torstai 26. maaliskuuta 2020

REVITTY IHOKAS JA KATUMUSHARJOITUKSET


Niin kuin lukija hyvin tietää, saa innokas suvaitsevais-tiedostava yksilö aikaiseksi monikultturistista propagandaa vaikka koronaviruksesta. Samalla hänellä on tietysti kannustimena ajatus että entäs jos pistänkin paremmaksi kuin kaikki muut ennen minua. Parhaansa asian eteen tekee tällä kertaa minkäs muun kuin Ylen toimittelijatar Liselott Lindström joka pläjäyttää luettavaksemme kolumnin komealla otsikolla ”Eurooppalaiset saavat nyt tuntea, minkälaista on olla kansallisuutensa takia ei-toivottu – voimme ottaa siitä opiksi”. Kyseisestä kolumnista on blogikollega Professori kirjoittanut jo hyvän postauksen mutta sanotaanpa muutama sana tältäkin nurkalta.

Eli kyseisen kirjoituksen pääsisällön voi tiivistää siihen että koska koronavirus on tullut ensin Eurooppaan ja vasta sieltä levinnyt Afrikkaan niin neekerit ovat alkaneet kutsua valkoisia entisen mzungun lisäksi nimellä ”corona”. Käytän muuten kirjoituksessani termiä neekeri koska toimittelijatarkin käyttää neekereiden valkoisista käyttämiä haukkumanimiä. Yleinen haukkuminen lienee siis sallittua vaikka termi neekeri on kyllä aikanaan ollut täysin neutraali. Kyseinen Lindström toteaa vielä avautumisessaan että eurooppalaiset eivät koronaviruksen vuoksi ole enää toivottuja Afrikassa. Kertoopa vielä että Keniassa porukka neekereitä  hakkasi kuoliaaksi toisen neekerin kun heppu otti ja aivasti väärässä paikassa joskaan en oikein tiedä että mitä neekereitten keskinäinen lahtaaminen liittyy meihin valkoisiin. Joka tapauksessa kyseinen toimittelijatar toteaa sitten päälle että meidän valkoisten tulisi ottaa tästä kaikesta opiksi.

Ottaa opiksi oikeastaan mistä ja millä lailla? Repiä ihokas, ripotella tuhkaa päälle ja suorittaa katumusharjoitukset? Katumusharjoitukset tarkalleen minkä vuoksi?

Senkö vuoksi että eurooppalaiset eivät ole – perustellusti – olleet oikein mielissään siitä että maanosaan on otettu muualta miljoonakaupalla väkeä pysyvälle elatukselle joka ei katkea vaikka elätettävä perseilisi vaikka kuinka?

Senkö vuoksi että eurooppalaiset ovat saaneet aikaan niin toimivat yhteiskunnat että niillä on siihen ollut jopa varaa, samalla kun afrikkalaiset yhteiskunnat eivät pysty elättämään edes omiaan?

Senkö vuoksi että eurooppalaiset eivät ole tunteneet pelkkää puhdasta auttamisen sekä ennen kaikkea antamisen ja hyväksymisen iloa mitä esim. vihervasemmistolaiset toimittelijajattaret vaativat meitä tuntemaan? Vaativat siitäkin huolimatta että ”kiitollisuus” elatuksesta ilmenee mielenkiintoisissa mutta ei niinkään miellyttävissä muodoissa? Mm. me suomalaiset olemme kyseisen asian tiimoilta tutustuneet uuteen joukkuelajiin nimeltä joukkoraiskaus.

Senkö vuoksi että me emme halua tätä monikultturistisen utopian tuomaa ”rikkautta” lisää?

Senkö vuoksi että vihervasemmistolaisen toimittelijattaren hyvän ihmisen egon ruokkiminen ei ole meille prioriteetti?

Länsimaat vs. Afrikka-akselilla on kieltämättä yksi asia mistä pitäisi tuntea voimakasta katumusta ja ottaa opikseen. Länsimaitten niin rahassa, elintarvikkeissa kuin lääkinnällisessä avussa antama kehitysapu on mahdollistanut Afrikan väestöräjähdyksen kaikkine kärsimyksineen ja paras keino katua ja pyytää anteeksi olisi luonnollisesti lopettaa kyseinen haitallinen anerahan maksu välittömästi.

Noin henk koht sinänsä uskon että kyseisellä toimittelijattarella Liselott Lindströmillä ei ollut kirjoituksessaan varsinaisille tavallisille suomalaisille mitään viestiä eikä kirjoitusta ollut heille edes suunnattu. Se oli – niin kuin moni vastaava tuotos ennen tätä – suunnattu toisille suvaitsevais-tiedostavaisille ihmisille otsakkeella ”kai nyt jokainen ihan varmasti huomasi kuinka valveutunut ihminen minä olen”. Eihän kirjoituksen kuvituksessakaan ole pätkääkään Afrikkaa tai koronaa vaan mahdollisimman iso kuva toimittajasta itsestään.

