keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

JÄRJESTELMÄN AMMATTIKIIHOTTAJA


Vantaa, joskus lähitulevaisuudessa…


Keskusrikospoliisin tiloja oltiin viime vuosina laajennettu huomattavasti tosin se ei näkynyt ulkopuolisille muuten kuin ylimääräisen vinkkelin rakentamisena Jokiniemenkuja 4:n tiloihin. Suurin osa laajennusta oltiin louhittu maan alle ja yhdessä sellaisista toimitiloista toimi myös Sovelletun Sananvapauden Alakomitea sekä myös sen palkkalistoilla toimiva Tero Takavinkkel joka oli alkuperäiseltä koulutukseltaan suomen kielen tutkija niin kuin kaikki muutkin kyseisen alakomitean jäsenet. Heidän tehtävänsä oli erikoistunut, tarkalleen määritelty ja ehdottoman salainen. Virallisesti heitä ei ollut olemassakaan. Heidän valvova esihenkilönsä Kaloretta Pemssilä oli tehnyt asian selväksi Terolle onnistuneen työhaastattelun jälkeen:

- Niin kuin olet tämän keskustelun aikana ymmärtänyt ja käsittääkseni myös omaksunut niin me emme täällä keskusrikospoliisissa, emme sisäministeriössä emmekä varsinkaan Sovelletun Sananvapauden Alakomiteassa turvaa tavallisten ihmisten turvallisuutta emmekä oikeusvaltiota. Ainakaan siinä mielessä kuin se vanhanaikaisesti käsitetään. Me turvaamme vallitsevan järjestelmän olemassaoloa.

- Järjestelmän, joka on muotoutunut viimeisten kymmenien vuosien aikana ja jonka säilymisestä riippuu etuoikeutettujen ihmisten elanto niin poliittisessa koneistossa, virkamieskoneistossa, NGO-organisaatioissa kuin valtamediassa. Niin elanto, itsetunto kuin identiteettikin. Järjestelmän romahtaminen tietäisi lähes kaikille heistä työttömyyttä, putoamista muurahaiskansalaisen tasolle ja osalle jopa vankeustuomiota. Huomattavan suurelle osalle. Siksi se tilanne vältetään kaikin mahdollisin keinoin. Ja yksi niistä keinoista olemme me.

- Vihollisiamme ja ennen kaikkea sinun työsi kohteita ovat ne ihmiset jotka perustellusti arvostelevat järjestelmän olemassaoloa ja sen tekemiä, no, varsin suuria virheitä. Siihen sivuseikkaan että he ovat oikeassa ei tule takertua. Heidän kanssaan ei tule keskustella. Heidän kanssaan ei tule väitellä. Heidän kanssaan ei tule riidellä. Siinä häviää joka kerta. Heidät tulee hiljentää. Heidän toimintansa pitää saada oikeuskäsittelyyn, kyseiset ihmiset tuomittua ja yleensäkin heidän elämänsä tulee tuhota. Heidät tulee demonisoida ja siinä sekä sinä että kollegasi olette ensisijaisen tärkeitä. Teidän tehtävänne on seurata heidän blogejaan, facebookia, twitteriä ja muita kanavia ja ennen kaikkea lähettää näennäisesti heitä tukevia kommentteja jotka tukevat heidän mielipiteitään mutta samalla kehottavat väkivaltaan. Heitä vastaan ei ole faktoja joten meidän pitää antaa niitä syyttäjälle.

- Lähetätte niitä väkivaltaan yllyttäviä kommentteja nimenomaan anonyymeinä niin paljon kuin se on mahdollista ja koska olette kaikki äidinkielen opettajia niin teidän tehtävänne on laittaa ne anonyymit kommentit sellaisina, että ne muistuttavat mahdollisimman paljon itse kirjoittajien tekstiä. Näin ollen oikeus saa materiaalia jonka perusteella voidaan todeta että vaikka kirjoittaja ei itse yllyttäisi väkivaltaan varsinaisissa teksteissään, niin hän on itse – anonyyminä kommentoijana – tehnyt juuri niin. Joka kertoo sen, mitä väärinajattelija tosiasiassa ajaa takaa. Vaikka ne kommentit ovatkin meidän tekemiä.

Tero oli aloittanut toimintansa järjestelmän valekiihottajana vuotta aikaisemmin ja saavuttanut jo hyviä tuloksia. Menetelmä oli yksinkertainen. Tero, niin kuin hänen kollegansa olivat tutkineet blogi-, facebook- ja twitterkirjoittajien kirjoitusten rakennetta, toistuvia sanontoja ja tehneet oppimansa perusteella väkivaltaan yllyttäviä kommentteja jotka he olivat postanneet kirjoittajien sivuille sanamuodoilla jotka muistuttivat kirjoittajien omia. Yllättävän moni kirjoittaja julkaisi edelleenkin kommentit ilman moderointia ja tällä he ampuivat itseään jalkaan. Vaikka he säännöllisesti sitten myöhemmin poistivatkin väkivaltafantasiat. Se ei heitä auttanut sillä Sovelletun Sananvapauden Alakomitean ohjelmat ottivat välittömästi kuvakaappauksen julkaistusta kommentista ja sitä kautta todistivat niitten olleen juuri kyseisen blogin kommenteissa. Bloginpitäjän hyväksymänä.

