keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

VIHAISEN VALISTAJAN ILTAPUHDE


Oulu, näitä päiviä…

Hän istui asunnossaan vihaisena ja katkerana. Hän. Pilkattu. Tai ainakin hänen työtään oli pilkattu. Työtä, josta hän oli odottanut kiitosta. Pilkattu nimenomaan sellaisten ihmisten taholta joilla ei ollut pilkkaamiseen oikeutta. Olihan hän sentään nuorisoekspertööri joka oli osana työryhmäänsä tehnyt loistavan oululaisiin nuoriin kohdistuvan turvallisuusprojektin. Siinähän oli mukana kaikki mahdollinen minkä hän oli asian tiimoilta oppinut ja omaksunut. Kaikki, mitä siihen kuuluikin. Seksuaalivalistus kaikista vinkkeleistä, ihonväreistä ja vielä sopivasti transgender-ajatteluakin mukana.

Mutta se reaktio. Kun ne olisivat edes vihanneet. Mutta ne röhönauroivat. Aina Amerikkaa myöten. Kyseessä oli selvästi joku etukäteen suunniteltu kampanja. Ei niin hyvälle projektille muuten naurettaisi. Vihainen valistaja oli hyvin, hyvin vihainen. Häntä ja hänen kollegojaan oli loukattu. Heihin oli kohdistettu vihapuhetta. Heidät oli maalitettu ja heidän työnsä oli mitätöity. Oli annettu selvästi virheellistä informaatiota. Ehkä se informaatio oli teknisesti ottaen totta mutta se oli vastoin sitä vihervasemmistolaista reaalimaailman määrittelyä johon hän oli kasvanut jo nuoresta pitäen. Kasvanut, oppinut ja omaksunut. Tästä oli ilman muuta tehtävä rikosilmoituksia.

Saman asunnon katossa leijuva vanha tuttavamme Epäilyksen Piru puisteli sarvipäätään ja ihmetteli tätä nuorisoekspertööriä ja hänen suuttumustaan. Hän, ja hänen kaltaisensa olivat mielestään niin kiduttavan ja ulkoaopetellun oikeassa etteivät he tajunneet internetin toimintaa. Epäilyksen Piru tajusi sen oikein hyvin ja ymmärsi että jos ihmiset törmäävät johonkin, jonka he mieltävät äärimmäisen typeräksi ja naurettavaksi niin se jokin alkaa levitä netissä omalla painollaan. Ei siihen mitään kampanjaa tarvittu. Ihmiset nauroivat juuri sille, mitä kyseiset valistajat olivat tehneet. Eivät millekään sen ilkeälle tulkinnalle.

Epäilyksen Pirua kävi myös hieman sääliksi kyseinen nuorisoekspertööri ja hänen kaltaisensa. He olivat omaksuneet lauseen ”monikulttuurisuus on rikkaus” niin kauan sitten ja se oli juntattu heidän aivojensa syvimpään sopukkaan niin pysyvästi että heidän oli pakko valehdella itselleen. He eivät enää osanneet muuta. Se  ekspertöörien niin sanotulle ”työlle” röhönaurava rahvas ymmärsi ongelman ytimen oikein hyvin. Oulussa – niin kuin muuallakin Suomessa – nimenomaan etnisesti edistykselliset ja islamilaiset jätkät olivat raiskanneet suomalaisia pikkulapsesta vanhaan mummoon. Totta kai se herätti suuttumusta. Ankaraa sellaista. Varsinkin kun sekä media että virkakoneisto olivat pyrkineet salaamaan asian.

Mutta koska nämä nuorisoekspertöörit eivät pystyneet pääsemään irti lauseesta ”monikulttuurisuus on rikkaus” he olivat tehneet sitä, minkä he osasivat. Kun eivät muutakaan osanneet. Eli alkoivat opettaa 13 – 16-vuotisille nuorille sukupuolivalistusta, kivoja ”tässä on mun pimppi, se on huippupimppi”-leikkejä ja olivatpa kehittäneet mielestään hauskan valistustanssinkin. This is my no no square. Ehkä he olivat niin piintyneitä virkakoneiston jäseniä etteivät ymmärtäneet nuorten ihmisten ymmärtävän melko hyvin itsekin ettei jalkoväliä saa ropeloida ilman lupaa.