Tämäkin katumusharjoituksia kaipaava kolumin tekele on osa sitä jatkuvaa tiedostavaa kilpailua jossa pyritään saamaan hetkeksi haltuunsa sinisilmäisimmän ja hyväuskoisimman typeryksen kiertopalkinto. Palkinto on suunniteltu nimenomaan kiertopalkinnoksi sillä absoluuttisen lopullista suoritusta ei vielä tunneta. Joku panee aina edellistä paremmaksi. Mutta nyt kyseinen toimittelijatar Lindström otti pystin hetkeksi haltuunsa ja sehän takaa hänelle Ylessä varman ja loistavan tulevaisuuden. Tiedä vaikka hän antautuisi jatkossa poliittisen elämän palvelukseen. Ottajia kyllä riittää.

Eikä siinä mitään että kyseisestä palkinnosta kilpaillaan. Saahan sitä kilpailla, monessa asiassa. Mutta kun kyseinen kilpailu tapahtuu Ylen kautta ja pakkoveron tukemana niin se kieltämättä kasvattaa sarven tavallisen ihmisen otsaan. Eikö puhtaan propagandan tukemisen kuuluisi sentään olla vapaaehtoista?37 kommenttia:

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Saas nähdä mitä Kaskelotti Lindström tuumaa kun Corona alkaa tosissaa levitä tuolla rakettiaivoinsinöörikirurgien synnyinmatereella.
Sikäli kun enää siellä tuotakaan oksennusta väsätessään enää oli.

Voi meinaan tulla muita Mzunguja ikävä.

Pate kirjoitti...

Ai prkl, että alkoi taas v käyrä nousta. Paitsi tuosta ylen toimittelijan kolumnista, niin perään heti sellainen kuin ylevero. Laitoksen rahoitusta pitäisi leikata 500 miljoonaa euroa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuollaista uskonnollista kilvoittelua, ja onhan tuo mukavampaa kuin viettää tolpan nokassa 20 vuotta...vaan yrittääkö ykä nyt väittää että spermanaama ei olisi myös ollut joskus neutraali ilmaisu. Tiedän, ei liittynyt mihinkään. Kunhan hihitytti itseä. Tulipa mieleen tästä katumusharjoituksesta, että yhtään eurooppalaista ei ole hukkunut yrittäessään paeta välimeren yli Afrikkaan. En tiedä liittyikö tämäkään mihinkään, no tällasta tää on.

Anonyymi kirjoitti...

Kyseinen neiti/rouva on sekopää; noin typerää, yksisilmäistä ja asenteellista tekstiä suoltavan ihmisen ei pitäisi olla toimittaja. Ei mulla muuta.

Rouva Ano

Dorka kirjoitti...

Satuin lukemaan saman hevosmiehen läppätietotoimiston artikkelin ja sama kummitus hiipi mieleen... Aamukahvi närästi ihan toisella tapaa virkkeitä lukiessa.

Anonyymi kirjoitti...

Morjens Ykä. Tuosta mitä kirjoitit eurooppalaisista yhteiskunnista ja elintasosta vielä muutama oma aatos. Afrikkahan taitaa tutkimusten perusteella olla ihmisen alkukoti josta lähdettiin vaeltelemaan noin 70 000 vuotta sitten. Eli sieltä lähteneillä on ollut tuo 70k vuotta aikaa tulla esim Suomeen. No jääkausi vähän hidasti hommaa, Suomessa ensimmäiset asutuksen merkit noin 10 000 vuotta sitten. Elikkäs siis, jos verrataan afrikkaa ja Suomea, afrikkalaisilla on ollut 70k vuotta aikaa rakentaa toimivia yhteiskuntia ja parantaa elintasoa mutta mikä on tilanne? Savimajoja ja soditaan kivillä ja kepeillä siellä minne valkoinen mies ei ole parempaa tegnologiaa vienyt. Suomi taas, no nykyhetki ei hyvältä näytä mutta onpa täällä kuitenkin pikkuisen paremmin onnistuttu oikeastaan joka asiassa vaikka aikaa siihen on ollut käytettävissä 60 000 vuotta vähemmän. Mut hei, kaikkihan myö ollaa samoja ihmisiä, eikös? Eihän koiriakaan ole eri rotuja, on vain koiria.

Tavallinen Virtanen

Kalevi Nissila kirjoitti...

Tulee mieleen 80-luvun alusta yhden kunnan sähkölaitokselle kohdistettu valtuuston päätös olla ostamatta sellaista sähköä, joka on tuotettu ydinvoimalla! Silloin ehdotettiin sähkönkäyttäjiä hankkimaan kotiinsa ydinsähkösuodatin. Nyt tällaiselle sekopääsuodattimelle olisi tarvetta ylen ohjelmistossa. Paljonkohan jäisi katsottavaa/kuultavaa/luettavaa ?

Anonyymi kirjoitti...

No tämä toimittelijatar saa tulevaisuudessa oman tv ohjelman palkinnoksi Yleltä, siihen ehkä kaveriksi se nätti blondi,hei hyviä ruokahetkiä.. vai mikä se oli. T. Oloneuvos

Juha Kivela kirjoitti...