Tero Takavinkkelin – niin kuin hänen kollegoittensa – suurin osaaminen löytyi tietysti suomen kielestä ja sen hyväksikäytöstä mutta koulutukseen kuului muutakin. Luonnollisesti siihen kuului tarvittavien tietokoneohjelmien käyttö mutta erittäin suuri osa oli myös harjoituksissa joissa pidettiin pokka aisoissa ja naama näkkärillä. Aluksi Tero oli hieman ihmetellyt tätä mutta asia valkeni hänelle kun hän oli ensimmäistä kertaa oikeudessa asiantuntijatodistajana.

Kyseisessä oikeudenkäynnissä käsiteltiin suosittua, maltillista ja ennen kaikkea asiat hyvin perustelevaa Yliopistomies-blogia. Yliopistomiehen henkilöllisyys oli saatu selville ja syyte tuli nimenomaan kommenttiosoissa olleista väkivaltaan yllyttävistä kommenteista jotka olivat tosin olleet siellä vain hetken mutta kaikista oli tallenne. Tero todisti asiantuntijana että suuri osa noista kommenteista on kieli- ja lauserakenteensa perusteella nimenomaan Yliopistomiehen itsensä tekemiä.

Pokan pitämisen taitoja todella tarvittiin sillä Tero oli itse laittanut ne kaikki kommentit Yliopistomiehen blogiin. Yliopistomies oli saanut uuden vihapuhe- ja maalituslain perusteella kolmen ja puolen vuoden vuoden ehdottoman vankeustuomion, menettänyt työpaikkansa ja saanut erittäin kovat sakot. Rangaistus oli tullut niistä kommenteista, jotka valtion virkamies Tero Takavinkkel oli laittanut hänen blogiinsa hiljentääkseen taas yhden väärän mielipiteen. Oli siinä käräjillä ollut Terolla pokassa pitämistäkin. Mutta hän onnistui ja sai onnistumisestaan huomattavan palkkabonuksen.

Tällä hetkellä Teron pääkohteena oli muutama facebook-sivu sekä parin vuoden ajan toiminut mutta hyvin suosituksi noussut Kauhavan Jaakkoo-blogi. Kyseisellä blogikirjoittajalla oli moderointi päällä mutta taitava keinot keksii eli Tero oli lähettänyt hänen bloginsa kommenttiosioon seuraavan kommentin:

”Jos valtakoneistomme ymmärtäisi, mitä se on saanut aikaiseksi niin se repisi silmät päästään välttyäkseen näkemästä sitä, mistä se ei voisi syyttää kuin itseään”.

Kommentti oli mennyt moderoinnista läpi. Tosin vain hetkeksi mutta kuvakaappaus oli jo olemassa. Se riittäisi oikeudelle. Muutamasta aiemmastakin sopivasti tulkittavasta kommentista oli kaappaukset. Tero soitti Kaloretta Pemssilän paikalle. Pemssilä katsoi aineistoa, harkitsi hetken ja totesi sitten:

- Joo, tuo riittää kyllä. Pannaan mylly jauhamaan. Laittakaa algoritmi etsimään tuota Kauhavan Jaakkoota ja jos se jätkä löytyy niin soittakaa ensiksi Leikkipartisaanit-netin porukoille. Sen jälkeen köijätään mies koppiin ja aloitetaan esitutkinta. Ellei pelottelu itsessään riitä.

Algoritmi oli keskusrikospoliisin kehittämä. Se etsi väärinajattelijan muita mahdollisia sivustoja, facebookia jne. ja ennen kaikkea tapoja kirjoittaa että hänen henkilöllisyytensä selviäisi. Leikkipartisaanit-netti – jota tuettiin valtion varoin viidellä miljoonalla eurolla per vuosi –  puolestaan teki hallinnon puolesta likaista työtä. Kaava oli tuttu. Jos Kauhavan Jaakkoon henkilöllisyys selvitettäisiin, niin kyseisen paikkakunnan kaikki poliisipartiot – joita ei kovin paljoa ollut muutenkaan – komennettaisiin mahdollisimman kauas muualle pitämään tutkaa. Samalla leikkipartisaanit kävisivät hajottamassa väärinajattelijan talon ikkunat ja sytyttämässä hänen autonsa tuleen mikäli se sattui olemaan pihalla. Leikkipartisaanien omassa autossa oli poliisihallinnon antamat väärät rekisterikilvet. Hieman myöhemmin väärinajattelija saisi puhelun tuntemattomasta numerosta. Puhelun sisältö oli joka kerta sama:

- Mikäli lopetatte bloginne ja deletoitte sen kokonaan, saatte olla jatkossa rauhassa. Mikäli ette, niin iskut jatkuvat ja te joudutte oikeustoimien kohteeksi. Ettekä selviä ehdollisella. Ja toistan, iskut jatkuvat. Eikä poliisi välitä niistä. Olette yksin.

Menetelmä noudatti sisäministeriön linjaa väärinajattelijoihin nähden jota painotettiin  aina uudestaan: Heidän kanssaan ei tule keskustella. Heidän kanssaan ei tule väitellä. Heidän kanssaan ei tule riidellä. Siinä häviää joka kerta. Heidät tulee hiljentää. Menetelmä toimi ja pelotti hyvin monet väärinajattelijat lopettamaan kirjoittamisensa. Varsinkin kun sisäministeri toistuvasti ilmoitti että ”väkivalta on tietysti aina tuomittavaa mutta kyseiset iskut ovat selkeä mielenilmaisu joka osittaa että kansan syvät rivit eivät hyväksy äärioikeistolaisuutta missään muodossa.”

