perjantai 6. maaliskuuta 2020

TERMINAALIVAIHEEN PULLAHALAUSSYNDROOMA


Hömpstad, Pinnanmaa, näitä päiviä…

Hömpstadin Vähänköehkäopistollisen Sairaalan eräässä toimistossa istui kolme vakavailmeistä ihmistä. Ensinnäkin siinä oli eräs puolessavälissä kuuttakymmentään oleva pariskunta, Vilho ja Annikki Täärä. Heidän lisäkseen toimistopöytänsä takana istui Vähänköehkäopistollisen Sairaalan ylempi aivoräätäli Veikko Vopakki ja se, mitä hän oli kertonut Täärien tyttärestä, 25-vuotiaasta Vilmasta oli syy Täärien hiljaisuuteen ja masennukseen. Vopakki painotti vielä että diagnoosi on selvä ja lopullinen:

- Niin… me olemme valitettavasti käyneet läpi kaikki asiaan liittyvät testit ja kokeet. Tietenkin olemme tehneet myös kaikki sellaiset mahdolliset kokeet jotka ovat puolestaan sulkeneet pois oireisiin liittyvät fyysiset syyt. Mutta niitä ei ole. Fyysisesti tyttärenne on täysin terve. Ongelma on mielenterveyspuolella ja valitettavasti tauti on edennyt liian pitkälle. Sitä ei voi enää auttaa. Tyttärellänne on terminaalivaiheeseen edennyt pullahalaussyndrooma.

Annikki Täärä painoi kasvonsa käsiin ja Vilho puolestaan kysyi:

- Siis… onko tyttäremme kuolemanvaarassa?

- Eihän toki. Niin kuin sanoin hän on fyysisesti täysin terve. Hän voi elää vaikka satavuotiaaksi. Mutta… hän ei elä enää tässä maailmassa. Ei reaalimaailmassa. Enää koskaan. Hän elää, no, käytän termiä punavihreässä kuplassa koska oikein osuvampaakaan ei ole. Siinä maailmassa rikollinen on uhri, uhri rikollinen, velat saatavia, faktat valhetta, ajattelu vihaa, hokema totuutta ja kaksi plus kaksi on viisi. Muuta todellisuutta ei ole. Ei hänelle. Hänen kuvansa ympäröivästä maailmasta vastaa jotain, mitä tavallinen ihminen ei hahmota oikeastaan muuten kuin syömällä tiettyjä ei-suositeltavia sieniä.

- Onko hän siis tavallaan jonkinlaisella jatkuvalla tripillä?

- Näin voi sanoa. Mutta hän ei itse tajua olevansa sellaisella. Hänen näkemänsä pullahalausmaailma on hänelle todellinen. Reaalimaailma on hänelle jotain hyvin vastenmielistä ja hän mieltää sen vihamielisenä valheena joka häiritsee hänen mielenrauhaansa. Ainoa hänelle todellinen maailma on hänen päänsä sisällä. Hänen mielestään juuri te, hänen vanhempansa olette tripillä. Pahalla tripillä. Koska te elätte reaalimaailmassa.

Kaikki olivat hetken aikaa hiljaa kunnes Vilho totesi kiroten:

- Ei olis perkele pitänyt laskea sitä sinne Tampereen Yliopistoon. Minä jotenkin arvasin sen jo silloin. Ja kun se rupesi puhumaan niitä levottomia… olis pitänyt heti hakea apua.

Veikko Vopakki totesi tähän rauhoittavalla äänellä:

- Se oli ehkä virhe. En minä sitä kiistä. Tampereen Yliopiston opiskelijoissa pullahalaussyndroomaan sairastuneitten prosentuaalinen osuus on järkyttävän korkea. Hömpstadin Vähänköehkäopisto olisi ollut kieltämättä turvallisempi vaihtoehto. Mutta te toimitte kuitenkin hyvässä uskossa ja tyttärenne parasta ajatellen. Nyt ei auta olla jälkiviisas vaan keskittyä tyttärenne hyvinvointiin. Tästä eteenpäin.

- Voiko hänet siis kuitenkin parantaa?

- Valitettavasti ei. Alkuvaiheessa todetun pullahalaussyndrooman voi parantaa ankaralla realiteettiterapialla mutta kun tauti on edennyt terminaalivaiheeseen ollaan siinä tilassa että jo pienikin annos reaalimaailmaa voi saada aivoissa aikaiseksi tiedostavan ylipainetilan joka johtaa lähes aina aivoinfarktiin.

- Mitä me voimme sitten tehdä?

- Helpottaa oireita. Eli suojella häntä reaalimaailmalta.

- Kuinka se sitten tapahtuu?

- No, on kaksi tapaa. Toinen on virallisen Suomen tapa ja toinen on pinnanmaalainen tapa.

- Minkälainen se virallisen Suomen tapa sitten on?

- Se on sellainen että siinä terminaalivaiheeseen edennyt pullahalaaja nostetaan mahdollisimman korkealle joko poliittisessa-, virkokoneistossa- tai valtamediassa. Että hän voi levittää tautiaan. Kas kun valitettavasti virallinen suomalainen linja on se, että kyseinen syndrooma ei ole syöpä vaan siunaus. Siinä mielessä koko maa on sairas. Pinnanmaata lukuunottamatta. Onneksi Pinnanmaa on autonominen alue, pääosin taudista vapaa ja meillä on omat keinomme.

- Ja mitä ne keinot ovat?

- Ensinnäkin koko Pinnanmaalla on – onneksi – diagnosoitu vasta viisitoista vastaavaa tapausta. Heidät kaikki on sijoitettu hyvään ja ammattitaitoiseen hoitoon Härnävän kunnassa sijaitsevaan Horinmummolan hoivakotiin. Ja ehdotan, että tyttärenne sijoitetaan sinne myös.

- Mitä hänelle siellä tehdään?

- Hänestä tehdään Ylen toimittaja. Ainakin hänelle uskotellaan niin. Niin kuin muillekin pitkäaikaispotilaille. He saavat kirjoittaa oman houremaailmansa mukaisia juttuja ja henkilökunta taas puolestaan vastaa kommenttiosastolla että olipa muuten taas kertaalleen rautaista tavaraa. Samalla kun henkilökunta pitää huolen heidän fyysisestä hyvinvoinnistaan. Aika ajoin potilaille myönnetään myös Vuoden Journalisti-palkintoja ja jos tyttärenne menee Horinmummolaan nyt niin eiköhän hän jo vuoden päästä saa sellaisen. Koko touhu on tietysti lavastettua ja verkko pelkästään hoivakodin sisäinen mutta potilaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja tasapainoisia. Erityisesti heidän juttujensa kommenttiosioitten vuoksi sillä niihin ei reaalimaailman ihmisiä päästä syndroomasta kärsiviä häiritsemään ja heidän tasapainoaan järkyttämään. He mieltävät olevansa suorastaan taivaassa. He eivät halua lähteä hoivakodista minnekään.