Epäilyksen Piru ymmärsi, että vihainen valistaja oli hyvin, hyvin, hyvin vihainen. Olihan hän kollegoidensa kanssa tehnyt ongelmalle juuri sen, mitä heidän oppimansa epistolan mukaan tuli tehdäkin. Ja siihen epistolaan kuului se, että varsinaista ongelmaa ei saanut tuoda esille koska se edusti etnistä diversiteettiä ja uhriutumispääomaa. Ongelman ääneen sanominen oli ongelmaa pahempi ongelma joten ainoa, mitä saattoi hyväksyttävästi tehdä oli sijaistoiminta jolla ei ollut ongelman kanssa mitään tekemistä. Vihaiset valistajat olivat tehneet parhaansa. Sallituissa ja määritellyissä rajoissa. Joita ei saanut ylittää. Se ei tosin auttanut varsinaiseen ongelmaan yhtään mitään, mutta ei sille olisi saanut silti röhönauraa. Olivathan he olleet kuitenkin tosissaan. Vihafaktoihin perustuva nauraminen ja irvailu vain lisäisi vastakkainasettelua ja oli täysin verrattavissa terroristiseen toimintaan. Se vain tapahtui ilman aseita.

Ennen kaikkea vihainen valistaja vihasi syvästi niitä reaalimaailmaan jämähtäneitä ihmisiä jota eivät ymmärtäneet että ei reaalimaailma ollut kuin pelkkä raaka-aine. Valmis tuote siitä tulee vasta sitten kun sen ovat määritelleet oikeat ja määrittelemään sertifikoidut ihmiset ja siihen raappahousukansankin tulisi tyytyä ja opetella sekä omaksua oikea epistola. Mikä saatanan perkeleen oikeus heillä oli irvailla oikean epistolan mukaisesti tehdystä työstä?

Nuorisoekspertööri päätti käydä läppärillään vaihtamassa ajatuksia toisten vihaisten valistajien kanssa. Epäilyksen Piru ajatteli että tyhjän saa pyytämättäkin mutta yritetään ny kumminkin. Tuon läppärin kautta edes. Suoraan katseellaanhan vihainen valistava nuorisoekspertööri ei Pirua pystynyt näkemään sillä eihän hän tuntenut epäilystä. Ei hän edes tiennyt, mitä se oli. Mutta kokeillaan…



- Mitä helvettiä! Rupeeks tää masiinakin ny vittuilemaan?

Epäilyksen Piru ymmärsi yrityksensä turhaksi, tuumasi että anti ollakseen, poistui paikalta ja jätti vihaisen valistajan jatkamaan katkeraa vihaa reaalimaailmassa eläviä ihmisiä kohtaan. Poistuessaan se ajatteli että se viha on nykyisin niin muodikas ja laajalti julistettu sekä toistettu sana mutta taitavat nuo ihmiset etsiä sitä väärästä suunnasta. Se oli itse oppinut että ne ihmiset jotka julistivat julkisesti rakkautta kaikkein eniten myös vihasivat kaikkein syvimmin. Eivätkä he hyväksyneet vastakkaisia mielipiteitä. Erityisesti perusteltuja sellaisia. Niitä he vihasivat kaikkein syvimmin.

*

Kiitokset inspiraatiosta Toiselle professorille ja Rouva Anolle.

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Myötähäpeäni oli niin suuri ettei sitä saatanan tiktokkia yksinkertaisesti pystyny kattomaan, tekis mieli laittaa tää omalla nimellä mutta luulen ettei laarinpohjia oo vielä katottu...

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää tekstiä.

Ko. tapauksessa erityisen ansiokasta on käytetty summa, 2,5 miljoonaa. Se on ihan reipas potti lasten pillulauluista ja kyrvänveistelyistä.

Valtsu

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Valtsulle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Pysy vaan Anona. Laarin pohjia ei ole vielä katsottu. Rouvani muuten tuumasi osuvasti asiasta että ”Kyllä niitten on pakko olla tosissaan. Ei ne muuten pystyisi niin pokkana heittämään tuota. Eihän ne kuitenkaan mitään ammattinäyttelijöitä ole”.

Valtsu: Kiitokset. Niin summasta kuin koko touhusta tulee mieleen surullisenkuuluisa Ritva Viljanen ja hänen viisautensa eli ” kotoutuminen on sitä paremmin onnistunut mitä enemmän siihen on saatu törsättyä rahaa”. Sinänsä termi ”kotoutuminen” on keinotekoinen sanahirviö jonka käyttö tulisi ehdottomasti lopettaa.

Pinlaareni kirjoitti...