Viimeiseen kysymykseen: "Eikö puhtaan propagandan tukemisen kuuluisi sentään olla vapaaehtoista?"

Kuinka totalitarismissa tuollaisen tukeminen voisi olla vapaaehtoista? Millainen on Suomen tulevaisuus, jos jo nyt olemme tässä tilanteessa ja tilassa?

Kalevi Nissilältä erinomainen havainto liittyen pakkoverorahoitteiseen Ylen ohjelmistoon. Hieman tuohon liittyen.. Muistan itsekin 1980-luvulta, vai olisiko mennyt aivan 1990-luvun alkuun, että ulkomaalaiset - kuten amerikkalaiset - ihmettelivät avoimesti jo silloin Suomen toimittajien ja kaiken maailman tirehtöörien käytöstä.. Alkoiko jo tuolloin näkyä vahvasti tavallisesta ja normaalista käytöksestä irtautuminen kohti "Suomen mallia", jossa nyt olemme ja jota - valitettavasti - todeksi elämme?

Toivottavasti realismi jo pian voittaisi kaiken maailman järjettömyyden, josta Suomessa - Maailman (ihme muuten, ettei Universumin) onnellisimmaksi valitussa (YK) maassa - saamme nauttia/kärsiä.. Sinällään ei mikään ihme, että juuri YK on tuon valinnan tehnyt, koska täytyyhän Suomen Kansan olla valmis ottamaan ne kaikki 62 miljoonaa "hädänalaista" jo piankin elätettäväkseen, josta kokoomus Kai Mykkäsen (GCM), pressan ja YK:n Antonio Guterresin kesken on sopinut?!

Yle luonnollisesti toimii uskollisena tarinankertojana tuossa projektissa. Kuvan toteamus bloggauksessa kertoo varmaankin aika usean kansalaisen ajatuksen tästä touhusta suorasanaisesti..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle Nettoveronmaksajalle, Unknownille, Anolle, Rouva Anolle, Dorkalle, Tavalliselle Virtaselle, Kalevi Nissilälle, MikkoK:lle, Oloneuvokselle ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Jep. Eikä siellä käsittääkseni ole tehty juurikaan testejä. Lisäksi afikkalaisen ns. ollaan mahdollisimman suuressa porukassa-mentaliteetin myötä tauti leviää varmasti.

Unknown: Et ole varmasti ainoa jolla kyseinen käyrä nousee taas kertaalleen.

Ano: Ei ole hukkunut niin eikä myöskään muuttanut Afrikkaan ilmaisen elatuksen perään.

Rouva Ano: Ei pitäisi olla ainakaan pakkoverorahoitteisessa valtakunnan suurimmassa mediassa.

Dorka: Kannattaa varmaankin varata Nexiumia tai ainakin Samarinia ennen kuin alkaa lukemaan uutisia.

Tavallinen Virtanen: Totta joo. Toisena vertauksena voi käyttää sitä että Suomi itsenäistyi 1917 ja Afrikan maan noin keskimäärin 1965. Eli Afrikan maat ovat nyt ajallisesti samassa tilassa kuin Suomi oli vuonna 1971. Ero on varsin huomattava vaikka Suomi ehti vielä tuossa ajassa käydä yhden sisällissodan, kolme muuta sotaa ja maksaa helvetilliset sotakorvaukset.

Kalevi: Siinäpä olisi tietokoneet taitavalle miehelle melkoinen patentin paikka.

MikkoK: Totta. Ja se, että tänne raahataan olemattoman impulssikontrollin omaavia jätkiä ei ole ongelma mutta jos tilannetta pitää ongelmana, se sitten onkin jo ongelma.

Oloneuvos: Oliskos tosiaan odotettavissa Sannikka & Lindström Show?

Juha: Hyvää vauhtia ollaan menossa kohti totalitarismia. Ja ehkä se toimittajien roolin/käytöksen muutos alkoi samaan aikaan 1980-luvun lopulla kun alkoi tuhoisaksi osoittautunut konsensuspolitiikka.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitosta tuosta itsenäistymisvertauksesta, eipä ole itselle tullutkaan mieleen. Aina oppii uutta!
Tavallinen Virtanen

Anonyymi kirjoitti...

Afrikka
23.3.2020 klo 14.00
https://yle.fi/uutiset/3-11266334
“Joskus mzungun perään huudetaan englanniksi "give me money" eli anna minulle rahaa.”

Tuohan on asiallinen huomautus, ehkä vähän pilkkaava.
Suomalaiset ovat huusanneet rahaa Afrikkaan monia vuosikymmeniä. Muistan vielä kuinka uskonnonopettajamme oli lumoissaan Ambomaan lähetystyön takia. Kristillisten vouhottajien perinnettä on jatkettu itserakkaiden “hyvien ihmisten” ja monien rosvojen toimesta.

Mistähän Liselott Lindström kirjoittaa Afrikan uutisia? Onko hän Suomessa vai Afrikassa?
Afrikka on suuri mannermaa, monta kertaa Euroopan kokoinen. Jos piileksii jonkun hotellitornin yläkerroksessa ja kirjoittaa kuultuja juoruja, ei ole nähnyt Afrikkaa ollenkaan.