- Mutta voimmeko me tavata häntä enää?

- Totta kai. Kunhan vaan muistatte vierailuillanne olevanne mukana juonessa eli hän ei ole siellä mikään hoidokki vaan ihan oikea Ylen toimittaja. Tähtitoimittaja vielä. Ja muistutan, että toinen vaihtoehto on sitten se, että maakuntamme hallinto etsii hänelle toimittajan paikan jostain Pinnanmaan ulkopuolelta. Ja jättää hänet sitten oman onnensa varaan. Emme me meinaan voi suostua siihen että vaarallisista houreista kärsiviä ihmisiä pidetään ihan vapaana kuljeksimassa Pinnanmaalla. Ja haluatteko tekään että houreista kärsivä tyttärenne menee sellaisen harhoista kärsivän koneiston palvelukseen joka on ottanut asiakseen hässiä suomalaisten asiat kertakaikkisen vituralleen ja tuhota suomalaisten elämän edellytykset? Siinä koneistossa on niitä ihmisiä muutenkin aivan liikaa.

Vilho ja Annikki Täärä olivat hetken aikaa hiljaa. Sitten Annikki vastasi:

- Ei. Me emme voi ottaa sellaista vastuuta. Kyllä se Horinmummolan hoivakoti on hänelle se paras paikka. Ihan yleisen turvallisuuden ja tietysti hänen hyvinvointinsa vuoksi.

- Muistutan vielä että kyseinen hoivakotipaikka ei maksa teille mitään. Pinnanmaalla kun ei tuhlata rahaa tyhjän paskan hiertämiseen niin hallinto auttaa ilman muuta teitä tässä asiassa. Teille ei tule mitään kustannuksia.

Ylempi aivoräätäli Veikko Vopakki totesi että asian kanssa on turha viivytellä. Hän soitti puhelimellaan erään naishoitajan paikalle todeten että koodi Y. Naishoitaja saapui. Hän oli vaihtanut hoitajan asunsa farkkuihin ja paitaan jossa luki LGBTQTiiTyy sekä ”Kuolema Fasismille”. Hän esittäytyi:

- Hei, olen erikoishoitaja Eila Santavuori ja erikoistunut tyttärenne kaltaisiin tapauksiin. Minä hoidan hänen siirtonsa Horinmummolaan. Te voitte tavata häntä myöhemmin mielenne mukaan mutta tämä vaihe minun on hoidettava yksin. Esiinnyn nimittäin Ylen ylipäätoveritoimittajana ja totean hänelle että hänen lahjakkuuttaan ei missään nimessä saa jättää jonnekin nuivaan korpimaakuntaan vaan hänen paikkansa on Helsingissä.

- Mutta eikös hän huomaa että Härnävä ei varsinaisesti ole Helsinki?

- Ei. Sillä terminaalivaiheeseen edennyt pullahalaussyndrooma luo hänelle mielikuvan Helsingistä ja nimenomaan Ylestä koska hän haluaa sen luoda. Eivätkä kyseistä syndroomaa sairastavat ole muutenkaan kovin lahjakkaita niin maantiedossa kuin historiassakaan. Olen todella pahoillani tyttärenne puolesta mutta tämä ratkaisu on hänelle ilman muuta paras ja armollisin.

Erikoishoitaja Eila Santavuori poistui huoneesta ja siirsi uuden Ylen tähtitoimittajan siihen Ihmemaa Oziin missä hän halusi elää. Veikko Vopakki kätteli Tääriä, esitti vilpittömän osanottonsa mutta muistutti että heidän tyttärestään pidetään hyvä huoli. Vilho ja Annikki Täärä sairaalasta poistuessaan puolestaan totesivat että täällä Pinnanmaalla tavallisia ihmisiä sentään vielä autettiin eikä suhtauduttu heihin pelkkänä menoeränä.

Ylempi aivoräätäli Veikko Vopakki puolestaan katseli ikkunastaan autoonsa poistuvaa Täärän pariskuntaa ja ajatteli että onneksi Pinnanmaalla julkinen sektori sentään vielä keskittyi siihen mitä sen pitikin tehdä. Eikä turvottamaan itseään ihmisten kustannuksella.Lämmin kiitos kommentoija LW:lle sekä inspiraatiosta että termin ”terminaalivaiheeseen edennyt pullahalaussyndrooma” keksimisestä.

43 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Tietääkseni vanhustenhoidossa painotetaan, ettei potilaan harhoihin saa mennä mukaan mutta ei niitä pidä alkaa kiistääkään, koska se aiheuttaa vain potilaalle ahdistusta ja muuta epäkivaa.

Onhan tämä pinnanmaalainen ratkaisu mennä potilaan harhoihin mukaan tarkoin harkitulla metodilla valvotussa ja suljetussa ympäristössä sentään potilaan elämänlaadun kannalta parempaa, kuin jos toisteltaisiin vain hymyillen "Joo,joo...ottaako Selma puuroa lisää?"

Horinmummolassa potilaat saavat elää onnellisina elämänsä loppuun asti Kellokosken Prinsessan kollegoina.

Anonyymi kirjoitti...

Siitä lähtien kun yle laittoi kommentoinnin,
niin oli siellä paljon itse yleä arvostelevia
kirjoituksia. Sitten yle ei enää niin paljon
sallinutkaan kirjoittelua. Oli taas
joitain merkityksettömiä uutisia siihen voinut
kirjoittaa. Ylen teemalla kuukausi naisille, tämä on ihan liikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi tuohon on olemassa rokote, 2 vuotta työtä mustassa afrikassa...
Ari

Vasarahammer kirjoitti...

Terminaalivaiheessa olevia pullahalaajia löytyy eduskunnasta ja hallituksesta ihan riittämiin eli kuvitteellisia esimerkkejä ei tarvita.

https://www.verkkouutiset.fi/paperittomille-vaaditaan-parempia-seksuaali-ja-lisaantymisoikeuksia/

Kuviohan menee näin:
1. Keksi tyhjästä oikeuksia
2. Ala vaatimaan näitä oikeuksia jollekin ihmisryhmälle

Tässä on myös yksi hoivakotia tarvitseva:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ohisalo-kertoo-miten-suomi-vastaa-kiristyneeseen-tilanteeseen-eu-n-ulkorajoilla/7748702#gs.yhnmek

Pinlaareni kirjoitti...

