maanantai 9. maaliskuuta 2020

ÄÄRIOIKEISTOLAINEN


Jos kuuntelee sitä, mitä niin valtamedialla kuin valtakoneistolla on kansalaiselle toistuvasti asiaa niin ei voi välttyä siltä hälyttävältä tiedolta että maassamme on huomattava määrä vaarallisia äärioikeistolaisia. Mikä tietysti tällaisen käppäukon pistää hieman ihmettelemään sillä esmes itse en ole jo varsin pitkän elämäni aikana tavannut varsinaisesti ensimmäistäkään. Johan nyt tilastollisen todennäköisyyden mukaan sellaiseen olisi pitänyt törmätä. Kun mies on lähempänä kuuttakymmentä kuin viittäkymmentä.

Jos eläisimme lautamiesjärjen pyörittämässä maailmassa asian saattaisi kuitata nopeasti toteamalla että joo, eikös niitä muutama kymmenen oikeaa kainaloaan tuulettavia kuulapäätä Suomessakin ole. Tosin nekin ovat itse asiassa äärioikeistolaisuuden sijasta kansallissosialisteja mutta ei nyt takerruta yksityiskohtiin kun maailmaa parannetaan. Mutta jos ne ovat kerran niin totaalisen vaarallisia niin pankaa KRP ja Supo asialle, tutkikaa niitten tehdyt ja suunnitellut terrori-iskut & vallankaappaussuunnitelmat & muukin Sturmabteilung-toiminta, tehkää asiasta tilannearvio ja tarvittaessa – mikäli uhka on selkeä, todistettu ja välitön – niin laittakaa ne turvasäilöön ja heittäkää avain kaivoon.

Mutta koska emme elä lautamiesjärjen pyörittämässä maailmassa vaan maailmassa jossa käsitteet määritellään uusiksi poliittisen viitekehyksen asettaman tarpeen mukaisesti niin äärioikeistolaiseksi määrittelyn seinät levenevät ja katto kohoaa jatkuvasti. Olen ymmärrysharjoituksissani pähkäillyt asiaa ennenkin mutta ehkä on paikallaan tehdä tilannepäivitys. Mikä ja kuka oikeastaan on nykymääritelmän mukaan äärioikeistolainen? Ainakin sellaiseksi tulkittu? Olenko esmes minä äärioikeistolainen? Jopa tietämättäni vaikka kuvittelen olevani joku ikivanha ottokivivuorelainen demari niin kuin varmaan hyvin moni tämänkin blogin lukijoista.

No, ainakin yksi määritellyn äärioikeistolaisen selvä merkki on se, että jos henkilö ei pidä rajoittamatonta kehitysmaalaista maahanmuuttoa kyseenalaistamattomana ja pyhänä itseisarvona niin hän on kiistatta äärioikeistolainen. Suomeen täytyy saada lisää kehitysmaalaisia koska Suomeen täytyy saada lisää kehitysmaalaisia ja jos kyseenalaistat tämän niin olet ilman muuta äärioikeistolainen.

Jos kyseinen henkilö tuo esille negatiivisessa valossa sen järkyttävän – ja jatkuvasti kasvavan – rahamäärän mitä kyseisen maahanmuuton vuoksi suomalaiset joutuvat maksamaan niin hän on todistetusti ja ilman muuta äärioikeistolainen. Oikeastaan tällä kohdalla voi äärioikeistolaisuuden välttää vain uskomalla Ritva Viljasen viisauteen eli ”kotoutuminen on todistetusti onnistunut sitä paremmin mitä enemmän siihen on saatu käytettyä rahaa”.  Eli äärioikeistolaisuudelta voi välttyä jos toteaa että etnisesti edistyksellisen toiminnan vuoksi otetut velat ovat saatavia. Ainakin joskus tulevaisuudessa. Jos ei 30 vuotta ole riittänyt niin odotellaan toiset 30 vuotta. Ehkä sitten. Uskotaan. Ei epäillä. Ei kyseenalaisteta. Ei olla äärioikeistolaisia.

Sinänsä tämän – virallisesti hyväksytyn ja yhtä lailla kyseenalaistamattoman – ajattelun mukaan pelottavalta äärioikeistolaisuudelta voi välttyä vain hylkäämällä mielestään totaalisesti tietyt reaalimaailman faktat mutta kyllähän määritelty äärioikeistolaisuus on niin vaarallinen asia että sen torjumisen vuoksi kannattaa siirtyä ainakin jossain määrin pois reaalimaailmasta turvalliseen oman pään sisässä sijaitsevaan suvaitsevais-tiedostavaan sopukkaan. Ja löytyyhän siinä sopukassa paljon samanmielisiä kavereita. Siellä on hyvä olla.

Mikäli henkilö tuo esille myös kyseisen kehitysmaalaisen haittamaahanmuuton aiheuttaman – nimenomaan suomalaisiin kohdistuneen – väkivalta- ja seksuaalirikollisuuden niin hän on ilman muuta äärioikeistolainen ja mikäli hän arvostelee tätä väkivaltaa julkisesti niin hän on kyseistä väkivaltaa vastustaessaan väkivaltaa kannattava äärioikeistolainen. Jos lukijalla meni tässä ajatus hetkeksi solmuun niin tulee muistaa, että kun niitä kuuluisia käsitteitä oikeaoppisesti määritellään niin looginen ajattelu kannattaa heittää surutta susille ja mennä oikean tunteen vietävänä.

Luonnollisesti äärioikeistolaiseksi määritellään jos henkilö kannattaa Suomen itsenäisyyttä, eroamista Euroopan Unionista ja yleensäkin koko Unionin lakkauttamista. Nykyisinhän termit nationalismi ja natsismi ollaan tietoisesti asetettu lähes synonyymiksi. Erityisen äärioikeistolaiseksi henkilön tekee mikäli hän muistuttaa että niin kuin EU:lle myös eräälle ylikansalliselle Kremlistä johdetulle totalitaristiselle ja kansoja alistavalle järjestelmälle nationalismi oli yksi kirosanoista pahimpia. Koskahan muuten nostetaan tapetille kirosana separatismi?

Nämä äärioikeiston määritelmät ovat olleet käytössä jo varsin pitkään. Koska suvaitsevais-tiedostava kehitys kehittyy jatkuvasti niin äärioikeistolaiseksi määritellyksi joutuu myös uusista asioista.

Ensinnäkin mikäli henkilö ei mitään kyseenalaistamatta hyväksy ilmastohysterian nimissä tapahtuvaa tai ainakin kovasti suunniteltua suomalaisen elinkeinoelämän ja asumisen edellytysten alasajoa niin kyseinen henkilö on ilman muuta äärioikeistolainen. Jopa niin pahasti äärioikeistolainen että Li Anderssonin kaverit halusivat heille kuulaa ottaan hiljattain esille nousseessa ja hyvin nopeasti unohdettavassa twitter-jupakassa. Ei auta, vaikka henkilö toisi esille että Suomi on niin ympäristön- kuin ilmastonsuojelun suhteen jo nyt maailman esimerkkimaita ja luonnonvarojen nettotuottaja. Oikeastaan tässä tapauksessa kyseinen henkilö on äärioikeistolaisen lisäksi vääräuskoinen kerettiläinen sillä hänhän vastustaa uskonkappaleen mukaista epäjumalalle uhraamista ja uhraaminen ja sen antama tunnehan on tärkeintä.

