perjantai 27. maaliskuuta 2020

TIEDOSTAVAT PRIORITEETIT KOHDALLAAN


Hallitushan on siis laittamassa Uudenmaan saartoon koronaviruksen takia. Hotellin respassa ei oteta kantaa siihen että ovatko nämä toimet ali-, väli- vaiko ehkä ylimitoitettuja koska virologian osaaminen on respassa varsin rajallinen. Sen sijaan täällä tiedetään että suvaitsevais-tiedostava väestönosa keskittyy tilanteesta riippumatta heille olennaisiin asioihin jotka eivät ehkä tavallisen kansalaisen näkökulmasta ole aivan niin olennaisia.

Tarina alkaa:

Eli hallitus pistää siis ankaria rajoituksia päälle ja kertoi käytännöistä mm. näin:Tarina jatkuu:

Suvaitsevais-tiedostava väestönosa kiinnitti huomionsa ehdottoman olennaiseen ja alkoi triggeröityä yläpuolella olevasta kuvasta näin:Tarina haisee:

Sen sijaan että hallitus olisi todennut jotain tilanteeseen sopivaa kuten ”lyökää pellet kyynärpää kiveen, niin kyllä se sitten ehkä helpottaa” se lurautti löysät lahkeeseen ja reagoi ankaran sukupuolineutraalisti:Hotellin respassa nousee esille pari kysymystä:

1. Jos Suomea uhkaisi sota, reserviläiset olisi kutsuttu palvelukseen, heille olisi jaettu kovat patruunat ja jotkut suvaitsevais-tiedostavat ihmiset alkaisivat metelöidä että:

”Aiotteko te todellakin valmistautua murhaamaan eläviä ihmisiä”

niin vaihtaisiko hallitus joukkojen patruunat räkäpäihin tiedostavien ihmisten henkisen pipin vuoksi?

2. Mikä on se kriisin taso että suvaitsevais-tiedostavat yksilöt alkavat edes yrittää tehdä tuttavuutta reaalimaailman kanssa?

Epäilemättä tämä koronakriisi ei sitä rajaa ylitä. Ja annetaanpa vielä Clint Eastwoodin tiivistää tämäkin tiedostava henkinen pipi:38 kommenttia:

klova kirjoitti...

Eikös tämä Suompää saanut tuomion toimistaan kuittikaupoista

klova kirjoitti...

mihinkäs se karkasi...

Niin,sai tuomion veropetoksista ja kirjanpitorikoksista liittyen isohkoon kuittikauppaan.

On sitten löytänyt uuden leipäpuun suvaitsevaissektorilta.

No,antoihan Jeesuskin anteeksi ruöväreille.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin tuntuu, että pitäisikin eristää tietyt vain ihmiset eikä koko maakuntaa muusta Suomesta. Ainakin kun lukee esim. Suomen uutisten kommenttikenttää, siinä tulee ajatus, että mielenterveyspalvelut on ajettu alas muiden teveyspalveluiden kanssa. Osuva tuo "itäpuun" lausahdus:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Sillä lailla! Olisi mielenkiintoista nähdä RHC-, Rasmus- ja silakkaliikkeen FB-kommentteja, mutta allekirjoittaneelle on pamahtanut noihin porttikielto päälle, he eivät vissiin pitäneet kommenteistani/kysymyksistäni. Ehkä Ylilaudalta voisi katsella noiden pahimpia iskuja? Jos vain kestää niiden lukemista ilman vkäyrän dramaattista nousua.

Näin hallitus, viron kielellä toi sana tarkoittaa hometta. No Suomen hallitus on homeessa, näin nätisti sanottuna. Ei mulla muuta.


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

"Tiedostava kansanosa ei näköjään pysy perässä omissa hullutuksissaan. Miten he päättelevät mekkoa käyttävän olevan nainen ja kravattia pitävän olevan mies? Eivätkö henkilöt saa enää pukeutua miten haluaa vai ollaanko taas jääty sukuPUOLI-roolien tunkkaisiin poteroihin? Hyi Samuli Suonpää ja Hilkka Olkinuora, tehän olette kamalia. Eikä kukaan edes muistanut triggeröityä (eli suomeksi osoittaa lapselle tyypillistä hermostumista mistä tahansa syystä jota aikuinen ei käsitä) siitä että hahmot ovat korostetun valkoisia. Missä turbaanit, missä ruskeat tytöt ja missä itsenä sammakoiksi identifioivat? Kaikki pitää nyt vaan saa samaan ruutuun, informaation levittäminen on toissijaista tasa-arvoon verrattuna. "

Tämähän on helppoa, tuollainen sonta tulee näppäimistöltä ihan kuin itsestään ja ajattelematta (näkyy ns. aidoissakin avautumisissa). Jos minä, juntti, keksin tuon samalla kuin kirjoitan niin siitä voidaan päätellä että minussakin asuu vasemmisto-älykkö. Ja kuten Jaska Brown kirjoitti, älykkö vasemmiston porukoissa on hyvä mainita koska se on erikoisuus. Vähän kuin keuhko-kala...