Kiitos hyvästä tarinasta. Sain hyvät naurut. Olen itsekin kirjoitellut tuosta viherpunikkien psykoosista, ja siitä, että se on poikkeuksena muista mt-sairauksista tarttuva. Tuohon ”terminaalivaiheeseen edenneeseen pullahalaussyndroomaan” sairastuneita voisi kutsua vaikka kuplisteiksi.

Minulla on tutkinto Tampereen älylipastosta, mutta jostain syystä em. vakava ja vaarallinen sairaus ei tarttunut minuun. Olen siitä hyvin kiitollinen, vaikka olisihan se helpompaa olla kuplisti, kuin nähdä se, että keisarilla ei ole vaatteita.

No, osani on katsella nykyistä hulluutta, ja yrittää parhaani mukaan toimia siten, että se loppuu mahdollisimman pian - en halua lapsilleni viherpunikkien kovasti haluamaa tulevaisuutta. Rationaalisuus alkaa vaan olla vaarallista nykyään, koska epäkohdista puhuminen on vihaa tms. Ja tosiaan, tuntuu kovasti siltä, että Suomi on pullollaan/turvoksissa suojatyöpaikkoja moraaliltaan joustaville ja/tai omaatuntoa vailla oleville - erilaisissa noita-tiimeissä, "hankkeissa", luottamustehtävissä jne.

Pinlaareni kirjoitti...

Lisään tähän vielä vuodatuksen, johon sain inspiraation istuskellessani läheisellä laavulla:

Olipas mukava ulkoilla, rentoutua ja irottautua hetkeksi kaikesta viherpunikkien perseilymeiningistä.
Keitin Esbit-risukeittimellä luomuhernesoppaa, jota syödessäni katselin ja kuuntelin luontoa.

Mutta hetkinen, tarkastellaanpa asiaa hieman tarkemmin ja kriittisemmin... Tuolloin voidaan huomata, että harmittomalta vaikuttavaan toimintaani liittyy lukuisia rikoksia:

A) natsismi: Esbit-keittimeni on Länsi-Saksassa valmistettu Bundeswehrin ylijäämäkeitin! Kaikkihan tietävät, että Itä-Saksassa vallitsi humaani ja ihmisoikeuksia kunnioittava hallinto. Länsi-Saksa oli paha!

B) kidutusmurha nro. 1: poltin keittimessäni elävältä maasta poimimiani kuolleita puunoksia ja risuja.

C) kidutusmurha nro. 2: Keitin elävältä kotimaisia säilykeluomuherneitä hernekeittossani.

D) osallistuminen kidutusmurhaan: luomuhernekeitossani oli kotimaista luomupossua. Luomupossut varmasti kaltataan teurastamossa elävänä, jonka jälkeen niistä leikataan pekonit irti moottorisahalla - possun eläessä! Leikkaaja on varmasti persu! Liha on murhaa!

E) kiihottaminen kansanryhmää vastaan: rauhanuskonnon mukaan possut ovat saastaisia! Ihan kuten persutkin "hyvien" ihmisten mukaan.

F) Kannibalismi: aiempien syytekohtien mukaisesti olen varmasti saastainen lihaa syövä natsipersu, joten olen myös kohtaan D) viitaten kannibaali. Koska kaikki (patsi kunniakansalaisiin kuuluvat) miehet ovat sikoja!

G) ilmastorikos nro. 1: edistin ilmastonmuutosta syyllistyessäni kohdan B) rikokseen.

H) ilmastorikos nro. 2: edistin ilmastonmuutosta syyllistyessäni kohdan C) rikokseen. Kaikkien (myös kaltaiseni tyhmän pottunokan) pitäisi tietää, että luomuherneiden viljeleminen Suomessa tuottaa enemmän kasvihuonekaasuja kuin soijapapujen viljely, sekä -jalosteiden valmistus ja rahtaaminen tänne jostain hevonkuusesta! Sitäpaitsi esimerkiksi valtavasti vettä kuluttava (superfood!) avocadojen viljeleminen (ja tänne rahtaaminen) on paljon ympäristöystävällisempää, kuin mikään viljely Suomessa!

I) ilmastorikos nro. 3: edistin ilmastonmuutosta syyllistyessäni kohdan D) rikokseen, kohdan G) perustelujen mukaisesti. Lihantuotanto Suomessa tuottaa ihan varmasti enemmän kasvihuonekaasuja kuin soijapapujen viljely, sekä -jalosteiden valmistus ja rahtaaminen tänne jostain hevonkuusesta!

J) vääräuskoisuus: en ole rauhanuskonnon palvoja!

Odottelenkin nyt sitä, milloin minut haetaan, tuomitaan demlan pikaoikeudenkäynnissä, ja katoan vankilajärjestelmän syövereihin. Vaimoni tuomittaneen avunannosta rikoksiini, koska hän ei ole ilmiantanut minua. Lapsemme otetaan luonnollisesti huostaan (tiktakpimpelipomtöttöröö-tansseja tanssivien sossujen toimesta), ja sijoitetaan rauhanuskontoperheeseen. Ja näin Suomi on hieman turvallisempi paikka...

Loppukaneettina vielä (ulkomuistista) vanha NL-vitsi:

Syytetty tuomarille: "Armoa, olen syytön!"
Tuomari: "Älkää surko, kyllä teille rikos keksitään."

Miten sattuikin päähäni pälkähtämään ajatus, että polpon ja poliittisen syyttäjänlaitoksen puuhat enteilevät jotakin tuon vitsin kaltaista. Jos suunta ei muutu, ei vitsi paljon naurata - paitsi polpon pullakaffehuoneessa.

Reijo Koiras kirjoitti...

Ai perhana, että tämä oli hyvä. Sanoisin jopa että yksi parhaistasi. Vielä kun saataisiin Pinnanmaan käytäntö leviämään koko valtakuntaan, niin tämä maahan olisi vielä pelastettavissa. Nythän meillä on hallitus täynnä tuollaisia vilmoja, joille asiat eivät enää pitkään aikaan ole olleet asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Ohisalo on pullahaussyndrooman valioyksilö.ei vastaa kun kysytää. Inttää kun ei kysytä ja muun aikaa pelaa pulushakkia ja lennähtää vihreitten hätäkokoukseen puhumaan paskaa.

LW kirjoitti...

Traaginen kohtalo Vilma-paralla, mutta jostain kumman syystä virnuilin silti. Kiitos tarinasta.

Strix Senex kirjoitti...