Luonnollisesti äärioikeistolaiseksi päätyy jos vastustaa tätä nykyistä LGBTQTiiTyy-hysteriaa ja väittää että sukupuolia on kaksi eikä 387 and counting. Uuninluukkuäärioikeistolaiseksi henkilön tekee se, mikäli hän vastustaa kyseisen ideologian opettamista koulussa. Nykyisin asiaan on tullut mukaan myös se, että esimerkiksi homoseksuaalisuudesta täytyy tykätä ja jos ei tykkää ja käyttää, piru vie [sic] perusteena Raamattua on erityisen äärioikeistolainen. Case Päivi Räsänen on tästä hyvä esimerkki koska hänen perässään on jo (ja nimenomaan) valtakunnansyyttäjä. Montakos tutkintaa hänestä onkaan tällä hetkellä jo menossa? Onko Pasilan poliisissa jo asian tiimoilta koostuva säännöllinen raamattupiiri? Ovatko kyseiset poliisit hirveän innostuneita osallistumaan kyseiseen raamattupiiriin? Mutta heidän on pakko sillä heidänkin on toimittava määriteltyä äärioikeistolaisuutta vastaan. Poliisinkin pääelinkeino on syöminen.

Koska itse olen jo noitten esitettyjen määritelmien mukaan moninkertainen ja kertakaikkisen patamusta äärioikeistolainen niin voinen sanoa kyseisestä asiasta oman sanani. Eli minä en halua homoseksuaaleille mitään pahaa. Minä en koskaan tule asiakseni häiritsemään heistä ensimmäistäkään. Mutta ajatus kahdesta jätkästä köyrimässä toisiaan on minulle silti ja pysyvästi vastenmielinen. Eikö se saa olla sellainen? Lesbollekin on vastenmielistä ajatus seksistä miehen kanssa. Minä ymmärrän sen. Hyväksyn sen. Enkä vaadi häntä muuttamaan ajatustaan. Mutta äärioikeistolaiseksi määriteltynä voin esittää kysymyksen että onko lesbo tasa-arvoisempi ajattelunsa vapaudessa kuin minä?

Yksi merkittävä nykyajan äärioikeistolaiseksi määrittelyn peruste on tietysti se, että hän vastustaa sananvapautta. Mitä häh, saattaa lukija tuumia. Eikös just me kannateta sitä sananvapautta? Pitää paikkansa, mutta me kannatammekin väärää sananvapautta ja vastustamme määriteltyä sananvapautta. Tulee muistaa, että sananvapaus nykyisin ei tarkoita sitä että voi sanoa haluamansa ilman rangaistuksen pelkoa. Se tarkoittaa sitä, että on olemassa määritelty suvaitsevais-tiedostava vihervasemmistolainen totuus jota ei tule alistaa keskusteltavaksi sillä se on kiveen hakattua ja muuttumatonta inhimillistä totuutta. Sananvapaus tarkoittaa sitä, että tätä muuttumatonta totuutta tulee saada kannattaa vapaasti, julkisesti, kovaäänisesti, perustelematta ja ilman pelkoa ikävästä arvostelusta. Varsinkaan perustellusta sellaisesta. Absoluuttisen Totuuden arvostelu ei kuulu sananvapauden piiriin ja se on automaattisesti äärioikeistolaista.

Termi äärioikeistolaisuus on valtakoneistolle hyvin käyttökelpoinen. Samoin kuin termi ”kansainväliset sopimukset”. Valtakoneiston edustaja voi heittää nuo termit esille koska tahansa tietäen että valtamedia ei koskaan kysy heiltä että mitäpä itse asiassa tarkoitit? Perusteletko? Silloin voidaan aina todeta että vastaus kysymyksiin on jo mitään perustelematta äärimmäisen perustellusti annettu eikä ongelman  syynä mihinkään ole suinkaan valtakoneisto ja sen tekemät järkyttävät virheet vaan valtakoneistoa arvostelevat äärioikeistolaiset.

Tavallinen ihminen alkaa hoksata että äärioikeistolaiseksi päätyminen on nykyisin jo hyvin, hyvin helppoa. Itse asiassa siihen ei tarvita muuta kuin sairastuminen siihen syöpään jonka niin valtakoneisto kuin valtamedia haluaa maastamme hävittää.

Sen syövän nimi on ajattelu.



35 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

"Koskahan muuten nostetaan tapetille kirosana separatismi?", kysyt, ja näin vastaa:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006431228.html

Eri maa, eri valuutta ja eri politiikka kertakaikkiaan. Meillä on silti ollut toistatuhatta vuota toistatuhatta kilometriä rajaa tuon kanssa, eikä se ole suurimman osan ajasta ollut niin rauhaisaa.

Miksipä siis Euroopan Neuvostoliitto ei hoksaisi nostaa juurikin tuota seikkaa perusteekseen pelotella suomalaisia euroseparatismista;
joutuisitte Ryssän kitaan samantien!

Mitä tulee ajatukseen miehen seksistä toisen miehen kanssa, ei kai se voi olla heteromiehelle muuta kuin vastenmielinen ajatus?
Toisaalta olethan kysynyt viisaalta vaimoltasi Ylvalta asian tiimoilta toisin päin moneen kertaan.
Hänen viisaita vastauksiaan soveltaen voimme yrittää katsoa asiaa jotensakin näin:

kun me heteromiehet katsomme joko toisiamme saunassa tai itseämme peilistä, näemme vain karvaisen, muhkuraisen örkin. Mitä tapahtuisi, jos katsoisimme itseämme peilistä ja näkisimmekin siellä mitä haluttavimman miesvartalon?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos jälleen Ykälle. En olisi ikinä uskonut että jonain päivänä suomea hallitsevat kiihkosuvaitsevaiset (->uskovaiset). On tämä hirveää aikaa. Herätkää ennen kuin on liian myöhäistä...

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Luulen, että ensimmäinen minuun vakavasti isketty leimasana oli "koulupinnari". Sitä en ollut, olin koulukiusattu ja koulupelkuri. Kohta koulusta selvittyäni -- erottuani -- niitä leimoja sitten tuli lisää. Olin "kommunisti", koska erosin kirkosta, ja vain kommunistit erosivat siihen aikaan kirkosta. Sitten olin "risupartaradikaali", "maanpetturi", "pasifistihippi", "aggressiivinen räyhääjä", "vennamolainen" (mistähän hitosta sekin tuli?). Monenlaisten kylttien kantaminen on nyt sitten päätynyt siihen että viimeksi eilen olin "äärioikeistolainen".

Ja minä olen vain tässä matkan varrella yrittänyt oppia ajattelemaan aina vähän paremmin. Ihan kaikista noista päälle sitkeällä limalla liimatuista nimilapuista huolimatta. Luottamatta yhteenkään nimi-identiteettiin, aloittamalla aina kaiken aivan aasta ja beesta alkaen, uudelleen ja uudelleen.

Feuerbach oli se ajattelija joka oivalsi, että ihmisen ensimmäiset jumaluudet olivat yleiskäsitteen muotoisia. Hän oli myös oikea sukupuolirakkauden apostoli, siis sukupuolten välisen rakkauden. Mutta toinen, joka ymmärsi asian hyvin -- ja puhui "yleiskäsitteistä joilla on helppoa noitua ymmärrys" -- oli Wittgenstein, joka oli homoseksuaali.