Kerran tuli takaisku. Erään suositun bloggarin henkilöllisyys oli paljastettu ja neljä leikkipartisaania olivat menneet tekemään iskun hänen kotiinsa. Kyseinen 71-vuotias leskimies sairasti parantumatonta syöpää, kärsi unettomuudesta, kuuli pihaansa tulleen auton, arvasi mitä tuleman pitää, otti pumppuhaulikkonsa ja kun leikkipartisaanit olivat rikkoneet kivillä ensimmäisen ikkunan hän oli ampunut heidät kaikki.

Tämän jälkeen hän oli soittanut poliisille, antautunut ja todennut että saahan hän sentään vankilassa asiallista saattohoitoa. Niin virkakoneistolla kuin valtamedialla oli suuri urakka muuttaa tapahtuma virallisesti sellaiseksi että syövästään seonnut mies oli ampunut neljä viatonta ja suunnastaan eksynyttä lintubongaria.

Mutta muuten järjestelmä oli toiminut eikä sitä ollut tarpeellista muuttaa. Luonnollisesti kaikki tehtiin virallisesti demokratian ja sananvapauden nimissä. Tuon Kauhavan miehenkin kohdalla mylly alkoi jauhaa eikä muuan Kauhavan Jaakkoo tiennyt olevansa hetken kuluttua kulissien takana yksi Suomen etsityimpiä miehiä. Kaloretta kysyi vielä Terolta:

- Onkos muuta raskauttavaa muista suunnista?

- No… tuon persukansanedustajan facebookissa on muutama juttu… mutta emmä oikein tiedä…

- Pannaan esitutkintaan joka tapauksessa. Ei se oikeuteen asti mene. Persut estävät sen eduskunnassa. Mutta kiusa se on pienikin kiusa ja jatkuva pieni kiusa on jo iso kiusa. Ja eiköhän se koko perkeleen puolue saada pian kiellettyä. Sen jälkeen me vasta pannaankin mylly jauhamaan. Oikea lihamylly, perkele!

Tero Takavinkkel jatkoi työtään ylpeänä ja motivoituneena. Motivaatioon hänellä oli henkilökohtainen syy. Hän oli vihervasemmistolaisten vanhempien lapsi, elänyt Kallion kuplassa koko ikänsä ja omaksunut jo nuorena muodikkaan vihervasemmistolaisen elämäntyylin ja ajatusmaailman. Imenyt sen jo äidinmaidostaan. Mutta hän oli tutustunut kansallismielisten ajatuksiin jo ennen nykyistä työtään ja ne ajatukset olivat saaneet hänet vihaamaan noita  ihmisiä syvästi.

Ei siksi, että he olisivat olleet väärässä. Tero ei ollut suinkaan tyhmä ja hän ymmärsi että nuo raappahousujätkät, käppäukot, setämiehet ja muurahaiskansalaiset pilkkoivat perustellusti koko hänen ajatusmaailmansa palasiksi ja osoittivat että se oli pelkkää itseään pettävää unelmoivaa kuvitelmaa joka oli rakennettu nollan päälle. Mutta hänen egonsa ei kestänyt sitä että hän myöntäisi olleensa typerä koko ikänsä. Sen sijaan hän halusi hiljentää ne ajatukset jotka olisivat pakottaneet häntä katsomaan peiliin. Siksi tämän Sovelletun Sananvapauden Alakomitean filosofia sopi hänelle erinomaisesti.

Ei keskustella.

Ei väitellä.

Ei riidellä.

Vain hiljennetään.

32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Melko osuva kuvaus Yrjöperskeles blogin, ja monen muun tulevaisuudesta.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Täysin mahdollista. Jopa todennäköistä. Tärkeintä kirjoituksessa oli tietysti se, minkä olen huomannut vastapuolelta. Eli:

Ei keskustella.

Ei väitellä.

Ei riidellä.

Vain hiljennetään.

sipari kirjoitti...

Kirjoituksistasi saisi aikaan tosi hyvän dystopisen tv-sarjan. Olisi myös aiheellista saada juttusi kovien kansien väliin.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Olen huomannut, että näissä valtamedioissa on kommentointi yhä suuremmalla osuudella estetty. Nyt näyttää siltä, että satunnainen kommentointi tämän tyyppisissä blokeissakin 'estetään', ettei identifoidu näihin järjestelmän valekiihottajiin. Juuri tämän takia on riskaapelia ns. satunnainen kommentointi, jos haluaa tuoda esille oman näkemyksen/kokemuksen asioiden laidasta, eli estetään keskustelu! Tämä blogissa mainittu toimintatapa kiusallisen asian maton alle lakaisemisessa toimii mm. Malmin lentokenttäasiassa sekä Lapuan nestekaasukapinassa yms. vastaavissa tapauksissa.

Juha Kivela kirjoitti...

Moikka Ykä!

Tuo havaintosi on täysin oikea ja paikkansa pitävä. Eli:

Ei keskustella.

Ei väitellä.

Ei riidellä.

Vain hiljennetään.

Siihen ei lisättävää. Kirjoittaessa nuo ylös tuli kuitenkin mieleen myös: ei välitetä.