Terv.
✙ — Pikasossu Nikkupatsi — ✙

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, kyllähän tuolla Lindströmillä oli selkeä viesti jo otsikossa ja se oli vahingoniloinen njähnjäh, siitäs saitte, miltäs nyt tuntuu kun olette ei-toivottuja. Ihan vaan LL:lle tiedoksi että eurooppalaisuus ei ole kansallisuus, ja kyllä ne neekerit vihaa ihan yhtä tasaisesti kaikkia valkoisia, myös jenkkejä, kanadalaisia ja ausseja. Ei kai kukaan mene väittämään heitä muka maanosarasisteiksi? Kyllä siihen vihaan ihan pelkkä valkoinen ihonväri riittää ja tikulla silmään sitä joka mutisee jotain rodullistamisesta. Sitä kun voi tehdä vain yhteen suuntaan.

Rouva Anon osuvat adjektiivithan juuri määrittelivät sen mitä nykyään toimittajilta vaaditaan, varsinkin ammatissa etenemiseen ja erityisesti ylessä. Ei kukaan täyspäinen voi kirjoittaa tällaista - varsinkaan paikan päältä:"Nyt tuskin kukaan enää uskaltaa ottaa käteistä vastaan sitä koronasormillaan (tällä luodaan mielikuva inhottavista luisista valkoisista koukkusormista) ojentavalta ulkomaalaiselta". Varsin uskottavaa, ja onko Afrikassa nykyään sellainen(kin) taikauskomus että ojennettu raha sairastuttaa mutta esim. taskusta varastetut setelit/kännykkä eivät koska ovat siellä taskussa itsekseen puhdistuneet. Enpä ihmettelisi.

Meille pakkosyötetään (ja pakkomaksatetaan) jatkuvasti Afrikan ja kehitysavun auvoa, mutta mitään positiivista faktaa ei vaan löydy. Tunnen hyvin parisenkymmentä kehitysaputehtävissä toiminutta tyyppiä, ja kaikki ovat kokemusperäisiä rasisteja. Heitä jaksaa tuskastuttaa se, että heidät on lähetetty Afrikkaan vuosiksi, mutta kun he kertovat kokemuksistaan niin niitä ei haluta kuunnella koska se nyt vaan on niin että kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita. Ja piste.
tira´+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tavalliselle Virtaselle, Pikasossu Nikkupatsille ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Tavallinen Virtanen: Tulee muuten muistaa myös että Suomi rakensi hyvinvointinsa ilman tänne pumpattuja kymmeniä miljardeja kehitysapudollareita.

Pikasossu Nikkupatsi: Totta mitä puhut tuosta toimittajasta. Minä hieman kaivelin tota ”corona”-haukkumasanaa ja löysin yhden (1) nettijutun jossa se mainittiin. Ja sitä käytettiin jutun mukaan Etiopiassa. Joten ehkä koko Afrikan kohdalta toimittelijatar hieman yleisti mutta suvaitsevais-tiedostavalle yksilöllehän se sallitaan.

tira+: Totta puhut taas kerran. Eurooppalainen rasismi on herrasta perkeleestä mutta afrikkalainen ei sillä sehän johtuu eurooppalaisista. Ei afrikkalaisten omista ennakkoluuloista. Afrikkalaisista taikauskomuksista puheenollen ainakin Etelä-Afrikassahan ajateltiin että AIDSista paranee kun panee neitsyttä. Mitä muuten tulee toimittelijattaren sanomiseen että afrikkalaiset eivät uskalla ottaa rahaa eurooppalaisista niin veikkaanpa että kyseinen typsy puhui omassa päässään kehittelemäänsä paskaa. Ja kehitysapu on hyvän omatunnon anerahaa joka siirretään länsimaiden köyhiltä kehitysmaiden rikkaille. Miksi muuten niitä sanotaan kehitysmaiksi eikä alikehittyneiksi maiksi niin kuin aikanaan. Eikös niillä ole ollut tollainen 50 – 60 vuotta aikaa kehittyä?

Qroquius Kad kirjoitti...

Pikku Pissiliisilottanen lausuu jo kättelyssä:
"Valkoisten perään on huudeltu kaduilla Afrikassa siitä asti kun valkoiset mantereelle tulivat".
Huudeltu kaduilla? Afrikassa? Millä kaduilla?

Ei Afrikassa mitään katuja ollut eurooppalaisten sinne saapuessa. Ei olisi vieläkään, elleivät valkoiset olisi niitä sinne rakentaneet.

Afrikassa ei olisi yhtään maantietä, rautatietä, voimalaitosta, lentoasemaa, tehdasta eikä öljynporaustornia, elleivät valkoiset olisi niitä neekereille rakentaneet.

Kaikki Afrikan luonnonvarat makaisivat maaperässä käyttämättöminä, elleivät valkoiset olisi tulleet niitä hyödyntämään.