Identiteettipolitiikka, johon olemme nyt vajoamassa tai jo kokonaan uponneet, on sitä että käsitteitä ei enää käytetä ajattelemiseen vaan maagisina taikasanoina. Meistä on tullut Pavlovin koiria, jotka osaavat enää vain reagoida. Pahuuden projektiiviset leimasanat ovat tehokkaimpia: niistä saa tartunnan, saastuu. Se joka huutaa "Rasisti!!!" ei kuitenkaan koe itseään sastuttajana vaan niinkuin totalitarismin kunnollisen kansalaisen kuuluukin, oikeassaolijana.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Minulta ei kysytty, mutta QK:n tapaan kuitenkin vastaan: Kääntäisin peiliä.

Pinlaareni kirjoitti...

Ihan tässä aamutuimaan kirjoituksesi luettuani tuli jotenkin outo olo. Olen sitten vissiin äärioikeistolainen suunnilleen kaikilla kuvaamillasi mittareilla - siitä huolimatta, etten tuuleta oikeaa kainaloani. Itsekin sivusin kirjoituksen ideaa, luetellessani laavu-vuodatuksessani mahdollisia rikoksiani.

Kerettiläisyydestä kirjoittaminen kävi myös mielessä, koska pidän ilmastoa pelastavaa lapsiprofeettaa lähinnä posetiivarin apinana. Kirjoituksesi kuvastaa hyvin sitä, miten valtarakenteisiin luikerrelleet viherpunikki-käärmeet syöksevät yhteiskunnan totuuden jälkeiseen, post-normaaliin aikaan.

"äärioikeisto", "kansainväliset sopimukset", "jakamattomat ihmisoikeudet" (jotka eivät koske pottunokkia), "vihapuhe" jne. jne., ovat kaikki mukavia verbaalisia työkaluja, joiden taakse viherpunikit voivat piiloutua, tehdessään mitä sekopäisempiä päätöksiä. Mitä tulee sanavapauteen, sitäkin voidaan mukavasti rajoittaa em. työkalujen avulla.

Päähäni tupsahti jostakin syystä loistava perustelu terroristien, raiskaajien, murhaajien, vuohinomien, kamelitieteiden professorien, raketti-kirurgien, afrikan sarven nerojen ym. huippuosaajien Suomeen haalimiselle: Mitä enemmän Suomi ottaa vastaan (tai suorastaan hakee) roskaväkeä ylläpidettäväkseen, sitä turvallisempia lähtömaista tulee - pottunokkien turvallisuudella ei olekaan niin väliä. Ja meillähän on sitäpaitsi eurostoliiton raportin mukaan tilaakin - useammalle kymmenelle miljoonalle.

Mistä rahat? No, ainahan Suomen valtio voi myydä omaisuuttaan (muka loppumattomasti), ottaa (muka loppumattomasti) lisää valtionvelkaa. Realiteettien ei saa antaa häiritä kun rakennetaan humanitääristä, ja hiilineutraalia hyvinvointisupervaltaa.

ps. Hiukseni pidän 2-3 millin mittaisina, joten lienen siitäkin syystä äärioikeistolainen...

Olavi Koskela kirjoitti...

Kyllä se on Ykä ihan meidän omaa syytämme tämä tilanne. Mehän nämä vasuriliberaalit lässypääkoohottajat on valtaan päästetty; epäilemättä ajatellen, että kyllä se siperia opettaa lautamiesjärkeä ja tervettä kriittisyyttä - niinkuin opetti meille. Ei vissiin tultu ajatelleeksi, että nämä lähtivät ihan erilaisista taloudellisista ja tiedonvälityksellä valehtelemisen lähtökohdista. Voi ikävä kyllä olla, että tarvitaan uusi sota opettamaan näille maailmanhalaajille, mikä on ihmisen elämän ja hengissäpysymisen kannalta olennaista sekä henkisesti että fyysisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä iskee tässä kirjoituksessa asian ytimeen. Vasemmisto ja oikeisto ovat termeinä peräisin Ranskan vallankumouksesta, mutta nykyisin ne taitavat olla käsitteinä melko hämäriä. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten eri tahot nämä käsitteet määrittelevät. Jos asiaa kysyttäisiin oikeistoa kauhistelevilta nettikirjoittelijoilta, taitaisi useimmilta mennä sormi suuhun.

Alunperin oikeistolaisuus liitettiin konservatismiin, kun taas vasemmistolaiset vaativat jyrkkiä yhteiskunnallisia uudistuksia. Sosialismi nousi nimenomaan vasemmistolaisuudesta. Nykyisin uudistuksia on tehty niin paljon, että vasemmistolaisuus tarkoittaa lähinnä valtion roolin korostamista yhteiskunnan ohjailijana, mutta oikeistolaisuus painottaa markkinavoimien yhteiskunnallista merkitystä. Tällä ei ole paljonkaan tekemistä sen kanssa, että esimerkiksi hallitsemattoman maahanmuuton arvostelijoita sanotaan äärioikeistolaisiksi.

Fasismi ja natsismi ovat nykyisin haukkumasanoja, mutta laajat kansanjoukot eivät ole ollenkaan perillä näiden liikkeiden historiasta. Mussolini kuului alunperin Italian sosialistipuolueen johtohahmoihin. Hänet erotettiin, koska hän kannatti Italian liittymistä ensimmäiseen maailmansotaan, ja tämä lopulta johti fasistipuolueen syntyyn. Hitler puolestaan liittyi yhdistykseen, jonka nimi oli Saksan työväenpuolue. Mein Kampf -kirjassa Hitler antaa ymmärtää, että tämä puolue oli lähinnä saamattomien vanhanpuoleisten herrasmiesten keskustelukerho, kunnes Hitler liittyi mukaan ja pani siellä tuulemaan. Hitlerin mukaan hän oli jäsen no. 7, joten aika pienestä porukasta oli kyse. Hitler alkoi ilmoitella kokouksista, ja sai yleisömäärän kasvamaan hankittuaan kirjoituskoneen. Koneella kirjoitetut ilmoitukset vetivät puoleensa väkeä paljon enemmän kuin käsin kirjoitetut! Tästä lähtökohdasta alkoi Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue, jonka jäseniä natseiksi kutsuttiin.

Saksassa natsit (kansallismieliset) kilpailivat sosiaalidemokraattien (globalistien) kanssa. Hitler kehuskeleekin kirjassaan, että hänen oli helppo saada työväestö liittymään puolueeseensa, kun sosiaalidemokraatit olivat tehneet pohjatyön.

On selvää, että sekä fasismi että natsismi ovat sosialismin muotoja ja siis vasemmistolaisia liikkeitä. Erona kommunismiin on, että kommunismi perustuu marxilaisuuteen, mikä tähtää maailmanvaltaan, kun taas fasismi ja natsismi ovat kansallisia liikkeitä. Kaikki nämä liikkeet johtavat totalitaristiseen hallintoon ja raakaan valtion väkivaltakoneistoon. Ei liene olemassa sosialistista maata, missä näin ei olisi käynyt. Hurjimmassa tapauksessa maan johtajan asema on muuttunut perinnölliseksi.