Osin OT:na sellainen, että Uusi Suomi on tuossa erinomainen esimerkki. Usarille kelpaa - kuten valtamedialle yleensä - vain epistolan mukainen diskurssi. OT:n puolelle sitten menee se, että jos Suomessa on sellaista blogia tai vaihtoehtomediaa, niin nyt kannattaisi, ellei Persut ota asiasta koppia, tehdä tilasto siitä, kuinka moni (kunnan nimi) ja kuinka paljon (lukumäärä) on jo päättänyt ottaa tai lisätä vuosittaista "pakolaiskiintiötään".

Tuollaisen tilaston tekeminen nimittäin saattaisi osoittaa, että mykkästen ja kumppanien toivoma 10 000 "pakolaista" per vuosi saattaa jo rikkoutua melko pian.. kuinka paljon sitten jo tavoitellaankaan, kun jo nyt radanvarsikaupunkeihin ja suuriin kasvukeskuksiin on valmistumassa ja suunnitteilla hurjia määriä asuntoja, joiden vuokranmaksajana on kantasuomalainen veronmaksaja eli juurikin se muurahaiskansalainen, jonka mielipidettä ei kysytä.

Sellainen ajatus on viime päivinä myös ollut usein mielessä, että maamme ylin johto on pettänyt ns. "ylisukupolvisen sopimuksen", jonka johdosta joutaisivat linnaan. Suomi on tuhottu. Tuhon korjaaminen on kielletty. Mitä seuraavaksi?

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla jo elävästä elämästä kokemuksia edesmenneellä nettilehden perustajalla joka sai syytteet toisten kirjoittamista kommenteista. Jokuhan kertoi eräässä nettiradiossa jotta lähetyksen zätin eräs nimimerkki toimii jostain Jokiniemen suunnasta..tiedä sitten pitääkö paikkaansa. T.oloneuvos

Vasarahammer kirjoitti...

Yksi asia, joka toistuu sensuroijien kommenteissa, on käsittämätön pyrkimys puolustella omia sensuuritoimiaan sananvapauden puolustamisella. Jos väärämielinen arvostelee oikeamielisiä ja heidän ajatuksiaan, hän tukahduttaa oikeamielisen sananvapautta. Kuinka oikeamielinen nyt voi esittää omia oikeita ajatuksiaan, jos väärämielisten sallitaan niitä arvostella.

Raija Toiviainenkin on ainakin omien puheidensa mukaan suuri sananvapauden puolustaja. Miksei myös Tero Takavinkkel?

Anonyymi kirjoitti...

Karsea, mutta jotenkin enteellinen kuvaus siitä, mitä tuleman pitää - jos ihmiset eivät herää.

Kun kaikki poliitikkojen (poislukien Perussuomalaiset), virkamiesnaistiesminkä-oletettujen ja viranomaisten arvostelu kielletään, mediakritiikki kielletään, ja keksitään muitakin kieltoja (kuten vaikkapa omavaraisuuden kieltäminen, ajattelun kieltäminen) - valtakunnassa vallitsee ihana månikulttuurinen rauha. Tai sitten ei.

Vihapuhe-laki, maalittamis-laki rasismi-laki jne. (jotka eivät tietenkään koske muita kuin natsirasistifasistikristittyjä konservatiivisnationalistisia äärioikeistolaisiksi määriteltyjä pahoja ihmisiä), ovat käteviä keinoja, kun viherpunikkien kovalla vaivalla puuhastelemaan järjestelmään kohdistuvaa kritiikkiä hiljennetään.

Onkin mielenkiintoista seurata, mihin Päivi Räsäseen kohdistuvat poliittisen syyttäjän määräämät esitutkinnat johtavat...

Huulipunikki-hallituksen ansioksi voisi kaiketi laskea sen, että nyt kun ne ovat päässeet valtaan, ne yrittävät takoa kun rauta on kuumaa - ja tahkota rahaa siinä sivussa. Harmi vaan, että me tavalliset työn orjat maksamme pahimmillaan kovan hinnan niiden fantasioista.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Vielä lisäyksenä aikaisempaan kommenttiini, voisi sanoa, että kummelien sketsi 'tonnin seteli' kuvaa hyvin esitettyä pointtia. Oma kokemus vahvistaa tämän. Uutena piirteenä nykyään on tämä pyrkimys hiljentää huomauttelija.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohonhan pyritään, äärilaitavasemmistolaiset natsikapitalistit asialla. Globalistien kätyrit siis.

Aika näiden totalitarismin ajajien temppujen torjuntaan olisi nyt.

Mutta miten:

Älä anna ääntäsi totalitaristeille. Missään vaaleissa, ei eduskunta-, ei kunnallis-, ei seurakunta-, ei osuuskunta-, ei ammattiyhdistys-, ei urheiluseuran-, ei ylioppilaskunnan-, ei pressan-, ei yhtään missään vaaleissa. Ikinä.

Älä anna rahaasi totalitaristeille. Tämä on jo vaikeampaa. Media kun keskittyy koko ajan. Alma kun hankki paikallislehtiä ja hiljan myi ne HS-Pravdalle. Lopeta noiden valtavalemedioiden tilaus, älä ilmoita niissä - etenkään työnantajasi rahoilla. Jos käyt sivuillaan, älä klikkaa mainoksia.