Afrikka olisi totaalinen paskastania ilman siirtomaa-aikaa. Nyt se on vain lähes totaalinen.
Afrikalla menisi valtavan paljon paremmin, jos valkoiset olisivat kantaneet vastuunsa lapsellisista neekereistä ja jatkaneet Valkoisen Miehen Taakan kantamista.

Nykyisellään Afrikka on heitteille jätetty lastentarha vailla aikuisten valvontaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olet oikeassa. Huomattava määrä aasialaisia maita muuten itsenäistyi myös toisen maailmansodan jälkeen. Ja siellä pärjätään paljon paremmin. Tässähän voisi sanoa niin kuin Mikko Ellilä aikanaan että ”yhteiskunta koostuu ihmisistä” ja Ellilähän tuomittiin totuuden puhumisesta sakkoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä pitäisi Liselotte Lindstömin mielestä ottaa opiksi?
Sekö vain, että jos itse koemme "mzunguksi" tai varsinkin "coronaksi" nimittelemisen loukkaavaksi, ei meidänkään tule käyttää loukkaavia nimityksiä.

Mutta koemmeko ne loukkaaviksi?
Riippuu varmaankin tilanteesta, jossa ne sanotaan.
Jos vain luemme lehdestä tai nettipalstakirjoituksesta, että sanoja on niinkin käytetty, voinemme suhtautua asiaan lähinnä huvittuneesti. Toisin saattaa kuitenkin olla laita, jos ne huudetaan vihaisella äänellä ja nyrkkiä heristelleen peräämme. En ollut mzungu-sanaa ennen kuullutkaan. Mutta ehkä Etiopian harvalukuiset valkoiset ovat jo joutuneet oppimaan liiankin hyvin, että jos joku sen lausuu kovalla äänellä valkoisen kuullen, hän todennäköisesti aikoo lyödä tätä turpaan. Tai ainakin hän on suuttunut.

Tietyllä äänenpainolla ja tietyssä tilanteessa suoraan toiselle huudettuna, tätä itseään tarkoittaen, lähes mikä tahansa sana voi saada ainakin tilapäisesti haukkumasanan luonteen. Niinhän on laita Tintti-sarjakuvissakin, kapteeni Haddockin kielenkäytössä. Suomen kielessä on erityisen helppoa käyttää lähes mitä tahansa sanaa haukkumasanana: tarvitsee vain lisätä sen eteen sana "senkin". Kyllä ne Haddockin huutelemat sanatkin kaikki tarkoittavat jotakin, mutta monessa tapauksessa niiden oikealla merkityksellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mistä Haddock kulloinkin suuttui.

Kyllä esimerkiksi Zimbabwen (ent. Rhodesian) entiset eurooppalaisperäiset asukkaat ovat jo joutuneet tuntemaan, minkälaista on olla "kansallisuutensa takia ei-toivottu".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Sinänsä minulle on ihan yksmonta se millä nimellä afrikkalaiset meitä haukkuvat. Kunhan tekevät sen omalla mantereellaan. Ja eikös se Zimbabwe muuten ole alkanut ruikuttaa niitä valkoisia maanviljelijöitä takaisin?

”Olis ehkä kannattanu… vähän ajatella… enste…”.

Anonyymi kirjoitti...

Olen tosi pahoillani että joudun opastamaan Ykää oikeaan suuntaan ja muistuttamaan korrektista ilmaisusta. Eivät ne ole kehitysmaita tai alikehittyneitä maita, nehän ovat nykyilmaisulla kehittyviä maita. Kas näin. Kehittyvät jos sattuu huvittamaan kehittyä, yleensä ei koska se vaatisi jotain ikäviä ponnisteluja siltä ihmisistä koostuvalta yhteiskunnalta. Ja ensin kai pitäisi olla yhteiskunta eikä toisiaan viidakkoveitsillä huitelevia klaaneja?

Pikapossu, Afrikassa huudellaan mzungulle give me money, mutta kun päästään Suomeen huudetaankin spermiksille give me MY money. Yhden pikkuisen sanan hyppäys pyytäjästä vaatijaksi, ja antajat antavat koska?

Tämä Liselott oli free lancena niin upea, että hänet 2018 lähetettiin Keniaan raportoimaan ylen toimittajana sinne mutta siihenpä sitten googlen tiedot loppuivatkin. Paljon söpöjä kuvia facessa. Tota, oliks pari vuotta sitten tai nyt meneillään Keniassa jotain niin erinomaisen mielenkiintoista Suomen kannalta että sinne piti lähettää ruotsinkielinen toimittaja? Onko swahili lähempänä ruotsia kuin suomea?