Olipas suorastaan poikkeuksellisen osuva kuvaus tuosta pullahalaussyndroomasta, jolle erityisesti nuoret naiset tuntuvat helposti altistuvan. Satun tuntemaan yhden tuota tautia sairastavan ja pelkään pahoin, että tautiin ei ole parannuskeinoa, ei ainakaan sellaista, jota voitaisiin pitää humaanina. Henkilön älykkyydestä ei ole tässä tapauksessa mitään hyötyä, pikemminkin päinvastoin, koska älykäs henkilö pystyy taitavammin torjumaan itselleen epämiellyttäviä asioita ja keksimään omia illuusioitaan tukevia väittämiä. Niinpä vähäpätöiset ja epäolennaiset perustelut ajavat painavien ja olennaisten ohi. Tarpeen tullen, ja se tarve tulee vastaan varsin usein, epämiellyttävät tosiasiat joko jätetään kokonaan huomiotta tai hylätään siksi, että ne tulevat väärästä lähteestä.

Pienenä esimerkkinä tällaisesta näennäisen perustellusta argumentaatiosta olen tavannut käyttää vaimoni naureskellen esittämää perustelua hänen kehittämälleen uudelle, ekologiselle pesumenetelmälle, jolla oli lukuisia etuja ja vain yksi haitta. Menetelmä säästi sähköä, se säästi vettä, likavedestä päästiin kokonaan eroon, vaatteet eivät kuluneet, se oli nopea ja kaiken lisäksi vaatteet saatiin koneesta kuivina. Ainoa pieni kielteinen piirre oli, että vaatteet eivät puhdistuneet. Hän unohti panna koneen käyntiin.

Ehkä jonkinlainen parannuskeino tuohon tautiin olisi se, että ihminen pääsisi/joutuisi elämään oman ideologiansa mukaisessa yhteisössä. Mikään humaani tai ainakaan hellävarainen hoitokeino se ei olisi. Runsaat sata vuotta sitten tuollaista keinoa kokeiltiin perustamalla erilaisia sosialistisia yhteisöjä. Meille tutuin lienee Matti Kurikan masinoima, suomalaisten siirtolaisten Kanadaan, Malcolmin saarelle perustama Sointula. Muutamassa vuodessa hanke sortui kurjuuteen ja vararikkoon ja Kurikka lähti, vieden innokkaimmat opetuslapset mukanaan. Jäljelle jääneet hylkäsivät utopiat ja pitäytyivät arkiseen työntekoon ja perinteiseen osuustoimintaan. Tämän jälkeen yhteisö menestyi kohtuullisen hyvin.

Tuumailija kirjoitti...

Minä en toivo käytännön leviämistä. Syy on yksinkertainen: potilaita olisi aivan liikaa. Taudista kärsiviä on virkakoneisto väärällään. Mihin heidät laitettaisiin, ja mistä löytyisi hoitohenkilökuntaa? Ja lisäksi veronmaksajien rahaa kuluisi edelleen.

Jalostan ideaa vähän pitemmälle ja otan mallia tuosta Strixin mainitsemasta Sointulasta. Taudista kärsivät eristetään sopivan kokoiselle saarelle, jossa heillä on täysi oikeus toteuttaa itseään ja ideologiaansa niin paljon kuin lähtee. Ulkopuolista apua ei anneta ja rannikkovartiosto vahtii ettei porukka livistä. Kerran puolessa vuodessa saavat lähteä kuulustelujen kautta ne, jotka kyllästyvät utopiaansa. Heitä ei elinaikanaan enää tulla hyväksymään minkäänlaisiin julkisiin virkoihin.

Tarkoitukseen voitaisiin neuvotella Venäjän kanssa esim. Suomenlahden ulkosaaria, jotka meiltä rauhansopimuksessa vietiin. Jos ei, niin eiköhän tuolta Saaristomereltä jotain löydy.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Arille, Vasarahammerille, Pinlaarenille, Reijo Koiraalle, Ano2:lle, LW:lle, Strix Senexille ja Tuumailijalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ehkä Pinnanmaata tarvittaisiin ihan oikeasti.

Ano1: Ja eikös Ylellä ole nykyisin rekisteröitymispakko että yleensä voi kommentoida?

Ari: Tuo saattaisi hyvinkin toimia.

Vasara: Jep. Noihin esimerkkeihin voi lausua LW:n toisen, erittäin osuvan loihelausuman eli ”tarpeeksi äärimmäistä typeryyttä on mahdotonta erottaa pahuudesta”. Ja Ohisalo on vaarallinen fanaatikko joka näyttää saavan tehdä aivan mitä häntä huvittaa.

Pinlaareni: Kiitokset. Vaikka tämähän ei ole huumoriblogi. Ja onhan Tampereen yliopistossa sentään muutakin kuin yhteiskuntatanhuamista. Mitä tulee osuvaan vuodatukseesi niin jos esim. eräs Ohisalo olisi yksinvallassa niin sinua rangaistaisiin ankarammin kuin ketään koskaan.

Reijo: Kiitos kollegalta kollegalle. Pinnanmaata varmaan tarvittaisiin. Nyt ei ole tarjolla kuin ne vilmat.

Ano2: Ja ennen kaikkea kyseinen yksilö on päättänyt että hän saa tehdä mitä häntä huvittaa.

LW: Ja kiitos sinulle ideasta ja mainion termin keksimisestä.

Strix Senex & Tuumailija: En lähde miettimään saariratkaisuja mutta totean että kyseisestä syndroomasta kärsivät ovat täysin riippuvaisia siitä yhteiskunnasta jota he pyrkivät aktiivisesti tuhoamaan. Eivätkä he tunnu sitä itse tajuavan.

Strix Senex kirjoitti...

"En lähde miettimään saariratkaisuja mutta totean että kyseisestä syndroomasta kärsivät ovat täysin riippuvaisia siitä yhteiskunnasta jota he pyrkivät aktiivisesti tuhoamaan. Eivätkä he tunnu sitä itse tajuavan". Tuhotuissa yhteiskunnassakin, jopa Pohjois-Koreassa, on omat etuoikeutetut luokkansa, jotka voivat hyvin vaikka muu yhteiskunta kuolisi nälkään. Näin on ollut Maon Kiinassa ja Stalinin Neuvostoliitossa ja näin on Maduron Venezuelassa. Se häikäilemättömyys, jolla nämä Ohisalot, Emma Karit ja kumppanit toimivat, viittaa siihen, että he laskevat muodostavansa sen poliittisen rälssin, joka kukoistaa vaikka muu yhteiskunta eläisi kurjuudessa. Sitä he eivät tunnu ymmärtävän, että jos heidän hellimänsä islamistien kansainvaellus toteutuu, he eivät tule olemaan yhteiskunnan eliittiä vaan kaapu päällä nyrkin ja hellan välissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. Tuohon tää meininki tällä menolla päätyy. En tosin osaa sanoa, että pystyvätkö kyseiset vihervasemmistolaiset edes ajattelemaan niin pitkälle vai ovatko he yksinkertaisesti niin typeriä että kuvittelevat rahan riittävän loputtomiin.