Mieti mitä asiaa ajaa käyttämiesi palveluiden tuottajat vapaa-aikoinaan. Huollatatko PS-, SDP vai KOK-valtuutetun huoltamossa autosi. Kuulostaa tietysti ihan vihervassareiden touhuilta, niinpä. Käännä vastustajasi ase vastustajaasi vastaan.

Älä anna tietojasi totalitaristeille. Tarvitseeko olla joka helevetin some-mediassa, omilla tiedoilla. Mitä maksavat asentamasi ohjelmat, sovellukset ja käyttöjärjestelmät ,rahaa, tietoja vai kumpaakin? Mieti mihin rekisteröidyt ja millä tiedoilla. Mitä cookieita hyväksyt selatessasi ja miksi. Selaatko Chromella, miksi? Vivaldi ja Firefox on myös ilmaisia. Muuten, Linux on sekin ilmainen. Virtuaali-asennuksena voit vaihtaa näennäisesti konetta kerran viikossa. Mieti miten nimeät koneesi ja käyttäjätilisi. Onko kone kjux3khNhlizb9 vai Pekan lappari, onko tunnuksesi Bz-17 vai Maija. Ja kvg: VPN ja sen hyödyt.

Muuten, tuota kirjoitustyylintunnistusta vastaa voi suojautua. Osa, välillä suurikin osa työtäni on kirjoittamista nettiin näkyville. Tyyli poikkeaa suuresti vaikkapa kommenteistani blogeihin. Kielikin aika usein. Kannattaa käyttää jotain oikoluvun taitavaa ohjelma ja rakentaa useampia sanastoja.

Jaa, ja nyt olisi aika saattaa valtakunnansyyttäjä toiviainen ja pavel mozorovinsa lailliseen edesvastuuseen touhuistaan. Hutisalo ja karuna-pekka myös. Sekä rupu-li ja anarkianmäki & koivuhalko.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...


Kirjoituksen dystopia on osittain jo toteutunut. Hiljentäminen on käytössä. Keskusteluja en ole paljoakaan havainnut. Olisi rakentavaa, jos nostettaisiin kissa pöydälle ja kestettäisiin julkinen keskustelu aroistakin aiheista. Sallittaisiin erilaisten mielipiteiden esittäminen ilman kielteisiä seuraamuksia.

Kenties lähitulevaisuudessa aletaan tiheällä kammalla viranomaistyönä etsiä perusteita tuomioihin epäpoliittisesta viestinnästä. Siihen hakeutuneet löytävät kyllä syyllisiä. Tilanne muistuttaa silloin etäisesti Stalinin ajan puhdistuksia. Sama ilmiö, mutta uusi versio.

Acc358

Professori kirjoitti...

Taidanpa tuntea tuon yliopistomiehen. Tekee päivittäin tutkimusta ja ohjaa oppilaitaan sekä kirjoittelee aamuisin salanimellä omista poliittisista näkemyksistään. Sekä seurailee kauhavalaisen Jaakkoon ja Perskeleen Yrjön samansuuntaisia ajatuksia. Yliopistomies muuten pyysi lähettämään molemmille terveisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö.
Tuossa unijukkaa odotellessa männäyönä kajahti ajatushautomoon sellaista, että kun sinä olet kirjoitellut näitä meneen maailamn juttuja, sodasta ja sen koneista ja kekkoslovakian ajoista. Niin mites olisi juttu noiden aikojen oikeiden miesten ja naistenkin savuna taivaalle kiskomista "syöpäkääryleistä"? No se voimasavuke Boston ilman muuta, filtterillä ja karvapesemallina. Sama nortin kohdalla, Sitten Klubi 7 ja 77, Kerho 2, Työmies, Saimaa, Fennia ja mitä näitä nyt onkaan. Itselläni on asia hautunut ajukopassa, mutta sattuneesta syystä en ole jaksanut asiaan paneutua tämän kummemmin. Aihe vapaa:)
Huru-ukko
PS. Kai sitä itsekin saisi muistin juurta jos joku asian esille toisi.
Kiitos jutuistasi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys siparille, Kalevi Nissilälle, Juha Kivelälle, oloneuvokselle, Vasarahammerille, Anolle, Pyssymiehelle, Acc358:lle, Professorille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

sipari: Kiitokset. Olen tosin ennenkin todennut että elämme maassa jossa näitä julkaistaan paperilla vain oikeudenkäyntipöytäkirjoissa.

Kalevi: Itse en ole sinänsä poistanut kuin pari liian innokasta kommenttia. Mikä tuo Lapuan juttu on? Malmin toki tiedän mutta tuo on mennyt ihan ohi.

Juha: Kyseisen kaltainen laskelma voisi olla paikallaan. Ehkä Suomen Uutiset innostuisi asiasta.

oloneuvos: Joo, MV-lehden nirhaamiseksi oli kyllä kaikki keinot käytössä.

Vasara: Juuri näin. Tuo Toiviainen nillittää perustellusta arvostelusta joka koskee hänen täysin järjenvastaista toimintaa. Ja nimenomaan toimintaa viranomaisena.

Ano: Kyllä. Ja huulipunahallitus on onnellisesti vapauttanut itsensä kaikesta taloudellisesta realismista.

Pyssymies: Kaiken kaikkiaan hyviä vinkkejä. Ja sinänsä muuten minunkin työminäni eroaa varsin paljon blogiminästäni.

Acc358: Ainakin tuohon dystopiaan on kova pyrkimys. Ja se tehdään tietenkin sananvapauden ja demokratian nimissä.

