapauksessa Ano halusi puheenvuoron ja sai sen, niin että siitä ei liene kellään sen kummemmin sanomista.

WhiteHunter: Ampuminen on hieno harrastus ja nuo vinkkisi mainioita. Ja villisika on ihan hemmetin hyvää lihaa.

Jani: Ja olihan Suomessakin aikanaan huomattavan tujumpia hyttyskarkotteita. Silloin aikanaan kun kumisaappaatkin kestivät pidempään kuin vuoden.

Reijo: Epäkorrekti ehkä, mutta erinomaisen osuva. Pertinlaakson Sorto-marketin avajaisia odotellessa. Vegaaneissa ärsyttää juuri se, että he näyttävät vaativan kaikkien muittenkin tanssivan heidän pillinsä mukaan.