-Aapeli Taapeli-

AaJii kirjoitti...

Luulin että tämä turhasta itkeminen loppuisi kun tulee kunnon kriisi, mutta vissiin muutamilla kermaperseillä on asiat vielä sen verran hyvin, että on energiaa nillittää turhasta. Näille voisi suositella mennä vaikka Italiaan tai Espanjaan varmistamaan, että onhan siellä ohjeistus tarpeeksi sukupuolineutraalia. Ehkä se vähän lohduttaisi omaisia, kun tietäisi että ei läheisen kuolema johtunut ainakaan siitä että jossain ohjeessa on hahmolla ollut hame päällä.

Anonyymi kirjoitti...

IS:n juttu tältä aamulta kertoo missä johtajuusvajeessa me eläkke.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006453588.html


Tämä pandemia osoittaa myös kuinka lyhytnäköistä politiikkaa varuskuntien ja varikoiden lakkauttaminen on ollut.

"Ei Suomea varuskunnista käsin puolusteta!"

Itse rinnastan tämän pandemian bioase-hyökkäykseen ja varuskunnissa olisi ollut nyt sitä maa-/valtakunnallista reserviä mitä kriisitilanne vaatii: virka-apuosastoja poliisin tueksi, varuskuntasairaaloiden hoitopaikat tehopotilaille, kasarmitilat vuodepotilaille, suojeluvälineitä sa-varastoista terveydenhuollon käyttöön jne...

Mutta hei! Näillä mennään ja eikun paranee JOS ruotsinsuomalaiset noudattavat Harakan neuvon kotiinpalaamisesta...


-Tvälups-

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Joo, hulluutta sitä vain piisaa. Loputon luonnonvara. Hyvä kommentti tuo, että "hallitus on viroksi home"!!! Missäs homeentorjuntayksiköt, kun haisee niin että...

Tuosta Olkinuorasta jotain tiedän: Umpifemakko-ruotsinkielinen suvaitsevaisPASTORI.
On meuhkannut viraapelina Tampereen ruots. seurakunnassa niin paljon, että joutuivat panemaan viran haettavaksi vakinaiseen. Tulikin kunnon mies hakijaksi ja sai viran.

Sitten Huusis on hänen temmellyskenttänsä niin että voi sanoa hänen olevan Anu "Luojan lahja" Toiviaisen vasenkätinen vastine.

Ja vieläkin, kun niin vituttaa meno: Mitä perseilyä se on, että joidenkin kahkojen pimahdettua pitää kiireesti vaihtaa kuveja, kun eivät vastaa kuvitelmia!!!
Nyt kahville ja rauhoittavaa nauttimaan pikarillinen!!!

Anonyymi kirjoitti...

Suvakit selkeästi ymmärtävät kuvien vaikutuksen. Siksi he halusivat pois agendaansa murentavat kuvat.

Monet lienevät huomanneet tummaihoisten ja lähi-itäläisten sijoittelun mainoskuviin ja valtamedian sisältöihin. Se ärsyttää. Samalla tavalla suvakkia ärsyttää, jos jossain kuvassa on pohjoismaalaisen näköinen perhe, jossa isä on miehekäs, äiti naisellinen ja lapset siistejä reippaita pellavapäitä. Ei tatuointeja, ei lävistyksia. Kyllä siinä kiukku pihisee suvakilla.

Mainitsin lähi-itäläiset. Menneenä syksynä S-ryhmä ja Sokos käytti mainoksissaan geelipäiden näköisiä miehiä malleina. En tiedä miten vaikutti myyntiin, mutta S-ryhmän viestinnässä on korjattavaa.

Acc

Joppos123 kirjoitti...

Ykän mainitsema "saarto" on aika kevyt malli siitä mitä pitäisi tehdä jos sillä haluttaisiin oikeasti vaikuttaa.
Siitä ei ainakaan olisi pitänyt kertoa mitään etukäteen. Nyt autovirrat suuntaavat pois Uudeltamaalta.
Onneksi meidän hallitus keskittyy olennaiseen kuten nyt vaikkapa noiden ohjeiden kuvituksiin ja tietenkin keskenään tappelemiseen telkkarin naama-ajasta.
Tyttelit ovat pikkuisen kokemattomia todellisten kriisien johtamiseen kun ovat saaneet elää pumpulissa ja omassa utopiassaan tähän asti. "Viisikon" elämän suurimmat kriisit tähän asti lienee olleet teiniromanssien kariutuminen ja edelleen kerran kuussa hyökyaallon lailla päälle pukkaavat PMS-oireet.
Yritä siinä sitten johtaa kokonaista maata tappavan epidemian aikana kun akat eivät oikein tunnu mahtuvan edes samalle hiekkalaatikolle.
Nyt selvitäänkin enää periaatteella, ei tiedolla,ei taidolla vaan perkeleellisellä tuurilla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, Huru-ukolle, Soomepoisille Eestist, Aapeli Taapelille, AaJiille, Taisteluvälineupseerille, Terho Hämeenkorvelle, Acc:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

klova: Pikagooglaamisella näin näytti olevan. Joskaan en satasen varmuudella osaa sanoa onko kyseessä sama häiskä.