Nykyisin kommunismia ei paheksuta yhtä voimakkaasti kuin fasismia ja natsismia, ja se johtuu pelkästään siitä, että kommunistinen Neuvostoliitto oli sodassa voittajien puolella. On peräti kummallista, että meillä kansanedustaja voi julistautua kommunistiksi ilman voimakkaita vastareaktioita, kun taas fasistiksi julistautuminen aiheuttaa valtakuntaa järisyttävän metelin. Olisi suotavaa, että julkisuudessa esiintyisi kirjoituksia, joissa ikäänkuin ohimennen ja itsestään selvänä asiana puhuttaisiin fasismista ja natsismista sosialistisina liikkeinä. Samoin olisi hyvä, jos julkisuudessa kerrottaisiin useammin, että meillä sosiaalidemokraatit vastustivat Suomen itsenäistymisjulistusta ja sisällissota syntyi sosiaalidemokraattien äänestyspäätöksen seurauksena.

Katsoin vähän aikaa sitten netistä europarlamentin keskustelun, jossa muuan englantilainen meppi sattui mainitsemaan, että natsit olivat sosialisteja. Tästä syntyi hirmuinen mekkala, ja tämä meppi joutui pyytämään anteeksi. Tämä oli vahva osoitus siitä, kuinka syvällä väärät käsitykset fasismista ja natsismista ovat ihmisten mielissä.

Toinen professori

LW kirjoitti...

Lesbot eivät taida enää olla sen tasa-arvoisempia kuin Ykä, kiitos transaktivistien. Kas kun sukupuoli on kiinni siitä, miltä itsestä tuntuu. Transnainen on aina ollut täysi nainen, eikä siinä sovi miettiä edes sitä, onko otettu hormoneita tai käyty leikkauksessa. Se, että aitoon naiseuteen vaadittaisiin XX-geenit ja niiden muovaama keho, onkin sitten aivan täyttä natsismia. Näin ollen, jos lesbo kieltäytyy seksistä transnaisen kanssa, jolla on naisen penis, hän on vaginafetishisti ja transfobi, joka hävittää marginalisoidun vähemmistön naiseuden ja luultavasti ajaa heitä itsemurhiin.

Kuulostaa ehkä liian absurdilta ollakseen totta, mutta itse asiassa se on liian kahjoa ollakseen fiktiota. Minulla on kohtalaisen elävä mielikuvitus, mutta voin vakuuttaa, etten ikinä olisi kyennyt keksimään mitään tuollaista. Tässä alkaa melkein tuntemaan sympatiaa vanhan koulukunnan radikaalifeministejä kohtaan, jotka joutuivat tuon jyrän alle. Heidän maailmankuvansa on vainoharhainen ja vihamielinen minua kohtaan, mutta se on kuitenkin tulkinta siitä maailmasta, missä minäkin elän. Intersektionaalisten kohdalla olen puoliksi vakuuttunut siitä, että ne ovat päätyneet tänne vahingossa jostain rinnakkaisulottuvuudesta, missä tuntemamme luonnonlait eivät päde.

https://janeclarejones.com/2018/11/13/the-annals-of-the-terf-wars/

Niin joo, ja näillä on tosiaan ihan omat näkemyksensä sananvapauden luonteesta. Yksi argumentti menee suurin piirtein niin, että valkoisen ylivallan patriarkaatissa VHM:t pääsevät ääneen ja heitä kuunnellaan, siinä missä vähemmistöt joutuvat piipittämään hiljaa, vaikka säännöt olisivat näennäisesti kaikille samat. Todellinen tasa-arvo vaatii siis sitä, että etuoikeutettuihin kohdistetaan vihapuhelakeja, vähemmistöjä nostetaan tietoisesti jalustoille jne. Samaa logiikkaa sovelletaan tietysti monessa muussakin kohdassa, ja siihen perustuu se näennäisesti huvittava väite, että rotuneutraalius on rasismia.

Anonyymi kirjoitti...

Olemme matkalla kohti liittovaltiota ja totalitarismia, mutta vihervasemmistolainen media poliitikkojen säestyksellä meillä ja muualla Euroopassa paisuttelee äärioikeiston valtaa, heidän utopiansa jarruttajaa ja Suomessa ammutaan tykillä hyttystä. Pelko kansan itsemääräämisen heräämisestä ja oikeuksien vaatimisesta saa tiedostavissa piireissä pelon nousemaan ainakin toiseen potenssiin ja onhan sille nyt perkule vieköön tehtävä jotakin! Eduskunnassakin vastalauseista huolimatta muutettiin istuntosalin järjestystä niin, että saatiin perussuomalaiset sijoitettua mahdollisimman oikealle ja tv:ssä pääministerin haastattelutunnilla kansa kuulisi uuninluukkujen kolinan.

Pelkkä ajatus oman sukupuolen lähentelystä tuntuu vastenmieliseltä. Muut saavat vapaasti olla mitä ovat, mutta en ymmärrä, että homous voisi olla mikään ylpeyden ja marssien aihe. Omasta puolestani voin sanoa, että on ollut ihanaa olla normaali nainen; vaimo, äiti ja isoäiti. Lienen konservatiivi, mutta näinkin pitkään elämää nähneenä ja eläneenä olen sitä ihan mielelläni.

Rouva Ano

Strix Senex kirjoitti...

”Mikä ja kuka oikeastaan on nykymääritelmän mukaan äärioikeistolainen?”
Jos nyt ohittaisi nuo Orwellilaista uuskieltä edustavat nykymääritelmät, ja yrittäisi määritellä, mitä se äärioikeisto noin johdonmukaisesti määriteltynä oikeastaan voisi olla. Nuo nykymääritelmät edustavat lähinnä uskonnollisia termejä siinä mielessä, että niiden merkitys voidaan tiivistää sanoihin ”paha” ja ”syntinen”. Niillä on vahva tunnesisältö mutta asiasisältö on se, mitä sanan käyttäjä haluaa sille kulloinkin antaa. Niitä sisältöjä joita tämän päivän laitavasemmistolainen poliittinen tahto on sille sanalle antaa, on tässä blogissa jokseenkin kattavasti kuvattu. Huomispäivän tilannetta taas on jokseenkin mahdotonta arvata. Äärioikeistolaisuutta voivat silloin edustaa vaikkapa savusauna, pilkkiminen tai pesäpallo.

Vasemmistolaisuuden tunnusmerkit ovat olleet jokseenkin vakaat Ranskan vallankumouksen ajoista asti. Niihin on kuulunut kollektivismi, valtion hallitsema elinkeinoelämä, diktatoorinen hallinto ja poliittisessa kontrollissa oleva oikeuslaitos. Oikeiston ja varsinkin äärioikeiston täytyy silloin olla jotakin päinvastaista. Sen tunnusmerkkejä siis ovat individualismi, elinkeinovapaus, monipuoluedemokratia ja poliittisesta ohjauksesta riippumaton oikeuslaitos. Ehkä puhtaimmin oikeistolaista hallintoa edustaisi tällöin 1800-luvun puolivälin ja jälkipuoliskon Englanti.