Professori: Kiitokset ja voimia eloon Yliopistomiehelle sekä kaikille voiman pimeän puolen bloggaajille ja lukijoille.

Huru-ukko: Kiitokset sinullekin. Ja itse asiassa tuo idea on pyörähtänyt minunkin mielessä. Täytyy kattoo saako joskus aikaiseksi.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Yrjöperskeles: Tämä Lapua juttu sijoittuu 2000 luvun alkuun, jossa Tehokaasu Oy oli saanut venäjältä rautateitse tuotavan nestekaasun välivarastointiin luvat (Tukes ja kaupunki) sijoittaa neljä 50 metriä pitkää säiliötä alueelle, jossa on asutusta. Mahdollisessa onnettomuustilanteessa yli tuhat ihmistä olisi ollut laskelmien mukaan hapettomassa tilassa, eli liian lähellä asutusta. Alkuun hyvin perusteltuihin varoituksiin ei reagoitu mitenkään. Kun kaikki lähettyvillä olevat yritykset sanoivat muuttavansa pois Lapualta (kapina). Silloinen ministeri Mauri Pekkarinen tuli Lapualle tutustumaan tilanteeseen, jonka seurauksena Tehokaasun ensimmäinen tuotu säiliö kuljetettiin pois. Samassa yhteydessä Tukesin johtaja sai 'potkut' luvan myöntämisestä (virkavirhe). Tässä linkki: http://www.elisanet.fi/rjalava/apualapua/osa3ho2.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalevi ja kiitokset. Tuo oli tosiaan minulle uusi juttu.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Kiitos vaan itsellesi Ykä! Itse kun olen lähempänä kahdeksaakymppiä kuin kuuttakymppiä, niin tämä nestekaasukapina tuli mieleen vastapuolelta. Kun muu ei auttanut koottiin porukka, jaettiin tehtävät, lopputulos oli haluttu (muistuttaa hirvenmetsästystä). Tämä bloki on erinomainen syystä, että otat esiin aiheita, jotka antavat laajemman näkökulman asioihin mitä seuraa jos... Luen mielelläni kommentoijien erinomaisia huomioita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalevi ja kiitos vielä kannustuksesta. Kommentistasi tuli mieleen se, että suomalaiset osaavat vieläkin toimia organisoidusti ja tehokkaasti. Sitä taitoa ei tule unohtaa vaikka virkakoneistomme ja valvontavaltio pyrkivätkin sen parhaansa mukaan näivettämään.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Näin on! Jo nuorena huomasin, että isoissa yrityksissä virallisen organisaation rinnalla ns. luonnollinen järjestelmä, jonka mukaan varsinaiset asiat hoidettiin. Organisaatiomuutokset tietenkin sotki tätä varsinkin, kun niitä saattoi olla jopa kuudet vuodessa. Taisi olla johdolle vain keino peittää epäonnistumisensa syyttämällä henkilöstöä muutosvastarinnasta.

Becker kirjoitti...

Veli Pyssymieheltä hyviä kommentteja nettikäyttäytymisestä. Siellä moni huoraa itsestään, kodistaan ja perheestään kaiken mahdollisen tiedon kuvineen päivineen ja sitten ihmetellään kun ollaan Las Palmaksessa ja kämppä tyhjennetään kaikessa rauhassa kun kuvissa näkyvät arvoesineet, eli ei muuta kuin listaa tekemään. Mun naapureilla kävi juuri silleen. Naamakirjassa mölistiin lomasuunnitelmat ja ajat ja sinä aikana rosmot menivät yöllä kämppään, vetivät gardiinit eteen ja lenssasivat sieltä kaikssa rauhassa kaiken viemisen arvoisen. Sitten kyllä ilmestyivät hälytysfirman miehet pihalle. Ja Kling ja Klang meillekkin kyselemään jotta ollaanko mitään nähty. Ei, sillä me nukutaan öisin ja jos ei nukuta ei ainakaan seistä ikkunan ääressä ihailemassa pimeätä katumaisemaa.

Tämä tietysti koskee myös asennetta hallinon suhteen. Kunnon salasanat ja niiden hallintaan jokin ohjelma esim. LastPass ja sitten VPN, joista eräs parhaita lienee ExpressVPN, virusten poistoon Malwarebytes, mieluummin maksullinen versio ja virustorjuntaan ilmainen Avast ja palomuuriksi ilmainen Comodo. Näillä saa kotikoneen aika hyvin turvattua kaikenmaailman tunkeutujia ja örkkejä myös hallinnon sellaisia vastaan.

Ruotsissa yrittivät poliitikot sulkea Swebbtv:n, joka on erinomainen vapaan tiedon välittäjä, mutta ilmeisesti narahtivat ja alkoi niinsanotusti olla tutinaa manseteissa jolloin kanava alkoi tass yllttävästi toimimaan.
Hyökkäykset vapaata tiedonvälitystä vastaan ovat selvästi lisääntymään päin jopa myös EU:n toimesta joten tämä Ykän ansiokas blokaus saatta olla totista totta aivan lähi tulevaisuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on Ykä edessä Pahkasian kohtalo vielä...