Huru-ukko: Totta joo, tosin kyseisiä oireita aiheuttava Löröttät16-virus on siitä paha että se leviää myös netin kautta.

Soomepois: Itse en yleensä jaksa seurailla kyseisten porukoitten avautumisia. Pahimmat tulee aina tietoon Hommaforumin kautta.

Aapeli Taapeli: Hjuu, sabluuna on selkeä eikä niillä oikein mitään muuta olekaan.

AaJii: Minä vähän veikkaan että vaikka syttyisi sota niin osa kansasta on jo sen verran poispilattua että sodankin aikana pitäisi elää heidän henkilökohtaisten houreittensa mukaisesti.

Tvälups: Kyllähän tuossa näkee että koneisto vaan pitkään toivoi että jos nyt ei mitään sittenkään tapahtuisi. Ja varuskunnista olen samaa mieltä. Mainitsemiesi asioitten lisäksi myös siksi että maakunnan oma joukko-osasto nostaa maanpuolustustahtoa eikä varusveijareitten lomamatkat tulisi niin pirun pitkiksi.

Terho: No kas, enpä olisi arvannut. Evlut-kirkkomme on päivittänyt itsensä kulttuurimarxilaiseksi kirkoksi. Ja tosi on että ei tarvita kuin muutama tiedostava ihminen triggeröitymään niin kaikki muutetaan tai kielletään. Noista ohjeistuksista aina tiernapoikiin saakka.

Acc: Totta. Kuulu osana kaiken sen alas raastamiseen joka on tavallisille arvokonservatiiveille suomalaisille tärkeää ja säilytettävää.

Joppos123: Samanalaisia mielikuvia minullakin. Luojan kiitos että tässä ei ole kyseessä mikään varsinainen sodan uhka. Hirvittää ajatella miten tuo hallitus reagoisi. Tai jättäisi reagoimatta.

Strix Senex kirjoitti...

Olin työaikoinani kohtalaisen paljon tekemisissä riskien ja kriisienhallinnan kanssa. Kriisienhallinnassa oli ja varmasti on edelleen pari perussääntöä. Ensimmäinen tehtävä on lähes poikkeuksetta kriisin leviämisen estäminen. Välitön hengenpelastus saattaa joskus ajaa tästä ohi. Toinen sääntö on se, että päätökset pitää tehdä nopeasti sen parhaan tiedon varassa joka silloin on käytettävissä. Tarpeen vaatiessa on hankittava lisää ja parempaa tietoa ja jos syytä on, tehtävä uusi päätös. Kolmas sääntö on se, että pitää keskittyä olennaiseen ja jättää sivuseikat huomiotta.

Tämä kolmas sääntö tulee – tai olisi tietysti pitänyt tulla – sovellettavaksi tämä sukupuolineutraalin ohjeistushöpötyksen kanssa. Osaan jopa kertoa täsmälleen miten olisi pitänyt menetellä. Lapsuusvuosiltani muistan tuttaviimme kuuluneen nimismiehen, jolla oli pöytälaatikossaan muiden leimasimien joukossa leimasin, jossa luki ”EI ANNA AIHETTA TOIMENPITEISIIN”. Joskus näin myös sen käytön. Nimismiehen edessä oli joku paperi, en tiedä tarkemmin mikä. Hän lukaisi sen läpi, murahti, leima lävähti ja nimikirjaimet alle. Sen pituinen se.

Nuo Suonpää-höpötykset ovat lopultakin suhteellisen harmittomia, tai olisivat, jos niihin ymmärrettäisiin käyttää yllä olevaa menettelyä. Paljon huolestuttavampi on parivaljakko Scheinin-Rautiaisen touhuilu Uudenmaan eristämisen tiimoilta. Lähinnä siinä on kyse huomiohakuisesta saivartelusta, jolla viivytetään ratkaisujen tekemistä.