Fasismin määritteleminen äärioikeistolaiseksi on tietysti humpuukia. Kyllä siinä on selvästi kyse sosialismin vesitetystä versioista. Vesitetystä sikäli, että elinkeinoelämä säilyi yksityisessä omistuksessa, jokin valtion ohjauksessa, ja väkivalta oli vähemmän raakaa kuin esimerkiksi Stalinin Neuvostoliitossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaksoisplus epähyvät ihmiset:

Kultaisella 70-luvulla nämä pahat tyypit olivat neuvostovastaisia, taantumuksellisia ja pahimmillaan revisionisteja, Saarislaisia. Jotkut kaameimmat ihmis-hirviöt vastustivat jopa Kekkosta, kehtasivat vaatia vieläpä presidentinvaaleja poikkeuslain sijaan. Ansaitusti näitä hirviöitä kutsuttiinkin perustuslaillisiksi.

Hyvät ihmiset kannattivat Ho-setää, myös kiinan uinti-intoinen johtaja Mao oli hyvien ihmisten suosiossa. Myöhemmin radikaali yhteiskuntauudistaja Pol Pot pääsi erittäin hyvien ihmisten suosioon. Kamputsea olikin hyvien ihmisten malli-onnela. Hyvät ihmiset vastustivat Shaahia ja huusivat kadulla "Ei, ei EEC!"*. Kaikkihan toki muistavat tuon hirmuisen pahuuden ruumiillistuman, Shaahin, jonka syrjäyttäminen johti Iranin kansan demokratiaan, edistykseen, sosiaalidemokraattiseen onneen ja autuuteen.

Muutenkin elämä oli helppoa, kunhan muisti USA-paha, NL-hyvä, DDR-hyvä, BDR-paha, Phantom-paha, Mig-hyvä, Tupolev-hyvä, B52-paha...

Ääääärimmäistä ääripahaa äärioikeistoa edusti Pekka Siitoin kavereineen - tietysti Georg C. Ehrnrooth oli vielä pahempi. Siitoimen porukka** jopa kehtasi marssiskella kadulla koppalakkeihin ja nahkatakkeihin sonnustuneina. Oli niillä otsaa. Pari Pekan seurailijaa teki suomen historian pahimman terroriteon, sytyttivät kirjapaino Kursiiviin tulipalon ja mikä hirveintä: taiteilivat ko. laitoksen seinään graffiteja, hakaristejä. Kolmannen mailmansodan alku oli todella lähellä. Ja sananvapaus uhattuna, painettiinhan suomen ja kenties koko euroopan objektiivisin sananvapauden ja demokratian kannattaja Tiedonantaja ko. painotalossa.

* Nyt EEC:n vastustaminen on tietenkin kaksoisplus epähyvää. Silti Erkki Tuomioja on edellen kaksoisplus hyvä. Tässä ei tietenkään ole mitään ristiriitaa.

**Huomaa: samanlaisiin tamineisiin sonnustautunut Tom of Finland ei ole paha vaan kaksoisplus hyvä.

Sananselityksiä, Ironmistressin mukaan muistaakseni:
Kommunismi = internationalistista sosialismia
kansallissosialismi = nationalistista sosialismia
Sosiaalidemokratia = internationalistista sosiaalidemokratia
Fasismi = nationalistista sosiaalidemokratia

Ja yksi oma kaavani:

Falangismi - (el Caudillo + katolinen ahdasmielisyys) = pohjoismainen sosiaalidemokraattinen yhteiskunta

Bonuksena ääripaha kissavideo:

https://www.youtube.com/watch?v=CY7t8ow2gOM

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Suvaitsevais-tiedostavasta sananvapaudesta tuli mieleen ikivanha vitsi:
Amerikkalainen kehuskeli neuvostoliittolaiselle, että meilläpäs on sananvapaus, minä voin milloin tahansa mennä Valkoisen Talon eteen ja huutaa: Ronald Reagan on idiootti! Minulle ei tule siitä minkäänlaista rangaistusta. Niin vapaa maa meillä on.
Neuvostoliittolainen siihen: Mitäs tuo nyt muka on, kyllä minäkin voin milloin tahansa mennä Kremlin portille ja huutaa: Ronald Reagan on idiootti! Ja minut jopa palkitaan siitä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Seppo Oikkoselle, Veijo Hoikalle, Pinlaarenille, Olavi Koskelalle, Toiselle professorille, LW:lle, Rouva Anolle, Strix Senexille, Pyssymiehelle ja Ano2:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistä. Noin yleensä ja erikseen voi sanoa että Suomi on menossa kohti totalitarismia ja se tapahtuu aplodien säestämänä sekä totalitarismin vastustamiseen vedoten.

Suomalaiset ovat toki valinneet vallanpitäjänsä äänestämällä. Mutta valtamediaa ei ole äänestetty. Pyssymiehen mainitsemalla YYA-kaudellakin oli valtamediassa tarjolla erilaisia ääniä. Nyt ei ole ensimmäistäkään. Mikä on tietysti totalitaristiselle yhteiskunnalle tyypillistä.

Pinlaareni kirjoitti...

Pyssymiehelle:

"Myöhemmin radikaali yhteiskuntauudistaja Pol Pot pääsi erittäin hyvien ihmisten suosioon."

Nappasin vain tämän esimerkiksi hyvien ihmisten puuhasteluista. Ai että, mikä onnela - silmälasipäiset surmattiin, ja kansaa lähetettiin kuoleman kentille, sekä muihin jännittäviin agraarikommunistisiin kokeiluihin. Niillä nurkilla on museo, jossa esitellään kyseisen unelmayhteiskunnan puuhasteluja ja aikaansaannoksia. Vrt. kalifaatti-museon perustaminen Syyriaan olisi puhdasta rauhanuskontofobiaa ja rasismia.

Kun em. asioita tekisi esimerkiksi kaltaisilleni väärinajatteleville pottunokille (lue: äärioikeistolaisille sikanatsipersufasisti ties mille ihmishirviöoletetuille), "ihmisoikeusaiktivistit" sun muut hakkaisivat rumpuja ja järjestäisivät sateenkaarilippu-kulkueita juhliakseen asiaa. Nykypäivän feminismi, samoin kuin kaikenlainen LGBTxxx-tiesmikä-touhuilu vaikuttaa erittäin itsetuhoiselta.

Mitäpäs sitten, kun viherpunikkien keppihevosena käytetettämän rauhan- ja rakkaudenuskonnon edustajat ottavatkin vallan? Silloin tulee nostureille, kurottajille, sun muille nostolaitteille käyttöä - muuallakin kun työmailla. Toisaalta, eihän täällä siinä vaiheessa enää mitään tuottavia töitä tehdä. Puissakin saattaa roikkua outoja (lue: queer) hedelmiä, ja saattaapi taivaalta (katoilta) putoilla erikoisia (lue: queer) tammenterhoiksi, pihlajanmarjoiksi, tuomenkukkien terälehdiksi, ja sen semmoisiksi oletettavia.

Sitten taas vakavammin (jos mahdollista), suoritin aikoinaan media-analyysi-kurssin. tuolloin painotettiin omaa järkeä ja kriittisyyttä analysoitavan kuvan tai tekstin suhteen. Kurssin tentin jälkeen opettaja sai paljon negatiivista palautetta (kurssin reputtaneilta) siitä, että tentin tehtäviin ei ollut (ulkoa luetussa) kurssikirjassa annettu valmiita vastauksia. Minä sain kiitettävän arvosanan.