KKi kirjoitti...

Olen ollut kokolailla hissukseen viimeaikoina. Minulla on jonkilainen outo olo ollut sitä saakka kun näin tiktok videon. Kaikki tietänee mitä tarkoitan

Katsellessani sitä kiinnitin huomioni näiden virkahenkilöiden ilmeisiin. Kaksi vasemmanpuoleista vanhempaa oletusta hämmästyttivät. Heidän ilmeensä ja habituksensa oli kuin maailmaa hahmottavan viisivuotiaan. Olemuksen viattomuudesta ja naiviudesta kävi selväksi, ettei heidän elämässään ainakaan konkurssia ole tehty.

Oikean puolimmainen ja nuorin tätäähäärä taas vaikuttaa hiukan estyneeltä. Ihan kuin hän ei oikein olisi mukana.

Miten tämä taas liittyy tähän blogaukseen. Nyt noille tiktokeille löytyi diagnoosi. Olisiko tiktokkien nuorin jäsen hoidettavissa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Ymmärrän oudon olon. On vähän vaikeaa sanoa noitten motiiveista. Ne kaksi vasemmanpuoleista saattavat uskoa epistolaansa. Mutta onhan sitten sitä vapaaehtoisuutta ja ”vapaaehtoisuutta”. Onko heistä yksikään ollut reaalimaailman kanssa tekemisissä? Tai jos ovat niin osaavatko he valehdella itselleen?

KKi kirjoitti...

"
Onko heistä yksikään ollut reaalimaailman kanssa tekemisissä?
"

Vai onko koko akakomisuuden idea paeta reaalimaailmaa. Varmastikin akakoomisuuden alkeisjaksolla sosiaalitanhuajat kohtaavat oikeita ongelmia. Vaan tavoitteena lienee jokin virka jossa rahvasta ei tarvitse kohdata.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten kaikki hyvät tarinat, tämäkin herätti ajatuksia ja niiden mukana pari kysymystä:

1. Tyttären nimi oli siis Vilma - oliko tämä täysin sattumanvaraista vai kenties jonkinlainen vihamielinen viittaus koulujen Vilma-systeemiin? Jossa siis opettajille - vastoin kaikkia kv. ipanasopimuksia - on annettu laiton oikeus kertoa vanhemmille mitä heidän kullanmurusensa ovat tähän mennessä saaneet aikaan. Jos eivät mitään positiivista, se täytyy sitten kääriä kannustavaan positiivisuuteen. "Rane hakkaa jatkuvasti muita oppilaita, mutta hieno uppercut teidän Ranella on! Ja aina niin hieno uusi puhelinkin."

2. Jutusta ei käynyt ilmi Vopakin ja Santavuoren mahdolliset taloudelliset kytkökset Horinamummolaan. Viimeisessä kappaleessa tosin puhuttiin julkisesta sektorista, mutta ettei vaan se palvelu olisikin julkiselle ostettu yksityiseltä puolelta? On rumaa epäillä Hippokrateen valan vannonutta, tai sitä hentoa valkoista fasismin vastustamiseen omistautunutta sisarta, mutta kun kaikenlaista ikävää on näistä mummoloista saanut lukea.

3. Nimitys "pullanhalaaja" on itselleni hieman epäselvä. Ojentautuuko se käsi sieltä kuplasta halaamaan vain sellaista pullaa jossa on rusinoita noukittavaksi, vai kelpaako ihan mikä vaan? Likilaskuinen pitko siinä kuin kuohkea briossi tai rapea croissant?
----
Pinlaarenia ahdistuksessaan (kohta C) lohduttaisin sillä, ettei ne mitään luomuherneitä ole. Kun mihin tahansa tuotteeseen lisää sanan luomu, voi hintaa kivasti nostaa ja maullahan ei olekaan väliä. Luomuviinit erinomainen esimerkki. Kun viinin sekaan mätetään samassa suhteessa ideologiaa ja vettä, mielestäni kelpaa vain Teemu Laajasalon kirkkokäyttöön. Ex-piispoilla olikin sitten vähän kovemmat drinksut.

Olen Tuumailijan kanssa samaa mieltä, saaret olisivat oiva ratkaisu. Mutta sinne pitäisi lähettää seuraksi myös ne, joiden asiaa he ovat omistautuneesti ajaneet. Kaikki paperittomat (tulisi se molempien osapuolien sukupuoliterveellisyyskin ihan ilmaiseksi hoidettua), narkkarit (ei tarvitse erillisiä piikkihuoneita stadin paraatipaikoille), kaikki jotka ovat somessa vetäneet siirtolaiskriisissä esiin mutku evakot ja sotalapset jne. Mikä muka voisi mennä pieleen?
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Pitkän työurani perusteella voin todeta että olet kommentissasi ns. jännän äärellä eli täysin oikeassa. Näitä tyyppejä on julkishallinto pullollaan.

tira+:

1. Nimi on täysin keksitty. Niin kuin kirjoituksieni nimet yleensäkin.

2. Pinnanmaa on keksitty paikka joten siellä ei toimita noin. En sinänsä hehkuta julkista sektoriakaan sillä se toimii siinä mielessä samalla lailla kuin yksityinen että se ei keskity työn laatuun vaan mahdollisimman suureen käyttöasteeseen. Toisin sanoen kulissien ylläpitämiseen.

3. Se pullahalaaja tulee Invaasio 2015:n ajalta jolloin joku muistaakseni kirkkonummelainen nainen laittoi facebookiin viestin jossa hän esitteli leipomaansa pullaa ja totesi että wippajei, näitä täytyy viedä uusille naapureillemme jotka olivat vastaanottokeskukseen tulleita karvaranteita. Tuota postausta ei enää löydy netistä.

Herneistä: Meidän huushollissa on syöty eilen ja syödään tänään itse tehtyä hernesoppaa. Mukana jauhelihaa ja pekonia. Siitä ei eväs paljon parane. Viinien kohdalla en ole asiantuntija. Vaimo kertoo minulle mistä viinistä minä tykkään. Järjestely on onnistunut koko avioliiton ajan.