Yhtäältä heidän mielestään liikkumisen rajoittaminen voi johtaa ylimääräisiin kuolemiin ja ”jos yhdenkin ihmisen kuolema on kausaalinen seuraus liikkumisvapauden rajoituksesta … on mielestämme oikeutettua sanoa, ettei kyse ole vain hyväksyttävistä rajoituksista ihmisoikeussopimuksiin vaan …. suorastaan ihmisoikeusloukkauksista jopa hätätilan oloissa”. Ja toisaalta he ovat sitä mieltä, että jos Uudenmaan eristäminen olisi aiheellinen siihen pitäisi yhdistää muita toimenpiteitä, kuten vielä voimakkaammat liikkumis- ja oleskelurajoitukset, kuten ulkonaliikkumiskielto, tai yli kahden hengen kokoontumisten kieltäminen.

Mielestäni tuo on silkkaa huomionhakua ja saivartelua. Toisaalta heidän mielestään ei pitäisi tehdä mitään, toisaalta heidän mielestään pitäisi julistaa ulkonaliikkumiskielto ja panna kaikki eristyksiin. Mitä tahansa, kunhan se on jotakin muuta kuin mitä tehdään ja kunhan tämä parivaljakko saa lätkäistä siihen Eskon puumerkkinsä.

Tepsiikö Uudenmaan eristäminen ja onko se oikea toimenpide, sen aika näyttää. Se on kuitenkin nykytietämyksen valossa hyvin perusteltu toimenpide. Tepsivyys tietysti riippuu myös siitä, kuinka hyvin ja ripeästi se toteutetaan. Korona on levinnyt matkustavaisten mukana. Sen tiedämme varmasti. Sen leviäminen on aiheuttanut kuolemantapauksia. Senkin tiedämme varmasti. Esimerkiksi Ruotsissa on nyt kuollut 66 ihmistä koronaepidemiaan, heistä 22 eilisen jälkeen. Tämä Uudenmaan eristäminen, kuten kaikki päätökset joihin liittyy epävarmuuksia ja joilla on myös merkittäviä haittavaikutuksia, vaatii tarkkaa valvontaa ja toimivuuden arviointia, tarvittaessa säätöä sekä myös sen kuulun lautamiesjärjen käyttöä yksittäisten tilanteiden ratkaisuissa.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006455075.html

Joppos123 kirjoitti...

Uudenmaan eristämisoperaatio kusi sitten jo lähtötelineissä (ullatuus). Ensinnäkin siitä kerrottiin etukäteen ja liikennevirrat ulosmenoteillä kasvoivat todella suuriksi kun "rintamakarkurit" luikkivat kohti pohjoista.
Pisteeksi i:n päälle tampoonitytöt avustaja-armeijansa kanssa ryssi esityksen asetuksista.
Ei oikein mikään taida onnistua tuolta sakilta, ei edes tuurilla.
Homma etenee nyt sitten jatkossa kuten kävi Italiassa, turha niitä sulkuja on enää laittaa sinne muodonvuoksi.
Paska on jo housussa.
Aika luusereita tuo "viisikko".
Seuraavaksi, noin kahden viikon viiveellä alkaa tulla ruumiita ihan kunnolla. Se koskee koko maata.

Anonyymi kirjoitti...

Strix Senex kirjoitti muun muassa:
"Tepsiikö Uudenmaan eristäminen ja onko se oikea toimenpide, sen aika näyttää. Se on kuitenkin nykytietämyksen valossa hyvin perusteltu toimenpide."

Toinen ääripää on Kainuu, ainoa Suomen maakunta, jossa ei ole vielä todettu yhtään koronavirustapausta. Pitäisikö myös se eristää, jotta tauti ei sinne leviäisikään?

Voisi auttaa ainakin joksikin aikaa. Mutta jos tauti siitä sulusta huolimatta leviää aikanaan sinnekin, sulku kävisi hyödyttömäksi ja olisi purettava mahdollisimman pian ensimmäisen tapauksen ilmaantumisen jälkeen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Ano1:lle, Joppos123:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Varmaankin nuo kriisin perussäännöt ovat perusteltuja. Ja sen vuoksi tuo mainitsemasi leimasin olisi hyvä olla laajassa viranomaiskäytössä. Sillä tilannehan triggeröitymisen ja sen aikaan saaman yleisen ryömimisen kanssa on naurettava. Mitä tulee noiden kyseisten professorijätkien avautumiseen niin kummankaan ”osaaminen” ei liity lääketieteeseen ja se että sitä vanhaa kommaria Scheininia pidetään yleensäkään minkäänlaisena asiantuntijana kertoo hyvin valtamedian mädännäisyyden. Minäkään en osaa sanoa että tepsiikö eristys mutta näin äkkiseltään tuntuu että jos se piti tehdä niin taidettiin tehdä vähän turhan myöhään.

Ano: Tulee muistaa että tuo tapahtui marraskuussa 2019 jolloin koko viruksesta ei ollut tietoa.