Mutta oli mulla ihan asiaakin. Saksassa näytetään esimerkkiä aiheen suhteen, aika kylmäävääkin tekstiä. Tulilinjallahan ei oo pelkästään "äärioikeisto".

https://www.suomenuutiset.fi/saksan-vasemmisto-pohti-strategiakokouksessaan-rikkaiden-ampumista-pakkotyoleiri-riittaa/

Anonyymi kirjoitti...

Arvaanko oikein: tässä "Yliopistomies" tarkoitti sitä kolumnistia, joka kirjoittaa nimimerkillä "Professorin ajatuksia", kun taas "Kauhavan Jaakkoo" on se "Jaska Brown", joka kirjoittaa nimimerkillä "Jaskan pauhantaa"?

Becker kirjoitti...

Tuosta mun listasta jäi vielä pois että Whats App:n sijasta alkaa käyttämään Signal:ia. Se ei ole kuuneltavissa/katseltavissa sillä se on salattu viestintäpalvelu.

QroquiusKad kirjoitti...

Nytpä sitten eduskuntapuolueiden johtajat keskustelevat valmiuslain käyttöönotosta koronaepidemiaa vastaan:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006436976.html

Aloite taisi tulla Perussuomalaislta. Tulikohan siinä ammuttua pahasti omaan jalkaan?

Sillä jos valmiuslaki otetaan käyttöön, ollaan tähän mennessä saatu varsin vahvaa näyttöä siitä, mihin sitä todellisuudessa aiotaan käyttää, eikä valmiustilan päättymistäkään tarvitsisi odotella aivan heti.

Tästäkö se nyt sitten lähtee se viimeinen, lopulliseen hiljentämiseen päättyvä rynnistys kansallismielisiä vastaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle, Beckerille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Kalevi: Samanlaisia kokemuksia itselläni. Ja varmaan monella muullakin. Vaikka organisaation johdossa olisi ylipalkattuja työn jarruttajia niin hommat täytyy saada jollain lailla pelaamaan.

Becker: Tuli kommentistasi mieleen se muutaman vuoden takainen kova kitinä jossa valitettiin että facebook urkkii ihmisten yksityisyyttä. Valittajana samat tyypit jotka olivat laittaneet facebookiin suurin piirtein aamukakkansa koostumuksen. Mikä ihmeen yksityisyys? Hyökkäykset vapaata tiedonvälitystä vastaanhan ovat muuten korostuneet juuri siellä facebookin puolella jossa vääristä mielipiteistä paukkuu banaania hyvin herkkään. Itse en ole koskaan käyttänyt facebookia niin blogissa kuin muutenkaan.

Ano1: Taitavat kyseiset vasurit nylkeä karhua ennen kuin se on kaadettukaan. Mutta kertoo hyvin asenteesta ja siitä, että mitkä tahot muodostavat yhteiskunnalle vaaran.

Ano2: No ei oikeastaan. Noita hyviä akateemisia kirjoittajia on toki muitakin ja se Kauhavan Jaakkoo on taas väännös aikanaan Pohjanmaalla vaikuttaneesta pakinoitsija Vaasan Jaakkoosta.

Qroquius Kad: En lähtisi spekuloimaan noin pitkälle. Jos valmiuslaki tulee voimaan pandemian takia niin aika vaikea sitä on siirtää kansallismielisiin. Enkä usko lakia tulevankaan. Itse koronavirukseen en ota sen kummempaa kantaa kun ei tietämykseni riitä.

Joppos123 kirjoitti...

Tampoonihallitus pelastunee kaikesta huolimatta kun väliin tuli sattuma nimeltään Korona.
Talouden ja työllisyyden sukeltamisen tai oikeastaan ihan minkä tahansa voi jatkossa laittaa Koronan piikkiin.
Valmiuslaista sen verran, että siitä voidaan ottaa käyttöön ajallisesti ja paikallisesti osia eli se ei rojahda voimaan kokonaisuudessaan koko maassa samaan aikaan.
Se pitää sisällään eriasteisia siviiliviranomaisille, poliisille ja PV:lle annettavia lisävaltuuksia.
Ne voivat vaihdella liikkumisrajoituksista aina vaikkapa kiinteistön tai ajoneuvon haltuunottoon.
Nyt saattaisi olla se viimeinen ajankohta ottaa alueellisesti käyttöön osa kyseisestä laista. Tällaisia tilanteita vartenhan se on laadittu.
Ei sen soveltamista tarvitse odotella siihen asti kun on pakko ottaa käyttöön kaikki pykälät.
Jahkailuun on syynä lähinnä se, että heppatyttöjen Tenat alkavat vuotaa yli. Ei ole minkäänlaista valmiutta tai halukkuutta kriisijohtamiseen, mentaliteetti on luokkaa "kattellaan".
Meidän pumppu on jo kaksi viikkoa sitten alkanut toimenpiteisiin minimoidaksemme viruksesta aiheutuvat pahimman skenaarion mukaiset haitat.
Me olemme kriisi-organisaatio ja siinä mielessä meille tämä on helppoa vaikka nykyistä vihulaista ei voi poistaa perinteisin asein.
Meillä on oman lafkamme sisällä täysi oikeus tehdä näin vaikkapa "harjoituksen" nimissä ja niin teemme.
Ei kaikilla ole varaa istua viikkotolkulla käsien päällä ja huutaa "iskä, hae pois" kuten hallituksemme näyttää tekevän.
Edelleen, nyt nähdyn perusteella toivon ettei tsaari Putin heitä koepallojaan nykyisen tyttöporukan vahtivuorolla.
Ei noista likoista olisi päättämään sodasta, valtakunnasta loppuisi Tenat kesken ja mammapöksyt tulvisi ennenkuin ensimmäistäkään päätöstä tulisi.
PS: Kulmuni näyttää edelleen jokaisessa haastattelussa, että haluaisi olla ihan missä muualla tahansa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123 ja kiitos lisäyksistä. Ja noin lyhyesti todeten voi sanoa että samanlaisia huomioita on minullakin.