QK,ei afrikkalainen mies noin ajattele. Hän ajattelee, että kadut ja kaikki muutkin kuuluvat minulle kunhan ajan sen pahan valkoisen miehen pois. Minä otan sen siltä ketkulta pois koska tämä on minun oma maa. Minä vaikka tapan sen, jos se ei anna mitä mulle kuuluu. Ei se ajattele että se valkoinen on satsannut, se ajattelee vaan että joku hirveä vääryys tässä nyt on juuri minua kohtaan tapahtunut. Ajetaan pois tai tapetaan. Jos jokainen valkoinen lähtisi Afrikasta ja kaikki hyödytön kehitysapu lopetettaisiin, ja jätettäisiin Arfikka kiinalaisten armoille, niin mitä pahaa siitä meille eurooppalaislle voisi seurata? Afrikka hoitaa itsensä, ja Eurooppa itsensä. Meille tuputetaan propagandaa miten fiksuja neekerit ovat. Miksi he eivät olisi omissa kotimaissaan?
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Perskeles, oletpa oikeassa. Kehittyviä maitahan ne olivat. Monet asiat kehittyvät. Niin kuin toi vitutus. Nykyisin paska muutetaan kermaksi kun kehitetään asiaa varten uusi termi. Mitä tulee afrikkalaisen ajatteluun niin Zimbabwe on hyvä esimerkki. Siellä joko karkoitettiin tai osaltaan tapettiin valkoiset maanviljelijät. Sitten hoksattiin että maa ei kasvakaan itsestään, koko – mustalle – kansakunnalle tulikin nälkä ja nyt niitä ruikutetaan takaisin. En usko että tulijoita on kovin paljoa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Muuten voisin jättääkin Afrikan kiinalaisille, mutta kun silloin Länsi menettäisi Kiinalle kaikki Afrikan runsaat luonnonvarat, joiden hyödyntämiseen on satsattu niin kauan niin paljon rahaa.

Parempi olisi ottaa mallia kiinalaisista:
palata takaisin Afrikkaan siirtomaaherraksi ja lapsenvahdiksi esittäen asia kehitysyhteistyönä, ja olla välittämättä vasemmiston kätkätyksestä, koska sehän kätkättää muutenkin vaikka mitä tehtäisiin.

Harmi vain, että eihän se ole tietenkään enää mahdollista.

Anonyymi kirjoitti...

Toi Liselotten kirjoitus oli liian hapokasta näin Kola-Ollia siteeratakseni. Vastalääkkeeksi pitäis sitten ottaa jotain miestä vahvempaa, ei tuollaisia artikkeleja pysty selvinpäin lukemaan.

@ Ano 20:02, Kapteeni Haddockin eräs mieleenpainuvimmista manauksista oli Bassibasuukki, kun hän menetti hermonsa jollekin pahikselle. Ennen wikipediaa piti toikin sana kaivaa jostain kirjaston sivistyssana- tai historiankirjasta, kun alkoi kiinnostamaan sanan alkuperä.

Niin, toihan tarkoittaa Ottomaanien imperiumin (ihme!) sotajoukoissa taistelleita palkkasotureita, joiden maine oli hieman kyseenalainen. Voisiko pahimmillaan rosvojoukkio kuvailla heitä paremmin? Hieman samantyylistä poppoota kuin se aikaisemmin linkkaamani Mad Max leffan bensa- ja maantierosvot à la jengipäällikkö Humungus?

Mutta, kyllä mulle sopii että toi Korona jylläisi vielä pidemmän aikaa niin saadaan kunnon karanteenit kehiin. Ja Välimeren taksiliikenne kuriin. Kuinka moni suomalainen poliitikko on valmis ottamaan vastuun siitä, että jos ja kun vastaanotetaan "turvapaikanhakijoita" ja he sitten levittävät tautia ja sen takia kuolee suomalaisia? Epidemia voisi pahimmillaan yltyä, vaarana piilee myös se että toi virus voi mutatoitua.

Oma mielipiteeni on - voiko tuon hullummaksi touhu enää mennä! Järjenkäyttö on sallittua ja jopa suotavaa...


- Soomepois Eestist -

Kalevi Nissila kirjoitti...

Parhaillaan katson National Geographfic'n ohjelmaa , jossa englantilainen Majuri on YK-tehtävästä Sierra Leonessa. Kiinnitin huomiota yhteen kapinallisten neekerijohtajan ja Majurin väliseen keskusteluun. Majuri: "Oletteko syönyt ihmislihaa?", Neekeri: "Kyllä olen", Majuri: "Maistuuko se samalta, kuin sianliha?", johon neekeri: "En tiedä, olen muslimi".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Soomepoisille Eestist ja Kalevi Nissilälle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Eihän se ole mahdollista vaan me länkkärit maksamme jatkossakin hyvän omatunnon täysin turhaa anerahaa. Kiinalaiset korjaavat potin. Ne ovat meitä fiksumpia. Ja mitä afrikkalaiset tekevät? No just sitä mitä ennenkin eli eivät yhtään mitään.

Soomepois: Kapteeni Haddockhan muuten oli merikapteeni ja pistää miettimään että millä rahalla hän hankki itselleen Moulinsartin linnan. Ja kuinka moni Järjestelmäpuolueen poliitikko kantaa vastuuta tekemisistään? Taidat tietää vastauksen itsekin. Ja hei, touhu voi mennä vieläkin hullummaksi ja järjenkäyttö ei ole sallittua eikä suotavaa. Vihapuhe- ja maalituslakien myötä se on pian jopa kriminalisoitua.