Joppos123: En lähde ennustamaan ruumiitten määrää mutta tosiaakaan tuollaisesta toimenpiteestä ei olisi kannattanut varoitella etukäteen jos sen olisi halunnut tehoavan.

Ano2: Kainuun kohdalla tilannetta käsittääkseni on auttanut se, että siellä viranomaiset ovat muutenkin hoitaneet tiedotuksen hyvin jo ennen kriisiä. Tämä perustuu siihen että siellä niitä sähkökatkoksia on hiukka enemmän kuin Helsingissä.

Joppos123 kirjoitti...

Valitettavasti veikkaan Suomen seuraavan Italian käyrää kahden-kolmen viikon viiveellä tosin vöestömäärään suhteutettuna. Siellähän Lombardian alueelta karkasi jengi pitkinpoikin saapasmaata ja sitten olikin koko maa epidemia-aluetta ja eipä tahti kauheasti ole muuttunut.
Hallitus luotti sokeasti THL:n hihitteleyyn ja nakkasi paskat WHO:n varoituksille niistä kokemuksista mitä oli saatu Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Singaporesta.
Meiltä olisivat saaneet todelliset ennustukset eri skenaarioissa mallinnuksineen ihan vaan pyytämällä.
Meillä kuiten eräällä osastolla pari ihmistä tekee mallinnuksia näihin leipätyökseen mitä tulee vaikkapa biologiseen sodankäyntiin.
Ei tuo korona biologisesta aseesta poikkea millään muulla tavalla kuin, että se on pompannut ihmiseen lepakoista.
Elämme mielenkiintoisia aikoja,pölyn laskeuduttua katsellaan kuka teki ja mitä, toivottavasti otetaan opiksi vaikka epäilen vahvasti.
Politiikko ei kanna vastuuta perseelleen menneistä junailuista mutta ottaa kyllä gloorian jos siihen on vähänkään aihetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. En ole millään muotoa alan asiantuntija mutta juuri tuota Italian tilannetta ajatellen saatat olla oikeassa. Ja tuo, mitä totesit eli:

”Politiikko ei kanna vastuuta perseelleen menneistä junailuista mutta ottaa kyllä gloorian jos siihen on vähänkään aihetta.”

tiivistää kyllä poliittisen eliittimme toiminnan aika täydellisesti.

Becker kirjoitti...

Tästä on tulossa aika mielenkiintoinen vertailu sen suhteen että kumman maan toimenpiteet onnistuivat eli ruumiita suhteessa asukaslukuun. On ensinnäkin todettava että ruotsalainen sairaanhoito oli jo kriisissä ennen koronaa. Armeija oli 90-luvun hulluina vuosina, kun se ajettiin alas, lahjoittanut periaatteessa kaikki kenttäsairaalansa Baltian maihin. Ja niitä oli monta ja hyvin varusteltua.
Näiltä osin näkymät eivät siis ole kovin lohdullisia.
Minkäänlaista 70+ liikkumiskieltoa ei ole ja kokoontuakkin saa melko vapaasti, ensin oli raja 500 henkeä ja nyt se on tiputettu 50 henkeen. Pääsiäisilomalla saa painua hiihtelemään Åreen ja Säleniin aivan vapaasti. Ravintolat pyörivät, mutta vain pöytiintarjoilu on sallittu. Koulujen käynti on pakollista sillä Rutsissa on kielletty kotiopiskelu lapsilta. Saattaa olla että näin sosialistinen hallinto varmentaa lasten sosdem aivopesun.

Järvan alueella missä sijaitsevat Rinkebyn, Hjulstan ja Tenstan unelmakaupunkiosat jatkuu elämä aivan normaalisti. Vesipiippuja poltellaan ja kuppiloissa istutaan sekä alueella liikutaan aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tietoa on kyllä jaettu kymmenillä kielillä, mutta paikalliset ovat kovapäistä sakkia. Ja vilpittömän iloisia jokaiseseta vääräuskoisesta joka nääntyy koronan uhrina. Näistä uhreista on tosin huomattava osa läpsyttelijöitä.

Suomen toimet vaikuttavat hivenen yliammutuilta. Jos sulla on mökki jossain järven rannalla, niin mieluimmin siellä viettää aikaansa kuin jossain Hesan keskustassa sijaitsevassa lukaalissa. Siinä alkaa tulla seinät nopeasti vastaan kun ulkona ei saa liikkua eikä ketään tavata. Saattaa viinakin alkaa maistua vähän liikaa.

Vaikuttaa vähän siltä että Suomessa nuo kiellot ja rajoitukset ovat olleet työkalupakissa koko ajan, ja niiden voimaan saattaminen oli piece of cake. Annetaan kansalle sellainen kuva että asiasta käytiin raju perustuslaillinen ksekustelu vaikka lopputulos tiedettiin jo ajat sitten. Taas saatiin lisää hyviä syitä sakottamiseen ja asekaapin tyhjentämiseen.