Kurssin opettaja vastasi palautteeseen hyvin: valittajien olisi pitänyt ymmärtää, että luennoidussa materiaalissa ja kurssikirjan sisällössä oli kyse oman päättelykyvyn ja näkemyksen kehittämisestä, eikä valmiiden totuuksien ulkoa opettelemisesta. Nykyään vastuullistakin vastuullisemman median tehtävänä tuntuu tuosta poiketen olevan viherpunikkien "oikean" totuuden mukaisten hyvien tarinoiden levittäminen, eikä totuudenmukainen neutraali tiedonvälitys Johon siis eivät kuulu vastuullistakin vastuullisemman toimittajan subjektiiviset näkemykset (lue: sadut).

ps. Ja lohdutuksena vanhanaikaisen media-analyysi-kurssin (jossa ei opetettu jahtaamaan Venäjän trolleja, sun muuta "hyödyllistä") reputtaneille: vaikka toisessa kirjoituksessani kerroinkin, etten ole sairastunut Tampereen älylipastosta mahdollisesti tarttuvaan tautiin, lienen kuitenkin jo tuolloin sairastunut Ykän mainitsemaan ajattelu-syöpään...

Anonyymi kirjoitti...

Jos natsismi ja fasismi on sosialistisia liikkeitä, niin miksi nykyiset kuulapäät (esim. PVL yms.) ihannoivat niitä, vaikka vastustavat kommunismia, sosialisteja, vihreitä, feministejä, homoseksuaaleja jne. jne? Ja onko tämä Perussuomalaisten nuorisojärjestön tyyppi, joka julistautui fasistiksi, siis oikeasti sosialisti?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pinlaarenille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pinlaareni: Ne punaiset khmerithän saivat käsittääkseni aikaiseksi väkilukuun nähden historian suurimman joukkolahtauksen. Vihervasemmistohan vakaasti uskoo että islamilaiset ovat samanlaisia lällydemareita kuin mekin. Se, mitä kerroit tuosta vanhasta opetuksesta olisi jotain jota tarvittaisiin vieläkin. Ja epäilemättä sinäkin sairastat sitä ajattelun syöpää. Se on vieläpä aggressiivista 4/4-tasoa eikä parane ei niin millään.

Ano: Sinun pitää kysyä asiasta heiltä. Minä olen hyvin väärä mies vastaamaan heidän puolestaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Kuten ylempänä jo mainittu, kaikki sosialismi on vasemmistolaisuutta mutta ei marxilaista:
ei-marxilaisten vasemmistoaatteiden joukossa on kansallissosialismin ja fascismin lisäksi esim. kristillissosialismi.

Sitä en tiedä, mihin PVL:n kainalontuulettelijat itsensä poliittisella kartalla asemoivat.
Yhteinen ja näkyvä piirre heillä on äärivasemmiston kanssa ainakin valtava viha juutalaisia yleensä ja Israelia kohtaan; jälkimmäiseen liittyy "palestiinalaisten" fanittaminen.

Internationalistejakin he ovat, koska haluavat lakkauttaa Suomen itsenäisyyden ja liittää maamme Pohjoismaiseen Kansallisosialistiseen Internationaaliin, jossa olisimme orjarodun asemassa oikeiden arjalaisgermaanien joukossa.

Joten ihmiskunnan Suuren Opettajan Leninin sanoin:
älä kuuntele mitä vihollisen suu puhuu, vaan katso mitä hänen kätensä tekevät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Näin näen asian itsekin. Äärioikeistolaisuushan on äärikapitalismia jossa valtio ei valvo yksityistä sektoria ollenkaan. PVL:n tyypit elävät ja toimivat joidenkin ihmeellisten mielikuvien pohjalta. Tulee muistaa, että heitä on todella vähän eikä heillä ole meidän tavallisten ihmisten kanssa mitään tekemistä.

Becker kirjoitti...

Minua ei tippakaan häiritse äärioikeistolaiseksi, fasisitiksi tai natsiksi haukkuminen. Nekrofiiliksi, kommunistiksi tai pedofiiliksi ei ole vielä keksitty nimitellä. Ihan sama millä poliittinen korrektius minua nimittää. Ei voi vähempää kiinostaa. Zombien möykkä kannatta jättää omaan arvoonsa.

Todettakoon että Absurdistanilaiset ovat aina fanittaneet vasemmistolaisia Pol Pottia myöten DDR:ää pidettiin oikeana ihennevaltiona, jonne solmittiin lämpimät suhteet.

Viimeiset tutkimukset antavat tulokseksi että noin puolet hurreista olisi valmiita laskemaan maahan lisää tuota islamilaista maahantunkua. Siis kaiken raiskausten, ampumisten, autopalojen jälkeen niin. "Welcome Fugitives!" Että voi joku kansa olla kollektiivisesti noin vähä-älyistä.

On Corona pandemiaa ja sakkaavaa taloutta eli asiat ovat todella mallillaan ja meillä on sitten tyttötylleröiset vallankahvassa kiinni. Paska tuntuu lentävän propelliin oikein todella joten ollaan ihan oikeasti jännän äärellä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Minua on haukuttu kyllä kommunistiksi, suht hiljattainkin, tosin olenhan minä sellainen joskus mielestäni ollutkin. Pedofiiliksi ei olla haukuttu mutta joku kommentoija heitti kyllä aikanaan että:

”Oletkos sä äijänkäppyrä ikinä tehny päivääkään oikeita töitä? Siis tarkotan oikeita töitä, mitä ei ole se että sä olet kulli pystyssä hakannut köyhien kakaroita jossakin kasvatuslaitoksessa.

tv. työmies”

Nimimerkki oli siis ”työmies” mutta veikkaan että kommentti tuli kyllä yliopistolta. Mutta sinänsä termin ”äärioikeistolainen” käyttö mahdollistaa aina lisääntyvän sensuurin ja alistamisen.

Ruotsi on sairaus mutta valitettavasti Suomi on ottamassa sitä jättiloikin kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Lisää sosialismia ja muita älyttömyyksiä:

Irakin ja Syyrian valtapuolue on/oli BAATH. ideologiansa arabisosialismi. Siis etnososialismi. Ei Arjalainen sosialismi, niin kuin kolmannessa valtakunnassa. Kansallissosialismin suora jälkeläinen kuitenkin. Arabinatsismi.

Sama porukka, joka vinkuu natseista joka paikassa haluaa tuottaa oikeita, juutalaisia vihaavia, natseja suomeen. "Ei natseja turkuun, ei natseja minnekään" Paitsi arabinatseja joka kylään ja kaupunkiin.

Sosialisteilla, musulmaaneilla, kiihkokristityillä yms. junteilla on yksi perusvika taloudellisessa ajattelussaan. Eivät tajua, että rahallakin kuuluu olla hinta. Korko. Liikevoitto.

Tavallaan koron kieltäminen on viljelijäyhteiskunnassa järkevää. Jos Matilla on hehto ruista liikaa viljelymaahan nähden ja Mikolla hehto liian vähän. Niin toki Matti lainaa sen hehdon ja on tyytyväinen kun saa hehdon seuraavana vuonna takaisin. Vilja kun ei säily vuositolkulla ja tarve lainata voi iskeä itsellekin. Kaupankäynnissä tämä taas ei ole järkevää, Ivan lainaa Shemeikalle 10 ruplaa kauppatavaran hankintaan, odottaa saavansa 15 takaisin. Shemeikkahan voi hukkua, saada Juhon tapparasta päähänsä, jäädä matkalleen hurvittelemaan ja saa onnistuessaan matkansa tuottona 100 ruplaa.