Kalevi: Toi oli kyllä aika paha…

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö, lausahdit:

"Ja mitä afrikkalaiset tekevät? No just sitä mitä ennenkin eli eivät yhtään mitään."

Väärin. Kyllä he tekevät. Ihan helkkaristi. Lisää afrikkalaisia.


terv. Achtung

KLS kirjoitti...

" Kapteeni Haddockhan muuten oli merikapteeni ja pistää miettimään että millä rahalla hän hankki itselleen Moulinsartin linnan."

Vastaus olisi löytynyt Tintti-albumeja selaamalla, jos olisin voinut käydä kirjastossa, jossa ne kenties ovat kaikki saatavilla. Mutta kirjastothan ovat nyt kiinni.
Nopeammin vastaus löytyi kuitenkin Wikipediasta, jossa siitä linnastakin oma artikkelinsa, samoin kuin kapteeni Haddockistakin. Siinä selitetään, että linna on aikoinaan kuulunut kapteeni Haddockin esi-isille, mutta päätyi myöhemmin Lintusen veljesten haltuun. Albumissa "Rakham Punaisen aarre" sen omistaja joutui vankilaan, minkä jälkeen linna myytiin pakkohuutokaupalla. Ja sen osti professori Tuhatkauno rahoilla, jotka hän sai myytyään sukellusveneen patentin. Kun sitten Tintti ja Haddock yllättäen löytävät linnasta Haddockin esi-isän aarteen, Haddock ilmeisesti pystyi ostamaan sen Tuhatkaunolta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille ja KLS:lle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Totta joo. Vielä minun kouluaikanani väestöräjähdyksestä varoitettiin. Nyt siitä ei saisi enää edes puhua.

KLS: Kiitos lisätiedosta. Tällai maalaisena käy mielessä että vaikka se etelämpänä sijaitseekin niin melkoiset lämmityskustannukset siinä pytingissä olisi.

Ukkeli kirjoitti...

Jostain luin, ettei noita linnoja ennen vanhaan juuri lämmitetty talvisin. Elettiin parissa huoneessa, muuten talo oli kylmillään.

Tavallista maalaispoikaa ihmetyttää, mihin porukkaan Liselotte kokee kuuluvansa. Nytkö onkin ihan ymmärrettävää, että haukutaan vähemmistöä? Vai onko Afrikassa enemmistölle eri säännöt ja siellä valkoista vähemmistöä saakin nimitellä? Mihinkä se jakamaton ihmisarvo hävisi?

Prinssi Charles sairastui koronaan ja Martti Ahtisaari. Eliitti huomaa, että tämä koskee heitä ihan henkilökohtaisesti oikeasti. Elämme mielenkiintoista aikaa.Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ukkeli. Näin olen minäkin lukenut. Eikä niissä linnoissa se hygieniakaan ollut kovin kovalla tasolla ts. täit eivät olleet mitenkään vieraita. Ehkä Liselotte on puhdas pyrkyri joka kirjoittaa sitä mitä kannattaa kirjoittaa. Voihan hän sinänsä olla tosiuskovainenkin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Joissakin linoissa oli suurempi miehitys kuin toisissa. Niissä asuivat lääninherrat rouvineen, ritareineen, vouteineen, asemiehineen ynnä palvelusväkineen.
Mattojen ja seinävaatteiden pitäminen sai Peter Englundin mukaan alkunsa juuri noista kreivien linnoista, joissa lämmityksestä vastasivat vain avotakat, jotka puhalsivat suurimman osan lämmöstä taivaan tuuliin. Lisäksi seinien raoista veti ja kivilattialle astuminen talviaamuna vaati tietoisen voimanponnistuksen.

Matot lattioilla ja ryijyt seinillä auttoivat hieman. Lisäksi herroilla oli toki iltaisin sängynlämmittäjä, joka sai lähteä omaan olkipunkkaansa herran saapuessa yöpuulle.
Jos sai. Yksi ja toinenkin piikalikka aamuisin hiljaa itkeskeli mitä oli herran sängyssä pitänyt tehdä koko yö. Trenkipoika vieressä vain hohotteli; eipä tuollaista voikaan sattua minulle!

Eräänä iltana kävi käsky trenkipojalle tulla lämmittämään herran sänkyä. Tehtävänsä tehtyään ja herran saavuttua trenkipoika aikoi jo nousta lähteäkseen olkipunkkaansa, kun herra sanoi:
"Mihinkäs sitä ollaan menossa? Ei kun makuulle siitä vain!"

Seuraavana päivänä piikalikat kikattivat katketakseen, mutta trenkipoikaa ei enää koskaan naurattanut...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kommentistasi tuli mieleen jenkkibändi Three Dog Night. Nimi tulee kuulemma inkkaritermistä jonka mukaan yö on niin kylmä että heppu tarvitsee ympärilleen kolme koiraa lämmittämään.

Anonyymi kirjoitti...