Ruotsissa laki ei tunne mahdollisuutta vastaavien rajoitusten käyttöön ottoon. Liikenne maassa on toki hiljentynyt ja ihmisiä toreilla runsaasti vähemmmän, mutta muuten elämä vaikuttaa suht normaalilta. ICA:ssa sai viikko sitten kanta-asiakkaat 10% alennuksen ostoksisitaan. Jonkinlaista korona sponssia sekin. Eri yhdistysten ja tapahtumien toiminta on tietty siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Näyttää siltä että Ruotsi vielä Suomeakin enemmän turvautuu vanhaan kunnon ”jos nyt ei mitään tapahtuisi”-menetelmään. Ja syynä siihen lienee se, että se ei uskalla laittaa mitään rajoituksia etnisesti edistyksellisille alueille. Mitä mökkeilyyn tulee niin jos ihmisellä on mökillään muutaman viikon muonat ja muut tarpeet niin hän ei ole silloin uhka kenellekään. Toisaalta jos ei ole niin asia on silloin vähän toinen.

Joppos123 kirjoitti...

Tuonelan vitosen homma toimii. Mentiin sitten Italian tietä. Taudin estämisen mielessä noi tarkastustuspisteet ovat ihan pellehommaa.
Se tauti pääsi jo maakuntiin ja mitä teki "hallitus" ? Veti käteen ja ei yhtään mitään.
Onneksi ei ole ryssä tulemassa yli.
Tällä päätöksentekovauhdilla ne järjestäisivät voitonparaatia Senaatintorilla samaan aikaan kun meidän kaalimatotytöt surraa edellistä haastetta.
Vanha solttu ei todellakaan ole tyytyväinen asioiden laitaan.
Tämä tauti oikeasti tappaa, ei ole leikin asia.
Sitä ei voi ampua, vaikka sen kyllä tekisin jos vain voisin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Taitaa olla joo, että kyseiset toimenpiteet ovat pahasti myöhässä. Ehkä valtakoneisto keskittyy etsimään sitä kuuluisaa syyllistä.

Anonyymi kirjoitti...

Piti oikein pari kertaa skrollailla eestaas, että vitsikö tämä on, mutta mitä ilmeisimmin totta.

Tulee lähinnä mieleen, että tämä on hyvä esimerkki siitä kyvystä mihin Suomen johtoporras valtioneuvostoineen ehk parhaimmillaankin kykenee, eli ei siis mihinkään järkevään.

Toiseksi, luulisi nyt perkele noillakin juipeilla olevan näinä aikoihina IHAN OIKEITA TÖITÄ, eikä kaikenmaailman pikku-nillittäjien lapsellisia toiveita toteuttaa. Täytyy olla pää aika kipeä, että jaksaa valittaa.

Ihan oikein, siinä oli alunperin ryhdikäs mies ja vastuuntuntoiselta vaikuttava nainen, joka huolehti lapsesta. Mikä taitaa olla aika harvinaista tuolla punavihreällä laidalla.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Ehkä valtakoneisto keskittyy etsimään sitä kuuluisaa syyllistä."

Ne mitään syyllistä eti. :D

Parhaillaan arpovat niitä syyttömiä joita aitten rankaisevat, mikäli tuo valtiojohtoisen projektitoiminnan mukaan menee.

Anonyymi kirjoitti...


"Ehkä valtakoneisto keskittyy etsimään sitä kuuluisaa syyllistä."

Saara Huhtasaari on julkaissut marraskuussa 2019 videon "Pakkomielle löytää syyllinen".
Syyllisten etsintä näyttää olevan ihmislajissa esiintyvä huono ominaisuus.

https://www.youtube.com/watch?v=6RQ4P4fsZLw


acc

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää suomalaisten hiisienpäivää!

Ja tervehdys meille kaikille Ikaria wariootian jälkeläisille myös. Ehkä me selviämme tästäkin, esivanhempamme selvisivät jo monesta sukupuuttoaallostakin. Kai tässä yksi koronakin menee ohi.

Vaan mulle sopis, ettei hallitus selviä. Paitsi ns. yleisistä syistä joutais kaatumaan, niin muniminen koronan kanssa sopii syyksi sekin. THL:n tietämättömyys ja huonot neuvot eivät pelasta hallitusta vastuusta. Aikailu on suurin synti, yksi toisen kahinan suurista johtajista, umpihullu kusipää*, panssarikenraali Patton lausahti: Keskinkertainen päätös nyt on parempi kuin maailman paras päätös huomenna. Hallitusta ja suomea olisi pitänyt johtaa Sanna-tyttösen. JOHTAA, ei ei istua silmät suittirenkaina käsiensä päällä.