Onhan se tietty kamalaa, että epäilyksen piru alkaa kuiskutella "oikeamielisen", ja mielestään hyvää työtä tekevän "hyvän"(tm) ihmisen korvaan.

Vielä kamalampaa lie se, kun "hyvä"(tm) ihminen, alkaakin tajuta pilkanneensa niitä, jotka ovat sanoneet keisarille (lue: viherpunikeille), ettei hänellä ole vaatteita so., että keisarin manikulttuuriset fantasiat ovat typeriä, koska ne vaan ovat typeriä.

Tuolloin keisari (lue: viherpunikit) pahastuu, ja alkaa puhumaan maalittamisesta, vihapuheesta, rasismista jne. Ja keisarin sykofantit alkavat hirveän älämölön, koska heidän toimittajan arvovaltansa, mukava "tutkijan"virkansa huuhaa-tieteissä, asemansa matu-bisneksissä jne. ovat uhattuna, puhumattakaan asemasta utopistisia perversioita levittävissä "hankkeista".

Alkaa laaja-alainen yhteiskuntatieteellinen, monialainen, poikkiasiantuntiatieteellinen hätä(housuissa)-diskuteeraaminen siitä, miten "väärien" totuuksien levittämistä voitaisiin ehkäistä. Ratkaisuksi kehitellään mielipide-poliisi, jonka tehtävänä on valvoa, että asioista keskustellaan viherpunikkien, hups, tarkoitan tietenkin keisarin mielestä "oikein".

"Oikein" tarkoittaa esim. sitä, että nykyisen vastuullistakin vastuullisemman median mukaisten, epävirallisten journalistin ohjeiden mukaan tärkeintä ei ole totuus, vaan hyvä tarina. Eli uutisoidaan siitä, miten hienot vaatteet (lue: monikulttuuri on rikkaus) keisarilla on. Joka muuta uskaltaa sanoa, on, no vaikkapa karsea sisäsiittoinen impivaaralainen.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitäpä tähänkään muuta voi kuin toistaa taas kerran sen vaihteeksi hyödyllisen yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen tulos, jonka mukaan kansalliskonservatiivi voi ymmärtää millaisten ajatuspolkujen kautta vasemmistoliberaali on rakentanut aatemaailmansa, vaikka ei olekaan tämän kanssa samaa mieltä.

Toisin päin se ei toimi.
Vasemmistoliberaali ei voi ymmärtää kansalliskonservatiivin maailmankuvaa, koska se on erilainen kuin hänen.
Omasta mielestään vasemmistoliberaali edustaa absoluuttista Oikeutta, Hyvyyttä ja Totuutta, ja koska kansalliskonservatiivi on hänen kanssaan eri mieltä aatteellisista ja moraalisista perusasioistakin, hänen täytyy olla joko tyhmä, paha tai hullu tai kaikkea kolmea.

Johan sellaisten olemassaolokin on niin raivostuttavaa, etteivät mitkään kahden minuutin vihat riitä minnekään.
Ei, vihan on oltava päällä 24/7, koska se on Oikeutettua Vihaa Vääräihmisiä kohtaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pinlaarenille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pinlaareni: Veikkaanpa että Epäilyksen Piru ei kuiskuttele. Itselleen valehtelu on viety niin pitkälle että se on jo taidetta. Mutta epäilemättä tuo lauseesi:

”Alkaa laaja-alainen yhteiskuntatieteellinen, monialainen, poikkiasiantuntiatieteellinen hätä(housuissa)-diskuteeraaminen siitä, miten "väärien" totuuksien levittämistä voitaisiin ehkäistä. Ratkaisuksi kehitellään mielipide-poliisi, jonka tehtävänä on valvoa, että asioista keskustellaan viherpunikkien, hups, tarkoitan tietenkin keisarin mielestä "oikein".”

tapahtuu ja on jo pitkälle tapahtunut. Ykkösenä siinä tietysti valtamedia.

Qroquius Kad: Juuri näin. Vasemmistoliberaali ei halua keskustella. Hän ei halua väitellä. Hän ei halua edes riidellä. Hän haluaa vain vaientaa vastakkaiset mielipiteet. Ehkä jopa juuri siksi että hän – ainakin joku heistä – tajuaa niitten vastakkaisten mielipiteitten olevan oikeassa. Ja sitä vasemmistoliberaali ei kestä.

Anonyymi kirjoitti...