Saariratkaisusta voi todeta että esittämässäsi vaihtoehdossa tulisi ottaa käyttöön koko Ahvenanmaa. Ja elatettäviähän ne joka tapauksessa olisivat.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Edesmennyt P T Kekkonen käytti ennenmuinoin termiä hoplofoobikko. Tuo saari homma saataisiin myytyä jos kyseessä olisi vaikka Sateenkaariluodon uudelleenkasvatus- ja oikaisuleiri. Reippailua ulkoilmassa kuten polttopuuntekoa, peruna- ja kasvimaiden kitkemistä etc. Talvella nuottausta vaikka Veikko Lavin rallin tahtiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pate. Tässä blogissa ei tunneta irrationaalista tai sairaalloista pelkoa aseita kohtaan. Mutta täällä tunnetaan perusteltua pelkoa nykyistä järjestelmää kohtaan. Meinaan, jos tuollaisia saaria joskus perustetaan niin siellä olemme me. Siellähän me saatetaan törmätä toisiimme. Käytetään vaikka kiljua ja lauletaan että ”savukala kapakala hyväkala makupala leipää voita ihanoita silakoita vilakoita…”.

Becker kirjoitti...

Minä olen pullahalaaja. Joka kerran kun tulen käymään ex-kotimaassani niin rusinapitkoa menee ääntä kohden ja paljon. On Suomessa siis jotain hyvääkin. Kunnon pitkoa ei Absurditanissa saa paitsi vaimon leipomana. Kaikkeen tungetaan aivan liikaa sokeria.

Ruotsissa tutkittiin hiljakkoin nuorten aikuisten puoluesympatioita ja merkillepantavaa on naisten ääneten jakautuminen puolueille joiden ansiosta
raiskaustilastot ovat mitä ovat. Tällaisella äänten jakautumisella ei maan tulevaisuus hyvältä näytä. Ihmetyttää vain että mikä piru noita nuoria akkoja vaivaa?

https://detgodasamhallet.com/2020/02/25/gunnar-sandelin-unga-kvinnor-forstar-inte-att-de-haller-pa-att-sanka-sverige/

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Edesmennyt naapurini rouva joka suoritti elämäntyönsä sivukylillä kansankynttilänä katsoi nuorisoa ja totesi aika osuvasti ensimmäiset kunnallisen päivähoidon ja peruskoulun pilaamat vanhemmat. Myöskin tässä parivuotta sitten katselin entisen kotikaupunkini torilla iäkkään yli 80 kymppisen luokanvalvojani kanssa vasemmistoliiton vappupuhetta niin iäkäs kokoomusveteraani totesi puhujasta ettei tule köyhälistön eikä raskautettuja pelastettua vallankumouksella kun nykyään kaaderit näyttävät rappiomusiikin esittäjiltä jotka ovat karanneet katkaisuhoidosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Becker: Ja saahan täältä myös kunnon ruisleipää. En oikeastaan enää mieti nuorten akkojen hulluuden syitä vaan lähinnä pelkään sitä että ne ovat päässeet valtaan.

Pate: He kummatkin olivat oikeassa. Sääli, että kaikki heidän työnsä ollaan tuhoamassa. Ja tuhoamisesta on tehty itseisarvo. Ja sääli sinänsä että moni vanha ihminen äänestää edelleen kokoomusta kuvitellen sen olevan se kypäräpappipuolue mihin he aikanaan tottuivat.

Joppos123 kirjoitti...

Tässä nyt mätäsalon sepustuksia seuratessani olen aikalailla ihmeessäni millä ROE:lla meidän rajan porukkaa ollaan lähettämässä Kreikkaan.
Itse en moista sopparia allekirjoittaisi jos ei ole hajuakaan ollaanko sinne menossa kantamaan sotilaskarkureiden laukkuja vai pitämään ne mulkut Turkissa.
Saattaapi olla aika hiljaista vapaaehtoisista tälle keikalle.
Mätäsalo voi mennä ihan itse.
Sillä akalla liiraa aika vahvasti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123: Niin viiraa. Ja mitä olen uutisista ymmärtänyt niin Ohisalo haluaa suomalaisia opettamaan Kreikkaan isälleen kuinka naidaan. Se nainen on onnellinen. Hän on täysin vapauttanut itsensä reaalimaailman kahleista.

Anonyymi kirjoitti...

Realiteettiterapia,siinäpä vallan mainio termi! Vihervasemmisto utopisteille määräämätön aika tuota kurssitusta,mutta epäilen jotta olisi ajan hukkaa. Voi jessus kun katseli päivällä suoraa lähetystä sisäministerin haastattelusta..ei riitä sanat.. t.oloneuvos

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, oloneuvos. Ei riitä sanat niin. Mutta mikä on tärkeintä ja pelottavinta on se että hän on vallassa. Ja meidän on pakko elää hänen utopiansa mukaisesti.

Perttu Ahonen kirjoitti...

"Siinä maailmassa rikollinen on uhri, uhri rikollinen, velat saatavia, faktat valhetta, ajattelu vihaa, hokema totuutta ja kaksi plus kaksi on viisi. Muuta todellisuutta ei ole. Ei hänelle. Hänen kuvansa ympäröivästä maailmasta vastaa jotain, mitä tavallinen ihminen ei hahmota oikeastaan muuten kuin syömällä tiettyjä ei-suositeltavia sieniä."

Joo tämä. Valitettavasti tuo kuvaa vuotta 2020, jossa yleinen valhe määrittää todellisuuden ja sen mikä on oikeaa ja väärää.

On ollut aika pysäyttävät pari viikkoa ja sitä on tullut vakavasti miettineeksi, työelämän ja yhteiskunnan henkistä rospuuttoa ja mitä johtopäätöksiä näistä olisi järkevää tehdä.


Theophrastus Philippus Aureolus Bombastus von Hohenheim kirjoitti...

Tämä pullanhalaus on hyvä. Mutta mutta Päivi Räsästä on ajettu uusiin esitutkintoihin ja syyttäjä syytekiimassaan haluaa Räsäskän linnaan. Raamatun lainauksesta. Niiin että missä se menee se raja jota ei passais ylittää?

Anonyymi kirjoitti...

Tässä olisi Ykälle linkkiä aika ajoin mediassa esiin nousevasta kestoaiheesta:

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006430724.html

Kommenttiosastollakin varsin mielenkiintoista materiaalia.

Itse katson että ilmiön esiintyvyys on aivan luontaista sinänsä, sen poissaolo on tila joka vaatii jatkuvaa työtä ja seurantaa. Mutta niin on moni muukin ei-toivottu ja tuhoisa asia maailmassa Sillä erolla että monessa asiassa tepsivät vastakeinot jos on tiedossa, niitä käytetään surutta. Paitsi tuon kyseisen asian kohdalla jostain syystä ei.