Erikoisen munimisen ja kädet taskussa seisoskelun mestari on sdp:n trio tuppurainen, harakka & kiuru. Suomeen lennätettiin tautialueelta konelasteittain väkeä ja päästettiin ne maakuntiin irralleen. Voi virus, en pahemmin sano. Lahtinen ja konekivääri taitaa jäädä hukkaan mutta onpa syylliset selvillä.

Olisi pitänyt kuunnella WHO:ta ja tehdä eteläkoreat. Näin jos olisi tehty olisi epidemia taittumassa nyt. Rajat kiinni myös heti ja kaikkia koskevasti. Eikä mitään vatulointeja turvapaikanhakuoikeuden pyhyydestä.

Nuo kuvasekoilut kertovat karua kieltä johtamisen, priorisoinnin ja tilannetajun puutteesta. En tunnista mistä leikekuvakirjastosta ne ovat mutta noin yleensä organisaatioilla on joko omansa, graafikolla teetetyt, ostetut tai sitten käytetään jotain ilmaisia kuvakirjastoja. kas, kun tiedote pitää saada ulos ei se ole kuukausien projekti. Ei, sen pitää olla valmis nyt. Kuvista ei laadita YVA:a tai tasa-arvomietintöä. Valmista pitää tulla heti. Ja noi nillittäjät olisi pitänyt jättää huomiotta. Johtajan pitää osata erottaa oleellinen epäoleellisesta. Ja nillittäjiile terveisiä: Ihmisiä on jo kuollut koronaan, sukupuolien wanhoja rooleja esittäviin kuviin ei.

Oma juttunsa on perustuslaki-, ihmisoikeus, kvsopimus- ja viisastelutieteen proffien mussutukset. Nämäkin olisi pitänyt jättää huomiotta.

* Patton oli tiukka harjoituttaja ja komentaja. Uskoi jälleensyntymään. Käänsi armeijansa kesken hyökkäyksen 90 astetta ja siirtyi torjumaan Ardennien hyökkäystä. Tämmöistä temppua ei tee osaamaton armeija, osaamaton esikunta eikä osaamaton johtaja.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, acc:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Ano: No juuri näinhän se menee. Ei ihme että Pahkasika lopetti toimintansa jo aikaa sitten.

VNV: Näinhän siinä mitä varmimmin käy. Jos poliitikot jotain osaavat niin ainakin ympyrän selittämisen neliöksi.

acc: Ihan hyvä pätkä joo, tosin en yleistäisi sitä. Meissä suomalaisissa on monella kumminkin se hieno kyky esittää kysymys ”mitäs helvettiä minä tein väärin kun homma kusi”.

Pyssymies: Kaiken kaikkiaan voi todeta että hallituksemme on hyvien aikojen hallitus, tosin siinäkin se on huono. Kun rakentaa ohjelmansa utopian päälle niin reaalimaailma ottaa kovasti kipeää.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Jos joku haluaa seurata miten tauti leviää, niin tuolta kun zoomaa pohjois-ameriikkaa:

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Näkee hyvin miten suurkaupunkien välit pisteytyvät pikku hilijaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, VNV ja kiitos linkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Miesten kuolleisuus koronavirukseen on kaksinkertainen naisiin verrattuna. Haloo - tasa-arvoasiahenkilö, tarttis tehrä jotain. Nyt heti nais- ja mieskiintiöt koronakuolemiin.

En ole nähnyt feminatsien vaatineen vielä kiintiöitä, nukkuvatko kenties.

Pyssymies

Juhi_76 kirjoitti...

No jopas on törkeää tikku-henkilöiden sukupuolen olettamista.
Minä näin heti yläkuvassa trans-Jorkin taluttamassa housuja käyttävää Pirkettaa privaattisatuhetkelle ja alakuvassa kaljun, krakaa käyttävän Akuliinan menossa Ylen haastatteluun laukku täynnä virkattuja vittuja.
Törkeää, todella törkeää olettamista.

Qroquius Kad kirjoitti...

En minä oikein edelleenkään jaksa liittyä Leppymättömien Tuomiopasuunan Puhaltajien foniaan, joka povaa meille kymmeniä ellei satoja tuhansia kuolleita.
Siellä, missä korona pahiten leviää on nähtävissä se sama yhdistävä tekijä:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006455863.html

Kas, tiettyjen rotujen edustajille kun on vain kerta kaikkiaan mahdotonta olla eristyksissä. Heidän on PAKKO päästä kihnuttamaan naamojaan kanssaihmisten naamoihin.

Italian maalla meni rikki 10 000 koronaraatoa. Mikä ihme se on, kun heikäläisten on PAKKO päästä piazzalle pizzalle hieromaan naamojaan yhteen? Onpa sieltä kuultu tuskaisia valituksia, miten sydäntäsärkevää on, kun ei pääse jättämään sairaalan kliinisessä eristyksessä kuolevalle rakkaalleen jäähyväisiä.