Ovathan nämä pienet vihaiset maailmanhalaajat oikeassa siinä, että monikulttuurisuus on rikkaus. Heille. Ei tarvitse kuin vilauttaa sanaa mamu, niin piikki on auki. On tietenkin rumaa vertailla näitä "kaikkein haavoittuvimmassa asemassa" (arrgghh) olevia suomalaisiin reumapotilaisiin, mutta aika rivolta tuntuu että Heinolan reumasairaala ajettiin alas koska ei ollut kolmea miljoonaa, ja nyt lähes sama summa työnnetään mokomaan luokattomaan paskaan. Ja Hurstille ei haluttu myöntää edes 100.000 kun Helsingillä ei ollut varaa. Jos Hursti olisi pelimiehiä, olisi palkannut muutaman somalin seisoskelemaan leipäjonoon ja johan olisi rahaa alkanut ropista.

Ainahan on kyse rahasta, tavalla tai toisella. Jos jokainen näistä kovimpaan ääneen huutajista joutuisi rakkaan ideologiansa ja sen seuraukset ihan itse maksamaan, hiljaisuus olisi korviahuumaava. Puuhastelu mamujen ja sukupuolien kanssa antaa lisäksi hyvän syyn olla menemättä duuniin ja viivästyttää opintoja - minähän hyvänen aika teen ihmisoikeustyötä koska maailman pitää olla tasa-arvoinen ja kaikkien ihmisten vapaita kuten itsekin olen. Mutta kyllähän nyt jokaisen täytyy tajuta ettei vapautta ilmaiseksi saavuteta joten kaivakaas kuvetta edelleen te vääräideologiset luuserit. On olemassa orjia ja herrakansaa, meitä sikoja ja teitä kaakkeja. Ja tämä hyvä tilanne jatkukoon.

Verorahojahan ei ole korvamerkitty paitsi pyhä ja betonoitu yle. Usein on ehdotettu, että ihmiset saisivat veroilmoituksessaan muutamalla kruksilla merkata mitä priorisoisivat veroillaan tehtävän. Top five on aina puolustus, turvallisuus, opetus, terveydenhuolto ja riittävä sosiaaliturva. Maahanmuuttajien elättäminen ei ole ollut edes top sadassa, joten rahvas, kruksikaa vaikka kynänne puhki, systeemi ei muutu.

usarin blogissa eilen Veikko Savolainen (varmaan Epäilyksen Pirun kaveri) oli laittanut tuon Oulun hirvitysvideon viereen still-kuvan omasta innovaatiostaan kun oli alkuperäistä pitänyt hiukka amatöörimäisenä. Kas näin saadaan tanssiin vähän ammattimaisempaa otetta: etualalla Marco Bjurström, taustalla Kanki-Kaikkonen, ihmisoikeuskokemusasiantuntija, uhri Husu Hussein, lesbo Saara Aalto ja Teuvo Hakkarainen. Pöyristystä olisi tullut, mutta veikkaanpa että ei tippaakaan myötähäpeää.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+: Joo, kyllähän monikulttuurisuus on monikultturisteille rikkaus. Ainakin se on heille elanto. Elanto jostain, jota ei tarvita. Sekä Heinolan reumasairaala että Hurstin toiminta ovat tarpeellisia. Joku Oulun projekti on täysin tarpeeton mutta siihen riittää rahaa.

Tuo korvamerkitty veroilmoitus olisi loistava idea. Ehkäpä ne kovimpaan ääneen huutajatkin miettisivät mihin rahansa laittaisivat. Sinänsä, hehän eivät ole itse nettoveronmaksajia vaan elävät nettoveronmaksajien rahoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun ollaan röhönaurettu näitä Oulun kaupungin virallisperspionaalisia touhuja niin eiköhän aleta hommiin. Se on jo varmaan useampaan otteeseen huomattu, että suuresti pitämämme intelligentsija tarjoaa vuotavan veneen korjaamiseksi lisää reikiä pohjaan, joten vetoan kaikkiin oululaisiin täyspäisiin ihmisiin asiantilan korjaamiseksi. Uskon, että joukostanne löytyy myös henkilöturvallisuuden ja psykologian ammattilaisia, joita asia koskettaa. Oululaisille lapsille ja nuorille voisi rakentaa esimerkiksi video- tai podcastsarjan (tai molemmat), joka julkaistaan heidän suosimissaan sosiaalisen median alustoissa vaikkapa seuraavista aiheista:
1. Saalistajien manipulointikeinot ja toimintatavat.
2. Tapahtumasarjat, jotka johtavat hyväksikäyttöön ja/tai raiskaukseen (tapausesimerkkejä)
3. Vaaran merkit: Mistä tiedän olevani groomattavana tai vaarassa joutua hyväksikäytettäväksi
4. Väkivaltaiset tilanteet ja niistä selviytyminen - Väkivallan psykologia (Joku väkivallan olemusta ymmärtävä psykologi voisi keskustella tilanteessa esiintyvistä tuntemuksista, etteivät olisi lapsille vieraita. Psyyke ja omien tunteiden hallinta on suuressa osassa, että oma kasetti pysyy kasassa väkivaltatilanteessa)
5. Väkivaltaiset tilanteet ja niistä selviytyminen - Väkivallan taito ( Turvallisuusalan ammattilainen keskustelemassa aiheesta, miten altavastaaja voi tilanteessa laittaa kampoihin ja kääntää asetelman omaksi edukseen päästäkseen irti ).