Krypta kirjoitti...

Ainakin Ohisalo kärsii jo kroonistuneesta pullanhalaussydromasta. Hyvä kirjoitus utopiasta.

Pinlaareni kirjoitti...

tira+:

Suurkiitokset myötätunnosta, ja realiteettien tuomisesta esiin ;) Sitten vakavammin: tällaisena harrastelijatason jyväjemmarina kasvattelen omat rehut niin luomusti kuin mahdollista. On mukavaa, kun omassa maakellarissa on apetta pahojenkin päivien varalle.

Mitä tulee kunniakansalaisten, viherpunikkien, narkkien, ja muun roskaväen majoittamiseen saarelle/saarille, niin tuollainen, kaiketi alunperin Tanskalainen, idea kuulostaa oivalta ratkaisulta. Sarastuksessakin oli taannoin kirjoitus, jossa saari-ideaa sivuttiin - koskien ahvenanmaata.

"...Sateenkaariluodon uudelleenkasvatus- ja oikaisuleiri. Reippailua ulkoilmassa..."

Kun tuon aktiviteetin lukee hiukan englanninkielisesti, ja vinksahtaneen huumorintajun kanssa, niin tuollaisten sijoituspaikkojen luulisi olevan huippuosaajien sekä viherpunikkien paratiiseja.

"Se nainen on onnellinen. Hän on täysin vapauttanut itsensä reaalimaailman kahleista."

Kyseisen naisoletetun keisarinnan touhut ovat todella vaarallisia ja pelottavia.

Joppos123 kirjoitti...

Tuossa Ari jo kirjoittelikin siitä "rokotteesta" kyseiseen tautiin. Muistuupi mieleeni kun eräs kollega oli aikoinaan tarkkailijana Kashmirissa ja roudasi perheensä sinne mukaan.
Homma meni niin, että tarkkailuasemalla olivat 3 viikkoa ja sitten viikko Pakistanin puolella erikseen varattuun ja vartioituun yhteisöön.
Perhe oli siellä paskastanian puolella koko ajan.
Hänen vaimonsa avautui eräässä juhlatilaisuudessa tuosta ajasta ja syistä miksi hän ja heidän silloin 2 vuotias poikansa sai tarpeekseen jo 3 kuukauden jälkeen.
Vaimo ei kuulemma ollut "rotutietoinen" eli rasisti aikaisemmin mutta muuttui sellaiseksi.
Yhteisössä oli uima-allasalue ja tarkkailijoiden vaimot kokoontui sinne tenavineen.
Samaan aikaan alueen suljetulle huoltoportille ilmestyi päivittäin iso joukko paikallisia miesoletettuja vetämään käteen, olihan tarjolla lähes alastonta vääräuskoista lihaa. Tämä kuvio oli kuulemma päivittäistä.
Aidatun alueen ulkopuolelle sai mennä vain aseistetun vartijan saattamana ja silloinkin saattoi joku kauppareissun aikana esitellä sukukalleuksiaan.
Naiselle kukaan ei puhunut mitään vaan rattaissa nakottavalle alle 2v poikataaperolle.
9/11 jälkeen erästä Ruotsalaista naista puukotettiin kauppareissulla selkään vaikka paikalla olikin se aseistettu vartija. Puukottaja ammuttiin ja svedumimmi jäi henkiin.
Sen jälkeen kaikki perheenjäsenet evakuoitiin sieltä pois.
Kaverin vaimo tiivisti paikallisen kulttuurin olevan viettien viemien elukoiden temmeltämistä.
Omat kokemukset ovat samanlaisia. Antaa elukoiden temmeltää kotonaan ja yritetään me täällä pysyä edes suurinpiirtein ihmisinä.
Silleen siivosti, että vastaantulijan tunnistaa ihmiseksi muustaakin kuin jalanjäljistä.
Mätäsalolta tähän ei apuja tule, se noita haluaa Suomestakin paskastanian.

Joppos123 kirjoitti...

Tuosta ROE:sta olen varmaan kirjoitellut jo kyllästymiseen asti ja siihen on syynsä.
Kansallinen ROE (ne ovat aina kansallisia) määrittää ne rajat millä voit käyttää voimaa itsesi ja muiden suojelemiseen ja niiden rikkomisesta joutuu kotiin palattuaan aina esitutkintaan ja joissain harvinaisissa tapauksissa syytettynä oikeuteen (vihreän veran ääressä istuvat plösöt laittavat aika hanakasti sotilaita syytteeseen vaikka tuomioita ei ole oikeastaan koskaan tullut, en ainakaan tiedä ensimmäistäkään).
Tätä taustaa vasten on mielenkiintoista millä oikeuksilla meidän rajamiehiä ollaan laittamassa Kreikkaan.
Meinaan vaan, että eihän se ole mitään apua jos helleenit ampuvat varoituslaukauksia ja meidän jengi on lähinnä piccolon valtuuksilla liikenteessä.
Hutisalon lausonnoista voisi päätellä, että se ROE on tuon jälkimmäisen vaihtoehdon mukainen.
Rajan porukka on myös sotilaita ja epäilen vahvasti ettei ne noilla ehdoilla lähde sinne sekoilemaan ja tekemään itsestään naurunalaisia olipa liksa sitten mitä hyvänsä.
Onneksi meitä eikä myöskään rajan porukkaa ei edelleenkään voi käskeä noihin hommiin vaan pitää olla vapaaehtoinen.

Joppos123 kirjoitti...

Kreikka pyytää apua invaasion torjuntaan ja mätäsalo meinaa lähettää hyökkäysjoukolle telttoja. Toivottavasti Kreikka kieltäytyy kyseisestä "avusta".
Kyllä ne kiviä ja polttopulloja heittelevät geelipäät sieltä häipyy ominvoimin takaisin palmujen alle lihomaan kun eivät pääsekkään eurooppaan sikailemaan.
Harras toive ajassa, Erdogan voisi saada vaikkapa koronan.

Pinlaareni kirjoitti...

Joppos123:lta väkevää tekstiä. Jos meininki paskastanissa on ollut tuollaista, jollaiseksi sen kuvaat, on meno kerrassaan vallatonta kun tuollaiset elukat pääsevät tänne rellestämään.