Suomeksi sanottuna:
mikä tuska, kun ei pääse hieromaan naamaansa koronaan kuolleen ihmisen naamaan. Ei se ihan oopperaa ole, mutta sinne päin.

Italialaisten on mahdotonta olla menemättä piazzalle pizzalle, espanjalaisten on mahdotonsta olla roikkumatta toistensa kaulassa ja ranskalaisille on mahdotonta olla pusuttelematta toistens anaamoja jatjuvasti.
Siksi virus leviää tuolla.

Meidän kulttuuriimme kuuluu luontaisesti vähintään käsivarren mitan pitäminen kanssaihmisiin, ja siksi korona ei leviä meihin samalla tavoin kuin eurososiaalisiin naamankläämijöhin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Juhi_76:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: No kyllähän vakaumuksellinen interperspiraationaalinen feministi tuumii että zwidduako muutamasta kuolleesta valkoisesta kuhnurista. Naiset tätä maailmaa pyörittää. Toimistoista käsin.

Juhi_76: Joo, mihin tää maailma on menossa. Järjellisen ajattelun määrä on vieläkin aivan liian suuri.

Qroquius Kad: Totta tuo. Ja suomalaisten etu tässä on se, että me ei olla todellakaan mikään halailu- ja pussailukulttuuri.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tällaisiin toimenpiteisiin kuten kokoontumisrajoituksiin, lukemattomien jokavuotisten yleisötapahtumien peruuttamisiin, julkisten tilojen ja jopa koulujen sulkemisiin, valmiustilaan, kokonaisen maakunnan eristämisestä nyt puhumattakaan, ole ainakaan sataan vuoteen ryhdytty minkään muunkaan epidemian aikana, ei ainakaan Suomessa ja tuskin muuallakaan ainakaan Euroopassa. Tuskin sellaista on silloin edes harkittu. Kuitenkin niitä laajalle levinneitä epi- ja jopa pandemioita on ollut aina muutaman vuoden välein: tällä vuosituhannellakin on jo ollut SARS, Ebola, lintu- ja sikainfluenssa, ja muutamia vuosikymmeniä aikaisemmin hongkongilainen ja mitä muita niitä onkaan ollut. Olisiko kenties niidenkin vuoksi pitänyt ryhtyä yhtä rajuihin toimenpiteisiin, jotka kuitenkin laiminlyötiin? Vai mikä tekee juuri COVID-19:stä niin ainutlaatuisen, että sen ja vain sen vuoksi noinkin ankariin toimenpiteisiin on ryhdytty?
Ilmeisesti asia ei niinkään johdu sen tappavuudesta vaan poikkeuksellisen nopeasta leviämisestä.
Tuleeko tästä nyt ennakkotapaus, niin että jatkossa vastaaviin voidaan ryhtyä minkä tahansa epidemian sattuessa?

Qroquius Kad kirjoitti...

Eipä ole tällaisiin ryhdytty sarssi-, tipu-, eikä possulunssien takia, ei. Eivätpä ne kyllä yhtä tappavia olleetkaan kuin korona.

Vaan toisaalta:
jos aasialaisen, hongkongilaisen, sarssin, linnun ja possun kanssa oltaisiin ryhdytty koronankaltaisiin vastatoimiin - kuinka moni olisi silloin kuollut noihin?
En voi tietää, mutta voisin uskoa että koko lailla vähemmän.

Korona ei ole mikään kausi-influenssa. Ei se ole myöskään mikään Musta surma.
Kiina on jo alkanut toipua, kertovat Kiinassa toimivat suomalaiset yritykset, mm. Wärtsilä.
Taloudellisten tappioiden arvioidaan olevan korkeintaan kvartaalin verran.

Näin siis Kiinassa toimivien suomalaisyritysten taholta.
Meillä Suomessa on odotettavissa jotain ihan muuta...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Niin kuin olen ennenkin todennut, en osaa sanoa mikä tässä olisi ollut fiksuinta. Selvää on että pirunmoinen lama tästä tulee. Erityisesti velan päälle rakennetussa Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Juhi_76 kirjoitti...
“No jopas on törkeää tikku-henkilöiden sukupuolen olettamista . . .”

No niin, joku muukin oivalsi tuon asian. Meinasin kirjoittaa just samaa.
Kyllä nykyihmisillä on pää sekaisin kun eivät huomaa noin selvää asiaa.

Terv.
✙ — Pikasossu Nikkupatsi — ✙

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pikasossu Nikkupatsi. Valitettavasti asiat määritellään nykyisin niitten mukaan joilla se pää on tiedostavasti sekaisin.