Varmasti olisi vielä muitakin hyviä aiheita, kertokoon ken keksii. Mutta tuo lapsille valehteleminen on lopetettava. Nuo no-no-squaret ja ja vakuuttavan ein sanomiset on kuultu niin monta kertaa, eivätkä ne vastaa tärkeisiin kysymyksiin kuten "mitäs sitten tehdään kun saalistaja ei usko sitä jämäkkää eitä, karkuun ei pääse, eikä ole aikuisia hollilla".

Voisin kuvitella, että Oulun seudun kamppailuseurat lähtisivät myös mielellään mukaan tällaiseen toimintaan näkyvyytensä lisäämiseksi ja uusien harrastajien toiveessa. Pillunvirkkailijoiden suunnaltahan varmasti itku alkaa, mutta mitä sitten? Lällydemokraattinen yhteiskuntamme ei ole enää turvallinen. Mitä nopeammin ihmiset, niin aikuiset kuin lapset tämän tosiasian ymmärtää ja hyväksyy, sitä nopeammin pääsemme taivastelusta ja valittamisesta järkevään toimintaan asiaintilan parantamiseksi. Sota kaduilla on edessämme. Jäämmekö me vain itkemään somessa peukalo perseessä, vai teemmekö asialle jotain?

-Etelän setämies

Jaska Brown kirjoitti...

Siis onko tuo "huippupimppi ja huippupippeli" -juttu oikeasti totta? Minä uskoin että joku on tehnyt parodiaa enkä edes nauranut, koska parodian pitäisi olla jollain lailla uskottavaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Tämä Tiina Wiikin kirjoitus on vaikuttava:

https://tuonenjoutsen.blogspot.com/2020/02/oulun-raiskauskriisi-avoin-kirje-oulun.html

Se, että Turvallinen Oulu -hanke tuotti enimmäkseen kelvotonta roskaa, ei ollut mikään suuri yllätys. Veronmaksajan rahaa surutta polttavilta suvakkifeministeiltä ei muuta kannata odottaakaan eikä tällaisiin hankkeisiin kuulu minkään sortin tulosvastuu tai vaikutusten mittaaminen.

Tiina Wiikin kirjoituksessa kysytään, miltä hankkeen tuottama hevonpaska näyttää groomauksen uhrien näkökulmasta.

Lisäksi hankkeen kohderyhmä eli tavalliset suomalaiset koululaiset oli valittu täysin väärin. Britannian kokemusten perusteella poliisi ja sosiaalityöntekijät ovat niitä, jotka olisivat tarvinneet valistusta asian suhteen. Sen sijaan nämä ryhmät pelkäsivät rasistin leimaa niin paljon, että eivät tehneet asian suhteen yhtään mitään.

Kolmanneksi hankkeen sisältämä seksuaalivalistus on luonteeltana sellaista, että se saattaa nostattaa joillakin vanhemmilla niskakarvat pystyyn. Siihen on myös piilotettu monikulttuurista asennevaikuttamista erityisesti kuvallisessa viestinnässä.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän blogin viimeisessä lauseessa sain ansiotonta arvonnousua, mutta kiitos kuitenkin. Olen päässyt itseäni parempaan seuraan, vakiokommentoijat ovat aina hyviä ja esim. Tira+:n nasevat jutut luen suurella mielenkiinnolla. Oulun tapauksesta totean enää Alexander Stubbin sanoin ”V-ttu, mitä paskaa” ja aivan varmaa on, että sen huussinalusen pohja ei vieläkään ole näkyvissä.