Koron kieltäminen haittasi keskiajalla talouden kehitystä ja sotaretkienkin rahoitusta. Nykyään koron kieltäminen näkyy muslimimaissa pankkijärjestelmän kummallisuuksina. Ahmed haluaa 1000 rähmän corollan, pankki ostaa sen corollan ja sitten Ahmed maksaa osissa siitä pankin corollasta 1100 rähmää ennen kuin saa sen omakseen. Se 100 rähmää ei ole korko, nimellisesti mutta kyllä se oikeasti on.

Työn ja pääoman ristiriita: Gösta - nimi muutettu - painaa duunia apinan raivolla ja hommaa hevoskuormallisen seteleitä, lainaa pari kuormallista lisää. Ja pykää sitten keskelle hevonkuusenhuitsia tehtaan. Työllistää rakentajia ja sitten tehtaaseensa työntekijöitä. Palkka on parempi kuin renkinä saisi. Sosialistien mukaan Gösta riistää työläisiä. Pikku juttu: Sillä ekalla hevoskuormallisella Gösta olisi elänyt sivistyksen piirissä lopun ikäänsä leveästi. Ja ne 1000 renkiä ja piikaa olisivat jatkanet nälkäpalkalla renkeilyä ja piikomista maailman tappiin. Mutku se on niin väärin, että Gösta ja muut herrat insinöörit saa parempaa palkkaa - tuottoa kuin ex-rengit.

Bolseviikit ratkaisi ongelman ampumalla insinöörit ja göstat, Natsit tajusivat jättää ne henkiin. Verottivat tuottoa lujasti ja kielsivät göstia myymästä tehtaitaan. Siinä olikin ero, sosialismeja kumpikin.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Äärilaitaisuudesta: Kun taannoin opiskelin pari vuotta ihan päätoimisesti, myin autoni ja kuljin lihasvoimalla opinahjooni. Koska SA-kauppa, Partiokauppa ja vastaavat olivat suosikkikauppojani, oli asuni sotilaallisehko. Kamat kulkivat kurvarien satularepussa. Tietsikkalabra oli enimmäkseen tyhjä aikaisin aamulla kun sinne saavuin. Joku kollegani torkkui opetuksen alkua odotellen. Saavuin aina hyvin aikaisin, koskapa tein harjotteita, elasin nettiä, käytin PINEä yms. labran koneilla. tapasin herättää, ihan piruuttani, torkkujia miten milloinkin. "Komppaniassa herätys!", "HUOMIO! Aamutoimiin järjesty!", "Tenno heika BANZAI!", "Hunneja kello kuudessa!", "Mesaani meni nurin. Kaikki miehet mastoon!"Yhtenä aamuna hihkaisin sitten "Sieg HEIL!".

Kenties olen äärilaitalainen, ainakaan en ole äärikeskustalainen.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Hyviä huomioita. Tulee muistaa, että näitä baath-puolueita tuki nimenomaan Neuvostoliitto niin kuin arabisosialisteja yleensäkin ja sitä kautta ”palestiinalaisuus” on vieläkin muotia suvaitsevais-tiedostavaisissa yksilöissämme.

Kakkosviestistä voin todeta että me ollaan molemmat äärimaalaisjärkisiä ja sen vuoksi tietenkin tuomittavia.

Sledge Hammer kirjoitti...

Hei Ykä,

ja kaipa tähänkin tauluun pitää muutama kuti tähdätä, kun muistaakseni tulin joskus taannottain laukoneeksi ilmoille tämän "äärioikeisto-oletettu"-ilmauksen.

Taas kerran nämä valtavirran kellokkaat osoittavat, etteivät ole pohtineet asioita ihan loppuun asti. Sinänsähän ei ole mitenkään itsestään selvää, että maahanmuuton hyödyllisyyden kyseenalaistajat, EU-kriitikot, perinteisten sukupuolien ja sukupuoliroolien kannattajat ja ilmastonmuutoksen epäilijät välttämättä löytäisivät toisensa. Asiathan ovat ihan erillisiä eikä mielipide yhdessä korreloi sen kanssa mitä ajattelee toisesta. Nyt kuitenkin, kun valtamedia leimaa nämä samalla otsikolla äärioikeistolaisiksi - oli siinä kovin paljon järkeä tai ei - luo se näille vastarannan kiiskille yhteisen identiteetin, ja tekee sen aivan itse.

Sitten vielä ihmetellään miten PS on suurin puolue. Tai jätetään ihmettelemättä jottei se olisi jatkuvasti ostikoissa.

Nykypuolueillehan oikeisto-vasmmisto on vain yksi jakolinja, joka lähinnä heijastelee missä suhteessa kannatetaan valtion vai markkinoiden osuutta. Nykyään olennaisempi jako onkin (parempien nimitysten puutteessa) modernien ja traditionaalisten kannattajien välillä. Noin niinkuin perinteinen vasemmistolainen poltteli punaista Norttia, moderni kannabista; perinteinen demari oli tehdas-, moderni kirjoituspöytäduunari - saatte idean. Useimmissa puolueissa establishment haluaa edustaa moderneja kannattajia, ja vain harva haluaa edustaa perinteisiä. Kun yleisasetelma on tämä, niin tottahan traditionaaliset löytävät tiensä sinne missä heitä ei katsota kieroon.

Vanhaa satua mukaillen: kun poika huutaa sutta tarpeeksi, niin kyllä se susi ilmaantuu. Huutelun kohteet nimittäin rupeavat sudeksi, ilman huutelua oltaisiin ehkä oltu ölvinään.

Oikeastaan sitä vähän toivoisi (kun nyt kerran muistutettiinkin), että Pekka Siitoin olisi vielä elossa ja laukoisi muutaman valikoidun sanan siitä, keitä kaikkia meinataan äärioikeiston riveihin lukea. Voisi tulla vertaansa vailla olevia kommentteja, joissa olisi hauskaa koko rahan edestä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minutkin on nyt sitten ensimmäisen kerran kasvotusten arvotettu natsiksi - ja vieläpä nainen, jota aiemmin arvostin. Alkoholilla oli hänen puoleltaan lienee osuutta avautumiseen, mutta jäi kieltämättä tyhjä tunne: hänen kaltaisensa enemmän tai vähemmän lähipiirini kuuluvat naiset yllättävät aina, vaikka noin suoraan ei aiemmin ole sanottukaan.

-Helsingitär-

Juho kirjoitti...

Valtamedialla on Hermann Göringin elkeet 180 astetta käännettynä käytössä. Valtakunnanmarsalkkahan tunnetusti tokaisi "Minä päätän kuka on juutalainen!".

Mutta siinä missä Göring suojeli muutamia juutalaisia alaisiaan, valtamedia nälvii ja tölvii äärioikeistolaisaan minkä ehtii.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä on ilmeisesti nuoresta iästään johtuen jäänyt paljosta paitsi, jos ei ole pesunkestäviin äärioikeistolaisiin törmännyt. 50-ja vielä 60-luvun alkuvuosien aikana koulumaailmassa ei paljon muita ollutkaan - siis siellä opettajanpöydän takana. Historianopettajamme kaihoisat natsimieltymykset eivät jääneet kenellekään epäselviksi, ja tieto noottikriisistä sai hänet tunnilla täyteen paniikkiin - miten minulle nyt käy? Nykyisellä tietämykselläni olisin voinut lohduttaa häntä että ei huonosti, varmaankin neukut palkkaavat sinut hallintoonsa, ihan kuin ne "ex"-natsit DDRssäkin. - Maantietoakin opetettiin aika lailla aate edellä, suur-Suomen ja ikävästi menetetyn dritte Reichin hengessä.