Joppos123 kirjoitti...

Noin yleisesti tuosta viruksesta niin hälytyskellojen olisi pitänyt alkaa soida kaikkialla kun alettiin perumaan miljardibisneksiä urheilupuolella.
Nyt ilmaantunut kanta on ihan uusi ja evoluutionsa ensimmäisellä askeleella.
Se voi nyt olla, niinkuin onkin ollut harvinaisen tarttuva ja samalla tappava.
Evoluutiohäiskien mukaan sen etu on olla edelleen tarttuva mutta ei tappava.
Se muuntautuu mutta kukaan ei tiedä millaiseksi ja kun kenelläkään ei ole siihen vastustuskykyä niin ensimmäinen "kierros" on pahin.
Ensi vuonna tullee rokote mutta se on nykyiseen kantaan.
Sama pätee jo tunnettuihin influenssaviruksiin, siksi vuosittain tehdäänkin ennusteen mukainen useampaan kantaan toimiva rokote. Joskus tulee huteja.
Nykyinen Korona olisi aika toimiva biologinen ase, tarttuu nopeasti, hajoaa nopeasti ja tappaa kolme kertaa tehokkaammin kuin tunnetut Koronakannat.
Mutta näinhän nämä menevät, SARS katosi kuin tuhka tuuleen, samoin kävi sikainfluenssan kanssa.
Kaikille kuitenkin yhteistä se, että "nollapotilas" oli Kiinassa.
Jos joskus on käynyt niillä kulmilla ja paikallisilla toreilla niin en kyllä yhtään ihmettele.
Siellä safka myydään tuoreena, eli elävänä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123: Kiitos lisäyksestä. Ja joo, nythän ne pisti NHL:nkin jäihin.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa-a: Jopa pilkun käyttö voi paljastaa murhaajan – miten kielentutkimusta voi käyttää rikostutkinnassa?

https://areena.yle.fi/1-50467593

Pyssymirs

QroquiusKad kirjoitti...

Minulta jäi perustelematta, miksi valmiuslain käyttöönotto tuntuu lopun alulta:

kyse oli tästä asiaa koskevasta uutimesta:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006436976.html

ja erityisesti sen yhdestä, Söpön Sossu Sannan suuhun laitetusta lauseesta:

"Valtioneuvosto ottaisi käsiinsä koko maan lainsäädännön."

En tiedä, oliko tuo ilmoitus, mitä tuleman pitää, vai Sanna-tyttösen epäpätevyyttä tehtäväänsä tahi sittenkin vain valeuutinen joko tahallisesta vääristelystä tai toimittelijan tyhmyydestä ymmärtää, mitä puhutaan?

Mutta jäljet pelottavat, sanoi kettu leijonalle.

Valmiuslaissahan ei todellisuudessa ole ensimmäistäkään pykälää, jolla valtioneuvosto voisi ylikävellä eduskunnan lainsäädännössä.
Silti olemme viime vuosina saaneet nähdä toistuvasti, kuinka poliittinen ja hallinnollinen eliittimme ylikävelee Suomen lainsäädäntöä ja olemassaolevia kansainvälisiä sopimuksia.
Perusteluksi toiminnalleen he joko esittävät "kansainväliset sopimukset", joita ei ole koskaan ollut olemassakaan tai vain HUUTAVAT kitapurjeet ja klitorikset punaisina kaiken arvostelun olevan rasismia ja maalittamista.

Pelkäänpä todella pahoin, että tuo Sanna-tyttelin lausahdus oli lipsahdus siitä, mitä tuleman pitää:
valmiuslain käyttöönoton myötä eduskunta todellakin sivuutettaisiin lainvastaisesti, ja valtioneuvosto alkaisi säätää pikavauhdilla lakeja Ihmisoikeuksien ja Eurooppalaisen Arvopohjan Vastaisten Puolueiden kieltämiseksi.

Pieni oire siitä saattoi olla, että KriDe kieltäytyi osallistumasta PS:n välikysymykseen. Siksikö, että osasi odottaa tulevaa eikä halunnut joutua itse lakkautettavien puolueiden listalle?

Tämä kaikki saattaa olla pelkkää pirun maalaamista seinälle. Toivon totisesti, että olisikin!

Mutta ne jäljet, ne jäljet...Ne ovat edelleen selvästi nähtävillä, ja pelottavat aina vain.
Poliittinen, hallinnollinen ja mediaeliittimme kun ovat tehneet täysin selväksi, ettei heidän taholtaan ole odotettavissa yhtikäs mitään, minkä tavoitteena on Suomen kansakunnan ja jvaltakunnan etu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos linkistä. Kyseistä taitoahan voidaan käyttää väärinkin.

Qroquius Kad: Mikäänhän ei tietysti ole mahdotonta. Toisaalta tuollaisen asian suunnittelu pitkäjänteisesti vaatii kyllä muutakin kuin pelkkää röyhkeyttä ja idealismia.