Muualta maailmasta kun näytetään vaaleista kuvia, ihmisillä on monesti käsissään valtavat lakanat eikä mitään lippua niinkuin meillä. Olenko ymmärtänyt ihan väärin, kun olen kuvitellut, että nämä ovat jonkinlaisia listoja, joihin äänestäjä nimenomaan saa ruksata ne tärkeimmät asiat, joita verovaroilla ja muutenkin toivoo yhteiskunnassa hoidettavan? Meillähän tällaiseen ei uskallettaisi ryhtyä, vaikka tuskin ne muuallakaan sitovia on kuten ei ehdokkaiden vaalilupauksetkaan, niin että suo siellä ja vetelä täällä.

Kun ei tärkeämpiä asioita ole hoidettavana, Marin lähtee New Yorkiin osallistumaan YK:ssa Naistenpäivän viettoon, keskustelee ja luennoi mm. tasa-arvosta. Eiköhän Lähi-itä olisi ollut parempi osoite tai Kreikka; olisi päässyt ihan ongelmien alkulähteille.

Rouva Ano

LW kirjoitti...

Pyörittelin eilen päässäni mielikuvaa vastaavanlaisesta tilanteesta. Suomi tekee jotain poliittisesti kiistanalaista, ja sen sijaan, että kansallismielinen oikeisto varoittaa sen johtavan raiskausten nousuun, vihervasemmisto puhuu huolestuneesti uusista viharikoksista. Kuinka ollakaan, Oulusta löytyy sarja raakoja, etnisiin ja seksuaalisiin vähemmistöihin kohdistuneita pahoinpitelyitä. Yksi uhri hirttää itsensä, koska ei kestä vammojen aiheuttamaa kipua, ja hän on menettänyt kaiken toivon siitä, että kuulapäiden vainoon puututtaisiin. Asiasta nousee meteli, ja reaktiona Safe Oulu -projekti tuottaa videon, jossa kaljamahaiset kalapuikkoviiksimiehet tanssivat ja laulavat nenäänsä osoittaen, että "no, no, don't hit me there, this is my no-no square". Video lähtee leviämään netissä viraalisesti, minkä seurauksena paikalliset persut alkavat vinkua äärivasemmiston masinoimasta viha- ja maalituskampanjasta. Jotenkin luulen, että eliitin ja valtamedian reaktio olisi näyttänyt lähinnä lautajonnejen ilkkumiselta.

Tekijöiden motiivit ovat myös ihan mielenkiintoinen kysymys. Voi tietysti olla, että siellä on ollut Dominetta Kaarisateita ja muita valtanarkkareita. He tuovat tänne mitä lie afgaaneja, koska he voivat, ja kun heille annetaan 2,5 miljoonaa jälkiensä siivoamiseen, he näyttävät niillä uhreille keskisormea, koska he voivat. Kyseessä voi olla myös terminaalivaiheeseen edennyt pullahalaus-syndrooma. Mutta ehkä kysymyksellä ei ole hirveästi käytännön merkitystä. Clarken laki meni niin, että "tarpeeksi kehittynyttä teknologiaa on mahdotonta erottaa magiasta". Sen kaveriksi voisi lisätä sellaisen lain, että "tarpeeksi äärimmäistä typeryyttä on mahdotonta erottaa pahuudesta".

Tuumailija kirjoitti...

Yrjö: oletko työssäsi keskustellut tai onko joku nuori itse ottanut tämän Oulu-keissin esille? Miten nuoret itse suhtautuvat asiaan? Mitä sanot heille? Sinullakin on hankala paikka, koska sinäkin joudut pelkäämään työsi menetystä mutta toisaalta et haluaisi valehdellakaan nuorille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Etelän setämiehelle, Jaska Brownille, Vasarahammerille, Rouva Anolle, LW:lle ja Tuumailijalle & kiitos kommenteistanne.

Etelän setämies: Tuo olisi kaiken kaikkiaan asiallista toimintaa. Olemme tosin valitettavasti siinä tilanteessa että valtakoneisto mieltäisi toiminnan äärioikeistolaiseksi viharikokseksi ja kuolemanpartioitten valmisteluksi.

Jaska: Löytyy aineistosta sivulta seitsemän:

https://www.ouka.fi/documents/112792/15019196/Turvataidoilla+Turvaa-ty%C3%B6paja+%282%29.pdf/e63ac895-a6b7-4315-9ebe-274c0f344934

Todellisuus on mennyt parodian ohi aikaa sitten mutta tämä on jo sellainen ”killing joke”.