@Ukkeli, noista linnoista tulikin mieleen Viron kartanot (mõis). Niitä on täälläpäin enemmän kuin Suomessa, baltiansaksalaisten peruja. Tsaarin vallan aikana eräiden kartanonherrojen (mõisnik) suurimpia tulonlähteitä oli viinanmyynti Venäjälle ja toki Suomikin sai osuutensa, varsinkin kieltolain aikana. Tuona aikana Suomi tunnetusti raitistui, ihan samalla tavalla kuin USA:kin, eikä mm. Al Capone käärinyt huomattavaa omaisuutta väkijuomien salakaupalla ja -kapakoilla (speakeasy).

Kartanoihin palatakseni, päärakennukset sijaitsevat itä-länsisuunnassa ja julkisivu (jossa on ne käytetyimmät oleskelutilat) on etelään päin, jolloin talvella saadaan maksimaalinen hyöty auringonlämmöstä. Toki isäntäväellä oli riittävästi henkilökuntaa, jotka heittivät klapeja pesään (ei ollut keskuslämmitystä) ja tekivät polttopuita.

Sitten kun noi matkustusrajoitukset ovat joskus ohi ja jos joku blogin kommentoijista vierailee Viron puolella, niin suosittelen tutustumaan Palmsen, Puurmannin ja Sangasten kartanoihin. Tässä aiheesta lisää.

@QK, aijai toi renkipojan kohtalo on kuin suoraan jostain kauhuleffasta. En haluaisi olla hänen housuissaan (pun intended), mieluummin noita piikoja tai miksei lääninherran rouvaa, lol!


- Soomepois Eestist -

Qroquius Kad kirjoitti...

Suomessa ei oikein opittu kieltolaista:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006457018.html

Salakuljetus olisi nyt koko lailla vaikeampaa, mutta olisiko sitten parempi, että janoiset suomalaiset alkaisivat vaikkapa yrittää renaturoida denaturoituja etanolituotteita?

Mitä trenkipojan kohtaloon tulee, olivat sängynlämmittäjät todellakin käytössä noissa kylmissä linnakolosseissa. Heidän sukupuolijakaumastaan en sen sijaan osaa sanoa mitään, kuten en siitäkään kuinka usein sängynlämmittäjä joutui jäämään koko yöksi.

Mutta aavistan ja uumoilen, että kuvailemani kohtalon joutui mitä todennäköisimmin kärsimään useampikin trenkipoika. - Mutta toisaalta, saattoihan se linnan mahtirouvakin valita sängynlämmittäjäkseen aamuun asti komean ja salskean trenkipojan.
Aamulla rouva ilmoitti lyhyesti, että jos tieto tästä salavuoteudesta leviää, trenkipojan pää putoaa justiinsa.
Trenkipoika siitä sitten palaili palvelusväen tiloihin, joissa piikalikat kikattivat katketakseen häntä osoitellen.

Sitten vasta tulikin trenkipojalle tuska:
miten nuo saa pitämään päänsä kiinni, että hän saa pitää päänsä harteilla?!

Anonyymi kirjoitti...

@QK, heh joo toi renkipojan kohtalo piehtaroituaan isännän rouvan kanssa kuulunee sarjaan "vaarallinen tehtävä" tai voisi sitä kutsua myös venäläiseksi ruletiksi. Viimeistään kuudes laaki on kohtalokas!

Pahus, unohdin edellisestä kommentistani mainita Viron kartanojen lisäksi Latvian puolelta erään mahtipontisen rakennuksen Rundales Pils, jota kutsutaan myös Baltian Versailles'ksi. On siinä pytingillä ja puutarhalla kokoa, sano.

Ei liene ihme että linnan isäntäväellä oli taloudenhoitajia, puutarhureita, talonmiestä jne you name it. Ihan yhden perheenjäsenten (vaikka olisi monta sukupolvea saman katon alla) työpanoksella tuon ylläpito olisi ollut mahdoton yhtälö. Näkemisen arvoinen mesta.

Latvian kielellä toi pils tarkoittaa linnaa tai linnoitusta ja monen kaupungin nimessä esiintyy toi sana, kuten Ventspils tai Daugavpils. Saksalaisen ritarikunnan peruja noikin.


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Nuo linnalinkit ovat ihan mielenkiintoisia. Ja mitä tulee trenkipojan hommaan ja sängynlämmitykseen miin tässä alkaa vissiin vanheta kun mieleen tulee ensimmäisenä kiitos keskuslämmitykselle. Mitä siihen kieltolakiin tulee niin viinanjuonti ei Suomesta kyllä kieltämällä lopu.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ihminen alkaa vanheta vasta sitten, kun kokee kaikki itseään nuoremmat kelvottomaksi räkänuorisoksi.
Trenkipoikatarinat ovat silkkaa dystopiaa, joka ammentaa sen kammottavan faktisen pohjan sieltä menneestä todellisuudesta, joka oli siloin eläville sitä, mitä pahimmat painajaiset meille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Hjuu, täytyy todeta että varsin suojattua, turvattua ja helppoa elämää me olemme eläneet.