Olen eri medioita seuratessani huomannut, että holtiton massamaahanmuutto Eurooppaan on kaikin puolin hienoa, kannatettavaa ja ehdottomasti haitatonta, mutta siinä on yksi ja ainoa huono puoli - se lisää äärioikeistolaisuutta. Vaikka naisen aivot eivät ole kykenevät loogiseen ajatteluun (ks. Speden poikkitieteelliset tutkimukset), rohkenen tässä kuitenkin esittää ihmettelyni: kun äärioikeistolaisuus on Euroopalle se kaikkein kamalin uhka ja maahanmuutto lisää sitä, niin maahanmuuton vähentäminen vähentää myös äärioikeistolaisuutta.

Vähän piristystä ankeaan elämäämme (Peter Lindbergin blogi usarissa tänään klo 12.09): Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA myönsi Suomalaisuuden liitolle 0 euroa. Neljälle somaliyhdistykselle (niitähän on toistasataa) yht. 509.587 euroa. SPR:lle "paperittomien toimintakyvyn ja elämänhallinnan tukemiseen" 298.274 euroa. "Hursti ei edes anonut, koska ei edellisenä parina vuotenakaaan ole saanut mitään".

Käsi sydämelle: moniko piristyi? Itse olin raivosta soikeana. Asun parinsadan metrin päässä Hurstin leipäjonosta, enkä ole koskaan nähnyt siellä yhtäkään etnistä. Yhtäkään.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sledge Hammerille, Helsingittärelle, Juholle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Sledge Hammer: Tuo oli kerta kaikkiaan hyvä kommentti. Sinänsä osa valtavirran kellokkaista on ehkä ajatellutkin asian loppuun saakka. He tietävät että ovat syyllisiä valtaviin ja vahingollisiin virheisiin ja ovat ymmärtäneet myös että arvostelun hiljentämiseen ei ole enää käytettävissä muuta kuin se mörkönä kaikkialla leijuva äärioikeistolaisuus.

Helsingitär: Yleensä se natsikortti lyödään pöytään siinä vaiheessa kun omia argumentteja ei enää ole.

Juho: Jep. Ja siinä määrittelyssä seinät on leveellä ja katto korkeella.

tira+: Minä olen vähän nuorempaa ikäluokkaa ja minun aikanani koulussa puhaltelivat jo YYA-tuulet. Tosin osasta opettajista huomasi oikein hyvin että tämä epistola on sitten pakkopullaa ja totuus on vähän muuta. Ja tuo avustusten jakaminen kertoo hyvin sen, mihin suuntaan valtiovallan keskisormi osoittaa. Mokomat paskat.

Becker kirjoitti...

tira+, olen täälläkin vissiin joskus todennut että silloin kun ensimmäinen somali seisoo Hurstin leipäjonossa siitä seuraa sisäpoliittinen kriisi ja perustetaan työryhmä selvittämään miten "hyvinvointivaltio Suomi" kehtaa kohdella maasta turvaa hakeneita pakolaisiaan.

Tuo rahanjako ei kerro mistään muusta kuin siitä että Suomi on ruotsalaistumassa. Kantaväestö saa pyyhkiä käsiänsä leppiin kun heitä vihaavalle invaasiolle tyrkytetään rahaa ihan vaan antamisen ilosta. Saadaanko tähän äänestämällä muutos? Pahoin pelkään ettei.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Tällä hetkellä ei taida olla muuta kuin se äänestäminen. Mutta seuraaviin vaaleihin on pirun pitkä aika. Meidän kaikkien kannattaa kuitenkin jokainen omalta osaltamme nakertaa järjestelmää ylläpitävää valtamediaa.

Anonyymi kirjoitti...

Qroquius Kad kirjoitti...
“Yhteinen ja näkyvä piirre heillä on äärivasemmiston kanssa ainakin valtava viha juutalaisia yleensä ja Israelia kohtaan; jälkimmäiseen liittyy "palestiinalaisten" fanittaminen.”
9. maaliskuuta 2020 klo 19.59


Asia ei suinkaan ole aina ollut noin. Vanhemmat kommunistit olivat hyvinkin Israelia rakastavia.
Eräskin vanha opettaja kertoi kuinka kulki puolueen kokouksissa Suomessa. Siellä tytöt istua napottivat vanhojen punaukkojen seassa.
Hän sitten muutti Israeliin työskentelemään kibbutsissa; se kun on sellainen aatteen mukainen ihanne, oikea kolhoosi.

— Terv. Pikasossu Nikkupatsi —

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pikasossu Nikkupatsi. Minun käsittääkseni myös Neuvostoliitto tuki Israelia aivan sen itsenäisyyden alkuaikoina. Nähtävästi oletti saavansa siitä liittolaisen.

Anonyymi kirjoitti...

Neuvostoliiton kolhooseilla ja Israelin kibbutseilla oli toki monia yhtäläisyyksiä. Kenties Neuvostoliiton päättäjät saivatkin juuri Israelista idean maatalouden kollektivisoimiseksi.
Mutta niillä on myös yksi varsin oleellinen ero: Neuvostoliitossa maanviljelijät pakotettiin liittymään kollektiivitalouksiin, Israelissa ei. Siellä siis yritettiin toteuttaa pakolla se, mihin Israelissa jotkut olivat ryhtyneet vapaaehtoisesti, omasta aloitteestaan. Ensimmäiset kibbutsit perustettiin jo vuonna 1909. Mutta missään vaiheessa myöhemminkään Israelin valtio ei millään tavalla yrittänyt pakottaa maanviljelijöitä liittymään kibbutseihin. Enimmilläänkin vain vajaat puolet maatalousmaasta kuului kibbutseille, ja maassa on koko ajan ollut myös yksityisiä maanviljelijöitä.

QroquiusKad kirjoitti...

Stalin ei vastustanut Israelin valtion perustamista jo oli muutenkin myötämielinen asialle juurikin siksi, että odotti Israelista tulevan sosialistisen valtion:
olihan Kominternissa juutalaisilla melkoinen yliedustus.

Kun näin ei käynytkään, Stalin raivostui ja kostoksi siirsi tukensa Israelia ympäröiville arabivaltioille, joista mm. Irak ja Syyria omaksuivatkin arabisosialismin ainoaksi sallituksi polittiseksi liikkeeksi.

Arabisosialismi puolestaan on sekoitus arabinationalismia, sosialimsia ja militarismia. Sitä ei kuitenkaan saa sanoa arabinatsismiksi, koska se heidän natsisminsa nyt vaan on sellaista parempaa, tai ainakin erilaista.

Siihen kuuluu juutalaisviha vallan salonkikelpoisena, mikä yhdistääkin arabinatseja sekä euronatseihin mutta myös heitä kauhiasti vastustaviin vihervasemmistolaisiin. Politiikka synnyttää outoja vuodekumppanuksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Pitää paikkansa ja kibbutsien viljelytulokset varsin kuivassa maassa olivat hyviä.

Qroquius Kad: Juuri näin.