Vasara: Tuo on tosiaan loistava kirjoitus ja aikamme sairautta kuvaa se, että kirjoittajaa kohdellaan likimain kuin rikollista. Viranomaisista löytyy varmasti aivan täysijärkistä porukkaa mutta he eivät yksinkertaisesti uskalla sanoa, missä se ongelma on. Ja sen seurauksena tuotetaan jatkuvasti tarpeetonta tuubaa. Näennäistoimintana.

Rouva Ano: Kyllä arvostus on paikallaan. Ja onhan noita listavaaleja ympäri maailman. Ruotsin systeemi on ehkä kaikkein härskein sillä ne puolueitten listaliput ovat täysin näkyvillä ja siitä sitten pitää valita. Puolueet tosin lähettävät niitä äänestäjille kotiinkin. Valtamedialla ja Marinilla on nyt sellainen kuherruskuukausi että pitele ja varjele. Tosin se taitaakin sitten jatkua koko hallituksen ajan.

LW: Nuo termit ”terminaalivaiheeseen edennyt pullahalaussyndrooma” ja "tarpeeksi äärimmäistä typeryyttä on mahdotonta erottaa pahuudesta" olivat kyllä aivan loistavia.

Tuumailija: Ymmärtänet varmaan että en voi puhua tuollaisista asioista yksityiskohtaisesti. Tietysti varovaisuuteen ja itsensä arvostamiseen kehotetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Tira+ kommentissa manitusta korvamerkitystä verosta tuli mieleen, että verohallintohan voisi lisätä veroilmoitukseen
yhden uuden rivin johon yritykset ja veronmaksajat voisivat ilmoittaa halukkuutensa maksaa ylimääräistä veroa, jolla katettaisiin
turvapaikanhakijoiden majoitus, ruoka, ym. kotoutuskustannukset. Tämä maksu voisi olla joko Euromääräinen tai kiinteä prosentti.

Näin toimien ei valtion tarvitsisi osallistua näihin kustannuksiin mitenkään, mikä vastaisi suomalaisten enemmistön tahtoa.
Yhden turvapaikanhakijan kustannuksena voitaisiin käyttää, oliko se nyt suomenperustan laskelmia, jossa yhden turvapaikanhakijan
elinkaarikustanuksiksi laskettiin n. 1 miljoona euroa.

Uudenvuodenpuheensa lopuksi sitten predentti voisi ilmoittaa, että viime vuoden keräystuotto oli 16 miljoonaa euroa, eli
ensi vuonna voimme ottaa 16 uutta turvapaikanhakijaa. Ja jos joku turvapaikanhakija päättääkin lähteä suomesta pois tai jopa
työllistyy niin, että pystyy elättämään itsensä niin loput hänen elättämiseensa tarkoitetut rahat (jotka ovat jäljellä siitä miljoonasta)
voitaisiin käyttää vaikkapa muiden turvapaikanhakijoiden tekemien mahdollisten rikosten korvauskustanuksiin uhreille sekä asianomistajille.

Tässä kohtaa suvakit varmaankin rääkyisivät kurkut suorana, että vain 16 turvapaikanhakijaa, entäs miljoonat muut lapset, naiset ja
muut heikoimassa asemassa olevat. Tähän olisikin sitten helppo vastata, että ette näköjään halunneet enempää, kun kerran maksoitte
niin kitsaasti.

-Luca

Anonyymi kirjoitti...

Sitä no-no-zone videota ei kannata katsoa töissä. Ainakaan avokonttorissa. Alkavat ihmetellä minkä nauruhepulin sait, on se niin mainio huumoripläjäys. Maailmanluokkaa. Ja hieno matkailumaos oululle. Oulu - absoluuttisen tyhmyyden ydin.

Ja hieman OT:

manseen yuleva uusi jäähalli on saanut nimen ERÄS SUKUMONIO Areena. Ja siitäpäs on älinä noussut. Meinas mennä kaffet näppikselle, kun luin tuohtuneiston kommennetja aiheesta.

Ja hienointa on, että universtaalle matkaavat sukupuolentutkijat ja tiedostavat feministit saavat lukea areenan seinästä suurin valokirjaimin kirjoitetun "UROS Areena"-tekstin aina ohikulkeissaan.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lucalle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Luca: Kannattaisin tätä lämpimästi. Kirjoitin itse vähän samanlaisen fiktiivisen version muutama vuosi sitten:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2014/10/hompstadin-kassa.html

Pyssymies: Arvelinkin että sen areenan nimestä alkaa ankarat turpakäräjät.