Rajamiehistä: kun aikoinaan palvelin Kajaanissa, meille sanottiin, että rajan varusmiehillä on eri iltaloma-ajat, koska muuten olisi tullut tappeluja. Kenties vaan tornihuhuja. Meillä oli viikonloppulomabussissa usein yksi rajavarusmies, eikä mitään kahnauksia ollut. Ja miksi olisi ollutkaan, koska kaikki olivat väsyneitä ja halusivat kotiin. Yksi parhaita palveluskavereita oli raja-puolelta.

Jos huulipunakeisarinna aikoo lähettää rajalla partioineet miehet Kreikkaan kirkuvien keenereiden, retiisi-/ananas-/turnipsi-tukkaisten (tutkintotodistuksensa hukanneiden) ilmasto-insinöörien, ja muiden huippuosaajien laukkuja kantamaan... niin onnea vaan. Ei taida vapaaehtoisia löytyä.

Ja kuten veli (jos saan sanoa) Joppos123 kirjoitti, kyllä huippuosaajat häippäävät takaisin kotikonnuilleen harrastelemaan kivoja juttujaan, kun pääsy ihmisten ilmoille vaan estetään. Ja toivon samaa erdoganille, ja Suomen viherpunikeille - lämpimästi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos jäi eilinen Sannikka-ohjelma katsomatta, kannattaa kaivaa esiin Areenasta. Ensimmäisen haastattelun voi tosin skipata, koska siinä Hgin yliopiston nuori naistutkija odotetusti jauhoi vain sitä mistä hänelle maksetaankin. Ohisalon haastattelu sen sijaan suorastaan räjäytti tajunnan. Hän on ansaitusti saanut kuraa niskaansa luokattomalla esiintymisellään, mutta mitään ei ole ottanut näköjään opikseen. Kaikkiin - kerrankin jopa teräviin - kysymyksiin tuli vastaukseksi monotoninen jankutus kv. soppareista ja muuta sataan kertaan jauhamaansa shittiä. Mitä tekoa noilla avustajilla on, jos eivät pysty edes esiintymisen alkeita opettamaan ministerille? Vai meneekö kaikki aika ulkonäölliseen stailaukseen?

Kolmas osio olikin sitten raikasta kuunneltavaa. Haastateltavana oli srilankalainen yrittäjä Rajkumar Sabanadesan, joka tuli turvapaikanhakijana Suomeen 25 v. sitten, asui 3,5 v. vokissa ja sai monen yrittämisen jälkeen pakolaisstatuksen. Hänen käsityksensä turvapaikkasysteemistä ja kotouttamisesta olivat ilahduttavan epäortodokseja. Kehtasipa vielä sanoa, että ihan yhtä surkeat ne olivat jo silloin 25 vuotta aikaisemminkin.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Perttu Ahoselle, T.P.A.B von Hohenheimille, Anolle, Kryptalle, Pinlaarenille, Joppos123:lle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Perttu: Jep. Niin kuvaa. Sen vuoksi kirjoituksen täginä oli fiktio, ei tulevaisuusfiktio.

T.P.A.B von Hohenheim: Se raja on case Räsäsen kohdalla jo kauan sitten ylitetty.

Ano: Joo, olen kirjoittanut aiheesta aika ajoin itsekin. Tosiasiassa asialle ei tehdä muuta kuin koulutusmappeja opettajanhuoneen hyllylle pölyyntymään ja psykopaatit saavat touhuta jatkossakin niin kuin lystäävät.

Krypta: Ei Ohisalo kärsi syndroomastaan. Hän nauttii siitä.

Pinlaareni: Viesti välitetty ja kyseinen keisarinna on todella vaarallinen. Minä olen muuten käynyt aikanani iltalomilla joilla on ollut sekä tykijulleja, puskajusseja että rajaveijareita enkä huomannut koskaan ensimmäistäkään rähinää.

Joppos123: Mulla on tiettyjä tuttuja joilla on Pakistanista aivan samanlaisia kokemuksia. Mitä tulee noihin muihin kommentteisi niin minua alkaa pikkuhiljaa hävettää olla suomalainen. Jos Ohisalon avautumiset olisi kuultavissa vain täällä niin sekin ottaisi päähän mutta kun ne ovat toki levinneet muualle maailmaan ja saavat aikaan aiheellisen kysymyksen että onko Suomi mennyt täysin sekaisin.

tira+: Kiitos vinkistä. Nuo kansainväliset sopimukset ovat poliitikolle helppo pakokeino hankalista kysymyksistä. Varsinkin kun heidän ei tarttee selittää että niitä tulkitaan ihan omalla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mukavaa, jos joskus julkisuuteen kerrottaisiin, minkälaisiin kansainvälisiin sopimuksiin edustajamme maailmalla ovat meidät hirttäneet, kun niihin aina vedotaan. Viimeisin taitaa olla GCM-sopimus, jonka senkin monien vakuuttelujen jälkeen pitäisi olla suositus eikä sopimus. Ovatkohan monet muutkin sellaisia, joista poliitikkomme tekevät omat tulkintansa, piiloutuvat niiden taakse ja kansaa viedään taas kuin litran mittaa?

Eniten muuten ihmetyttää se, että EU on tämän Kreikan tilanteen kanssa niin avuton! Edellisestä kansainvaelluksesta (jopa presidenttimme käytti tätä termiä) on noin viisi vuotta ja olisi ollut reilusti aikaa varautua seuraavaan aaltoon, mutta yhtään mitään ei ole tehty. Luultiinko todellakin, että case closed, vaikka esim. Afrikassa väki tuplaantuu vuoteen 2050 mennessä? Siinä tapauksessa komissaarit ja edustajat eivät ole alkuunkaan tehtäviensä tasalla ja koko joutava unioni saisi hajota omaan mahdottomuuteensa hoitaa kansalaistensa asioita.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Eihän niitä kerrota kun silloin kävisi ilmi että jatkuvan elatuksen asylinpyytäjälle velvoittavaa sopimusta ei ole koskaan tehtykään. Ja EU:han on utopistien vallan alla. Minua ei oikeastaan hämmästytä yhtään. Avoimet rajat ja automaattinen elatus on ollut EU:n linja. Koko joutavan unionin tulisi hajota mahdollisimman nopeasti.

Joppos123 kirjoitti...

Pinlaari,
Olihan noita kähinöitä jääkäreiden ja tykkimiesten välillä vielä 80 luvun lopulla, ainakin Joensuussa.
Hyviä tyyppejä mutta kun se laatanväri...
Itsekkin tuli noissa jo ekana iltalomalla kunnostautua. Hölmöä hommaa.
Mitä muuhun kirjoittamaani tulee niin totta joka sana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Kävin intin hieman ennen sinua enkä törmännyt noihin tosin olin aika harvoin kapakissa. Menin mieluummin kotio tyttöystävän luo.