Anonyymi kirjoitti...

Muistelin, että 1980-luvulla perustettiin yhdensorttinen prosenttiliike. Wikipedia kertoo siitä näin: Prosenttiliike on 1980-luvun alussa syntynyt vapaa kansalaistoiminta. Sen tavoitteena oli nostaa Suomen kehitysapu YK:n määrittelemälle tasolle, joka on 0,7 prosenttia kansantuotteesta. Halukkaat maksavat prosentin tuloistaan joka kuukausi jollekin järjestölle, joka antaa katastrofiapua, tekee kehitysyhteistyötä tai solidaarisuustyötä. Liikkeen ansiosta syntyi vuonna 1985 Kehitysyhteistyön palvelukeskus eli Kepa.

Muistan, kuinka omalla työpaikallanikin jotkut vasemmistolaiset innostuivat tästä, mutta pikkuhiljaa yksi ja toinen jätti maksamatta. En pidä kyllä Kepan syntymistäkään minään ansiona; perustettiinhan taas yksi uusi virasto, valjastettiin koko kansa maksumiehiksi ja nähtiin, ettei liikkeen kannattajat sitten olleetkaan valmiita menemään omalle kukkarolle. Toisten rahoilla on paljon mukavampi rellestää ja tänä vuonna kehitysapua on taas nostettu. Miljardi ei tunnu missään, kun rahaa aletaan kaataa sinne kuuluisaan Kankkulan kaivoon.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Aihetta sivuten, mitä sanoi vanhapiika kun saunassa vihtalla jalkoväliä hakkasi. No tietenkin, siinä on sulle salaattia kun ei liha kelpaa. Monelle varmaan kelpaisikin mutta on jäänyt saamatta. Saattaa olla yksi syy maaahanmuuton suvaitsevaisuuteen. Mitä sanoisivat jos tuotaisiin vaikka Brasiliasta 50 000 kaunista neitosta paikkaamaan huutavaa työvoimapulaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Joo, muistan asian. Nippa nappa kun muistutit. Silloin alettiin elää niitä aikoja jolloin ratkaisu kaikkeen oli ”lisää byrokratiaa”. Samaan aikaan muuten alettiin ajatella että ”lisää maistereita”. Nämä kaksi asiaa kulkevat käsi kädessä.

Ano: Thaimaastahan on niitä naisia tullut mutta ei evät ole suvaitsevais-tiedostavaiston suosikkeja. Itse en pidä minkäänlaista ulkomaalaista maahanmuuttoa itseisarvona.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/846572-marin-matkustaa-new-yorkiin-naistenpaivan-tapahtumaan

Suomen pääministeri Sanna Marinilla (sd.) on New Yorkissa hyvä tilaisuus kertoa kaikkeen maailmaan, että Suomessa kansainvaeltajat ovat osoittaneet laajaa tasa-arvoa pikkutytöistä mummoihin, koska kansainvaeltajat ovat raiskanneet Suomessa tasa-arvoisesti lähes kaikenikäisiä Suomessa käyskenteleviä tyttöjä, naisia ja mummoja. Ja jos Marin ei tätä tosiasiaa ulkomailla mainitsekaan, niin meidän kaikkien suomalaisten on tämä hyvä muistaa kaikkina muinakin päivinä kuin naistenpäivänä 8.3.

Suomessa on olemassa raiskauskriisikeskus Tukinainen sekä Seri-tukikeskuksia https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/hus-n-seri-tukikeskuksessa-jo-yli-tuhat-ensikayntia/ : olisi kiinnostavaa tietää, että kysyivätköhän Oulun mm. raiskauksien kaikkia aiempia ja tulevia kohteita halveksivan hankkeen työntekijät neuvoa hankettaan kootessaan missään vaiheessa mitään esimerkiksi Tukinaisesta tai Seri-tukikeskuksilta. Tuskin. Typerääkin typerämpi hanketoteutus osoittaa todellakin, että hankkeen tekijöillä ei ole mitään käsitystä seksuaaliväkivaltamaailman raakaakin raaemmasta todellisuudesta! Ja hankkeen kammottavasta videosta mieleeni tuli Ti-Ti Nallet: on äärimmäisen kammottavaa, että joku edes kuvittelee, että titinalleilu jotenkin estäisi minkään ikäisen ihmisen raiskausta!

T. Tuohtunut Helsingitär

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tuohtunut Helsingitär. Olet täysin oikeassa. Ei lisättävää.